فهرست مطالب

فصلنامه مهارت آموزی
پیاپی 17 (پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/09/13
  • تعداد عناوین: 9
|
  • نسیبه حسن زاده، دانیال بهنامه صفحه 0

    هدف از این پژوهش ، طراحی مدل معادلات ساختاری عوامل موثر بر موفقیت کارآفرینی الکترونیکی است . در این پژوهش ، با مطالعه ی مبانی نظری در چهار مبحث مدل های گرایش کارآفرینی شرکتی،دانش فردی، اقتصاد شبکه ای و موفقیت کارآفرینی الکترونیکی ، مولفه ها و عناصر الگو استخراج و برمبنای آنها ، الگوی پیشنهادی اولیه طراحی و ابزارسنجش آن نیز تدوین شد . پژوهش از نظر هدف،کاربردی و از نظر نحوه ی گردآوری و تحلیل اطلاعات و داده ها از نوع توصیفی- همبستگی می باشد. جامعه آماری شامل 127نفر از کارکنان شرکت های فعال در حوزه کسب و کار الکترونیک استان های خراسان شمالی ،خراسان رضوی و گلستان می باشد. در این پژوهش برای اکتشاف عوامل و بسط گویه های پرسشنامه از روش تحلیل مولفه های اصلی(PCA) و روابط ساختاری استفاده شده است. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه و تجزیه و تحلیل داده های پژوهش با استفاده از تحلیل مسیر و مدل معادلات ساختاری توسط نرم افزار(AMOS) صورت گرفته است . به منظور روایی پرسش نامه از روایی محتوایی و برای پایایی آن از آلفای کرونباخ استفاده شد.یافته های پژوهش نشان می دهد مولفه های گرایش کارآفرینانه،دانش فردی و اقتصاد شبکه برجنبه های مختلف موفقیت کارآفرینی الکترونیکی اثر مثبت و معنی داری دارد . براساس یافته ها اقتصاد شبکه ای بیشترین اثرگذاری را برموفقیت کارآفرینی الکترونیکی دارد و فرهنگ پشتیبان و محرک خلاقیت و نوآوری ، دانش فناوری اطلاعات نیز در درجات بعدی قرار دارند.

    کلیدواژگان: :کارآفرینی الکترونیکی، اقتصادشبکه ای، گرایش کارآفرینانه، کسب وکار الکترونیک
  • دکتر یدالله مهرعلی زاده، سهیلا جلیلیان صفحه 1

    هدف این پژوهش، بررسی وضعیت موجود و مطلوب آموزش های فنی و حرفه ای در بخش صنایع شهرستان خرمشهر از سال 94-1392 بود. روش پژوهش در این مطالعه، از نوع ترکیبی بر پایه تحلیل اسناد و مدارک، مصاحبه و اجرای پرسشنامه محقق ساخته بود. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه سازمان ها و شرکت ها (صنایع متوسط و بزرگ شهرستان مطابق اطلاعات ثبت شده در اداره صنایع استان- وزارت صنایع و معادن، معاونت توسعه صنعتی، دفتر آمار و اطلاع رسانی) که 42 شرکت برآورد شد و مرکز فنی و حرفه ای شهرستان خرمشهر در بخش صنعت بود. از بین شرکت ها 7 شرکت با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شد و با 15 نفر از مدیران و کارشناسان مصاحبه به عمل آمد. سپس به‌صورت تصادفی ساده 140 نفر از کارشناسان برای تکمیل پرسشنامه انتخاب شدند. داده های جمع آوری شده با استفاده از t تک نمونه ای و t همبسته تجزیه و تحلیل شد. یافته های پژوهش نشان داد که بین وضعیت موجود و وضعیت مطلوب آموزش های فنی و حرفه ای در بخش صنایع شهرستان خرمشهر فاصله وجود دارد. در این راستا باید ارتباط و تعاملی مستمر بین مرکز فنی و حرفه‌ای با سازمان های صنعتی و تولیدی شهرستان بر اساس نیازهای بازار کار در دستور کار مدیران و کارشناسان مرکز فنی و حرفه‌ای و صاحبان صنایع قرار گیرد.

    کلیدواژگان: آموزش فنی و حرفه ای، صنایع، آموزش در صنایع، عملکرد آموزشی
  • محمد عرفان مهر، ملیحه مسعودی، صدیقه آزادی صفحه 7

    هدف از پژوهش حاضر، بررسی میزان پویایی و به روز آوری استانداردهای سازمان آموزش فنی‌و‌حرفه‌ای کشور به منظور تدوین استاندارد جدید تلفیقی بین مهارت و کارآفرینی از سوی بخش خصوصی شیراز بود. روش پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از نظر نحوه گردآوری داده‌ها در زمره تحقیقات غیرآزمایشی (توصیفی) از نوع پیمایشی است. جامعه آماری شامل کلیه موسسین آموزشگاه‌های آزاد فنی و حرفه‌ای شیراز در بهار 1393 متشکل از 355 موسس آموزشگاه فعال، روسای مراکز، مربیان و  کارشناسان بخش دولتی شیراز به تعداد 77 نفر و نیز صاحبان صنایع و صنوف در شیراز به تعداد 260 نفر،  جمعا 692 تن بود که به روش تصادفی ساده، 128 نفر به عنوان نمونه انتخاب شده‌اند. برای جمع‌آوری داده‌ها، پس از بررسی روایی و پایایی از پرسشنامه سنجش میزان پویایی، به‌روزآوری و کارآفرینی استانداردهای آموزشی فنی و حرفه‌ای کشور ساخته محقق (1393) استفاده کرد و داده‌های گردآوری شده توسط نرم‌افزار SPSS در سطح توصیفی با استفاده از روش‌های آماری میانگین و انحراف استاندارد و در سطح استنباطی با استفاده از روش‌های آماری تی تک گروهی و خی دو مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج حاصل از یافته‌های تحقیق نشان می‌‌دهد که استانداردهای سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور نیاز به پویایی، به روز شدن و کارآفرینی دارد، هزینه لازم برای تربیت کارگران کارآفرین در هر سال، به اندازه یک ماه و نیم حقوق در سال است و زمان اجرای مباحث تیوری و عملی کارآفرینی در ابتدای دوره هر استاندارد آموزشی مد نظر می‌باشد. همچنین، آزمون این بخش به صورت یک آزمون جداگانه سی سوالی ولی با اعمال همان میزان درصد تاثیر آزمون مهارت پذیرفته شده است. حداقل و حداکثر میانگین ساعت برای آموزش کارآفرینی 20 و 62 ساعت و درصد از تعداد ساعت هر استاندارد برای آموزش کارآفرینی 20% می‌باشد.

    کلیدواژگان: پویایی، به روزآوری، کارآفرینی، استاندارد آموزشی
  • حجت الله مرادی پردنجانی، رضوان امیدی ارجنکی، امیر سبزواری صفحه 29

    هدف تحقیق حاضر طراحی الگویی برای نهادینه کردن آینده‌پژوهی در آموزش‌های فنی و حرفه‌ای است. تحقیق حاضر از لحاظ هدف از نوع کاربردی بوده که به روش توصیفی- پیمایشی انجام شده است. جامعه آماری تحقیق را کلیه صاحبان صنایع متوسط و بزرگ، اساتید و مربیان رشته‌های فنی و حرفه‌ای دانشگاه‌های آزاد و دولتی و کارشناسان و مسیولان اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان چهارمحال و بختیاری که تعداد آنها 122 نفر بوده تشکیل می‌دهد. از بین آنها 70 نفر با روش نمونه‌گیری طبقه‌ای تصادفی انتخاب و مورد آزمون قرار گرفتند. ابزار اندازه‌گیری به‌کار گرفته شده در این پژوهش پرسشنامه‌ای است که روایی و پایایی آن مورد تایید متخصصان قرار گرفته و برای تحلیل اطلاعات نیز از آزمون آماری T استفاده شده است. یافته‌های پژوهش نشان داده است که مولفه‌های کاربست نگرش آینده پژوهانه، کشف روند جریانات گذشته تاکنون، ارایه تصویری از وضعیت آینده فناوری‌های آموزشی، بهبود فرایندهای آموزشی، دیدگاه آموزش و یادگیری مجازی، نگرش سیستم دانش آینده، اصل توجه به آموزش‌های به هنگام و متغیر و اصل مشارکت، مرحله تشکیل دفتر مطالعات آینده‌پژوهی در آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور، نظام ارزیابی و بازخورد الگوی پیشنهادی و دریافت بازخورد از متولیان و سیاست‌گذاران آموزش‌های فنی و حرفه‌ای، اساتید و مدرسان و مربیان کارآفرینی سطح کشور و اعمال اصلاحات پیشنهادی تناسب بیشتری نسبت به مولفه‌های دیگر دارند و در کل الگوی پیشنهادی از نظر صاحبان صنایع متوسط و بزرگ، اساتید و مربیان رشته‌های فنی و حرفه‌ای دانشگاه‌های آزاد و دولتی و کارشناسان و مسیولان اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان چهارمحال و بختیاری مناسب تشخیص داده شده است.

    کلیدواژگان: آینده پژوهی، الگو، آموزش های فنی و حرفه ای
  • علی کرم پور، عبدالنبی سواعدی، مریم عینی صفحه 51

    هدف اصلی این پژوهش بررسی ضرورت مشاوره و هدایت آموزشی در دستیابی به فرصت‌های شغلی مطلوب از سوی کارآموزان مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای استان خوزستان و ارایه الگوی مناسب مشاوره و هدایت تحصیلی با تکیه بر نظر خبرگی متخصصان است. برای این منظور پرسشنامه‌ای تهیه و پس از تعیین روایی صوری و محتوایی و اطمینان از پایایی آن، داده‌ها از نمونه‌های مورد مطالعه 240 نفر (شامل 200 نفر کارآموز و40 نفر مربی مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای استان خوزستان) که با استفاده از روش نمونه‌گیری تصادفی طبقه‌ای انتخاب شدند، جمع‌آوری شد. این داده‌ها با توجه به سوال‌های پژوهش و با استفاده از روش‌های آمار توصیفی (میانگین، درصد و فراوانی) و آمار استنباطی (آزمونTتک نمونه‌ای مستقل) مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. نتیجه به‌دست آمده نشان داد که آگاهی کارآموزان از فرصت‌های شغلی موجود در بازارکار در سطح پایینی است. بر همین مبنا، مربیان مراکز آموزشی بر ضرورت مشاوره و هدایت آموزشی در جهت دستیابی به فرصت‌های شغلی مناسب تاکید داشتند. الگوی آموزشی مناسب بر حسب نیازهای بازارکار، طول دوره و شکل نظام، محتوای درسی، شیوه‌های مشاوره با استفاده از نظر اعضای اساتید اعتباریابی شد. در نهایت بر اساس یافته‌های پژوهش، برنامه درسی «مشاوره و هدایت آموزشی با رویکرد آشنایی با فرصت‌های شغلی مطلوب» برای کارآموزان مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای پیشنهاد شد.

    کلیدواژگان: مشاوه و هدایت آموزشی، فرصت های شغلی، کارآموزان مراکز آموزش فنی و حرفه ای
  • شادی علیرضایی، رضا شیخ رشی صفحه 67

    هدف اصلی پژوهش حاضر، ارایه الگوی پارادیمی بازسازی و بهسازی نظام استاندارد مهارت در اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای کردستان است. با بهره‌گیری از روش‌شناسی آمیخته (کمی و کیفی)، تکنیک سه سویه سازی (مصاحبه، بررسی، اسناد و مدارک و پرسشنامه) و روش داده بنیاد، اطلاعات مورد نیاز جمع‌آوری و تحلیل شدند. بر اساس داده‌های کمی و کیفی به‌دست آمده از پژوهش، الگوی پارادایمی بازسازی و بهسازی نظام استاندارد آموزشی در استان کردستان و شهر سنندج  بر اساس روش داده‌بنیاد ارایه شده است. در الگوی پارادایمی، برای تبین بهتر نظریه مطرح‌شده، عناصر پنجگانه مرتبط با استانداردهای آموزشی در شهر سنندج (پدیده مورد مطالعه، شرایط علی، زمینه تاثیرگذار، عامل‌های مداخله‌گر، راهبردهای مورد نظر و پیامدها) مورد توجه قرار گرفته شده است.

    کلیدواژگان: الگوی پارادایمی، ارزشیابی، اثربخشی، نیازسنجی، استاندارد مهارت
  • کمال درانی، رضوان حکیم زاده، رضاعلی طرخان صفحه 81

    هدف از پژوهش حاضر بررسی رویکرد غالب برنامه درسی در سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور از منظر مربیان مراکز آموزش دولتی بر مبنای دسته‌بندی اسکایرو است. روش انجام این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر گردآوری داده ها توصیفی از نوع تفاوت می باشد. جامعه آماری این پژوهش را نیز کلیه مربیان مراکز آموزش دولتی شهر تهران تشکیل می‌دهند که با بهره‌مندی از روش نمونه‌گیری تصادفی ساده و فرمول تعیین حجم نمونه مورگان شامل 92 نفر از مربیان (41 زن و 51 مرد) می‌شوند و به عنوان نمونه مورد پژوهش در نظر گرفته شده‌اند. ابزار پژوهش نیز پرسشنامه‌ای محقق‌ساخته است که بر اساس دسته‌بندی رویکردهای برنامه درسی اسکایرو (1992) طراحی شده است. روایی صوری و آلفای کرونباخ به‌دست آمده (78 درصد) بیانگر روایی و پایایی ابزار پژوهش بوده است. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از آزمون‌های  t تک متغیره و  t دو گروه مستقل و تحلیل واریانس استفاده شده است. یافته‌ها حاکی از آن است که مربیان در ابعادی چون اهداف، روش تدریس و سبک ارزشیابی به‌صورت کلی به دو رویکرد علمی دانشگاهی و کارایی اجتماعی گرایش دارند. همچنین، مربیان مرد معتقدند که در تدوین استانداردها و برنامه‌های درسی مهارت‌آموزی، رویکرد کارایی اجتماعی به نسبت سایر رویکردها از اثربخشی بالاتری برخودار است.

    کلیدواژگان: برنامه درسی، رویکرد علمی- دانشگاهی، رویکرد کارایی اجتماعی، آموزش های فنی و حرفه ای
  • دکتر رفیق حسنی صفحه 101

    هدف اصلی این تحقیق شناسایی تاثیر آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در میزان اشتغال زندانیان استان کردستان بود. به این منظور از بین زندانیانی که بین سال‌های 1386 تا 1392 آزادشده و در زندان آموزش‌های فنی و حرفه‌ای گذرانده بودند، تعداد 211 نفر به‌صورت تصادفی در بین انواع آموزش‌های گذارنده شده در زندان انتخاب شدند. با بررسی به‌عمد آمده از نمونه آماری مشخص شد که 16% افراد توانسته بودند، در راستای آموزش‌های فنی و حرفه‌ای گذرانده شده در زندان اشتغال بیابند که از این تعداد هم 47% افراد به شغل قبل از زندان خود اشتغال یافته‌ بودند یا اینکه آموزش‌هایی که در زندان دیده بودند در راستای شغل قبل از زندان آن‌ها بود. در مقابل از کل نمونه موردبررسی شغل فعلی معادل 70% افراد با آموزش‌های فنی و حرفه‌ای گذرانده شده در زندان تناسب نداشت. دیگر یافته‌ها نشان داد دوره‌های سرویس و نگهداری خودرو جوشکاری سپس دوره گچ کاری، رایانه کار درجه 2 و 1 و دامداری بیشترین میزان اشتغال را داشتند. از دیگر نتایج جالب تحقیق این بود که 44% بین شغل قبل از زندان و بعد از آزادی از زندانشان تناسب وجود داشت، یعنی تقریبا نزدیک به نیمی از افراد در راستای شغل قبل از زندانشان دوباره اشتغال یافته بودند و در آخر اینکه 18% در راستای شغل قبل از زندانشان آموزش‌دیده بودند و 75% آموزش‌هایی گذارنده شده در زندان در راستای شغل قبل از زندانشان نبود.
    با توجه به نتایج تحقیق پیشنهاد می‌شود که برای هر زندانی هنگام ورود به زندان پرونده‌ای آموزشی تشکیل شود که در آن پرونده تمام مشخصات فردی زندانی و سوابق شغلی او در آن درج‌شده و با هدایت فرد به آموزش‌های در راستای شغل قبل از زندان فرد زمینه را برای اشتغال بیشتر زندانیان و کسب درآمد فراهم کنند.

    کلیدواژگان: اشتغال زندانیان، آموزش های فنی و حرفه ای، استان کردستان
  • سید سعید محتسبی، عباس کریمی، مجید نامداری صفحه 117

    پیامدهای ناگوار زیست‌محیطی که جهان کنونی با آن رو‌به‌روست، ناشی از برخورد غیرمعقول انسان با محیط‌زیست و استفاده بی‌رویه از منابع پایه است. بنابراین، لازم است فعالیت‌های اقتصادی در سمت و سویی جهت داده شوند که علاوه بر مباحث اقتصادی، جنبه‌های زیست‌محیطی فعالیت‌های انسان نیز در نظر گرفته شود. در همین راستا، امروزه تاکید خاصی بر روی مشاغل سبز، یعنی هرگونه کار و شغل شایسته که در حفظ یا احیای کیفیت محیط‌زیست سهم و نقشی داشته باشد، وجود دارد. اولین قدم در راه توسعه مشاغل سبز بررسی نیازهای جامعه و شناسایی مشاغل سبز بر اساس آن نیازها می‌باشد. برای درک بهتر از شرایط موجود و برنامه‌ریزی مناسب لازم است مشاغل سبز دسته‌بندی شده تا با درک صحیحی از اوضاع، اقدامات بعدی به‌عمل آید. در این مطالعه، با بررسی منابع مختلف علمی، بهره‌گیری از نظر خبرگان و شرایط جامعه، 604 شغل سبز متناسب با شرایط ایران شناسایی شد که این مشاغل در ده حوزه شامل انرژی‌های تجدیدپذیر، ساختمان سبز، حمل و نقل سبز، مدیریت آب، مدیریت پسماند، مدیریت زمین (کشاورزی و شیلات)، بازار سبز، گردشگری، ساخت و تولید (صنعت و معدن) و خدمات حوزه‌بندی شد. با شناسایی این بخش‌ها، سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای به عنوان متولی امر آموزش‌های مهارتی در حوزه مشاغل، لازم است اقدامات بعدی از قبیل تدوین نیازهای مهارتی و آغاز آموزش‌های مناسب را هرچه سریع‌تر به انجام برساند.

    کلیدواژگان: آموزش فنی و حرفه ای، شغل، آموزش، مربی، استانداردسازی، محیط زیست
|
  • Danial Behnameh, Nosayebeh Hasanzadeh Page 0

    The purpose of this reseach was Designing the Structural Equation Model of effective factors  of e-entrepreneurship success. In this study, with study theoretical foundations in four debates models, personal knowledge, net economy , corporate entrepreneurship and e-entrepreneurship success, components and elements based on their pattern extraction and pattern design and an instrument for assessing its initial proposal was developed. This study is application and the collection method  and data analyze is quantitative and its type is descriptive-correlation. The sample consisted of  127  employees of companies active in the field of electronic business in the province of North Khorasan, Razavi Khorasan and Golestan. In this study, exploration and development of questionnaire items of principal component analysis (PCA) and the structural relationships are used. Tools for data collection and analysis of data using path analysis and structural equation modeling software (AMOS) has been. The validity and content validity and reliability in order to Cronbach's alpha was used. The findings show that the trend component of Entrepreneurial orientation, personal knowledge and network economy different aspects letter positive and significant entrepreneurial success. According to the findings, the most influence on successful e-entrepreneurship network economy and culture supporter and motivator of creativity and innovation, knowledge of information technology are also on the next level.

    Keywords: : e-entrepreneurship, Net Economy, Entrepreneurial orientation, e-business
  • Dr. Yadollah Mehralizade, Soheila jalilian Page 1

    This study aims at investigating the present situation and the desired status of technical and vocational educations in the industrial sector in Khorramshr in 1392-94. The research method is combinational and based on the analysis of documents, interviews and questionnaires. The population of this study includes all organizations and Companies (medium-sized and big industries in Khorramshahr based on registered information available in the Department of Industries of Khozestan, Ministry of Industries and Mines, Department of Industrial Development and Office of Statistics and Information) which were totally 42 companies and also Technical and Educational Center of Khorramshahr in industry sector. Using purposive sampling, seven companies were selected and then 15 managers and experts were interviewed. Then 140 experts were selected randomly for completing the questionnaires. The collected data has been analyzed using t Test and Paired Samples Test. The findings of the research showed that there was a distance between present situation and the desired status of technical and vocational educations in the industrial sector of Khorramshr. In this regard, the managers of technical and vocational education center and managers and experts of industries should put great emphasis on continuous communication and interaction between technical and vocational education center and industrial and manufacturing organizations in the city based on labor market needs.

    Keywords: Technical, Vocational Education, Industry, Education in Industries, Educational Performance
  • Mohammad Erfanmehr, Maliheh Masoudi, Sedigheh Azadi Page 7

    The aim of this study was to investigate the dynamics and updated standards of technical and vocational training in order to develop a new standard, combining the skills and entrepreneurial by private sector of Shiraz. The research method was non-experimental (descriptive) in terms of objective and data collection styles. The population consisted of all the establishers of private institutions of technical and vocational training organizations in Shiraz in spring of 2014. This consisted of355personsof establishers of active institutions, 77 persons of centers’ headers and experts and also 260 persons of industry owners guilds in Shiraz totally 692personsin Shiraz that have selected randomly and128of them as sample. In order to gathering data, after checking the validity and reliability, Inventory levels of dynamism, entrepreneurial and updating of technical and vocational education national standards developed by the researcher (2014) was used. Collected data were analyzed by Sciences Statistical Package for the Social software (SPSS), at level of descriptive style by using statistical methods, average standard deviation, and at the level of inferential by using statistical methods of T- tests of single group and Chi- square. The results from this study indicated that the standards of technical and vocational training organization required dynamic, entrepreneurial and have to update, the necessary cost for training entrepreneur workers for each year, equals 1.5 months’ salary in one year and the runtime for theoretical and practical topics of entrepreneurship was considered at the start of each term of training standard to be a separate test C test this question by applying the same amount of influence, but accepted a test of skills. Also, test of this part was accepted as a separate test included 30 questions, but applying the same amount of influence of skill’s test. Minimum and maximum hour for Entrepreneurship training was 20 and 62 hours and it was 20% (percent) of each standard.

    Keywords: Dynamic, Update, Entrepreneurship, Educational Standard
  • Hojatollah Moradi pordanjani, Rezvan omidi, Amir Sabzevar Page 29

    The aim of  the  present  study  is  to  Designing a Model for Institutionalizing Futures Study in Technical Education and Vocational .The present  study  has applied research aiming that  has been  conducted  through discriptive  survey method. Statistical populatti include mediocre and great industrialists ,technical training proffessors of national and Azad  universities ,experts ,and attendants of technical  training who are about 102 people and 70 persons were choosen by use of stratified and random sampling . In this study, a questionnaire which its validity and reliability were confirmed by experts for analysis of T test is used .. Research findings show that Foresightedness factors , flow of events since part to the present time , suitable picture of pedagogical technology ,improvement of pedagogical process , pedagogy vision and virtual learning ,vision to system of future knowledge ,paying attentti on – time and changeable teaching , and origins of partnership , the steps to make on office for foresightedness in technical training , assessment orders and feedbacks toward proposed model and receiving feedbacks from diplomatics of technical training , entrepreneur proffesores and teaches and using proposed reforms have more propertti in relattie  to other factors . And in the proposed model for medium and large industrialists, professors and educators in science and technology university and government experts and officials of the Department of Technical Education and Vocational province, is appropriate

    Keywords: foresightedness, model, technical training pedagogy
  • Ali karampour, Abdenabi Savaedy, Maryam eini Page 51

    The main objective of this research was to evaluate the necessity of consulting and educational guidance in achieving optimal job opportunities for vocational training centers by students in Khuzestan province And Providing appropriate counseling and academic guidance pattern based on the expert opinion of its experts.To this end, questionnaires were prepared, determined face and content validity and reliability of data from samples of 240 people (including 200 students and 40 educator training centers, vocational province) using a sampling method were selected randomly, were collected. This data, according to the research questions and by using descriptive statistics (mean, percentage and frequency) and inferential statistics (single-sample T-test) were analyzed. The result showed that students' awareness of career opportunities in the labor market is low. And on this basis, the need for advice and guidance teachers training centers in order to achieve a suitable job opportunity was emphasized. Proper educational model based on labor market needs, duration and shape of the system, curricula, methods of consultation with faculty members validated. Finally, based on the research findings, curriculum "Introduction to Careers advice and guidance education approaches desirable" for trainees, vocational training centers was proposed.

    Keywords: counseling, educational guidance, career opportunities, vocational training centers, trainees
  • Page 67

    The main purpose of this study is to presentation of paradigmatic model for reconstruction  and development of skills standard in Department of Technical and vocational Education in Kurdistan with use of mixed methodological ( quantitative and qualitative, Three strains of techniques study , documents and questionnaire) and foundation data, intended information were collected and analyzed. Based on quantitative and qualitative data obtained from research, the five  elements associated with educational standards in Sanandaj ( the phenomenon under study, Causality condition, the context of  influence of  confounding factors, and consequences) have been considered.

  • Page 81

    The purpose of this article is examine the dominant approach in the curriculum of vocational education based on the classification Schiro. The methodology of the study is applied by purpose and differemce by data collection. The population of this research is all trainers of public Education centers in Tehran that 92 trainers (41 female and 51 male) selected by Using simple random sampling method. Research tool is reasercher-made questionnaire that proposed based on the classification of curriculum approaches Schiro (1992). The face validity and Cronbach's alpha (0.78) indicates the validity and reliability of the questionnaire. To analyze the data used one- sample T test, independent samples T test and ANOVA. The results show that trainers tend to academic approach and Social Performance approach in dimensions such as goals, teaching methods and evaluation methods. Also The male instructors believed that social performance approachis more effective than other approaches in standards and curriculum of training.

    Keywords: curriculum. Academic approach. Social efficiency approach. Technical, Vocational Training
  • Dr rafigh hasani Page 101

    The main objective of this study was to determine the effect of Vocational training in the employment of released prisoners in Kurdistan province.  For this purpose, among the prisoners released from the years 1386 to 1392 and who had served in prison vocational training, 211 persons were randomly selected and the data was collected through questionnaires distributed among them. The results showed that 16% was able to find employment based on the Vocational training they had passed in prison and 47% returned to the job they had before prison and in some cases the service they got in prison was in line with their previous job. In contrast, from the whole sampling, 70% got jobs that were not in accordant with the vocational trainings they had in prison. Findings also showed that trainings related to vehicle maintenance and welding, plastering, computer services Grade 1 and 2, and livestock acted more successfully, respectively, and the prisoners who had got these trainings were able to find most employment opportunities. Results also showed that 93 persons (44%) got jobs that had consistency with their jobs before imprisonment, that is to say, almost half of them had got consistent jobs. Furthermore, 38 prisoners (18%) got trainings in line with their pre-imprisonment jobs and 157 prisoners (75%) got trainings that were not in line with their pre-imprisonment jobs.
    Based on the research results, it is suggested that a training file be created for each prisoner in which all personal information and career history be recorded. It is also suggested that prisoners be trained in line with their pre-imprisonment jobs so that opportunities be created for them to get jobs and have more income after their imprisonment.

    Keywords: prisoners employment, vocational training, Kurdistan province
  • Page 117

    The environment’s horrible consequences faced by the world are caused by the human’s illogical behavior to environment and resources. So it is necessary to move toward an economy that focuses on environmental aspects besides the economic ones. Green economy is a step towards decreasing these difficulties and provides new job opportunities. All these issues are in the frame of green jobs and skills. The green economy is defined as an economy that aims at reducing environmental risks and ecological scarcities, and that aims for sustainable development without degrading the environment. First step to develop green skills is needs assessment and identify green jobs. To do so, it is needed to categorize the green jobs and find the main sectors based on the country conditions for next proceedings. After identifying the main sectors of the green jobs by using the literature review, 604 jobs and skills were identified and classified. These were categorized in 10 main sectors including; renewable energies, green buildings, green transportation, water management, waste management, land management (agriculture and fishery), green markets, green tourism, manufacturing (industry and mines), and services. Iran Technical and Vocational Training Organization (Iran TVTO) responsible for skill training should begin next steps to develop national training curriculums for green jobs and implementing training courses to train technicians in the related field.

    Keywords: Technical, vocational training, job, training, instructor, curriculum development, environment