فهرست مطالب
مجله مطالعات علوم پزشکی
سال سی و یکم شماره 11 (بهمن 1399)
- تاریخ انتشار: 1399/12/17
- تعداد عناوین: 8
-
-
صفحات 813-822پیش زمینه و هدف
سلول های بنیادی سلول های تمایز نیافته ای می باشند که در بافت های مختلف یافت می شوند. این سلول ها دارای خصوصیت تقسیم و تمایز به انواع رده های سلولی هستند. سلول های گرانولوزا سلول های بنیادی چند توان می باشند. در این پژوهش توان تمایزی سلول های بنیادی گرانولوزا به سلول های کراتینوسایت مورد ارزیابی قرار گرفت.
مواد و روش هاسلول های گرانولوزا بعد از جداسازی آنزیمی از فولیکول تخمدان کشت داده شد، سپس محیط القاکننده ی کراتینوسایتی به محیط کشت اولیه اضافه گردید و بیان کراتین 10 و کراتین 14 به عنوان مارکرهای بیان کراتینوسایتی توسط تکنیک وسترن بلات موردبررسی قرار گرفت.
یافته ها:
نتایج آنالیز فلوسایتومتری سلول های استخراج شده نشان دهنده بیان بالای آنتی ژن های اختصاصی سلول های بنیادی مزانشیمی بود (05/0p<). نتایج وسترن بلات نیز نشان دهنده بیان پروتئین های کراتین 10 و کراتین 14 در همه گروه ها غیر از کنترل منفی بود (05/0<p).
نتیجه گیری:
سلول های گرانولوزای انسانی توان بسیار بالایی در تمایز به سلول های کراتینوسایتی دارند، و می توان با تحقیقات بیشتر، بستر مناسب را جهت استفاده از سلول های گرانولوزای انسانی برای درمان ضایعات شدید پوستی فراهم نمود.
کلیدواژگان: کراتینوسایت، وسترن بلات، فلوسایتومتری، کراتین 10، کراتین 14، سلول های گرانولوزا -
صفحات 823-835پیش زمینه و هدف
این پژوهش باهدف مشخص کردن تاثیر مستقیم و باواسطه حوزه های طرح واره های ناسازگار اولیه و تاثیر مستقیم سبک های اسناد علی روی سازگاری روانی با سرطان صورت گرفت.
مواد و روش کار:
طرح پژوهش مطالعه حاضر یک طرح همبستگی از نوع معادلات ساختاری (SEM) می باشد که با استفاده از پرسشنامه های طرح واره یانگ ((SF-YSQ، سبک اسنادی (ASQ) و سازگاری روانی با سرطان (Mini-Mac) روی نمونه 400 نفری از زنان مبتلا به سرطان شهرستان ارومیه انجام شد و از نرم افزار PLS برای تحلیل داده ها استفاده گردید.
یافته ها:
بین حوزه های طرح واره های ناسازگار اولیه و سبک های اسناد علی رابطه مستقیم معنی داری با ضریب مسیر 617/0 وجود دارد (001>P). همچنین بین حوزه های طرح واره های ناسازگار اولیه و سازگاری روانی با سرطان رابطه معنی دار مستقیم با ضریب مسیر 496/0، رابطه غیرمستقیم با ضریب مسیر 079/0 و تاثیر کل 575/0 وجود دارد (001>P). بین سبک های اسناد علی و سازگاری روانی با سرطان نیز رابطه مستقیم معنی داری با ضریب مسیر 220/0 وجود دارد (001>P). در شاخص Q2 مقدار CV RED به دست آمده برای متغیر سبک های اسناد علی برابر 252/0 و متغیر سازگاری روانی با سرطان برابر 204/0 می باشد.
بحث و نتیجه گیری:
متغیر برون زاد حوزه های طرح واره های ناسازگار اولیه دارای تاثیر مستقیم بر متغیر درون زاد سبک های اسناد علی و تاثیر مستقیم و غیرمستقیم از طریق متغیر سبک های اسناد علی بر متغیر درون زاد سازگاری روانی با سرطان می باشند. متغیر درون زاد سبک های اسناد علی نیز دارای تاثیر مستقیم بر متغیر سازگاری روانی با سرطان می باشد. نتیجه کلی اینکه مدل دارای توانایی پیش بینی و برازش بوده و خوب ساخته شده است.
کلیدواژگان: حوزه های طرح واره های ناسازگار اولیه، سازگاری روانی با سرطان، سبک های اسناد علی -
صفحات 836-846پیش زمینه و هدف
هدف از مطالعه حاضر بررسی فعالیت الکترومیوگرافی عضلات اندام تحتانی و تنه بیماران مبتلا به فلج مغزی و افراد سالم هنگام راه رفتن عادی و راه رفتن با تکلیف دوگانه حرکتی بود.
مواد و روش ها:
10 بیمار مبتلا به فلج مغزی و 10 نفر آزمودنی سالم همگن به صورت داوطلبانه در این تحقیق شرکت کردند. با استفاده از دستگاه الکترومیوگرافی USB2+ EMG و الکترودهای سطحی دوقطبی، شدت فعالیت عضلات ES، RF و BF هنگام راه رفتن عادی و راه رفتن با تکلیف دوگانه حرکتی (راه رفتن همراه با حمل بار) ثبت گردید. پس از ثبت فعالیت الکتریکی عضلات، سیگنال های به دست آمده با استفاده از نرم افزار OT Biolab پردازش شدند. داده های به دست آمده با نرم افزار 22SPSS و روش های آماری ANOVA ویژه داده های تکراری در سطح معنی داری 05/0 تجزیه وتحلیل شدند.
یافته ها:
نتایج نشان داد شدت فعالیت عضلات L3، BF و RF سمت چپ (به ترتیب 001/0= p، 041/0= p و 022/0= p) و عضله L3 سمت راست (027/0= p) بیماران فلج مغزی به طور معنی داری بیشتر از افراد سالم بود. وظیفه دوگانه حرکتی هنگام راه رفتن فعالیت عضلات سمت راست و چپ افراد سالم را تقریبا به طور مشابهی افزایش داد (001/0 = p). اما در افراد فلج مغزی وظیفه دوگانه باعث افزایش بیشتری در عضلات سمت چپ گردید (010/0 = p).
بحث و نتیجه گیری:
بیماران فلج مغزی هنگام راه رفتن عادی و راه رفتن با تکلیف دوگانه فعالیت عضلانی بیشتری از افراد سالم دارند. وظیفه دوگانه حرکتی فعالیت عضلات L3 و BF افراد فلج مغزی را بیشتر از افراد سالم افزایش می دهد که این افزایش می تواند به تلاش فرد برای حفظ وضعیت بدن و تعادل پویا در آن ها نسبت داده شود. در ارزیابی و طراحی برنامه های تمرینی ویژه افراد فلج مغزی، توجه به تکلیف دوگانه توصیه می شود.
کلیدواژگان: فعالیت الکترومیوگرافی، فلج مغزی، راه رفتن، تکلیف دوگانه -
صفحات 847-862پیش زمینه و هدف
در بین علوم نوین پزشکی، طب بازساختی توجه پژوهشگران و پزشکان زیادی را به خود جلب کرده است به گونه ای که توام با پیشرفت این شاخه از پزشکی، امیدها به درمان بیماری های غیرقابل درمان و صعب العلاج افزایش یافته است. سلول درمانی به عنوان ایده ای نوین تحت حوزه طب بازساختی در تعامل با مهندسی بافت و ژنتیک توانسته است گوی سبقت را در علوم نوین پزشکی ربوده و تاییدیه استفاده بالینی چندین محصول دارویی بر پایه سلولی را روانه بازار مصرف کند. هدف از این مطالعه، معرفی و مرور داروهای تایید شده مبتنی بر سلول درمانی است که امروزه مورد استفاده درمانی قرار گرفته است.
مواد و روش ها:
این مطالعه از نوع مروری غیرسیستمیک بوده که طی آن تمامی محصولات بیولوژیک دارای تاییدیه استفاده درمانی در سطح جهان از سایت های مربوط به سازمان های مربوطه استخراج و گزارش گردیده است. همچنین جستجوی مقالات به شیوه دستی و الکترونیکی در پایگاه های اطلاعاتی PubMed، Scopusو Science Directانجام گرفت.
یافته ها:
از آنجایی که محصولات سلول درمانی با فراورده های مبتنی بر ژن درمانی و مهندسی بافت قرابت دارد، کلیه فراورده های بیولوژیک دارای تاییدیه استفاده بالینی از کشورهای مختلف جهان جمع آوری و معرفی شده است. در مجموع ایالات متحده با 16 محصول، کره جنوبی با 14 محصول و اتحادیه اروپا با 8 محصول به ترتیب بیشترین تعداد این محصولات سلول درمانی را دارا می باشند.
نتیجه گیریبا توجه به تازگی این شاخه از پزشکی و ورودمحصولات مبتنی بر سلول درمانی به بازار مصرف، یک روند صعودی در تولیدات و توجهات به آینده پزشکی بازساختی و سلول درمانی قابل پیش بینی است.
کلیدواژگان: طب بازساختی، سلول درمانی، محصولات بیولوژیک -
صفحات 863-873پیش زمینه و هدف
بررسی اثرات آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی اسانس ها و عصاره های گیاهی، ازنظر کاربرد آن در فرآوری مواد غذایی، داروسازی و طب سنتی دارای اهمیت می باشد. گیاه اوجی یا نعناع آبی، یکی از گونه های مهم خانواده نعناع بوده و توزیع گسترده ای در مناطق شمال ایران دارد. هدف از مطالعه حاضر، ارزیابی مقایسه ای خصوصیات آنتی اکسیدانمی و ضد باکتریایی عصاره و اسانس گیاه نعناع آبی بود.
مواد و روش کار:
برای تعیین محتوای تام فنولی اسانس و عصاره از روش فولین سیوکالتو و نیز ظرفیت آنتی اکسیدانی با روش فعالیت رادیکال های آزاد DPPH و ABTS اندازه گیری و با آنتی اکسیدان سنتزی BHT مقایسه شد. درنهایت فعالیت ضد میکروبی در قالب حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) و به روش میکرودایلوشن موردسنجش قرار گرفت.
یافته ها:
محتوای فنلی تام برای عصاره و اسانس به ترتیب 10/231 و 3/23 میلی گرم اسیدگالیک بر گرم بود که اختلاف معنی داری با همدیگر داشتند (p<0.05). در تست درصد بازدارندگی رادیکال های آزاد (DPPH و ABTS)، عصاره اثر مهارکنندگی بیشتری داشت (p<0.05). حداقل غلظت مهارکنندگی اسانس در مقابل لیستریا مونوسایتوژنز، استافیلوکوکوس اوریوس، اشریشیا کلای و سالمونلا تیفی موریوم به ترتیب 12/5، 12/5، 5/2 و 5/2 mg/ mL-1 و حداقل غلظت کشندگی به ترتیب 10، 10، 12/5 و 12/5 mg/ mL-1بودند که اختلاف معنی داری بین باکتری های گرم مثبت و منفی مشاهده نشد (p>0.05)..
بحث و نتیجه گیری:
این مطالعه حاکی از آن بود که عصاره اتانولی باوجود بالا بودن قدرت آنتی اکسیدانی، اثرات ضد میکروبی چندانی نشان نداد. در مقایسه اسانس روغنی آن بر روی باکتری های موردمطالعه موثر بود. بر اساس نتایج این تحقیق می توان با ترکیب اسانس و عصاره اوجی جهت رسیدن به یک ترکیب با قدرت ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی دست یافت.
کلیدواژگان: فعالیت آنتی اکسیدانی، فعالیت ضد میکروبی، اسانس، عصاره، گیاه اوجی -
صفحات 874-880پیش زمینه و هدف
آفت راجعه ی دهانی یکی از شایع ترین بیماری های داخل دهانی است. علت بروز بیماری به طور دقیق مشخص نیست. با توجه به نقش کمبود ویتامین B12 و اسیدفولیک در بروز ناهنجاری های التهابی مخاطی، در این مطالعه به ارزیابی نقش کمبود ویتامین B12 و اسیدفولیک در بروز استوماتیت آفتی راجعه پرداختیم.
مواد و روش ها:
در این مطالعه بیماران مراجعه کننده به بیمارستان آیت الله طالقانی شهر ارومیه وارد مطالعه شدند. بیماران دارای بیماری های زمینه ای و بالای 50 سال از مطالعه حذف شدند. بیماران ازنظر وجود علایم آستوماتیت آفتی راجعه ارزیابی شدند. بیماران بر اساس ابتلا به استوماتیت آفتی راجعه به صورت تصادفی دو گروه دارای ضایعه (مطالعه) و بدون ضایعه (کنترل) تقسیم بندی شدند. سطح ویتامین B12 و اسیدفولیک این بیماران با استفاده از کیت آزمایشگاهی (Siemens Healthineers Active-B12 (AB12) Atellica® IM Analyzer and ADVIA Centaur® CP), اندازه گیری گردید. نتایج حاصل از اندازه گیری ها با استفاده از نرم افزار SPSS 18.0 و با سطح معنی داری 05/0 تحلیل آماری گردید.
یافته ها:
184 بیمار (76 مرد و 108 زن) با میانگین سنی 49/9 ± 65/33 سال وارد مطالعه شدند. 8/52 درصد از بیماران گروه مطالعه و 8 درصد از بیماران گروه کنترل کمبود ویتامین B12 داشتند که از این حیث تفاوت بین دو گروه معنی دار بود (p < 0.05). 5/28 درصد از بیماران گروه مداخله و 20 درصد از بیماران گروه کنترل کمبود اسیدفولیک داشتند که تفاوت بین دو گروه از این حیث معنی دار نبود (p > 0.05).
بحث و نتیجه گیری:
بر اساس نتایج این مطالعه، کمبود ویتامین B12 می تواند در ابتلا به زخم های آفتی راجعه نقش اساسی را ایفا کند. کمبود اسیدفولیک نقشی در بروز زخم های آفتی راجعه ندارد.
کلیدواژگان: فولیک اسید، ویتامین B12، استوماتیت آفتی -
صفحات 881-893پیش زمینه و هدف
افزایش زاویه والگوس با ایجاد تغییراتی در راستای اندام تحتانی، می تواند تغییراتی در راستای مرکز ثقل بدن نسبت به سطح اتکا ایجاد و کنترل تعادل را دچار محدودیت کند. هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیرات یک دوره تمرینات اصلاحی با استفاده از باند الاستیکی روی طیف فرکانس نیروهای عکس العمل زمین در پسران جوان مبتلابه زانوی ضربدری طی دویدن بود.
مواد و روش کار:
پژوهش حاضر از نوع کارآزمایی بالینی بود. 24 دانشجوی پسر مبتلابه زانوی ضربدری (20-30 سال) به صورت تصادفی در دو گروه کنترل و تجربی قرار گرفتند. تمرینات اصلاحی به مدت 8 هفته با استفاده از باند الاستیکی برای گروه تجربی اجرا شد. نیروهای عکس العمل زمین به وسیله دستگاه صفحه نیرو برتک (Bertec Corporation, Columbus, OH) ثبت گردید. جهت تحلیل های آماری از نرم افزار SPSS V21 و آزمون تحلیل واریانس با اندازه-های تکراری (Repeated measure ANOVA) در سطح معنی داری 05/0 استفاده شد.
یافته ها:
نتایج پژوهش حاضر نشان دهنده کاهش مولفه میانه فرکانس در راستای قدامی-خلفی گروه تجربی طی پس آزمون در مقایسه با پیش آزمون بود (025/0=P؛ 921/3=d). همچنین در گروه تجربی مولفه باند فرکانس نیز کاهش معنی داری را در راستای قدامی-خلفی طی پس آزمون در مقایسه با پیش آزمون نشان داد (028/0=P؛ 843/3=d).
بحث و نتیجه گیری:
با توجه به کاهش میانه فرکانس، می توان نتیجه گرفت تمرینات اصلاحی مورداستفاده توانسته نیروهای وارده را در جهت قدامی-خلفی کاهش دهد. با کاهش باند فرکانس طی تمرینات اصلاحی نیز مشارکت و فعالیت اجرا حرکتی کاهش یافته است.
کلیدواژگان: تمرینات اصلاحی، باند الاستیک، طیف فرکانس نیروهای عکس العمل، زانوی ضربدری، دویدن -
صفحات 894-902مقدمه
دیستال رادیوس شایعترین محل شکستگی در اندام فوقانی است. هدف از انجام این مطالعه بالینی آینده نگر بررسی و مقایسه توانبخشی زودرس(2 هفته بی حرکتی) در مقابل دوره ی معمول بی حرکتی(6 هفته) در بیماران با شکستگی دیستال رادیوس بود. فرض ما این بود که 2 هفته بی حرکتی نتایج بهتر یا مشابهی را در مقایسه با 6 هفته بی حرکتی خواهد داشت و همچنین عوارض بیشتری را در پی نخواهد داشت.
مواد و روش هادر این مطالعه آینده نگر، 84 بیمار با شکستگی دیستال رادیوس ایزوله، به وسیله جا اندازی و فیکساسیون از راه پوست تحت درمان قرار گرفتند. سپس 43 بیمار در گروه 2 هفته ای و 41 بیمار در گروه 6 هفته ای بصورت تصادفی تقسیم شدند. در 6 هفته و 12 هفته پس از عمل جراحی، بیماران توسط پرسشنامه های DASH، PRWE و Mayo مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافته هاگروه 2 هفته ای در هفته 6 ام به طور قابل توجهی امتیازات مایو بالاتری داشتند. طبق پرسشنامه مایو ، گروه 2 هفته ای در پیگیری 6 هفته ای به میزان قابل توجهی درد کمتر و نتیجه عملکردی بهتری نسبت به گروه کنترل داشتند و اختلاف معنا داری در قدرت grip و دامنه حرکت مشاهده نشد. اگرچه بیمارانی که تحت 2 هفته بی حرکتی قرار گرفتند، نتایج بهتری را بر اساس نمره PRWE و DASH نشان دادند، اما این تفاوت بین گروه ها از نظر آماری معنا دار نبود. بر اساس نمره PRWE ، DASH و Mayo تفاوت معناداری بین گروه ها در هفته 12 ام پیگیری مشاهده نشد.
نتیجه گیریهیچ تفاوتی بین عدم تحرک کوتاه مدت و عدم تحرک طولانی مدت وجود ندارد، بلکه در شروع سریع حرکات فعال، نتایج بهتری در ارزیابی های کوتاه مدت دیده می شود. در نتیجه، می توان گفت انجام حرکات فعال زود هنگام در بیمارانی که دچار شکستگی دیستال رادیوس هستند، می تواند بی خطر باشد، به شرطی که این حرکات باعث ایجاد عوارض و شکست در درمان نشود
کلیدواژگان: توانبخشی زودهنگام، شکستگی دیستال رادیوس، نتیجه، دوره بی حرکتی
-
Pages 813-822Background & Aims
Stem cells are undifferentiated cells and are found in different tissues. These cells have capacity of self-renewal and differentiation into other lineages. Granulosa cells (GCs) are the multipotent stem cells. In the present research we evaluated the differentiation potential of GCs into keratinocytes.
Material & MethodsGCs were cultured after enzymatic isolation from ovarian follicle. Then, keratinocyte inductive medium was added and expression of keratin10 and keratin14 were investigated with western blotting technique.
ResultsThe results of the flow cytometric analysis of the isolated cells indicated the high expression of mesenchymal stem cell specific antigens (p < 0.05). Also, the results of the western blotting showed the expression of creatine 10 and creatine 14 proteins in all groups except for negative control (p< 0.05).
ConclusionHuman granulosa cells have a very high ability to differentiate into keratinocytic cells, and with further research, it is possible to provide a suitable substrate for the use of human granulosa cells to treat severe skin lesions.
Keywords: Keratinocyte, Western blotting, Flow cytometry, Keratin10, Keratin14, Granulosa cells -
Pages 823-835Background & Aims
The aim of this study was to determine the direct effect of early maladaptive schemas and the direct effect of causal attribution styles on psychological Adjustment to cancer.
Materials & MethodsThe study type is structural equation (SEM) and was conducted on a sample of 400 women with cancer in Urmia using the Questionnaires of Young Schema (SF-YSQ), attributional Style (ASQ) and Adjustment to Cancer (Mini-Mac). PLS software was used for data analysis.
ResultsThere is a significant direct relationship between the areas of early maladaptive schemas and causal attribution styles with the path coefficient of 0.617 (P <001). Also, there is a significant direct relationship between the areas of early maladaptive schemas and psychological adaptation to cancer with a path coefficient of 0.496, an indirect relationship with a path coefficient of 0.079 and a total effect of 0.575 (P <001). There is a significant direct relationship between causal attribution styles and psychological adaptation to cancer with a path coefficient of 0.20 (P <001). In the Q2 index, the value of Red CV obtained for the variable of causal attribution styles is equal to 0.252 and the variable of psychological compatibility with cancer is equal to 0.204.
ConclusionThe exogenous variable of early maladaptive schema areas has a direct effect on the endogenous variable of causal attribution styles and a direct and indirect effect through the variable of causal attribution styles on the endogenous variable of psychological Adjustment to cancer. The endogenous variable of causal attribution styles also has a direct effect on the variable of psychological Adjustment to cancer. The general conclusion is that the model has the ability to predict and fit and is well made.
Keywords: areas of early maladaptive schemas, psychological adaptation to cancer, causal attribution styles -
Pages 836-846Background & Aims
This study aimed to investigate the effect of motor dual task on the electromyographic activity of lower limb and trunk muscles during gait in cerebral palsy (CP) and healthy subjects.
Materials & Methods10 patients with CP and 10 healthy matched subjects participated in this study voluntarily. Using an EMG USB2+ system and bipolar electrodes, the electromiyographic activity of biceps femoris (BF), rectus femoris (RF), and erector spinea at L3 level (L3) was recorded during gait with and without motor dual task. The gathered signals were processed using OT Biolab software. SPSS 22 software and ANOVA with significance level of 0.05 were used for statistical analysis.
ResultsResults showed that CP patients had greater normalized EMG of right and left L3 and left BF and RF muscle than control group. Motor dual task increased muscle activity in both groups (p=0.001) and had the same effect on the EMG of both right and left sides of healthy subjects. However, in the CP patients, motor dual task resulted in a higher muscle activity on the left side than the right side (p=0.01).
ConclusionMotor dual task increases EMG activity of RF, BF, and L3 muscle of CP patientchr('39')s more than healthy subjects. This increase can be attributed to the greater attempt of these subjects to maintain body posture and dynamic balance. So, focus on the motor dual task can be recommended in evaluating and designing an appropriate exercise program for CP patients.
Keywords: EMG, Cerebral palsy, gait, dual task -
Pages 847-862Background & Aims
Among the different fields of modern medical sciences, regenerative medicine has attracted the attention of many researchers and physicians. The development of this branch of medicine has increased hopes for the treatment of incurable diseases. As a new idea in regenerative medicine in interaction with tissue engineering and genetics, cell therapy has been able to snatch the lead in modern medical sciences and confirm the clinical use of several cell-based pharmaceutical products. Cell therapy aims to transplant healthy human cells to replace or repair damaged cells for therapeutic purposes. Hence, this study aims to introduce and review approved cell-based drugs that are currently used in therapy.
Materials & MethodsThis study is a non-systematic review in which all biological products with therapeutic approval worldwide were extracted and reported from relevant organizationschr('39') sites.
Articles were also searched manually and electronically in PubMed, Scopus, and Science Direct databases.ResultsSince cell therapy products are related to products based on gene therapy and tissue engineering, all biological products with clinical use approval were collected and introduced from different countries. In total, the United States with 16 products, South Korea with 14 products, and the European Union with 8 products had the highest number of cell therapy products, respectively.
ConclusionDue to the novelty of this branch of medicine and the entry of cell therapy-based products into the consumer market, a rising trend in production and attention to the future of reconstructive medicine and cell therapy is predictable.
Keywords: Biological products, cellular therapy, regenerative medicine -
Pages 863-873Background & Aims
Antioxidant and antimicrobial activity of plant essential oils and extracts has been the basis of various scientific applications in food processing, pharmaceutics, and traditional medicine. Mentha aquatica is one of the most important species of the mint family and has a wide distribution in northern Iran. The objective of the present study was to evaluate antioxidant and antibacterial properties of extract and essential oil of M. Aquatica L. and the difference between them.
Materials & MethodsIn the present study, the total phenolic contents were measured with folin ciocalteu method. The antioxidant capacity of the extract was assessed by DPPH and ABTS radicals-scavenging activity and compared to synthetic antioxidant BHT. Eventually, the antibacterial activity was assessed using the microdilution method.
ResultsThe total phenolic content of extract and EO was 231.10 and 23.3 mg Gallic acid /g, respectively. In testing percent of inhibition of free radicals (DPPH and ABTS), the extract showed a significant inhibitory effect (p<0.05), but there is a significant difference between ethanolic extract and EO. Both extracts also showed reducing effect which was relatively low performance compared to the BHT. Minimum inhibitory concentration (MIC) values of EO against L. monocytogenes , S. aureus, E. coli and S.typhimurium were 5.12, 5.12, 2.5 and 2.5 mg mL-1 , respectively and MBC also was 10, 10, 5.12 and 5.12 mg mL-1 , respectively.
ConclusionBased on our results the ethanolic extract did not show any antimicrobial effect. Nevertheless, it is possible to combine essential oil and extracts to achieve a compound with proper antimicrobial and antioxidant effects.
Keywords: Antioxidant activity, Antimicrobial activity, Essential oil, Extract, Mentha aquatica -
Pages 874-880Background & Aims
Recurrent Aphthous Stomatitis (RAS) is one of the most common painful oral mucosal conditions seen among patients. This study aimed to compare the vitamin B12 and folate intake in RAS-positive patients with the control group.
Materials & MethodsIn this cross-sectional study, 184 patients who were referred to Taleghani Hospital (Urmia, Iran) participated in the study. Vitamin B12 and folate serum levels were measured using Vitamin B12 Assay Kit (Siemens Healthineers Active-B12 (AB12) assay offered on the Atellica® IM Analyzer and ADVIA Centaur® CP), then oral examination of patients were taken to rule out the prevalence of RAS between participants. The serum level of vitamin B12 and folate were compared between patients with RAS and control group. The data were analyzed by IBM SPSS 20.0 (Chicago, USA).
ResultsThe study subjects had significantly lower daily intake of vitamin B12 (p < 0.0001) as compared to the controls. No significant differences were observed with regard to folate intake between two groups (p = 0.579).
ConclusionOur results demonstrated that patients with RAS are more likely to have lower dietary intakes of vitamin B12 than the control group, but no difference was observed between two groups concerning the folate intake. These findings suggest that consuming sufficient amounts of Vitamin B12 may be a useful strategy to reduce the number and/or duration of RAS episodes.
Keywords: Folate, Vitamin B12, Recurrent Aphthous Stomatitis -
Pages 881-893Background & Aims
Increasing the angle of the valgus by making changes to the lower limbs can cause changes in the center of gravity of the body relative to the level of reliance and limit balance control. The aim of this study was to investigate the effects of a corrective exercise course using an elastic band on the frequency spectrum of ground reaction forces in young boys with genu valgum during running.
Materials & MethodsThe present study was a clinical trial. 24 male students with genu valgum (20-30 years) were randomly assigned to control and experimental groups. Corrective exercises were performed for 8 weeks using an elastic band for the experimental group. Ground reaction forces were recorded by the Bertec force plate. For statistical analysis, SPSS V21 software and analysis of repeated measure ANOVA were used at a significance level of 0.05.
ResultsThe results of the present study showed a decrease in the median frequency in the anterior-posterior direction of the experimental group during the post-test compared to the pre-test (p = 0.025; d = 3.921). Also, in the experimental group, the frequency band component showed a significant decrease in anterior-posterior direction during the post-test compared to pre-test (p = 0.028; d = 3.843).
ConclusionDue to the reduction in median frequency, it can be concluded that the corrective exercises used were able to reduce the incoming forces in the anterior-posterior direction. With the reduction of the frequency band during corrective exercises, the participation and activity of motor performance have also decreased.
Keywords: Corrective Exercises, Thera-Band, Frequency Spectrum, Genu Valgum, Running -
Pages 894-902Background & Aims
Distal radius is the most common site of fracture in the upper extremity. To assess the clinical controversy of the duration of the immobilization period, we conducted a prospective study. The aim of this study was to compare early rehabilitation (two weeks of short-arm cast immobilization) versus the mean regular period of immobilization of 6 weeks in patients with distal radius fractures (DRF). We hypothesize that 2 weeks of immobilization lead to better or same patient-reported outcomes compared with 6 weeks of immobilization and that this treatment does not lead to more complications.
Materials & MethodIn this prospective study, 84 patients with an isolated DRF were treated by reduction and percutaneous fixation. 43 patients were randomly assigned to the 2-week group and 41 patients were randomly assigned to the 6-week group. The types of fractures were the same in both groups. At 6 weeks and 12 weeks after surgery, Disability of the arm, shoulder and hand (DASH) questionnaire, patient-rated wrist evaluation (PRWE), and Mayo score were analyzed.
ResultsThe 2-week group had significantly higher Mayo scores at 6 weeks. According to Mayo score questionnaire, the 2-week group reported significantly less pain and more functional outcome than the control group at the 6-week follow-up and no significant differences in grip strength and range of motion scores were found at 6 weeks. Although patients who were treated with 2 weeks of cast immobilization showed better results based on PRWE score and DASH score, the difference between the groups was not statistically significant. There were no significant differences between groups at 12-week follow-up based on the PRWE, DASH, and Mayo score.
ConclusionsThere is no difference between short-term immobility and long-term immobility. However, in the rapid onset of active movements, better results are seen in short-term evaluations. As a result, it can be said that performing active movements early in patients with DRF can be safe, as long as these movements do not cause complications and treatment failure.
Keywords: early rehabilitation, distal radius fracture, outcome, immobilization period