فهرست مطالب

مجله پژوهشهای حقوقی
پیاپی 39 (پاییز 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/09/20
  • تعداد عناوین: 13
|
  • احمدرضا توحیدی*، آزاده داداشی صفحات 7-30

    در برخی مناقشات مسلحانه ملی و یا بین المللی اعمال شنیع و خشنی علیه غیرنظامیان خصوصا زنان و کودکان ازجمله قتل عام، تجاوز به عنف مکرر درمقابل اعضای خانواده، بریدن اعضای بدن، برداشتن اعضای انسانی و همچنین ازدواج اجباری (این جرم ممکن است شامل تجاوز، بردگی جنسی، حاملگی اجباری و کار اجباری باشد) گزارش شده است اما تدوین قواعد حقوق بین الملل خصوصا حقوق بشردوستانه و حقوق بشر، جرایم جنسی و یا مبتنی بر جنسیت به عنوان جرایم بین المللی تعریف و احصاء گردید تا بتوان مرتکبان و مسببان را موردتعقیب و محاکمه قرار داد؛ لذا در این مقاله با رویکردی توصیفی و تحلیلی به مطالعه عملکرد دادگاه های بین المللی نسبت به ازدواج اجباری می باشیم و اینکه سیر تحول دادگاه های کیفری بین المللی برای رسیدگی به این پدیده به عنوان جرمی مستقل تحت مصادیق جنایت علیه بشریت و عناصر سازنده چگونه بوده است؟ بر این اساس متعاقب تحدید و بیان عناصر متشکله جرم، به مطالعه نوع ورود دادگاه های بین المللی ایجادشده بعد از جنگ جهانی دوم پرداخته خواهد شد زیرا بر این ایده معتقدیم که ازدواج اجباری توهین به جایگاه مذهبی و اجتماعی نهاد ازدواج و خانواده بوده و موجب صدمات روحی روانی شدید به زنان و مخل توسعه حقوق اساسی و فرایند توسعه ای آنها در جامعه می باشد که باید در صحنه عدالت قضایی و کیفری بیشتر به آن پرداخته شود.

    کلیدواژگان: ازدواج اجباری، خشونت جنسی، دادگاه های بین المللی کیفری، جرایم بین المللی
  • حمد نامدار زنگنه*، سید حسین طباطبایی صفحات 41-66

    با فرض پذیرش این گزاره کلی که قوانین و مقرراتی که برای قراردادهای کوتاه مدت تنظیم می شوند، لزوما قادر به تامین نیازهای قراردادهای بلندمدت نیستند، در حقوق داخلی و حقوق بین المللی درخصوص قراردادهای بلند مدت سرمایه گذاری خارجی و به خصوص قراردادهای بالادستی نفتی و گازی، نگرش مشترکی وجود دارد مبنی بر اینکه این گونه قراردادها اغلب تحت تاثیر تغییر شرایط و اوضاع واحوال قرار می گیرند. طبق این نگرش، گرچه افراد بایستی خسارات ناشی از حوادث غیرقابل پیش بینی در قراردادهای کوتاه مدت را خود برعهده بگیرند اما این مسئله درمورد روابط بلند مدت همیشه صادق نیست. در قراردادهای بلندمدت، تغییر شرایط و اوضاع واحوال می تواند تعادل قراردادی را برهم زده و مانع تداوم توافق اولیه طرفین مبتنی بر تعادل اقتصادی قرارداد شود. در چنین شرایطی اگر منافع طرفین در تداوم قرارداد باشد، راه حل، مذاکره مجدد است؛ آنچه بازتابی از تنش میان نیاز تجاری به حصول نتیجه در قراردادهای بلند مدت تجاری بین المللی و عدم امکان پیش بینی و تنظیم تمام شرایط محتمل در آینده در متن قرارداد است.

    کلیدواژگان: مذاکره مجدد، قراردادهای بالادستی نفت و گاز، تغییر اوضاع واحوال، ثبات قراردادی، اصل حاکمیت دولت ها، حمایت از سرمایه گذاری خارجی
  • علیرضا رجب زاده، بهاره شفیعی* صفحات 67-85

    امروزه گسترش بیماری های مسری خطرناک نظیر ابولا، ایدز، انواع هپاتیت و... جامعه بشری را با چالش های بزرگی مواجه ساخته و مسائلی را در باب مسئولیت مدنی ایجاد کرده است. مسئولیت مدنی یکی از مباحث مهم حقوق خصوصی است که به عنوان ضمانتاجرای حقوق فردی محسوب میشود. لذا با بررسی مسئولیت مدنی اشخاص حقیقی دخیل در انتقال بیماری مسری خطرناک و میزان مسئولیت هر یک از آنها، میتوان از پایمال شدن حقوق قربانیان این بیماری های مسری خطرناک جلوگیری نمود؛ برای مثال اگر آرایشگری در اثر بیمبالاتی موجب انتقال بیماری به فرد سالمی شود از موجبات مسئولیت وی است. همچنین اگر مادری در انجام واکسنهای قبل از بارداری و انجام آزمایش های لازمه خودداری ورزد و موجب انتقال بیماری به کودک خود شود از موجبات مسئولیت اوست. از طرفی مسئولیت ناشی از انتقال بیماری مسری فقط مخصوص بیماران مطلع نسبت به بیماری خود نبوده و بیماران ناآگاه را نیز دربرمیگیرد و مسئولیت بیماران ناآگاه را می-توان با مبانی اتلاف و تسبیب اثبات نمود.

    کلیدواژگان: مسئولیت مدنی، شبه جرم، بیماری مسری، حقوق انگلیس، ایدز، اتلاف، تسبیب
  • سید عباس متولی، محمود قیوم زاده*، سید مرتضی نعیمی صفحات 87-115

    در عمده کشورهای ساحلی ازجمله ایران کشتی و شناورهای به گل نشسته، آسیب دیده، نیمه مغروق و غرق شده معتنابهی موجود است که مالک یا مالکان آنها برای انتقال، جابه جایی، اوراق، متلاشی کردن و به طورکلی تعیین تکلیف آنها اقدامی صورت نمیدهند. قانون دریایی ایران و معاهدات دو یا چندجانبه موجود، راهکار مشخص و معینی را در این باب ارائه نداده و ازطرفی بقای مالکیت، آثار و اوصاف آن در همه نظام های حقوقی، حل این معضل را قدری پیچیده می کند.در اسناد بین المللی صراحتی وجود ندارد که نسبت به تعیین مالکیت لاشه کشتی های موصوف از حیث بقا یا سقوط ضابطه ای ارائه داده باشد.در این تحقیق با احتجاج از اصول و موازین فقهی و قانونی و بعضا بهرهگیری از اصول و قوانین سایر نظامهای حقوقی، سلطه و مالکیت در این نوع کشتی ها منقطع و پس از مرعی داشتن سیاست راهبردی سازمان های بنادر و دریانوردی و حفاظت از محیط زیست و قواعد تجویزکننده بین المللی در مانحن فیه، در حکم اموال در اختیار حاکم اسلامی قرار می گیرد.

    کلیدواژگان: مالکیت، کشتی رهاشده، اعراض، مجهول المالک، تالف عرفی، مرور زمان
  • رامین علیزاده*، حمدعلی جاهد صفحات 117-140

    بررسی تاریخ تحول حقوق کیفری حکایت از این دارد که همواره پاسخ های کیفری (مجازات ها) مدنظر قانونگذاران جوامع مختلف بوده، اما به مرور زمان نقش این مجازات ها درزمینه کیفرشناختی کم رنگ شده و بر الگوی جایگزینی از نوع پاسخ های غیرکیفری تاکید شده است، به نحوی که مقام قضایی بایستی علاوه بر جرم و مجازات، به مجرم و شخصیت، موقعیت مادی، خانوادگی یا اجتماعی توجه خاص نموده و دراین راستا به مجازات های جایگزین کیفر و علی الخصوص پاسخ های غیرکیفری بذل و عنایت ویژه داشته باشد. اهمیت این موضوع نیز در بند 6 ماده 81 قانون تعقیبات جنایی مصوب 1958 فرانسه و مواد 40 الی 95 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 مدنظر قانونگذار قرار گرفته است. مقاله حاضر تلاشی است که به منظور تبیین جایگاه «پاسخ های غیرکیفری به جای پاسخ های کیفری» صورت پذیرفته است. در این مقاله، ضمن معرفی و بررسی مبانی ناظر به پاسخ های صدرالاشاره و موجبات و موارد توسل به آن، ثابت می شود که پاسخ های غیرکیفری در حقیقت ابزاری برای استفاده از اقداماتی است که می تواند روند اصلاح مجرمان را سرعت بخشد و درنهایت نتیجه گیری می گردد که درصورتی این پاسخ ها مفید خواهند بود که تدابیر لازم مبنی بر فرهنگ سازی مناسب در جامعه و محاکم صورت پذیرد.

    کلیدواژگان: مجازات، پاسخ های غیرکیفری، حق بر مجازات نشدن، بازپروری، جایگزین های کیفر
  • سکینه دهقان* صفحات 141-167

    روش های مختلف جبران خسارت درواقع راه های اجرای تعهد فاعل زیان می باشد. باتوجه به اینکه انواع زیان ها، از نظر ماهیتی با هم متفاوتند و هر یک نیز دارای اقسامی میباشد، روش های جبران آنها نیز یکسان نمی باشد. به لحاظ نقش بنیادین حمایت از حقوق مالکیت فکری، در بالا بردن شاخص توسعه و پیشرفت علمی، اجتماعی، اقتصادی و صنعتی جوامع، بی تردید حمایت از این نوع مالکیتها، به ویژه تضمین اجرای موثر حقوق، برای دارنده حق و تنبیه متجاوزان، از اهمیت بالایی برخوردار است. همین امر سبب شده است تا پیشبینی ضمانتهای اجرا و تدابیر خاصی را که در داخل کشور و در مرزها بتواند، اقدامات نقض آمیز را کنترل کند و مانع جرایم بیشتر و نقض حق وسیعتر حقوق مالکیت فکری گردد، توجیه شود. حق موردحمایت قانون، دارای ضمانت اجرای قانونی است. از مهم ترین این ضمانتهای اجرای موجود در حقوق، ضمانتهای اجرای مدنی میباشد که در قالب شیوه های پیشگیرانه و اختصاصی جبران خسارت در این پژوهش موردبحث واقع شده است.

    کلیدواژگان: مالکیت فکری، جبران خسارت، ضرر، نقض، ضمانت اجرا
  • الهام مقراضی اصل* صفحات 169-196

    گاهی اوقات کشورها بنابه مصالحی ناچار به ایجاد رژیم حقوقی دوگانه در سرزمین خود شده، مناطقی از خاک خود را از سرزمین اصلی جدا نموده و مقررات سهل گیرانه تری برای آنها پیش بینی میکنند. ایجاد این دوگانگی هرچند می تواند موجب بروز مشکلاتی گردد بااین حال به دلیل مزایای بسیار، کشورها از معایب چشم پوشی نموده و از مزیت نسبی آن بهره مند می گردند. یکی از مهم ترین اهداف کشورها از ایجاد چنین مناطقی که در این مقاله به طور عام مناطق آزاد نامیده شده اند، جذب سرمایهگذاری اعم از خارجی و داخلی است. ازآنجایی که امروزه شرکت های تجاری نقش مهمی را در عرصه تجارت و اقتصاد ایفاء مینمایند لذا قریب به اتفاق سرمایه گذاری ها در قالب شرکت های تجاری به وقوع می پیوندد. ازاین رو بررسی مقررات حاکم بر مشارکت خارجیان در شرکت های تجاری این مناطق که بزرگ ترین سرمایه گذاران آن به شمار میآیند، از اهمیت فراوانی برخوردار است. در این مقاله سعی شده است ابتدا مفهوم مناطق آزاد و اهداف ایجاد آن تبیین گردد. سپس باتوجه به منابع قانونی موجود در کشور وضعیت حقوقی مشارکت خارجیان در شرکت های تجاری، مزایای ایجاد شرکت های تجاری در مناطق آزاد در مقایسه با سرزمین اصلی و موانع موجود در راه سرمایه گذاران موردبررسی قرار گرفته و به فراخور با مقررات مشابه در مناطق آزاد چین و امارات مقایسه گردد.

    کلیدواژگان: مناطق آزاد، سرزمین اصلی، شرکت های تجاری، سرمایه گذاری خارجی، مشارکت خارجیان
  • ابوالحسن شاکری*، محمود درویش ترابی صفحات 197-216

    ارتکاب رفتاری با قصد ارتکاب جرم همیشه منجر به وقوع آن جرم نمی شود، بلکه بعضا در مرحله اجرا، رفتاری که در آن قصد ارتکاب جرم وجود دارد به واسطه عامل خارج از اراده متوقف می شود که اگر امکان وقوع جرم باشد شروع به جرم واقع شده است، در حقوق انگلیس اگر امکان وقوع جرم هم نباشد این رفتار همچنان تحت عنوان شروع به جرم یا جرم ناتمام، جرم است، اما در حقوق ایران به شرطی که شروع به جرم آن جرم باشد این رفتار مستند به تبصره ماده 122 قانون مجازات اسلامی تحت عنوان جرم محال، جرم است: غیرممکن بودن وقوع جرم و رفتار مثبت مرتکب که ارتباط بی واسطه با جرم دارد و لزوما آخرین رفتار مرتکب در مرحله شروع به اجراست، عناصر مادی این جرم می باشند، دراین خصوص اقدامات اجرایی مرتکب قبل از آخرین رفتار، شروع به جرم محال است که نباید آن را جرم دانست. قصد ارتکاب جرم و اشتباه (بی اطلاعی) مرتکب از ماهیت وسیله یا موضوع، عناصر روانی جرم محال است. دخالت در جرم محال علاوه بر مباشرت، به نحو تسبیب، مشارکت و معاونت نیز وجود دارد.

    کلیدواژگان: شروع به جرم، (جرم) محال، موضوع، وسیله، مرتکب، حقوق انگلیس
  • محمدرضا نریمانی زمان آبادی* صفحات 217-241

    اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آ.سه.آن.) از مهم ترین بلوک های اقتصادی تجاری در منطقه آسیا اقیانوسیه و از معدود سازمان های بین المللی موفق در میان کشورهای درحال توسعه به شمار می رود. بخش قابل توجهی از این موفقیت را می توان ناشی از بهره مندی سازمان مذکور از زیرساخت های حقوقی گسترده و یکپارچه ای دانست که اعضای آن از بدو تاسیس، مرحله به مرحله اقدام به طراحی و اجرای آنها کرده اند. یکی از ارکان بنیادین ساختار حقوقی آ.سه.آن.، نظام چندبخشی حل وفصل اختلافات در آن است که مقاله حاضر به بررسی حیطه اعمال، مراجع صالح و روند رسیدگی در هر یک خواهد پرداخت. نوشتار حاضر بر آن است که توصیف و شناخت این بخش از نظام حقوقی آ.سه.آن. می تواند در پیاده سازی الگوهای حل وفصل اختلاف آن در سایر سازمان های بین المللی موجود در میان کشورهای درحال توسعه، به ویژه سازمان همکاری اقتصادی (اکو) موثر افتد؛ سازمان هایی که نبود زیرساخت های مذکور، عملکرد کارآمد آنها را با موانع بسیاری روبه رو ساخته است.

    کلیدواژگان: آ، سه، آن، _ حل وفصل اختلافات، داوری، مدل حقوقی، سازمان همکاری اقتصادی
  • عزیز نوکنده* صفحات 243-270

    حفظ نظم عمومی از وظایف دولت است. جامعه به عنوان زیان دیده به دلیل اختلال نظم عمومی، خواستار مجازات مرتکب جرم است. نگارنده در این پژوهش برمبنای مستندات نشان داده، در نظام حقوقی زرتشتی وظیفه تعقیب، تحقیقات مقدماتی و پیشگیری از وقوع جرم برطبق قانون برعهده کوی بان بوده است.کوی بان پس از انجام تحقیقات مقدماتی و جمع آوری دلایل کافی، پرونده را جهت رسیدگی به دادگاه ارسال می کرده است. درمجموع می توان گفت، کوی بان شخصی بوده که بخشی از وظایف دادستان امروزی را انجام می داده است. در این تحقیق وظایف وی موردبررسی قرار گرفته و با قانون دادرسی کیفری ایران تطبیق داده شده است. هدف این پژوهش این است که نشان داده شود تا چه اندازه مقررات آن روزگار با قوانین امروزی مطابقت دارد.

    کلیدواژگان: کوی بان، دادستان، پیشگیری، تحقیق مقدماتی، حقوق زرتشتی
  • جواد ریاحی*، اسماعیل شریفی صفحات 271-301

    باتوجه به اینکه بزهدیده، یکی از ارکان بسیاری از جرایم را تشکیل می دهد، امروزه تردیدی نیست که تحقیق درباره بزهدیدگان و نقش آنان در وقوع جرایم، از لوازم یک سیاست جنایی موفق است. در این میان، یکی از حوزه هایی که کمتر موردتوجه بوده است، حوزه بزه دیدگی در نظام دادگستری است. اهمیت مطالعه بزه دیدگی در نظام دادگستری از این جهت است که این نظام برای مقابله با قانون شکنی ایجاد شده، اما شواهد حاکی از وقوع میزان قابل توجهی از جرم و بزه دیدگی در خود این نظام است. پژوهش حاضر با استفاده از تکنیک پیمایشی و روش تحقیق کمی و ابزار پرسشنامه و به شیوه تمام شماری، به بررسی عوامل بزه دیدگی کارمندان دادگستری شهر بروجرد در سال 1394 پرداخته است. نتایج تحقیق حاکی از این است که تعداد قابل توجهی از کارمندان دادگستری شهر بروجرد (30 درصد کاملا و 5/22 درصد تا حدودی) بزهدیده جرایم به ویژه جرم توهین و تحقیر واقع شده اند. به علاوه، عوامل ماهیت شغل، شرایط دشوار شغلی، ویژگی های ارباب رجوع (به ویژه ناآگاهی ایشان)، فقدان امکانات و تجهیزات کافی و مناسب، ویژگی های مکانی و ضعف تدابیر مناسب حفاظتی و کنترل رسمی، نقش مهمی در بزه دیدگی کارمندان دادگستری داشته است.

    کلیدواژگان: دادگستری، کارمندان، بزهدیده، بزه دیدگی، توهین، شهر بروجرد
  • سید عزیز معصومی* صفحات 303-313

    «اصطلاحات تجاری بین المللی» در ادبیات حقوق تجارت بین الملل فارسی، معادل اختصارنوشته INCOTERMS انتخاب شد. چرایی و چگونگی این انتخاب، مربوط است به آسیب شناسی ترجمه در کشور که هنوز پیکره ناظر بر ترجمه علمی، یا مشخص نشده و اگر هم مشخص شده، رسالتش را درست انجام نمی دهد. متاسفانه ایرادات ترجمه در متن قوانین اقتباس شده از قوانین خارجی نیز وجود دارد. ادبیات حقوق تجارت بین الملل، مملوء از اصطلاحات تجاری است و محدود به یازده واژه اینکوترمز نیست. سوال این است چرا دراین خصوص اتاق بازرگانی بین المللی، بارها کتابی را تغییر و تجدید چاپ کرده است. واژه انگلیسی TERM، به معنای «لغت و اصطلاح» و «شرط» است و اینکه در INCOTERMS در کدام معنا به کار رفته و اینکه آیا معادل درستی در فارسی برای آن انتخاب شده یا خیر، موضوع این مقاله است. در این مقاله سعی شده تا بر اساس اصول زبان شناسی، ترجمه و اصول حقوقی، اثبات شود که باتوجه به قصد اتاق بین المللی بازرگانی از خلق این واژگان، معادل فارسی درستی برای این واژه انتخاب نشده و «معنا»، فدای «لفظ» شده است و شایسته آن بود که به جای «اصطلاحات» از «اختصارات» یا «سه حرفی ها» استفاده می شد و در پایان هم معادل های پیشنهادی نیز ارائه می گردید.

    کلیدواژگان: اصطلاحات تجاری بین المللی، اینکوترمز، معادل فارسی اینکوترمز، حقوق تجارت بین الملل، INCOTERMS
  • سیمون مکنزی*، بهاره قانون صفحات 315-340

    شورای مشورتی علمی و حرفه ای بین المللی سازمان ملل متحد در برنامه ای تحت عنوان «برنامه پیشگیری از جرایم و عدالت کیفری» در دسامبر 2008 در کشور ایتالیا مبادرت به برگزاری یک کنفرانس بین المللی تحت عنوان «جرایم سازمان یافته در حوزه آثار هنری و عتیقه» نمود. ماحصل این کنفرانس انتشار یازده مقاله به صورت یک کتاب تحت همین نام توسط شورای مذکور و با ویراستاری استفانو ماناکوردا بود.مقاله پیش رو یکی از مجموعه مقالات ارائه و منتشرشده در این کنفرانس می باشد که علاوه بر موضوع و ارکان جرم سازمان یافته در حوزه آثار هنری و عتیقه، به بررسی انتقادی قانون کیفری مصوب 2003 در کشور انگلستان به نام «قانون تجارت اشیاء فرهنگی» که به منظور پیشگیری و مجازات جرایم مذکور تصویب گردید، می پردازد. استفاده از تجربه های قانونگذاری و عملی کشور انگلستان که سال ها موردبررسی میدانی نگارنده مقاله بوده و رویکردهای متعددی که در مقاله حاضر معرفی شده اند، می توانند جهت مقابله با وقوع این دسته از جرایم در کشورمان که سرشار از آثار باستانی و تاریخی ارزشمند است، راهگشا باشد.

    کلیدواژگان: حمایت کیفری از اموال فرهنگی، جرایم بین المللی سازمان یافته، بازار مجرم، سرقت اموال فرهنگی، جرایم علیه عتیقه جات
|
  • Ahmadreza Tohidi, Azadeh Dadashi Pages 7-30

    Sometimes, in national or international armed conflicts, heinous and violent acts against civilians, especially women and children, including massacre, repeated rape of family members, beheadings, abduction of human organs, as well as forced marriage (The offense may include rape, slavery, forced pregnancy and forced labor) have been reported, but the formulation of international human rights, sex offenses or gender-based offenses has been reported as international offenses, so that perpetrators and hostages can be prosecuted. This paper presents a descriptive and Accordingly, following the delineation and expression of the constituent elements of the crime, we will study the type of international tribunals established after World War II because we believe that forced marriage is an insult to the religious and social standing of the institution of marriage and family and causes psychological harm; There is a strong mentality to women and to the development of fundamental rights and their process of development in society that needs to be further addressed in the field of judicial and criminal justice.

     

    Keywords: Forced Marriage, sexual violence, International Criminal Tribunals, International Crimes
  • Mohammad Namdar Zangeneh, Seyyed Hossein Tabatabaei Pages 41-66

    Assuming that the rules formulated for short-term contracts will not be suitable for the needs of relationships that should continue over a period of time, it has been accepted both in domestic law and international law that an international investment contract, particularly upstream petroleum contracts, may be influenced by change in circumstances. People are supposed to bear the losses arising from unexpected situations in short-term, but that is not always the case in long-term relationships. Significant changes could occur in the economic and social conditions surrounding foreign investment contracts. Petroleum contracts, in particular, are negotiated under complex and uncertain circumstances. Therefore, the parties’ foreseeability to predict all the contingencies is limited and every possible eventuality in contract cannot be specified in advance. Under these circumstances, one option is for the parties to accept reasonable requests for renegotiation by their partner when the contractual or financial equilibrium has been severely disrupted by external events.

    Keywords: Renegotiation, Upstream Petroleum Contracts, Change of Circumstances, Contractual Stability, Sovereignty of States, Protection of Foreign Investment
  • Alireza Rajabzadeh, Bahareh Shafiei Pages 67-85

    Nowadays, the human society is facing big challenges as a result of development of serious contagious diseases, such as Ebola, various kinds of Hepatitis, HIV and … and it has created civil liability problems. Civil liability is one of the most important issues in private law, which is considered sanction of individual rights. This paper deals with civil liability of natural persons resulting from transmission of serious contagious diseases and liability of each of them so as to prevent from violation of the rights of victims suffering from such severe contagious diseases. For instance, if a hairdresser causes disease transmission to a healthy person due to his/ her imprudence, it indicates an element of his/ her liability. Also, if a mother refrains from pre-pregnancy vaccination and needed tests and thus causes disease transmission to her baby, it is indicative of an element of her liability. On the other hand, liability arising from contagious disease is not particular to patients who are aware of their disease, but also involves unknowing patients and the liability of unaware patients can be proven by destruction and causation rules.


     

    Keywords: Civil Liability, Tort, Contagious Disease, British law, AIDS, loss, Indirect Causation
  • Seyyed Abbas Motevalli, Mahmoud Qayyumzadeh, Seyyed Morteza Naeimy Pages 87-115

    In most coastal countries, including Iran, there are mud, damaged, semi-submerged, and sunken ships whose owners do not take action to determine their destination. Iranian maritime law and existing bilateral or multilateral treaties provide a clear solution. On the one hand, the survival of ownership complicates its effects on the legal system to solve the problem.
    There is no explicit reference in international documents, particularly to the conventions of Parliament called “Preventing Marine Pollution Resulting from Waste Disposal”, “Carcass Transfer” and “Maritime Liability Disclaimer”, which assumes that the owner or owners of the ship will be deferred Ownership dominance has a norm.
    In this research, by violating the jurisprudential principles and rules due to the silence of the relevant law and sometimes by applying the laws of other major maritime states, the domination and ownership interests of these vessels have been discontinued following the strategic policy of the port and maritime and conservation organizations. The environment and the international customary rules in the jurisdiction are subject to the disputable property of the religious ruler.



     

    Keywords: ownership, Abandoned Ship, Abandoned, Derelict, Customs Waste, time lapse
  • Ramin Alizadeh, Mohammad Ali Jahed Pages 117-140

    So that the judicial authorities should also crime and punishment, the offender and character, financial position, and in this regard special attention to the family or community punishment and in particular the call for non-criminal penalties alternative is paying special attention. The importance of this issue in paragraph 6 of Article 81 of the Law criminal prosecution 1958 France and Articles 40 to 95 of the penal code legislation was approved in 1392 is considered. This article is an attempt to establish the position of “non-criminal responses instead of answering criminal” has been done. If the decision is that the responses would be appropriate culture necessary measures to be carried out in the community and the courts.

    Keywords: Punishment, Non-Criminal Responses, The Right to Not Punish, Rehabilitate, Punishment Restitution
  • Sakineh Dehghan Pages 141-167

    Different methods to compensate the losses are to fulfill the obligations of a criminal. Since there are various natures for types of losses and each of them has its own varieties, their compensations' methods are not also the same. Due to the fundamental role of intellectual property rights in flourishing the scientific, social, economic and industrial development of communities, supporting of these types of properties is very important for right-holders and punishing the offenders especially in a way to ensure the effective implementation of the rights. This fact has caused to justify the preparation of performance guarantees and support special thoughts in inside and outside of the country, to control the violation actions, and to prevent from the further crimes that could cause wider infringement of intellectual property rights. Legal rights have legal enforcements. Civil sanctions are one of the most important law sanctions that will be discussed in the form of the dedicated and common modes of compensation in this study.

    Keywords: Intellectual Property, remedy, Losses, violation, Sanction
  • Elham Meghraziasl Pages 169-196

    Sometimes countries due to the some interests, had to create a dual legal system in its territory, and separate some Areas of their territory from the mainland and expect more easier regulation for them. Although this dichotomy could be caused problems, but the benefits of it causing the country to ignore its flaws and enjoy the comparative advantages of it. One of the most important countries goals from the creation of such zones that are called generally “Free Zone” in this study, is Attracting both foreign and domestic investment .Since today commercial companies play an important role in trade and economy so vast investments occur in commercial companies form. Thus, the regulations governing the foreign participation in them that are the biggest investors in these areas are very important. This article has tried to explain the concept of free zones and establish goals. Then, study the legal status of foreign participation in commercial companies in the free zones according to available legal sources in the country and expressed differences with the mainland and with tailored compared with China and UAE free zones corresponding regulations and ultimately advantages of creating commercial companies in the free zones and barriers in the way of investors in this area are perused.

    Keywords: Free Zones, Mainland, Commercial Companies, Foreign Investment, Foreign Participation
  • Abolhasan Shakeri, Mahmoud Darvish Torabi Pages 197-216

    Commitment of an act with the intent to commit an offence will not always result in a crime. Sometimes in performance stage, although with malice intention, some outer- will element the crime do not happen. In this case if the commitment is probable it will be attempting the crime and if it is impossible to commit, it is called attempting the impossible crime. In any way it is crime in English law, but under section 122 of the Islamic Punishment Act, if attempting to commit a specific offence is crime, then legal element of the impossible offence is formed. The guilty intention to commit a crime and the defendant’s mistake (unconsciousness) of the nature of means or issue is the guilty intention of impossible offence. Impossibility of commitment and offender’s positive conduct with direct relation to the offence that necessarily is the last conduct in attempts, is the physical element of this crime. In this case the acts done before last conduct is called attempting impossible offence that is not a crime. Involvement in an impossible offence will occur in four forms: perpetrator, causation, participation and accessory.

    Keywords: Attempting the Crime, Impossible Offence, causation, participation, Offender, British law
  • Mohammad Reza Narimani Zamanabadi Pages 217-241

    The Association of Southeast Asian Nations (“ASEAN”) is regarded as one of the most important economic-trade blocks around the world and one the few successful international organizations among the developing countries. A great deal of such success could be attributed to the integrated legal infrastructures which ASEAN benefits from; legal infrastructures which the members have designed and implemented on a step by step basis since the establishment of the organization. Among these, the multi-facet ASEAN system of dispute settlement is a cornerstone. This paper seeks to examine the applicability, competent authorities and the procedures of this system in deciding a broad range of disputes. Accordingly and by the way describing this part of the legal system of ASEAN, this paper is based on the belief that modeling the ASEAN dispute settlement mechanisms in similar international organizations among developing countries, specifically the Economic Cooperation Organization (ECO), can make a significant contribution as to improving the functioning of such organizations.

    Keywords: ASEAN, Dispute Settlement, Arbitration, Legal Modeling, ECO
  • Aziz Nokandeh Pages 243-270

    One of the most important tasks of state sovereignty is maintaining public order. Society as injured because of disruption of public order, demanding prosecution and punishment of offenders respectively. Although the charges are dealt with in the legal system Zoroastrian kings system as a reference method and prosecute complaints have been received. But the author based on the evidence presented, after the kings, in the legal system, officials were responsible for crime detection and preliminary investigation and prevention of crime independent have been doing. The case has been sent to the court. Ban said cui this person. There were people under him were doing this activity. Ban cui including officials of the prosecutor's duties is to be done today, Examined in this study. In addition to the fact that Iran compared with the criminal procedure code, the purpose was to show to what extent the implementation of the provisions of that era with today's rules.

     

    Keywords: Koyban, Prosecutors, Prevention, Preliminary Investigation, Zoroastrian Law
  • Javad Riahi, Esmaeil Sharifi, Azin Rouhani Pages 271-301

    Since victim is one of the elements of many of crimes, nowadays, it is undoubtedly, necessary for a successful criminal policy to research about victims and their role in occurrence of crimes. In the meantime, victimization in judiciary is an area that has been less attended. The study of victimization in judiciary is important because, the judiciary has been established to encounter law-breaking, but, evidences indicate interesting amount of crime and victimization in judiciary itself. The present study, using technique of measurement and quantitative method and by means of questionnaire and all-counting method, has examined elements of victimization of judiciary's staff in Broujerd city in 1394. Results indicate that an interesting number of judiciary's staff in Broujerd city (30 percent fully and 22.5 percent more or less) have been victimized especially with regard to crime of insult. Also, the elements of nature of job, difficult conditions relative to job, specifications of clients (especially their ignorance), loss of enough and suitable equipment, specifications of location and weakness of protective measures and official control, have been an important role in victimization of judiciary's staff.

    Keywords: Judiciary, staff, victim, Victimization, Insult, Borujerd City
  • Seyyed Aziz Masoumi Pages 303-313

    Farsi International Trade Law literature has traditionally translated INCOTERMS as “International Commercial Words”/ INCOWORDS. The why and how of this tradition has its root in the pathology of translation in Iran, namely the body controlling scientific translation has not been yet recognized or if recognized, could not reach to its predetermined end. Unfortunately, translation related problems are seen in the Iranian Law Texts extracted from foreign laws texts. International trade literature contains so many terms/ words, but the question is why ICC has a different look at these 11 TERMS and published many versions of INCOTERMS. TERM in English means “Word” & “Condition” and before translating, it should be cleared that if TERM in INCOTERMS means “Word”, “Condition” or both. It seems that TERM in INCOTERMS means “Word” and “Condition” as well. But the Farsi translated “International Commercial Words”/ INCOWORDS cannot transfer the meaning intended by ICC. This paper, based on some criteria of linguistics, translation and law, is aimed at establishing the fact that the Farsi equivalent used for INCOTERMS is not the right equivalent and the equivalent of “International Commercial Words”/ INCOWORDS does not cover the real intention of ICC “Conditions Abbreviations for Sale of Goods”. The Farsi writers could use at least the word “International Commercial Abbreviations”. Finally, some suggested Farsi equivalents are listed.

    Keywords: Incoterms, Incoterms in Farsi, Incoterms in Persian, International Commercial Law, Sale of Goods
  • Simon Mackenzie, Bahare Ghanoon Pages 315-340

    On December 2008, International Scientific and Professional Advisory Council of the United Nations (ISPAC), under a programme called “Crime Prevention and Criminal Justice Programme” held an international conference in Italy, titled “Organized Crime in Art and Antiquities”. 11 articles which were represented at the conference were later published by the council in a book with the same title, edited by Stefano Manacorda.
    This article is one of those represented in the conference, which engages in explaining the subject and the forming elements of organized crimes in art and antiquities. It also has a critical review on the Dealing in Cultural Objects (Offences) Act 2003 of UK which was passed in order to prevent and punish such crimes. Referring to legislative and practical experiences of UK, which have long been studied by the author, and various approaches toward fighting the so-called crime which are mentioned in this article can be extremely useful to be appended in our country which is rich in antiquities and historical monuments.

     

    Keywords: Criminal protection of cultural products, International Organized Crime, criminal market, theft of cultural products, antiquities crimes