فهرست مطالب

مجله بیمه سلامت ایران
سال یکم شماره 3 (پیاپی 2، پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/09/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علی حسن زاده* صفحات 50-58

    بیمه از نقطه نظر اجتماعی، یک ابزار اقتصادی برای کاهش و حذف ریسک از طریق فرآیند تلفیق تعدادی از ریسک های یکسان جهت پیش بینی زیان های احتمالی یک گروه در کل می باشد. بیمه اجتماعی بر این باور استوار است که در جامعه افرادی وجود دارند که با ریسک هایی عمده مواجه می شوند که خود به تنهایی از عهده آن برنمی آیند. هدف برنامه بیمه اجتماعی توزیع درآمد به نفع افرادی است که نمی توانند با این ریسک ها مقابله کنند. اصول حاکم بر بیمه های اجتماعی به گونه ای است که عدم رعایت هر کدام از دور می سازد. نظام های «عدالت اجتماعی» اصول سه گانه آن مشتمل بر همبستگی اجتماعی، یارانه متقاطع، اجبار قانونی، ساختار این نوع بیمه را متزلزل کرده و جامعه را از اهداف بیمه سلامت در تاریخ عمر خود سه دوره گذار را طی کرده اند که مبتنی بر محل وقوع ریسک مالی است. بیمه رابطه ای سه جانبه بین بیمار، ارایه کننده خدمت و نهاد بیمه گر است. در نظام های تاریخی: رابطه مستقیم بین بیمار و ارایه کننده خدمات برقرار و محل وقوع ریسک مالی خود بیمار است. در نظام های سنتی: فرد در زمان سلامت مبلغی را به نهاد بیمه ای پرداخت کرده و خود را در برابر ریسک مالی ناشی از آن بیمه می کند و بنابراین محل وقوع ریسک مالی نهاد بیمه ای است. در نظام های مدرن: محل وقوع ریسک مالی تواما بر عهده نهاد بیمه ای و فراهم کننده خدمات است و از بروز پدیده های عدم تقارن اطلاعات، مخاطره اخلاقی و تقاضای القایی، جلوگیری به عمل می آید. در انتهای مقاله با استناد به اسناد و قوانین بالادستی اقدامات اولویت دار برای اصلاح نظام بیمه ای ارایه شده است.

    کلیدواژگان: آسیب شناسی، سلامت، بیمه، ایران
  • کیومرث اشتریان، منال اعتمادی* صفحات 59-66

    انقلاب صنعتی چهارم که هم اکنون در حال رخ دادن است نیازمند تصمیم ها و واکنش های سیاستی است. اراده سیاسی، به مثابه یکی از متغیرهای مهم مورد مطالعه در سیاست گذاری عمومی، موضوع این مقاله است. اراده مدیریتی مستلزم آن است که سیاست گذاران اولا با دانش متناسب با ابعاد گوناگون این انقلاب آشنا باشند و نسبت به آن دغدغه مند باشند، ثانیا توان تدوین گفتمان سیاستی متناسب با این انقلاب را در بدنه مدیریتی کشور داشته باشند، و ثالثا توان گسترش این گفتمان در سطح جامعه را ایجاد کنند. این مقاله از طریق تحلیل اسناد بالادستی و گفتمان مقامات رسمی در حوزه سلامت نشان می دهد که شرایط سه گانه فوق محقق نشده است.

    کلیدواژگان: انقلاب چهارم صنعتی، اراده سیاسی، گفتمان سیاستی، سلامت
  • ژاله عبدی، ایرج حریرچی، مهشاد گوهری مهر، الهام احمدنژاد*، رضوانه الوندی، الهام عبدالمالکی صفحات 67-71
    مقدمه

    یکی از مهم ترین اقدامات برای رسیدن پوشش همگانی سلامت، افزایش درصد پوشش بیمه همگانی سلامت برای تمام جمعیت است. بر این اساس مقاله حاضر باهدف بررسی تاثیر بیمه بودن افراد بر بهره مندی از خدمات سرپایی توسط پزشک براساس داده های پیمایش بهره مندی از خدمات سلامت انجام شد.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر آنالیز ثانویه داده های مطالعه بهره مندی از خدمات سلامت سال 1394 است که در دو گروه بیمه شده و بیمه نشده با هدف بررسی تفاوت بهره مندی از خدمات سرپایی انجام شد. متغیرهای مورد بررسی در این مطالعه وضعیت بیمه به عنوان متغیر مستقل و بار مراجعه سرپایی به عنوان متغیر وابسته است. این شاخص ها به تفکیک محل سکونت و پنجک درآمدی آنالیز شد.

    یافته ها

     بار مراجعه برای دریافت خدمات سرپایی از پزشک، در تمام گروه های بیمه نشده کم تر است. بار مراجعه در افراد دارای بیمه، تقریبا دو برابر افراد بدون بیمه است که این رقم در افراد بیمه شده 25/4 و در افراد فاقد بیمه 2/61 است. لذا نداشتن بیمه پایه سلامت بار مراجعه سرپایی را تقریبا دو برابر کاهش داده است. افراد دارای بیمه که ساکن شهرها بودند 2/11 بار مراجعه سرپایی برای دریافت خدمت از پزشک عمومی داشتند و این رقم در گروه بدون بیمه 0/35 است.

    نتیجه گیری

     براساس نتایج این مطالعه بار مراجعه ارتباط مستقیم با وضعیت بیمه پایه افراد دارد و ضرورت دارد اقداماتی برای بهره مندی عادلانه گروه های مختلف جامعه از خدمات سرپایی ارایه شده توسط پزشک انجام شود.

    کلیدواژگان: بیمه همگانی، بار مراجعه، خدمات سرپایی، بهره مندی از خدمات سلامت
  • مقداد راحتی، ایروان مسعودی اصل*، مسعود ابوالحلاج، مهدی جعفری، حسین مشیری تبریزی صفحات 72-81
    مقدمه

    از آنجا که سازمان ها جهت پذیرش در بازار سرمایه بایستی چشم انداز روشنی از تداوم سودآوری در فعالیت خود داشته باشند؛ پژوهشگران درصدد برآمدند تا کارایی بیمارستان های دولتی را اندازه گیری نمایند، تا بتوانند با تفکیک بیمارستان های کارا و ناکارا، بیمارستان های حایز شرایط را برای پذیرش در بازار انتخاب نمایند.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر کاربردی، توصیفی تحلیلی و گذشته نگر می باشد. برای سنجش کارایی از تکنیک تحلیل پوششی داده ها، مدل CCR وBCC ورودی محور استفاده گردید. داده ها شامل، ورودی و خروجی عملیات بیمارستان های دولتی می باشد، بطوریکه ورودی ها شامل تعداد تخت فعال، تعداد پرسنل پزشک، تعداد پرسنل غیرپزشک و خروجی ها شامل تعداد پذیرش بستری، تعداد پذیرش سرپایی، ضریب اشغال تخت می باشد. جامعه آماری شامل 592 بیمارستان دولتی می باشد که با توجه به داده های در دسترس، 558 بیمارستان انتخاب گردید. ابزار مورد استفاده برای پژوهش نرم افزار DEA Solver Pro و SPSS می باشد.

    یافته ها

    در مدلCCR، 123 بیمارستان کارا بوده (22 درصد) و در مدل BCC، 183 بیمارستان کارا بوده است (33 درصد). میانگین کارایی بیمارستان ها در مدل CCR برابر با 0/66 و در مدل BCC برابر 0/75 می باشد.

    نتیجه گیری

     با توجه به مدل تحلیل پوششی داده ها (ورودی محور) برای کارا نمودن واحدهای ناکارا می توان با تغییر ورودی ها به مرز کارایی رسید، اما بنظر می رسد برای ایجاد تغییرات پایدار، بایستی در سیاست ها و استراتژی های کلان بخش سلامت تغییراتی ایجاد شود که می توان به خودگردانی بیمارستان ها، ادغام بیمارستان های کارا و ناکارا  و یا تشکیل هولدینگی از آنها و برنامه ریزی جهت ورود بیمارستان ها به بازار سرمایه اشاره نمود.

    کلیدواژگان: کارایی، تحلیل پوششی داده ها، بازار سرمایه
  • عفت محمدی، ترانه یوسفی نژادی، علی حسن زاده، مجتبی عطری، محمدرضا مبینی زاده، زهرا گودرزی، سارا محمدی، علیرضا اولیایی منش* صفحات 82-87
    مقدمه

    اجرای طرح تحول نظام سلامت تاکنون تاثیرات متعددی داشته است. بررسی و تحلیل این تاثیرات می تواند سیاست گذاران و برنامه ریزان را در جهت اصلاح و بهبود مستمر اهداف نهایی نظام سلامت یاری رساند. با توجه به اینکه یکی از تاثیرپذیرترین عملکردهای نظام سلامت از طرح تحول، بعد تامین مالی هست، مطالعه حاضر به بررسی تاثیر اجرای این طرح بر بیمه های تکمیلی سلامت، به عنوان بخشی از تامین کنندگان مالی در نظام سلامت کشور، پرداخته است.

    روش بررسی

    مقاله حاضر، مطالعه ای توصیفی هست که با بهره گیری از داده های ثانویه انجام شده است. جهت گردآوری داده ها از سامانه های اطلاعاتی سازمان های بیمه سلامت و سالنامه آماری بیمه مرکزی کشور استفاده شد. تحلیل داده ها، با استفاده از نرم افزار، Excel  وSpss صورت گرفت. جهت تحلیل و گزارش این داده ها از آمار توصیفی و آزمون های تحلیل استفاده شد.

    یافته ها

     بررسی تاثیر طرح تحول بر سهم تامین کنندگان مالی نظام سلامت نشان داده است، در تامین مالی بخش خصوصی، بیشترین سهم مربوط به سهم خانوار است و در طی دوره 1381 تا 1393 متوسط سهم خانوار از کل سهم بخش خصوصی 86/5 درصد بوده است. در طی دوره 1381-1393 سهم دولت داخلی به سهم بخش عمومی به طور متوسط 54 درصد بوده است. یافته های مرتبط با بیمه های تکمیلی سلامت نشان می دهند که خالص خسارت روند صعودی کاهنده و میزان حق بیمه روند صعودی فزاینده داشته است.

    نتیجه گیری

     سهم خانوار در تامین مالی هزینه های سلامت از اجرای طرح تحول، بعد سال 1393 و اجرای طرح تحول نظام سلامت کاهش یافته است، میانگین پرداخت از جیب مجموعا در بخش دولتی و خصوصی بیش از 10 درصد کاهش نیافته است. هدف ارتقای کیفیت و ایجاد رقابت در بخش دولتی با بخش خصوصی و افزایش انگیزه مردم به مراجعه به بخش دولتی با تغییر فراوانی که در سهم تامین مالی کنندگان رخ داده است تا حدود زیادی برآورده شده است. همچنین به نظر می رسد که در بلندمدت، با تداوم اجرای طرح تحول نظام سلامت و عدم اصلاح شیوه برخورداری بیمه شدگان تکمیلی از یارانه سلامت، درصد بالایی از منابع مالی بیمه های تکمیلی سلامت در بخش خصوصی مصرف شود، درحالی که بهتر است با اتخاذ تدابیری ظرفیت استفاده از این منبع در بخش دولتی فراهم گردد.

    کلیدواژگان: طرح تحول نظام سلامت، بیمه سلامت، بیمه تکمیلی، ایران
  • علی اخوان بهبهانی، سعیده علیدوست، ایروان مسعودی اصل، مریم رهبری بناب* صفحات 88-96
    مقدمه

    سازمان های بیمه گر سلامت در ایران بخش مهمی از نظام سلامت این کشور به شمار می روند اما به بسیاری از هزینه های غیرضروری تحمیل شده توسط ارایه دهندگان و دریافت کنندگان خدمات حساس نیستند. از این رو نظام سلامت به دلیل ناکارآمدی نظام بیمه ای با چالش مواجه است. لذا ارزیابی عملکرد سازمان های بیمه گر و اجرای اقدامات مناسب امری ضروری به نظر می رسد. هدف این مطالعه بررسی عملکرد سازمان بیمه سلامت و ارایه راهکارهایی برای رفع چالش ها می باشد.

    روش بررسی

    این مطالعه با استفاده از رویکرد تلفیقی متوالی در سال 1396 انجام شده است. بخش کمی مطالعه از نوع توصیفی مقطعی بوده و بخش کیفی به روش تحلیل محتوایی کیفی انجام شده است. برای جمع آوری و تحلیل داده های کمی از ابزار محقق ساخته و آمار توصیفی استفاده شد. برای بخش کیفی نیز از روش بحث گروهی متمرکز برای جمع آوری داده ها استفاده شده است.

    یافته ها

     بررسی داده های کمی نشان دهنده افزایش جمعیت تحت پوشش به ویژه در صندوق خویش فرمایان و ایرانیان و افزایش تعداد ارایه دهندگان طرف قرارداد به جز پزشکان و دندانپزشکان می باشد. تحلیل شاخص های مربوط به بهره مندی خدمات سلامت نشان دهنده تفاوت توزیع مراکز در استان های مختلف کشور است که استان سیستان و بلوچستان در همه مراکز پایین ترین رتبه توزیع را به خود اختصاص داده است. تحلیل شاخص های مالی نیز نشان می دهد هزینه های درمانی و بالاسری سازمان به ویژه از سال 1393 به بعد رشد قابل توجهی داشته است. تحلیل داده های کیفی منجر به شناسایی سه طبقه اصلی شامل عوامل موثر بر کسری بودجه، راهکارهای پیشنهادی برای سازمان بیمه سلامت و راهکارهای پیشنهادی برای کل نظام سلامت می باشد. براساس این یافته ها افزایش تعرفه و افزایش پوشش بیمه ای و جمعیتی مهمترین عوامل موثر بر افزایش هزینه ها می باشند که خرید راهبردی خدمات سلامت و بازنگری بسته بیمه های پایه خدمات می تواند نقش به سزایی در رفع این چالش ها داشته باشد.

    نتیجه گیری

     در سال های اخیر، جمعیت تحت پوشش سازمان بیمه سلامت و تعداد ارایه دهندگان طرف قرارداد افزایش زیادی داشته است و بهره مندی از خدمات سلامت وضعیت روبه رشدی دارد. از طرف دیگر، هزینه های این سازمان به دلایل مختلف افزایش قابل توجهی را تجربه می کند. لذا طراحی و اجرای اقدامات مناسب برای کاهش هزینه های این سازمان امری ضروری می باشد.

    کلیدواژگان: بیمه سلامت، سازمان بیمه سلامت، پوشش بیمه ای
  • رئوفه اصغری، امین حسن زاده* صفحات 97-104
    مقدمه

    سرطان پوست یکی از شایع ترین نوع سرطان ها در ایالات متحده آمریکاست و در بیشتر موارد قابل پیشگیری می باشد. سرطان پوست به طور قابل توجهی در کیفیت زندگی افراد تاثیر می گذارد و می تواند مبتلایان را دچار اختلال و یا حتی مرگ کند. بررسی فرآیند پیری بیماران سرطانی، مدل بندی آن با سن فیزیولوژیکی و مقایسه با افراد نرمال جامعه اهمیت خاصی دارد که در این مطالعه با استفاده از توزیع فازنوع به آنها پرداخته خواهد شد.

    روش بررسی

    در این مدل فرض می شود که طول هر سن فیزیولوژیکی از توزیع نمایی در یک محیط زنجیر مارکوف پیروی می کند. در زنجیر مارکوف پیوسته زمان، یک وضعیت، وضعیت جذب (مرگ) و n_x وضعیت گذار می باشد که x سن بیمار در زمان تشخیص سرطان است. هر یک از وضعیت های گذار بیانگر یک سن فیزیولوژیکی است و سالخوردگی به صورت یک فرآیند متوالی از تغییر وضعیت ها از یک سن فیزیولوژیک به سن فیزیولوژیک بعدی است تا فرآیند به انتهای خود برسد. همچنین یک وضعیت جاذب وجود دارد که انتقال از هر وضعیت به وضعیت جاذب می تواند صورت بگیرد که این وضعیت جاذب همان مرگ است. در این مطالعه با استفاده از داده های مربوط به بیماران سرطان پوست در ایالات متحده آمریکا، پارامترهای نامعلوم که به فرآیند سالخوردگی مرتبط هستند، برآورد شد.

    یافته ها

    مطالعه بر روی بیماران دارای سرطان ملانوما مربوط به ایالات متحده آمریکا در طی سال های 1973 الی 2014 انجام شده است که افراد با گروه سنی 60 تا 65 ساله مورد بررسی قرار گرفتند. تعداد ثبت شده در ابتلا به سرطان ملانوما 1882 نفر بوده است که 1251 نفر را مرد (5/66) و 631 نفر را زن (5/33 درصد) تشکیل می دهند. جدول مربوط به برآورد پارامترها برای تخمین احتمال بقا و نمودارهای مربوطه برای کل افراد در گروه سنی مذکور و همچنین به تفکیک جنسیت ارایه شده است.

    نتیجه گیری

     نتایج برازش داده شده در مدل بندی داده ها با استفاده از توزیع فازنوع بسیار رضایت بخش هستند. پارامترهای سن فیزیولوژیک در حالت کلی برآورد شدند که می تواند در برآورد توزیع فازنوع برای محاسبه تابع احتمال، تابع توزیع و گشتاورها و... مفید باشد و همچنین تاثیر جنسیت در میزان بقای بیماران تعیین شد که نشان می دهد بقای مردان سرطانی کمتر از زنان است. از طرفی امید به زندگی افراد سرطانی با کل جمعیت آمریکا مورد مقایسه قرار گرفت که مقدار کمتری را اختیار می کند.

    کلیدواژگان: آنالیز بقا، فرآیند سالخوردگی، زنجیر مارکوف پیوسته زمان، توزیع فازنوع، سرطان پوست
  • زینب فرهمندفر*، کامران حاجی نبی، افسون آیین پرست صفحات 105-110
    مقدمه

    عملکرد کارکنان نقش مهمی در بهره وری سازمان ها دارد. عملکرد کارکنان تحت تاثیر حوزه گسترده ای از عوامل فردی و سازمانی قرار دارد. یکی از عوامل موثر بر عملکرد خدمات رفاهی هر سازمان است که با افزایش انگیزه کارکنان نقش مهمی در بهبود عملکرد آنان دارد. خدمات رفاهی ارایه شده به کارکنان حیطه گسترده ای دارد که اثرات متفاوتی بر انگیزش کارکنان دارند. شناخت ابعاد خدمات رفاهی که در افزایش عملکرد موثر است، نقش مهمی در ارتقاء عملکرد کارکنان خواهد داشت.

    روش بررسی

    در مطالعه حاضر که به صورت مقطعی انجام گرفت، کلیه کارکنان شبکه بهداشتی و درمانی شهرری شامل دو گروه درمانی (پزشک، دندانپزشک، پرستار، کارشناس تغذیه و مامایی) و اداری (کاردان و کارشناسان بهداشتی، آزمایشگاه، پذیرش و خدمات) به روش سرشماری مورد بررسی قرار گرفتند. تعداد کل کارکنان 100 نفر بودند که به طور کامل در مطالعه شرکت داده شدند. پرسشنامه در برگیرنده سه جزء اصلی بود. جزء اول شامل سوالات دموگرافیک بود. جزء دوم شامل سوالات سنجش عملکرد و جزء سوم شامل سوالات وضعیت خدمات رفاهی بود. پاسخ سوالات در طیف 5 گزینه ای لیکرت از گزینه بسیار زیاد تا بسیار کم دسته بندی شده بود. جزء سوم شش خدمت رفاهی اصلی شامل بیمه خدمات درمانی، کمک هزینه، تسهیلات فرهنگی، تسهیلات ورزشی، تسهیلات گردشگری و ایاب و ذهاب مورد بررسی قرار گرفت. پرسشنامه ها پس از استانداردسازی، مورد استفاده قرار گرفتند. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS  مورد تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    52 درصد از کارکنان مورد مطالعه مرد و48 درصد آنان زن بودند. بیشتر پاسخگویان (41 درصد)  در گروه سنی40-50 سال قرار داشتند. نتایج پژوهش نشان داد که بین عملکرد کارکنان در گروه های مختلف جنسی، سنی، تحصیلی، تاهل، درآمد، وضعیت استخدامی، سابقه کار و پست سازمانی تفاوت معنی داری وجود ندارد. بررسی ارتباط عملکرد کارکنان با مولفه خدمات رفاهی شامل بیمه خدمات درمانی، کمک هزینه، تسهیلات فرهنگی ورزشی، تسهیلات گردشگری و ایاب و ذهاب نشان دهنده وجود ارتباط معنی دار بین این متغیرها بود (01/0.value<P). در این خصوص ارتباط عملکرد کارکنان با بیمه خدمات درمانی در آنالیز رگرسیون چند متغیره تایید نشد.

    نتیجه گیری

     نتایج مطالعه نشان داد که عملکرد کارکنان تحت تاثیر متغیرهای جمعیتی و سطح درآمد افراد قرار ندارد. با این حال ارایه برخی از تسهیلات رفاهی می تواند در ارتقای عملکرد کارکنان موثر باشد. در این زمینه بیمه خدمات درمانی با سایر تسیهلات رفاهی اندکی تفاوت داشت. به نظر می رسد بیمه خدمات درمانی در این مطالعه در سطحی پایه ای تر بر عملکرد کارکنان موثر است. و پیش از آنکه یک عامل انگیزشی باشد یک عامل مهم در پذیرش و ابقای شغل است.

    کلیدواژگان: تسهیلات رفاهی، عملکرد کارکنان، شبکه بهداشت و درمان
|
  • Ali Hassanzadeh* Pages 50-58

    From a social point of view, insurance is an economic tool for reducing and eliminating risk factors via integrating a number of identical risks to predict the probable losses of a group as a whole. Social insurance is based on the belief that there are people in the community who face major risks that they cannot afford it lonely. The purpose of the Social Security Insurance Scheme is to distribute the income to those people who cannot deal with these risks. The principles governing social insurance are such that the failure to comply with any of its three principles, including social solidarity, cross subsidy, legal coercion, undermines the structure of this kind of insurance, and diverts society from the its goals that is “social justice”. Health insurance systems have completed three transition periods in their life history, based on the location of financial risk. Insurance is a trilateral relationship between the patient, the provider and the insurer. In historical systems: there is a direct relationship between the patient and the services provider and the location of the financial risk is the patient himself. In traditional systems: a person pays a sum to an insurance institution during the healthy life period and insures himself against the financial risk arising from it, and therefore the place of occurrence of the financial risk is the insurer. In modern systems: the place of financial risk is insurance company and the provider of services together, and it prevents the appearance of information asymmetry phenomena, moral hazard and induced demand. In conclusion, based on the documents and upstream laws, priority actions are being proposed to reform the insurance system.

    Keywords: Pathology, Health, Insurance, Iran
  • Kioomars Ashtarian, Manal Etemadi* Pages 59-66

    The fourth industrial revolution that is currently taking place requires policy decisions and responses. Political will, as one of the important variables studied in public policy, is the subject of this paper. The management will requires that policymakers first become familiar with the knowledge, appropriate to the various dimensions of this revolution and have policy concern about it; Secondly, They should have the ability to formulate this policy discourse in the country’s managerial body and thirdly, they must develop the ability to spread this discourse in the community level. This paper, analyzing upstream documents and health policy-makers discourse, shows that such three conditions have not been yet met.

    Keywords: Fourth Industrial Revolution, Political Will, Policy Discourse, Health
  • Zhaleh Abdi, Iraj Harirchi, Mahshad Goharimehr, Elham Ahmadnezhad*, Rezvaneh Alvandi, Elham Abdalmaleki Pages 67-71
    Introduction

    One of the most important measures to ensure achieving Universal Health Coverage (UHC) is expanding health insurance coverage to all population. Accordingly, the present study was conducted with the aim of investigating the effect of having health insurance on the utilization of outpatient services provided by physicians using the data of the utilization of health services survey (2015).

    Methods

    This study is a secondary analysis of the utilization of health services survey data that was conducted in two groups of the insured and uninsured to examine the differences between these two groups in outpatient healthcare utilization provided by physicians. The variables were insurance status as an independent variable and the number of physician visit as a dependent variable. This analysis was disaggregated by place of residence and income.

    Results

    The visit per capita for outpatient services was lower in all uninsured groups. The visit per capita in insured people was almost two times more than that of uninsured individuals, which was 4.25 and 2.61 among insured and uninsured individuals, respectively. Therefore, the lack of basic health insurance decreased the utilization of outpatient services by 50 percent. General physician visits per capita for insured people living in urban and rural areas were 11.2 and 0.35, respectively.

    Conclusions

    Based on the results of this study, the visit per capita is directly related to the insurance status of the individuals. Therefore, it is necessary to ensure the equity in utilization of outpatient services provided by the physicians among various groups of population.

    Keywords: Universal Health Insurance, Visit per Capita, Outpatient Services, Utilization of Health Services
  • Meghdad Rahati, Iravan Masoudi Asl*, Masoud Aboulhallaje, Mehdi Jafari, Hossein Moshiri Tabrizi Pages 72-81
    Introduction

    Because of organizations must to have a clear perspective of continuing profitability to be accepted in the capital market, researchers survey efficiency evaluation of the Iranian Public Hospital, so that select qualified hospitals for admission to the capital market by separating efficient and inefficient hospitals

    Methods

    It is a descriptive, analytical and retrospective study. Data envelopment analysis technique, CCR model and BCC input-axis, were used to measure efficiency. Data includes input and output of public hospital operations, as the inputs include the number of active beds, the number of physician personnel, the number of non-medical personnel and output include the number of hospital admission, the number of outpatient admissions and the bed occupancy rate. The statistical population consisted of 592 public hospitals. According to available data, 558 hospitals were selected. The DEA Solver Pro and SPSS software were used.

    Results

    In the CCR model, 123 hospitals were efficient (22%), and in BBC model, 183 Hospitals (33%). The average efficiency of hospitals in the CCR model were 0.66 and in the BCC model were 0.75.

    Conclusions

    According to the data envelopment analysis model (input-axis) inefficient hospital can achieve efficient unit by changing their inputs. But it seems to make sustainable changes, Macro policies and strategies in the health sector should be changed, which can include the autonomy of hospitals, the integration of efficient and inefficient hospitals, Or the formation of hospital cooperation and accept in the capital market.

    Keywords: Efficiency, Data Envelopment Analysis, Capital Market
  • Efat Mohamadi, Taraneh Yousefinezhadi, Ali Hassanzadeh, Mojtaba Atri, Mohammadreza Mobinizadeh, Zahra Goudarzi, Sara Mohamadi, Alireza Olyaeemanesh* Pages 82-87
    Introduction

    Implementation of the Health Transformation plan (HTP) has had many effects so far. The analysis of these impacts can help policymakers and planners to continuously improve the health system's ultimate goals. Considering that, health financing is one of the most impressive of health system functions from the HTP, the present study examines the effect of the HTP on supplementary health insurance as part of financial providers in the health system in Iran.

    Methods

    This is a descriptive study carried out using secondary data in 2017. Data were gathered using information systems of health insurance organizations and the statistical yearbook of central insurance of the country. Data analysis was performed using Excel and SPSS software. To analyze and report these data, descriptive statistics and analytical tests were used.

    Results

    The effect of the HTP on the share of health care providers has shown that in private financing, the share of households is the highest, and during the period 2002-2004, the average share of households from the total private sector share was 86.5%. During the period of 2002-2003, the share of the domestic government as the public sector was 54% on average. Findings in relation to supplementary health show that the net loss has been ascending and premium rate has been increasing.

    Conclusions

    The share of households in health expenditures has decreased since the implementation of the HTP, but the average pocket spending in the public and private sector has not decreased by more than 10%. The goal of creating competition and improving the quality of the public sector with the private sector and increasing the incentive for people to go to the public sector has largely been met by changing the frequency of contributions made by the financiers. In the long run, with the continuation of the implementation of the health system reform plan and the elimination of the way in which supplementary health insurers benefit from health subsidies, a high percentage of supplementary health insurance funds in the private sector is consumed, while it is better to adopt measures for the use of this resource in the public sector.

    Keywords: Health System Development Plan, Health Insurance, Supplementary Insurance, Iran
  • Ali Akhavan Behbahani, Saeedeh Alidoost, Iravan Masoudi Asl, Maryam Rahbari Bonab* Pages 88-96
    Introduction

    The health insurance organizations in Iran are an important part of the health system. However, they are not conscious to many unnecessary costs incurred by providers and recipients, and the health system suffers from a lack of an efficient health insurance system. Therefore, it is essential to assess the performance of insurers and implement appropriate measures. This study aims to investigate the performance of Iranian health insurance organization and present solutions to the challenges.

    Methods

    This study employed an explanatory sequential mixed method. The quantitative part of the research is a descriptive cross-sectional study and the qualitative section is conducted through qualitative content analysis. Quantitative data were collected by a researcher-made tool and analyzed based on descriptive statistics. For the qualitative section, the focus group discussion method was used for collecting data.

    Results

    Quantitative results show an increase in the population covered, especially in Self-employed fund, and increase in the number of contracting providers except physicians and dentists. The analysis of indicators related to utilization of health services indicates that the distribution of health facilities varies in different provinces which Sistan and Baluchestan Province has the lowest ranking. Also, financial indicators show that overhead costs and medical expenses of health insurance organization have been rising significantly since 2014. The analysis of qualitative data led to identification of three themes including: factors affecting budget deficit, suggested solutions for health insurance organization and suggested solutions for the health system. Based on the findings, the increasing of tariffs, population covered and benefit packages coverage are the most important factors in increasing costs, which strategic purchasing and revising of basic benefit package can play a significant role in meeting challenges.

    Conclusions

    In recent years, the population covered by the health insurance organization and the number of contracting providers have risen, and the utilization of health services has increased. On the other hand, the costs of this organization experiencing a significant increase for various reasons. Therefore, it is vital to design and implement appropriate strategies to manage the costs.

    Keywords: Health Insurance, Health Insurance Organization, Insurance Coverage
  • Raoufeh Asghari, Amin Hassan Zadeh* Pages 97-104
    Introduction

    Skin cancer is one of the most common types of cancers in the United States of America and can be prevented in most cases. Skin cancer significantly affects the quality of life of people and can cause disorder or even death. A review of the aging process of cancer patients, its modeling with physiological age and comparison with normal people is conducted in this paper by using phase-type distributions.

    Methods

    In this model, it is assumed that the length of any physiological age follows an exponential distribution in a Markov chain environment. In the continuous-time Markov chain, a state is assumed to represent death, and n_x transient states, where x is the patient's age at the time of diagnosis of cancer. Each transient state represents a physiological age and aging is a process of change from a physiological age to the next physiological age to reach the end of the process. There is also an absorbing state that the transition from any state to the absorbing state can take place. In this study, using data of skin cancer patients in the United States, the unknown parameters associated with the aging process were estimated.

    Results

    The study was conducted on patients with melanoma-related cancer in the United States during the years 1973 to 2014, with aged 60-65 years old. The registered number of melanoma cases was 1,882, of which 1,251 were male (66.5%) and 631 were female (33.5%). A table of parameters for estimating survival probability and related charts for the whole population in the age group and gender is presented.

    Conclusions

    The fitting results of data modeling are very satisfying. The physiological age parameters were estimated in general that could be useful in estimating the distribution of the phase-type parameters and to calculate the function and the moments. And also the effect of gender on the survival rate of patients was determined which indicates that the survival of males is higher than that of women. On the other hand, the life expectancy of cancer patients has been compared with the entire population of the United States, which was less it was expected.

    Keywords: Survival Analysis, Aging Process, Continuous Markov Chain of Time, Phase Type Distribution, Skin Cancer
  • Zeynab Farahmanfar*, Kamran Hajinabi, Afsoon Aeenparast Pages 105-110
    Introduction

    The performance of employees has an important role in productivity of organizations. The performance of employees is affected by a wide range of individual and organizational factors. Recognition of the effective factors has an important role in improving the performance of employees. The aim of this study was investigating the relationship between provision of welfare facilities and performance of health care network of Rey City.

    Methods

    This was a cross-sectional study. The study population were employees of Rey health network. All the population were selected for the study. 100 employees were studied. The data collection tool was a researcher made questionnaire. The questionnaire contained three main components: demographic questions, performance investigation questions and welfare facilities question. The questionnaire validity and reliability was tested and confirmed. The data of this study were analyzed using SPSS statistical software.

    Results

    The results of the current study showed that there is no significant difference in employees’ performance between sexuality, different age groups, education, marriage, employment condition, work experience, and job position. Investigating the relationship between the performance of employees and provision of welfare facilities including health insurance, cultural and sport facilities, transportation facilities, tourism facilities, and welfare benefits showed that there is a significant relationship (P < 0.05).

    Conclusions

    The results of the study depicted that the performance of employees is not influenced by factors such as population and income level of the participants. However, provision of welfare facilities can be effective on employees’ performance improvement. However, in order to gain the maximum performance of the employees, it is necessary to consider welfare matters so that they work with higher motivation in order to improve the health condition of the community.

    Keywords: Welfare Facilities Provision, Employees Performance, Health Care Network