فهرست مطالب

مدیریت توسعه و تحول - پیاپی 38 (پاییز 1398)

فصلنامه مدیریت توسعه و تحول
پیاپی 38 (پاییز 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/08/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مرضیه بختیاری، مرتضی موسی خانی *، سیدمهدی الوانی، سیدرسول حسینی صفحات 1-9

    در چشم انداز جدید آموزش عالی،دانشگاه جایگاهی است که در آن مهارت های کارآفرینی به منظور بهبود قابلیت های فارغ التحصیلان در جهت تبدیل شدن به کارآفرینان ،توسعه می یابند. آمایش آموزش عالی بر آن است تا با توجه به شرایط و استعداد های منطقه و اقتضائات ناشی از آن ، برنامه ریزی متناسب با نیاز جامعه و در جهت پاسخگویی به نیازهای منطقه ای داشته باشد. این تحقیق از نوع پژوهش های علم سنجی بوده، و با استفاده از روش تحلیل استنادی و تکنیک ارزیابانه انجام شده است.جامعه ی آماری این تحقیق ،مستندات ارائه شده در پایگاه داده ای اسکوپوس با تعداد 758داده برای کارآفرینی دانشگاهی و 386 داده مربوط به برنامه ریزی های آمایشی در این زمینه است که با استفاده از نرم افزار bibexcle و VOSviewerارزیابی و مصور سازی انجام شده است.نتایج این پژوهش نشان داده است در این دو حوزه به صورت مستقل تحقیقات متنوعی در جهان انجام شده است اما ارتباط این دو مقوله با یکدیگر در تحقیقات اندکی مورد مطالعه قرار گرفته، که می توان گفت این زمینه جزءتحقیقات نوظهور بوده و خلاء تحقیقاتی در این زمینه بسیار چشم گیر است. بر اساس ارزیابی و نتایج تحقیق ،پیشنهاداتی جهت تحقیقات آتی ارائه شده است.

    کلیدواژگان: کارآفرینی دانشگاهی، آمایش آموزش عالی، روش علم سنجی، هم رخدادی واژگان
  • علیرضا موغلی *، مریم فرامی، رحمان مشیری زاده صفحات 11-21

    هدف از انجام این پژوهش، تعیین مدل پیش بینی توانایی استراتژیک مدیران بر اساس تشخیص حرفه ای، پشتیبانی سازمانی، تنوع شغلی و سازگاری شغلی در اداره کل کمیته امداد امام خمینی استان فارس در سال 1397. بود. این پژوهش توصیفی- همبستگی بود. جامعه ی آماری، شامل کلیه کارکنان اداره کل کمیته امداد امام خمینی استان فارس بود. برای تعیین حجم نمونه از جدول مورگان استفاده شد. نمونه برآورد شده با استفاده از این جدول 140 نفر بود. برای انتخاب تعداد نمونه آماری از روش نمونه گیری طبقه ای استفاده شد. برایاندازه گیری متغیرهای پژوهش ازپرسشنامه های توانایی استراتژیک هیل و جونز، تشخیص حرفه ای بیکر؛ تنوع شغلی هاکمن و اولدهام و حمایت سازمانی آلن و همکارانش و سازگاری شغلی دیویس استفاده شد. برای تجزیه وتحلیل داده های گردآوری شده از روش های مختلف آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و آمار استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل مسیر) استفاده شد. تجزیه وتحلیل آماری داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 انجام گرفت.اثر مستقیم و مثبت تنوع شغلی بر توانایی استراتژیک مدیران برابر با 75/0 است؛ اثر مستقیم و مثبت حمایت شغلی بر توانایی استراتژیک مدیران برابر با 63/0 است.اثر مستقیم و مثبت تشخیص حرفه ای بر توانایی استراتژیک مدیران برابر با 79/0است؛ اثر مستقیم و مثبت سازگاری شغلی بر توانایی استراتژیک مدیران برابر با 61/0 است؛اثر غیرمستقیم و مثبت تشخیص حرفه ای و توانایی استراتژیک مدیران از طریق سازگاری شغلی است.اثر غیرمستقیم و مثبت تنوع شغلی و توانایی استراتژیک مدیران از طریق سازگاری شغلی برابر با 317/0 است.اثر غیرمستقیم و مثبت حمایت شغلی و توانایی استراتژیک مدیران از طریق سازگاری شغلی برابر با 311/0 است. تشخیص حرفه ای، پشتیبانی سازمانی، تنوع شغلی و سازگاری شغلی در اداره کل کمیته امداد امام خمینی استان فارس قادر به پیش بینی توانایی استراتژیک مدیران می باشد.

    کلیدواژگان: تشخیص حرفه ای، پشتیبانی سازمانی، تنوع شغلی، سازگاری شغلی، توانایی استراتژیک مدیران، کمیته امداد امام خمینی استان فارس
  • عیسی اسکندری *، علیرضا الهی صفحات 23-29

    هدف از پژوهش حاضر پیش بینی و ارتباط کارآفرینی سازمانی ادارات ورزش و جوانان شمال ایران از طریق قابلیت یادگیری سازمانی بود. پژوهش حاضر به صورت توصیفی همبستگی و از لحاظ هدف کاربردی، و روش انجام پژوهش نیز پیمایشی بوده است. جامعه آماری پژوهش کلیه مدیران و معاونین و کارشناسان مسئول ادارات ورزش و جوانان شمال ایران بودند(108N=) و نمونه گیری به صورت تمام شمار انجام پذیرفت. روایی ابزار اندازه گیری، با نظر 12 نفر از اساتید مدیریت ورزشی مورد تایید قرار گرفت. و پایایی ابزار شامل پرسشنامه های یادگیری گومز و همکاران (2005) و کارآفرینی برون و همکاران (2001) به ترتیب با ضریب های آلفای کرونباخ 916/0 و 915/0 بدست آمد. و اطلاعات با استفاده از آمار توصیفی و آمار استنباطی(کولموگروف اسمیرنوف، ضریب همبستگی پیرسون، آزمون آنوای یک طرفه (ANOVA) و آزمون های تعقیبی و رگرسیون) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج آزمون کولموگروف اسمیرنوف، نرمال بودن توزیع داده ها را نشان داد. نتایج حاصل از ضریب همبستگی پیرسون نشان داد، بین یادگیری سازمانی و کارآفرینی سازمانی در ادارات ورزش و جوانان رابطه معناداری وجود دارد علاوه بر این نتایج نشان داد، یادگیری سازمانی پیشگوی مناسبی برای کارآفرینی سازمانی می باشد. لذا با عنایت به یافته ها، سازمان ها می توانند برای داشتن مدیرانی خلاق، نوآور و کارآفرین به افزایش یادگیری سازمانی منابع انسانی خود توجه ویژه نمایند.

    کلیدواژگان: یادگیری سازمانی، کارآفرینی سازمانی، سازمان های ورزشی
  • سیامک طایفه، محسن دستگیر *، فرزین رضایی، سعیدعلی احمدی صفحات 31-41

    بر اساس فرضیه نفع شخصی و با وجود عدم تقارن اطلاعاتی بین مودیان مالیاتی و دولت، به طور منطقی اشخاص در تلاشند از پرداخت مالیات اجتناب کنند. شرکت ها در راستای راهبرد تقویت توان رقابت پایدار از اشکال مختلف عوامل تجاری نظیر صرفه جویی مالیاتی بهره می برند. از طرفی رفتار اجتناب مالیاتی، تابعی از هنجارهای فرهنگی است. در تحقیق حاضر، تاثیر عوامل فرهنگی و تجاری بر اجتناب مالیاتی مورد آزمون قرار گرفته است. در این پژوهش برای اندازه گیری عوامل تجاری از شاخص های تمرکز مشتری، راهبرد تجاری، معامله با اشخاص وابسته و تمرکز شرکت، برای سنجش فرهنگ سازمانی از پرسشنامه ارزش های فرهنگی هافستد (1984) و برای آزمون فرضیه ها از تکنیک معادلات ساختاری استفاده شده است. نمونه آماری تحقیق، شامل 77 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و دوره زمانی آن، طی سالهای 1395-1391 است. نتایج نشان داد عوامل فرهنگی و تجاری بر سطح اجتناب مالیاتی اثرگذار است.

    کلیدواژگان: اجتناب مالیاتی شرکتی، عوامل تجاری، فرهنگ سازمانی، معادلات ساختاری
  • حسین دامغانیان، محمد کشاورز * صفحات 43-51

    هدف از پژوهش حاضر تعیین تاثیر نقض قرارداد روانشناختی بر خستگی عاطفی کارکنان با توجه به نقش میانجی تعهد موثر به سازمان و سرپرست است. این مطالعه از لحاظ هدف کاربردی و از نوع توصیفی و با روش پیمایشی انجام شده است. نمونه آماری در این مطالعه 111 نفر از کارکنان ادارات دولتی در شهر شیراز است که به روش تصادفی انتخاب شدند و جهت سنجش اطلاعات از پرسشنامه 42 گویه ای با طیف 5 گزینه ای لیکرت استفاده شد. به منظور تحلیل داده ها، روش حداقل مربعات جزئی مورد استفاده قرار گرفت. جهت سنجش روایی از روایی همگرا توسط نرم افزار بهره گرفته شد و به منظور برازش پایایی، آلفای کرونباخ مورد استفاده قرار گرفت. یافته ها نشان دهنده ی این است که، ابزار اندازه گیری از روایی (محتوا، همگرا) مناسبی برخوردار هستند و ضریب پایایی آن برای تمام سازه های پژوهش بیشتر از 7/0 می باشد. نتایج به دست آمده، حاکی از آن است که نقض قرارداد روانشناختی تاثیر مثبت و معناداری بر خستگی عاطفی کارکنان دارد. همچنین تاثیر منفی و معناداری میان متغیر های نقض قرارداد روانشناختی و تعهد موثر به سرپرست و تعهد موثر به سازمان وجود دارد. همچنین تعهد موثر به سرپرست و تعهد موثر به سازمان تاثیر منفی و معناداری با خستگی عاطفی کارکنان دارد. ضمن اینکه تعهد موثر به سرپرست و تعهد موثر به سازمان نقش میانجی گری بین نقض قرارداد روانشناختی و خستگی عاطفی کارکنان ایفا نمی کند.

    کلیدواژگان: تعهد موثر به سازمان، تعهد موثر به سرپرست، خستگی عاطفی کارکنان، نقض قرارداد روانشناختی
  • جلال حقیقت منفرد *، سید غلامحسن طباطبایی، روح الله داداش نیا کاسمانی صفحات 53-63

    معماری سازمانی با توصیفی کل نگر و جامع از کارکردهای فناوری اطلاعات در سازمان سعی در کاهش پیچیدگی استفاده از این فناوری و افزایش بازدهی در راستای پاسخگویی به نیازمندی ها و نیل به اهداف سازمانی دارد. از سویی دیگر، حاکمیت فناوری اطلاعات نیز کلیه تلاش های موثر برای هدایت و کنترل استفاده از فناوری اطلاعات در سازمان را در بر می گیرد. وجود چارچوب های مختلف معماری سازمانی، استانداردها و الگوهایی با رویکردهای متفاوت در حوزه های معماری سازمانی و حاکمیت فناوری اطلاعات، محقق را بر آن داشته است تا با رویکردی جامع و سازگار با سازمان اتکا، مدل زمینه ای معماری سازمانی بر پایه حاکمیت فناوری اطلاعات را با روش نظریه پردازی داده بنیاد ارائه نماید. گردآوری اطلاعات با استفاده از شیوه های مشاهده و سندکاوی و همچنین مصاحبه های باز و عمیق از طریق 14 نفر از خبرگان و صاحب نظران حوزه مدیریت و حاکمیت فناوری اطلاعات انجام شده است. تجزیه و تحلیل داده ها در مراحل سه گانه کدگذاری به روش استراوس و کوربین، با استفاده از نرم افزار MAXQDA منجر به ظهور780 مفهوم و 48 مقوله فرعی گردید و در پایان با انتخاب مقوله اصلی و ارتباط منظم آن با سایر مقوله ها در محورهای؛ شرایط علی، شرایط زمینه ای، شرایط مداخله گر، راهبردها و پیامدها، مدل زمینه ای پژوهش ارائه گردید.

    کلیدواژگان: چارچوب معماری سازمانی، حاکمیت فناوری اطلاعات، نظریه پردازی داده بنیاد، نرم افزار MAXQDA
  • محسن محرم خانی، مهدی بشکوه * صفحات 65-77

    هدف از این پژوهش بررسی ارتباط سرمایه مدیریتی و ارزش آفرینی است. جامعه آماری این پژوهش شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است، که بر اساس شرایط در نظر گرفته برای انتخاب نمونه، 123 شرکت به روش حذف سیستماتیک طی سال های 1391 تا 1395، انتخاب و اطلاعات آنها جمع آوری و با استفاده از رگرسیون چندگانه برای داده های تابلویی آزمون گردید. در این پژوهش سرمایه مدیریتی به بعد سرمایه انسانی اعضای هیئت مدیره که خود به چهار جزء تحصیلات، تخصص، تجربه حرفه ایی (در صنعت) و اعتبار تشکیل شده است، و بعد سرمایه اجتماعی هیئت مدیره که خود از دو جزء خارجی و داخلی تشکیل شده است، تقسیم شد. همچنین از معیار کیوتوبین به عنوان شاخصی برای ارزش آفرینی استفاده شد. نتایج نشان می دهد که در میان اجزای سرمایه انسانی اعضای هیئت مدیره، تجربه حرفه ایی (در صنعت) دارای ارتباط مثبت و معنادار، و اعتبار داری ارتباط منفی و معناداری است، علاوه بر این در میان اجزای سرمایه اجتماعی، سرمایه اجتماعی خارجی از رابطه منفی و معناداری با ارزش آفرینی برخوردار است. رابطه معناداری بین سرمایه انسانی اعضای هیئت مدیره و سرمایه اجتماعی اعضای هیئت مدیره با ارزش آفرینی مشاهده نشد. درحالیکه بین سرمایه مدیریتی اعضای هیئت مدیره و ارزش شرکت رابطه مثبت و معناداری برقرار است.

    کلیدواژگان: سرمایه مدیریتی، سرمایه انسانی اعضای هیئت مدیره، سرمایه اجتماعی هیئت مدیره، ارزش آفرینی
  • محمد مهدی بذرافکن، فضل الله کاظمی * صفحات 79-89

    این پژوهش به منظور بررسی نقش میانجی رفتارهای درون نقشی و فرانقشی در تاثیرگذاری نیازهای روانی بر شناسایی نام تجاری توسط مصرف کننده در شرکت ارتباطات سیار ایران "همراه اول" انجام شد، در این پژوهش متغیرهای پژوهش به وسیله پرسشنامه مورد ارزیابی قرار گرفت. پرسشنامه بین 400 نفر نمونه از جامعه آماری که کلیه مشتریان شرکت ارتباطات سیار ایران "همراه اول" در سطح شهر شیراز می باشد، توزیع شد. روش تحقیق پیمایشی و توصیفی از نوع همبستگی بود. جهت پاسخ به سوالات و بررسی فرضیات تحقیق با نرم افزار اسمارت پی ال اس از روش بررسی معادلات ساختاری و تحلیل مسیر به روش حداقل مربعات جزئی (PLS) استفاده گردید. نتایج این پژوهش حاکی از آن است که تعلق خاطر و خودباوری بر رفتار درون نقشی مصرف کننده دربرند سازی تاثیر مثبت و معنی داری دارند. نتایج این پژوهش تاثیر مثبت و معنی دار خودباوری و استقلال فردی بر رفتار فرانقشی مصرف کننده دربرند سازی را نیز تایید می کند. نتایج همچنین نشان می دهد که رفتار درون نقشی مصرف کننده و رفتار فرانقشی مصرف کننده دربرند سازی بر شناسایی برند تاثیر معنی داری دارد.

    کلیدواژگان: نیازهای روانی، رفتارهای درون نقشی و فرانقشی، شناسایی نام تجاری، همراه اول
|
  • Marziyh Bakhtiyari, Morteza Moosakhani *, Seyed Mhdi Alvani, Seyed Rasul Hosseini Pages 1-9

    On the new perspective of higher education, university is the place in which entrepreneurship skills are developed in order to improve the conversion of graduated to entrepreneurs. By paying attention to conditions and talents of the area and its demands, planning of higher education regional preparation aims at planning it in proportion with needs of society and in the way that it meets the area’s demand. This survey is a kind of scientometrics, and is done by using of citation analysis method and evaluation technique. Statistical population of this research is documentaries which are presented in data base of Scopus, with number of 758 data for entrepreneurial university and 386 data for preparing plan, and are illustrated and evaluated with Bibexcle and VOSviewer software. The results of this survey show that there are various researches in the world independently in these two areas, but the relationship between them are rarely studied, which could be said that it is a part of innovative survey, and the research gap in this area is so eye-catching. In this area there are no special studies in Iran, so, based on the evaluation and results of this survey, some suggestions are offered for future researches.

    Keywords: entrepreneurial university, regional preparation of higher education, scientometrics method, word co-occurrence
  • Alireza Mooghali *, Maryam Farami, Rahman MoshiriZadeh Pages 11-21

    The purpose of this study was to determine the predictive model of managers' strategic ability based on professional recognition, organizational support, job diversification and job adjustment in the General Directorate of Imam Khomeini Relief Committee of Fars province in 1397. In this study, This descriptive-correlational study was conducted. The statistical population included all employees of the General Directorate of the Imam Khomeini Relief Committee of Fars province. Morgan table was used to determine the sample size. The estimated sample was 140 people using this table. A stratified sampling method was used to select statistical sample.The direct and positive direct effect of job diversification on managers 'strategy ability was 0.75; the direct and positive effect of job support on managers' strategy ability was 0.63 The direct and positive impact of professional recognition on the ability of managers' strategy is equal to 0.79; the direct and positive effect of job adjustment on the ability of managers is equal to 0.61; the indirect and positive effects of professional recognition and the ability of managers to adjust through job adjustment The indirect and positive effects of job diversification and managers' strategy ability through job adjustment is 0.37. The direct and indirect affection of job support and the ability of managers to adjust through job matching is 311%. Professional recognition, organizational support, job diversification and job adjustment in the General Directorate of Imam Khomeini Relief Committee of Fars province are able to predict the strategic capability of managers.

    Keywords: professional recognition, organizational support, job diversification, job adjustment, strategic ability of managers
  • Isa Eskandari *, Alireza Elahi Pages 23-29

    The purpose of this study was to predict the relationship between organizational entrepreneurship in sport and youth departments in northern Iran through organizational learning capabilities. The present study is descriptive correlational and purpose of applied, and the research method has been survey. Statistical population all managers and assistant managers and experts were responsible for Sport and Youth offices northern Iran(N= 108). Sampling is carried out for all. Validity of the study, 12 people with sports management was approved. The instruments used were Organizational Learning Questionnaire developed by Gomez, et al. (2005), and Organizational Entrepreneurship developed by Bourn, et al.( 2001). Cronbachis Alfe were respectively 0/916 and 0/915. Kolmogorov Smirnov test results, proved the normality of the distributions. Pearson Correlation Coebticients were significant between Organizational Learning and Organizational Entrepreneurship factors. Eventualy, Organizational Learning was, according to Regression Analysis proved to be suitable predictor for Organizational Entrepreneurship. So, accoarding do the results, Organizations shoulde pay attention to development of Organizational Learning in their human resources to have innovative, productive and entrepreneur managers.

    Keywords: Organizational Learning, Organizational Entrepreneurship, Sports organizations
  • Siamak Tayefeh, Mohsen Dastgir *, Farzin Rezaii, Saeed Ali Ahmadi Pages 31-41

    According to the self-interest hypothesis, and despite the information asymmetry between taxpayers and the government authorities, individuals are reasonably trying to avoid paying taxes often. Companies use various forms of business, such as tax savings, to enhance their competitive potency. Tax avoidance behavior, on the other hand, is a function of cultural norms. In the present study, the impact of cultural factors and business factors on corporate tax avoidance has been examined. In this study, we measured cultural values by Hofstede's (1984) questionnaire, business factors by measuring customer centralization, business strategy, related party transactions, and company centralization indices. We tested the hypotheses by the structural equation technique. The statistical sample of the study consists of 77 companies admitted to the Tehran Stock Exchange and its time period during years 2011 to 2015. The results of the research showed that cultural and business factors influence the level of corporate tax avoidance.

    Keywords: Corporate Tax Avoidance, Business Factors, Cultural Factors, Structural Equation Technique
  • Hosein Damghanian, Mohammad Keshavarz * Pages 43-51

    The purpose of this study was to investigate the effect of Psychological contract breach on emotional exhaustion of employees considering the mediating role of affective commitment to the organization and supervisor. This is an applied and descriptive study and has been performed by survey method. The statistical population of this study was 111 employees of government departments in Shiraz who were selected randomly. For data collection, a questionnaire of 42 items with 5 spectrum options was used. In order to analyze the data, partial least squares method was used. To assess the validity of convergent validity, software was used and for the purpose of fitting reliability, Cronbach's alpha was used. The results indicate that the instrument of measurement has a suitable content (convergent content) and its coefficient for all research structures was more than 0.7. The findings indicate that Psychological contract breach have a positive and significant effect on emotional exhaustion of employees. There is also a negative and significant effect between the Psychological contract breach and the affective commitment to the supervisor and Affective organizational commitment. Also, affective commitment to the supervisor and Affective organizational commitment has a negative and significant effect on the emotional exhaustion of employees. While, affective commitment to the supervisor and Affective organizational commitment does not play the role of mediation between Psychological contract breach and emotional exhaustion of employees.

    Keywords: Affective commitment to supervisor, Affective organizational commitment, emotional exhaustion of employees, Psychological contract breach
  • Jalal Haghighat Monfared *, Sayyed Gholam Hassan Tabatabaee, Rohollah Dadashniya kasmani Pages 53-63

    The enterprise architecture with a general and comprehensive description of the Information Technology (IT) functions in the organization, attempts to reduce the complexity of using this technology and increase the efficiency that meet to the requirements and achievement of organizational goals. On the other hand, IT governance includes all effective efforts to direct and control the use of information technology in the organization. The existence of different frameworks of enterprise architecture, standards and their patterns with different approaches in the field of enterprise architecture and IT governance led to researcher to use comprehensive and compatible approach for the ETKA organization, Develop a paradigmatic model of enterprise Architecture model based on information technology governance using Grounded theory method. Data collection was done through observation and documenting techniques as well as unstructured and semi-structured interviews with 14 experts in IT governance and management. Data analysis in three stages of coding by Strauss and Corbin method using MAXQDA software resulted in 780 concepts and 48 subcategories. After selecting the core category and its regular relationship with other categories in axes comprising of causal, contextual, intervening conditions, strategies, and consequences as well. Therefore, the paradigm model of the research is developed.

    Keywords: Enterprise Architecture Framework, Information Technology Governance, Grounded Theory, MAXQDA Software
  • Mohsen moharram khani, Mehdi Beshkooh* Pages 65-77

    The purpose of this study was to investigating the relationship between board capital and value creation. Statistical population study is accepted companies at Tehran Stock Exchange. Based on conditions considered for sampling, selected 123 companies by systematically eliminated during the years 1391 to 1395, and after collecting data, test the hypotheses using by multiple regression for panel data. In this study, board capital Was divided human board capital that consists of four components of education, expertise, professional experience (in industry) and prestige, and social board capital that consists of two components of external and internal. Also, use Tobin's Q as An indicator for value creation. The results show that among the components of human board capital, professional experience (in industry) has a positively and significantly relationship, and prestige has negatively and significantly relationship with value creation. In addition, among the components of Social board capital, External Social Capital has negatively and significantly relationship with value creation. There was no significant relationship was observed between human board capital and social board capital with value creation. While, there is positively and significantly relationship between board capital and value creation

    Keywords: Board Capital, Human Board Capital Social Board Capital, Value Creation
  • Mohammad Mehdi Bazrafkan, Fazlollah Kazemi * Pages 79-89

    This Study Was Done to Evaluate the Mediating Role of In-Role and Extra-Role Behaviors in the impact of Psychological Needs on Brand Identification in Mobile Telecommunication Company of Iran “Hamrahe Aval”. In this study, the variables were evaluated by a questionnaire. A questionnaire was distributed among 400 individuals from the statistical population that was distributed among all customers of the Mobile Telecommunication Company of Iran “Hamrahe Aval”, in the city of Shiraz. The research method was descriptive and correlational. To answer the questions and check the hypotheses by Smart-PLS Software, the structural equations method and path analysis with partial least squares (PLS) method was used. The results show that Affiliation and self-confidence have a positive and significant effect on the behavior within the consumer role in branding. The results of this research also confirm the positive and significant effect of self-esteem and individual autonomy on consumer redundancy behavior in branding. The results also show that behavior in consumer role and consumer redundancy behavior in branding has a significant effect on brand identification.

    Keywords: Psychological Needs, In-Role, Extra-Role Behaviors, Brand Identification, Hamrahe Aval