فهرست مطالب

جغرافیا و مطالعات محیطی - پیاپی 29 (بهار 1398)

نشریه جغرافیا و مطالعات محیطی
پیاپی 29 (بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/02/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سعید امان پور، بنیامین براتی *، یوسف محلی صفحات 7-20

    مسیر پیاده تجلی گاه حیات مدنی شهر و محل رخداد وقایع و فعالیتهای اجتماعی شهروندان در زندگی و حیات شهری می باشد. طراحی درست و گسترش آن نه تنها باعث غنی تر شدن زندگی اجتماعی می شود؛ بلکه با توجه به پیچیدگی ها و مسائل حمل و نقل شهری در شهرهای معاصر، گامی در جهت حل معضلات ترافیکی بر می دارد و شهرها را به سوی حمل ونقل انسان محور سوق می دهد. بر همین اساس این مقاله به ارزیابی شاخص های پیاده پذیری در خیابان طالقانی شهر اهواز پرداخته است. این پژوهش سعی دارد با استفاده از روش توصیفی-تحلیلی و پیمایشی به این سوال پاسخ دهد که کدام یک از شاخص های پیاده پذیری (کالبدی، کارکردی و عملکردی) برای افزایش کیفیت پیاده راه خیابان طالقانی از اولویت بالاتری برخوردار هست در این راستا بر مبنای مدل FAHP (تحلیل سلسله مراتبی فازی) و با استفاده از نظرات عابرین پیاده, هر یک از معیارها و شاخص های موثر در ارتقای کیفیت پیاده راه طالقانی مورد ارزیابی قرار گرفته است. نتایج نشان می دهد که شاخص کالبدی با امتیاز 0/570 بیشترین سهم را در پیاده پذیری دارد و در رتبه بعدی شاخص ادراکی با امتیاز 0/289 در رتبه دوم قرار دارد و نهایتا شاخص کارکردی با میزان 0/141 کم ترین امتیاز را به خود اختصاص داد.. با استفاده از بررسی ها و تحلیل های انجام گرفته شده به این نتیجه رسیدیم که شاخص های کالبدی از اهمیت بالاتری نسبت به سایر شاخص ها برخوردار می باشند.

    کلیدواژگان: پیاده مداری، حمل ونقل شهری، شهرهای پایدار، فضاهای شهری، مدل FAHP
  • لطف علی کوزگره، مجید اسکندر پور، عبدالباسط درزاده مهر* صفحات 21-34

    مفهوم کیفیت زندگی طی نیم قرن اخیر، مفهومی کلیدی و مهم در عرصه مباحث مطالعات شهری و مسائل انسانی تبدیل شده است. و با بهره گیری از روش پیمایش به جمع آوری داده های پژوهش پرداخته. در این راستا براساس فرمول کوکران تعداد 377 پرسشنامه در بین سرپرستان خانوار این محله توزیع گردیده است. جهت سنجش روایی پرشسنامه از روایی محتوای استفاده شده که میزان آن 42/. بوده است. جهت سنجش پایایی شاخص ها از ضریب آلفای کرونباخ که میزان ان 72/. بوده است. برای سنجش همبستگی و تاثیر گذاری شاخص های سرمایه اجتماعی و کیفیت زندگی از ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون و تحلیل مسیر استفاده شده است. مطابق یافته ها در محله هفت چنار وضعیت شاخص های سرمایه اجتماعی، مشارکت اجتماعی (شبکه ها) با میانگین 24/3، بالاتر از دیگر ابعاد است همچنین از لحاظ شبکه های اجتماعی و حمایت اجتماعی (شبکه ها) با میانگی04/ 3در رتبه دوم قرار دارد. اما محله هفت چنار از لحاظ کیفیت زندگی شهری در بعد تسهیلات و دسترسی با میانگین 3/28، بالاتر از دیگر ابعاد است کیفیت زندگی از لحاظ ایمنی و امنیت و حمایت با میانگی2/82 در رتبه بعدی قرار دارد. میزان تاثیر مستقیم، غیر مستقیم و کل شاخص ها بر کیفیت زندگی بعد عمل متقابل و 0/520، جنبه های 0/262 نیز تاثیر مستقم بر کیفیت زندگی دارد و همچنین بعد مشارکت اجتماعی 0/032و مشارکت مدنی1030 درصد به صورت غیر مستقیم بر کیفیت زندگی تاثیردارد.

    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، شاخص های سرمایه اجتماعی، ضریب پیرسون، هفت چنار، تهران
  • رستم صابری فر، علی کامل، احمد خلیلی نیا* صفحات 35-46

    تحقیقات صورت گرفته در بیرجند حکایت از آن دارد که تقریبا 50 درصد از شهر در شمار بافت های فرسوده و یا حاشیه ای تلقی می شوند. این وضعیت نشانگر آن است که بیرجند شاید از مهم ترین شهرهایی قلمداد شود که نیازمند احیا و نوسازی بافت های فرسوده است. به این منظور، مطالعه حاضر با روش توصیفی و تحلیلی و بهره گیری از تکنیک سوات، بافت فرسوده شهر بیرجند را بررسی و امکان بهره گیری از برنامه ریزی استراتژیک را مورد ارزیابی قرار داده است. نتایج نشان داد که نمرات نقاط قوت برابر با 2/64 و نقاط ضعف 0/42 و فرصتها معادل 2/63 و تهدیدها 0/47 می باشد. بر این اساس، امتیاز نقاط ضعف و قوت معادل 06/3 و فرصتها و تهدیدها نیز 3/1 تعیین شد. با بردن ضرایب و نمره های به دست آمده بر روی نمودار سوات، مشخص می شود که بهترین استراتژی برای احیا و ساماندهی بافت فرسوده شهر بیرجند با توجه به رویکرد مدیریت استراتژیک، راهبردهای تهاجمی می باشد. بر این اساس، در ارتباط با ساماندهی و احیای محدوده مورد مطالعه، بایستی نسبت به پیاده سازی ساز و کارهای مدیریت استراتژیک به منظور ساماندهی فضاهای خالی و استفاده بهینه از فضا و باز کردن گره های ترافیکی و همچنین حل مشکلات بهداشتی و نظافتی بافت، اقدام گردد.

    کلیدواژگان: بافت فرسوده، نوسازی شهری، برنامه ریزی استراتژیک، تکنیک سوات، بیرجند
  • فرشاد رکنی*، حسین سلیمانی صفحات 47-58

    ارتباطات روستایی و شهری می تواند به عنوان روابط ساختاری اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی بین افراد و گروه ها در محیط روستایی و شهری تعریف شود. این ارتباط به طور غیر مستقیم بر شاخص های اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی تاثیر می گذارد. این پژوهش، از نظر نوع کاربردی می باشد و با استفاده از روش پژوهش توصیفی- تحلیلی انجام شده است. جامعه ی آماری این پژوهش، شامل روستاهای دارای جمعیت بیش از 500 نفر در دهستان سررود جنوبی، بخش مرکزی شهرستان بویراحمد می باشد. در این پژوهش اطلاعات مورد نیاز از داده های جمع آوری شده با استفاده از نظرات نخبگان استخراج شد و با بهره گیری از مدل AHP مورد سنجش قرار گرفت که یکی از نقاط قوت این روش، استفاده از مقیاس دوگانه مقایسه جهت اولویت بندی دقیق می باشد. هدف این پژوهش، بررسی دقیق روابط شهر-روستا، مورد مطالعه دهستان سررود جنوبی و شهر یاسوج می باشد، تا برنامه ریزان و مدیران دولتی بتوانند یافته های این پژوهش را در جهت اقدامات توسعه ای بکار برند. با توجه به نتایج بدست آمده، نحوه مصرف و خرید دارای بالاترین و همکاری در مراسم و فعالیت مذهبی دارای کمترین میزان اثرپذیری از روابط شهر- روستا می باشد. همچنین مطابق نتایج بدست آمده شاخص زیست محیطی نسبت به شاخص اقتصادی- اجتماعی به میزان کمتری از روابط شهر- روستا تاثیر پذیرفته است. جمع بندی نتایج حاصل از مدل AHP نشان داد که از نظر شاخص های اقتصادی- اجتماعی در روستای سرابتاوه دارای بیشترین اثرپذیری از روابط متقابل شهر و روستا است. در حالی که از نظر شاخص زیست محیطی روستای تل خسرو دارای بیشترین اثرپذیری می باشند.

    کلیدواژگان: روابط شهر- روستا، دهستان سررود جنوبی، شهرستان بویراحمد، تحلیل سلسله مراتبی
  • جعفر حسین زاده، قدرت احمدی، پاک زاد ازادخانی* صفحات 59-68

    در سال های اخیر به دلیل توسعه سریع شهرها و کمبود زمین های شهری برنامه ریزان به دنبال راهکاری بودند که علاوه بر حفظ زمین های کشاورزی حومه شهرها، توزیع فضایی کاربری های شهری را طوری ساماندهی نمایند تا همه ساکنان شهرها از خدمات شهری بهره مند شوند. رشد هوشمند شهری از مهم ترین راهکارهای توسعه از درون است که مورد اهمیت قرار گرفته است. بنابراین این پژوهش با هدف تحلیل فضایی شاخص های رشد هوشمند شهری در شهر ایلام به روش توصیفی - تحلیلی و با استفاده تکنیک تصمیم گیری چندمعیاره انجام گرفته است. براساس نقشه های اتوکد طرح تفصیلی شهری محدوده های مناطق 4گانه شهر ایلام تعیین و 35 شاخص رشد هوشمند شهری در این مناطق مورد ارزیابی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از تلفیق تحلیل شبکه ای ANP و نقشه های GIS انجام شد. نتایج نشان داد که توسعه شهر ایلام در دهه 30 با مساحتی حدود 102 هکتار به مساحتی بالغ بر 2460 هکتار در دهه 90 رسیده است. این توسعه به صورت ناموزون، ناهماهنگ، پراکنده و بدون توجه به توزیع فضایی کاربری های شهری صورت گرفته است. توزیع فضایی شاخص های رشد هوشمند شهری در سطح شهر یکسان نیست و منطقه یک شهری با رتبه 1440 انطباق بیشتری با شاخص های رشد هوشمند شهری دارد. از نظر کارشناسان، شاخص کالبدی بیش ترین نقش را در تبیین رشد هوشمند شهری شهر ایلام داشته است.

    کلیدواژگان: فضای شهری، رشد هوشمند شهری، پیاده مداری، شهر ایلام
  • امین عیدیوندی*، قاسم خسروی، عبدالله واعظ صفحات 69-80

    زمین لرزه به عنوان یکی از شاخص ترین مخاطرات محیطی زمینی، اغلب مناطق ایران را مورد تهدید قرار می دهد. اهمیت خطر زلزله در کشور به واسطه گسترش سریع شهرها و تمرکز جمعیت و سرمایه در سال های اخیر بیشتر شده است. شهر زرین شهر به عنوان مرکز بخش شهرستان لنجان در استان اصفهان از حیث جمعیت، زیر ساخت های اقتصادی_ اجتماعی و از سویی به واسطه قرار گرفتن چندین گسل فعال در اطراف و نزدیک به آن از ریسک بالایی در برابر خطر لرزه ایی برخورد دار است، بر این اساس بررسی های مربوط به تحلیل خطر لرزه ای این شهر و یافتن مناطق پر خطر یکی از ضروریات مدیریت شهری می باشد. لذا از اهداف این تحقیق استفاده از روش احتمالی جهت تحلیل و پهنه بندی خطر زمینلرزه در شهر زرین شهر با استفاده از مدل کرایسس بوده است. روش انجام تحقیق توصیفی - تحلیلی بوده و با استفاده از مطالعات کتابخانه ای(اسناد، نقشه های زمین شناسی و توپوگرافی، مدل رقومی زمین ، کاتالوگ دادهای لرزه ای ،تصاویرگوگل ارث) اقدام به تحلیل شده است. نتایج حاصل از این پژوهش گواه آن است که بیش از هفده هزار هکتار از اراضی شهری در محدوده با خطر بالا قرار می گیرد و لذا با توجه به جمعیت پانزده هزار نفری ساکن در این بخش لزوم توجه به طراحی و اجرای ساز های مقاوم در برابر خطر لرزه ایی و همچنین مقاوم سازی بخش های فرسوده تر کمک قابل توجهی به کاهش خسارات احتمالی ناشی از زلزله می نماید.

    کلیدواژگان: تحلیل خطر لرزه ایی، رهیافت احتمالی، مدل کرایسس، زلزله، زرین شهر
  • مجید شمس، محمودرضا هاشمی * صفحات 81-92

    حکمروایی در واقع فرایندی بر اساس کنش متقابل میان سازمان ها و نهادهای رسمی اداره شهر از یک سو و سازمان های غیردولتی و تشکلهای جامعه مدنی، از طرف دیگر است. سیستم حکمروایی شهری مطلوب مبتنی بر هفت اصل است که عبارتند از: «مشارکت، قانونمندی، پاسخ گویی، اجماع سازی، کارایی و اثربخشی، شفافیت و عدالت». در این پژوهش به بررسی و اولویت بندی شاخص های حکمروایی خوب شهری از دیدگاه شهروندان در شهر بیستون پرداخته شده است. این پژوهش از نوع «پیمایشی» و با رویکردی توصیفی- تحلیلی با هدف کاربردی تنظیم واطلاعات بصورت میدانی و با استفاده از ابزار «پرسشنامه» محقق ساخته بدست آمده است. جامعه آماری شامل کلیه شهروندان شهر بیستون بوده که 365 نفر با روش تعیین حجم نمونه با فرمول«کوکران» مشخص و با استفاده از روش نمونه گیری سیستماتیک، پرسشنامه ها توزیع گردیده است پس از جمع آوری اطلاعات به تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از نرم افزارهای آماری پرداخته و برای ارزش گذاری متغیرها نیز از طیف لیکرت بهره گرفته شده است. همچنین جهت بررسی و رتبه بندی شاخص ها ازآزمون فریدمن وآزمون تی تک نمونه ای استفاده شده است نتایج تحقیق نشان می دهدکه از بین هفت متغیر، شاخص شفافیت رتبه نخست، عدالت رتبه دوم، پاسخگویی رتبه سوم، مشارکت رتبه چهارم، اجماع سازی رتبه پنجم، اثر بخشی و کارایی رتبه ششم و قانونمندی رتبه هفتم را ازحیث اهمیت بدست آورده اند. همچنین براساس آزمون تی تک نمونه ای، پاسخ دهندگان، سطح حکمروایی خوب را در شهر بیستون کمتر از حد متوسط طیف لیکرت ارزیابی نموده اند.

    کلیدواژگان: مدیریت شهری، حکمروایی خوب شهری، شهروندان، شهر بیستون
  • مسعود صفایی پور، نادیا داری پور* صفحات 93-104

    چکیده برابری جنسیتی به عنوان یکی از مقولات مرتبط با توسعه ی اقتصادی- اجتماعی از اهمیت خاصی برخوردار است. نابرابری های جنسیتی دارای اثر منفی بر توسعه ی انسانی و ارتقای کیفیت نیروی انسانی دارد.این پژوهش بر آن است تا بر اساس مقایسه ی آمار سرشماری سال 1390 و 1394، بهبود وضعیت زنان را در مقایسه با مردان در مناطق مختلف کشور مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد. این پژوهش با استفاده از نرم افزار Arc/Gis و استفاده از روش توصیفی- تحلیلی انجام گرفته است. با وجود برخورداری سهمی از فعالیت های اقتصادی زنان در روستاها نسبت به مردان اما همچنان سهم مردان بیش از زنان برآورد شده است. به گونه ای که در منطقه ی سه (شامل: استان های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، زنجان، گیلان و کردستان) زنان دارای درآمد هم وزن با کل مشارکت کنندگان در فعالیت های اقتصادی نیستند اما تمایل به استقلال آنان را به این سو حرکت داده است. یافته ها بهبود بیشتر در زمینه های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را نشان می دهد. اما با این حال موقعیت زنان بر حسب شاخص های مذکور تغییر چندانی را به دنبال نداشته است. کلمات کلیدی: برابری جنسیتی، سرشماری، جغرافیای جنسیت، مناطق.

    کلیدواژگان: برابری جنسیتی، سرشماری، جغرافیای جنسیت، مناطق
|
  • Saeed Amanpour, Yousef Mahali, Benjamin Barati * Pages 7-20

    The pathway is the epitome of the civil life of the city and the place of occurrence of events and social activities of citizens in urban life. Proper design and expansion not only make the social life richer, but also, taking into account the complexities and problems of urban transportation in contemporary cities, is a step towards solving traffic problems and moving cities to human-centered transportation leads to. Accordingly, this paper evaluates the disadvantages of Taleghani street in Ahvaz city. This research tries to answer the question using descriptive-analytical and survey method which one of the indicators of physical disability (physical, functional and functional) in order to increase the quality of Taleghani street pedestrian has a higher priority. In this regard, based on FAHP Model (Fuzzy Analytical Hierarchy) and using pedestrian comments, each of the indicators and indicators that have been effective in improving the quality of Taleghani pedestrians has been evaluated. The results show that the physical index with the score of 0.570 has the highest share in implementation and the next rank is the perceptual index with the score of 289.0 and finally the functional index with the lowest score of 141. Using the results of our analysis and analysis, we conclude that physical indices are of higher importance than other indicators.

    Keywords: Pedestrian, Urban Transport, Sustainable Cities, Urban Spaces, FAHP Model
  • Abdolbaset Doorzadeh Mehr * Pages 21-34

    The formation and expansion of the concept of quality of life over the past half century, has become a key concept in global and human issues. Besides of this concept, quantitative and qualitative expansion of cities as the dominant form of human life has caused the emergence of a new concept “quality of urban life”. Simultaneously the emergence of the term “social capital“as the most important capital of a society to achieve sustainable and synergic development and success of variety of plans and projects has attained increasing importance. Undoubtedly the success of urban plans and projects especially in neighborhood scale directly depends on social capital and citizen participation. Since the social capital is the fundamental factor in any development plans and programs, to achieve the high quality of life in urban neighborhoods as a type of plan it is essential to take advantage of social capital capacities such as trust, participation, social relations network and cohesion. Otherwise the urban plans and projects won’t be able to reach to their final goal that is social sustainability and citizen’s satisfaction. This article is descriptive and comparative survey that examines the quality of urban life in the one hand, and its relationship with a social capital in the other hand. To evaluate the quaof the questionnaire Cronbach's alpha, for the review of the subjective and objective quality of life the factor Key words: Social capital, Quality of life, Haftchenar neighborhood, Tehran.

    Keywords: Quality of Life, Social Capital Indices, Pearson Coefficient, Seven Chenar, Tehran
  • Rostam Saberifar, Ali Kamel, Ahmad Khalilinia * Pages 35-46

    The research in Birjand suggests that about 50% of the city is considered to be deteriorated or marginalized. The present study, using a descriptive and analytical method and using Swat technique, evaluated the deteriorated textures of Birjand and evaluated the possibility of utilizing strategic planning. The results showed that, score of 0.440 and against the most significant threat to the future "the lack of attention to the renovation of the texture according to the program Strategic Planning »with a score of 0.019. As a result, the scores of the strengths are 2.64 and the weaknesses are 0.42 and the opportunities are 2.63 and the threats are 0.47. Accordingly, the score of the strengths and strengths was 3.6, and the opportunities and threats were estimated at 3.1. By taking the coefficients and scores obtained on the Swat chart, it is clear that the best strategy for restoring and organizing the deteriorated textures of Birjand city is considering strategies of strategic management, aggressive strategies that recommend growth strategies. In connection with the organization and revitalization of the study area, it is necessary to implement strategic management mechanisms for the organization of empty spaces and the optimal use of space and opening of traffic nodes as well as solving health and cleaning problems of the texture, take action.

    Keywords: deteriorated textures, urban renewal, strategic planning, SWOT technique, Birjand
  • Farshad Rokni *, Hosein Soleimany Pages 47-58

    Rural-urban linkages can be defined as the structural economic, social and environmental relationships maintained between individuals and groups in rural and urban environment. This linkage indirectly affected the economic, social and environmental indexes. This research is an applied study which is carried out using a descriptive analytical research method. The statistical population of this study was composed of all the villages with the population of more than 500 people in the South Sarroud Districts, Central District of Boyer-Ahmad County. In this research, the required information was extracted from data collected using the experts’ opinions and utilized by the analytic hierarchy process (AHP) methodology that it is one of the strengths method that used of pairwise comparisons to drive accurate ratio scale priorities. The purpose of this research is to carefully analysis of urban-rural interaction, the case of South Sarroud Districts and Yasouj City. So that government planners and managers can apply this research results for developmental measures. Based on the results, consumption instruction and procurement has the highest and cooperation at the ceremony and religious activity has the lowest degree of effectiveness in the urban-rural interaction. Also, according to the results, the environmental index has been influenced less than urban-rural interactions relative to the socio-economic index summarizes the Results obtained from the AHP model, showed that in terms of socio-economic indicators in the Sarabtaveh village has the highest effectiveness of the urban-rural interaction. While in terms of the environmental index of the Talkhosrow has the most effectiveness.

    Keywords: urban- rural interaction, South Sarroud Districts, Boyer-Ahmad County, AHP
  • Pakzad Azadkhani *, Jaafar Hosseinzadeh, Ghodrat Ahmadi Pages 59-68

    Due to the rapid development of cities and the scarcity of urban land in recent years, the urban planners have always been looking for a solution that, in addition to preserving agricultural land in suburbs, would regulate urban spatial distribution so that all urban dwellers can take advantage of urban services. Smart urban growth is one of the most important strategies for the interior development, which has attracted the attention. Therefore, the aim of this paper is to spatially analyze the indices of smart urban growth in Ilam City. The research method is analytical-descriptive and the data is gathered by field study and library method. According to AutoCAD maps, detailed urban plan of all four districts of Ilam City are determined and 35 indices of smart urban growth are evaluated. To analyze the data, ANP network analysis is integrated with GIS maps. The results show that the development of the city of Ilam in the 1950s with an area of about 102 hectares reached an area of 2,460 hectares in the 2010s. This development is uneven, heterogeneous, dispersed, and without regard to the spatial distribution of urban utilities. The spatial distribution of smart urban growth indicators is not the same in the city, and district 1 of the urban area with a score of .144 is more consistent with smart urban growth indicators. According to the experts, the physical index has played the most important role in explaining the smart urban growth of the city of Ilam

    Keywords: urban space, smart urban growth, walkability, Ilam City
  • Amin Eidivandi *, Ghasem Khosravi, Abdollah Vaez Pages 69-80

    Earthquake as one of the most significant environmental hazards of the earth, threatens most regions of Iran. in recent years the importance of earthquake hazards in the country has increased due to the rapid expansion of cities and the population and capital concentration. Zarin Shahr City as the center of Lenjan city in Isfahan province has a high risk of seismic hazard, in terms of population, socioeconomic infrastructure, and on the other hand, due to the presence of several active faults in and around of it. Accordingly, studies on seismic risk analysis of this city and recognizing high risk areas are one of the requirements of urban management. Therefore, the purpose of this study was to use a probabilistic method for analyzing and zoning the earthquake hazard in Zarrin Shahr city by using the Crisis model. The research method was descriptive-analytical and it has been analyzed by using library studies (documents, geological and topographic maps, digital elevation model, seismic data catalog, genealogy images). The results of this study show that more than 17,000 hectares of urban land are in high-risk areas and therefore, considering to the fifteen thousand of population which are inhabitants in this area, attention to the design and implementation of resistant structures to seismic hazard and also the strengthening of the worse parts will significantly help to reduce the possible damage which is caused by the earthquake.

    Keywords: Seismic Risk Analysis, Probabilistic Approach, Crisis Model, Earthquake, Zarinshahr
  • Majid Shams, Mahmoodraza Hashemi* Pages 81-92

    Governance in fact, is a process based on mutual interaction on one hand between organizations and official bodies of a city, and on the other hand between NGOs and civil society organizations. The optimal city governance system is based on seven key principles: "Participation, Legitimacy, Accountability, Socialization, Effectiveness, Transparency, and Justice". In this research, prioritization of good urban governance indicators from citizens' points of view of Bistoun city has been investigated. This survey that has been conducted is a type of survey research method based on a descriptive-analytical approach with the purpose of applying regulation through field information and using the researcher-made questionnaire tool. Statistical population of the study consisted all citizens of Bisotun city. 365 people were specified by using sample size determination method via Cochran formula and Questionnaires through systematic sampling were distributed among the statistical sample. After data collection, data analysis by using statistical softwares: Spss and Excel and variables estimation by the Likert scale were performed. Friedman test and One-Sample T-Test were used to rank the indices. The results of the research showed that among the seven variables in terms of importance, the first-rank goes for transparency index, the second for justice, the third for accountability, the fourth for participation, the fifth for consensus, the sixth for effectiveness and efficiency, and the seventh for law.Also, based on One-Sample T-Test, respondents assessed the good governance level in Bisotun less than the average Likert scale.

    Keywords: urban management, Good City Governance, Citizens, Bisotun City
  • Masood Safaee Pour, Nadia Daripoor * Pages 93-104

    Gender equality is of paramount importance as one of the issues related to socio-economic development. Gender inequalities Has a negative effect on human development and human resource quality improvement. The present study aims to analyze the status of women in comparison with men in different regions of the country based on comparison of census statistics in 2011 and 1394. This research was carried out using Arc / Gis software and using descriptive-analytical method. Despite having a share of women's economic activities in villages than men, the share of men is still more than women. In the third region (including the provinces of East Azarbaijan, West Azarbaijan, Ardebil, Zanjan, Gilan and Kurdistan), women with a weighted income are not all participants in economic activities, but they tended to move independently. The findings show further improvements in the economic, social and cultural spheres. However, the position of women in terms of these indicators did not change much.

    Keywords: gender equality, census, geography, Regions