فهرست مطالب

نشریه پژوهش های دانش انتظامی
سال بیست و دوم شماره 2 (پیاپی 86، تابستان 1399)
- تاریخ انتشار: 1399/05/06
- تعداد عناوین: 8
-
-
صفحات 1-36زمینه و هدف
این پژوهش به شناسایی تحقیقات انجام شده در حوزه تعاملات پلیس در پیشگیری از جرایم با استفاده از رویکرد فراتحلیل پرداخته شده است.
روشاین پژوهش از نظر هدف کاربردی بوده است و به دلیل به کارگیری روش فراتحلیل در زمره پژوهش های کمی قرار گرفته است. جامعه آماری تحقیق، شامل چهار پایان نامه، بیست مقاله فارسی و دو مقاله لاتین بوده است که از سایت نشریات ناجا، ایران داک، مگ ایران، سیویلیکا، پرتال جامع علوم انسانی، پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی، پایگاه های ساینس دایرکت و امرالد مورد نظر قرار گرفته است. از بین آن ها تعداد ده مطالعه که در آن ها آماره های ضریب همبستگی، ضریب معناداری یا ضریب همبستگی و مقدار خی دو محاسبه شده، بر اساس معیارهای درون گنجی انتخاب و مورد بررسی قرار گرفته است. در بخش آمار توصیفی، روش مرور ساختار یافته و در بخش آمار استنباطی روش فراتحلیل بوده است. برای تجزیه وتحلیل داده های جمع آوری شده از نرم افزار CMA استفاده شده است.
یافته هادر این ده پژوهش هم سی و شش متغیر بررسی شده است که یافته های پژوهش نشان داده است که متغیرهای مورد بررسی جهت پیشگیری از جرایم موثر بوده که بیشترین تاثیرگذاری متغیرهای فعالیت های اجتماعی 911/0، فرهنگی 908/0 و اقتصادی 894/0 سازمان های مردم نهاد در پیشگیری اجتماعی از جرایم می باشد که دارای اندازه اثر بزرگ بوده است و کمترین متغیر موثر در پیشگیری از جرایم عبارت است از ارایه اطلاعات پلیس به جامعه با اندازه اثر کوچک 190/0 بوده است.
نتیجه گیرینتایج پژوهش نشان داد که بیشترین متغیر تاثیرگذار در پیشگیری از جرایم، فعالیت های اجتماعی سازمان های مردم نهاد بوده است و کمترین متغیر ارایه اطلاعات پلیس به جامعه بوده است.
کلیدواژگان: فراتحلیل، تعاملات پلیس، پیشگیری از جرایم -
صفحات 37-64زمینه و هدف
آدم رباییاز جمله مهم ترین جرایم جنایی است که علاوه بر احتمال بروز خطر جانی برای فرد ربوده شده و ایراد صدمه جدی به امنیت، آرامش ذهنی و سلامت روحی خانواده فرد ربوده شده، یکی از چالش های پلیس آگاهی نیز است. بر همین اساس هدف اصلی این تحقیق شناسایی و تبیین عوامل موثر بر افزایش اثربخشی اقدامات کارآگاهان در جرم یابی آدم ربایی در کلان شهر تهران از سال 1397 الی 1398 بوده است.
روشتحقیق حاضر یک پژوهش کیفی از نوع تحلیل محتوای جهت دار بوده که از نظر هدف کاربردی است. جامعه آماری آن 35 نفر از کارآگاهان و کمک کارآگاهان شاغل در معاونت مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی تهران بزرگ هستند که به روش هدفمند انتخاب شده اند. روش گردآوری داده ها به صورت میدانی و ابزار آن مصاحبه های عمیق نیمه ساختاریافته است و برای تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار مکس کیو دا استفاده شده است.
یافته هابا توجه به یافته های تحقیق می توان با 95 درصد اطمینان بیان کرد که متغیرهای یکپارچگی بانک های اطلاعاتی، تربیت حرفهای کارآگاهان، وحدت فرماندهی، مقاوم سازی مردم به میزان بالا بر اثر بخشی اقدامات کارآگاهان در جرم یابی آدم ربایی موثر است.
نتیجه گیریبا توجه نتایج به دست آمده از تحقیق، طراحی الگوی جامع جرم یابی آدم ربایی، بررسی الزامات و چالش های پلیسی در جرم یابی آدم ربایی، مطالعه تطبیقی برخی کشورها در خصوص فرایند جرم یابی آدم ربایی ضروری به نظر می رسد.
کلیدواژگان: کارآگاهان پلیس آگاهی، جرم یابی، آدم ربایی، اثربخشی، آموزش -
صفحات 65-98زمینه و هدف
طرح رعد در کاهش جرم و احساس ناامنی برای مجرمان بسیار مورد توجه قرار گرفته و موفقیت بالایی برای ایجاد امنیت و اجرای دستورالعمل های انتظامی داشته است. لذا با توجه به این موضوع هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر تدوین و اجرای طرح پلیسی رعد در افزایش امنیت اجتماعی شهر تهران بوده است.
روش پژوهشپژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش، یک تحقیق توصیفی- پیمایشی می باشد. جامعه آماری مورد نظر کارکنان فاتب در منطقه 20 بوده است از طریق فرمول کوکران 110 نفر به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. در این پژوهش داده ها از طریق پرسشنامه هایی که در بین جامعه آماری توزیع شده اند، جمع آوری گردید که روایی آن قبلا توسط خبرگان و کارشناسان انتظامی تهران بزرگ و پایایی آن از طریق آزمون آلفای کرونباخ با «801/0» درصد مورد تایید قرار گرفته است.
یافته هاتاثیر طرح رعد به عنوان یک متغیر مستقل بر متغیر وابسته (افزایش امنیت اجتماعی) با سطح اطمینان 95/0 مورد تایید مورد تایید قرار گرفت. بیشترین تاثیر طرح رعد، با کاهش جرم به ویژه سرقت در افزایش امنیت نقش مهمی داشته است.
نتیجه گیریطرح رعد احساس امنیت بیشتری را در مردم ایجاد می کند، سبب تقویت گزارش ها پلیس و ثبت جرم می شود و توانایی پلیس با بررسی و کشفیات و ایجاد نمایشگاه از طریق به کارگیری روش ها و فنون دقیق تر برای شناخت مکان های امن و غیر امن می تواند بهبود یابد
کلیدواژگان: امنیت اجتماعی، طرح رعد، مکان های جرم خیز، تهران بزرگ -
صفحات 99-122زمینه و هدف
پیشگیری رشدمدار یکی از زیرشاخه های پیشگیری اجتماعی است که متمرکز بر کودکان و نوجوانان در معرض خطر بوده و هدف از آن مداخله در دوره های مختلف رشد اطفال و نوجوانان بزهکار، منحرف یا در معرض بزهکاری به منظور پیشگیری از مزمن شدن و تکراری شدن بزهکاری آنها در آینده (دوران بزرگسالی) است. لذا این تحقیق با هدف شناخت ابعاد، جلوه ها و برنامه های پیشگیری رشدمدار با توجه به تحولات تقنینی ایران و با تمرکز بر نقش محوری پلیس انجام شده است.
روش شناسیاین تحقیق از نظر نوع، کاربردی و به روش توصیفی- تحلیلی اطلاعات لازم با استفاده از مطالعات کتابخانه ای و از طریق فیش برداری و رجوع به منابع غنی فقهی-حقوقی تبیین شده است.
یافته هاسن ارتکاب جرم در جرایم گوناگون در حال کاهش است؛ به گونه ای که سن مرتکبان برخی از جرایم متاسفانه به 13 سال رسیده و کمیت آن نیز رو به گسترش است. در این راستا جلوه های پیشگیری رشدمدار شامل آموزه های دینی و سیاست تقنینی ایران بوده و همچنین برنامه های پیشگیری رشد مدار شامل برنامه های خانواده مدار، مدرسه مدار و کانون اصلاح و تربیت(آموزشی، فرهنگی، مذهبی، تفریحی-ورزشی، مددکاری-درمانی) بوده است.
نتایجدر سطح تقنینی قانون گذار ایران در ماده 88 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392، با تاسی از اصول حاکم بر نظام عدالت کیفری اطفال توجه به خانواده را در مرکز توجهات خویش قرار داده وآنچه در این میان بدان توجهی نشده است، عدم پیش بینی ضمانت اجرای مناسبی در موارد تخطی از اجرای دستورات دادگاه می باشد. بدیهی است با توجه به آثار بازپرورانه و رشدمدار دستورات برشمرده شده در تبصره ماده 88، وجود ضمانت اجرای متناسب، اجرای هر چه بهتر آن را از سوی خانواده تضمین می کند و در نتیجه اهداف پیشگیرانه و کودک مدار نظام دادرسی اطفال به نحو مطلوب تری تحقق می یابد.
کلیدواژگان: پیشگیری، پیشگیری رشد مدار، پیشگیری وضعی، پیشگیری زودهنگام، کودکان و نوجوانان -
صفحات 143-172زمینه و هدف
معاونت پژوهش دانشگاه علوم انتظامی امین در راستای تولید و نشر دانش پلیسی و توانمندسازی پژوهشگران متخصص برای پاسخگویی به نیازهای سازمانی و ارتقای جایگاه علمی دانشگاه در عرصه های ملی و بین المللی، فعالیت های متنوعی انجام می دهد که یکی از ذینفعان این فعالیت ها، اساتید دانشگاه علوم انتظامی امین بوده و هدف این پژوهش بررسی انتظارات و سنجش رضایت آنان از فعالیت پژوهشی دانشگاه بوده است.
روش پژوهشاین تحقیق از روش آمیخته کیفی (تحلیل محتوای مصاحبه ها) و کمی (پیمایشی) استفاده کرد. جامعه آماری در بخش کیفی مصاحبه ساختاریافته با 8 نفر از اساتید مرتبط با موضوع و در بخش کمی، تکمیل پرسشنامه محقق ساخته توسط 126 نفر از اساتید دانشگاه علوم انتظامی امین که به روش نمونه گیری هدفمند از گروه های علمی متعدد دانشگاه انتخاب شدند، بود. برای سنجش روایی ابزار در بخش کمی ابتدا اعتبار صوری پرسشنامه با مصاحبه با خبرگان صاحب نظر در بخش کیفی تحقیق و بهره گیری از سند راهبردی پژوهش انجام شد و بخشی هم از پرسشنامه استاندارد کیفیت خدمات سروکوال استفاده شد. پایاییهم از طریق آلفای کرونباخ برای خدمات پژوهشی 931/0 دستاوردهای پژوهشی 853/0 امور اجرایی پژوهشی 931/0 و برای کیفیت خدمات 969/0 شد.
یافته هاانتظارات اساتید از معاونت پژوهش دانشگاه در 4 محور مورد مطالعه 35 خواسته بود و در بخش رضایت سنجی، 66% اساتید پاسخگو به پرسشنامه از امور اجرایی پژوهشی، 60 درصد از خدمات پژوهشی و 55.6 درصد از دستاوردهای پژوهشی دانشگاه رضایت زیاد داشتند. در کل میزان رضایت 57.7 اساتید از کیفیت خدمات معاونت پژوهش دانشگاه زیاد و میانگین پاسخ ها در این متغیر 2.64 از 4 بود.
نتیجه گیریبیشتر انتظارات اساتید از پژوهش دانشگاه در راستای افزایش اعتبار علمی دانشگاه و اساتید آن بود و این نشانگر پیوند منافع فرد و سازمان با یکدیگر است. همچنین نتایج تحقیق نشان داد که رفتار محترمانه با ذینفعان بویژه افراد تحصیل کرده ای چون اساتید، نقش بسیار مهمی در رضایت آن ها دارد.
کلیدواژگان: دانشگاه علوم انتظامی امین، معاونت پژوهش، ذینفعان، رضایت سنجی، فعالیت پژوهشی، اساتید -
صفحات 173-200زمینه و هدف
شناسایی مدیران شایسته یکی از چالش های پیش روی سازمان ها است. با توجه به این چالش هدف پژوهش ارایه مدل و شناسایی موانع جانشین پروری با رویکرد آمیخته در ستاد فرماندهی ناجا بوده است.
روش پژوهشدر این تحقیق از روش آمیخته در بخش کیفی روش مضمون و کمی از روش توصیفی-پیمایشی استفاده شد. بدین منظور در بخش کیفی 32 نفر از خبرگان و کارشناسان بازرسی ستاد ناجا به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند در قسمت کمی به روش نمونه گیری تصادفی ساده 250 نفر از کارشناسان ستادی و یگان های تابعه مستقل انتخاب و پرسشنامه محقق ساخته بین آن ها توزیع شد. روایی محتوی، سازه و پایایی ترکیبی و ضریب آلفای کرونباخ تایید شد. از روش سلسله مراتبی برای رتبه بندی متغیرها استفاده شده است.
یافته هایافته ها تحقیق نشان داد موانع جانشین پروری در ناجا به ترتیب اولویت آن ها عبارت اند از: مولفه مدیریت با ضریب 5748./، ساختار سازمان با ضریب 3461./، ارزیابی عملکرد با ضریب 0557/. گزینش و استخدام با ضریب 0123/. آموزش با ضریب 0046/. و انتصاب و ارتقا با ضریب 0035/. که در بخش های مدیریت: ترس از مدیر از برنامه جانشین پروری، ساختار: تاکید برقابلیت اجرایی برنامه جانشین پروری، ارزیابی عملکرد: ارزش گذاری نامناسب عملکرد در چارچوب حکومت اسلامی، گزینش: ابهام در نقش و در بخش آموزش: تاکید برانتقال آموزه های دینی بیشترین اولویت را داشتند.
نتیجه گیریسازمان ناجا برای داشتن مجموعه ای از افراد که بتوانند جانشین های مناسبی برای مدیران کنونی داشته باشند باید موانع مهم را در نظر داشته و مدیران ارشد با حمایت خود از مقوله جانشین پروری نقش مهمی را در رسیدن به اهداف سازمان ایفا نمایند.
کلیدواژگان: جانشین پروری، ساختار، مدیریت، گزینش و استخدام، انتصاب، ارزیابی عملکرد، ستاد فرماندهی ناجا -
صفحات 201-225زمینه و هدف
در نظام های کیفری جهان برای پلیس، جایگاه و اختیارات خاص و معینی پیش بینی شده که ملهم از اصول و آموزه های هر نظام عدالت کیفری بوده و به طور طبیعی تفاوت هایی بین آن ها مشهود و قابل سنجش و ارزیابی بوده و شناسایی آن ها می تواند به رفع نقاط ضعف و قوت نظام کیفری کمک کند.
روش پژوهشبا توجه به موضوع نظری تحقیق، ماهیت آن کاربردی و با استفاده از منابع کتابخانه ای و مطالعات اسنادی و ترجمه ای قوانین کیفری بوده و ارایه مطالب نیز توصیفی تحلیلی بوده است
یافته هادر نظام کیفری کامن لا به دلیل تبعیت از نظام اتهامی و ارتباط شبکه ای، پلیس اختیارات گسترده تری در تحقیقات مقدماتی دارد اما در نظام کیفری سیویل لا (نظام رومی ژرمنی) این اختیارات وجود نداشته و پلیس در فرآیند دادرسی ملزم به تبعیت و جلب نظر مقامات دادسرا در چارچوب ارتباط سلسله مراتبی می باشد؛ که این جایگاه سلسله مراتبی و تبعیت از دادسرا در نظام کیفری ایران نیز با تغییرات اندکی وجود دارد.
نتیجه گیریجایگاه پلیس در نظام کیفری ایران و نحوه ارتباط آن با دستگاه قضایی از نظر نوع ارتباط آن ها با یکدیگر که در قانون تعریف شده (ارتباط سلسله مراتبی) نیازمند بازنگری بوده و اعطای برخی از اختیارات در راستای برخورد با جرایم خرد به پلیس، ضمن حفظ تعامل بین پلیس و دستگاه قضایی و تمرکززدایی از ماموریت های پیشگیری پلیس، به تقویت جایگاه پلیس در تحقیقات مقدماتی منتهی می شود.
کلیدواژگان: کلیدواژه ها: پلیس، نظام کیفری کامن لا، نظام کیفری سیویل لا، نظام کیفری ایران، فرآیند دادرسی -
صفحات 223-246زمینه و هدف
هر چند امروزه دانشگاه ها یکی از عوامل موثر در تربیت دانشآموختگانی باصلاحیت و فرهیخته هستند ولی باید پذیرفت که این امر مهم بیشتر بر عهده اساتید مجرب و اعضای هییتعلمی دانشگاه هاست. هدف این تحقیق طراحی الگوی ارتقای بهره وری اعضای هییتعلمی دانشگاه علوم انتظامی امین بوده است.
روشپژوهش حاضر ازنظر هدف توسعه ای، از نظر داده ها اکتشافی و از روش اجرا ترکیبی بوده است. جامعه مشارکت کننده برای مصاحبه متخصصان حوزه مدیریت آن دانشگاه بودند که تعداد 20 نفر به شرط تحقق اشباع نظری بهعنوان نمونه آماری و البته به صورت هدفمند تعیین گردیدند. جامعه آماری بخش کمی تعداد 85 نفر از اعضای دانشگاه مذکور بودند که از بین آنها 65 نفر به عنوان نمونه و به روش طبقهای تصادفی انتخاب گردیدند. پرسشنامه محقق ساخته از نوع طیف لیکرت 7 گزینهای که از مبانی نظری و تحلیل مصاحبههای جامعه کیفی مشتمل بر 87 گویه تهیه گردیده بود، بین نمونه کمی توزیع و داده ها جمعآوری و با آزمون های تحلیل عاملی تاییدی و آزمون بار عاملی تجزیهوتحلیل و رتبه بندی گردیدند.
یافتههاضمن مطالعه 22 الگوی ملی و جهانی و بهرهمندی از مصاحبه با خبرگان بالاخره الگوی استخراجی برای این تحقیق شامل چهار بعد، ده مولفه و 87 شاخص بود.
نتیجهگیریالگوی مستخرج بهعنوان یک الگوی جامع و با لحاظ نمودن همه نقاط قوت الگوهای قبلی و در نظر داشتن شرایط خاص دانشگاه امین است. همچنین در بین ابعاد آن، بعدهای آموزش و پژوهش و در بین مولفه ها، مولفه ویژگی های حرفه ای اعضای هییتعلمی حایز اولویت اول شدند و در نهایت این یافتهها از جهاتی با دانشگاه مورد مطالعه تناسب لازم را دارند و نقطه قوت محسوب میگردند.
کلیدواژگان: بهره وری، اعضای هیئت علمی، پژوهش، آموزش، دانشگاه امین
-
Pages 1-36Background and objectives
This study has identified the research conducted in the field of police interactions in crime prevention using a meta-analysis approach.
MethodologyIn terms of its objectives the present study is of an applied research type has been included in the quantitative research due to the use of meta-analysis method. The statistical population of the study consisted of four dissertations, twenty Persian articles and two English articles. They were selected from Iranian Police journals, Iran Doc, Megiran, Civilica, Comprehensive Humanities Portal, Jihad Daneshgahi Scientific Information Database, Science Direct and Amrald Databases. Among them, ten studies in which the correlation coefficient, significance coefficient or correlation coefficient and chi-square value were calculated were selected and evaluated based on inclusion criteria. In the descriptive statistics section, the structured review method was employed and in the inferential statistics section, the meta-analysis was used. CMA software has been used to analyze the collected data.
FindingsThirty-six variables have been studied in these ten studies, and the research findings have shown that the variables studied are effective in preventing crimes. The most influential variables in social prevention of crimes are social (0.911), cultural (0.908) and economic (0.894) activities of NGOs that have had a large effect size and the least effective variable in crime prevention is the police provision of information to the community with the small effect size of 0.190.
ResultsThe results showed that the most influential variable in crime prevention was the social activities of non-governmental organizations and the least variable was the provision of police information to the community.
Keywords: Meta-analysis, Police interactions, Crime prevention -
Pages 37-64Background and objectives
Kidnapping is one of the most important criminal offenses, which in addition to the risk of death for the abducted person and causing serious damage to security, peace of mind and mental health of the abducted family, is one of the challenges of the police. Accordingly, the main purpose of this study was to identify and explain the factors affecting the increase of effectiveness of detectives' actions in criminalizing kidnapping in Tehran metropolis from 2018 to 2019.
MethodologyThe present study is a qualitative research and of directional content analysis and in terms of its objectives it is of an applied research type. The statistical population includes 35 detectives and assistant detectives working in the Tehran Metropolitan Criminal Investigations Police's Deputy for Combating Criminal Offenses that have been selected using purposive sampling method. The data collection method is field study and its tools are semi-structured in-depth interviews. MAXQDA software was employed for data analysis.
FindingsAccording to the research findings, it can be stated with 95% confidence that the integration variables of databases, professional training of detectives, unity of command, and high resilience of people are effective in the effectiveness of detectives' actions in criminalizing kidnapping.
ResultsConsidering the results of the research, designing a comprehensive model of criminalization of kidnapping, examining the police requirements and challenges in criminalization of kidnapping, a comparative study of some countries regarding the process of criminalization of kidnapping seem necessary.
Keywords: Detectives of criminal investigations police, Criminalistics, Kidnapping, Effectiveness, Training -
Pages 65-98Background and objectives
A close attention has been paid to Ra'd's plan for reducing crime and sense of insecurity for criminals and has been highly successful in creating security and enforcing disciplinary guidelines. Therefore, the purpose of this study was to investigate the effect of developing and implementing police Ra'd plan in increasing social security in Tehran.
MethodologyIn terms of its objectives the present study is of an applied research type and in terms of methodology it is considered as a descriptive-survey research. The statistical population included the Tehran Metropolitan Police Command staff members in district 20. Through Cochran's formula, 110 individuals were selected using simple random sampling method. In this study, the data were collected through questionnaires which had been distributed among the statistical population, the validity of which has already been confirmed by experts and law enforcement experts of Metropolitan Tehran and its reliability was calculated through Cronbach's alpha as 0.801.
FindingsThe effect of the Ra'd plan as an independent variable on the dependent variable (increasing social security) with a confidence level of 0.95 was confirmed. The largest effect of Ra'd's plan was in increasing security by reducing crime, especially theft.
ResultsThe Ra'd plan creates a greater sense of security among the people, strengthens police reports and records, and enhances the police's ability in investigations and discoveries through employing more sophisticated methods and techniques to identify safe and unsafe places.
Keywords: Social security, Ra'd plan, Crime-prone places, Metropolitan Tehran -
Pages 99-122
social prevention that focuses on children and adolescents at risk and aims to intervene in different periods of development of juvenile delinquent, pervert or children exposed to delinquency in order to prevent chronicity and recurrence of delinquency in the future (adulthood). Therefore, this study was conducted with the aim of recognizing the dimensions, effects and programs of growth-oriented prevention according to the legislative developments in Iran and focusing on the central role of the police.
MethodologyIn terms of its objectives the present study is of an applied research type and in terms of methodology it is considered as a descriptive-analytic research. The necessary data has been gathered and explained using library studies and through filing and referring to rich jurisprudential-legal sources.
FindingsThe age of crime in various offenses is decreasing, so that the age of the perpetrators of some crimes has unfortunately reached to 13 years, and its number is expanding. In this regard, the manifestations of developmental prevention include Iran's religious teachings and legislative policy, as well as sustainable developmental prevention programs, including family-oriented, school-oriented and correctional programs (educational, cultural, religious, recreational-sports, social-work-therapy).
ResultsAt the legislative level of the Iranian legislature in Article 88 of the Islamic Penal Code adopted in 2013, by establishing the principles governing the juvenile criminal justice system, attention to the family is at the center of their attention and what has not been considered in this regard is a proper implementation guarantee for the violations of court orders. It is obvious that according to the rehabilitative and developmental effects of the instructions mentioned in Note 88, the existence of a proper implementation guarantee ensures its better implementation by the family, and as a result, preventive and child-centered goals of the juvenile justice system are better achieved.
Keywords: Prevention, Growth-oriented prevention, Situational prevention, Early prevention, Children, adolescents -
Pages 143-172Background and objectives
In order to produce and disseminate police knowledge and empower specialized researchers to meet the needs of the organization and promote the university's scientific status in national and international arenas, the deputy of research at Amin Police University is doing a variety of activities. One of the beneficiaries of these activities was the professors of Amin Police University, and the purpose of this study was to examine their expectations and measure their satisfaction with the research activity of the university.
MethodologyThis study used qualitative mixed method (content analysis of interviews) and quantitative (survey). The statistical population was, in the qualitative section, the structured interview with 8 professors related to the subject and, in the quantitative section, the completion of the researcher-made questionnaire by 126 professors of Amin Police University who were selected by targeted sampling method from various academic groups. In order to measure the validity of the instrument in the quantitative section, first the face validity of the questionnaire was done by interviewing the qualified experts in the qualitative part of the research and using the strategic research document and part of the standard SERVQUAL Quality of Service questionnaire was used. The reliability, using Cronbach's alpha, for research services was 0.931, for research achievements was 0.853, for research performance was 0.931, and for service quality was 0.969.
FindingsThe professors' expectation from the university's deputy of research in the four areas of the study were 35 demands, and in the satisfaction section, 66% of the professors answering the questionnaire were very satisfied with the research executive affairs, 60% with the research services and 55.6% with the research achievements. Overall, the satisfaction of 57.7 percent of the professors with the quality of services of the Deputy of Research was high and the average response in this variable was 2.64 out of 4.
ResultsMost of the professors' expectations of the university's deputy of research were in line with increasing the academic credibility of the university and its professors, and this shows the connection between the interests of the individual and the organization. The results also showed that respectful behavior with stakeholders, especially educated people such as professors, plays a very important role in their satisfaction.
Keywords: Amin Police University, Deputy of research, Stakeholders, Satisfaction, Research activity, Professors -
Pages 173-200Background and objectives
Identifying qualified managers is one of the challenges facing organizations. Given this challenge, the aim of the study was to present a model and identify barriers to succession with a mixed method approach in the I. R. I. Police Command Headquarters.
MethodologyIn this mixed method study, the theme analysis was used in the qualitative phase and descriptive-survey method was used in the quantitative phase. For this purpose, in the qualitative section, 32 experts and inspection experts of the I. R. I. Police headquarters were selected by targeted sampling method. In the quantitative phase, 250 staff experts and independent subordinate units were selected through a simple random sampling method and a researcher-made questionnaire was distributed among them. Content validity, composite structure and reliability, and Cronbach's alpha coefficient were confirmed. Hierarchical methods have been used to rank variables.
FindingsFindings of the research showed that the barriers to succession in I. R. I. Police in order of their priority are: the component of management with coefficient of 0.5748, organizational structure with coefficient of 0.3461, performance evaluation with coefficient of 0.0557, recruitment and employment with a coefficient of 0.0123, training with coefficient of 0.0046, and appointment and promotion with coefficient of 0.0035. In the management sections: Fear of the manager of the succession program, Structure: Emphasis on the executive capacity of the succession program, Performance evaluation: Inadequate evaluation of performance within the Islamic government, Recruitment: Ambiguity in the role, and in the Training section: Emphasis on transferring religious teachings they.
ResultsIn order to have a set of people who can have suitable successors for current managers, the I. R. I. Police organization must take important obstacles into considerations, and senior managers, with their support of the category of succession, play an important role in achieving the organization's goals.
Keywords: Succession, Structure, Management, Recruitment, employment -
Pages 201-225Background and objectives
In the world's criminal systems, the police have specific positions and powers that are inspired by the principles and teachings of each criminal justice system, and naturally there are obvious differences between them that can be measured and evaluated, and identifying them can help the criminal system eliminate weaknesses.
MethodologyAccording to the theoretical subject of the research, in terms of its nature it is of an applied research type which was conducted using library resources and documentary studies and translations of criminal laws and the presentation of materials was descriptive-analytical.
FindingsIn the criminal system of common law, the police have a broader power for preliminary investigation due to the criminal prosecution and network communication system, but in the civilian criminal system there was no such authority, and the police are required to comply with prosecutors. It is within the framework of hierarchical communication; this hierarchical position and adherence to the prosecutor's office in the Iranian penal system also exists with minor changes.
ResultsThe position of the police in the Iranian penal system and how it relates to the judiciary in terms of the type of communication they have with each other and defined in the law (hierarchical communication) needs to be reconsidered and granting some powers to deal with petty crimes to the police, while maintaining interaction between the police and the judiciary and decentralizing police prevention missions, will strengthen the position of the police in preliminary investigations.
Keywords: Police, Criminal system of common law, Civilian criminal system, Iranian criminal system, Trial process