فهرست مطالب

فصلنامه مطالعات امنیت اجتماعی
سال دهم شماره 1 (پیاپی 57، بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/03/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • فریدون قربانی، حمید انصاری*، رضا علی محسنی صفحات 1-37

    با توجه به افزایش روز افزون زنان سرپرست خانوار و نقش تعیین کننده آنان در تامین معیشت خانواده، تاثیر حمایت های اجتماعی بر احساس امنیت اجتماعی زنان سرپرست خانوار طی چند سال گذشته سنجیده شد و سطح آگاهی، نگرش و رفتار آنان نسبت به خدمات حمایتی مورد بررسی قرار گرفت. در این تحقیق امنیت در وجه عینی، به روش های مقابله و شیوه زندگی فرد و به میزان خطرات و ریسک های واقعا موجود و محتمل در جامعه اشاره دارد که به صورت نسبت هایی مشخص نشان داده می شود. اما امنیت در وجه ذهنی شاخصی احساسی است و به میزان خشنودی و رضایت فرد از شرایط امنیتی حاکم بر جامعه و برداشت فرد از این شرایط بستگی دارد.تمرکز اصلی  این تحقیق بر ترکیب و مقایسه نتایج و یافته های مجزای تحقیق های انجام شده و شناسایی اولویت ها و نیازهای زندگی زنان سرپرست خانوار با تاکید بر احساس امنیت اجتماعی می باشد. 

    روش تحقیق

    این تحقیق با روش های مطالعه اسنادی و کتابخانه ای ، مرور نظام مند و فراتحلیل کمی انجام شده است. مطالعه اسنادی و کتابخانه ای برای بررسی متون و نظریه ها و مرور نظام مند و فراتحلیل کمی برای بررسی و شناخت ماهیت تحقیق های پیشین به کار رفته است. ضمنا تاثیر خدمات حمایتی بر احساس امنیت اجتماعی زنان سرپرست خانوار نیز در قالب پرسشنامه خودساخته مدل kap rate با تمرکز روی سه سطح آگاهی(knowledge) ، نگرش (attitude) و رفتار (practice) اندازه گیری شده است.جامعه آماری و نمونه: مقالات علمی-تحقیقی و پایان نامه های تحصیلات تکمیلی منتشر شده در مدت زمانی 1380 تا 1395 با موضوع زنان سرپرست خانوار، جامعه آماری را تشکیل می دهند.

    یافته ها

    یافته های حاصل از این تحقیق در پنج مقوله اصلی مربوط به سال انجام تحقیق ها، پرابلماتیک(مسئله ساز) ، چهارچوب نظری، روش شناسی استفاده شده در هر تحقیق و نهایتا یافته های کلیدی حاصل از تحقیق های مرور شده دسته بندی شدند. از یافته های کلیدی، سه یافته با عناوین تاثیر مثبت حمایت اجتماعی بر (سلامت اجتماعی ، توانمندسازی و کیفیت زندگی) زنان سرپرست خانوار استخراج گردید. ضمنا بین ابعاد مختلف احساس امنیت اجتماعی و حمایتهای رسمی در هر سه سطح آگاهی، نگرش و رفتار رابطه معنادار وجود داشته است.

    بحث

    اتخاذ دیدگاه جامعه شناختی و داشتن رویکرد اجتماعی به مسائل زنان سرپرست خانوار و افزایش حمایت اجتماعی از این گروه نقش به سزایی در ارتقاء احساس امنیت اجتماعی آنان دارد.

    کلیدواژگان: زنان سرپرست خانوار، اولویت ها و نیازهای زندگی، مرور نظام مند، فراتحلیل، احساس امنیت اجتماعی
  • علی قنبری برزیان*، بهرام بیات صفحات 39-71

    احساس امنیت اجتماعی در جامعه زمینه را برای سازگاری بین گروه های اجتماعی قومی، دینی، نژادی مختلف (با توجه به تنوع این شاخص ها در کشور ما) فراهم می کند و فضای اجتماعی امن تری برای تعاملات اجتماعی گروه ها با یکدیگر ایجاد می کند به دیگر سخن در صورت تامین احساس امنیت اجتماعی در جامعه، امنیت گروه های مختلف که به هویت های گوناگون منتسب هستند ایجاد خواهد شد. هدف اصلی این پژوهش، بررسی میزان تاثیر راهبری افکار عمومی بر احساس امنیت اجتماعی شهروندان اهوازی است و به این سوال پاسخ می دهد که راهبری افکار عمومی چگونه و به چه میزان بر احساس امنیت اجتماعی در میان شهروندان اهوازی موثر است؟ در این تحقیق تلفیقی از نظریه های گیدنز، بوزان، مولار و ویور مورد استفاده قرار گرفت. جامعه آماری این پژوهش متشکل از کلیه افراد 15 سال به بالای شهر اهواز در سال 93-94 می باشند. روش تحقیق در این پژوهش دو شیوه اسنادی و پیمایشی بوده است. حجم نمونه با استفاده از نرم افزارSample Power، 475 نفر برآورد شده است. شیوه نمونه گیری سهمیه ای متناسب با حجم براساس متغیرهای گروه سنی و جنس و محل سکونت بوده است. نتایج به دست آمده بیانگر آن است که استفاده از رسانه های داخلی، رهبران فکری، تبلیغات، گروه های فشار سود طلب و آرمانگرا تاثیر مستقیم و معنادار بر احساس امنیت اجتماعی افراد مورد مطالعه دارد و شایعات، میزان استفاده از، شبکه های اجتماعی و رسانه های خارجی تاثیر معکوس و معنادار بر احساس امنیت اجتماعی افراد مورد مطالعه دارد.

    کلیدواژگان: راهبری، افکار عمومی، امنیت، احساس امنیت اجتماعی
  • سیروس احمدی*، محمد حسین ابتکاری، داریوش بوستانی صفحات 73-101

    کنترل اجتماعی به ابزار نظارت بر کنشگران اطلاق می شود که شامل دو بعد رسمی و غیر رسمی است. نظریه پردازان کنترل معتقدند که مکانیزم کنترل اجتماعی افراد را از نقض هنجارها و قواعد جمعی جامعه نگه می دارد و با پیوستگی و اتصال به نهادهای اجتماعی رفتارهای مجرمانه را کاهش می دهد. بر این اساس، هدف اصلی پژوهش حاضر تبیین تاثیر کنترل اجتماعی بر پتانسیل رفتارهای نابهنجار است و مدل نظری مورد استفاده، تئوری چهار سنخی هیرشی است. شیوه تحقیق پیمایشی و جامعه آماری، کلیه شهروندان نواحی شهری و روستایی 65 - 18 سال استان کهگیلویه و بویراحمد بودند که 450 نفر به عنوان نمونه تعیین و با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند. ابزار تحقیق، پرسشنامه پژوهشگر ساخته بود که اعتبار آن با استفاده از اعتبار محتوا و اعتبار سازه ای به روش تحلیل عاملی تاییدی بررسی گردید و پایایی آن به روش کودر ریچاردسون و آلفا کرونباخ مورد سنجش قرار گرفت. یافته های مدل سازی معادلات ساختاری نشان داد، کنترل اجتماعی تاثیر منفی بر پتانسیل رفتار نابهنجار دارد و قادر است 94 درصد تغییرات متغیر وابسته را تبیین نماید. همچنین ضریب تاثیر کنترل اجتماعی بر پتانسیل رفتار نابهنجار (97/0-) است که با توجه به مقدار تی (2/16) این ضریب، معنادار است و نشان می دهد به ازای هر واحد تغییر در کنترل اجتماعی، 97/0 پتانسیل رفتار نابهنجار در جهت معکوس تغییر می یاید.

    کلیدواژگان: کنترل اجتماعی، پتانسیل رفتار نابهنجار، تعهد اجتماعی، دلبستگی
  • شعبان اولادی، اسماعیل جهانبخش*، اصغر محمدی صفحات 103-141
    زمینه و هدف

    پدیده بدحجابی وتبرج (بدپوششی)یک مسئله اجتماعی است که باعث شیوع ناهنجاری اجتماعی، فرهنگی و روانی شده و امنیت اجتماعی و سلامت عمومی جامعه را تهدید می کند. براین اساس، پژوهش فعلی، قصددارد اثرات وپیامدهای پدیده بدحجابی وتبرج بر امنیت اجتماعی رادربین زنان بالای 15سال شهرتهران بررسی کند. روش تحقیق: روش پژوهش، پیمایشی است. حجم نمونه براساس فرمول کوکران و با دقت احتمالی مطلوب 04/0 تعداد600 نفرانتخاب شده است. برای پاسخ به سوالات پرسشنامه ازشیوه نمونه گیری چندمرحله ای وجهت اطمینان از پایایی ابزارتحقیق، ازضریب آلفای کرونباخ استفاده شده است. نتایج با استفاده ازآمارتوصیفی و استنباطی توسط نرم افزار آماری SPSSتجزیه وتحلیل گردید. 

    یافته ها

    بین پدیده بدحجابی وامنیت اجتماعی با مقدار 513/0و بین پدیده تبرج و امنیت اجتماعی بامقدار 546/0 رابطه به صورت مستقیم(مثبت)وجود دارد. همچنین ضریب همبستگی بین امنیت اجتماعی و متغیرهای ذکرشده (بدحجابی وتبرج) برابراست با(585/0)و نسبت F دلالت بر آن دارد که رابطه بین آنها به لحاظ آماری معنادار است (01/0 P<). بنابراین بین متغیرهای شش گانه امنیت اجتماعی پژوهش(امنیت اداری(شغلی)، امنیت اقتصادی، امنیت سیاسی، امنیت فرهنگی، امنیت خانواده و امنیت ارتباطی) با بدحجابی وتبرج ارتباط معنی داری وجود دارد.

    نتیجه گیری

    با توجه به معادله رگرسیون به دست آمده می توان نتیجه گرفت که با افزایش بدحجابی وتبرج میزان نگرانی نسبت به احساس امنیت اجتماعی نیزافزایش پیدا می کند وبراساس تحلیل رگرسیون چندگانه، میزان تبیین به دست آمده برابر با 362/0و ضرایب B برای بدحجابی 41/1و تبرج 338/2 بوده که متغیرها معنادار بوده است.

    کلیدواژگان: امنیت اجتماعی، عفاف، بدحجابی، تبرج
  • قدرت الله عباسی*، علیرضا حمیدی فر صفحات 143-169
    امنیت یکی از بارزترین وجوه بالندگی یک جامعه و زمینه ساز رشد، توسعه و ثبات آن محسوب می گردد. با توجه به اهمیت احساس امنیت بر ثبات اجتماعی و تمامی جنبه های زندگی افراد، بررسی آن از دیدگاه روان شناختی بسیار حائز اهمیت است. بنابراین، هدف پژوهش حاضر بررسی نقش عوامل روان شناختی حس انسجام فردی و نیازهای بنیادین روان شناختی در احساس امنیت عمومی شهروندان بود. روش این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی شهروندان شهر ساری بود که از این میان تعداد 305 نفر به روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای انتخاب شدند و داده ها از طریق پرسشنامه های حس انسجام فردی، نیازهای بنیادی روان شناختی و احساس امنیت عمومی جمع آوری شد. پایایی و روایی ابزارهای فوق رضایت بخش بودند. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از روش های آماری ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه و با استفاده از نرم افزار 21-SPSS انجام گرفت. یافته ها نشان داد که بین متغیر های حس انسجام فردی و نیازهای بنیادی روان شناختی با احساس امنیت رابطه مثبت و معناداری وجود دارد و این که این متغیرها به طور معنی داری پیش بینی کننده احساس امنیت می باشند. با توجه به یافته های پژوهش می توان گفت که دارا بودن ویژگی هایی روان شناختی مانند حس انسجام فردی و ارضای نیازهای بنیادی روان شناختی در افراد می تواند احساس امنیت را به طور مثبتی تحت تاثیر قرار دهد.
    کلیدواژگان: حس انسجام فردی، نیازهای بنیادی روان شناختی، احساس امنیت عمومی
  • حمزه نجفی، رضا عبدالرحمانی* صفحات 171-205
    هدف و زمینه

    این تحقیق «بررسی عوامل اجتماعی موثر بر گرایش دانش آموزان دبیرستانی به گروه های اراذل و اوباش در شهر ایلام» و به تعبیر دیگر تبیین سهم عوامل اجتماعی (خانواده، رسانه های گروهی، دوستان، محله زندگی و مدرسه) در گرایش دانش آموزان فوق به گروه های اراذل و اوباش است.

    روش

    این تحقیق از لحاظ هدف کاربردی و نحوه جمع اوری داده ها توصیفی- تحلیلی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری آن را کلیه معلمین، مدیران مدارس، همکاران انتظامی،کارشناسان قضایی و دانش آموزان پسر مقطع دبیرستان در شهر ایلام تشکیل می دهند، که با روش نمونه گیری طبقه ای متناسب از بین پنج طبقه مذکور بر اساس نسبت جمعیت جامعه آماری به صورت تصادفی ساده به تعداد 326 نفر انتخاب شدند. روش گردآوری اطلاعات میدانی و ابزار آن پرسشنامه محقق ساخته است. برای روایی پرسش نامه از روایی صوری و برای پایایی آن ازضریب آلفای کرونباخ (الفای متغیر وابسته برابر با 88/0) استفاده شد.

    یافته ها و نتیجه گیری

    یافته ها نشان دادند که به ترتیب نوع تربیت و جامعه پذیری خانواده ها (با ضریب 063/0)، وضعیت معیشتی (با ضریب 047/0)، محیط مدرسه (با ضریب 052/0)، دوستان و همسالان (با ضریب 057/0) و در آخر رسانه های جمعی (با ضریب 040/0) دارای بیشترین تاثیر جهت گرایش دانش آموزان دبیرستانی شهرستان ایلام به سوی گروه های اراذل و اوباش می باشند. همچنین طبق نتایج رگرسیون با ارتقای یک واحد عوامل اجتماعی(رسانه های جمعی، مدرسه، همسالان، خانواده و وضعیت معیشت)،0254/0 واحد گرایش به گروه های اراذل و اوباش در سازمان های مورد مطالعه ارتقا پیدا خواهد کرد. آزمون t مربوط به ضریب رگرسیون نیز در این جدول نشان می دهد که این ضریب معنی دار بوده (000/0= sig) و در برآورد میزان گرایش به گروه های اراذل و اوباش موثر می باشد.

    کلیدواژگان: اراذل و اوباش، خانواده، وضعیت معیشتی، رسانه های جمعی، محله، مدرسه، عوامل اجتماعی، ایلام
  • اعظم خطیبی* صفحات 207-248
    احساس امنیت اجتماعی زیربنای هرنوع تلاش از جمله خدمت برای اجتماع است و این تحقیق با هدف بررسی تاثیر احساس امنیت اجتماعی بر فعالیت برای خدمت به اجتماع به انجام رسیده است. مساله اصلی این است که احساس امنیت اجتماعی و ابعاد چندگانه آن چه رابطه ای با فعالیت برای خدمت به اجتماع دارد؟روش تحقیق پیمایشی و مقطعی از نوع توصیفی - تحلیلی است و150 نفر از کارکنان ادارات و سازمان های دولتی شهر همدان با روش نمونه گیری متناسب با حجم مورد مطالعه قرار گرفت. ابزارگردآوری اطلاعات، پرسش نامه بود. ضرایب پایایی آلفای کرونباخ برای مقیاس احساس امنیت اجتماعی 5/95 درصد و برای مقیاس فعالیت برای خدمت به اجتماع 4/89 درصد به دست آمد. از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیره به عنوان روش تحلیل آماری استفاده شد. ضریب همبستگی نشان داد که متغیر احساس امنیت اجتماعی با ترکیب چهار بعد آن دارای 577/0 همبستگی با فعالیت برای خدمت به اجتماع است و هر یک از ابعاد، با فعالیت برای خدمت به اجتماع، همبسته اند(000/0=p). احساس امنیت جمعی (577/0=r) احساس امنیت جانی(446 /0=r)، احساس امنیت فکری(426/0=r) و احساس امنیت مالی (365/0=r) به ترتیب بیشترین همبستگی را با خدمت به اجتماع دارند. نتایج رگرسیون باتوجه به R2 گام اول نشان داد که فقط بعد احساس امنیت جمعی 346/0 از تغییرات خدمت به اجتماع را تعیین می کند. طبق R2 گام دوم، احساس امنیت جانی به همراه احساس امنیت جمعی 381/0 از تغییرات خدمت به اجتماع را تعیین می کنند. نتیجه نهایی نشان داد که ارتباط قوی و مستقیمی بین احساس امنیت اجتماعی و فعالیت برای خدمت به اجتماع وجود دارد بدون وجود احساس امنیت اجتماعی، انگیزه ای برای فعالیت برای خدمت به اجتماع به وجود نخواهد آمد که باید مورد توجه مسئولین قرار گیرد.
    کلیدواژگان: احساس امنیت اجتماعی، احساس امنیت فکری، احساس امنیت مالی، احساس امنیت جمعی، فعالیت برای خدمت به اجتماع
  • حسین مسلمی*، سید طاهر فاضلی صفحات 249-274

    سرمایه اجتماعی به دلیل کارکرد و آثار غیر قابل انکاری که در جهات مثبت و منفی بر جامعه و دیگر سازه های اجتماعی دارد، برای نظریه پردازان و متولیان امور عامه، مهم و حیاتی به شمار رفته و رصد مستمر و دائمی آن از جمله ضرورت های هر نظام سیاسی است که می بایست در خدمت مدیریت کلان و راهبردی جامعه قرار گیرد. به همین دلیل مسئله پژوهش حاضر این است که سرمایه اجتماعی در تولید احساس امنیت چه سهمی را دارا می باشد. برای پاسخ به این پرسش بنیادی، تعداد 176 نفر از افراد بالای 16 سال از مناطق سه گانه شهر زنجان به روش نسبیت و با لحاظ جمعیت شهر از طریق خوشه ای چند مرحله ای تحت نظارت یکی از موسسات پژوهشی ملی کشور انتخاب و منطبق با نقشه بلوک بندی شهر پرسشنامه ها تکمیل گردید. یافته های پژوهش نشان داد که بین «سرمایه اجتماعی» برحسب جنسیت تفاوتی وجود نداشته و سازه «سرمایه اجتماعی» با ترکیب متغیرهای «امید به آینده»، «اعتماد»، «نشاط در زندگی» و «رضایت از زندگی»، با سازه «احساس امنیت» دارای همبستگی حدود 5/0 می باشد. همچنین تحلیل رگرسیونی «سرمایه اجتماعی» با متغیرهای سه گانه امید به آینده، اعتماد و نشاط در زندگی حدود 33 درصد از تغییرات «احساس امنیت» را تبیین نمود.

    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، احساس امنیت، اعتماد، امید به آینده
  • علی عنبری، علی حسین حسین زاده*، منصور حقیقتیان صفحات 275-311
    زمینه و هدف

    امروزه گسترش میزان استفاده از فضای مجازی و سرعت انتشار اخبار جرائم و ناامنی، فعالیت های روزمره انسان ها را در دنیای واقعی تحت تاثیر قرار داده به نحوی که با تهدید مولفه های امنیت اجتماعی به کاهش احساس امنیت شهروندان منجر شده است. پژوهش حاضر با استفاده از تئوری ها و نظریه های مرتبط با موضوع در حوزه های امنیت اجتماعی و رسانه های ارتباطی نوین، ضمن تدوین و ارائه فرضیاتی به دنبال پاسخگویی به این سوال است که آیا استفاده از فضای غیر حقیقی و اینترنت که از لوازم جهانی شدن است باعث تضعیف احساس امنیت اجتماعی می شود.

    روش

    اطلاعات پژوهش با روش پیمایشی و از نمونه ای به حجم 384 نفر که از طریق فرمول نمونه گیری کرجسی و مورگان تعیین شده به دست آمده است. جامعه آماری شامل کلیه افراد16 سال به بالای شهرستان ایلام می باشد که با روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شده و اطلاعات گردآوری شده به کمک نرم افزارهای متناسب مورد تجزیه و تجزیه وتحلیل قرار گرفته است.

    یافته ها

    یافته های تحقیق علاوه بر تایید روابط بین متغیرهای مستقل و وابسته حاکی از آن است که اثر متغیر میزان استفاده از فضای مجازی بر احساس امنیت اجتماعی معادل(42/0) است. ضمن این که آزمون متغیرهای میانجی تحقیق نیز نشانگر وجود یک رابطه غیر مستقیم بین فضای مجازی و احساس امنیت اجتماعی با میانجی گری اعتماد و وفاق اجتماعی بود.

    کلیدواژگان: احساس امنیت اجتماعی، فضای مجازی، نوع استفاده از فضای مجازی، اعتماد اجتماعی، وفاق اجتماعی
|
  • Fereydoun Ghorbani, Hamid Ansari *, Reza Ali Mohseni Pages 1-37
    Introduction

    Given the increasing number of female headed households and their decisiverole in providing family livelihood, the impact of social protection on social safety feelingswas measured by the family head and their level of knowledge, attitude and behavior towardsupport services were examined.In this research, objectivity security refers to the individual’s lifestyle and to the degree ofactual and potential risks and risks in the community, which are shown in specifc proportions.But mental security is an emotional indicator and depends on the degree of satisfaction andsatisfaction of the person with the security conditions governing the community and theindividual’s perception of these circumstances.The main focus of this research is on combining and comparing the results and fndingsof research conducted and identifying the priorities and needs of the lives of female headedhouseholds with an emphasis on the sense of social security.

    Method

    This research has been conducted with documentary and library study methods,systematic review and quantitative meta-analysis. A study of documents and libraries for thereview of texts and theories and a systematic review and quantitative meta-analysis have beenused to examine the nature of previous research.Research articles and postgraduate thesespublished in the period 1380 to 1395 with the topic of women heads of household formthe statistical community.Meanwhile, the effect of supportive services on the social safety ofwomen headed by households was also measured in a self-made Kapital scale questionnaire,focusing on three levels of knowledge, attitude, and behavior.

    Results

    The fndings of this research were categorized into fve main categories relatedto the years of research, the questionnaire, the theoretical framework, the methodologyused in each research, and fnally the key fndings from the reviewed research.From the keyfndings, three positive fndings from social support (social health, empowerment and qualityof life) were extracted from the female head of household.Meanwhile, there was a signifcantrelationship between the various dimensions of social security and formal protection in allthree levels of knowledge, attitude and behavior.Discuss:. Adopting a sociological perspective and having a social approach toissues of female head of household and increasing social support from this grouphas a signifcant role in promoting their social security feeling

    Keywords: Female Head of Household, priorities, needs of life, Systematic review, meta-analysis, Sense of Social Security
  • Ali Anbari *, Bahram Bayat Pages 39-71

    The sense of social security in the society provides the context for the adjustmentbetween different ethnic, religious, and racial social groups (due to the diversity ofthese indicators in our country) and creates a safer social environment for socialinteractions between groups. In other words, in the event of a feeling of Socialsecurity in society, the security of different groups that are attributed to variousidentities. The main purpose of this research is to investigate the effect of publicopinion management on the sense of social security of Ahwaz citizenship and toanswer the question as to how public administration is influenced by social securityamong Ahwaz citizenship. The statistical population of this research consisted of allindividuals aged 15 years and older in Ahvaz city in 2014-2015. The research methodin this research has been two methods of documentary and survey. The sample sizeis estimated at 475 people using the Sample Power.software. The quota samplingmethod is proportional to the size based on age, gender and location variables.The results indicate that the use of internal media, intellectual leaders, propaganda,proft-seeking and ideational pressure groups has a direct and signifcant effect onthe social security of the individuals under study, and the rumors, the rate of use,social networks and foreign media have a reverse effect And has a signifcant impacton the social safety of the subjects studied

  • Siroos Ahmadi *, Mohammad Hoseinebtekari, Darioush Boostani Pages 73-101

    Social control refers to monitoring tools that includes both formal and informaldimensions. Control theorists believe that social control mechanisms from theviolation of the norms and rules of holding mass society. And through cohesivenessand connectivity to social institutions reduces criminal behavior. Accordingly, the mainaim of the present research is to explain the effect of social control on the potentialof abnormal behaviors And the theoretical model used is Hirschi's four-dimensionaltheory. Research method was the survey one, the population was all citizens aged 18to 65 in the urban and rural areas of Kohgiluyeh and Boyerahmad province that 450people were selected using multi-stage random sampling method. Research tools weretwo researcher-made questionnaires whose validity were measured using content andconstruct validity, and their reliabilities were calculated through Kuder- Richardsonand Cronbach Alpha’s coeffcients. Results of the structural equation modelingshowed that; ssocial control has a signifcant negative effect on the potential forabnormal behavior And is able to explain 94 percent of the variation of the dependentvariable. Also, the effect of social control on the abnormal behavior potential (-0.97)is signifcant, which is signifcant due to the T (16.2) value of this coeffcient Andshows that, for each unit of change in social control, the probability of abnormalbehavior is 97 percent in the opposite direction of change.

    Keywords: social control, Potential for Abnormality, social commitment, attachment
  • Shaban Oloudi, Esmaeil Jahanbakhsh *, Asghar Mohammadi Pages 103-141
    Background and Purpose

    The unveiling and flaunting (bad cover) phenomenonis a social issue that causes the prevalence of social, cultural and psychologicalanomalies and threatens social security and public health. Accordingly, the presentstudy aims to investigate the effects and consequences of the unveiling and flauntingphenomenon on social security among women over the age of 15 in Tehran.

    Method

    The research method is survey. Sample size based on the Cochranformula and with a probable accuracy of 0.04, 600 people. A multi-stage samplingmethod was used to answer the questionnaire questions and Cronbach's alphacoeffcient was used to ensure the reliability of the research tool. The results wereanalyzed using descriptive and inferential statistics using SPSS software.

    Findings

    There is a direct (positive) relationship between unveiling and socialsecurity with a value of 0/513 and between the phenomenon of flaunting andsocial security with a value of 0/546. Also, the correlation coeffcient between socialsecurity and the mentioned variables is equal to (0.585) and F ratio indicates that therelationship between them is statistically signifcant (P <0.01). Therefore, there is asignifcant relationship between the six variables of social security research (offcesecurity (occupation), economic security, political security, cultural security, familysecurity and communication security) with unveiling and flaunting.

    Result

    Regarding the obtained regression equation, it can be concluded thatincreasing the amount of unveiling and flaunting the level of Worried about thesense of social security also increases. Based on multiple regression analysis, theobtained explanation was equal to 0.362 and the coeffcients B were unveiling 1.41and 2.338 flaunting, and the variables were signifcant

    Keywords: Social Security Chastity, Unveiling, flaunting
  • Ghodratollh Abbasi *, Alireza Hamidifar Pages 143-169
    Security is one of the most prominent aspects of a community and recognizes asthe basis for the growth, development and stability of that society. Considering the importance of Senseof security on social stability and all aspects of people's lives, it is very importantto consider it from a psychological point of view. The aim of the present study isto investigate the role of psychological factors of sense of coherence and satisfyingbasic psychological needs in Sense of public security. The method of this researchwas descriptive of correlational. Population of this study included all citizens over18 years of Sari among them 305 citizens were selected through multi-stage clustersampling method based on Morgan and Krejcie randomization table and completedthe scales of sense of public security, sense of coherences, satisfaction of basicneeds psychological. These tools were satisfactory reliability and validity. Dataanalysis was conducted using Pearson correlation coeffcient and multiple regressionanalysis using software 21-SPSS. The fndings showed that there is a signifcantrelationship between sense of coherence and satisfying basic psychological needswith sense of public security and these variables signifcantly predicted their senseof public security. According to this fndings can be said that having psychologicalcharacteristics such as sense coherence and satisfying basic psychological needs inindividuals can positively affect public safety.
    Keywords: sense of coherence, satisfying basic psychological needs, sense of public security
  • Hamze Najaf, Reza Abdulrahmani * Pages 171-205

    The present study was conducted to investigate the social factors affecting thetendency of high school students to thugs groups in Ilam city.In this research, therate of respondents’ consent to social dimensions affecting the tendency of highschool students to thugs groups As research questions were evaluated.This researchwas applied in terms of its purpose and based on descriptive-analytic data collectionmethod,And conducted in a survey method and this survey was carried out using aquestionnaire.The statistical population of the research is teachers, school instructors,law enforcement colleagues, judicial experts and male high school students in IlamCity and 326 samples were selected using a proportional volume sampling method.To assess the validity of the questionnaire after the negotiation and consultation ofthe experts and the informant about the situation, the questionnaire was completedand the validity of the questionnaire was evaluated. The total Cronbach’s alphacoeffcient of 0.88 shows that the questionnaire has a reliability is up.To answer theresearch questions, one-sample test, Chi-square test, Pearson correlation test andCronbach’s test were used.Findings and

    Conclusion

    The fndings showed that the type of education andsocialization of families (with a coeffcient of 0.63), livelihoods (with a coeffcientof 0.047), school environment (with coeffcient of 0.052), friends and Peers (witha coeffcient of 0.057) and fnally mass media (with a coeffcient of 0.04) have thehighest impact on the tendency of high school students in Ilam city to groups of thugsAlso, according to the results of regression, by promoting a unit of social factors(mass media, school, peers, families, and livelihood), the 0/254 unit of tendencytoward thugs in the studied organizations will be enhanced. The t-test of theregression coeffcient also shows that this coeffcient is signifcant (sig = 0/000) andis effective in estimating the tendency toward thugs.

    Keywords: thugs, high school students, family, Livelihoods, mass media, Education
  • Azam Khatibi * Pages 207-248
    The social security sense is base of any effort, including serving the communityand the goalof this research has been assessment of effect of social security sense on activityfor servingthe community. The main issue is that the sense of social security and its multipledimensions, what is the relationship with activity to serve the community?The methodof research was survey and cross-sectional descriptive-analytical type, And 150employees of government departments and offces of Hamadan city were studied byProportional sampling method. Data collection tool was a questionnaire. Reliabilitycoeffcients of Cronbach's alpha for the social security sense scale was 95.5% andfor the activity for serving the community scale was 89.4%. Pearson correlationcoeffcient and multivariate regression were used as statistical analysis. Coeffcients ofcorrelation showed the Social security feeling variable with the combination of fourdimensions has 0.577 percent. Correlation with activity for serving the communityand each dimensions have correlation with activity for serving the community (p =0.000). The feeling of collective security (r =0.476), feeling of life security (r= 0.446),feeling of intellectual security (0.426) and the feeling of fnancial security (r = 0.356)have the most correlation with serving the community Respectively. The regressionresults according to R2 in frst step showed that only the collective security sensedimension had the.346 of the changes of serving the community. According toR2 in second step, the feeling of life security along with collective security sensedetermined the 0.381% of the changes of serving the community. Finally resultsshowed that there is a strong and direct relationship between the feeling of socialsecurity and activity for serving the community.Without feeling of social securitywill not exist any Incentive for activities for serving the community, and should beconsider by the governors.
    Keywords: feeling of social security, feeling of intellectual security, feeling of fnancial security, feeling of community security, community service
  • Hossein Moslemi *, Seyed Taher Fazeli Pages 249-274

    Social capital has been important for public opinion theorists and public fguresdue to their ineffective and negative effects on society and other social structures,and its continuous and permanent observation, including the necessities ofevery political system Which should serve the needs of the macro and strategicmanagement of society.For this reason, the present research question is how much social capitalcontributes to the production of a sense of security.To answer this fundamental question, the number of 176 people over 16 years ofage from Zanjan's three regions was selected by relativistic method and in terms ofthe population of the city through a multistage cluster under the supervision of oneof the national research institutes of the country and in accordance with the BlockMap The city of questionnaires was completed.Research fndings showed that there is no difference between social capital interms of gender and the structure of social capital combined with the variables ofhope for the future, trust, vitality in life and life satisfaction, with a sense of securitystructure with a correlation of 0/5 is.Also, the regression analysis of social capital with three variables of hope for thefuture, trust and vitality in life explained about 33% of changes in sense of security

    Keywords: social capital, sense of security, Trust, Hope for the future
  • Ali Anbari, Ali Hossein Hossein Zadeh *, Mansour Haghighatian Pages 275-311
    Field and Purpose

    Today, the expansion of the use of cyberspace and thespeed of the dissemination of news of crime and insecurity have affected the dailyactivities of humans in the real world in a way that has reduced the sense of securityof citizens through the threat of social security components. The present study usestheories and theories related to the subject in the areas of social security and moderncommunication media, while formulating and assumptions about the answer tothe question of whether the use of the non-real-world space and the Internet, Itundermines the sense of social security.

    Methodology

    Research data were obtained by survey method and using aquestionnaire technique from a sample of 384 people that were determined throughthe Kerjesi and Morgan sampling formulas..The statistical population includesall people over 16 years old in Ilam city who have selected by multistage clustersampling method and the collected data have analyzed by Fits softwares.

    Findings

    The fndings of the study, in addition to confrming the relationshipsbetween independent and dependent variables, indicate that the effect of thevariable of the amount of use of cyberspace on social security is equivalent (0.42).Meanwhile, the examination of the mediating variables of the research also indicatedan indirect relationship between cyberspace and social security feeling through themediation of trust and social consensus

    Keywords: social security sense, Cyberspace, The type of use of cyberspace, social trust, social consensus