فهرست مطالب

فصلنامه مدیریت پرستاری
سال ششم شماره 3 (پیاپی 22، پاییز و زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/09/08
  • تعداد عناوین: 6
|
  • سیروس قنبری، خلیل زندی، سعادت امانی صفحات 9-16
    مقدمه
    یکی از اولویت های مدیریت منابع انسانی به ویژه در مورد مشاغل دشوار و تنش زا همچون پرستاری، کاهش بی تفاوتی سازمانی است؛ چرا که روح بی تفاوتی در رفتار کارکنان، انگیزه کار و تلاش را از آنان می گیرد و می تواند زمینه ساز بسیاری از بروندادهای منفی گردد. در این زمینه به نظر می رسد که توجه به سیستم اجتماعی سازمان بتواند یکی از استراتژی های کاهش بی تفاوتی سازمانی باشد.
    هدف
    هدف از این پژوهش، بررسی رابطه جامعه پذیری سازمانی و بی تفاوتی سازمانی در میان پرستاران بوده است.
    مواد و روش ها
    روش پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی بوده است. جامعه آماری پژوهش، کلیه پرستاران بیمارستان بعثت شهر سنندج مشتمل بر 539 نفر بوده اند.با استناد به جدول کرجسی و مورگان، تعداد 225 پرسشنامه به شیوه نمونه گیری تصادفی ساده در میان پرستاران توزیع شد که از این تعداد، 161 پرسشنامه به صورت کامل بازگردانده شد. گردآوری داده ها با استفاده از دو پرسشنامه جامعه پذیری سازمانی و بی تفاوتی سازمانی انجام گرفت. روایی و پایایی پرسشنامه ها نیز به ترتیب با استناد به نظر متخصصان و ضریب آلفای کرونباخ تایید شد که به ترتیب برابر با 0.898 و 0.933 بود. در نهایت جهت تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS16 و استفاده از آزمون های همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین و انحراف استاندارد متغیر جامعه پذیری سازمانی برابر با 0.698±3.15 بوده است. میانگین و انحراف استاندارد متغیر بی تفاوتی سازمانی نیز برابر با 0.672±2.81 بود. بین جامعه پذیری سازمانی و بی تفاوتی سازمانی در میان پرستاران، رابطه منفی و معنادار وجود داشت (0.01>P). همچنین دو بعد تفاهم و حمایت همکاران، پیش بینی کننده منفی و معنادار بی تفاوتی سازمانی بودند (0.01 >P).
    نتیجه گیری
    مدیران بیمارستانی می توانند از طریق روشن نمودن انتظارات از پرستاران، شفاف سازی قوانین و مقررات، نمایش رفتارهای حمایتی، توسعه فعالیت های مشارکتی و تصریح چشم انداز آینده سازمان، زمینه کاهش بی تفاوتی سازمانی در پرستاران را فراهم آورند.
    کلیدواژگان: جامعه پذیری سازمانی، بی تفاوتی سازمانی، پرستاران
  • فرهاد محبوب خواه، یوسف بیگ زاده صفحات 17-27
    مقدمه
    امروزه، سازمان ها با فرصت ها و تهدیدهایی مواجه هستند که رویارویی با آنها نیازمند راه حل های کارآفرینانه است، وجود کارآفرینی و انسان های کارآفرین در سازمان موجب ایجاد بستر موفقیت و بقاء سازمان می شود.
    هدف
    مطالعه حاضر جهت ارائه مدل ساختاری ویژگی های شخصیتی کارآفرینی در پرستاران براساس منابع قدرت مدیران و نقش میانجی اداراک از عدالت سازمانی در بیمارستان های شهرستان میاندوآب است که در سال (1396) انجام شد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر به لحاظ هدف یک تحقیق کاربردی و به لحاظ گردآوری و تجزیه و تحلیل داده ها از نوع تحقیقات توصیفی همبستگی است. نمونه مورد نیاز براساس جدول مورگان برابر با (152) نفر با روش تصادفی- طبقه ای نسبتی از جامعه آماری انتخاب گردید. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه های استاندارد منابع قدرت هینکین وشرایخیم (1989)، ویژگی های شخصیتی کارآفرینی(مرکزدارهام) و عدالت سازمانی نیهوف و مورمن (1993) بود. پایائی پرسشنامه ها بعد از محاسبه آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفت. ضریب آلفا برای همه مولفه ها بیشتر از (0.70) بود. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از مدل سازی معادلات ساختاری به روش حداکثر مربعات جزئی استفاده شد. 0.000=β =0.558 ، Sig
    یافته ها
    نتایج حاصل از مدل ساختاری نشان می دهد که منابع قدرت مدیران با ویژگی های شخصیتی کارآفرینی در پرستاران (0.004=β=0.259 ، Sig) و ادراک از عدالت سازمانی آنها (0.001= β=0.521 ، Sig) رابطه مثبت و معنی دار دارد. با توجه به تایید رابطه اداراک از عدالت سازمانی پرستاران با ویژگی های شخصیتی کارآفرینی در آنها (0.000= β=0.558، Sig)، نقش میانجی اداراک از عدالت سازمانی در این پژوهش تایید شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، مدیران و مسوولین بخش های مختلف می توانند با استفاده درست از منابع قدرت خویش و رعایت عدالت در خصوص پرستاران موجب بروز و تقویت ویژگی های شخصیتی کارآفرینی در پرستاران شده و به تبع آن موفقیت آنها را تضمین نمایند.
    کلیدواژگان: پرستار، عدالت سازمانی، منابع قدرت، کارآفرینی، مدیران پرستاری
  • زهرا ریاحی پاقلعه، بهروز رضایی، سید حبیب الله حسینی صفحات 28-37
    مقدمه
    کارایی یک بیمارستان در ارایه خدمات مراقبتی مناسب، مستلزم ارتباطات موثر بین مدیران و کارکنان پرستاری است و مهارتهای عاطفی مدیران عاملی مهم در اثربخشی رهبری و موفقیت سازمانی است. ابراز احساسات مناسب مدیران میتواند در بهبود عملکرد شغلی کارکنان موثر باشد.
    هدف
    تحقیق حاضر با هدف تعیین ارتباط راهبردهای کار عاطفی مدیران پرستاری با عملکرد شغلی کارکنان پرستاری انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه ای مقطعی، توصیفی و هم بستگی در یکی از بیمارستانهای آموزشی تهران در سال 1394 انجام شد. نمونه ای شامل 120 نفر از پرستاران و 15 نفر از مدیران پرستاری به روش نمونه گیری آسان انتخاب شد. ابزار مطالعه شامل پرسشنامه نمایش عاطفی دایندورف و پرسشنامه عملکرد شغلی پاترسون بود که پایایی آنها با آلفای کرونباخ 0/76 و 0/83 در مطالعات گذشته تایید شده بود. پرسشنامه عملکرد را کارکنان (پرستاران و سرپرستاران) و پرسشنامه نمایش هیجانی را مدیران (سرپرستاران و سوپروایزرها) به شیوه خودارزیابی تکمیل نمودند. داده ها با آزمون ضریب همبستگی اسپیرمن با استفاده از نرم افزار SPSS در سطح معناداری 0/05 تحلیل شد.
    یافته ها
    راهبردهای نمایش عاطفی واقعی و عمیق مدیران در سطح بالا (66/7%) و عملکرد شغلی کارکنان نیز در سطح بالا (90%) ارزیابی شد. از بین راهبردهای کار عاطفی فقط نمایش عاطفی واقعی مدیران با عملکرد کارکنان پرستاری همبستگی مثبتی داشت(0/203=P=0/020 ، r). راهبردهای نمایش عاطفی مدیران و عملکرد شغلی کارکنان پرستاری با متغیرهای فردی آنان رابطه معنی داری نداشت (0/05
    نتیجه گیری
    سطح بالای راهبردهای کار عاطفی ممکن است سبب خستگی عاطفی و فرسودگی شغلی مدیران پرستاری شود. لذا ارزیابی سلامتی و انجام مداخلات روانشناختی مدیران ضرورت دارد. توصیه می شود راهبردهای نمایش عاطفی مدیران پرستاری به شیوه خود ارزیابی سنجش شود تا ضمن ارتقای آگاهی مدیران در این زمینه، به آنها در بکارگیری راهبردهای کار عاطفی موثر بر عملکرد کارکنان کمک نماید.
    کلیدواژگان: کار عاطفی، راهبردهای نمایش عاطفی، عملکرد شغلی، مدیران پرستاری، کارکنان پرستاری بیمارستان
  • سمیه زائری، نجمه خواجه صفحات 38-47
    مقدمه
    توجه به عملکرد شغلی کارکنان که از میان آن ها پرستاران بزرگ ترین بخش از نیروی انسانی نظام سلامت را تشکیل می دهند، یکی از عوامل موفقیت سازمانی است و استفاده از نیروی انسانی کارآمد در سازمان ها، دغدغه تمام مدیران است.
    هدف
    هدف از مطالعه حاضر بررسی نقش میانجی گری برازندگی شغلی، موفقیت شغلی ادراک شده و شخصیت پویا در رابطه با باز بودن به تجربه بر عملکرد شغلی پرستاران بیمارستان های اهواز است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی از نوع همبستگی با رویکرد معادلات ساختاری است که در سال (1394) انجام شد. الگوی پیشنهادی در یک نمونه ی (256) نفری از پرستاران بیمارستان های اهواز که با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند، آزموده شد. اطلاعات توسط (5) پرسشنامه شامل برازندگی حرفه ای آدامز، وبستر و بایراسکی (2010)، موفقیت شغلی ادراک شده گربنر، ایلفرینگ و سمر (2008)، شخصیت پویا سیبرت، کرانت و کرایمر (1999)، بعد شخصیتی باز بودن به تجربه آزمون نئو پی-آی- آر مک کری و کاستا (1985) و عملکرد شغلی تن هورن و رو (1988) جمع آوری گردید که ضرایب پایایی این پرسشنامه ها با استفاده از آلفای کرونباخ به ترتیب (0.69، 0.69، 0.83، 0.89، 0.81) به دست آمد. برای ارزیابی الگوی پیشنهادی و آزمون اثرهای واسطه ای از تحلیل معادلات ساختاری و روش بوت استراپ استفاده گردید.
    یافته ها
    بیانگر تطابق و برازش الگوی پیشنهادی با داده های واقعی بود میانگین مجذورات خطای تقریب، شاخص برازندگی تطبیقی و شاخص نیکویی برازش به ترتیب، 0.07، 0.98 و 0.98 به دست آمد. علاوه بر آن نتایج نشان دادند که برازندگی شغلی، موفقیت شغلی ادراک شده و شخصیت پویا میانجیگرهای مناسبی در تبیین تاثیر باز بودن به تجربه بر عملکرد شغلی محسوب می شوند.
    نتیجه گیری
    براساس یافته های به دست آمده مدیران سازمان ها باید شرایطی را برای ارتقاءی سطح عملکرد شغلی با فراهم آوردن محیطی برای برازنده نمودن بیشتر حرفه و کمک به درک بهتر موفقیت شغلی و ایجاد محیطی جهت بالنده نمودن صفات شخصیتی فراهم آورند.
    کلیدواژگان: شخصیت پویا، باز بودن به تجربه، برازندگی شغلی، موفقیت شغلی ادراک شده پرستاران، عملکرد شغلی پرستاران
  • حبیب شارعی نیا، فاطمه خونیکی، طاهره بلوچی بیدختی، عاطفه عیدی زین آباد، مهدی حسینی صفحات 48-56
    مقدمه
    استرس شغلی در کارکنان درمانی از جمله پرستاران، باعث کاهش بازدهی، آسیب های روانی و جسمانی و نارضایتی از خدمات می شود. بنابراین شناخت چگونگی و شدت میزان اثرات مخرب آن در بخش های مختلف بیمارستان خصوصا در بخش اورژانس با توجه به اهمیت زیاد آن، در ارتقاءی سلامت روانی و سطح کیفیت خدمات ارائه شده موثر خواهد بود.
    هدف
    این پژوهش با هدف مقایسه استرس شغلی پرستاران بخش اورژانس با پرستاران سایر بخش های بیمارستان های آموزشی گناباد و بیرجند انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه ی توصیفی- مقطعی بر روی (160) پرستار در بیمارستان های آموزشی شهرستان گناباد واقع در خراسان رضوی و بیرجند مرکز استان خراسان جنوبی در سال (1394) انجام شد. داده ها از طریق پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه تجدد نظر شده استرس شغلی پرستاران(Expanded Nursing Stress Scale) که دارای اعتبار (0/96=α) بوده به روش تصادفی طبقه ای از بین پرستاران بخش های اورژانس، داخلی، زنان، اطفال، دیالیز،ENT، ICU، CCU و NICU جمع آوری گردید. تجزیه و تحلیل داده ها به وسیله نرم افزار SPSS16 و با استفاده از روش های آماری توصیفی و تحلیلی(آزمون های کای اسکوئر، تی مستقل و آنووا) تحلیل گردید.
    یافته ها
    میانگین نمره استرس شغلی پرستاران در بخش اورژانس (0/52±2/14) و در بخش های غیر اورژانس(0/65 ±1/84) به دست آمد.که میانگین نمره کلی استرس شغلی در پرستاران بخش اورژانس به طور معنی داری بالاتر از پرستاران سایر بخش ها بود (0/002=P) و آزمون تی مستقل این تفاوت را بین دو گروه در خرده مقیاس های عدم آمادگی هیجانی، مشکلات با همکاران، حجم کار و بیماران و خانواده های آنان معنی دار گزارش نمود (0/001=P).
    نتیجه گیری
    در راستای یافته ها، سیاست گذاران سیستم بهداشتی درمانی می توانند با توجه بیشتر به عواملی چون؛ عدم آمادگی هیجانی، مشکلات با همکاران، حجم کار، ارتباط با بیماران و خانواده های آنان میزان استرس شغلی پرستاران بخش اورژانس را کاهش دهند.
    کلیدواژگان: استرس شغلی، اورژانس، پرستار بالینی
  • زهرا دشت بزرگی، صدرا علی پور، آمنه شاهنده، سهیلا پایان صفحات 57-65
    مقدمه
    به دلیل استرس های ناشی از سختی کار پرستاران، بهبود ویژگی های روانشناختی آنها از جمله امید به زندگی ضروری به نظر می رسد.
    هدف
    این پژوهش با هدف پیش بینی امید به زندگی در پرستاران براساس شادکامی، عمل به باورهای دینی و سرسختی روانشناختی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی از نوع همبستگی بود. جامعه پژوهش پرستاران شاغل در بیمارستان های دولتی شهر اهواز در سال 1396 بودند که از میان آنان 220 نفر به روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند. تمامی شرکت کنندگان پرسشنامه های امید به زندگی (اسنایدر و همکاران، 1991)، شادکامی آکسفورد (آرگایل و لو، 1990)، عمل به باورهای دینی (گلزاری، 1379) و سرسختی روانشناختی (کوباسا، 1979) را تکمیل کردند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS19 و با روش های همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه به شیوه همزمان تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد بین شادکامی (0.483=r)، عمل به باورهای دینی (0.345=r) و سرسختی روانشناختی (0.291=r) با امید به زندگی پرستاران رابطه مثبت و معنادار وجود داشت. همچنین متغیرهای مذکور به طورمعناداری توانستند 41.1 درصد از تغییرات امید به زندگی پرستاران را پیش بینی کنند که سهم شادکامی بیشتر از سایر متغیرها بود (0.01≥P).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج برنامه ریزان، مشاوران و درمانگران باید به آثار و پیامدهای شادکامی، عمل به باورهای دینی و سرسختی روانشناختی توجه کرده و براساس آنها برنامه های مناسبی برای بهبود امید به زندگی پرستاران طراحی و اجرا کنند.
    کلیدواژگان: امید، شادکامی، باورهای دینی، سرسختی، پرستاران
|
  • Siroos Ghanbari, Khalil Zandi, Saadst Amani Pages 9-16
    Introduction
    One of the priorities of human resource management, especially in difficult and stressful occupations, such as nursing is reducing organizational indifference. Because the spirit of indifference in employee behavior reduces their motivation and effort and it can produce a lot of negative outcomes. In this regard, it seems that attention to social system of organization can be one of strategies to reduce organizational indifference.
    Aim: The purpose of this study was to investigate the relationship between organizational socialization and organizational indifference among nurses.
    Material &
    Method
    The method of study was desCRiptive -correlation. The statistical population of the study was all nurses of Beasat hospital in Sanandaj city who consisted of 539 people. According to Krejcie and Morgan's table, 225 questionnaires were distributed randomly among nurses that 161 questionnaires were returned completely. Data were collected using organizational socialization and organizational indifference questionnaires. The validity and reliability of the questionnaires were confirmed, according to experts, and CRonbach's alpha coefficient (0.898 and 0.933) respectively. Finally, the data were analyzed using Pearson Correlation test and Multiple Regression analysis by SPSS16.
    Results
    The mean and standard deviation of the organizational socialization was 3.15 ± 0.698. Also, the mean and standard deviation of the organizational indifference was 2.81 ± 0.672. There was a negative and Significant relationship between organizational socialization and organizational indifference among nurses (p
    Conclusion
    According to the findings, hospital nurse managers can reduce nursing organizational indifference by clarifying the expectations of nurses, clarifying laws and regulations, displaying supportive behaviors, developing participatory activities and highlighting the future vision of the organization.
    Keywords: nurses, organizational socialization, organizational indifference
  • Farhad Mahbobkhah, Yusef Beigzadeh Pages 17-27
    Introduction
    One of the priorities of human resource management, especially in difficult and stressful occupations, such as nursing is reducing organizational indifference. Because the spirit of indifference in employee behavior reduces their motivation and effort and it can produce a lot of negative outcomes. In this regard, it seems that attention to social system of organization can be one of strategies to reduce organizational indifference.
    Aim: The purpose of this study was to investigate the relationship between organizational socialization and organizational indifference among nurses.
    Material &
    Method
    The method of study was desCRiptive - correlation. The statistical population of the study was all nurses of Beasat hospital in Sanandaj city who consisted of (539) people. According to Krejcie and Morgan's table, (225) questionnaires were distributed randomly among nurses that (161) questionnaires were returned completely. Data were collected using organizational socialization and organizational indifference questionnaires. The validity and reliability of the questionnaires were confirmed, according to experts, and CRonbach's alpha coefficient (0.898 and 0.933) respectively. Finally, the data were analyzed using Pearson Correlation test and Multiple Regression analysis by SPSS16.
    Results
    The mean and standard deviation of the organizational socialization was (3.15 ± 0.698). Also, the mean and standard deviation of the organizational indifference was (2.81 ± 0.672). There was a negative and Significant relationship between organizational socialization and organizational indifference among nurses (p
    Conclusion
    According to the findings, hospital nurse managers can reduce nursing organizational indifference by clarifying the expectations of nurses, clarifying laws and regulations, displaying supportive behaviors, developing participatory activities and highlighting the future vision of the organization.
    Keywords: nurses, organizational socialization, organizational indifference
  • Zahra Riahi Paghaleh, Behrooz Rezaei Dr, Seyed Habibollah Hosseini Dr Pages 28-37
    Introduction
    The efficiency of a hospital in providing appropriate care services requires effective communication between managers and nursing staff. Emotional skills are an important factor in the effectiveness of leadership and organizational success of managers. Effective managerial emotional display can be effective in improving employee performance.
    Aim: The purpose of this study was to determine the relationship between the emotional display of nursing managers and the performance of nursing staff.
    Methods
    A cross-sectional, descriptive, and correlational study was conducted in a teaching hospital in Tehran, 2015. The sample consisting 120 nurses and 15 nurse mangers was selected via convenience sampling method. The research instruments were the Dyndorff (2005) emotional display questionnaire and Paterson's (1990) job performance questionnaire, whose reliability was confirmed by Cronbach's alpha of 0.76 and 0.83 respectively in previous studies. Performance questionnaire was completed by staff (nurses and head nurses) and emotional display questionnaire was completed by managers (head nurses and supervisors) via self reported method. Data were analyzed by Spearman correlation coefficient using SPSS software at a significance level of 0.05.
    Results
    The real and deep emotional display strategies of managers were in high level (66.7%) and the performance of nursing staff was in excellent level (90%). Among emotional labor strategies only the real emotional display of managers had a positive correlation with job performance of the nursing staff (P = 0.020, r = 0.203). The emotional labor strategies of managers and the job performance of nursing staff had no significant relationship with personal characteristics (P >0.05).
    Conclusion
    The high level of emotional labor strategies may cause emotional exhaustion and burnout in nursing mangers. So the health assessment and providing proper psychological interventions for managers are necessary. Also, emotional display strategies of nursing managers are measured in self-assessment. It raises the awareness of managers in this field, and helps them to apply effective emotional display strategies to develop staff performance.
    Keywords: Emotional Labor, Emotional Display Strategies, Job Performance, Nursing Managers, Hospital Nursing Staff
  • Somaye Zaeri, Najme Khaje Pages 38-47
    Introduction
    One of the factors of organizational success is paying attention to job performance of employees, among which nurses constitute the largest part of human resources in health system, and the use of efficient manpower in organizations is a concern for all managers.
    Aim: The purpose of this study was to investigate the effect of openness to experience and job performance with mediating role of occupational embeddedness, proactive personality and subjective occupational success.
    Material &
    Method
    This descriptive study is a correlation type with the structural equation approach, which was conducted in 2015. Proposed model was examined 256 nursing of Ahwaz city hospital that were selected via stratified random sampling method. Data were collected by occupational embeddedness scale (adams, Webster & buyarski, 2010), subjective occupational success scale (Grebner, Elfering & Semmer, 2008), proactive personality scale (Seibert, Crant & Kraimer, 1999) openness to experience scale (NEO-PIR McCRae & Costa, 1985) and job performance scale (Ten Horn & Roe, 1988). Fitness of the proposed model was examined through structural equation modeling (SEM) and indirect effects in proposed model were tested using the bootstrap procedure.
    Results
    Finding indicated that the proposed model fit the data (RAMSI: 0.07, CFI: 0.98, GFI:0.98). The result indicates that, occupational embeddedness, subjective occupational success and proactive personality are mediatizing for explain the impact on openness experience with job performance.
    Conclusion
    Based on the to the results organizations must improve the conditions for job performance by providing a suitable environment for the more professional and contribute to a better understanding of career success and provide an environment for the growing of personality traits.
    Keywords: job performance, openness to experience, occupational embeddedness, proactive personality, subjective occupational success
  • Habib Shareinia, Fateme Khuniki, Tahereh Bloochi Beydokhti, Atefeh Eydi Zeynabad, Mahdi Hosseini Pages 48-56
    Introduction
    Job stress in health care workers, including nurses, reduces productivity, mental and physical harm, and dissatisfaction with the service. Therefore, recognizing the severity and extent of its destructive effects in different parts of the hospital, especially in the emergency department, due to its high importance, will be effective in improving mental health and quality of service provided.
    Aim: This study aimed to compare nurse's stress with the rest of the hospitals emergency department nurses were Gonabad and Birjand.
    Material &
    Method
    This CRoss-sectional study was conducted on 160 nurses in Gonabad (Khorasan Razavi and Birjand) South Khorasan. Data from the questionnaire of demographic data and questionnaire ENSS (Expanded Nursing Stress Scale) distributed randomly among nurses in the emergency department, internal medicine, gynecology, pediatrics, dialysis, ENT, ICU, CCU, NICU were collected. Its reliability was 0.96 by α- Chronbach. Data analysis using by SPSS 16 software using statistical method, and for analyzing data Chi-square tests, Anova and T test were used.
    Results
    The mean job stress nursing was in emergency department (2.14±0.52) and in non-emergency departments (0.651 ± 1.84). The results show that the mean score of occupational stress are generally higher than in other parts of the emergency department nurses (p=0.002). And independent t-test showed that difference between the two groups in the subscales of emotional lack of preparation, problems with co-workers, workload, patients and their families was Significant (p=0.001).
    Conclusion
    It is recommended to nurse managers and policy makers to paying more attention to factors such as emotional lack of preparation, problems with co-workers, workload,patients and their families and that reducing these factors for staff nurses in emergency departments.
    Keywords: clinical nurse, emergency, job stress
  • Zahra Dasht Bozorgi, Sadra Alipoor, Amenh Shahandh, Sohiela Payan Pages 57-65
    Introduction
    Due to the stress caused by the hard work of nurses, improving their psychological characteristics, such as life expectancy, seems essential.
    Aim: the aim of this research was predicting the life expectancy in nurses based on happiness, acting to religious beliefs and psychological hardiness.
    Material &
    Method
    This study was a cross-sectional from type of correlational. The population were nurses in Govermentalal hospital of Ahvaz in 2017 year that from them 220 person were selected by cluster sampling method. All participants completed the questionnaires of life expectancy (Snyder & et al, 1991), Oxford happiness (Argyle & Lu, 1990), acting to religious beliefs (Golzari, 2000) and psychological hardiness (Kobasa, 1979). Data was analyzed with using SPSS-19 and by Pearson correlation and multiple regression with enter model methods.
    Results
    The results showed there was a positive and significant relationship between happiness (r=0.483), acting to religious beliefs (r=0.345) and psychological hardiness (r=0.291) with life expectancy of nurses. Also the mentioned variables Significantly were able to predict 41.1 percent of variance of life expectancy of nurses that the share of happiness was higher than other variables (p≤0.01).
    Conclusion
    Regarded to findings planners, counselors and therapists must consider the effect and consequences of happiness, acting to religious beliefs and psychological hardiness and design and implementation appropriate programs to improve the life expectancy of nurses.
    Keywords: expectancy, happiness, religious beliefs, hardiness, nurses