فهرست مطالب

منابع انسانی ناجا - پیاپی 54 (زمستان 1397)

نشریه منابع انسانی ناجا
پیاپی 54 (زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/12/16
  • تعداد عناوین: 6
|
  • حاجیه رجبی فرجاد*، سید حسن سید اسمعیل صفحات 9-34

    در دنیای پر رقابت کنونی، سازمان ها برای دستیابی به موفقیت و افزایش توان رقابت و جلب رضایت مشتری، باید به دنبال افزایش کیفیت خدمات، باشند. در این پژوهش ارزیابی کیفیت خدمات اماکن رفاهی ناجا از منظر دریافت کنندگان خدمات بر اساس مدل سروکوال مورد بررسی قرار گرفته است. تحقیق از نظر هدف کاربردی  و از نظر روش توصیفی- پیمایشی است. جامعه ی آماری شامل کلیه کسانی است که از فروردین 94 تا فروردین 69  از اماکن رفاهی ناجا استفاده کرده اند و شامل 129 هزار خانواده است که حجم نمونه پژوهش بر اساس فرمول کوکران 383 نفر بوده است  که به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای نسبی انتخاب شدند. روایی ابزار به کار رفته در این تحقیق  از طریق صوری و سازه ای و پایایی پرسشنامه از طریق آلفای کرونباخ  بررسی و تایید شد. برای تجزیه تحلیل داده از آزمون کلموگروف-اسمیرنوف و تی مستقل استفاده شده است. نتایج تحقیق حاکی از آن است که انتظارات مهمانان اماکن رفاهی ناجا  در فرضیه اصلی  با شکاف 6/0 پایین تر از ادراکات آنان است و در فرصیه های فرعی انتظارات مهمانان در ابعاد عوامل محسوس و قابلیت اعتماد بالاتر از ادراکات آنان است و شکاف خدماتی موجود  بیانگر کاهش رضایتمندی مهمانان از خدمات ارائه شده توسط اماکن رفاهی ناجا در ابعاد فوق است و در سایر ابعاد شکاف خدماتی وجو نداشته و رضایتمندی حاصل است و همچنین از نظر مهمانان بعد پاسخگویی بالا ترین رتبه را نسبت به سایر ابعاد دارد.

    کلیدواژگان: کیفیت خدمات اماکن رفاهی، اماکن اقامتی، قابلیت اعتماد، پاسخ گویی، همدلی، عوامل محسوس
  • صمد شیرپور، غلامرضا شاه محمدی، اکرم پسندیده صفحات 35-58

    تخلفات کارکنان  یکی از مهم ترین مسائل حوزه مدیریت منابع انسانی سازمان می باشد و در صورت نبود مکانیسمی برای شناسایی کارکنان مستعد تخلف، سازمان با چالش های مختلفی مواجه خواهد شد. با استفاده از فن های داده کاوی می توان بهترین بهره را از انبوه اطلاعات جمع آوری شده سازمان ها برد. هدف این تحقیق بررسی رابطه تخلفات با اطلاعات فردی کارکنان ناجا با روش داده کاوی می باشد. این پژوهش ازنظر هدف کاربردی و ازنظر روش، از نوع توصیفی و تحلیلی بر اساس روش داده کاوی می باشد. تعداد 43 عنوان تخلف در سطح ناجا تعریف شده می باشد. تعداد 5 مورد ازاین تخلفات که از میزان سطح وقوع یا جامع آماری هدف از فراوانی بالاتری برخوردار می باشند را تحت عنوان تخلفات شایع از آنان یاد می شود و شامل: 1- غیبت 2- سستی و سهل انگاری در انجام وظایف 3- عدم حضور به موقع در محل خدمت 4- عدم رعایت قوانین و مقررات و 5 - عدم احساس مسئولیت می باشد جامعه آماری این تحقیق، داده های مربوط به تخلفات شایع کارکنان ناجا و حجم نمونه داده های سال 1395 می باشد. بررسی روش های مختلف داده کاوی نشان داد که بهترین روش برای داده های موجود و تحلیل تخلفات کارکنان، روش درخت تصمیم C5 می باشد. در فرآیند تحقیق داده ها به دو دسته آزمایشی و آموزشی تقسیم و صحت پیش بینی بر این اساس در حالت های مختلف تعیین گردید. نتایج حاصله نشان داد که برجسته ترین خصیصه کارکنان در وقوع تخلف به ترتیب اهمیت  ا) رسته 2) یگان محل خدمت و 3) سن خدمتی می باشد.

    کلیدواژگان: داده کاوی، تخلفات شایع، اطلاعات فردی - نیروی انسانی، کارکنان ناجا
  • سعید زارع*، پرویز آهی صفحات 59-76

    هدف اصلی این تحقیق بررسی عوامل موثر برجبران خدمات کارکنان ناجا و رتبه بندی آنها می باشد. جبران خدمات به هرنوع دریافتی و ارزشی اطلاق می گردد که کارفرما یا سازمان در قبال انجام کار افراد برای سازمان، پرداخت یا ایجاد می کند؛ جبران خدماتی که سازمان تامین می کند شامل جبران خدمات مالی و جبران خدمات غیر مالی می گردد. این تحقیق از نوع کاربردی است و از نظر روش، توصیفی- تحلیلی و از طریق پیمایش بصورت پرسش نامه مشتمل بر42سوال صورت گرفته است. پرسش نامه پس از تایید اساتید خبره با رشته مرتبط به منظور دستیابی به هدف تحقیق در بین 141 نفر از  کلیه کارکنان شاغل در معاونت نیروی انسانی ناجا که از تعداد 500 نفر جامعه آماری و با استفاده از روش های نمونه گیری طبقه ای و به صورت تصادفی ساده انتخاب گردیده اند توزیع شده است. برای تعیین پایایی از روش آلفای کرونباخ استفاده شد که با توجه به ضریب 90٪ بدست آمده از اعتبار مطلوبی برخوردار می باشد. داده های حاصل از پرسش نامه بوسیله نرم افزار آماریspss  پردازش شده و فرضیات تحقیق با استفاده از آزمون ضریب همبستگی رگرسیون بررسی و تاثیر متغیرهای مستقل بر متغیر وابسته مورد تجزیه و تحلیل قرار خواهد گرفت. نتایج بدست آمده نشان می دهد که با اطمینان 95٪ و با توجه به کوچکتر از 05/0 بودن سطح معنی داری در مورد تمامی متغیرها، می توان اظهار داشت که از نظر جامعه آماری تمامی عوامل جبران خدمات کارکنان تاثیر معنی داری در جبران خدمات کارکنان در معاونت نیروی انسانی ناجا دارند.

    کلیدواژگان: جبران خدمات، نظام جبران خدمات، پاداش های مالی و پاداش های غیرمالی
  • داریوش غلام زاده*، امیر حسین یاوری بافقی صفحات 77-102

    پژوهش حاضر ب هدنبال بررسی تاثیر منش کارکنان ناجا در مناطق صعب المعیشه بر دلبستگی شغلی آناناست. چنین پژوهشی م یتواند به سازمان ناجا در شناسایی عوامل موثر بر دلبستگی شغلی کارکنان مخصوصادر مناطقی جغرافیایی که شرایط مناسبی هم برای زندگی در آن ها فراهم نیست کمک کند.پژوهش حاضراز نوع پیمایشی از لحاظ هدف کاربردی و از نظر جمع آوری داد ه ها متکی به ابزار پرسشنامه است. دراین پژوهش از دو پرسشنامه استاندارد ارزیابی منش رهبری 3) کراسان و همکاران 2016 (و پرسشنامهدلبستگی شغلی)شاوفلی و همکاران 2002 (استفاده شده است. جامعه آماری مورد مطالعه کارکنان پایورو پیمانی یگانهای عملیاتی ناجا در شش استان آذربایجان غربی، سیستان و بلوچستان، کردستان، بوشهر،خوزستان و هرمزگان هستند. تجزیه و تحلی لها نشان دادند که منش افراد بر دلبستگی آنان تاثیر معن یداریدارد. از مه مترین نتایج پژوهش حاضر این است که بعضی از مولفه های منش مثل فروتنی میانه روی، عدالت،پاسخ گویی و شجاعت بر دلبستگی شغلی افراد در ابعادی مثل فدایی شدن مجذوب شدن و سرزندگی تاثیرمعن یدار دارند. آزمون آنتروپی شانون روی داده های جمع آوری شده نشان داد که متولیان فرایند مدیریتمنابع انسانی در سازمان معظم ناجا در هنگام انتخاب و پرورش افراد ابعاد فروتنی، میانه روی، عدالت،پاس خگویی و شجاعت را در اولویت کار خود قرار دهند.

    کلیدواژگان: منش، دلبستگی شغلی، مناطق عملیاتی، کارکنان ناجا
  • اقبال حسینی صدر، امیرحسین یاوری بافقی، ضیاء افرازکنجین صفحات 103-138

    هدف از تدوین مقاله حاضر طراحی، تبیین و تدوین نظام جامع خدمات مطلوب کارکنان مامور به خدمت و منتسبین ناجا است. تدوین نظام جامع کارکنان مامور به خدمت و منتسبین ناجا از نظر هدف کاربردی و روش آن به اعتبار ماهیت جمع آوری داده ها از نوع تحلیلی است. جامعه آماری کلیه کارکنان مامور به خدمت در موسسات، ادارات و سازمان های دولتی را تشکیل می دهد. حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران 80 نفر تعیین شد. روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای بود. برای گردآوری داده ها از یک پرسشنامه 23 گویه ای محقق ساخته استفاده شده است. پایایی پرسشنامه با استفاده ازضریب آلفای کرانباخ 84/0 تعیین گردید.. یافته های حاصل از تجزیه و تحلیل پرسشنامه و همچنین مصاحبه با مدیران و روسای معاونت نیروی انسانی  ناجا حاکی از آن است که نظام جامع ارائه خدمات به مامورین به خدمت و منتسبین ناجا مشتمل بر 5 خرده نظام حقوقی و قانونی، عملیاتی، ساختاری،  راهبردی و  عملکردی است.نتایج حاصل از تحقیق نشان دادند که در نظام جامع خدمات رسانی به کارکنان مامور به خدمت و منتسبین ناجا، خرده نظام حقوقی و قانونی در مقایسه با دیگر خرده نظام ها در جهت ارائه خدمات مطلوب تر از اهمیت بسزایی برخوردار بوده و در راستای نیل به وضع موجود این خرده نظام ها مورد تاکید معاونت نیروی انسانی ناجا قرار می گیرند و پس از آن خرده نظام عملیاتی و ساختاری به ترتیب از مهم ترین اولویت های مربوط به ارائه خدمات به این قشر از کارکنان می باشند.

    کلیدواژگان: نظام جامع، ارائه خدمات، کارکنان مامور به خدمت، منتسب، معاونت نیروی انسانی ناجا
  • حسین بجانی*، داریوش رحمتی، محمدرضا ضابط صفحات 139-166

    فراتحلیل به تحلیل تجمعی پژوهش هایی می پردازد که درباره موضوعی خاص انجام شده اند. هدف اصلی این مقاله فراتحلیل مطالعات مرتبط با رابطه انگیزش و تعهد سازمانی با عملکرد کارکنان ناجا می باشد. تحقیق حاضر با توجه به هدف آن، از نوع کاربردی می باشد. بنابراین واحد تحلیل در این فراتحلیل، مطالعات انفرادی پژوهشگران مختلف در حوزه مورد اشاره  است. جامعه تحقیقاتی شامل 18 پژوهش مرتبط با رابطه انگیزش  و تعهد سازمانی با عملکرد کارکنان ناجا می باشد. جهت نمونه گیری از جامعه یادشده، از طریق نمونه گیری هدفمند که حائز شرایط و ملاک های انتخاب باشد، 11 پژوهش با رویکرد فراتحلیل انتخاب شده است. جمع آوری اطلاعات از طریق سامانه جامع اطلاعات پژوهشی و سامانه نشریات ناجا می باشد. ابزار گردآوری داده ها فیش برداری و کدگزاری پژوهش های مربوطه می باشد. یافته های تحقیق نشان می دهد متغیر مستقل انگیزش با 6 آماره استخراج شده از فرضیات مربوط به انگیزش و عملکردکارکنان، اندازه اثرات ترکیبی تصادفی آن 312/0 است که بر اساس جدول تفسیری کوهن در بازه متوسط(بین 3/0 تا 5/0) قرار دارد. متغیر تعهد سازمانی با 5 آماره استخراج شده اثرات ترکیبی تصادفی آن 535/0 است که در بازه زیاد(بین 5/0 تا 1) قرار گرفته است. با توجه به فراتحلیل انجام شده می توان نتیجه گرفت که متغیر تعهد سازمانی نسبت به متغیر انگیزش تاثیر بیشتری بر عملکرد کارکنان دارد.

    کلیدواژگان: فرا تحلیل، عملکرد شغلی، انگیزش، تعهد سازمانی، کارکنان ناجا
|
  • Hajieh Rajabi Farjad*, Seyde Hasan Seyde Esmail Pages 9-34

    In today's high-level competitive world, organizations must seek to improve services quality in order to succeed. This will require more attention to the welfare service series. In this research, the evaluation of the quality of NAJA's services is considered from the perspective of service recipients based on the SERVQUAL model. The research is practical based on the descriptive-survey method. The statistical population consisted of all those who used NAJA welfare facilities from April 2016 to April 2017 of 129 thousand families. The sample size was 383 people based on Cochran formula, selected by stratified random sampling method. The validity of the tool used in this research has been verified by formal and structural and reliability of the questionnaire test through Cronbach's alpha. The data has been analyzed using the Kolmogorov - Smirnov test and independent T-test. The results of the research show that the expectations of guests of welfare facilities in NAJA in the main hypothesis with a gap of 0.6 are lower than their perceptions, and in the subjective expectations of the guests in terms of tangible factors and reliability are higher than their perceptions and indicate the existing service gap. By reducing the satisfaction of the guests from the services provided by NAJA welfare facilities is in the above dimensions (tangible and reliability factors), and in other dimensions there is no service gap and satisfaction, as well as in terms of the number of guests, the responsiveness dimension is the highest level in comparison to other dimensions.

    Keywords: quality of services, welfare facilities, Residences, Reliability, Responsiveness, Empathy, Tangible factors
  • Samad Shirpour, Gholamreza Shah Mohammadi, Akram Pasandideh Pages 35-58

    Employee malfeasances are one of the most important issues of an organization human resources management. The lack of a mechanism to identify abusive employees causes the organization to face various challenges. Using data mining methods technicians can benefit from the bulk of information gathered by organizations. The purpose of this study is to investigate the relationship between violations and the individual information, using data mining method. This research is applied in terms of purpose and descriptive – analytical in terms of method, based on data mining procedure. There are 43 violations in the NAJA level. Five of these violations, which are more frequent than the incidence rate or objective statistical community, are referred to as "common violations" and include: 1) absenteeism 2) laziness and laxity in the performance of duties.  3) not to be on time at service place 4) failure to observe laws and regulations 5) lack of responsibility. The population of this research, Data on common misconduct of NAJA staff and sample size Data is 1395 years. Investigating different methods of data mining showed that the best method for the existing data and analysis of employee violations is the method of decision tree C5. In the research process, data is divided into experimental and educational categories and based on this prediction accuracy was determined in different situations. The results showed that the most prominent feature of employees in the occurrence of an offense is in the order of importance of (1) category 2) service unit and 3) service age.

    Keywords: Data Mining, common violations, individual information, Human Resources, NAJA Staff
  • Saeid Zare*, Parviz Ahi Pages 59-76

    The main objective of this research is to investigate the effective factors of compensating NAJA staff service and ranking. Service Compensation is any type of service or value that an employer or organization makes or pays for or creates for an organization service; Compensation of services that the organization provides involves financial services and non-financial services. This research is practical and descriptive-analytical in terms of method, and has been conducted through questionnaire survey of 42 questions.  A questionnaire was approved by qualified professors of related fields. After that in order to achieve the purpose of the research the questionnaire has been distributed among 141 staff members of the NAJA staff deputy from 500 people in the statistical population using stratified sampling methods and the simple random selection. To determine the reliability Cronbach's alpha method has been used, which according to 90% coefficient obtained is a desirable reliability. The data were analyzed by SPSS software and the research hypotheses were analyzed using regression correlation coefficient test and the effect of independent variables on the dependent variable will be analyzed. The results show that with 95% confidence and with a significance level of more than 0.05 of all variables, it can be stated that in terms of statistical society, all the factors of employee service has the significant effect on service compensating of employees in human resources deputation. On the other hand, based on the average of the calculated ranking

    Keywords: Compensation, Services Compensation, financial rewards
  • Dariush Gholamzadeh*, Amir Hossein Yavari Bafghi Pages 77-102

    The present research seeks to investigate the effect of NAJA staff manner on their occupational attachment in hard living areas. Such research can help the NAJA organization to identify the factors affecting employee job interest, especially in geographic areas that do not provide the right conditions for living. The research method is survey based and in terms of purpose is applied and in terms of collecting data, it is based on the questionnaire's tool. In this research, two standard questionnaires of Leadership Assessment (Krasan and coworkers, 2016) and job interest questionnaire (Shawfli and coworkers, 2002) have been used. The statistical population of this study is descriptive and cohort workers of NAJA operational units in six provinces of WEST AZERBAIJAN, SISTAN VA BALOCHISTAN, KURDISTAN, BUSHEHR, KHUZESTAN, and HORMOZGAN. The total number of the community is 32,499 persons. The analyses showed that the effect of individuals conduct on their job interest is a significant effect. One of the most important results of this study is that some of the components of behavior such as humility, moderation, justice, accountability, and courage have a significant effect on their job interest in dimensions such as sacrifice, fascination, and vitality. The SHANON ENTROPY test on the collected data showed that the managers of the HRM (human resource management) in vast organization NAJA put their humility, moderation, justice, accountability, and courage in their priority during the selection and education of individuals.

    Keywords: conduct, job interest, operational areas, NAJA Staff
  • Eghbal Hosseini Sadr, Amir Hossein Yavari Bafghi, Zia Afraz Konjin Pages 103-138

    The purpose of the present article is to design, explain and formulate a comprehensive system of desirable services to the employees of the service and NAJA appointees. Establishing a comprehensive system of services for the employees of the service and NAJA appointees is applied in terms of its purpose and its method considering the nature validation of the data collection is in an analytical form. In this research, by Determining previous actions and study and evaluating existing guidelines in terms of the employees of the service and NAJA appointees and print reading and comparing each of them a comprehensive system of services for the employees of the service and NAJA appointees has been designed and collected and will be done. The results of the analysis of the questionnaire as well as the interviews with the directors and deputies of the staff of the NAJA indicate that comprehensive system of services for the employees of the service and NAJA appointees, includes 5 legal, juridical sub-systems, operational, structural, strategic and operational. The results of the research showed that in the comprehensive system of services for the employees of the service and NAJA appointees, the legal and juridical system in comparison with other sub-systems is more important than the other sub-systems, in order to achieve the current status of this Sub-groups are emphasized by the NAJA Human Resource Officer, after which the operational and structural subsystems are the most important priorities for the provision of services to this group of employees, respectively.

    Keywords: comprehensive system. Service, appointees, assignees employees, NAJA human resources
  • Hosein Bejani*_Dariush I Rahmat_Mohammad Reza Zabet Pages 139-166

    Meta-analysis leads to a cumulative analysis of research on a particular topic. The main purpose of this paper is to analyze studies around the relationship between motivation and organizational obligation and the performance of NAJA’s personnel. This paper is practical research; therefore, the analysis unit of this meta-analysis is consist of the individual studies conducted by various researchers in the field. The statistical population includes 18 studies around the relationship between motivation and organizational commitment and the performance of NAJA’s staff. For a sampling of the mentioned population, 11 studies with a meta-analysis approach have been selected through targeted sampling that is eligible for selection criteria. The information is collected through the comprehensive research information system and the NAJA’s publications website. The data collection tool is a snippet and coding of relevant research. The findings of the research show that the independent variable of motivation with 6 statistics extracted from the hypotheses related to the motivation and performance of the employees, the size of the random effects is 0.312, which according to Cohen's interpretative table is in the medium range of (between 0.3 and 0.5) contract. The organizational commitment variable with 5 extracted statistics has a combined randomized effect of 0.535 that is in the range of 0.5 to 1. Considering the performed meta-analysis, it can be concluded that the organizational commitment variable with respect to the motivating variable has a greater impact on employee performance.

    Keywords: meta-analysis, Job Performance, Motivation, organizational commitment, NAJA’s Personnel