فهرست مطالب
نشریه منابع انسانی ناجا
پیاپی 55 (بهار 1398)
- تاریخ انتشار: 1398/03/31
- تعداد عناوین: 6
-
-
صفحات 9-31
امروز صاحبنظران معتقدند به منظور رسیدن به مزیت رقابتی، مدیریت منابع انسانی مهمترین عامل به حساب می آید، آنها معتقدند که سرمایه انسانی به دلیل کمیابی، ارزشمندی، جانشین ناپذیری و تقلیدناپذیری، بسیار با اهمیت است. این مساله در ناجا با توجه به اینکه مسئولیت ایجاد و حفظ نظم و امنیت کشور را برعهده دارد، اهمیت ویژه ای به خود گرفته است و محقق را بر این امر واداشته تا به آسیب شناسی مدیریت منابع انسانی سازمان بپردازد. این تحقیق از لحاظ هدف، کاربردی است زیرا بدنبال شناسایی و حل مساله در محیط کار می باشد و از لحاظ روش گردآوری داده ها، از نوع توصیفی- پیمایشی است، به علاوه با توجه به اینکه در این طرح پژوهشگر با استفاده از تکنیک مصاحبه عمیق و باز به بررسی و موشکافی مسایل مدیریت منابع انسانی در سازمان می پردازد. روش گردآوری داده ها میدانی و ابزار گردآوری پرسشنامه و مصاحبه می باشد. جامعه آماری این تحقیق کارکنان معاونت نیروی انسانی ناجا بوده که به دو روش تصادفی طبقه ای و غیرتصادفی-هدفمند و قضاوتی نمونه گیری شده و به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش کمی آزمون دوجمله ای استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد براساس مدل تعالی منابع انسانی، مدیریت منابع انسانی در ناجا در حوزه راهبردهای منابع انسانی (39 امتیاز)، فرایندهای منابع انسانی (114 امتیاز) و نتایج منابع انسانی (60 امتیاز) و در مجموع 213 امتیاز از 1000 امتیاز کسب نموده و میان وضع موجود و مطلوب آن شکاف وجود دارد.
کلیدواژگان: مدیریت منابع انسانی، مدل تعالی منابع انسانی، ناجا -
صفحات 33-62
پژوهش حاضر به دنبال این است تا از کارکنان وظیفه، بعنوان منابع انسانی بالقوه متخصص در سازمان، در رشته ها و تخصص های گوناگون، بهره برداری خدمتی بعمل آورده و بکار گیرد..اینپژوهش به لحاظ هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی و تحلیلی و از نظر جمع آوری داده ها متکی به ابزار پرسشنامه با استفاده از نتایج شیوه دلفی می باشد. بر اساس نمونه گیری هدفمند گلوله برفی با 15 نفر از خبرگان مصاحبه نیمه ساختار یافته انجام شد و داده ها به روش تحلیل محتوای کیفی تجزیه و تحلیل و سپس تعداد 62 مولفه از 90 مولفه احصاء شده به اجماع نظری خبرگان رسید و مبنای تدوین پرسشنامه قرارگرفت. مولفه ها در ذیل سه بخش: مهارتی، صفی و ستادی دسته بندی شد. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار spss22 انجام شد. نرمال بودن توزیع داده ها بر اساس آزمون کلوموگروف و تصادفی بودن با آزمون Z هر دو با اطمینان 95 درصد تایید شد. با آزمون خی دو نیز معتبر بودن رتبه بندی شاخص ها ارزیابی شد و آزمون فریدمن نیز برای بررسی رتبه بندی استفاده شد. محققین در پایانامکان واگذاری مشاغل پایور در بخش مشاغل مهارتی به کارکنان وظیفه، در حد زیاد ارزیابی نمودند. آرایشگری و آشپزی در اولویت واگذاری قرار گرفت. امکان واگذاری مشاغل صفی در حد متوسط و اگر تاییدیه امنیتی قهرمانان توسط سازمان پذیرفته شود آنان در اولویت دریافت مشاغل ورزشی و فرماندهی قرار دارند و امکان واگذاری شغل عنصرخدماتی در مشاغل ستادی نیز در اولویت بود.
کلیدواژگان: واگذاری مشاغل، کارکنان، کارکنان وظیفه، شغل -
صفحات 63-104
با اطمینان می توان وجود انسان را به عنوان جزء لاینفک و جدایی ناپذیر مدیریت، مهم ترین عامل دشواری کار مدیران دانست، ازاین رو به نظر دانشمندان و افراد صاحب نظر اگرچه مدیران و فرماندهان وظایف متعدد و متنوعی را عهده دار می باشند اما کارکرد «رهبری» مهم ترین و درعین حال مشکل ترین وظیفه آنان است. مطالعه حاضر، از نوع توصیفی، پیمایشی می باشد. جامعه آماری - کلیه کارکنان و مدیران معاونت نیروی انسانی ناجا می باشد (480 نفر) و حجم نمونه آن بر اساس فرمول کوکران 215 نفر انتخاب شده است. با در نظر گرفتن موارد ذیل یعنی اتخاذ سبک های رهبری متفاوت و بازخورد های مثبت و یا منفی آن و با بهر مندی از یافته های این پژوهش و در راستای افزایش بهره وری و عملکرد مثبت در معاونت نیروی انسانی ناجا می بایستی سبک های رهبری مشاوره ای و مشارکتی مد نظر قرار گرفته و سبک های رهبری آمرانه و حمایتی کمتر و یا اصلا مد نظر مدیران محترم حوزه مدیریت منابع انسانی نباشد البته با در نظر گرفتن سلسله مراتب انتظامی در ساختار ناجا این نتیجه گیری تنها در معاونت نیروی انسانی ناجا کاربردی بوده و استفاده از این سبک های رهبری برای سایر رده های عملیاتی و اجرایی پیشنهاد نمی گردد. با در نظر گرفتن موارد فوق اتخاذ سبک رهبری مناسب با در نظرگرفتن یافته های پژوهش رابطه مثبت و مستقیم دارد. یعنی «سبک رهبری» بر «عملکرد کارکنان» تاثیر دارد و از آنجای که مقدار 0.203β = می باشد لذا نوع این تاثیر مثبت می باشد.
کلیدواژگان: سبک رهبری، عملکرد، مدیریت منابع انسانی، معاونت نیروی انسانی ناجا -
صفحات 83-104
تحقیق پیرامون هوش به عنوان مفهومی جذاب و کنجکاوی برانگیز، در بسیاری از رشته ها مورد توجه قرار گرفته است .هدف تحقیق بررسی تاثیر ابعادهوش سازمانی بر رفتار شهروند سازمانی مدیران در بانک قوامین تهران بود. جامعه ی آماری شامل کلیه مدیران بانک قوامین شهر تهران بود که تعداد آن 260 نفر بودند. نمونه گیری به صورت تصادفی ساده است.حجم نمونه با توجه به جامعه آماری با استفاده فرمول کوکران155 نفرتعیین شد. روش تحقیق توصیفی-پیمایشی بوده و به منظور جمع آوری اطلاعات مورد نیاز از پرسشنامه های استاندارد هوش سازمانی استفاده شد . اطلاعات گردآوری شده با استفاده از نرم افزار آماری SPSS با آزمون های آماری توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت . یافته های تحقیق با استفاده از آزمون رگرسیون خطی دلالت بر این امر داشت ، که ابعاد هوش سازمانی(بینش راهبردی، چشم انداز مشترک،میل به تغییر ، اشتیاق ،فشار عملکرد ،اتحاد و توافق وبه کار گیری دانش) بر رفتار شهروند سازمانی تاثیر دارد . در این راستا مدیران بانک قوامین شعب شهر تهران می توانند، فرآیندی منظم و رسمی برای بررسی مشکلات پیش رو رادر دستور کار قرار دهند. در برنامه راهبردی تجدید نظر نموده و به تعهد سازمان در قبال مراجعه کنندگان توجه داشته باشند.
کلیدواژگان: هوش، هوش سازمانی، شهروندی سازمانی -
صفحات 105-124
همواره در هر تغییر سازمانی، رگه هایی از مقاومت وجود دارد. تعهد، رضایت و پذیرش تغییرات توسط کارکنان تا حد زیادی به ویژگی های شخصیتی آنان، وابسته است. با توجه به آن، در این پژوهش، هدف این است که به بررسی تاثیر ویژگی های شخصیتی کارکنان بر مقاومت در برابر تغییر سازمانی با نقش متغیر میانجی قرارداد روانشناختی پرداخته شود. پژوهش حاضر از لحاظ ماهیت و روش توصیفی- پیمایشی و از لحاظ هدف از نوع کاربردی است. جامعه آماری پژوهش، کلیه کارکنان فرماندهی انتظامی خرم آباد است، و از روش نمونه گیری تصادفی استفاده شده است. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه ی استاندارد NEO-FFI و به تعداد 141 تا استفاده شد. جهت آزمون فرضیه های پژوهش مدل یابی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار SMART-PLS انجام شد. نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که ویژگی های شخصیتی بر مقاومت کارکنان در برابر تغییر، با شدت 0/36، ویژگی های شخصیتی بر قرارداد روانشناختی با شدت0/53 و همچنین قرارداد روانشناختی بر مقاومت کارکنان در برابر تغییر با شدت -0/83 تاثیر دارد و در نهایت قرارداد روانشناختی به عنوان نقش میانجی گر ویژگی های شخصیتی کارکنان و مقاومت آنان در برابر تغییر با شدت 0/44تاثیرگذار است.قرارداد روانشناختی رابطه بین ویژگی های شخصیتی کارکنان فرماندهی انتظامی و مقاومت آنان در برابر تغییر سازمانی را افزایش می دهد.
کلیدواژگان: ویژگی های شخصیتی، مقاومت در برابر تغییر، قرارداد روانشناختی -
صفحات 125-162
تحقیق حاضر، باهدف تدوین راهبرد فرآیند نگهداشت مدیریت منابع انسانی معاونت فناوری اطلاعات و ارتباطات نیروی انتظامی ج.ا.ا انجام شده است.. تحقیق حاضر، ازنظر هدف کاربردی و از نوع توصیفی، پیمایشی است. جامعه آماری این تحقیق 187 نفراز مدیران عالی و میانی سازمان را شامل شده است. روش جمع آوری داده های این تحقیق به روش تمام شماری و برای جمع آوری داده های جامعه آماری از پرسشنامه محقق ساخته و برای تایید روایی سازه آن به کمک نرم افزار لیزرل و از روش تحلیل عاملی تاییدی با شاخص آزمون برازندگی استفاده شده است. پایایی پرسشنامه نیز از طریق آلفای کرونباخ عدد 862/0 محاسبه و برای تجزیه وتحلیل داده های تحقیق، از ماتریس ارزیابی عوامل داخلی، ماتریس ارزیابی عوامل خارجی، ماتریس داخلی و خارجی و همچنین ماتریس تجزیه وتحلیل تهدیدها، فرصت ها، نقاط قوت و ضعف استفاده شده است. یافته های تحقیق، بیانگر قرار گرفتن موقعیت فعلی فرآیند نگهداشت مدیریت منابع انسانی معاونت موردمطالعه در خانه چهارم و وجود ضعف و وضعیت مخاطره آمیز در این فرآینداست. به طوری که این معاونت در فرآیند نگهداشت منابع انسانی هم ازنظر محیط داخلی دارای ضعف نسبی است وهم به لحاظ موقعیت خارجی با تهدید نسبی (تهدید مهم) مواجه است. بنابراین لازم است معاونت فناوری اطلاعات و ارتباطات ناجا، برای تحقق ماموریت و اهدافش، ضمن اجتناب و پرهیز از تهدیدهای محیط خارجی نسبت به رفع ضعف های محیط داخلی و تبدیل آن به قوت اقدام نماید و با تاکید بر راهبردهای تدافعی استخراج شده، موقعیت فعلی فرآیند نگهداشت منابع انسانی خود را از راهبرد تدافعی به راهبرد تهاجمی تغییر دهد.
کلیدواژگان: راهبرد، تدوین راهبرد، فرآیند نگهداشت، مدیریت راهبردی منابع انسانی، SWOT
-
Pages 9-31
Today, experts believe that human resource management is considered to be the most important factor to achieve competitive advantage. They believe that human resourcesis very important because of its scarcity, value, non-replaceability, and non-imitability. This issue is of particular importance in NAJA, due to its responsibility to establish and maintain the country's order and security, and has led the researcher to address the pathology of human resource management in the organization. This research is applied in terms of purpose hence it seeks to identify and solve the problem of the workplace and in terms of data collection method, it is descriptive-survey method. Furthermore, considering the fact that the researcher evaluates and elaborates human resources management issues in the organization using the deep interview technique and again; The data gathering method is field reporting and the means for collecting is questionnaires and interviews. The statistical population of this research is personnel of NAJA human resources deputy who have been sampled in two stratified random sampling methods and a non-random-purposeful and judgmental sampling method. In order to analyze the information, a binary-based quantitative test method has been used. The results of the research show that based on Human Resource Excellent Model, human resources management in NAJA in the field of human resource strategies (39 points), human resource processes (114 points) and human resource results (60 points), and totally achieved 213 points out of 1000 points And there is a gap between the current and desirable situation.
Keywords: Human Resource Management, human resource excellence model, Naja -
Pages 33-62
The present research is looking for using duty officers as potential expert human resources of variable fields and specialties at the organization. The research is practical in terms of goal and descriptive-analytical in term of method and in term of collecting data, it is based on the questionnaire using Delphi method result. Semi - structured interview has been done with 15 experts based on the purposeful sampling of snow bullets and the data analyzed using qualitative content analysis method and then 62 of 90 earned components, have been confirmed by experts and used for making questionnaire. components classified in three parts: skills, line and staff. The data were analyzed by SPSS22 software. The normality of distribution of data has been analyzed using the Kolmogorov test and randomness analyzed using Z_test, both confirmed with %95 of confidence. Also, validity of the indices ranking was evaluated by chi-square test and Friedman test applied for survey ranking. At the end of the study, the researchers evaluated to a large extent the possibility of the assignment of official employees’ duties in the sector of skill occupations to duty officers. Hairdresser and Cooking were on the top of assignment priorities. Possibility of assignment of queue duties was at moderate level and If the job security of champions accepted with management of organizations, achieve the athletic and commanding jobs vaulted in top level. And in the stuff job the Service element was on top for delegating.
Keywords: assignment of occupations, employees, duty staff, Job -
Pages 63-104
Certainly, human existence as a non-removable part of management, can be considered as the main challenge of managers,therefore, according to scientists and experts, although managers and commanders are responsible for a variety of tasks, leadership is the most important and, at the same time, the most difficult task for them to handle. This study is a descriptive-tracingkind of study. The statistical society is all the staff and directors of the deputy of Human Resources of NAJA (480 people) and its sample size is (215 people) based on the Cochran formula. Considering the following: adopting different leadership styles and positive or negative feedback, and taking advantage of the findings of this research and in order to increase productivity and positive performance in NAJA’s human resources deputy, consultative and participatory leadership styles should be consideredand magisterialand supportiveleadership styles should not or less be considered.Conclusion is only applicable to the NAJA Human Resources Deputy Commandership and the use of this leadership styles are not recommended for other operational and executive categories. regarding the aboveitems, there is a positive and direct relationship between selecting a suitable leadership style andconsidering the research findings. Which means the leadership style affects employee’s performance, and, this effect is positivesince β = 0.203.
Keywords: leadership method, performance, Management of human resource, Human resources deputy -
Pages 83-104
this study is about Intelligence as an attractive and curious concept that has been considered in many disciplines. The purpose of the study was to identify the impact of organizational intelligence on organizational citizenship behavior of managers of QAWAMIN Bank of Tehran City. The population consisted of all the managers of the QAWAMIN Bank in Tehran, numbering 260 people. Sampling was simple random sampling. The sample size was determined 150 persons using the COCHRAN formula. The research method was descriptive-survey and in order to collect the required data, standard organizational intelligence questionnaires were used. The collected data were analyzed by SPSS software using descriptive and inferential statistics. Findings of the research linear regression test indicated that the dimensions of organizational intelligence (Strategic insight, shared vision, desire for change, passion, performance pressure, unity and agreement, and knowledge use) affect organizational citizenship behavior. In this regard, the directors of the QAWAMIN Bank Tehran Branch can arrange a regular and formalized process to address the problems ahead andrevise the Strategic Plan and take into account the organization's commitment to the referrals.
Keywords: Intelligence, Organizational Intelligence, Organizational Citizenship Behavior -
Pages 105-124
For every organizational change, there are always traces of resistance. Commitment, satisfaction, and acceptance of changes by employees mainly depend on their personality traits. Therefore, the present study deals with the effects of personality traits of employees on their resistance to organizational change, with the mediating variable being the role of psychological contract.The present study is an applied-descriptive survey. The statistical society consists of all the personnel of KHORAMABAD Police Force. The random sampling method was used. To collect data, the standard NEO-FFI questionnaire was used and 141 participants filled out the questionnaire. To test the research hypotheses, the structural equation modeling was performed by means of the SMART-PLS software. Results of the present study show that the personality traits can affect the employees' readiness for change, up to 36%; the personality traits can affect the psychological contract up to 53%; the psychological contract can affect the employees' readiness for change up to 83%; and finally, the psychological contract, as the mediator, can pave the way for the personality traits of the employees to prepare for change with a probability of 44%.The psychological contract can increase the relationship between the personnel traits of the police force employees and their readiness for the organizational change.
Keywords: Personal traits, Resistance to Change, Psychological Contract -
Pages 125-162
This study,has been conducted targetingthe strategy compilation of human resources management of information technology an communication depudy of IRI .This study is practical and in terms of description, tracing.The statistical society of this study is 187 from high-level and mid-level managers of the organization.The way the data has been gathering in this study is whole counting and in order to collect the information of statistical society questionnaire, and in order to confirm the justifiability of the structure LIZREL software has been used.Also,the method of confirming factor analysis with suitability test index has been used.Durability of questionnaire is measured 0.862 using Cronbach alpha test. In order to analyze the data in the article, inner factor evaluating matrix, outer factor evaluating matrix, inner and outer matrix and also threats, opportunities,strength and weaknesses evaluating matrix, has been used.Research findings show that the current situation of the process of the human resources maintenance of the case study deputy is in stage 4th and weakness and risky situation is obvious. So that, this deputy in process of the human resources maintenance, in terms of inner environment suffers relative weakness and also threatened in terms of outer situation. Thus,NAJA information technology and communications deputies, in order to its goals and missions to be happen, should avoid outer environment threats and remove inner environment weaknesses and convert them tostrength and emphasizing defensive strategies,change its process of the human resources maintenance from defensive strategy to offensive.
Keywords: Strategy, Planning the strategy, process of maintenance, strategic human resources management, SWOT