فهرست مطالب

مجله علوم پزشکی صدرا
سال یکم شماره 4 (پاییز 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/09/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله پژوهشی
  • فرین کیانی یزدی، فاطمه مولودی *، بهناز نوذری حشمت صفحات 215-232
    مقدمه
    یکی از روش های جراحی موثر و قابل پیش بینی برای درمان ضایعات داخل استخوانی پریودنتال بازسازی هدایت شده نسجی (GTR) است. هدف از انجام این مطالعه ارزیابی کلینیکی و مقایسه کارایی غشا آمنیون (AM) به همراه Bio-Oss با غشا Bio-Gide به همراه Bio-Oss در درمان رژنراسیون هدایت شده بافتی GTR)) در ضایعات داخل استخوانی پریودنتال بود.
    مواد و
    روش
    بیماران مبتلا به پریودنتیت مزمن که نیاز به جراحی رژنراتیو پریودنتال داشتند، تحت درمان فاز اول پریودنتال قرار گرفتند. بعد از یک ماه، ده بیمار مبتلا به پریودنتال مزمن و دارای 2 ضایعه داخل استخوانی دو طرفه با عمق رادیوگرافی ≥4 و عمق پروبینگ ≥6 به طور تصادفی در دو گروه غشا آمنیوتیک +Bio-Oss(گروه آزمایش) و Bio-Gide +Bio-Oss(گروه کنترل)قرار گرفتند. پارامترهای کلینیکی (شامل عمق پاکت PPD- عمق ضایعه استخوانی PB- کسب اتصالات کلینیکی CAL و تحلیل لثه REC) در زمان پایه و 6 ماه بعد از جراحی ثبت شدند. داده ها با استفاده از تی تست تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در گروه آزمایش PPD ، PB و CAL قبل و بعد از شش ماه تفاوت معنی داری را نشان داد. علاوه بر این تغییرات درREC ، PPD، PB، CAL در گروه کنترل معنی دار بود. میانگین تغییرات PPD،BP،CAL قبل و بعد از عمل بین دو گروه از نظر آماری، معنی دار نبود. اما افزایش در REC از نظر آماری به طور قابل ملاحظه ای در گروه کنترل بیشتر از گروه آزمایش بود(009/0=p).
    بحث و نتیجه گیری
    استفاده از دو غشا آمنیوتیک و Bio-Gide همراه با Bio-Oss در هر دو گروه سبب بهبود در پارامترهای کلینیکی گردید. غشا آمنیوتیک منجر به تحلیل لثه قابل توجه آماری نگردید. غشا آمنیوتیک به عنوان یک غشا سدی جدید در درمانهای GTR پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: غشا آمنیون، GTR، Bio، Gide، Bio، Oss، ضایعات پریودنتال داخل استخوانی
  • سمانه یوسفی، پریسا نبیئی، رسول صفری، میترا امینی، آناهید صفری، افشین برهانی حقیقی * صفحات 233-242
    مقدمه
    اهمیت امتحان پیش کارورزی از این جهت است که نقش قابل توجهی در ارتقاء سطح دانش و اطلاعات دانشجویان پزشکی دارد که بی تردید سطح سلامت جامعه آینده را رقم خواهد زد. بنابراین بررسی راه های مختلف آماده شدن دانشجویان برای این امتحان ضرورت دارد. تا به حال مطالعه ای در مورد میزان استفاده از این کتاب ها و دلیل جذابیت آنها برای دانشجویان صورت نگرفته، لذا برای رسیدن به پاسخ بر آن شدیم تا مطالعه ای در این زمینه انجام دهیم.
    مواد و
    روش
    این مطالعه به صورت توصیفی-تحلیلی و مقطعی انجام شد. پرسشنامه ی پژوهشگر ساخته در اختیار 86 شرکت کننده امتحان پیش کارورزی شهریور ماه سال 1391 قرار گرفت. در این پرسشنامه موارد مختلفی همچون جنسیت، نوع سهمیه، میزان مطالعه مداوم و تعداد ساعات مطالعه روزانه، هدف از مطالعه، منبع مطالعه و دلیل استفاده از آن منبع جهت آماده سازی امتحان مورد پرسش قرار گرفت. اطلاعات بدست آماده با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    7/57% از شرکت کنندگان زن و 2/42% مرد بودند. 6/61% از دانشجویان هدف خود از مطالعه برای این امتحان را فقط قبول شدن و 4/31% افزایش سطح معلومات پزشکی خود بیان کردند. در همه دروس امتحان پیش کارورزی 7/66% از دانشجویان کتاب های کمک آموزشی، 2/11% منابع اعلام شده از سوی وزارتخانه، 6/3% یادداشت های سر راند اساتید و 5/1% سایت های اینترنتی را مطالعه کرده بودند. 45% از دانشجویان دلیل استفاده خود از کتاب های کمک آموزشی را تبلیغات موسسات منتشرکننده کتاب های کمک آموزشی و 43% در دسترس بودن کتب کمک آموزشی در قیاس با کتاب های اعلام شده از سوی وزارتخانه بیان کردند.
    بحث و نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که اکثریت دانشجویان جهت آماده سازی خود برای امتحان پیش کارورزی از کتاب های کمک آموزشی استفاده کردند و تنها عده کمی از دانشجویان، منابع اعلام شده از سوی وزارتخانه را مطالعه کردند که این نسبت 6 برابر، گویای این است که گرایش دانشجویان به کتاب های کمک آموزشی بسیار بیشتر است.
    کلیدواژگان: کتاب های کمک آموزشی، آزمون پیش کاروزی، دانشجویان پزشکی
  • عزیز کسانی، رستم منتی، فاطمه اسدالهی، محسن اسدی لاری *، محمد خمرنیا صفحات 243-252
    مقدمه
    سرمایه اجتماعی مفهوم جدیدی است که اخیرا وارد حوزه های اجتماعی، اقتصادی و بهداشتی شده است. می توان این طور ادعا کرد که سرمایه اجتماعی نقشی مهم تر از سرمایه فیزیکی و انسانی دارد چرا که در نبود آن سایر سرمایه ها کارایی نخواهند داشت. سرمایه اجتماعی شامل شبکه ارتباطات بین افراد، هنجارهای اجتماعی مثل همکاری متقابل و اعتماد در شبکه های اجتماعی می باشد. در این پژوهش با استفاده از مدل معادلات ساختاری به بررسی متغیرهایی مرتبط با مولفه های سرمایه اجتماعی در ساکنان شهر تهران پرداخته شده است.
    مواد و
    روش
    داده های این مطالعه از پیمایش وسیع سنجش عدالت در شهر تهران می باشدکه جامعه هدف آن کلیه شهروندان تهرانی 15 ساله و بالاتر و مشتمل بر یک فرد انتخابی از 22500 خانوار از 22 منطقه شهر تهران بوده است. نمونه گیری در این مطالعه به صورت چند مرحله ای خوشه ایتصادفی بوده است. مدل یابی معادلات ساختاری به عنوان یک روش و تکنیک تحلیل چند متغیری بسیار کلی و نیرومند از خانواده رگرسیون چند متغیری مطرح بوده و تجزیه و تحلیل داده های این مطالعه با این روش و با استفاده از نرم افزار لیزرل(Lisrel) انجام شده است.
    یافته ها
    در بررسی سرمایه اجتماعی واحدهای مورد مطالعه، سه مولفه عمده و مهم ترین متغیرهای مرتبط با آنها شامل اعتماد فردی (بارعاملی=71/0) متغیرهای وضعیت اشتغال، وضعیت زناشویی، بعد جسمی (کیفیت زندگی) و سن، همبستگی و حمایت اجتماعی (بارعاملی=6/0) متغیرهای سطح تحصیلات، وضعیت زناشویی، وضعیت اشتغال و اعتماد اجتماعی و روابط انجمنی (بارعاملی= 58/0) شامل متغیرهای اندازه خانوار، بعد جسمی، سن و مالکیت منزل می باشد.
    بحث و نتیجه گیری
    برنامه ریزی در جهت افزایش کمی و کیفی سطح تحصیلات جامعه و ایجاد فرصتهای شغلی بیشتر و نیز توجه به مولفه های ازدواج به خصوص در نسل جوان می تواند باعث افزایش چشمگیر سرمایه اجتماعی در شهر تهران گردد. برنامه ریزی در جهت مناسب سازی بعد خانوار نیز می تواند در افزایش سرمایه اجتماعی موثر واقع شود.
    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، مدل معادلات ساختاری، اعتماد فردی، همبستگی و حمایت اجتماعی
  • مریم مشاوری نیا *، فرزانه گل افشان، مهرنوش مهرنوش سبزقبایی صفحات 253-264
    مقدمه
    ساختار آنتی ژنی یا قندی گروه های خون در مایعات بدن و سطح سلولها نقش مهمی در تنظیم باکتری های دهان دارند. بسیاری از کربوهیدرات های گروه خونی به عنوان گیرنده میکروارگانیسم ها عمل کرده و از این رو ترشح گروه خونی در مایعات یک حالت رقابتی با سلول های اپی تلیال حفره دهان برای چسبندگی به میکروب ها به وجود می آورد. هدف این مطالعه، تعیین ارتباط بین فتوتیپ ترشحی گروه های خونی و پوسیدگی دندانی بود.
    مواد و
    روش
    این تحقیق به صورت مقطعی-توصیفی و بر روی 92 دانشجوی رشته دندانپزشکی، انجام شد. وضعیت ترشح آنتی ژن های گروه خونی در بزاق با استفاده از تست ممانعت از آگلوتیناسیون و نوع گروه خونی با استفاده از تست آگلوتیناسیون تعیین شد. در معاینه برای تشخیص پوسیدگی دندان از آینه و سوند و نور یونیت دندانپزشکی و کلیشه ی بایت وینگ به کار برده شد. جهت بررسی شیوع پوسیدگی از شاخص DMFS استفاده شد. یافته ها با استفاده از برنامهSPSS و با بکارگیری آزمون تی تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    شاخص DMFS در افراد مترشحه در کل گروه های خونی 11/4 و در افراد غیر مترشحه 00/6 بود که این تفاوت از لحاظ آماری معنی دار بود (001/0=P). به علاوه شاخص DMFS در دو گروه مترشحه و غیرمترشحه در گروه خونیO(024/0P=) و گروه خونی A (019/0= P) تفاوت داشت. اما شاخص DMFS در بین چهار گروه خونی تفاوت معنی داری نداشت(28/0=P).
    بحث و نتیجه گیری
    شیوع پوسیدگی در افراد مترشحه آنتی ژن های گروه خونی در بزاق کم تر از افراد غیرمترشحه بود. این مطالعه به شناخت افراد مستعد به پوسیدگی و در نتیجه انجام اقدامات پیشگیرانه بیشتر مانند معاینات دوره ای دندانپزشکی با فواصل کمتر کمک می کند.
    کلیدواژگان: فنوتیپ ترشحی، فنوتیپ غیرترشحی، گروه های خونی ABO، آنتی ژن های گروه خونی، شاخص DMFS، پوسیدگی
  • احمد صادقی، محمد خمر نیا، سجاد درزی رامندی * صفحات 265-274
    مقدمه
    مدیریت دانش یکی از دستاوردهای عصر اطلاعات و دانش است و با توجه به ویژگی های آن، امروزه سازمان های موفق به شدت احساس نیاز به بهره مندی از آن دارند. از این نظر ارزیابی وضعیت مدیریت دانش در سازمان های بهداشتی درمانی و خصوصا بیمارستان ها از اهمیت خاصی برخوردار است. در همین راستا، این تحقیق با هدف تعیین مولفه های مدیریت دانش در بیمارستان شهید هاشمی نژاد تهران انجام گرفت.
    مواد و
    روش
    پژوهش حاضر از نوع توصیفی مقطعی بود که در تابستان 1389 در بیمارستان هاشمی نژاد تهران انجام گرفت. جامعه آماری کلیه کارکنان بیمارستان هاشمی نژاد بودند که از بین آنها 120 نفر به صورت طبقه ای تصادفی به عنوان نمونه مورد مطالعه انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه مدیریت دانش پروست و همکاران، جمع آوری و با شاخص های آمار توصیفی توسط نرم افزار آماری spss نسخه 16مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    وضعیت مدیریت دانش و مولفه های آن از سوی پاسخ دهندگان در حد متوسط به بالا ارزیابی شد(63%). از بین این مولفه ها فقط کسب دانش (97/0±99/2) و توسعه دانش (81/0±92/2) نمرات کمتری را نسبت به سایر شاخص ها کسب کردند. اما در مجموع نمره کلی مدیریت دانش از وضع مناسبی برخوردار بود (75/0±14/3).
    بحث و نتیجه گیری
    مدیریت دانش در این بیمارستان از وضعیت نسبتا مناسبی برخوردار بود. این ویژگی زمینه ساز سایر تغییرات موفقیت آمیز در بیمارستان خواهد بود و مدیران را در پیش بینی نظام مند الویت های تغییر و تدوین بهتر استراتژی ها برای اجرای موفقیت آمیز تکنیک ها و فرایند های مدیریت یاری خواهد رساند.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، بیمارستان، مدل پروست
  • محمد قربانی *، حجت صفی یاری، یوسف علی محمدی صفحات 275-282
    مقدمه
    امروزه دانشجویان به دلیل نقش مهمی که در اداره کشور به عهده خواهند داشت، یکی از قشرهای مهم جامعه به حساب می آیند. همان طور که کنترل اداری روی مسایل مختلف دانشجویان انجام می شود، باید نظارت جدی نیز بر وضعیت بهداشتی آن ها صورت گیرد. وضعیت نامناسب خوابگاه ها می تواند منشا بیماری ها باشد و سلامت دانشجویان را به خطر اندازد. این مطالعه با هدف تعیین وضعیت بهداشتی خوابگاه شهید دستغیب دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام گرفت.
    مواد و
    روش
    این مطالعه از نوع مقطعی بود که در طی آن پژوهشگر با استفاده از فرم ارزیابی وضعیت بهداشتی به تمامی اتاق های خوابگاه شهید دستغیب دانشگاه علوم پزشکی شیراز مراجعه نموده و با توجه به شرایط موجود اقدام به گردآوری اطلاعات مورد نیاز جهت تعیین وضعیت بهداشتی اتاق ها نمود. داده ها پس از گردآوری و کد گزاری وارد نرم افزار19spss گردید و سپس با استفاده از روش های آمار توصیفی و آزمون های کای اسکوئر و فیشر نتایج تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    از نظر تعداد ساکنین در هر اتاق 5/15 درصد اتاق ها یک نفره، 9/68 درصد دو نفره، 8/14 درصد سه نفره و 8/0 درصد چهار نفره بود. از نظر استان محل سکونت استان فارس با 1/36 درصد بیش ترین درصد دانشجویان خوابگاهی را به خود اختصاص داد. در این مطالعه ارتباط آماری معناداری بین تعداد ساکنین هر اتاق و وضعیت بهداشتی آن اتاق مشاهده گردید (05/0P<). به طوری که با افزایش تعداد ساکنین هر اتاق وضعیت بهداشتی آن اتاق از شرایط بهداشتی ضعیف تری برخوردار بود. در میان دانشجویان رشته های مختلف دانشجویان دانشکده دندانپزشکی با دارا بودن حدود 8% وضعیت بهداشتی مطلوب، گروه های سنی 21 و 23 ساله با دارا بودن حدود 4% و دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و نیز دانشجویان قدیمی تر بهترین وضعیت را نسبت به دانشجویان سایر دانشکده ها دارا بودند.
    بحث و نتیجه گیری
    از آنجا که این تحقیق بر روی یکی از خوابگاه های علوم پزشکی انجام شده است لذا توصیه می گردد که مطالعات مشابهی در تمامی خوابگاه های دانشجویی صورت پذیرد و با توجه به نتایج به دست آمده می توان دریافت که شرایط بهداشتی خوابگاه های دانشجویی چندان مطلوب نمی باشد و نیاز به تامل و توجه بیشتر مسئولین و ارائه برنامه آموزشی بهداشتی وجود دارد.
    کلیدواژگان: بهداشت، خوابگاه، دانشجویان
  • فرین کیانی یزدی، آزیتا هدایتی صفحات 283-292
    مقدمه
    با توجه به ارتباط بین دهان و دندان و بیماری های سیستمیک و نقش قطعی عفونت های دهان و دندان در فرآیندهای پاتولوژیک در نقاط دیگر بدن، هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر درمان غیر جراحی پریودنتال بر سطح سرمی آنتی بادی ضد کاردیولیپین (aCLA) است که به طور بالقوه در پاتوژنز بیماری های قلبی عروقی در بیماران پریودنتال نقش دارد.
    مواد و
    روش
    بیست داوطلب (11 زن و 9 مرد) با میانگین سنی 55/40 سال در این مطالعه شرکت کردند. پریودنتیت مزمن با معاینه کامل پریودنتال تشخیص داده شد. این معاینات شامل اندازه گیری عمق پاکت (PD) و از دست رفتن چسبندگی (AL)، همچنین شاخص پلاک (PI) و شاخص لثه ای (GI) بود. بعد از بررسی پایه، همه افراد درمان غیر جراحی پریودنتال را به طور کامل دریافت کردند. افراد برای بازدید نهایی 6 هفته بعد از آخرین جلسه از جرم گیری برای بازنگری در پارامترهای پریودنتال مراجعه کردند. در ویزیت اولیه و نهایی، دو میلی لیتر از خون وریدی از هر بیمار جمع آوری شده و برای تجزیه و تحلیل aCLA (IgM ، IgG )با استفاده از تست ELISA مورد استفاده قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون t-test تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    متوسط سطح هر دو شکل aCLA(IgM ، IgG ) قبل و بعد از درمان، اختلاف معنی داری از نظر آماری را نشان دادند (05/0>P برای IgM و 001/0=P برای IgG) علاوه بر این، نتایج مطالعه نشان داد که کاهش قابل توجهی در پارامترهای پریودنتال (PD، AL، PI، GI) بعد از درمان غیر جراحی پریودنتال (001/0P <) ایجاد شده است.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که درمان پریودنتال موفق، می تواند سطح سرمی یکی از نشانگرهای زیستی التهابی ( aCLA)در مشکلات قلبی و عروقی را بهبود بخشد.
    کلیدواژگان: آنتی بادی های آنتی کاردیولیپین، پریودنتیت مزمن، بیماریهای قلبی عروقی، سندروم آنتی فسفولیپید، درمان پریودنتال
  • مقاله کوتاه
  • معصومه باقری * صفحات 293-300
    نظریه بدتنظیمی سیستم فعال سازی رفتاری، که توسط دپوو و همکاران مطرح شده، مدلی یکپارچه است جهت فهم هرچه بهتر جنبه های زیستی و روانشناختی اختلالات طیفی دوقطبی. مدل توسعه یافته این نظریه، پیش بینی های بسیار اختصاصی تری فراهم می کند، به ویژه درباره ماهیت بدتنظیمی سیستم فعال سازی رفتاری (BAS)، فاکتورهای محیطی و فرایندهای روانشناختی (مثل فرایندهای ارزیابی) که همگی در کنار هم در یک زنجیره علی منتهی شونده به نشانگان دوقطبی نشان داده شده اند. در این مقاله، با شرح فاکتورهای تجدیدنظر شده، مروری کامل بر مدل توسعه یافته بدتنظیمی سیستم فعال سازی رفتاری صورت گرفته است.
    کلیدواژگان: ارزیابی ارتباطی، ارزیالی کارایی، رویدادهای وابسته به سیستم فعال سازی رفتاری، نامنظمی زمانی پاسخ سیستم فعال سازی رفتاری
|
  • Kiany Yazdi F., Moloudi F. *, Nozari Heshmat B Pages 215-232
    Background
    Guided Tissue Regeneration (GTR) is one of the effective and predictable surgical procedures for treatment of periodontal intrabony defects. The present study aimed to clinically evaluate and compare the efficacy of Amnion Membrane (AM) Bio-Oss and Bio-Gide Bio-Oss in GTR treatment of intrabony periodontal defects.
    Methods
    In this study, chronic periodontitis patients who need periodontal regenerative surgery received phase I of periodontal treatment. After 1 month follow up, 10 patients with bilateral intrabony defects and radiographic evidence of intrabony component of ≥ 4 mm and probing depth ≥ 6 mm were randomly assigned into two experimental and control groups. The experimental group was treated by placement of AM Bio-Oss, while the control group was managed by placement of Bio-Gide Bio-Oss. Clinical parameters, including Periodontal Pocket Depth (PPD), Probing Bone (PB) level, Clinical Attachment Level (CAL), and gingival recession (REC), were recorded at baseline and 6 months after the surgery. Then, the data were analyzed using T-test.
    Results
    A significant difference was observed regarding CAL, PB, and PPD after 6 months compared to before the surgery. In addition, significant changes were observed regarding CAL, PB, PPD, and REC in the control group. However, the mean changes in CAL, PB, and PPD before and after the surgery was not significant between the two groups. Yet, a significant increase was found in REC in the control group compared to the experimental group (P=0.009).
    Conclusion
    Both AM and Bio-Gide in conjunction with Bio-Oss resulted in improvement of the clinical periodontal parameters. According to the results, AM did not induce any significant gingival recession. Thus, AM is recommended as a new barrier membrane in GTR treatment.
    Keywords: Amnion membrane, GTR, Bio-Gide, Bio-Oss, Intrabony defects
  • Samane Yousefi, Parisa Nabeiei, Rasool Safari, Mitra Amini, Anahid Safari, Afshin Borhani- Haghighi * Pages 233-242
    Background
    Pre-internship exam is very important due to its significant role in enhancing the medical students’ level of knowledge which undeniably determines the society’s health level. Therefore, investigation of different ways the students prepare for this exam is of great importance. Up to now, no research has been conducted on the rate of using these books and why they are so attractive to the students. Thus, the present study aimed to address this issue.
    Methods
    In this study cross-sectional, descriptive-analytic study, a researcher-made questionnaire was distributed among 86 participants of the pre-internship exam in September 2012. This questionnaire included questions about sex, type of quota, rate of continuous studying, number of hours of daily studying, aim of studying, source of studying, and reasons of choosing different sources. Then, the data were analyzed using the SPSS statistical software.
    Results
    In this study, 57.7% of the participants were female and 42.2% were male. In addition, 61.6% of the students stated that their aim was just passing the exam; while 31.4% expressed that they aimed to improve their medical knowledge. Moreover, 66.7% of the students studied extracurricular books, 11.2% studied the references announced by the ministry, 3.6% studied the professors’ notes, and 1.5% studied websites. Besides, 79.1% of the students used extracurricular books due to the vast advertisements of their publishing institutes and 73.3% said that these books were more easily accessible compared to the references announced by the ministry.
    Conclusion
    This study showed that the majority of the students used extracurricular books to prepare themselves for the pre-internship exam and only a small number of the students studied the resources announced by the ministry. This 6-fold ratio indicates the students’ greater tendency toward the extracurricular books.
    Keywords: Extracurricular books, Pre-internship exam, Medical students
  • Kassani A., Menati M., Asadollahi F., Asadi-Lari M. *, Khammarnia M Pages 243-252
    Background
    Social capital is a new concept that has recently entered the social, economic, and health domains. The role of social capital is more important than that of physical and human capitals because in its absence, other capitals will not be efficient. Social capital includes networks of communication between individuals and social norms such as mutual trust and cooperation in social networks. The present study aimed to determine the variables associated with social capital components among the residents of Tehran using structural equation modeling.
    Methods
    The target population of this cross-sectional study included all the individuals aging 15 years old and above in Tehran. Overall, 22500 households in 22 regions were investigated. The samples were selected through stratified random sampling. Finally, the data were analyzed using structural equation modeling and the Lisrel software.
    Results
    According to the results, the main components of social capital include 1- individual trust, including jobs status and marital status, 2- physical dimension (life quality), age, and solidarity and social support, including educational status, marital status, and job status, and 3- social trust and associative relations, including family size, physical component, age, and home ownership.
    Conclusions
    Improving the level of education, creating more job opportunities, and facilitating marriage especially amongst the youth can elevate the social capital in Tehran. Controlling the family size can also be effective in improving the social capital.
    Keywords: Social capital, SEM, Individual trust, Solidarity, social support
  • Moshaverinia M. *, Golfeshan F., Sabzghabaie M Pages 253-264
    Background
    The antigenic or carbohydrate structure of blood groups in body fluids and cell surfaces plays a major role in regulation of oral bacteria. In addition, a large number of carbohydrates act as the microorganisms’ receptors. Thus, secretion of these antigens in body fluids creates a competitive condition between these antigens and epithelial cells of the oral cavity to be the receptors of microorganisms. This study aimed to evaluate the relationship between the secretor phenotype of blood groups and dental caries.
    Methods
    This cross-sectional, descriptive study was conducted on 92 dental students. The secretion status of blood group antigens in saliva was detected using aggulutination inhibition test and blood typing was performed through aggulutination test. Besides, dental caries were detected by routine clinical examination using dental mirror, explorer under dental unit light, and Bitewing radiographs. DMFS was also used to evaluate the prevalence of the caries.
    Results
    DMFS score was 4.11 in all blood groups and 6.00 in non-secretors and the difference was statistically significant (P=0.001). Besides, a significant difference was found between secretors and non-secretors in O and A blood groups regarding DMFS index (P=0.024 and P=0.019, respectively). However, no significant difference was observed among the 4 blood groups regarding the DMFS index (P=0.28).
    Conclusion
    The prevalence of dental caries was significantly lower in the secretors of blood group antigens in saliva compared to the non-secretors. This study helps to identify the susceptible individuals to decay and, consequently, take more preventive measures, such as periodic dental checkups.
    Keywords: Secretor phenotype, Non-secretor phenotype, ABO blood groups, Blood group antigens, DMFS index, Dental caries
  • Sadeghi A., Khammarnia M., Darzi Ramandi S. * Pages 265-274
    Background
    One of the achievements of information and knowledge era is knowledge management according to whose characteristics, today, successful organizations have strongly felt the need to take advantage of it. Thus, evaluation of knowledge management in healthcare organizations, especially hospitals, is of great importance. Therefore, this study aimed to determine the elements of knowledge management at Hashemi Nejad Hospital, Tehran, Iran.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted in Tehran Hashemi Nejad hospital in 2010. The statistical society of the study included all the staffs of Hashemi Nejad Hospital 120 of whom were selected through stratified random sampling. The data were gathered using Proust Questionnaire of Knowledge Management and analyzed through the SPSS statistical software (v. 16) and descriptive statistics.
    Results
    The study respondents rated knowledge management and its components as moderate to high (63%). However, only knowledge acquisition (2.99±0.97) and knowledge development (2.92±0.81) received lower scores compared to other indices. Overall, the total score of knowledge management was desirable (3.13±0.75)
    Conclusion
    Knowledge management was found to have a relatively desirable status in the study hospital. This feature provides the ground for other changes in the hospital and will be helpful for the managers for systematic prediction of change priorities and development of strategies for successful implementation of management techniques and processes.
    Keywords: Knowledge management, Hospital, Proust model
  • Ghorbani M. *, Safi Yari H., Ali Mohammadi Y Pages 275-282
    Background
    Today, due to the important role the university students play in governance of the country, they are considered as one of the most important groups of the society. Thus, their health status should be monitored. Inappropriate status of dormitories can be a source of diseases and endanger the students’ health. This study aimed to determine the health status of Shahid Dastgheib dormitory in Shiraz University of Medical Sciences.
    Methods
    In this cross-sectional study, the researcher referred to all the rooms in Shahid Dastgheib Dormitory in Shiraz University of Medical Sciences and collected the necessary data for determining the health status of the rooms using the health assessment form. Then, the data were encoded, entered into the SPSS statistical software (v. 19), and analyzed using descriptive statistics, Chi-square, and Fisher exact test.
    Results
    According to the results, 15.5%, 68.9%, 14.8%, and 0.8% of the rooms accommodated 1, 2, 3, and 4 individuals, respectively. Moreover, most of the dormitory students (36.1%) were from Fars province. In this study, a significant correlation was found between the number of occupants per room and the health status of that room (P
    Conclusion
    Since the research was conducted in one dormitory, similar studies are recommended to be performed in all dormitories. Overall, the present study results indicated that the health conditions of the dormitory was not much desirable and requires more attention on the part of the authorities.
    Keywords: Health, Dormitory, Students
  • Kiany Yazdi F., Hedayati A. * Pages 283-292
    Background
    Considering the relationship between oral and systemic diseases and definite role of oral infections in pathological processes elsewhere in the body, this study aimed to investigate the effect of non-surgical periodontal therapy on serum levels of anti-cardiolipin antibodies (aCLA) that potentially plays a role in the pathogenesis of cardiovascular diseases in the patients with periodontitis.
    Methods
    The present study was conducted on 20 volunteers (11 females and 9 males) with the mean age of 40.55 years. Generalized chronic periodontitis was diagnosed thorough clinical periodontal examination at baseline visit. This examination included measurement of probing Pocket Depth (PD) and clinical Attachment Loss (AL). The Plaque Index (PI) and Gingival Index (GI) were recorded, as well. After baseline examination, all the subjects received full mouth non– surgical periodontal treatment. The subjects returned for the final visit 6 weeks after the last session of the scaling for reevaluation of the periodontal parameters. At baseline and final visits, two milliliters of venous blood was collected from each patient and a commercially available enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA) was used for analyzing aCLA (IgM and IgG). Then, the data were entered into the SPSS statistical software and analyzed using paired sample t test.
    Results
    A significant difference was found regarding the mean levels of both forms of aCLA before and after the treatment (P=0.003 for IgM and P=0.001 for IgG). In addition, the study results showed significant reductions in the periodontal parameters after non-surgical periodontal therapy (P
    Conclusions
    The results of this study suggested that successful periodontal therapy could improve the serum level of one of the inflammatory biomarkers involved in the cardiovascular problems (aCLA).
    Keywords: Anti-cardiolipin antibodies, Chronic periodontitis, Cardiovascular diseases, Antiphospholipid syndrome, Periodontal treatment
  • Bagheri M. * Pages 293-300
    The Behavioral Approach System (BAS) dysregulation theory, proposed by Richard Depue and colleagues, is an integrated model for understanding the psychosocial and biological aspects of bipolar disorder. Yet, the expanded model of this theory provides even greater specificity in predictions, especially about the nature of BAS dysregulation, environmental factors, and psychological processes (e.g., appraisal processes) featured in a causal chain culminating in bipolar symptoms. The present study provides an overview of the expanded model¡ and elaborates on the revised factors in the model.
    Keywords: Relevance appraisal, Efficacy appraisal, BAS-related events, Dysregulated chronometry of BAS response