فهرست مطالب

فصلنامه مطالعات امنیت اجتماعی
سال نهم شماره 4 (پیاپی 56، زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/12/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • علی رحیمی*، رضا علی محسنی، وحید الدین جهانیان صفحات 1-47
    مقدمه

    پیشگیری اجتماعی از جرم نوع جدیدی از رویکرد پلیسی است که در آن امنیت با مشارکت مردم صورت می پذیرد. هدف اصلی آن، کاهش جرم و ارتقاء احساس امنیت در جامعه است. پلیس ایالات متحده در دو دهه اخیر به گواهی پژوهش ها، در این عرصه به نتایج مثبتی دست یافته است. پلیس تهران نیز در دهه گذشته با جلب مشارکت شهروندان درصددکاهش جرایم برآمده لیکن با این همه، نتایج تحقیقات نشان می دهد که موضوع امنیت و افزایش جرم در تهران، هنوز به عنوان یک مسئله جدی مطرح است. با این وصف پژوهش حاضر نحوه مشارکت شهروندان با پلیس را در برنامه های پیشگیری اجتماعی از جرم در کلان شهر تهران، با انجام یک کار تطبیقی در کلان شهرهای آمریکا مانند نیویورک، شیکاگو و لس آنجلس مقایسه نموده و پس از بررسی، راهکارهای مناسب برای کاهش جرایم با استفاده از ظرفیت مشارکتی شهروندان ارایه نموده است.

    روش

    نوع پژوهش تطبیقی و روش آن توصیفی- تحلیلی مبتنی بر روش چهارگانه جرج بردی است. داده ها به صورت اسنادی و کتابخانه ای جمع آوری و به ترتیب داده ها در چهار مرحله توصیف، تفسیر، هم جواری و مقایسه؛ بررسی و مورد تحلیل قرار گرفته است. برابر فرضیه پژوهش مشارکت شهروندان در برنامه های پلیس تاثیر زیادی در کاهش جرایم و پیشگیری اجتماعی از جرم خواهد داشت.

    یافته ها

    در کلان شهرهای آمریکا، سازمانهای دولتی، قانون سال 1994 و گروه های مردمی از پروژه های ابتکاری برای تقویت پلیس وکاهش جرم حمایت کردند و این امر منجر به کاهش جرایم گردیده است. به رغم اینکه پلیس تهران توانسته برخی برنامه های اجتماعی باهدف پیشگیری از جرم اجرا نماید؛ لیکن برنامه ریزی نامناسب در جهت جلب مشارکت شهروندان وعدم جلب اعتماد آنان به همکاری با پلیس و کلی بودن برنامه ها از جمله موانع اصلی در پیشگیری اجتماعی از جرم در تهران شناسایی شده است.

    کلیدواژگان: جرم، احساس امنیت، مشارکت شهروندان، پیشگیری اجتماعی
  • داریوش رضاپور*، رحمان باقری صفحات 49-72

    اعتماد یکی از عناصر بنیادین در کنش متقابل اجتماعی است که در حل مسایل اجتماعی مربوط به نظم اجتماعی نقش مهمی دارد. اعتماد اجتماعی با رابطه ای که با احساس امنیت افراد دارد، می تواند یکی از کلیدی ترین عوامل ارتقاء سطح احساس امنیت در بین جوامع انسانی باشد. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین اعتماد اجتماعی و احساس امنیت اجتماعی انجام شده است. این پژوهش که با روش پیمایشی و با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته انجام گرفته، جامعه آماری آن را شهروندان بالای 18 سال ساکن شهر دزفول در سال 95 تشکیل داده اند. حجم نمونه آن 384 نفر است که با روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شده اند. روایی و اعتبار به کمک آلفای کرونباخ و اعتبار صوری حاصل گردید و همچنین برای تحلیل نتایج داده های پژوهش از نرم افزار SPSS استفاده شد. نتایج تحلیل رگرسیون گام به گام نشان می‏دهد که بین متغیر وابسته‏ یعنی احساس امنیت اجتماعی و متغیرهای مستقل اعتماد بین شخصی، اعتماد تعمیم یافته، اعتماد به محیط و اعتماد نهادی، همبستگی وجود دارد. این متغیرها اثرگذارترین عوامل موثر بر احساس امنیت اجتماعی در این حوزه پژوهشی می‏باشند. در پایان پیشنهاداتی جهت افزایش احساس امنیت اجتماعی ارایه گردید.

    کلیدواژگان: احساس امنیت اجتماعی، اعتماد اجتماعی، اعتماد بین شخصی، اعتماد تعمیم یافته، شهر دزفول
  • یوسف محمدی مقدم*، سمیه اسدی صفحات 73-105

    لزوم پرداختن به مقوله امنیت و احساس امنیت، به عنوان یکی از مولفه های مهم و تاثیرگذار در برقراری نظم در کشور و محیط های همچون شهرها سبب انجام این مطالعه باهدف ارایه مدل مفهومی برای مدیریت احساس امنیت شد. روش انجام این تحقیق کمی با رویکرد معادلات ساختاری تفسیری که در دو بخش انجام شده است. در بخش اول ابتدا با بررسی ادبیات نظری عوامل موثر بر احساس امنیت شناسایی سپس 21 نفر از خبرگان نیروی انتظامی و مدیریت شهر خرم آباد که با روش نمونه گیری قضاوتی و هدفمند انتخاب شده بودند با بهره گیری از تکنیک دلفی به ارزیابی عوامل پرداختند که درنهایت 38 شاخص در قالب 11 بعد اصلی شناسایی شد. در مرحله بعد به منظور برقراری ارتباط و توالی بین ابعاد و ارایه مدل ساختاری از روش مدل سازی ساختاری تفسیری بهره گرفته شد. نتایج تحقیق منجر به طراحی مدل یکپارچه مدیریت احساس امنیت در پنج سطح شده است که نقش نیروی انتظامی به عنوان سنگ زیربنای مدل و تاثیرگذارترین عامل شناسایی شد. در بخش دوم برای سنجش مدل از دیدگاه شهروندان پرسشنامه ای طراحی و بعد از احراز اعتبار و پایایی پرسشنامه در اختیار 267 نفر از شهروندآن که با استفاده از فرمول کوکران و شیوه نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند، قرار گرفت. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های آماری تی و فریدمن انجام شد که نتایج تحلیل آماری حاکی از تایید نتایج به دست آمده در بخش اول بود.

    کلیدواژگان: احساس امنیت، مدیریت احساس امنیت، ساختاری- تفسیری، شهروندان
  • فرهاد بیانی، سردار فتوحی، زهرا رضایی نسب* صفحات 107-129

    توجه به امنیت، که در آن اعضای جامعه بشری حریم خود را از هرگونه تعرض و تهدیدی مصون بدانند، خواسته دیرپای بشر است. این امر برای زنان جلوه ای ویژه داشته و حکایت از آن دارد که احساس ناامنی در بین زنان بیشتر از مردان است. هدف از پژوهش حاضر بررسی عوامل اجتماعی موثر بر احساس امنیت دختران می باشد. مقاله حاضر درصدد است به این دو سوال پاسخ دهد: وضعیت احساس امنیت اجتماعی در میان دانشجویان دختر شهر سقز چگونه است؟ عوامل اجتماعی موثر بر احساس امنیت اجتماعی در میان دانشجویان دختر شهر سقزکدامند؟ روش پژوهش از نوع پیمایش بوده و جامعه آماری پژوهش را کلیه دانشجویان دختر دانشگاه های پیام نور، آزاد و علمی-کاربردی شهر سقز تشکیل می دهند که با روش نمونه گیری طبقه ای و فرمول کوکران، تعداد 150 نفراز دختران دانشجو به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. احساس امنیت اجتماعی در حد متوسط، دینداری در حد متوسط به بالا و میزان سرمایه اجتماعی در حد متوسط بوده است. تحلیل رگرسیون چندگانه نشان داد که متغیرهای دینداری و سرمایه اجتماعی در مجموع می توانند 24 درصد از تغییرات متغیر وابسته را تبیین نمایند.

    کلیدواژگان: احساس امنیت اجتماعی، دینداری، سرمایه اجتماعی، زنان، پایگاه اجتماعی- اقتصادی
  • علی اصغر عباسی اسفجیر*، ارسلان خان محمدی اطاقسر صفحات 131-169
    مقدمه

    امنیت یکی از مهم ترین اصول زندگی است و نخستین شرط لازم برای پیشرفت و رسیدن به توسعه پایدار برای جامعه متمدن محسوب می شود، بسیاری از آسیب های اجتماعی از جمله طلاق می تواند صدمات جبران ناپذیری بر پیکر اجتماع سالم وارد کند و امنیت اجتماعی را به خطر اندازد. این مقاله تلاش دارد به بررسی و شناخت علت های طلاق در مراجعین به اورژانس های اجتماعی استان مازندران بپردازد و ارتباط طلاق را با امنیت اجتماعی مورد بررسی و تحلیل قرار دهد.

    روش پژوهش

    روش پژوهش حاضر به لحاظ جمع آوری اطلاعات از نوع پژوهش های پیمایشی و جهت استفاده از اصول منطقی و علمی برای تبیین ارتباط طلاق و امنیت اجتماعی، تحقیق توصیفی و تحلیلی نیز در نظر گرفته می شود بنابراین کاربردی می باشد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد که بین فراوانی علت های طلاق در افراد متقاضی طلاق، تفاوت معناداری وجود داشته است و در نهایت 4/15 درصد از عوامل موثر بر طلاق در مراکز مداخله در بحران خانواده در شهرستان نوشهر و بابل و قایم شهر و ساری ناشی از عوامل شخصیتی بوده است، که بیشتر از سایر علل، زمینه ساز طلاق می باشند.

    نتیجه گیری

    به هر میزان آسیب های اجتماعی از جمله طلاق در جامعه افزایش یابد، ترس، نگرانی و اضطراب هم افزایش می یابد. این ترس و نگرانی مستقیما بر روی افرادی که زیان دیده از پدیده طلاق هستند مشهود است و بر اطرافیان به شکل غیر مستقیم ظاهر می گردد.

    کلیدواژگان: طلاق، علت های طلاق، مراکز مداخله در بحران، خانواده، امنیت
  • علیرضا باقری* صفحات 171-199
    امنیت به عنوان پیش نیاز توسعه، برآیند مجموعه ای از تعاملات، تعاون و سازگاری بین اجزاء مختلف جامعه است. علاوه بر امنیت، موضوع احساس امنیت که به روان انسان ها مربوط است، جایگاه ویژه ای در بین مردم دارد. پژوهش حاضر با هدف مقایسه احساس امنیت در بین ساکنین بافت مرکزی و حاشیه ای در شهرستان ساری انجام گردید. این پژوهش از نوع توصیفی-پیمایشی است که به روش میدانی اجراء گردید. جامعه آماری پژوهش مردم 15 تا 44 ساله شهرستان ساری می باشند که به روش تصادفی تعداد 390 نفر با استفاده از جدول کوکران به عنوان نمونه انتخاب گردیدند. ابزار مورد استفاده پرسشنامه محقق ساخته احساس امنیت با 20 گویه می باشد. برای مطالعه پایایی پژوهش از ضریب آلفای کرونباخ و برای روایی نیز از روایی صوری و محتوا استفاده شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار استنباطی استفاده شده است. یافته ها نشان می دهد که تفاوت معناداری میان ساکنین مناطق مرکزی و حاشیه نشین از نظر 4 بعد احساس امنیت(امنیت جانی، امنیت مالی، امنیت ناموسی، امنیت اجتماعی) وجود دارد. همچنین بین حضور و عملکرد پلیس و میزان احساس امنیت تفاوت معناداری وجود داشته، اما بین متغیرهای سن، جنسیت، تاهل و تحصیلات با احساس امنیت تفاوتی وجود ندارد. نتیجه اینکه احساس امنیت فرایند روانی اجتماعی است که نمی توان بر افراد تحمیل نمود، بلکه بخشی از آن بر اساس علایق، خواسته ها و توانمندی های شخصیتی و روانی افراد شکل گرفته و بخشی دیگر با ایجاد زیرساخت های اجتماعی به وجود می آید. به همین دلیل شناخت وضعیت احساس امنیت در جوامع شهری و مناطق حاشیه نشین بر اساس یافته های پژوهش می تواند به برنامه ریزی بهتر برای رشد و توسعه متوازن این جوامع کمک نماید.
    کلیدواژگان: احساس امنیت، امنیت اجتماعی، بافت مرکزی، مناطق حاشیه نشین، شهرستان ساری
  • اصغر عبدلی*، رضا رئیسی وانانی، مسعود مختاری صفحات 201-235
    بافت قدیمی بسیاری از شهرها فرسوده شده است و دیگر نمی توانند خدمات مناسبی را به ساکنان خود ارایه دهند. به علت مشکلات و معضلات موجود در این بافت ها اقشار متوسط و مرفه اجتماعی از این بافت ها به قسمت های نوساز شهری جابجا می شوند و بافت به مکان تمرکز اقشار مختلف فرهنگی تبدیل می شود. در این شرایط، ناهنجاریها و ناامنی اجتماعی در بافت قدیمی افزایش می یابد. هدف از این پژوهش مطالعه ناهنجاری های اجتماعی و عوامل تاثیر گذار بر ارتکاب آنها در بافت های فرسوده شهر خرم آباد می باشد. داده های مورد نیاز از طریق مشاهده، مصاحبه و تکمیل پرسشنامه های استانداردجمع آوری شده است. نمونه مورد مطالعه ساکنین بافت فرسوده شهر خرم آباد می باشند که با استفاده فرمول کوکران حجم نمونه 400 نفر، جهت پرسشگری انتخاب گردید. روش نمونه گیری به صورت تصادفی از نوع خوشه ای چند مرحله ای بوده است. جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش های کای اسکویر و ضرایب همبستگی و برای تحلیل داده ها و ترسیم نقشه ها، از نرم افزارهای SPSS و Arc/GIS، استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که بیشترین نوع ناهنجاریها مربوط به مزاحمت ها و دعواهای خیابانی، خرید و فروش مواد مخدر، اعتیاد و دزدی و کلاهبرداری بوده است. همچنین متغیرهای سواد، میزان درآمد و بیکاری بر شکل گیری و ارتکاب ناهنجاری های اجتماعی تاثیر گذار می باشند.
    کلیدواژگان: بافت فرسوده، ناامنی، ناهنجاری اجتماعی، خرم آباد
  • مسعود قاسمی*، یونس کرمی، جابر میرزاخانی صفحات 237-265

    سرقت منازل مسکونی از جمله جرایم علیه اموال است که موجب پدید آمدن ناامنی و ضرر اقتصادی در فضای جامعه می گردد. این تحقیق به منظور شناسایی شیوه های اثر بخش پیشگیری وضعی از سرقت منازل مسکونی صورت پذیرفته تا مبانی نظری و علمی نمود کاربردی بخود گرفته و با تولید یک دانش بومی در منطقه خاص موجب پیشگیری از این جرم گردد. متغیر های مستقل این پژوهش شیوه ها و اقدامات پیشگیرانه وضعی است و پیشگیری از سرقت منازل مسکونی به عنوان متغیر وابسته در نظر گرفته شده است. با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده، حجم نمونه بر اساس دسترسی، تقریبی 308 نفر از جامعه آماری شامل مامورین انتظامی، سارقین منازل مسکونی، مال باختگان و شهروندان در شهرستان زاهدان می باشد و بر اساس روش پیمایشی انجام شده و جمع آوری اطلاعات از طریق مشاهده، مصاحبه و پرسشنامه صورت گرفته است. نتایج نشان می دهند که کم کردن منافع حاصل از جرم و کاهش اقدامات تحریک کننده در کاهش رغبت بزه کاران برای ارتکاب جرم سرقت منازل مسکونی موثر می باشد و افزایش زحمت ارتکاب جرم، افزایش خطر ارتکاب جرم و از بین بردن بهانه ارتکاب جرم در فرآیند تصمیم گیری بزه کاران، از موجبات کاهش سرقت منازل مسکونی است.

    کلیدواژگان: سرقت، بزه دیدگان، پلیس، پیشگیری وضعی، منازل مسکونی، زاهدان
  • فاطمه چراغی* صفحات 267-303

    امنیت در دوران معاصر از ضرورت های اساسی در زندگی فردی و اجتماعی است و از جایگاه ویژه ای در برنامه‎ریزی‎های شهری برخوردار است. آسیب پذیری احساس امنیت و نگرانی های ناشی از فضاهای شهری ناامن معلول عوامل متفاوتی است و به عنوان یکی از دغدغه های مدیریت شهری شناخته می شود. حال یکی از موثرترین و کارا ترین رویکردها در زمینه ارتقاء امنیت شهری رویکرد امنیت از طریق طراحی است که می تواند نقش به سزایی در ایمن سازی فضاهای شهری ایفا نماید. بدین منظور هدف از نگارش این مقاله تبیین میزان امنیت شهری و معرفی رویکرد امنیت از طریق طراحی است. محدوده مورد مطالعه یعنی محله شهر ری به دلیل وجود برخی از مشکلات مانند تراکم بالای جمعیتی، وجود بافت های مسئله دار و فشردگی بیش از حد دارای مشکلات زیادی در زمینه امنیت شهری می باشد، که به عنوان نمونه مورد بررسی قرار می گیرد. نوع پژوهش بر اساس ماهیت از نوع توصیفی - تحلیلی می باشد که در تبیین ادبیات و پیشینه تحقیق و ارایه مدل از مطالعات کتابخانه ای و اینترنتی بهره برده شده است. همچنین به منظور ارزیابی و رتبه بندی مولفه ها از تکنیک SWOT-FANP که در واقع تلفیقی از جدول سوات به همراه روش فرایند تحلیل شبکه ای و تیوری فازی استفاده شده است. نتایج حاصل از تحقیق نیز بکارگیری نورپردازی مناسب، ایجاد مراکز جمعی، افزایش حس تعلق و هویت از طریق بالابردن کیفیت فضاها و ساماندهی فضاهای غیر قابل دفاع به عنوان اولویت های اول تا چهارم در ارتقای امنیت در محدوده مورد مطالعه شناخته شده است.

    کلیدواژگان: امنیت شهری، تکنیک سوات-فازی، رویکرد امنیت طراحی، محله شهرری
|
  • Ali Rahimi *, Reza Ali Mohseni, Vahidoddin Jahaniyan Pages 1-47
    Introduction

    Social prevention of crime is a new type of police approach in which security is carried out with the participation of the people. Its main purpose is to reduce crime and promote the sense of security in society. The United States police have achieved positive results in this area in recent . Tehran’s police have also sought to reduce crime by attracting citizenship in the past decade. However, research results show that the issue of security and crime in Tehran is still a serious issue. However, the present study compares how citizens participate with the police in social crime prevention programs in the metropolitan area of Tehran, by doing a comparative work in metropolitan areas such as New York, Chicago and Los Angeles and, after reviewing, appropriate strategies to reduce crime Using the participatory capacity of the citizens. The type of research is comparative and its method is descriptive-analytic based on George Brady’s quadruple method. The data are collected in the form of documents and libraries and, in turn, the data have been analyzed and analyzed in four stages of description, interpretation, integration and comparison. Equivalence of the research hypothesis The participation of citizens in police plans will have a major impact on crime reduction and social prevention of crime. Despite the fact that the Tehran police were able to implement some social programs aimed at preventing crime, the inadequate planning to attract citizens’ participation and their lack of trust in cooperation with the police and the generalities of programs have been identified as one of the main obstacles to the prevention of crime in Tehran.

    Keywords: Crime, security feeling, Citizen Participation, social prevention
  • Dariush Rezapour *, Rahman Bagheri Pages 49-72

    Trust is a fundamental element in social interaction, which plays an important role in solving social problems related to social order. Being related to the sense of security, social trust can be one of the key factors in promoting the level of security in human societies. This research was carried out in order to examine the relationship between social trust and the sense of social security. It was a survey research and used a researcher-made questionaire, the statistical population of which included citizens above 18 years old in Dezful city in 2016. 384 people were determined as the sample size using the multistage cluster sampling method. Its Validity and reliability were obtained using Cronbach’s alpha and face validity, and SPSS software was used for the analysis of the results. Stepwise regression analysis showed that the sense of social security as the dependent variable and interpersonal trust, generalized trust, trust to environment and institutional trust as independent variables were correlated. These variables were found to be the most influential factors on the sense of social security in this research. In the end, some suggestions were given in order to increase the sense of social security.

    Keywords: Sense of Social Security, social trust, interpersonal trust, generalized trust, Dezful city
  • Yousef Mohammadi Moghadam *, Somaye Asadi Pages 73-105

    The need to address the issue of security and security as one of the important components of ordering in the country and environments such as cities has led to the study aiming to provide a conceptual model for managing security feelings. The method of doing this quantitative research is based on a structural interpretation approach implemented in two parts. In the first part, by reviewing the theoretical literature, the factors affecting the sense of security were identified. Then, 21 experts from law enforcement and management of Khorramabad who were selected through a judicious and purposeful sampling method, used the Delphi technique to evaluate the factors. Finally, 38 indicators were identified in the form of 11 major dimensions.In the next step, interpretive structural modeling was used for communication and sequencing between dimensions and presentation of structural model. The results of the research have led to the design of an integrated safety sense management model in five levels that identified the role of law enforcement as the underlying model of the model and the most influential factor. In the second part, a questionnaire was used to assess the model from citizens’ point of view. After determining the validity and reliability of the questionnaire, 267 citizens were selected using Cochran formula and simple random sampling method. The data were analyzed using T and Friedman tests. The results of the statistical analysis indicated confirmation of the results in the first part.

    Keywords: sense of security, Structure, Interpretation, Citizens
  • Farhad Bayani, Sardar Fotouhi, Zahra Rezaeinasab * Pages 107-129

    Considering security has been human desire. Where Members of society are protected from any aggression or threat. This has been a special feature for women, indicating that insecurity among women is more than men.The purpose of this study was investigating factors that influencing on girls' sense of social security. The present article seeks to answer these two questions: What is the status of social security feeling among girl students in Saghez? What are the social factors affecting the sense of social security among the girls in the city of Saqez? The Method is Survey and size of  the population is the students of Payam Noor, Azad and  Applied Science University  in Saqez , By stratified sampling method and Cochran formula, 150 female students as volumes Samples were selected  Social security and religiosity are moderate, levels of social capital is More than average. Multiple Regression analyzes showed that religiosity and social capital can be explained 24% of the total variability.

    Keywords: Sense of Social Security, religiosity, social capital, Socio-economic status of women
  • Aliasghar Abbasi Asfajir *, Arsalan Khanmohamadi Otaghsara Pages 131-169

    Security is one of the most important principles of life and is considered as the first prerequisite for the development and achievement of sustainable development for a civilized society. Many social injuries, such as divorce, can inflict irreparable harm on a healthy society. And endangers social security.

    Methodology

    The present research is a descriptive and analytical research which is based on the data collection method and the use of rational and scientific principles to explain the relationship between divorce and social security. 15/4of the factors affecting divorce in intervention centers in the family crisis in the city of Noshahr and Babol and Qaem Shahr and Sari have been caused by personality factors, which are the main causes of divorce.. Fear and concern are directly visible to those who are harmed by the phenomenon of divorce and appear indirectly to their associates.

    Keywords: divorce, Divorce Causes, Crisis Intervention Centers, family, Security
  • Alireza Bagheri * Pages 171-199
    Security as a prerequisite for development is the collection of interactions, co-operation and compatibility among various components of society. In addition to security, the issue of the sense of security that relates to the psyche of humans has a special place among the people. The present study aimed to compare the sense of security among the residents of central and marginal tissues in the city of Sari.This is a descriptive-survey study done in a field experiment. The statistical population of the study is people aged 15 to 44 years old in Sari. 390 persons were randomly selected using Cochran table as the sample. The tool used is a researcher made sense of safety questionnaire with 20 items. Cronbach’s alpha coefficient was used to study the reliability of the research, and for validity, the content validity and validity were used. Inferential statistics were used to analyze the data.The findings show that there is a significant difference between residents of central and pripheral areas in terms of four dimensions of sense of safety (life safety, financial safety, honor safety, social safety). There is also a significant difference between police presence and performance and the degree of sense of safetyy, but there is no difference between the variables of age, gender, marital status and education with a sense of safety.The result is that the sense of safety is a psycho – social process which cannot be imposed on individuals, but a part of it is based on interests, desires and abilities of the personality and mentality of individuals, and the other part is made by creating social infrastructure. Therefore, recognizing the status of security in urban communities and marginalized areas based on research findings can help to better plan for the balanced development of these societies.
    Keywords: sense of security, social security, central tissue, marginalized areas, Sari City
  • Asghar Abdoli *, Reza Raeisi Vanani, Masoud Mokhtari Pages 201-235
    In the many of cities the old texture is wearing and useless. This texture cannot provide suitable services to residential people interfere this texture Can cause social anomalies. As a result medium and high classes of people remove from there to modern part of cities and the district will be the place of poor people concentration. In this condition, social anomalies increase in the effete texture of cities. This main of this paper is consideration of above mentioned hypothesis in effete texture of khorramabad. the old texture in the khorramabad city is very worn out and mass crime.if them not upgrade this could place for diversion of social anomaly.Mentioned data are collected through observation, interview and filling questionnaire. Sample society of study was the 400 household of district dwellers. Collected data are analysis based on discretional and conceptual statistics, SPSS software.Finding shows in spite of existing valuable cultural heritage in the district, high social and economic classes of people leave there and the concentration of poor people increase insecurity in the area.
    Keywords: Old Texture, insecurity, Social anomaly, Khorramabad
  • Masoud Ghasemi *, Younes Karami, JABER Mirzakhani Pages 237-265
    Background and goal

    residential burglary crimes against property such as the rise of insecurity and economic loss in the space of society. The research to identify effective ways of situational prevention the theft of state residents have done the theoretical and practical knowledge of a local knowledge in a particular area with the assumed would be the prevention of crime.

    Methods

    This study theoretical and practical approach to identify and examine effective ways to situational prevention in reducing residential burglary addition to describing the theoretical basis, the use of descriptive, analytical, a post-event survey conducted by relying on The population consisted of officials from the police, the thieves residential, victim and citizens in the city of Zahedan be examined. Data were obtained through a questionnaire.

    Findings and results

    The results of the research show that lowering the benefits of crime reduction measures stimulating interest in reducing offenders to commit theft of residential is effective houses and Increasing bother of the crime, the risk of crime and eliminate excuses crime offenders in the decision making process, reduced theft from residential homes.

  • Fatemeh Cheraghi * Pages 267-303

    Security in contemporary times is a fundamental necessity in individual and social life and it has a special place in urban planning. The vulnerability of the sense of security and concerns caused by insecure urban spaces is different and is considered as one of the concerns of urban management. One of the most effective and effective approaches in promoting urban security is the security approach through design that can play a significant role in the safety of urban spaces. For this purpose, the purpose of this article is to explain the level of urban security and introduce a security approach through design. The study area, the ray neighborhood, has many problems in urban security due to some problems such as high population density, problematic tissues and excessive compression, which is considered as an example. The type of research is based on the nature of the descriptive-analytic type, which has been used to explain literature and research background and provide a model of library and internet studies. The SWOT-FANP technique, which is in fact a compilation of the Swat table, with the method of network analysis and fuzzy theory, is also used to evaluate and rank the components. The results of the research have also identified the application of appropriate lighting, creating community centers, increasing sense of belonging and identity through improving the quality of spaces and organizing untenable spaces as priorities 1 to 4 in improving security in the studied area.

    Keywords: Urban Security, Swat-Fuzzy Technique, Design Security Approach, : Neighborhood of Ray city)