فهرست مطالب

دانش حسابداری مالی - سال هفتم شماره 2 (پیاپی 25، تابستان 1399)

فصلنامه دانش حسابداری مالی
سال هفتم شماره 2 (پیاپی 25، تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/07/05
  • تعداد عناوین: 7
|
  • وحید امین*، سید حسن صالح نژاد صفحات 1-30
    هدف

    امروزه پایداری شرکتی به عنوان یک رفتار ارزشی و اخلاقی در ارتباط با تصمیم گیری شرکت ها درباره موضوعاتی همچون مدیریت منابع انسانی و محیطی، سلامت کاری و روابط اجتماعی است. طبق نظریه چرخه عمر، سازمان ها با توجه به منابعی که در اختیار دارند، در هر یک از مراحل چرخه عمر، رفتار متفاوتی در قبال جامعه و نیز رسیدن به توسعه پایدار، از خود نشان می دهند. لذا هدف این پژوهش بررسی سطح عملکرد پایداری شرکتی در مراحل مختلف چرخه عمر شرکت و بررسی تاثیر عملکرد پایداری شرکتی بر ارزش افزوده اقتصادی در طی مراحل چرخه عمر شرکت است.

    روش

    این پژوهش از نوع توصیفی و پژوهش های پس-رویدادی است و همچنین از منظر هدف پژوهش کاربردی محسوب می شود. در این پژوهش تعداد 91 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در طی سالهای 1388 الی 1396 مورد بررسی قرار گرفت. در این پژوهش از تحلیل کوواریانس و رگرسیون حداقل مربعات بهره گیری شده است.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که سطح عملکرد پایداری در طی مراحل چرخه عمر شرکت متفاوت است و عملکرد پایداری شرکت در مرحله بلوغ چرخه عمر به اوج خود می رسد. از سوی دیگر عملکرد پایداری شرکتی در مراحل رشد و بلوغ اثر مثبت و معناداری بر ارزش افزوده اقتصادی دارد.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های پژوهش، هر چه شرکت ها به مرحله رشد و بلوغ نزدیک تر می شوند، به منظور ایجاد مزیت رقابتی، کسب مشروعیت اجتماعی و نیز استفاده بهینه از منابع به اقدامات پایداری روی آورده و این امر موجب ایجاد ارزش افزوده اقتصادی برای شرکت ها می شود.

    دانش افزایی

    دستاورد پژوهش حاضر این است که بینش ارزشمندی را در زمینه ی توسعه مبانی نظری پایداری شرکتی و سودمندی عملکرد پایداری شرکتی در مسیر ارزش آفرینی شرکت ها فراهم می نماید. جنبه نوآوری این پژوهش بکار گیری نظریه چرخه عمر شرکت در عملکرد پایداری شرکتی است.

    کلیدواژگان: ارزش افزوده اقتصادی، چرخه عمر شرکت، عملکرد پایداری شرکتی، نظریه ذینفعان، نظریه مبتنی بر منابع
  • فخرالدین محمدرضائی*، ایمان خسرویان، احسان دولت زارعی صفحات 31-61
    هدف

    علیرغم اهمیت موضوع تجدید ارزیابی دارایی های شرکت های بورسی در سال های اخیر، شواهد تجربی بسیار ناچیزی در ارتباط با محرک ها و پیامدهای آن وجود دارد. بنابراین، هدف این تحقیق بررسی نقش تجدید ارزیابی دارایی ها بر مدیریت سود می باشد.

    روش

    به منظور نیل به این هدف، 1147 سال - شرکت در طی دوره زمانی 1396-1386 با استفاده از مدل رگرسیون چندگانه مورد آزمون قرار گرفت. هم چنین، برای اندازه گیری مدیریت سود از سه مدل رایج، استفاده شده است.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان می دهد که بین تجدید ارزیابی دارایی ها و مدیریت سود رابطه مستقیم وجود دارد. هم چنین یافته های پژوهش نشان می دهد که رابطه بین مدیریت سود و تجدید ارزیابی زمانی قوی تر است که تجدید ارزیابی از محل دارایی های استهلاک ناپذیر است.

    نتیجه گیری

    در راستای فرضیه رفتار فرصت طلبانه، مدیریت واحد تجاری به دلیل پیامدهای ناخواسته تجدید ارزیابی دارایی ها بر سود عملیاتی و کاهش سود هر سهم به دلیل افزایش سرمایه از محل مازاد تجدید ارزیابی، انگیزه لازم برای مدیریت سود افزاینده را خواهد داشت. هم چنین، پس از تجدید ارزیابی دارایی ها (بدون ورود منابع مالی جدید به شرکت)، تنها به دلیل تغییرات در اعداد و ارقام اقلام صورت های مالی، سطح اهمیت حسابرسی، افزایش می یابد. لذا، با اخلال در محاسبه سطح اهمیت، ممکن است سطح مدیریت سود در صورت های مالی شرکت ها پس از تجدید ارزیابی افزایش یابد.

    دانش افزایی

    این پژوهش بر اساس فرضیه رفتار فرصت طلبانه مدیریت و مفهوم سطح اهمیت، به تفسیر و توضیح رابطه بین تجدید ارزیابی دارایی ها و مدیریت سود پرداخته که در نوع خود بی بدیل هست. پژوهش حاضر می تواند دستاوردهای قابل ملاحظه ای را به همراه داشته باشد. به عنوان مثال، یافته های این تحقیق پیشنهاد می کند که پژوهشگران تجدید ارزیابی دارایی ها را در مدل های رگرسیونی خود کنترل کنند تا متغیر جمع دارایی ها، اختلالی در پژوهش آن ها ایجاد نکند.

    کلیدواژگان: تجدید ارزیابی دارایی ها، رفتار فرصت طلبانه مدیریت، سطح اهمیت، مدیریت سود
  • آزیتا پورداداشی، علیرضا معطوفی*، ابراهیم عباسی، منصور گرکز صفحات 63-84
    هدف

    با ورود مباحث رفتارشناسی و روان شناسی بر بستر حرفه حسابداری و حسابرسی حوزه های جدیدی از معانی وارد این عرصه گشت و توجه به نقش انسان، انگیزه ها و رفتارهای او در این حرفه افزایش یافت. تلاش برای شناسایی و تعریف واژه چندوجهی، غیرشفاف و پیچیده «سازمان یار» موجب شد، هدف این پژوهش ارایه الگوی مفهومی انگیزه ها و رفتارهای غیراخلاقی سازمان یار حسابرسان مبتنی بر نظریه داده بنیاد باشد.

    روش

    پژوهش حاضر با بهره گیری از مصاحبه با 22 خبره حرفه حسابرسی که جزء اعضای هیات علمی رشته های حسابداری و مدیریت مالی از دانشگاه های داخل ایران، حسابرسان عضو جامعه حسابداران رسمی ایران و مدیران رده های اجرایی سازمان بورس و اوراق بهادار بودند، با بهره گیری از روش گلوله برفی و نظریه داده بنیاد انجام پذیرفت.

    یافته ها

    در این مسیر 124 کد مفهومی، 36 مقوله فرعی، 18 مقوله اصلی و 2 مدل مفهومی استخراج گردید و مولفه های چون ویژگی های شخصیتی، ویژگی های اخلاقی، اعتقادات مذهبی، نگرش، دانش و تخصص، تجربه و مهارت، تفکر منافع گرا، عدم شفافیت و عدم میل به پاسخگویی شناسایی شد.

    نتیجه گیری

    نتایج این بررسی نشان داد، انگیزه ها و رفتارهای غیراخلاقی سازمان یار حسابرسان از عواملی چون ویژگی های فردی، جایگاه سازمانی، ویژگی های حرفه، عوامل درون سازمانی و عوامل برون سازمانی نشات می گیرد. عدم توجه به بروز چنین رفتارهایی کاهش شفافیت و عدم تمایل به پاسخگویی در سطح جامعه را پدیدار می سازد.

    دانش افزایی

    از یک سو، تعریف واژه جدید و تازه «سازمان یار» که پیرامون آن ادبیات و نظریه ای وجود ندارد و از سو ی دیگر، شناسایی چنین رفتارهایی در حرفه حسابرسی که خود مزین به آیین رفتارحرفه ای است؛ ولی تاکنون چنین معانی در آن شکل نگرفته است، می تواند سرآغاز برقراری قوانین و مقررات جدید برای حرفه حسابرسی باشد.

    کلیدواژگان: انگیزه غیراخلاقی، تئوری داده بنیاد، رفتارهای سازمان یار، رفتارهای غیراخلاقی
  • یوسف مبینی دهکردی، محمدرضا دلوی اصفهانی*، علیرضا شیروانی جوزدانی، عبدالمجید عبدالباقی عطاآبادی صفحات 85-107
    هدف

    هدف از انجام این پژوهش تدوین مدلی برای شناسایی ابعاد مختلف هییت مدیره جهت اعمال حاکمیت شرکتی در بانکهای دولتی می باشد.

    روش

    ماهیت این پژوهش اکتتشافی با رویکرد استقرایی و فلسفه آن تفسیری با جهت توسعه ای است برای این منظور از روش کیفی نظریه داده بنیاد استفاده گردید. جامعه آماری ، اساتید دانشگاه آشنا به مبحث حاکمیت شرکتی در حوزه های مالی ، اقتصاد و مدیریت بودند همچنین برای انتخاب نمونه از ترکیب روش های هدفمند قضاوتی و روش گلوله برفی استفاده شد. داده های پژوهش، از مصاحبه نیمه ساختار یافته با دوازده نفر از اساتید دانشگاهی جمع آوری گردید .

    یافته ها

    در نتیجه تجزیه و تحلیل داده های پژوهش به روش کدگذاری باز، محوری و انتخابی، مدلی استخراج گردید که از آن، نقش هییت مدیره به عنوان شرایط علی و ساختار هییت مدیره به عنوان پدیده مرکزی و ویژگی های هییت مدیره به عنوان عوامل زمینه ای و مداخله گر و در نهایت پاسخگویی به عنوان پیامد و خروجی بدست آمد.

    نتیجه گیری

    تنها مکانیسم موثر برای رسیدن به مهمترین هدف حاکمیت شرکتی در بانک ها که همانا پاسخگویی است، هییت مدیره می باشد.

    دانش افزایی

    یافته های پژوهش منجر به بهبود ، توسعه و بخصوص ترکیب و یکپارچه سازی مبانی نظری پژوهش گردید که می تواند مورد استفاده بانکها و حتی سایر شرکت ها قرار گیرد.

    کلیدواژگان: بانک های دولتی، حاکمیت شرکتی، ساختار هیئت مدیره، نقش هیئت مدیره، وظایف هیئت مدیره، ویژگی هیئت مدیره
  • روح الله عرب، مریم رضایی منفرد، محمد غلامرضاپور*، نرجس امیرنیا صفحات 109-128
    هدف

    وظیفه استقرار کنترل های داخلی اثربخش و فاقد ضعف بر عهده هییت مدیره می باشد. از طرف دیگر بر اساس نظریه درونداد- فرآیند- برونداد سطح تحصیلات اعضای هییت مدیره از اهمیت بسزایی برخوردار است و افزایش سطح تحصیلات اثربخشی هییت مدیره را افزایش دهد. بنابراین سطح تحصیلات هییت مدیره می تواند از عوامل تاثیرگذار بر کنترل داخلی باشد. از این رو هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر سطح تحصیلات اعضای هییت مدیره بر ضعف کنترل های داخلی شرکت ها می باشد.

    روش

    برایآزمون فرضیه پژوهش از اطلاعات مالی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در فاصله زمانی بین سال های 1393 تا 1397 استفاده شده است، به طوری که پس از اعمال محدودیت های موردنظر در این پژوهش، نمونه نهایی متشکل از 96 شرکت انتخاب گردید. پس از اندازه گیری متغیرهای پژوهش از تجزیه تحلیل رگرسیون خطی چند متغیره لجستیک، برای آزمون فرضیه پژوهش استفاده شد. آزمون فرضیه نیز با استفاده از نرم افزار اقتصادسنجی Eviews و تکنیک های آماری داده های تلفیقی صورت پذیرفته است.

    یافته ها

      مطابق با پیش بینی نظریه درونداد- فرآیند- برونداد، نتایج نشان می دهد که بین سطح تحصیلات اعضای هییت مدیره و ضعف کنترل های داخلی شرکت ها رابطه منفی و معناداری وجود دارد. بعبارت دیگر سطح بالاتر تحصیلات اعضای هییت مدیره منجر به کاهش ضعف کنترل های داخلی شرکت ها می گردد.

    نتیجه گیری

    مدیران تحصیل کرده تر در هییت مدیره، کارایی و اثربخشی بیشتری نسبت به سایر همتایان خود دارند و  از عملکرد بهتری برخوردارند و از طریق اعمال نظارت بیشتر بر کنترل داخلی شرکت، منجر به بهبود کنترل داخلی شرکت می شوند.

    دانش افزایی

     یافته های پژوهش می تواند خلاء تحقیقاتی موجود در حوزه تحصیلات هییت مدیره را پوشش داده و برای مدیران، سرمایه گذاران و قانون گذاران بازار سرمایه در امر تصمیم گیری مفید باشد.

    کلیدواژگان: تحصیلات هیئت مدیره، ضعف کنترل های داخلی، نظریه درونداد- فرآیند- برونداد
  • سعید امامی ده چشمه، ولی خدادادی*، سعید نصیری، مهدی بصیرت صفحات 129-153
    هدف

    محافظه کاری شرطی بخش جدانشدنی از فرایند اقلام تعهدی عادی است که در این مدل ها فرموله نشده است. این تحقیق می کوشد مطابق با بایزالف و همکاران (2016)، از طریق کنترل رفتار نامتقارن متغیرهای توضیحی در مدل های تعهدی، که ناشی از رعایت اصل محافظه کاری شرطی بوسیله حسابداران است، از یک سو تغییر در قدرت توضیح دهندگی مدل های تعهدی را بسنجد و از سوی دیگر، سودمندی مدل توسعه یافته توسط بایزالف و باسو (2016) را در سنجش محافظه کاری شرطی بررسی نماید.

    روش

    مدل تعهدی آلن و همکاران (2013) مبنا قرار گرفت و داده های 150 شرکت بورس اوراق بهادار تهران در بازه زمانی 1385 تا 1396 گردآوری شد و شاخص های اخبار بد مرحله به مرحله به مدل اولیه اضافه گردید.

    یافته ها

    کنترل اثرنامتقارن جریان نقد سال جاری در مدل تعهدی اولیه در مرحله اول و سپس لحاظ کردن اثر نامتقارن جریان نقد سال قبل و سال بعد و متغیر رشد فروش و تعداد کارکنان در مرحله دوم و نهایتا درنظر گرفتن اثر انباشته زیان های نقدی در انتخاب آنها به عنوان شاخص اخبار بد، قدرت توضیح دهندگی مدل را مرحله به مرحله افزایش داد و آزمون وونگ نشان داد که این افزایش معنادار است.

    نتیجه گیری

    مدل توسعه یافته بایزالف و باسو (2016)، نسبت به مدل آلن و همکاران (2013)، دارای قدرت توضیح دهندگی بالاتر بوده و می توان از آن برای سنجش محافظه کاری شرطی در ایران استفاده نمود.

    دانش افزایی

    تحقیق حاضر، از طریق کنترل اثرات نامتقارن شاخص های اخبار بد غیرتجمعی بر اقلام تعهدی، که مطابق با محافظه کاری شرطی است، بینش جدیدی درباره اقلام تعهدی ارایه نموده و مدل جدیدی را برای سنجش محافظه کاری شرطی و مدیریت سود در ایران ارایه می نماید.

    کلیدواژگان: اقلام تعهدی عادی (غیراختیاری)، اقلام تعهدی غیر عادی (اختیاری)، محافظه کاری شرطی، مولفه تطابق، مولفه رشد
  • ابوطالب مهرفر، حسین کاظمی*، فرزین رضایی صفحات 155-178
    هدف

    هدف پژوهش حاضر، تحلیل رابطه ی خوش بینی مدیریت با کیفیت گزارشگری مالی با تاکید بر نقش مکانیزم های نظام راهبری شرکتی است.

    روش پژوهش

    داده ها و اطلاعات مالی، از صورت های مالی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بین سال های 1390 الی 1396 استخراج شده که بعد از اعمال محدودیت های آماری تعداد 171 شرکت جهت آزمون فرضیه ها انتخاب و از روش تحلیل ساختار استفاده شده است.

    یافته ها

     نشان می دهد که خوش بینی مدیریت تاثیر معنادار و معکوس بر کیفیت گزارشگری مالی دارد. همچنین نقش تعدیل گر نظام راهبری به عنوان یک بازوی نظارتی نقش تاثیرگذاری در آثار منفی خوش بینی مدیریت بر کیفیت گزارشگری مالی ایفا می کند چرا که نظام راهبری تاثیر معنادار و مثبت باکیفیت گزارشگری مالی دارد.

    نتیجه گیری

    ویژگی های شخصیتی مدیران با شیوه های گزارشگری مالی رابطه معناداری دارد و بازوی نظارتی شرکت ها (نظام راهبری) نقش تاثیرگذاری در آثار منفی خوش بینی مدیریت بر کیفیت گزارشگری مالی ایفا می کند در نتیجه مکانیزم های راهبری شرکتی رفتار فرصت طلبانه و هزینه های نمایندگی را کاهش و باعث بهبود کیفیت گزارشگری مالی شوند.

    دانش افزایی

     نظام راهبری شرکتی به عنوان مهمترین مکانیزم کنترل و نظارت می تواند تاثیر چشمگیری بر انصاف و افشای به موقع اطلاعات داشته باشد. بنابراین، سازوکارهای نظام راهبری شرکتی با کاهش عدم تقارن اطلاعاتی و حل مشکلات نمایندگی، میزان انحراف از تصمیمات سرمایه گذاری بهینه را کاهش داده و به استفاده کارآمد تر از منابع ترغیب می کند.

    کلیدواژگان: خوش بینی مدیریت، کیفیت گزارشگری مالی، مکانیزم های نظام راهبری
|
  • Vahid Amin *, S.Hasan Salehnezhad Pages 1-30
    Objective

    Today, corporate sustainability as a value and ethical behavior is related to firms' decisions on issues such as human and environmental resource management, occupational health, and social relations.According to the life cycle theory, firms behave differently in the face of society and achieve to sustainable development at each stage of the life cycle, due to the resources at their disposal. Therefore, the aim of this study was to investigate the level of corporate sustainability performance(CSP) at different stages of the corporate life cycle(CLC) and also the impact of CSP on economic value added(EVA) during the CLC stages.

    Method

    This study is the descriptive research and is type of post-event research.This study is also applied research in terms of purpose. In this study we surveyed 91 companies listed in Tehran Stock Exchange during 2009 to 2017. In this study, we used ANCOVA and LS regression to test the hypotheses.

    Results

    The results indicate that the level of CSP varies at different stages of the CLC, and CSP reaches a peak in the maturity stage of CLC.On the other hand, the results showed that CSP has a significant positive effect on EVA in growth and maturity stages.

    Conclusion

    According to the research findings, firms engage in corporate sustainability activities to create competitive advantage, gain social legitimacy, and optimal use of resources when they reach the stage of growth and maturity.

    Contribution

    The result of this study is that by examining the relationship between CSP and EVA over the life cycle of the company, it provides valuable insights into the development of the theoretical foundations of CSP and the usefulness of CSP in the path of corporate value creation.The innovation aspect of this Study is the application of firm life cycle theory to CSP.

    Keywords: Corporate Life Cycle, Corporate Sustainability Performance, Economic Value Added, Resource-Based Theory, Stakeholder Theory
  • Fakhroddin Mohammadrezaei *, Iman Khosraviyan, Ehsan Dolatzarei Pages 31-61
    Purpose

    Despite the importance of the issue of asset revaluation by listed firms in Tehran Stock Exchange (TSE) in recent years, there is little empirical evidence regarding its drivers and consequences. Hence, the purpose of this study is to investigate the impact of asset revaluation on earnings management.

    Methods

    To examine this issue, 1147 firm - year observations from 2007 to 2017 were tested using multiple regression models. Furthermore, to measure earnings management, three common models with high detection power have been used.

    Results

    The findings illustrated that there is a direct relationship between asset revaluation and earnings management. The research findings also show that the relationship between earnings management and asset revaluation is stronger when revaluation is using non-depreciable assets.

    Conclusion

    In line with the hypothesis of opportunistic behavior, managers are more likely to have the necessary incentives to engage in up-ward earnings management due to the unintended consequences of assets’ revaluation on operating profit and decrease in earnings per share due to capital increase from revaluation surplus. Following asset revaluation, just because of changes in accounting numbers (without changes in assets’ economic value), the materiality calculated by auditor increases. Thus, by disrupting in calculation of the materiality, earnings management level in firms is likely to be increased after asset revaluation.

    Contribution

     The present study using opportunistic behavior hypothesis and materiality concept explains and interprets the relation between asset revaluation and earnings management which seems to be a novel idea. It is expected that this study has significant achievements. For instance, findings of this study suggest that researchers should capture the effect of asset revaluation in their regression models in an effort to prevent potential misleading inferences from their results in the case of controlling client firm size based on total assets in their regression models.

    Keywords: Asset Revaluation, managers’ opportunistic behavior, materiality, Earnings Management
  • Azita Pourdadashi, Alireza Maetofi *, Ebrahim Abbasi, Mansour Garkaz Pages 63-84
    Purpose

    With the introduction of behavioral and psychological issues in the context of the accounting and auditing profession, new areas of meaning entered the field and increased attention to the role of man, his motivations and behaviors in this profession. Trying to identify and define the word “pro-organization” The term made it multifaceted, opaque, and complex caused the purpose of this article is the development of a conceptual model for Auditors’ Unethical Pro-organization Motivations and behaviors based on data grounded theory.

    Method

    In this research, collected via interviewing a sample of 22 auditors serving as accounting professors at universities, affiliated with Iranian association of certified public accountants, and working as executives in stock exchange, using snowball method and grounded theory.

    Results

    In this way, extracted 124 conceptual code, 36 secondary items, 18 primary items and 2 conceptual model and components such as Personality characteristics, Moral characteristics, religious beliefs, Attitude, Knowledge and expertise, Experience and skill, Beneficial thinking, Lack of transparency and Unresponsive.

    Conclusion

    The results of this study showed that Unethical Pro-organizational Motivations and behaviors it originates from, Individual characteristics, Organizational position, Professional characteristics, inside the organization factors and Extra-organizational factors. Lack of attention to these behaviors causes’ decreased transparency and decrease responsiveness.

    Contribution

     On one hand, a new definition of the word “pro-organization” No literature from the past and on the other hand, Identify these behaviors in the audit profession, which has the best ritual of professional behavior. But, there was no such meaning in it. This could be the beginning of new rules and regulations.

    Keywords: Unethical Incentives, Unethical Behaviors, Pro-Organization, Data-Oriented Theory
  • Yousef Mobini Dehkordi, Mohammadreza Dalvi Isfahani *, Alireza Shirvani Jowzadani, Abdolmajid Abdolbaghi Ataabadi Pages 85-107
    Purpose

    The purpose of this study is to develop a model for identifying different dimensions of the board of directors to apply corporate governance in state-owned banks.
     

    Methods

    The nature of this exploratory research with an inductive approach and its philosophy is an interpretation with a developmental direction that for this purpose, thequalitative method of Grounded Theory was used. Therefore, the target population was the professors familiar with corporate governance in the areas of finance, economics and management. Also, a combination of purposeful judgment and snowball method were used to select the sample. The research data were collected from semi-structured interviews with twelve university professors.

    Results

    As a result, analysis of research data through open, axial, and selective coding method was extracted from that, the role of board as causal conditions and board structure as central phenomenon and board characteristics as contextual and confounding factors and finally accountability as outcome and output.

    Conclusion

    The only effective mechanism for achieving the most important goal of corporate governance in banks, which is accountability, is the board.

    Contribution

    The research findings led to the improvement, development and especially the combination and integration of the theoretical foundations of the research, which can be used by banks and even other companies.

    Keywords: board structure, Board Role, Board Characteristics, Board Duties Corporate Governance, State Banks
  • Roohollah Arab, Maryam Rezaei Monfared, Mohammad Gholamrezapoor *, Narjes Amirnia Pages 109-128
    Objective

    The Board of Directors is responsible for establishing effective and non-weak internal controls. On the other hand, according to the input-process-output theory, the level of education of board members is important and enhances the level of education of the board's effectiveness. Therefore, the level of education of the board of directors can be one of the factors influencing internal control. Therefore, the purpose of the present study was to investigate the effect of theboardeducation level on the of companies internal control weaknesses.

    Methods

    To test the research hypothesis, the financial information of listed companies in Tehran Stock Exchange between 2014 and 2018 was used, so that after applying the constraints in this study, a final sample of 96 companies was selected. After measuring the research variables, multivariate logistic regression analysis was used to test the research hypothesis. Hypothesis testing was also performed using Eviews econometric software and statistical data panel techniques.

    Results

    According to the prediction of input-process-output theory, the results show that there is a negative and significant relationship between the level of education of board members and the weakness of internal control of companies. In other words, the higher level of board education leads to the Decrease of the companies internal control weakness.

    Conclusion

    More educated executives in the board are more efficient and effective than their counterparts and perform better and improve the internal control of the company by exercising more control over the internal control of the company.

    Contribution

    The findings of the research can cover the research gap in board education and may be useful for managers, investors, and regulators of capital market decision making.

    Keywords: Board Education Level, internal control weaknesses, Input-Process-Output Theory
  • Saeid Emami Dehcheshmeh, Vali Khodadadi *, Saeed Nasiri, Mehdi Basirat Pages 129-153
    Purpose

    Conditional conservatism is an integral part of the process of normal accruals that are not formulated in these models. This research aims, in accordance with Byzalov et al (2016), by controlling the asymmetric behavior of explanatory variables in accrual models, which is due to the observance of the principle of conditional conservatism by accountants, on the one hand, measure the change in the explanatory power of accrual models, on the other hand, examines the usefulness of the model developed by Byzalov and Basu (2016) in measuring conditional conservatism.

    Method

    The model of Allen et al (2013) was the basis and were collected data from 150 companies listed in Tehran stock Exchange in the period 2006 to 2017, and bad news indicators were added to the original modelstep by step. 

    Results

    Controlling current cash flow asymmetric effect to the initial accrual model in the first step and then taking into account the asymmetric cash flow effect of the before and the next year as well as the variable of sales growth and number of employees in the second stage and finally taking into account the cumulative effect of cash losses on selection as an indicator of bad news, they increased the explanatory power of the model step by step, and the Vuong test showed a significant increase.

    Conclusions

    The developed model of Byzalov and Basu (2016) has a higher explanatory power than the Alan et al. (2013) model and can be used to measure conditional conservatism in Iran.

    Contribution

    The present study provides a new insight about accruals by controlling the asymmetric effects of disaggregated bad news indicators on accruals, which is consistent with conditional conservatism, and offers a new model for measuring conditional conservatism and earnings management tests in Iran.

    Keywords: Normal Accrual (Non- Discretionary), Abnormal Accrual (Discretionary), Conditional Conservatism, Matching Component, Growth Component
  • Aboutaleb Mehrfar, Hossein Kazemi *, Farzin Rezaei Pages 155-178
    Purpose

    The purpose of this study was to investigate the relationship between management optimism models and financial reporting quality with the moderating role of governance mechanisms using the structural equation approach.

    Methods

    Financial data and data of this study were extracted from the financial statements of listed companies in Tehran Stock Exchange between 2011-2017. After applying statistical population constraints, 171 companies were selected to test the hypotheses, and PLS software was used to test the research hypotheses.

    Findings

    The results showed that management optimism has a significant and inverse effect on financial reporting quality. On the other hand, the moderating role of management system shows that as a supervisory arm plays an influential role in negative effects of management optimism on financial reporting quality because management influence system. Significant and positive is the quality of financial reporting.

    Conclusion

    Managers' personality traits have a significant relationship with financial reporting practices. Corporate Supervisory Arm, which is the corporate governance system, plays a role in adversely affecting management optimism on the quality of financial reporting. Therefore, corporate governance mechanisms can reduce opportunistic behavior, They can improve the quality of financial reporting by reducing agency costs.

    Contribution

     For the first time in this research, we have conducted a comprehensive analysis of the optimism criteria of management and the quality management system of financial reporting using a structured analysis approach that examines the impact of hidden criteria.

    Keywords: Management Optimism, Financial Reporting Quality, Governance Mechanisms