فهرست مطالب

علوم پیراپزشکی و توانبخشی - سال هشتم شماره 4 (زمستان 1398)

فصلنامه علوم پیراپزشکی و توانبخشی
سال هشتم شماره 4 (زمستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/11/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • کیوان شریف مرادی*، محمد تقی کریمی صفحات 7-15
    هدف
    شناخت مکانیزم نیروهای وارده بر کمر حین راه رفتن با کفش های پاشنه بلند از اهمیت برخوردار است. افزایش آگاهی عمومی در ارتباط با معایب استفاده از این کفش ها، در کاهش بروز اختلالات عضلانی اسکلتی مرتبط موثر است. لذا تحقیق حاضر با هدف بررسی اثر ارتفاع پاشنه کفش بر نیروی عضلانی و نیروی تماس مفصلی حین راه رفتن می باشد.
    روش بررسی
    تعداد 9 دختر جوان با دامنه قد 14/0±1/49 متر و وزن 1/76±60/53 کیلوگرم به صورت تصادفی در این مطالعه شرکت کردند. مشخصات کینماتیک و کینتکی راه رفتن با کفش پاشنه بلند 6 سانتی متری و بدون کفش با استفاده از  دستگاه تحلیل حرکتی Qualysis و فورس پلیت Kistler ثبت شد. از نرم افزاز OpenSim  برای استخراج متغیرهای نیروی عضلانی و نیروی تماس مفصلی استفاده شد. از  نرم افزار SPSS  و روش آماری تی وابسته جهت تجزیه و تحلیل داده ها در سطح معنی داری (0/05=α) استفاده شد. یافته ها نیروی عضله سرینی میانی حین راه رفتن با کفش پاشنه بلند 4/46 بود که 1/96 (نیوتن/وزن بدن) از راه رفتن بدون کفش بیشتر بود (0/02=p). نیروی وارده بر مفصل ران در صفحه داخلی خارجی حین راه رفتن با کفش پاشنه بلند 4/98 (نیوتن/وزن بدن) بدست آمد که به طور معنی داری از راه رفتن با پای برهنه بیشتر بود (0/001=p). نیروی عمودی تماس مفصل کمری خاجی حین راه رفتن با کفش پاشنه بلند 0/58 (نیوتن/وزن بدن)  به طور معنی داری از راه رفتن بدون کفش بیشتر بود (0/001=p)..
    نتیجه گیری
    راه رفتن با کفش پاشنه بلند فعالیت عضله سرینی میانی، نیروی تماس مفصل ران در صفحه فرونتال و نیروی عمودی تماس مفصل کمری خاجی را به طور معنی داری افزایش می دهد. شاید بتوان گفت استفاده مداوم از کفش پاشنه بلند بدلیل اعمال نیروی بیشتر تماس مفصلی، نه تنها مفصل کمری خاجی، بلکه مفصل ران را نیز تحت تاثیر قرار می دهد و ممکن است منشا ریز آسیب در این مفاصل گردد و آن ها را در معرض خطر آرتروز قرار دهد.
    کلیدواژگان: مفصل ران، مفصل کمری خاجی، اوپن سیم، کفش پاشنه بلند، راه رفتن
  • حانیه صالحیان بروجردی*، حسن عشایری، امیر هوشنگ مهریار صفحات 16-25
    هدف
    طبق یافته پژوهش های متعدد، افراد دچار اختلال در روانی گفتار تفاوت هایی در کارکردهای اجرایی در مقایسه با همتایان عادی نشان می دهند. هدف از پژوهش حاضر بررسی کودکان 7 تا 12 ساله مبتلا به اختلال در روانی گفتار در 4 حوزه کارکردهای اجرایی شامل توجه پایدار، حافظه فعال شنیداری، سرعت واکنش و کنترل پاسخ بود.
    روش بررسی
    تعداد 20 کودک با اختلال در روانی گفتار و 20 کودک بدون اختلال در روانی گفتار از طریق مراکز گفتار درمانی و مدارس شهر تهران انتخاب شدند. برای بررسی حافظه فعال شنیداری از آزمون  N BACKشنیداری و جهت بررسی توجه پایدار و سرعت واکنش از آزمون عملکرد پیوسته (Continuous Performance Test) و برای بررسی بازداری پاسخ از آزمون برو/نرو (Go/ No Go) استفاده شد. همچنین گفتار محاوره کودکان دچار اختلال در روانی گفتار سنجیده شد و درصد وقوع ناروانی با استفاده از روش درصد کلمات با لکنت ادا شده (Percent Syllables Stuttered) سنجیده شد. یافته ها با استفاده از آزمون های تی مستقل و والش مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج حاکی از آن است که میان نمرات کودکان مبتلا به اختلال در روانی گفتار و کودکان عادی در حوزه توجه پایدار (0/019=p)، حافظه فعال شنیداری (0/038=p) و کنترل پاسخ (0/033=p) تفاوت معناداری وجود دارد. اما بین نمرات کودکان مبتلا به اختلال در روانی گفتار و کودکان عادی در  حوزه سرعت واکنش (0/329=p) تفاوت معنادار وجود ندارد (05/.0>p).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد که کودکان مبتلا به اختلال در روانی گفتار در مقایسه با همتایان عادی در سه حوزه  کارکردهای اجرایی شامل توجه پایدار، حافظه فعال شنیداری و کنترل پاسخ ضعیف تر عمل می کنند.
    کلیدواژگان: اختلال در روانی گفتار، کارکردهای اجرایی، توجه پایدار، حافظه فعال شنیداری، سرعت واکنش، کنترل پاسخ
  • اکرم شریفی مقدم*، رویا عسکری، محمدرضا حامدی نیا، امیرحسین حقیقی صفحات 26-35
    هدف
    با توجه به افزایش جمعیت افراد سالمند، تحقیقات روی مداخله های بالقوه ای که بتواند افت عملکرد را کاهش دهد بسیار حائز اهمیت است، لذا هدف از این مطالعه، مقایسه اثر سه برنامه تمرین مقاومتی با و بدون محدودیت جریان خون بر قدرت، هایپرتروفی و عملکرد حرکتی در زنان سالمند بود.
    روش بررسی
    33 زن سالمند  با دامنه سنی 60 تا 70 سال، برای مطالعه انتخاب شدند. آزمودنی ها به طور تصادفی به سه گروه تمرین مقاومتی با محدودیت جریان خون (11 نفر)، تمرین مقاومتی بدون محدودیت جریان خون (11 نفر) و تمرین سنتی (11 نفر) تقسیم شدند. آزمون ها قبل و پس از دوره تمرینی 12 هفته ای گرفته شد. از روش تجزیه و تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر برای بررسی تفاوت بین گروه ها استفاده شد 0/05>p.
    یافته ها
    تفاوت معنی داری بین گروه ها در قدرت پنجه دست (اندازه گیری شده توسط داینامومتر پنجه)، قدرت عضلات پایین تنه (اندازه گیری شده توسط دستگاه باز شدن زانو)، هایپرتروفی عضلانی (اندازه گیری شده با استفاد از اندازه های پیکرسنجی) و تحرک پذیری عملکردی (اندازه گیری شده توسط آزمون بلند شدن و رفتن زمان دار) وجود نداشت (0/05>p).
    نتیجه گیری
      هر سه روش تمرین قدرتی با و بدون محدودیت جریان خون و سنتی اثر مشابهی بر قدرت و حجم عضلانی و تحرک پذیری عملکردی زنان سالمند دارد. لذا تمرین مقاومتی با و بدون محدودیت جریان خون با بارهای سبک تر که نیاز به تلاش بیشینه کمتری دارند و احتمالا ایمن تر می باشند، برای زنان سالمند توصیه می شود.
    کلیدواژگان: محدودیت جریان خون، هایپرتروفی، سالمندی، تمرینات مقاومتی
  • سارا اصغرزاده، کیومرث امینی* صفحات 36-41
    هدف

    مالتیپل اسکلروزیس یک بیماری التهابی سیستم عصبی مرکزی است. شواهدی وجود دارد که سم اپسیلون کلستریدیوم پرفرنجنس با افزایش نفوذپذیری سد خونی-مغزی باعث آسیب به میلین سلول های عصبی می شود و لذا در بروز این بیماری نقش دارد. بنابراین، هدف از انجام این مطالعه، شناسایی مولکولی کلستریدیوم پرفرنجنس تولیدکننده سم اپسیلون در نمونه های جدا شده از مدفوع بیماران مولتیپل اسکلروزیس به روش Multiplex-PCR می باشد.

    روش بررسی

    در این مطالعه توصیفی-مقطعی که بر روی 60 نمونه مدفوع بیماران مبتلابه مولتیپل اسکلروزیس و 60 نمونه مدفوع افراد سالم صورت گرفت، آلودگی به کلستریدیوم پرفرنجنس مولد e-توکسین توسط روش M-PCR پس از استخراج DNA ژنومی مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    از تعداد 60 نمونه مدفوعی دریافت شده از بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس تعداد 11 نمونه (18/3%) برای 16S rRNA و 2 نمونه (3/3%) برای ژن کد کننده e-توکسین مثبت بودند. تمامی نمونه های حاصل از افراد سالم فاقد کلستریدیوم پرفرنجنس و سم اپسیلون بودند.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که در مقایسه با گروه کنترل، فراوانی سویه های کلستریدیوم پرفرنجنس توکسیژنیک در افراد مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس بالا است که این خود می تواند بیانگر ارتباط بین وجود این توکسین و بیماری مالتیپل اسکلروزیس باشد.

    کلیدواژگان: مولتیپل اسکلروزیس، کلستریدیوم پرفرنجنس،  -توکسین، Multiplex-PCR
  • مهدی قیطاسی*، محمد محمودی، مهتاب عربی صفحات 42-53
    هدف

    کنترل پاسچر از طریق دستگاه عصبی مرکزی با تکیه بر دروندادهای سیستم های درگیر در تعادل (بینایی، دهلیزی و حس عمقی) و بر اساس راهبردهای حرکتی جبرانی صورت می گیرد. هدف از پژوهش حاضر مقایسه راهبردهای کنترل پاسچر در کشتی گیران نخبه ناشنوا با کشتی گیران نخبه شنوا بود.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر از نوع علی- مقایسه ای و نمونه های تحقیق حاضر شامل 20 کشتی گیر نخبه ناشنوا (10 نفر) و شنوای (10 نفر) عضو تیم های ملی بودند که به صورت هدفمند انتخاب و وارد مطالعه شدند. از دستگاه پاسچروگرافی پویای کامپیوتری برای اندازه گیری متغیرهای تحقیق شامل نوسان تنه و تغییرات راستای مرکز ثقل با استفاده از آزمون سازماندهی حسی استفاده شد. برای بررسی توزیع نرمال داده ها از آزمون شایپرو-ویلک و از آزمون تی مستقل در سطح معنی داری   0/05p≤ برای مقایسه متغیرها بین دو گروه استفاده گردید.

    یافته ها

    بر اساس نتایج در متغیر نوسان تنه در گروه های تحقیق، از بین شش موقعیت مرتبط با کنترل پاسچر، متغیر پایداری تنها در موقعیت چهارم یعنی در وضعیت دستکاری حس عمقی در حالی که سیگنال های حسی بینایی و  وستیبولار در دسترس هستند بین دو گروه کشتی گیران نخبه شنوا و ناشنوا تفاوت معنی داری مشاهده شد (0/05≤p). در حالی که در مورد متغیرهای تغییرات راستای مرکز ثقل در محورهای افقی (X) و عمودی (Y) در هیچ یک از موقعیت های مرتبط با کنترل پاسچر بین دو گروه کشتی گیران نخبه شنوا و ناشنوا تفاوت معنی داری مشاهده نشد (0/05≤p).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج تحقیق حاضر می توان اظهار نمود که نقص در یک حس می تواند تا حدود زیادی توسط ورودی- های حسی دیگر و سایر سیستم های دخیل در کنترل پاسچر جبران شود. در موقعیت چهارم در حالی که سیگنال های حسی بینایی و وستیبولار در دسترس و حس عمقی دستکاری می شود اختلاف معناداری در گروه های شنوا و ناشنوا قابل مشاهده است به طوری که می توان نتیجه گرفت؛ کشتی گیران نخبه ناشنوا در مقایسه با کشتی گیران نخبه شنوا برای کنترل پاسچر به حس عمقی وابسته تر هستند.

    کلیدواژگان: کنترل پاسچر، کشتی گیران نخبه ناشنوا، پاسچروگرافی
  • فروغ الزمان فرخی، اکبر داروئی*، سمانه حسین زاده صفحات 54-62
    هدف

      مهارت تعریف واژه یکی از مهارت های پیچیده زبان است که دانش زبانی و فرازبانی نقش موثری در آن دارند. آسیب شنوایی در کودکان، موجب تاخیر در فراگیری زبان درکی و بیانی می شود. این پژوهش با هدف بررسی و مقایسه رشد جنبه محتوایی تعریف واژه در کودکان کم شنوا و طبیعی در سنین5/7-5/4 ساله انجام شد.

    روش بررسی

      این پژوهش از نوع توصیفی - تحلیلی به روش مقطعی مقایسه ای بود و جامعه ی آماری این مطالعه شامل 37 کودک کم شنوا (با سمعک و کاشت حلزون) و 37 کودک بدون آسیب شنوایی 5/4 تا 5/7 سال در شهر کرج می باشد. در هر دو گروه 10 کودک در سن 5/5-4/5، 12 کودک در سن 6/5-5/5 و 15 کودک در سن 7/5-6/5 سال می باشند. در هر دو گروه مورد بررسی 15دختر کم شنوا و 22 پسر کم شنوا هستند. آزمایه مورد استفاده آزمون مهارت تعریف واژه می باشد، که در سال 1390 توسط مهری محمدی برای سنین اول تا سوم ابتدایی ساخته شد و سپس مریم ملکیان در سال 1393 پایایی این آزمون را برای گروه سنی 4/5-7/5 سال تایید کرد.جهت تحلیل نتایج، از آزمون تی در نسخه ی 22 SPSS استفاده شده است.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که عملکرد کودکان کم شنوا در جنبه ی محتوایی، تفاوت معناداری با کودکان طبیعی دارد (0/007=p)؛ به طوری که کودکان طبیعی عملکرد بهتری را نسبت به کودکان کم شنوا از خود نشان داده اند.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج کسب شده، می توان نتیجه گرفت که مهارت تعریف واژه نیز همانند سایر مهارت های زبانی در کودکان کم شنوا دارای تاخیر بوده و نیازمند آموزش و توانبخشی می باشد.

    کلیدواژگان: آسیب شنوایی، مهارت تعریف واژه، جنبه محتوایی
  • هاشم کرم ویسی*، فریده باباخانی، امیر حسین براتی صفحات 63-76
    هدف

    زانوی پرانتزی از شایع ترین ناهنجاری های اندام تحتانی است که با اختلال در عملکرد افراد همراه است، اما راستای اندام و همچنین فعالیت عضلات در حین فعالیت های ورزشی در این افراد کمتر مورد توجه قرار گرفته است. هدف این مطالعه، بررسی تاثیر زانوی پرانتزی بر فعالیت پیش بینانه، زمان بندی عضلات و زمان رسیدن به پایداری حین پرش- فرود می باشد.

    روش بررسی

    در این تحقیق مقطعی،30 نفر ورزشکار (15 نفر با زانوی پرانتزی و 15 نفر بدون آن) شرکت کردند. زانوی پرانتزی با استفاده از کولیس با دقت 01/0 میلیمتر اندازه گیری شد. زمان رسیدن به پایداری با استفاده از صفحه نیرو در حرکت پرش- فرود ارزیابی شد. با استفاده از اطلاعات ثبت شده توسط دستگاه الکترومیوگرافی که با صفحه نیرو همزمان شده بود میزان و زمان آغاز فعالیت عضلات محاسبه و برای تجزیه و تحلیل در برنامه متلب استخراج شد. برای تجزیه و تحلیل آماری داده ها از آزمون t مستقل با سطح معناداری (p≤0/05) استفاده گردید.

    یافته ها

    نتایج  نشان داد که میزان فعالیت عضله سرینی میانی(0/003=p) در افراد زانوی پرانتزی کمتر از افراد طبیعی است و این تفاوت از لحاظ آماری معنی دار شد. اما مقایسه فعالیت سرینی بزرگ، دوسر رانی و نیم وتری بین دو گروه معنی دار نشد. همچنین مقایسه زمان آغاز فعالیت عضلات بین دو گروه معنی دار نشد(0/05<p). همچنین مقایسه زمان رسیدن به پایداری در راستای داخلی - خارجی (0/003=p) و کلی (0/01=p) در افراد زانوی پرانتزی بیشتر از افراد طبیعی است و این تفاوت معنی دار شد. اما در راستای قدامی - خلفی بین دو گروه معنی دار نشد (0/05<p).  

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد واروس زانو  Knee Varus عاملی اثر گذار بر بیومکانیک پرش- فرود باشد به طوری که باعث کاهش فعالیت عضله سرینی میانی می شود. این تغییرات ممکن است با کاهش ثبات طرفی و افزایش احتمال آسیب دیدگی در ورزشکاران همراه باشد.

    کلیدواژگان: الکترومیوگرافی، زانوی پرانتزی، زمان رسیدن به پایداری، صفحه نیرو
  • بتول حاجتی ضیابری، ابراهیم یاقوتی، عباس ریاضی* صفحات 77-84
    هدف
    هدف از این مطالعه بررسی وضعیت بینایی کودکان کم بینا و حقوق آموزشی مرتبط با وضعییت بینایی آن ها می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه بر روی دانش آموزان مدارس اسنثنایی کم بینایان انجام گرفت. بینایی دور و نزدیک و عیوب انکساری اندازه گیری شد.  ضمنا حقوق آموزشی کودکان کم بینا در منابع حقوقی مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    273 کودک مورد بررسی قرار گرفتند که  از این تعداد 40 کودک (14/7%) توانایی ادامه تحصیل  در مدرسه عادی را داشتند. 68 نفر (25%)  که با بریل درس می خواندند قادرند که با کمک وسایل کمکی، با بینایی ادامه تحصیل بدهند. 68 نفر (25%)  به عینک نیاز داشتند. 26 نفر (9/5 %)  به تمرینات اتاق تاریک نیاز داشتند اما این امکانات موجود نبود. 36  نفر (3 %)  به اقدامات خاص مثل جراحی زیبایی، چشم مصنوعی، عدسی تماسی رنگی و عینک های آفتابی نیاز داشتند. برخی از دانش آموزان این مدارس که با بریل مشغول ادامه تحصیل بودند قادر بودندکه با چشم خود بریل را بخوانند. اما اجازه نداشتند از بینایی خود استفاده کنند. برای آموزش خط بریل از چشم بند استفاده می شد.
    نتیجه گیری
    حقوق آموزشی کودکان کم بینا در پرتو اصول کلی حقوق،  همانند اصل عدالت و انصاف بایستی مورد بررسی قرار بگیرد. حق آموزش از مصادیق حقوق شهروندی و حقوق بشری است لذا بایستی لولزم  کمک بینایی و  شرایط ویژه برای اقشار خاص مثل کودکان کم بینا مورد توجه قانون گذار قرار بگیرد. رشد و تکامل در زمان کودکی وابستگی بسیار زیادی به بینایی دارد. ایجاد حافظه بینایی در نوزادان و کودکان  به عنوان یک رفرانس برای فعالیت های آینده محسوب می گردد. در توانبخشی کم بینایی بایستی از  باقیمانده بینایی حد اکثر استفاده صورت پذیرد در غیر این صورت مشکل رشد و تکامل نیز دامن گیر این کودکان خواهد شد. به نظر می رسد که حقوق کودکان کم بینا و نابینا در کشور ما ایران نیاز به باز نگری جدی دارد.
    کلیدواژگان: کودکان، کم بینا، بریل خوانی، رشد و تکامل، حقوق آموزشی
  • محمد حسین قاسمی، مهرداد عنبریان* صفحات 85-95
    هدف

    اهمیت وضعیت پا بر بیومکانیک حرکات عملکردی مختلف از جمله حرکات پایه (مانند راه رفتن و دویدن)، مهارت های مختلف ورزشی و وظایف شغلی مورد قبول همگان است. هدف از انجام مطالعه مروری حاضر بررسی اثر تغییر در وضعیت قرارگیری پا بر میزان فعالیت الکتریکی عضلات بدن انسان حین انجام وظایف حرکتی مختلف بود.

    روش بررسی

    پژوهش های فارسی و انگلیسی چاپ شده در بانک های اطلاعاتی Google scholar GoogleScholar، PubMed، Web of science ScienceDirect،SID ، Magiran و Irandoc و با محدودیت زمانی سال های 2018-2000 جستجو شد. از کلید واژه های وضعیت پا (Foot Position)، وج پا (Foot Wedge)، الکترومایوگرافی (Electromyography) و فعالیت عضله (Muscle Activity) و ترکیبی از آن ها برای استخراج مطالعات مرتبط استفاده شد.

    یافته ها

    از میان مقالات مرتبط با موضوع، 20 پژوهش برای بررسی انتخاب شد. به طور کلی، مطالعات پیشین نشان داده اند که استفاده از وج پشت و جلوی پا به ترتیب باعث افزایش و کاهش سطح فعالیت عضلات (عمدتا ناحیه پایین تنه) می شود؛ اما اثرات استفاده از وج داخلی و خارجی پا نامشخص است. از آنجا که روش های تجزیه و تحلیل متفاوت سیگنال های خام دریافت شده می تواند به مقدار متغیرهای خروجی سیگنال الکترومایوگرافی اثر مهمی بگذارد؛ مقایسه نتایج مطالعات مختلف باید با احتیاط صورت بگیرد.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که محدودیت و نقایص موجود در مطالعات پیشین در زمینه بررسی اثرات تغییر در وضعیت قرارگیری پاها، شامل موارد ذیل است. عدم به کارگیری افراد مبتلا به انواع ناهنجاری و بدشکلی های ساختاری پا؛ عدم بررسی سطح فعالیت عضلات ناحیه تنه؛ عدم تحلیل سیگنال الکترومایوگرافی عضلات با روش های مناسب و جدید؛ و استفاده از  ابزارهایی نظیر وج چوبی جهت تغییر وضعیت پا به جای کفی های طراحی و ساخته شده که در شرایط واقعی استفاده می شوند. بنابراین، نیاز به مطالعات آتی در زمینه موارد مطرح شده وجود دارد.

    کلیدواژگان: وضعیت پا، وج پا، الکترومایوگرافی، فعالیت عضله
|
  • K Sharifmoradi *, M.T Karimi Pages 7-15
    Purpose
     It is important to recognize the mechanism of forces applied on lower limbs and back during walking with high heel shoes. Raising public awareness about the disadvantages of using these shoes is effective in reducing the incidence of related musculoskeletal disorders. Therefore, the present study aims to investigate the effect of high heel shoes on muscle forces and joint contact forces during walking.
    Methods
     A total of 9 young girls with a mean age of 21.34 ± 3.83 years, height of 1.49 ± 0.14 meters, and a weight of 593.25 ± 17.24, were randomly included in this study. The Qualysis motion analyzer and Kistler's Forces Plate were used to record data. Open-SIM software was used to extract muscular force and joint contact force. Data were analyzed by paired sample t-test at the set point of 0.05.
    Results
     Gluteus medius muscle forces during walking with high heels was 46.4 (N/BW) which was 1.96 (N/BW) greater than walking without shoes (p=0.02). The forces applied on the hip joint in mediolateral plane was significantly higher than walking with bare feet (p=0.001). The vertical force applied on lumbosacral joint during walking with high heel shoes was significantly greater than walking without shoe (p<0.001).
    Conclusion
     Gletus medius muscle force, hip joint contact force on the frontal plane, and the vertical joint contact force of the lumbosacral joint was significantly increased while walking with high heel shoes. It can be said that continuous use of high-heeled shoes, not only affect the hip joint, but also affect the lumbosacral joint and can be a source of damage to theses joints, and may endanger at the risk of osteoarthritis. Therefore, it is recommended that these users avoid to wearing high heel shoes because of the traumatic consequences.
    Keywords: Hip joint, Lumbosacral joint, OpenSim, high heel shoes, walking
  • H Salehian Boroujerdi *, H Ashayeri, A.H Mehryar Pages 16-25
    Purpose
     According to several studies, people with childhood onset fluency disorder show differences in executive functions compared with normal peers. The purpose of this study was assessment of 7-12 years old children with childhood onset fluency disorder and in four areas of executive functions including sustained attention, Auditory working memory, reaction time and response control.
    Methods
     This research was a comparative study. Twenty children with childhood onset fluency disorder and 20 normal children were selected through Speech Therapy Centers and schools in Tehran. They were tested by auditory (N BACK) to measure auditory working memory, continuous performance test (CPT) to evaluate sustained attention and reaction time and the go / no go test to measure response control. Also, the severity of non-fluency was measured by using the percent syllables stuttered. The results were analyzed by independent T-test and Walsh test.
    Results
     The results showed the significant differences between children with childhood onset fluency disorder and normal peers in the areas of ​​sustained attention (p=0.019), auditory working memory (p=0.038) and response control (p=0.033). However, no difference was observed between the scores of children with childhood onset fluency disorder and normal children in the area of ​​reaction time (p= 0.329) (p>0.05)
    Conclusion
     The results showed that children with childhood onset fluency disorder are weaker in three areas of executive functions such as sustained attention, auditory working memory, and response control in comparison with their normal peers.
    Keywords: Childhood onset fluency disorder, Executive functions, Sustained attention, Auditory working memory, Reaction time, Response control
  • A Sharifi Moghadam *, R Askari, M.R Hamedinia, A.H Haghighi Pages 26-35
    Purpose
    Considering the increased population of elderly people, performing research on potential interventions to reduce the function drop is of central importance. Therefore, the purpose of this study was to compare the effect of three strength training programs (with and without blood flow restriction and traditional), on strength, hypertrophy and mobility function in elderly women.
    Methods
    33 elderly women (age ranged 60 -70 years) were selected and randomly divided into three groups: resistance training with blood flow restriction (n= 11), resistance training without blood flow restriction (n= 11) and traditional strength training (n= 11). Functional tests were taken before and after the 12-week training period.  One-way repeated-measures ANOVA was used to determine difference between groups. The significance level was set at p
    Results
    There were no significant difference in hand grip strength (measured by hand grip dynamometer), lower body muscle strength (measured by leg extension machine), muscle hypertrophy (measured by anthropometric measures) and functional mobility (measured by TUG test) between groups.
    Conclusion
    All three strength training programs i.e. resistance training with and without blood flow restriction and traditional resistance training have the same effect on muscle mass and strength, and functional mobility of elderly women. Therefore, resistance training with and without blood flow restriction with lower loads, which require less effort and possibly safer are recommended for elderly women.
    Keywords: Blood flow restriction, Hypertrophy, Elderly, Strength training
  • S Asgharzadeh, K Amini * Pages 36-41
    Purpose

      Multiple Sclerosis is a vascular disease in the central nervous system. There is evidence that Clostridium perfringens epsilon toxin causes damage to the myelin of the neuronal cells by increasing the permeability of the blood-brain barrier, and therefore contributes to the disease. Therefore, the aim of this study was the molecular identification of C. perfringens Epsilon toxin in samples isolated from multiple sclerosis patients using multiplex-PCR.

    Methods

    In this descriptive cross-sectional study, 60 stool samples of patients with multiple sclerosis and 60 specimens of healthy individuals were studied. e-toxin producing C. perfringens infection was examined by the M-PCR method after genomic DNA extraction.

    Results

      of 60 fecal specimens obtained from patients with multiple sclerosis, 11 (18.3%) and 2 (3.3%) samples were positive for 16S rRNA and ε-toxin-encoding gene, respectively.

    Conclusion

    The results of this study showed that the prevalence of C. perfringens toxigenic strains in MS patients are higher than in the control group, which can indicate the association between the presence of this toxin and MS disease.

    Keywords: Multiple Sclerosis, Clostridium perfringens, e-toxin, Multiplex-PCR
  • M Gheitasi *, M Mamodi, M Arabi Pages 42-53
    Purpose

    Postural control and balance take place through the central nervous system based on the system inputs involved in balance (visual, vestibular and sensory-motor). The aim of this study was to compare the postural control strategy in hearing elite with deaf elite wrestlers.

    Methods

    This study was causal-comparative research, and samples were selected from elite hearing (10 subjects) and deaf (10 subjects) wrestlers present in the national’s team. A computer dynamic Posturography device was used to measure the variables of the research including trunk sway and changes the center of gravity in the horizontal (X) and vertical (Y) axis using sensory organization test (SOT). To check the normality of the data, the Shaipro-wilk test was used and independent t-test was used for comparison of variables between groups at a significant level (p≤0.05).

    Results

    findings show that of the six positions related to the postural control, only variable of stability in the fourth condition was significantly different between hearing and deaf elite wrestlers (p≤ 0/05) in proprioception manipulation while visual and vestibular sensory signals were available between the groups difference. However, for the variables of the center of gravity in the horizontal axis (X) and vertical (Y) no significant differences were noted in any situations related to postural control between hearing and deaf elite wrestlers (p≥0.05).

    Conclusion

    According to the results of this study, it can be stated that a defect in one sense can be largely offset by other sensory inputs and other systems involved in postural control.In the fourth condition, while the visual and vestibular sensory signals are available and proprioception is manipulated, a significant difference is observed between the groups. So that it can be concluded deaf elite wrestlers are more dependent on the proprioception sense of hearing and deaf elite wrestlers.

    Keywords: Postural control, Deaf Elite Wrestlers, Posturography
  • F.Z Farrokhi, A Darouie *, S Hosseinzadeh Pages 54-62
    Purpose

      Word definition skill is one of the sophisticated language skills with linguistic and meta-linguistic knowledge play important role. Hearing impairment in children leads to delays in receptive and expressive language learning. This study aims to investigate and compare the growth of the content aspect of the word definition skill for hearing-impaired and normal-hearing children between 4.5 and7.5 years old.

    Methods

      This study had a descriptive-analytic cross-sectional method. Statistical population included 37 hearing-impaired (by hearing aid and cochlear implant) and 37 normal-hearing children from 4.5 to 7.5 years old in Karaj. In both groups, there were 10 children from 4.5 to 5.5 years old, 12 children from 5.5 to 6.5 years old, and 15 children from 6.5 to 7.5 years old. The studied groups included 15 hearing-impaired girls and 22 hearing-impaired boys. Our test was the word-defining skill test that had made by Mehri Mohammadi for the first to third grade elementary school children, and then the validity of this test was confirmed by Maryam Malekian for the 4.5 to 7.5 age group. The data were analyzed using t-test statistics in SPSS software (version 22). 

    Results

      The results revealed that the performance of hearing-impaired children in the content aspect had a significant difference with normal-hearing children (p = 0.007) and normal-hearing children showed better performance than hearing-impaired children.

    Conclusion

      According to the results, there is a delay in content aspect of the word-definition skill as the other language skills in hearing-impaired children and then training and rehabilitation are needed.

    Keywords: Hearing Impairment, Word definition skill, Content aspect
  • H Karamvisi *, F Babakhani, A.H Barati Pages 63-76
    Purpose

    Genu varum is one of the most common mal-alignments of lower limb associated with dysfunction. However, little attention has paid to limb alignment and muscle activities while performing sport-specific tasks in persons with genu varum. The aim of this study is to compare the Effect of Genu Varum on the Pre-activation، Muscle Activation Pattern and Time to Stabilization During the Single Leg Jump-Landing

    Methods

    In thiscross-sectional study, 30 athletes (15 with and 15 without genu verum) participated. Genu varum was assessed with caliper with the accuracy of 0.01 mm. The time to stabilization was measured using force plate in the jump-landing motion. The data obtained from electromyography that synchronized with the force plate and the onset of muscle activity were calculated and analyzed in MATLAB. For the statistical analysis, independent samples t-test with the significance level of p≤0.05 was used.

    Results

    The results showed that the activity of the gluteus medius muscle (p=0.003) in genu varum knee is less than normal, and this difference was statistically significant. There were no significant differences in the activity of gluteus maximus, biceps femoris and semitendinosus between the two groups. In addition,no significance difference was observed in the onset of muscle activity between groups (p>0.05). Moreover،the comparison of time to stabilization in the medial- latera (p=0.003) and overall (p=0.01) in participants with genu varum knee is higher than normal participants, and this difference was significant. Yet, in the anterior-posterior direction, there was no significant difference between the two groups (p>0.05).

    Conclusion

    It seems that genu varum is influential on the biomechanics of jump-landing and it is associated with reduced activity in the gluteus medius muscles. These changes may be associated with reducing lateral stability and increased risk of injuries in the athletes.

    Keywords: Electromyography, Time to stabilization, Genu varum, Force plate
  • B Hajati Ziabari, E Yaghouti, A Riazi * Pages 77-84
    Purpose
    Low-vision children face major challenges in educational settings. The aim of this study was evaluation of vision among these children in relation to their educational right.
    Methods
    a clinical study was conducted at four exceptional schools for blind and partially sighted children in Tehran capital of Iran. These examinations included measuring distant and near visual acuities as well as refractive errors. These examinations were carried out at the low vision clinic in Iran University of Medical Sciences.
    Results
    A total of 273 children were studied. of these, 40 individuals (14.7 %) are able to study at normal school. 68 people (25 %) who studying with Braille are able to continue to study with their vision. 68 people (25 %) need spectacles. 26 people (9.5 %) need dark room exercises, but these facilities are not available. 36 people (13 %) have special needs, such as cosmetic surgery, artificial eyes, contact lenses, and special sunglasses. Some of the students studying with Braille claim that they are able to read Braille with their eyes, but they are not allowed to use their vision. Teachers usually use the blindfold to avoid child to see in order to teach them Braille.
    Conclusion
      The educational rights of low-vision children in the light of the general principles of law, such as the principle of justice and fairness, must be evaluated. The right of education is an example of the rights of citizenship and human rights. Therefore, it is necessary for the legislator to take special care and special attentions for particular groups, such as low-vision children. Growth and development during childhood have a great deal of dependence on vision. For infants and children creating visual memory is considered as a reference for future activities. In low vision rehabilitation, the residual of the vision should be used more effectively. Otherwise, the problem of growth and development will also spill over these children. It seems that the rights of visually impaired children in our country, Iran, needs serious reconsideration.
    Keywords: Children, Low vision, Braille reading, Growth, Development, Educational rights
  • M.H Ghasemi, M Anbarian * Pages 85-95
    Purpose

    The importance of foot position has been widely accepted for biomechanics of various functional movements including fundamental motions (like walking and running), sport performance and job tasks. The aim of the present review study was to assess the effect of change in foot position on electrical activity of human muscles during various movement tasks.

    Methods

    Papers with Persian and English languages published in Google Scholar, PubMed, Science Direct, databases, SID, Magiran, and Irandoc databases were searched between years of 2000 and 2018. For extracting relevant papers, keywords of “Foot position”, “Foot wedge”, “Electromyography”, and “Muscle Activity” and a combination of them were used.

    Results

    Among the relevant articles, twenty studies were selected for review. Generally, previous studies have shown that the application of wedge in back and front regions of the foot increases and decreases the level of muscle activity, respectively (mainly lower extremity area), but the effects of medial and lateral foot wedges are unclear. Since different analysis methods of raw free signals can have a significant impact on the output value of electromyographic variable signals; comparing the results of different studies should be undertaken with caution.

    Conclusion

    It seems that the limitations of previous studies in examining the effects of changes in the foot position are related to the following issues. Non-use of people with various types of foot abnormalities; lack of assessment of the trunk muscles activation; lack of using appropriate electromyography signal processing methods; and application of the wooden wedges for changing the foot position instead of real foot orthotics. Therefore, there is a need for further studies on the above issues.

    Keywords: Foot position, Foot wedge, Electromyography, Muscle Activity