فهرست مطالب

جامعه شناسی سیاسی جهان اسلام - پیاپی 16 (بهار و تابستان 1399)

مجله جامعه شناسی سیاسی جهان اسلام
پیاپی 16 (بهار و تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/05/22
  • تعداد عناوین: 15
|
  • فرشته بهرامی پور*، قدرت احمدیان، فرزاد رستمی صفحات 1-32
    ساخت اجتماعی تکنولوژی به نقش تکنولوژی به عنوان بخشی از سیستم سیاست بین الملل توجه دارد و مهم ترین بحث آن معنایابی فناوری در درون روابط و ساخت اجتماعی و نقش انسان در این معنایابی است. بدین ترتیب تکنولوژی و ارتباط آن با سیاست و اجتماع از مسایل مهم در پژوهش های معاصر است. هدف از این پژوهش، روشن شدن رابطه ساخت اجتماعی تکنولوژی های اجتماعی جدید و منازعات بیناهویتی در خاورمیانه است. به دلیل آنکه ساخت اجتماعی جامع ترین و رایج ترین مفهوم نظریه ساخت اجتماعی تکنولوژی است، بنابراین نگارنده پژوهش درصدد کاربست نظریه ساخت اجتماعی تکنولوژی برای تحلیل تشدید منازعات بیناهویتی در خاورمیانه پس از جنگ سرد است. براساس نظریه ساخت اجتماعی تکنولوژی، در دوره جنگ سرد به دلیل عدم گسترش تکنولوژی های اجتماعی، منازعات هویتی غالبا به شکل سنتی و در سطح داخلی جریان داشت؛ اما با پایان جنگ سرد و گسترش روزافزون تکنولوژهای جدید اجتماعی، سیستم منطقه ای خاورمیانه وارد موجی از تشدید منازعات بیناهویتی در سه سطح درون دولتی، بین دولتی و فرادولتی شد. از این رو سوال اصلی این است که علت اصلی رشد منازعات بیناهویتی در خاورمیانه پس از جنگ سرد چیست؟ بر این اساس، این پژوهش با اتخاذ روشی توصیفی- تحلیلی درصدد تبیین این فرضیه نوآورانه است که به نظر می رسد، تکنولوژی های اجتماعی جدید رشدیافته در بستر وب باعث تشدید منازعات بیناهویتی در ساخت اجتماعی منازعه آمیز خاورمیانه پس از جنگ سرد شده است. یافته های پژوهش حاکی از آن است که گسترش شبکه های اجتماعی جدید در خاورمیانه باعث شده است که هویت های مختلف خاورمیانه از این فضا برای افزایش جایگاه، قدرت و منافع خود استفاده کنند که به تقابل و افزایش منازعات بیناهویتی این منطقه منجر شده است.
    کلیدواژگان: تکنولوژی های اجتماعی، خاورمیانه، ساخت اجتماعی تکنولوژی، منازعات بیناهویتی
  • اکبر اشرفی* صفحات 33-56
    بقا و یا شکست انقلاب‎ها یکی از موضوعات مورد علاقه جامعه شناسی سیاسی است. این مقاله به دنبال بررسی نقش نهادسازی در استمرار انقلاب اسلامی و ایجاد ثبات در نظام جمهوری اسلامی ایران است. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مسیولان انقلابی برای کنترل وضعیت نابسامان کشور به فکر تاسیس نهادهای انقلابی افتادند. این کار در کنار سازمان دهی امور، ضمن جلب مشارکت مردم در اداره کشور، پشتوانه مردمی نظام انقلابی را به نمایش می گذاشت. مهم ترین نهادسازی در جمهوری اسلامی ایران، تاسیس نهاد ولایت فقیه بوده است. این نهاد ابتکاری و بسیار مهم، علاوه بر این که به طور رسمی بر اساس قانون اساسی با سه قو مقننه، مجریه و قضاییه در تعامل است، از سوی دیگر خود این نهاد کلیدی، نهادساز است و بر اساس مصالح نظام اسلامی و نیازمندی های آن، به نهادسازی پرداخته و نهادهای سیاسی مثل شورای انقلاب اسلامی، دولت موقت، نهادهای نظامی- امنیتی مثل کمیته های انقلاب اسلامی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نهادهای اقتصادی مثل بنیاد مستضعفان، جهاد سازندگی و کمیته امداد امام خمینی، نهادهای قضایی مثل دادگاه انقلاب اسلامی و نهادهای علمی- فرهنگی مثل دانشگاه ها و پژوهشگاه های جدید را تاسیس کرده است. این مقاله به دنبال پاسخ به این سوال اصلی است که مبانی نهادسازی در جمهوری اسلامی و تاثیر آن در ایجاد ثبات سیاسی و مهار بحران ها چیست؟ در پاسخ به سوال فوق، فرضیه اصلی به این شرح مطرح شده است که مبتنی بر اندیشه ولایت فقیه و قانون اساسی، جمهوری اسلامی ایران اقدام به نهادسازی‎ در ابعاد مختلف سیاسی، نظامی، امنیتی، اقتصادی، قضایی و علمی کرده و این نهادها موجب مهار بحران های داخلی و خارجی نظام جمهوری اسلامی ایران شده است. روش نهادگرایی، روش منتخب برای تبیین موضوع این مقاله است. رهیافت نهادی به عنوان یکی از ستون های اصلی علوم سیاسی، بر قواعد، رویه ها و سازمان های رسمی حکومت تمرکز می یابد
    کلیدواژگان: نظام جمهوری اسلامی ایران، ولایت فقیه، نهادسازی، مردم سالاری دینی، ثبات سیاسی
  • محسن عبداللهی* صفحات 57-78
    عقاید و ارزش های دینی، نقش مهم در سمت گیری های سیاسی و اجتماعی دارند و سرچشمه ی دگرگونی های بنیادین می باشند. انقلاب ها و حرکت های اجتماعی و سیاسی نیز از این معیارها نشات گرفته و بسیاری از تحولات تاریخ با بهره گیری از اندیشه ی دینی رقم خورده است. اندیشه ی دینی تحول خواه بسیار متفاوت از تحول خواهی غیردینی، در مواجهه با گفتمان های جهان اسلام و از جمله انقلاب اسلامی ایران، است. این گفتمان ها در قالب گفتمان تجدید حیات طلبی در جهان اسلام، گفتمان تحول خواهی اجتماعی و سیاسی در تاریخ معاصر ایران و گفتمان انقلاب اسلامی با محوریت اندیشه های امام خمینی (ره) قابل تبیین است. پرسش این است که آیا اندیشه ی دینی تحول خواه در تکوین و توسعه گفتمان های اصلی در جهان اسلام تاثیرگذار بوده است؟ با توجه به این مفروض که اندیشه ی دینی برای رفع نابسامانی های اجتماعی، بازگشت به اصول راستین اسلامی و تلفیق نوگرایی با ارزش ها و احکام دینی می کوشد و با کنکاش در اندیشه های علماء دینی مبارز، چنین برمی آید که گفتمان های جهان اسلام در راستای آگاهی بخشی دینی و اعتراض نسبت به نابسامانی های اجتماعی و سیاسی فعال بوده است. پس می توان گفت اندیشه ی دینی تحول خواه در یک روند تکاملی، این گفتمان ها و ازجمله گفتمان انقلاب اسلامی ایران را مورد تاثیر خود و تحت الشعاع قرار داده است.
    کلیدواژگان: گفتمان، امام خمینی (ره)، تحول خواهی اجتماعی و سیاسی، تحول خواهی دینی، انقلاب اسلامی
  • فردوس عبداللهی، زاهد غفاری هشجین* صفحات 79-104
    نظام تعلیم و تربیت در هر جامعه ای از ارکان مهم آن جامعه محسوب می شود. بعد از انقلاب اسلامی ایران در سال 1357، نظام تعلیم و تربیت ایران متناسب با اهداف و آرمان های انقلاب اسلامی دچار تغییر و تحول شده و به نوبه خود از اهمیت و جایگاه ویژه ای در جامعه برخوردار است. این مقاله به دنبال شناخت جایگاه حوزه مطالعات انقلاب اسلامی در نظام آموزش عالی ایران و در پی پاسخ به این سوال اصلی است که این حوزه مطالعاتی چه جایگاهی در نظام آموزش عالی ایران دارد؟ برای پاسخ به این سوال و سوال های فرعی مربوط تلاش شده است از روش کیفی تحلیل اسنادی استفاده شود. برای جمع آوری داده ها از منابع مختلف از ابزار فیش برداری بهره گرفته شده است. بر اساس یافته های تحقیق ابتدا به نهادها و ساختارهای کلان متصدی در حوزه مطالعات انقلاب اسلامی نظیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه ها و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اشاره شده است. سپس قوانین و سیاست گذاری های کلان نظام آموزشی کشور مثل سند چشم انداز جمهوری اسلامی ایران، سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری، نقشه جامع علمی کشور، قانون برنامه پنجم توسعه و سند تحول بنیادین کشور دراین باره مورد بررسی قرار گرفته است. در ادامه در ارتباط با ساختارها و تشکیلات آموزشی و پژوهشی مرتبط با فعالیت های حوزه مطالعات انقلاب اسلامی، به مصادیقی از دانشگاه ها و موسسات آموزشی و پژوهشی اشاره شده است. در انتها برنامه ها و رشته های آموزشی مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری و همچنین برخی فعالیت های پژوهشی حوزه مطالعات انقلاب اسلامی مورد مطالعه قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: مطالعات انقلاب اسلامی، نظام آموزش عالی، مطالعات بین رشته ای، ساختار و تشکیلات، برنامه ها و رشته ها
  • حجت کاظمی*، مریم نظامی صفحات 105-130
    هدف این مقاله ترسیم چشم انداز آتی توسعه در منطقه خاورمیانه، بر اساس شناسایی روندهای جاری در منطقه است. بر اساس الگوی تحلیل روند در مطالعات آینده پژوهی، ترسیم چشم اندازی عالمانه درباره آینده یک کشور یا منطقه یا جهان، منوط به شناسایی و تحلیل کلان روندهای جاری در هریک از این سطوح است. کلان روندها آن دسته از تحولات بنیادین را شامل می شوند که دامنه و گستره تاثیر بالایی دارند و آینده در پرتو آن ها ساخته می شود. مطابق رویکرد فوق، مقاله با تمرکز بر مقطع زمانی پس از سال 2003، پنج کلان روند را در سطح منطقه خاورمیانه شناسایی کرده است: 1. تشدید آشوب منطقه ای؛ 2. بحران ساختار دولت- ملت و شکل گیری دولت های شکننده و شکست خورده؛ 3. بحران های زیست محیطی تشدید شونده؛ 4. تحول در الگوی تولید و مصرف انرژی و افول موقعیت خاورمیانه در تامین انرژی جهانی؛ 5. خروج سرمایه های انسانی و مادی و بحران انباشت. مقاله ضمن تشریح هرکدام از این روندها، در پی نشان دادن آن است که این روندهای بحرانی خصلتی درهم تنیده داشته و یکدیگر را تشدید می کنند و به احتمال زیاد در سال های آینده بر ابعاد آن ها افزوده خواهد شد. نتیجه گیری مقاله آن است که بر بستر چنین کلان روندهایی می توان انتظار داشت که چشم انداز توسعه برای بخش عمده ای از کشورهای منطقه در سال های آتی تیره وتار خواهد بود.
    کلیدواژگان: آینده پژوهی، خاورمیانه، کلان روند، توسعه، بحران
  • فاطمه قربانی، مهدی نادری* صفحات 131-158

    بسیج مردم در تحولات سیاسی اجتماعی و اقدامات دولت ها در امر سیاست گذاری و برنامه ریزی حداقل در ظاهر با هدف بیشینه کردن سعادتمندی جامعه و کمینه کردن تلخکامی ها رقم می خورد. الگوهای حکمرانی در تاریخ حیات سیاسی اجتماعی بر اساس فهمی که از سعادتمندی جامعه داشته اند؛ رفتارهای مشروع یا غیرمشروعی انجام داده اند. تحولات سیاسی و اجتماعی در ایران پیشا انقلاب که منتهی به انقلاب اسلامی شد و همچنین پسا انقلاب اسلامی تا حدودی متاثر از سیاستگذاری ها و برنامه ریزی دستگاه حکمرانی، توقع و انتظارات و حمایت ها و مخالفت های مردم است، امری که بصورت بنیادین ریشه در فهم و درک مسئله سعادتمندی جامعه در دیدگاه دولتمردان و مردم دارد. نظر به اهمیت این مسیله، این مقاله با روش کیفی از نوع معناشناسی درصدد پاسخگویی به این سوال اصلی است که در دیدگاه رهبر انقلاب اسلامی سعادت چگونه چیزی ست و الزامات و موانع فکری - سیاسی سعادتمندی در جامعه کدام اند؟یافته ها بر این نکته تاکید دارد که سعادتمندی جامعه در دیدگاه رهبری به معنای «فراهم آوردن زیست مومنانه برای نیل به لقاء الهی» است و ناظر بر حیات دنیوی و اخروی جامعه و ابعاد مادی (امنیت، رفاه، بهداشت، عدالت و پیشرفت) و معنوی زندگی (التزام به فضایل اخلاقی و اجتناب از رذایل اخلاقی) می باشد. سعادتمندی جامعه منوط به لوازم فکری (حاکمیت اسلام)، لوازم نهادی (سبک زندگی اسلامی، خانواده، مسجد و...)، لوازم ساختاری (نظام سیاسی اسلامی و حکمرانی اسلامی) و لوازم قانونی (التزام به اسناد بالادستی) است. و موانع سعادتمندی جامعه نیز موانع فکری (حاکمیت غیر اسلامی)، موانع فردی (باور و اخلاق غیر اسلامی)، موانع اجتماعی (سلطه، وابستگی، تفرقه) و موانع ساختاری (نظام سیاسی غیر اسلامی) است. در دیدگاه آیت الله خامنه ای الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت به مثابه «برنامه راهبردی جامعه سعادتمند»، تمدن نوین اسلامی به مثابه «بستر شکل گیری جامعه سعادتمند» و حیات طیبه اسلامی به مثابه «مدل آرمانی جامعه سعادتمند» ایفای نقش می کنند.

    کلیدواژگان: سعادت، حیات طیبه، جامعه اسلامی، سیاست، آیت الله خامنه ای
  • وحید خاشعی ورنامخواستی*، سید محمدمنصور پور مولا صفحات 159-184

    پژوهش حاضر به تبیین الگوی تاثیر گفتمان سیاسی بر تعاملات بازرگانی خارجی ایران و اتحادیه اروپا در دولت احمدی نژاد (1384 تا 1392) می پردازد. روش تحقیق مورد استفاده، روش آمیخته (کیفی و کمی) است. به طوری که در این مقاله برای ارایه مدل از روش نظریه پردازی داده بنیاد استفاده گردید و با روش نمونه گیری هدفمند با 10 نفر از خبرگان حوزه گفتمان سیاسی و روابط بین الملل و سیاست خارجی ج. ا. ایران مصاحبه شده و نتایج با استفاده از سه مرحله کدگذاری (باز، انتخابی و محوری) تحلیل و مورد تفسیر قرار گرفت. سپس مدل ارایه شده در مرحله کیفی به صورت کمی آزمون گردید. نتایج این پژوهش تاثیر مقوله های «سیاست خارجه هنجارشکنانه نظام موجود بین الملل»، «سیاست خارجه شرق گرا»، «دیپلماسی مردم محور» و «تاکید بر حقوق هسته ای» بر بعد سیاست خارجه تهاجمی و دیپلماسی مردم محور و همچنین تاثیر مقوله های «ایستادگی انقلابی (انقلابی گری)» و «معنویت گرایی» و «عدالت محوری» بر بعد آرمان گرایی را در دولت احمدی نژاد مورد تایید قرار می دهد.

    کلیدواژگان: گفتمان سیاسی، تعاملات بازرگانی، سیاست خارجه تهاجمی، دیپلماسی مردم محور، آرمان گرایی
  • علی محمد حاضری*، کامران گشنیزجانی صفحات 185-210
    تحقیق حاضر می کوشد با به کارگیری مفاهیم «نسبت دهی فرصت/تهدید» و «ساختار فرصت گفتمانی» در نظریه های جنبش اجتماعی و استراتژی روشی مقایسه تفریدی به این پرسش پاسخ دهد که چرا درحالی که گروه های سیاسی غیراسلام گرا و در سطحی وسیع تر عموم مردم در ایران، مشتاقانه به استقبال اعتراضات روحانیون اسلام گرا در د ی 1356 رفتند، بسیاری در مصر، از همان ماه های نخستین، با احتیاط و حتی نگرانی نظاره گر حضور سازمان اسلام گرای اخوان المسلمین در صحنه انقلاب 2011 بوده اند؟ مطابق نتایج این تحقیق، در ایران دهه 1350، اهمیت یافتن مبارزه با «استعمار فرهنگی» در چهارچوب گفتمان های «غرب زدگی» و «بازگشت به خویشتن»، زمینه فکری اتحاد میان روحانیون مبارز و شمار قابل توجهی از روشنفکران و گروه های سیاسی را فراهم کرده بود و علاوه بر این، ازآنجاکه رسیدن روحانیون به قدرت دولتی در تاریخ معاصر ایران مسبوق به هیچ سابقه ای نبوده و امری دور از ذهن بود، سایر گروه های سیاسی مخالف، حضور روحانیون مبارز را در سیاست همچون فرصتی سیاسی برای خود در نظر می گرفتند.
    با گذر از ایران 1356 به مصر 2011 و به دنبال پایان یافتن جنگ سرد و تاثیرات «موج سوم گذار به دمکراسی»، ایدیولوژی لیبرالیسم در سطح جهانی هژمونیک شده و زمینه ساز تنش های فکری و ارزشی متعددی بین اسلام گرایان و شماری از گروه های سیاسی شده بود. افزون بر این تغییر گفتمانی، آمیزه ای از دلایل گوناگون باعث شد تا سایر گروه های سیاسی به حضور اسلام گرایان اخوانی در بحران انقلابی اگرنه همچون تهدیدی سیاسی، دست کم با احتیاط بسیار بنگرند، از جمله: الف- بروز اسلام گرایی تروریستی در مصر و خاورمیانه؛ ب- تصویر منفی رسانه های غربی و عربی از نتایج انقلاب اسلامی در ایران؛ پ- عقب نشینی دولت مبارک از برخی سیاست های سکولار خود و در نتیجه تقویت اسلام محافظه کار؛ ت- ظهور و محبوبیت «واعظان نو» که مبلغ اسلامی شخصی و «غیرسیاسی» بودند؛ و ث- سابقه حضور بلند مدت اخوان المسلمین در سیاست رسمی مصر و توان سازمانی بسیار بالای آن ها.
    کلیدواژگان: اسلام گرایی، نسبت دهی فرصت، تهدید، ساختار فرصت گفتمانی، انقلاب
  • سید جواد صالحی*، رسول صفی زاده صفحات 211-238
    گروه تروریستی - تکفیری داعش به عنوان یکی از مدرن ترین و به روزترین گروه های تروریستی جهان دارای بدنه اجتماعی از همه نوع افراد اعم از هر دو جنس زن و مرد بوده است. لذا نقش جنسیت و کارکردهای آن در چنین دولتی خود خوانده برای دستیابی به هدف اصلی آن یعنی تحقق دولت اسلامی (خلافت اسلامی) همواره مورد توجه سرکردگان گروه داعشی بوده است. بر همین اساس چیزی که دراین بین مفروض واقع می شود باور به این امر است که داعش در استراتژی های مبارزاتی خود از هر دو جنس زن و مرد بهره گرفته؛ اما اینکه جنسیت زن و مرد از چه جایگاهی در استراتژی های مبارزاتی برخوردار هستند؟ و چه کارکردی برای تحقق دولت اسلامی داشته اند؟ پرسشی است که تلاش می شود در این پژوهش با رویکردی تحلیلی- تبیینی و با بهره گیری از منابع کتابخانه ای و اینترنتی به آن پاسخ داده شود. در این پژوهش با بهره گیری از نظریه کارکردگرایی تالکوت پارسونز در پاسخ به پرسش طرح شده تلاش شده به این فرضیه جامه عمل پوشانده شود که؛ در گروه تروریستی- تکفیری داعش، جنسیت بر مبنای کارکرد آن تفکیک شده است و هر دو جنس زن و مرد بر مبنای کارکردی که از منظر جنسیتی، تبلیغی، دولت سازی، ملت سازی، نظامی و... برایشان تعریف شده به فعالیت در راستای تحقق دولت اسلامی پرداخته اند و تنها در مواقع اضطرار همچون فرار و نبود مبارزان مرد و... شاهد تداخل فعالیت های جنسیتی داعش آن هم در برخی فعالیت ها بوده ایم.
    کلیدواژگان: داعش، کارکردگرایی، جنسیت، دولت سازی، ملت سازی
  • رضا گرشاسبی*، علی کریمی صفحات 239-262
    پدیداری هویت های شیعه- ایران ستیز، تاکنون، از پدیده های آشکار و هویدا در خاورمیانه بوده است. فرضیه نوشته حاضر آن است که این پدیده به درازا می کشد و در آینده نیز نمایان می شود؛ لذا این نوشتار، با در نگریستن به واقعیات سامان خاورمیانه و کشوری چون عراق، بر اساس رویکردی آینده پژوهانه و کاربست روش باریک نگر «تحلیل لایه ای علت ها»، به دنبال پاسخ دادن به این پرسش است که چرا هویت های شیعه- ایران ستیز در آینده نیز نمودار خواهند شد؟ برای یافتن پاسخ، این انگاره تقریر می شود که بنا به وجود سه لایه از علت های «ساخت اجتماعی و سیاسی»، «بافت گفتمانی» و «پرداخت افسانه ای» این هویت ها در آینده نیز سر بر خواهند کشید. این سه لایه کارکردی به هم پیوسته و درهم تنیده دارند؛ لایه نخست آدم های (سوژه ی) سرخورده و به ستوه آمده می آفریند، لایه دوم سرخوردگان را بسیج می کند و سرانجام، افسانه برمی انگیزاند و به کنش رهنمون می شود. یافته ها نشان می دهد که این لایه ها تنومند و نهادینه اند و به سادگی، موجبات پدیداری چنین هویت هایی را فراهم می آورند؛ ازاین رو، ایجاد تغییر در ساختارها و رفتارهای برسازنده ی هویت های شیعه - ایران ستیز امری ضروری و گریزناپذیر است؛ گرچه دگردیسی در لایه ی ساختاری نیز، به میزان فراوان، می تواند به تنهایی مانع از چنین فرجام تنگ و ناگواری شود
    کلیدواژگان: آینده پژوهی، تحلیل لایه ای علت ها، خاورمیانه و عراق، گفتمان و افسانه، هویت های شیعه- ایران ستیز
  • فاطمه گلابی*، زهرا دلاورقوام صفحات 263-284

    هدف اصلی تحقیق، تحلیل گفتمان حاکم بر جامعه علمای دینی و چگونگی تاثیر گفتمان حاکم بر جامعه علمای دینی بر ترویج مناسک گرایی در تعزیه بوده است. تلاش تحقیق بر آن است تا ریشه های شکل گیری مناسک گرایی را در فضای گفتمانی علمای دینی تشیع و متعلقات عزاداری مذهبی بررسی کند. روش تحقیق از نوع تحقیق کیفی و تکنیک بکار گرفته شده تکنیک تحلیل گفتمان هست. در بررسی مفاهیم از تحلیل گفتمان «لاکلا و موفه» و در بررسی علی این رویکرد از تحلیل گفتمان «نورمن فرکلاف» استفاده گردیده است.بر اساس مصاحبه ها و تحلیل آن ها دال های حاکم بر فضای گفتمانی جامعه علمای دینی تشیع در بعد از انقلاب اسلامی ایران را می توان در قالب حضور ضعیف در مراسم تعزیه، نقص محتوای سخنرانی، کاهش مقبولیت، وابستگی مالی و ضعف مهارت های کلامی؛ در مقابل حضور مستمر علمای دینی قبل از انقلاب اسلامی ایران در مراسم تعزیه حسینی، غنای محتوای سخنرانی، عدم وابستگی مالی و داشتن مهارت های کلامی خلاصه کرد.طبق یافته های تحقیق، گفتمان حاکم بر جامعه علمای دینی تشیع در ایران در قیاس با گذشته (قبل از انقلاب اسلامی) سمت و سویی مناسک گرایانه و منفعت طلبانه به خود گرفته است و چهره ای که از دین ارایه شده «غیر عرفی» است. یکی از نشانه های «دین غیر عرفی» و دینی که مناسباتی تمامیت خواه و غیر مردمی به خود گرفته، در امتزاج نامتوازن دو نهاد دین و سیاست نهفته است. در یک استنتاج کلی می توان گفت، غلبه «دین غیر عرفی» و منفعت طلبانه با «حذف روح پرسشگری در جامعه» و «تغییر در مناسک بومی جوامع» منجر به ترویج مناسک گرایی در تعزیه شده است

    کلیدواژگان: مناسک گرایی، تحلیل گفتمان، عرفی شدن، امتزاج دین و سیاست، نظریه بازارهای دین
  • سارا فلاحی*، مهدی شاه ولی صفحات 285-310
    پیاده روی اربعین به عنوان یکی از مهم ترین حرکت های سیاسی-مذهبی جهان، می تواند از منظرهای گوناگون مورد بررسی قرار گیرد. نوشتار حاضر با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی به دنبال بررسی نشانه شناسی پیاده روی اربعین و رابطه آن با حکومت مهدوی است. از منظر این مقاله پیاده روی اربعین هم حامل نشانه ها و نمادهای ظاهری و هم نشانه ها و نمادهای مفهومی و معناگرایانه حکومت مهدوی است. درواقع پیاده روی اربعین می تواند نماد کوچک شده ای از جامعه مهدوی باشد که در آن مردم در تمام ابعاد، سعادت و کمال را در سایه رهبری معصوم (عج) حس می کنند و بخشی از اتوپیای وعده داده شده به صالحین در این اجتماع عظیم و تاریخی به منصه ظهور و عمل می رسد. با توجه به مدلول های مشترک دال های گفتمان مهدوی و گفتمان اربعین و نشانه شناسی این دو رویداد تاریخی، از نظریه نشانه شناسی «چارلز سندرس پیرس» به عنوان حامی نظری پژوهش استفاده می شود. با واکاوی نمادهای ظاهری و مفهومی اجتماع اربعین می توان گفت این اجتماع محکم و قابل تاملی با مولفه ها و نمادهای جامعه تحت حکومت حضرت مهدی (عج) دارد. یافته های مقاله نشان می دهد که موکب های پذیرایی، جمعیت زایران و شمایل، رنگ ها و نمادهای مذهبی، نشانه ها و نمادهای ظاهری پیاده روی اربعین و حکومت مهدوی هستند و عبودیت محض، عدالت، استحکام ارزش های انسانی و پیوندهای اجتماعی، صلح و امنیت، سامان دهی اقتصادی و امت گرایی و وحدت نشانه های مفهومی و معناگرایانه این دو اجتماع بزرگ هستند.
    کلیدواژگان: گفتمان اربعین، حکومت مهدوی، نشانه شناسی، نمادهای مذهبی، مکتب تشیع
  • سید کاظم طباطبایی پور*، غلامرضا صدیق اورعی، سیده زینب گلابگیرنیک صفحات 311-336

    اهمیت نهضت امام حسین (ع) و لزوم شناخت صحیح آن، موجب شده است که تتبع و تحقیق در این حوزه همواره مورد اهتمام اندیشمندان مسلمان و غیرمسلمان باشد. با وجود تاملات فراوان در این خصوص؛ همچنان خلا تحصیل یک مدل اندیشگانی منسجم در این حوزه که مبتنی بر بیانات رهبری این نهضت عظیم که در عرصه‏ی نظر و عمل فعالانه وارد شده است، احساس می شد. با امعان نظر به اهمیت موضوع و در امتداد تلاش‏های صورت گرفته در این عرصه، درصدد برآمدیم تا با تاملی مجدد، پژوهشی روشمند در این حوزه با استفاده از روش «نظریه پردازی داده بنیاد» به دست دهیم.برآیند تحلیل بیانات شریف امام از آغاز تا انجام نهضت حاکی از آن است که قیام امام در زمانی رخ‏ داد که فضای کلی حاکم بر جامعه‏ی اسلامی، به گونه ای محسوس با تعالیم اسلامی ناهم سو بوده است. در این میان به خلافت رسیدن یزید که آن نیز معلول یک سلسله از کنش‏های اجتماعی منافی با حق‏مداری بود، اسلام را در معرض خطر و تحریف قرار داد. درواقع با تشخیص عدم صلاحیت حاکمیت وقت به عنوان چالش اصلی جامعه و در نظر داشتن زمینه ها و علل آن، راه حلی بنیانی مدنظر بوده؛ ضمن آنکه راهکارهای فرعی و راهبردهایی نیز به مقتضای شرایط متفاوت نهضت اتخاذشده است. درنهایت قیام، در دو حالت متفاوت ترسیم شده که هرکدام بنا بر شرایط و مقتضیات مطلوب قلمداد می‏شود.

    کلیدواژگان: امام حسین (ع)، قیام عاشورا، ایدئولوژی، نظریه پردازی داده بنیاد
  • حسن شهباز*، حمید هوشنگی صفحات 337-364
    امنیت یکی از ابتدایی ترین نیازهای بشر از زمان آغاز زندگی بوده است، پس تاکید و تمرکز بر این مسئله از اهمیت بالایی برخوردار است. امروزه با توجه به جایگاه جهانی و منطقه ای جمهوری اسلامی ایران لزوم توجه به این مهم بسیار مشهود و واضح است؛ اما بیشتر پژوهش های صورت گرفته در حوزه مطالعات امنیت به نوعی در چارچوب مطالعات غربی صورت گرفته اند و کمبود مطالعات بومی به طور محسوس دیده می شود. یکی از راه های پوشش کمبود موجود، بررسی سیره مدیریت امنیتی افراد موثر در تاریخ انقلاب اسلامی است. آیت الله مهدوی کنی (ره) به عنوان یکی از شخصیت های برجسته و موثر در انقلاب اسلامی، مسئولیت های مهمی در وزارت کشور و کمیته انقلاب اسلامی داشتند. در پژوهش حاضر به این سوال پاسخ داده می شود که نحوه مدیریت امنیت اجتماعی آیت الله مهدوی کنی (ره) در انقلاب اسلامی چگونه بوده است و چه مولفه هایی مدنظر ایشان قرار داشته است؟ محققان با بررسی منابع حوزه امنیت و اتخاذ روش تحلیل محتوا در سیره ایشان، به این نتیجه رسیده اند که ایشان ذیل امنیت اجتماعی مولفه هایی از قبیل رسانه، هویت، عدالت، شکاف و نظم اجتماعی را مهم انگاشته اند و معتقد بودند برای ایجاد آن، ابتدا باید سراغ مولفه های مذکور رفت و تا هنگامی که در این حوزه ها آسیب وجود داشته باشد، نمی توان گفت امنیت اجتماعی در وضعیت مطلوبی قرار دارد.
    کلیدواژگان: امنیت، آیت الله مهدوی کنی، امنیت اجتماعی، جامعه
  • مهدی پیروزفر*، یوسف ترابی، سید علی مومنی صفحات 365-390

    مسئله ای که این تحقیق به دنبال بررسی آن است، واکاوی گفتمان علوی در ترکیه معاصر است. گفتمان علوی، پدیده ای چندبعدی و پیچیده است، علوی ها در دوره عثمانی به ویژه در شرایط رقابت سیاسی و ایدیولوژیک حکومت عثمانی و دولت صفویه، به عنوان جاسوس های ایران و یا شیعه های متمایل به ایران شناخته و از هرگونه فعالیتی منع شده بودند. بعد از پایه گذاری دولت ترکیه در سال 1923، جامعه علویان ترکیه اجازه فعالیت یافته و توانستند گفتمان نوینی را بنیان گذاری کنند. گفتمان مزبور تحت تاثیر هویت تاریخی و تبار ایدیولوژیکی علویان و از سوی دیگر متاثر از وضعیت سیاسی و موقعیت جغرافیایی این گروه تکوین پیدا کرد. پرسش اصلی این پژوهش، آن است که گفتمان علوی از چه دال های معنایی تشکیل یافته است؟ این تحقیق از نوع تحقیقات کیفی است که از تحلیل گفتمان لاکلا و موفه برای تحلیل داده ها استفاده شده است. یافته های پژوهش، بیانگر آن است که گفتمان علوی با محوریت، دال مرکزی ناسیونالیسم ترک، بر اصول و مولفه های معنایی دیگری همچون سکولاریسم، محافظه کاری، تساهل و تسامح، بازیابی هویت علوی، دموکراسی و امنیت تاکید می نماید.

    کلیدواژگان: تحلیل گفتمان، گفتمان علوی، ترکیه معاصر، آتاتورک
|
  • Fereshteh Bahramipoor *, Ghudrat Ahmadian, Farzad Rostami Pages 1-32
    technology and its relation with politics and community is the more important issues of the contemporary reaserches. However, the goal of this thesis is explaining the relation of new social technology and the inter-identical conflicts in the middle east. Because of the important of the social construction of technology in the analysis of political phenomenon, this theory is the best instrument for explanation of identical conflicts in the middle east after cold war. Based on the theory of social construction of technology during the Cold War generally the identitical conflicts was expanded traditionaly and in the level of domestic realm, because of unexpanded of social technology. But after the end of cold war and expanded of social technology, middle east regional system had experienced the period of extremed inter-identitical conflicts the three level of intras-stat, inter-state and trans-state. There by, the main question is, what is the main cause of inter-identitical conflicts in the Middle East after cold war? This thesis based the analytical-descriptive method tray to explain this new by thesis that, new social technology the increased based on the web had more effect on the resonance of inter-identitical conplict in the of social construction of Middle East after cold war the conclusion of thesis show that the expantion of new networks in Middle East has cause the different identityes of Middle East used this space and climate for increase his power and inter-state this issue make more confrontation and increase identitical conflicts in the region.
    Keywords: Social Technologies, Middle East, Social Construction Technology, identitical conflict
  • Akbar Ashrafi * Pages 33-56
    After the victory of the Islamic Revolution, the revolutionary authorities quickly established new institutions to restore order in order to control the chaotic situation caused by the collapse of the Pahlavi regime. Popular support for the goals of the Islamic Revolution also required the creation of institutions that could effectively mobilize social forces in pursuit of those goals. The most important Institution Building in the Islamic Republic of Iran has been the establishment of the Islamic Jurisprudence and the leadership of the Islamic system. In addition to formally interacting with the three legislatures, this important and innovative institution is Institutional Builder and based on the interests of the Islamic system and its needs, It has taken the initiative, and by establishing political, military - security, economic, judicial, and scientific - cultural institutions to address the country's various problems, while also providing an efficient political system, has also restrained the internal and external crises of the Islamic Republic of Iran. According to the title of this article, it seems that the Institutional Approach is a good method to study the subject. As one of the main pillars of political science, the institutional approach focuses on the formal rules, procedures, and organizations of government. That is, the institutional approach is the "science of the state", which is at the heart of political science. Fundamentally, the institutionalist approach may be considered both as a content issue for the very essence of institutions and as a method and finally as a theory.
    Keywords: Islamic Republic of Iran, Velayat-e Faqih, Institution Building, Religious Democracy, Political Stability
  • Mohsen Abdolahi * Pages 57-78
    Religious thoughts and ideas play an important role in social and political orientations as the sources of fundamental changes. Revolutions and socio-political movements are also affected by such these norms. Consequently, many changes are emanated based on this kind of thought. The evolutionst religious thought is so different from non-religious thought, confronting discourses in the world of Islam, including Islamic revolution discourse. These are reformation discourse, socio-political discourse and Islamic revolution discourse based on Imam Khomeini's thoughts. The main question is concentrated on the impact of evolutionist religious thought on formation and development these important discourses in the world of Islam. Whether this though has impact on the discourses or not? According to this assumption that religious thought, increasingly attempts to solve social problems, refers to real principles of Islam and composes modernity with religious values by regarding the doctorines of Islamic scholars, it could be deduced that diccoueses in the world of Islam are moving toward religious consciousness-raising in society and protesting against social and political disorders. In fact, evolutionist religious thought has domination over these discourses and also the discourse of Islamic revolution in Iran.
    Keywords: Discourse, Imam Khomeini, Socio-Political Evolutionism, Religious Evolutionism, Islamic Revolution
  • Ferdows Abdollahi, Z Ghafrai * Pages 79-104
    The education system in every society is one of the most important pillars of that society. After the Islamic Revolution, the education system of Iran has changed. This article seeks to understand the position of Islamic Revolution Studies in Iranian higher education system and to answer the main question of what position does this field of study have in Iranian higher education system? To answer this question, the qualitative method of document analysis has been attempted. Fishery tools were used to collect data from various sources. Based on the findings of the research, the major institutions and structures involved in Islamic Revolution studies such as the Supreme Council of the Cultural Revolution, the supreme leadership institution in universities and the Ministry of Science, Research and Technology, are first mentioned. Then the laws and policies of the major educational system of the country, such as the visionary vision of the Islamic Republic of Iran, the policies of the Supreme Leader, the comprehensive scientific plan of the country, the Fifth Development Plan Act and the fundamental reform document of the country are discussed. Following is a list of universities and educational institutions and institutes related to the activities of the Islamic Revolution's studies in the field of education and research. Finally, the curricula and courses of undergraduate, postgraduate, and doctoral studies as well as some research activities in the field of Islamic Revolution studies have been studied.
    Keywords: Islamic Revolution, Higher Education System, Interdisciplinary Studies, Structure, Organization, Programs, fields
  • Hojjat Kazemi *, Maryam Nezami Pages 105-130
    The present article aims to provide a perspective of future development in the Middle East based on current trends in the region. According to Trend Analysis Method in future studies, providing a prospect for a country, a region or the whole world depends on Identification and analysis of the megatrends at every level. The megatrends consist of structural transformations that have huge consequences. Based on this approach, the this paper identifies five megatrends in the Middle East since 2003: 1. Intensification of regional conflicts, 2. The Crises of nation-state structure and the formation of fragile States and failed states, 3. Exacerbation of environmental crises, 4. The decline of the Middle East’s position in terms of global energy demand, 5. Drainage of human and material capital and the crisis of accumulation. The present paper is not only going to describe each trend, but it will also demonstrate that these critical trends are intertwined and mutually intensify each other. Consequently, they will be worsened in the upcoming years. The paper concludes that according to these megatrends, it is expected that the development prospect for most countries of the region will be dark.
    Keywords: Futur Studies, Middle East, megatrend, development, crisis
  • VAHID Khashei *, MohammadMansour Pormola Pages 159-184

    This paper aims to explain the pattern of the effect of political discourse on foreign trade interactions between Iran and the European Union in the Ahmadinejad government. The research method is mixed (qualitative and quantitative). In this research, qualitative method (data theorizing theory) was used first for presenting the model. Interview with 10 Iranian experts in the field of political discourse and international relations and foreign policy of Iran was conducted using a targeted sampling method and Results are analyzed and interpreted using three coding steps (open, selective, and axial). At this stage, the statistical population consisted of 150 experts from the Ministry of Foreign Affairs. Using simple random sampling, 108 of them were selected as samples. A confirmatory factor analysis has been used to examine the effects expressed in the model. The results of this study emphasized the effects of the components of the "anti-politicism of the international system ", "eastern-oriented foreign policy", "people-centered diplomacy" and "emphasis on nuclear rights" on the dimension of aggressive foreign policy and people-centered diplomacy, as well as the effects of the components of "revolutionary stand-up" and "spirituality and justice on the idealistic dimension of Ahmadinejad's government.

    Keywords: political discourse, foreign trade interactions, aggressive foreign policy, popularist diplomacy, idealism
  • Ali Mohammad Hazeri *, Kamran Geshnizjani Pages 185-210
    Why did the non-Islamist political groups, and the Iranian people in general, enthusiastically welcome the protests of the Islamist clergy in January 1978, while many Egyptians regarded the presence of the Muslim Brotherhood in the revolutionary scene of 2011 with a considerable caution? This paper seeks to answer this question by using the concepts of ‘attribution of opportunity/threat’ and ‘discursive opportunity structure’ and the methodological strategy of ‘individualizing comparison’. According to the results, the importance of fighting against ‘cultural colonialism’ set the intellectual ground for the alliance of non-Islamists with the oppositionist clergy in the 1970s. Moreover, since there was no record in the contemporary history of Iran for the clergy to hold state power, the oppositionist activities of the clergy was attributed as a political opportunity by other oppositionist groups. With the transition from the Iran of 1978 to the Egypt of 2011, the ideology of liberalism became globally hegemonic and set the stage for value-based tensions between the Islamists and non-Islamists. Furthermore, because of a) the emergence of terrorist Islamist groups in Egypt and abroad; b) the retreat of the Mubarak regime from some of its secular policies and, consequently, the reinforcement of the conservative Islam; c) the emergence of ‘new preachers’ broadcasting an ‘apolitical’ version of Islam; and d) the long history of Muslim Brotherhood of being in formal politics and their high organizational resources; the revolutionaries regarded the presence of the Muslim Brotherhood in the revolution with a great caution, if not as a threat.
    Keywords: Islamism, attribution of opportunity, threat, discursive opportunity structure, revolution
  • Seyed Javad Salehi *, Rasoul Safizadeh Pages 211-238
    The terrorist group of ISIL, as one of the most modern and up-to-date terrorist groups in the world, has a social body of all kinds, both male and female. The role of gender and its functions in such a self-proclaimed state has always been attended by the leaders of the Islamic State, in order to achieve its main goal, the realization of the Islamic state (Islamic caliphate). Accordingly, what is supposed to be in this regard is the belief that ISIS has used both male and female gender roles in its struggle strategies, but what is the gender of women and men in fighting strategies? In addition, what function did they have for the Islamic state? It is a question to be answered in this research with an analytical-explanatory approach and using library and internet resources. In this study, by using the Talcott Parsons functionalism theory in response to the question, the attempt has been made to the hypothesis of the practice community It is covered in the ISIL Takfiri terrorist group that gender is based on its function, and both sexes are based on gender, propaganda, state-building, nation-building, military, and so on. They have been active in the realization of the Islamic State and only in times of emergency (such as escape and lack of fighters man and so on) have witnessed the interference of ISIL's gender activities in some activities as well.
    Keywords: ISIL, Functionalism, Gender, State-building, nation-building
  • REZA GARSHASBI *, Ali Karimi Pages 239-262
    The rise of anti-Shiite-Iran identities has been an obvious phenomenon in the Middle East. Presumption of the present article is that this identity will last long and would appear in future, thus the article by adopting futuristic approach and application of "Causal Layered Analysis", concerning the realities of the socio-political order of the Middle East and Iraq, seeks to answer the main question: why the anti-Shiite-Iran identities will appear in future? The main hypothesis is that" the existence of three layers of causes including socio-political and discursive context and mythical construction of them will lead to the rise of these identities. These three layers are interconnected and have interactive functions; the first layer creates depressed subjects, the second one mobilizes and the myth provokes them. The findings indicate that these layers are strong and institutionalized and easily lead to the rise of these kind of identities. Therefore, changing of structures and behaviors of anti-Shiite-Iran identity makers is necessary, although changes in the structural context, also, in some degrees, would prevent the rise of such identities too.
    Keywords: futurology, causal layered analysis, Middle East, discourse, myth, anti-Shiite-Iran identities
  • Fatemeh Golabi *, Zahra Delavarghavam Pages 263-284

    The religious scholars' society is one of the main elements of the Ta'zi'ah and the most important one, and by studying the discursive space of the religious scholars community, changes can be made in this regard. The main purpose of the research is to analyze the discourse governing the religious scholars community and how the dominant discourse on the religious scholars community was to promote ritualism in Ta'ziyeh. In the study of the approach of religious scholars in Hossein Ta'zieh, Robert Mortene's theory of rituals of worship has been used. The research method is the type of qualitative research and the applied technique is the discourse analysis technique. In the study of the concepts of the analysis of the discourse of Lacla and Mouffe and in the study of the causal nature of this approach, the analysis of the discourse "Norman Frecklass" has been used. . The findings of the research show that in the discourse governing the community of religious scholars, in comparison with the past, there has been a ritualistic and unusual approach, and it seems that the continuation of this discursive process by religious scholars, itself, promotes religious ritualism in Will be tainted.

    Keywords: Ritualism, religious scholars, discourse analysis, secularization, the theory of the markets of religion
  • Sara Falahi *, Mmehdi Shah Vali Pages 285-310
    The present article seeks for the semiotics of the Arbaeen walks and its relationship with Mahdavi's rule. This article claims that the Arba'in's walking carries signs and symbols, as well as meaningful and symbolic symbols and symbols of Mahdavi's rule. In fact, the walking of the Arbaeen can be a diminished symbol of the Mahdi community, in which people feel all the dimensions of happiness and perfection in the light of the infallible leadership (aj) and part of the promised utopia to the righteous in this The massive and historic community is emerging and acting. With reference to the common denominators of the Mahdi and the discourse of Arbaeen, and the semiotics of these two historical events, Charles Sanderson Peer's semiotic theory is used as a theoretical advocate of research. By examining the apparent and conceptual symbols of the Arbaeen community, it can be said that this community has a reliable and meaningful relationship with the components and symbols of the community under the rule of Imam Mahdi. Based on the findings of this research, it can be said that the caterpillars, the population of pilgrims, and icons, colors and religious symbols are signs and symbols of the Arbaeen hike and Mahdavi rule And pure obedience, justice, the strengthening of human values and social ties, peace and security, economic regulation and emancipation, and the unity of the conceptual and semantic signs of these two great societies. The test method of the present study is descriptive-analytic.
    Keywords: Arbaeen's, Walk, Mahdavi', Semiology
  • Sayed Kazem Tabatabaei Pour *, Gholamreza Seddigh Ouraee, Seyedeh zeinab Golabgirnik Pages 311-336

    Imam Hosayn′s movement is one of the most important and perhaps the most important event after the greatest prophet′s death in the history of Islam. This topic is picked up unique in terms of dimensions and scope of impact. It has always been a matter for Muslims and many Islamic scholars have made special efforts to understand correctly. Considering the importance of the issue and along with the efforts made in this area, we have sought to rethink the methodical research in this area using the “Grounded theory” method. Imam′s movement occurred at a time when the atmosphere of the ruling the Islamic community was significantly different from Islamic teachings. In meantime Yazid get to caliphate witch was also the result of one series of social actions opposed to the right and Islam was at risk and distorted. The result of analysis of Imam′s statements from start to doing the movement has showed that Regarding the incompetency of that time ruler as the main challenge of the society as well as the underlying reasons of that event, the results show that a fundamental solution was considered in addition to applying marginal guidelines based on the necessity of the movement. Finally the movement has been outlined in two different methods, each of which is mapped based on the desirable conditions and requirements.

    Keywords: Imam Hosayn (pbuh), Rise of Ashura, Ideology, Grounded theory
  • Hasan Shahbaz *, Hamid Houshangi Pages 337-364
    Security has been one of the most basic human needs since the beginning of life, so focusing on it is paramount. Nowadays, considering the global and regional position of the Islamic Republic of Iran, it is necessary to pay attention to this important issue. But most research in the field of security studies has somehow been conducted in the context of Western studies, and the void of indigenous studies is noticeable. One way to cover the vacuum is to examine the security management practices of those influential in the history of the Islamic Revolution. As one of the prominent and influential figures in the Islamic Revolution, Ayatollah Mahdavi Kenny (RA) had important responsibilities in the Ministry of the Interior and the Committee of the Islamic Revolution. The authors answer the question of how the social security management of Ayatollah Mahdavi Kenny (RH) was in the Islamic Revolution and what were the components of it? Researchers in the field of security and content analysis have found that they have considered social security as important as media, identity, justice, gaps and social order, and believe that it is necessary to create it first. The basic components went away and as long as there is damage in these areas, it cannot be said that social security is in a good state.
    Keywords: security, Ayatollah Mahdavi Kenny, Social Security, Society
  • Mahdi Piroozfar *, Usef Torabi, Seyedali Momeny Pages 365-390

    Talking about the Alevis discourse in Turkish society is a multidimensional and complex subject. A mass group that has experienced various ups and downs in the path of identity and in the interaction with the political powers around them. In the Ottoman period, especially in the conditions of the political and ideological competition between the Ottoman Empire and the Safavid regime, the Alevis were known as Iranian spies or Shiite-oriented Iranians and were prohibited from any activity. After the establishment of the Turkish government in 1923, the Alevian community of Turkey was allowed to work and found a new discourse. O. The existence of various and sometimes contradictory components in the political and social life of the Alevis has had various implications for the discourse of this group and its discursive analysis has become important. On the other hand, the affiliations of this group with the Shiite thoughts and their adherence to Iran, doubles the significance of this discursive research. The main question of the leading research is: what are the semantic signatures of Alawi discourse? In this paper, Lacla and Mouffe's discourse analysis is used for data analysis. The findings of the research indicate that the Alevi discourse in contemporary Turkey, centered on the central slab of Turkish nationalism, emphasizes on other semantic principles such as secularism, conservatism, tolerance, the restoration of Alevi identity, democracy, and security.

    Keywords: Discourse Analysis, Alevi Discourse, Contemporary Turkey, Ataturk