فهرست مطالب

فصلنامه پرستاری قلب و عروق
سال هشتم شماره 1 (پیاپی 29، بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/02/17
  • تعداد عناوین: 25
|
  • حمید شریف نیا، عباس بلوچی، آذر جعفری، آمنه یعقوب زاده، مریم زیاری، فرشته عیدی، امیرحسین گودرزیان*، مژده سرمدی کیا، محبوبه جانباز، فرهاد عارفی نیا صفحات 2-8
    هدف

    مطالعه حاضر با هدف تعیین رابطه تغییرات فصلی با وقوع سکته قلبی حاد در استان سیستان و بلوچستان انجام شد.

    زمینه

    اگرچه مطالعات بسیاری در زمینه رابطه بین الگوی فصلی با وقوع سکته قلبی حاد در مناطق مختلف دنیا صورت گرفته است، بسیاری از آنها دارای محدودیت هایی بوده است و تناقضات فراوان میان یافته ها وجود دارد. علی رغم شیوع قابل توجه سکته قلبی حاد در استان سیستان و بلوچستان تاکنون مطالعه ای مشابه در این استان صورت نگرفته است.

    روش کار

    این مطالعه مقطعی بر اساس داده های پزشکی مرکز قلب استان سیستان و بلوچستان از تاریخ 10/12/1393 تا 13/01/1395 انجام شد. سرشماری از همه بیمارانی که با علایم مرتبط با سکته قلبی حاد پذیرش شدند انجام شد. متغیرهایی از جمله سن، جنس، وضعیت تاهل، تاریخ تولد، علایم بالینی، و سابقه بیماری و همچنین، داده های جوی مانند حداقل، حداکثر و میانگین دمای روزانه (سلسیوس)، و جهت وزش باد جمع آوری گردید و مورد تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    به جز میانگین میزان بارش، میانگین همه متغیرهای هواشناسی اختلاف معنی داری در طی دوازده ماه سال نشان دادند. همچنین، نتایج آزمون همبستگی اسپیرمن نشان داد همبستگی مثبت و معناداری بین بروز سکته قلبی حاد در طی یک سال با متغیر میزان ساعات تابش آفتاب (r=0.685, p=0.014) و حداکثر دما (r=0.626, p=0.030) وجود داشت.

    نتیجه گیری

    افزایش دما ارتباط مستقیمی با بروز سکته قلبی حاد داشت. نتایج مطالعات در این زمینه می تواند زمینه ساز مناسبی جهت برنامه ریزی های مهم دولتی و بهداشتی جهت کنترل بیشتر میزان بروز سکته قلبی حاد در کشور باشد.

    کلیدواژگان: تغییرات فصلی، سکته قلبی حاد، هواشناسی، سیستان و بلوچستان، ایران
  • مهناز مایل افشار، فریدون نوحی، لیلا ریاحی*، انیسه نیک روان صفحات 10-19
    هدف

    این مطالعه با هدف بررسی و معرفی شاخص های کلیدی عملکرد در بخش اورژانس انجام شد.

    زمینه

     سازمان های مراقبت سلامتی با پدیده های مختلف مانند تغییر سریع فناوری، تغییر عوامل جمعیت شناختی و تغییر شیوه زندگی با محیط زیست ناپایدار مواجه هستند. از طرف دیگر، سیستم مراقبت سلامتی یکی از بزرگترین و پرهزینه ترین صنایع در جهان تبدیل شده است. این عوامل موجب شده است مدیریت بیمارستان نیازمند تغییرات اساسی گردد، از جمله اینکه سازمان ها برای رسیدن به اهداف سازمانی به اندازه گیری عملکرد بپردازند. ارزیابی و نظارت بر عملکرد بخش اورژانس، از مهمترین فرآیندهای مراکز درمانی محسوب می شود.

    روش کار

     در این مطالعه مروری، مقالات مرتبط با استفاده از کلیدواژه های key performance indicators و emergency department و معادل فارسی آنها)شاخص های عملکردی کلیدی و بخش اورژانس) در پایگاه علمی جهاد دانشگاهی، پژوهشگاه اطلاعات و مدارک علمی ایران، بانک اطلاعاتی نشریات کشور، Springer ,Medline، PubMed و Scholar Google جستجو شد. تعداد 48 مقاله یافت شد. این مقالات به صورت مرحله به مرحله مطالعه و پالایش شد و در نهایت، 16مقاله مرتبط انتخاب گردید. سپس، منابع منتخب بر اساس هدف مطالعه در فرم گردآوری داده ها وارد شد و تحلیل روایتی انجام شد.

    یافته ها

    بر اساس نتایج این مطالعه، مقالات به سه محور اهمیت ارزیابی عملکرد در بخش اورژانس، شاخص های کلیدی عملکرد و انواع آن (شاخص های ورودی، شاخص های فرآیندی، شاخص های پیامدی) پرداخته اند که به تفصیل توضیح داده می شوند.

    نتیجه گیری

     مدیران و تصمیم گیران همواره با مشکل انتخاب بهترین شاخص از میان مجموعه متنوعی از شاخص ها روبرو هستند و اغلب به دلیل انباشتگی داده ها، به کارگیری همه آنها امکان پذیر نیست. به همین دلیل، مدیران و کارکنان نگاهی منفی به سیستم های ارزیابی عملکرد دارند و تعیین و شناسایی تعداد محدودی شاخص اساسی که بتواند اهداف مدیریتی سازمان را برآورده سازد ضروری است.

    کلیدواژگان: شاخص های کلیدی عملکرد، بخش اورژانس، ارزیابی عملکرد
  • محسن ضیائی فرد، رسول فراست کیش، ناهید عقدائی، علی صادقی، مهرداد حق ازلی*، فاطمه براتی، سودابه رفیعی صفحات 20-28
    هدف

    این مطالعه با هدف تعیین تاثیر اجرای پروتکل جداسازی از تهویه مکانیکی بر عملکرد دستگاه گوارش بیماران بعد از عمل جراحی پیوند عروق کرونر انجام شد.

    زمینه

    بعد از جراحی قلب، بیمار بستری در بخش مراقبت ویژه با مشکلاتی نظیر مشکلات تنفسی، جداسازی ناموفق از تهویه مکانیکی و مشکلات گوارشی روبرو است. مشکلات گوارشی پس از جراحی قلب علاوه بر تاثیر بر شرایط بیمار، بار اقتصادی قابل توجهی بر بیمار و نظام سلامت تحمیل می کند. انتخاب روش مناسب برای پیشگیری و کنترل این مشکلات ضروری است.

    روش کار

    این پژوهش یک مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی است که در آن 100 بیمار تحت جراحی بای پس عروق کرونر و بستری در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان شهید رجایی به روش تصادفی سازی بلوکی در  دو گروه کنترل و آزمون قرار گرفتند. گروه کنترل بر اساس روش معمول و گروه آزمون بر اساس پروتکل از دستگاه تهویه مکانیکی جدا شدند. هر دو گروه از نظر تهوع و استفراغ، شروع تغذیه خوراکی، اجابت مزاج و صداهای روده در بدو ورود از اتاق عمل به بخش، قبل از جداسازی و 2، 6 و 12 ساعت پس از جداسازی از تهویه مکانیکی مورد بررسی و مقایسه قرار گرفتند. داده ها در نرم افزار SPSS  نسخه 23 با آزمون های آماری کای اسکویر و تست دقیق فیشر مورد بررسی قرار گرفتند.

    یافته ها

     بازگشت صداهای روده، شروع تغذیه، و همچنین، اجابت مزاج در گروه آزمون نسبت به گروه کنترل سریع تر رخ داد.

    نتیجه گیری

     بیمارانی که بر اساس پروتکل از دستگاه تهویه مکانیکی جدا می شوند در مقایسه با بیمارانی که به روش معمول از دستگاه تهویه مکانیکی جدا می شوند عملکرد گوارشی بهتری دارند.

    کلیدواژگان: جراحی پیوند عروق کرونر، پروتکل جداسازی از تهویه مکانیکی، عملکرد سیستم گوارش
  • بنفشه قربانی، معصومه ذاکری مقدم*، خاطره سیلانی، نیما پورغلام آمیجی، مریم موسوی، پریسا غلامرضامهنی صفحات 30-39
    هدف

    این مطالعه با هدف مروری بر مراقبت های پرستاری و آموزش به پرستاران در زمینه معرفی نوآوری های پایش همودینامیک غیرتهاجمی و تهاجمی بیماران با تمرکز بر پایش قلبی عروقی انجام شد.

    زمینه

    در مدیریت بیماران بدحال، اولویت با بهینه سازی و نظارت بر وضعیت همودینامیک، به ویژه وضعیت سیستم قلبی عروقی است. ارزیابی وضعیت همودینامیکی بیماران به طور جامع، همراه با سایر اطلاعات بالینی، پزشکان و پرستاران را قادر به تصمیم گیری مناسب در زمینه درمان و مراقبت از بیماران می سازد. به دلیل اهمیت پایش همودینامیک در بخش های مراقبت ویژه و یافتن علت بی ثباتی همودینامیک و پاسخ به درمان، همچنین با توجه به پیشرفت روزافزون علم و فناوری در زمینه تولید دستگاه های جدید، آشنایی با تجهیزات پایش همودینامیکی و دانش راجع به چگونگی عملکرد روش های نوین و مراقبت های پرستاری در این زمینه می تواند مفید واقع گردد.

    روش کار

     این مطالعه مروری در سال 1397 با جستجو در پایگاه های داده ایGoogle Scholar ،OVID ،Up-to-date ،Springer ،Scopus ، CINAHL،Cochran ،Web of Science ،Magiran ،SID ، و PubMed با استفاده از کلیدواژه های پالس کانتر، پایش هموینامیک تهاجمی و غیر تهاجمی، برون ده قلبی و معادل انگلیسی آنها انجام شد. در مجموع، 65 مقاله بدون محدودیت زمانی یافت شد، که از این تعداد، 15 مقاله تکراری و 10 مقاله که متن کامل آن ها در دسترس نبود حذف شدند و در نهایت 40 مقاله وارد مطالعه شدند.

    یافته ها

     در سال های اخیر، پایش همودینامیک، از سیستم های تهاجمی به سیستم های کمتر تهاجمی و غیرتهاجمی و از متناوب به مداوم، تکامل یافته است. نقش پرستاران در پایش همودینامیک بیماران از اهمیت به سزایی برخوردار است.

    نتیجه گیری

     با آشنایی پرستاران در زمینه این نوآوری ها، آموزش مراقبت های پرستاری در پایش هموینامیک بیماران، و همچنین، پیشگیری و مدیریت عوارض می توان تاثیر مهمی بر دانش پرستاران و همچنین، ارتقای بهبودی و کیفیت زندگی بیماران داشت.

    کلیدواژگان: پایش هموینامیک تهاجمی، پایش هموینامیک غیرتهاجمی، مراقبت پرستاری
  • فاطمه آریانی، مرحمت فراهانی نیا*، حمید پیروی، محبوبه رسولی صفحات 40-47
    هدف

    این پژوهش با هدف بررسی ارتباط سواد سلامت اعضای خانواده با عملکرد آنها در مواجهه با سکته قلبی بیمار عضو خانواده انجام شد.

    زمینه

    سکته قلبی از مهمترین عوامل مرگ و از کار افتادگی در کشورهای پیشرفته و در حال توسعه محسوب می شود. عملکرد مناسب همراهان بیمار در ساعات اولیه بعد از سکته قلبی نقش مهمی در کاهش موارد مرگ بیمار دارد. از طرفی، سواد سلامت یکی از مهمترین تعیین کننده های درک اطلاعات مرتبط با سلامت شناخته شده است.

    روش کار

     در این مطالعه توصیفی همبستگی، تعداد 286 عضو خانواده افرادی که سکته قلبی بیمار در حضور آنان اتفاق افتاده بود با روش نمونه گیری در دسترس با معیارهای ورود شامل سواد خواندن و نوشتن و سن بالای 18 سال وارد مطالعه شدند. جمع آوری داده ها با استفاده از فرم مشخصات جمعیت شناختی، پرسشنامه سواد سلامت بزرگسالان ایرانی (HELIA) و پرسشنامه عملکرد به هنگام سکته قلبی جمع آوری شد. تحلیل داده ها در طریق نرم افزار SPSS  نسخه 22 با استفاده از آمار توصیفی (توزیع فراوانی، میانگین و انحراف معیار) و آمار استنباطی (آزمون مقایسه میانگین، همبستگی و رگرسیون) انجام شد. 

    یافته ها

     میانگین نمره سواد سلامت، 61/49 با انحراف معیار 21/05 و در حد کافی بود.”مهارت ارزیابی“با میانگین نمره 52/68 به عنوان کمترین میانگین و”تصمیم گیری و کاربرد اطلاعات سلامت“با میانگین نمره 68/07 به عنوان بیشترین میانگین در بین ابعاد سواد سلامت شناسایی شدند. متغیرهای سن، تحصیلات، و حرفه پزشکی در خانواده، رابطه معنی دار آماری با سواد سلامت داشتند (0/0001P≤). نتایج نشان داد تنها 17/89 درصد اعضای خانواده عملکرد خوب داشتند (کسب نمره 6/8 تا 10). سابقه سکته قلبی و مدت زمان انتقال بیمار از شروع درد تا رسیدن به بیمارستان با عملکرد ارتباط معنی داری آماری داشتند، به طوری که همراهان بیماران با سابقه سکته قلبی توانسته بودند بیمار خود را در بازه زمانی کمتر از نیم ساعت به بیمارستان منتقل کنند (0/0001P≤). ارتباط آماری معنی داری بین سواد سلامت و عملکرد مشاهده شد، به این معنی که افراد با سواد سلامت بیشتر عملکرد بهتری داشتند. از بین حیطه های سواد سلامت ، تنها حیطه فهم و درک با عملکرد ارتباط معنی دار آماری داشت (0/004P=).

    نتیجه گیری

     اگرچه میانگین نمره سواد سلامت در حد کافی بود، ولی شرکت کنندگان عملکرد مناسبی در مواجهه با سکته قلبی بیمار عضو خانواده نداشتند. لذا بهبود عملکرد اعضای جامعه و خانواده از طرف ارایه دهندگان خدمات سلامت از جمله پرستاران، رسانه های جمعی، مسیولان و برنامه ریزان حوزه ارتقای سلامت جهت انجام مداخلات آموزشی و برنامه ریزی مناسب برای افزایش سواد سلامت اختصاصی که می تواند از پیامدهای ناگوار در این زمینه پیشگیری کند توصیه می شود.

    کلیدواژگان: سواد سلامت، سکته قلبی، اعضای خانواده
  • عاطفه علی احمد، سید جواد قاضی میرسعید*، حمیده احتشام صفحات 48-55
    هدف

    این مطالعه با هدف بررسی وضعیت دگرسنجه های مقالات منتشرشده در مجلات ایرانی حوزه قلب و عروق نمایه شده در پایگاه‌ اطلاعاتی اسکوپس با استفاده از ابزار پلام ایکس در سال های 2014-2017 انجام شد.

    زمینه

    با تغییر در الگوی دسترسی محتوای مجلات به صورت الکترونیکی، فضاهای جدیدی برای ارزیابی های علمی و پژوهشی به شیوه های متفاوت به وجود آمده است. پلام ایکس در تلاش است سنجه های پژوهشی را برای انواع برون دادهای پژوهشی ارایه کند.

    روش کار

    این پژوهش از نوع توصیفی است که با روش علم سنجی انجام شد. تعداد مجلات ایرانی فعال در حوزه قلب و عروق در پایگاه اسکوپس بر اساس سایت سایمگو در بازه زمانی تعریف شده، چهار مجله آریا آترواسکلروز، مجله بین المللی پژوهش قلب و عروق، مجله مرکز قلب دانشگاه تهران و مجله ایرانی قلب بودند که 671 مقاله در پایگاه اسکوپس منتشر کرده بودند و همگی وارد مطالعه شدند. نتایج در قالب جدول و نمودار با بهره گیری از آمار توصیفی ارایه گردید.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد تعداد دفعات استفاده از مقالات مجلات آریا آرترواسکلروز، مجله مرکز قلب دانشگاه تهران و مجله انجمن قلب ایران صفر و میزان استفاده از مقالات مجله بین المللی پژوهش قلب و عروق 130 بار بوده است. یافته ها نشان داد تعداد ذخیره مقالات منتشرشده توسط مجله آریا آرترواسکلروز 134 مرتبه، مجله بین المللی پژوهش قلب و عروق 347 مرتبه، مجله مرکز قلب دانشگاه تهران 195 مرتبه و تعداد ذخیره مقالات مجله ایرانی قلب 223 مرتبه بوده است. یافته ها  نشان داد تعداد حضور مقالات منتشرشده در مجلات ایرانی حوزه قلب و عروق نمایه شده در پایگاه اسکوپس در شبکه های اجتماعی و  تعداد اشاره به این مقالات صفر بوده است. همچنین، مجموع 671 مقاله 1030 بار مورد استناد قرار گرفته بودند.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد شاخص های پلام ایکس پیرامون مقالات حوزه قلب و عروق ایران بسیار ضعیف و در مواردی صفر بوده است.

    کلیدواژگان: شاخص پلام ایکس، پایگاه اسکوپس، حوزه قلب و عروق، ایران
  • فائزه پرچمی، خاطره سیلانی، معصومه ذاکری مقدم* صفحات 56-63
    هدف

    مطالعه حاضر با هدف بررسی نقش کاتکول آمین ها در پاتوژنز کاردیومیوپاتی تاکوتسوبو و مراقبت های پرستاری مربوط به آن انجام شد.

    زمینه

    کاردیومیوپاتی تاکوتسوبو، یک سندرم اکتسابی حاد است که با اختلال حاد برگشت پذیر عملکرد سیستولیک اپیکال و قطعه میانی بطن چپ، در غیاب انسداد قابل ملاحظه شریان کرونری مشخص می شود. اعتقاد بر این است که عوامل استرس زای عاطفی و جسمی، از محرک های اصلی این بیماری هستند. با وجود سال ها تلاش برای درک بهتر این اختلال، دانش فعلی محدود است؛ اما صاحبنظران مختلف در مورد ارتباط کاتکول آمین ها با ایجاد این سندرم به توافق رسیده اند.

    روش کار

     در این مطالعه مروری، راهبرد جستجو، یافتن مقالات دارای متن کامل با هدف مرور پژوهش ها و گزارشات موردی اخیر در بازه زمانی سال های 2014 تا 2018 میلادی با کلیدواژه هایBroken heart syndrome ، Apical ballooning syndrome، Takotsubo cardiomyopathy، Stress-induced cardiomyopathy، Catecholamines، nursing و nursing care  در پایگاه های داده ای و موتورهای جستجو شاملPubMed ، Google Scholar و  Web of Science  بود. از میان 392 مقاله و گزارش موردی یافت شده، 21 مقاله وارد مطالعه شدند.
    یافته ها. از میان فرضیه های مختلف، اختلال عملکرد میکروواسکولار ناشی از کاتکول آمین، در حال حاضر قابل قبول ترین فرضیه است. محرک های استرس زا، می توانند باعث افزایش فعالیت محور هیپوتالاموس-هیپوفیز-آدرنال و آزاد شدن کاتکول آمین شوند. اگر کاتکول امین ها، دلیل ایجادکننده در کاردیومیوپاتی تاکوتسوبو هستند، این امر که تجویز کاتکول آمین اگزوژن می تواند این شرایط را فراهم آورد، کاملا محتمل است.

    نتیجه گیری

     اگر چه مطالعات بسیاری، بعضی از انواع سمیت کاتکول آمین را به پاتوفیزیولوژی کاردیومیوپاتی تاکوتسوبو نسبت داده اند، با توجه به تاثیر بالقوه بر راهبردهای درمانی فعلی، نیاز به بررسی بیشتر این موضوع است. به دلیل عوارض جانبی قلبی عروقی، استفاده از اپی نفرین با اهداف درمانی تحقیقات بیشتری را می طلبد. با توجه به شباهت علایم این سندرم با ایسکمی میوکارد، مراقبت های پرستاری در این نوع کاردیومیوپاتی از اهمیت زیادی برخوردار است.

    کلیدواژگان: کاردیومیوپاتی تاکوتسوبو، سندرم بالونی شدن اپیکال، سندرم قلب شکسته، کاردیومیوپاتی ناشی از استرس، کاتکول آمین ها، مراقبت های پرستاری
  • نصیبه جنتی فرد، فاطمه سلمانی* صفحات 64-71
    هدف

    این مطالعه با هدف تعیین تاثیر برنامه حرکت زودهنگام بر بروز اریتمی در افراد با سکته قلبی حاد در بیمارستان امام خمینی دهدشت در سال 1398 انجام شد.

    زمینه

    سکته قلبی حاد از معمول ترین علل ناتوان ی و  افزایش مرگ در بیشتر کشورها محسوب می شود. توانبخشی و مدیریت حرکت این بیماران بلافاصله بعد از پذیرش در بخش مراقبت ویژه قلبی می تواند از عوارض و ناتوانی در عملکرد جسمی و شناختی این بیماران بکاهد.

    روش کار

    این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی انجام شد. تعداد 60 بیمار دچار سکته قلبی حاد مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی دهدشت در سال 1398 به صورت نمونه گیری در دسترس وارد مطالعه شدند و به روش تخصیص تصادفی جایگشتی به دو گروه 30 نفره آزمون و کنترل تقسیم شدند. بیماران گروه آزمون، 18 ساعت بعد از پذیرش در بخش مراقبت ویژه با یک برنامه سازمان یافته 8 مرحله ای، و بیماران گروه کنترل، 48 ساعت بعد از پذیرش در بخش مراقبت ویژه طبق برنامه معمول بخش از تخت خارج شدند. قبل، حین و بعد از حرکت، بیماران از لحاظ تعداد و نوع اریتمی ها مورد پایش قرار گرفتند. داده ها با استفاده از روش‏ های آماری توصیفی و استنباطی و با استفاده از آزمون‏ های کای اسکویر، آنالیز واریانس یک طرفه و تی مستقل در نرم افزار SPSS نسخه 22 تحلیل شدند.

    یافته ها

     توزیع فراوانی تعداد و نوع اریتمی ها، 48 ساعت و 51 ساعت بعد از پذیرش در بخش مراقبت ویژه بین دو گروه آزمون و کنترل دارای اختلاف آماری معنی دار بود، اما 54 ساعت بعد از پذیرش، تفاوت آماری معنی دار بین دو گروه از نظر توزیع فراوانی تعداد و نوع اریتمی ها مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

     حرکت زودهنگام بیمار دچار سکته قلبی حاد می تواند میزان و تعداد بروز اریتمی ها را کاهش دهد و به عنوان یک روش ایمن در برنامه توانبخشی بیماران در بخش مراقبت ویژه مورد توجه قرار گیرد. بنابراین، استفاده از برنامه حرکت زودهنگام در برنامه درمانی و مراقبت از بیماران دچار سکته قلبی حاد در بخش مراقبت ویژه در اولین روز بستری پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: سکته حاد قلبی، حرکت زودهنگام، بخش مراقبت ویژه، بی حرکتی
  • بنفشه قربانی، فاطمه بهرام نژاد*، محمدحسین ماندگار، زهره سادات میرمقتدایی صفحات 72-79
    هدف

    این مطالعه مروری با هدف بررسی اهمیت نوتوانی قلبی و ارایه آموزش ها در حیطه فعالیت جسمی در مرحله دوم نوتوانی انجام شد.

    زمینه

    نوتوانی قلبی بعد از عمل جراحی قلب باز به عنوان یک برنامه جامع درازمدت شامل ارزیابی پزشکی، تجویز برنامه ورزشی، اصلاح عوامل خطرزای قلبی، آموزش و مشاوره تعریف شده است. با توجه به اینکه فعالیت جسمی جزء جدایی ناپذیر نوتوانی قلبی، به خصوص در مرحله دوم نوتوانی است، آشنایی پرستاران با حیطه نوتوانی قلبی و ارایه آموزش های لازم به بیماران، اثر به سزایی در کاهش عوارض و همچنین بهبود کیفیت زندگی خواهد داشت.  

    روش کار

     این مطالعه در سال 1397 و 1398 با جست و جوی کتابخانه ای و اینترنتی با کلیدواژه های جراحی بای پس عروق کرونر، تبعیت از رژیم درمانی، بیماری قلبی عروقی، فعالیت جسمی، حرکت های ورزشی در منزل، نوتوانی قلبی و معادل انگلیسی آنها در پایگاه های داده ای و موتورهای جست و جو شامل CINAHL، Chchrane Library، Web of Science، PubMed، MagIran، OVID، SID، Google Scholar، Up-to-Date، و SCOPUS بدون محدودیت زمانی  جست و جو شدند. در مجموع، 51 مقاله بدون محدودیت زمانی در ارتباط با مطالعه حاضر یافت شد که از این تعداد، با کمک نرم افزارEndNote ، 4 مقاله تکراری حذف شد. تعداد 10 مقاله نیز به دلیل عدم دسترسی متن کامل حذف شد و در نهایت، 37 مقاله وارد مطالعه شدند.

    یافته ها

     نقش پرستار در آموزش به بیماران قلبی جهت نوتوانی، از اهمیت به سزایی برخوردار است. با آموزش اصول نوتوانی به بیماران در پیشگیری و مدیریت عوارض، می توان نقش مهمی در بهبود کیفیت زندگی بیماران و افزایش بقای آنها  ایفا نمود. 

    نتیجه گیری

     آشنایی پرستاران با اصول نوتوانی قلبی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. پیشنهاد می شود پرستاران آموزش نوتوانی را به عنوان یکی از رویکردهای حمایتی درمانی و پیشگیری مورد توجه قرار دهند و همواره با آخرین دستورالعمل ها در این حیطه، آشنایی لازم را داشته باشند.

    کلیدواژگان: جراحی بای پس عروق کرونر، تبعیت از رژیم درمانی، فعالیت جسمی، نوتوانی قلبی
  • ربابه خلیلی، طاهره نجفی قزلجه*، علیرضا علیزاده قویدل، حمید حقانی صفحات 80-89
    هدف

    این مطالعه با هدف تعیین تاثیر اولترافیلتراسیون به روش ”زیروبالانس“ (Z-Buf) بر گازهای خون شریانی بیماران تحت عمل جراحی بای پس عروق کرونر انجام شد.
    زمینه. بای پس قلبی ریوی می تواند باعث عوارضی از قبیل سندرم پاسخ التهابی سیستمیک، آسیب ناشی از خون رسانی مجدد به نواحی ایسکمیک، کاهش برون ده قلبی و سایر عوارض شود. 

    روش کار

    این پژوهش، یک مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده با گروه کنترل بود. تعداد 76 بیمار از بین بیماران تحت عمل جراحی بای پس عروق کرونر به روش نمونه گیری مستمر از اوایل دی 1395 تا پایان خرداد 1396 انتخاب شدند و از طریق گمارش تصادفی (بلوک های 4 تایی) در گروه آزمون یا کنترل قرار گرفتند. در گروه آزمون، هموفیلتراسیون به سیستم بای پس قلبی ریوی متصل گردید. گازهای خون شریانی شامل درصد اشباع اکسیژن خون شریانی، لاکتات، PH، فشار دی اکسید کربن، فشار سهمی اکسیژن خون شریانی، دی اکسید کربن مجموع، و BE  در زمان های قبل از عمل، هر نیم ساعت حین عمل، بلافاصله بعد از عمل و 6 ساعت بعد از ورود به بخش مراقبت های ویژه اندازه گیری گردیدند. داده ها با آزمون های آماری توصیفی و استنباطی در نرم افزار SPSS نسخه 22 مورد بررسی قرار گرفتند.

    یافته ها

    بین دو گروه از نظر تغییرات فشار دی اکسید کربن اختلاف معنی دار آماری مشاهده نشد، اما مقایسه تغییرات سایر پارامترهای گاز خون شریانی بین دو گروه نشان دهنده تفاوت معنی دار آماری بود و  این تغییرات در گروه کنترل بیشتر بود.

    نتیجه گیری

    استفاده از اولترافیلتراسیون به روش ”زیروبالانس“ باعث کاهش تغییرات گازهای خونی شریانی در بیماران تحت بای پس قلبی ریوی می گردد. استفاده از این روش توسط جراحان قلب و پرفیوژنیست ها در فرآیند بای پس قلبی ریوی ممکن است بتواند از طریق کاهش تغییرات گازهای خونی شریانی باعث کاهش بروز عوارض بالینی در این بیماران شود.

    کلیدواژگان: اولترافیلتراسیون به روش”زیروبالانس“_ گازهای خون شریانی، بای پس قلبی ریوی
  • علی حسین زاده، مهناز واردی کولایی، اسمعیل محمدنژاد، رسول رازنهان* صفحات 90-97
    هدف

     این مطالعه به منظور بررسی کیفیت مراقبت پرستاری در بیماران در حال  احتضار از دیدگاه پرستاران مراقبت های ویژه انجام شد.

    زمینه

    ارزیابی کیفیت، بعنوان  یکی از ابزارهای مهم مدیریتی برای بهبود عملکرد پرستاری و دستیابی به ارتقاء کیفیت مراقبت های پرستاری است، بنابراین بررسی مداوم و مستمر آن همواره الزامی است.

    روش کار

    پژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی-توصیفی است که با نمونه گیری در دسترس در 191 پرستار انجام شد. گردآوری داده ها با استفاده از پرسشنامه های مشخصات جمعیت شناختی و پرسشنامه استاندارد کیفیت مراقبت پرستاری (Quality Patient Care Scale) که دارای 72 سوال در سه بعد روانی اجتماعی، جسمی، و ارتباطی بود انجام شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی در نرم افزار SPSS نسخه 20 تحلیل شدند.

    یافته ها

     میانگین کیفیت مراقبت پایان زندگی در بعد روانی اجتماعی 62/83 ±62/8، در بعد ارتباطی 36/85±74/7 و بعد فیزیکال 23/92 ±88/10 بوده است. 7/81 درصد پرستاران کیفیت مراقبت‌های پرستاری را در بعد  فیزیکی  و 3/50 درصد در بعد ارتباطی  و 62 درصد در بعد روانی اجتماعی مطلوب ارزیابی کردند. آزمون آماری نشان داد بین میزان کیفیت مراقبت‌های پرستاری با گذراندن دوره  آموزشی رابطه معنی داری وجود داشت.

    نتیجه گیری

    وضعیت کیفیت مراقبت‌های پرستاری از دیدگاه پرستاران  در کل مطلوب است اما تامین کننده انتظارات بیماران در برخی ابعاد نمی باشد. اتخاذ تدابیر و برنامه های آموزشی جهت ارتقای ارتباط درمانی مناسب بین پرستار و بیمار و توجه به نیازهای روانی و اجتماعی بیماران تا حد امکان می تواند گامی موثر در ارتقاء کیفیت مراقبت پایان زندگی باشد.

    کلیدواژگان: کیفیت مراقبت پرستاری، بخش مراقبت ویژه، بیمار در حال احتضار
  • رضا رنجبران، مهناز علی اکبری دهکردی*، مجید صفاری نیا، احمد علیپور صفحات 98-109
    هدف

    این پژوهش با هدف تعیین تاثیر آموزش سبک‌زندگی ارتقاءدهنده سلامت بر سرزندگی، بهزیستی روان شناختی و فشار خون زنان مبتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی انجام شد.
    زمینه. زنان مبتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی دارای مشکلات فراوانی در زمینه سلامت جسمی و روانی هستند و یکی از روش‌های موثر در این زمینه روش آموزش سبک‌زندگی ارتقاءدهنده سلامت است.

    روش کار

    مطالعه حاضر از نوع نیمه‌تجربی با طرح پیش‌آزمون-پس‌آزمون و پیگیری با گروه کنترل بود. جامعه پژوهش، زنان مبتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی مراجعه‌کننده به مرکز آموزشی تحقیقاتی درمانی قلب و عروق شهید رجایی تهران در سال 1398 بودند. نمونه پژوهش 40 نفر بودند که با روش نمونه‌گیری هدفمند انتخاب و با روش تصادفی در دو گروه مساوی قرار گرفتند. گروه آزمون 8 جلسه 70 دقیقه ای (هفته‌ای یک جلسه) تحت آموزش سبک‌زندگی ارتقاءدهنده قرار گرفت و گروه کنترل در لیست انتظار برای آموزش قرار گرفت. داده ها با پرسشنامه‌های سرزندگی و بهزیستی روان شناختی و دستگاه سنجش فشار خون جمع‌آوری و با آزمون های کای‌دو، تی مستقل، اندازه‌گیری مکرر و آزمون تعقیبی بون فرونی در نرم‌افزار SPSS نسخه 19 تحلیل شدند.

    یافته‌ها

    نتایج نشان داد که بین گروه‌های آزمون و کنترل در مرحله پیش‌آزمون از نظر سرزندگی، بهزیستی روان شناختی و فشار خون تفاوت معنی‌داری وجود نداشت، اما در مراحل پس‌آزمون و پیگیری، از نظر هر سه متغیر سرزندگی، بهزیستی روان شناختی و فشار خون، تفاوت معنی‌دار آماری بین دو گروه مشاهده شد. به عبارت دیگر، روش آموزش سبک‌زندگی ارتقاءدهنده سلامت باعث افزایش سرزندگی و بهزیستی روان شناختی و کاهش فشار خون زنان مبتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی شد و نتایج درمان در مرحله پیگیری حفظ شد.

    نتیجه‌گیری

    روش آموزش سبک‌زندگی ارتقاءدهنده سلامت باعث بهبود سرزندگی، بهزیستی روان شناختی و فشار خون زنان مبتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی شد. توصیه می‌گردد درمانگران و متخصصان سلامت از روش آموزش سبک‌زندگی ارتقاءدهنده سلامت در کنار سایر روش‌های آموزشی و درمانی برای بهبود ویژگی‌های مرتبط با سلامت استفاده کنند.

    کلیدواژگان: بیماری های قلبی عروقی، سبک زندگی ارتقاءدهنده سلامت، سرزندگی، بهزیستی روان شناختی، فشار خون
  • مژده نوید حمیدی، تهمینه صالحی*، هادی رنجبر، فاطمه علی پور صفحات 110-119
    هدف

    این پژوهش با هدف بررسی ارتباط رضایت ‏زناشویی و رفتارهای خودمراقبتی در افراد مبتلا به نارسایی قلبی مزمن در بیمارستان‏های منتخب دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد

    زمینه

    نارسایی قلبی مزمن یکی از مشکلات مهم مربوط به سلامتی است که هزینه‏ های سنگینی بر جامعه و خانواده‏ بیماران تحمیل می‏کند. خودمراقبتی از جمله کلیدی‏ترین عوامل مدیریت بیماری است که از حمایت اجتماعی تاثیر می پذیرد. بیمار بالاترین سطح حمایت اجتماعی را از خانواده دریافت می‏کند.

    روش کار

    در این مطالعه، 251 بیمار واجد شرایط ورود به مطالعه، به‏ صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. پرسشنامه رضایت زناشویی انریچ با دامنه نمرات بین 47 تا 235 که نمره بیشتر نشان دهنده رضایت بیشتر است؛ و پرسشنامه رفتارهای خودمراقبتی بیماران با نارسایی قلبی با محدوده نمرات بین 12تا 60 دارد که نمره کمتر به معنای خودمراقبتی بهتر است، استفاده شدند. داده‏ ها با استفاده از آزمون‏ های آمار توصیفی و استنباطی در نرم افزار SPSS نسخه 16 تحلیل شدند.

    یافته ‏ها

    میانگین نمره رضایت زناشویی در این مطالعه، 145/60 با انحراف معیار 41/98 بود و 46/9 درصد نمونه‏ها رضایت زناشویی نسبی داشتند. میانگین نمره خودمراقبتی در این مطالعه، 34/50 با انحراف معیار 12/24 بود و 41/2 درصد نمونه‏ ها خودمراقبتی مناسب داشتند. بین رضایت زناشویی و خودمراقبتی، ارتباط معنی دار وجود داشت.

    نتیجه ‏گیری

    با توجه به ارتباط بین رضایت زناشویی و رفتارهای خودمراقبتی و نظر به اینکه بیشتر بیماران مورد پژوهش رضایت زناشویی نسبی داشتند، توصیه می‏شود عوامل موثر بر ارتقای این مولفه بیشتر مورد بررسی و توجه قرار گیرد و با حمایت و آموزش بیماران و خانواده‏های آنها در جهت افزایش رضایت زناشویی و‏ بهبود رفتارهای خودمراقبتی اقدام شود.

    کلیدواژگان: نارسایی قلبی مزمن، خودمراقبتی، رضایت زناشویی
  • طاهره نجفی قزلجه، مرضیه موسوی*، پیمان صابریان، شیما حقانی صفحات 120-129
    زمینه و هدف

    درد قفسه سینه از شایع ترین مشکلاتی ست که تماس گیرندگان با مرکز فوریت های پزشکی از آن شاکی هستند. سرعت، دقت و هماهنگی در ارایه خدمات توسط دیسپچرهای اورژانس پزشکی به منظور کاهش میزان مرگ و معلولیت ها از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.این مطالعه با هدف تعیین عملکرد دیسپچرهای اورژانس پزشکی 115 تهران در برخورد با بیماران دارای درد قفسه سینه صورت گرفت .

    روش بررسی

     این پژوهش مقطعی از نوع توصیفی برروی 397 صوت 80 دیسپچر اورژانس 115 تهران در مورد شکایت اصلی درد قفسه سینه در دی ماه سال 1397 انجام شد. به منظور جمع آوری داده از چک لیست ارزیابی عملکرد دیسپچر استفاده شد. کلیه نمرات حاصله از چک لیست به منظور آنالیز عملکرد  وارد جداول آماری و تحلیل داده ها با استفاده از  آزمون تی مستقل در  نرم افزار spss  نسخه 22 انجام گرفت.

    یافته ها

     براساس نتایج،کلیه صوت های مورد بررسی وضعیت عملکرد مطلوب دیسپچرها در برخورد با بیماران دارای دردقفسه سینه و رعایت الگوریتم به درستی را نشان داد. میانگین نمره عملکرد دیسپچر اورژانس 115 تهران در بخش مشاوره 66/2 ±  18 بوده و دامنه اعداد آن 9 تا20 است. میانگین نمره عملکرد در سوالات کلیدی 16/2 ±  95/35 و دامنه 28 تا 38 می باشد. میانگین نمره کل عملکرد دیسپچر 57/3 ± 95/53 در دامنه 43 تا 58 است. براساس نتایج، دو مشخصه وضعیت اشتغال (T=2/10 , P=0/039 , df=78) و سنوات خدمتی(T=2/82 , P=0/020 , df=78)  با عملکرد دیسپچر در ارزیابی درد قفسه سینه ارتباط معنادار آماری داشت.

    نتیجه گیری

     رعایت  صحیح موارد مطرح شده در چک لیست ارزیابی عملکرد  و مشاوره صحیح به بیمار و همراهان ایشان توسط دیسپچرهای 115 منجر به تشخیص بهتر و به موقع بیماران، اعزام سریع تر آمبولانس بر بالین بیمار، آسیب کمتر به بیماران قلبی و در نهایت جلوگیری از مرگ بیماران خواهد شد. این مطالعه بر لزوم استفاده یکسان دیسپچرهای کل کشور از الگوریتم سوالات و به تبع آن برخورد یکسان در سراسر کشور با بیماران تاکید کرده و این امر را جزو لاینفک تریاژ تلفنی می داند. چرا که عملکرد یکسان بر اساس استاندارد کشوری از آسیب به بیماران بر اساس تصمیم گیری اشتباه و سلیقه ای جلوگیری می کند.

    کلیدواژگان: اورژانس پزشکی 115، درد قفسه سینه، دیسپچر، عملکرد
  • فریبا نصیری زیبا، فریده مهربانی*، حمید حقانی صفحات 130-137
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف تعیین ارتباط بین کیفیت زندگی و امیدواری در افراد با بیماری قلبی ایسکمیک بستری در مرکز آموزشی تحقیقاتی و درمانی قلب و عروق شهید رجایی تهران انجام شد.

    زمینه

    افزایش تعداد افراد مبتلا به بیماری قلبی ایسکمیک در سال های اخیر و پیامدها و عوارض روانی و جسمی ناشی از آن، بررسی وضعیت کیفیت زندگی و امیدواری آنان را ضروری می سازد.

    روش کار

    در این مطالعه توصیفی همبستگی، 150 فرد مبتلا به بیماری قلبی ایسکمیک بستری در مرکز آموزشی تحقیقاتی و درمانی قلب و عروق شهید رجایی تهران، مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ها در این مطالعه فرم اطلاعات جمعیت شناختی، پرسشنامه کیفیت زندگی بیماران قلبی فرانس و پاورس (1999) و پرسشنامه امیدواری اشنایدر و همکاران (1991) بود. برای تحلیل داده ها از نرم‌افزار آماریSPSS  نسخه 21 و جهت دستیابی به اهداف پژوهش از آزمون‌های آماری ضریب همبستگی پیرسون، آنالیز واریانس یک طرفه و تی مستقل استفاده شد.

    یافته‌ها

    کیفیت زندگی افراد مبتلا به بیماری قلبی‌ ایسکمیک از سطح مطلوبی برخوردار بود (میانگین نمره 20/64 با انحراف معیار 3/00). همچنین، امید در این بیماران در سطح بالا بود (میانگین نمره 40/33 با انحراف معیار 5/88). بین امیدواری و کیفیت زندگی افراد مبتلا به بیماری قلبی ایسکمیک ارتباط معنادار مشاهده شد (0/0001p≤، 0/48r=).

    نتیجه‌گیری

    براساس نتایج این مطالعه مبنی بر ارتباط بین کیفیت زندگی و امید در افراد با بیماری قلبی ایسکمیک، برای تقویت تاثیرات مثبت امیدواری در ارتقای کیفیت زندگی این گروه از بیماران، لازم است در برنامه های مراقبتی پرستاران مواردی همچون امیدواری و سایر نیازهای روان شناختی بیماران مورد توجه قرار گیرند.

    کلیدواژگان: بیماری قلبی ایسکمیک، کیفیت زندگی، امید
  • هدیه صالح پور، سمانه پارچه بافیه*، محمد صاحب الزمانی صفحات 138-143
    <span style="font-family:Tahoma,sans-serif;">خلاصه</span></strong>
    <span style="font-family:Tahoma,sans-serif;">هدف. </span></strong><span style="font-family:Tahoma,sans-serif;">این پژوهش با هدف بررسی </span><span style="font-family:Tahoma,sans-serif;">ارزشیابی اثر آموزش بازتوانی قلبی بر کیفیت زندگی بیماران پس از عمل بای پس عروق کرونر</span> <span style="font-family:Tahoma,sans-serif;">در بیمارستان شهید دکتر لواسانی تهران </span><span style="font-family:Tahoma,sans-serif;">انجام شد.</span><span style="font-family:Tahoma,sans-serif;"></span></span></strong>
    <span style="font-family:Tahoma,sans-serif;">زمینه. </span></strong><span style="font-family:Tahoma,sans-serif;">بیماری عروق کرونر شایع ترین و جدی ترین بیماری مزمن تهدیدکننده زندگی است.</strong> این بیماری بر جنبه های متعددی از زندگی افراد تاثیرگذار است و موجب کاهش کیفیت زندگی مددجویان می شود. در بسیاری از موارد جهت برطرف نمودن مشکلات قلبی، جراحی بای پس عروق کرونر نیاز است. بهبود کیفیت زندگی یکی از اهداف مهم برای شرکت در برنامه بازتوانی قلبی است. </span>
    <span style="font-family:Tahoma,sans-serif;">روش کار.</span></strong><span style="font-family:Tahoma,sans-serif;"> در این مطالعه نیمه تجربی تک گروهی، 45 بیمار پس از جراحی بای پس عروق کرونر، بستری در بیمارستان قلب شهید دکتر لواسانی تهران به روش تصادفی ساده انتخاب و به صورت قبل-بعد مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ها شامل</span> <span style="font-family:Tahoma,sans-serif;">پرسشنامه های</span><span style="font-family:Tahoma,sans-serif;"> دموگرافیک و کیفیت زندگی بیماران قلبی مک نیو </span><span style="font-family:Tahoma,sans-serif;">بود. برنامه آموزشی بازتوانی قلبی طی دو جلسه 30 الی 45 دقیقه ای با فاصله حداقل 24 ساعت در زمان بستری ارایه گردید. کیفیت زندگی طی دو مرحله شامل قبل از مداخله و یک ماه بعد از جلسه دوم آموزش سنجیده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار </span><span style="font-family:Tahoma,sans-serif;">SPSS</span></span></span> <span style="font-family:Tahoma,sans-serif;">نسخه 25 تحلیل شدند. </span><span style="font-family:Tahoma,sans-serif;"></span>
    <span style="font-family:Tahoma,sans-serif;">یافته ها.</span></strong> <span style="font-family:Tahoma,sans-serif;">بیشترین درصد نمونه ها مرد (57/8 درصد)، متاهل (95/7 درصد)، و دارای تحصیلات ابتدایی (47/8 درصد) بودند. میانگین سن زنان، 60/32 سال با انحراف معیار 9/73، و میانگین سن مردان، 60/50 سال با انحراف معیار 12/60 بود. </span><span style="font-family:Tahoma,sans-serif;">بیشترین درصد</span><span style="font-family:Tahoma,sans-serif;">میانگین نمره کیفیت زندگی پس از مداخله (128/71 با انحراف معیار 4/95) نسبت به میانگین نمره کیفیت زندگی قبل از مداخله (96/66 با انحراف معیار 9/30) به طور معنی داری افزایش یافت (0/0001</span><span style="font-family:Tahoma,sans-serif;">p≤</span></span><span style="font-family:Tahoma,sans-serif;">).  </span>
    <span style="font-family:Tahoma,sans-serif;">نتیجه گیری. </span></strong><span style="font-family:Tahoma,sans-serif;">بازتوانی قلبی در بیماران تحت عمل بای پس عروق کرونر می تواند بر افزایش کیفیت زندگی آنان موثر باشد.</span><span style="font-family:Tahoma,sans-serif;"> پرستاران می توانند با اجرای این آموزش در ارتقای کیفیت زندگی بیماران قلبی نقش مهمی داشته باشند.</span></div>
    کلیدواژگان: جراحی بای پس عروق کرونر، بازتوانی قلبی، کیفیت زندگی
  • محمد عباسی*، سید علی طبایی صفحات 144-150

    هدف:

     این پژوهش مروری با هدف تبیین علل تاخیر بیماران با انفارکتوس حاد میوکارد در مراجعه به مراکز درمانی در ایران انجام شد.

    زمینه:

    مطالعات نشان می دهند بیماران با تشخیص انفارکتوس حاد میوکارد با تاخیر به مراکز درمانی مراجعه می کنند، در حالی که تشخیص و درمان سریع بیماری، باعث کاهش موارد مرگ، بهبود عملکرد قلبی و از همه مهم تر، بهبود پیش آگهی بیمار می شود. روش کار. در این پژوهش مروری جهت جمع آوری داده ها از پایگاه داده ایSID برای یافتن متون منتشرشده به زبان فارسی از ابتدای سال 1380 تا سال 1398 استفاده شد. کلیدواژه های مورد جستجو شامل انفارکتوس حاد میوکارد و تاخیر در مراجعه بود. بر اساس این جستجو، تعداد 15 مقاله فارسی مرتبط یافت شد که از این تعداد، 10 مقاله معیارهای ورود به مطالعه را داشتند، به این ترتیب که مقالاتی که دارای متن کامل قابل دسترس بودند مورد بررسی و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها:

     مرور نظام مند مقالات مرتبط با عوامل تاخیر در مراجعه بیماران با انفارکتوس حاد میوکارد به مراکز درمانی شامل انتظار بهبودی خودبه خودی، نسبت دادن بیماری به علل غیرقلبی، عدم اطلاع از علایم بیماری های قلبی عروقی، عدم توجه به علایم بیماری، مصرف خودسرانه دارو، داشتن بیماری زمینه ای مانند دیابت، کم بودن شدت درد در شروع بیماری، جنسیت، سن بالا، تحصیلات پایین، پایین بودن درآمد، محل سکونت، شروع علایم قلبی در طول شب، اهمیت ندادن به درد، تنها بودن در زمان بروز حمله، وقوع علایم در نیمه شب تا صبح زود، فقدان سابقه قبلی از بیماری قلبی، مراجعه به پزشک عمومی، و شروع تدریجی علایم بود.

    نتیجه گیری:

     نتایج مطالعه نشان داد مهمترین عوامل تاخیر مراجعه بیماران با انفارکتوس حاد میوکارد در دسته عوامل فردی و درک نادرست از بیماری قرار می گیرند. اعضای تیم درمان باید در افزایش آگاهی مردم درباره علایم و نشانه های بیماری قلبی عروقی تلاش نمایند.

    کلیدواژگان: انفارکتوس حاد میوکارد، تاخیر در مراجعه به بیمارستان، مطالعه مروری
  • فاطمه عسگری، فرانک کارگر*، فرزانه فتوحی، شیوا خالق پرست صفحات 152-161

    هدف:

     این مطالعه با هدف بررسی تاثیر مایع‌درمانی قبل از عمل بر عملکرد کلیه در افراد کاندید عمل جراحی قلب صورت گرفت.

    زمینه.:

    اختلال عملکرد کلیه ‏ها که با اولیگوری و افزایش کراتینین همراه است، یکی از عوارض اعمال جراحی است. کاهش برون ده قلبی باعث کاهش پرفیوژن کلیه می‏شود. نارسایی حاد کلیه با افزایش موارد ناخوشی، مرگ و هزینه درمان همراه است. مطالعات بسیاری نشان داده اند که مرگ بعد از عمل وقتی عوارض نارسایی حاد کلیه اضافه می‏شود بسیار بیشتر می‏گردد. یکی از بهترین راهبردهای محافظت از کلیه ‏ها، بهینه کردن وضعیت همودینامیک و مایع درمانی قبل از عمل است.

    روش کار:

     مطالعه حاضر از نوع کارآزمایی بالینی است که در دو گروه آزمون (51 نفر) و کنترل (53 نفر) انجام شد. به نمونه های گروه آزمون، در طول 12 ساعت قبل از عمل سرم هاف سالین (1 سی سی در ساعت به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) به صورن انفوزیون داده شد. گروه کنترل، از 8 ساعت قبل از عمل از خوردن و آشامیدن منع شدند. در دو روز اول بعد از عمل، میزان کراتینین، نیتروژن اوره خون، و ادرار 24 ساعته در هر دو گروه اندازه گیری و ثبت شد. داده ها در نرم افزار SPSS نسخه 22 با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی بررسی شدند.

    یافته‏ ها :

    بر اساس نتایج، دو گروه آزمون و کنترل از نظر متغیرهای سن، جنسیت، وزن و کسر تخلیه ای همگن بودند.بیماران هر دو گروه از نظر تغییرات کراتینین در سه روز مختلف (قبل از عمل، روز اول و روز دوم بعد از عمل) اختلاف معناداری نداشتند. علاوه بر این، بین دو گروه از نظر میزان نیتروژن اوره خون در روزهای اول و دوم بعد از عمل نیز تفاوت آماری معنی داری مشاهده نشد. میزان برون ده ادراری در روزهای اول و دوم گروه آزمون اندکی بالاتر از گروه کنترل بود، اما بین دو گروه تفاوت آماری معنی داری از این نظر وجود نداشت. تعداد روزهای بستری بیماران گروه آزمون و کنترل اختلاف معنی داری آماری نداشت. در هیچ گروهی، بروز سکته قلبی گزارش نشد. در گروه کنترل، 2 مورد مرگ رخ داد، ولی در گروه آزمون، مورد مرگ ثبت نشد.

    نتیجه گیری:

     بر اساس نتایج این مطالعه، مایع‌درمانی قبل از عمل در کوتاه مدت تاثیری بر عملکرد کلیه ندارد، بنابراین، برای بررسی تاثیر مایع درمانی، پیشنهاد می شود بررسی در طولانی مدت انجام شود.

    کلیدواژگان: جراحی قلب، مایع درمانی، نارسایی کلیوی حاد
  • فاطمه محدث اردبیلی، نعیمه سید فاطمی، فاطمه معروف خانی، محمد رضا زارعی، لیلا ممشلی، مهری بزرگ نژاد* صفحات 162-169

    هدف:

     این مطالعه با هدف بررسی ارتباط سلامت معنوی با کیفیت خواب در بزرگسالان مبتلا به نارسایی قلبی انجام شد.
    زمینه. کیفیت خواب در بیماران با نارسایی قلبی نسبت به افراد سالم نامطلوب است. بیان شده است که در بعضی از جوامع، معنویت با کیفیت خواب ارتباط دارد.

    روش کار:

     در این مطالعه توصیفی همبستگی که به صورت مقطعی انجام شد، 207 فرد دچار نارسایی قلبی با روش نمونه  گیری در دسترس وارد مطالعه شدند، پرسشنامه  های جمعیت  شناختی، کیفیت خواب پیتزبرگ و سلامت معنوی آلیسون و پولوتزین توسط شرکت  کنندگان در مطالعه تکمیل شد. داده  ها با استفاده از آزمون های آماری توصیفی و استنباطی (تی مستقل، آنالیز واریانس، ضریب همبستگی پیرسون، ضریب همبستگی اسپیرمن، رگرسیون خطی)، در نرم افزار SPSS نسخه 24 تحلیل شدند. 

    یافته ها:

     میانگین نمره کل کیفیت خواب، 8/90 با انحراف معیار 3/16 و در سطح نامطلوب بود. میانگین نمره کل سلامت معنوی، 93/36 با انحراف معیار 9/20 و در حد بالاتر از متوسط بود. بین کیفیت خواب و سلامت معنوی ارتباط آماری معنی  دار و مثبت وجود داشت (0/026p=، 0/175-r=).

    نتیجه گیری:

     افراد دچار نارسایی قلبی که سلامت معنوی بالاتری دارند، از کیفیت خواب بهتری برخوردار هستند. می توان با برنامه ریزی های مدون، همان طور که به سلامت جسمی بیماران توجه می شود، سلامت معنوی را نیز مورد توجه قرار داد.

    کلیدواژگان: نارسایی قلبی، سلامت معنوی، کیفیت خواب
  • مریم ایزانلو، پریسا پیوندی*، احمد برجعلی، محمدرضا صیرفی، یوسف محسن زاده صفحات 170-181

    هدف:

    این پژوهش با هدف تعیین تاثیر درمان مبتنی بر شفقت ورزی بر پیروی از درمان و مولفه های تیپ شخصیتی D در افراد با بیماری عروق کرونری انجام شد.

    زمینه:

     یکی از بیماری های مزمن جسمی، بیماری عروق کرونری قلب است. بیماری های قلبی عروقی از جمله بیماری های روان تنی هستند که علاوه بر عوامل زیستی، تحت تاثیر عوامل روانی اجتماعی نیز قرار دارند.

    روش کار:

    روش پژوهش از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل و دوره پیگیری بود. جامعه آماری این مطالعه شامل افراد با بیماری عروق کرونری بودند که در سه ماهه دوم سال 98 به بخش قلب مرکز آموزشی درمانی شهید رجایی کرج به صورت سرپایی یا بستری مراجعه کرده بودند. نمونه مطالعه شامل 30 بیمار بود که از طریق نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و سپس به‌طور تصادفی در گروه آزمون (15 نفر) و کنترل (15 نفر) قرار گرفتند. گروه آزمون تحت مداخله درمانی مبتنی بر شفقت ورزی در قالب 8 جلسه 90 دقیقه ای هفته ای یک جلسه قرار گرفتند و گروه  کنترل در فهرست انتظار برای آموزش قرار گرفت. ابزارهای پژوهش شامل پروتکل درمان مبتنی بر شفقت ورزی گیلبرت، پرسشنامه پیروی از درمان و پرسشنامه شخصیت تیپD  دنولت بود. داده ها در نرم افزار SPSS نسخه 24 با استفاده از طرح  واریانس آمیخته تحلیل شدند.

    یافته ها :

    پس از مداخله، میانگین نمره پیروی از درمان در گروه آزمون (43/33 با انحراف معیار 4/22) نسبت به گروه کنترل (34/60 با انحراف معیار 4/33) به طور معنی داری بیشتر بود. همچنین، مشخص شد که پس از مداخله، میانگین نمره شخصیت تیپ D در گروه آزمون (26/73 با انحراف معیار 4/94) نسبت به گروه کنترل (36/53 با انحراف معیار 4/27) به طور معنی داری کمتر است. اثر زمان، اثر تعامل زمان/گروه ها، و اثر گروه برای متغیر پیروی از درمان و شخصیت تیپ D معنادار بود که نشان می دهد درمان مبتنی بر شفقت‌ورزی بر پیروی از درمان و شخصیت تیپ D  در افراد با بیماری عروق کرونری موثر است.

    نتیجه گیری:

     برنامه هایی که در قالب مداخله های آموزشی روان شناختی در کنار مداخلات پزشکی انجام می شود می توانند باعث پیشگیری از شدت یافتن بیماری، تسریع روند بهبود، ارتقای سلامت عمومی و سازگاری درازمدت بیماران شوند. توصیه می گردد درمانگران و متخصصان سلامت از آموزش درمان مبتنی بر شفقت ورزی برای بهبود سلامت روان شناختی و جسمی افراد با بیماری عروق کرونری استفاده نمایند.

    کلیدواژگان: درمان مبتنی بر شفقت ورزی، پیروی از درمان، مولفه های تیپ شخصیت، بیماری عروق کرونری
  • سمیه اسمعیلیان، شهاب پاپی، سرور سهرابی* صفحات 182-189

    هدف:

    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر آموزش مراقبت خانواده محور بر پیامدهای نارسایی قلبی در افراد مبتلا به این بیماری در ایران صورت گرفت.

    زمینه:

     نارسایی قلبی یک سندرم بالینی پیچیده است که به دلیل ماهیت مزمن، پیشرونده و غیرقابل برگشت، به عنوان یکی از مشکلات مربوط به سلامتی مطرح شده است.

    روش کار 

    جستجوی جامع در پایگاه های داده ای علمی و موتورهای جست وجو شامل Science Direct، Scopus، PubMed، Google Scholar، و Medline با کلیدواژه های نارسایی قلبی و آموزش مراقبت خانواده‌محور به دو زبان فارسی و انگلیسی به منظور یافتن مطالعات منتشر شده بین سال های 2000 تا 2020  انجام شد. تعداد 6 مقاله یافت شد که بر اساس معیارهای ورود، مورد بررسی قرار گرفتند.

    یافته ها

    مطالعات انجام شده در مورد آموزش مراقبت خانواده محور بر پیامدهای بیماران نارسایی قلبی در ایران نشان داد این روش آموزشی نتایج مطلوبی بر پیامدهای نارسایی قلبی داشته است.

    نتیجه گیری:

     آموزش مراقبت خانواده محور باعث ارتقای خودمراقبتی و افزایش کیفیت زندگی افراد مبتلا به نارسایی قلبی می شود. بهره گیری از این رویکرد آموزشی به عنوان یک روش آموزشی موثر، مقرون به صرفه و بدون نیاز به تجهیزات ویژه توصیه می­گردد.

    کلیدواژگان: نارسایی قلبی، آموزش مراقبت خانواده محور، کیفیت زندگی، خودمراقبتی
  • زهرا اسکندری*، فروزان اکرمی صفحات 190-196

    هدف:

     این مطالعه با مروری بر نحوه آموزش احیای قلبی ریوی نوزادان به پرستاران به معرفی نوآوری های آموزشی با تمرکز بر افزایش دانش و مهارت پرستاران می پردازد.

    زمینه:

    در مدیریت احیای قلبی ریوی نوزادان، انجام گام به گام احیای نوزاد در زمان طلایی، منوط به داشتن دانش و مهارت کافی برای این مراقبت حیاتی است. آموزش احیای قلبی ریوی نوزادان به پرستاران، به آنان کمک می کند تا بتوانند اقدام صحیح را انتخاب نموده و آن را به طور ماهرانه انجام دهند. انتخاب شیوه آموزش احیای قلبی ریوی نوزادان نقش مهمی در ماندگاری دانش و افزایش مهارت پرستاران به عنوان اولین مراقبان نوزادان برای حفظ بقای آنان دارد.

    روش کار:

     این مطالعه مروری، با جستجو در پایگاه های داده ای Google Scholar، SID، Scopus، Cochrane، PubMed، Magiran، CINHAL، و Web of Science، با استفاده از کلید واژه های فارسی آموزش احیای قلبی ریوی نوزاد، پرستار، آموزش، دانش، مهارت و معادل انگلیسی آنها انجام شد. در مجموع، 48 مقاله با محدودیت زمانی 10 سال اخیر به دست آمد که با حذف 13 مقاله که متن کامل آن در دسترس نبود، در نهایت، تعداد 35 مقاله وارد مطالعه شدند.

    یافته ها:

     در سال های اخیر، آموزش احیای قلبی ریوی نوزادان در پرستاران، از الگوی آموزش شفاهی خواندن کتاب و اسلاید به آموزش همزمان عملی روی مولاژ تغییر کرده است؛ و از صرفا تمرین روش های احیاء در هر مرحله، به شبیه سازی بر اساس ایجاد شرایط مشابه نوزاد واقعی برای تصمیم گیری و انجام روش صحیح احیای قلبی ریوی حتی توسط نرم افزارهای گوشی تلفن همراه ارتقاء یافته است.

    نتیجه گیری:

     در انتخاب روش های آموزش احیای قلبی ریوی نوزادان به پرستاران، شیوه هایی می توانند تاثیر بیشتری داشته باشند که بتوانند علاوه بر انتقال دانش، مهارت به کارگیری آن دانش را نیز ارتقاء دهند. شیوه های نوین آموزشی امکان افزایش مهارت احیای قلبی ریوی نوزادان را در پرستاران به منظور حفظ بقای این گروه آسیب پذیر فراهم نموده اند.

    کلیدواژگان: آموزش احیای قلبی ریوی نوزادان، پرستار، دانش، مهارت
  • فرزانه مهرورز، شیوا خالق پرست* صفحات 198-204

    هدف:

     این مطالعه با هدف مرور مطالعات مربوط به عوامل موثر بر ایجاد آرتریواسکلروز انجام شد.

    زمینه:

     منشاء پیدایش آرتریواسکلروز یا تصلب شرایین، که منجر به بروز بیماری های قلبی عروقی می‌شود، بسیار پیچیده است. عوامل درگیر در بیماری آرتریواسکلروز شامل عوامل همودینامیک، ترومبوتیک، کربوهیدرات، لیپید، و تغییرات متابولیک و خواص ذاتی جدار عروق هستند. این عوامل فیزیولوژی و بیوشیمیایی در نهایت منجر به پیدایش علایم بالینی در بیمار می شوند. همچنین، عوامل محیطی مانند استعمال سیگار و تغییر سبک زندگی به این عوامل دامن می زنند. پیشرفت بیماری آرتریواسکلروز و افزایش شدت آن نه تنها به وجود این عوامل خطر، بلکه به تداوم آنها در طول زمان نیز وابسته است.

    روش کار:

    در این مطالعه مروری، مقالات منتشرشده طی سال های 1998 تا 2018 که به گزارش عوامل موثر بر ایجاد آرتریواسکلروز پرداخته اند مورد بررسی قرار گرفتند. جستجوی مقالات از طریق پایگاه های داده ای شامل Science Direct، PubMed،Cochrane ،Medline ،SID ،Scopus ،CINAHL ،OVID ،Iran Doc  و Magiran  با جستجوی کلیدواژه های آرتریواسکلروز، بیماری های قلبی‌عروقی و معادل های انگلیسی آنها انجام شد. در مجموع، 30 مقاله انگلیسی با کلیدواژه های مذکور یافت شد که 15 مورد آن مطابق با هدف پژوهشی انتخاب شدند.

    یافته ها:

     مرور متون نشان داد تاکنون پیشرفت های قابل ملاحظه ای در شناخت عوامل موثر بر ایجاد آرتریواسکلروز صورت گرفته است. علاوه بر عواملی مانند سن، جنس، پرفشاری خون، سیگار، افزایش سطح LDL و کاهش میزان HDL کلسترول، که در ایجاد آرتریواسکلروز تاثیرگذار هستند، عوامل متابولیکی (اختلال در گلوکز)، عوامل ترومبوژنیک و هموستاتیک مانند فیبرینوژن و فاکتورهای التهابی نیز در پیدایش بیماری قلبی‌عروقی نقش دارند. علیرغم تحقیقات متعدد، موارد مرگ ناشی از بیماری های قلبی‌عروقی همچنان در صدر آمار سازمان بهداشت جهانی قرار دارد و تحقیق درباره راه های پیشگیری و کنترل آن همچنان ادامه دارد.

    نتیجه گیری:

    با توجه به آمار بالای موارد مرگ ناشی از بیماری های قلبی‌عروقی، ضروری است علاوه بر شناخت عوامل خطر بیماری آرتریواسکلروز، آموزش همگانی در سطوح مختلف جهت آگاهی و تغییر اساسی در شیوه زندگی و آموزش خودمراقبتی به بیماران نیز مورد توجه قرار گیرند.

    کلیدواژگان: آرتریواسکلروز، بیماری های قلبی عروقی
  • عیسی محمدی، شیدا سوداگر*، بیوک تاجری، اکبر عطادخت، مریم بهرامی هیدجی صفحات 206-216

    هدف:

     پژوهش حاضر با هدف مقایسه تاثیر درمان ذهنی سازی و روان درمانی حمایتی بر روابط موضوعی در افراد مبتلا به بیماری عروق کرونری قلب انجام شد.

    زمینه:

     بیماری های قلبی عروقی علت عمده ناتوانی و مرگ در کشورهای مختلف جهان محسوب می شوند و با وجود ابداع روش های مختلف درمانی، هنوز دارای شیوع بالایی هستند.

     روش کار:

     این مطالعه از نوع تجربی با طرح پیش‌آزمون-پس‌آزمون با گروه کنترل و مرحله‌ پیگیری بود. جامعه‌ آماری، همه افراد مبتلا به بیماری عروق کرونری قلب بودند که در سال 1397 به بیمارستان امام خمینی اردبیل مراجعه کردند. از این جامعه‌ آماری، تعداد 60 نفر از طریق نمونه‌گیری هدفمند، بر اساس معیارهای ورود، انتخاب و به طور تصادفی در یکی از گروه های آزمایشی اول (20 نفر)، آزمایشی دوم (20 نفر) و گروه کنترل (20 نفر) قرار گرفتند. در نهایت، پس از ریزش آزمودنی‌ها، 55 نفر تا پایان مداخلات و ارزیابی‌ها باقی ماندند. گروه آزمایشی اول 12 جلسه درمان مبتنی بر ذهنی‌سازی، و گروه آزمایشی دوم 10 جلسه روان درمانی حمایتی دریافت کردند، در حالی که گروه کنترل هیچ مداخله‌ای دریافت نکرد. برای جمع‌آوری داده‌ها در سه مرحله‌ پیش‌آزمون، پس‌آزمون و پیگیری، از پرسشنامه روابط موضوعی بل استفاده شد. داده‌ها با استفاده از تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و آزمون تعقیبی LSD از طریق نرم‌افزار آماری SPSS (نسخه‌ 22) مورد تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها:

    بعد از کنترل اثرات پیش آزمون، اختلاف معنادار آماری در میانگین نمرات پس آزمون گروه های آزمایشی (درمان مبتنی بر ذهنی سازی: 0/0001p≤، 69/19F=؛ و روان درمانی حمایتی: 0/0001p≤، 86/28F=) و گروه کنترل (0/43p<، 0/87F=)  در زمینه روابط موضوعی و مولفه های آن مشاهده شد. همچنین، تاثیر روان درمانی حمایتی بر روابط موضوعی افراد مبتلا به بیماری عروق کرونری قلب نسبت به درمان مبتنی بر ذهنی سازی بیشتر بود (0/01≤p).

    نتیجه گیری:

     نتایج پژوهش حاضر می‌تواند پایه‌ای برای به‌ کارگیری این مداخلات در افراد مبتلا به بیماری عروق کرونروی قلب باشد.

    کلیدواژگان: بیماری عروق کرونری قلب، درمان مبتنی بر ذهنی سازی، روان درمانی حمایتی، روابط موضوعی
  • پیام عباسی، حمید پیروی*، سید حبیب الله کواری، حمید حقانی صفحات 218-224

    هدف:

     پژوهش حاضر با هدف تعیین آمادگی بخش های مراقبت ویژه بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی ایران برای اجرای مراقبت خانواده محور انجام شد.

    زمینه:

    در نظام های مراقبتی درمانی، ایجاد رضایت در بیماران از مهم ترین چالش ها محسوب می شود. مراقبت خانواده محور رویکردی نوآورانه برای برنامه ریزی، اجرا و ارزیابی مراقبت های سلامتی است که بر همکاری های سودمند دو طرفه بیمار و خانواده با مراقبین سلامتی بنا نهاده شده است. مراقبت خانواده محور مستلزم توجه به خانواده به عنوان مرکز اصلی مراقبت ها است که با وجود مزایای فراوان، کمتر مورد توجه قرار گرفته است.

    روش کار:

    مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی بود که در آن، بخش های مراقبت ویژه بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی ایران به عنوان نمونه پژوهش، از نظر آمادگی جهت اجرای مراقبت خانواده محور مورد بررسی قرار گرفتند. تعداد 414 نفر (328 پرستار و 86 پزشک) شاغل در بخش مراقبت ویژه به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و پرسشنامه سنجش نگرش نسبت به اجرای برنامه مراقبت خانواده محور را تکمیل کردند. مناسبت ساختار فیزیکی و تجهیزات بخش برای اجرای مراقبت خانواده محور با استفاده از چک لیست بررسی شد. داده های جمع آوری شده، در نرم افزار SPSS با استفاده از آمار توصیفی مورد بررسی قرار گرفتند.

    یافته ها:

    بیشترین درصد پرستاران (60/9 درصد) نسبت به مراقبت خانواده محور نگرش منفی داشتند و با اجرای آن مخالف بودند. در مقابل، بیشترین درصد پزشکان (57/3 درصد)، نسبت به مراقبت خانواده محور نگرش مثبت داشتند و با اجرای آن موافق بودند. میانگین آمادگی بخش های مراقبت ویژه بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی ایران از نظر امکانات و تجهیزات، 32/7 درصد و میانگین آمادگی از نظر ساختار فیزیکی، 51/6 درصد بود.

    نتیجه گیری:

    پزشکان و پرستاران دیدگاه های متفاوتی در مورد نقش خانواده در فرآیند مراقبت دارند. این تفاوت دیدگاه می تواند نشان دهنده روشن نبودن راهبرد برای انجام مراقبت خانواده محور باشد. رفع تفاوت های موجود در دیدگاه پرستاران و پزشکان درمورد مراقبت خانواده محور نیازمند تبیین بیشتر این مفهوم در محیط های مراقبتی است.

    کلیدواژگان: بخش مراقبت ویژه، مراقبت خانواده محور، نگرش، پرستار مراقبت ویژه
|
  • Hamid Sharif Nia, Abbas Balouchi, Azar Jafari, Ameneh Yaghoobzadeh, Maryam Ziyari, Fereshteh Eidy, Amir Hossein Goudarzian*, Mozhdeh Sarmadikia, Mahbubeh Janbaz, Farhad Arefinia Pages 2-8
    Aim

    The present study was conducted to determine the relationship between seasonal changes and incidence of AMI in Sistan and Baluchestan province, Iran.

    Background

    Although various studies have been carried out to examine the relationship between seasonal changes and incidence of Acute Myocardial Infarction (AMI) in different parts of the world, many of them have limitations and there are many contradictions between their findings. Despite considerable prevalence of AMI in Sistan and Baluchestan Province, similar studies have not been conducted in this area.

    Method

    This cross-sectional study was done based on medical data of heart center of Sistan and Baluchestan Province from March 2015 to April 2016. In this study, census sampling was achieved of all the patients with AMI symptoms. Variables such as age, sex, marital status, birth date, physical symptoms, and past medical history; and also meteorological parameters such as minimum, maximum and average of temperature (Celsius), and wind direction were collected.

    Findings

    Except of mean rainfall, mean rate of other parameters had statistically significant differences during 12-month period of the study. Spearman correlation test showed a positive statistically significant correlation of incidence of AMI during one year with sunshine hours (r=0.685, p=0.014), and maximum daily temperature (r=0.626, p=0.030).

    Conclusion

    Finding revealed that raising temperature had direct relationship with incidence of AMI. The findings could be a foundation for governmental important health plans to control the incidence of AMI.

    Keywords: Seasonal changes, Acute myocardial infarction, Meteorological, Sistan, Baluchestan, Iran
  • Mahnaz Mayelafshar, Fereydoon Noohi, Leila Riahi*, Aniseh Nikravan Pages 10-19
    Aim

    The purpose of this study was to investigate the key performance indicators in the emergency department.

    Background

    Health care organizations are confronted with various phenomena such as the rapid promotion of technology, changing demographic factors and changing lifestyles. On the other hand, the health care system has become one of the largest and most expensive industries in the world. These factors have led hospital management to require fundamental changes, including for organizations to measure performance to achieve organizational goals. Evaluation and monitoring of emergency department performance is one of the most important processes in health centers.

    Methods

    In this review study, the articles were searched out using the keywords “key performance indicators” and “emergency department” and their Persian equivalent in Jahad Daneshgahi Database, Iran Scientific Research Institute, Database of Iranian Journals, Springer, Medline, PubMed, and Google Scholar. Forty eight articles were found. These articles were reviewed and refined step by step and finally, 16 related articles were selected. Then, selected sources were included in the data collection form according to the purpose of the study and narrative analysis was performed.

    Findings

    Based on the results of this study, the articles have addressed three aspects of the importance of performance appraisal in the emergency department, key performance indicators and their types (input indicators, process indicators, outcome indicators) that are explained in detail.

    Conclusion

    Managers and decision makers are always faced with the problem of choosing the best index from a diverse set of indicators, and often because of data aggregation, not all of them can be used. For this reason, managers and employees have a negative view of performance evaluation systems, and it is necessary to identify a limited number of key indicators that can meet an organization's management goals.

    Keywords: Key performance indicators, Emergency department, Performance evaluation
  • Mohsen Ziyaeifard, Rasool Ferasatkish, Nahid Aghdaii, Ali Sadeghi, Mehrdad Haghazali*, Fatemeh Barati, Sudabeh Rafiee Pages 20-28
    Aim

    The aim of this study was to examine the effect of protocol of weaning from mechanical ventilation on the gastrointestinal function in people undergoing CABG.

    Background

    The most common problems after cardiac surgery in the intensive care unit are change in vital signs, respiratory problems, unsuccessful separation from mechanical ventilation, and gastrointestinal problems. Due to the numerous effects that gastrointestinal problems have on the patient after cardiac surgery and also the economic burden that these complications impose on the patient and the health care system, choosing the best technique to prevent and control these problems is critical for the health care team.

    Method

    The present study was a randomized clinical trial conducted on 100 people undergoing CABG. They were allocated to control and experimental group based on permuted block randomization. The control group received routine way and experimental group received protocol of weaning. The groups  were compared in terms of nausea and vomiting, the time of beginning oral diet, defecation and bowel sounds before weaning 2, 6, and 12 hours after weaning from mechanical ventilation. Data were analyzed In SPSS version 23 using chi-square, Mann–Whitney U and Fisher tests.

    Findings

    In experimental group, there was a faster onset of bowel sounds and movements and earlier beginning of oral diet.

    Conclusion

    Patients who were under the protocol of weaning from mechanical ventilation had better gastrointestinal functional status compared to those who were under routine weaning.

    Keywords: Coronary artery bypass graft surgery, Protocol of weaning from mechanical ventilation, Gastrointestinal function
  • Banafsheh Ghorbani, Masoumeh Zakeri Moghadam*, Khatereh Seylani, Nima Pourgholamamiji, Maryam Mousavi, Parisa Gholamreza Mehni Pages 30-39
    Aim

    The aim of this study was to review nursing care of invasive and non-invasive hemodynamic monitoring innovations focusing on cardiovascular monitoring.

    Background

    In the management of critically ill patients, the priority is to optimize and monitor hemodynamics, especially the cardiovascular system. Comprehensive hemodynamic assessment of patients, along with other clinical information, enables physicians and nurses to make informed decisions about treatment and care of patients. Due to the importance of hemodynamic monitoring in intensive care units and the cause of hemodynamic instability and response to treatment, as well as the increasing advances in science and technology in the development of new devices, familiarity with hemodynamic monitoring equipment and knowledge of how new methods work can be helpful in this regard.

    Method

    This review study was carried out in 2018 by searching the databases and search engines (Google Scholar, OVID, Up-to-date, Springer, Scopus, CINAHL, Cochran, Web of Science, Magiran, SID, PubMed) using the keyword “Pulse counter”, “invasive and non-invasive hemodynamic monitoring”, “cardiac output” and their Persian equivalent. A total of 65 unrestricted articles were found, out of which 15 duplicate and 10 full-text articles were excluded, and eventually 40 articles were included in the study.

    Findings

    In recent years, hemodynamic monitoring has evolved from invasive to less invasive and non-invasive systems and from intermittent to continuous. Nurses' role in hemodynamic monitoring of patients is very important.

    Conclusion

    Nurse's knowledge of these innovations, nursing care training in hemodynamic monitoring of patients, as well as prevention and management of complications, can have a significant impact on nurses' knowledge as well as enhancing the quality care and patients’ quality of life.

    Keywords: Invasive hemodynamic monitoring, Non-invasive hemodynamic monitoring, Nursing care
  • Fatemeh Aryani, Marhamat Farahaninia*, Hamd Peyrovi, Mahbobeh Rasooli Pages 40-47
    Aim

    The aim of this study was to determine the relationship of family members’ health literacy and performance in face of myocardial infarction.

    Background

    Myocardial infarction is one of the most important causes of death and disability in developed and developing countries. Proper performance of patients' attendance in early hours of myocardial infarction event plays an important role in reducing mortality and morbidity. Health literacy is also known as one of the major determinants of understanding information about health.

    Method

    In this descriptive-correlational study, 286 family members of patients experiencing myocardial infarction that witnessed the vent were recruited in the study by convenience sampling method and based on inclusion criteria of reading and writing literacy and age over 18 years old. Data were collected using a demographic form, Iranian adult health literacy questionnaire (HELIA) and the questionnaire performance during myocardial infarction. Data were analyzed in SPSS version 22 using descriptive statistics (frequency distribution, mean, standard deviation) and inferential statistics (mean comparison, correlation and regression tests).

    Findings

    Health literacy mean score (61.49±21.05) showed an adequate level. “Assessment skills” and “decision making and application of health information” had, respectively, the lowest (52.68±25.30) and the highest (68.07±19.87) mean score among health literacy dimensions. There was a statistically significant relationship of health literacy with age, education and medical profession in the family (P≤0.0001). Only 17.98 percent of the participants had a good level of performance (Scores 6.8 to 10). The history of myocardial infarction in patient and the duration of the patient transition from the onset of pain to arrival to the hospital showed a statistically significant relationship with performance, meaning that family members of patients with a history of myocardial infarction were able to transfer their patient to the hospital in less than half an hour (P≤0.0001). A statistically significant relationship was found between health literacy and performance; those with higher level of health literacy had better performance. Of the health literacy domains, only understanding had a significant relationship with performance (P=0.004).

    Conclusion

    Although the mean score of health literacy was adequate, the participants hadn't good performance. Therefore, improving the performance of community and family members by health service providers including nurses, mass media, practitioners, and health promotion planners for educational interventions is recommended. Proper planning to increase specific health literacy can prevent adverse outcomes in this area.

    Keywords: Health literacy, Myocardial infarction, Family members
  • Atefeh Aliahmad, Seyed Javad Ghazi Mirsaeid*, Hamideh Ehtesham Pages 48-55

    Aim. The aim of this study is assessment the status of altmerics of the articles in the Iranian Cardiovascular journals indexed in Scopus by using the PlumX during 2014-2016. Background. With the change in the pattern of accessing to the electronic content of journals, new spaces for scientific and research evaluations have emerged in different ways. Plam Analytics strives to provide research metrics for all types of the research outputs. Method. The purpose of this study is descriptive and applied in a descriptive study. The number of active Iranian cardiovascular journals in Scopus is based on the SCImago over a defined period include ARYA Atherosclerosis ، International Cardiovascular Research Journal, Journal of Tehran University Heart Center and Iranian Heart Journal , which had published 671 articles on the Scopus and all were included in the study. Findings. The results showed that the number of usage of articles in journals of ARYA Atherosclerosis, Journal of Tehran University Heart Center and Iranian Heart Journal was zero and the rate of usage of articles published by International Cardiovascular Research Journal were 130 times. Results showed that the number of the capture of articles published by ARYA Atherosclerosis were 134 times, International Cardiovascular Research Journal were ,347Journal of Tehran University Heart Center was 195 and Iranian Heart Journal was 223. The results showed that the number of presence of articles published by the Iranian journals in the cardiovascular field indexed in Scopus on social networks and mention to these articles was zero. A total of 671 articles were cited 1030 times. Conclusion. The results of this study showed that PlumX indices in the Iranian cardiovascular articles were very low and in some cases was zero.

    Keywords: PlumX, Scopus, Cardiovascular, Iran
  • Faezeh Parchami, Khatereh Seylani, Masoumeh Zakerimoghadam* Pages 56-63
    Aim

    The aim of this review was to investigate the role of Catecholamines in the pathogenesis of Takotsubo cardiomyopathy and related nursing care.

    Background

    Takotsubo cardiomyopathy is an acute syndrome characterized by acute reversible systolic dysfunction of the apical and middle segments of the left ventricle in the absence of significant coronary artery occlusion. It is believed that emotional and physical stressors are the main drivers for the disease. Despite many years of efforts to better understand this disorder, current knowledge is limited, but several authors have agreed on the relationship between Catecholamines and the development of this syndrome.

    Method

    This study was carried out by searching the databases and search engines (PubMed, Google Scholar, and Web of Science) to find full text articles published between 2014-2018 using the keywords "Broken heart syndrome", "Apical ballooning syndrome", "Takotsubo cardiomyopathy", "Stress-induced cardiomyopathy", “Catecholamines”, “Nursing” and “Nursing care”. Of 392 articles, 21 were included in the study.

    Findings

    Among the various hypotheses, Catecholamine-induced microvascular dysfunction is currently the most accepted hypothesis. Stressful stimuli can increase the activity of the Hypothalamus-Pituitary- Adrenal axis and release Catecholamine. If Catecholamines are the leading cause of Takotsubo cardiomyopathy, it is quite possible that prescribing exogenous Catecholamines cause this condition.

    Conclusion

    Although many studies have attributed some of the Catecholamine toxicity to the pathophysiology of Takotsubo cardiomyopathy, due to the potential impact on current treatment strategies, further study is required. Due to cardiovascular side effects, the use of Catecholamines for therapeutic purposes requires more evidence. Regarding the similarity of the symptoms of this syndrome with myocardial ischemia, nursing care in this type of cardiomyopathy is very important.

    Keywords: Broken heart syndrome, Apical ballooning syndrome, Takotsubo cardiomyopathy, Stress-induced cardiomyopathy, Catecholamines, Nursing, Nursing care
  • Nasibeh Janatifard, Fatemeh Salmani* Pages 64-71
    Aim

    The purpose of this study was to determine the effect of early mobilization program on incidence of arrhythmias in patients after acute myocardial infarction in Imam Khomeini Hospital in Dehdasht, Iran.

    Background

    Acute myocardial infarction is one of the most common causes of disability and mortality in most countries. Rehabilitation and mobility management of these patients, immediately after admission to the cardiac care unit, can reduces complications and decreases their physical and cognitive function impairment.

    Method

    This was a clinical trial study, in which 60 patients with acute myocardial infarction, referred to Imam Khomeini Hospital in Dehdasht, Iran were selected by convenience sampling during the year 2019 and randomly assigned to experimental (n=30) and control (n=30) groups. In the experimental group, patients received an organized program in 8 stages, 18 hours after admission to the cardiac care unit, and in control group, the patients got out of bed 48 hours after admission based on the usual protocol. Patients were monitored before, during, and after getting out of bed for the number and type of arrhythmias. Data were analyzed by descriptive and inferential statistics in SPSS version 22.

    Findings

    There was a statistically significant difference between the experimental and control group in the number and type of arrhythmias, 48 hours and 51 hours after admission in the cardiac care unit. However, this difference was not statistically significant at 54 hours after admission to the cardiac care unit.

    Conclusion

    Early mobilization can reduce the number of arrhythmias in patients after myocardial infarction. Early mobilization can be included in the cardiac care unit rehabilitation program as a safe mathod. Therefore, it is recommended to use early mobilization program for patients with acute myocardial infarction in cardiac care unit on the first day of hospitalization.

    Keywords: Acute myocardial infarction, Early mobilization, Cardiac care unit, Immobilization
  • Banafsheh Ghorbani, Fatemeh Bahramnezhad*, Mohammad-Hossein Mandegar, Zohrehsadat Mirmoghtadaie Pages 72-79
    Aim

    The purpose of this study was to review the importance of cardiac rehabilitation and physical activity training in the second phase of rehabilitation.

    Background

    Cardiac rehabilitation is defined as a comprehensive long-term program consisting of medical assessment, exercise program administration, correction of cardiovascular risk factors, training and counseling. Familiarizing nurses with the area of ​​cardiac rehabilitation and providing necessary education to patients will have a significant effect on reducing complications and improving quality of life.

    Method

    This review study was carried out by library and internet searches in the years 2018-2019 using the keywords “coronary artery bypass graft surgery”, “adherence to treatment”, “cardiovascular disease”, “physical activity”, “exercises at home”, “cardiac rehabilitation” and their Persian equivalents. The search was carried out in databases, search engines PubMed, SID, MagIran, Web of Sciences, Cochrane Library, CINHAL, OVID, Google Scholar, Up-to-date, and Scopus without time limit. A total of 51 articles were found in relation to the subject under study, of which, 4 articles were excluded because of duplication and 10 articles were excluded because their full texts were not available. Finally, 37 articles were included in the study.

    Finding

    The role of the nurse in training cardiac patients for rehabilitation is of great importance. By educating patients about the principles of rehabilitation for prevention and management of complications, an important role can be played in improving the quality of life of patients and increasing their survival.

    Conclusion

    Nurses' acquaintance with the principles of cardiac rehabilitation is of particular importance. It is suggested that nurses consider rehabilitation education as one of the supportive therapeutic and preventive approaches and should always be familiar with the latest guidelines in this area.

    Keywords: Coronary artery bypass graft, Treatment regimen, Adherence, Cardiac rehabilitation
  • Robabeh Khalili, Tahereh Najafi Ghezeljeh*, Alireza Alizadeh Ghavidel, Hamid Haghani Pages 80-89
    Aim

    The purpose of this study was to examine the effect of Zero-balance (Z-Buf) ultrafiltration on arterial blood gases in patients undergoing coronary artery bypass graft surgery.

    Background

    Cardiopulmonary bypass can cause complications such as systemic inflammatory response syndrome, ischemic reperfusion injury, decreased cardiac output, and other related complications.

    Method

    This study was a randomized clinical trial study with control group. Seventy six patients undergoing coronary artery bypass grafting were selected through consecutive sampling method from early January 2016 to the end of June 2017. To allocate the participants into groups, randomized blocking method was used. Patients in the experimental group were connected to the cardiopulmonary bypass system and Zero-balance (Z-Buf) ultrafiltration. Arterial blood gases including BE, Pao2, Pco2, Tco2, PH, Lactate, and O2Sat were measured in the preoperative time, every half hour during the operation, immediately after the operation and 6 hours after transferring the patient to intensive care unit. The data were analyzed by descriptive and inferential statistics in SPSS Version 22.

    Findings

    The results showed that the changes in PCO2 in both groups were not statistically significant, but the changes in other arterial blood gas parameters (BE, Pao2, Tco2, PH, Lactate, O2Sat) were statistically significant in two groups (P<0.05). There were more changes in arterial blood gases in the control than the experimental group.

    Conclusion

    The use of Zero-balance ultrafiltration reduces changes in arterial blood gas parameters in patients with undergoing coronary artery bypass graft surgery. The use of this method by heart surgeons and perfusionists can reduces the incidence of clinical complications in these patients.

    Keywords: Cardiopulmonary bypass, Blood gas Parameters, Zero-balance (Z-Buf) ultrafiltration
  • Ali Hosseinzadeh, Mahnaz Varedi Kolahi, Esmaeil Mohammadnejad, Rasool Raznahan* Pages 90-97
    Aim

    The present study aimed to determine the quality of end-of-life nursing care in the intensive care unit from the perspective of critical care nurses.

    Background

    Assessing the quality of nursing care is one of the most important strategies for nurse mangers to improve nursing care services and achieve high-quality nursing practice; it is crucial to assess this index on a regular basis.

    Method

    In this descriptive cross sectional-study, data were collected using modified quality of nursing care questionnaire. The questionnaire was adopted from the standardized Quality Patient Care Scale in psychosocial, physical, and communication dimensions. A convenient sampling method was used to recruit 191 registered nurses participated in the study within a 2-month period. The data were analyzed SPSS version 20 using descriptive and inferential statistics.

    Findings

    The mean score for quality of end-of-life nursing care was 83.62±8.62 in the psychosocial dimension, 85.36±7.74 in the communication dimension, and 92.23±10.88 in the physical dimension. Quality was reported to be favorable in the psychosocial dimension (62 percent), communication (50.3 percent) and physical dimension (81.7 percent), respectively. There was a statistically significant relationship between the quality of end-of-life nursing care and passing educational course.

    Conclusion

    The quality of end-of-life nursing care was good from the perspective of critical care nurses, but it was not as good as expected in some dimensions. The psychosocial aspect of end-of-life nursing care needs to be improved. Taking measures and planning educational programs to improve the appropriate therapeutic relationship between the nurse and the patient and paying attention to the psychological and social needs of patients as much as possible can be an effective step in improving the quality of end-of-life care.

  • Reza Ranjbaran, Mahnaz Aliakbari Dehkordi*, Majid Saffarinia, Ahmad Alipour Pages 98-109
    Aim

    This study aimed to determine the effect of health promoting lifestyle training on vitality, psychological well-being and blood pressure of women with cardiovascular disease.

    Background

    Women with cardiovascular disease have many problems in physical and mental health and one of the effective methods in this field is health promoting lifestyle training method.

    Method

    This was a quasi-experimental study with pretest-posttest and follow-up design with control group. The study population consisted of women with cardiovascular disease referred to Rajaie Cardiovascular Medical and Research Center in Tehran, Iran, in 2019. The sample consisted of 40 women who were selected by purposeful sampling method and randomly allocated into experimental and control group. The experimental group received eight 75-minute educational session (one session per week) on health promoting lifestyle and the control group placed on the waiting list for training. Data were collected using questionnaires vitality and psychological well-being and sphygmomanometer and were analyzed by Chi-square test, independent t-test, repeated measures and Bonferroni post-hoc test in SPSS Version 19.
    Findings. In the pretest stage, there was no statically significant difference between the experimental and control group in terms of vitality, psychological well-being and blood pressure, but in the posttest and follow-up stages, there was found a statically significant difference in terms of all three variables of vitality, psychological well-being and blood pressure, meaning that health promoting lifestyle training method led to increase vitality and psychological well-being and decrease blood pressure of women with cardiovascular disease. This effect continued in follow-up stage.

    Conclusion

    The method of health promoting lifestyle training led to improve the vitality, psychological well-being and blood pressure of women with cardiovascular disease. It is recommended that health care providers use health promoting lifestyle training method along with other educational and therapeutic modalities to improve the health-related components.

    Keywords: Cardiovascular disease, Health promoting lifestyle, Vitality, Psychological well-being, Blood pressure
  • Mojdeh Navidhamidi, Tahmine Salehi*, Hadi Ranjbar, Fatemeh Alipoor Pages 110-119
    Aim

    This study was conducted to examine the relationship of marital satisfaction and self-care behavior in people with chronic heart failure

    Background

    Chronic heart failure is one of the most important problems in public health and it would impose heavy costs on society and family. Self-care plays an important role in managing heart failure and can be influenced by social support. The patients receive the highest level of social support from their families.

    Method

    In this descriptive study, 251 patients were selected by convenience sampling method. The instruments were Enrich marital satisfaction questionnaire, and The European Heart Failure Self-care Behavior  (EHFSCB). Collected data were analyzed in SPSS version 16 using descriptive and inferential statistics.

    Findings

    The results showed that 58.8 percent of participants were male, with a mean age of 59.66 years. The mean score of marital satisfaction was 145.6±41.98. Most participants (46.9 percent) had partial marital satisfaction. The mean score of self-care was 34.5±12.24 and most participants (41.2 percent) reported good self-care. There was a statistically significant negative correlation between the marital satisfaction and self-care scores.

    Conclusion

    Due to the positive effect of self-care behaviors on marital satisfaction and because most people with chronic heart failure have partial marital satisfaction, it is recommended to study factors influencing these components. It is suggested to support and teach patients and their families in order to improve marital satisfaction and promote self-care behaviors in these patients.

    Keywords: Chronic heart failure, Self-care behavior, Marital satisfaction
  • Tahereh Najafi Gezelje, Seyedeh Marziyeh Moosavi*, Peyman Saberian, Shima Haghani Pages 120-129
    Aim

    The present study aims to determine the performance of “Tehran 115 medical emergency” dispatchers in providing services to patients with chest pain.

    Background

    Chest pain is one of the most common problems for which individuals call medical emergency services. The pace, accuracy, and integration of services by medical emergency dispatchers are highly important to decrease mortality and disability rates.

    Method

    A cross-sectional descriptive study was carried out on 397 voice records of 80 dispatchers in “Tehran 115 medical emergency services” about chest pain in January 2019. Data gathering was done using the Dispatcher Performance Assessment Checklist. All the obtained scores by the checklist were analyzed in SPSS (V.22).
    Findings. All voice records demonstrated an acceptable performance of the dispatchers. The mean score of performance in consultation section was 18±2.66 ranged from 9 to 20. The mean score of performance in key questions section was 35.95±2.16 with a score range from 28 to 38. The total mean score of performance was 53.95±3.57 with a score range from 43 to 58. In addition, employment status (P=0.039) and work experience (P=0.020) were significantly related to dispatchers’ performance in terms of assessing chest pain.

    Conclusion

    Assessment according to the checklist items and provision of proper consultation services to the patients and patient companions by the 115 dispatchers resulted in a better and timely diagnosis, faster dispatch of ambulance, less damages sustained by heart patients, and prevention of death. The findings emphasized on the necessity of adhering to the questions algorithm and uniform work procedure by dispatchers nationwide. This should be an integral part of telephone triage. Observation of national standard prevents probable damages to patients due to wrong or personalized decision making.

    Keywords: Performance, Dispatcher, Medical Emergency 115, Chest pain
  • Fariba Nasiri Ziba, Farideh Mehrabani*, Hamid Haqqani Pages 130-137
    Aim

    The aim of this study was to examine the relationship between quality of life and hope in people with ischemic heart disease.

    Background

    The increase in the number of patients with ischemic heart disease in recent years and its psychological and physical consequences and complications necessitates investigating their quality of life and hope.

    Method

    In this descriptive-correlational study, 150 people with ischemic heart disease hospitalized in Shahid Rajaie Cardiovascular Medical and Research Center in Tehran, Iran, were investigated. Data collection tools were demographic information questionnaire, France and Powers quality of life questionnaire (1999) and Snyder hope scale (1991). Data were analyzed in SPSS using descriptive and inferential statistical.

    Finding

    The results of the present study showed that the quality of life in people with ischemic heart disease was at a good level (mean score 20.64±3). The level of hope in these patients was high (the mean score 40.33±5). There was a statistically significant relationship between hope and quality of life score (P≤0.0001, r=0.48).

    Conclusion

    Regarding the positive relationship of quality of life with hope in ischemic heart patients, nurses can be advised to pay attention to these aspects of life in this group of patients and incorporate into their routine care.

    Keywords: Ischemic heart disease, Quality of life, hope
  • Hedieh Salehpour, Samaneh Parchebafieh*, Mohammad Saheb Al-Zamani Pages 138-143
    Abstract</strong>
    Aim.</strong> The aim of this study was to evaluate the effect of cardiac rehabilitation training on patientschr('39') quality of life after coronary artery bypass grafting at Dr. Lavasani Hospital in Tehran.
    Background.</strong> Coronary artery disease is the most common and serious chronic life-threatening disease. This disease affects many aspects of peoplechr('39')s lives and reduces the quality of life. In many cases, coronary artery bypass graft surgery is needed to treat cardiac problems. Improving the quality of life is one of the important goals of participating in a cardiac rehabilitation program.
    Method.</strong> In this one-group quasi-experimental study, 45 patients under coronary artery bypass graft surgery, hospitalized in Dr Lavasani Heart Hospital in Tehran, Iran, were selected by simple random sampling and were studied in a before-after design. Data collection tools included demographic questionnaire and <a href="https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&sxsrf=ALeKk00S1pI_u-354g6aZG6Wz8aU6r1Xrg:1602063511488&q=Macnew+quality+of+life+questionnaire&spell=1&sa=X&ved=2ahUKEwi21InUl6LsAhVKm6QKHZ_9BTYQBSgAegQIDBAn">Macnew Heart Disease Health-Related Quality of Life questionnaire</span>.</span> Cardiac rehabilitation training program was implemented in two sessions of 30 to 45 minutes with an interval of at least 24 hours at the time of hospitalization. Quality of life was measured in two stages, before the intervention and one month after the second training session. Data were analyzed in SPSS software version 25 using descriptive and inferential statistics.
    Findings.</strong> The highest percentage of samples was male (57.8 percent), married (95.7 percent) and had primary education (47.8 percent). The mean age of women was 60.32±9.73 years, and the mean age of men was 60.50±12.60 years. After intervention, the mean quality of life score (128.71±4.95) increased significantly compared to the mean quality of life score before intervention (96.66±9.30) (p≤0.0001).
    Conclusion.</strong> Cardiac rehabilitation in patients undergoing coronary artery bypass graft surgery can increase their quality of life. Nurses can play an important role in improving the quality of life of these patients through implementing cardiac rehabilitation training.</div>
    Keywords: Coronary artery bypass graft surgery, Cardiac rehabilitation, Quality of life
  • Mohammad Abbasi*, Seyed Ali Tabaei Pages 144-150

    Aim:

    This review study was conducted to explain the causes of prehospital delay in Iranian people experiencing myocardial infarction.

    Background:

    While rapid diagnosis and treatment of myocardial infarction reduces mortality, improves heart function and most importantly, improves the patientchr('39')s prognosis, studies show that some people experiencing the symptoms of myocardial infarction return to medical centers with delay.

    Method:

     In this review study, SID database was used to search out articles published from 2001 to 2019. The keywords “acute myocardial infarction” and prehospital delay” was uysed to searching out the articles. Articles with accessible full text were reviewed in this study.

    Findings :

    The review of articles related to the factors of prehospital delay in Iranian people experiencing  acute myocardial infarction included expecting spontaneous recovery, attributing the disease to non-cardiovascular causes, unawareness of the symptoms of cardiovascular disease, not paying attention to the symptoms of the disease and taking medication arbitrarily, having an underlying disease such as diabetes, low level of pain in the onset, sex, old age, low education, low income, place of residence, insignificance of pain, being alone at the time of acute myocardial infarction, onset of symptoms from midnight to early morning, negative history of heart disease, and the gradual onset of symptoms.

    Conclusion:

    The results of this review showed that the most important factors in prehospital delay of Iranian people experiencing myocardial infarction individual factors and misunderstanding of the disease. Health care team should work to improve public awareness of the signs and symptoms of cardiovascular disease.

    Keywords: Acute myocardial infarction, Prehospital delay, Literature review
  • Fatemeh Asgari, Frank Kargar *, Farzaneh Fotouhi, Shiva Khaleghparast Pages 152-161

    Aim :

    This study aimed at examining the effect of preoperative fluid therapy on kidney function in patients undergoing heart surgery.

    Background:

     As one of surgery complications, kidney failure occurs with oliguria and rise in creatinine. Decreased heart output leads to reduction in renal perfusion. Acute renal failure is associated with increase in morbidity, mortality and high medical treatment cost. Various studies has indicated an increase in postoperative mortality rate when complications of acute renal failure superimpose the situation. One of the best strategies for kidney protection is optimizing preoperative hemodynamics and fluid therapy.

    Method:

     In this clinical trial study, 107 patients were recruited based on inclusion criteria and randomly allocated to experimental (n=54) and control (n=53) group. Patients in experimental group received Half- Saline, 1cc/kg/hr, during 12 hours before surgery. Patients in control group started as being NPO, 8 hours before the surgery. Creatinine level, BUN, and 24-hours urine output were measured and recorded during two days after surgery. Data were analyzed in SPSS V.22 using descriptive and inferential statistics.

    Findings:

    The groups didnchr('39')t differ in terms of age, gender, weight, and ejection fraction. There was no statistically significant difference between experimental and control group in terms of creatinine changes during the preoperative day and the first and the second day after surgery. Also, there was no statistically significant difference between groups in BUN on the first and second days after surgery. The urine output of the experimental group was greater than control group on first and second days after operation, but the difference was not significant. The duration of ICU stay were similar in both groups. There were recorded two deaths in control group while there was no death in experimental group.

    Conclusion:

    It was concluded that preoperative fluid therapy has no short-term effect on kidney function. It is recommended to examine the effect of fluid therapy on kidney function in longer periods.

    Keywords: Cardiac surgery, Fluid therapy, Acute Renal Failure
  • Fatemeh Mohaddes Ardebili, Naeimeh Seyedfatemi, Fatemeh Maroofkhani, MohammadReza Zarei, Leila Mamashli, Mehri Bozorgnezhad * Pages 162-169

    Aim:

    The aim of this study was to investigate the relationship between spiritual health and sleep quality in people with heart failure.

    Background:

     The quality of sleep in patients with heart failure is unfavorable compared to healthy individuals. It is stated that in some societies, spirituality is related to mental health and sleep quality.

    Method:

     In this descriptive correlational study, 207 people with heart failure, who were recruited in the study through convenience sampling method, were given demographic questionnaires, Pittsburgh sleep quality and Alison and Palutzian spiritual health questionnaires. Data were analyzed using descriptive and inferential statistics in SPSS V24.

    Findings:

    The mean total score of sleep quality was 8.90±3.16; indicating that the sleep quality of people with heart failure was at an unfavorable level. The mean total score of spiritual health was 93.36±9.20; demonstrating that the level of spiritual health of the people with heart failure was moderately high. There was a statistically significant positive relationship between sleep quality and spiritual health (r=0.175, p=0.026).

    Conclusion:

     People with heart failure who have higher spiritual health experience better sleep quality. It is recommended to pay attention to spiritual health as well as to the physical health of patients when planning caring programs for these people.

    Keywords: Heart failure, Spiritual health, Sleep quality
  • Maryam Izanloo, Parisa Peyvandi *, Ahmad Borjali, MohammadReza Sirafi, Yousef Mohsenzadeh Pages 170-181

    Aim:

    The aim of this study was to examine the effect of compassion-based therapy on adherence to treatment and components of type D personality in people with coronary heart disease in Alborz province, Iran.

    Background:

     Coronary heart disease as a chronic disease is being considered as a psychosomatic disease that is affected by psychosocial factors as well as biological factors.

    Method:

    The study method was quasi-experimental with pre-test post-test with control group and follow-up period. The statistical population of this study included people with coronary heart disease who referred to the cardiac ward of Rajaei hospital in Karaj, Iran, on an outpatient or inpatient basis in 2019. The sample consisted of 30 patients who were selected through convenience sampling and were randomly divided into experimental (N=15) and control (N=15) groups. The experimental group underwent compassion-focused therapy (CFT) weekly in 90-minute duration sessions for 8 weeks according to Gilbertchr('39')s CFT protocol, and the control group was placed on a waiting list for training. Data were collected using questionnaires adherence to treatment and Denolt type D personality. Data were analyzed in SPSS software version 24 using mixed variance design.

    Findings:

     After intervention, the mean score of adherence to treatment in experimental group (43.33±4.22) was statistically higher than that of the control group (34.60±4.33). After intervention, the mean score for type D personality in experimental group (26.73±4.94) was statistically lower than that of the control group (36.53±4.27). The main effect of time, the main effect of group, and group-by-time interaction for both adherence to treatment and type D personality was statistically significant, meaning that CFT influences these variables in people with coronary heart disease.

    Conclusion:

     Programs that are performed in the form of psychological educational interventions along with medical interventions may decrease the severity of coronary heart disease, accelerate the healing process, and promote general health and long-term adaptation of these patients. Therapists and health professionals are advised to use compassion-focused therapy to improve the mental and physical health of people with coronary heart disease.

    Keywords: Compassion-focused therapy, Adherence to treatment, Type D personality
  • Somayeh Esmaeilian, Shahab Papi, Soroor Sohrabi * Pages 182-189
    Aim 

    The present review study was conducted to investigate the effect of family-centered care education on outcomes of heart failure in Iranian patients

    Background

    Heart failure is a complex clinical syndrome that poses a health problem due to its chronic, progressive, and irreversible nature

    Method

     A comprehensive searching out scientific databases and search engines including Science Direct, Scopus, PubMed, Google Scholar, and Medline with the keywords heart failure and family-centered care education in both Persian and English language was done to find published studies between 2000 to 2020 Six articles were found based on inclusion criteria and reviewed to report their dominant findings

    Findings

     Studies on the effect of family-centered care education on outcomes of heart failure in Iranian patients showed that this educational method has yield in effective results

    Conclusion

     Family-centered care training improves and promotes self-care and quality of life in people with heart failure Using this training program is recommended as an effective, cost-effective training method without the need for special equipment

    Keywords: Heart failure, Family-centered care education, Quality of life, Self-care
  • Zahra Eskandari *, Forouzan Akrami Pages 190-196

    Aim:

    This study aimed to review educational techniques in neonatal resuscitation training for nurses with focus on improving knowledge and skill.     

    Background:

     Successful management of neonatal resuscitation is associated with knowledge and skill applied in golden time. Neonatal resuscitation training can help nurses for choosing right steps and practice skillfully. In neonatal nursing, neonatal resuscitation teaching methods is very important for knowledge improvement and sustainable enhancement in skill with the final goal of neonatal surveillance.

    Method:

    This literature review was conducted with searching out data bases and search engines (Google Scholar, SID, Scopus, Cochrane, PubMed, Magiran, CINAHL, and Web of Science) with the keywords neonatal resuscitation training, nurse, knowledge, skill and their Persian equivalent. Overall, 48 articles published within the last 10 years were identified, out of which, 13 articles were omitted because of not having access to their full text and 35 articles were reviewed.

    Findings:

     The method of neonatal resuscitation training has shifted from traditional self-learning by reading the book and watching slides to learning by training on manikins. It has been changed to simulating such real situations for decision making and right techniques even by soft wares on smartphones too.

    Conclusion:

    In choosing the methods of teaching neonatal cardiopulmonary resuscitation to nurses, those methods would be more effective that can increase how to apply knowledge as well as transferring knowledge. New educational methods allow nurses to increase neonatal cardiopulmonary resuscitation skills to maintain survival of this vulnerable group.

    Keywords: Neonatal resuscitation training, nurse, knowledge, skill
  • Farzaneh Mehrvarz, Shiva Khaleghparast * Pages 198-204

    Aim:

     The present article aimed at reviewing the literature regarding factors causing arteriosclerosis.

    Background:

     The origin of arteriosclerosis, which leads to the development of cardiovascular diseases, is quite complicated. The pathogens involved in arteriosclerosis include hemodynamic, thrombotic, carbohydrates, lipid, metabolic changes, and the inherent properties of the arterial wall. These physiological and biochemical properties finally give rise to the clinical symptoms in patients. Furthermore, environmental factors such as smoking, and changing lifestyle can aggravate these symptoms. The progression of arteriosclerosis and the increase in its severity depends on these risk factors as well as their continuation over time.

    Method:

    The present research reviewed the literature published within the last 20 years concerning the factors causing arteriosclerosis. The articles were searched out using databases Science Direct, PubMed, Cochrane, Medline, SID, Scopus, Iran Doc, OVID, CINAHL, and Magiran and the keywords were Atherosclerosis, atherosclerosis, cardiovascular disease and their Persian equivalents.

    Findings:

    The findings indicated that there have been considerable developments in identifying the factors causing Atherosclerosis, factors such as age, sex, hypertension, smoking, increase in the LDL level, decrease in the HDL and cholesterol level, which are effective in the development of atherosclerosis, and the metabolic factors (disorder of glucose metabolism), thrombogenic and homeostatic factors such as fibrinogen and inflammatory factors that can lead to cardiovascular diseases. Despite the various studies carried out in this regard, cardiovascular diseases are still the leading cause of death as reported by the World Health Organization and the methods for controlling and preventing these diseases have not yet been completely developed.

    Conclusion:

     Taking into account the high mortality rate of cardiovascular diseases, besides identifying the risk factors leading to arteriosclerosis, there must be public education at every level in order to increase awareness, cause fundamental changes in people’s lifestyles, and increase patient self-care education.

    Keywords: Arteriosclerosis, Cardiovascular diseases
  • Issa Mohammadi, Sheida Sodagar *, Biyuk Tajeri, Akbar Atadokht, Maryam Bahrami Heidaji Pages 206-216

    Aim:

    The aim of this study was to compare the effect of mentalization-based therapy and supportive psychotherapy on object relations in people with coronary heart disease.

    Background:

     Cardiovascular diseases are the main cause of disability and death in different countries of the world and despite the development of various treatments, it is still highly prevalent.

    Method:

    This experimental study was conducted in the form of the pretest-posttest design with control group and follow-up stage. The statistical population consisted of all people with coronary heart disease who referred to Imam Khomeini Hospital in Ardabil during 2018. Of this statistical population, 60 people were selected through purposive sampling and according to inclusion criteria, and were randomly assigned to two experimental groups and one control group (20 people in each group). Finally, 55 people remained until the end of interventions and evaluations. The first experimental group received 12 sessions of mentalization-based therapy, the second experimental group received 10 sessions of supportive psychotherapy, while the control group did not receive any intervention. Bell Object Relations Questionnaire was used for data collection in three stages of pre-test, post-test and follow-up. Data were analyzed using repeated measures analysis of variance and LSD post-hoc test using SPSS statistical software (version 22).

    Findings:

    After controlling the pre-test effects, a statistically significant difference was found between the post-test mean scores of the experimental groups (mentalization -based therapy: F=19.69, P≤0.0001; and supportive psychotherapy: F=28.86, P≤0.0001) and the control group (F=0.87, P<0.43) in terms of object relations and its components. Also, the effect of supportive psychotherapy on object relations of patients with coronary heart disease was higher than that of mentalization -based therapy (P<0.01).

    Conclusion:

    The results of the present study provides the basis for using these interventions in people with coronary heart disease.

    Keywords: Coronary Heart Disease, Mentalization-based therapy, Supportive psychotherapy, Object Relations
  • Payam Abbasi, Hamid Peyrovi *, Seyed Habibollah Kavari, Hamid Haghani Pages 218-224

    Aim:

     This study was conducted to evaluate the readiness of intensive care units of hospitals affiliated to Iran University of Medical Sciences for the implementation of family-centered care in 2017.

    Background:

    Patients in the intensive care unit often are not able to participate in therapeutic decisions, therefore, involving families in decision-making process, implementation and treatment processes, and meeting the their needs improves treatment outcomes and increases patient and family satisfaction. Family-centered care is one of the means of providing care that recognizes and respects the vital role of the family.

    Method:

    This was a descriptive cross-sectional study in which all of the intensive care units in the hospitals of Iran University of Medical Sciences were studied in terms of their preparedness for family-centered care. Proportionate stratified sampling method was used to recruit nurses, and the physicians were recruited based on convenience sampling. In order to investigate the structure and facilities, through a census of all specialized departments of hospitals affiliated to Iran University of Medical Sciences, a checklist was filled out. Data were analyzed in SPSS software version 22 using descriptive and inferential statistics.

    Findings:

     According to the results, 60.9% of nurses were opposed to implementing family-centered care and have a negative attitude, and 57.3% of physicians agreed to implement family-centered care. There was a statistically significant difference between the attitudes of nurses and doctors (p≤0.0001). Also, the overall scores obtained from hospitals affiliated to Iran University of Medical Sciences showed that the facilities and hospital structure were poor for implementing family-centered care.

    Conclusion:

    Differences in the attitudes of nurses and physicians about family-based care showed the need for clarifying the concept of family-centered care. The implementation of family-centered care requires structural changes and extensive equipment in accordance with the standards.

    Keywords: Intensive care unit. Family-centered care, Attitude, Critical care nurse