فهرست مطالب

نشریه فرماندهی و کنترل
سال دوم شماره 4 (پیاپی 6، زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1398/11/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • محمود فروغی*، علی اکرمی زاده، مسعود باقری صفحات 1-14
    در این مقاله با استفاده از نظریه بازی و ساخت یک مدل تحلیلی فرآیند تصمیم گیری در یک درگیری سایبری موردبررسی قرارگرفته است. بازیکن ها طرفین درگیری هستند که آسیب پذیری هایی را روی سامانه های یکدیگر شناسایی کرده و قصد دارند در یک موقعیت مناسب از آن برای تهاجم علیه رقیب استفاده کنند. آن ها می خواهند بدانند تصمیم عاقلانه برای رسیدن به سود بیشتر در جریان این تقابل چیست؟ در مقایسه با کارهای پیشین، مفروضات مسئله به شرایط واقعی نزدیک شده و احتمال تلافی طرف مقابل و احتمال شکست حمله، در تعریف بازی لحاظ شده است. برای نمایش بازی از فرم توسعه یافته استفاده شده و تعادل نش برای آن محاسبه گردیده است. با تحلیل نتایج در حالت استراتژی مختلط نشان داده شده که نظریه بازی می تواند ضمن برآورد تصمیم طرفین، به هر یک از آن ها پیشنهادهایی در مورد انتخاب استراتژی ارائه دهد.
    کلیدواژگان: تابع پاداش، بازیکن، راهبرد بهینه، آسیب پذیری
  • امید جعفری زاده، حسن کوشا* صفحات 15-30
    در جوامع دانشی امروز، سازمان های نظامی مانند هر سازمان دیگر بایستی برای رسیدن به کمال، مبتنی بر دانش باشد. محیط های نظامی به واسطه تغییرات و تحرک سریع در عملیات، سخت افزار و نرم افزار، قطع و وصل مکرر ارتباطات و نبود دائمی پهنای باند، بسیار پویا هستند. سامانه ی فرماندهی و کنترل باید با گسترش شبکه ی ارتباطی جریان اطلاعات، نه تنها پاسخ گو برای نیازهای خاص باشد، بلکه از طریق شبکه، سلسله مراتب سازمانی را کاهش دهد. در این پژوهش با توجه به ویژگی های فرماندهی و کنترل، الزامات دفاع دانش بنیان و بررسی جنبه های مختلف محیطی در پی شاخص سازی فرماندهی و کنترل با رویکرد دفاع دانش بنیان هستیم. بدین منظور پس از شناسایی مهم ترین عوامل موثر در موضوع تحقیق، مولفه ها و شاخص های تاثیرگذار از روش تحلیل محتوا و روش کدگذاری استخراج گردیده است. سپس به منظورتجزیه وتحلیل داده ها از جامعه آماری خبره به تعداد 10 نفربا تکنیک نمونه گیری گلوله برفی و  جامعه صاحب نظر به تعداد 77 نفربهره گرفته شده است. نتایج حاصله از تکمیل پرسش نامه با استفاده از نرم افزارهای آماری تحلیل و چهار مولفه تصمیم گیری، اقدام، مشاهده و توجیه  و 20 شاخص مرتبط پیشنهادی را مورد تایید قرار داد.
    کلیدواژگان: فرماندهی و کنترل، دفاع، دانش بنیان، شاخص سازی
  • غلامحسین سلیمانی، سید محمدعلی خاتمی فیروزآبادی*، مقصود امیری، محسن مرادیان صفحات 31-42
    وقوع سیل در مناطق مختلف دنیا بخصوص در کشور ایران، یکی از بلایای طبیعی اجتناب ناپذیر است که همواره خسارات مالی و جانی گسترده ای با خود به همراه دارد. ازینرو برای سازمان های دولتی و مردمی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در سالیان اخیر نیز مورد مطالعه دانشمندان و محققان زیادی قرار گرفته است. در این مقاله نیز به هدف کنترل عواقب جبران ناپذیر سیل، مدل ریاضی دو هدفه ای به منظور مکانیابی پایگاه های امدادی و تخصیص نیروهای امدادی موجود در پایگاه ها به مناطق مختلف سیل زده ارائه شده است. مدل ریاضی مورد مطالعه با هدف کاهش تاخیر در رسیدن و همچنین کاهش هزینه های ناشی از بروز سیل که ممکن است بطور همزمان در مناطق مختلف رخ دهد، ساخته شده است. مدل ارائه شده در نزم افزار گمز (GAMS) کدنویسی و حل شده است و درستی عملکرد آن با استفاده از یک مثال عددی به نمایش در آمده است.
    کلیدواژگان: مدیریت بحران، مدیریت سیل، واکنش اورژانسی، تخصیص نیروهای امدادی، مدلسازی ریاضی
  • احمد لطفی*، حسین فضلی، حسن اسفندیاری فر صفحات 43-57
    تجربه جنگ های اخیر نشان می دهد، نیروهای فرامرزی قبل از شروع به تهاجم زمینی، ابتدا تسهیلات فرماندهی و کنترل نیروهای مدافع را مختل و آنها را دچار سردرگمی و از هم گسستگی رده های فرمان دهنده کرده اند. صحنه پیچیده نبردهای امروزی حکم می کند که راه حل های موازی را در راستای پیشرفت های فناورانه در نظر بگیریم. در این مقاله هدف عبارت است از پیدا کردن مکان بهینه استقرار مراکز فرماندهی و کنترل بطوریکه بتوان از طریق کانالهای ارتباطی ما بین آنها تمام مراکز و یا کانالهای ارتباطی را تحت پوشش و کنترل داشت. جامعه آماری این تحقیق شامل 30 نفر از متخصصان حوزه فرماندهی و کنترل می باشد که به صورت هدفمند انتخاب و مورد پرسش قرار گرفته اند.  در این مقاله ابتدا با استفاده از نظریه خبرگی و مطالعات کتابخانه ای، عوامل تاثیرگذار در تعیین مراکز بهینه فرماندهی و کنترل را شناسایی و با استفاده از تکنیک AHP  شاخص ها را وزندار نموده ایم. در ادامه با استفاده از نظریه کارشناسان اهمیت نسبی هر کدام از گزینه های مورد مطالعه را تعیین و مدل ریاضی تحقیق را در غالب سه مسئله ارائه داده ایم. برای آزمودن درستی مدل، آن را بر روی یک شبکه فرضی (مطالعه موردی) اجرا کرده ایم و با استفاده از نرم افزار MATLAB جواب های بهین را بدست آوردیم.
    کلیدواژگان: فرماندهی و کنترل، تحقیق در عملیات، شبکه، برنامه ریزی خطی
  • محمد مردانی شهربابک* صفحات 58-72
    جلب اعتماد فرماندهان و مدیران ارشد، برای اتکا به سامانه های فرماندهی و کنترل در جهت انجام ماموریت، مستلزم سامانه ای متناسب با دکترین سازمان است که آسیب پذیری آن برطرف شده و بتواند، انتظارات فرماندهان و مدیران را برآورده نماید. در راستای افزایش کارایی و اثربخشی نظام فرماندهی و کنترل، می بایست ابتدا وضعیت موجود نظام مذکور به وسیله ممیزی مستقیم، مشخص و مورد آسیب شناسی قرارگرفته و با شناسایی آسیب ها و رفع آن ها، کارایی و اثربخشی سامانه را افزایش داد. 
    این مقاله خلاصه انجام یک کار پژوهشی است که گردآوری داده های آن، بامطالعه و بررسی کتب، مقالات علمی و پژوهشی، پروژه های تحقیقاتی انجام شده، اسناد و مدارک سازمانی، سایت های معتبر اینترنتی و بررسی های میدانی، انجام شده و تلاش گردیده تا یافته های تحقیق با ابزار مناسب، به روش توصیفی، تحلیلی و پیمایشی تهیه و ارائه شود و برای رسیدن به هدف و پاسخ به سوال تحقیق، نظام فرماندهی و کنترل و مدل های آسیب شناسی، موردبررسی قرارگرفته و مولفه های آن در بستر روشی علمی استاندارد مشخص گردیده و سپس اقدام به اخذ نظر خبرگان تحقیق از طریق پرسشنامه نموده و با استفاده از نرم افزار SPSS و همچنین تحلیل محتوا داده های جمع آوری شده، مورد تحلیل قرار داده و چارچوبی برای آسیب شناسی نظام فرماندهی و کنترل ارائه گردیده است.
    کلیدواژگان: نظام فرماندهی و کنترل، نظام، آسیب شناسی، چارچوب، وضع موجود، وضع مطلوب
  • علیرضا تنگستانی*، سید محمد علی خاتمی فروزآبادی، کامران فیضی، جهانیار بامداد صوفی صفحات 73-88
    امروزه درخواست های زیادی از طرف ذی نفعان گوناگون به شرکت ها ارائه می شود تا همواره کارکردها و وظایف خود را از منظر مسائل مهمی مانند زیست محیطی، اقتصادی، اجتماعی و حاکمیتی مورد بررسی یا بازنگری قرار دهند. در واقع مفهوم توسعه پایدار راهبردی نیز به این نوع موضوعات و مسائل اشاره دارد و سعی دارد تا با ارائه راهکارها و تکنیک هایی در راستای ارتقاء عملکرد صنعت حمل و نقل دریایی کشور گام بردارد. هدف اصلی این پژوهش، ارائه چارچوبی فراگیر از دیدگاه مولفه توسعه پایدار راهبردی صنعت در حمل و نقل دریایی کشور با درنظرگرفتن مولفه های کلیدی دیگری مانند مانند تقاضاهای ذی نفعان و عملکرد زنجیره تامین دریایی می باشد.  
    روش گردآوری داده های این پژوهش بصورت کتابخانه ای - میدانی است بدین صورت که پس از شناسائی سنجه های گوناگون این سه مولفه اصلی، سنجه های بدست آمده بکمک تکنیک دلفی مورد جرح وتعدیل می گیرند. سپس پرسشنامه ای براساس طیف پنج گزینه ای لیکرت طراحی و بین نمونه آماری(351 نفر از مدیران عامل یا یکی از اعضای هیئت مدیره سازمان های تعیین شده در جامعه آماری که براساس نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شده اند) توزیع می گردد. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از تکنیک معادلات ساختاری و تحلیل مسیر استفاده می شود. درپایان الگوئی مناسب برای تبیین رابطه بین سه مولفه اصلی تشکیل دهنده مدل مفهومی در این صنعت ارائه می شود بگونه ای که براساس آن تقاضاهای ذی نفعان بطور مستقیم و غیرمستقیم(بواسطه نقش توسعه پایدار راهبردی) با مفهوم ارتقاء عملکرد زنجیره تامین دریایی رابطه معنی داری دارد.
    کلیدواژگان: توسعه پایدار راهبردی، حمل و نقل دریایی، زنجیره تامین دریایی، ذی نفعان، تکنیک معادلات ساختاری
|
  • Mahmood Forooghy*, Ali Akramizadeh, Masoud Bagheri Pages 1-14
    In this paper, we use a game theory and construct an analytical model for decision making process in a cyber conflict. Players are clashes that identify vulnerabilities on each other's systems and intend to use it in an appropriate position to invade rivals. What do they want to know is a wise decision to make more profit in this confrontation? Compared to previous works, the assumptions of the problem are tied to the actual situation and the possibility of retaliation by the opposing side and the likelihood of attack failures are included in the definition of the game. The extended form has been used to display the game and Nash equilibrium has been calculated for it. By analyzing the results in a mixed strategy state, it is shown that game theory can offer suggestions on strategy selection and estimating the decision of the players.
    Keywords: Payoff function, player, optimal strategy, vulnerability
  • Omid Jafarizadeh, Hassan Koosha* Pages 15-30
    In today's knowledge societies, military organizations must be knowledge-based to achieve perfection like as any other organizations. Military environments are very dynamic because of rapid changes and mobility in operations, hardware and software’s, frequent disconnections, and a permanent lack of bandwidth. The command and control system should reduce the  Imageorganizational hierarchy not only by responding to specific needs but also by developing the communication network of the information flow. In this study, considering the characteristics of command and control, the requirements of knowledge-based defense and examining different environmental aspects, we seek to index and command with knowledge-based approach. For this purpose, after identifying the most important factors influencing the research topic, the effective factors and indicators were extracted from content analysis method and coding method. Then, to analyze the data, 10 expert snowball sampling techniques and 77 experts were selected from expert society. The results of completing the questionnaire were analyzed using statistical software and confirmed four components of decision making, action, observation and justification and 20 related indicators.
    Keywords: Command, Control, Defense, Knowledge Based, Indexing
  • Gholamhossein Soleimani, Seyes Mohammad Ali Khatami Firouzabadi*, Maghsoud Amiri, Mohsen Moradian Pages 31-42
    As nobody can prevent disasters like earthquake, tsunamis, hurricanes, floods and etc. and because of huge harmful effects of the events, in recent years, scientists mostly try to find the best way to control undesirable consequences of these events. According that Emergency decision making EDM is a way of emergency management to control the bad effects of these disasters. EDM used for rescue units that their mission is going to critical places and save the lives and properties, must be found location and allocated to places that crisis occur there. This paper presents a bi-objective decision support model to find a location to establishment of critical bases and allocate rescue units of primary nodes to each crisis or each area that floods existed there. During these action two main objectives of these kinds of problems considered. First goal of the (MILP) models is for minimizing sum of all severity of crisis delays of rescue unit to reach the critical places. As the second goal, the model minimizes total costs of this transportation. These two objectives ranked by priority. Then to illustrate the efficiency of the model a numerical example solved by GAMS and results is shown.
    Keywords: Crisis management, floods management, Emergency response, Relief assignment, Mathematical modeling
  • Pages 43-57
    The experience of the recent wars shows that, prior to the ground invasion, transboundary forces first disrupted the command and control facilities of the defensive forces and confused them with the disruption of command lines. The complex scene of today's battles dictates parallel solutions to technological advances. The purpose of this article is to find the optimal location of command and control centers so that all communication centers or channels can be controlled through our communication channels. The statistical population of this study consisted of 30 command and control specialists who were purposefully selected and questioned.
    In this paper, we first identify the influencing factors in determining optimal command and control centers by using expert theory and library studies. In continue by using the theory of experts, we determine the relative importance of each option under the study and represent the mathematical model of the research in three ways. To test the validity of the model, we run it on a hypothetical network (case study) and obtain optimal results using MATLAB software.
    Keywords: Command & Control_Operations Research_Networking_Linear Programming
  • Mohammad Mardani Shahrbabak* Pages 58-72
    Gaining the trust of commanders and senior managers to rely on command and control systems to accomplish the mission requires a system tailored to the doctrine of the organization whose vulnerabilities are resolved and able to meet their expectations. In order to increase the efficiency and effectiveness of the command and control system, the existing status of the system should be identified, and the system must be pathological, and then enhanced efficiency and effectiveness by identifying and removing the damage.
    This article is a summary of a research work that has been collected through the study and review of books, scientific and research articles, research projects, organizational documents, reputable web sites and field surveys, and attempted to research findings Provide by descriptive-analytical approach. To achieve the purpose and answer the research question, in the first step the researcher examines the command and control system and the pathological models, then identifies its components in the context of a standard scientific method and subsequently takes the opinion of the research experts through a questionnaire and was analyzed Using SPSS software and content analysis of the collected data. Finally a framework for the pathology of the command and control system is presented.
    Keywords: Command, Control System, System, Pathology, Framework, Existing Status, Desired Status
  • Alireza Tangestani*, Seyed Mohammad Ali Khatami Firoozabadi, Kamran Feizi, Jahanyar Bamdad Sufi Pages 73-88
    The Aim of This Study is to achieve a Comprehensive and General Framework for Sustainable Development Namely, Sea Transport Which it's one of the Key Areas of the Country's Industry. The Mention Concentrates on Improving Communications and Coordination among Relevant Organizations in This Field. The Research written Based on a Descriptive Correlative Research Method.
    The Sample Contains 350 Active Practitioners which all of Them Engaged in the industry. All of Them Selected According to a Random Stratified Sampling. Also in The Data Gathering We have used a Field – Librarian Method. 
    First, the Delphi Method has been used to examine the Framework for Sustainable Development and its Effective Components in the Mention Industry. In Addition, Required Information has been gathered by Other Survey Tools such as Observations, Interviews and Questionnaires. Also Structural Equation Technique, Path Analysis and LISREL Software Are Used to Analyze the Gathered Information. 
    Finally in This Industry, a Suitable Model for Explaining the Relationships Among Stakeholder Demands, Supply Chain Performance and Sustainable development has been presented so that we Can Declare the Demands and Requests Initiated of Stakeholders has Direct and Indirect Meaningful Relationships with Sustainable Development which its Due to the Role of Maritime Supply Chain Function.
    Keywords: Strategic Sustainable Development, Maritime Transportation, Maritime Supply Chain, Stakeholders, Structural Equation Modeling