فهرست مطالب

نشریه مطالعات رسانه های نوین
سال پنجم شماره 19 (پاییز 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/08/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • هادی خانیکی، حسین کرمانی* صفحات 1-33
    هدف ما در این مقاله تحلیل وضعیت کنش ارتباطی و حوزه ی عمومی در مکالمه های روزنامه نگاران ایرانی در تلگرام است. در واقع پرسش اصلی تحقیق این است که آیا مکالمه های روزنامه نگاران به عنوان افرادی که عموما مدعی تحقق جامعه ی مدنی شناخته می شوند،خود از ویژگی های لازم برای شکل گیری حوزه ی عمومی و همچنین تقویت کنش ارتباطی- که ناظر به تفاهم است نه منفعت شخصی- برخوردار است یا خیر؟ برای پاسخ به این پرسش ایده ی هابرماس درباره ی حوزه ی عمومی و کنش ارتباطی را به عنوان بستر نظری انتخاب کردیم. میدان تحقیق را مکالمات روزنامه نگاران ایرانی در گروه « پیشنهادات برای انجمن صنفی روزنامه نگاران استان تهران» که در تلگرام تشکیل شده بود انتخاب کردیم.برای نمونه گیری از اولین پیام آغاز کرده و تا حصول اشباع نظری ادامه دادیم. بر این اساس، 1117 پیام در این گروه کدگذاری و تحلیل شد. سپس با مثلث بندی روش های مشاهده ی مشارکتی در گروه های تلگرام، تحلیل مکالمه و تحلیل گفتمان انتقادی رسانه های اجتماعی، مکالمه ها را تحلیل کردیم. ما با توجه به تفاوت های مکالمه در گروه های تلگرام و مکالمه در دنیای واقعی، ابتدا این تفاوت ها را شناسایی و تحلیل کرده، سپس مکالمات روزنامه نگاران ایرانی را تحلیل کردیم. در ادامه، یافته های تحقیق نشان داد که با وجود برخی نشانه ها دال بر کنش ارتباطی، آنچه که در این مکالمه ها رخ می دهد فاصله ی زیادی با شکل گیری یک حوزه ی عمومی خرد دارد. در واقع، در مکالمه های خصومت آمیز و چالشی، بسامد موارد مربوط به نقض حوزه ی عمومی زیاد دیده می شود که نشان دهنده ضرورت تلاش روزنامه نگاران ایرانی برای تقویت کنش ارتباطی و همچنین تحقق حوزه ی عمومی خرد در اجتماع خود دارد.
    کلیدواژگان: حوزه ی عمومی، کنش ارتباطی، هابرماس، تلگرام، رسانه های اجتماعی، روزنامه نگاری
  • سید محمد مهدی زاده، مهدخت بروجردی علوی، سید محسن عسگرزاده* صفحات 35-60
    پژوهش حاضر، برای شناخت چارچوب سازی سخنرانی ترامپ و روحانی در مورد مذاکرات برجام، توسط خبرگزاری های ایسنا، فارس، بی بی سی فارسی و بخش فارسی صدای آمریکا در پیام رسان تلگرام صورت گرفته و از نظریه چارچوب سازی به عنوان مبانی نظری تحقیق استفاده شده است. روش تحقیق، تحلیل محتوای کمی و واحد تحلیل، مطلب است. در این پژوهش، کلیه اخبار منتشره در مورد رویداد موردبررسی در کانال های تلگرامی رسانه های خبری ذکر شده، به شیوه نمونه گیری هدفمند، کل شماری شده اند. ضریب پایایی تحقیق بر اساس فرمول اسکات محاسبه شد که برای همه متغیرها بالای 80 درصد بود که این امر نشانگر پایایی مطلوب متغیرهای پژوهش حاضر است. بر اساس یافته های این تحقیق، در مورد سخنرانی ترامپ و روحانی، شیوه انتشار اخبار در خبرگزاری ایسنا، خبرگزاری فارس و بی بی سی فارسی تقریبا مشابه یکدیگر بوده است و این رسانه های خبری (بی بی سی فارسی تا حدودی) علیه سخنرانی ترامپ، مطالب خود را منتشر کرده اند، در حالی اکثر قریب به اتفاق اخبار صدای امریکا علیه سخنرانی روحانی منعکس شده بود.
    کلیدواژگان: چارچوب سازی، برجسته سازی، دروازه بانی خبر، عینیت
  • سید مهدی شریفی*، محمد مهدی فرجیان صفحات 61-84
    حدودا 65 تا 90 درصد از فرایند ارتباطات از طریق ارتباطات غیرکلامی انجام می شود. این ظرفیت در ارتباطات انسانی از طریق رسانه های اجتماعی به طورکلی حذف شده است و فرایند ارتباطات با ظرفیت حدودا 30 درصدی انجام می شود. از سوی دیگر تا پیش از پیدایی پیام رسان های موبایلی و سرویس پیامک، پیام های مکتوب چه در قالب نامه یا کتاب، در لحظه نوشته نمی شد بلکه جوانب پیام بیشتر بررسی می شد. حال آنکه در پیام رسان های موبایلی فرایند ارتباط، در لحظه و با ظرفیت محدود زمانی شکل می گیرد. این امر باعث تجربه کژتابی های متعدد پیام های ارسالی توسط مخاطبان شده است. در این پژوهش که به روش پیمایشی انجام شده به روش نمونه گیری تصادفی از 355 نفر نظرسنجی انجام شده و تجربیات آن ها در خصوص کژتابی پیام به وسیله پیام رسان های موبایلی مورد بررسی قرار گرفته و در نهایت با استفاده از آزمون t و به کمک نرم افزار spss ارتباط این تجربیات با نبود زبان بدن در این فرایند مورد بررسی قرار گرفته است. نتیجه پژوهش در پیام رسان های موبایلی، تاثیر معنی دار حذف زبان بدن و گفتگوی در لحظه متنی بر اخلالات و کژتابی های پیام در این رسانه ها را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: پیام رسانهای موبایلی، زبان بدن، ارتباط غیرکلامی
  • مسعود کوثری، سیدبشیر حسینی، آرین طاهری*، مسعود علیدادی صفحات 85-116
    ارتباط منطق با بازی های رایانه ای را در دو سطح می توان بررسی کرد: 1. کاربرد منطق در طراحی و تولید بازی های رایانه ای 2. کاربرد منطق در استفاده و خوانش از متن بازی های رایانه ای. در این مقاله، با توجه به اتخاذ رویکرد تحلیلی رسانه ای، تمرکز ما بر سطح دوم ارتباط منطق با بازی هاست که به تحلیل رسانه ای و ارتباطی بازی معطوف می شود. ارزش های منطقی، اغلب در پس جاذبه های دیداری، شنیداری، روایی و رویه ای بازی ها پنهان هستند، اما اهمیت بنیادینی در اینکه کاربر بازی چگونه جهان بازی را تجزیه وتحلیل می کند دارند. منطق دو ارزشی، در بازی های رایانه ای اغلب به صورت تقابل های دوگانه ساختاری در لایه های سه گانه متن نمود می یابد. بر همین اساس، برای تحلیل این دوگانه های متقابل از مبانی نظری نشانه شناسی و زبان شناسی ساختارگرا بهره برده ایم. ما ضمن استفاده از رهیافت مطالعه موردی تجمعی، از مبانی روش شناختی نشانه شناسی لایه ای برای تفکیک لایه های متنی در بازی های رایانه ای استفاده کرده ایم. در این مطالعه، با هدف دستیابی به فهمی عمیق تر از کاربرد منطق های دو ارزشی برای تحقق کارکردهای رسانه ای در بازی های رایانه ای - و به طور خاص، بازی های رایانه ای هدفمند - انواع مختلف کاربرد نظام های منطقی دو ارزشی از طریق تحلیل تقابل های دوگانه موجود در سه لایه متنی نشانه ای، روایی و رویه ای در چهار بازی رایانه ای هدفمند (بازی عفو، بازی مک دونالد، آشتی ساز و درگیری های جهان: فلسطین) دسته بندی شده است.
    کلیدواژگان: منطق دو ارزشی، بازی های رایانه ای هدفمند، تحلیل متن، لایه های سه گانه متن بازی های رایانه ای
  • زهرا دادرس، سعید فرامرزیانی*، علی جعفری، غلامحسین بیابانی صفحات 117-150

    هدف مقاله حاضر، ارزیابی میزان اعتیاد به شبکه های اجتماعی موبایلی و اثرات فرهنگی و رفتاری ناشی از آن در بین دانش آموزان دختر دوره متوسطه شهرستان اردبیل بود. به همین منظور، 373 دانش آموز دختر دوره دوم متوسطه شهرستان اردبیل به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه بود که برای این منظور پرسشنامه ای محقق ساخته بر اساس پرسشنامه اعتیاد به اینترنت یانگ (1996)، پرسشنامه انگیزهمطالعه و تحصیل (هارتر، 1980؛ 1981) و پرسشنامه های محقق ساخته پایبندی به فرهنگ ملی و نوع پوشش و آرایش مورد استفاده قرار گرفتند. داده ها در دو سطح توصیفی و استنباطی و با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. نتایج تحقیق حاضر نشان داد که: 41 درصد دختران روستایی و 3/31 درصد دختران شهری در معرض اعتیاد به شبکه های اجتماعی قرار دارند. 9/1 درصد دختران شهری به این شبکه ها اعتیاد دارند؛ بین میزان شیوع اعتیاد به شبکه های اجتماعی موبایلی در دانش آموزان دختر شهری و روستایی تفاوت معنی داری وجود دارد و میزان شیوع اعتیاد به شبکه های اجتماعی موبایلی در بین دانش آموزان دختر شهری بیشتر از دانش آموزان دختر روستایی است. در نتیجه تعیین گردید که بین میزان اعتیاد به شبکه های اجتماعی موبایلی و انگیزه مطالعه و تحصیل و همچنین پایبندی به فرهنگ ملی در دانش آموزان دختر دوره متوسطه همبستگی معکوس معنی داری وجود دارد. اما بین میزان اعتیاد به شبکه های اجتماعی موبایلی و نوع پوشش و آرایش دانش آموزان دختر شهری و روستایی رابطه معنی داری وجود ندارد.

    کلیدواژگان: اعتیاد، شبکه های اجتماعی موبایلی، دانش آموزان دختر، انگیزه تحصیلی، پوشش وآرایش
  • طیبه منصوری شاد، علی دلاور*، افسانه مظفری صفحات 151-190

    گسترش روزافزون استفاده از پیام رسان های تلفن همراه در بین زنان خانه دار و اهمیت بحث تاثیر آن بر رفتار، تحقیق درباره آن را ضروری کرده است. هدف پژوهش حاضر، تاثیر پیام رسان های تلفن همراه هوشمند بر ویژگی های شخصیتی زنان خانه دار بود. نمونه پژوهش شامل 384 نفر که با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای جند مرحله ای از میان زنان خانه دار مناطق شهر تهران انتخاب شدند. این پژوهش با روش پیمایش میدانی انجام شد و به منظور جمع آوری اطلاعات، از پرسشنامه محقق ساخته جهت بررسی میزان استفاده از پیام رسان های تلفن همراه نزد زنان خانه دار و پرسشنامه شخصیت scl90 استفاده شد. نمونه آماری به دو گروه (استفاده کنندگان زیاد و استفاده کنندگان کم) تقسیم شدند. جهت تجزیه وتحلیل داده ها در دو حیطه تحلیل های توصیفی و استنباطی با تاکید بر مفروضات مدل آماری T در دو گروه مستقل، اقدام به تجزیه وتحلیل داده ها شد. عمده ترین نتایج عبارت بودند از: بین میانگین دو گروه در بعد شکایت های جسمانی، وسواس-اجبار، حساسیت در روابط بین فردی، اضطراب، افکار پارانوییدی، روان پریشی، پرخاشگری و افسردگی تفاوت معناداری وجود دارد (05/0>p)، اما بین میانگین دو گروه در بعد ترس مرضی تفاوت معناداری وجود ندارد (05/0<p). با توجه به نتایج به دست آمده در حوزه معناداری اختلالات شخصیتی در بین دو گروه کاربران زنان خانه دار، پیشنهاد می شود تا تمهیدات لازم جهت مدیریت استفاده ازپیام رسان های تلفن همراه در بین زنان خانه دار فراهم شود؛ زیرا با توجه به موقعیت آن ها در مدیریت خانواده، در صورت آسیب این قشر، بنیان خانواده نیز تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.

    کلیدواژگان: پیام رسان های تلفن همراه هوشمند، ویژگی های شخصیتی، زنان خانه دار
  • مصطفی غفاری ساروی* صفحات 191-226
    دغدغه محوری این تحقیق پرداختن به نقشی است که فضای مجازی در ساختن چارچوب های تصمیم گیری برای رای دهندگان در انتخابات دارد و به این منظور بر انتخابات مجلس دهم در کلان شهر ایران به عنوان پایتخت جمهوری اسلامی تمرکز نموده است. در چارچوب رویکرد تفسیری، روش کیفی برای این پژوهش برگزیده شده و از چارچوب سازی، که یکی ازنظریات تعدیل کننده رهیافت انتخاب عقلانی است، به عنوان مفهوم راهنما بهره گرفته شده است. در مقام گردآوری داده و برای مطالعه عمیق تر موضوع از منظر کنشگران، یک رشته مصاحبه با شهروندان تهرانی که در دوران رقابت انتخاباتی کاربر فضای مجازی بوده اند ترتیب داده شده است. سپس داده های حاصل از مصاحبه ها با استفاده از روش کیفی تحلیل مضمونی با رویکرد نظری تفسیر شده اند. یافته های این پژوهش نشان می دهد که فضای مجازی با راهبردهایی چون برجسته سازی، پیش زمینه سازی، سرنخ دهی و بافت زدایی به شکل مستقیم یا از طریق رهبران عقاید به چارچوب های سه گانه شناختی، راه حل یابی و انگیزشی رای دهندگان در این انتخابات شکل داده است. به این ترتیب می توان نقش فضای مجازی را در سه سطح ترغیب به اصل مشارکت در انتخابات، رای دهی فهرستی و تقویت یا تعدیل گرایش به جناح های سیاسی شناسایی کرد.
    کلیدواژگان: جامعه شناسی سیاسی، انتخابات، تصمیم گیری، چارچوب سازی، ارتباطات سیاسی، فضای مجازی
  • محمدقلی میناوندچال*، سیمین مشکواتی صفحات 227-260
    در این پژوهش سعی بر این است تا چگونگی تقابل هژمونی رسانه های غربی و عمل کانترهژمونیک رسانه خبری پرس تی وی با طرح پرسش هایی چون «چرا سخن می گویند؟»، «چه کسانی سخن می گویند؟»، «از چه سخن می گویند؟» و «چگونه سخن می گویند؟» بررسی شود. داده ها از نوع کیفی و روش مطالعه تحلیل گفتمان انتقادی و چارچوب مفهومی متشکل از نظریه های هژمونی گرامشی، بازنمایی استوارت هال و گفتمان لاکلا و موفه است. یافته ها نشان می دهد آنچه در رسانه های خبری غربی از "اسلام و شرق" به مثابه "دیگری فرودست" بازنمایی شده در شبکه خبری پرس تی وی با استفاده از تکنیک "بازنمایی معکوس" به اشکال مختلف نفی و طرد می شود. شبکه خبری پرس تی وی در شرایط تاریخی خاص با بهره مندی از دو دسته روشنفکران سنتی و ارگانیک، با تمرکز بر صداهای به حاشیه رانده شده و با استفاده از سیستم واژگانی ویژه در مقابل هژمونی رسانه های غربی به طرح موضوعات و نگرش های پسااستعماری می پردازد که با هدف گفتمان کانترهژمونیک این شبکه هم خوانی دارد.
    کلیدواژگان: بازنمایی، پرس تیوی، خبر، گفتمان، کانترهژمونی
  • افشار کبیری، موسی سعادتی*، الناز قاسمی صفحات 261-289

    مطالعه حاضر با هدف بررسی نقش شبکه های مجازی در تبیین آگاهی سیاسی دانشجویان دانشگاه آزاد واحد شهر ارومیه انجام شده است. روش تحقیق مورد استفاده از نوع پیمایشی بوده و جامعه آماری مشتمل بر کلیه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه می باشد که از این تعداد 380 دانشجو به عنوان حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران به شیوه نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها در این تحقیق پرسشنامه می باشد. همچنین، جهت تجزیه وتحلیل اطلاعات از نرم افزار SPSS استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که میانگین آگاهی سیاسی به تفکیک محتوای مصرف شبکه های مجازی تفاوت معنی داری داشته است، به طوری که دانشجویانی که از محتوای خبری و مذهبی شبکه های مجازی استفاده می کنند، آگاهی بیشتری نسبت به سایر گروه ها دارند. همچنین، رابطه خطی بین میزان مداومت در مصرف و میزان آگاهی سیاسی دانشجویان مورد تایید واقع شد و نوع رابطه نیز مثبت و مستقیم می باشد. همبستگی بین متغیرهای میزان استفاده از شبکه های مجازی و آگاهی از جناح بندی های سیاسی و قوانین انتخاباتی و تقسیمات کشوری مثبت و معنادار بوده است. نتایج حاصل از تجزیه وتحلیل رگرسیونی نیز نشان داد که متغیرهای حاضر در مدل رگرسیونی، توانسته اند 14 درصد از تغییرات متغیر آگاهی سیاسی را تبیین نمایند.

    کلیدواژگان: آگاهی سیاسی، شبکه های اجتماعی مجازی، مداومت در مصرف، رسانه
  • سبحان یحیایی* صفحات 291-323

    این مقاله به چگونگی و سازوکارهای مصرف رسانه ای در نوجوانان می پردازد. این مقاله بر مبنای پژوهشی اکتشافی و کیفی مبتنی بر روش شناسی داده بنیاد به پیش رفته است و نویسنده مدعی است با منطق استقراء و از خلال مصاحبه های ژرفانگر و مشاهدات، یک سامان نظری متشکل از قضایایی تیوریک به هم پیوسته را در مورد مصرف رسانه ای نوجوانان ارایه می دهد. در اجرای مطالعات کیفی و پس از انجام 22 مصاحبه و مشاهدات میدان، 1050 کد باز در مرحله نخست به دست آمد. پس از آن، کدگذاری محوری داده ها با 362 مقوله منتج به شناسایی 15 مفهوم محوری در ترسیم مختصات مصرف رسانه ای نوجوانان مورد مطالعه شد. سپس کدگذاری گزینشی صورت گرفت و با اعمال آن در الگوی نظری، قضایایی تیوریک حول آن شکل گرفت که پیامدهای سیستمی مصرف رسانه ای نوجوانان در 5 سطح مورد شناسایی قرار داد که عبارت اند از؛ آریتمی مصرف رسانه ای در نوجوانان، مواجهه فعال با رسانه ها، تطابق با بزرگسالی، تمایزخواهی چند سطحی و منازعات خانوادگی. بنابراین، برونداد این مقاله، تصویری از چگونگی مصرف رسانه ای نوجوانان و نیز سازوکارهای مصرف رسانه ای توسط این گروه سنی بوده است. در سطح تحلیل، با توجه به ترسیم ابعاد مصرف رسانه ای نوجوانان، تبیین می شود که فقر تولید متون رسانه ای متناسب با ویژگی های سنی نوجوان در رسانه های جمعی، آنان را عموما در چتر رسانه های اجتماعی با ماهیتی متفاوت-خودگزین، غیرمتمرکز و آریتمیک- به پناه آورده است. کاستن از خلا توجه به اقتضایات رده سنی نوجوانی-به عنوان دوره قوام یابی هویت اجتماعی افراد- در سیاست گذاری های رسانه های جمعی، پیشنهاد انضمامی مقاله حاضر است.

    کلیدواژگان: مصرف رسانه ای، نوجوانان، نظریه داده بنیاد، آریتمی مصرف رسانه ای، تطابق با بزرگسالی، تمایزخواهی چندسطحی
|
  • Hadi Khaniki, Hossein Kermani * Pages 1-33
    Alongside with the advent and proliferation of internet usage in societies, more debates on the potentials of internet in reviving or reshaping the public sphere or even creating a new one has aroused. Thus, this paper is trying to evaluate if a micro public sphere is shaped in a Telegram group where Iranian journalist had discussed the requirements and conditions for establishing a professional association. Telegram is the most popular Instant Messaging Application in Iran now, and its groups provide a very convenient space for discussions and conversations. That is why numerous groups are created to enable people to participate in public and (potentially) free discussions. In September 2016, when some Iranian journalist tried to establish a professional association for Tehran-based journalists, a group in Telegram was created which attracted more than 600 members at that time. The announced purpose of the group was exploring the circumstances and providing helpful suggestions for those working to prepare the statute of the association. Thus, using a triangulation of three methods, we tried to achieve a close reading of messages in the group (we analyzed 1117 messages from the beginning before the theoretical saturation was achieved). We identified 5 different kinds of conversations: simple, empathy, non-challenging, challenging, and hostile. Findings showed that the members’ actions in some cases can be seen as communicative rather than instrumental or strategic. Results also indicated that as debates got more hostile, many of public sphere’s norms were violated.
    Keywords: public sphere, Communicative action, Habermas, Telegram, Social Media, Journalism
  • Seyed Mohamad Mahdizadeh, Mahdokht Borojerdi, Mohsen Asgarzadeh * Pages 35-60
    In the present study, the understanding of how to manage meaning and content in the framing of the speeches of Trump and Rouhani on Joint Comprehensive Plan of Action(JCPOA) by news agencies ISNA, Fars, BBC Persian and Voice of America-Persian News Network (VOA-PNN) in the telegram messenger. Framing theory has been used as theoretical basis for research. The Research Methodology is quantitative analysis and analysis unit is content. In this research, all the news about the event under review in the telegram channels of the news media are census in a purposive sampling . The reliability coefficient of the research was calculated based on Scott's formula, which for all variables was above 80%, which indicates the desirable reliability of the present research variables. Based on the findings of this research, in the speeches of Trump and Rouhani, the news release in ISNA, Fars and Persian BBC have been roughly the same and this news media (somewhat in the BBC) has published its contents against Trump's speech, while Most overwhelming of the Voice of America news was reflected against Rouhani's speech.
    Keywords: Framing, highlighting, goalkeeper news, Objectivity
  • Seyed Mahdi Sharifi *, Mohammad Mahdi Farajian Pages 61-84
    About 65 percent to 90 percent of communication process is done via nonverbal communication and body language. This capability in the human communication has been eliminated in social media and mobile messengers. It means that in these type of media we communicate with in the vicinity of 30 percent of our communication capability. Moreover in the past written messages did not write on time and people could write, check and send the messages deliberately. Thay had enough time to write and edit their messages. On the other side receiver had enough time to read it carefully. But using messenger we have instant chat that can cause lots of misunderstandings because of using inappropriate words in pressed time. In this paper using questionnaire the experience of 355 of people has been investigated. Data has been analysed with SPSS software and using T-test method and Nanly Spectrum.The result tells us there is a meaningful relationship between eliminating nonverbal communication and instant messages with some misunderstandings in mobile messengers.
    Keywords: Mobile messenger, Nonverbal communication, Body language
  • Masoud Kousari, Saied Bashir Hosseini, Arian Taheri *, Masoud Alidadi Pages 85-116
    Relation between logic and computer games can be investigated in two fields: 1. applying logic in design and generating computer games. 2. Applying logic in perceiving and using computer games. According to our media analytical approach, we focused on second field of relation between logic and computer games which is oriented to communicative and media analysis of computer games. Although Logical axioms almost are hidden behind of audiovisual, procedural and narrative attractiveness of computer games, they have essential importance in case of how user perceive and conspire world of a given game. Binary logic in computer games almost appear in structural contradictive duals which are schemed in triple textual layers of computer games. Accordingly, we utilize theoretical framework of semiology and structural linguistics in order to analyzing these structural contradictive duals. Hence, along with make use of collective case study approach to textual analysis, we draw on “stratificational semiotics” methodological foundation to segregating textual layers in computer games. To achieving the goal of preparing deeper understanding of applying binary logic in order to realizing media function of computer games, especially serious games, different types of applying binary logic systems were studied and categorized through analyzing structural contradictive duals in triple textual layers (Signal, Narrative and Procedural) of four serious games (Global Conflicts: Palestine, McDonald’s videogame, Amnesty the game, Peacemaker). In result, we categorize three types of applying binary logic in the four case studies.
    Keywords: Binary Logic, Serious Games, Textual analysis, Triple Textual Layers of Computer Games
  • Zahra Dadras, Saeid Faramariani *, Ali Jafari, Gholamhosein Biabani Pages 117-150
  • Tayabeh Mansourishad, Ali Delavar *, Afsane Mozafari Pages 151-190

    Nowadays, many housewives are using smart phones messging.The purpose of this paper  mobile messging effects on personality traits of housewives.

    Method

    The study was all housewives in Tehran,that numer is 3039863 and volume of example according to Morgan table ,is 384 selected housewives which expleations how women were housewive  users  statistical society included all house wives in Tehran using multi-stage stratified sampling of 22 districts of Tehran . The technique to gather information of survey.Tofind the answer , The hypothesis proposed based Researcher-made qustionnair to  investigate  aspects  of behavior disordes  and  tool with 18 questions and scl90 scale.   The groups were compard based on independent t-test . the most important The effect of mobile messaging on personality traits of housewives.

    findings

    In the end, there was significant relationship between two groups interm of physical complaints ,obsession,coercion, sentivity in interpersonal relationships , Axiety paranoid thouts , psychosis , aggression ,Depression(P<0/05) But there was not between two grous in term of phobia(p>0/05) . According to the results it is suggested the arrangement for managing this tool communication is previded among house wives users.Because according to thir positions in the management of formily in case of damage ,these people will affect the family.

    Keywords: smart phones mobile messaging, prevent behavioral, house wive
  • Mostafa Ghaffari Saravi * Pages 191-226
    The central concern of this paper is to assess the role played by the cyberspace in the construction of decision making frames for voters. The cases studied are the election campaigns in Tehran - Iranian megalopolise and the Capital of Islamic Republic - during the tenth elections for the Majles (parliament). In accordance with interpretive approach in social sciences, we have opted for a qualitative method and have used framing theory as a guiding analytical framework that has in many ways modified rational choice theory. We interviewed a number of citizens in Tehran who had taken part in the elections and at the same time were regular internet users during the election campaigns. With the help of thematic analysis, we processed and interpreted the data collected through the semi-structural interviews that we had conducted. Our findings indicate that cyberspace has played a major role in the cognitive, problem-identification, and motivational frames of the voters through social media’s agenda setting, priming, clue giving, and decontextualizing effects, either directly or indirectly through opinion leaders. During those elections, the cyberspace played a candid role at three levels: inciting people to go the polls, leading them to vote for an entire list of candidates put up by political blocs, and reinforcing or modifying support for this or that bloc.
    Keywords: political sociology, elections, decision making, framing, political communication, cyberspace
  • Mohammad Gholi Minavandchal *, Simin Meshkati Pages 227-260
    The purpose of this study is to compare the Counter-Hegemonic international news coverage by the Press TV news network against the Hegemonic discourse of the western media in a case study. This study is to find out why, how and by which techniques is the discourse made and who is making it by asking three questions including why they speak, who is speaking, and how do they speak. Discourse analysis method is used to collect qualitative data.The conceptual framework to carry this study is based on the Gramsci's theory of Hegemony, Stuart Hall's theory of Representation, and the Laclau and Mouffe's Discourse Theory. The findings show that Press TV uses "Reverse Representation" in the confrontation with western media who shows Islam and East as an inferior otherness. Press TV utilizes special vocabulary system, focuses on the voice of voiceless and employs both organic and traditional intellectuals to verbalize Postcolonial subjects which all are hit off with its counter-hegemonic purposes.
    Keywords: Counter-Hegemony, Discourse, News, Representation, PressTV
  • Afshar Kabiri, Musa Saadati *, Elnaz Ghasemi Pages 261-289

    The present study was conducted with the aim of the role of virtual networks in explaining the political awareness of the students of the University of Orum in Urmia. The research method used was survey and the statistical population consisted of all students of Islamic Azad University is Urmia of which 380 students as sample using Cochran formula stratified random sampling method were selected. Data were collected in the survey questionnaire. Also, for data analysis, SPSS software was used. The results show that the average political knowledge to separate virtual networks to consume content is significantly different, so that students from religious news content and virtual networks are more aware than other groups. Also, the linear relationship between the amount of sustainability in consumption and the level of political awareness of students was confirmed and the type of relationship is also positive and direct. The correlation between the variables of the use of virtual networks and the awareness of political factions and election laws and national divisions has been positive and significant. The results of regression analysis showed that the variables in the regression model, could explain 14 percent of variance of political consciousness.

    Keywords: Political Awareness, Social networks, Sustainable Consumption, Media
  • Sobhan Yahyaei * Pages 291-323

    This paper seeks to describe media consumption mechanism in adolescents-as the most influential age group. In relation to the expected norm of exploratory research, we don’t have a theoretical basis and prior assumptions. The methodology in this paper is the Grounded Theory, and the author claims that, through inductive logic based on deep interviews and observations, presents a theoretical system of adolescent media consumption mechanism. In the implementation of Grounded Theory, after conducting 22 individual in depth interviews and observations on the field, 1050 open coding were obtained in the first stage. Subsequently, axial coding have done with 362 categories for identifying concepts, and 15 concepts by Selective Coding were identified as core concepts in the use of description of adolescent media mechanism. Then selective coding applied to construction of theoretical model that were formed by systemic consequences of adolescent media consumption were identified in 5 levels; • Arrhythmia of the media in adolescents • Active exposure to the media consumption • Adult adaptation • Multi-level seeking Distinction • Family conflicts as a result of adolescent media consumption Thus, the outcome of this article is a theoretical portrait of media usage mechanisms by adolescents.

    Keywords: Media consumption, adolescents, Grounded Theory, Arrhythmia of the media, Adult adaptation, Multi-level seeking Distinction