فهرست مطالب
نشریه پرستاری سالمندان
سال سوم شماره 4 (تابستان 1396)
- تاریخ انتشار: 1396/06/30
- تعداد عناوین: 8
-
صفحات 9-20مقدمه و هدف
با در نظر گرفتن روند شتابان رشد جمعیت سالمندی و این که سالمندان به دلیل کهولت و کاهش توانایی هایشان دچار کاهش کیفیت زندگی و شادکامی می شوند؛ پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر بخشی درمان شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی بر کیفیت زندگی و شادکامی سالمندان صورت گرفت.
مواد و روش هااین پژوهش کاربردی و شیوه اجرا از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون ، پس آزمون همراه با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش حاضر را کلیه سالمندان ساکن در سرای سالمندان شهر کرمانشاه در نیمه دوم سال 1395 تشکیل می دهند که با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس 15 نفر در دو گروه 15 نفری کنترل و آزمایش قرار گرفتند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های شادکامی آکسفورد و پرسشنامه کیفیت زندگی فرم کوتاه استفاده شد. برای بررسی فرضیه های پژوهش از آزمون تحلیل کوواریانس استفاده شد و داده ها با استفاده از نرم افزر آماری SPSS 23 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته هایافته های حاصل از آزمون تحلیل کوواریانس نشان داد که اثربخشی ذهن آگاهی بر متغیر کیفیت زندگی به میزان 73 /0 در سطح بوده است و این میزان برای متغیر شادکامی به میزان 58/0 در سطح می باشد.
نتیجه گیرینتایج نشان داد که آموزش ذهن آگاهی بر کیفیت زندگی و شادکامی سالمندان تاثیر مثبت و معناداری دارد.
کلیدواژگان: ذهن آگاهی، کیفیت زندگی، شادکامی، سالمندان -
صفحات 21-33مقدمه و هدف
امروزه در بیشتر جوامع بین سالخوردگی جمعیت شهرها و روستاها تفاوت زیادی وجود دارد و معمولا روستاها دارای ساخت سنی سالخورده تری هستند. با بالا رفتن سن، رضایت از زندگی به آهستگی کاهش می یابد. یکی از عوامل موثر بر رضایت از زندگی فعالیت فیزیکی است. هدف این مطالعه بررسی تاثیر ارتقاء فعالیت فیزیکی بر رضایت از زندگی سالمندان روستایی است.
مواد و روش هامطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی است که در دو گروه آزمون (30 نفر) و کنترل (32 نفر) با انتخاب غیر تصادفی از سالمندان دو روستای چالاب و چنگوله در شهرستان مهران استان ایلام در سال 95-96 انجام شد. ابزار گردآوری اطلاعات شامل: پرسش نامه اطلاعات دموگرافیک و پرسش نامه رضایت از زندگی LSI-Z بود، روایی و پایایی ابزار سنجیده شد. برنامه ارتقاء فعالیت فیزیکی در چهار مرحله بررسی و شناخت، برنامه ریزی، اجرا و ارزش یابی اجرا شد. برنامه طراحی شده ارتقاء فعالیت فیزیکی در گروه آزمون اجرا شد. داده ها قبل از مداخله و 3 ماه بعد جمع آوری و سپس توسط نرم افزار SPSS 16 تجزیه و تحلیل شدند.
یافته هابراساس نتایج آزمون کای اسکوئر نمونه های دو گروه آزمون و کنترل از نظر متغیرهای دموگرافیک یکسان بودند (05/0 <P). میانگین نمره رضایت از زندگی در گروه آزمون قبل از مداخله (90/11)و پس از 3 ماه (33/15) بود و آزمون تی زوجی اختلاف معناداری را نشان داد (05/0 >P). در گروه کنترل نیز میانگین نمره رضایت از زندگی قبل از مداخله (33/15) و پس از 3ماه (91/14) بود . آزمون تی زوجی اختلاف معناداری را نشان نداد (05/0 <P).
نتیجه گیریمیزان رضایت از زندگی سالمندانی که برنامه فعالیت فیزیکی را انجام دادند (گروه آزمون) نسبت به افرادی که برنامه فعالیت فیزیکی برای آنها انجام نشد (گروه کنترل) افزایش یافته است. پیشنهاد می شود برنامه طراحی شده ارتقاء فعالیت فیزیکی بومی برای سالمندان در مناطق مختلف کشور به کار گرفته شود.
کلیدواژگان: سالمندان روستایی، فعالیت فیزیکی، رضایت از زندگی -
صفحات 34-45مقدمه و هدف
سالمندی مرحله ای از زندگی انسان است که به طور طبیعی با کاهش توانایی های جسمانی و روانی همراه است. ورزش یکی از موثرترین روش های پیش گیری از اختلالات دوران سالمندی است . هدف این پژوهش بررسی ارتباط سطح فعا لیت بد نی با افسردگی و کیفیت زندگی سالمندان شهر علویجه است.
مواد و روش هادر این پژوهش که از نوع تحلیلی مقطعی می باشد، تعداد 100 نفر از سالمندان بالای 64 سال در دسترس از شهر علویجه انتخاب و بررسی شدند. به منظور بررسی از سه پرسش نامه افسردگی (GDS) و پرسش نامه 36 سوالی کیفیت زندگی (SF-36) با دو بعد کلی سلامت جسمی و سلامت روانی و پرسش نامه فعالیت بدنی محقق ساخته استفاده شد. . برای توصیف داده های تحقیق از میانگین و انحراف استاندارد بهره گرفتیم. به منظور آزمون فرضیه های تحقیق از روش آماری ضریب همبستگی اسپیرمن استفاده شد. تمامی تحلیل ها در سطح 05/0 ≥P و بوسیله ی نرم افزار آماری SPSS نسخه 18 انجام شد.
یافته هانتایج آماری نشان داد بین بی تحرکی و افسردگی رابطه معنی دار و مستقیم و بین بی تحرکی و سلامت جسمی و سلامت روانی رابطه معنی دار و منفی وجود داشت. همچنین بین فعالیت بدنی با افسردگی رابطه معنی دار و معکوس و بین فعالیت بدنی و سلامت جسمی و سلامت روانی رابطه معنی دار آماری و مستقیم در سالمندان شهر علویجه رابطه معنی دار آماری وجود داشت.(05/0 ≥P)
نتیجه گیریبر اساس یافته های پژوهش حاضر هر چه سالمندان زندگی پر تحرک و فعال تر داشته باشند، میزان سلامتی جسمانی و روانی آنها ارتقاء می یابد بنابراین توصیه می شود که برنامه ریزان سلامت سالمندان برای ارتقای فعالیت فیزیکی این گروه ها برنامه ها و تسهیلاتی را فراهم کنند. همچنین اجرای ورزش های سبک و فعالیت بدنی منظم به عنوان یک روش کم هزینه و سالم برای پیش گیری از بروز مشکلات مربوط به سالمندان مورد توجه قرار گیرد که باعث پیشرفت و توسعه ابعاد مختلف کیفیت زندگی می گردد.
کلیدواژگان: فعالیت بدنی، بی تحرکی، سالمندی، افسردگی، کیفیت زندگی -
صفحات 46-62مقدمه و هدف
سالمندی و افسردگی دو عامل اصلی در کاهش عزت نفس افراد است. هدف از انجام این مطالعه، بررسی تاثیر یک دوره تمرینات منتخب یوگا بر عزت نفس زنان سالمند افسرده می باشد.
مواد و روش هاپژوهش حاضر، نیمه تجربی با ماهیت کاربردی، بود. جامعه آماری را زنان سالمند مراکز سالمندان شهرکرد تشکیل داد. 90 نفر از زنان سالمند با دامنه سنی 85- 60 سال به صورت هدفمند انتخاب شدند. آن ها سالمندانی بودند که بر اساس پرسشنامه افسردگی بک افسرده بودند و بر اساس پرسشنامه عزت نفس روزنبرگ عزت نفس پایینی داشتند. سپس از بین آن ها دو گروه، تجربی (15 نفر) و شاهد (15 نفر)، به صورت تصادفی انتخاب شد. برنامه ی تمرینی به مدت هشت هفته و سه روز در هفته انجام شد. 48 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرین، پرسشنامه عزت نفس روزنبرگ توسط سالمندان تکمیل شد. سپس محقق به مدت 1 ماه روند اجرای برنامه تمرینی را از طریق حضور در مراکز پیگیری کرد و آزمون پیگیری گرفته شد. به منظور بررسی فرضیه پژوهش از تحلیل مانکوا استفاده شد. برای بررسی همسانی کواریانس ها از آزمون باکس و برای تعیین همسانی واریانس نمرات از آزمون لوین استفاده شد. جهت آنالیز داده ها از نرم افزار spss نسخه 23 در سطح معناداری (05/0p<) استفاده شد.
یافته هاپس از هشت هفته تمرینات منتخب یوگا، تفاوت نمرات دو گروه آزمایش و گواه در مرحله پس آزمون (001/0p=) و مرحله پیگیری (001/0p=) معنادار بود.
نتیجه گیریبا توجه به نتایج، به نظر میرسد، تمرینات منتخب یوگا با افزایش عزت نفس در سالمندان افسرده، می تواند به عنوان یک روش کم هزینه و مفرح، برای بهبود عزت نفس و پیشگیری از کاهش عزت نفس در سالمندان افسرده توصیه شود.
کلیدواژگان: تمرین یوگا، عزت نفس، افسرده، سالمندی -
صفحات 63-76مقدمه و هدف
روند سالمندی جامعه با افزایش روزافزون افرادی همراه است که به دلیل بیماری های مختلفی ازجمله استئوآرتریت دچار کاهش توانایی کاری و تحمیل بار اقتصادی-اجتماعی گسترده ای بر جامعه می گردند. یکی از عوامل خطر اصلی در ایجاد یا تشدید استئوآرتریت دست، عوامل خطر مرتبط با کار هستند که علیرغم تاثیرات گسترده بر زندگی روزمره بویژه در سالمندان، نتایج متناقضی در مورد عوامل خطر کاری دردسترس است.
هدف مطالعه حاضر بررسی شواهد و مدارک موجود در مورد عوامل خطر کاری موثر در ایجاد استئوآرتریت دست و درنتیجه، ارتباط با توانایی های کاری افراد درگیر بود.مواد و روش هادر این مقاله مروری نظام مند، مقالاتی که به بررسی عوامل خطر کاری مرتبط با استئوآرتریت دست و تاثیر آنها بر ظرفیت عملکردی و توانایی های کاری اندام فوقانی سالمندان مبتلا به استئوآرتریت از سال 1980 تاکنون پرداخته بودند در پایگاه های اطلاعاتی PubMed،Cochrane، Web of Science، Science Direct، Scopus، IranDoc و SID مورد جستجو قرار گرفتند.
یافته هادر مرور مقالات، دو موضوع مختلف اما مرتبط با هم در عوامل خطر کاری مرتبط با استئوآرتریت دست شناخته شد شامل کارهای مرتبط با استئوآرتریت دست و عوامل بیومکانیکال درون این کارها. افراد با کارهای دستی که نیاز به دستکاری ابزارهای سنگین و بزرگ و لرزشی داشتند مانند معدنکاران و کشاورزان بیشتر در معرض استئوآرتریت مفاصل بزرگتر دست مانند مفاصل متاکارپوفالنژیال و مچ قرار داشتند درحالیکه افراد باکارهای نیازمند گرفتن دقیق و ظریف و مکرر اشیاء مانند دندانپزشکان و زنان خانه دار بیشتر در معرض استئوآرتریت مفاصل کوچکتر دست مانند مفاصل اینترفالنژیال تحتانی انگشتان و کارپومتاکارپال انگشت شست قرار داشتند. عوامل بیومکانیکال درون این کارها که مرتبط با استئوآرتریت دست شناخته شده اند شامل ترکیبی از موارد ذیل هستند: کار با ابزارهای سنگین، تکرار بیش از حد حرکات، انقباض های استاتیک طولانی مدت، گرفتن ظریف و دقیق اشیاء، گرفتن قدرتی اشیاء، تنوع کم تکالیف کاری، سطح بالای فعالیت عضلانی، کاربرد بیش از حد مفاصل، و فقدان زمان استراحت کافی.
نتیجه گیریتکلیف یا شغلی خاص نمی تواند مستعد کننده استئوآرتریت دست باشد، بلکه عوامل بیومکانیکال درون تکالیف و کارهای مختلف است که در طولانی مدت منجر به ایجاد یا تشدید استئوآرتریت دست می شوند. آگاهی از عوامل خطر مرتبط با کار در ایجاد وتوسعه استئوآرتریت دست می تواند متخصصین سلامت و بهداشت و کارفرمایان و کارگران و افراد جامعه را در ارزیابی های پیشگیرانه ای در محیط کار و زندگی و طراحی های با رعایت بهتر اصول ارگونومیک در شرایط کاری کمک و ترغیب کند.
کلیدواژگان: استئوآرتریت، سالمندانان، کار، شغل، دست، انگشتان -
صفحات 77-89مقدمه و هدف
با افزایش سن و رسیدن به پیری تغییرات بسیاری در انجام تکالیف حرکتی به وجود می آید که به کاهش آن ها منجر می شود. اختلال در قدرت و دامنه حرکتی سالمندان، باعث ناتوانی فرد در انجام کارها و فعالیت های روزمره می شود. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر برنامه تمرینی ترکیبی بر قدرت و دامنه حرکتی سالمندان مرد است.
مواد و روش هااین مطالعه از نوع نیمه تجربی بوده و شرکت کنندگان آن شامل مردان سالمند سالم (سن 65/4±64/65) در شهرستان رشت بودند. مطالعه بر روی 22 نفر از مردان که دارای معیارهای ورود به پژوهش بودند و به روش نمونه گیری در دسترس برای پژوهش انتخاب شدند، انجام گردید. حداکثر نیروی ایزومتریک گروه عضلانی در اندام تحتانی با استفاده از دستگاه دینامومتر دستی و دامنه حرکتی مفاصل به وسیله گونیامتر اندازه گیری شد. آزمون ها قبل و بعد از برنامه تمرینی اندازه گیری شدند. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی و به وسیله نرم افزار 16spss (در سطح معناداری 005/0P≤) مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.
یافته هایافته های پژوهش نشان داد که تمرینات ترکیبی استفاده شده به مدت 8 هفته در مقایسه با گروه کنترل، بر قدرت دورسی فلکسور (001/0=P)، قدرت پلانتار فلکسور (002/0=P)، قدرت فلکسور ران (001/0=P)، قدرت اکستنسور ران (013/0=P)، قدرت اداکتور ران (002/0=P)، قدرت آبداکتور ران (001/0=P)، قدرت همسترینگ (029/0=P)، مردان سالمند تاثیر معنی داری داشته اما بر قدرت کوادریسپس اثر معنی دار نداشت (357/0=P). همچنین بر دامنه حرکتی دورسی فلکشن (002/0=P)، پلانتارفلکشن (019/0=P)، آبداکشن ران (001/0=P)، آداکشن ران (001/0=P) و اکستنشن ران (012/0=P) در مردان سالمند تاثیر معنی داری داشته اما بر دامنه حرکتی فلکشن ران (086/0=P) و فلکشن زانو (336/0=P) اثر معناداری ندارد.
نتیجه گیریبه نظر می رسد تمرینات ترکیبی (قدرتی و کششی) استفاده شده می تواند بر برخی عوامل دامنه حرکتی و قدرت عضلانی سالمندان تاثیر مثبت بگذارد. برای مشخص شدن این اثر نیاز به مطالعات بیشتر می باشد.
کلیدواژگان: سالمند، قدرت عضلانی، دامنه حرکتی، تمرین کششی و قدرتی -
صفحات 90-101مقدمه و هدف
زمین خوردن یکی از شایع ترین وجدی ترین مشکلات دوران سالمندی است و دارای عواقب جسمانی، روانی و بار مالی زیادی است، برای سالم سالمند شدن حفظ تعادل و تحرک ضروری است. هدف این تحقیق تآثیر شش هفته تمرین با نردبان زمینی تعادل بر تعادل ایستا و پویا سالمندان بود.
مواد و روش هااین مطالعه یک تحقیق نیمه تجربی با طرح پیش آزمون پس آزمون می باشد، که در آن 30 زن و مرد سالمند 70 تا 79 سال(15 مرد با میانگین سنی 84/2±80/73 و 15 زن با میانگین سنی 95/2±00/75) به صورت تصادفی به دو گروه تجربی و کنترل تقسیم شدند. گروه تجربی به انجام تمرینات تعادلی با نردبان زمینی تعادل (6 هفته، هر هفته 3 جلسه و هر جلسه 45 دقیقه) پرداختند. گروه کنترل نیز به تمرین تنها راه رفتن پرداختند. قبل و بعد از 6 هفته تمرینات، آزمون های مقیاس تعادلی برگ (BBS)، و زمان برخاستن و رفتن (TUG) به عمل آمد. از آزمون تحلیل کواریانس (ANCOVA) برای تحلیل داده ها استفاده شد، کلیه تحلیل ها به وسیله بسته آماری SPSS18 استفاده شد. سطح معنی داری نیز در تحقیق حاضر برابر با 95٪ و میزان آلفا کوچک تر و یا مساوی با 05/0 در نظر گرفته شد.
یافته هانتایج تحقیق حاضر نشان گر تاثیر معناداری یک دوره تمرین با نردبان زمینی تعادل بر بهبود تعادل بود. دلایل احتمالی بهبود تعادل در نتیجه تمرین شامل افزایش قدرت و استقامت اندام تحتانی آزمودنی ها و بهبود دامنه حرکتی مفاصل اندام تحتانی می باشد. با توجه به یافته های تحقیق حاضر می توان پیشنهاد کرد که در طراحی برنامه های بهبود تعادل در سالمندان، به تمرینات با نردبان زمینی تعادل توجه خاص شود.
نتیجه گیرینتایج تحقیق حاضر مشخص کرد که تمرین با نردبان زمینی تعادل می تواند باعث بهبود تعادل ایستا و پویا در سالمندان گردد.لذا از نتایج تحقیق حاضر می توان نتیجه گیری کرد که جهت بهبود تعادل ایستا و پویا سالمندان می توانند از تمرینات با این وسیله استفاده کنند.
کلیدواژگان: سالمند، نردبان زمینی تعادل، تعادل ایستا، تعادل پویا -
صفحات 102-111مقدمه و هدف
با رشد سریع جمعیت سالمندان ؛ مراکز اورژانس از مهمترین و رایج ترین بخش های ارایه دهنده خدمات در زمینه فوریتهای مراقبتی و درمانی به سالمندان می باشند. پژوهش حاضر ، با هدف تعیین ویژگی های جمعیت شناختی و وضعیت مراجعه سالمندان بستری در اورژانس ها انجام شد .
مواد و روش هااین مطالعه توصیفی و مقطعی بر روی 190 نفر از سالمندان بالای 60 سال بستری در اورژانس های بیمارستان واسعی ، امداد و حشمتیه شهر سبزوار در تیرماه 1395 ، انجام شد که بصورت در دسترس انتخاب و وارد مطالعه شدند. . اطلاعات توسط پرسشنامه محقق ساخته در زمینه وضعیت مراجعه سالمندان به اورژانس و خصوصیات جمعیت شناختی جمع آوری گردید و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 21 با روش های آماری توصیفی ، آنالیز واریانس یکطرفه و آزمون تی مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته هانتایج نشان داد ، میانگین سنی سالمندان بستری در اورژانس ها ، 72 سال بود که 15 درصد آنان تنها زندگی کرده و مراقب اصلی نداشتند. آمبولانس ها ، حدود 30 درصد موارد انتقال را در ساعات صبح و اول شب بر عهده داشتند . همچنین 60 درصد سالمندان ، طی شش ماه گذشته ، مجددا پذیرش شده اند . بیش ترین علت مراجعه ، تنگی نفس ، درد قلبی و بعد از آنها فشارخون بالا بوده است .
نتیجه گیریبا توجه به نتایج پژوهش حاضر ، افزایش تمهیدات مراقبتی برای سالمندان پذیرش شده در بخش های اورژانس شهر سبزوار ، همچنین تقویت حضور متخصصین در زمینه بیماری های قلبی و عروقی ، ریه و تروما و نیز بکارگیری متخصص طب سالمندی در اورژانس ، جهت پیشگیری از روند پذیرش های مجدد سالمندان در اورژانس ها ، مورد توجه مسئولین امر قرار گیرد.
کلیدواژگان: سالمندان، بخش اورژانس، سبزوار
-
Pages 9-20Purposes
The present study aims at evaluating effectiveness of recognition therapy based on mindfulness on life quality and welfare of adults by considering fast trend of elderly population growth and decreasing life quality and welfare of them because of being old and reduction of their abilities.
Materials And MethodsThe present study was practical and the method of conducting it was semi-experimental. The posttest was with control group. Statistical population of the present study includes all elderly living in Nursing Houses in the second half of 1395 year and 15 people in 15 member groups of control and experiment were placed by applying available sampling method. Short form of life quality questionnaire and Oxford welfare questionnaire were used. Covariance analysis was applied in order to evaluate the studys hypotheses and data were analyzed by using statistical software named SPSS 23.
ResultsFindings resulted from covariance analysis showed that effectiveness of mindfulness on life quality variable has been 73% in p
ConclusionResults indicated that training mindfulness have a positive and meaningful effect on life quality and elderlys welfare.
Keywords: Mindfulness, quality of life, happiness, elderly -
Pages 21-33Background And Objective
Today, there is great difference between the population aging of cities and villages in most societies. Villages have more aged population. As the age increases, the life satisfaction decreases slowly. Physical activities are one of the factors that influence on improving life satisfaction. The purpose of this study is to address the effect of promoting physical activity on the life satisfaction in rural elderly.
Material andMethodsThis quasi-experimental study was done in 2017. in this paper 64 rural elderly in Chalab and Changuleh villages in Ilam province were selected by non-randomized method and divided to case (n = 32) and control (n = 30) groups. Data collection tools were demographic information and LSI-Z life satisfaction questionnaires. The validity and reliability of questionnaire were measured. The promotion of physical activity program was carried out in four stages including assessment, planning, implementation and evaluation. Data were collected before intervention and 3 months later and then analyzed by SPSS 16 software.
ResultsBefore intervention, there were no significant differences between case and control groups in terms of demographic characteristics (according to chi-square test results). In the case group, the results of paired t-test showed a significant difference (p 0.05) between the average of elderlys life satisfaction before intervention (15.33) and after it (14.91).
ConclusionLife satisfaction of elderlies who did the physical activity program (case group) has been increased than others who didnt perform the physical activity program (control group). It is suggested that the native designed physical activity promotion program are used to improve the elderlys life satisfaction in different regions of country.
Keywords: rural elderly, physical activity, life satisfaction -
Pages 34-45Background and Aims
Eldely is a stage in human life that is naturally with reduced physical and mental abilities. Exercise is one of the most effective methods for preventing old age disorders. The aim of this research is studying the relation of physical activity level with depression and the quality of life among elderly people in ALAVIJEH.
Material &MethodsIn this cross-sectional analytical research, 100 elderly people, older than 64 years old, were chosen in ALAVIJEH with racemiform sampling.
In order to assess the three questionnaires of depression (GDS) and the questionnaire of 36 questions about quality of life (SF-36) with two general dimensions of physical health and mental health and the questionaire of physical activity of the researcher were used to complete this research. We used mean and standard deviation to describe the research data. Spearman correlation coefficient was used to test the research hypotheses. All analyzes were performed at the level of P≥0.05 and analyzed by SPSS software version 18.ResultsIn order to try theories, the Spearman adhesion factor was used.
The analysis show that there is a direct and significant relation between not having physical activity and depression and also between physical and psychological health and not having physical activity there is a significant and negative relation among elderly people in ALAVIJEH.ConclusionThe results indicated that physical activity, depression and the quality of life among elderly people are connected together and more physical exercises in elderly people's life will improve their physical and psychological health and it is noted that people who are in charge of elderly people's life, should provide the facilities for physical activity among this group of people.
Doing simple exercises and having regular physical activity is the most important method and the cheapest to prevent the difficulties among elderly people and will improve their quality of life.Keywords: Physical activity, Physical inactivity, Elder, Depression, Quality of life -
Pages 46-62
Introduction and
PurposeAging and depression are two main factors in reducing self - esteem in individuals. The purpose of this study is to examine the impact of a long - term yoga training course on depressed elderly women's self esteem.
Materials And MethodsThe present research was the empirical half with practical nature. The statistical community was the elderly women of Shahrekord senior's house. The number of 90 elderly women with the age of 60- 85 was deliberately selected. They were elderly people who were depressed based on the Beck 's depression questionnaire and low self-esteem based on Rosenberg's self-esteem questionnaire. Then, two groups of experimental (n = 15) and control (n = 15) were selected randomly. The training program was conducted for eight weeks and three days a week. 48 hours after the last session, the Rosenberg self-esteem questionnaire was completed by the elderly. The researcher then followed up the training program by attending the senior's house for 1 month and a follow-up test was carried out. In order to investigate the hypothesis of the research, MANOVA analysis was used. In order to check the co-variance equations, the Box test was used and the Levine test was used to determine the variance of the scores. Data were analyzed by SPSS version 23 at a significant level (p Findings: After eight weeks of yoga training, the difference between the experimental and control groups was significant in post-test (p = 0.001) and follow-up (p = 0.001).
ConclusionAccording to the results, it seems that selected yoga training with increasing self-esteem in depressed elderly can be recommended as a low-cost and fun way to improve self-esteem and prevent decreasing self-esteem in depressed elderly people.
Keywords: Yoga training, self, esteem, depressed, aging -
Pages 63-76Background
Aging in the modern society is conjoined with different diseases such as osteoarthritis (OA) which causes reduced occupational abilities for people and burden of financial and societal problems on society. Occupational risk factors are among the main risk factors for hand OA. Despite their major effects on daily living of elders, there are different results in the literature considering the occupational risk factors.
ObjectiveAim of the present study was to review the present evidence on occupational risk factors effective on hand OA.
Materials And MethodsIn this systematic review article, articles related to occupational risk factors in hand OA and their effects on functional capacity and occupational abilities of elders since 1980 till present were investigated in data bases including PubMed, Cochrane, Web of Science, Science Direct, Scopus, Iran Doc, and SID.
ResultsIn reviewing the literature, two different but interrelated themes were explored relating to the occupational risk factors in hand OA including occupations related to the hand OA and biomechanical factors inside those occupations. People with manual occupations which needed manipulating heavy, large, and vibratory tools such as miners and farmers were at risk of OA in bigger joints of hand such as metacarpophalangeal and wrist; while people with occupations requiring precision and repetitive griping such as dentists and housewives were at risk of OA in smaller joints in the hand such as fingers distal interphalangeal and thumb carpometacarpal. Biomechanical factors inside those occupations related to the hand OA were a combination of work with heavy tools, excessive repetition, static contractions for a long period, precision grip, power grasp, low variety in tasks, vibration, high level of muscle activity, excessive use of joints, and lack of enough resting time.
ConclusionA special task or occupation cannot trigger hand OA while it is the biomechanical factors inside occupations which makes a hand at risk of OA in long periods. Knowing occupational risk factors for hand OA may help and persuade health team, employers, employees, and workers in preventive screenings and better designing of work and living environments according to the ergonomic principles.
Keywords: Osteoarthritis, Elders, Occupation, Work, Hand, fingers -
Pages 77-89Objectives
Increasing age lead to many changes in motor assignments. Impairment of motor functions in elderly ceases the individual's inability in performing everyday tasks and activities. The aim of this study was to evaluate the effect of the combined training program on strength and range of motion of the elderly men.
Methods & Materials: This study was quasi-experimental and participants included healthy elderly men (age 65/64 ± 4/95) in the Rasht. This study was conducted on 22 healthy men that have inclusion criteria and were selected by using convenience sampling. The maximum isometric force of the muscle groups in the lower extremities and range of motion was measured by a hand held dynamometer and a goniometer, respectively. The tests were conducted before and after training. The data were analyzed using descriptive and analytic statistics by spss version 16 software (At a significance level of p≤0.005).ResultThe results showed that combined training for 8 weeks in compare to the control group have a significant effect on the strength of dorsi flexors (p = 0.001), plantar flexors (p = 0.002), hip flexors (p = 0.001), hip extensors (p = 0.013), hip adductors (p = 0.002), hip abductors (p = 0.001) and hamstring strength (p = 0.029) but has no significant effect on the strength of the quadriceps (p = 0.375). They also have a significant effect on the range of motion of the dorsiflexion (p = 0.002), plantar flexion (p = 0.019), hip abduction (p = 0.001), the hip adduction (p = 0.001), and hip extension (p = 0.012) in elderly men but does not have a significant effect on range of motion of the hip flexor (p = 0.086) and range of motion of the knee flexor (p = 0.336).
ConclusionIt seems that combined exercises (stretching and strengthening) could effect on some range of motion and muscle strength of elderly.
Keywords: Elderly, Muscle strength, Range of motion, Stretch, strength training -
Pages 90-101Objectives
Falls one of the most common and serious problems of old age and has a lot of physical, psychological and financial burden consequences.Maintaining balance and mobility is essential for Healthy aging.The purpose of this study is to evaluate the effect of six weeks of training with ground-balance ladder on the static and dynamic balance of the elderly.
Methods & Materials: This study is a semi experimental research with pretest-posttest plan, in which 30 male and female elderly between 70 and 79 years (15 men with an average age of 73.87 ± 2.84 and 15 women with an average age of 75.00 ± 2.95)were randomly divided into two experimental and control groups. The experimental group did balance trainingwith ground ladders balance (6 weeks, 3 sessions per week, each session 45 minutes).The control group just did walking exercise lonely. Berg Balance Scale (BBS) tests and Timed Get up & Go (TUG)were taken before and after 6 weeks of training. analysis of covariance (ANCOVA) was used to analyze the data, SPSS-18 statistical package was used for all analyzes. In this study, significance level equal was considered to 95% and level of alpha was considered less than or equal to 0/05.ResultsThe results of this study indicated a significant effect of a training period with Balance ground ladder on balance improvement. Possible reasons for improving balance as a result of exercise include increased strength and endurance of the Lower extremity of the subjects and improvement of the range of motion in Lower extremity joints. According to the findings of this research, it can be suggested that special attention should be paid to exercises with Balance ground ladders in designing programs for improving balance in the elderly.
ConclusionThe results of this study showed that exercise with a ground-balance ladder can improve the static and dynamic balance in the elderly. Therefore, it can be concluded from the results of this study that exercises can be used to improve the static and dynamic balance of the elderly.
Keywords: elderly, ground ladders balance, Static balance, dynamic balance -
Pages 102-111Background And Aim
With the rapid growth of the elderly population, emergency centers are one of the most important and most frequent providers of services in the field of emergency care for the elderly. In this study, we aimed to determine the demographic characteristics and referral status of elderly patients admitted to emergency care units.
MethodsThis descriptive cross-sectional study was performed on 190 elderly patients over 60 years of age admitted to the emergency wards of Vasei Hospital, Amjadad and Heshmati city of Sabzevar in July 1395. They were selected and entered into the study. . Data were collected by a researcher-made questionnaire on the status of referral of the elderly to the emergency department and demographic characteristics. Data were analyzed by SPSS software version 21 using descriptive statistics, one-way ANOVA and independent t-test.
ResultsThe results showed that the average age of adolescents admitted to emergency care was 72 years, of which 15% had only the only living and cared ones. Ambulances were responsible for about 30% of transmission at midnight and at night. Also, 60% of the elderly have been recruited over the past six months. The most common cause of recurrence was shortness of breath, heart pain, and high blood pressure after it.
ConclusionAccording to the results of this study, strengthening of care arrangments and the presence of specialists in cardiovascular, pulmonary and traumatic diseases, as well as the use of emergency medicine specialist in order to prevent elderly admissions procedures in emergency situations, can be considered by authorities Affair.
Keywords: emergency department, elderly, sabzevar