فهرست مطالب

پژوهشنامه مدیریت اجرایی - سال دوازدهم شماره 23 (بهار و تابستان 1399)

پژوهشنامه مدیریت اجرایی
سال دوازدهم شماره 23 (بهار و تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/03/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • ندا حسن پور، حسنعلی آقاجانی*، داود کیاکجوری، محمدجواد تقی پوریان گیلانی صفحات 13-40

    منابع انسانی در هر سازمانی بعنوان عامل تعیین کننده بهبود عملکرد آن سازمان می باشند بر همین اساس مطالعه نقش آنها  در سازمانهای شتابدهنده کسب وکارها، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. هدف تحقیق حاضر مطالعه و استخراج عوامل فردی موثر بر عملکرد شتاب دهنده ها با روش مرور سیستماتیک (فرا ترکیب) می باشد. طبق این تکنیک، مرور دقیق و عمیقی از ادبیات تحقیق در مورد موضوع عوامل موثر بر عملکرد سازمانها و خاصه شتاب دهند ها شده و در نهایت یافته های پژوهش های کیفی و کمی مرتبط را با هم ادغام نموده است. یافته های تحقیق مبتنی بر 35 مقاله نهایی بررسی شده، منجر به استخراج 39 کد باز برای مجموع عوامل فردی و پنج کد محوری شامل ویژگیهای جمعیت شناختی، ویژگی های روانشناختی، توسعه شایستگی های شغلی، ابعاد شخصیتی و عوامل پویایی دهنده فردی شده است. در پایان پیشنهاد شده است که بمنظور بهبود عملکرد شتاب دهنده ها، لازم است تا به این متغیرهای اصلی و متغیرهای فرعی مرتبط با آنها توجه کاربردی شود.

    کلیدواژگان: مرور سیستماتیک، قابلیتهای فردی، عملکرد، شتاب دهنده ها
  • سید مهدی رضوی، موسی بزرگ اصل*، میثم امیری صفحات 41-65

    صندوق های بازنشستگی دولتی در ایران طی سال های آتی با بحران های جدی ای مواجه می شوند. این بحران ها می توانند ناشی از پیرتر شدن جمعیت، تجمیع بدهی های دولت، پیشی گرفتن تعداد مستمری بگیران از تعداد شاغلین، عدم مدیریت سرمایه گذاری کارآمد و نبود سیاست های سرمایه گذاری صحیح باشند. یکی از راه حل های مواجهه با این بحران، تخصیص علمی و درست دارایی های صندوق های بازنشستگی است. با توجه به راهبردی بودن این تصمیمات، در این پژوهش از برنامه ریزی سناریو مبنا به منظور شناسایی سناریوهای محتمل آتی پیش روی صندوق های بازنشستگی استفاده گردید. به منظور شناسایی مهم ترین عدم قطعیت های موجود و همچنین شناسایی سناریوها از ترکیبی از روش های دلفی فازی، ماتریس ویلسون و تحلیل ریخت شناسانه استفاده گردید. نتایج پژوهش نشان می دهند که پنج سناریوی تورم نفتی، تورم ارزی، تورم غیرنفتی و اقتصاد مقاومتی محتمل ترین سناریوهای پیش رو است و صندوق های بازنشستگی بایستی با توجه به ویژگی های هریک از سناریوها بهترین تخصیص دارایی را انجام دهند. این پژوهش مسیری جدید را به منظور برنامه ریزی راهبردی و تخصیص دارایی صندوق های بازنشستگی پیشنهاد نموده است که می تواند مورد استفاده سیاستمداران و تصمیم سازان این حوزه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: صندوق بازنشستگی، تامین اجتماعی، برنامه ریزی سناریو، ماتریس ویلسون، تحلیل ریخت شناسانه
  • نادر امانی، هوشنگ تقی زاده*، سلیمان ایران زاده صفحات 67-94
    امروزه ابزار‌های ناب برای ایجاد و بهبود ارزش مشتری در فرآیند حذف اتلاف‌ها مدنظر قرار می‌گیرد. حذف اتلافات پایه‌ای برای دستیابی به پایداری اقتصادی، زیست ‌محیطی و اجتماعی تلقی می‌گردد. بر همین اساس، هدف این تحقیق تحلیل ممیزی خوشه‌های پایداری زنجیره تامین بر اساس ابزارهای تولید ناب می‌باشد. ابزار گردآوری داده‌ها در این تحقیق دو نوع پرسشنامه می باشد که به منظور ارزیابی مولفه‌های پایداری زنجیره تامین و ارزیابی ابزارهای تولید ناب در صنایع کوچک و متوسط استان آذربایجان‌شرقی تدوین شده است. برای تعیین روایی پرسشنامه‌ها، از روایی سازه بر اساس تحلیل عاملی و برای تعیین پایایی آنها از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شده است. به منظور تجزیه و تحلیل داده‌ها از تحلیل خوشه‌ای و تحلیل ممیزی استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان می‌دهد که بر اساس تحلیل خوشه‌ای، شرکت‌ها را می‌توان در سه خوشه قرار داد که خوشه اول به دلیل امتیازات کم، به عنوان خوشه پایدار شناخته نمی‌شود.  نتایج تحلیل ممیزی نیز نشان دهنده تابع ممیزی بوده که سهم هر یک از ابزارهای ناب را در تفکیک بین خوشه‌های پایداری نشان می‌دهد و هم شرکت‌ها را در دو گروه پایداری کامل و پایدار ضعیف دسته بندی می‌کند. دقت این تابع 1/ 98 درصد می باشد.
    کلیدواژگان: تحلیل ممیزی، پایداری زنجیره تأمین، ابزارهای ناب، خوشه بندی، تحلیل عاملی
  • سپهر قاضی نوری*، زهرا محمدهاشمی، مهدی سجادی فر صفحات 95-124

    مشوق های مالی و مالیاتی به عنوان یکی از ابزارهای مهم و متداول سیاستی در ایجاد نوآوری در بنگاه های خصوصی در نظر گرفته می شوند. در اغلب کشورها برنامه مدونی برای ارزیابی اثربخشی این سیاست ها در سطح بنگاه وجود دارد و از طریق شاخص ها و روش های مختلف این ارزیابی ها صورت می گیرد. بر اساس قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان، این شرکت ها می توانند از معافیت مالیات بر فروش به مدت 15 سال و تسهیلات کم بهره برای توسعه فناوری و تجاری سازی بهره مند شوند. هدف این مطالعه بررسی اثربخشی این ابزارهای حمایتی، بر عملکرد بنگاه های کوچک دانش بنیان در دسته فناوری اطلاعات و ارتباطات می باشد. اثر افزونگی ورودی و خروجی این حمایت ها از طریق بررسی تغییرات در نیروی انسانی تحقیق و توسعه، محصول جدید و فروش، قبل و بعد از دریافت ترکیب های مختلف از ابزارهای سیاستی در شرکت های دانش بنیان کوچک (کمتر از 50 نفر) تحلیل خواهد شد. در این پژوهش برای تحلیل اثرات مستقیم و متقابل میان ابزارهای سیاستی از روش کمی "طرح عاملی 22" استفاده شده است. یافته های پژوهش نشان دهنده تاثیر معنادار تسهیلات بر افزایش نیروی انسانی تحقیق و توسعه و وجود اثر متقابل میان تسهیلات و معافیت مالیاتی بر افزایش محصولات جدید است. بنابراین می توان نتیجه گرفت اگر چه شرکت های دانش بنیان از این مشوق ها در جهت افزایش نیروی انسانی تحقیق و توسعه و تولید محصول جدید بهره گرفته اند، اما در فروش این محصولات در بازار چندان موفق نبوده اند.

    کلیدواژگان: شرکت‌های دانش بنیان، نیروی‌انسانی تحقیق و توسعه، فروش، محصول جدید، اثر افزونگی
  • ایوب محمدیان*، فاطمه میرباقری، علیرضا قربانی صفحات 125-148
    تاثیر روزافزون استراتژی‌های نوآورانه بازاریابی بر مزیت رقابتی و عملکرد کسب‌وکارها سبب شده‌است کسب‌و‌کارها همواره درصدد به‌کارگیری فناوری‌های نوین دیجیتال جهت نوآوری درآمیخته بازاریابی باشند. ظهور فناوری اینترنت‌اشیا موجب نوآوری‌های گسترده‌ای در بازاریابی گردیده‌است و صاحب‌نظران بازاریابی معتقدند که اینترنت‌اشیا تا سال 2020 فعالیت‌های بازاریابی را به صورت انقلابی تحت تاثیر قرار خواهد داد. از طرفی توسعه و اشاعه کاربردهای اینترنت‌اشیا به‌شدت تحت تاثیر نیروهای بازار، محیط قانونی، فناوری و تعاملات میان این سه عامل است. لذا هدف این پژوهش اولویت‌بندی کاربردهای اینترنت‌اشیا در بازاریابی با در نظر گرفتن عوامل مذکور است. این تحقیق از منظر هدف کاربردی و روش تحقیق آن کمی-پیمایشی است، بطوری که برای وزن دهی عوامل از روش تحلیل سلسله مراتبی و برای اولویت بندی کاربردها از روش تاپسیس فازی استفاده گردید. در این پژوهش بدلیل محدود بودن تعداد خبرگان از روش گلوله برفی برای نمونه گیری استفاده شد و در مجموع هفت نفر خبره که دارای ویژگی حداقل سه سال تجربه و دانش در حوزه فناوری اینترنت‌اشیا و بازاریابی بودند برای تکمیل ماتریس های زوجی و تصمیم گیری استفاده شد. یافته های پژوهش نشان‌دهنده آن است که اولا عوامل بازار نسبت به عوامل دیگر از اهمیت بالاتری برخوردار بوده است و ثانیا کاربردهای اینترنت‌اشیا در حوزه‌های مختلف آمیخته بازاریابی براساس معیارهای مذکور به ترتیب در حوزه‌های محصول، ترفیع، تجهیزات فیزیکی، فرآیندها، مکان، قیمت و افراد از اولویت بالاتری برای کسب‌وکارها در ایران برخوردار است.
    کلیدواژگان: آمیخته بازاریابی، اینترنت اشیا، نوآوری، تحلیل سلسله مراتبی، تاپسیس فازی
  • سارا مجیدی، حمیدرضا فلاح لاجیمی*، عبدالحمید صفایی قادیکلایی صفحات 149-180
    ماموریت اصلی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی آموزش و پژوهش می باشد که تاثیر عمده ای بر رشد و توسعه کشور ایفا می کنند. دانشگاه ها و مراکزآموزش عالی به طور فزاینده ای علاقه مند به ارزیابی عملکرد واحد های آموزشی خود، از نظر عملکرد آموزشی و عملکرد پژوهشی هستند، چرا که ارزیابی عملکرد علاوه بر پیچیدگی، نقش بسزایی در ارتقا کیفی دانشگاه دارد. هدف تحقیق حاضر، ارزیابی عملکردآموزشی، پژوهشی و کارآفرینی گروه های آموزشی دانشکده علوم اقتصادی و اداری دانشگاه مازندران طی سال های 94-97 می باشد که ورودی ها و خروجی های موثر از طریق بررسی ادبیات و نظر خبرگان تعین شده و از روش بهترین- بدترین جهت تعیین اوزان ورودی و خروجی ها استفاده شده است. نتایج حاصل از تحقیق نشان می دهد مهمترین بعد در عملکرد دانشگاهی، بعد آموزشی بوده و بعد پژوهشی و کارآفرینی تقریبا اهمیت یکسانی برای عملکرد گروه های آموزشی دارند. همچنین با توجه به ماهیت عملکردی دانشگاه در توسعه، نیاز است تمرکز گروه های آموزشی در حداکثر کردن خروجی ها باشد. متغیر های خروجی تعداد پذیرفته شدگان در مقاطع تحصیلات تکمیلی، طرح های پژوهشی مورد تصویب دانشگاه و درآمد حاصل از پروژه های صنعتی به ترتیب در ابعاد آموزشی، پژوهشی و کارآفرینی دارای بشترین اهمیت می باشند. نتیجه حاصل از آزمون ویلکاکسون نشان می دهد که رتبه های عملکردی هر یک از گروه های آموزشی در ابعاد عملکردی مستقل از هم نیست و ارتباط این ابعاد را تاکید می کند. استفاده از روش پیشنهادی در این تحقیق می تواند برای ارزیابی عملکردی گروه های آموزشی در دانشگاه ها برای تعیین ضعف ها و نقاط بهبود موثر باشد.
    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، کارآیی، روش بهترین بدترین، گروه های آموزشی، دانشگاه مازندران
  • احمد احمد جعفر نژاد چقوشی*، منوچهر منطقی، محمدرضا صادقی مقدم، محمد گشتاسبی صفحات 181-209

    هدف این مطالعه بررسی تاثیر پیشران ها و عوامل سازمانی شایستگی پلتفرمی بر عملکرد پلتفرم در شرایط عدم اطمینان محیطی و با در نظر گرفتن نقش میانجی گری شایستگی پلتفرمی در شرکت های دانش بنیان فعال در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و نرم افزارهای رایانه ای استان تهران است. این مطالعه از لحاظ هدف از نوع تحقیقات کاربردی بوده و از نظر گردآوری داده ها برای آزمون فرضیات توصیفی تحلیلی و از شاخه علی- معلولی است. برای جمع آوری داده ها، پرسشنامه های استاندارد بین مدیران عالی این شرکتها توزیع گردید که از 250 پرسشنامه توزیع شده، 150 پرسشنامه عودت داده شد. از این تعداد 141 مورد قابل استفاده بود و با نرم افزار پی ال اس تجزیه و تحلیل شد. نتایج تحلیل داده ها نشان می دهد که پیشرانهای سازمانی بجز تداوم تیم توسعه پلتفرم به صورت مثبت و معناداری شایستگی پلتفرمی را تحت تاثیر قرار می دهند و همینطور این پیشرانها با نقش میانجی گری شایستگی پلتفرمی عملکرد پلتفرم را تحت تاثیر می گذارند. همچنین نتایج حاکی از این بود که ابعاد عدم اطمینان محیطی رابطه میان پیشرانهای سازمانی- شایستگی پلتفرمی را به صورت کاهشی تعدیل می نماید. تاثیر مثبت و معنادار شایستگی پلتفرمی بر عملکرد پلتفرم نیز مورد تایید قرار گرفت.

    کلیدواژگان: پلتفرم فناورانه، شایستگی پلتفرمی، عدم اطمینان محیطی، شرکتهای دانش بنیان حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات
  • مهران رضوانی*، نادر سیدامیری، بهنام میرزایی صفحات 211-238

    امروزه وجود رسانه ها و شبکه های اجتماعی زمینه ساز بروز تعاملات اجتماعی و تبادلات اطلاعات بین مشتریان با یکدیگر و همچنین با کسب و کارها شده است. ازطرفی در استارتاپ های گردشگری استفاده از تبلیغات کلامی در شبکه های اجتماعی می تواند منجر به ایجاد ارزش مشترک شود. سوال اصلی تحقیق این هست که چگونه بازاریابی کلامی الکترونیک در شبکه های اجتماعی بر خلق ارزش مشترک در بین مشتریان استارتاپ های گردشگری تاثیرگذار است؟ بر این اساس 390 نفر مشتریان این صنعت در شهر تهران از طریق نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. این تحقیق با رویکرد کمی صورت گرفته و از نظر هدف کاربردی و از نظر نحوه گردآوری داده های تحقیق، توصیفی_پیمایشی بوده است. برای تجزیه و تحلیل داده های تحقیق در بخش آمار استنباطی از تکنیک مدل سازی معادلات ساختاری استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان داد بازاریابی کلامی الکترونیک تاثیر مثبت و معناداری بر خلق ارزش مشترک، نوآوری مفهوم خدمات جدید، نوآوری فرایند خدمات جدید و نوآوری  سیستم های فناورانه داشته است. همچنین نوآوری فرایند خدمات جدید و نوآوری سیستم های فناورانه تاثیر مثبت و معناداری بر خلق ارزش مشترک در استارتاپ های گردشگری داشته است.

    کلیدواژگان: بازاریابی کلامی الکترونیک، خلق ارزش مشترک، استارتاپ های گردشگری، نوآوری فرایند خدمات، نوآوری سیستم های فناورانه
  • محمدحسین اسدی گرجی، مجتبی طبری*، محمدرضا باقرزاده، یوسف قلی پور کنعانی صفحات 239-259

    با توجه به نقش کلیدی منابع انسانی در خلق مزیت رقابتی و لزوم برنامه ریزی برای مدیریت این دارایی ها، پژوهش حاضر در پی شناسایی استراتژی مدیریت منابع انسانی شرکت و سایر معاونت ها براساس رویکرد نقاط مرجع استراتژیک (SRP) و تعیین نوع ساختار سازمانی شرکت و واحدها به عنوان یکی از عوامل اثرگذار در اجرای استراتژی می باشد. نوآوری پژوهش حاضر شناسایی ساختار همسو با استراتژی های منابع انسانی بین واحدهای موجود در شرکت توزیع نیروی برق مازندران است. روش تحقیق پژوهش حاضر، به صورت توصیفی و پیمایشی است. در پژوهش از سه چک لیست جهت شناسایی متغیرهای متمایز و رهبری هزینه، متغیرهای استخدام از بازار کار داخلی و خارجی، تعیین استراتژی مدیریت منابع انسانی و تعیین نوع ساختار سازمانی استفاده شده است. جهت تجزیه وتحلیل داده ها از روش های آماره استنباطی استفاده شده است. یافته ها نشان داد؛ استراتژی منابع انسانی در کل شرکت از وضعیت مطلوبی برخوردار بوده و ساختار سازمانی برای اجرای آن همسو تشخیص داده شده اما بعضی از واحدها از لحاظ ساختار و نوع استراتژی باید اصلاحاتی را انجام دهند.

    کلیدواژگان: استراتژی، استراتژی منابع انسانی، ساختار سازمانی، مدل مرجع استراتژی منابع انسانی، شرکت توزیع برق
  • امیرمحمد کلابی*، سید حمید خداداد حسینی صفحات 261-287

    اخلاق و عوامل شکل دهنده ی آن از مهم ترین موارد تاثیرگذار بر سرنوشت بنگاه های اقتصادی و کسب وکارهای کارآفرینانه می باشند. لذا هدف پژوهش حاضر شناسایی و ارایه مدل اخلاق کارآفرینان در کسب وکارهای کوچک و متوسط ایرانی است. به منظور نیل به این هدف چارچوب پژوهشی آمیخته اکتشافی انتخاب شده است. نمونه انتخاب شده در مرحله کیفی شامل 10 نفر از کارآفرینان برتر و ملی معرفی شده از سوی وزارت کار و امور اجتماعی و نمونه ی آماری مرحله کمی 147 نفر از کارآفرینان برتر هستند. ابزار گردآوری داده ها در مرحله کیفی بررسی متون اسلامی و احادیث و روایات همچنین انجام مصاحبه های نیمه ساختاریافته می باشد؛ در مرحله کمی نیز از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شده است. جهت تجزیه و تحلیل داده های کیفی روش تحلیل محتوا بکار گرفته شده و داده های کمی نیز با استفاده از نرم افزارهای معادلات ساختاری تجزیه و تحلیل شده اند. نتایج بیانگر آن است که عوامل موثر بر اخلاق کارآفرینان به ترتیب شامل عوامل اخلاقی کسب وکار در سیره انبیا و احادیث و روایات، اخلاق حرفه ای در محیط کلان کسب وکار، اخلاق حرفه ای در سطح سازمانی و اخلاق حرفه ای در سطح فردی می باشند.

    کلیدواژگان: اخلاق، اخلاق در کسب وکار، اخلاق حرفه ای کارآفرینان، کارآفرینی اسلامی، کسب وکارهای کوچک و متوسط
  • حامد محمدی شهرودی، فریبرز رحیم نیا*، غلامرضا ملک زاده، علیرضا خوراکیان صفحات 289-313
    هدف پژوهش حاضر، مفهوم سازی زوایایی بدیع از «انواع سازمان های تاب آور» می باشد. فلسفه پژوهش بر اساس رویکرد تفسیری، روش کیفی و استراتژی داده بنیاد با رویکرد ظاهر شونده است. جامعه مورد مطالعه، مدیران و خبرگان شرکت های تولیدی صنعت ساختمان هستند که در استان مازندران واقع شده اند. در این راستا با مدیران و خبرگان صنعت، مصاحبه های عمیق و نیمه ساختاریافته صورت گرفت. باتوجه به تحلیل  انجام گرفته، با استفاده از کدگذاری با روش گلیزر و دو مرحله کدگذاری حقیقی و نظری، در پایان مرحله کدگذاری نظری، با توجه به خانواده «اانواع» گلیزر، چهار نوع سازمان تاب آور شناسایی شد. این سازمان ها در یک طیف دوطرفه قرار دارند که در یک طرف طیف، سازمان های بقامحور و در طرف دیگر آن سازمان های رشدمحور قرار می گیرند. بین این دو طیف، سازمان های مقاومت محور و فرصت طلب هستند. رشدمحورها اثرگذارتر و در جستجوی فرصت ها هستند، درحالی که بقامحورها، اثرپذیرتر و در جستجوی حل مسئله می باشند. هر یک از این سازمان ها در طیف خاصی از تاب آوری قرار دارند و دارای جایگاه استراتژیک خاصی هستند. این جایگاه ها قابل تغییر است، لذا سازمان ها می توانند در دیدگاه ها و برنامه های استراتژیک خود، برای رسیدن به نوعی از سازمان، با تاب آوری بالاتر، برنامه ریزی و تلاش کنند.
    کلیدواژگان: سازمان های تاب آور، بقامحور، مقاومت محور، فرصت طلب، رشدمحور
  • غفار تاری*، حمیدرضا پرحلم صفحات 315-341
    هدف این پژوهش بررسی مدل ساختاری عوامل موثر بر بقاء و رشد استارت آپ ها در ایران می باشد. روش اجرای پژوهش حاضر توصیفی پیمایشی است. جامعه مورد مطالعه مدیران عامل و اعضای هیات مدیره استارت آپ ها در شهر تهران بودند که شامل 129 استارت آپ و تعداد جامعه آماری370 نفر می باشد. با استفاده از فرمول کوکران 182 نفر از آنان به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. پایایی پرسشنامه ها با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی مورد تایید قرار گرفت. روایی پرسشنامه ها با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی، روایی همگرا و روایی واگرا تایید شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها و طراحی مدل از ضریب همبستگی و مدل معادلات ساختاری با نرم افزار اسمارت پی ال اس استفاده گردید. نتایج تحقیق نشان داد که تاثیر منابع مالی، استفاده از فرصت های بازار، شناخت سلایق مشتری، هوش تجاری، نوآوری، سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه، قابلیت های بازاریابی و قابلیت های تکنولوژیکی بر بقاء و رشد استارت آپ ها مثبت و معنادار است ولی تاثیر دانش بازار و قابلیت های شبکه ای بر بقاء و رشد استارت آپ ها تایید نشد. دستاورد نهایی مقاله ارایه راهکارهایی درخصوص بقا و رشد استارت آپ ها می باشد.
    کلیدواژگان: بقا، رشد، استارتاپ، هوش، تجاری
|
  • Neda Hassan Poor, Hassanali Aghajani *, Davood Kia Kojouri, MohammadJavad Taghi Pourian Pages 13-40

    Human resources are the key elements to improve organizational performance. Among other aspects, in particular, this factor plays an important role in accelerating business agility in organizations. This study is aimed to investigate effective individual factors on the performance of accelerators. Due to research that, a Systematic Review has been implied as to the method, and pertaining this technique, coordinate and deep surfing has been done on the literature; so that, relevant qualitative and quantitative research works have been integrated together. The final examined results of this study are based on the finding of 35 papers. 39 open codes as the sum of the components of individual capabilities are extracted and from this, five main core codes are detected as demographic characteristics, psychological characteristics, job recruitment merits, personality dimensions, and Individual dynamics factors. Literature surfing has been done with more accentuation about psychological characteristics more than the other ones. As a result, it has been suggested that in order to improve the performance of accelerators, a keen eye must be kept on these three individual variables.

    Keywords: Systematic Reveiw, Capabilitie Individual, Performance, Accelerator
  • Seyed Mahdi Razavi, Moosa Bozorgasl *, Meysam Amiry Pages 41-65

    Public pension funds in Iran will encounter serious crises in coming years. These crises could be due to elder population, accumulation of government debts, increasing the number of pensioners in comparison with the current employees, inefficient management of investments, and lack of good investment policies. One of the solutions to tackle this problem is scientific and right asset allocation of pension funds. According to the strategic nature of these decisions, in this research, scenario planning was employed to identify the possible scenarios pension funds encountering with. In order to identifying the most important and relevant uncertainties and scenarios, a combination of Fuzzy Delphi Method, Wilson Matrix, and Morphological analysis were used. Findings depicted five scenarios of oil Inflation, currency inflation, non-oil inflation, and resistant economy are the most probable scenarios and pension funds will have to allocate their assets according to the characteristics of these scenarios. This research, proposes a new strand towards a better asset allocation and strategic planning for pension funds which should be followed by policy makers and decision makers.

    Keywords: Pension Fund, Social Security, Scenario Planning, Wilson Matrix, Morphological Analysis
  • Nader Amani, Hooshang Taghizadeh *, Soleyman Iranzadeh Pages 67-94
    Today, pure tools for creating and improving customer value are considered in the waste elimination process. Elimination of fundamental losses is considered to achieve economic, environmental and social sustainability. Accordingly, the purpose of this study is to discriminant analysis of supply chain stability clusters based on lean tools. In this study, data collection tools are two types of questionnaires designed to assess the stability of supply chain sustainability and assessment of lean manufacturing tools in small and medium industries of East Azerbaijan Province. To determine the validity of the questionnaires, construct validity based on factor analysis and Cronbach's alpha coefficient were used to determine their reliability. The statistical population of this study is all the small and medium industries in East Azerbaijan Province. To analyze the data, the analysis of the cluster analysis and audit analysis has been used. The results show that based on cluster analysis, firms can be grouped into three clusters, one of which is not known as stable cluster because of low scores. The results of discriminant analysis showed an audit function that shows the contribution of each of the lean tools in the separation between sustainability clusters and classified in two groups: complete and stable sustainability. It should be noted that the accuracy of this function is 98.1%.
    Keywords: Discriminant Analysis, Supply Chain Sustainability, lean tools, clustering, factor analysis
  • Sepehr Ghazinoory *, Zahra Mohammad Hashemi, Mehdi Sajadifar Pages 95-124

    Financial and tax incentives are considered as one of the most important and effective tools for countries to innovate in private enterprises. In order to analyze this hypothesis, the financial facilities and tax exemptions under the law for supporting knowledge-based firms will be considered and its impact on the performance of small knowledge-based firms in the ICT category will be evaluated. The Iranian “Knowledge-based Institutions” Act certifies selected high-tech firms as “knowledge-based” firms and offers them policy incentives (e.g. a fifteen-year sales tax exemption and low-interest financing for technology development and commercialization). With the approval of the law for supporting knowledge-based firms in 2010, a new wave in Iran’s science, technology and innovation system began with a focus on the knowledge-based economy and innovation-based. The impact of input and output additionality on these supports will be analyzed by examining changes in R&D manpower, new product, and sales of knowledge-based firms, before and after receiving different combinations of policy tools in Small-sized knowledge-based firms (with fewer than 50 employees). The 2k Factorial Design approach has been used to evaluate the impact of policies and the interaction of tools. The results show that the significant effect of facilities on R&D employees and the interaction effect of facilities and tax exemptions on new products. Therefore, it can be concluded that although the knowledge-based firms have been able to use the incentives to increase the R&D manpower and produce new products, they have not been very successful in selling these products in the market.

    Keywords: Knowledge-Based firms, R&D employee, New Product Sales, Additionality effect
  • Ayoub Mohammadian, *, Fatemeh Mirbagheri, Alireza Ghorbani Pages 125-148
    The increasing impact of innovative marketing strategies on the competitive advantage and business performance has led organizations to constantly apply new digital technologies for innovation in marketing mix. The advent of Internet of Things technology has made many innovations in businesses and marketing. Experts believe that IOT will revolutionize marketing by 2020. On the other hand, the development and diffusion of IOT is heavily influenced by market forces, legal conditions, technological infrastructures and interactions among them. Therefore, the purpose of this research is to prioritize the implications of IOT for innovation in marketing mix using these conditions. In this research, prioritization has been done using the opinions of experts familiar with the IOT technology and marketing. Analytic Hierarchy Process (AHP) method is used for weighting the critera and Fuzzy Topsis method is used for prioritizing. The research results indicate that market factors are more important than other factors and secondly, IoT implications in different marketing mix domains based on the mentioned criteria respectively include product, promotion, physical equipment, processes, locations, Price and people that have a higher priority for Iranian businesses. finally, it is suggested for developing IoT applications in the country, business executives should focus on business model design, ecosystem development, and the development of user-friendly services and policymakers should pay particular attention to implementing demand-side policies.
    Keywords: marketing mix, Internet of Things, Innovation, AHP, Fuzzy TOPSIS
  • Sara Majidi, Hamidreza Fallah Lajimi *, Abdolhamid Safaei Ghadikolaei Pages 149-180
    The main mission of universities and higher education centers is education and research that have a major impact on the growth and development of the country. Universities and higher education institutions are increasingly interested in evaluating the performance of their educational units in terms of educational performance and research performance, because performance evaluation, in addition to complexity, plays a major role in improving the quality of the university. The purpose of this study was to evaluate the educational, research and entrepreneurship performance of educational departments of Faculty of Economics and Administrative Sciences in University of Mazandaran during 1394-1397. Best-Worst Method Used to determine the input and output weights. The results show that the most important dimension of academic performance is the educational dimension, and the research and entrepreneurship dimension are almost equally important for the performance of educational departments. Also, given the functional nature of the university in development, there is a need for focus departments to maximize output. The results of the Wilcoxon test show that the performance ratings of each of the training departments are not independent in performance dimensions and emphasize the relevance of these dimensions. Using the proposed method in this study can be effective for evaluating the performance of educational departments in universities to identify weaknesses and improvement points.
    Keywords: Performance evaluation, Efficiency, University departments, Best-Worst Method, University of Mazandaran
  • Ahmad Jafarnejad Chaghooshi *, Manouchehr Manteghi, MohammadReza Sadeghi Moghadam, Mohammad Goshtasbi Pages 181-209

    The purpose of this study was to investigate the effect of organizational antecedents and factors on platform performance in environmental turbulence and considering the role of Platform competency mediation in knowledge-based firms active in the field of ICT and computer software in Tehran province. In terms of purpose this research is an applied study and in terms of data gathering to test hypotheses is descriptive-analytic. To collect the data, standard questionnaires were distributed among senior executives and experts of these companies, out of 250 distributed questionnaires, 150 were returned and of these, 141 were usable and analyzed by PLS software. The results of the data analysis show that organizational factors positively and significantly affect platform competency, except for the continuity of the platform development team, and also affect the performance of the platform through mediating role of platform competency. The results also indicated that the environmental turbulence dimensions moderated the relationship between organizational factors-platform competences. The positive and significant impact of platform competency on platform performance was also confirmed.

    Keywords: Technological platform, Platform competence, Environmental turbulence, knowledge-based firms in the field of ICT
  • Mehran Rezvani *, Nader Seyyedamiri, Behnam Mirzaee Pages 211-238

    Today, the existence of media and social networks is the basis for the emergence of social interactions and the exchange of information between customers, as well as with businesses. These interactions, which include EWOM communication, can provide the basis for knowing the needs and demands of the customer, thus creating a common value between the customer and the service provider. The tourism industry, especially the tourism start-ups, is one of the most important issues that need to take advantage of this capacity. Therefore, the main question of this research is What does the effect of EWOM marketing on social networks on value co-creation among the startups of tourism customers? Accordingly, 390 customers of this industry in Tehran were selected through simple random sampling. This research has been carried out with a quantitative approach and in terms of purpose, an applied research and a descriptive-survey method in terms of collecting research data. To analyze the data, in analytical statistics, structural equations modeling technique with Partial Least Squares Approach were used. The results of the research showed that the EWOM marketing has a positive and significant effect on the value co-creation, new service concept innovation, new service process innovation and technological system innovation. Also, the new service process innovation and the technological system innovation have had a positive and significant impact on the value co-creation in the start-ups of tourism.

    Keywords: EWOM marketing, Value co-creation, Tourism start-ups, Service process innovation, Technological system innovation
  • MohammadHossein Asadi Gorji, Mojtaba Tabari *, Mohammadreza Bagherzadeh, Yosef Gholipour Kanani Pages 239-259

    According to the key role of human resources in creating competitive advantage and necessity of planning for managing these assets, this research wants to identify the strategy of human resources management and other deputies of the company based on strategic reference point approach (SRP) and determining organizational structure of company and units as one of effective factor in implementing strategy. The innovation of the present study is to identify a structure in line with human resource strategies between the existing units in Mazandaran Power Distribution Company. Research method Is descriptive and survey and on goal point of view it is fundamental and functional. In this research we used three check lists to identify difference and cost management variables, variables of recruitment from domestic and foreign labor market, and to determine human resources strategy and organizational structure used. For analyzing data, we used statistical methods. Results show human resources strategy has desired state and organizational structure matches for implanting it but some units should be modified in terms of structure and strategy.

    Keywords: Strategy, Human Resource Management Strategy, Organizational Structure, Human Resource Strategy Reference Model, Power Distribution Company
  • AmirMohammad Colabi *, Seyed Hamid Khodadad Hosseini Pages 261-287

    Ethics and its determinants are of the most important factors influencing the fate of firms and entrepreneurial businesses. Nowadays, the growing attention to ethical issues in workplaces has caused the organizations tend to set ethical codes. However, the results of recent studies show that the ethical organizations will obtain more benefits over a long period and will gain better performance. So this issue has caused the ethical values of organization be an important part of the organization’s culture. So, the purpose of this study is identifying factors affecting entrepreneurial ethics in small and medium-sized businesses in Iran. The study is done using exploratory mixed method. The sample in qualitative part composed of 10 excellent national entrepreneurs acclaimed by Ministry of labor and social Affairs and in quantitative part includes 147 excellent entrepreneurs. Data collected by reviewing the literature and interviewing for qualitative purpose and by researcher-made questionnaire for quantitative part. Content analysis is done to analyze the qualitative data and quantitative data is analyzed using structural equation modelling software. The results show that ethical factors in Prophetic Sirah and narrations, professional ethics in individual and organizational levels and in micro and macro business environments are the main factors affecting entrepreneurial ethics.

    Keywords: Ethics, Business Ethics, Professional Ethics of Entrepreneurs, Islamic Entrepreneurship, Small, Medium Enterprises
  • Hamed Mohammadi Shahahroodi, Fariborz Rahimnia *, Gholamreza Malekzadeh, Alireza Khorakian Pages 289-313
    The aim of this study is to conceptualize novel aspects of the "types of resilient organizations". The research philosophy is based on the interpretive approach. The strategy of this research is the grounded approach based on the Glaserian emerging approach. The study population includes executives and experts from companies that manufacture in the construction industry and are located in Mazandaran province, Iran. In this regard, in-depth and semi-structured interviews were conducted with industry managers and experts. According to the analysis, using Glaser coding approach, and two actual and theoretical encodings, At the end of the theoretical coding stage, four types of resilient organizations were identified according to the Glaser's "Types" family. According to the research findings, these organizations are in a two-way spectrum at one end of which are survival-oriented organizations, and at the other end are growth-oriented organizations. Between these two ends are resistance-oriented and opportunistic organizations. Growth-oriented organizations are more effective and looking for opportunities, while survival-oriented organizations are more passive and looking for problem solving. Each of these organizations is at a certain continuum of resilience. they have a certain strategic position. These position can be changed. so They can plan and work to reach higher resilience type of organization in their strategic views and plans.
    Keywords: Resilient organizations, Survival-oriented, Resistant-oriented, Opportunist, growth-oriented
  • Ghaffar Tari *, Hamidreza Porhelm Pages 315-341
    The aim of this study is to investigate the structural model of factors affecting survival and growth of startups in Iran. The method of this research is descriptive survey. The research population was Managing Directors and Board Members of the Startups in Tehran that includes 129 startups and 370 members. 182 people were selected as samples based on Cochran's formula. A researcher-made questionnaire was used to collect data. The reliability of the questionnaire was confirmed by Cronbach alpha coefficient and the composite reliability. Validity of the questionnaire was verified using confirmatory factor analysis, convergent validity and divergent validity. The structural equation modeling was used for data analyzing with SMARTPLS software. The results showed that financial resources, market opportunities, customer recognition, business intelligence, innovation, investment on research and development, marketing capabilities and technological capabilities had a positive and significant effect on survival and growth of startups but the effect of market knowledge and networking capabilities on survival and growth of startups was not confirmed. The final achievement of the paper is to provide guidelines for the survival and growth of startups.
    Keywords: Survival, Growth, Startups, Business, intelligence