فهرست مطالب

نشریه پژوهشهای سیاسی جهان اسلام
سال هفتم شماره 4 (پیاپی 25، زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/12/10
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محمدرضا دهشیری*، سید احمد رضا فیاضی صفحات 1-31
    بروز پدیده ای تحت عنوان بو کو حرام از سال 2002 سبب شده است که گزارش شاخص تروریسم جهانی (GTI) در سال 2016 نیجریه را به عنوان سومین کشور با بیشترین حملات تروریستی اعلام کند. نکته قابل توجه آن است که هدف های عملیاتی بو کو حرام بیشتر غیرنظامیان بوده اند که مایه نگرانی های زیادی در سطح محلی و بین المللی شده است. موسسه صلح و علوم اقتصادی، گروه شبه نظامی بو کو حرام را در سال 2014 به عنوان مرگبارترین گروه تروریستی در جهان اعلام کرده است. در خصوص شکل گیری گروه بوکوحرام در نیجریه و دلایل آن نظرات مختلفی مطرح شده است، به اذعان بسیاری از تحلیل گران ارتباطی جدی بین اقدامات تروریستی و سطح نارضایتی ها و نابرابری ها در جوامع توسعه نیافته وجود دارد. مسلمانان در نیجریه دارای پیشینه ای باسابقه ای بوده اند و در حدود یک صد سال دارای حکومت اسلامی سکوتو در مناطق شمالی نیجریه بودند ولی دولت استعمارگر انگلیس در سال های 1900 تا 1903 با استعمار نیجریه به این حکومت پایان داد. پس از استقلال نیجریه دولت حاکم، دولتی سکولار بوده و اکثر قوانین آن برگرفته از قوانین انگلیس است. به نظر می رسد نارضایتی مسلمانان و گروه های افراطی بوکوحرام ریشه در شرایط تبعیض آمیز و محرومیت مسلمان دارد، هدف اصلی در تحقیق حاضر بررسی علل و دلایل شکل گیری پدیده بو کو حرام و انگیزه های اصلی خشونت های شکل گرفته از سوی این گروه است، روش تحقیق در این مقاله به صورت توصیفی- تحلیلی است و این پژوهش به دنبال آن است تا با بهره گیری از نظریه محرومیت نسبی نقش استعمار در ایجاد محرومیت نسبی ناشی از تفاوت انتظارات ارزشی (خواسته ها) و توانایی های ارزشی (داشته ها) جامعه مسلمان را بررسی کند.
    کلیدواژگان: بوکوحرام، محرومیت نسبی، نیجریه، استعمار، تروریسم
  • سمانه بایرامی، نعمت الله موسی پور * صفحات 61-89
    سیاست(سیاست گذاری) علمی کشورها چارچوب اصلی فعالیت های علمی، پژوهشی و آموزشی کشورها را مشخص می کند. سیاست گذاری علمی در ارتباط مستقیم با سرنوشت مردم، گروه های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی است. در این مقاله تلاش شده که سیاست علمی مالزی و ترکیه مورد تحلیل مقایسه ای قرار گیرد. پژوهش بر اساس روش توصیفی _تحلیلی و داده های لازم از طریق مطالعه اسنادی و کتابخانه و نیز سایت های رسمی سیاست گذاری علمی کشورهای مزبور استخراج شده است. مقایسه این دو واحد سیاسی با توجه به دو مولفه «ساختار و نهادهای موثر در سیاست گذاری علمی » و «میزان بودجه تخصیص یافته» صورت می گیرد. کشورهای مالزی و ترکیه به عنوان دو کشور عضو سازمان همکاری های اسلامی، با اعطای استقلال نسبی به مراکز علمی و افزایش ارتباطات بین المللی دانشگاه ها در مسیر توسعه علمی حرکت کردند. این کشورها با مشارکت بخش خصوصی، بودجه پژوهشی را افزایش دادند. در مالزی به طور مشخص توسعه علمی، نقش سکوی پرش را برای دستیابی به توسعه اقتصادی، اجتماعی و سیاسی داشت. مقایسه این دو واحد سیاسی با توجه به مولفه های مذکور، می تواند چشم انداز مناسبی از سیاست علمی در این کشورها و مقایسه آن باسیاست گذاری علمی به ویژه در حوزه علوم انسانی در داخل کشور فراهم سازد تا از این رهگذر بتوان گامی در جهت توسعه سیاست گذاری علمی در کشور برداشت.
    کلیدواژگان: سیاست علمی، علوم انسانی، ساختار نهادی، سیاست گذاری، ترکیه، مالزی
  • سید محمد موسوی * صفحات 91-130
    با شروع بحران سیاسی در سوریه، بازیگران منطقه ای و فرا منطقه ای بر اساس منافع خود جهت گیری های مختلفی را در رابطه با این کشور، که از اهمیت ژئوپلیتیک و ژئواستراتژیک خاصی در منطقه خاورمیانه برخوردار است، اتخاذ نموده اند. در این میان نقش بازیگرانی مثل روسیه و جمهوری اسلامی ایران از اهمیت فراوان برخوردار است.هدف از نوشتار حاضر مطالعه جایگاه سوریه در سیاست های منطقه ای ایران و روسیه با بهره گیری از نظریه واقع گرایی ساختاری است.ازاین رو سوال اساسی پژوهش حاضر این است که سوریه در سیاست های منطقه ای ایران و سوریه چه جایگاه و اهمیتی دارد؟یافته های پژوهش نشان می دهد که سوریه در معادلات بین المللی روسیه ؛ با توجه به موقعیت ژئوپلیتیک و ژئواستراتژیک خاص سوریه، روابط دیرینه و سنتی کرملین-دمشق، وجود پایگاه نظامی طرطوس، جلوگیری از نفوذ بیشتر غرب در منطقه، بی اعتمادی روس ها به غرب در قبال نحوه برخورد با بحران سوریه، ترس از تکرار سناریوی لیبی در سوریه، تقابل گرایی با آمریکا، ملاحظات اقتصادی، وجود قراردادهای نظامی با سوریه، و جلوگیری از گسترش ناتو،از جایگاه ویژه ای برخوردار است. از سوی دیگر جمهوری اسلامی ایران با تداوم حمایت خود، چندین هدف حیاتی نظیر جلوگیری از وقوع حوادث مشابه در خاورمیانه باهدف جلوگیری از توسعه ی نفوذ رژیم اسرائیل در منطقه ، حفظ ائتلاف شیعی و حفظ تعادل ژئوپلیتیکی منطقه را دنبال می کند.درنتیجه صحنه تحولات سوریه، زمینه مساعدی را برای برجستگی عینی نقاط اشتراک ایران و روسیه در قبال تحولات بین المللی و منطقه خاورمیانه فراهم ساخته است. هر دو کشور به دلایل مختلف تاریخی، ژئوپلیتیکی و حفظ منافع و امنیت ملی خود با گسترش حوزه نفوذ سیاسی، اقتصادی و نظامی جهان غرب در مناطق پیرامون خود مخالف هستند و نقش بسزایی در شکل گیری سوریه جدید دارند.این مقاله با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی سرانجام یافته است.
    کلیدواژگان: جمهوری اسلامی ایران، روسیه، سوریه، سیاست خارجی، واقع گرایی ساختاری
  • خالد شیخ الاسلامی*، مرتضی بحرانی، رضا ماحوزی صفحات 131-148
    سده بیستم «میلادی» با دو جنگ جهانی خونین و کشتارهای متعدد، اندیشیدن درباره بحران جدید غرب را به کانون اندیشه وارد کرد؛ بحرانی که به عقیده برخی، زمینه های آن را باید در اندیشه سیاسی موجود جستجو کرد. لئو اشتراوس از زمره فیلسوفانی بود که تلاش نمود از منظر فلسفه سیاسی طرحی از بحران غرب یا به قول او بحران زمانه جدید را ارائه نماید. در این مقاله بر آنیم تا آراء وی را در سه محور جدایی فلسفه و علم، ایده مدرن پیشرفت و انحطاط فلسفه سیاسی به بحث و بررسی گذاشته و دلایل بازگشت این فیلسوف به فلسفه سیاسی فارابی و فیلسوف متاثر از وی، یعنی ابن میمون را نشان دهیم. در کنار اشارات متنی و تفسیر فرامتنی، نقدهایی محتوایی در صورت پانویس بیان می شوند. نگاه خاص اشتراوس به فلسفه اسلامی می تواند ما را در فهم ابعاد سیاسی تفکر فارابی یاری کرده و نشان دهد چگونه می توان از الگوی پیش رو، بحران زمانه خود را در پرتو خرد فلسفی گذشته فهم نمود. این مهم، از طریق بازخوانی معکوس اندیشه اشتراوس و به طور خاص ناظر به محتوای فلسفه فارابی در خصوص مدینه های غیرفاضله است.
    کلیدواژگان: بحران، لئو اشتراوس، فارابی، بحران جدید غرب
  • معین ضابطی، علی علی حسینی*، سید جواد امام جمعه زاده صفحات 149-167
    در عصر کنونی، اندیشه ها، نگرش ها و فعالیت های مختلف سیاسی، فرهنگی و اجتماعی، مرزهای ملی را پشت سر گذاشته و در سطح جهانی پراکنده می شوند، از اندیشه های مختلف تاثیر می پذیرند و متقابلا بر آن ها تاثیر می گذارند. مسائل فوق، همگی تحت تاثیر فرآیندهای جهانی شدن می باشند. بنابراین جهانی شدن در ابعاد سیاسی، فرهنگی و ارتباطی، پیامدها و نتایجی را به دنبال داشته است که می تواند فرصت هایی را برای جوامع مختلف به وجود آورد. اسلام سیاسی شیعی نیز در فضای جهانی شدن، امکان آن را پیداکرده است که از فرصت های جهانی شدن برای عرضه خود استفاده نماید. برای بررسی این موضوع، در پژوهش حاضر تلاش می شود تا با بهره گیری از روشی توصیفی و تحلیلی، ضمن تبیین مفاهیم اسلام سیاسی شیعی و جهانی شدن و بررسی شاخص ها و ویژگی هایی آن ها، به این پرسش پرداخته شود که: جهانی شدن چه فرصت هایی را برای اسلام سیاسی شیعی فراهم می آورد؟ فرضیه ای که در اینجا مبنای استدلال قرارگرفته عبارت است از جهانی شدن در ابعاد سیاسی، فرهنگی و ارتباطی، پیامدها و نتایجی به دنبال دارد که می تواند فرصت هایی را برای جوامع مختلف به وجود آورد؛ اسلام سیاسی شیعی نیز در فضای جهانی شدن، امکان آن را پیداکرده از فرصت های جهانی شدن برای عرضه خود بهره مند شود. بر این اساس نتایج پژوهش حاکی از آن است که ایده های، سیاسی و جامعه شناختی اسلام سیاسی شیعی مجال ارائه یافته و با توجه به ارزش های عام اسلامی و توان اسلام سیاسی شیعی برای پاسخ گویی به مسائل زندگی در فضای جدید جهانی، فرهنگ شیعی به عنوان فرهنگ مقاومت و جهاد در مقابل فرهنگ زور و قدرت مداری در سطح جهانی مطرح شده است و تلاش دارد در فضای جهانی شدن به یک گفتمان تبدیل گردد.
    کلیدواژگان: جهانی شدن، اسلام گرایی، اسلام سیاسی شیعی
  • فاطمه قیاسوندی *، جلال ترکاشوند صفحات 169-207
    تحولات بعد از 11 سپتامبر دیدگاه بدبینانه نسبت به خاورمیانه را تایید می کند، زیرا برخلاف انتظار خوش بینان پایان جنگ سرد و فروپاشی نظام دوقطبی به معنای ایجاد صلح منطقه ای نبوده است یکی از دلایل این بی ثباتی و منازعه منطقه ای نیز حضور و مداخله مستقیم و غیرمستقیم ایالات متحده آمریکا است، یکی از مناطقی که در کانون این مداخلات قرار دارد منطقه خاورمیانه می باشد چراکه ترس از دست دادن متحدان منطقه ای و شکل گیری گفتمان غالب مقاومت و استقلال به دلیل انقلاب های عربی سبب شد که این کشور به جای حضور مستقیم و فعال به صورت غیرمستقیم از طریق جنگ های نیابتی در سوریه، یمن و عراق به دنبال تامین منافع خود و ادامه حضورش در خاورمیانه باشد بنابراین ازآنجاکه جنگ های نیابتی خود عاملی مهم جهت بازتعریف نظم نوین منطقه می باشند. لذا استدلال اصلی این مقاله واکاوی سیاست خارجی آمریکا در ایجاد جنگ های نیابتی به بعد و تاثیر آن بر امنیت منطقه خاورمیانه است. سوالی که در این پژوهش مطرح می شود این است که سیاست خارجی آمریکا چه نقشی در ایجاد جنگ های نیابتی و تاثیر آن بر امنیت منطقه غرب آسیا دارد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که سیاست خارجی آمریکا در ایجاد جنگ های نیابتی تلاش برای نهادینه کردن نوعی موازنه فرو ملی در غرب آسیا بوده است.
    کلیدواژگان: جنگ نیابتی، امنیت منطقه ای، سیاست خارجی آمریکا، خاورمیانه، موازنه فرو ملی، ایران
  • منیرالسادات حسینی * صفحات 209-231
    هدف از تحقیق حاضر مطالعه ساختار هویت زبان آموزان انگلیسی در کشورهای اسلامی مانند پاکستان است که زبان انگلیسی را به عنوان زبان دوم فرامی گیرند. در این تحقیق تاثیر زبان انگلیسی بر هویت افراد به صورت کمی و کیفی موردبررسی قرارگرفته است. 40 دانشجوی زبان انگلیسی در دانشگاه لاهور پاکستان، به عنوان یک کشور اسلامی در منطقه که زبان انگلیسی سال ها در کنار زبان اردوزبان رسمی این کشور بوده و پس از گذر از استعمار همچنان زبان دوم کشور محسوب می شود، شرکت کرده اند. شرکت کنندگان به یک پرسشنامه و مصاحبه پاسخ دادند. نتایج نشان دادند که هویت این افراد سیال و در حال تغییر است. بر اساس یافته های این پژوهش می توان نتیجه گرفت که سیاستمداران و تصمیم گیرندگان آموزشی، سیاست هایی را اتخاذ کنند که دانشجویان و زبان آموزان بتواند در حین یادگیری زبان دیگر، هویت اصلی خود را حفظ و تقویت کنند به نوعی که خود را به عنوان یک مسلمان خوب و یک فرد صلح طلب در جامعه جهانی معرفی کنند و به مسلمان بودن خود افتخار کنند. در این صورت نه تنها تحت تاثیر فرهنگ غرب قرار نمی گیرند بلکه می توانند خود مشوق و مبلغ فرهنگ اسلامی در دیگر کشورهای غیر اسلامی باشند.
    کلیدواژگان: تداوم هویت، تغییر هویت، کشورهای اسلامی، آموزش زبان انگلیسی، پاکستان
  • جواد علی پور*، سجاد قیطاسی صفحات 233-263
    مطالعه و شناخت گذشته، حال و آینده مبنا و اساس تصمیم گیری در سیاست بین الملل و اتخاذ استراتژی های مناسب است. شناخت آینده، در چارچوب آینده پژوهی و بر اساس روش های مختلفی صورت می گیرد. هدف این مقاله بررسی بازیگران درگیر در بحران سوریه در سه سطح داخلی، منطقه ای و بین المللی به منظور تبیین و ترسیم سناریوهای مختلف برای آینده این بحران است. این پژوهش با استفاده از منابع کتابخانه ای، پژوهش های علمی و گزارش ها مستند در چارچوب آینده پژوهی و با روش سناریونویسی تلاش می کند تا آینده های مختلف را برای بحران سوریه ترسیم نماید. در پاسخ به این سوال که با توجه به شرایط گذشته و حال و بازیگران دخیل متعدد در این بحران، چه آینده ای را می توان برای بحران سیاسی- امنیتی سوریه پیش بینی کرد، مقاله حاضر این فرضیه را مطرح می کند که بر پایه آینده پژوهی، سه دسته سناریو شامل سناریوهای مطلوب، محتمل و ممکن را می توان برای آینده سوریه ترسیم کرد. بنابراین، در قالب این سه دسته، پنج سناریو، یعنی نابودی داعش و دیگر گروه های مخالف حکومت بشار اسد، تداوم جنگ داخلی، تجزیه سوریه، سقوط حکومت بشار اسد و شروع یک جنگ منطقه ای پیش بینی می شود. مطلوب ترین سناریو برای آمریکا و متحدان داخلی، منطقه ای و بین المللی آن، سقوط حکومت بشار اسد است که برای رسیدن به این مهم در مقابل حامیان اصلی بشار اسد (ایران و روسیه) از تمام اهرم ها بهره می برند.
    کلیدواژگان: آینده پژوهی، سوریه، جنگ داخلی، سناریونویسی، داعش
  • ابراهیم مجیدی، امیر اعتمادی بزرگ * صفحات 265-285
    در این مقاله (با رویکرد روش اسپریگنز) ضمن بررسی اوضاع سیاسی و شرایط فکری زمانه ابن رشد، با توجه به کتاب شرح جمهوری افلاطون پرتوی بر اندیشه سیاسی ابن رشد می افکنیم. به باور محققان، او فیلسوفی است که کتابی در خصوص فلسفه سیاسی ندارد و چنین دیدگاهی به این فرضیه کمک می کند که فیلسوفان جهان اسلام بعد از فارابی و ابن سینا فقط به وجود و مابعدالطبیعه پرداخته اند. با کشف کتاب شرح جمهوری افلاطون به زبان لاتین و ترجمه آن به زبان انگلیسی و سپس عربی، افق هایی نو بر روی متفکران و محققان اندیشه سیاسی گشوده شد. ابن رشد فقط به شرح جمهوری نمی پردازد؛ بلکه جمهوری را در افق اسلام تفسیر می کند و علی رغم استقلال دین و فلسفه سیاسی، به هماهنگی آن دو اعتقاد دارد. او در کتاب شرح جمهوری، نه تنها به بازسازی نقش عقل در فلسفه سیاسی می پردازد و دین را بر اساس برهان بنا می کند؛ بلکه نگاهی انتقادی به وضعیت جامعه اسلامی دارد. اگر بپذیریم فلسفه در مدینه ابن رشد که اساس و بنیادش بر دین استوار است، وجود دارد درواقع، فلسفه از فهم دینی برخوردار است؛ زیرا که در اندیشه ابن رشد حق با حق تضاد ندارد.
    کلیدواژگان: ابن رشد، جمهوری افلاطون، فلسفه سیاسی، دین، اسلام، مدینه
|
  • Mohammadreza Dehshiri * Pages 1-31
    Nigeria is the most populous country on the African continent with the largest Muslim population. In addition, the geographical and strategic location and its role in political, economic and cultural fields at the regional and international levels have given it an important position. The terrorist attacks of the Boko Haram terrorist group since 2002 have made Nigeria the third largest country with the most terrorist attacks in Global Terrorism Index (GTI) report. It is noteworthy that Boko Haram's operational targets have been mostly civilians, and this has been a source of concern at the local and international level. In 2014, Boko Haram militant group was declared to be the most deadliest terrorist group in the world by institute for economics and peace.
    Many analysts believe that there is a serious relationship between terrorist acts and the level of dissatisfaction and inequality in undeveloped societies. Muslims in Nigeria have had a long history as an example SOKOTO caliphate state in northern Nigeria which has been in power for about 100 years, but the British colonial government ended its rule with colonization of Nigeria from 1903 A.D. Following the independence of Nigeria, the ruling government has been a secular state with most of its laws derived from British law. It seems that the discontent of Muslims and (extremist groups of Boko Haram) is rooted in discriminatory condition and Muslim's deprivation. The main purpose of this study is to investigate the causes of Boko Haram phenomenon and the main motivations of its violent insurgencies. This research seeks the role of colonialism in creating relative deprivation due to the difference in expectations of value and capabilities value.
    Keywords: Boko Haram, Relative Deprivation, Nigeria, Colonialism, Terrorism
  • Nematolah Mosapour * Pages 61-89
    Scientific policy of the countries defines the main framework of scientific, research and educational activities of each country. Scientific policy is directly related to the fate of the people, and political, economic and social groups. This paper attempts to make a comparative analysis of the Malaysian and Turkish scientific policies. The research is based on descriptive-analytical method and the required data were collected through documentary and library studies as well as official scientific policy sites of these countries. The comparison of these two political states takes place according to the two components of the "structure and institutions that are effective in scientific policy making" and "the amount of allocated funds". These countries, Malaysia and Turkey, as the two members of the Organization of Islamic Cooperation (OIC), moved towards the scientific development by granting relative independence to scientific centers and increasing the international connections of universities. These countries increased research budgets with participation of private sector. In Malaysia, in particular, scientific development played the role of jump platform for achieving economic, social and political development. Comparing these two political states with respect to these components can provide an appropriate perspective of scientific policy in these countries in comparison with scientific policy in our country, especially in the field of human sciences in the country, so that we can step towards the development of politics in scientific research.
    Keywords: scientific policy, humanities, institutional structure, policy making, Turkey, Malaysia
  • Mohammad Mosavi * Pages 91-130
    With the onset of the political crisis in Syria, regional and transnational actors, based on their own interests, have adopted different orientations in relation to this country, which has a special geopolitical and geostrategic importance in the Middle East. Meanwhile, the role of actors such as Russia and the Islamic Republic of Iran is of great importance. The purpose of the present article is to study the position of Syria in regional politics of Iran and Russia using the theory of structural realism. The findings of the research show that Syria in the international equation of Russia; given the geopolitical and geostrategic situation of Syria, the long-standing and traditional relations of the Kremlin-Damascus, the existence of the Tartarus military base, the prevention of further Western influence in the region, the Russian's distrust towards the West as to how to deal with the crisis Syria, fear of repeating the Libyan scenario in Syria, confrontation with America, economic considerations, the existence of military contracts with Syria, and the prevention of NATO expansion, has a special place. On the other hand, the Islamic Republic of Iran, with its continued support, pursues several vital goals such as preventing similar events in the Middle East aimed at preventing the development of the influence of the Israeli regime in the region, maintaining the Shiite coalition and maintaining the geopolitical balance of the region. As a result, the scene of Syrian developments has provided a favorable context for Iran's and Russia's shared points of view on international developments and the Middle East. Both countries disagree with the expansion of the political, economic and military domains of the Western world in their regions for historical, geopolitical and national interests and national security, and they play a significant role in the formation of new Syria. The paper uses the descriptive- An analysis has finally been made.
    Keywords: Islamic Republic of Iran, Russia, Syria, foreign policy, structural realism
  • Khaled Sheikholeslami * Pages 131-148
    The twentieth century, with two bloody global wars and numerous killings, brought thinking about the West's new crisis about to the center of thought, a crisis whose backgrounds, according to some, should be sought in the existing political thought. Leo Strauss was among the philosophers who attempted to present a plan of a Western crisis or, in his words, a new-era crisis from the perspective of political philosophy. In this article, we are going to discuss his views on the three axes of the separation of philosophy and science, the modern idea of ​​the progression, and declination of political philosophy, and illustrate the reasons of his inclination to Farabi's philosophy and his influenced philosopher, Ibne-moimon. In addition to textual references and exegetical interpretations, content criticisms are expressed in the form of footnotes. Strauss's special look at Islamic philosophy can help us understand the political dimensions of Farabi's thoughts, and show how one can understand the leading pattern of the crisis of his time in the light of philosophical wisdom of the past. This important issue can be done through the refreshing Strauss's thinking and, in particular, observing the content of Farabi's philosophy about non-divine medina.
    Keywords: crisis, Leo Strauss, Farabi, New West Crisis
  • Moin Zabeti, Ali Alihosseini *, Seyedjavad Emamjomehzadeh Pages 149-167
    In the present era, economic, political, cultural and social various thoughts, attitudes and activities have passed national boundaries and circulated globally; affected by different thoughts and interact with them. This issues are all influenced by globalization processes. Therefore, globalization in the economic, political, cultural and social dimensions has led to consequences that could create opportunities for different societies. Shiite political Islam also has been able to globally present itself by use globalization opportunities. In this research, we try to use a descriptive- analytical method to explain the concepts of Shiite political Islam and globalization and study their characteristics and aske following question: What opportunities globalization provide for Shiite political Islam? The hypothesis here is that: globalization in the economic, political, cultural and social dimensions have implications and consequences which can create opportunities for different societies; thus in the globalization space Shiite political Islam also has exploit to use advantage of globalization opportunities for its peresantation.
    Keywords: Globalization, Islamism, Shiite political Islam, Opportunities
  • Fatemeh Ghiasvandi *, Jalal Torkashvand Pages 169-207
    Developments after September of 2011 confirm the pessimistic view towards the Middle East because opposed to the expectations of the optimists, ending the Cold War and the collapse of bipolar system did not mean regional peace. One of the reasons for this instability and regional conflict is direct and indirect intervention of the United States and its presence in theregion. One of the areas that is in the focus of these interventions is the Middle East, because fears of losing regional allies and the formation of the dominant discourse of resistance and independence caused by the Arab revolutions led the country indirectly continues its presence by proxy wars in, Syria, Yemen, and Iraq to keep its interests and continuous presence in the Middle East. Consequently, as proxy wars have important role in the redefinition of the new order of the region, the main discussion of this article is the analysis of the US foreign policy in the creation of proxy wars and its impact on the security of the Middle East. The question of this research is: “how does American foreign policy play a role in the generation of proxy wars and its impact on the security of the Asian West region? In response to this question, it can be said that the US foreign policy in in generating proxy war has been an attempt to institutionalize a kind of subliminal counterbalance in the West Asia.
    Keywords: Proxy war, regional security, the US foreign policy, the Middle East, Subliminal balance, Iran
  • Monireh Sadat Hosseini * Pages 209-231
    This research aims to study identity change of English language learners in foreign language classes at the university in Islamic Countries in the Middle East. The case study is Pakistan where English is taught as second language in its universities due to being under the colonial of UK in the past. English language is considered as the second language in this country because Pakistan used to be the colony of the UK and hence English had been the formal language there for long times and now it is still considered and taught as the second language. It is why the researcher has chosen this context for her research. This article explores the impact of English as the second language on identity of Pakistani students at the university. Forty (45) students who were studying English as second language in a College in Pakistan participated in this research. The required data was collected in mix method through a questionnaire and a semi-structured interview. Results show that identity is fluid and changing. The results recommend educators and policy makers to develop such policies which could enhance students’ identity; thus, students could know themselves as real Muslims, good Pakistanis and a peaceful member of global community.
    Keywords: continuous identity, changing identity, Islamic world, English as the second language (ESL), Pakistan
  • Javad Alipoor Dr * Pages 233-263
    The Study and recognition of the past, present, and future is the basis of decision making in the international policies and adopting appropriate strategies. Recognition of the future in the framework of futurology is carried out based on various methods. The purpose of this article is to examine the involved actors in the Syrian crisis at the three national, regional, and international levels in order to explain and illustrate different scenarios for the future of the Syrian crisis. This research used library resources, scientific research, and documentary reports in the framework of futurology and the method of scenario writing to map out different futures for the Syrian crisis. In response to this question that what future(s) can be predicted for the Syrian political-security crisis according to the past and present circumstances and various involved actors in this crisis, the article suggests this hypothesis that three scenario categories, including desirable, probable, and possible scenarios, are predictable for the future of Syria. Thus, within these three categories, five scenarios, namely, the annihilation of the ISIS and other opposition groups against Bashar al-Assad, the continuation of the civil war, the division of Syria, the collapse of the Assad Government, and the outbreak of a regional war are anticipated. The most desirable scenario for the United States and its internal, regional, and international allies, is the fall of the Assad Regime, to achieve this, they use all levers against the main supporters of Bashar al-Assad (i.e. Iran and Russia).
    Keywords: Futurology, Syria, Civil War, Scenario Writing, the ISIS
  • Ebrahim Majidi, Amir Etemadi * Pages 265-285
    In this paper (through the approach of the Spraygens method), in addition to analyzing the political situation and the intellectual conditions of the time of Ibn Rushd, we look at the political thought of Ibn Rushd based on the book of the description of the Republic of Plato. According to some scholars, Ibn Rushd is a philosopher who does not have a book on the political philosophy, and this view contributes to the hypothesis that the philosophers of the Islamic world after al-Farabi and Ibn Sina only addressed the existence and metaphysics. With the discovery of the book of the description of the Republic of Plato in Latin and its translation into English and then Arabic, new horizons have been opened up to the thinkers and political scholars. Ibn Rushd does not just describe the republic, but he interprets the republic in the light of Islam, and despite his belief in the independence of religion and political philosophy, he believes in the harmony of the two. In the book of Descriptions of the Republic, he not only rebuilds the role of wisdom in political philosophy and builds religion on the basis of argument, but also he provides a critical look at the state of the Islamic society. If we accept that philosophy exists in Ibn Rushd’s Medina, whose foundations are based on religion, in fact, we accept that philosophy has a religious understanding because in Ibn Rushd's thought there is not any conflict between the rights.
    Keywords: Ibn Rushd, Plato's Republic, Political Philosophy, Religion, Islam, Medina