فهرست مطالب

مطالعات بین المللی پلیس - پیاپی 39 (پاییز 1398)

نشریه مطالعات بین المللی پلیس
پیاپی 39 (پاییز 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/09/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • غلامحسین بیابانی* صفحات 9-27
    زمینه و هدف

    یکی از جرایمی که آرام آرام شکل جهانی به خود گرفته، جرایم محیط زیستی است و سازمان های بین المللی با به وجود آوردن اجماعی جهانی تلاش دارند برای مقابله با جرایم علیه محیط زیست فراملی، کشورها را به هم نزدیک کنند و با تدوین قوانین بین المللی، سعی در حفظ محیط زیست دارند. برای اینکه در آینده، منابع زیست محیطی زمینه های جنگ و خشونت بین کشورها را به همراه دارد؛ زیرا جرایم محیط زیستی بر جرایم و آسی بهایی علیه محیط زیست و حیوانات تمرکز دارد و همچنین پایدار بودن وتغییرات اقلیمی را شامل میشود. این مقاله تلاش دارد ابعاد جرایم محیط زیست را که باعث محدود شد ننتیجه منازعه برای رسیدگی به دلایل خاص خود می شود را مورد بررسی قرار دهد.

    روش

    روش تحقیق در این پژوهش از نوع تحلیلی- توصیفی است. روش گردآوری داده ها کتابخانه ای -اسنادی است و در آن از اسناد و سایر منابع دست اول، کتب و مقالات و منابع اینترنتی استفاده شده است.

    یافته ها و نتیجه گیری

    محیط زیست و آینده کار دو مورد از بزرگ ترین چالش های پیش روی جهان امروزهستند و نمی توان به یکی از آ نها بدون دیگری رسیدگی کرد؛ زیرا تخریب محیط زیست می تواند به عنوانیک دلیل یا یک عامل شتاب دهنده به منازعات خشونت آمیز عمل کند. نهادهای بین المللی در همکاری باحکومت ها، اتحادیه ها و کارفرمایان تلاش میکنند به سوی یک گذار عادلانه حرکت کنند که می تواند اقتصادرا از شکل های مخرب تولید دور کند و در همین زمان کیفیت زندگی را برای همه مردم حفظ کند

    کلیدواژگان: جرایم محیط زیست، جرایم فراملی، خشونت علیه طبیعت
  • محمدعلی مهدوی ثابت، سامان عبدالهی* صفحات 28-52
    زمینه و هدف

    کنوانسیون پالرمو با عضویت 189 کشور از 193 کشور عضو سازمان ملل متحد و به عنوانیکی از کنوانسیون های جهان شمول، مهم ترین سند بین المللی در زمینه مقابله با قاچاق مهاجران است وابزاری برای هماهنگی بین دولت ها در مقابله موثر با جرم قاچاق مهاجران است از ای نرو، نویسنده در تلاشاست پدیده قاچاق مهاجران از منظر آموزه های حقوقی با تاکید بر کنوانسیون پالرمو بررسی کند.

    روش

    تحقیق حاضر با روش تحلیلی- توصیفی با استفاده از منابع کتابخانه ای انجام شده است.

    یافته ها و نتیجه گیری

    ابعاد مختلف پدیده قاچاق مهاجران با تاکید بر کنوانسیون پالرمو مورد بررسیقرار گرفت که براساس یافته های این تحقیق در اقدام موثر برای پیشگیری و مبارزه با قاچاق مهاجران، اتخاذنگرش فراگیر بین المللی از جمله افزایش آگاهی و کاهش تقاضا برای قربانیان قاچاق می تواند گاه مهمی دراین امر باشد، تلاش برای افزایش آگاهی به کاهش انبوه قربانیان بالقوه کمک میک ند. همچنین، پیشگیریاز قاچاق مستلزم فروپاشی شبکه های عامل آن، برخورد با شرایطی که آ نها می توانند در آن شکوفا شوند وحمایت از حقوق مهاجران قاچاق شده است.

    کلیدواژگان: کنوانسیون پالرمو، قاچاق، پیشگیری اجتماعی از جرم، پروتکل الحاقی علیه قاچاق مهاجران
  • مهدی چگنی* صفحات 53-72
    زمینه و هدف

    شیوع پدیده ریزگردها درب رخیا ز مناطق جهان، صدمات، بیماری ها و مرگ و میرهای انسانها و گونه های جانوری ناشی از آن، جنبه فراملی به خود گرفته، به حدی که اختلال در زندگی انسان ها موجب بررسی این پدیده از مناظر مختلف بیولوژیکی، جغرافیایی، بهداشتی و پزشکی شده است. هدف از این مقاله، بررسی مسئولیت کیفری دولت ها در صدمات ناشی از ریزگردهاست.

    روش

    روش تحقیق در این پژوهش از نوع تحلیلی- توصیفی است. روش گردآوری داده ها کتابخانه ای- اسنادی است و در آن از اسناد و سایر منابع دست اول، کتب و مقالات و منابع اینترنتی،استفاده شده است.

    یافته ها و نتیجه گیری

    یافته های پژوهش نشان میدهد برای مسئولیت کیفری دولت، باید ابتدابه ذات رفتار دولت که منجر به نتیجه مجرمانه شده است توجه کرد؛ به این ترتیب که بین عمل ناشی از اعمال حاکمیت دولت و اعمال تصدی گری آن باید تفکیک قایل شد، چنانچه بین صدمه(اعم از جانی یا مالی) ناشی از ریزگردها و رفتار دولت)اعم از فعل یا ترک فعل(در ایجاد، تشدیدیا عدم ممانعت از ایجاد یا کاهش ریزگردها رابطه سببیت وجود داشته باشد، دولت از نظر کیفری مسیول صدمات ناشی از ریزگردها است. اگر رابطه سببیت بین رفتار دولت و صدمات کامل باشد،به این ترتیب که ثابت شود صدمه ناشی از ریزگرد بوده و ریزگرد نیز ناشی از رفتار دولت بوده است،جنایت یا جرم مستند به دولت است؛ به شرط اینکه رابطه سببیت توسط عامل عمدی مانند رفتار عمدی مجنی علیه یا عدم توجه به اخطارهای دولت برای ترک فوری منطقه، قطع نشود.

    کلیدواژگان: مسئولیت کیفری، ریزگرد، دولت، تقصیر جزایی
  • معصومه محمدی، فخرالدین سلطانی* صفحات 73-96
    زمینه و هدف

    مقاله پیش رو با هدف مطالعه و درک نقاط ضعف و قوت حقوق بین الملل درحمایت از حقوق اقلیت های قومی و به تبع آن، فهم چالش های حقوق بین الملل در حمایت از قوم روهینگیا در میانمار انجام شده است. متناسب با هدف مورد نظر، سوالاتی برای هدایت تحقیق تنظیم شدند که نقطه تمرکز آنها فهم شرایط موجود قوم روهینگیا در میانمار و ارتباط آن با قواعد بین المللی است.

    روش تحقیق

    روش تحقیق در این پژوهش از نوع تحلیلی- توصیفی است. روش گردآوری داده ها،کتابخانه ای اسنادی است.

    یافته ها و نتیجه گیری

    یافته های حاکی از آن است که چالش حقوقی در حمایت از حقوق اقلیتقومی روهینگیا ریشه در وجود ابهام در تعریف وضعیت قوم روهینگیا براساس قواعد حقوق بی نالمللو به عبارت دیگر ابهام در تفسیر رابطه حقوقی مردم روهینگیا با سرزمین محل سکونت آنها درمیانمار در هر دو بعد حقوق بی نالملل و حقوق داخلی میانمار دارد.

    کلیدواژگان: حقوق بین الملل، آواره، بی تابعیت، حقوق اقلیت های قومی، قوم روهینگیا
  • شهرداد دارابی*، محمد رحمتی صفحات 97-120
    زمینه و هدف

    نظریه ی بین المللی جرم شناسی راست نو، در دهه 1970 به دنبال بحران مالی گسترده در غرب، بر مبنای سیاست های اقتصادی نیولیبرال، مطرح و تحولاتی را در سیاست جنایی کشور ها ایجاد نموده است. اهم تاکید سیاست جنایی مبتنی بر این الگوی جرم شناسی، راهبرد سخت گیرانه ی کیفری و اتخاذ تدابیر حداکثری پیشگیری وضعی است که از گذر آن، هزینه های ارتکاب جرم افزایش و در نتیجه فرصت های مجرمانه کاهش یابد و تعیین مجازات در پرتو ریسک مداری متناسب با خطر صورت پذیرد.

    روش تحقیق

    شیوه ی توصیفی – تحلیلی با استفاده از منابع کتابخانه ای است.

    یافته ها و نتیجه گیری

    اگرچه ارتباط معناداری میان آموزه های جرم شناسی راست نو و سیاستگذاری های اقتصادی وجود دارد، اما این نظریه جرم شناسی، ملازمتی با سامانه دادگری جمهوری اسلامی ایران نداشته است. تحولات سیاسی در ایران پس از انقلاب اسلامی، غالبا با تاسی از آموزه های دین مبین اسلام زمینه را برای واکنش های متناسب، در راستای حراست از دستاوردهای انقلاب فراهم آورد. از این منظر، مجازات نمودی از حیات و هویت جامعه ای است که در برابر تعرض به هنجارها و ارزش های جامعه اعمال می شود.

    کلیدواژگان: جرم شناسی راست نو، سیاست جنایی، گفتمان قدرت، سخت گیری کیفری
  • جعفر طباطبائی، ابومحمد عسگرخانی * صفحات 121-142
    زمینه و هدف

    علی رغم اختصاص وضع تحریم به شورای امنیت که آن نیز می بایست با رعایت اصول عام حقوق بین الملل، قواعد آمره بین المللی، مقررات منشور سازمان ملل و حقوق بشر و بشردوستانه صادر شود؛ برخی کشورها، دست به اعمال تحریم های یک جانبه علیه کشورهایی دیگر می زنند. ایالات متحده به واسطه اعمال تحریم های یکجانبه، مرتکب نقض حقوق بشر شده است و حقوق مختلفی مثل نسل سوم حقوق بشر من جمله حق بر محیط زیست، حق توسعه، حق تعیین سرنوشت و حق صلح را که دارای پشتوانه های حقوق بشری هستند و توسط اسناد بین المللی مورد حمایت قرار گرفته اند نقض می کند. از این رو شناخت مصادیق چنین نقض هایی ضرورت پژوهش را می طلبد که آثار حقوق بشری چنین تحریم هایی مشخص گردد.

    روش تحقیق

    در این مقاله، نگارندگان با روش تحلیلی - تفصیلی نسل سوم حقوق بشر را با تمرکز بر تحریم های امریکا و نقض این حقوق بررسی نموده اند.

    یافته ها و نتیجه گیری

    در منشورهای بین المللی و اعلامیه ی جهانی حقوق بشر تحریم به عنوان عاملی مهم در نقض حقوق بشر معرفی شده است این در حالی است که امروزه تحریم های اقتصادی یک جانبه امریکا به طور گسترده به عنوان ابزاری برای دستیابی به مقاصد سیاسی بکار می رود و قدرت های جهانی با آن که در ظاهر شعارهای عوام فریبانه حقوق بشر سر می دهند تا شتاب بیشتری از این حربه در جهت تامین منافع خود و مهار کشورهای در حال توسعه استفاده می نمایند در این مسیر همگام با کشور امریکا شده و مردم ایران را از داشتن حقوق بشر ادعایی خود محروم کرده اند.

    کلیدواژگان: تحریم های امریکا، حق بر محیط زیست، حق توسعه، حق تعیین سرنوشت، حق صلح
|
  • Pages 9-27

    One of the crimes that has slowly taken on a global form is environmental crime, and international organizations are working to bring nations together to tackle crimes against transnational environmentalism by formulating a global consensus and by enacting laws between them. - Internationals are trying to protect the environment. In the future, environmental resources will bring about war and violence between nations. Because environmental crime focuses on crimes and damages to the environment and animals, it also includes sustainability and climate change. The concept of transnational crime therefore encompasses at least two different conceptual considerations. First, crime must involve the movement of people, objects, or decisions across borders. Second, the injury must be recognized internationally as a crime. This study utilized documentary and library method and data analysis was qualitative and based on researcher inference from sources and texts. The environment and the future of work are two of the biggest challenges facing the world today, and one cannot be tackled without the other. Because environmental degradation can act as a cause or an accelerating factor in violent conflict. This paper attempts to examine the dimensions of environmental crime that limit the outcome of the conflict to address its specific causes.

    Keywords: Environmental Crime, transnational crime, violence against nature
  • Mahdi Chegeni * Pages 53-72

    The prevalence of dust in some parts of the world, injuries, diseases and deaths of humans and animal species due to it has become transnational, so much so that the disruption in human life has led to the study of this phenomenon from different biological, geographical perspectives, It has become hygienic and medical. This article deals with the phenomenon of fine dust from the perspective of criminal law, relying on the role of governments in dealing with the resulting damage in a descriptive-analytical manner, and this issue has been considered as an international issue based on their criminal responsibility. The exercise of international responsibility is possible when a rule of international law has been violated; therefore, it is necessary that an illegal act be carried out at the international level. The research findings show that a distinction must be made between the action resulting from the exercise of state sovereignty and the exercise of its tenure, such as between the damage (whether human or financial) caused by particulate matter and the behavior of the state (including actual abandonment). If there is no reason to prevent or reduce particulate matter, the government is criminally liable for damages caused by particulate matter.If the causal relationship is complete: one is the relationship between injury and fine dust and the second is the relationship between fine dust and government behavior, crime is a document documented by the government, provided that the causal relationship is caused by a deliberate factor such as deliberate behavior

    Keywords: criminal liability, micro dust, government, criminal conviction
  • Fakhreddin Soltani * Pages 73-96

    The article is to study and understand the weaknesses and strengths of international law in dealing with challenges ethnic minorities confront. Accordingly, the writers of the article attempt to understand the roots of challenges Rohingya minority of Rakhin face in Myanmar. Some questions are designed in order to accomplish above mentioned goal in which the focal point is to understand why international law was not able to support Rohingya rights in Myanmar. The result of the article emphasizes that the main reason is the ambiguity in defining conditions of Rohingya ethnic group in international law and Meyanmar domestic law. The article also explains how large number of Rohingya ethnic minority are left behind because of deficit in international law to include and support them. The result is based on analysis of treaties, regulations and conventions of international law regarding minority's rights with regard to the conditions of Rohingya ethnic group in Myanmar according international institutions' reports.

    Keywords: International law, Refugee, ethnic minorities' rights, Rohingya ethnicity
  • shahrdad Darabi *, Mohammad rahmati Pages 97-120
    Background & Target

    The theory of right-wing criminology, in the 1970s, following the widespread financial crisis in the West, based on neoliberal economic policies, has brought about changes in the criminal policy of countries. Criminal policy emphasis under this criminology model is a socio-economic prevention strategy and efforts are being made to increase the costs of committing crimes and reduce the opportunity for criminal offenses, in this criminal policy model, Determining punishment from the traditional form of proportionality to crime shifts to defining proportionate punishment for risk.

    Methodology

    It is analytically descriptive in nature and methodology, where necessary information is collected and analyzed in a citation and library manner.

    Findings

    This theory of criminology did not appear in the Islamic Republic of Iran's justice system two decades after the Islamic Revolution. Political developments in Iran, especially after the Islamic Revolution, paved the way for tougher criminal reactions to safeguard the revolution's achievements. From this perspective, punishment is a manifestation of the life and identity of a society that tends to respond strongly to an attack on norms and values.

  • jafar tababaei, abomohammad Asgarkhani * Pages 121-142