فهرست مطالب
Journal of Medicinal Plants
Volume:19 Issue: 76, Dec 2021
- تاریخ انتشار: 1399/09/20
- تعداد عناوین: 8
-
-
صفحات 1-20مقدمه
بسیاری از داروهای گیاهی در سیستم های پزشکی برای بهبود بیماری ها استفاده شده اند. یکی از این کاربردهای مهم، استفاده از آنها به عنوان عوامل سیتوتوکسیک برای درمان سرطان ها و تومورها است. مطالعات متعددی بر روی گونه های مختلف جنس ابریشم مصری شامل ارزیابی فعالیت های ضدمیکروبی، ضدتوموری، ضدالتهابی، ضدپسوریازیس، ضددیابت، آنتی اکسیدانی، ضدباکتری، تنظیم کننده سیستم ایمنی و کاهش قند خون انجام شده است. برخی گزارش ها نشان داده اند که این گیاهان حاوی مواد شیمیایی مختلف مانند پلیفنول ها، گلیکوزیدها، ترپنوییدها، ساپونین ها و فالونوییدها می باشند.
هدفهدف از این مطالعه، یافتن گونه هایی از جنس ابریشم مصری حاوی ترکیبات دی ترپنی با ساختار کاسان و نورکاسان با تاکید بر خواص سمیت سلولی بود.
روش بررسیدر این مطالعه، کلمات کلیدی از جمله جنس Caesalpinia ، اثرات سیتوتوکسیک و ضد سرطان و ترکیبات cassane و norcassane در پایگاه داده های Scopus و Direct Science جستجو شدند.
نتایجسیزده گونه ابریشم مصری از نظر ترکیبات فیتوشیمیایی و اثرات بیولوژیکی مورد بررسی قرار گرفت. قسمت های مختلف گیاهان از جمله برگ، دانه، ساقه، ریشه و غلاف میوه، حاوی ترکیبات دی ترپنی بودند. در میان این گونه ها، اثرات سمیت سلولی بر روی رده های مختلف سلول سرطانی بررسی شده و برخی از آنها دارای اثرات سیتوتوکسیک قابل توجهی بودند. نتیجه گیری: مطالعه حاضر نشان می دهد که جنس ابریشم مصری، دارای فعالیت سمیت سلولی ارزشمند است، اما برای بررسی اجزای فعال و توسعه احتمالی آنها به عنوان داروهای ضدسرطان جدید، مطالعات بیشتری لازم است.
کلیدواژگان: جنس ابریشم مصری، دیترپنها، کاسان، نورکاسان، سمیت سلولی -
صفحات 21-35مقدمه
سنجدتلخ درختچه ای خاردار متعلق به خانواده سنجدیان با توانایی تثبیت نیتروژن در خاک می باشد.
هدفدر این مطالعه، خصوصیات فیتوشیمیایی و مورفوفیزیولوژیکی در جمعیت های وحشی سنجدتلخ طی دو سال متوالی در منطقه طالقان در ایران مورد بررسی قرار گرفت.
روش بررسیبرخی از خصوصیات مورفوفیزیولوژیکی در برخی از اندام های مختلف بوته ها اندازه گیری شد. همچنین، برخی از آنالیزهای فیتوشیمیایی برای پالپ میوه (با استفاده از روش اسپکتروفتومتری) و محتوای روغن دانه انجام شد.
نتایجنتایج نشان داد که جمعیت های مختلف سنجدتلخ در بسیاری از خصوصیات اصلی مورفوفیزیولوژیکی و تمام خصوصیات فیتوشیمیایی برگ و میوه های گیاهان در دو سال مورد مطالعه طی فصول رشد در سطوح آماری یک و پنج درصد تفاوت معنی داری داشتند. بیشترین و کمترین مقدار برخی از خصوصیات مهم میوه از 16/02 تا 48/55 میلی گرم بر گرم فنل کل (جوستان-بزج)، 0/71 تا 1/65 میلی گرم بر گرم کاروتنویید (گیلیارد-فشاندک)، 0/92 تا 2/46 میلی گرم بر گرم فلاونویید (دهدار-شهرک) و 1/37 تا 10 میلی گرم بر گرم ویتامین ث (گلیارد-شهرک) محاسبه شد. تجزیه و تحلیل عاملی بر اساس تجزیه به مولفه های اصلی نشان داد که سه مولفه اول حدود 76 درصد از کل تنوع در صفات فیتوشیمیایی و مورفوفیزیولوژیکی جمعیت ها را به خود اختصاص داده است. مولفه اول توسط اثربخشی مهمترین صفات شامل گلوکز میوه، کل مواد جامد محلول، ویتامین ث و لیکوپن برگ برای ممیزی تنوع جمعیت ها مورد استفاده قرار گرفتند.
نتیجه گیری:
طیف گسترده تنوع جمعیت های سنجدتلخ در این منطقه را می توان برای انتخاب ژنوتیپ های مناسب جهت بهبود و بهره برداری دارویی از این گیاه در صنایع دارویی ایران استفاده کرد.
کلیدواژگان: ویتامین ث، لیکوپن، فلاونوئید، کارتنوئید، فنول، تانن -
صفحات 36-45مقدمه
گیاهان جنس سورنجان (Colchicum) ،گیاهانی تک لپه ای، گلدار و چند ساله بوده که بیش از 160 گونه در جهان دارد. همچنین، این گیاه در طب سنتی و مدرن کاربرد زیادی دارد.
هدفهدف از این مطالعه ارزیابی فیتوشیمیایی و فیزیکوشیمیایی، فعالیت های آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی بنه گل حسرت کردی می باشد.
روش بررسیمقادیر تام آلکالوییدهای تروپولونی، فنول، تانن و فالونویید با روش اسپکتروفتومتری تعیین شد. همچنین، آلکالوییدهای تروپولونی با روش HPLC آنالیز شدند. خصوصیات فیزیکوشیمیایی شامل خواص ماکروسکوپیک و ارگانولپتیک، حاللیت، ماده خارجی، مقادیر خاکستر و فلزات سنگین بر اساس پروتکلهای فارماکوپه ای مورد بررسی قرار گرفتند. فعالیت های ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی گیاه نیز تعیین شدند.
نتایجآلکالوییدها، ترکیبات فنلی، فالونوییدها، تانن ها، ترپنوییدها و استروییدها، کومارین ها، ساپونین ها و گلیکوزیدها در بنه سورنجان تشخیص داده شدند. علاوه بر این، میزان تام آلکالوییدهای تروپولونی، فنل، تانن و محتوای کل فالونویید بنه به ترتیب 0/021 ± 0/652، 0/034 ± 0/426، 0/005 ± 0/052 و 0/028 ± 0/325 گرم در 100 گرم محاسبه شد. در آنالیز HPLC N، -داستیل-N -فرمیل کلشی سین، کلشی فولین، کلشی کوزید و کورنیژرین بیشترین میزان محاسبه شدند. خصوصیات فیزیکوشیمیایی در محدوده مناسبی تعیین شد. علاوه بر این، فعالیت های ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی در 10 میلی گرم در میلی لیتر عصاره متانولی به ترتیب 1/2 ± 84/7 و 1/8 ± 94/8 درصد تخمین زده شد.
نتیجه گیری:
بنه گل حسرت کردی حاوی ترکیبات فعال زیستی بود. همچنین، این ترکیبات دارای فعالیت های بیولوژیکی با ارزش بویژه فعالیت های ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی بودند.
کلیدواژگان: گل حسرت کردی، آلکالوئیدهای تروپولونی، فلاونوئید تام، کروماتوگرافی، آنتی اکسیدان، فعالیت ضد التهابی -
صفحات 46-58مقدمه
میوه های چتریان به عنوان ادویه رایج برای پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری های مزمن به کار می روند.
هدفمطالعه حاضر به بررسی خواص بیولوژیک میوه های مختلف از قبیله های گوناگون خانواده چتریان می پردازد و با مقایسه آنها سعی دارد فراکشن (های) دارای خواص بالقوه شامل پیشگیری از سرطان را برای مطالعات آینده بیابد.
روش بررسیمیوه کرفس، زیره کرمانی، جعفری، انیسون، بادیان رومی (زنیان)، گشنیز، رازیانه، شوید، گلپر، آنقوزه، زیره سبز و هویج به وسیله متانول 80 درصد عصاره گیری و سپس عصاره ها به ترتیب با پترولیوم اتر، کلروفرم و اتیل استات فراکشنه و باقیمانده فراکشن متانولی نامیده شد. میزان سمیت سلولی عصاره تام و فراکشن ها به وسیله تست BST و MTT در برابر سلول های سرطانی و نرمال بررسی گردید، میزان اثر آنتی اکسیدانی و فنول تام نمونه ها به ترتیب با تست FRAP و فولین سیوکالتو تعیین گردید.
نتایجدر تست BST، سمیت عمومی فراکشن های اتیل استات (میانگین داده ها) بیش از سایر نمونه ها بود. سمی ترین فراکشن ها در برابر سلول های سرطانی 29-HT ،231-MB-MDA و A549 از قبایل Ammineae و Peucedaneae بودند و فراکشن های حاوی مقادیر بالای ترکیبات فنولی و با قدرت آنتی اکسیدانی متعلق به قبیله Ammineae بودند.
نتیجه گیری:
میوه های خانواده چتریان دارای اثرات قابل توجه بیولوژیک می باشند، به همین دلیل جداسازی ترکیبات فیتوشیمیایی از فراکشن های فعال با اثر سمیت سلولی، در مطالعات آینده پیشنهاد می گردد.
کلیدواژگان: چتریان، میوهها، سمیت سلولی، قدرت احیاکنندگی، محتوای فنولی -
صفحات 59-68مقدمه
استفاده از گیاهان دارویی از زمان های قدیم یکی از بهترین روش های درمانی محسوب می شدند. امروزه نیز گیاهان به علت خواص آنتی اکسیدانی، ضدمیکروبی، ضدسرطانی و دیگر پتانسیل های زیستی در طب سنتی و مدرن مورد استفاده قرار می گیرند.
هدفاندام های هوایی چهار گونه مریم گلی (Salvia) شامل دو جمعیت از مریم گلی اصفهانی (S. reuteriana Boiss.)، دو جمعیت از مریم گلی لبه دار (S. limbata C.A.Mey.) و یک جمعیت از هر یک از گونه های مریم گلی سوری (S. syriaca L.) و مریم گلی شاخ گوزنی (S. ceratophylla L.) از منطقه کاشان مورد بررسی قرار گرفت.
روش بررسیفعالیت آنتی اکسیدانی عصاره های متانلی نمونه های گیاهی به روش مهار رادیکال آزاد DPPH ارزیابی شد. محتوای ترکیب های فنلی و فالونوییدی تام با روش فولین سیوکالتیو و آلومینیوم کلرید سنجش شد. همچنین اثر سمیت سلولی عصاره متانلی نمونه ها بر رده سلولی HeLa با آزمون MTT بررسی شد.
نتایجدر آزمایش DPPH میزان IC50 عصاره های متانلی بین 0/15 ± 39/08 تا 0/63 ± 163/77 میکروگرم بر میلی گرم متغیر بودند. میزان فنل بین 3/09 ± 42/7 تا 1/15 ± 105/8 میکروگرم بر میلی گرم و میزان فلاونویید بین 2/52 ± 30/07 تا 2/2 ± 82/46 میکروگرم بر میلی گرم متغیر بودند. میزان فعالیت آنتی اکسیدانی گونه ها، با پلی فنل های موجود در آنها رابطه مستقیم داشت. عصاره های متانلی گونه های مریم گلی در این مطالعه بر رده سلولی HeLa اثر سمیت سلولی نشان دادند.
نتیجه گیری:
دو جمعیت مریم گلی اصفهانی بیشترین اثر سمیت سلولی را در مقایسه با دیگر گونه های مریم گلی نشان دادند. تمام عصاره های مورد بررسی دارای فعالیت های آنتی اکسیدانی ضعیف تا متوسط بودند. عصاره مریم گلی شاخ گوزنی با بالاترین فعالیت آنتی اکسیدانی همراه بود.
کلیدواژگان: فعالیت ضداکسیدانی، سمیت سلولی، مریم گلی، محتوای فنلی، محتوای فلاونوئیدی -
صفحات 69-88مقدمه
مقادیر نسبی متابولیت های ثانویه گیاهان تحت تاثیر زمان برداشت و روش های خشک کردن پس از برداشت قرار می گیرند.
هدفبررسی اثرات مراحل برداشت گل و روش های خشک کردن روی کمیت و کیفیت متابولیت های ثانویه گیاه آرنیکا.
روش بررسیگل ها در اوایل خرداد، تیر و مرداد در چهار مرحله (مرحله 1: زمان بازشدن جوانه گل، مرحله 2: زمانی که همه گلچه های شعاعی یا کمتر از نیمی از گلچه های لوله ای باز شده اند، مرحله 3: وقتی که همه گلچه های شعاعی و لوله ای باز شده اند، مرحله 4: زمان پژمرده شدن گل های شعاعی و تشکیل بذر) برداشت شدند. همچنین، حداکثر میزان برداشت گل آذین در طی دو سال آزمایش برای تیمارهای روش خشک کردن (خشک کردن در سایه و آفتاب، خشک کردن در آون 40 و 50 درجه سانتی گراد، خشک کردن با مایکروویو در 500 و 1000 وات) در نظر گرفته شد.
نتایجنتایج نشان داد که بیشترین و کمترین فنل کل به ترتیب در تاریخ برداشت دوم و اول در مراحل بلوغ گل 3 و 4 بدست آمد. درحالیکه، بیشترین میزان لوتیولین و آپیژنین در مرحله برداشت سوم در مرحله 1 رشد گل در زمان برداشت سوم بدست آمد. در آزمایش دوم، گل های سایه خشک شده حاوی بیشترین مقدار فنل کل بودند و پس از آن خشک کردن با آون در دمای 40 درجه سانتی گراد. علاوه بر این، خشک کردن با آون مطلوب ترین روش برای حفظ سایر متابولیت های ثانویه اصلی از جمله فلاونویید کل، روتین، لوتیولین و آپیژنین است.
نتیجه گیری:
تاریخ های مختلف برداشت در مراحل مختلف فنولوژی جوانه گل تاثیر معنی داری بر محتوای فنل کل، فلاونوییدها، روتین، لوتیولین و آپیژنین داشت.
کلیدواژگان: آرنیکا، نمو گل، برداشت، خشک کردن، روتین -
صفحات 89-98مقدمه
زردچوبه گیاهی است که در طب سنتی مصرف فراوان دارد. در طب مردمی ایرانی، مخلوط زردچوبه و زرده تخم مرغ برای رفع التهابات ناشی از دررفتگی و پیچ خوردگی مفاصل استفاده می شود. از آنجایی که لسیتین به عنوان یکی از اجزای زرده تخم مرغ، عاملی جذب افزا می باشد، به نظر می رسد علت استفاده از زرده تخم مرغ افزایش جذب زرچوبه و در نتیجه افزایش اثرات ضدالتهابی آن باشد.
هدفهدف از این تحقیق، یافتن نقش لسیتین در این فرمولاسیون طب مردمی ایرانی بوده است.
روش بررسیپایه پماد با استفاده از موم، وازلین، پارافین و اوسرین تهیه شد. عصاره هیدروالکلی زردچوبه (2/5 و 5 درصد) با لسیتین (5 و 15 درصد) یا بدون لسیتین به پایه پماد اضافه شدند. اثر ضدالتهابی پمادها در آرتریت موش صحرایی بررسی شد. پمادها روزی یکبار به مدت 20 روز روی مفاصل ملتهب مالیده شدند و اندیس آرتریت، α-TNF و تغییرات هیستوپاتولوژیکی مفاصل بررسی شدند.
نتایجاندیس آرتریت در همه گروه ها کاهش یافت ولی در گروه های زردچوبه 2/5 درصد و زردچوبه 5 درصد با لسیتین 15 درصد تغییرات معنیدار بود. α-TNF در همه گروه ها کاهش داشت، ولی کاهش آن در گروه زردچوبه 2/5 درصد بیشتر بود. تغییرات هیستوپاتولوژیک در گروه های زردچوبه در مقایسه با گروه پایه پماد کمتر مشاهده شد.
نتیجه گیری:
به نظر می رسد درمانگرهای محلی ایرانی، زرده تخم مرغ را به عنوان چسباننده در فرمول استفاده می کنند. به عبارت دیگر زردچوبه 2/5 درصد بدون لسیتین در فرم پماد نسبت به سایر فرمولاسیون ها ارجحیت دارد.
کلیدواژگان: زردچوبه، التهاب، طب مردمی ایران، موش صحرایی -
صفحات 99-109مقدمه
تاکسول (Paclitaxal) به منظور کنترل طیف گسترده ای از سرطان ها توصیه می شود. سرخدار (Taxus baccata L.) منشا اولیه و طبیعی تاکسول است.
هدفبا توجه به محدودیت شدید در برش سرخدار، روش جایگزین برای تولید تاکسول استفاده از روش کشت درون شیشه ای است. در اینجا، برای اولین بار اثر ترکیبی از اسیدهای آمینه به عنوان الیسیتور به همراه کیتوزان در کشت تعلیق سلولی سرخدار برای افزایش تولید تاکسول مورد برسی قرار گرفته است.
روش بررسیبرگ های جوان سرخدار به عنوان ریزنمونه در تیمارهای مختلف القای کالوس کشت شدند. کالوس ها به دست آمده از بهترین تیمار کالزایی به کشت های تعلیق سلولی که دارای کیتوزان و ترکیت اسیدهای آمینه به تنهایی و یا در ترکیب با یکدیگر بودند، منتقل شدند. میزان تاکسول در تیمارها با استفاده از روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا اندازه گیری شد.
نتایجمحیط کشت MS به همراه 2،4-D به میزان دو میلی گرم در لیتر و NAA به میزان یک میلی گرم در لیتر، بهترین تیمار از نظر درصد کازایی (100 درصد)، وزن تر (495 میلی گرم) و وزن خشک (272 میلی گرم) بود. همچنین، آنالیز HPLC حداکثر تولید کالوس در محیط کشت MS به همراه 2 میلی لیتر در لیتر از ترکیب اسیدهای آمینه و 10 میلی گرم در لیتر کیتوزان را تایید کرد.
نتیجه گیری:
استفاده از ترکیب اسیدهای آمینه به عنوان الیسیتور همراه با کیتوزان به منظور افزایش تولید تاکسول در کشت تعلیق سلولی پیشنهاد می شود.
کلیدواژگان: کشت سلولی، الیسیتور، گیاهان دارویی، متابولیت های ثانویه، سرخدار
-
Pages 1-20Background
Many herbal remedies have been used in medical systems for the cure of diseases. One of these important applications is usage of them as cytotoxic agents for the treatment of cancers and tumors. Various studies have been conducted on several species of Caesalpinia genus including evaluation of antimicrobial, antitumor, anti-inflammatory, antipsoriatic, antidiabetic, antioxidant, antibacterial, immunomodulatory and hypoglycemic activities. Some reports have shown that these plants contain phytochemicals like polyphenols, glycosides, terpenoids, saponins and flavonoids.
ObjectiveThe aim of this study was to find species of the Caesalpinia genus containing diterpene compounds with the structure cassane and norcassane with emphasis on cytotoxic properties.
MethodsIn this study, keywords including Caesalpinia genus, cytotoxic and anticancer effects, and cassane and norcassane compounds were searched in Scopus and Science Direct databases.
ResultsThirteen Caesalpinia species were investigated for phytochemical composition and biological effects. Different plant parts of the species including leaves, seeds, stems, roots and legumes contained diterpenes. Among these species, the cytotoxic effects on different cancer cell lines have been evaluated and some had significant cytotoxic effects.
ConclusionPresent study show that Caesalpinia genus has valuable cytotoxic activity but further studies are needed to investigate the active components and their possible development as new anticancer drugs.
Keywords: Caesalpinia genus, Diterpenes, Cassane, Norcassane, Cytotoxic -
Pages 21-35Background
Sea buckthorn is a thorny shrub with nitrogen-fixing ability belonging to the Elaeagnaceae family.
ObjectiveIn this study, phytochemical and morpho-physiological traits in wild populations of sea buckthorn were investigated in two consecutive years in the Taleghan region of Iran.
MethodsSome morpho-physiological traits in several parts of plants were measured. Also, some phytochemical analysis of fruit pulp (through spectrophotometric methods) and seed oil content was performed.
ResultsThe results showed that the populations had significant differences (P ≤ 0.01 or P ≤ 0.05) in most of the main morpho-physiological traits and all phytochemical properties of leaves and fruits in growing seasons during two studied years. The highest and lowest amount of some more important traits of fruit were ranged from 16.02 to 48.55 mg/g, total phenol (Jostan-Bozaj), 0.71 to 1.65 mg/g carotenoid (Gelyard-Fashandak), 0.92 to 2.46 mg/g flavonoid (Dehdar-Shahrak), and 1.37 to 10.00 mg/g vitamin C (Gelyard-Shahrak). Factor analysis based on PCA revealed that the first three-component contributed about 70 and 76% of the total variation for phytochemical and morpho-physiological traits of populations, respectively. The first component (PC1) was contributed by some traits such as fruit glucose, total soluble solids (TSS), vitamin C, and leaf lycopene for phytochemical traits.
ConclusionThe wide range of variation across the sea buckthorn populations in this region can be used for the selection of suitable genotypes for improvement and pharmaceutical exploitation of this plant in Iran.
Keywords: Vitamin C, Lycopene, Flavonoid, Carotenoid, Phenol, Tannin -
Pages 36-45Background
The genus Colchicum (Colchicaceae) is a perennial and monocotyledon flowering plant that has more than 160 species in the world. In addition, this plant is an important medicinal plant in traditional and modern medicines.
ObjectiveThe aim of this study was to evaluate the phytochemical profiles and physicochemical properties, antioxidant and anti-inflammatory activities of Colchicum kurdicum (Bornm.) Stef. corm.
MethodsPhytochemical profiles includedtotal tropolone alkaloid, total phenolic/total tannin and total flavonoid contents were determined by spectrophotometric method. Moreover, tropolone alkaloid profiles was analyzed by HPLC method. Physicochemical properties including macroscopic and organoleptic properties, solubility, foreign matter, ash values and heavy metals were evaluated based on pharmacopeial protocoles. In addition, in vitro anti-inflammatory and antioxidant activities of the plant were determined.
ResultsTotal tropolone alkaloids, phenol, tannin and flavonoid contents of the corm were estimated to be 0.652, 0.426, 0.052 and 0.325 g/100 g corm. In HPLC analysis, N-deacetyl-N-formyl colchicine, colchifoline, colchicoside and cornigerine were calculated as highest bioactive tropolone alkaloids. Physicochemical properties were determined within an acceptable range for the pharmacopoeia. Moreover, the anti-inflammatory and antioxidant activities in 10 mg/ml of methanolic extract were estimated 84.7 % and 94.8 %, respectively.
ConclusionThe corm of the Colchicum kurdicum had the main bioactive compounds. In addition, these compounds have the valuable biological activities as anti-inflammatory and antioxidant activities.
Keywords: Colchicum kurdicum, Tropolone alkaloid, Total flavonoid, Chromatography, Antioxidant, Anti-inflammatory activity -
Pages 46-58Background
Apiaceae fruits as common spices used for prevention of many chronic diseases including cancer.
ObjectiveThe present study compared the biological effects of different fruits from various Apiaceae tribes to compare and find the fraction source(s) with potential characteristics for further investigation including cancer prevention.
MethodsFruits of Apium graveolens L. (celery), Bunium persicum (Boiss.) B.Fedtsch. (black cumin), Petroselinum crispum (Mill.) Fuss (parsley), Pimpinella anisum L. (anise), Trachyspermum ammi (L.) Sprague (ajwain), Coriandrum sativum L. (coriander), Foeniculum vulgare Mill. (fennel), Anethum graveolens L. (dill), Heracleum persicum Desf. ex Fisch., C.A.Mey. & Avé-Lall. (Persian hogweed), Ferula assa-foetida L. (asafoetida), Cuminum cyminum L. (cumin) and Daucus carota L. (carrot) were extracted with 80 % methanol and fractionated by petroleum ether, chloroform, ethyl acetate and methanol, respectively. For different fractions and total extract of all 12 samples, cytotoxicity by brine shrimp test (BST) and MTT assay against cancer and normal cell (foreskin fibroblast cells), antioxidant effects by FRAP, and total phenols by Folin-Ciocalteu method were measured.
ResultsThe general toxicity of ethyl acetate fractions (mean of data) was higher than others in the brine shrimp test (P < 0.05). The most cytotoxic fractions against colon carcinoma (HT-29), breast adenocarcinoma (MDA-MB-231) and alveolar basal epithelial adenocarcinoma (A549) cell lines were from Ammineae and Peucedaneae tribes while fruits fractions with high phenol contents and antioxidant powers were from Ammineae tribe.
ConclusionThe Apiaceae fruits have significant biological effects, therefore the isolation of phytochemical compounds from active fractions with cytotoxicity is suggested in future studies.
Keywords: Umbelliferae, Fruits, Cytotoxic, Reducing power, Phenol content -
Pages 59-68Background
The use of medicinal plants has been one of the most common treatments since ancient times. Various plants are used in traditional and modern medicine, due to their antioxidant, antimicrobial and anticancer properties, and other biological potentials.
ObjectiveIn this study, the aerial parts of four species of Salvia including two populations of S. reuteriana Boiss., two populations of S. limbata C.A.Mey. and one population of each S. syriaca L. and S. ceratophylla L. species from Kashan region have been investigated.
MethodsThe antioxidative activity of the methanol extracts of plant samples were evaluated using the 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH) method. The total phenol and flavonoid contents were determined via the Folin-Ciocalteu and aluminum chloride methods, respectively. The cytotoxic effects of samples on HeLa cells were determined through MTT assay.
ResultsBased on the results of DPPH assay, IC50 levels of methanolic extracts were in the range of 39.08 ± 0.15 to 163.77 ± 0.63 μg/ml, and total phenol contents were in the range of
42.7 ± 3.09 to 105.8 ± 1.15 μg/mg. In addition, the flavonoid contents ranged from 30.07 ± 2.52 to 82.46 ± 2.2 μg/mg. There was a direct relationship between antioxidant activity and phenol compound contents. According to our study, the methanolic extracts of Salvia species showed toxicity effects on HeLa cells.ConclusionThe extracts of two populations of S. reuteriana were associated with the highest cytotoxicity, compared to other species of Salvia. Furthermore, all examined extracts exhibited weak to moderate antioxidant activities. The S. ceratophylla extract was associated with the highest antioxidant activity.
Keywords: Antioxidant activity, Cytotoxicity, Salvia, Phenol content, Flavonoid content -
Pages 69-88Background
The relative values of secondary metabolites may be impacted by harvesting time and post-harvest drying methods.
ObjectiveThe effects of various harvesting stages of flower and drying methods were investigated on the quality and quantity of secondary metabolites of A. chamissonis Less. grown in the field.
MethodsThe flowers were harvested in early May, June and July from four different developmental stages (stage 1: opening bud; stage 2: all radial florets or less than half of tubular florets opened; stage 3: all radial and tubular florets opened; stage 4: radial florets withering and seed formation). Also, the maximum collection of inflorescences during two years of trial was considered for drying method treatments (shade and sun drying, oven drying at 40 and 50 °C, and microwave drying at 500 and 1000 W power).
ResultsResults showed that the highest and the lowest total phenols were obtained in the second and first harvest date at flower maturity stages of 3 and 4, respectively. However, the highest luteolin and apigenin contents were obtained in the third harvest time at flower development stage 1. In the second experiment, the flower heads treated by shade contained the highest total phenols content followed by oven drying at 40°C. Moreover, oven drying was the most favorable method for preserving of other main secondary metabolites including total flavonoid, rutin, luteolin and apigenin.
ConclusionDifferent harvesting dates at various flower bud phenological stages had significant effect on total phenols, flavonoids, rutin, luteolin and apigenin contents.
Keywords: Arnica chamissonis, Flower development, Harvesting, Drying, Rutin -
Pages 89-98Background
Turmeric (Curcuma longa L.) is widely used in traditional medicine. In Iranian folk medicine, turmeric and egg yolk mixture is used for inflammation due to dislocations and strains. Since lecithin (one of the component of egg yolk) is an absorption enhancer, it seems this phospholipid can increase turmeric absorption and its anti-inflammatory effect.
ObjectiveIn order to find the role of lecithin in the folklore formulation, anti-inflammatory effects of ointments containing turmeric extract and lecithin have been studied.
MethodsOintment base was prepared using bees wax, vaseline, liquid paraffin and eucerin. Then, hydroalcoholic turmeric extract (2.5 % and 5 %) with lecithin (5 % and 15 %) or without lecithin were added to the ointment base. Anti-inflammatory effect of the ointments was assessed in arthritis model in rat using complete Freund’s adjuvant. Ointments were used daily on the inflamed joints for 20 days. Finally, arthritis index, TNF-α concentration and histopathological changes of joints were determined.
ResultsThe results showed that arthritis index has decreased in all groups but it was significant in groups of turmeric 2.5 % and turmeric 5 % with lecithin 15 %. TNF-α was decreased in all samples but reduction was more significant in group turmeric 2.5 %. Histopathological changes were significantly less in turmeric groups compared to ointment base group.
ConclusionIt seems that local healers use egg yolk as a binder in formulation. In other words, turmeric 2.5 % ointment is preferable compared to other formulations.
Keywords: Turmeric, Inflammation, Iranian folk medicine, Rat, Curcuma longa -
Pages 99-109Background
Taxol (Paclitaxel) has been highly recommended to control and treat a wide range of cancers. Taxus baccata L. is primary and natural origin of Taxol.
ObjectiveDue to severe restriction and prohibition of cutting T. baccata, the alternative way for Taxol production is to apply in vitro culture method which was implemented at the current study. Here, for the first time, the effect of amino acid complex as elicitor along with chitosan in cell suspension culture ofT. baccata for enhancing Taxol production was studied.
MethodsYoung leaves of T. baccata as explants were cultured in different callus induction treatments. At the next step, the calli from the best callus induction treatment were transferred to cell suspension cultures containing chitosan and amino acid complex alone or in combination with each other. Taxol content in treatments were measured by HPLC.
ResultsMS medium supplemented with 2,4-D at 2 mg/L and NAA at 1 mg/L proved to be the best treatment of callus induction (100 %), fresh weight (495 mg) and dry weight (272 mg) of calli. Also, HPLC analysis confirmed the maximum production of Taxol (1.96 mg/g) in MS medium having 2 ml/L amino acids complex with 10 mg/L chitosan.
ConclusionApplying amino acid complex as elicitor with chitosan is suggested for enhancing Taxol production in cell suspension culture of T. baccata.
Keywords: Cell culture, Elicitor, Medicinal plants, Secondary metabolites, Taxus baccata L