فهرست مطالب

پژوهش سیستم های بس ذره ای - سال دهم شماره 2 (پیاپی 25، تابستان 1399)

نشریه پژوهش سیستم های بس ذره ای
سال دهم شماره 2 (پیاپی 25، تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/05/14
  • تعداد عناوین: 12
|
  • سعیده محمدی، محمد اسماعیل پور*، فرهاد خوئینی صفحات 1-12
    در این مقاله ترابرد الکتریکی نانوساختارهای گرافن و سیلیسین متصل شده به دو الکترود نیمه بینهایت نانونوار گرافن و سیلیسین بررسی شده است. در این ساختارها نانوحفره ایجاد کرده ومولکول DNA را از نانو حفره عبور دادیم. با استفاده از روش تابع گرین و تقریب تنگ بست، دو نوع سامانه با لبه های زیگزاگ در گرافن و سیلیسین مورد بررسی قرار گرفته است. با اتصال نانونوارها به الکترودهای فلزی جریان ایجاد شده از سمت چپ به راست از نانوحفره و DNA عبور می کند. این عبور جریان الکتریکی باعث افزایش حساسیت سیستم به بازهای آلی DNA می شود. ما یک طرح جدید برای تعیین توالی DNA ارایه نمودیم.
    کلیدواژگان: نانونوار گرافنی و سیلیسینی، مولکول DNA، ویژگی های الکتریکی، روش تابع گرین
  • مسعود امیری*، حنیف هادی پور صفحات 13-22

    چکیده در این مقاله اثرات استتاری نیروی کولنی در نمونه های تک لایه و دو لایه C3N و C3NH3 را بر اساس تقریب فاز تصادفی بررسی و با گرافن و گرافن هیدروژنه مقایسه می کنیم. ما پارامتر اندرکنش کولنی جزیی استتار شده (U)، کامل استتار شده (W) و پارامتر اندرکنش کولنی بدون استتار (V) را برای این ترکیبات محاسبه می کنیم. در سیستم با هدایت الکتریکی بیشتر، اثرات پوششی بیشتر بوده و پارامترهای U و W بیشتر کاهش می یابد. در C3Nتک لایه پارامترهای اندرکنشی مشابه گرافن شاهد هستیم. برای C3N هیدروژنه شده که در دو ساختار صندلی و قایق یک نیمرسانا با گاف نسبتا بزرگ است، مقادیر پارامترهای اندرکنشی به دست آمده بیشتر از مقادیر C3N و گرافن هیدروژنه بود. اما در C3Nدولایه با توجه به رفتار فلزی آن، استتار اندرکنش های کولنی را شاهد هستیم که آن را تبدیل به یک سیستم همبسته می کند. کلیدواژگان: گاف انرژی، اثرات استتاری، تقریب فاز تصادفی، اندرکنش کولنی.

    کلیدواژگان: گاف انرژی، اثرات استتاری، تقریب فاز تصادفی، اندرکنش کولنی
  • منصوره تاتاری*، مطهره دهقانی صفحات 23-33

    رادیوایزوتوپ 43Sc با نیمه عمرh 891/3 یک رادیوایزوتوپ مناسب و ایده آل برای تصویربرداری PET است. در این مقاله تولید رادیوایزوتوپ 43Sc از طریق واکنش های هسته ای 43Ca (p,n) 43Sc، 44Ca (p,2n)43Sc، 42Ca (d,n)43Sc ، 43Ca(d,2n) 43Sc ، 40Ca (α,p)43Sc و 41K (α,2n) 43Sc مورد بررسی قرار گرفته است. سطح مقطع این واکنش ها با استفاده از کدهای هسته ای TALYS1.8 و ALICE ASH 1.0 محاسبه شده و با نتایج تجربی مقایسه شده است. از کد های SRIM-2013 و MCNPX2.6 برای محاسبه توان توقف و توزیع شار پرتابه در هدف استفاده شده است. برای هر واکنش بهره تولید تیوری و شبیه سازی محاسبه شده است. نتایج بهره تولید برخی از این واکنش ها با نتایج تجربی در همان بازه انرژی بهینه انتخابی مقایسه شده است که تطابق نسبتا خوبی بین نتایج تجربی و محاسباتی مشاهده می-شود.

    کلیدواژگان: واکنش های هسته ای، رادیوایزوتوپ 43Sc، بهره تولید، کد MCNPX2.6، کدهای TALYS1.8 و ALICE ASH 1.0
  • سید داود ساداتیان سعدآباد* صفحات 35-51

    در این پژوهش با توجه به داده های رصدی بدست آمده از طریق دو ماهواره مطالعاتی Planck و WMAP علاوه بر بررسی و توصیف داده های دریافتی، بیشترین تنظیم و همبستگی بین مقدار محاسبه شده و رصدی این داده ها را نشان خواهیم داد . لازم به ذکر است این ماهواره ها به صورت دوره ای داده های بدست آمده از کیهان را ارایه می نمایند که نسبت به داده های قبلی تغییراتی در آنها ایجاد شده ، بنابراین لازم است که مقایسه و تطبیقی بین آنها انجام پذیرد و با تعیین میزان همبستگی بین آنها(در نجوم، تابع همبستگی توزیع کهکشان ها در کیهان را توصیف می کند. بر اساس مشاهدات، توزیع کهکشان ها در آسمان، یکنواخت نیست و آن ها در ساختارهایی مانند خوشه ها، ابرخوشه ها، رشته ها، تهی جاها و... وجود دارند. عدم یکنواختی این توزیع، به کمک تابع همبستگی دو-نقطه ای توصیف می شود) ، بهترین مقدار هر پارامتر برای استفاده در مدل های کیهانی تعیین شود. شایان ذکر است این پژوهش می تواند برای هر متخصصی که موضوعات نجوم ، اختر فیزیک و کیهانشناسی را بررسی می کند همچون یک کتاب راهنما جهت بررسی مدل های کیهانی استفاده شود.

    کلیدواژگان: داده های رصدی، پارامتر های کیهان شناسی، افت و خیز های کیهانی
  • عبدالمحمد قلمبر دزفولی*، مهناز حفیظی مکان، زهرا صیدالی لیر صفحات 53-66
    در این مقاله تولید نانوالیاف توخالی SnO2/ZnO با استفاده از روش ساده الکتروریسی گزارش می شود. جهت بررسی میزان بهبود خواص کاربردی و هم چنین نحوه تشکیل نانوالیاف توخالی کامپوزیتی، میزان های متفاوتی از پیش ماده ZnO به صورت نسبتی از SnO2 مورد مطالعه قرار گرفتند. در این کار، خواص ساختاری و نوری نانوالیاف توخالی تولید شده از طریق میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM)، الگوی پراش اشعهایکس (XRD)، طیف سنج تبدیل فوریه (FT-IR) و طیف سنج فرابنفش-مریی (UV-Vis) مورد بررسی قرار می-گیرد. نتایج حاصل از XRD نشان دهنده تغییرات شدت قله های مربوط به ZnO و SnO2 با افزایش و یا کاهش نسبت موجود در کامپوزیت است. طیف حاصل از FT-IR نیز نشان دهنده کاهش شدت نسبی نوار مربوط به SnO2 با افزایش میزان نسبی ZnO در کامپوزیت است. علاوه بر این طیف های مریی-فرابنفش، پهن شدگی قله را با اضافه نمودن ZnO نشان می دهد. در نهایت در بررسی خواص فوتوکاتایستی برای نسبت های مختلف، نسبت ZnO/SnO2 =1/2 بیشترین تجزیه رنگ در 2 ساعت تحت تابش پرتو فرابنفش به میزان 62% را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: نانوالیاف توخالی، الکتروریسی، SnO2، ZnO، فوتوکاتالیست، کامپوزیت
  • منوچهر آدمی، صبا موسیوند* صفحات 67-83

    نانوذرات هیدروکسید آلومینیوم در یک سلول حاوی محلول الکترولیت تترامتیل آمونیوم کلراید و دو ورقه آلومینیومی به عنوان آند و کاتد با موفقیت ساخته شدند. به منظور بررسی اثر ولتاژ بر خواص بلوری ذرات، پنج نمونه با اعمال ولتاژهای 7 ولت، 9 ولت، 12 ولت، 15 ولت و 18 ولت رشد داده شدند. ذرات با استفاده از دستگاه های پراش پرتوایکس (XRD)و میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) مشخصه یابی شدند. الگوهای XRD تشکیل هیدروکسید آلومینیوم با ساختار مکعبی ساده را به خوبی نشان داد و هیچ پیکی که نشان دهنده ناخالصی باشد مشاهده نشد. طبق این الگوها نمونه ساخته شده تحت ولتاژ 7 ولت آمورف بود و با افزایش ولتاژ ساختار بلوری نمونه بهبود یافت. تصاویر SEMذرات شبه کروی با اندازه نانومتری را نشان داد. با توجه به این تصاویر کوچکترین ذرات با اندازه میانگین 9 نانومتر تحت ولتاژ 18ولت ساخته شدند. در بخش کاربردی این پژوهش حذف آلاینده های کادمیوم و نیکل از آب آلوده آزمایشگاهی تحت ولتاژهای 7 ولت تا 18 ولت و آب سه رودخانه خرم رود، کشکان و سیمره با اعمال ولتاژ بهینه 15 ولت بررسی شد. نتایج جذب اتمی (AAS) قابلیت این روش در جداسازی آلاینده های آب را نشان داد.

    کلیدواژگان: نانوذرات هیدروکسیدآلومینیوم، الکتروکریستالیزاسیون، خواص بلوری، آب آلوده، کادمیوم، نیکل
  • لیلا مهدویان* صفحات 85-95
    هدف از این تحقیق استفاده از روش فیلتراسیون توسط نانوفولرن اصلاح شده (C60) با تتراهیدروفوران، جهت حذف و کاهش فلزات سنگین مانند نیکل و کادمیم می باشد. شرایط بهینه برای حذف یون فلزات سنگین توسط نانوجاذب ها عبارتند از: pH، غلظت جذب شونده، مقدار جاذب، زمان و دما می باشد که برای هر دو یون مورد ارزیابی قرار گرفته است، نتایج نشان می دهد برای هر دو یون، شرایط بهینه جذب توسط نانوجاذب فوق، تقریبا یکسان بدست آمد. همچنین جذب سطحی هر دو یون با عدد اکسایش دو، توسط مدل های ایزوترم جذب بررسی گردید. نتایج نشان می دهد که بهترین ایزوترم جذب برای یون کادمیم، ایزوترم دابینین- رادوشکویچ و برای یون نیکل، ایزوترم فریندلیچ می-باشد. فرایند جذب برای هر دو یون، فیزیکی و بصورت تک لایه و گرمازا است. نتایج کلی نشان می دهند که نانوفولرن اصلاح شده دارای مقاومت حرارتی و مکانیکی بالایی ست و کاملا پایدار بوده و می تواند بدون کم شدن فعالیت خود بیش از 20 بار با راندمان بالای 91% مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: نانوفیلترهای فولرن اصلاح شده، حذف فلزات سنگین، مدل ایزوترم جذب، تتراهیدروفوران
  • حسین مهری دهنوی*، حمزه آگاهی، علی مهری صفحات 97-110

    در این مقاله، ابتدا به مرور برخی تعاریف مربوط به حسابان کسری و تعریف آنتروپی کسری، به عنوان تعمیمی از آنتروپی شنون، می پردازیم. در ادامه به ارایه تعریف معیار اهمیت لغات تعمیم یافته بر اساس آنتروپی کسری می پردازیم. با استفاده از تعریف پیشنهادی، به ارایه روشی جدیدی در متن کاوی بر اساس آنتروپی کسری خواهیم پرداخت. استفاده از روش ارایه شده برای استخراج نمایه ی کتاب آماری کسلا و برگر (1990)، نشان می دهد که مقدار میانگین هارمونیک بازیابی و صحت برای روش پیشنهادی بیشتراز مقدار بدست با روش متن کاوی متداول بر اساس آنتروپی شنون می باشد. این نتایج نشان می دهد که روش پیشنهادی برای متن کاوی با استفاده آنتروپی کسری، نسبت به روش متداول بر اساس آنتروپی شنون، ابزار جامع است.

    کلیدواژگان: آنتروپی شنون، آنتروپی کسری، متن کاوی، رتبه بندی کلمات
  • مرضیه ندافان*، احسان طالبیان، مریم تفنگساز رحیمی، جاوید ضمیرانوری صفحات 111-124

    در این تحقیق، پایداری ساختار و خواص الکترونی و طیف سنجی نانوخوشه های سولفیدروی تا چهار اتم با نظریه تابعی چگالی و هارتری-فاک با روش B3LYP در پایه 6-311++G(d,p) مورد مطالعه قرار گرفته است. ساختارهای پایدار این نانوخوشه ها با برنامه گوسین09، انرژی بستگی، شکاف انرژی و طیف مادون قرمز نانوخوشه ها به طور کامل بهینه شده اند. فرکانسهای ارتعاشی، شدتهای طیف های هومو-لومو، تقارن و گشتاور دوقطبی برای پایدارترین ایزومر هر نانوخوشه، به دست آمده اند. علاوه بر این، تجزیه و تحلیل اوربیتال پیوند طبیعی برای بدست آوردن بینش دقیق تری در مورد ماهیت این برهمکنش ها به کار برده شد. توصیفگرهای واکنش پذیری مانند الکترونگاتیوی، برای مطالعه پایداری نسبی نانوخوشه ها تخمین زده شد. در بین ساختار نانوخوشه ها، بیشترین و کمترین میانگین طول پیوند Zn-S به ترتیب مربوط به Zn2S2 و Zn1S1 است. از نظر پایداری Zn4S4 از پایدار ترین آنهاست (ناشی از تنش زنجیرهای غیرخطی Zn-S تضعیف شده). از لحاظ گشتاور دوقطبی، نانوخوشه های Zn1S1 و Zn3S3 در روش هارتری-فاک گشتاور دوقطبی بزرگتری دارند. همچنین با افزایش تعداد اتم ها در نانوخوشه ها قطبش پذیری زیادتر شده و در مقایسه دو روش هارتری- فاک و تابعی چگالی در یک ساختار معین، قطبش پذیری مولکول ها در تابعی چگالی بیشتر است.

    کلیدواژگان: گوسین 09، نظریه تابعی چگالی، هارتری-فاک، نانوخوشه های (ZnS)n (n≤4)، بهینه سازی
  • الهه نحوی فرد* صفحات 125-134
    چکیده مقادیر ضعیف یک مشاهده پذیر می توانند با استفاده از اندازه گیری ضعیف با پیش و پس گزینشگری حالت برای سامانه هدف بدست آیند. مثلا، وقتی مقادیر ضعیف کوچک باشند، چشمداشتی مکان (تکانه) ابزار، یک جابجایی متناسب با جزء حقیقی (موهومی) مقدار ضعیف را نمایش می دهد. در این مقاله، مبانی روش جدیدی برای بدست آوردن مقادیر ضعیف ارایه می گردد که الزاما نیازی به ضعیف بودن اندازه گیری ندارد. با استفاده از این روش نه تنها مقدار ضعیف یک مشاهده پذیر بلکه مقادیر ضعیف همه توان های آن نیز قابل محاسبه هستند. نکته کلیدی در این روش استفاده از اندازه گیری یک مجموعه کامل از توزیع های حاشیه ای برای بازسازی حالت ابزار به جای مقادیر چشمداشتی مشروط مختصه و تکانه ابزار در روش متعارف است.
    کلیدواژگان: اندازه گیری ضعیف، مقادیر ضعیف، توموگرافی حالت
  • فرخ رویا نیکمرام*، مریم قلی زاده آرشتی صفحات 135-147

    امروزه با کاربرد گسترده مواد ترموالکتریک، توجه به مطالعه تیوریک خواص ترموالکتریکی اهمیت خاصی دارد. در این تحقیق با محاسبه ضریب سیبک Sو فاکتور شایستگیZ برای ساختارهای کاسه ای شکل (n=1-5) C20-nGen و C20-nSin، سامانه ترموالکتریکی مناسب، پیش بینی گردیده است. محاسبات به روش کوانتومی در سطح محاسباتیLSDA/6-31G، انجام شده است. در این ساختارها با افزایش دما ازk 278 تا 400k، ضریب سیبک در نیمرساناهای نوع p کاهش و در نیمرساناهای نوع n افزایش می یابد. بزرگترین فاکتور شایستگی با مقدار 78/1 برای C19Ge1 در دمایk 278 و برای C17Si3 در دمای 400k با مقدار 03/1 نتیجه شده است. بنابراین ساختار C19Ge1 به عنوان نیمرسانای نوع p و C17Si3 به عنوان نیمرسانای نوع n با اختلاف دمایی بزرگتر را می توان برای ساخت سامانه ترمو الکتریکی انتخاب نمود. ساختارهای C20-nGen با تعداد استخلاف n=1,2,5 بعنوان هر دو نوع نیمرسانای n و p و ساختارهای C20-nSin با تعداد استخلاف n=3 وn=1,3 به ترتیب به عنوان نیمرسانای نوع n و نوع p، که فاکتور شایستگی بزرگتر از یک دارند، را می توان در ساخت سامانه ترموالکتریکی استفاده نمود.

    کلیدواژگان: فولرن کاسه ای، Si، Ge، محاسبات کوانتومی، خواص ترمو الکتریکی
  • سید حسین هندی*، رضا رمضانی آرانی، ابراهیم رحیمی صفحات 149-162

    در سالهای اخیر مدلهای گرانش اصلاح شده نقش موثری در ساختارهای کیهانی داشته است. یکی از این مدلها، گرانش F (R) می باشد که دیدگاه جدیدی را به سمت مطالعه خواص ترمودینامیکی سیاهچاله ها ایجاد نموده است. نتایج جالب ترمودینامیک سیاهچاله ها باعث شده که برخی محققین ویژگی های گرمایی سیاهچاله های مختلف را مورد بررسی قرار بدهند. در این مقاله ابتدا به جواب های توپولوژیکی سیاهچاله های شبه لیفشیتز در یک کلاس خاص از گرانش F (R) در فضای خلا d-بعدی می پردازیم و در ادامه خصوصیت های ترمودینامیکی یک کلاس خاص از جواب های سیاهچاله ای در گرانش F (R) را محاسبه می کنیم. در نهایت پایداری حرارتی و وجود گذار فاز این جوابها را بر اساس برخی از نمودارهای ظرفیت گرمایی و انرژی آزاد گیبس مورد مطالعه قرار می دهیم.

    کلیدواژگان: سیاهچاله، گرانش، پایداری گرمایی، گذار فاز
|
  • Saeedeh Mohammadi, Mohammad Esmailpour *, Farhad Khoeini Pages 1-12
    In this paper, the electrical transport of graphene and silicene nanostructures connected to two semi-infinite graphene and silicene electrodes have been investigated. In these structures, we created nanopores and passed the DNA molecule through the nanopore. Using the Green's Function method and Tight binding approximation, two types of systems with zigzag edges in graphene and silicene have been investigated. By connecting the nanoribbons to the metal electrodes, the created current passes from the nanopore and DNA, from the left to the right. This electric current flow increases the system's sensitivity to the organic DNA bases. We have introduced a new scheme for DNA sequencing.
    Keywords: Nanoribbon graphene, silicene, DNA molecule, Electrical properties, Green’s function method
  • Masoud Amiri *, Hanif Hadipour Pages 13-22

    In this paper we investigate the screening effects of coulomb interaction in monolayer and bilayer C3N and C3NH3 samples based on the random-phase approximation and compared with graphene and hydrogenated graphene. We calculate partially (U) and fully (W) screened, and also bare (V) interaction parameters for these compounds. In the system with more electrical conductivity the effects of the screening are greater and the parameters U and W are further reduced. In monolayer C3N, interaction parameters are similar to those of graphene. The fully hydrogenated C3N is also a relatively large gap in the chair-type and boat-type, and the values of interaction parameters are greater than the monolayer C3N and hydrogenated graphene values.  In the bilayer C3N with metallic behavior, there's a large screening that makes it a correlated system.

    Keywords: Energy Gap, Screening effects, Coulomb Interaction, Random phase approximation
  • Mansoureh Tatari *, Motahhareh Dehghani Pages 23-33

    The 43Sc radioisotope with a half-life of 3.891 h is an ideal radioisotope for PET imaging. In this paper, the production of 43Sc radioisotope through 43Ca(p,n)43Sc, 44Ca(p,2n)43Sc, 42Ca(d,n)43Sc, 43Ca(d,2n)43Sc, 40Ca(α,p)43Sc and 41K(α,2n)43Sc nuclear reactions have been investigated. The cross-section of these reactions was calculated using the TALYS1.8 and ALICE ASH 1.0 nuclear codes and compared with the experimental results. The SRIM-2013 and MCNPX2.6 codes are used to calculate the stopping power and projectile flux distribution in the target. The theoretical and simulation production yields for each reaction are calculated. The production yield results of some of these reactions are compared with the experimental results at the same optimum energy interval, which shows relatively good agreement between the experimental and computational results.

    Keywords: Nuclear reactions, 43Sc radioisotope, Production yield, MCNP2.6 code, TALYS1.8, ALICE ASH 1.0 code
  • S. Davood Sadatian * Pages 35-51

    In this study, according to the observation data obtained through two planck and WMAP satellites, in addition to studying and describing them, we obtain the highest adjustment and correlation between the calculated value and the observation of these data. However, these satellites periodic presentation of data from the universe, which has been modified in relation to previous data, therefore requires comparative and comparative analysis between them, and by determining the coefficient of correlation between them, we can find the best value of each parameter for using in cosmic models. However, By reviewing this article, the following results are obtained:1. The Hubble parameter is presented as the most important factor in determining other basic parameters of cosmology and its values in various articles. According to recent data, the value of this parameter has been obtained over the past 25 years in the range of , but the amount now considered as the most probable data for the current Hubble parameter , The latest announcement by Planck Satellite in 2015, . 2. Different density parameters such as ordinary and dark matter, baryonium, neutrino and dark energy were introduced as another fundamental parameter of cosmology and their methods of determination were investigated. Considering the very different data, the density of ordinary matter And the dark is in the range 0.1 <Ω_m <0.5. Also, the appropriate interval for the baryon density parameter is 0.01 <Ω_b h ^ 2 <0.025. The last values given for the baronic density and cold dark matter and the whole world in 2015 were given by Planck satellite as  and . All quantities given by various papers for the total density of the universe support a value of Ω_0 ~ 1, and this represents the flat cosmology model for our current universe. With respect to this value of Ω_0, the current density of the universe is . 3. The age of the universe was studied as one of the other fundamental parameters of the universe. By summarizing different data, an interval can be drawn for the current age of the world, but according to the latest Planck satellite data, the most likely value for the current age of the world is 13.82 Billions of years. Finally, a comparative analysis was carried out between some of the other important cosmological parameters according to Planck and WMAP data that are used to solve some cosmic problems and astrophysics. This research can be used for any expert who considers astronomy and astrophysics issues as a guidebook for examining cosmic models.

    Keywords: Observation data, Cosmological parameters, Cosmic fluctuations
  • Abdolmohammad Ghalambor Dezfuli *, Mahnaz Hafizi Makan, Zahra Seidali Lir Pages 53-66
    In this paper, synthesis of SnO2/ZnO composite hollow nanofibers using simple electrospinning method is reported. To improve the functional properties of composite hollow nanofibers, a different amount of ZnO precursor is added to the SnO2 precursor used in the solution. The structural and optical properties of produced nanofibers are studied using Scanning Electron Microscope (SEM), X-Ray (XRD) Diffraction, Ultraviolet-Visible Spectrophotometer (UV-Vis) and Fourier Transformed Infrared Spectrophotometer (FTIR). The XRD results show changes in the relative intensity of ZnO and SnO2 peaks with the increase or decrease amount of composite components. The FT-IR spectrum indicates a decrease in the relative band intensity of SnO2 with increasing ZnO in the composite. The UV-Vis spectra also show the flattening of the peaks by adding ZnO. Finally in the studying of photocatalytic properties with different ratios, the ratio of    shows the highest color decomposition, of the order of 62%, in 2 hours under UV irradiation.
    Keywords: hollow nanofibers, electrospining, SnO2, ZnO, Composite, photocatalyst
  • Manoochehr Adami, Saba Mosivand * Pages 67-83

    Aluminum hydroxide nanoparticles successfully synthesized in an electrochemical cell containing tetramethylammonium chloride as electrolyte and two Al sheets as anode and cathode. In order to study the effect of voltage on crystalline properties of particles, five samples synthesized by applying 7 V, 9 V, 12 V, 15 V, and 18 V. The particles characterized using X-Ray diffraction (XRD) and scanning electron microscope (SEM). XRD patterns clearly approved the formation of aluminum hydroxide with cubic structure and no sign of impurities observed. Based on these results, the sample prepared under 7 V had amorphous structure and the crystal structures of samples improved by increasing the applied voltage. SEM images showed the quasi spherical particles with nanometer size. Based on these images the smallest particles with the mean size of about 9 nm synthesized under 18 V. In the practical part of this study, the removal of nickel and cadmium from water has been investigated by applying 7-18 V on laboratory polluted water and 15 V on Khorram-rood, Kashkan, and Seimareh rivers. The atomic absorption analysis (AAS) results showed the possibility of this method on separation of pollutants from water.

    Keywords: Aluminum hydroxide nanoparticles, Electrocrystallization, Crystalline properties, Polluted water, Cadmium, Nickel
  • Leila Mahdavian * Pages 85-95
    The aim of this study has investigated the removal and reduction of heavy metals such as nickel and cadmium by filtration of modified Nano-fullerene (C60) with tetrahydrofuran. The optimum conditions have been evaluated for the removal of heavy metal ions by nano-adsorbents, which are pH, adsorbent concentration, adsorbent amount, time and temperature. The results show optimum conditions for both ions are almost the same amount. The adsorption of both ions was investigated with the two-oxidation number by adsorption isotherm models. The results show that the best absorption isotherm for Cd2+ is Dobbin-Raduskvich isotherm and for Ni2+ is Freundlich isotherm. The absorption process for both ions is physical, monolayers and exothermic. The data show that the modified nanofullerene has a high thermal and mechanical resistance and is completely stable, which can be used for more than 20 times with high efficiency of %91 without losing its activity.
    Keywords: Nanofiltration of fullerene modified, Removal of heavy metal ions, Adsorption isotherm models, Tetrahydrofuran (THD)
  • Hossein Mehri Dehnavi *, Hamzeh Agahi, Ali Mehri Pages 97-110

    In this paper, we firstly review some definitions related to fractional calculus and fractional entropy, as a generalization of Shannon entropy. Then we introduce the generalized word importance metric based on fractional entropy. Using the proposed definition, we introduce a new text mining method based on fractional entropy. This method for keyword extraction of the Statistical Inference book by Casella and Berger (1990) shows that the F-measure value of the proposed text mining method, is higher than the related value for common text mining method based on Shannon entropy. These results indicate that the proposed text mining method based on fractional entropy is more comprehensive than the traditional text mining based on Shannon entropy.

    Keywords: Shannon entropy, Fractional entropy, Text Mining, Word ranking
  • Marzieh Nadafan *, Ehsan Talebian, Maryam Tofangsaz Rahimi, Javid Zamir Anvari Pages 111-124

    In this article, structural stability, electronic and spectroscopic properties of zinc sulfide nanoclusters up to four atoms are studied by Density Functional Theory (DFT/B3LYP) and Hartree-Fock computational level using 6-311++G(d,p) basis set. The stable structures of these nanoclusters have been fully optimized with Gaussian 09, binding energy, energy gap, and FTIR spectra. The vibrational frequencies, Homo–Lumo energy gap, symmetry, and dipole moment are also computed for the most stable isomer of each cluster. Furthermore, NBO analysis was used for deep understanding of these interactions. The reactivity descriptors such as electronegativity are estimated for these nanoclusters to study their relative stabilities. Among nanocluster structures, the highest and lowest average binding length are related to Zn2S2 and Zn1S1, respectively. About stability of investigated structure, Zn4S4 was more stable than others (because stress of nonlinear Zn-S chains is attenuated). Both Zn1S1 and Zn3S3 nanocluster structures have a bigger dipole moment in the Hartree-Fock method. Also, increasing the number of atoms in nanoclusters has increased polarization and in the comparison, Hartree-Fock and DFT in the specimen structures, the polarization of molecules in DFT are larger rather Hartree-Fock.

    Keywords: Gaussian 09, Density function theory, Hartree-Fock, nanocluster (ZnS)n (n≤4), Optimization
  • Elahe Nahvifard * Pages 125-134
    Weak values of an observable can be found using weak measurements with pre- and post selections for target states. For example, when weak values are small, the expectation value of the pointer position (momentum) shows a shift proportional to the real (imaginary) part of the weak value. In this paper, we introduce the foundations of a new method for obtaining weak values that need not the weakness of the measurement. Using this method, not only the weak values of an observable but also weak values of all powers of the observable can be determined. The key point in this method is that instead of conditional expectation values of the device position and momentum in the standard method we use a complete set of marginal distributions to reconstruct device quantum state.
    Keywords: weak measurement, weak values, state tomography
  • Farrokh Roya Nikmaram *, Maryam Gholizadeh Arashti Pages 135-147

    Today there is a heightened interest in the field of theoretical study of thermoelectric properties due to widespread application of thermoelectric materials. In this research, the Seebeck coefficient (S) and Merit Factor (Z) are calculated for C20-nGen and C20-nSin (n=1-5) bowl structures and the most suitable thermoelectric systems are selected. The quantum calculations are done at the level of LSDA/6-31G of Density Functional Theory (DFT). As the temperature increases from 200k to 400k, the seebeck coefficients of these structures decrease for p-type semiconductors and increase for n-type semiconductors. The maximum values of merit factor are achieved for C19Ge1   equal to 1.78at 278k and for C17Si3 equal to 1.03 at 400k. Therefore, the structures of p-type of C19Ge1 and n-type of C17Si3 with more temperature difference are selected as the best thermoelectric systems. The structures of C20-nGen with n=1,2,5 as the both n-type and p-type semiconductors and C20-nSin with n=3 for n-type and also n=1,3 for p-type have Z>1 and are suitable for thermoelectric systems.

    Keywords: Bowl Fullerene, Si, Ge, Quantum Calculations, Thermoelectric Properties
  • Seyed Hossein Hendi *, Reza Ramezani Arani, Ebrahim Rahimi Pages 149-162

    In recent years, modified gravity models have played an important role in the cosmological structures. One of these models is F(R) gravity theory which opened a new insight in the context of black hole thermodynamics. Some of interesting consequences of the black hole thermodynamics resulted into investigation of thermal properties of different black holes. In this paper, first we investigate topological Lifshitz-like black hole solutions of F(R) gravity in d-dimensions and then study thermodynamic properties of such special class of F(R) gravity. Finally, we examine thermal stability and possible phase transition with respect to the heat capacity and Gibbs free energy.

    Keywords: Black hole, F(R) gravity, Thermal stability, Phase transition