فهرست مطالب

نشریه ابن سینا
سال بیستم شماره 4 (پیاپی 65، زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/12/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • تحقیقی
  • ابراهیم برارپور *، میثم چاله چاله، سعید میرزایی صفحات 4-10
    مقدمه
    افراد نظامی به تمرینات استقامتی برای افزایش آمادگی جسمانی و سلامت در شغل خود نیاز دارند. هدف از این تحقیق، بررسی اثر دوره آموزش تکاوری بر استقامت عضلانی و نیمرخ لیپیدی دانشجویان نظامی بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه نیمه تجربی، 24 نفر از دانشجویان سال دوم دانشگاه افسری، به صورت تصادفی انتخاب و به دو گروه تجربی و کنترل تقسیم شدند. آزمودنی ها ابتدا 15 دقیقه گرم کرده و سپس آزمون استقامت عضلانی را انجام دادند (پیش آزمون) و نتایج ثبت گردید. بعد از 2 روز آزمودنی ها به آزمایشگاه مراجعه کردند و برای ارزیابی سطح نیمرخ لیپیدی (کلسترول، تری گلیسرید، LDL و HDL) خون گیری انجام شد. سپس گروه تجربی 8 هفته برنامه تمرین آموزش تکاوری را انجام دادند. برای جمع آوری داده ها در پس آزمون، آزمودنی ها مجددا آزمون مورد نظر را انجام دادند و دوباره خون گیری انجام شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تی مستقل در سطح معنی داری کمتر از 05/ 0 استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد 8 هفته دوره آموزش تکاوری بر استقامت عضلانی دانشجویان نظامی تاثیر معنی داری نداشت. همچنین دوره آموزش تکاوری بر کلسترول، تری گلیسرید، LDL و HDL دانشجویان نظامی تاثیر معنی داری نداشت.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج تحقیق حاضر به نظر می رسد برای اثربخشی برنامه های بهبود آمادگی بدنی و سلامت دانشجویان نظامی باید تغییراتی انجام شود.
    کلیدواژگان: فعالیت ورزشی، برنامه تمرینی، دانشجویان، نظامیان
  • حسین فتح اللهی، محمد علی آذربایجانی* ، مقصود پیری، حسن متین همایی صفحات 11-18
     
    مقدمه
    پاراکسوناز-1 (PON-1) یک آنزیم متصل به HDL بوده که در کبد تولید شده و به عنوان یک آنتی اکسیدان و ضد التهاب در حضور کلسیم موجب هیدرولیز رادیکال های آزاد و جلوگیری از اکسیداسیون LDL می گردد. مصرف الکل و سبک زندگی بی تحرک موجب اختلال چربی بدن و کاهش فعالیت PON-1 می شود. هدف این مطالعه بررسی تاثیر تمرین و استفاده از کورکومین بر فعالیت PON-1 و پروفایل لیپیدی پس از ترک الکل در رت های نر ویستار بود.
    روش بررسی
    بدین منظور 32 رت های نر نژاد ویستار به چهار گروه 1) الکل، 2) الکل - تمرین، 3) الکل- کورکومین و 4) الکل – تمرین - کورکومین تقسیم شدند. به دنبال 4 روز برنامه مصرف الکل و 6 روز دوره ترک، مداخلات تمرین (شنا) و تجویز کورکومین به مدت 14 روز اجرا شد. نمونه های خون به منظور تحلیل های آزمایشگاهی جمع آوری شدند. از آزمون آماری تحلیل واریانس دوراهه و نیز آزمون تعقیبی LSD به منظور بررسی تفاوت های بین گروهی استفاده شد.
    یافته ها
    تمرین به طور مستقل موجب افزایش فعالیت PON-1 شد (001/ 0p=). تعامل تمرین و کورکومین نیز موجب افزایش معنادار فعالیت PON-1 شده بود (02/ 0p=). علاوه بر این تمرین به طور مستقل موجب افزایش غلظت HDL نیز گردید (01/ 0p=). همچنین تعامل تمرین و کورکومین اثر معنی داری را بر افزایش HDL نشان داد (01/ 0p=).
    بحث و نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه تایید می کنند که به منظور افزایش فعالیت PON 1 و غلظت HDL در رت های نر ویستار، می توان از ترکیب نمودن تمرینات کوتاه مدت شنا و تجویز کورکومین استفاده نمود. همچنین می توان در جهت کاهش عوارض دوره ترک الکل از کورکومین و تمرین به منظور بهبود نیمرخ لیپیدی و افزایش فعالیت PON-1 استفاده نمود.
    کلیدواژگان: فعالیت بدنی، کورکومین، پاراکسوناز-1، نیمرخ لیپیدی، سندرم محرومیت، الکل، رت ویستار
  • آمنه محمدی، محمود نیک سرشت* ، مهناز امیدی صفحات 19-24
     
    مقدمه
    چاقی شکمی با خطر افزایش آلبومین مرتبط است که زمینه اصلی کاهش عملکرد کلیوی است. هدف از این پژوهش بررسی اثر تعاملی تمرین مقاومتی و روزه داری بر میزان برداشت کراتینین و فیلتراسیون گلومرولی در زنان غیرفعال با چاقی شکمی بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه نیمه تجربی، تعداد 60 زن غیرفعال (با میانگین سن 2/ 5 ± 3/ 38 سال) در چهار گروه 15 نفری شامل تمرین مقاومتی، تمرین مقاومتی با روزه داری، روزه داری و کنترل (بدون روزه داری و بدون تمرین) شرکت کردند. برنامه تمرین مقاومتی شامل اجرای هشت حرکت اصلی با تاکید بر توده های عضلانی بزرگ با شدت متوسط و سه جلسه در هفته بود که در ماه مبارک رمضان انجام گردید. طول ساعات روزه داری در ماه رمضان حدود 17 ساعت بود. از روش بیوایمپدانس برای اندازه گیری میزان برداشت کراتینین و فیلتراسیون گلومرولی استفاده شد. داده ها با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه، آزمون تعقیبی بونفرونی و آزمون ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل واریانس یک طرفه نشان داد که میزان برداشت کراتینین (048/ 0=p) و فیلتراسیون گلومرولی (049/ 0=p) در گروه روزه داری به طور معناداری بالاتر از گروه کنترل بود، اما بین دیگر گروه ها تفاوت معناداری مشاهده نشد. ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که میزان برداشت کراتینین و فیلتراسیون گلومرولی به طور مشابه، معکوس و معناداری با سن در ارتباط بودند، در حالی که این متغیرها با شاخص جرم بدن ارتباط مستقیم داشتند.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش حاضر به نظر می رسد که 17 ساعت روزه داری می تواند بر عمکرد کلیوی در زنان غیرفعال با چاقی شکمی اثر مثبتی داشته باشد.
    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، عملکرد کلیوی، روزه داری، چاقی
  • منصوره گل چوبی، قهرمان محمودی عالمی* صفحات 25-32
    مقدمه
    افزایش خطرات بالینی به نگرانی عمومی در میان سیاست گذاران، ارائه دهندگان و متخصصین امر سلامت و درمان تبدیل شده است. مدیریت خطر مجموعه ای از فرایندهای مستمر و در حال توسعه ای است که در سراسر بیمارستان به کار گرفته می شوند. این پژوهش با هدف ارزیابی مدیریت خطر پیشگیرانه در بیمارستان های شمال کشور در سال 1395 انجام گردید.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر از نوع توصیفی است که جامعه آماری در این پژوهش، کارکنان کادر پزشکی شاغل به کار در 15 بیمارستان آموزشی درمانی شمال کشور در سال 1395 بود که جمعا 557 نفر بودند. نمونه گیری به روش خوشه ایصورت گرفت و پرسشنامه ارزیابی مدیریت خطرات پیشگیرانه بین پرستاران و پزشکان به صورت تصادفی طبقه ای توزیع شد. برای تحلیل داده ها در بخش استنباطی ضمن بررسی توزیع مقادیر متغیرهای تحقیق با استفاده از آزمون کولموگروف اسمیرنوف، آزمون تحلیل واریانس یک طرفه با استفاده از آزمون F استفاده شده است. جهت آنالیز از نرم افزار SPSS استفاده گردید.
    یافته ها
    میانگین وضعیت میزان شناخت (47/ 2) ، وضعیت سازمان دهی مدیریت ریسک (62/ 2) ، وضعیت سیاست و رویه (06/ 3) ، وضعیت آموزش (85/ 3) ، وضعیت جایگاه مدیریت ریسک (81/ 2) و نظارت بر تحلیل، ارزیابی و کنترل ریسک (67/ 2) به دست آمد. با توجه به امتیازات به دست آمده در حیطه 6 مولفه مدیریت خطر، وضعیت کلی مدیریت خطر در بیمارستان های شمال کشور در حد متوسط ارزیابی گردید.
    نتیجه گیری
    نتایج مدیریت خطر پیشگیرانه در بیمارستان های شمال کشور را متوسط نشان داد، لذا مدیران بیمارستان ها باید منابع لازم را برای مدیریت خطر که از عوامل اصلی برای امنیت بیمار و بهبود کیفیت است، تخصیص دهند.
    کلیدواژگان: مدیریت خطر، بیمارستان، ایمنی، کادر پزشکی
  • سهراب امیری* ، مهسا قاسمی قشلاق صفحات 33-40
     
    مقدمه
    اختلال تصویر بدنی باعث کاهش کیفیت زندگی می شود. هدف از پژوهش حاضر مقایسه انعطاف پذیری تصویر بدنی، آسیب های روانی و دشواری تنظیم هیجان در زنان ورزشکار و عادی بود.
    روش بررسی
    به این منظور، تعداد 100 نفر در قالب دو گروه 50 نفری از زنان ورزشکار و افراد عادی از طریق نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. شرکت کنندگان بر اساس ابعاد انعطاف پذیری تصویر بدنی، آسیب های روانی و دشواری تنظیم هیجان مورد مطالعه قرار گرفتند. از آزمون تحلیل واریانس تک متغیره جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین دو گروه تفاوت معناداری در ابعاد افسردگی، اضطراب و استرس وجود داشت و زنان عادی بیش از زنان ورزشکار افسردگی، اضطراب و استرس را تجربه می کردند. همچنین، در مولفه میزان انعطاف پذیری تصویر بدنی دختران ورزشکار نمرات بالاتری داشتند و به نظر می رسد در این بعد آسیب شناسی بیشتر مستعد آسیب هستند هر چند این تفاوت معنادار نبود. در برخی مولفه های دشواری تنظیم هیجان نیز بین دو گروه تفاوت معناداری یافت شد.
    بحث و نتیجه گیری
    به نظر می رسد زنان ورزشکار در برابر آسیب های روانی کمتر آسیب پذیر هستند، هر چند ممکن است تصویر بدنی چندان مثبتی از ظاهر بدنی خود نداشته باشند.
    کلیدواژگان: تصویر بدنی، هیجان، آزمونهای روانی، ورزشکاران، زنان
  • علی محمد مصدق راد، آرزو موج بافان* صفحات 41-50
     
    مقدمه
    تعارض مخرب و غیر سازنده در پرستاری با پیامدهایی نظیر استرس و فشارهای روحی همراه است که می تواند موجب نارضایتی، غیبت و حتی ترک خدمت پرستاران، کاهش کیفیت مراقبت بیمار، نارضایتی بیماران و تشدید بیماری و مرگ آنها شود. این پژوهش با هدف تعیین میزان تعارض و علل آن در مدیران پرستاری (مترون ها، سوپروایزرها و سرپرستارها) انجام شد.
    روش بررسی
    این پژوهش توصیفی- تحلیلی به صورت مقطعی در سال 1394 بر روی 269 نفر از مدیران پرستاری بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد. میزان تعارض مدیران پرستاری با استفاده از یک پرسشنامه محقق ساخته معتبر تعیین شد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی انجام شد.
    یافته ها
    میانگین میزان تعارض در بین مدیران پرستاری بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی تهران 80/ 2 از 5 امتیاز (متوسط) بود. در بعد سازمانی، بار کاری زیاد، محدودیت منابع و قوانین و مقررات پیچیده و نامناسب و در بعد فردی اختلاف در سطح دانش، توانایی ها، مهارت ها و ویژگی های شخصیتی مدیران پرستاری بیشترین تعارض را ایجاد کردند. حدود 84% تعارض مدیران پرستاری بیمارستان ها ناشی از عوامل سازمانی بود. تعارض در بخش های داخلی قلب، پیوند، اطفال، اتاق عمل و عفونی زیاد بود. میزان تعارض در بیمارستان های تخصصی بیشتر از بیمارستان های عمومی بود. بین میزان تعارض ادراک شده توسط مدیران پرستاری و تمایل آنها به ترک بیمارستان رابطه آماری معناداری مشاهده شد (127/ 0r= و 03/ 0p=).
    بحث و نتیجه گیری
    میزان تعارض در مدیران پرستاری در حد قابل قبولی است. مدیران پرستاری با آگاهی از علل و نتایج تعارض باید سطح تعارض را در واحد کاری خود در حد بهینه نگه دارند تا منجر به بهبود بهره وری شود.
    کلیدواژگان: بیمارستان های آموزشی، مدیران پرستاری، تعارض
  • مروری
  • مصطفی شاه رضایی* ، احمد عریان، سید امیر کمالی، بابک شکارچی صفحات 51-57
     
    مقدمه
    هر ساله میلیون ها شکستگی بافت استخوانی در سراسر دنیا اتفاق می افتد. تعداد بسیاری از این شکستگی ها در صورت عدم درمان سبب شکستگی های جوش نخورده و یا بد جوش خورده می شوند و نیازمند مداخلات درمانی پزشکی هستند. در این مطالعه مروری، روند فعالیت سیستم ایمنی و سایتوکاین های آنها بر ترمیم بافت استخوانی وهمچنین تاثیر سلول های بنیادی مزانشیمی بر روند تعامل با سلول های سیستم ایمنی و اثر آن بر روند ترمیم بافت استخوانی مورد بررسی قرار گرفته است.
    روش بررسی
    یک جستجوی مروری از پایگاه های اطلاعاتی شامل پابمد، گوگل اسکولار و اسکوپوس برای شناسایی مطالعات مرتبط تا پایان سال 2017 انجام شد. از کلمات کلیدی سلول های بنیادی مزانشیمی، سیستم ایمنی بدن، التهاب، ترمیم استخوان و مهندسی بافت استفاده شده است.
    یافته ها
    سیستم ایمنی و التهاب اولیه نقش بسیار مهمی را در فرآیند ترمیم بلافاصله پس از رخداد شکستگی برعهده دارد. با این حال نشان داده شده است که روند طولانی مدت التهاب می تواند به عنوان یک عامل بازدارنده در روند ترمیم استخوان ایفای نقش نماید. تاکنون روند دقیق و سازوکار اصلی سیستم ایمنی بر اساس سایتوکاین های ترشح شده از سلول های التهابی در فرایند ترمیم استخوانی ناشناخته مانده است. برخی از این واسطه های التهابی در تشکیل بافت جدید استخوانی به عنوان محرک عمل می کنند، حال آنکه برخی دیگر به عنوان عامل مهار کننده فعالیت می کنند.
    بحث و نتیجه گیری
    از گذشته تاکنون درمان با استفاده از سلول های بنیادی به عنوان یکی از جذاب ترین روش های ترمیم بافت های آسیب دیده و به خصوص مهندسی بافت استخوان مورد توجه بوده است. سلول های بنیادی مزانشیمی به عنوان یکی از سلول های رده های بنیادی نه تنها می توانند به رده سلول های پیش ساز استئوبلاستیک تمایل پیدا کنند بلکه توانایی تنظیم سیستم ایمنی بدن را از طریق برخی از سازوکار ها نیز دارا هستند.
    کلیدواژگان: سلول های بنیادی مزانشیمی، سیستم ایمنی بدن، التهاب، مهندسی بافت
  • گزارش کوتاه
  • سید امین موسوی نژاد، حسن رصا علی پور عبدلی*، حمید مشهدی آقایی صفحات 58-61
     
    مقدمه
    بیماری هپاتیتB به عنوان دومین عامل کارسینوژن پس از سیگار شناخته شده است. این مطالعه با هدف تعیین سطح ایمنی علیه ویروس هپاتیتB در کارکنان یک واحد انتظامی انجام شد.
    روش ها بررسی: این مطالعه توصیفی- مقطعی روی 534 نفر از کارکنان یک واحد انتظامی انجام شد. آنتی بادی HBS توسط روش الایزا روی نمونه های خون سنجیده شد.
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان داد 5/ 35% نمونه ها در سطح ایمنی لازم نسبت به ویروس هپاتیتB قرار نداشتند. سطح ایمنی با سن، سابقه خدمت، نوع استخدام از نظر آماری معنادار بود.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به اینکه بیش از یک سوم از نمونه ها از ایمنی لازم برای پیشگیری از ابتلای به بیماری هپاتیت B برخوردار نبودند بنابراین آموزش کارکنان در خصوص آگاهی از تبعات بیماری هپاتیت Bو نقش واکسیناسیون در پیشگیری از آن امری ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: هپاتیت B، سطح ایمنی، آنتی بادی HBS، نیروهای پلیس
  • معصومه حسینی* ، معصومه عزیزپور، عبدالرسول دانشجو صفحات 62-67
     
    مقدمه
    دفع آهن در فعالیت های ورزشی و به هنگام قاعدگی افزایش می یابد. مصرف مکمل آهن همراه با ویتامین C، موجب بهبود ذخایر آهن می شود. پژوهش حاضر بررسی تاثیر تمرین هوازی و مصرف آهن و ویتامینC بر شاخص های آهن خون زنان مبتلا به فقر آهن با سابقه حداقل شش ماه شرکت در فعالیت های ورزشی بود.
    روش بررسی
    در این پژوهش نیمه تجربی 32 زن 4/4±35 سال به صورت داوطلبانه انتخاب و به طور تصادفی به چهار گروه شامل یک گروه کنترل و سه گروه تمرینی (بدون مکمل، با مکمل آهن به تنهایی و با ترکیب مکمل آهن و ویتامین C) تقسیم شدند. برنامه تمرین شامل 8 هفته (دویدن نرم، تمرینات اصلی زنجیره کم برخورد ایروبیک) ، 3 جلسه در هفته و60 دقیقه در هر جلسه با شدت 70% ضربان قلب هدف بود. در گروه های مصرف آهن، آزمودنی ها بعد از هر جلسه تمرین 1 عدد قرص معادل 100 میلی گرم فروس سولفات و در گروه آهن توام با ویتامین C، 500 میلی گرم قرص جویدنی ویتامین C دریافت کردند. مقادیر هموگلوبین، هماتوکریت، گلبول قرمز، فریتین و ترنسفرین خون قبل و بعد از پروتکل تحقیق با استفاده از روش های اختصاصی اندازه گیری شدند. از روش تحلیل واریانس چند متغیره استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد در متغیرهای هموگلوبین، هماتوکریت، گلبول قرمز، فریتین و ترنسفرین بین گروه تمرین + مکمل آهن + ویتامین C با گروه کنترل اختلاف وجود دارد که در متغیرهای هموگلوبین (006/0p=) ، گلبول قرمز (008/0p=) و فریتین (003/0p=) این اختلاف معنادار بود.
    بحث و نتیجه گیری
    انجام تمرینات هوازی همراه با مصرف مکمل آهن و ویتامین C می تواند سبب بهبود برخی از شاخص های هماتولوژیک در زنان شود.
    کلیدواژگان: فعالیت بدنی، فروس سولفات، ویتامین C
  • نامه به سردبیر
  • شیما طباطبایی* صفحات 68-71
|
  • Ebrahim Barapour*, Meysam Chale chale , Saeed Mirzaei Pages 4-10
    Background
    Military personnel need endurance training for increasing physical fitness and health in their jobs. The aim of this study was to investigate the effect of ranger training on muscular endurance and lipid profile in military students.
    Materials and methods
    In this semi-experimental study, 24 sophomore students from a military university were randomly selected and divided into experimental and control groups. Firstly, the subjects warmed up for 15 minutes, then they performed muscle endurance test (pre-test), and finally the results were recorded. After two days, the subjects returned to the laboratory and blood sampling was performed to assess lipid profiles (cholesterol, triglycerides, LDL, and HDL). Then, the experimental group performed eight-week ranger training program. To collect the data in the post-test, the subjects performed the test again, and then blood tests were carried out. Independent t-test was used at the significant level of p<0.05 to analyze the data.
    Results
    The results showed that eight-week ranger training did not have a significant effect on muscular endurance of the students. In addition, there was no significant effect on cholesterol, triglyceride, LDL, and HDL.
    Conclusion
    According to the results of this study, it seems that some changes have to be made in order for effectiveness of physical fitness improvement programs and health in military students.
    Keywords: Exercise, Training Program, Students, Military
  • Hoseyn Fatolahi , Mohammad Ali Azarbayjani* , Maghsoud Peeri , Hasan Mateen Homaei Pages 11-18
     
    Background
    The paraoxonase-1 (PON-1) which is synthesized in the liver is an enzyme linked to HDL. It acts as an antioxidant as well as anti-inflammatory agent, and in the presence of calcium, it hydrolyzes free radicals and prevents LDL from oxidation. Alcohol consumption and sedentary lifestyle causes fat disorder and a decrease in the PON-1 activity. The purpose of this study was to determine the effect of training and curcumin on the PON-1 activity and lipid profile after alcohol withdrawal in male Wistar rats.
    Materials and methods
    For this study, 32 male Wistar rats were divided into four groups based on alcohol consumption: 1) alcohol, 2) alcohol + training, 3) alcohol + curcumin, and 4) alcohol + training + curcumin. After four days of alcohol consumption program and six days of alcohol withdrawal, curcumin and training intervention (swimming) was performed for fourteen days. Blood samples were collected for laboratory analysis. In order to investigate inter-group differences, a two-way analysis of variance and the LSD post hoc test was used.
    Results
    Independently, the training increased the activity of the PON-1 (p=0.001). Further, the interaction of exercise and curcumin had a significant increase in the activity of PON-1 (p=0.02). Moreover, the training independently increased the concentration of HDL (p=0.01). Additionally, the interaction of exercise and curcumin showed a significant effect on the increasing of HDL (p=0.01).
    Conclusion
    The findings of this study confirm that combining short-term training of swimming and curcumin increases the activity of PON-1 and the concentration of HDL in the male Wistar rats. Therefore, in order for reducing the complications of alcohol withdrawal period, we can use training + curcumin in improving lipid profile and increasing PON-1 activity.
    Keywords: Physical Activity, Curcumin, Paraoxonase-1, Lipids, Substance Withdrawal Syndromes, Ethyl Alcohol, Wistar Rats
  • Ameneh Mohammadi , Mahmoud Nikseresht* , Mahnaz Omidi Pages 19-24
    Background
    Abdominal obesity is associated with the risk of albumin increasing which is the main reason for decreasing in renal function. The aim of this study was to investigate the interaction between resistance training (RT) and fasting on the removal of creatinine and glomerular filtration in sedentary women with abdominal obesity.
    Materials and methods
    In this semi-experimental study, 60 sedentary women (average age: 38.3±5.2 years) participated in four groups of 15 persons –including RT, RT with fasting, fasting, and control (no fasting and no exercise). During Ramadan, the RT program consisted of eight main exercises with moderate intensity was performed with emphasis on large muscles for 3 times per week. The fasting duration in Ramadan was about 17 hours. Bio-impedance technique for the assessments of creatinine and glomerular filtration rate were used. Data were analyzed by one-way ANOVA, Bonferroni post hoc, and Pearson correlation coefficient tests.
    Results
    One-way ANOVA results showed that the creatinine clearance (p=0.048) and glomerular filtration (p=0.049) in fasting group were significantly higher than the control group, but no significant difference was observed among other groups. Pearson correlation coefficient showed that creatinine clearance and glomerular filtration rate had an inverse and significant relation with age, while these variables were directly correlated with body mass index.
    Conclusion
    According to the findings of this study, it seems that 17 hours of fasting may have a positive effect on the renal function in women with abdominal obesity.
    Keywords: Resistance Training, Kidney Function Test, Fasting, Obesity
  • Mansoore Golchoobi , Ghahraman Mahmoodi alami* Pages 25-32
     
    Background
    Increasing clinical risks has become a public concern among policymakers as well as healthcare providers and authorities. Risk management is a set of continuous and developing processes that can be taken in the hospitals. This research was conducted with the aim of evaluating preventive risk management in northern hospitals in 2016.
    Materials and methods
    This cross-sectional study assesses medical staff (n=550 individuals) in 15 hospitals in the north of Iran in 2016. Cluster sampling was done, and preventive risk management assessment questionnaire was randomly distributed among physicians and nurses. To analyze data in the analytical study, the distribution of the variables values was investigated using the Kolmogorov-Smirnov test, and also the analysis of variance was performed using the F-test. SPSS software was used to analyze data.
    Results
    The average recognition rate (2.47), status of risk management organizing (2.62), the policy and procedures (3.06), education (3.85), risk management position (2.81), and monitoring the analysis, assessment as well as risk control (2.67), have been obtained. According to the scores obtained in the six component areas of risk management, the overall status of risk management in these hospitals was obtained moderate.
    Conclusion
    Results showed that preventive risk management in the hospitals in the north of Iran was moderate, so hospital managers have to allocate the necessary resources for risk management which is a key factor for patient safety and quality improvement.
    Keywords: Risk Management, Hospitals, Safety, Medical Staff
  • S Amiri* , M Ghasemi gheshlagh Pages 33-40
     
    Background
    Body image disorder can decrease the quality of life. The aim of this study was to compare the body image flexibility, psychopathological symptoms, psychological damage, and emotion regulation difficulties in athlete and non-athlete females.
    Materials and methods
    For this purpose, 100 people in two groups of 50 athletes and normal females were selected through available sampling. These participants were studied based on body image flexibility, psychological damage, and emotion regulation difficulties. To evaluate the results of this study, collected data were analyzed using one way analysis of variance.
    Results
    Our findings showed that in dimensions of depression, anxiety, and stress, there are significant differences between two groups. The normal females experienced the mentioned dimensions more than athlete ones. Also, female athletes had higher scores in the body image flexibility that make them more vulnerable, although this difference was not significant. It was mentioned that in some components of emotion regulation difficulties, significant differences were found between the two groups.
    Conclusion
    Therefore, it seems that female athletes are less vulnerable to psychological damages, although they may have not a positive body image of their physical appearance.
    Keywords: Body Image, Emotion, Psychological Tests, Athletes, Femalef
  • AM Mosadeghrad , A Mojbafan* Pages 41-50
     
    Background
    Destructive conflict in nursing may result in nurses’ dissatisfaction, absenteeism and turnover and decreases quality of patient care. This study aimed to examine the level of conflict and its underlying causes among nurse managers (metronomes, supervisors, and head nurses).
    Materials and methods
    This descriptive and cross-sectional study was conducted on 269 nurse managers at hospitals related to Tehran University of Medical Sciences in 2015. A valid and reliable questionnaire was used to identify the level of conflict and its causes. Data was analyzed using SPSS software through descriptive and inferential statistics.
    Results
    The mean of conflict among these nurse managers was 2.80 out of 5 (moderate). Heavy workload, resource shortage and bureaucracy were the main factors causing conflict at organizational level. On the other hand, differences in nurse managers’ knowledge, abilities, skills and personalities were the main personal factors causing conflict. Organizational factors were responsible for 84%of conflict in nurse managers. More conflict was observed in internal medicine, pediatrics and operation theatre wards. Conflict in specialized hospitals was higher than general hospitals. Also, there is a significant statistical relation between conflict level in nurse managers and their turnover intention (p=0.03, r=0.127).
    Conclusion
    In summary, nurse managers experienced an acceptable level of conflict. Such managers should keep conflict at an optimum level to increase the productivity.
    Keywords: Teaching Hospital, Nurse Managers, Conflict
  • Mostafa Shahrezaee* , Ahmad Oryan , Seyed Amir Kamali , B Shekarchi Pages 51-57
     
    Background
    Annually, millions of bone fractures occur around the world. Many of these fractures cause non-welded or defective ones in the absence of treatment, and therefore such fractures require medical treatment interventions. In this review study, the process of immune system performance and it's cytokines on bone tissue repair was investigated. Also, the effect of mesenchymal stem cells on the process of both interaction with immune system cells and bone tissue repair was studied.
    Materials and methods
    A review of databases (PubMed, Google Scholar, and Scopus) was conducted to identify related studies by the end of 2017. A set of keywords including "mesenchymal stem cells", "immune system", "inflammation", "bone repair", and "tissue engineering" was used.
    Results
    The immune system and initial inflammation have a very important role in the repair process immediately after the breakdown event. However, the long-term inflammation can act as a deterrent in bone repair. So far, the exact process and the mechanism of immunity based on the secreted cytokines from inflammatory cells have remained unknown in bone repair. Some of these inflammatory mediators act as stimulants in the formation of new bone tissue, while others act as inhibitors.
    Conclusion
    From the past, stem cell therapy has been considered as one of the most attractive ways to repair damaged tissues, especially in bone tissue engineering. Mesenchymal stem cells, as one of the stem cells groups, not only can attract to the category of osteoblastic precursor cells, but also can regulate the immune system through some mechanisms.
    Keywords: Mesenchymal Stem Cells, Immune System, Inflammation, Tissue Engineering
  • Seyed Amin Mousavi Nezhad , Hasan Reza Allipour abdoli* , Hamid Mashhadi Aghaei Pages 58-61
     
    Background
    Hepatitis B is the second leading cause of carcinogenesis after smoking. The purpose of this study was to determine the antibody titer against the hepatitis B virus among employees of a police unit.
    Materials and methods
    This cross-sectional study was conducted on 534 employees of a police unit. HBS antibody was measured by ELISA in blood samples.
    Results
    The results of this study showed that 35.5% of the samples did not have the required level of immunity against the hepatitis B virus. Statistically, the level of safety was significant with age, work experience, and type of employment.
    Conclusion
    Considering that more than one thirds of the samples did not have the necessary safety to prevent hepatitis B infection; therefore, staff training about repercussions of such disease and the role of vaccination in preventing disease is necessary.
    Keywords: Hepatitis B, Immunity, Antibodies, Police Forces
  • Masoumeh Hosseini* , Masoumeh Azizpour , Abdolrasoul Daneshjoo Pages 62-67
     
    Background
    Iron excretion increases during sport activities and menstruation. However, consumption iron supplements along with vitamin C improves iron stores. The purpose of this study was to investigate the effect of aerobic training, consumption of iron, and vitamin C on blood iron indices among females with iron deficiency and with at least six months sport activities background.
    Materials and methods
    In this semi-experimental study, 32 volunteer females aged 35±4. 4 years were selected and randomly divided into four groups including a control group and three training groups (T1: without supplements; T2: + iron; T3: + iron + vitamin C). The training program consisted of eight weeks ،three sessions per week and 60 minutes per session (jogging, low impact aerobic training chain) with an intensity of 70% of the target heart rate. After per session of exercise in T2 and T3 groups subjects consumed 100 mg pill of ferrous sulfate and in T3 group subjects consumed 500 mg chewable vitamin C pill. Before and after the research protocol, blood hemoglobin, hematocrit, red blood cell, ferritin and transferrin measured by using specific methods. Multivariate analysis of variance was used.
    Results
    The results showed differences in the hemoglobin, hematocrit, red blood cell, ferritin and transferrin variables between T3 and control group which were significant for hemoglobin (p=. 006), red blood cell (p=. 008), and ferritin (p=. 003) variables.
    Conclusion
    Aerobic training with consuming iron supplementation and vitamin C can improve some hematological indices in females.
    Keywords: Physical Activity, ferrous sulphate, Vitamin C
  • Shima Tabatabai* Pages 68-71