فهرست مطالب

نشریه مدیریت منابع انسانی در ورزش
سال ششم شماره 2 (بهار و تابستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/01/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • رسول فرجی*، مهرعلی همتی نژاد، سپیده شبانی صفحات 179-194
    هدف

    هدف پژوهش حاضر بررسی نقش و اهمیت منابع انسانی در تامین امنیت استادیوم های فوتبال بود.

    روش شناسی

    این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی بوده و از رویکردهای کیفی و کمی برای جمع آوری داده ها و دستیابی به اهداف استفاده شده است. در بخش کیفی مصاحبه های نیمه ساختاریافته ای با دوازده نفر متخصص انجام شد که به صورت هدفمند انتخاب شده بودند. در این مرحله، پرسشنامه ای 17 گویه ای طراحی شد که در مرحله کمی، 144 نفر شرکت کننده (شامل افسران پلیس، متخصصان و سازمان دهندگان مسابقات فوتبال، مدیران استادیوم) به صورت تصادفی به آن پاسخ دادند. از تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی، به ترتیب با استفاده از نرم افزارهای SPSS و لیزرل، برای تحلیل داده های کمی و آزمون فرضیه های پژوهش استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد منابع انسانی (امنیتی و غیرامنیتی) یکی از عوامل موثر بر امنیت استادیوم ها است. آموزش کارکنان (0/05 P> و 13/45=t) و بررسی اعتبار و پیشینه آن ها (0/05 P> و 10/78=t)، به ترتیب با بارهای عاملی 0/90 و 0/78، دو عامل فرعی مربوط به منابع انسانی هستند که در ارتقای امنیت استادیوم ها موثر می باشند.

    نتیجه گیری

    منابع انسانی مشارکت کننده در برگزاری مسابقات فوتبال می بایست در طول عملیات مسابقه، نقش و مسئولیت خود در تامین امینت استادیوم را درک نمایند. همچنین، منابع انسانی آموزش دیده و تایید صلاحیت شده می تواند تامین محیطی امن و ایمن برای تماشاگران، ورزشکاران و مسئولان حاضر در استادیوم را تضمین نماید.

    کلیدواژگان: امنیت ورزشی، استادیوم فوتبال، آموزش، تعیین صلاحیت، کارکنان رویداد
  • حسین عیدی، جواد کریمی، مسعود محمدی * صفحات 195-205
    هدف

    هدف از پژوهش حاضر تبیین اثر شایسته سالاری منابع انسانی بر اثربخشی سازمانی؛ نقش میانجی نوآوری سازمانی در کارکنان ادارات کل ورزش و جوانان غرب کشور بود.

    روش شناسی

    روش تحقیق توصیفی-پیمایشی و از نظر هدف کاربردی است. جامعه آماری کلیه کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان های غرب کشور (کرمانشاه، کردستان، ایلام و لرستان) به تعداد 440 نفر بود. نمونه آماری بر اساس جدول مورگان (200 نفر)، به صورت تصادفی- خوشه ایتعیین شد برای اندازه گیری متغیرهای تحقیق از پرسشنامه شایسته سالاری (مصلحی، 1391)؛ نوآوری سازمانی (سرمد و همکاران، 1390) و اثربخشی سازمانی (هوی و همکارانش، 2009) استفاده شد. روایی پرسشنامه ها با استفاده از نظرات 9 نفر از اساتید مدیریت و متخصص ورزشی تایید گردید، پایایی ابزارها با آزمون آلفای کرونباخ (شایسته سالاری 0/932، نوآوری 0/855 و اثربخشی 0/927) تایید شد. جهت تحلیل داده ها از روش تحلیل عاملی تاییدی و معادلات ساختاری در نرم افزارهای Spss25 و Amos24 استفاده گردید.

    یافته ها

    براساس یافته های تحقیق، شایسته سالاری بیشترین تاثیر را با ضریب اثر 0/85 بر نوآوری داشته است و سپس به میزان 0/73 بر اثربخشی تاثیرگذار بود. نوآوری نیز به میزان 0/24 بر اثربخشی تاثیرگذار بود همچنین شایسته سالاری به طور غیرمستقیم و از طریق نوآوری نیز به میزان 0/20 بر اثربخشی تاثیرگذار بود.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های پژوهش، افزایش مذاکره و مشارکت کارکنان در تصمیم گیری ها، تفویض اختیار بر اساس شایستگی های کارکنان، ایجاد فضایی مبتنی بر اعتماد دو سویه مدیر و کارکنان می تواند در اثربخشی سازمانی موثر باشد.

    کلیدواژگان: شایسته سالاری، اثربخشی، نوآوری، ورزش، ادارات ورزش
  • وحید شجاعی* صفحات 207-220
    هدف

    تحقیق حاضر با هدف تحلیل عوامل موثر بر شکل گیری ثروت انسانی در گردشگری ورزشی ایران طراحی و اجرا گردید.روش شناسی: تحقیق حاضر از نوع، تحقیقات توصیفی-تحلیلی می باشد که به صورت میدانی انجام گردید. جامعه آماری تحقیق حاضر شامل تمامی افراد خبره و آگاه در حوزه گردشگری ورزشی بودند که این افراد شامل برخی اساتید دانشگاهی، مدیران انجمن گردشگری ورزشی و همچنین برخی مدیران و افراد فعال در حوزه گردشگری ورزشی بودند. با استفاده از روش نمونه گیری گلوله برفی تا حد رسیدن به اشباع نظری در خصوص معرفی افراد آگاه در حوزه گردشگری ورزشی، تعداد 57 نفر به عنوان نمونه تحقیق مشخص گردید. ابزار تحقیق شامل دو پرسشنامه محقق ساخته جهت دسته بندی مولفه ها و ساختاردهی مولفه های شناسایی شده بود. جهت انجام تجزیه و تحلیل داده های تحقیق حاضر از روش های تحلیل عاملی اکتشافی و همچنین روش مدل سازی ساختاری تفسیری با استفاده از از نرم افزارهای SPSS و MicMac استفاده گردید.

    یافته ها

    نتایج تحلیل عاملی اکتشافی نشان داد که در کل 6 عامل (عوامل فرهنگی، قانونی، زیرساختی، مالی، فردی و محیطی-مکانی) 78/514درصد از واریانس کل سوالات را تشکیل دادند. نتایج همچنین نشان داد که عوامل فردی و عوامل محیطی-مکانی جزو عوامل مستقل کلیدی می باشد که سبب تاثیرگذاری بر سایر عوامل می باشد.

    نتیجه گیری

    نتایج تحقیق حاضر مشخص نمود که در مسیر شکل گیری ثروت انسانی نیاز به گسترش و توسعه عوامل فردی و عوامل محیطی-مکانی می باشد و شکل گیری ثروت انسانی منوط به توسعه عوامل فردی و عوامل محیطی-مکانی می باشد.

    کلیدواژگان: ثروت انسانی، عوامل فردی، عوامل محیطی-مکانی، گردشگری ورزشی
  • علی حیدر بالوندی، شیرین زردشتیان* صفحات 221-239
    هدف

    هدف پژوهش حاضر بررسی اثر مدیریت استراتژیک منابع انسانی بر عملکرد سازمانی با نقش میانجی نوآوری سازمانی در کارشناسان وزارت ورزش و جوانان بود.

    روش شناسی

    این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی و از لحاظ شیوه جمع آوری داده ها، جزء پژوهش های توصیفی و طرح پژوهش همبستگی از نوع مدل یابی معادلات ساختاری است. جامعه آماری پژوهش کلیه کارشناسان وزارت ورزش و جوانان بود که با روش نمونه گیری تصادفی ساده تعداد 218 نفر انتخاب گردیدند. برای گردآوری داده های پژوهش از سه پرسش نامه مدیریت استراتژیک منابع انسانی چن و هانگ (2009)، عملکرد سازمانی احمدی (1392) و نوآوری سازمانی شوهام و همکاران (2012) استفاده شد. داده های تحقیق پس از جمع آوری با نرم افزار SPSS و LISREL تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد، مدیریت استراتژیک منابع انسانی بر عملکرد سازمانی با ضریب (0/44)، مدیریت استراتژیک منابع انسانی بر نوآوری سازمانی با ضریب (0/77) و نوآوری سازمانی با ضریب (0/58) بر عملکرد سازمانی، اثر معنی داری دارد. نتایج معادلات ساختاری نیز نقش میانجی نوآوری سازمانی را در جامعه پژوهش تایید کرد.

    کلیدواژگان: مدیریت استراتژیک منابع انسانی، عملکرد سازمانی، نوآوری سازمانی، وزارت ورزش و جوانان
  • سمیرا فیضی*، سید محمدحسین رضوی، مهرزاد حمیدی صفحات 241-255
    هدف

    هدف مطالعه حاضر، بررسی و اولویت بندی عوامل موثر بر بلیت فروشی لیگ برتر فوتبال ایران از دیدگاه تماشاگران بود.

     روش شناسی

    روش تحقیق توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش، کلیه تماشاگران بالای 18 سال در لیگ برتر فوتبال کشور در فصل 95 94، بودند که حجم نمونه بر اساس روش تحلیل عاملی دو تا ده برابر تعداد گویه ها انتخاب شد. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسش نامه محقق ساخته ای بود که روایی صوری و محتوایی آن را گروهی از اساتید صاحب نظر دانشگاهی تایید کردند. برای محاسبه پایایی ابزار از روش آلفای کرونباخ و برای اولویت بندی عوامل موثر، از آزمون فریدمن استفاده شد.

    یافته ها

    بر این اساس، از نظر تماشاگران، به ترتیب عوامل تسهیلات، جذابیت مسابقه، اقتصادی، مدیریتی، بازاریابی، برنامه ریزی، فناوری و فرهنگی اجتماعی، در اولویت اول تا هشتم قرار گرفتند.

    نتیجه گیری

    با مشخص شدن اولویت های موثر بلیت فروشی از دیدگاه تماشاگران، مدیران ورزشی می توانند با رسیدگی و توجه بیشتر به اهم آنها، بهبود فروش بلیت و افزایش درآمد باشگاه ها را تسریع بخشند.

    کلیدواژگان: بلیت فروشی، بازاریابی، فوتبال، تماشاگران، لیگ برتر
  • هادی باقری*، موسی قوام صفت، غلام رضا حاصلی صفحات 257-276
    هدف

    مهاجرت نخبگان و متخصصان ورزشی به عنوان پدیده ای اجتماعی، اثرات زیانباری بر فرآیندهای رشد و توسعه ورزش بر جای میگذارد. هدف پژوهش حاضر شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر مهاجرت ورزشکاران نخبه ایران است.

    روش شناسی

    این پژوهش از نوع آمیخته است که در دو مرحله کیفی و کمی انجام شده است. در مرحله نخست، گردآوری داده ها از طریق 8 مصاحبه نیمه ساختاریافته و نیز تحلیل محتوای اسناد، مدارک و ادبیات موجود، انجام شد؛ حاصل این مرحله، فهرستی از دلایل مهاجرت ورزشکاران مشتمل بر چهار دسته عوامل اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و حرفه ای بود. در مرحله بعد، برای تعیین اهمیت و وزن هر یک از عوامل، پرسشنامه ای مبتنی بر روش تصمیم گیری چندمعیاره BWM طراحی و بین 10 تن از ورزشکاران نخبه ملی توزیع شد که به شیوه قضاوتی انتخاب شدند.

    یافته ها

    تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که عوامل اقتصادی همچون «دسترسی به فرصت های شغلی بهتر» و «تفاوت وضعیت رفاهی کشور مبدا و مقصد»، مهم ترین دلایل مهاجرت ورزشکاران هستند. عوامل حرفه ای (مانند دسترسی به امکانات و مربی؛ و بی برنامگی فدراسیون ها)، عوامل سیاسی (مانند ناکارآمدی نظام مدیریت کلان کشور؛ و نفوذ گرایش های سیاسی در ورزش) و عوامل اجتماعی (مانند جایگاه اجتماعی ورزشکاران؛ و تمایل به زندگی مدرن) در رده های بعدی قرار دارند.

    نتیجه گیری

    مشکلات مدیریت کلان جامعه و به ویژه حوزه اقتصادی اثر تعیین کننده ای بر تصمیم ورزشکاران به مهاجرت دارد؛ اما، به نظر می رسد با رفع مشکلات حرفه ای و مدیریتی ورزش، تا حدود زیادی می توان دغدغه اقتصادی ورزشکاران را رفع و انگیزه لازم را برای ماندگاری در کشور ایجاد کرد.

    کلیدواژگان: فرار مغزها، مهاجرت ورزشی، پناهندگی، ورزش نخبه
  • محسن طیبی*، مسعود نادریان صفحات 277-295

    هدف از انجام تحقیق حاضر تحلیلی بر پیامدهای اجتماعی و سازمانی بکارگیری نابجای نیروهای متخصص در هیات-های ورزشی در استان اصفهان بود. روش تحقیق توصیفی از نوع تحلیلی بود که به روش میدانی اجرا و از لحاظ هدف کاربردی بود. جامعه ی آماری تحقیق شامل کلیه کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان اصفهان بود که شامل 55 اداره و 829 نفر بودند. همچنین برای تعیین نمونه آماری با استفاده از جدول کرجسی و مورگان تعداد 265 نفر به صورت تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری تحقیق شامل پرسشنامه ی محقق ساخته ای بود که روایی صوری و محتوی آن ضمن بررسی دقیق متون و ادبیات تحقیق، با نظرخواهی از اساتید و متخصصین (10 نفر) تایید شد. علاوه بر این سایر شاخص های همسانی درونی از قبیل پایایی مرکب، متوسط واریانس استخراجی، حداکثر واریانس مشترک و متوسط واریانس مشترک مورد بررسی و تایید قرار گرفت. همچنین جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی (میانگین، انحراف استاندارد) و روش های آمار استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل عاملی اکتشافی و تحلیل عاملی تاییدی مرتبه دوم) استفاده شد. یافته های تحقیق نشان داد مهمترین پیامدهای بکارگیری نابجای متخصصین به ترتیب شامل نارضایتی شغلی با بار عاملی (0/92)، فرسودگی شغلی (0/90)، عدم تعهد شغلی (0/87)، عدم انگیزش شغلی (0/084)، تعارض غیرکارکردی (0/81)، توجه به منافع شخصی (0/78) و سکوت سازمانی با بار عاملی (0/64) بود.نتایج این تحقیق حاکی از این بود که بکارگیری نابجای متخصصین در هیات های ورزشی موجب پیامدهای منفی اجتماعی و سازمانی خواهد شد که علاوه بر آسیب به سازمان، موجب آسیب های فردی نیز خواهد شد.

    کلیدواژگان: پیامدهای اجتماعی، پیامدهای سازمانی، بکارگیری نابجا
  • طهماسب شیروانی*، محسن اسمعیلی صفحات 297-313
    هدف

    هدف از تحقیق حاضر بررسی نقش میانجی سلامت سازمانی در ارتباط بین اخلاق حرفه ای و فضیلت سازمانی کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان چهارمحال و بختیاری بود.

    روش شناسی

    پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر نحوه گردآوری اطلاعات، میدانی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان چهارمحال و بختیاری (161 نفر) بوده است. نمونه آماری بصورت کل شمار و برابر با جامعه آماری انتخاب شده است. ابزار تحقیق شامل پرسشنامه سلامت سازمانی هوی و همکاران (1996)، اخلاق حرفه ای کرستن و همکاران (2011) و فضیلت سازمانی کامرون و همکاران (2004) بود که روایی و پایایی آنها مورد تایید قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و آمار استنباطی در قالب مدل سازی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزارهای Smart PLS2 وSPSS19 استفاده گردید.

    یافته ها

    نتایج حاصل از معادلات ساختاری تحقیق حاضر نشان داد که اخلاق حرفه ای 65/5 درصد و سلامت سازمانی 54/6 درصد از واریانس فضیلت سازمانی را پیش بینی می کند. همچنین 36/9 درصد از اثر اخلاق حرفه ای بر فضیلت سازمانی از طریق غیرمستقیم و توسط متغیر میانجی سلامت سازمانی تبیین شده است. با توجه به شاخص های برازش مدل کلی تحقیق، نشان دهنده وضعیت مطلوب این مدل بود.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های پژوهش، می توان به برنامه ریزی سازمان در جهت افزایش میزان اخلاق حرفه ای با استفاده از شاخص های سلامت سازمانی موثر بر ایجاد فضیلت سازمانی کمک کرد؛ تا با توجه به اصول مهم اخلاق حرفه ای در سطح فردی و سازمانی زمینه بروز فضیلت سازمانی در سازمان مهیا گردد.

    کلیدواژگان: اخلاق حرفه ای، سلامت سازمانی، فضیلت سازمانی، معادلات ساختاری، ورزش و جوانان
  • حمیده شریعتی، مصطفی طیبی *، علی فهیمی نژاد، انوشیروان کاظم نژاد صفحات 315-331
    هدف

    هدف پژوهش حاضر تدوین برنامه راهبردی ورزش دانش آموزی دختران دوره دوم مقطع متوسطه استان گلستان بود.

    روش شناسی

    روش تحقیق حاضر توصیفی و کاربردی است. جامعه آماری این تحقیق شامل معاون و کارشناسان تربیت بدنی اداره کل آموزش و پرورش استان گلستان، روسای ادارات آموزش و پرورش شهرستان ها، معاونین تربیت بدنی شهرستان ها و کارشناسان تربیت بدنی شهرستان ها بود که تعداد آنها 50 نفر و به صورت تمام شمار انتخاب شدند. از پرسش نامه محقق ساخته و از روش های آماری مبتنی برکیفی سازی استفاده شد. در بخش روایی سازه از تحلیل عاملی، روایی صوری با استفاده از متخصصان و برای روایی محتوایی از دو ضریب نسبی روایی محتوا و شاخص روایی محتوا استفاده گردید.

    یافته ها

    میانگین دو ضریب نسبی روایی محتوا و شاخص روایی محتوا به 0/88 و 0/92 بودند و ضریب آلفای کرونباخ به عنوان شاخص سازگاری داخلی برابر 0/77بود نتایج نشان داد که روایی و پایایی پرسش نامه در حد قابل قبول بوده است. در نهایت دوازده راهبرد استخراج و راهبردها به برنامه های عملیاتی خرد شدند. نتایج نشان داد که ورزش دانش آموزی استان گلستان در منطقه تهاجمی قرار دارد.

    نتیجه گیری

    توجه به اولویت بندی رشته های ورزشی، تمرکز بیشتر بر رشته های موفق و مورد علاقه دانش آموزان، دانایی محور کردن و دانش بنیان کردن ورزش دانش آموزی، ساماندهی نظام مسابقات، ترویج و نهادینه کردن فرهنگ ورزش واستفاده از پتانسیل های حمایتی، شش راهبرد اولویت دار در تربیت بدنی و ورزش دانش آموزی هستند. در نتیجه راهبردها باید بیشتر در جهت توسعه و گسترش فعالیت ها در این منطقه راهبردی باشند.

    کلیدواژگان: برنامه راهبردی، ورزش دانش آموزی، فعالیت های ورزشی، آموزش و پرورش
  • ناصر بای* صفحات 333-344
    هدف

    هدف پژوهش حاضر، مطالعه رابطه بین تبعیض در محیط کار با کیفیت زندگی کاری معلمان تربیت بدنی استان گلستان بود.

    روش شناسی

    جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه معلمان تربیت بدنی استان گلستان (650 نفر) بود که بر حسب فرمول کوکران، 242 نفر به شیوه انتخاب تصادفی طبقه ای به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. برای جمع آوری داده های تحقیق، از پرسش نامه های تبعیض در محیط کار پاسکوئه و ریچمن (2009) و کیفیت زندگی کاری والتون (1973) استفاده شد. همچنین برای تجزیه و تحلیل داده ها از دو روش آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج تحقیق نشان داد که رابطه ی منفی و معنی داری بین ابعاد سه گانه تبعیض در محیط کار با کیفیت زندگی کاری وجود دارد. در تحلیل رگرسیونی نیز نتایج نشان داد تبعیض از سوی مدیریت (0/135-=β) و تبعیض سازمانی (0/227-=β) توان پیش بینی کیفیت زندگی کاری معلمان تربیت بدنی را دارند.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج تحقیق می توان چنین نتیجه گیری کرد که تبعیض در محیط کار می تواند نقش مهمی در کاهش کیفیت زندگی کاری معلمان تربیت بدنی ایفا نمایند.

    کلیدواژگان: تبعیض، سازمان، مدیریت، معلمان، همکاران
  • حمیدرضا گوهررستمی*، مصطفی ملایی نژاد، رحیم رمضانی نژاد صفحات 345-356
    هدف

    هدف از پژوهش حاضر تحلیل ارتباط بین ابعاد عملکرد بر اساس کارت امتیازی متوازن در اداره کل ورزش و جوانان استان گیلان بود.

    روش شناسی

    روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود که به صورت میدانی انجام شد. جامعه ی آماری مدیران و کارشناسان اداره کل ورزش و جوانان استان گیلان بودند (64 نفر). نمونه آماری به طور تصادفی انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد و روایی صوری آن توسط صاحب نظران (12 نفر) تائید شد. همچنین پایایی آن با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ (0/89) محاسبه شد. در این پژوهش جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار پی.ال.اس استفاده شد.

    یافته ها

    مدل ارزیابی عملکرد اداره کل ورزش و جوانان استان گیلان 4 عامل، 12 بعد و 55 شاخص دارد. بین ابعاد فرآیندهای داخلی و مشتری و نتایج ورزشی، بین ابعاد مالی و فرآیندهای داخلی و همچنین بین ابعاد رشد و یادگیری و فرآیندهای داخلی رابطه معناداری وجود دارد. بیشترین همبستگی بین ابعاد رشد و یادگیری و فرآیندهای داخلی (0/807) و سپس بین ابعاد مالی و مشتری و نتایج ورزشی (0/763) می باشد.

    نتیجه گیری

    با توجه به همبستگی بالا بین مناظر عملکرد بنابراین هر اندازه به فرآیندهای داخلی سازمان توجه گردد موجب افزایش رشد و یادگیری در شاخص های عملکردی سازمان می گردد. همچنین توجه به شاخص های بعد مالی موجب پیشرفت در شاخص های عملکردی در بعد مشتری و نتایج ورزشی خواهد شد. در نتیجه مدیران می بایست به ابعاد 4 گانه کارت امتیازی متوازن در مدیریت عملکرد سازمان با رویکرد علی و معلولی توجه نمایند.

    کلیدواژگان: مدیریت عملکرد، ارزیابی عملکرد، کارت امتیازی متوازن
  • اسفندیار خسروی زاده*، حسن خلجی، زینب مندعلی زاده صفحات 357-374
    هدف

    هدف از انجام این پژوهش، تدوین منشور اخلاقی مربیان هیات های ورزشی استان مرکزی بود.

    روش شناسی

    روش پژوهش از نوع توصیفی- پیمایشی و از نظر هدف کاربردی بود. جامعه آماری پژوهش شامل مربیان فعال هیات های ورزشی در کل استان مرکزی (2188 نفر) بودند که 327 نفر از آنها به صورت نمونه گیری تصادفی سهمیه ای به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. برای جمع آوری داده های پژوهش از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه توسط 10 نفر از اساتید دانشگاه و پایایی آن از طریق ضریب آلفای کرونباخ ارزیابی شد. داده ها با استفاده از آزمون های t و تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی تحلیل شدند.

    یافته ها

    طبق نتایج پژوهش، 34 شاخص بر روی 8 عامل توکل به خدا، ورزش جوانمردانه، میهن دوستی، صداقت، قانون پذیری و سلامت کار، انسجام و همدلی، امانتداری و شجاعت، و شفافیت مالی و روابط سالم به عنوان عامل های منشور اخلاقی مربیان شناسایی و تایید شدند.

    نتیجه گیری

    الگوی شناسایی شده برای تدوین منشور اخلاقی مربیان هیات های ورزشی استان مرکزی از برازش مناسب برخوردار بود. از این رو، پیشنهاد می شود منشور اخلاقی تدوین شده توسط هیات های مذکور برای ارتقای اخلاق در حرفه مربیگری مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: اخلاق، اخلاق ورزشی، منشور اخلاقی، مربیان ورزش
|
  • Rasoul Faraji*, Mehrali Hemmatinezhad, and Sepideh Shabani Pages 179-194
    Objective

    This work aimed to investigate the role and importance of human resources in securing football stadiums.

    Methodology

    This study was applied in terms of its purpose, and the quantitative and quantitative approaches were used to collect data and achieve goals. In the qualitative phase, semi-structured interviews were conducted with twelve experts that were selected purposefully. In this phase, a 17-item questionnaire was developed that was answered by 144 randomly selected participants (including police officers, soccer experts, organizers, and stadium managers) in the quantitative phase. The exploratory and confirmatory factor analysis was used to analyze the quantitative data and test the research hypothesis.

    Results

    The results obtained showed that human resources (security and non-security forces) are one of the main factors affecting the security of the stadiums. Training personnel (t = 13.45, P  0.05) and credentialing (t = 10.78, P  0.05) them, respectively, with 0.90 and 0.78 loading, are two sub-factors for human resources that affect enhancement of a stadium security (P  0.05).

    Conclusion

    Human resources involved in holding football matches should understand their role and responsibility in securing stadiums during match day operations. Also trained and accredited human resources could ensure a safe and secure environment for the spectators, athletes, and officials in stadiums.

    Keywords: Sport security, Football stadium, Training, Credentialing, Event staff
  • Hossein Eydi, Javad Karimi, Masoud Mohammadi * Pages 195-205
    Purpose

    The purpose of this work was to explain the effect of human resource competence on the organizational effectiveness considering the role of mediator of organizational innovation.

    Methodology

    The research method used in this work was descriptive-survey, and in terms of the applied purpose. The statistical population of all employees of the sports and youth departments in the western provinces of Kermanshah, Kurdistan, Ilam, and Lorestan was 440 people. The statistical sample was determined on a Morgan table (200 people), randomly clustered. In order to measure the variables of the work, the meritocracy questionnaire (Moslehi, 2012), organizational innovation (Sarmad et al., 2011), and organizational effectiveness (Hui et al., 2009) were used. The validity of the questionnaires was confirmed using the comments made by nine management professors and sports specialist. The reliability of the instruments was confirmed by Cronbach's alpha (worthy of 0.932, innovation 0.85, and effectiveness of 0.927). For data analysis, the confirmatory factor analysis and structural equations were used.

    Findings

    According to the findings of the work, meritocracy had the highest impact with a coefficient of 0.85 on innovation. Thus, it was 0.73 effective. Innovation also had an impact of 0.24 on effectiveness. Also, meritocracy was indirectly influenced by effectiveness through innovation.

    Conclusion

    Based upon the research findings, increasing the negotiation and participation of employees in decision-making, empowerment based on employee competencies, and creating a space based on the trust of managers and staff can be effective in organizational effectiveness.

    Keywords: Meritocracy, Effectiveness, Innovation, Sports, West of the country
  • Vahid Shojaei* Pages 207-220
    Objective

    The purpose of this work was to determine the factors affecting the formation of human wealth in sport tourism of Iran.

    Methodology

    The present research work is a descriptive-analytical one, which was done on the field. The statistical population of the study consisted of all the knowledgeable and well-informed people in the field of sport tourism including some university professors and sports tourism managers as well as some directors and people who were active in the field of sport tourism. Using a snowball sampling method to reach the theoretical saturation in order to introduce the knowledgeable people into the field of sport tourism, 57 people were identified as the sample of the study. The research instrument consisted of two researcher-made questionnaires for categorizing the components and structuring the identified components. For analyzing the data of the present study, the exploratory factor analysis and interpretive structural modeling were used.

    Results

    The results of the exploratory factor analysis showed that in total, 6 factors (cultural, legal, infrastructural, financial, individual, and environment-spatial factors) contained a total of 78.51% of the total variance of questions. The results also showed that the individual factors and environmental factors were the key independent factors that affected the other factors.

    Conclusion

    The results of this study shows that the development of human resources requires the development of individual factors and environmental factors, and the formation of human wealth is due to the development of individual factors and environmental factors.

    Keywords: Human wealth, Individual Factors, Environmental Factors, Sport Tourism
  • Ali Heidar Balvandi, Shirin Zardoshtian* Pages 221-239
    Objectives

    The purpose of this work was to investigate the effect of the strategic human resource management practices on the organizational performance with the role of mediator of organizational innovation among the experts of the Ministry of Sports and Youth.

    Methodology

    This research work was purposeful, and in terms of collecting data, a descriptive research component and a correlation research project of structural equation modeling. The statistical population of the study consisted of all the experts of the Ministry of Sports and Youth. 218 people were selected by the simple random sampling method. The data was collected from three questionnaires including Chen and Hang Strategic Management Strategies (2009), Ahmadi's organizational performance (1392), and organizational innovation of Shoham et al. (2012). The validity of the questions was confirmed by the opinions of the sports management professors and confirmatory factor analysis. In order to test the model and research hypothesis, the structural equation method was used using the Lisrel software.

    Results

    The results obtained from this research work showed that strategic human resource management practices on organizational performance with coefficient (0.44), strategic human resource management practices on organizational innovation with coefficient (0.77), and organizational innovation with the coefficient (0.58) had significant effects on the organizational performance. The results of the structural equations were also confirmed by the mediating role of the organizational innovation variable in the research community.

    Conclusion

    In order to be able to improve the organizational performance, it is necessary to pay attention to the strategic management of human resources and its components and to utilize them to empower human resources and encourage creativity and innovation in the organization in order to be able to withstand rapid changes. The rapid advances in science and technology, and the phenomenon of globalization, will eventually succeed.

    Keywords: Strategic Management, Human Resources, Organizational Performance, Organizational Innovation, Ministry of Sports, Youth
  • Samira Feizi*, Seyyed Mohammad Hosein Razavi, Mehrzad Hamidi Pages 241-255
    Purpose

    The purpose of this work was to analyze and prioritize the factors affecting ticketing of the Iran’s premier football league.

    Methodology

    The research method used was descriptive-correlation. The statistical population of the study included all spectators over 18 years old in the premier league in the 2015/16 season. A sample size based on factor analysis, 2 to 10-fold of the items, was selected. The data was collected through a made questionnaire, whose face and content validity were confirmed by the panel experts. In order to calculate reliability, Cronbach’s alpha was used and the Freidman test was used to prioritize the ticketing factors.

    Results

    In view of spectators, facilities, attractiveness, economic, managerial, marketing, planning, technology, and cultural-social factors placed on the first priority was to eighth, respectively.

    Conclusion

    By identification of the priorities of the ticketing factors in spectators viewing, the sporting managers can handle and pay more attention to the most important of these factors in order to improve ticket sales and increase revenue of clubs

    Keywords: Ticketing, Marketing, Football, Spectators, Premier League
  • Hadi Bagheri*, Mousa Qavam Sefat, Gholamreza Haseli Pages 257-276

     

    Objective

    The emigration of sport elites and professionals as a social phenomenon has a detrimental effect on the process of sport development. The purpose of this work was to identify and prioritize the factors affecting the emigration of elite athletes in Iran.

    Methodology

    This study was a mix-method research work that was executed in the qualitative and quantitative steps. In the first step, the data was collected through 8 semi-structured interviews (with athletes immigrating or intending to immigrate) as well as analysis of the documents and literature; the result of this step was a list of athletes’ emigration reasons including the four categories of economic, political, social, and professional factors. In the next step, in order to determine the importance and priority of each factor, a questionnaire was developed based on the BWM multi-criteria decision-making method and distributed among 10 national athletes that were selected by a judgment sampling.

    Results

    Analysis of the data showed that the economic factors such as "access better job opportunities" and "difference in welfare status between the country of origin and destination" are the most important reasons for the migration of athletes. The professional factors such as “access to facilities and coaches” and “the lack of planning in federations”; the political factors such as “the inefficiency of the management system in macro-level” and “the influence of political orientations on sport”; and the social factors such as “the social status of athletes” and “the tendency toward modern life” were in the next priorities.

    Conclusion

    The main part of the economic, political, and social problems affecting the immigration athletes’ decision is related to the macro-level; however, at the mid-level, the sports managers can improve the professional conditions for athletes’ motivation to stay in the country. This can be done with developing the organized leagues, designing, and implementing plans to develop basic levels, providing the facilities, recruiting experienced internal and external coaches, and employing capable athletes and coaches in operating the plans

    Keywords: Brain Drain, Sports Immigration, Asylum, Elite Sport
  • Mohsen Tayebi*, Masoud Naderian Jahromi Pages 277-295
    Objective

    The purpose of this work was to analyze the social and organizational consequences of the inappropriate use of specialized staff in sports teams in the province of Isfahan.

    Methodology

    The research method used in this work was a descriptive analytic one, which was implemented in the field method and in terms of the purpose of the application. The statistical population of the research work consisted of all employees of the sport and youth departments of the Isfahan Province, which included 55 offices and 829 people. In order to determine the statistical sample, 267 people were selected by stratified random sampling using the Krejcie & Morgan table. The research instrument was a researcher-made questionnaire. The formal validity and content of the study were confirmed by a survey of professors and experts (10 people), while carefully examining the literature.
    In addition, the other internal consistency indicators such as Composite reliability (CR), Average variance extracted (AVE), Maximum shared variance (MSV), and Average shared variance (ASV) were reviewed and confirmed. The descriptive statistics (mean, standard deviation) and inferential statistics (Pearson correlation coefficient, exploratory factor analysis, and second-order confirmatory factor analysis) were used to analyze the data.

    Result

    The findings of this research work showed that the most important consequences of the inappropriate use of specialists were job dissatisfaction with (0.92) factor load, job burnout (0.90), non- job commitment (0.87), lack of job motivation (0.84), ineffective conflict (0.81), attention to individual interests (0.78), and organizational silence with factor load (0.64).

    Conclusion

    The results of this study indicated that the inappropriate use of experts in sports teams would have negative social and organizational implications that could cause personal injury in addition to harming the organization

    Keywords: Social Outcomes, Organizational Consequences, Inappropriate use
  • Tahmaseb Shirvani*, Mohsen Smaili Pages 297-313
    Objective

    This work was conducted to investigate the mediator role of organizational health in the relationship between the professional ethics and organizational virtue of the employees of the sports and youth departments of the Chaharmahal and Bakhtiari Province.

    Methodology

    In terms of purpose, this research work was an applied one. In terms of collecting information, it was a field and correlation one. The statistical population of the work included all the employees of sport and youth service departments of the Chaharmahal and Bakhtiari Province (161 people). The statistical sample was selected as the total number, and was equal to the statistical population. The research instrument included the organizational health questionnaire (Hui et al., 1996), professional ethics (Kirsten et al., 2011), and organizational virtue (Cameron et al., 2004). The validity and reliability of the research instrument were confirmed. The descriptive statistics and structural equation modelings were used to analyze the data.

    Results

    The results of the structural equations showed that the professional ethics and organizational health predicted 65.5% and 54.6% of the organizational virtue variance, respectively. It was also shown that the indirect effect of professional ethics on organizational virtue was 36.9%, which was determined by the organizational health mediator variable. The fitting indices of the overall research model confirmed the desirable fitness of this model.

    Conclusion

    According to the outcomes of this research work, the organization planning can be applied to improve the professional ethics using the organizational health indicators that affect the organizational virtue. As a result, the organization virtue will be achieved based on the principals of professional ethics at the individual and organizational levels

    Keywords: Professional Ethics, Organizational Health, Organizational Virtue, Structural Equations, Sports, Youth
  • Hamideh Shariati, Seyed mostafa Tayebisani*, Ali Fahimi, Nezhad, Anoshirvan Kazemnejad Pages 315-331
    Objective

    The aim of this work was to develop a strategic plan for the girls high school student exercise in the Golestan Province.

    Methodology

    The present study is a descriptive-methodically one and is a strategic study in an applied research work. The statistical population of this study consisted of all the deputy managers and experts related to the physical education division of education directorate of the Golestan Province, the heads of education departments of cities, and the physical education experts of the cities, among whom 50 subjects were selected as the censues, which was determined based on five to ten times the number of questions of the developed strategic plan. The questionnaire was designed based on a researcher-made survey and using qualification based on the statistical methods. In order to determine the validity of the questionnaire, the face, content, and construct validity were assessed. In the construct validity, the explanatory factor analysis, and in the content validity evaluation, CVR and CVI were calculated.

    Results

    Using the Friedman's table, all questions were prioritized in the internal factor evaluation matrix in the order of strengths, weaknesses, opportunities, and threats. The girls in the secondary course of the secondary schools were generally more powerful than the weakness in terms of the internal factors. On the other hand, evaluation of the external factors of student sport was used by the external factors’ matrix. Thus, sport students generally have more opportunities than threats in terms of the external factors. Finally, twelve strategies were extracted and split into operational programs. The exercise of the girls of secondary course of the secondary schools in the Golestan Province was placed at the SO region.

    Conclusion

    As the results of the strategic plan for the province regarding the prioritization of sports, the strategies should be focused more on the development and expansion of activities in this strategic area. Based upon the information obtained and analyzed can help the provincial officials and managers to resolve the weaknesses, and use the strengths to maximize the opportunities based on the SO strategies

    Keywords: Strategic Plan, Student Sport, Physical Activities, Education
  • Nasser Bai* Pages 333-344
    Objective

    The purpose of the present research work was to investigate the relationship between the workplace discrimination and the quality of work life of the Physical Education teachers in the Golestan Province.

    Methodology

    The population of the present study consisted of all the Physical Education teachers in the Golestan Province (N = 650 persons); according to the Cochran formula, 242 persons were selected as the sample size by the cluster sampling method. In order to collect the research data, the Pascoe and Richman (2009) workplace discrimination questionnaire and the Walton (1973) quality of work life questionnaire were used. Also, the descriptive and inferential statistics methods were used for data analysis.

    Results

    The results obtained showed that there was a negative and significant correlation between three dimensions of workplace discrimination and quality of work life. In the regression analysis, the results showed that discrimination by management (β = -0.135) and discrimination by organization (β = -0.227) had the ability to predict the Physical Education teachers’ quality of work life.

    Conclusion

    According to the research work results obtained, it can be concluded that discrimination in the workplace can play an important role in reducing the quality of working life of the Physical Education teachers

    Keywords: Discrimination, Organization, Management, Teachers, Coworkers
  • Hamid Reza Goharrostami*, Mostafa Molaeinejad, Rahim Ramezaninejad Pages 345-356
    Objective

    The aim of this work was to investigate the relationship between the performance dimensions based on balanced scorecard in the Guilan General Administration of Sport and Youth.

    Methodology

    This was a descriptive-relationship study and was conducted in the field. The managers and experts in the Guilan Providence and Sport Adolescents Organ (80 cases) participated in this study. The samples were randomly selected. A researcher–made questionnaire was used to collect data and content validity obtained by the qualified experts (n = 12). The reliability was confirmed using the Croronbach's alpha test (0.89). In this study, the PLS software was used to analyze the data.

    Results

    The performance evaluation model of the Guilan Providence and Sport Adolescents Organ composed of 4, 12, and 55 indices. There were significant relationships among growth and learning, customer and sports results, internal processes, and financial dimensions. The highest correlation was found between the growth dimensions, learning, and internal processes, and then it was between the customer and financial aspects and sports results, respectively (0.80, 0.76).

    Conclusion

    The results obtained showed that there was a cause and effect relationship between assessing the performance of Providence and Sport Adolescents Organ, and their relationships were high. Also due to improvement in the financial indicators of the performance, indicators will be in the demission customer and sports results. As a result, the managers have the 4th dimension's balanced scorecard in the organizational performance management approach to consider the cause and effect.

    Keywords: Performance Management, Performance Evaluation, Balanced Scorecard
  • Esfandiar Khosravizadeh*, Hasan Khalaji, Zeynab Mondalizadeh Pages 357-374
    Objective

    The purpose of this work was to develop a code of ethics for sport coaches of sports boards in the Markazi Province.

    Methodology

    The research method was a descriptive-survey one, and in terms of the applied purpose.
    The statistical population consisted of the active coaches of sport boards in the Markazi Province (2188) coaches, 327 of which were selected by stratified random sampling as the statistical sample. The data was collected using a researcher-made questionnaire. The contet validity of the questionnaire was checked with 10 persons of the faculty members. The reliability of the questionnaire was assessed using the Cronbach's alpha test. The data was analyzed using the t-test and the exploratory and confirmatory factor analysis test.

    Results

    According to the results obtained, 34 indicators were confirmed in 8 factors including relying on God, fair play, patriotic, honesty, legality and health work, coherence and empathy, trust and coherence, and financial transparency and healthy relationships for ethical charter of the sport coaches in the Markazi sport boards.

    Conclusion

    The ethical charter pattern developed for the coaches in the Markazi Province sport boards was fit goodness. Hence, it is suggested that the ethical charter be used to promote ethics in the coaching profession

    Keywords: Ethics, Sport ethics, Ethical charter, Sport coaches