فهرست مطالب

مطالعات بین رشته ای دانش راهبردی - پیاپی 34 (بهار 1398)

فصلنامه مطالعات بین رشته ای دانش راهبردی
پیاپی 34 (بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/04/22
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محمدرضا قرایی آشتیانی، نبی الله دهقان*، غلامرضا رحیمی صفحات 63-90

    یکی از مباحث بسیار مهمی که در سال های اخیر توسط مقام معظم رهبری حضرت امام خامنه ای (مدظله العالی) به عنوان یک موضوع راهبردی مطرح شده است، موضوع «سبک زندگی اسلامی - ایرانی» است که در حوزه های مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، امنیتی قابل بحث می باشد. با عنایت به موارد فوق و نقش نیروهای مسلح به عنوان مهم ترین سازمان امنیتی - نظامی، پژوهش حاضر با هدف شناسایی مولفه ها و شاخص های سبک زندگی کارکنان نیروهای مسلح در سطح فردی به رشته تحریر درآمده است. این پژوهش برمبنای نتایج و دستاوردها، پژوهش توسعه ای کاربردی بوده و برمبنای اهداف و ماهیت، اکتشافی و توصیفی می باشد که از روش های اسنادی و پیمایشی خبرگی جهت جمع آوری و تحلیل داده ها استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش علاوه بر اسناد و مدارک، تعدادی از خبرگان نیروهای مسلح می باشند که به روش نمونه گیری هدفمند تعداد هشت نفر به عنوان اعضای پنل خبرگی در میز سبک زندگی و تعداد صد نفر به عنوان جامعه کارشناسی جهت اعتبارسنجی مولفه ها و شاخص های سبک زندگی کارکنان نیروهای مسلح انتخاب گردیدند. ابزارهای اصلی جمع آوری داده ها در پژوهش حاضر، فیش برداری، جلسات خبرگی و پرسشنامه بوده که با استفاده از روش های تحلیل محتوا و آمار توصیفی، تحلیل های لازم صورت گرفته است. نتایج پژوهش نشان می دهد که سبک زندگی کارکنان نیروهای مسلح دارای بیست ویک مولفه اساسی بوده که از این بین، پنج مولفه داشتن صداقت (راستگو بودن)، رعایت امانت، اهل صبر، استقامت و پایداری بودن، پرهیز از ریا و داشتن امید به آینده به ترتیب مهم ترین مولفه ها می باشند

    کلیدواژگان: سبک زندگی، رفتار فردی، نیروهای مسلح
  • محمدرضا حافظ نیا، منوچهر متقی، خسرو بوالحسنی، رضا روشنی * صفحات 91-116

    تداوم مسیر منسجم و پایدار افزایش قدرت ملی، مدرنیزه کردن دفاع ملی با توجه به شرایط داخلی و روندهای توسعه نظامی در جهان، هماهنگ کردن توسعه اقتصادی و نظامی و نیز بهبود قابلیت های دفاعی در عصر اطلاعات، تداوم ثبات اجتماعی و نظم عمومی در جهت حفاظت از حقوق و منافع سیاسی، اقتصادی و فرهنگی آحاد ملت ایران، تداوم سیاست خارجی مستقل برمبنای صلح و نیز مفهوم جدید امنیت در جهت نیل به امنیت پایدار در محیط پیرامونی و بین المللی جمهوری اسلامی ایران، اهداف کلانی هستند که محور روابط جمهوری اسلامی ایران با سایر کشورهای جهان ازجمله چین را تشکیل می دهند. در این راستا و در جهت تامین بخشی از منافع امنیت ملی، تحلیل دغدغه های ژئوپلیتیکی مشترک ایران و چین از مهم ترین مواردی محسوب می شود که می تواند در زمینه تحقق بخشی از موارد پیش گفته شده موثر باشد. به منظور تحقق هدف پژوهش، ابتدا پیشینه و نظریه های مرتبط موردبررسی قرار گرفت و سپس به محیط شناسی دو کشور مزبور پرداخته شد و به منظور تکمیل ادبیات تحقیق با جمعی از خبرگان نیز مصاحبه عمیق به عمل آمد و به منظور تائید نهایی به جامعه نمونه ارائه و میزان تاثیر آن ها در روابط دوجانبه ایران و چین در قالب طیف پنج گزینه ای لیکرت ارزیابی گردید. نتایج به دست آمده حاکی از آن است که دغدغه های ژئوپلیتیکی مشترک، بر روابط دوجانبه ایران و چین تاثیر مثبت دارند و روابط دوجانبه ایران و چین نیز بر راهبردهای دفاعی جمهوری اسلامی ایران دارای تاثیر مثبت هستند.

    کلیدواژگان: دغدغه های ژئوپلیتیکی مشترک، روابط دوجانبه، ایران و چین
  • سیدسعید میرترابی حسینی، ارسلان قربانی شیخ نشین، غلامرضا کریمی، غلامعلی مرادی* صفحات 117-141

    روابط دو کشور عربستان سعودی و ایالات متحده آمریکا که دارای منافع غیرهم سو با جمهوری اسلامی ایران می باشند، یکی از مسائل مهم و مورد توجه تصمیم سازان و تصمیم گیران امنیت کشور بوده است. در همین راستا پژوهش حاضر تلاش دارد تا با بهره گیری از نظریه حامی - پیرو به این سوال پاسخ دهد که بین سال های 2009 تا 2019 چه تحولی در جایگاه نفت و تسلیحات در رابطه ایالات متحده آمریکا و عربستان سعودی ایجاد شده است؟ بررسی ها نشان می دهد آمریکا با افزایش تولید نفت و تنوع بخشیدن به سبد خرید نفتی خود در حال کاهش وابستگی به نفت عربستان می باشد. در عین حال این کشور تلاش دارد ضمن کاهش هزینه های امنیتی خود در منطقه، با افزایش فروش تسلیحات به عربستان و افزایش وابستگی آن ها در این زمینه، نقش این کشور را از تامین کننده نفتی به تنظیم کننده بازار انرژی سوق دهد. از سوی دیگر سعودی ها هم با درک این موضوع که نیازمندی آمریکا به نفت در حال کاهش است و ضمن تردید در تعهد آمریکا به حفظ امنیت کشورشان، با افزایش خرید تسلیحات از آن کشور و نمایش قدرت در بازار بین المللی انرژی، به دنبال ایجاد مزیتی دیگر برای آمریکا و جلب حمایت و تداوم اتحاد با ایالات متحده می باشند.

    کلیدواژگان: عربستان سعودی، ایالات متحده آمریکا، نفت، تسلیحات نظامی، امنیت
  • عبدالمجید سیفی، مریم خالقی نژاد، حسین رضایی* صفحات 143-161

    «امنیت انسانی» در گفتمان امنیتی معاصر جای مهمی برای خود بازنموده و در سالیان اخیر به شکل شایانی مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است. امنیت انسانی در ارتباط با سوالات گوناگون مطرح امنیتی در حوزه توسعه انسانی، طیف وسیعی از پاسخ ها را ارائه داده است. براساس مفهوم امنیت انسانی، برای فهم موضوع امنیت باید نگاه متکثرتری به امنیت داشت و فهم امنیت تنها با تمرکز همه جانبه بر روی دولت ها حاصل نمی شود و موضوعاتی نظیر سلامت، بهداشت و آموزش نیز توجه داشت. با توجه به اهمیت امنیت انسانی و متمرکز شدن توجه بسیاری از اندیشمندان و محافل به این مهم در پژوهش حاضر سعی برآن است که مفهوم امنیت انسانی را از منظر رهیافت سازه انگاری مورد تحلیل قرار دهد. ابزار گردآوری پرسشنامه، اسناد و مدارک است که به روش توصیفی تحلیلی و با رویکرد کیفی انجام شده است. نتایج پژوهش حکایت از آن است که سازه انگاران عمدتا نگاهی نو به امنیت انسانی دارند و امنیت انسانی را ناشی از منافع و هویت های متعدد ناشی شده از ادراکات بین الاذهانی و معنا، انگاره ها، رویه ها و هنجارها می دانند و حصول آن را در صورت همکاری افراد و نهادهای مختلف در سراسر جهان می دانند.

    کلیدواژگان: امنیت انسانی، سازه انگاری، واقع گرایی، لیبرالیسم
  • ابراهیم رومینا*، مهدی حسینی صفحات 163-183

    دفاع غیرعامل مجموعه تمهیدات، اقدامات و طرح هایی است که با استفاده از ابزار و مقدورات محیطی و انسان ساخت، یک مجموعه را که از اهمیت حیاتی برای یک کشور یا یک سیستم برخوردار است، در برابر چالش های انسان ساخت یا طبیعت پایه حفظ می کند. صنایع در رشد و توسعه کشورها اهمیت داشته، مکان گزینی آن ها مورد توجه برنامه ریزان است. استقرار صنایع در فضاهای ایمن در افزایش توان و کاهش تهدید در برابر نیروهای چالش گر تاثیرگذار است. با عنایت به موارد فوق، هدف پژوهش حاضر، بررسی وضعیت موجود مکان گزینی صنایع استان قم براساس معیارهای پدافند غیرعامل است. این پژوهش با روش توصیفی- تحلیلی و شیوه گردآوری کتابخانه ای و میدانی انجام شده است. در روش کتابخانه ای اطلاعات و اسناد تشکیل صنایع استان مورد نظر بوده است. روش میدانی با استفاده از روش دلفی و نظرسنجی از خبرگان صنعت استان قم در قالب دو پرسشنامه توصیفی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج پژوهش نشان می دهد که مکان گزینی صنایع در استان قم تابع مولفه هایی نظیر ارزش زمین، فاصله، دسترسی به مواد اولیه و موارد دیگری بوده و توجه به معیارهای پدافند غیرعامل در مکان گزینی فعالیت های صنعتی رویکرد مشخصی نداشته است. بنابراین توجه به معیارهای پدافند غیرعامل در مکان گزینی این فعالیت ها باعث بهبود شرایط مکان گزینی آنها و کاهش آسیب های وارده در هنگام تهدیدات خواهد شد.

    کلیدواژگان: مکان گزینی، فعالیت های صنعتی، پدافند غیرعامل، استان قم
  • هادی ابراهیمی کیاپی* صفحات 185-212

    منطقه خلیج فارس به علت موقعیت ژئوپلیتیک و ژئواستراتژیک خود یکی از مناطق بسیار مهم و حساس جهان می باشد. انرژی و امنیت دو موضوع کلیدی و استراتژیک در این منطقه است و از آنجا که جمهوری اسلامی ایران یکی از مهم ترین بازیگران در عرصه امنیت خلیج فارس محسوب می شود، هر برنامه ای که در رابطه با چگونگی ترتیبات امنیتی در خلیج فارس طراحی و تدوین شود برای ایران اهمیت ویژه ای دارد. با عنایت به موارد فوق، پژوهش حاضر با هدف تبیین میزان تاثیر تحولات 2011 خاورمیانه بر ارتقاء مجموعه امنیتی خاورمیانه با بهره گیری از روش توصیفی - تحلیلی و جستجو در مقاله ها، سایت ها و بانک های اطلاعاتی به رشته تحریر درآمده است. بر اساس یافته های پژوهش حاضر می توان بیان نمود که حضور نیروهای امریکایی در منطقه خلیج فارس از یک سو و چالش هایی که کشورهای عضو شورای همکاری به ویژه امارات عربی متحده و عربستان به آن دامن می زنند از سوی دیگر، مجموعه امنیتی کشورهای حاشیه خلیج فارس را با مشکل مواجه نموده است. همچنین می توان بیان نمود که تحولات 2011 خاورمیانه موجب تثبیت خرده منطقه گرایی امنیتی در ابعاد نوین شده و بدین ترتیب مانع ارتقاء مجموعه امنبیتی خلیج فارس می شود.

    کلیدواژگان: مجموعه امنیتی، خلیج فارس، تحولات 2011 خاورمیانه، جمهوری اسلامی ایران، عربستان سعودی
  • بهرام جبارزاده کرباسی*، نادر مظلومی صفحات 213-241

    به اعتقاد بسیاری، برنامه ریزی و اجرای موفق نیازمند مشارکت همه سطوح سازمان دارد و بدون همفکری و اتحاد مشترک، رسیدن به اهداف با چالش های متعددی همراه است. بر این اساس، پژوهش حاضر با تمرکز بر نقش نیروی انسانی در برنامه ریزی و اجرای استراتژی به دنبال بررسی اثر برنامه ریزی استراتژیک مشارکتی و انعطاف پذیری استراتژیک بر اجرای استراتژی در صنایع کوچک و متوسط است. نمونه آماری این پژوهش 171 نفر از کارکنان و مدیران شاغل در شرکت های مستقر در نواحی صنعتی کرمان است. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه استفاده شد و پایایی کل پرسشنامه 949/0 به دست آمد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از روش مدل سازی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار آموس استفاده شد. نتایج تحقیق حاکی از آن است که برنامه ریزی استراتژیک مشارکتی اثر مثبت و معناداری بر انعطاف پذیری استراتژیک، تعهد نیروی انسانی و اجرای استراتژی دارد، ولی اثر معکوس بر رفتار سیاسی دارد. نتیجه دیگر این مطالعه این است که تعهد نیروی انسانی می تواند باعث اجرای موفق استراتژی شود، اما نتایج نشان داد که رفتار سیاسی و انعطاف پذیری استراتژیک اثر معناداری بر اجرای استراتژی ندارند.

    کلیدواژگان: برنامه ریزی استراتژیک مشارکتی، انعطاف پذیری استراتژیک، رفتار سیاسی، تعهد نیروی انسانی، اجرای استراتژی
  • محمد عطایی*، الهام شکوری صفحات 243-267

    از عوامل تاثیرگذار بر رفتار نوآورانه، تسهیم اطلاعات یا دانش است. اشتراکگذاری اطلاعات شامل تبادل اطلاعات بین کارمندان داخل یا خارج سازمان و یا دادن اجازه دسترسی به داده ها و اطلاعات به سایر سازمان ها به منظور تصمیم گیری کارآمد می باشد. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر اشتراک گذاری الکترونیکی اطلاعات بر رفتار نوآورانه کارکنان در درمانگاه های تخصصی بیمارستان حضرت بقیه الله (عج) در سال 1396 انجام گرفته است. نوع پژوهش با توجه به هدف، کاربردی و از لحاظ ماهیت، توصیفی از نوع همبستگی می باشد که با استفاده از مطالعات میدانی و کتابخانه ای، به بررسی وضعیت موجود پرداخته است. جامعه آماری، شامل کارمندان شاغل در سازمان موردمطالعه در سال 1396 بوده که تعداد آن ها 267 نفر می باشد. در تجزیه وتحلیل داده های به دست آمده از طریق پرسشنامه ها، از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس بهره گرفته شده است. نتایج پژوهش نشان می دهد که ابعاد اشتراک گذاری الکترونیکی اطلاعات توانسته است تغییرات هر پنج بعد رفتار نوآورانه (ارائه اندیشه های مفید و سازنده، ترویج اندیشه های جدید، خلاقیت و نوآوری، علاقمندی به خلاقیت و نوآوری و استفاده از امکانات موجود) را پیش بینی نمایند.

    کلیدواژگان: فناوری اطلاعات، اشتراک گذاری الکترونیکی اطلاعات، نوآوری، رفتار نوآورانه
  • جهانبخش ایزدی*، روح الله احمدی صفحات 295-320

    تعاملی بودن رسانه های جدید مانند اینترنت این امکان را فراهم آورده که انسان ها بتوانند با یکدیگر ارتباط پیدا کنند و در فضای مجازی انواع هویت های مختلف واقعی و مجازی را جعل کنند، این موضوع در شرایطی است که هم زمان جمهوری اسلامی ایران با چالش عرفان های نوظهور مواجه است. این معنویت های نوپدید و روح تعالیم آن ها در بسیاری از زمینه ها، به لحاظ معنایی و محتوایی، با آنچه در جامعه ما و دین اسلام وجود دارد، در تعارض است وابزار بدون نظارت فضای مجازی هم امکان هرگونه تشدید شبهه آفرینی به شکل ویروسی را برای آنان به صورت کامل فراهم آورده است. با عنایت به موارد فوق، هدف اصلی پژوهش حاضر، تبیین چالش های ایجاد شده توسط گروه ها و عرفان های نوظهور در فضای سایبری بر هویت ملی می باشد. روش انجام پژوهش توصیفی - تحلیلی بوده و ابزارگردآوری اطلاعات، اسنادی و کتابخانه ای می باشد. همچنین با توجه به اینکه موضوع هویت موضوعی کیفی است، کار پیمایشی صورت نگرفته و اطلاعات موردنیاز توسط فیش برداری از اسناد و مدارک سازمان های فرهنگی دریافت شده است. نتایج پژوهش حاکی از آن است که چالش های ایجاد شده توسط آموزه هایی که در این عرفان ها وجود دارند، عبارتند از: لذت پرستی، عشق، آزادی، فردگرایی، سنت گریزی، خرافه گرایی، رقص و شادی، ترویج پرنوگرافی و مسائل جنسی.

    کلیدواژگان: عرفان های نوظهور، فضای سایبر، هویت ملی، هویت مجازی
|
  • mohammadreza qaraee ashtiani, nabiollah dehqan *, gholamreza rahimi Pages 63-90

    One of the most important topics that have been raised by the supreme Leader in recent years as a strategic issue is Iranian Islamic life style, which is debatable in various cultural, social, economic, and security. Therefore, various organizations and institutions are responsible for this, that in this research, the lifestyle of the personnel of the Iranian armed forces organizations as the most important security-military organizations has been investigated. Therefore, the present study was conducted to identify the components and indicators of lifestyle of armed forces personnel at the individual level. This research, based on research results and achievements, is an applied development research and based on the goals and nature of the research; it is an exploratory and descriptive research, which has used expert documentary and survey methods to collect and analyze data. The statistical population of the study, in addition to the documents, is a number of experts in the armed forces. They were selected through a targeted sampling of 8 people as members of the Expert Panel on the lifestyle desk and 100 individuals as a community of experts to validate components and indicators of lifestyle of armed forces personnel. The main tools for collecting data in this research were phishing, expert meetings and questionnaires that Analyzed by using content analysis methods and descriptive statistics. The results of the research show that the lifestyle of the armed forces personnel has 21 components. Among of their, the five components of being honest, respecting, trusting, endurance and sustainability, avoiding duplicity and having hope for the future, are the most important.

    Keywords: Lifestyle, Organizational Behavior, Armed forces
  • Mohammadreza hafeznia, manoochehr motaqi, khosrow bolhasani, Reza Roshani * Pages 91-116

    Continuation of the coherent and sustainable development of national strength; modernization of national defense in accordance with the internal conditions and trends of military development in the world; economic and cultural affairs of the Iranian nation; the continuation of an independent foreign policy based on peace as well as a new concept of security in order to achieve lasting security in the peripheral and international environment of the Islamic Republic of Iran are the major objectives which are central to the relations of the Islamic Republic of Iran. therefore, in this paper, the geopolitical concerns The joint Iran and China, as well as the common geopolitical concerns of the two countries, have also been prioritized. In this regard, the background of the research and related theories was first examined and then the study was done on the environment of the two countries. In order to complete the research literature with a large number of experts, a profound interview was carried out, which resulted in the geopolitical concerns of both Iran and China were evaluated and submitted to the sample community for final approval and their impact on bilateral relations between Iran and China was evaluated in the framework of the Likert Five options. After these steps, once again, these variables were evaluated using the hypothesis test, which has a positive effect on bilateral relations and defense strategies of Iran. The results indicate that common geopolitical concerns have a positive effect on the bilateral relations of Iran and China, and the bilateral relations of Iran and China have a positive impact on the defense strategies of Iran. Also, 44 common geopolitical concerns affecting bilateral relations between Iran and China have identified and prioritized 24 of the most important common geopolitical interests affecting bilateral relations between Iran and China.

    Keywords: Common Geopolitical Concerns, Bilateral Relations, Iran, China, Positive Impact on Defense Strategies
  • seyed saeid mirtorabi husseini, arsalan qorbani sheikh neshin, qolamreza karimi, Gholam Ali Moradi * Pages 117-141

    The relations between the two countries of Saudi Arabia as a competing regional power of the Islamic Republic of Iran and the United States of America as a global power that has interests incompatible with the Islamic Republic of Iran has been one of the important issues for the decision-makers and determinants of the country's security. Client theory and a descriptive-analytical Client theory and a descriptive-analytical method, this research try to find the answer to this question, Between 2009 and 2019, What has changed of oil and weapons position in the relationship between the United States and een the United States and In this regard, by using a Paron- Saudi Arabia? Studies show that the US is reducing its dependence on Saudi oil by increasing oil production and diversifying its oil portfolio. At the same time, this country is trying to reduce its security costs in the region, with Saudi Arabia's vast oil reserves and its position in the region, increasing the arms sales to Saudi Arabia and increasing their dependence on the country's role as an oil supplier, Leading the energy market regulator. On the other hand, the Saudis, after realizing that the US need for oil is decreasing, while doubting the American commitment to maintaining their country's security, has increased its arms purchases from that country and demonstrated its power in the international energy market to create another advantage. It is for the United States to win support and continue to unite with the United States.

    Keywords: Saudi Arabia, The United States, Oil, Military Weapons security
  • abdolmajid seifi, maryam khaleqinejad, Hussein Rezaiee * Pages 143-161

    The concept of human security has gained a prominent place in the contemporary discourse of security and has received noteworthy attention by researchers in recent years. Human security has offered a spacious spectre of answers to the questions raised concerning the issue of human development. Based on the concept of human security, a more comprehensive approach should be taken in order to understand the issue of security and this understanding does not result from concentrating solely on governments as factors such as health, hygiene and education need also be taken into account. As human security has received importance and centralized attention by intellectual circles and figures, this article attempts to analyze the concept of human security from the viewpoint of constructivism. Constructivists generally take a new approach to the concept of human security as they regard it as the outcome of various interests and identities which derive from intercognitive perceptions, meanings, ideas, procedures and norms. Constructivism views the understanding of human security as only possible through the cooperation of all people and constitutions around the world. While discussing the concept of human security, this study takes a new approach to the concept based on the theory of constructivism along with a consideration of other important theories of realism and liberalism.

    Keywords: Human Security, Constructivism, Realism, Liberalism, Development
  • Ebrahim Roumina *, mahdi husseini Pages 163-183

    Passive defense is a set of goals, actions and plans that protect a country against the threats of humans and nature. Industries are important in the development of countries. their protection and sustainability are considered by national planners. Establishing industries in safe places is effective in increasing the power and reducing the threat to challenging forces. The purpose of this research is to investigate the current status of Qom province's manufacturing location based on passive defense standard. This research was conducted using descriptive-analytical method and library and field compilation method. In the method of library information and documentation, the industries were formed in the province. Field methodology was conducted using the Delphi method and a survey of industry experts in Qom province. Also, two descriptive questionnaires were designed and surveyed. The results of the research show that the industrial location in Qom province is subordinate to the components such as land value, distance, access to raw materials and other items. And passive defense standard were not taken of industrial activities. Also, the results showed that Qom Province's manufacturing location was not considered necessary and it is necessary to consider the location criteria of industries in Qom province.

    Keywords: Locating, Industrial activities, passive defense, Qom province
  • Hadi Ebrahimikiapei * Pages 185-212


    Due to its geopolitical and geostrategic location, the Persian Gulf region is one of the most important and sensitive areas of the world.Energy and security are two key and strategic issues in the region.Since Iran is considered one of the most important actors in Persian Gulf security, any program that is designed and developed for security arrangements in the Persian Gulf, is important for Iran.The presence of US troops in the Gulf region on the one hand, And the challenges that the countries of the Cooperation Council, in particular the United Arab Emirates and Saudi Arabia, are creating on the other hand,the creation of a security suite with the presence of all the bordering countries of the Gulf is faced with problems.
    The issue that the developments in the Middle East in the Arab world have affected the countries of the region more than ever.Based on the hypothesis used in this article, the developments in the Middle East in 2011 have stabilized security sub-regionalism in new dimensions,And thus, it prevents the Gulf security from upgrading.The method used in this research is a descriptive-analytical method as well as site articles and database study.

    Keywords: Persian Gulf, Security System, Mid-east Developments in 2011 Iran, Saudi Arabia
  • bahram jabarzadeh karbasi *, nader mazlumi Pages 213-241

    Due to the characteristics of the environment, Strategic planning and its accurate implementing can be useful solution to maintain the competitive position and organizations survive. According to many experts, planning and successful implementation of strategies requires the participation of all levels of the organization and without their cooperation achieving this goal will face with numerous challenges. Accordingly, this article with focus on the role of human resources in planning and implementing strategies, try to investigate the effect of participatory strategic planning and strategic flexibility on the implementation of the strategy in small and medium industries. The sample is 171 executives working in companies based in Kerman industrial areas and questionnaire was used for data collection and reliability of the questionnaire was 0/949. For data analysis, structural equation modeling method and AMOS software was used. The results indicate that the participatory strategic planning has a significant positive effect on strategic flexibility, human resources commitment and strategy implementation. Also it was found that participatory strategic planning effect on political behavior adversely. Another result of this study is that human resources commitment can lead to successful implementation of the strategy. But the results showed that political behavior and strategic flexibility have not significant effect on strategy implementation.

    Keywords: Participatory Strategic Planning, Strategic Flexibility, Political Behavior, Human Resources Commitment
  • Mohammad Ataeiee *, elham skakoori Pages 243-267

    The purpose of this study was to investigate the effect of electronic information sharing on employee's innovative behavior in specialized clinics of Baqiyatallah Hospital in 1396. Type of research according to the purpose is applied and In terms of data collection method is a correlation type of descriptive method that using the two methods of field studies (collecting questionnaire data) and library (compilation of theoretical bases), the present situation has been studied. The statistical population includes employees employed in the studied population in 1396, numbering 267 people. In analyzing the findings of the questionnaires, Pearson correlation coefficient and multivariate regression analysis were used. For this purpose, SPSS software has been used. The results of the analysis of the findings show that the electronic information sharing dimensions have been able to predict the variations of all five dimensions of innovative behavior (providing useful and constructive ideas, promoting new ideas, creativity and innovation, an interest in creativity and innovation, and the use of existing facilities) with different coefficients.

    Keywords: Information Technology, Electronic Information Sharing Innovation, Innovative Behavior
  • jahanbakhsh izadi *, rohollah ahmadi Pages 295-320

    The interactivity of new media such as the Internet has made it possible for people to communicate with each other through a keypad and in virtual space, to forge different types of real and virtual identity, this is in a situation in which Iran simultaneously The challenge of emerging mysticism is facing. These new spiritualities and the spirit of their teachings in a number of contexts, in terms of meaning and content, conflict with what exists in our society and the religion of Islam, and the uncontrolled cyberspace tool also has the potential for any escalation of viral pseudo-compromise For them fully. The main purpose of this research is to explain the challenges posed by emerging groups and mysteries in cyberspace on national identity. The research method has been descriptive-analytical and has been a tool for documentary and library information and, given that the topic of subject identity Qualitative research has not been carried out and the information needed is carried out through a snapshot of documents from cultural organizations and the results suggest that the challenges posed by the teachings contained in these mysticism are: pleasure, Love, liberty, individualism, aversion, superstition, dance and happiness, promotion of freshness Fi and sexual issues.

    Keywords: Emerging Gnostic, Cyber Space, National Identity, Virtual Identity