فهرست مطالب

پرستاری کودکان - سال چهارم شماره 3 (بهار 1397)

نشریه پرستاری کودکان
سال چهارم شماره 3 (بهار 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/01/18
  • تعداد عناوین: 9
|
  • زهرا فروزنده، عزت سادات میرخانی *، محسن ایمانی، مریم اسماعیلی نسب صفحات 1-10
    مقدمه
    اهمیت والای تربیت کودک از منظر اسلام و دیگر مکاتب، و توجه و تاکید بر آن، در همه حوزه های علوم انسانی، به چشم می خورد؛ اما از آنجا که پرستاران، بیش از سایر متخصصان با کودکان ارتباط نزدیک و مستقیم دارند، بیشترین نیاز به دریافت اطلاعات در خصوص اهمیت نقش مادری از منظر مکاتب مختلف را دارند. با توجه به این که، مهمترین سالهای تکوین و شکل گیری شخصیت کودک، در محیط انس با مادر می گذرد، ضرورت شناخت جایگاه نقش تربیتی مادر، جهت ایفای نقش همانند آن در بخش پرستاری، به منظور افزایش میزان تاثیر گذاری و پذیرش کودکان نیازمند دریافت خدمات پرستاری امری ضروری می باشد.
    روش
    این تحقیق، در زمره پژوهش های بنیادی و کیفی، از نوع تحلیل محتوا، می باشد. که به روش مطالعه اسنادی- کتابخانه ای و با بهره گیری از منابع علمی معتبر(کتب و نتایج تحقیقات علمی) با هدف، بررسی مقایسه ای نقش تربیتی مادر از منظر دو تن از متفکران (مسلمان، و غیر مسلمان) طی مراحل رشد انجام شده است.
    یافته ها
    اجماع آراء دو اندیشمند منتخب، موید اهمیت نقش تربیتی مادر در مراحل مختلف رشد (در همه ابعاد فردی- اجتماعی) ، ضرورت مرحله ای بودن تربیت، ترتب و توالی آن، می باشد..
    نتیجه گیری
    هر دوی این اندیشمندان، بر تاثیرات تکاملی متقابل مادر - کودک تاکید دارند. لذا پیشنهاد می شود، آموزش های مناسب برای مادران و پرستاران، در خصوص نحوه ایفای شایسته نقش تربیتی مادر و پرستار (در مقام جایگزین)، به منظور درک اهمیت و ضرورت ایفای نقش مناسب و موثر در این جایگاه فراهم شود.
    کلیدواژگان: کودک، نقش تربیتی، مادر، پرستار، اسلام، روسو، شهید مطهری
  • زهرا پایاب، سیده زهرا نژاد حسینی، اکرم ثناگو*، علیرضا معصوم نیا، بتول آذرتاش صفحات 11-13
    مقدمه
    رابدومیوسارکوم سومین سرطان شایع در کودکان است هدف از این مطالعه معرفی یک مورد کودک مبتلا به رابدومیوسارکوم با یک خال بسیار بزرگ مادرزادی است .
    گزارش مورد : بیمار کودک یک ساله است که درمعاینه بدو تولد یک خال بزرگ که از زیر سینه تا روی زانو به صورت یک پارچه که تا پشت بیمار هم ادامه دارد مشخص می شود .به دنبال لمس توده ای به اندازه یک گردو در ناحیه باسن تسط والدین به بیمارستان طالقانی گرگان مراجع کرده اند . پس از نمونه برداری تشخیص رابدو میو سارکوم داده شد و کودک تحت شیمی درمانی قرار گرفت.
    نتیجه گیری
    از آنجاییکه رابدومیوسارکوم با عوارض گوناگون در تمام بدن همراه است، کیفیت زندگی کودک را شدیدا متاثر می سازد.
    کلیدواژگان: خال سرطانی، رابدومیوساکوم
  • اکرم سادات مسعودی علوی، شهناز خالقی پور *، جلال وهابی همابادی صفحات 15-24
    مقدمه
    پژوهش حاضر با هدف بررسی روابط ساختاری ارزش های اخلاقی براساس سبک دلبستگی، بهزیستی معنوی و جهت گیری زندگی در نوجوانان بدسرپرست شهر اصفهان شکل گرفت.
    روش کار
    این پژوهش در دسته پژوهش های توصیفی از نوع همبستگی چندگانه و معادلات ساختاری بود. نمونه پژوهش حاضر شامل 118 نفر از کودکان بدسرپرست شهر اصفهان بود که به پرسشنامه سبک دلبستگی هازن و شیور (1987)، پرسشنامه بهزیستی معنوی گومز و فیشر (2003)، پرسشنامه جهت گیری زندگی شییر و کارور(1985) و پرسشنامه بنیان های اخلاقی هایت و گراهام (2004)پاسخ دادند.
    یافته ها
    یافته های حاصل از پژوهش نشان داد که بین ارزش های اخلاقی با سبک های دلبستگی، بهزیستی معنوی و جهت گیری زندگی رابطه وجود داشت(0/05p<). برازش مدل مفهومی ارزش های اخلاقی از طریق سبک دلبستگی، بهزیستی معنوی و جهت گیری زندگی مورد تایید قرار گرفت.
    نتیجه گیری
    باتوجه به نتایج به دست آمده برآورد می شود ارزش های اخلاقی فاکتوری است که در آن عوامل معنوی، روانی و اجتماعی دخیل می باشد.
    کلیدواژگان: بهزیستی معنوی، جهت گیری زندگی، سبک دلبستگی، ارزش های اخلاقی
  • مینا عباسی، علی شاکر دولق * صفحات 25-32
    مقدمه
    خانواده ها وقتی با یک رویداد مانند متولد شدن فرزند کم توان ذهنی یا ناتوان جسمی روبرو می شوند، واکنش های متفاوتی از خود نشان می دهند که پژوهش حاضر با هدف مطالعه توانایی خودبازداری و تحمل کام نایافتگی وکنار آمدن والدین با کم توان ذهنی و ناتوانی جسمی فرزند بود.
    روش
    طرح پژوهش توصیفی، از نوع علی– مقایسه ای است که از بین والدین دارای فرزند کم توان ذهنی و ناتوانی جسمی شهرستان نقده در سال 1395 به تعداد 200 والدین بطور مساوی از هر گروه 100 نفر و به روش در دسترس انتخاب گردید. برای سنجش متغیر ها از ابزار تحمل ناکامی (هارینگتون، 2005) ، ابزار مقابله با بیماری برای والدین(میلتون و همکارانش، 2010) ، و پرسشنامه خودبازداری( وینبرگر و شوارتز،1990) استفاده گردید،
    یافته ها
    یافته های این پژوهش نشان داد که در مقایسه خودبازداری کل (0/01) بین دو گروه متشکل از والدین کودکان کم توان ذهنی و ناتوان جسمی تفاوت معنی داری وجود دارد ((P<0/05 ، همچنین در بررسی متغیر کنارآمدن والدین (0/007) تفاوت معنادار آماری بین دو گروه به دست آمد ( (P<0/05، اما در مقایسه متغیر تحمل کام نایافتگی ( 0/37 ) بین دوگروه مورد مقایسه تفاوت معناداری وجود ندارد ( (P<0/05.
    نتیجه گیری
    والدین کودکان کم توان ذهنی در مواجهه با مشکل نسبت به والدین دارای کودکان ناتوانی جسمانی دیرتر پذیرفته و کنار می آیند بنابراین افزایش خودبازداری و تحمل کام نایافتگی تا حد زیادی در کنارآمدن و ارتقای سلامت روانی والدین دارای کودک کم توان ذهنی تاثیر گذار خواهد بود.
    کلیدواژگان: خودبازداری، تحمل کام نایافتگی، کنارآمدن، والدین کودکان کم توان ذهنی، والدین کودکان ناتوانی جسمانی
  • کژال اشته، جهانگیر کرمی، فاطمه طریقتی مرام، پریسا حیدری شرف * صفحات 33-40
    مقدمه
    پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی آموزش مهارت های اجتماعی بر کاهش نابهنجاری های رفتاری و عاطفی دانش آموزان دبستانی پسر کم توان ذهنی در شهر کرمانشاه در سال تحصیلی 96-1395 انجام گرفت.
    روش
    روش پژوهش نیمه آزمایشی با روش پیش آزمون-پس آزمون با گروه آزمایشی و گروه گواه و جامعه آماری این پژوهش شامل همه دانش آموزان پسر دوره ابتدایی مدارس استثنایی شهر کرمانشاه در سال تحصیلی 96-1395 می باشد. در این پژوهش 30 دانش آموز با توجه به سن و نمرات هوش آن ها همتا سازی شدند. به این صورت که دانش آموزانی با هوشبهر 70-55 و سنین مشابه (دامنه سنی 7 تا 9 سال ) انتخاب شدند. پس از همتا سازی به صورت تصادفی انتخاب و به صورت تصادفی نیز در دو گروه آزمایشی و گواه قرار گرفتند. 12جلسه آموزش مهارت های اجتماعی هفته ای دوبار به مدت 40 دقیقه بر روی گروه آزمایش اجرا شد و مشارکت کنندگان گروه کنترل در لیست انتظار قرار گرفتند.
    یافته ها
    تحلیل یافته ها با استفاده از تحلیل کوواریانس مستقل نشان دادکه آموزش مهارت های اجتماعی باعث کاهش نابهنجاری های رفتاری و عاطفی دانش آموزان کم توان ذهنی شده است. مهم ترین نتایج این پژوهش، موثر بودن مهارت های اجتماعی و مفید بودن آن در کاهش نابهنجاری های رفتاری و عاطفی رشد این کودکان می باشد.
    نتیجه گیری
    از این رو می توان نتیجه گرفت آموزش مهارت های اجتماعی، در کاهش نابهنجاری های رفتاری و عاطفی دانش آموزان دبستانی پسر کم توان ذهنی موثر بوده است.
    کلیدواژگان: مهارت های اجتماعی، نابهنجاری های رفتاری و عاطفی، دانش آموزان دبستانی کم توان
  • اصغر خلیفه زاده اصفهانی *، زهرا قیصریان، حمید بیگدلیان صفحات 41-46
    مقدمه
    بیماری مادرزادی قلب دارای اثرات متعددی بر روی همه اعضای خانواده است ومراقبت از این کودکان می تواند بار زیادی بر والدین بالاخص مادرتحمیل کند. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر اجرای یک برنامه مراقبتی بر بار مراقبتی مادران این کودکان، طراحی واجرا شده است.
    روش
    تحقیق حاضر یک مطالعه نیمه تجربی است.واحدهای موردپژوهش شامل 60 نفر از مادران کودکان تحت عمل جراحی بیماری مادرزادی قلب می باشند که با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. 30نفرواحد مورد پژوهش در گروه شاهد و 30 نفرواحد مورد پژوهش در گروه مداخله قرار گرفتند. مدت نمونه گیری سه ماه در زمستان 1395 ودر بیمارستان چمران وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انجام شد.در ابتدا بارمراقبتی مادران از طریق پرسشنامه بار مراقبتی ZARIT اندازه گیری شد.چهار هفته پس از مداخله بارمراقبتی مجدادا در هر دو گروه اندازه گیری شد.
    یافته ها
    میانگین نمره بارمراقبتی در گروه شاهد وگروه مداخله قبل از مداخله به ترتیب 56/3 و 55/5بود(P>0.05). پس از مداخله، بارمراقبتی گروه شاهد وگروه مداخله به ترتیب 3/57 و 3/43 شد که نشان دهنده کاهش معنادار بارمراقبتی در گروه مداخله بود (P<0.05)).
    نتیجه گیری
    اجرای برنامه مراقبتی می تواند به عنوان راهکاری موثر جهت کاهش بارمراقبتی مادران کودکان مادرزادی قلب تحت عمل جراحی قلب پیشنهاد شود.
    کلیدواژگان: برنامه مراقبتی، بار مراقبتی، جراحی قلب، بیماری مادرزادی قلب
  • مطهره طلایی پاشیری، فریبا یزدخواستی * صفحات 47-55
    مقدمه
    هدف پژوهش حاضر، مقایسه اثربخشی بازی درمانی انفرادی و گروهی بر تعامل بین فردی، حواس پرتی، فراخنای توجه، کنترل رفتار و کنترل هیجان در کودکان پیش دبستانی بود.
    روش
    جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه ی دانش آموزان پیش دبستانی شهر اصفهان در سال 1395 بود که از میان آن ها تعداد سی ونه نفر به روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب و به طور تصادفی در سه گروه بازی درمانی انفرادی (13 نفر)، بازی درمانی گروهی (13 نفر) و کنترل (13 نفر)، گمارش شدند. برای دو گروه آزمایش، جلسات مداخله به مدت 10 جلسه ی هفتگی، برگزار شد، اما گروه کنترل در معرض هیچ مداخله ای قرار نگرفتند. پرسشنامه ی تعامل بین فردی، مقیاس فراخنای توجه، مقیاس کنترل رفتار و مقیاس کنترل هیجان، به عنوان ابزار پژوهش در مراحل پیش آزمون و پس آزمون، توسط والدین کودکان، پاسخ داده شد. داده ها توسط تحلیل کواریانس چند متغیره و آزمون L.S.D مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بازی درمانی انفرادی، بر فراخنای توجه و کنترل هیجان، موثر بوده است و بازی درمانی گروهی بر تمامی متغیرهای وابسته، اثر معناداری داشته است (001/ 0>P). همچنین میزان اثربخشی بازی درمانی گروهی در متغیرهای تعامل بین فردی و کنترل رفتار، نسبت به بازی درمانی انفرادی، بیشتر بوده است (001/ 0>P).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج حاصل از پژوهش حاضر، هر دو روش بازی درمانی گروهی و بازی درمانی انفرادی، اثرات قابل توجهی بر مشکلات شناختی و رفتاری کودکان دارند، اما میزان و دامنه اثربخشی بازی درمانی گروهی بیشتر است.
    کلیدواژگان: بازی درمانی انفرادی و گروهی، تعامل بین فردی، فراخنای توجه، کنترل رفتار، کنترل هیجان
  • اکرم محمدزاده فرهانی، فرح نادری *، اسدالله رجب، حسن احدی، آدیس کراسکیان صفحات 56-63
    مقدمه
    بیماری دیابت ملیتوس نوع یک یکی از شایع ترین اختلالات متابولیکی در دوران کودکی و نوجوانی است که دارای عوارض بلندمدت جسمی و روان شناختی از جمله اضطراب ، افسردگی و مشکلات رفتاری می باشد این عوارض منجر به کنترل ضعیف قند خون و در ننتیجه افزایش سطوح قند خون می شود.این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی درمان شناختی رفتاری بر مشکلات روان شناختی و کنترل قند خون کودکان مبتلا به دیابت ملیتوس نوع یک انجام شد.
    روش
    این پژوهش از روش کارآزمایی بالینی از نوع طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه شاهد بر روی 38 نفر از کودکان مبتلا به دیابت ملیتوس نوع یک انجام شد. این کودکان با نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند ودرگروه مداخله و گروه شاهد به طورتصادفی جایگزین شدند. در این پژوهش از پرسشنامه علائم مرضی کودک فرم والد CSI-4 و آزمایش HbA1C کودکان استفاده شد و 12 جلسه درمان شناختی رفتاری فردی برای آنها اجرا شد.
    یافته ها
    نتایج آزمون فرضیه های این پژوهش با استفاده از تحلیل کوواریانس چند متغیری و تحلیل کوواریانس یک متغیری نشان داد که تفاوت معناداری بین دو گروه مداخله و گروه شاهد از لحاظ تاثیرگذاری درمان شناختی رفتاری روی متغیرهای مورد مطالعه وجود داشت. به عبارت دیگر درمان شناختی رفتاری موجب کاهش معنادار (P<0/001)مشکلات روانشاختی و بهبود کنترل قند خون در گروه مداخله نسبت به گروه شاهد شد.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد که درمان شناختی رفتاری می تواند به عنوان یکی از مداخلات درمانی اثربخش جدید در حوزه دیابت به خصوص در کودکان دیابتی در کنار سایر درمان های موجود به کار رود.
    کلیدواژگان: دیابت نوع یک، درمان شناختی، رفتاری، قند خون، اختلالات روان شناختی
  • ملاحت امانی *، سمیه خزاعی صفحات 64-71
    مقدمه
    با توجه به تاثیر پذیری بالایی کودکان از محیط و تماس فراوان آنها با کتابهای مصور در جریان آموزش و سرگرمی، رنگ ها و فرم های تصاویر می تواند بر خلق و خوی و رفتار کودکان اثر بگذارد. تحقیق حاضر با هدف بررسی تاثیر رنگ و فرم تصاویر بر مشکلات رفتاری کودکان 4 تا 5 سال صورت پذیرفته است.
    روش
    مطالعه حاضر از نوع نیمه آزمایشی بوده و اثر متغیر مستقل با چهار عنصر رنگ های گرم، رنگ های سرد، اشکال منحنی و اشکال زاویه دار بر رفتار کودکان 4 تا 5 سال سنجیده شده است. برای انجام مداخله 4 گروه تصاویر دارای رنگهای گرم و فرم های منحنی، رنگ های سرد و فرم های منحنی، رنگهای سرد و فرمهای زاویه دار و رنگ های گرم و زاویه دار تشکیل شد تصاویر مرتبط به هر گروه در 8 جلسه ارائه شد. در طول جلسات کودکان تلاش کردند تا تصاویر را کپی و رنگ آمیزی کنند. نمونه آماری شامل 40 کودک دختر و پسر بودند که بصورت تصادفی خوشه ای4 مهد کودک از شهر مشهد انتخاب شدند و سپس بصورت تصادفی هر مهد به یک گروه آزمایشی اختصاص داده شد. پرسشنامه رفتار کودکان توسط مربیان در مراحل پیش و پس آزمون تکمیل شد. داده های جمع آوری شده از طریق آزمون تی وابسته، تحلیل کوواریانس و آزمون تعقیبی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که در مرحله پس آزمون فقط در گروه سرد-زاویه دار نمرات خرده مقیاس های پرسشنامه رفتاری کاهش نیافته نبود. در کاهش مشکلات رفتاری به ترتیب گروه گرم –منحنی( 0/0001= p)، سرد - منحنی( 0/002= p) و گرم-زاویه دار( 0/02= p) بیشترین تاثیر گذاری را داشتند. همچنین نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد که با کنترل اثر پیش آزمون، میان گروه ها در پس آزمون مشکلات رفتاری تفاوت معنی داری وجود داشت( 0/0001= p).
    نتیجه گیری
    طراحی تصاویری دارای فرم های منحنی و رنگ های گرم می تواند اثرات مفیدی در کاهش مشکلات رفتاری داشته باشد.
    کلیدواژگان: رنگ، فرم، مشکلات رفتاری، کودکان پیش دبستانی
|
  • Zahra Forozandeh, Ezatsadat Mirkhani *, Mohsen Imani, Maryam Esmaeilinasab Pages 1-10
    Introduction
    the importance of child-rearing and other schools of Islam, and its emphasis, in all fields of the humanities, to be seen; But because the nurses, more than any other professionals closely and directly with children are most in need to receive information about the importance of motherhood from the perspective of their different schools. Given that, the most important formative years of a child's personality, intimacy with the mother of passes on the environment, The necessity of understanding the educational role of mother, for her role as the nursing sector, to enhance the effectiveness and acceptance of children in need of nursing services is essential.
    Methods
    This study is among the fundamental research and quantitative content analysis, is Library-study method utilizes the scientific resources (books and scientific research results) with the purpose of the comparative evaluation of the educational role of the mother from the perspective of two thinkers (Muslim and non-Muslim) was performed during the growth stages Is.
    Results
    The consensus of the two men, confirms the importance of the educational role of mothers in different stages of growth (in every aspect of personal and social), the need to stop the train, sequence and sequences, it is.
    Conclusion
    Both of these thinkers, the effects of convolution mother - children. Therefore, it is suggested, proper training for nurses and mothers, mothers and nurses on how to play a worthy role of education (in the alternative), in order to understand the importance and necessity of proper and effective role to be in this position.
    Keywords: children, the role of education, mother, Islam, Rousseau, martyr Motahhari, Nurse
  • Zahra Payab, S.Zahra Nejad Hossaini, Akram Sanagoo *, Alireza Masomnia, Batool Azartash Pages 11-13
    Introduction
    rhabdomyosarcoma third most common cancer in children. The aim of this study was to report a child with rhabdomyosarcoma with a very large congenital nevus.
    Case report : The child is one year old that on examination at birth was observed a large mole that continue from down of breast to the knee and the back of the patient . after Feeling a mass as large as a walnut in the buttock By parents refer Taleghani hospital . After sampling was diagnosed Rhabdomyosarcoma and And the child was undergoing chemotherapy.
    Result
    Since the rhabdomyosarcoma accompanied with Various complications on the body can affect quality of life severely .
    Keywords: cancerous moles, Rhabdomyosarcoma
  • Akramsadat Masoodi Alavi, Shahnaz Khaleghipour *, Jalal Vahabi Homabadi Pages 15-24
    Introduction
    This study aimed to investigate the structural relationship of moral values according to attachment style, spiritual well-being and life orientation in unsupervised adolescents in Isfahan.
    Method
    This study is a kind of descriptive investigation of multiple correlation and structural equation. The research sample was comprised of 118 unsupervised children in Isfahan and also the research questionnaires included Hazan and Shaver attachment questionnaire (1987), Gomes& Fisher spiritual well-being questionnaire (2003), Life Orientation Shyer & Carver questionnaire (1985) Graham Hyatt Moral foundations questionnaire (2004).
    Results
    Findings of this study showed that there is a relationship between moral values and attachment style, spiritual well-being and life orientation (P
    Conclusion
    According to the obtained results, the moral values is a factor in which spiritual, psychological and social factors are involved.
    Keywords: spiritual well, being, life orientation, attachment style, moral values
  • Mina Abbasi, Ali Shaker Dioulagh * Pages 25-32
    Introduction
    when an event such as the birth of children, families with mental retardation or physical disabilities face different shvndvaknsh show the inhibition lack the palate tolerance and parents cope against different childrens disability. This study aimed to study the ability of inhibition and lake the palate tolerance and parents cope with mental retardation and physical disability children.
    Method
    The research method is in scientific-comparison way being done in spring1395 in Naqadeh.the measuring variables are all parents having children with mental or physical disorders that 200 of them were chosen in form of being available.to evaluate variables,this research has used the tools of defeat tolerating tools of (Harington,2005), tools of coping with illnesses for parents of (Hamilton et al), and the questionnaire of self inhibition (Vinberger & Schoartz,1991), to analyze the data collected from descriptive indicator variables including means and standard deviation, multivariant analyzing tests were used.
    Results
    The findings indicate that inhibition of 0/01 compared between the two groups made up of parents of children with mental retardation and physical disabilities there is a significant difference (P
    Conclusion
    The parents of mentally retarded children than parents with children faced with the problem of physical disability later accepted and cope, The increase inhibition and lack of tolerance com greatly to cope and improve the mental health of parents of children with intellectual disability will influence.
    Keywords: Inhibition, frustration tolerance, compatibility, parents of mentally retarded, parents of physically disabled
  • Kazhal Ashteh, Jahangir Karami, Fatemeh Tarighatimaram, Parisa Heidarisharaf * Pages 33-40
    Introduction
    The present study aims to determine the effectiveness the learning of social skills on decrease of behavioral and mental abnormalities of male students with emotional disorder in the city of Kermanshah in 2016 and 2017.
    Method
    The present method is semi-experimental with the method of pretest –post test and the witness group. The statistical society of the study includes all male preliminary students of special school in the city of Kermanshah in the educational year of 2016-2017. In this research, 30 students according to their age and intelligence score were categories, so that students with similar age and intelligence score in the age range between 7 -9 were selected (IQ55-70). After randomly categorization, the students were divided into two groups including experimental and witness. 12 learning session of social skills were held twice a week on the members of the control group were place in the waiting list.
    Findings: The analysis showed that the learning of social skills leads to decrease behavioral and mental abnormalities. The most important results of this research are the effectiveness of skills and their usefulness in decreasing the abnormalities.
    Conclusions
    thence it is concluded that learning social skills is effective in decreasing behavioral and emotional disorders of male preliminary students has been effective.
    Keywords: Social skills, behavioral, emotional disorders, primary school children low
  • Asghar Khalifezadeh *, Zahra Gheisarian, Hamid Bigdelian Pages 41-46
    Introduction
    Congenital heart disease is one of the most common congenital disorders in children. It has many adverse effects on all family members. In particular, caregiving of these children can be a great burden on the parents, especially mothers. This study aimed to determine the effect of a care program on the burden of caregiving mothers of these children.
    Method
    This study is a quasi-experimental research, conducted for three months on 60 caregiving mothers (30 mothers in the control group and 30 in the experimental group) of children undergoing congenital heart disease surgery, selected via convenient sampling in Chamran hospital of Medical Sciences university in isfahan from Jan 2017 for three months. the beginning of the study, the burden of care was measured through ZARIT questionnaire. Four weeks after the intervention, the burden of care was measured again in both groups.
    Findings:Mean scores of caregivers’ burden were 56.3 and 55.5 in the control and experimental groups before the intervention (P
    Conclusion
    Care programis recommended as an effective solution to reduce burden of care of mothers of children undergoing congenital heart disease surgery.
    Keywords: Care Program, Caregiver, Burden, Cardiac Surgery, Congenital Heart Disease
  • Motahareh Talai Pashiry, Fariba Yazdkhasti * Pages 47-55
    Introduction
    The purpose of this study was to compare the effectiveness of individual and group play therapy on interpersonal interaction, attention span, behavioral control and emotional control, in pre-school children.
    Methods
    The statistical population of the study was all pre-schoolchildren of Isfahan City in 2016 among whom 39 children selected by multistage cluster sampling and assigned randomly to individual play therapy (n=13), group play therapy (n=13) and control group (n=13). For the two experimental groups, 10 weekly intervention sessions were held, but the control group received no intervention. Interpersonal interaction questionnaire, distraction scale, attention span scale, behavioral control scale and emotional control scale were responded by the children's parents as the instruments of the study in pre-test and post-test stages. Data were analyzed by MANCOVA and L.S.D.
    Findings: The results showed that individual play therapy has been effective on, attention range and emotional control. Also, group play therapy has had significant effects on all dependent variables (p
    Conclusion
    Based on the results of the study, both individual and group play therapy have considerable effects on children' cognitive and behavioral problems, but the rate and range of group play therapy are more than individual play therapy.
    Keywords: Individual, Group Play Therapy, Interpersonal Interaction, Attention Span, Behavioral control, Emotional control
  • Akram Mohammadzadehfarhani, Farah Naderi *, Asadollah Rajab, Hassan Ahadi, Adys Kraskian Pages 56-63
    Introduction
    Diabetes mellitus type 1 is one of the most common metabolic disorders in childhood and adolescence that has long-term physical and psychological complications such as anxiety, depression and behavioral problems. These complications lead to poor control of blood glucose and consequently, increased blood glucose levels. The present study was conducted to evaluate the effectiveness of cognitive-behavioral therapy on psychological problems and blood glucose control in children with Diabetes Mellitus Type I.
    Methods
    This study used a clinical trial with a control group pre-test and post-test design with control grop that was performed on 38 children with diabetes mellitus type I. The children were selected by convenience sampling and were replacing experimental group and control group randomly. In this study, were used Child Symptom Inventory-4 (CSI-4) : parent checklist and HbA1C test and were performed 12 sessions of individual cognitive behavioral therapy for them.
    Finding: The study hypotheses were analyzed by ANCOVA and MANCOVA.The results showed that there was a significant difference between the experimental and control groups regarding to the effect of cognitive-behavioral therapy on the studied variables. In other words, cognitive-behavioral therapy significantly (P
    Conclusion
    The study results showed that cognitive-behavioral therapy can be used as one of the new effective therapeutic interventions in the field of diabetes, especially in diabetic children, along with other treatments available.
    Keywords: Diabetes Type I, Cognitive, behavioral therapy, Blood glucose, Psychological problems
  • Malahat Amani *, Somaye Khazaye Pages 64-71
    Introduction
    Due to the influences of the environment and children's high contact with illustrated books in education and entertainment, colors and shapes images can affect children's mood and behavior. This study has purposed to investigate the effects of color and shape images on behavioral problems in children 4 to 5 years old.
    Methods
    This study was semi experimental and it have been evaluated effects of independent variable with four components included warm colors, cold colors, curved shapes and angled shapes on behavioral problems in chlidren 4 to 5 years old. For intervention 4 groups of images included warm colors-curved shapes, cold colors-curved shapes, cold colors-angled shapes, and warm colors-angled forms were formed. Related images in each group were presented in 8 sessions. During the sessions the children tried to copy and paint the images. Statistical sample consisted of 40 girls and boys who were selected randomly relate random four kindergartens from Mashhad city and then every kindergarden was assigned to an experimental group. Childrenʼs behavior questionnaire was comlated by teachers in pretest and posttest phases. Collected data were analyzed through dependent t test, covariance analyses and post hoc test.
    Results
    The results showed that only in cold–angled group had not reduced subscales of behavior questionnaire in posttest phase. In reducing behavioral problems warm-curved (p=0.0001), cold-curved (p=0.002) and warm-angled (p=0.02) groups had the greatest influence respectively. It also results of covariance analyze showed that were among groups meaningful difference in posttest of behavioral problems by controlling effect of pretest (p=0.0001),.
    Conclusion
    Designing of images with curved shapes and warm colors can affect benficially reduction of behavioral problems.
    Keywords: color, shape, child, preschool, problem behavior