فهرست مطالب

فصلنامه مهندسی پزشکی زیستی
سال چهاردهم شماره 2 (تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/05/15
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مهرداد داودی، سید محمدرضا شکوهیان، مهدی باقری روچی، مسعود عبداللهی، سها برویس، مریم هویت طلب، محمد پرنیان پور* صفحات 81-96

    شانه به دلیل داشتن درجه های آزادی متعدد، یک مفصل پیچیده در سیستم اسکلتی عضلانی به حساب می آید. در این مقاله سعی شده است تا با استفاده از تیوری سینرجی های متغیر با زمان، مشخص شود که اعصاب مرکزی برای ایجاد حرکت در شانه چگونه بر پیچیدگی های کنترلی مساله فایق می آید. در این راستا، تمرین هایی در یک فضای سه بعدی اطراف بدن همراه با حرکت رفت و برگشتی میله ی منعطف در نرم افزار Anybody مدل سازی شده، سطوح فعالیت 12 عضله ی منتخب در کنار گشتاور آن ها حول مفصل به عنوان خروجی ثبت گردیده و نتایج تحت یک ماتریس کلی طبق مفهوم سینرجی های عمل کردی به عنوان ورودی به یک الگوریتم بهینه سازی گرادیان محور جهت تعیین بردارهای سینرجی اعمال شده است. شیفت های زمانی با روش matching pursuit و ضرایب بزرگی با روش non-negative least square در هر مرحله از حل به دست آمده است. با کمک معیار R2، 5 سینرجی تونیک و 5 سینرجی فازیک انتخاب شده است که توانایی بازسازی 79% از کل داده ها و نیز توانایی بازسازی الگوی فعالیت عضلات مربوط به یک تمرین غیر از تمرین های اولیه را با دقت 60%  دارند. هر یک از سینرجی ها همراه با عضلات فعال در آن، در بخش های مشخصی از فضای فعال بوده اند. عضله ی serratus در اکثر سینرجی ها فعال بوده که اهمیت این عضله در انجام تمرینات با میله را نشان می دهد. در سینرجی 1، عضلات اکستنسوری سه سر فعال بوده اما عضله ی فلکسوری-ابداکتوری دوسر در محدوده ی سینرجی های 4 و 5 در فضای بالای سر فعال شده است. شکل گیری ترکیب آگونستیک و آنتاگونستیک بین دو یا چند سینرجی و نیز شکل گیری الگوی هم کاری متغیر با زمان بین عضلات در هر سینرجی در طول حرکت از دیگر نتایج این تحقیق است. این تحقیق نشان داده که پیچیدگی محاسباتی یافتن شیفت های زمانی به دلیل یک سان بودن سرعت در تمام تمرین ها و نیز جدا کردن بخش های تونیک و فازیک به دلیل گشتاور کم وزن دست و میله حول مفصل، نتوانسته درک نورولوژیک جدیدی را ارایه دهد اما به کارگیری سینرجی های عمل کردی برای تحلیل های دقیق تر موثر بوده است.

    کلیدواژگان: سینرجی های متغیر با زمان، سینرجی های تونیک و فازیک، سینرجی های عمل کردی، شانه
  • محمدبهادر نجفی، منصور ولی* صفحات 97-107

    بیماری پارکینسون بعد از آلزایمر به عنوان رایج ترین بیماری مخرب سیستم عصبی شناخته می شود. یکی از عوارض شایع این بیماری، به وجود آمدن اختلالات گفتاری است. با توجه به این که تولید گفتار در انسان شامل تولید صوت در اثر ارتعاش تارهای صوتی (بخش آوایی) و سپس عبور آن از فیلتر لوله ی صوتی (بخش تلفظی) است، انتظار می رود هر کدام از این دو بخش دچار اختلال شوند. در این تحقیق با استفاده از یک روش غیرتهاجمی و به کمک سیگنال گفتار فرد، به تشخیص بیماری پارکینسون پرداخته شده است. بدین منظور از گویش 3 واکه ی کشیده ی زبان فارسی توسط 48 نفر (27 نفر مبتلا به بیماری پارکینسون و 21 نفر سالم) استفاده شده است تا میزان تخریب دو بخش تلفظی و آوایی ارزیابی شود. از ویژگی های مرتبط با بخش آوایی تولید گفتار می توان به جیتر، شیمر، فرکانس گام و طول زمانی باز و بسته شدن پالس های چاکنایی و از ویژگی های بخش تلفظی گفتار می توان به فرمنت های اول، دوم و سوم، نرخ عبور از صفر، MFCC و LPC اشاره کرد. در این تحقیق، در مجموع 38 دسته ی ویژگی استخراج شده و چهار پارامتر آماری میانگین، انحراف معیار، ضریب چولگی و ضریب کشیدگی از روی آن ها محاسبه شده است. در ادامه از الگوریتم ژنتیک برای شناسایی ویژگی های بهینه استفاده شده و شناسایی بیماری پارکینسون با به کارگیری طبقه بندهای SVM، KNN و درخت تصمیم گیر انجام شده است. به عنوان شاخصه ی اصلی این پژوهش، نتایج مربوط به دو بخش آوایی و تلفظی مورد مقایسه و چالش قرار گرفته است. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داده که ویژگی های آوایی با صحت 2/1±1/96% نسبت به ویژگی های تلفظی در تشخیص بیماری پارکینسون نقش مفیدتری داشته و هم چنین واکه ی /او/ با میزان صحت 6/97% بهترین عمل کرد را در تشخیص بیماری پارکینسون  نسبت به سایر واکه ها داشته است.

    کلیدواژگان: بیماری پارکینسون، ویژگی های آوایی، ویژگی های تلفظی، الگوریتم ژنتیک
  • مریم دوروشی، ندا بهزادفر*، غضنفر شاهقلیان صفحات 109-119

    اثر اصلی، عمده و کوتاه مدت مصرف الکل روی سیستم اعصاب مرکزی است. مصرف مشروبات الکلی باعث ایجاد ناتوانی در مغز شده به طوری که مصرف زیاد آن باعث فلج شدن فعالیت های مغزی، دستگاه تنفس و در نتیجه مرگ می شود. در این مقاله به منظور تشخیص مصرف الکل، سیگنال الکتروانسفالوگرام (EEG) 20 فرد شرکت کننده شامل 10 فرد الکلی و 10 فرد کنترل در 64 کانال مورد بررسی قرار گرفته است. به منظور تحلیل سیگنال EEG، ویژگی های فرکانسی و غیرفرکانسی شامل طیف توان زیرباندها، آنتروپی جایگشتی، آنتروپی تقریبی، بعد فراکتال کتز و پتروشن استخراج شده است. برای بررسی تفاوت معنادار بین دو گروه الکل و کنترل از تحلیل آماری و از شاخص دیویس-بولدین (DB) برای انتخاب بهترین کانال جهت ایجاد تفکیک بین سیگنال EEG افراد الکلی و کنترل استفاده شده است. نتایج به دست آمده نشان می دهد که در بین ویژگی های فرکانسی، توان فرکانسی دومین زیرباند پایین آلفادر افراد الکلی کاهش یافته و با توجه به شاخص DB، کانال CP3 بهترین تفکیک پذیری را بین گروه الکل و کنترل داشته است. هم چنین در بین ویژگی های غیرفرکانسی، بعد فراکتال کتز در افراد گروه کنترل افزایش یافته و کانال FP2 بهترین تفکیک پذیری را داشته است. در ادامه با استفاده از طبقه بند k-نزدیک ترین همسایه (KNN) با ویژگی های توان فرکانسی دومین زیرباند پایین آلفا و بعد فراکتال کتز به ترتیب دقت های 71% و 93% به دست آمده است. بر اساس نتایج به دست آمده نشان داده شده که بهترین ویژگی تفکیک کننده ی دو گروه الکل و کنترل، بعد فراکتال کتز و بهترین کانال FP2 است.

    کلیدواژگان: سیگنال الکتروانسفالوگرام، تحلیل آماری، طبقه بندی، داده کاوی
  • فرشته علیزاده فرد، مجید میرزایی* صفحات 121-131
    با توجه به کاربرد آزمایش و تحلیل شکست استخوان در هر دو حوزه ی پزشکی و مهندسی، یافتن نمونه ی مناسب برای اندازه گیری خواص مکانیکی شکست بسیار مهم است. لذا در این مطالعه به تحلیل تجربی و عددی شکست استخوان کورتیکال گوساله برای 4 ناحیه ی آناتومیکی با استفاده از نمونه های کمان-شکل پرداخته شده است. تست تجربی شکست برای نمونه‏های کمان-شکل در دمای محیط انجام شده و در عمل فاکتور شدت تنش با استفاده از فرمول تحلیلی استاندارد برای نمونه‏های کمان-شکل و روش مدل المان محدود مربوط به نمونه‏ها محاسبه شده است. به منظور صحت سنجی مدل المان محدود، نتایج تحلیل تنش و کرنش با نتایج به دست آمده از روش برهم‏نگاری تصاویر دیجیتالی مقایسه شده است. توافق بسیار خوب بین نتایج تحلیل تنش و کرنش عددی و تجربی، نشان دهنده ی دقت تحلیل المان محدود است. در این مطالعه ارتباط خوبی در شروع و رشد ترک بین نتایج تجربی و المان محدود و هم چنین مقادیر چقرمگی شکست به دست آمده از روش عددی با دیگر مطالعات مشاهده شده است. هم چنین نتایج حاصل از این مطالعه نشان می‏دهد که فاکتور شدت تنش تحلیلی می‏تواند نتایج دقیقی برای نمونه‏های کمان-شکل ایجاد شده از نواحی آناتومیکی خلفی و قدامی ارایه کند، هرچند برای نواحی آناتومیکی میانی و جانبی، تنها مدل المان محدود می‏تواند دقت لازم را فراهم سازد.
    کلیدواژگان: استخوان کورتیکال، روش المان محدود، نمونه ی کمان-شکل، تحلیل تنش، برهم نگاری تصاویر دیجیتال، چقرمگی شکست
  • مصطفی حاج لطفعلیان*، محمدهادی هنرور صفحات 133-142
    مرز تعادل روشی برای سنجش تعادل پویا در کلینیک و آزمایشگاه است که تحت تاثیر موقعیت و سرعت خطی مرکز جرم بدن قرار دارد. در این مطالعه عامل تعادل از طریق روش مرز تعادل محاسبه شده و از آن به عنوان تابع هزینه جهت برنامه ریزی مسیر حرکت برخاستن استفاده شده است. برای محاسبه ی کینماتیک حرکت، از نمای ساجیتال حرکت برخاستن 10 مرد جوان و سالم فیلم برداری شده و یک مدل دوبعدی و چهار سگمنتی بر اساس معادلات حرکت، برای محاسبه ی موقعیت مرکز جرم، گشتاور مفاصل و انجام فرایند بهینه سازی تعریف شده است. پس از محاسبه ی مسیر تعادل آزمودنی ها با استفاده از روش مرز تعادل، انتگرال زمانی مسیر تعادل (C1)، مقدار حداکثر و حداقل تعادل (C2) و انتگرال زمانی مربع مسیر تعادل (C3) به عنوان توابع هزینه تعریف شده است تا توسط الگوریتم ژنتیک به حداقل برسد. برای بررسی کیفیت مسیر پیش بینی شده توسط مدل و مقایسه ی آن با الگوی آزمودنی ها نیز از خطای جذر میانگین مربعات استفاده شده است. طبق نتایج این پژوهش، مدلی که با استفاده از تابع هزینه ی C3 بهینه سازی شده، الگوی حرکتی آزمودنی ها را به ترتیب با 19% و 40% خطای کم تر نسبت به C1 و C2 پیش بینی کرده است. با این وجود پیش بینی دقیق حرکت برخاستن توسط هیچ یک از مدل های پیشنهادی ارایه نشده است. در نهایت می توان نتیجه گرفت که استفاده از تابع هزینه ی مرز تعادل به تنهایی، انتخاب مناسبی برای برنامه ریزی حرکات تمام بدن نمی باشد.
    کلیدواژگان: تعادل پویا، مرز تعادل، مسیر حرکت، برخاستن
  • علیرضا طالش جفادیده، بابک محمدزاده اصل* صفحات 143-157
    اختلال طیف اوتیسم نوعی اختلال عصبی رشدی است که با اختلال در ارتباطات اجتماعی و رفتارهای محدود و تکراری تشخیص داده می شود. تصویربرداری تشدید مغناطیسیابزاری غیرتهاجمی و قدرتمند برای بررسی تغییرات در ساختار، عمل کرد و متابولیسم مغز کودکان مبتلا به اوتیسم و معرفی نشان گرهای زیستی مفید به شمار می رود. مطالعه ی مقایسه ای بین افراد مبتلا به اوتیسم و کنترل با استفاده از تصویربرداری تشدید مغناطیسی درک باارزشی از تفاوت در عمل کرد مغز فراهم می کند. امروزه با استفاده از آنالیز ارتباطات عمل کردی پویا مشخص شده است که ارتباطات عمل کردی مغزی ماهیتی پویا داشته و الگوهایی گذرا (استیت) از خود نشان داده که در طی زمان تکرار می شوند. در این مطالعه ی مقایسه ای که بین دو گروه مبتلا به اوتیسم و کنترل انجام شده از داده های تصویربرداری تشدید مغناطیسی حالت استراحت دانشگاه ایالت سن دیگو استفاده شده است تا ارتباطات درون و بین شبکه ای مغزی و هم چنین ارتباط سن و نمرات مربوط به پاسخ دهی اجتماعی (نمره ای برای اندازه گیری خواص اوتیستیکی) با قدرت ارتباطات بین نواحی مورد بررسی قرار داده شود. این اهداف برای تمام استیت های آنالیز ارتباطات عمل کردی پویا اجرا شده است. افراد مبتلا به اوتیسم، استیتی با ارتباط درون و بین شبکه ای کم تر را بیش تر تجربه کرده و هم چنین، کاهش جدایی شبکه ی مد پیش فرض از سایر شبکه های عمل کردی به عنوان یک ویژگی رایج در بیش تر استیت ها پدیدار شده است. برای گروه مبتلا به اوتیسم، با افزایش سن قدرت ارتباط بین شبکه های بینایی و شنوایی کم تر شده است. هم چنین در گروه اوتیسم نسبت به کنترل، رابطه ی خواص اوتیستیکی با قدرت ارتباطی شبکه های مخی، شنوایی و بینایی با شبکه ی شناختی-کنترلی مثبت تر شده است. تمام این نتایج بیان گر تفاوت هایی بین ارتباطات بین شبکه های مغزی دو گروه مبتلا به اوتیسم و کنترل و تاثیر سن بر این تفاوت ها است که این تفاوت ها با کمک آنالیز ارتباطات عمل کردی پویا بهتر تمیز داده می شوند.
    کلیدواژگان: تصویربرداری تشدید مغناطیسی عمل کردی حالت استراحت، ارتباطات عمل کردی پویا، اختلال طیف اوتیسم، افراد کنترل
  • نسرین شعوری* صفحات 159-168

    نتایج حاصل از تحقیقات قبلی نشان می دهد که حرکات چشم افراد مبتلا به اختلال نقص توجه-بیش فعالی (ADHD) و افراد سالم با هم متفاوت است. در نتیجه این امکان وجود دارد که بین سیگنال های الکترواکولوگرام (EOG) دو گروه نیز تفاوت وجود داشته باشد. از این رو در تحقیق حاضر، سیگنال های EOG ثبت شده از 30 کودک مبتلا به ADHD و 30 کودک سالم در هنگام انجام یک فعالیت مرتبط با توجه، مورد بررسی قرار گرفته است. بدین منظور، نمای مقیاس بندی سیگنال های EOG دو گروه محاسبه شده، تفاوت دو گروه با استفاده از آزمون های آماری بررسی شده و سپس سیگنال های EOG دو گروه با استفاده از شبکه ی Growing Neural Gas طبقه بندی شده است. نتایج به دست آمده نشان می دهد که نمای مقیاس بندی سیگنال های EOG کودکان مبتلا به ADHD در مقایسه با کودکان سالم به صورت معنی داری بیش تر است (001/0p <). این نتیجه نشان می دهد که طیف توان سیگنال های EOG کودکان مبتلا به ADHD در مقایسه با کودکان سالم، با شیب بیش تری کاهش پیدا می کند. علاوه بر این، سیگنال های EOG دو گروه با صحت تشخیص 8/2±22/72% از هم تفکیک شده است. نتایج به دست آمده در این تحقیق می تواند در طراحی یک دوره ی درمانی با بیوفیدبک EOG جهت درمان و یا کاهش علایم افراد مبتلا به ADHD مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: الکترواکولوگرام، نقص توجه-بیش فعالی، DFA، نمای مقیاس بندی، Growing Neural Gas
|
  • Mehrdad Davoudi, S. Mohammad Reza Shokouhyan, Mahdi Bagheri Rouchi, Masoud Abdollahi, Soha Bervis, Maryam Hoviat Talab, Mohamad Parnianpour * Pages 81-96

    An open research question is how the central nervous system (CNS) to find a solution for the problem of redundancy or degree of freedom in the human shoulder motion control. We used time-varying synergy theory in which assumed that the relative activation between muscles is time-varying, to investigate the combination of activation patterns of muscles in twelve 3-D hand-held exercises by Flexi-Bar using Anybody Technology software (A/S, Aalborg, Denmark). Using activation of 12 muscles and the moment across the joint as an input matrix for the optimization procedure to extract functional time-varying synergies, time delays and amplitude coefficients, the achieved 5 tonic and phasic synergies explained 79% of the data variation. Matching pursuit procedure and non-negative least square used to find timing shifts and amplitude coefficients respectively. Considering a new exercise out of the primary database, 60% of the activation patterns reconstructed using time-varying synergies. Although the extracted synergies seem to be directionally tuned, the results show that due to the same velocity in all exercises and also because the torque which that was applied due to the weight of the bar and arm on the joint is not significant, both timing shifts and separation phasic-tonic parts of the activation patterns provide no further explanation on CNS behavior and finding them causes unnecessary computational cost. Future study can focus on the comparison of synergies between two or more groups of exercises by the Flexi-Bar such as holding the bar vertically or horizontally with swinging it up and down or back and forth.

    Keywords: Time-Varying Synergies, Phasic, Tonic Synergies, functional synergies, shoulder
  • Mohammad Bahador Najafi, Mansour Vali * Pages 97-107

    After Alzheimer, Parkinson's disease is known as the most common malignant disease of the nervous system. One of the common obstacles of this disease is the expansion of speech disorders. Since the speech production in humans is made by combination of vibration of the vocal cords (phonatory section) and then passage through the resonator in vocal tract (articulatory section), it is expected that both of these sections to be impaired. In this study, by using a noninvasive method, it is intended to diagnose Parkinson's disease from speech signal of each subject; for this purpose, using 3 sustain vowels in Persian language recorded from 48 people (27 people with Parkinson's disease and 21 healthy people), it has been evaluated to assess the extent of damage to both phonatory and articulatory sections. The phonatory model can include features such as jitter, shimmer, fundamental frequencies, opening and closing cycling time of the glottal pulses. On the other hand, for the articulatory section, features such as first, second, and third formmants, zero crossing rates, MFFCs, and LPC are investigated. In this study, 38 feature categories were extracted and four statistical parameters of mean, standard deviation, skewness and kurtosis were calculated. Genetic Algorithm was used to identify the optimum features. Then, using the SVM, KNN and the Decision Tree classifiers, the optimum extracted features are classified to determine whether a person is patient or healthy. Finally for the main aim of this study, the results of both phonatory and articulatory sections were compared and challenged. The results of this study showed that phonatory features with accuracy of 96.1±1.2% were more useful than articulatory section in diagnosing of Parkinson. Also it was proved that vowel /u/ has more significant role in the diagnosis of Parkinson's disease compared to other vowels by accuracy of 97.6%.

    Keywords: Parkinson's Disease, Phonatory Features, Articulatory Features, genetic algorithm
  • Maryam Dorvashi, Neda Behzadfar *, Ghazanfar Shahgholian Pages 109-119

    Consumption of alcohol contributes to disorders in brain. In this study, in order to detect the consumption of alcohol, electroencephalogram (EEG) signal of 20 participants (10 alcoholic and 10 control subjects) recorded by 64 channels was investigated. Frequency and non-frequency features of EEG signal including power spectrum of signal, permutation entropy, approximate entropy, Katz fractal dimension and Petrosion fractal dimension were extracted to analyses the EEG signal. Statistical analysis was used to investigate the significant differences between the alcohol and control groups. The Davis-Bouldin (DB) criterion was used to select the best channel distinguishing between the alcoholic and non-alcoholic EEG signal. Results showed that between frequency features, power of lower2 alpha frequency decreased in alcoholic individuals and regarding the DB criterion, the CP3 channel (DB=1.7638) showed the best discr imi na tion between the alcohol and control groups. Also, among the non-frequency features, the Katz fractal dimension increased in the control group and FP2 channel (DB = 0.862) had the best discrimination. Eventually, power of Lower2-alpha frequency band and Katz fractal dimension fed into the nearest neighbor classifier (KNN), 71% and 93% accuracy were achieved, respectively. According to the results, it can be concluded that the best feature and channel discriminating between alcohol and control groups is the Katz fractal dimension and FP2 channel.

    Keywords: Electroencephalogram signal, statistical analysis, Classification, Data Analysis
  • Fereshteh Alizadeh Fard, Majid Mirzaei * Pages 121-131
    Regarding the application of testing and analysis of bone fractures in both medical and engineering fields, finding proper specimens for measuring fracture properties is important. In this study, the experimental and numerical fracture analyses of bovine cortical bone were performed for 4 anatomical regions using arc-shaped specimens. The tensile fracture tests for arc-shaped specimens were performed at ambient temperature. In practice, the stress intensity factor was calculated using standard analytical formula for arc-shaped specimens and also the related finite element (FE) models. In order to validate the FE models, the stress and strain analyses results were compared with the results obtained from digital image correlation (DIC) method. The very good agreement between these results was indicative of the accuracy of FE analyses. There were also good correlations between the initiation and propagation of crack from both experimental and FE results and the measured fracture toughness values were in good agreement with those reported in the literature. The results of this study showed that the analytical stress intensity expressions can give accurate results for the arc-shaped specimens excised from posterior and anterior regions. However, for the medial and lateral regions only the FE models can provide the required accuracy.
    Keywords: Cortical bone, finite element method, Arc-Shaped Specimen, Stress analysis, Digital Image Correlation, Fracture toughness
  • Mostafa Haj Lotfalian *, Mohammad Hadi Honarvar Pages 133-142
    Margin of stability is a method to assess the dynamic stability in the clinic and laboratory, which is influenced by position and linear velocity of the center of mass (CoM). In this study, the stability factor was calculated by the margin of stability (MoS) method and was used as a cost function to plan movement trajectory of sit to stand. 10 healthy young men were selected in this study and their sit to stand movement were filmed by Optitrack motion capture system. A two-dimensional and four-segment model was defined based on the governing equations of motion to calculate position of CoM, joints torque and using that in optimization process. After calculating the subject’s stability factor by MoS method, the time integral of MoS (C1), the maximum and minimum of MoS (C2) and the time integral of the square of MoS (C3) were defined as the cost functions. genetic algorithm was used to find the optimal model. To determine the quality of predicted trajectories and compare it with the subject’s pattern, root mean square error (RMSE) was used. According to the results of this study, a model which was optimized by C3, predicted the movement trajectory of subjects with 19 and 40 percent less error than C1 and C2 respectively.Nevertheless, none of the models could correctly reconstruct the subjects’ movement trajectory. In a nutshell, using MoS exclusively as a cost function, is not a good choice to predict and plane the trajectory of whole-body movements.
    Keywords: Dynamic stability, Margin of Stability, Movement Trajectory, Sit to Stand
  • Alireza Talesh Jafadideh, Babak Mohammadzadeh Asl * Pages 143-157
    Autism spectrum disorder (ASD) is a highly prevalent neurodevelopmental disorder characterized by impaired social communication and restricted and repetitive behaviors. Comparison study between ASD and typically control (TC) subjects through magnetic resonance imaging (MRI) provides valuable understanding for differences in brain function. Recently, through dynamic functional connectivity (DFC) analysis, it is found that brain functional connectivity possesses dynamic nature and shows transient connectivity patterns (“states”) repeating over time. In this comparison study between ASD and TC, we employed the rest functional MRI (rfMRI) data of San Diego State University (SDSU) of ABIDE II database to examine the brain intra and inter network connectivity and also to investigate the relations of age and social responsiveness scale (SRS) score (score measuring autistic traits) to brain inter regions connectivity strength. These aims were implemented in all DFC states. The ASD subjects experienced more the state with less intra and inter network connections. Further, the DMN segregation reduction from other functional networks emerged as a common them. Furthermore, in ASD, the connection strength between auditory and visual networks was decreased by increasing the age. In ASD, the SRS had more positive relation to connectivity strength existing between cerebellar, auditory, visual networks and cognitive control network in comparison to TC. All these results demonstrate that some differences exist in brain network connection of ASD in comparison to the TC subjects and these differences can be more distinctively revealed by employing DFC analysis.
    Keywords: Rest Functional Magnetic Resonance Imaging (rfMRI), Dynamic Functional Connectivity (DFC), Autism Spectrum Disorder (ASD), Typical Control (TC)
  • Nasrin ShoOuri * Pages 159-168

    Previous research has shown that eye movements in people with Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) and healthy people were different, and it is possible that there is a difference between the two groups' EOG signals. Therefore, in the present study, the recorded EOG signals of 30 children with ADHD and 30 healthy children were examined during performing an attentional related task. For this purpose, the scaling exponents of the two groups' EOG signals were calculated and the differences between the two groups were examined using statistical tests. The EOG signals were then classified using a Growing Neural Gas network. The results show that the scaling exponents of the EOG signals in children with ADHD were significantly higher than that of healthy children (p < 0.001). This result shows that the decay slope of power spectrum in ADHD children is more as compared to healthy children. In addition, the EOG signals were classified into two groups with a detection accuracy of 72.22±2.8%. The results of this study could be used to design a course of treatment with EOG biofeedback to treat or reduce the symptoms of people with ADHD.

    Keywords: EOG, ADHD, DFA, Scaling Exponent, Growing Neural Gas