فهرست مطالب

منابع انسانی ناجا - پیاپی 76 (تابستان 1403)

نشریه منابع انسانی ناجا
پیاپی 76 (تابستان 1403)

  • تاریخ انتشار: 1403/06/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • امیر رضایی*، بهمن مرادی صفحات 11-39
    زمینه و هدف

    اجرای صحیح ماموریت های سازمانی پلیس مبتنی است بر بکارگیری نیروهای توانا و کارآمد در رده های اجرای بخصوص کوپ های کشور و از طرفی وجود حدود 13 درصد نیروهای دارای سطح سلامت در این رده تاثیرگذار که فاقد کارایی هستند، لزوم چاره اندیشی در این رابطه را حائز اهمیت می نماید. آمارها نشان می دهد روند کارکنان دارای سطح سلامت در برخی از استان ها از میانگین کشوری بیشتر است، بنابراین پژوهش حاضر می کوشد به این پرسش پاسخ دهد که چالش های کوپ در بکارگیری کارکنان دارای سطح سلامت با تاکید بر خدمات انتظامی کدامند؟

    روش

    پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر ماهیت داده ها، کیفی در قالب پارادایم تفسیری و از نوع اکتشافی است، جامعه پژوهش، متخصصان و کارشناسان حوزه پلیس پیشگیری فرماندهی انتظامی استان البرز و پلیس پیشگیری فراجا به تعداد 16 نفر می باشد، که بصورت هدفمند انتخاب شدند، داده ها با ابزار مصاحبه نیمه ساختاریافته جمع آوری و برای تحلیل داده ها از تحلیل تماتیک استفاده گردید، برای اعتبارسنجی مدل پژوهش از دو راهبرد بازبینی خارجی و تکثرگرایی استفاده شد.

    یافته ها

    کدهای فرعی و اصلی حاصل از مصاحبه های انجام شده با خبرگان بیانگر این است که در مجموع برای دلایل اخذ سطح سلامتی یک بعد و دو مولفه و در چالش های کوپ در بکارگیری کارکنان دارای سطح سلامت دو بعد که عبارتند از تضعیف عملکرد کوپ و تنش و سختی در ماموریت کوپ شناسایی وطبقه بندی شدند.

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از تحقیق نشان دهنده این است که برخی از کارکنان به دلایل سازمانی و فردی در طول خدمت به دنبال اخذ سطح سلامت و استفاده از مزایای آن هستند، وجود کارکنان دارای سطح سلامت در کوپ بر اجرای بهینه ماموریت این رده تاثیرگذار که بیشترین تماس چهره به چهره را با مردم دارد اثر منفی گذاشته و توان رزم کوپ را تضعیف می نماید.

    کلیدواژگان: چالش، کوپ، سطح سلامت، خدمات انتظامی، فرماندهی انتظامی استان البرز
  • راشن عبداللهی*، علی افشار، سید ایمان میری صفحات 41-68
    زمینه و هدف

    برخی از افراد به دلایل خاص شغلی و سازمانی در معرض صدمه و آسیب قرار می گیرند. هدف پژوهش حاضر بررسی اثر بخشی آموزش تاب آوری بر سرمایه روانشناختی و انعطاف پذیری روانشناختی کارکنان یگان ویژه بود.

    روش

    طرح پژوهش نیمه آزمایشی و از نوع طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل است. جامعه آماری این پژوهش کلیه کارکنان درجه دار شاغل در یگان ویژه در سال 1401بودند. نمونه آماری پژوهش شامل 30 نفر مرد بود که با استفاده از روش نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب شده و به صورت تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل (15 نفر برای هر گروه) قرار گرفتند. گروه آزمایش در معرض آموزش تاب آوری قرار گرفت و برای گروه کنترل آموزشی ارائه نگردید.برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های استاندارد سرمایه روانشناختی مگ کی و همکاران (2011) و انعطاف پذیری روانشناختی دنیس و وندورال (2010) استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها از روش آماری تحلیل کواریانس تک متغیری انجام شد.

    یافته ها

    نتایج آزمون نشان داد که بین انعطاف پذیری روانشناختی و سرمایه روانشناختی بین دو گروه تفاوت معنی داری وجود دارد و آموزش تاب آوری در افزایش سرمایه روانشناختی و انعطاف پذیری روانشناختی تاثیر معناداری دارد.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش نشان داد که برای ارتقا انعطاف پذیری روانشناختی و سرمایه روانشناختی و کاهش مشکلات روانشناختی کارکنان یگان ویژه باید تمهیداتی در جهت افزایش تاب آوری در قالب دوره های آموزشی و خدمات روانشناختی ارائه گردد.

    کلیدواژگان: تاب آوری، سرمایه روانشناختی، انعطاف پذیری روانشناختی، کارکنان یگان ویژه
  • محمدعلی عامری، مراد عباسی*، رضا انصاری صفحات 69-98
    زمینه و هدف

    نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران یکی از مهم ترین سازمان های کشور می باشد که قبل از اجرای وظایف ذاتی و قانونی خود باید بتواند نظم و انضباط را در تمامی بدنه سازمان جاری نماید تا بتواند ضمن پیشگیری و کاهش تخلفات انضباطی که خود پایه و اساس بروز جرایم در سازمان خواهد بود، سازمانی مفید و موثر در برقراری نظم و انضباط اجتماعی باشد. ازین رو پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل موثر بر تخلفات انضباطی در بین کارکنان پایور فراجاانجام شده است.

    روش تحقیق : 

    در این پژوهش از تحلیل تماتیک استفاده شده است. جامعه آماری کارکنان پایور فراجا بودند که از بین آن ها 14 نفر به عنوان نمونه آماری با استفاده از رویکرد هدفمند ملاکی و معیار اشباع نظری انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها مصاحبه نیمه سازمان یافته بود که برای تعیین پایایی و روایی آن از چهار ملاک اعتبارپذیری، انتقال پذیری، تائیدپذیری و قابلیت اطمینان استفاده شد. داده ها نیز به صورت تحلیل مضمون تحلیل شد.

    یافته ها

    بر اساس نتایج به دست آمده مهمترین تخلفات شایع به ترتیب غیبت، سستی و سهل انگاری در انجام وظایف، عدم حضور به موقع در محل خدمت، عدم رعایت قوانین و مقررات و عدم احساس مسئولیت در خدمت بوده و همچنین به ترتیب رابطه معناداری بین عوامل سازمانی (مدیریتی و غیر مدیریتی)، برون سازمانی (اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، قانونی) و فردی (سن، جنس، تحصیلات، میزان درآمد، سنوات خدمتی، درجه، نوع خدمت صفی یا ستادی و...) با میزان تخلفات انضباطی شایع در بین کارکنان پایور وجود داشته است.

    نتیجه گیری

    در همه جوامع، جرایم و نداشتن انظباط سازمانی دارای ارتباط نزدیکی دارند و از منظر صاحبنظران علم مدیریت یکی از مهمترین مسائل در طراحی نامناسب فرایند مدیریت سازمان ها نداشتن نظم کافی است. بنابراین یک سیستم اطلاعاتی مفید و به دور از چالش های درون و برون سازمانی در حوزه انضباط برای موفقیت در هر سازمانی مهم است.

    کلیدواژگان: تخلفات انضباطی، کارکنان پایور، فراجا، پلیس
  • امیر معصومی*، مهرداد محمدیان، نسرین خدابخشی هفشجانی صفحات 99-120
    مقدمه

    در دهه های اخیر، توانمندسازی کارکنان در سازمانها یکی از ابزارهای سودمند جهت ارتقاء تعالی و اثربخشی سازمانی بهشمار میرود. در واقع توانمندسازی منابع انسانی با ارزشترین سرمایه هر سازمان و مهمترین مزیت رقابتی پایدار سازمانهاست.

    روش

    به منظور واکاوی زمینه ها و تنگناهای توانمندسازی کارکنان فراجا، از روش کیفی با تکنیک نظریه زمینه ای استقاده شد. به همین منظور برای گردآوری داده های پژوهش با کارکنان نیروی انتظامی استان اردبیل مصاحبه نیمه ساختاریافته انجام، و با نرمافزار مکسکیودا داده ها کدگذاری شد.

    یافته

    در کدگذاری باز تعداد229 رویداد شناسایی و در مرحله کدگذاری محوری، در سطحی انتزاعیتر موارد مشابه باتوجه به مشابهتشان در محتوا ادغام و حول 25مقوله فرعی و پنج مقوله عمده سازماندهی شدند. عناصر الگوی پارادایمی توانمندسازی کارکنان فراجا عبارتند از؛ شرایط علی (سبک مدیریت، سبک تعاملات، انسداد ادراکشده ساختاری)، زمینه ها (تجربیات کاری، جایگاه و رده خدمتی)، شرایط مداخلهگر (مناسکگرایی، ساختار نظامیگری، دشواری دسترسی به اطلاعات، کمبود نیرویانسانی، کمبود امکانات و تجهیزات)، اقدامات و راهبردها (جو سازمانی اقتدارگرایانه، تسهیم اطلاعات، حمایت ادراک شده، آتش به اختیار کارکنان، مشارکتطلبی)، پیامدها (احساس معناداری، احساس شایستگی، احساس اثربخشی، احساس امنیت وجودی).

    نتایج

    براساس یافته های پژوهش، توانمندسازی کارکنان فراجا، موجب خودکارآمدی افراد و تعالی سازمان را در پی دارد.

    کلیدواژگان: «توانمندسازی»، «کارکنان فراجا»، «مدل پارادایمی»، «منابع انسانی»
  • علیرضا حیدرنژاد*، نورمحمد رضایی صفحات 121-144

    پژوهش حاضر در صدد بررسی نقش واسطه ای بهزیستی روانشناختی در رابطه بین صفات شخصیت و علائم تحلیل رفتگی شغلی در بین کارکنان انتظامی شهر تهران بود. جهت انجام پژوهش از روش همبستگی استفاده شد. به همین منظور از میان کارکنان شاغل در شهر تهران به روش نمونه خوشه ای 265 انتخاب شد. در ادامه سه ابزار1- پرسشنامه تحلیل رفتگی شغلی، 2- چک لیست علائم تجدیدنظر شده و 3- آزمون شخصیت نئو بر روی آنها اجرا گردید. جهت بررسی پایایی ابزارهای تحقیق از ضریب آلفا استفاده شد نتایج نشان داد ضریب آلفا مطلوب و بالاتر از 82/0 می باشد. جهت بررسی روایی ابزارهای پژوهش از همسانی درونی استفاده شد،که نتایج پرسشنامه نشان می دهد بین خرده مقیاس های هر ابزار با نمره کل آن همبستگی بالای وجود دارد. جهت تدوین مدل ساختاری از نرم افزار اسمارت پی ال اس استفاده گردید. نتایج پژوهش نشان داد متغیرهای صفات شخصیت و بهزیستی روانی توانسته اند 584/0 از علائم تحلیل رفتگی شغلی کارکنان فراجا را تبیین نمایند. علاوه بر این، ضریب بتا متغیر صفات شخصتی بر روی علائم تحلیل رفتگی شغلی برابر 350/0- است و ضریب بتا تاثیر شخصیت بر بهزیستی روان شناختی برابر461/0- است. همچنین تاثیر مستقیم بهزیستی روانشناختی بر علائم تحلیل رفتگی شغلی برابر 536/0 است. علاوه بر این مقدار تاثیر غیر مستقیم شخصیت و بهزستی روانشناختی بر علائم تحلیل رفتگی شغلی برابر 247/0- است. این نتیجه نشان می دهد 58 درصد از واریانس علائم تحلیل رفتگی شغلی را می توان بر اساس صفات شخصیت و بهزیستی روانشناختی تبین نمود. علاو بر این، تاثیر شخصیت بر علائم تحلیل رفتگی شغلی منفی و تاثیر همزمان شخصیت و بهزیستی روانشناختی بر علائم تحلیل رفتگی شغلی منفی است.

    کلیدواژگان: صفات شخصیت، بهزستی روانشناختی، تحلیل رفتگی شغلی، کارکنان
  • محمود بهنام فر*، صیاد درویشی صفحات 145-178
    زمینه و هدف

    انگیزه شغلی همواره به عنوان یکی از موثرترین عوامل بر افزایش بهره وری سازمان ها مورد توجه قرار می گیرد . هدف پژوهش حاضر مرور نظام مند پژوهش های ارتقای انگیزه کارکنان پلیس با روش فراترکیب است.

    روش شناسی: 

    پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی است؛ از لحاظ روش تحقیقات ، کیفی است؛ از منظر روش جمع آوری اطلاعات در زمره پژوهش های اسنادی است .قلمروی مطالعه شامل تمامی مقالات انگیزه در سطح نیروهای مسلح در بازه زمانی 1392 تا 1402 و کل مقالات خارجی انگیزه کارکنان پلیس از سال 2013 تا تاریخ 2023 می باشد و در آن از روش فراترکیب و مرور سیستماتیک یا نظام مند استفاده شده است. بدلیل محدودیت زمان و حجم انبوه مطالعات ، فقط مقاله های مناسب در این خصوص رصد و ابتدا و با جست وجوهای انجام شده در 4 پایگاه داده داخلی و 4 پایگاه داده خارجی ، تعداد91 پژوهش در خصوص انگیزه در کارکنان پلیس یافت شد که 56 مورد آن ها به دلیل نقص ، حذف ودر کل، 35 پژوهش انتخاب شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که ارتقای انگیزه کارکنان پلیس،3 بعد، 17 مولفه و93 شاخص داشت. بعد فردی دارای شش مولفه احساس مثبت به شغل، تجربیات کاری،انگیزه شغلی،تاب آوری،اعتماد و خود مختاری ، بعد سازمانی دارای نه مولفه جو سازمانی ،ویژگی های شغل، عدالت سازمانی ، فرهنگ سازمانی ،ارتباطات کاری،مهارت های رهبری،پشتیبانی مدیریت ،سیستم پاداش و امنیت شغلی و بعد محیطی دارای 2 مولفه فرصت های شغلی خارج از سازمان و محیط اجتماعی بود.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته ها می توان بیان داشت که ارتقای بهره وری سازمان ،افزایش سطح کیفی خدمات کارکنان، فراهم بودن بستر مناسب برای خلاقیت و توانمند سازی آنها ، کاهش ترک خدمت کارمندان و دید مثبت به مشکلات و موانع در راستای بهبود کارها و ارایه خدمات مفید از مهم ترین نتایج ارتقای انگیزه کارکنان پلیس در فراجا است .

    کلیدواژگان: انگیزه، انگیزش، کارکنان پلیس، مرور نظام مند، فراترکیب
  • علیرضا رویانیان*، داریوش رحمتی صفحات 179-211

     رفتارسازمانی نقشی حیاتی درپویایی وبالندگی سازمان ایفاءمی کند وموفقیت بسیاری ازسازمان ها مرهون رفتارو فرهنگ سازمانی اثربخش بوده است. این تحقیق باهدف طراحی الگوی رفتارسازمانی فراجا، انجام گرفته است. این تحقیق ازنظر فلسفی ساخت گرا، ازنظر رویکرد قیاسی استقرایی است. ابزارگردآوری داده ها، بررسی اسناد و مدارک، مصاحبه و پرسشنامه است، جامعه آماری تحقیق درفاز کیفی20 نفراعم ازهیئت رئیسه، معاونین، روسای پلیس های تخصصی فراجا واساتید عضو هیات علمی دانشگاه امین و درفاز کمی46 نفر می باشند. جامعه آماری درهر دوفازبا مباحث رفتارسازمانی و وظایف و ماموریت های فراجا آشنایی کامل دارند. روش نمونه گیری، درفاز کیفی هدفمند و درفاز کمی تمام شمار می باشد. روش تحقیق آمیخته که درفاز کیفی ، از ابزارهای تحلیل اسنادی و تحلیل محتوی و کدگذاری استفاده شده است. درفاز کمی با تعیین همبستگی اجزای الگو، از ابزار تاییدو تست الگو ورتبه بندی ابعاد و مولفه ها و شاخصها استفاده شده است. داده های پژوهش با spss پیش پردازش و درنهایت با اسمارت پی.ال.اس مدل اندازه گیری یا مدل بیرونی و مدل درونی درقالب آمار استنباطی به آزمون فرضیات یا رابطه و کیفیت سنجی فرایندها پردازش شده است.الگوی طراحی شده دارای 3 بعد11 مولفه و80 شاخص می باشد، بعد رفتارفرد با مولفه های (شخصیت، ادراک، ارزش ها ونگرش ها، انگیزش) بعد رفتارگروه با مولفه های (ارتباطات، تعارض، قدرت وسیاست) بعدرفتار سازمان با مولفه های (ساختارسازمانی، تکنولوژی، فرهنگ سازمانی، تغییرو بهبودسازمانی).مولفه ارزش ها و نگرش ها دربعد رفتارفرد، مولفه ارتباطات دربعد رفتارگروه و مولفه فرهنگ سازمانی دربعد رفتارسازمان دررتبه های اول قراردارند، بنابراین ضرورت اولویت بندی و توجه به مولفه های حائزاهمیت درنظام های منابع انسانی درتحقق اهداف این تحقیق موثر است. 

    کلیدواژگان: الگو، رفتارسازمانی، فراجا
|
  • Amir Rezaie *, Bahman Moradie Pages 11-39
    Context and purpose

    The proper implementation of organizational missions of the police is based on the use of capable and efficient forces in the implementation ranks, especially It is important. Statistics show that the trend of employees with a healthy level in some provinces is higher than the national average, so the current research tries to what are the challenges of KOP in employing employees with a healthy level with an emphasis on law enforcement services?

    Method

    The present research is applied in terms of its purpose and qualitative in terms of the nature of the data, in the form of an interpretive and exploratory paradigm, the research community is 16 people, specialists and experts in the field of prevention police of Alborz police command and Faraja prevention police. They were selected purposefully, data was collected with semi-structured interview tool and thematic analysis was used to analyze the data, two strategies of external review and pluralism were used to validate the research model.

    Findings

    The main and sub-codes from the interviews conducted with experts indicate that, in total, for the reasons of getting the health level, one dimension and two components and in the challenges of the coop in employing employees with a two-dimensional health level, which include the weakening of the coop's performance and tension and They were identified and classified with difficulty in the Koop mission.

    Conclusion

    The results of the research show that some employees for organizational and individual reasons seek to obtain a health level during their service and use its benefits, the existence of employees with a health level in the coop has an impact on the optimal implementation of the mission of this category, which is the most Face-to-face contact with people has a negative effect and weakens the combat power of Coop.

    Keywords: Challenge, Coop, Health Level, Police Services, Police Command Of Alborz Province
  • Rashin Abdollahi *, Ali Afshar, Seyed Iman Miri Pages 41-68
    Background and purpose

    Some people are exposed to injury due to specific occupational and organizational reasons. The aim of the present study was to investigate the effectiveness of resilience training on the psychological capital and psychological flexibility of special unit employees.

    Method

    The research design is semi-experimental and pre-test and post-test design with a control group. The statistical population of this research was all the rank-and-file employees working in the special unit in 1401. The statistical sample of the research consisted of 30 men who were selected using a multi-stage sampling method and were randomly assigned to two intervention and control groups (15 people for each group). The experimental group was exposed to resiliency training and no training was provided to the control group. To collect data, the standard psychological capital questionnaires of Mag Kay et al. Data analysis was done using the statistical method of univariate analysis of covariance.

    Findings

    The test results showed that there is a significant difference between psychological flexibility and psychological capital between the two groups, and resilience training has a significant effect on increasing psychological capital and psychological flexibility.

    Conclusion

    The results of the research showed that in order to promote psychological flexibility and psychological capital and reduce psychological problems of special unit employees, arrangements should be made to increase resilience in the form of training courses and psychological services.

    Keywords: Resilience, Psychological Capital, Psychological Flexibility, Special Unit Employees
  • Mohammadali Ameri, Morad Abasi *, Reza Ansary Pages 69-98
    Background and purpose

    The Islamic Republic of Iran's police force is one of the most important organizations in the country, which before carrying out its inherent and legal duties, must be able to maintain order and discipline in the entire body of the organization in order to prevent and reduce disciplinary violations that are the basis and The basis of the occurrence of crimes in the organization will be a useful and effective organization in establishing social order. Therefore, the present study was conducted with the aim of identifying factors affecting disciplinary violations among employees of Payor Fara.

    Research method

    Thematic analysis was used in this research. The statistical population was the employees of Payor Faraja, and 14 of them were selected as a statistical sample using a targeted approach and theoretical saturation criteria. The data collection tool was a semi-structured interview, which was used to determine its reliability and validity using the four criteria of credibility, transferability, verifiability and reliability. The data was also analyzed in the form of thematic analysis.

    Findings

    According to the obtained results, the most common violations are absenteeism, laxity and negligence in performing duties, not being on time at the place of service, not following the rules and regulations, and not feeling responsible in the service, and also in the order of significant relationship. between organizational (managerial and non-managerial),with the amount There have been widespread disciplinary violations among Payor Faraja employees.

    Conclusion

    In all societies, crimes and lack of organizational discipline are closely related, and from the point of view of management science experts, one of the most important issues in the improper design of the management process of organizations is lack of sufficient discipline.

    Keywords: Disciplinary Violations, Police Officers, Faraja, Police
  • Amir Masoomy *, Mehrdad Mohammadian, Nasrin Khodabakhshi Pages 99-120
    Introduction

    In recent decades, empowering employees in organizations is one of the useful tools to promote organizational excellence and effectiveness. In fact, the empowerment of human resources is the most valuable capital of any organization and the most important sustainable competitive advantage of organizations.

    Method

    In order to analyze the contexts and bottlenecks of the empowerment of Faraja employees, a qualitative method with grounded theory technique was used. For this purpose, semi-structured interviews were conducted with police officers of Ardabil province to collect research data, and the data were coded with Maxquda software.

    Findings

    In open coding, 229 events were identified, and in the axial coding stage, at a more abstract level, similar cases were integrated according to their similarity in content and organized around 25 subcategories and five major categories. The elements of the paradigm model of empowering Faraja employees are: Causal conditions (management style, interaction style, perceived structural obstruction), contexts (work experiences, position and service category), intervening conditions (ritualism, militaristic structure, difficulty in accessing information, lack of manpower, lack of facilities and equipment), measures and strategies (authoritarian organizational atmosphere, information sharing, perceived support, discretionary fire of employees, participation), consequences (feeling of meaning, feeling of competence, feeling of effectiveness, feeling of existential security) .

    Results

    Based on the research findings, the empowerment of Faraja employees leads to the self-efficacy of individuals and the excellence of the organization.

    Keywords: Empowerment, Faraja Employees, Paradigm Model, Human Resources
  • Alireza Heidarnejad *, Nur Mohammad Rezaee Pages 121-144

    The present study aimed to investigate the mediating role of psychological well-being in the relationship between personality traits and job burnout symptoms among law enforcement officers in Tehran. The correlation method was used to conduct the research. For this purpose, 265 were selected from among the employees working in Tehran using cluster sampling method. In the following three tools 1- job loss analysis questionnaire, 2- revised symptom checklist and 3- neo personality test were implemented on them. Alpha coefficient was used to check the reliability of the research tools. The results showed that the alpha coefficient is favorable and higher than 0.82. In order to check the validity of the research tools, internal consistency was used, and the results of the questionnaire show that there is a high correlation between the subscales of each tool and its total score. SmartPLS software was used to develop the structural model. The results of the research showed that the variables of personality traits and psychological well-being could explain 0.584 of the symptoms of job loss analysis of Faraja employees. In addition, the beta coefficient of the variable of personality traits on the symptoms of job loss analysis is equal to -0.350, and the beta coefficient of the effect of personality on psychological well-being is equal to -0.461. Also, the direct effect of psychological well-being on job burnout symptoms is equal to 0.536. In addition, the indirect effect of personality and psychological well-being on job burnout symptoms is -0.247. This result shows that 58% of the variance of job burnout symptoms can be explained based on personality traits and psychological well-being. In addition, the effect of personality on the symptoms of job loss analysis is negative and the simultaneous effect of personality and psychological well-being on the symptoms of job loss analysis is negative

    Keywords: Personality Traits, Psychological Well-Being, Job Burnout Analysis, Employees
  • Mahmood Behnamfar *, Sayyad Darvishi Pages 145-178
    Background and purpose

    Job motivation is always considered as one of the most effective factors in increasing the productivity of organizations. The aim of the present study is to systematically review researches on improving the motivation of police officers with the meta-composite method.

    Methodology

    The current research is applied in terms of purpose; In terms of research method, it is qualitative; From the point of view of the data collection method, it is among documentary researches. The scope of the study includes all motivation articles at the level of the armed forces between 1392 and 1402 and all foreign articles on the motivation of police officers from 2013 to 2023, and it uses the meta-combination method. and systematic review has been used.Due to the time limitation and the massive volume of studies, only suitable articles in this regard were observed and firstly, and with the searches conducted in 4 internal databases and 4 external databases, 91 researches on motivation in police officers were found, of which 56 were 35 studies were selected due to defects and omissions.

    Findings

    The findings showed that improving the motivation of police officers had 3 dimensions, 17 components and 93 indicators. Individual dimension has six components of positive feeling towards job, work experiences, job motivation, resilience, trust and autonomy, organizational dimension has nine components of organizational atmosphere, job characteristics, organizational justice, organizational culture, work relations, leadership skills. Management support, reward system and job security and environmental dimension had 2 components of job opportunities outside the organization and social environment.

    Conclusion

    According to the findings, it can be stated that improving the productivity of the organization, increasing the quality level of employees' services, providing a suitable platform for their creativity and empowerment, and a positive view of problems and obstacles in order to improve work is

    Keywords: Motivation, Police Personnel, Systematic Review, Metacombination
  • Alireza Royanian *, Daryoush Rahmati Pages 179-211

    Organizational behavior plays a vital role in the growth and success of the organization. This research has been done with the aim of designing Faraja's organizational behavior model.Constructivist and inductive analogical research. The tools of data collection are the review of documents and documents, interviews and questionnaires, the statistical population in the qualitative phase is 20 people from the board of directors, deputies, chiefs of Faraja specialized police and professors of Amin University, and in the quantitative phase 46 people. who are familiar with organizational behavior and Faraja missions. The sampling method is targeted in the qualitative phase and full count in the quantitative phase. The mixed research method is used in the qualitative phase, document analysis, content analysis and coding, and in the quantitative phase, by determining the correlation of the pattern components, confirming and testing the pattern and classifying the dimensions, components and indicators. The data is pre-processed with spss and finally processed with smart pls measurement model or external and internal model in the form of inferential statistics to test hypotheses or relationships and process quality measurement.The designed model has 3 dimensions, 11 components and 80 indicators, the individual behavior dimension with the components (personality, perception, values ​​and attitudes, motivation), the group behavior dimension with the components (communication, conflict, power and politics) and the organizational behavior dimension with the components (organizational structure, technology , organizational culture, organizational change and improvement).The component of values ​​and attitudes in the dimension of individual behavior, the component of communication in the dimension of group behavior and the component of organizational culture in the dimension of organizational behavior are in the first ranks, therefore the necessity of prioritizing and paying attention to important components in human resource systems is effective in realizing the goals of this research.

    Keywords: Pattern, Organizational Behavior, Faraja