فهرست مطالب
مجله پژوهش در علوم توانبخشی
سال شانزدهم شماره 1 (فروردین 1399)
- تاریخ انتشار: 1399/12/19
- تعداد عناوین: 48
-
-
صفحات 1-8
مقدمه:
هدف از انجام پژوهش حاضر، تعیین تاثیر یک دوره تمرینات ادراکی- حرکتی بر مهارت های عصب روان شناختی کودکان دارای آسیب بینایی بود.
مواد و روش ها:
در این مطالعه مورد- منفرد، 3 کودک (2 پسر و 1 دختر) 4 تا 7 ساله مبتلا به اختلال بینایی با حدت بینایی 70/20 و 200/20 به روش نمونه گیری در دسترس و هدفمند از بین کلیه کودکان مبتلا به آسیب بینایی مراجعه کننده به اداره بهزیستی شهر اصفهان انتخاب شدند. ابزارهای جمع آوری اطلاعات شامل مقیاس رشد زبانی، مقیاس ادراکی- حرکتی Guzel، آزمون Stanford-Binet و مقیاس عصب روان شناختی Conners بود. در تحقیق حاضر از خط پایه چندگانه استفاده گردید که در آن پس از موقعیت خط پایه، مداخله ادراکی- حرکتی به آزمودنی ها ارایه شد. مدت موقعیت خط پایه برای شرکت کنندگان اول، دوم و سوم به ترتیب 3، 5 و 7 هفته به طول انجامید و مدت زمان مداخله برای هر یک از آن ها 8 هفته (هر هفته سه جلسه و هر جلسه به مدت یک ساعت) در نظر گرفته شد. خروج شرکت کنندگان مطابق با ورود آن ها به برنامه تمرینی، به طور پلکانی صورت پذیرفت. نمودار داده ها رسم گردید و سپس محفظه ثبات و روند هر سه شرکت کننده در موقعیت خط پایه و مداخله مورد مقایسه قرار گرفت.
یافته ها:
طی تحلیل دیداری، نمودار داده ها نشان داد که تمرینات ادراکی- حرکتی بر مهارت های عصب روان شناختی سه آزمودنی به ترتیب با Percentage of non-overlapping data (PND) برابر با 5/87 درصد، اثربخش بود.
نتیجه گیری:
به نظر می رسد که تمرینات ادراکی- حرکتی می تواند منجر به بهبود مهارت های عصب روان شناختی در کودکان با آسیب بینایی شود.
کلیدواژگان: آسیب بینایی، تمرینات ادراکی- حرکتی، مهارتهای عصب روانشناختی، رشد شناختی، کودکان -
صفحات 9-16
مقدمه:
چشم ساکن یک پیش بینی کننده کلیدی در اجرای کارامد تکالیف مهاری و هدف گیری می باشد. در پژوهش حاضر، تاثیر تمرینات چشم ساکن بر بهبود عملکرد تیراندازان تپانچه مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روش ها:
این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی کنترل شده بود. از بین 60 زن و مرد تیرانداز شرکت کننده در رشته تپانچه ده متر حاضر در مسابقات مطرح کشور، 20 تیرانداز با میانگین سنی 22 سال و رکورد بین 555-545 متر، پس از تکمیل فرم رضایت نامه، به صورت هدفمند انتخاب شدند و بر اساس نمرات رده بندی شده پیش آزمون، از بالاترین نمره به پایین ترین نمره و به صورت یک در میان (روش ABBA) در دو گروه تمرینات چشم ساکن و تکنیکی (هر گروه 10 نفر) قرار گرفتند. شرکت کنندگان 10 کوشش را در هر یک از مراحل پیش آزمون، پس آزمون و آزمون یادداری اجرا نمودند. پروتکل تمرینی گروه چشم ساکن مطابق با الگوی به دست آمده از الگوی تیرانداز نخبه به همراه دستور العمل کلامی به مدت هشت جلسه و در شش بلوک 10 شلیک پی درپی بود. داده ها با استفاده از آزمون های Independent t، Repeated measures ANOVA و تعقیبی Bonferroni در نرم افزار SPSS و سطح 05/0 > P مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها</strong>نتایج آزمون Repeated measures ANOVA در گروه های مورد بررسی از مرحله پیش آزمون تا یادداری نشان داد که این تغییرات برای گروه تمرینات چشم ساکن معنی دار بود (001/0 = P). بر اساس نتایج آزمون تعقیبی Bonferroni، گروه تمرینات چشم ساکن در مراحل پس آزمون (010/0 = P) و یادداری (020/0 = P) نسبت به مرحله پیش آزمون عملکرد تیراندازی بهتری داشتند. مطابق با نتایج آزمون Independent t، تفاوت معنی داری بین گروه های تمرینات چشم ساکن و تکنیکی در مرحله پس آزمون (007/0 = P) و یادداری (004/0 = p) مشاهده گردید
نتیجه گیری:
تمرینات چشم ساکن از طریق هدایت بیرونی توجه دیداری، می تواند موجب بهبود یادگیری مهارت تیراندازی تپانچه شود.
کلیدواژگان: تمرینات چشم ساکن، تیراندازی، یادگیری حرکتی -
صفحات 17-23مقدمه
کودکان دبستانی مجبور هستند هر روز کوله پشتی خود را در مسیرهایی با ویژگی ها و شیب های مختلف حمل کنند. با این حال، دانش موجود درباره اثرات آن بر بیومکانیک راه رفتن بسیار محدود است. هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی تاثیر حمل کوله پشتی در وزن و شیب های مختلف بر کینتیک راه رفتن دانش آموزان دبستانی بود.
مواد و روش ها:
پسر دبستانی 10 تا 12 ساله ساکن شهر تهران، هفت مرحله راه رفتن روی تردمیل شامل سه تکلیف در سطح صاف (بدون کوله و با کوله پشتی 10 و 15 درصد وزن بدن به عنوان گروه شاهد)، دو تکلیف در شیب 15 درصد مثبت و دو تکلیف در شیب 15 درصد منفی را اجرا نمودند. مقادیر مربوط به متغیرهای نیروی عکس العمل عمودی (پیک اول، پیک دوم، نرخ بارگذاری، نرخ پوش آف و زمان رسیدن به پیک) در حین راه رفتن روی تردمیل استخراج گردید.
یافته ها:
نتایج آزمون ANOVA نشان داد که شیب تاثیر معنی داری بر متغیرهای پیک اول و دوم، نرخ بارگذاری، نرخ پوش آف و زمان رسیدن به پیک حین راه رفتن داشت (001/0 = P)؛ در حالی که اثر وزن کوله پشتی بر این متغیرها معنی دار نبود.
نتیجه گیری:
حمل کوله پشتی در سرپایینی اثرات بیشتری بر سیستم حرکتی کودکان دارد. بنابراین، به نظر می رسد استراتژی کنترل حرکتی متفاوتی داشته باشد. تعدیل و اصلاح شیوه های حمل بار (کوله) می تواند از راهکارهای پیش رو برای کاهش اثرات منفی فشار بر سیستم اسکلتی- عضلانی کودکان باشد.
کلیدواژگان: کوله پشتی، راه رفتن، نیروی عکس العمل زمین، شیب زمین، دانش آموزان -
صفحات 24-31
مقدمه:
فرایند جستجوی بینایی، منجر به پیش بینی حرکات حریف در ورزش ها می شود. هدف از انجام پژوهش حاضر، مقایسه دقت پیش بینی و رفتار جستجوی بینایی بازیکنان هندبال در سه موقعیت دفاع بود.
مواد و روش ها:
در این مطالعه، 20 نفر از بازیکنان هندبال تیم ملی جوانان و پیشگامان اصفهان با دامنه سنی 16 تا 19 سال شرکت نمودند که به روش هدفمند انتخاب شدند. ابتدا فیلم هایی از موقعیت های مختلف بازی توسط پژوهشگر در سه موقعیت (1 × 1، 2 × 2، 3 × 3) ضبط گردید. سپس بازیکنان هندبال این سه موقعیت از وضعیت حمله- دفاع را با عینک ردیابی بینایی مشاهده کردند و پیش بینی بازیکنان در مورد نتیجه موقعیت توپ (فینت- شوت- پاس) به صورت شفاهی توسط پژوهشگر و رفتار جستجوی بینایی آن ها با استفاده از عینک ردیابی بینایی ثبت شد. داده ها با استفاده از آزمون Repeated measures ANOVA و آزمون تعقیبی Bonferroni مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتایج:
اختلاف معنی داری در پیش بینی، تعداد و مدت کل تثبیت های بینایی بازیکنان ماهر در سه موقعیت وجود داشت (001/0 = P). پیش بینی، تعداد و مدت تثبیت ها در موقعیت 3 × 3 بهتر از دو موقعیت دیگر بود (001/0 = P). همچنین، بازیکنان برای تشخیص موقعیت به مناطق سر، تنه و دست بازیکن حریف توجه می کردند.
نتیجه گیری:
هندبالیست های مدافع برای پیش بینی و تشخیص الگوی بازیکن مهاجم در موقعیت 3 × 3 نسبت به موقعیت های 2 × 2 و 1 × 1، بر اطلاعات زمینه ای و کینماتیک بازیکن مهاجم تمرکز می کنند. همچنین، رفتار جستجوی بینایی در موقعیت 3 × 3 بهتر از دو موقعیت دیگر برای بازیکن قابل تشخیص می باشد.
کلیدواژگان: مهارت پیشبینی، رفتار جستجوی بینایی، ورزشکار، هندبال، موقعیت دفاع -
صفحات 32-41مقدمه
خستگی عضلانی می تواند موجب اختلال در عملکرد مناسب استراتژی های ثبات پاسچرال و به دنبال آن، کاهش پایداری و افزایش احتمال آسیب در ورزشکاران شود. هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی اثر هشت هفته برنامه تمرینی بر پایداری سر و گردن در ضربه تسوکی در زمان خستگی عضلات گردن ورزشکاران کاراته کای نخبه مرد بود.
مواد و روش ها24 ورزشکار کاراته کای مرد لیگ برتر انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه تجربی (12 نفر با سن 62/2 ± 92/20 سال، وزن 68/11 ± 00/71 کیلوگرم و قد 05/0 ± 77/1 متر) و شاهد [12 نفر با سن 21/2 ± 08/22 سال، وزن 24/13 ± 15/72 کیلوگرم و قد 06/0 ± 78/1 متر) قرار گرفتند. گروه تجربی، هشت هفته تمرینات حس عمقی گردن را هر هفته 3 جلسه انجام دادند. جابه جایی و شتاب زاویه ای سر و گردن حین اجرای ضربه تسوکی و بعد از اجرای پروتکل خستگی، در دو مرحله قبل و بعد از اجرای تمرینات با استفاده از دستگاه آنالیز حرکت ثبت گردید. داده ها با استفاده از آزمون های Paired t، Independent t و ANOVA در سطح معنی داری 05/0 > P مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته هاتفاوت معنی داری بین دو گروه در جابه جایی زاویه ای (تجربی 85/1 ± 95/2، شاهد 15/2 ± 15/4) و شتاب زاویه ای قبل (تجربی 62/9 ± 29/16، شاهد 23/12 ± 17/70) و بعد (تجربی 98/15 ± 69/24، شاهد 92/14 ± 86/70) از برخورد ضربه به کیسه بوکس (اغتشاش خارجی) مشاهده گردید (05/0 > P).
نتیجه گیریبرنامه تمرینی حس عمقی می تواند منجر به کاهش بی ثباتی پاسچرال سر و گردن در مواجهه با اغتشاش خارجی در زمان خستگی ورزشکاران شود. بنابراین، می توان از این تمرینات به منظور کاهش اثر اغتشاش خارجی بر ناحیه سر و گردن این ورزشکاران استفاده نمود.
کلیدواژگان: ورزشکار حرفهای، حس عمقی، کاراته، اغتشاش -
صفحات 42-50
مقدمه:
پیچ خوردگی عملکردی مچ پا، شایع ترین آسیب مفصل مچ پا به شمار می رود. هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی تاثیر تمرینات هاپینگ بر زمان شروع و میزان فعالیت فیدفورواردی و فیدبکی عضلات منتخب اندام تحتانی در تکلیف فرود تک پا در ورزشکاران دارای بی ثباتی عملکردی مچ پا بود.
مواد و روش هادر این مطالعه نیمه تجربی، 24 ورزشکار پسر دارای بی ثباتی عملکردی مچ پا (12 نفر در گروه شاهد و 12 نفر در گروه تجربی) شرکت نمودند. سپس به گروه تجربی، تمرینات هاپینگ به مدت شش هفته و تواتر 3 جلسه در هفته داده شد و گروه شاهد به فعالیت ورزشی خود که همان تمرینات منظم هفتگی (3 جلسه در هفته) بود، پرداختند. فعالیت الکتریکی عضلات پرونیوس لانگوس، تیبیالیس آنتریور، گاستروکنمیوس مدیال، گلوتیوس مدیوس و گلوتیوس ماکزیموس در حرکت پرش- فرود، پیش و پس از تمرین هاپینگ در هر دو گروه ثبت گردید. داده ها با استفاده از آزمون ANCOVA در سطح معنی داری 05/0 > P مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته هاتمرینات هاپینگ پس از انجام شش هفته، تاثیر معنی داری بر زمان شروع فعالیت عضلات پرونیوس لانگوس و گلوتیوس مدیوس داشت (001/0 = P)؛ در فاصله زمانی 100 میلی ثانیه، در میزان فعالیت عضلات پرونیوس لانگوس (003/0 = P)، گاستروکنمیوس مدیال (005/0 = P)، گلوتیوس مدیوس (001/0 = P) و در فاصله زمانی 100 تا 200 میلی ثانیه نیز در میزان فعالیت عضلات گلوتیوس مدیوس (001/0 = P) و پرونیوس لانگوس (001/0 = P) افزایش معنی داری مشاهده شد، اما تفاوت معنی داری در میزان فعالیت عضلات گروه شاهد وجود نداشت (050/0 < P). در فعالیت عضلات تیبیالیس آنتریور، گلوتیوس ماکزیموس و گاستروکنمیوس تغییرات معنی داری مشاهده نشد (050/0 < P).
نتیجه گیریبه نظر می رسد انجام شش هفته تمرینات هاپینگ، باعث بهبود زمان شروع فعالیت عضلات گلوتیال و پرونیال و در نتیجه، افزایش عملکرد و اجرای سریع تر و توانمندتر حرکات می شود. بنابراین، در طراحی برنامه درمانی برای افراد دارای بی ثباتی مچ پا، توجه به تمرینات هاپینگ ضروری به نظر می رسد.
کلیدواژگان: الکترومایوگرافی، مچ پا، بیثباتی عملکردی، هاپینگ -
صفحات 51-58
مقدمه :
شایستگی فرهنگی یکی از مولفه های مهم برای دانشجویان علوم توان بخشی به شمار می رود؛ چرا که موقعیت شغلی خاصی در مراکز درمانی در برخورد با افراد با فرهنگ های متفاوت دارند. هدف از انجام پژوهش حاضر، ارزیابی شایستگی های فرهنگی دانشجویان دانشکده علوم توان بخشی دانشگاه علوم پزشکی شیراز بود.
مواد و روش هااین مطالعه از نظر ماهیت، کمی و بر حسب هدف تحقیق، کاربردی و از لحاظ نحوه جمع آوری داده ها، توصیفی- پیمایشی بود. جامعه آماری تحقیق را کلیه دانشجویان دانشکده علوم توان بخشی دانشگاه علوم پزشکی شیراز (350 نفر) در سال 1397 تشکیل داد که 184 نفر از آن ها با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای ساده و به وسیله فرمول Cochran به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. به منظور جمع آوری داده ها، از پرسش نامه شایستگی فرهنگی استاندارد که روایی آن از نظر استادان و متخصصان و تحلیل گویه به گویه و پایایی آن با استفاده از ضریب Cronbach's alpha تایید شده بود (87/0)، استفاده گردید. جهت مقایسه میانگین ابعاد شایستگی فرهنگی، داده ها با استفاده از آزمون های همبستگی، t و Repeated measures ANOVA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته هاشایستگی های فرهنگی در بین دانشجویان دانشکده علوم توان بخشی دانشگاه شیراز در وضعیت مطلوبی قرار داشت. به این صورت که شایستگی دانش فرهنگی و حساسیت فرهنگی بالاتر از متوسط و شایستگی مهارت فرهنگی در حد متوسط بود. همچنین، شایستگی غالب در بین دانشجویان علوم توان بخشی دانشگاه شیراز، شایستگی مهارت فرهنگی گزارش شد. یافته ها در ارتباط با اولویت بندی شایستگی ها نیز نشان داد که مهارت فرهنگی دارای بیشترین اهمیت و حساسیت فرهنگی دارای کمترین اهمیت از نظر رتبه بندی بود.
نتیجه گیریضروری است که مسوولان علوم پزشکی اقدامات لازم را در راستای افزایش شایستگی فرهنگی دانشجویان علوم توان بخشی به عمل آورند و کارگاه های آموزشی جهت ارتقای شایستگی فرهنگی دانشجویان برگزار کنند.
کلیدواژگان: شایستگی فرهنگی، دانش فرهنگی، مهارت فرهنگی -
صفحات 59-66
مقدمه :
عوامل استرس زای دوره دانشجویی می تواند اثرات منفی بر سلامت و کیفیت زندگی دانشجویان داشته باشد. بنابراین، توجه به این عوامل و پیامدهای آن و اتخاذ راهکارهای مناسب برای رهایی از آن، از اهمیت خاصی برخوردار است. دسترسی به تسهیلات ورزش همگانی، عامل مهمی در گذران اوقات فراغت دانشجویان است و نقشی اساسی در سلامت جسمانی و روانی دانشجویان دارد و در نتیجه، بهبود کیفیت زندگی آن ها را به دنبال خواهد داشت. پژوهش حاضر با هدف ارایه مدل ورزش همگانی دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی کشور انجام شد.
مواد و روش هااین مطالعه در چارچوب رویکرد کیفی و با به کارگیری روش تحقیق داده بنیاد انجام گرفت. شرکت کنندگان تحقیق را متخصصان و صاحب نظران مدیریت ورزشی، پیشکسوتان ورزشی و اعضای هیات علمی دانشگاه تشکیل دادند که به صورت نمونه گیری هدفمند و گلوله برفی جهت مصاحبه نیمه ساختار یافته انتخاب شدند و مصاحبه ها تا مرحله اشباع نظری ادامه یافت. داده ها به طور هم زمان با جمع آوری اطلاعات و با استفاده از روش Strauss و Corbin تجزیه و تحلیل گردید. اعتبار یافته ها به کمک روش های تطبیق توسط اعضا، بررسی همکار و مصاحبه های آزمایشی تعیین شد.
یافته هانتایج دربرگیرنده 450 گزاره مفهومی اولیه با 14 مقوله و 41 مفهوم در قالب ابعاد شش گانه مدل پارادایمی بود. مدل شامل شرایط علی (1 مقوله)، پدیده اصلی (1 مقوله)، راهبرد (2 مقوله)، شرایط زمینه ای (5 مقوله)، شرایط محیطی (4 مقوله) و پیامد (1 مقوله) بود که الگوی ورزش همگانی دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی ایران را تشکیل داد.
نتیجه گیریپیامدهای به دست آمده از مدل نشان داد که بهبود نگرش و آگاهی، افزایش انگیزه و علاقه و افزایش نشاط و شادابی، افزایش میزان مشارکت در ورزش همگانی و در نهایت، سلامت و تندرستی دانشجویان را به ارمغان می آورد.
کلیدواژگان: داده بنیاد، دانشجو، سلامتی، ورزش همگانی -
صفحات 67-69
تراکیوستومی یکی از شایع ترین اعمال جراحی در بخش مراقبت های ویژه می باشد (1). بیمارانی که به هر دلیلی تراکیوستومی شده اند، قادر به صحبت کردن نیستند و اغلب مشکلات بلع نیز دارند. عدم برقراری ارتباط و مشکلات بلع بر تمام مراقبت های پزشکی و بهداشتی بیمار، تعاملات اجتماعی و همچنین، سلامت روانی او تاثیر می گذارد (3، 2). در صورتی که استفاده از دریچه یا سوپاپ گفتاری می تواند گفتار، بلع و سرفه بیمار را تسهیل کند و آسپیراسیون را کاهش دهد (4). اولین سوپاپ گفتاری در سال 1985 در آمریکا معرفی شد و تاکنون مطالعاتی در زمینه فواید استفاده از آن در آمریکا، استرالیا، اسپانیا، فرانسه و ژاپن به چاپ رسیده است (5)...
-
صفحات 70-79
مقدمه :
هدف از انجام تحقیق حاضر، تحلیل و بررسی وضعیت پژوهش های فارسی انجام گرفته در حوزه طب ورزشی در پایگاه استنادی جهان اسلام (Islamic World Science Citation Center یا ISC) با استفاده از فنون علم سنجی بود.
مواد و روش هااین مطالعه از نوع کاربردی بود که در آن از تکنیک ها و شاخص های علم سنجی و تحلیل شبکه اجتماعی استفاده گردید. جامعه آماری پژوهش را 1566 مقاله در حوزه طب ورزشی که تا انتهای سال 1397 به زبان فارسی در پایگاه ISC نمایه شده بودند، تشکیل داد. داده ها با استفاده از نرم افزارهای BibExcel، UCINET، NetDraw و VOSviewer مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها1566 مقاله مورد بررسی در مجموع فقط 266 استناد دریافت کرده بودند که به طور متوسط هر مقاله حدود 17/0 استناد داشته است و میزان بسیار پایینی به شمار می رود. تحلیل داده ها نشان داد که «صادقی ح» فعال ترین پژوهشگر طب ورزشی ایران بود و «علیزاده م» و «رجبی ر» به ترتیب در رتبه های دوم و سوم قرار داشتند. همچنین، «ابراهیمی تکامجانی ا» بهترین جایگاه را از نظر شاخص های مرکزیت در شبکه هم نویسندگی حوزه طب ورزشی کسب نمود. نتایج خوشه بندی حاصل از تحلیل هم رخدادی کلید واژه ها نشان داد که پژوهش های طب ورزشی ایران از هشت خوشه اصلی تشکیل شده است.
نتیجه گیریبا توجه به نتایج مطالعه حاضر، رشد کمی مقالات در دهه 1390 شمسی مشهودتر بوده است. با توجه به الگوهای نویسندگی، به نظر می رسد که پژوهشگران حوزه طب ورزشی از روحیه مشارکت علمی خوبی برخوردار می باشند. با توجه به خوشه های موضوعی حاصل از تحلیل هم واژگانی، به نظر می رسد پژوهش های این حوزه طیف وسیعی از مباحث را پوشش می دهند.
کلیدواژگان: طب ورزشی، علمسنجی، شاخص H، همنویسندگی، مرکزیت، تحلیل همواژگانی، ارزیابی پژوهش -
صفحات 80-86
مقدمه:
ددلیفت، یک نوع تمرین موثر جهت افزایش قدرت بازکننده های زانو و لگن است. هدف از انجام پژوهش حاضر، مقایسه فعالیت الکترومایوگرافی عضلات منتخب یک تکرار بیشینه در حرکات ددلیفت سومو و سنتی پاورلیفتینگ کاران تیم ملی بود.
مواد و روش ها8 نفر پاورلیفتینگ کار مرد از تیم ملی انتخاب شدند و حرکت ددلیفت سومو و سنتی را با شدت 80 درصد یک تکرار بیشینه انجام دادند. در اجرای هر یک از حرکات، سیگنال های الکترومایوگرافی سطحی از عضلات گلوتیوس ماکزیموس، واستوس مدیالیس و لترالیس و اراکتور اسپاین ثبت گردید. پاورلیفتینگ کاران در دو روز جداگانه و به فاصله 48 ساعت حرکات ددلیفت را انجام دادند. به منظور مقایسه درون گروهی فعالیت عضلات در دو حالت، از آزمون Paired t در سطح معنی داری 05/0 > P استفاده شد.
یافته هاارتباط معنی داری بین فعالیت عضلات مورد بررسی در الگوی هم انقباضی عضلات پای برتر و غیر برتر در حرکت ددلیفت سومو و سنتی وجود نداشت (050/0 < P). تفاوت معنی داری در مقایسه الگوی هم انقباضی عضلات در یک تکرار بیشینه در حرکات ددلیفت سومو و سنتی فعالیت عضلات واستوس مدیالیس (پای غالب 038/0 = P، پای غیر غالب 047/0 = P) و اراکتور اسپاین (پای غالب 032/0 = P، پای غیر غالب 037/0 = P) مشاهده گردید، اما فعالیت عضلات واستوس لترالیس و گلوتیوس ماکزیموس معنی دار نبود (050/0 < P).
نتیجه گیریبا توجه به نتایج به دست آمده، احتمالا می توان عضله واستوس مدیالیس و اراکتور اسپاین را در هر دو تکنیک به طوری اختصاصی در حرکت ددلیفت سومو و سنتی تقویت کرد. مربیان و درمانگران برای طراحی پروتکل تمرینی جهت اهداف اصلاحی و توان بخشی در حرکت ددلیفت، باید به این تغییرات ایجاد شده در فعالیت الکترومایوگرافی عضلات توجه نمایند.
کلیدواژگان: طب پاورلیفتینگ، الکترومایوگرافی، ددلیفت سومو، ددلیفت سنتی -
صفحات 87-94
مقدمه:
پرسش نامه تجارب نامطلوب کودکی (Adverse Childhood Experiences یا ACEs) نوعی ابزار خودگزارش دهی می باشد که جهت سنجش تجارب تلخ کودکی طراحی شده است. هدف از انجام پژوهش حاضر، ترجمه و بومی سازی پرسش نامه ACEs به زبان فارسی و بررسی روایی و پایایی آن در ورزشکاران بود.
مواد و روش ها:
پرسش نامه 10 عبارتی ACEs به زبان فارسی ترجمه و همراه با پرسش نامه ترومای دوران کودکی (Childhood Trauma Questionnaire یا CTQ) توسط 201 ورزشکار تکمیل گردید. به منظور بررسی روایی، تحلیل عامل اکتشافی و تاییدی مورد استفاده قرار گرفت. همچنین، جهت بررسی پایایی از ضریب Cronbach's alpha و ضریب تنصیف استفاده شد. روایی همگرا نیز با استفاده از ضریب همبستگی Pearson سنجیده شد.
یافته ها:
روایی نسخه فارسی پرسش نامه ACEs تایید گردید. پایایی های به دست آمده با استفاده از ضریب Cronbach's alpha و ضریب تنصیف بالاتر از 7/0 به دست آمد. همبستگی مثبتی بین پرسش نامه های ACEs و CTQ گزارش شد (001/0 > P، 68/0 = r).
نتیجه گیری:
نسخه فارسی پرسش نامه ACEs معیار معتبر و قابل اعتمادی در ورزشکاران می باشد.</div>
کلیدواژگان: جارب کودکی، ورزشکار، اعتبار، پایایی، بومیسازی -
صفحات 95-102
مقدمه:
هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی تاثیر حمل کوله پشتی و کوله اصلاح شده سه محفظه که بار را در جلو و پشت تنه به صورت برابر توزیع می کند، در دو ارتفاع قرارگیری لومبار و توراسیک، بر متغیرهای کینماتیکی شامل زوایای کرانیوورتبرال، تنه، ران و زانوی پسران ابتدایی بود.
مواد و روش ها27 دانش آموز پسر ابتدایی 8 تا 11 ساله، پس از بررسی معیارهای ورود و خروج، در مطالعه شرکت نمودند و پنج تکلیف شامل «راه رفتن بدون کوله (شاهد)، حمل کوله پشتی در ناحیه لومبار، حمل کوله پشتی در ناحیه توراسیک، کوله اصلاح شده در ناحیه لومبار و کوله اصلاح شده در ناحیه توراسیک» را روی دستگاه تردمیل انجام دادند و با استفاده از دوربین پاناسونیک، از سمت راست آن ها فوتوگرامتری صورت گرفت. زوایای هدف به صورت کور در نرم افزار تحلیل حرکت Kinovea اندازه گیری گردید. آزمون Repeated measures ANOVA به منظور مقایسه تکالیف مورد استفاده قرار گرفت.
یافته هاکاهش معنی دار زاویه کرانیوورتبرال (افزایش سر به جلو) در تکلیف حمل کوله پشتی در ناحیه توراسیک نسبت به ناحیه لومبار و افزایش خمش تنه به جلو با حمل کوله ها مشاهده شد (05/0 > P) که در کوله پشتی به طور معنی داری بیشتر بود (05/0 > P)، اما تفاوت معنی داری در زاویه کرانیوورتبرال در حمل کوله اصلاح شده نسبت به شاهد وجود نداشت (05/0 < P).
نتیجه گیریحمل کوله در ناحیه لومبار، کمتر موجب تغییرات کینماتیک می گردد. بنابراین، مناسب تر به نظر می رسد. جابه جایی باری که در پشت متمرکز است، بیشتر می تواند بر شاخص های کینماتیک دانش آموزان تاثیر بگذارد. حمل کوله اصلاح شده تنها باعث اندکی خمش تنه می شود که نسبت به کوله پشتی بسیار کمتر است. بنابراین، می تواند جایگزین مناسبی برای کوله پشتی دانش آموزان باشد.
کلیدواژگان: کوله پشتی، دانش آموزان، کینماتیک، موقعیت کوله، راه رفتن -
صفحات 103-109
مقدمه اهمیت یادگیری پنهان و روش های دستیابی به آن در یادگیری مهارت های حرکتی رو به افزایش است. با این حال، تحقیقات اندکی در این زمینه بر روی کودکان انجام شده است و اثرات قیاس در عملکرد تحت فشار در کودکان مشخص نیست. هدف از انجام پژوهش حاضر، مقایسه یادگیری قیاسی (پنهان) و کلامی (آشکار) بر دقت و سرعت زوایه ای آرنج در مهارت پرتاب دارت کودکان بود.
مواد و روش هااین مطالعه آزمایشی به صورت نیمه تجربی بر روی 24 کودک با میانگین سنی 20/2 ± 06/11 سال انجام شد. نمونه ها به روش در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در سه گروه آموزش کلامی ، قیاسی و شاهد تقسیم شدند. پس از پیش آزمون پرتاب دارت (10 کوشش)، شرکت کنندگان در 8 جلسه تمرین (هر جلسه 50 کوشش) تحت مداخله مربوط به خود قرار گرفتند. سپس آزمون های یادداری و انتقال، 3 هفته بعد از آخرین جلسه اکتساب و با 10 کوشش در متغیرهای خطای شعاعی و سرعت زاویه ای از آن ها به عمل آمد. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس مرکب (4 × 3 در اجرا و 3 × 3 در سرعت زاویه ای) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته هاگروه کلامی در مراحل اکتساب (001/0 > P)، یادداری (003/0 = P) و انتقال (025/0 = P) کاهش معنی داری در خطای شعاعی پرتاب داشت. با این حال، افزایش خطا در مراحل یادداری (001/0 = P) و انتقال (001/0 > P) در گروه شاهد و مرحله انتقال در گروه قیاسی (038/0 = P) مشاهده گردید. همچنین، گروه کلامی افزایش معنی داری را در یادگیری سرعت زاویه ای آرنج نشان داد (005/0 = P)؛ در حالی که تفاوت معنی داری بین مراحل آزمون در سایر گروه ها مشاهده نشد (050/0 < P).
نتیجه گیریبه نظر می رسد که آموزش کلامی نسبت به قیاسی، موجب افزایش سرعت زاویه ای، بهبود دقت و اجرای عملکرد می شود و بر عملکرد کودکان موثرتر است.
کلیدواژگان: شیوه قیاسی، یادگیری آشکار، یادگیری پنهان، سرعت زاویه ای، پرتاب دارت، کودکان -
صفحات 110-117
مقدمه :
سقوط و زمین خوردن به عنوان یک موضوع جدی در بین سالمندان شناخته شده که بحث های گسترده ای را در بین متخصصان سالمندشناسی و طب فیزیکی مطرح کرده است. ترس از زمین خوردن مجدد در افراد با سابقه زمین خوردن، منجر به کاهش اعتماد به نفس و گوشه گیری این افراد می شود و حضور آنان را در جامعه تحت تاثیر قرار می دهد. هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی اثر تمرینات ثبات مرکزی بر تعادل و راه رفتن افراد مسن با سابقه زمین خوردن بود.
مواد و روش ها30 نفر سالمند با سابقه زمین خوردن، به طور تصادفی در دو گروه شاهد و تجربی (هر گروه 15 نفر) قرار گرفتند. گروه تجربی به مدت هشت هفته و سه جلسه در هفته پروتکل تمرینی 40 دقیقه ای تقویت ثبات مرکزی را اجرا کردند. قبل از شروع پروتکل تمرینی و پس از پایان هشت هفته تمرین، آزمون های تعادل ایستا با چشم باز و بسته، آزمون Timed Up and Go (TUG) برای تعادل پویا و ده متر راه رفتن از آزمودنی های هر دو گروه گرفته شد. نمونه های گروه شاهد در این مدت فعالیت های روزانه خود را ادامه دادند. از آزمون Two-way ANOVA به منظور بررسی تفاوت های بین گروهی استفاده گردید.
یافته هادوره تمرینات ثبات مرکزی، تاثیر معنی داری بر تعادل ایستای چشم باز، تعادل ایستای چشم بسته، نشستن و راه رفتن و 10 متر راه رفتن در گروه تمرین داشت (001/0 = P). تغییر معنی داری در شاخص های تعادل ایستای چشم باز، تعادل ایستای چشم بسته، نشستن و راه رفتن و 10 متر راه رفتن گروه شاهد وجود نداشت. در پایان دوره تمرینی، وضعیت گروه تمرین به صورت معنی داری در کلیه شاخص های مورد بررسی بهتر از گروه شاهد بود (94/0≥ η2</sup> ≥ 91/0، 001/0 = P).
نتیجه گیریبه نظر می رسد تقویت عضلات در ناحیه مرکزی بدن، منجر به حفظ تعادل سالمندان در فعالیت های روزمره زندگی می شود. از آن جایی که داشتن استقلال در افراد با سابقه زمین خوردن بسیار مهم است، می توان با انجام این ورزش ها به عنوان حرکاتی ساده، کم هزینه و مناسب برای ورزش در خانه، باعث بهبود استقلال و مشارکت فعال آن ها در جامعه شد و با افزایش تعادل، از سقوط و زمین خوردن مجدد آنان جلوگیری نمود.
کلیدواژگان: سالمندان، زمین خوردن، تعادل، تمرینات ثبات مرکزی، راه رفتن -
صفحات 118-125مقدمه
مطالعه حاضر، طراحی یک کارآزمایی بالینی تصادفی دو سویه کور، با هدف بررسی تاثیر سوزن خشک عضله گلوتیوس مدیوس بر درد و عملکرد زنان مبتلا به سندرم درد پاتلوفمورال (Patellofemoral Pain Syndrome یا PFPS) می باشد.
مواد و روش ها:
در این کارآزمایی بالینی، 30 خانم مبتلا به PFPS به صورت تصادفی به دو گروه درمان و شاهد تقسیم می شوند. هر دو گروه، برنامه فیزیوتراپی مرسوم برای زانو که شامل دو ورزش برای عضله کوادریسپس (15 دقیقه) و جریان الکتریکی High frequency transcutaneous electrical nerve stimulation (High frequency TENS) است را دو بار در هفته به مدت سه هفته دریافت خواهند کرد. گروه درمان علاوه بر آن، سه جلسه و هفته ای یک بار سوزن خشک با تکنیک 10 مرتبه Fast-in and Fast-out را در نقطه ماشه ای فعال عضله گلوتیوس مدیوس دریافت می نمایند. پیامدها شامل درد و عملکرد خواهد بود که شدت درد با استفاده از مقیاس دیداری درد (Visual analogue scale یا VAS) و عملکرد فیزیکی با استفاده از پرسش نامه Kujala اندازه گیری می گردد. به منظور بررسی توزیع داده ها از آزمون Shapiro-Wilk استفاده خواهد شد و بر اساس نتیجه آن، در صورت نرمال بودن توزیع داده ها آزمون Independent T و در صورت نرمال نبودن توزیع داده ها نیز آزمون Mann-Whitney U جهت مقایسه بین دو گروه شاهد و درمان مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
نتیجه گیری:
امروزه استفاده از تکنیک سوزن خشک در درمان مشکلات اسکلتی- عضلانی، روند رو به رشدی را در کلینیک های فیزیوتراپی دارد. با توجه به نقش عضله گلوتیوس مدیوس در PFPS، نتایج کارآزمایی حاضر ممکن است بتواند به برنامه ریزی درمان این افراد کمک کند. در صورت موثر بودن سوزن خشک در کاهش درد و همچنین، بهبود عملکرد فیزیکی زنان مبتلا به PFPS، شاید بتوان آن را به عنوان بخشی از توان بخشی این افراد توصیه نمود.
کلیدواژگان: سندرم درد پاتلوفمورال، نقطه ماشهای، سوزن خشک، گلوتئوس مدیوس، عملکرد فیزیکی -
صفحات 126-134
مقدمه:
داشتن کودک مبتلا به فلج مغزی، با محدودیت های زیادی همراه است و مراقبت سنگین و توان بخشی درازمدت، فشار زیادی را بر والدین وارد می آورد. لازم است که درمانگران درک درستی از نیازها و انتظارات والدین داشته باشند تا بتوانند خدمات مطلوبی را در اختیار آن ها قرار دهند. بنابراین، پژوهش حاضر به منظور تبیین تجربیات والدین کودکان مبتلا به فلج مغزی درباره خدمات توان بخشی درمانگران در شهر اهواز انجام شد.
مواد و روش هادر این مطالعه کیفی، 10 والدین کودک مبتلا به فلج مغزی به روش هدفمند انتخاب شدند. داده ها به وسیله مصاحبه نیمه ساختار یافته جمع آوری گردید. سوالات مصاحبه پیرامون درک و تجربه والدین در رابطه با خدمات توان بخشی درمانگران بود. در نهایت، داده ها با استفاده از روش تحلیل محتوا به شیوه مقایسه مداوم مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته هاتحلیل داده ها منجر به شکل گیری طبقه ای به نام «مشخصات درمانگران ارایه دهنده خدمات توان بخشی» گردید. این طبقه به سه زیرطبقه اصلی «توانمندی بالینی، پایبندی به شرح وظایف حرفه ای و پایبندی به اصول اخلاق حرفه ای» تقسیم بندی شد. توانمندی بالینی شامل زیرطبقات فرعی «داشتن مدرک تحصیلی مرتبط، داشتن تجربه و لزوم توانمندی جسمی درمانگر»، پایبندی به شرح وظایف حرفه ای متشکل از زیرطبقات فرعی «آموزش و راهنمایی والدین، درک شرایط والدین، توجه به اولویت های درمانی والدین و هماهنگی و ارجاع به سایر متخصصان» و پایبندی به اصول اخلاق حرفه ای نیز شامل زیرطبقات فرعی «رعایت اخلاقیات نسبت به کودک و رعایت اخلاقیات نسبت به والدین» بود.
نتیجه گیریوالدین کودکان مبتلا به فلج مغزی به لزوم داشتن توانمندی های بالینی، اجرای شرح وظایف حرفه ای و رعایت اصول اخلاق حرفه ای توسط درمانگران اشاره نمودند. بنابراین، درمانگران با به کارگیری و اجرای این اصول، می توانند خدمات مطلوب تری را ارایه نمایند.
کلیدواژگان: فلج مغزی، والدین، درمانگر، توانبخشی -
صفحات 135-141
مقدمه :
هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی تاثیر محیط مجازی بر فعالیت الکتریکی عضلات اندام تحتانی حین راه رفتن روی تردمیل در افراد سالمند بود.
مواد و روش ها12 نفر از مردان سالمند سالم شهر تبریز به طور داوطلبانه در این مطالعه شرکت نمودند. فعالیت الکتریکی عضلات راست رانی (Rectus femoris)، دوسر رانی (Biceps femoris) و ساقی قدامی (Tibialis anterior) پای راست و چپ هنگام راه رفتن با سرعت ترجیحی با و بدون ارایه واقعیت مجازی، با استفاده از دستگاه الکترومایوگرافی 80 کاناله و فرکانس نمونه برداری 1000 هرتز و الکترودهای سطحی ژله ای دو قطبی ثبت شد. جهت نرمال سازی داده ها، از روش حداکثر انقباض ایزومتریک ارادی (Maximum voluntary isometric contraction یا MVIC) استفاده و سیگنال های به دست آمده در نرم افزار OT BioLab پردازش گردید. داده ها با استفاده از آزمون های Repeated measures ANOVA و Paired t در نرم افزار SPSS و سطح معنی داری 05/0 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته هادر مردان سالمند، شدت فعالیت عضلات راست رانی پای راست و چپ و ساقی قدامی سمت راست هنگام راه رفتن در محیط مجازی به طور معنی داری به ترتیب در حدود 97/1 (005/0 = P)، 91/1 (003/0 = P) و 03/2 (002/0 = P) برابر بیشتر از راه رفتن عادی بود، اما تفاوت معنی داری بین شدت فعالیت عضلات دوسر رانی سمت راست (280/0 = P) و چپ (990/0 = P) و ساقی قدامی پای چپ (080/0 = P) هنگام راه رفتن با و بدون واقعیت مجازی مشاهده نگردید. نتایج تحلیل عاملی نیز نشان داد که به طور کلی در سالمندان هنگام راه رفتن در محیط مجازی، عضلات فعالیت بیشتری از راه رفتن عادی داشتند (007/0 = P). همچنین، اثر متقابل معنی داری بین عامل محیط مجازی و عضله مشاهده گردید (036/0 = P).
نتیجه گیریدر سالمندان، محیط مجازی تاثیر معنی داری بر افزایش فعالیت الکتریکی عضلات دارد. بنابراین، استفاده از محیط مجازی در طراحی برنامه تمرینی و توان بخشی ویژه افراد سالمند توصیه می شود.
کلیدواژگان: راه رفتن، واقعیت مجازی، الکترومایوگرافی، سالمندان -
صفحات 142-150
مقدمه:
با توجه به پیشرفت بیماری کووید-19 و خانه نشینی و در نتیجه، روی آوردن افراد به ورزش در خانه، استفاده از تردمیل و دستگاه های ورزشی رو به افزایش است. الگوی حرکتی رایج در آسیب های غیر برخوردی لیگامنت متقاطع قدامی (Anterior cruciate ligament یا ACL) شامل کاهش در فلکشن زانو و افزایش در والگوس زانو می باشد. از این رو، هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی حداکثر زوایای واروس و فلکشن حین راه رفتن در شیب های مثبت و منفی و صفر بود.
مواد و روش ها29 آزمودنی 18 تا 28 ساله انتخاب شدند و در دو گروه سالم (با میانگین وزن 58/8 ± 95/58 کیلوگرم، میانگین قد 95/3 ± 14/163 سانتی متر و میانگین فاصله قوزک های داخلی پا 40/0 ± 46/0 سانتی متر) و زانوی ضربدری (با میانگین وزن 56/5 ± 60/61 کیلوگرم، میانگین قد 50/5 ± 80/161 سانتی متر و فاصله قوزک های داخلی پا 51/2 ± 95/6 سانتی متر) قرار گرفتند. از آزمودنی ها درخواست گردید به مدت 5 دقیقه روی تردمیل با شیب 10+، صفر و 10- درصد راه بروند و سپس به وسیله سیستم سه بعدی آنالیز حرکت، از آن ها تست گرفته شد. پس از پردازش داده ها در نرم افزارهای Cortex و MATLAB، شاخص های حداکثر فلکشن و حداکثر واروس زانو استخراج شد. در نهایت، داده ها با استفاده از آزمون سنجش مکرر ترکیبی در سطح معنی داری کمتر از 05/0 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته هابالاترین مقادیر حداکثر زوایای فلکشن و واروس، در شیب 10- درصد مشاهده گردید. حداکثر زاویه واروس، اختلاف معنی داری را بین شیب 10+ و صفر نشان نداد، اما تفاوت معنی داری بین شیب 10+ و صفر در حداکثر زاویه فلکشن وجود داشت.
نتیجه گیریاز آن جا که راه رفتن در شیب منفی، زاویه زانو در صفحه فرونتال را به سمت واروس متمایل می کند و از طرف دیگر، موجب افزایش زاویه فلکشن و کاهش بار وارد آمده بر ACL می شود، این نوع راه رفتن می تواند در توان بخشی افراد دارای زانوی ضربدری تاثیرگذارتر باشد.
کلیدواژگان: گامبرداری، شیب مثبت، شیب منفی، دامنه حرکتی زانو -
صفحات 151-160مقدمه
پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر تمرینات تردمیل و بازی های رایانه ای بر مهارت های حرکتی دختران کم توان ذهنی آموزش پذیر انجام شد.
مواد و روش هاطرح این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی بود. از میان جامعه کودکان کم توان ذهنی استان البرز، 24 دختر آموزش پذیر از مرکز توان بخشی کهریزک انتخاب شدند و به صورت تصادفی در سه گروه بازی های رایانه ای، تمرینات تردمیل و گروه شاهد قرار گرفتند. ابتدا مهارت های حرکتی پایه شرکت کنندگان اندازه گیری و سپس آموزش های لازم به مدت هشت هفته و هر هفته به مدت سه جلسه بر روی گروه های مداخله اجرا شد. نمونه های گروه شاهد در این مدت هیچ آموزشی دریافت نکردند و همان روال مرکز را گذراندند. پس از اتمام جلسات آموزشی، مهارت های حرکتی دوباره اندازه گیری گردید. در نهایت، دادهها با استفاده از آزمون تحلیل کواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته هامیانگین نمرات مهارت حرکتی گروه تمرینات تردمیل نسبت به گروه بازی های رایانه ای (012/0 = P) و شاهد (001/0 = P) به طور معنی داری بیشتر بود. به عبارت دیگر، تمرینات تردمیل به صورت معنی داری نمرات مهارت حرکتی را تغییر داد (050/0 > P)، اما بازی های رایانه ای نسبت به گروه شاهد تاثیر معنی داری را نشان نداد (066/0 = P).
نتیجه گیرینتایج بیان کننده اثربخشی معنی دار تمرینات تردمیل بر مهارت حرکتی کودکان کم توان ذهنی آموزش پذیر بود. با توجه به نتایج به دست آمده، پیشنهاد می شود تمرینات تردمیل در مراکز درمان و مراقبت از کودکان کم توان ذهنی آموزش پذیر ارایه شود.
کلیدواژگان: تمرینات تردمیل، بازی رایانهای، مهارت حرکتی، کم توان ذهنی -
صفحات 161-169
مقدمه:
سندرم درد پاتلوفمورال (Patellofemoral Pain Syndrome یا PFPS)، یکی از اختلالات شایع زانو در افراد فعال و جوان است. والگوس دینامیک زانو در این افراد با اعمال تغییرات کینماتیکی در هیپ و زانو، موجب بروز درد می گردد. بر این اساس، کاهش زاویه والگوس دینامیک، یکی از راهبردهای برنامه توان بخشی در این عارضه می باشد. هدف از انجام پژوهش حاضر، ارزیابی تاثیر فوری زانوبند و کفی گوه داخلی بر درد، حرکت زانو در راه رفتن و حرکت چمباتمه روی پای مبتلا در افراد مبتلا به PFPS بود.
مواد و روش ها15 فرد مبتلا به PFPS در این مطالعه بالینی از نوع متقاطع شرکت کردند. پس از کسب مجوزهای اخلاق در پژوهش و اخذ رضایت نامه آگاهانه، همه شرکت کنندگان در یک گروه مطالعه و به صورت تصادفی در چهار وضعیت بدون ارتوز، گوه داخلی، زانوبند نیوپرن و ترکیب گوه داخلی و زانوبند قرار گرفتند. متغیرهای کینماتیکی و کینتیکی اندام تحتانی حین راه رفتن و تست اسکات روی پای مبتلا بررسی گردید. داده ها با استفاده از آزمون Repeated measures ANOVA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته هااستفاده از زانوبند، گوه داخلی و ترکیب زانوبند و گوه داخلی نسبت به حالت شاهد، موجب کاهش معنی دار درد حین انجام اسکات روی پای مبتلا شد (001/0 = P)، اما تفاوت معنی داری در سرعت راه رفتن (067/0 = P) و زاویه زانو در صفحه فرونتال (490/0 = P) مشاهده نگردید. بیشینه گشتاور زانو در صفحه فرونتال حین راه رفتن در سه وضعیت با گوه داخلی (001/0= P)، با بریس (008/0= P) و با زانوبند به همراه کفی گوه داخلی (033/0= P) به طور معنی داری افزایش یافت.
نتیجه گیریبر اساس نتایج، به نظر می رسد که استفاده از گوه داخلی و زانوبند بتواند با کاهش درد، موجب ارتقای عملکرد افراد و بروز تاثیرات مثبت بیومکانیکی در اندام تحتانی گردد.
کلیدواژگان: سندرم درد پاتلوفمورال، والگوس دینامیک زانو، زانوبند، گوه داخلی -
صفحات 170-177
مقدمه :
آفازی گلوبال، نوعی اختلال اکتسابی شدید زبان است که به دلیل ضایعه گسترده در نیم کره چپ و نواحی قشری و زیرقشری و ماده سفید، باعث بروز مشکلاتی در تمام جنبه های شفاهی و نوشتاری زبان می گردد. به طور کلی، این عارضه ارتباط فرد و روابط اجتماعی وی را تحت تاثیر قرار می دهد و بیمار به مداخلات مداوم توان بخشی به ویژه گفتار درمانی نیازمند است. هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی روش های گفتار درمانی رایج آفازی گلوبال و بررسی هر یک بر اساس مستندات موجود و معرفی کارامدترین روش درمانی بود.
مواد و روش ها: به منظور بررسی مروری روش های گفتار درمانی رایج در آفازی گلوبال، کلمات کلیدی «آفازی گلوبال، گفتار درمانی، مداخله، متد درمانی، ارتباط، مهارت درکی و بیانی» در پایگاه های اطلاعاتی Web of Science، PubMed، Scopus،Medline ، Scientific Information Database (SID)، Google Scholar، Ovid و Magiran جستجو گردید و مقالات انتشار یافته در بازه زمانی سال های 1980 تا 2020 مورد بررسی قرار گرفت.
یافته هاپس از یافتن و بررسی 19 مقاله مرتبط، 9 روش کلامی و غیر کلامی برای بهبود ارتباط و زبان بیانی و درکی در آفازی گلوبال بررسی گردید که برخی از آن ها موثر بودند و تعدادی اثربخشی لازم را نداشتند.
نتیجه گیریروش های غیر کلامی و ارتباطی مکمل- جایگزین در درمان افراد مبتلا به آفازی گلوبال نتایج مطلوب تری ایجاد می کند. تکنیک هایی مانند کتب Remnant و روش های Melodic intonation therapy (MIT) و SIPARI نیز اثربخشی بیشتری نسبت به سایر روش ها داشتند.
کلیدواژگان: گفتار درمانی، درمان زبان، آفازی گلوبال، ارتباط -
صفحات 178-184مقدمه
لکنت، نوعی اختلالی چند عاملی می باشد. تاکنون یافته های متعددی مبنی بر وجود نقایص مختلف در پردازش شنیداری افراد مبتلا به لکنت گزارش شده است. با وجود مطالعات مربوط به رابطه بین اختلالات پردازش شنیداری و لکنت، این فرضیه تاکنون به اثبات نرسیده است. پژوهش حاضر با هدف بررسی و جمع آوری نتایج مطالعات صورت گرفته در زمینه نقایص پردازش شنیداری افراد مبتلا به لکنت انجام شد.
مواد و روش ها:
این تحقیق از نوع مروری روایی به منظور جمع آوری تحقیقات مربوط به نقایص مرتبط با پردازش شنیداری در افراد مبتلا به لکنت بود. بدین منظور، مقالات پایگاه های اطلاعاتی International Scientific Indexing (ISI)، PubMed، Scopus، ScienceDirect و PsycINFO که در فاصله زمانی سال های 1995 تا 2020 به زبان انگلیسی منتشر شده بود، مورد بررسی قرار گرفت. جهت بررسی پژوهش های انجام شده در ایران و به زبان فارسی، پایگاه های Scientific Information Database (SID) و Magiran جستجو گردید. کلید واژگان مورد استفاده شامل «لکنت، پردازش و فیدبک شنیداری، نوروفیزیولوژی و رسش مغزی» بود.
یافته ها:
در مرحله اول با استفاده از کلمات کلیدی، 211 مقاله یافت گردید. پس از بررسی معیارهای ورود به مطالعه، در نهایت 86 مقاله به زبان انگلیسی و فارسی وارد تحقیق شد. در پژوهش حاضر علاوه بر بررسی مقالات دال بر وجود نقایص پردازش شنیداری در افراد مبتلا به لکنت، تاکید گردید که نقایص پردازش شنیداری، فرایند ارزیابی، تشخیص و درمان را در این بیماران تغییر می دهد.
نتیجه گیری:
اگرچه مدرکی دال بر ناهنجاری های آناتومیک در سیستم شنیداری افراد مبتلا به لکنت وجود ندارد، اما تحقیقات متعددی شواهد بی ثباتی را مبنی بر وجود آسیب های مرکزی در پردازش شنیداری این افراد گزارش کرده اند. مطالعات تصویربرداری مغزی و الکتروفیزولوژیک نشان دهنده درگیری ارتباط نواحی مرکزی و محیطی پردازش شنیداری می باشد.
کلیدواژگان: فیدبک شنیداری، پردازش شنیداری، رسش مغزی، نوروفیزیولوژی، لکنت -
صفحات 185-194
مقدمه :
پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر شبکه های اجتماعی بر رویکرد مشارکت ورزشی دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انجام شد.
مواد و روش هااین مطالعه از نوع همبستگی- علی بود که به روش پیمایشی انجام گردید. جامعه آماری شامل دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در سال 1397 (5633 نفر) بود که بر اساس جدول Krejcie و Morgan، 380 نفر از آنان به صورت تصادفی به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات، از پرسش نامه محقق ساخته استفاده شد. داده ها با استفاده از روش معادلات ساختاری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته هاپایایی پرسش نامه با استفاده از ضریب Cronbach's alpha، 94/0 به دست آمد. شبکه های اجتماعی تاثیر معنی داری را بر مشارکت ورزشی دختران نشان داد (191/28 = t، 001/0 ≥ P) که این تاثیر به واسطه جذب حمایت مالی، افزایش اطلاعات، شکل گیری هویت شخصی و بهبود تعاملات اجتماعی بود. همچنین، شبکه های اجتماعی بیشترین تاثیر را بر بعد هویت شخصی (944/0 = P) و پس از آن، به ترتیب بر ابعاد اطلاعات، حمایت مالی و تعاملات اجتماعی داشت که تمامی اینها عوامل تشکیل دهنده رویکرد مشارکت ورزشی دختران دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بود.
نتیجه گیریبر اساس نتایج به دست آمده، به نظر می رسد می توان با استفاده از شبکه های اجتماعی، بر افزایش میزان اطلاعات ورزشی دختران، سهولت در برقراری ارتباط و تعاملات اجتماعی، ایجاد هویت شخصی و جذب حمایت مالی جهت فعالیت های ورزشی تاثیر گذاشت و بدین ترتیب میزان مشارکت ورزشی دختران را افزایش داد.کلید واژه ها: شبکه های اجتماعی؛ مشارکت ورزشی؛ دانشگاه علوم پزشکی؛ جوانان؛ هویت شخصی
کلیدواژگان: شبکه های اجتماعی، مشارکت ورزشی، دانشگاه علوم پزشکی، جوانان، هویت شخصی -
صفحات 195-200
مقدمه:
به لحاظ نظری، «سفتی» در تامین ثبات و پایداری موثر است و می تواند موجب کاهش خطر بروز آسیب شود. هدف از انجام پژوهش حاضر، تعیین ارتباط سفتی عمودی با شاخص زمان رسیدن به پایداری در اجرای فرود بود.
مواد و روش ها20 مرد فعال و سالم به طور داوطلبانه در این مطالعه شرکت کردند. آزمون های هاپینگ عمودی به سه شیوه دو طرفه، یک طرفه روی پای برتر و یک طرفه روی پای غیر برتر و با سه استراتژی دلخواه، کنترلی (فرکانس 2/2 هرتز) و بیشینه به منظور تعیین متغیرهای سفتی عمودی و آزمون فرود تک پا از روی سکو برای تعیین متغیرهای زمان رسیدن به پایداری در سه راستای عمودی، قدامی- خلفی و داخلی- خارجی بر روی صفحه نیرو اجرا شد. ارتباط سفتی عمودی با متغیرهای زمان رسیدن به پایداری با استفاده از آزمون همبستگی Pearson در سطح معنی داری 05/0 تعیین گردید.
یافته هارابطه مثبت و معنی داری بین سفتی عمودی بیشینه یک طرفه روی پای برتر (45/0 = r، 048/0 = P) و غیر برتر (52/0 = r، 012/0 = P) با متغیر زمان رسیدن به پایداری در راستای قدامی- خلفی مشاهده شد.
نتیجه گیریسفتی عمودی بیش از حد، زمان رسیدن به پایداری در راستای قدامی- خلفی و به دنبال آن، خطر بروز آسیب های مرتبط با آن را افزایش می دهد.
کلیدواژگان: سفتی عمودی، هاپینگ، زمان رسیدن به پایداری، فرود -
صفحات 201-207
مقدمه:
پژوهش حاضر با هدف شناسایی چالش های احساس شده توسط دختران دارای کم توانی جسمی- حرکتی در پدیده عشق انجام شد.
مواد و روش ها :
روش این مطالعه، کیفی و جامعه مورد نظر شامل دختران مجرد دارای کم توانی جسمی- حرکتی 18 سال به بالای شهر اصفهان بود. اطلاعات به وسیله مصاحبه عمیق با 16 دختر دارای کم توانی جسمی- حرکتی جمع آوری گردید. شرکت کنندگان از طریق نمونه گیری هدفمند از بین دختران مراجعه کننده به دو مرکز ارایه دهنده خدمات به افراد دارای معلولیت جسمی- حرکتی انتخاب شدند. داده ها بر اساس شیوه Colaizzi مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها:
چالش های دختران دارای کم توانی جسمی- حرکتی در بحث عشق به طور کلی به دو دسته چالش های مربوط به دنیای درون و بیرون تقسیم گردید. چالش های درونی شامل «تجارب شخصی، ترس ها، باورها و دفاع های روان شناختی» و چالش های بیرونی شامل «قانون، فرهنگ، پیشنهادها و حمایت ها» بود.
نتیجه گیری:
افراد دارای کم توانی جسمی- حرکتی هنگام برخورد با عشق با چالش هایی مربوط به خود و جامعه مواجه هستند که توجه به این چالش ها، می تواند در زمینه توانمندسازی این افراد جهت برخورد مناسب با آن ها کمک کننده باشد.
کلیدواژگان: فرد دارای معلولیت، معلولیت جسمی، فرد مجرد، عشق -
صفحات 208-215مقدمه
تقاضاهای فزاینده برای پیروزی و اهداف سطح بالا در ورزش حرفهای، از جمله دلایل شایعی است که منجر به تنش رقابتی میشود. با این حال، به نظر میرسد که برخی بازیکنان سرسختتر، بهتر از دیگران موقعیت های تنش آور را مدیریت میکنند. پژوهش حاضر با هدف تعیین اثر تجارب نامطلوب دوران کودکی بر چشم انداز زندگی و سرسختی ورزشکاران انجام شد.
مواد و روش هااین مطالعه از نوع توصیفی- مقطعی بود. شرکت کنندگان تحقیق را 202 ورزشکار 99 دختر و 222 پسر 28 تا 22 ساله رشته های ورزشی مختلف شهر اصفهان تشکیل داد که در مسابقات کشوری شرکت کرده بودند. برای جمع آوری اطالعات از پرسشنامه تجارب نامطلوب کودکی Experiences Childhood Adverse یا ACEs Murphy و همکاران، پرسشنامه تغییر چشم انداز Joseph ،Williams و Yule و مقیاس کوتاه سرسختی Bartone استفاده شد. داده ها با استفاده از تحلیل مسیر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و اثرات مستقیم و غیر مستقیم متغیرها جهت بررسی نقش میانجیگری بررسی گردید.
یافته هاتجارب نامطلوب دوران کودکی، تاثیر معنی داری بر روی چشم انداز مثبت (048/0 = P)و منفی (002/0 = P)زندگی میگذارد. چشم انداز مثبت (022/0 = P) و منفی (000/0 = P)نیز بر روی سرسختی تاثیر داشت. تجارب نامطلوب دوران کودکی به طور مستقیم روی سرسختی تاثیر نگذاشت (050/0 < P ،) اما این تاثیر با میانجیگری چشم انداز معنیدار بود (020/0 = P.)
نتیجهگیریبه نظر میرسد که تجارب نامطلوب دوران کودکی، بر روی چشم انداز زندگی در ورزشکاران تاثیر میگذارد. اگر این تاثیر مثبت باشد، سرسختی را افزایش میدهد و اگر منفی باشد، باعث کاهش سرسختی میشود.
کلیدواژگان: تجارب کودکی، سرسختی، چشم انداز، ورزشکاران -
صفحات 224-231مقدمه
از آنجا که اضطراب از جمله عوامل موثر در ابتالی افراد به لکنت به شمار میرود، پژوهش حاضر به بررسی تاثیر تحریک الکتریکی مستقیم مغز (stimulation current direct Transcranialیا tDCS)بر اضطراب و شدت لکنت نوجوانان دارای لکنت پرداخت.
مواد و روش هااین مطالعه به روش نیمه آزمایشی و با طرح پیشآزمون- با گروه شاهد همراه آزمون پس انجام شد ،. بدین منظور پس از اعمال معیارهای ورود و خروج، 03 نوجوان دارای لکنت به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و شاهد قرار گرفتند. 51 آزمودنی، tDCS با جریان 2 میلیآمپر به مدت 23 دقیقه را بر دو طرف ناحیه گیجگاهی قدامی طی 53 جلسه دریافت نمودند. 51 آزمودنی دیگر گروه شم در جلسات با روند مشابه شرکت کردند، با این تفاوت که پس از احساس سوزش اولیه از سوی آنها، دستگاه خاموش شد. اضطراب و شدت لکنت قبل و پس از درمان مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافته هاتفاوت معنیداری بین دو گروه آزمایش و شاهد در اضطراب آزمودنیها وجود داشت (31/3 > P ،521/44 = F .)همچنین، در زمینه شدت لکنت، تفاوت معنیداری میان دو گروه آزمایش و شاهد مشاهده گردید (31/3 > P ،795/51 = F.)
نتیجه گیریبر اساس نتایج به دست آمده، افراد دارای لکنت تحت tDCS در مقایسه با گروه شاهد، کاهش چشمگیری را در میزان اضطراب و شدت لکنت نشان دادند. بنابراین، به نظر میرسد که tDCS بر دو طرف ناحیه گیجگاهی قدامی، میتواند در درمان اضطراب و شدت لکنت موثر واقع شود. با این وجود، برای اثبات نتایج نیاز به انجام تحقیقات مشابه دیگردر این زمینه احساس می گردد.
کلیدواژگان: تحریک الکتریکی مستقیم مغز، لکنت، اضطراب، ناحیه گیجگاهی -
صفحات 232-237مقدمه
با توجه به ماهیت ورزش رزمی جودو، آسیبدیدگی در آن بسیار متداول است. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف بررسی آسیبهای ورزشی در زنان و مردان جودوکار تیمهای ملی ایران انجام شد.
مواد و روش هااین مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی و گذشتهنگر بود و نمونه های آن را جودوکاران تیمهای ملی ایران تشکیل دادند 15 مرد و 64 زن که به صورت هدفمند و در دسترس انتخاب شدند. به منظور جمع آوری اطالعات مربوط به آسیبها، از پرسشنامه استاندارد آسیبهای طب ورزشی استرالیا استفاده شد. 2 داده ها با استفاده از آزمون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها90/01 درصد کل شرکت کنندگان حداقل یک آسیب را تجربه کرده بودند. از سوی دیگر، میزان بروز آسیب در کل جودوکاران، 30/64 آسیب در هر 5999 ورزشکار و در مردان 09/16 آسیب و در زنان 01/34 آسیب در هر 5999 ورزشکار بود. مفاصل زانو در زنان 51/54 درصد و در مردان 81/24 درصد، شانه در زنان 06/28 درصد و در مردان 30/53 درصد و انگشتان دست در زنان 02/59 درصد و در مردان 14/58 درصد متحمل بیشترین آسیب ورزشی در مردان و 2 زنان بودند که تفاوت معنیداری بین دو گروه زن و مرد مشاهده نگردید 39/9 = P ،51/54 = .شایعترین نوع آسیبها از نوع لیگامانی در زنان 52/50 درصد و در مردان 21/35 درصد و تاندونی در زنان 52/50 درصد و در مردان 49/55 درصد بود و جنسیت، منجر به بروز تفاوت معنیدار از لحاظ نوع آسیب نشد = 29/0 ،P = 9/59 2 .شدت آسیب در جودوکاران ملی مرد و زن از نوع متوسط و همچنین، شایعترین مکانیزم آسیب در جودوکاران مرد و زن، ضربه از بازیکن حریف در زنان 13/23 درصد و در مردان 99/19 درصد و کشش زیاد در زنان 20/31 درصد و در مردان 46/50 درصد بود.
نتیجه گیریدر خصوص باال بودن میزان بروز آسیب به ویژه در مفاصل زانو و شانه، الزم است در تحقیقات آینده، تلاش بر این باشد تا از استراتژیهای پیشگیری از آسیب برای کنترل مکانیسمهای آسیب در جودوکاران ملیپوش استفاده شود.
کلیدواژگان: حرفهای، جودو، آسیب -
صفحات 238-246مقدمه
تولید رادیکالهای آزاد هنگام فعالیت ورزشی، منجر به بروز آسیبهای عضالنی و ایجاد و گسترش التهاب بعد از فعالیت میشود. تاثیر مثبت هیدروکسی متیلبوتیرات Butyrate Methyl-beta-Hydroxy یا HMB در کاهش شاخصهای استرس اکسایشی تایید شده است. پژوهش حاضر با هدف مقایسه تاثیر مصرف مکمل HMB وتمرین بوکس بر شاخصهای فشار اکسایشی در مردان بوکسور انجام گرفت.
مواد و روش ها04 بوکسور مرد شهر دولتآباد به صورت در دسترس انتخاب شدند و به صورت تصادفی ساده در چهار گروه 04 نفره »تمرین بوکس، مصرف مکمل HMB ،مداخله ترکیبی و دارونما« قرار گرفتند. شرکتکنندگان به مدت هشت هفته و هر هفته 3 جلسه به صورت یک روز در میان، به اجرای تمرینات بوکس پرداختند. گروه مصرف مکمل HMB در مدت مشابه، روزی 7 گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن از این مکمل استفاده کردند. این گروه در مدت مطالعه، تمرینات بوکس انجام ندادند. گروه ترکیبی به اجرای تمرینات بوکس و مصرف همزمان مکمل HMB و گروه شاهد به تمرینات بوکس و مصرف دارونما پرداختند. به منظور اندازه گیری مالون دیآلدهید Malondialdehyde یا MDA ،سوپراکسید دیسموتاز dismutase Superoxide یا SOD و پروتئین کربونیل، 20 ساعت قبل از اولین روز مداخله و 20 ساعت پس از آخرین روز مداخله، از شرکت کنندگان نمونه خون گرفته شد. داده ها با استفاده از آزمون ANCOVA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته هاتفاوت معنیداری در میزان MDA مشارکت کنندگان گروه های مصرف مکمل HMB ،تمرین بوکس و مداخله ترکیبی مشاهده نشد (034/4 = P)؛ در حالی که مصرف مکمل HMB ،تمرین بوکس و مداخله ترکیبی، تاثیر متفاوتی بر پروتئین کربونیل داشت(424/4 = P) و میانگین این شاخص در گروه مداخله ترکیبی به طور معنیداری بیشتراز گروه های دیگربود (403/4 = P).
نتیجه گیریبا توجه به تاثیرگذاری مصرف مکملHMB وتمرینبوکسبربرخی شاخصهای استرس اکسیداتیو، مصرف مکمل با دز مناسب به ورزشکاران توصیه میگردد.
کلیدواژگان: مکمل HMB، تمرینات بوکس، مالون دیآلدهید، پروتئین کربونیل -
صفحات 247-252مقدمه
تابش خیرهکننده یا گلیر Glare شرایط نوری غیر طبیعی است که میتواند عملکرد بینایی را تحت تاثیر قرار دهد. هدف از انجام پژوهش حاضر، برررسی اثر گلیر بر نتایج تستهای ارزیابی دید دو چشمی بود.
مواد و روش هادر این مطالعه مقطعی، 44 دانشجوی سالم دانشگاه علوم پزشکی زاهدان شرکت کردند. تستهای ارزیابیکننده دید دو چشمی به طور مستقیم شامل کاور تست، نقطه نزدیک تقارب convergence of point Near یا NPC ذخایز فیوژنی و به طور غیر مستقیم شامل سهولت تطابق دو چشمی و تطابق نسبی بود که در شرایط نوری استاندارد و گلیر انجام گرفت. داده های به دست آمده با استفاده از آزمون t Paired تجزیه و تحلیل گردید.
یافته هاتفاوت معنیداری بین دو شرایط نوری، در ذخایر فیوژنی منفی در نقطه تار، دوبینی و برگشت به دید دو چشمی وجود داشت 940/9 = P سایر تستهای ارزیابی دید دو چشمی، تفاوت معنیداری را در شرایط گلیر و روشنایی استاندارد نشان نداد (959/9 < P.)
نتیجه گیریبا توجه به نتایج به دست آمده، گلیر تاثیر منفی بر ذخایر فیوژنی منفی دارد. بنابراین، با توجه به محدود بودن دامنه ذخایر فیوژنی منفی، اثر روشنایی غیر استاندارد محیط کاری در افرادی با ایزوتروپیای گهگاهی یا ایزوفوریای غیر جبرانی، میتواند منجر به بدتر شدن عالیم آنها شود.
کلیدواژگان: دید دو چشمی، گلیر، تطابق -
صفحات 253-261مقدمه
توانایی خواندن، یکی از مهارتهای بسیار حیاتی در دنیای مدرن امروزی به شمار میرود. با توجه به این که افراد زیادی دارای مشکالت خواندن هستند، نیاز به تشخیص زودهنگام و صحیح و درمان موثر آن احساس میشود. پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی غنیسازی ادراکی بر خودکارامدی در کودکان نارساخوان پایه سوم دبستان شهر همدان انجام شد.
مواد و روش هادر این کارآزمایی بالینی تصادفی، از بین کلیه دانشآموزان پسر پایه سوم دبستان شهر همدان در سال تحصیلی 99-8391 که دارای نارساخوانی بودند، 55 نفر به روش هدفمند انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و شاهد قرار گرفتند. مداخله طی 28 جلسه بر روی نمونه های گروه آزمایش انجام گردید. گروه شاهد با توافق کودک و والدین، هیچ روند درمانی موازی در طی انجام مطالعه دریافت نکرد. اطالعات گروه های آزمایش و شاهد به وسیله پرسشنامه Questionnaire Learning for Strategies Motivated) MSLQ) جمع آوری شد. داده ها با استفاده از آزمون MANOVA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته هاالگوی بومی غنیسازی ادراکی، تاثیر معنیداری بر بهبود خودکارامدی در کودکان نارساخوان داشت (58/5 > P.)
نتیجه گیریبر اساس نتایج به دست آمده، الگوی بومی غنی سازی ادراکی میتواند بر بهبود خودکارامدی در کودکان نارساخوان موثر باشد
کلیدواژگان: غنی سازی ادراکی، نارساخوانی، کودکان دبستانی، خودکارامدی -
صفحات 262-271مقدمه
نارساخوانی، ترکیبی ازمشکلاتی است که فرایند یادگیری را دریک یا چند زمینه از جمله خواندن، نوشتن وهجی کردن تحت تاثیرقرار میدهد وممکن است با مشکالتی در زمینه سرعت پردازش، حافظه، توالی ادراک دیداری- حرکتی های مهارت شنیداری، و همراه گفتاری باشد. مهارت های درک و تمییز حروف و صداها، برقراری ارتباط واج- نویسه، نام گذاری و بازنمایی حروف، ،زمان حافظه، حرکت و عوامل دیداری و شنیداری هم به عنوان اجزای این فرایند پیچیده شناختی مطرح اند. شده هدف از انجام پژوهش حاضر، مرور تحقیقات در دسترس در زمینه اثربخشی تقارب، سهولت تطابقی و حرکات ساکاد (Saccade) بر نارسایی خوانی بود.
مواد و روش هامقاالت انگلیسی و فارسی در زمینه نارسایی خوانی و اختلال خواندن، اثربخشی تقارب، سهولت تطابقی و حرکات ساکاد در پایگا ه های اطلاعاتی Scholar Google ،PubMed و ScienceDirect و در پایان نامه ها و مقالات فارسی نمایه شده در پایگاه های Database Information Scientific(SID)و Magiran طی سالهای 2202 تا 2222 جستجو گردید. از کلید واژه های »اختلال خواندن، نارساخوانی، تقارب، سهولت تطابقی، حرکات ساکاد، عملکرد بینایی، ادراک بینایی، پردازش دیداری، اثربخشی تطبیقی، پردازش واج شناختی« و ترکیبی ازآنها براساس سرعنوان های موضوعی پزشکی (Headings Subject Medical یا MeSH) استفاده شد. نتایج 01 مقاله مرتبط با اهداف مطالعه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته هاارتباط معنیداری بین نارسایی سهولت تطابق و حرکات چشم، حرکات ساکاد و اختلال خواندن وجود داشت که با تقویت مداخلات دیداری، مهارتهای ادراک بینایی و حرکتی، توانبخشی عملکردهای بینایی پایه و حرکات ساکاد، سهولت تطابق عملکردهای بینایی دانش آموزان تقویت و منجر به ارتقای عملکرد خواندن میگردد. به عبارت دیگر، جهت جلوگیری از بروز مشکالت و یا افت عملکرد کودکان و دانش آموزان نارساخوان، توجه بیشتربه این مهارتها پیشنهاد میگردد.
نتیجه گیریبه نظر میرسد پردازش ادراک بینایی در اختالل خواندن نقش مهمی دارد و افرادی که تمرینات تقارب، سهولت تطابقی و حرکات ساکاد از جمله آموزش مهارت های ادراک بینایی- بهتری در عملکردکنند، حرکتی را دریافت می دهند نشان میخواندن .
کلیدواژگان: نارساخوانی، پردازش واجشناختی، اثربخشی تقارب، حرکات ساکاد، سهولت تطابقی -
صفحات 272-286مقدمه
سازگاریهای عصبی- ناکاف یعضالن ی، یراستا پو یای اندام تحتانی ورزشکاران را با نقص ها تحمل فیدر تکال یکیومکانیب ی کننده بار مواجه م کند ی . هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی اثر 01 هفته تمرینات عملکردی ویژه فوتبال Training Functional Specific-Soccer یا SSFT به طور همزمان بر برخی عوامل خطرزای آسیبهای اندام تحتانی و اجرای ورزشی در بازیکنان نوجوان پسر بود.
مواد و روش هادر این مطالعه کنترل شده تصادفی، 27 بازیکن فوتبال نوجوان پسر به طور تصادفی به دو گروه تجربی 01 آزمودنی و شاهد 01 آزمودنی تخصیص یافتند. گروه شاهد تمرینات مرسوم فوتبال خود را ادامه داد و گروه تجربی عالوه بر آن به مدت 01 هفته و سه جلسه در هفته SSFT را اجرا کرد. در طراحی SSFT ،تمرینات قدرت، تعادل، مرکز بدن، پالیومتریک، سرعت، چابکی و تکالیف تمرینی مختص فوتبال استفاده شد. برخی عوامل خطرزای آسیبهای اندام تحتانی با استفاده از آزمون سیستم امتیازدهی خطای فرود System Scoring Error Landing یا LESS ،آزمونهای اجرای ورزشی عمومی شامل آزمونهای سرعت، چابکی، توان، تعادل، قدرت و آزمون اجرای ورزشی اختصاصی شاتل با حداکثر سرعت و دریبل Test Dribble and Sprint Shuttle یا SDT پیش و پس از SSFT در هر دو گروه ارزیابی گردید. داده ها با استفاده از آزمون ANCOVA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته هاکاهش معنیداری در امتیاز آزمون LESS ،زمان آزمونهای 11 متر، نوک پیکان و میانگین زمان SDT مشاهده شد 110/1 > P .افزایش معنیداری نیز در آزمون پرش عمودی، میانگین بیشترین مسافت دستیابی هنجار شده آزمون تعادل Y Test Balance-Y یا YBT و آزمونهای یک تکرار بیشینه .P > 1/101 ،P > 1/110 داشت وجود 1RM یا One-repetition maximum
نتیجه گیریSSFT طراحی شده بر مبنای ظرفیت عملکردی شاید بتواند در کاهش برخی عوامل خطرزای آسیبهای اندام تحتانی و به طور همزمان ارتقای اجراهای ورزشی بازیکنان فوتبال نوجوان پسر موثر باشد
کلیدواژگان: تمرینات عملکردی، عوامل خطرزای آسیب، راستای پویای اندام تحتانی، اجرای ورزشی -
صفحات 287-294مقدمه
اطالعات حسی برای کنترل و تعدیل نیرو ضروری میباشد. هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی تاثیر فیدبکهای حسی ساق پا بر روی درک نیروی عضالت اکستانسور مفصل زانو در مردان جوان سالم بود.
مواد و روش هادر این مطالعه مقطعی، 22 مرد جوان و سالم به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. جهت بررسی تاثیر فیدبکهای حسی ساق پا، میانگین خطای سه بار بازسازی نیروی هدف عضالت اکستانسور زانو 05 درصد حداکثر انقباض ارادی ایزومتریک قبل و بالفاصله پس از دستکاری اطالعات حس پوستی، به وسیله یک دینامومتر ویژه اندازهگیری و مقایسه گردید. حس نیروی عضالت اکستانسور زانو در زاویه 05 درجه فلکشن و در سه حالت آزمون شامل حالت عادی شاهد، پس از استفاده از یک اسفنج ضخیم بر روی انتهای تحتانی ساق پای غالب و پس از 25 دقیقه گذاشتن کیسه بلوکهای کوچک یخ بر روی انتهای تحتانی ساق پای غالب مورد بررسی قرار گرفت. به منظور ارزیابی حس نیرو، از روش های بازسازی نیرو در اندام همان سمت و سمت مقابل استفاده شد. داده ها در شرایط مختلف ارزیابی، با استفاده از آزمونهای ANOVA measures Repeated و t Paired مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته هابا دستکاری اطالعات حسی ساق پا، تغییر معنیداری در میزان خطای بازسازی نیرو در اندام همان سمت خطاهای مطلق، ثابت و متغیر مشاهده نشد 50/5 < P ،اما در میزان خطای بازسازی نیرو در اندام سمت مقابل بازسازی نیرو با استفاده از حافظه و بازسازی نیرو به صورت همزمان تغییر معنیداری مشاهده .P > 5/50 گردید
نتیجه گیریبه نظر میرسد که اطالعات پوستی و حسی ارسالی از ساق پا جهت درک دقیق نیرو در مفصل زانوی مقابل ضروری میباشد. بنابراین، نقش پیامهای آورانهای حسی در درک و کنترل نیروی مفصل اهمیت زیادی دارد.
کلیدواژگان: حس عمقی، فیدبک حسی، مفصل زانو -
صفحات 295-302مقدمه
حافظه فعال یا حافظه کوتاه مدت، یک منبع پردازش با ظرفیت محدود شامل ذخیره اطلاعات، هنگام پردازش اطالعات است و افراد نارساخوان، در به خاطر سپردن همین مقدار محدود مشکل دارند. از این رو، پژوهش حاضر با هدف پیشبینی حافظه فعال بر اساس توجه انتخابی و آگاهی واج شناختی کودکان نارساخوان مقطع دبستان انجام شد.
مواد و روش هااین مطالعه از نوع همبستگی رگرسیون بود. نمونه های تحقیق را 202 نفر از دانش آموزان پسر 8 تا 22 ساله مدارس منطقه پنج شهر تهران که با استفاده از روش تصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند، تشکیل داد. از چکلیست نارساخوانی، آزمون حافظه دیداری- فضا یی Ray Andre ،آزمون Stroop و پرسشنامه آگاهی واجشناختی جهت جمع آوری اطالعات استفاده شد. داده ها عالوه بر روش های آمار توصیفی، با استفاده از روش تحلیل رگرسیون چندگانه همزمان مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها5/23 درصد از واریانس حافظه فعال در آزمون توجه انتخابی قابل تبیین بود که بیشترین میانگین به سطح کنترل شناختی اختصاص داشت. همچنین، 5/25 درصد از واریانس حافظه فعال دیداری در آزمون آگاهی واجشناختی تبیین شد که بیشترین میانگین مربوط به حذف واج پایانی بود.
نتیجه گیریبه نظر میرسد توجه انتخابی و آگاهی واجشناختی، سهم معنی داری در پیشبینی حافظه فعال از نوع دیداری- فضایی در کودکان پسر نارساخوان دارد.
کلیدواژگان: حافظه فعال دیداری- فضایی، توجه انتخابی، آگاهی واج شناسی، نارساخوانی -
صفحات 370-379مقدمه
هدف از انجام پژوهش حاضر، مقایسه تغییرپذیری هماهنگی سگمنت های اندام تحتانی در مردان دارای زانوی پرانتزی و سالم حین دویدن روی تردمیل با سرعت های مختلف بود.
مواد و روش ها15دانشجوی سالم رشته علوم ورزشی و 15 داوطلب دارای ناهنجاری زانوی پرانتزی در این مطالعه شرکت کردند. هر آزمودنی با سرعت ترجیحی، 25 درصد سریع تر و 25 درصد آهسته تر از سرعت ترجیحی، به مدت 60 ثانیه روی تردمیل دوید و در حین دویدن، اطلاعات کینماتیکی اندام تحتانی آن ها توسط سیستم آنالیز حرکت مایوموشن با فرکانس نمونه برداری 200 هرتز ثبت گردید. محاسبات هماهنگی با استفاده از روش فاز نسبی پیوسته برای سه کوپلینگ سگمنتی انجام و بین دو گروه مقایسه شد.
یافته هانتایج آزمون (Repeated measures ANOVA) بین گروهی نشان داد که تفاوت معنی داری بین الگوهای هماهنگی سگمنت ها در دو گروه حین دویدن با سرعت های مختلف وجود نداشت(P > 0/05)، اما تغییر سرعت دویدن، منجر به بروز تفاوت معنی داری در هماهنگی و تغییرپذیری هماهنگی سگمنت ها در برخی فازهای دویدن در هر دو گروه شد (P < 0/05).
نتیجه گیریالگوی هماهنگی سگمنت های مورد بررسی در حین دویدن بین دو گروه دارای زانوی پرانتزی و سالم متفاوت نمی باشد، اما تفاوت های معنی داری در این الگوها و سرعت های متفاوت دویدن در هر دو گروه مشاهده شد. از طرف دیگر، تغییرپذیری هماهنگی سگمنت ها بین دو گروه متفاوت نبود، اما افزایش سرعت دویدن، باعث کاهش تغییرپذیری هماهنگی در ابتدا و انتهای سویینگ و میداستنس در هر دو گروه شد که می تواند افزایش احتمال بروز صدمات پرکاری در این فازها را نشان دهد.
کلیدواژگان: هماهنگی، تغییرپذیری هماهنگی، زانوی پرانتزی، دویدن -
صفحات 389-395مقدمه
آسیب لیگامان صلیبی قدامی)ligament cruciate Anterior یا ACL)در ورزشهایی که نیاز به انجام حرکات چرخشی و برشی دارند، اتفاق میافتد. انجام تکالیف دوگانه حین مانورهای ورزشی، فرد را در معرض آسیب قرار میدهد. هدف از انجام پژوهش حاضر، مرور منابع به منظور بررسی تاثیر تکالیف دوگانه بر الگوی کینماتیک و کینتیک اندام تحتانی در ورزشکاران بود.
مواد و روش هاجستجو در فاصله زمانی سالهای 0000 تا 0002 از بانکهای اطالعاتی PubMed ،Magiran ،IranDoc ،SPORTDiscus ، Information Scientific for Institute(ISI ،)PEDro ،Scopus و موتور جستجوی Scholar Google ،با استفاده از ترکیب کلید واژه های عمل به« Decision-making ،Kinetics ،Kinematic ،Divided Attention ،Biomechanics ،Landing ،Dual task ،Anterior Cruciate Ligament« آمد. در مجموع، 88 مقاله یافت شد. پس از خروج مقاالت غیر انگلیسی و غیر فارسی و با نمونه های آسیب دیده، 20 مقاله در این مطالعه به صورت تمام متن مورد بررسی قرار گرفت.
یافته هادر همه تحقیقات از تکالیف دوگانه یا تقسیم توجه حین انجام حرکات پرشی، برشی و فرود استفاده شده بود، اما نوع مداخالت شناختی، حرکتی و متغیرهای اندازهگیری شده متفاوت بود. افزودن تکلیف ثانویه به حرکات همراه با پرش و فرود، باعث افزایش معنیدار نیروی عکسالعمل زمین، ولگوس داینامیک زانو)valgus knee Dynamic یا DKV)و کاهش فلکشن ران و زانو شد که در نهایت، شاید بتواند باعث افزایش خطر آسیب لیگامان صلیبی قدامی شود.
نتیجه گیریاحتماال انجام تمرینات پیشگیری از آسیب با تکالیف شناختی به صورت همزمان، باعث تغییرپذیری در سیستم عصبی مرکزی و کاهش بروز الگوهای کینماتیکی و کینتیکی مرتبط با آسیب لیگامان صلیبی قدامی میشود.
کلیدواژگان: لیگامان صلیبی قدامی، تکالیف دوگانه، کینماتیک، کینتیک، تقسیم توجه -
صفحات 396-407مقدمه
اختلال طیف اتیسم مشکلات چند عاملی (Multifactorial) را در برمیگیرد و ظهور آن در تعاملات اجتماعی همراه با مسایل رفتاری است که در فعالیتهای روزمره مداخله میکند. با وجود وسعت و عمق محدودیتهای عملکردی، این افراد نیاز به دامنهای از مداخلات و برنامههای آموزشی دارند. از اینرو، پژوهش حاضر با هدف جمعآوری رویکردهای مورد استفاده کاردرمانگران در این افراد تدوین شد.
مواد و روشهامطالعات پژوهشی موجود، از سه پایگاه داده OTseeker، Google Scholar و PubMed جمعآوری گردید. معیارهای ورود شامل مقالات چاپ شده به زبان انگلیسی، موضوع اصلی مطالعات مداخلهای کاردرمانی در افراد دچار اختلال طیف اتیسم و انتشار در بازه زمانی سالهای 2000 تا 2020 بود. پس از انتخاب کلید واژهها و جستجوی سازمان یافته، مقالات یافت شده با معیارهای ورود مطابقت داده شد و در نهایت، 30 تحقیق انتخاب گردید.
یافتههابر اساس مرور منابع، مداخلات کاردرمانی برای افراد مبتلا به اختلال طیف اتیسم را میتوان در طبقات اصلی «مداخلات مبتنی بر حس، مداخلات مبتنی بر ارتباطات، برنامههای رشدی مبتنی بر مهارت، آموزش مهارتهای اجتماعی- شناختی، رویکردهای هدایت شده توسط والد، مداخلات رفتاری شدید، مدل شروع زودهنگام Denver (Early Start Denver Model یا ESDM)، آموزش پاسخ محوری، درمان با کمک حیوان، رویکرد سوگیری شناختی به عملکرد کاری روزمره، مدل فلورتایم و مدل رشدی» شناسایی کرد. با توجه به این که تمرکز هر کدام از رویکردها، حوزههای خاصی از مهارت و عملکرد است، به نظر میرسد که استفاده از چند رویکرد در ترکیب با هم، مورد نیاز و موثر خواهد بود.
نتیجهگیریبر اساس پژوهشهای انجام شده، میتوان گفت که در به کارگیری رویکرد خاص برای افراد مبتلا به اختلال طیف اتیسم، کاردرمانگران در کودکان خردسال اغلب بر تسهیل پردازش حسی و مشارکت در بازی تمرکز مینمایند؛ در حالی که اهداف کاردرمانی در نوجوانان میتواند بر عملکرد اجتماعی و رفتاری و استقلال در جامعه تمرکز کند.
کلیدواژگان: اتیسم، اختلال اتیستیک، کاردرمانی، مداخله
-
Pages 1-8Introduction
The purpose of the present study is to investigate the effect of perceptual-motor training on neuropsychological skills in children with visual impairment.
Materials and MethodsA single-case experimental study was conducted on three children (2 boys and 1 girl, aged between 4 and 7 years old) with visual impairment (20/70 and 20/200) who referred to Department of Social Welfare of Isfahan, Iran. The participants were selected through convenience purposive sampling method for the perceptual-motor training. The Language Development Scale, Guzel perceptual-motor Scale, Stanford-Binet scale, and Conner’s Neuropsychological questionnaire were used to collect the data. The multiple baseline design (MBA) was used in the present study, followed by the perceptual-motor intervention. The baseline position for the first, second, and third participants lasted three, five, and seven weeks, respectively, and the intervention duration for each participant was eight weeks as three sessions per week with each session lasting for one hour. Exit of the participants according to their entry into the training program was made in the step by step manner. The data were plotted and then the stability envelope and the trend of all three participants in the baseline and intervention positions were plotted and compared.
ResultsThe perceptual-motor training was effective on neuropsychological skills [percentage of non-overlapping data (PND) = 87.5%] in three participants.
ConclusionThe perceptual-motor exercise may be an appropriate training method to improve neuropsychological skills in children with visual impairment.
Keywords: Neuropsychological skills, Perceptual-motor training, Visual impairment, Cognitive development, Childrenn -
Pages 9-16Introduction
A quiet eye is a key predictor in the efficient implementation of the inhibitory tasks and targeting. This study aims to investigate the effect of quiet eye training on improving the performance of pistol shooters.
Materials and MethodsThis was a controlled clinical trial study in which the participants included 20 male and female shooters with an average age of 22 years and a record between 545 and 555 m. The subjects were purposively selected from among 60 male and female shooters who participated in the 10-meter pistol race and in the country’s top competitions. Ater completing the consent form, the subjects were classified from the highest score to the lowest score based on the pre-test scores and were placed in two groups as one in between (ABBA method) (10 in quiet eye training and 10 in technical training). The participants performed 10 attempts at each of the pre-test, post-test, and retention tests. The training protocol of the quiet eye group was in accordance with the pattern obtained from the elite shooter pattern along with the verbal instruction for 8 sessions and in 6 blocks of 10 consecutive shoots. Data was analyzed through the independent t-test, repeated measures analysis of variance (ANOVA), and Bonferroni post-hoc test in the SPSS software (version 20, IBM Corporation, Armonk, NY, USA) at the level P < 0.050.
ResultsThe repeated measures ANOVA results of the study groups (from pre-test to retention) showed that these changes were significant for the quiet eye training group (P ≤ 0.001). According to the results of the Bonferroni post-hoc test, the quiet eye training group had a better shooting function in the post-test (P ≤ 0.010) and retention (P ≤ 0.020) stages compared to the pre-test. The results of the independent t-test indicated that there was a significant difference between the quiet training and technical groups in the pos-test (P ≤ 0.007) and retention phases (P ≤ 0.004).
ConclusionThe findings suggested that the quiet eye training can improve the learning of pistol shooting skills through external guidance of visual attention.
Keywords: Quiet eye training, Shooting, Motor learning -
Pages 17-23Introduction
Schoolchildren have to carry their backpacks every day on routes with different characteristics and slopes. However, the knowledge available on its effects on walking biomechanics is very limited. Therefore, this study aims to evaluate the effects of backpack carriage in different weights and gradients on the kinetics of schoolchildren’s gait.
Materials and Methods18 primary schoolchildren living in Tehran City, Iran, with age range of 10-12 years completed 7 randomized trials of walking on a treadmill (three tasks on a flat surface, including without a backpack and with backpacks with 10% and 15% of body weight load as the control group, two tasks on a 15% positive gradient, and two tasks on a 15% negative gradient). The values of the vertical ground reaction force parameters including the first force peak, second force peak, mid support force, loading rate, push-off rate, and time-to-peak (TTP) were extracted.
ResultsThe results of analysis of variance (ANOVA) showed that the effect of gradient on the first and second peaks, loading rate, rate of push-off, and TTP of gait was significant (P ≤ 0.001), but the effect of backpack weights on the kinetics was not significant
ConclusionCarrying backpacks downhill will has more impacts on the children’s motor system, so that it seemed to have a different motor control strategy. The modification of backpack carriage methods can be one of the leading strategies to reduce the negative effects of stress on the musculoskeletal system of children.
Keywords: Backpack, Gait, Kinetics, Gradient, Schoolchildren -
Pages 24-31Introduction
The purpose of this study is to compare the anticipation accuracy and visual search behavior of handball players in three different defensive positions of 1 × 1, 2 × 2, and 3 × 3.
Materials and MethodsIn this study, 20 handball players aged 16-19 from among national youth team and Pishgaman team of Isfahan, Iran, and were selected via purposive sampling method. At first, videos of different game situations were recorded by the researcher in three situations (1 × 1, 2 × 2, and 3 × 3). Then, handball players observed the three attack-defense positions by eye-tracking device. Then, the players’ anticipation of the outcome of the ball position (Fint, Shot, Pass) that was told verbally, was recorded by the researcher and the players’ visual search behavior was recorded by the eye-tracker.
ResultsThe result of repeated measures analysis of variance (ANOVA) and Bonferroni post hoc test illustrated that there was a significant different in the anticipation, number, and total duration of visual fixation of the skilled players in the three situations. The anticipation, number, and duration of fixation in the 3 × 3 position were better than the two other positions (P = 0.05). The players looked at the opponent’s head, trunk, and hands for position recognition.
ConclusionIn the present study, defensive handball players focused on the background information on the player’s head, trunk, and hand in order to anticipate and identify the attacking player’s pattern in position three versus three relative to position two versus two in position two and position one in front of one. In addition, the visual search behavior in position three versus three was better for the player than the other two positions.
Keywords: Anticipation, Visual search behavior, Athlete, Handball, Defense situation -
Pages 32-41
Introduction:
Muscular fatigue can interfere with the proper functioning of postural stability strategies, hence decreasing stability and increasing the risk of injuries in athletes. The aim of this study is to examine the effect of training on head and neck stability against Tsuki punch during the neck muscle fatigue in male athletes.
Materials and Methods24 professional male karate athletes were selected and randomly divided into the experimental [n = 12, age: 20.92 ± 2.62 (y), weight: 71.00 ± 11.68 (kg), height: 1.77 ± 0.05 (m)] and control [n = 12, age: 22.08 ± 2.21 (y), weight: 72.15 ± 13.24 (kg), height: 1.78 ± 0.06 (m)] groups. The experimental group performed a training program for eight weeks, three times per week. Moreover, the angular displacement and acceleration of head and neck in Tsuki punch during muscular fatigue were measured by motion analysis system before and after the training protocol. Data were analyzed by paired t-test, independent t-test, and analysis of covariance (ANCOVA) at the significance level of 0.05.
ResultsThere was a significant difference in angular displacement (Experimental: 2.95 ± 1.85, Control: 4.15 ± 2.15) and acceleration before (Experimental: 16.29 ± 9.62, Control: 70.17 ± 12.23) and after (Experimental: 24.69 ± 15.98, Control: 70.86 ± 14.92) hitting the punching bag.
ConclusionThe outcome of this study showed that proprioception training can improve head and neck postural stability during muscular fatigue against external perturbation in Karate athletes. Therefore, these exercises can be used to reduce the effect of external perturbation on the head and neck of these athletes.
Keywords: Professional athletes, Proprioception, Karate, Perturbation -
Pages 42-50
Introduction:
The aim of this study was to investigate the effect of hopping exercises on the feedback and feedforward activity of selected lower limb muscles in single leg jump landing task in athletes with functional ankle instability.
Materials and Methods24 male athletes (12 in the control group and 12 in the training group) with functional ankle instability participated in this randomized clinical trial. Hopping exercises were given for six weeks, three times a week to the experimental group. The control group continued their routine exercise three sessions per week. The electric activity of Peroneus Longus, Tibialis Anterior, Medial Gastrocnemius, gluteus medius, and gluteus maximus muscles in the jump landing, before and after the hopping exercises were collected.
ResultsThe results of this study showed that after six weeks of hopping exercises, there was a significant effect on the onset of activity of the Peroneus Longus and gluteus medius muscles (P ≤ 0.001). There was a significant increase in the activity of Peroneus Longus (P ≤ 0.003), Medial Gastrocnemius (P ≤ 0.005), and gluteus medius (P ≤ 0.001) muscles in 100 milliseconds before the first contact of the foot on the ground. In addition, Peroneus Longus (P ≤ 0.001) and gluteus medius (P ≤ 0.001) activity increased significantly between 100-200 milliseconds after the first contact of the foot on the ground. However, no significant difference was observed in muscle activity of the untreated control group (P > 0.050). No significant change was recorded in the activity of the Tibialis Anterior, Medial Gastrocnemius, and gluteus maximus muscles (P > 0. 050).Conclusion Six weeks of hopping exercises seem to reduce the time interval before the onset of activity and increase the activity amplitude for aforementioned muscles in single leg jump landing in athletes with functional ankle sprain. Therefore, while planning therapeutic exercise programs for athletes with functional ankle instability, it may be beneficial to have a look at hoping exercises.
Keywords: Electromyography, Ankle joint, Rehabilitation -
Pages 51-58
Interdiction:
Cultural competence is an important component for rehabilitation students as they have a particular job position in health centers in dealing with people of different cultures. The purpose of this study is to assess the cultural competencies of students at the School of Rehabilitation Sciences at Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran.
Materials and MethodsThe present study was quantitative in terms of nature, applied in terms of objective, and descriptive-survey in terms of data collection. The statistical population of this study included all the students of the School of Rehabilitation Sciences, Shiraz University of Medical Sciences. There were 350 students studying at this school in 2018, 184 of whom were selected using stratified sampling method using Cochran formula. The data was collected using Standard Cultural Competence Questionnaire. The validity of the questionnaire was confirmed by the professors and experts and its reliability was approved using Cranach’s alpha of 0.871. For data analysis, correlation test, single sample t-test, and repeated measures analysis of variance (ANOVA) test were used to compare the mean of cultural competence dimensions.
Results:
Cultural competencies amongst the students were in a good condition. This means that the merits of cultural knowledge and cultural sensitivity were above the average level and the merit of cultural skills was at a moderate level. Moreover, the competency in cultural skills was the dominant competency among the students of Rehabilitation Sciences of Shiraz University of Medical Sciences. Another finding of this study regarding the prioritization of these competencies also showed that cultural skills were the most important and cultural sensitivity was the least important in terms of ranking.
Conclusion:
It is imperative that the medical practitioners take the necessary measures to increase the cultural competence of the students of the rehabilitation sciences by organizing workshops to promote students' cultural competency.
Keywords: Cultural competency, Knowledge competency, Skill competency -
Pages 59-66Introduction
The stressors of the studentship may negatively change the health and quality of life (QOL) of students. Therefore, it is important to pay attention to the stressors and their consequences as well as to adopt appropriate strategies for improving them. Access to public sport facilities, as an imperative factor in students’ leisure time, plays an essential role in their physical and mental health that ultimately improves their QOL. The purpose of this study is to present the model of “sport for all” for Iranian students of universities of medical sciences.
Materials and MethodsThis study was carried out based on the systematic grounded theory. The study participants were sports management experts, sports pioneers and faculty members who were included through purposive snowballing sampling method for semi-structured interviews. The interviews continued until theoretical saturation. At the same time as the data were collected, analysis was performed using the Strauss and Corbin method. The validity of the findings was determined by member matching methods, peer review, and experimental interviews.
ResultsThe results indicated 450 initial conceptual propositions with 14 categories and 41 concepts in the form of six dimensions of the paradigmatic model. The model included causal factors, main phenomenon, strategy, underlying features, environmental conditions, and outcomes with respectively 1, 1, 2, 5, 4, and 1 categories that constructed the paradigm of “sport for all” model for Iranian students of universities of medical sciences
ConclusionImproving attitude and awareness, motivation, interest, and increased vitality and joy leads to the increased participation of studenst in the “sport for all” activities and improve the health and wellbeing among them.
Keywords: Data grounded theory, Student, Health, Quality of life, Public sport -
Pages 67-69
Patients with a tracheostomy for any reason usually do not have speech or swallowing. Lack of communication and swallowing problems negatively affect all aspects of the patient's life. By attaching a speaking valve on the tracheostomy tube, patient's speech, swallowing, and cough can be facilitated, and aspiration would reduce. The use of a speaking valve also restores patient's sense of smell and taste, and usually facilitate decannulation process. In developed countries, most physicians and clinicians are familiar with and prescribe speaking valves, but Iranian medical community is still unfamiliar with the speaking valve and its benefits. At present, this tool is not available in Iran for patients and even medical staff, and is not practical. It seems that by conducting clinical studies, advertising, and holding training workshops for clinicians, the level of awareness of medical community and patients about the use of speaking valves and its benefits can be increased.
Keywords: Speech, Tracheostomy, Speaking valve, Swallowing -
Pages 70-79Introduction
Applying bibliometric indicators, this study aims at investigating the status of Persian sports medicine research based on the records in the Islamic World Science Citation Database (ISC).
Material and Methods:
This was a scientometric applied study in which the bibliometric techniques and social network analysis were used in conducting the investigations. The study population consisted of 1566 Persian articles published in the field of sports medicine indexed in ISC database until 2018. BibExcel, UCINet, Netdraw, and VOSviewer were among the software that were used for analyzing data and drawing maps in the study.
ResultsInitial analysis of the data showed that 1566 articles under study received a total of 266 citations, with an average of 0.17 citations per article, which is a very low level. “Sadeghi H”, “Alizadeh M”, and “Rajabi R” were considered to be the Iranian top researchers in the field of sports medicine in terms of the number of articles. “Ebrahimi Takamjani E” owned the best position in the network. Finally, the results uncovered that 8 thematic clusters were formed in sports medicine research.
ConclusionThe results showed a relatively steady growth in the number of sports medicine articles indexed in ISC in 2010s. Moreover, according to the authorship patterns, it seems that sports medicine researchers are very interested in participatory activities. Moreover, given the subject clusters of co-word analysis, research in this field seems to cover a wide range of topics.
Keywords: Sports medicine, Scientometrics, H-index, Co-authorship, Centrality, Co-word analysis, Research evaluation -
Pages 80-86Introduction
Deadlift is an effective exercise to increase the strength of knee and hip extensors. The aim of the present study is to compare the electromyographic activity record during one repetitione maximum (1RM) movement in the sumo and conventional deadlifts in national power-lifting athletes.
Materials and MethodsEight elite male powerlifters were selected from the Iran’ national team. The selected subjects performed Sumo and conventional deadlift motions with an intensity of 80% of 1RM. While performing each exercise, surface electromyographic activity of Gluteus maximus, Vastus medialis and lateralis, and Erector spinae muscles were recorded using wireless electromyography (EMG). For intra-group comparison of muscle activity in two states, paired t-test was administered at a significance level of 0.05.
ResultsThe results of the present study showed that the muscle activity was not significantly different between muscle co-contraction pattern in the dominant and non-dominant lower exterimities in the Sumo and conventional deadlifts (P > 0.05). There was a significant difference between the muscle contraction pattern in 1RM in the Sumo and conventional movements for vastus medialis (dominant leg P ≤ 0.038, non-dominant leg P ≤ 0.047) and erector spine muscles (dominant leg P ≤ 0.032, non-dominant leg P ≤ 0.037 ), in contracst to that of vastus lateralis and gluteus maximus (P > 0.05).
ConclusionAccording to the results, both vastus medialis and erector spi e muscles can be specifically strengthened in the Sumo and conventional deadlift movements. To design a training protocol for corrective and rehabilitation purposes in the deadlift movement, trainers and therapists must pay attention to these changes in the electromyographic activity of the muscles.
Keywords: Power-lifting, Electromyography, Sumo deadlift, Conventional deadlift -
Pages 87-94Introduction
The Adverse Childhood Experience (ACE) questionnaire is a self-administrable outcome tool designed to measure adverse childhood experiences. The aim of this study is to translate the ACE questionnaire into Persian and cross-culturally adapt it to athletes.
Materials and MethodsThe English version of the 10-item ACE was translated into Persian and completed by a sample of 210 athletes along with Childhood Trauma Questionnaire (CTQ). Exploratory factor analysis (EFA) and confirmatory factor analysis (CFA) were used to evaluate the validity. Additionally, to measure reliability, Cronbach’s alpha and split-half coefficients were used. Convergent validity was also measured using Pearson's correlation coefficient.
ResultsThe validity of the Persian version of the CAE questionnaire was confirmed. The reliability values obtained in term of Cronbach's alpha and split-half coefficients were higher than 0.7. The correlation between ACE and CTQ was positive (r = 0.68, P < 0.001).
ConclusionThe Persian version of ACE is a reliable and valid measure in athletes.
Keywords: Childhood experience, Athletes, Validity, Reliability, Cross-cultural adaptation -
Pages 95-102Introduction
The present study is conducted with the aim to investigating the effect of carrying backpacks and modified packs (with three bags that distribute the load equally in front and back of trunk) in two heights of placement including lumbar and thoracic, on craniovertebral angle, trunk angle, and the angle of hip and knee joints among the 8-11-year-old schoolboys during walking.
Materials and MethodsConsidering the inclusion and exclusion criteria, 27 schoolboys participated in the study and fulfilled five tasks including walking without a pack, carrying backpack on lumbar area, backpack on thoracic area, modified packs on lumbar area, and modified packs on thoracic area. Then, the photogrammetry of the right side was performed by a camera (Panasonic, Japan). The target angles were measured as single-blind with Kinovea motion analysis software. Repeated measure analysis of variance (ANOVA) was used to compare tasks.
ResultsThe results showed significant decrease in craniovertebral angle (increased forward head posture) in the task of carrying backpacks on thoracic area in contrast with the lumbar area, as well as increase in trunk forward lean while carrying packs (P < 0.05) that was significantly higher in the backpack carrying tasks (P < 0.05). But in craniovertebral angle, significant difference was not seen while carrying modified packs in contrast with the control group (P > 0.05).</div>
ConclusionCarrying packs on lumbar area caused less postural variations, thus seeming better. Changing the position of the load concentrated on the back can more affect the kinematic parameters of schoolboys. The modified pack carriage only caused a little trunk forward lean which was lesser than that of backpack carriage, so it can be a good alternative for students’ backpack.
Keywords: _ Backpack, Schoolchildren, Kinematics, Pack position, Gait -
Pages 103-109
Introduction:
The importance of implicit learning and ways to achieve it in learning motor skills is increasing. However, little research has been carried out on children and the effects of analogy on children’s compressive performance are unclear. This study is performed aiming to compare analogy and verbal learning on accuracy and angular velocity of dart-throwing skills in children.
Materials and MethodsThis experimental study was performed using a semi-experimental design in 24 children with a mean age of 11.06 ± 2.2 years. The subjects were selected by the convenience sampling method and randomly divided into three groups: verbal training, analogy, and control. After the dart throw test (10 attempts), the participants underwent 8 rehearsal sessions (including 50 attempts per session). Retention and transfer tests were taken 3 weeks after the last session and 10 attempts were made on the variables of radial error and angular velocity. Data were analyzed using mixed-design analysis of variance (ANOVA) (3 × 4 in performance and 3 × 3 in angular velocity). α = </em>0.05 was considered as the significance level.
Finding:
The results showed that the verbal group had a significant decrease in radial error in the acquisition (P < 0.001), retention (P ≤ 0.003), and transfer (P ≤ 0.025). However, an increase in error was observed in the learning (P ≤ 0.001) and transfer stages (P < 0.001) in the control group, and in the transfer stage in the analogy group (P ≤ 0.038). Moreover, the verbal group had a significant increase in elbow angular velocity (P ≤ 0.005), while in other groups there was no significant difference between the test phases (P < 0.05).
ResultIt seems that verbal instruction increases the angular velocity, improves accuracy and performance compared to analogy, and is more effective in children’s performance.
Keywords: Analogy instruction, Explicit learning, Implicit learning, Angular velocity, Dart-throwing, Children -
Pages 110-117Introduction
Falling is a serious concern among elderly which have made a lot of discussions between gerontologists and physical therapists. Falling is common, dangerous, and costly among the elderly population. Fear of falling again among elderly faller leads to decrease self-confidence, loss of life quality, and inability. The purpose of this study was to find the effects of core stability exercise on balance and functional mobility among elderly with a history of falling.
Materials and MethodsThirty elderly people with a history of falling were randomly divided into control (n = 15) and experimental (n = 15) groups. The experimental group performed a 40-minute core stability exercise for eight weeks and three sessions per week. Before and after eight weeks of exercise program, static balance with open and closed eyes, Timed Up and Go (TUG) test for dynamic balance, and 10-meter walking were taken in both groups. The control group only have the daily activities. The two-way ANOVA test was used to compare the mean differences between groups.
ResultsCentral stability training had a significant effect on static balance with open and closed eye, TUG, and 10-meter walking (P = 0.001). The control group did not show a significant effect on the factors of static balance with open eyes, static balance of closed eyes, TUG, and 10-meter walking. Following training period, the experimental group showed significantly better status in all variables compared to control group (0.91 ≤ η2</sup> ≤ 0.94, P = 0.001).
ConclusionIt seems that strengthening the muscles in the central area of the body leads to maintaining balance in the elderly during daily activities. Since independency is very important in people with a history of falling, it can improve their independence and active participation by performing these exercises as simple, low-cost, and appropriate activities for home exercise.
Keywords: Balance, Core stability, Elderly fallers, Functional mobility, Walking, Mild cognitive impairment -
Pages 118-125Introduction
The aim of this study is to design a double blind randomized clinical trial in order to investigate the effect of dry needling of gluteus medius muscle on pain and function of women with patellofemoral pain syndrome (PFPS).
Materials and MethodsIn this clinical trial, 30 women with PFPS were randomly divided into the two treatment and control groups. Both groups received a conventional knee physiotherapy program that included two exercises for quadriceps muscle (15 minutes total) and high frequency transcutaneous electrical nerve stimulation (TENS) two times a week for three weeks. The treatment group also received dry needling once a week for three weeks with a fast-in and fast-out technique 10 times in the active trigger point of the gluteus medius muscle. The outcomes included pain and physical function, with the pain intensity and physical function measured using the visual analogue scale (VAS) and the Kujala questionnaire, respectively. The Shapiro-Wilk test was employed to check the distribution of data and based on the result of this test, the independent t-test was used if the data was of a normal distribution and the Mann-Whitney U test was used to compare the control and treatment groups if the data distribution was not normal.
ConclusionToday, the use of dry needling technique in the treatment of musculoskeletal problems has a growing trend in physiotherapy clinics. Given the role of the gluteus medius muscle in PFPS, the results of this study may help plan treatment programs for these patients as part of their rehabilitation.
Keywords: Patellofemoral pain syndrome, Trigger point, Dry needling, Gluteus medius, Physical function -
Pages 126-134Introduction
Dealing with a child with cerebral palsy (CP) is often accompanied by numerous limitations and troublesome parenting and long-term rehabilitation services may impose high pressure on parents. The therapists should understand the needs and expectations of parents to provide appropriate services to them. So, this study is conducted aiming to explore the experiences of parents of children with CP about therapists’ rehabilitation services in Ahvaz, Iran.
Materials and MethodsIn this qualitative study, 10 parents of children with CP were selected through purposive sampling. Semi-structured interviews were used for data gathering. Interview questions were about the experience of parents about therapists’ rehabilitation services. The data were analyzed by qualitative content analysis through constant comparative method.
ResultsThe data analysis led to a category named “characteristics of therapists providing rehabilitation services” that was divided into three subcategories including “clinical competency, adherence to professional duties, and adherence to professional ethics”. Clinical competency consisted of being scientifically certified, being experienced in the field, and masculine attitude and adherence to professional duties included parent training, understanding the parents’ conditions, and attention to parents’ therapeutic priorities. Finally, the adherence to professional ethics was comprised of consideration of ethical issues regarding children and parents.
ConclusionParents of children with CP stressed the need for therapists with clinical competencies, perform professional duties, and adhere to professional ethics. Therefore, therapists could provide better services through applying and implementing these principles.
Keywords: Cerebral palsy, Parents, Therapist, Rehabilitation -
Pages 135-141Introduction
The aim of this study was to assess the effects of virtual reality (VR) on the electromyographic (EMG) activity of the lower limb muscles during gait on the treadmill in the elderly.
Materials and Methods12 elderly male subjects participated in this study voluntarily. Using an EMG-USB2+ multichannel system (Bioelettronica, Italy) (sampling frequency of 1000 Hz) and bipolar surface electrodes, the electrical activity of tibialis anterior (TA), rectus femoris (RF), and biceps femoris (BF) muscles were recorded bilaterally during walking with the preferred speed with and without VR environment on the treadmill. The maximal voluntary isometric contraction (MVIC) method was used for the normalization of signals. The gathered signals were processed using OT BioLab software with a bandpass filter of 10-350 Hz and a notch filter of 50 Hz. The data were processed using repeated measures analysis of variance (ANOVA) and paired sample t-test in SPSS software at a significance level of 0.050.
Results:
The findings showed that during walking in VR environment, the EMG activity of bilateral RF muscles and right TA muscle of the elderly subjects were significantly higher than normal walking with about 1.97 (P ≤ 0.005), 1.91 (P ≤ 0.003), and 2.03 (P ≤ 0.002) times, respectively. But the differences between EMG activity of right (P ≤ 0.280) and left (P ≤ 0.990) BF and left TA (P ≤ 0.080) muscles were not significant during walking with and without VR. Overall, VR had the main effect on the muscle activity of the elderly subjects (P ≤ 0.007). Moreover, there was a significant interaction between VR and muscle factors (P ≤ 0.036).
ConclusionThe results indicated that VR increases the EMG activity of lower extremity muscles among the elderly, thus it can be recommended strongly in the rehabilitation of lower extremity muscles in the elderly.
Keywords: Walking, Virtual reality, Electromyography, Elderly -
Pages 142-150Introduction
The use of treadmills and sports equipment is on the rise due to long stay at home because of the progression of Coronavirus Disease (COVID-19), and hence, tendency of individuals to exercise at home. Common movement patterns in non-contact anterior cruciate ligament (ACL) injuries include decreased knee flexion accompanied by increased knee valgus angles. Therefore, the aim of this study is to investigate the maximum angles of knee varus and flexion when walking on positive, negative, and zero treadmill inclinations.
Materials and Methods29 subjects within the age range of 18-28 years were selected and divided into two groups of healthy (weight: 58.95 ± 8.58, height: 163.14 ± 3.95, intermalleolar distance: 0.46 ± 0.40) and genu valgum (weight: 61.60 ± 5.56, height: 161.80 ± 5.50, intermalleolar distance: 6.95 ± 2.51). The parameters of maximum angles of knee varus and flexion when walking on -10, zero, +10% treadmill inclinations were calculated using three-dimensional motion analysis system. The data were processed in Cortex and MATLAB softwares and analyzed using mixed repeated measure at the significant level of P < 0.050.
ResultsThe results of this study showed that the highest values of maximum angles of knee varus and flexion were observed at -10% inclination. In addition, the maximum varus angle did not differ significantly between the positive and zero inclinations, but the maximum flexion angle showed a significant difference between these two inclinations.
ConclusionSince walking on negative inclinations inclines the knee angle in the frontal plane toward the varus and increases the flexion angle and decreases the load exerted on the ACL, this type of walking can be more effective in rehabilitating people with genu valgum.
Keywords: Gait, Inclined slope, Declined slope, Knee range of motion -
Pages 151-160Introduction
The purpose of this study was to investigate the effect of treadmill training and computer games on motor skills of educable girls with intellectuall disability.
Materials and MethodsThis study was a randomized clinical trial. Among the aducable children registered in intellectuall disability society of Alborz Province, Iran, 24 educable girls were selected from Kahrizak Rehabilitation Center, and randomly assigned into 3 groups of computer games, treadmill exercises, and control. At first, basic motor skills were measured, and then training sessions were conducted for 8 weeks, 3 sessions per week for experimental groups. The untreated control group did not receive any training during this time, and went through the usual routine of the center program. After the training sessions, motor skills were re-measured. Data were analyzed using analysis of covariance method.
ResultsThe motor skill scores in treadmill group were significantly higher than of the computer game (P = 0.012) and untreated control group (P = 0.001). In other words, treadmill training significantly improved motor skill scores (P < 0.05), while computer game had no significant effect over the untreated control group (P = 0.066).
ConclusionThe results showed the significant effect of treadmill training on motor skills of educable mentally retarded children. Based on the results, it is suggested that treadmill exercises can be offered in the education and treatment centers for the children with intellectuall disability.
Keywords: Treadmill exercises, Computer games, Motor skill, Intellectuall disability -
Pages 161-169Introduction
Patellofemoral pain syndrome (PFPS) is a common problem that particularly affects active young people. In these patients, dynamic knee valgus causes hip and knee kinematic changes. Therefore, the reduction of dynamic valgus angle is one of the rehabilitation strategies in people with PFPS. The objective of this study was to evaluate the immediate effect of a medial wedge insole and knee orthosis on the knee pain and knee movement during walking and squat on involved side in people with PFPS.
Materials and Methods15 volunteers with PFPS participated in this crossover clinical study. All participants signed the consent form and then were evaluated in four random conditions (without orthosis, medial wedge, medial wedge in combination with knee brace, and knee brace). The kinematics and kinetics of the lower limb were studied during walking and single-leg squat. Data analysis was performed using repeated measures statistical analysis of variance (ANOVA).
ResultsThe knee brace, knee brace with medial wedge, and medial wedge significantly reduced the pain of affected leg after single-leg squat (P = 0.001). The walking speed (P = 0.067) and dynamic knee valgus angle (P = 0.490) did not significantly change in four different modalities of intervention. The peak moment of the knee in frontal plane was significantly increased in three conditions [medial wedge (P = 0.001), knee brace (P = 0.008), and knee brace in combination with medial wedge (P = 0.033)] compared with the control condition.
ConclusionUse of medial wedge and neoprene knee brace can decrease pain and improve the biomechanical performance of people with PFPS. The use of these interventions can cause positive biomechanical effects on the lower limb.
Keywords: Patellofemoral pain syndrome, Dynamic knee valgus, Neoprene knee brace, Medial wedge -
Pages 170-177Introduction
Global aphasia due to extensive lesions in cortical, subcortical, and white matter of the left hemisphere is a severe acquired language disorder which disrupts all aspects of aural and written language. In the global aphasia, individual’s interaction and his social community is generally affected and he needs ongoing rehabilitation, especially speech therapy. The purpose of this study was to investigate the common speech therapy methods for global aphasia and dissuss them based on exsiting evidence to introduce the most effective treatment.
Materials and MethodsAn electronic search in Web of Science, PubMed, Scopus, Medline, SID, Google Scholar, Ovid, and Magiran databases for reviewing the common speech therapy methods was performed to obtain relevant articles published from 1980 to 2020. The keywords used included “Global aphasia”, “Treatment methods”, “Intervention”, “Speech therapy”, “Communication”, and “Therapy”.
Results:
Among 19 related articles, 9 speech therapy methods have been reviewed to improve communication, expression, and comperhensive language in global aphasia. The results showed that some of them were effective and some were ineffective.
ConclusionThe review suggests that alternative nonverbal, augmentative, and complementary communication methods in the people with global aphasia will produce better results and techniques such as remnant books, the Melodic Intonation Therapy (MIT), and SIPARI methods have been more effective than other methods.
Keywords: Commnication, Global aphasia, Language therapy, Speech therapy -
Pages 178-184Introduction
Stuttering is a multifactorial disorder. So far, numerous findings have been reported regarding various deficits in auditory processing components in the people who stutter. Despite studies on correlation of auditory processing deficits and stuttering, this assumption has not been proven yet. The purpose of the present study was to investigate and collect the results of studies regarding the auditory processing deficits in the people who stutter.
Materials and MethodsThis study was a narrative review to collect research on auditory processing deficits in people who stutter. ISI, PubMed, Scopus, Science Direct, and PsycINFO databases were searched to reterive English articles that were published from 1995 to 2020. For studies conducted in Iran in Persian, SID and Magiran databases were searched. “Stuttering”, “auditory feedback processing”, “neurophysiology”, and “brain maturity” were the keywords of interest.
ResultsIn the first stage, 211 articles were found. Finally, after reviewing the inclusion criteria, 86 articles in English and Persian were included. In addition to reviewing articles concerning the existence of auditory processing deficits, the present study emphasized that auditory processing problems in the people who stutter altered the assessment, diagnosis, and treatment approaches.
ConclusionAlthough there is no evidence of anatomical abnormalities in the auditory system of people who stutter, numerous studies have reported unstable evidence of central impairments in their auditory processing. Neuroimaging and electrophysiological studies showed involvement of the central and peripheral areas of auditory processing.</div>
Keywords: Auditory feedback, Auditory processing, Brain maturity, Neurophysiology, Stuttering -
Pages 185-194Introduction
The present study aimed to investigate the effect of social networks on sport participation approach among female students in Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran.
Materials and MethodsThis correlation-causal study was done through survey method. The statistical population consisted of female students of Isfahan University of Medical Sciences in 2018 (n = 5633). Based on Krejcie and Morgan table, 380 female students were selected randomly. A researcher-made questionnaire was used for data collection. Structural equation modeling (SEM) was used for data analysis.
ResultsThe reliability of the questionnaire was calculated 0.94 using Cronbach's alpha. Social networks had a significant effect on girls' sport participation (t = 28.19, P ≤ 0.001), which was influenced by obtaining financial support, increasing information, forming personal identity, and improving social interactions. It was also shown that social networks mainly affected the personal identity dimension of sport participation (R2 = 0.891) and then had the most prominent influence on the dimensions of social interaction, information, and financial support attraction, respectively. All of these factors were the constituents of sport participation approach for female students in Isfahan University of Medical Sciences.
ConclusionThe results of this study show that using social networks may increase female students' knowledge about sport, facilitate their communication and social interaction, improve their personal identity, and help them get financial support for sports activities; therefore, the female students’ contribution in sports activities can be improved.
Keywords: Social networks, Sport participation, University of medical sciences, Youth, Personal identity -
Pages 195-200Introduction
Theoretically, stiffness is effective in the stability and can subsequently reduce the risk of injury. The aim of this study was to investigate the relationship between vertical stiffness and time to reach stability during landing.
Materials and MethodsTwenty healthy active men participated voluntarily in this study. Vertical hopping tests were performed bilaterally, unilaterally on dominant leg, and unilaterally on non-dominant leg with self-selected, controlled (frequency: 2.2 Hz), and maximal strategies during which vertical stiffness variables were determined. Single-leg landing test from platform was performed to determine the variables of time to reach stability in vertical, anterior-posterior (AP), and medio-lateral (ML) directions on the force plate. The relationship between vertical stiffness and time to reach stability variables was determined by Pearson correlation test (P ≤ 0.05).
ResultsA significant positive relationship was observed between maximum unilateral vertical stiffness on dominant leg (r = 0.45, P = 0.048) and non-dominant leg (r = 0.52, P = 0.012) with time to reach stability in AP direction.
ConclusionThese findings suggest that high level of vertical stiffness increases the AP time to reach stability and consequently increases the risk of associated injuries.
Keywords: Vertical stiffness, Hopping, Time to stability, Landing -
Pages 201-207Introduction
The aim of this study was to identify the perceived challenges of girls with disabilities about love.
Materials and MethodsThe study was a qualitative study and the target population included single girls with physical disabilities aged 18 years and older in Isfahan. Data were obtained through in-depth interviews with 16 girls with physical disabilities who were selected through purposive sampling from two service centers for people with physical disabilities. Data analysis was performed using the Colaizzi method.
ResultsThe challenges of girls with physical disabilities in the discussion of love are generally divided into two categories of challenges related to the inside and outside world. Internal challenges included personal experiences, fears, beliefs, and psychological defenses, and external challenges included law, culture, suggestions, and advocacy.
ConclusionPeople with physical disabilities face challenges related to themselves and society when dealing with love. Paying attention to these challenges can help in empowerment of girls with disabilities.
Keywords: People with disabilities, Physically disabled, Single person, Love -
Pages 208-215Introduction
In professional sports, increasing desires to win and achieve high-level goals are common causes for competitive stress. However, some players seem to manage stressful situations better than others. The purpose in this study is to determine the effect of childhood adverse experiences on change in outlook and hardiness of athletes.
Materials and MethodsThe participants in this study included 201 (99 girls, 112 boys) athletes aged 18-22 years old from different sports in Isfahan, Iran, who participated in national competitions. To collect the data, the Adverse Childhood Experiences (ACE) Questionnaire, the Changes in Outlook Questionnaire (CiOQ), and short hardiness scale were used. The direct and indirect effects of the variables were examined to investigate the mediating role.
ResultsThe results showed that adverse childhood experiences affect positive (P = 0.048) and negative (P = 0.001) outlook on life and positive (P = 0.021) and negative (P = 0.003) outlook affect hardiness. Adverse childhood experiences did not have a direct effect on hardiness (P < 0.05), but through mediation, the effect was significant (P = 0.02).
ConclusionAdverse childhood experiences affect the athletes' outlook, with positive and negative outlook increasing and decreasing hardiness, respectively.
Keywords: Childhood experience, Hardiness, Outlook, Athletes -
Pages 216-223Introduction
Attention Deficit and Hyperactivity Disorder (ADHD) is caused by dysfunction of the central nervous system and may affect all activities by the individual. The aim of this study was to determine the effectiveness of rehabilitation package based on executive performance of signs (child behavior in class, participation and group cooperation, attitude towards authorities) children with ADHD.
Materials and MethodsThe research project was a randomized clinical trial with the control group. 30 children with ADHD were selected from primary schools that were referred to in Isfahan health centers and clinics using convenient sampling and were randomly assigned into experimental and control groups. The experimental group underwent training in 11 2-hour sessions with the intervention of Dawson and Guare training package (target behavior, goal setting according to behavior, goal setting steps, monitoring, process evaluation, and gradual elimination of monitoring). The control group did not receive any parallel treatment process during the study (with the agreement of the child and the parents). Child behavior in the classroom, group participation and cooperation, attitude towards power authorities were assessed by the Connor Attention Deficit Hyperactivity Disorder Questionnaire. Data were analyzed using Mixed Model ANOVA.
ResultsThe results showed that Dawson and Guare educational package significantly improved the signs of ADHD including child behavior in the classroom, participation and group cooperation, and attitudes towards power authorities (P ≤ 0.001 for all variables).
ConclusionIt seems that Dawson and Guare educational package may be effective in managing the signs of children suffering from ADHD like child behavior in the classroom, group participation and cooperation, and attitudes toward power authorities.
Keywords: Attention deficit hyperactivity disorder, School children, Child behavior in the classroom, Participation, group cooperation, Attitude towards power authorities -
Pages 224-231Introduction
Since the anxiety is one of the effective factors in stuttering, the present study was examined the effect of Transcranial direct current stimulation (tDCS) on anxiety and the severity of stuttering in stammering adolescents.
Materials and MethodsThe present study adopts pre-test and post-test quasi-experimental design with two experimental and one control groups. For this purpose, after applying input and output criteria, 30 stuttering adolescents were selected by convenience sampling method, and were divided into experimental and control groups, randomly. During 10 sessions, one of the experimental groups (EG1) includes 15 participants were experimented by 2 mA current of tDCS on two sides of the anterior temporal region for 20 minutes. The other one (EG2) contains 15 participants as a Sham group was experienced by tDCS with a similar process for 10 sessions. The difference is that the device was turned off after they felt an initial burning sensation. Finally, anxiety and severity of stuttering were evaluated before and after treatment.
FindingsBased on the results, there was a significant difference between the experimental and sham groups in the anxiety of the subjects (P < 0.05, F = 645/725). In addition, there was a significant difference in the intensity of stuttering between the experimental and sham groups among participants (P < 0.05, F = 16.875).
ConclusionAccording to the results, compared to the Sham group, anxiety and the severity stuttering in stammering adolescents who were affected by tDCS, were reduced significantly. So, it seems that tDCS on both sides of the anterior temporal region can be effective in treating anxiety and severity of stuttering. Though, other similar studies in this field are needed to prove the obtained results.
Keywords: Transcranial direct current stimulation (tDCS), Stuttering, Anxiety, Temporal area -
Pages 232-237Introduction
Due to the nature of the martial art of judo, injuries are very common. Therefore, the purpose of this study is to study sports injuries in male and female judokas of Iranian national teams.
Materials and MethodsThis was a descriptive-analytical study in which the subjects included judokas of Iranian national teams (51 and 46 women) who were selected using the purposive and convenience sampling method. The Australian Sports Medicine Injury Standard Questionnaire was used to assess sports injuries. For analysis of information, descriptive and chi-square tests were used.
ResultsThe results showed that 95.09% of all male and female samples experienced at least one injury. The incidence of injury in all Judokas was 46.39 injuries per 1000 athlete-exposures (A-E). Additionally, the incidence of injury was 54.9 injuries per 1000 A-E in men and 36.95 injuries per 1000 A-E in women. Knee joint (female: 16.18%, male: 26.78%), shoulder (female: 27.94%, male: 13.39%), and fingers (female: 10.92%, male: 17.86 %) suffered the most from sports injuries, but there were no significant differences between male and female genders in this regard (X2 = 16.15, P = 0.30). The most common types of injuries were ligament (female: 19.12%, male: 31.25%) and tendon (female: 19.12%, male: 11.60%) injuries, but there were no significant differences in terms of gender (X2 = 20.90, P = 0.10). The severity of injury in national male and female judokas was moderate and also the most common mechanism of injury in judokas was trauma to the opposing player (female: 23.53%, male: 50.00 %) and high traction (female: 35.29%, male: 19.64%).
ConclusionBased on the above findings regarding the high incidence of injury, especially in the knee and shoulder joints, it is necessary in future research to try to use injury prevention strategies to control the mechanisms of injury in national judokas.
Keywords: Professional, Judo, Injury -
Pages 238-246Introduction
The production of free radicals during exercise is involved in the development of muscle damage and the development and spread of inflammation following exercise. Studies have confirmed the positive effect of Hydroxy-beta-Methyl Butyrate (HMB) in reducing oxidative stress indices.The purpose of this study is to compare the effect of HMB supplementation and boxing training on oxidative stress indices in male boxers.
Materials and Methods40 male boxers were selected through convenience sampling and were randomly divided into 4 groups (10 participants per group) of boxing training, HMB supplementation, combination, and placebo. The participants in the boxing training group performed boxing exercises for eight weeks, 3 sessions per week every other day. At the same time, the participants in the HMB supplement group consumed 7 g HMB per each kilogram of body mass. The group refrained from boxing while studying. The combined group performed boxing exercises and took HMB supplements at the same time, and the control group performed boxing exercises and placebo. Blood samples were taken to measure malondialdehyde (MDA), superoxide dismutase, and carbonyl protein 24 hours before the first day of intervention and 24 hours after the last day of intervention. The data were analyzed using analysis of covariance (ANCOVA). P value less than 0.05 was considered significant.
ResultsThe results showed that there was no significant difference between the effects of HMB supplementation, boxing training, and combination of HMB supplementation and boxing training on MDA in male boxers (P = 0.436). However, there was a significant difference between the effect of HMB supplementation, boxing training, and the combination of HMB supplementation and boxing training on the protein carbonyl (P = 0.02). The mean of protein carbonyl in the boxing athletes with supplement was significantly better than the other groups (P = 0.013).
ConclusionIn general, due to the effectiveness of HMB supplementation and boxing training on some indicators of oxidative stress, supplementation with the appropriate dose is recommended to athletes.
Keywords: HMB Supplement, Boxing training, Malondialdehyde, Protein Carbonyl -
Pages 247-252Introduction
Glare is an unusual light condition that may alter the visual function. The aim of this study is to evaluate the effect of glare on binocular evaluation tests.
Materials and MethodsIn this cross sectional study, 44 healthy students of Zahedan University of Medical Sciences, Zahedan, Iran were selected. Binocular evaluation tests were direct tests such as cover test, near point of convergence, and fusional reserves, and the indirect tests included binocular accommodative facility and relative accommodation, which were performed in the standard and glare light conditions. Statistical analysis was performed using the paired sample t-test .
ResultsThe findings showed the negative fusional reserves at blur, break, and recovery point was significantly different in the two light conditions (P < 0.049). Moreover, other tests of binocular evaluation had no significant difference under the glare and normal light conditions (P > 0.050).
ConclusionGiven this study, glare seems to have a negative impact on negative fusional reserves. Therefore, given the limited range of negative fusional reserve, effect of unusual lighting condition should be considered, especially in people with intermittent esotropia or decompensated esophoria.
Keywords: Binocular vision, Glare, Accommodation -
Pages 253-261Introduction
The ability to read is one of the most critical skills in today’s modern world. Since many people have reading problems, the early and correct diagnosis and effective treatment seem necessary. The present study aims to determine the effectiveness of perceptual enrichment on the self-efficacy in the third grade children suffering from dyslexia in Hamadan, Iran.
Materials and Methods5o children participated in this randomized controlled clinical trial, all of whom were suffering from dyslexia and studying at the third grade of primary school in the city of Hamadan in the school year 2019-2020. The subjects were selected using the purposive method and randomly divided into the two experimental and control groups. The intervention consisted of 21 sessions. The control group, with the agreement of the child and the parents, did not have any parallel treatment process during the study. In the experimental and control groups, the Motivational Strategies for Learning Questionnaire (MSLQ) was used. Multivariate analysis of variance (MANOVA) was used to analyze the data.
ResultsThe results showed that the native pattern of perceptual enrichment had a significant effect on improving self-efficacy in children with dyslexia (P > 0.01).
ConclusionThe study findings suggested that the native pattern of perceptual enrichment is effective in improving self-efficacy in the children with dyslexia.
Keywords: Perceptual enrichment, Dyslexia, School children, Self-efficacy -
Pages 262-271Introduction
Dyslexia is a combination of problems that affect the learning process in one or more areas, including reading, writing, and spelling and may be associated with problems with processing speed, memory, visual-auditory perception, motor skills, and speech. Skills like comprehension and distinction of letters and sounds, communication between phonograph and writing, naming and representing letters, memory, movements, and visual and cognitive factors are concomitantly involved in this complex cognitive process. The aim of this study is to review the research available on the effectiveness of convergence, accommodative facility, and saccades on reading failure.
Materials and MethodsThe articles concerning dyslexia, reading disorder, phonological processing, effectiveness of convergence, saccade, and accommodative facility published between 2010 and 2020 at Google Scholar, Pubmed, and ScienceDirect databases, as well as in Persian dissertations and journals indexed in Scientific Information Database (SID) and Magiran. “Reading disorder, Dyslexia, Convergence, Accommodative facility, Saccade, Visual function, Visual perception, Visual processing, Adaptive effectiveness, Phonology recognition”, and their combinations according to Medical Subject Headings (MeSH) were used as the main keywords. The results of 18 articles were analyzed in the present study.
ResultsThere was a significant relationship between the disorder of accommodative facility and eye movements, saccade, and dyslexdia, in a way that improving visual interventions, visual and motor perception skills, rehabilitation of basic visual functions, and saccades enhanced the accommodative facility of visual functions and reading function of students. In other words, to prevent problems or poor performance of children and students with dyslexia, more attention should be paid to these skills.
ConclusionIt seems that processing of the vision perception plays an important role in reading impairment, and people who have received convergence exercises, accommodative facility, and saccade movements, including training in visual-motor perception skills, perform better in reading.
Keywords: Dyslexia, Phonological processing, Convergence effectiveness, Saccade, Accommodative facility -
Pages 272-286Introduction
As a result of insufficient neuromuscular adaptation, dynamic lower extremity alignment is exposed to biomechanical deficits in loading tasks. Therefore, in addition to neuromuscular retraining and decreasing risk of injuries, sport performance indices should be considered while designing injury prevention programs. This study aimed to investigate the effect of 10-week soccer-specific functional training (SSFT) on risk factors of lower extremity injuries and sport performance indices concurrently in young male soccer players.
Materials and MethodsIn this randomized controlled trial, 27 young male soccer players were randomly allocated into a control group (n = 13) and experimental group (n = 14). The control group continued their regular soccer training. For experimental group, 3 sessions of SSFT were weekly introduced whitin their regular soccer training program for 10 weeks. SSFT included strength, balance, core, plyometrics, speed and agility exercises as well as the soccer-specific drills. Measurements consisted of the Landing Error Scoring System (LESS) and general and sportspecific performance tests including sprint, agility, power, balance, strength, and best and average time of Shuttle Sprint and Dribble Test (SDT) before and after SSFT in both groups. Analysis of covariance (ANCOVA) was used for statistical analysis (P < 0.05).
ResultsFrom the pre-test to post-test, LESS score, time in 30-m test, arrowhead test, and average SDT in experimental group decreased significantly compared to control group (P < 0.001). Similarly, the improvement in experimental group was statistically significant for the countermovement-jump test, Y-Balance Test (YBT), and onerepetition maximum (1RM) tests (P < 0.001) compared to that in control group. The best SDT time was not significantly better in experimental group (P > 0.05).
ConclusionSSFT designed based on functional capacity can be effective in reducing some risk factors of lower extremity injuries and improving sport performance in young male soccer players
Keywords: Functional training, Injury risk factors, Dynamic lower extremity alignment, Sport performance -
Pages 287-294Introduction
Sensory information is essential for controlling and modulating muscle force. The aim of this study is to examine the effect of the lower leg sensory feedback on the force sense of the knee extensor muscle.
Materials and Methods22 healthy young men participated in this cross-sectional study through simple random sampling. Before and immediately following manipulation of skin sensory information, the mean error of three times of reproducition of the target force [50% of Maximum voluntary isometric contraction (MVIC)] of the knee extensor muscles was measured using a special dynamometer and reported. The force sense of the knee extensor muscles was examined at an angle of 60 degrees of flexion. The test was conducted in three conditions: normal (control) state, after using a thick sponge on the distal end of the dominant leg, and after placing a bag of small ice blocks on the distal end of the dominant leg for 20 minutes. To evaluate the force sense, the force reproduction methods were used in ipsilateral and contralateral knee. Repeated measures analysis of variance (ANOVA) and paired t-test were used to compare different conditions.
ResultsBy manipulating the leg sensory information, no significant change was observed in the force reproduction error (absolute, constant, and variable errors) of the ipsilateral leg (P > 0.05). However, a significant change was observed in the force reproduction error in contralateral side (P < 0.05).
ConclusionIt seems that the leg sensory information plays an important role in accurate perception of the force at contralateral knee joint. Therefore, signals delivered by the sensory afferents are important in understanding and controlling force.
Keywords: Proprioception, Sensory feedback, Knee joint -
Pages 295-302Introduction
Working memory (WM) is a limited-capacity processing resource, which includes storing information when processing information. However, children with dyslexia have difficulty remembering this limited amount. Therefore, the purpose of this study is to predict WM based on selective attention and phonological awareness of elementary school children with dyslexia.
Materials and MethodsThis study was a correlational study in which the samples consisted of 203 male students aged 8-12 years studying at schools in the fifth district of Tehran Metropolitan, Iran, who were selected using multi-stage random sampling method. Dyslexia checklist, Andre Rey's Spatial Visual Memory Test, Stroop test, and Phonological Awareness Survey were applied to collect information. In addition to descriptive statistical methods, simultaneous multiple regression analysis method was used.
ResultsThe results showed that 36.5% of the variance of WM in the selective attention test can be explained, with the highest mean related to the cognitive control level. Moreover, 35.5% of the variance of visual WM can be explained in the phonological awareness test, with the highest average associated with the final phoneme removal.
ConclusionSelective attention and phonological awareness seem to play a significant role in predicting visual-spatial WM in boys with dyslexia.
Keywords: Working memory (visual-spatial), Selective attention, Phonological awareness, Dyslexia -
Pages 303-309Introduction
Prevention is the best way to effectively deal with COVID-19. Planning to prevent COVID-19 depends on information such as the extent to which health protocols are respected. For this purpose, the present study aimed to assess the extent of compliance with health protocols to prevent COVID-19 incidence given the demographic characteristics of population in Isfahan metroplolitan, Iran.
Materials and MethodsA questionnaire was designed by the researcher, and its validity and reliability were confirmed. The questionnaire was distributed through social media, and filled in by 380 Isfahani citizens. Data were analyzed using independent t, Mann-Whitney, and Kruskal-Wallis tests.
ResultsWomen complied with the health protocols significantly more than men (P < 0.001), but the extent of compliance with health protocols showed no significant difference between individuals at different ages (P = 0.473), with different levels of income (P = 0.725), different education levels (P=0.284), and the presence or absence of underlying diseases (P = 0.987). Moreover, in complying with health protocols, less attention was paid to timely replacement of masks.
ConclusionFindings from this study show that how people comply with health protocols depends on factors such as gender. Moreover, the participants attached different levels of importance to different health guidelines.
Keywords: COVID-19, Prevention, Demographic -
Pages 310-320Introduction
Numerous studies have shown attenuating effects of nicotinamide mononucleotide (NMN) and high-intensity interval exercise (HIIT) training on reducing oxidative stress. Therefore, in the present study, we evaluated the effect of HIIT and NMN supplementation on the oxidative stress markers in cardiac tissue of rats.
Materials and Methods48 sprago dauli rats with an average age of 8 to 10 months were randomly divided into 6 groups of pretest control, control, sham (normal saline), HIIT, NMN supplementation, and combination (HIIT + NMN). The HIIT and combination groups performed HIIT on the treadmill for 8 weeks, 3 sessions per week. NMN with a dose of 500 mg per kilogram body weight was administered intra-peritoneally in the NMN and combination groups. 24 hours after the last training and NMN administration, the animals were sacrificed, and their hearts were removed for evaluating oxidative stress factors [malondialdehyde (MDA), protein carbonyl (PC), superoxide dismutase (SOD), and glutathione peroxidase (GPx)]. One-way ANOVA test was used for statistical analysis.
ResultsThe expression of GPx gene in the groups receiving NMN, HIIT, and combination was significantly higher compared to the pretest control, control, and sham groups (P < 0.050). Moreover, the levels of MDA and PC were lower in NMN, HIIT, and combination groups compared to the pre-test control, control, and sham (P < 0.050). The highest reduction was seen in the combination group (P < 0.001).
ConclusionIt seems that regular consumption of NMN and/or HIIT may attenuate oxidative stress in the cardiac tissue; however, combinations of NMN and HIIT significantly improves the effects of sole interventions.
Keywords: Nicotinamide mono nucleotide, High-intensity interval exercise, Oxidative stress -
Pages 321-330Introduction
Social problems are one of the most prominent features of children with attention deficit/hyperactivity disorder (ADHD). The present study aims to compare the effectiveness of parental education based on Field’s Verbal Information Model and play therapy based on parent-child interaction on increasing social skills of children with AHDH in Isfahan, Iran.
Materials and MethodsThis was a randomized controlled trial in which the statistical population consisted of 5 to 6-year old children with ADHD and their mothers in 2018-2019 who were selected via the purposive and convenience sampling method from counseling and psychological services centers. The subjects were randomly divided into two experimental groups and one control group. The Child Symptom Inventory-4 (CSI-4) was employed for screening children and Social Skills Rating System (SSRS; Gresham & Elliott, 1990) for data collection. Data were analyzed using the analysis ofcovariance (ANCOVA) test.
ResultsThe results showed that there was a significant difference in social skills of children with ADHD, between the group of intervention based on verbal information and parent-child interactive play and control group (P = 0.0001). In addition, there was a significant difference between the group of intervention based on field verbal information and interactive play (P = 0.0001). Given the mean scores of social skills, the effect of interactive play was higher than (M = 60.23) interventions based on the Field’s verbal information.
ConclusionThe results indicated that both interventions were effective on increasing social skills of children with ADHD. Therefore, the abovementioned methods can be used in counseling and psychological services and parent-child training workshops to enhance the social skills of children with attention ADHD.
Keywords: Field’s verbal information model, Parent-child interaction, Social skills, Attention Deficit, hyperactivity disorder -
Pages 331-340Introduction
Motor skills deficits are of the problems that children with learning disabilities face. The aim of this study was to investigate the relationship between motor skills and academic achievement in children with learning disabilities mediated by executive functions.
Materials and MethodsParticipants were 182 children with learning disabilities from Isfahan City, Iran, who were included using convenient sample strategy. Fine and gross motor skills were evaluated using Bruininks-oseretsky-2 Test, academic achievement was measured using Kaufman Test of Educational Achievement, and executive functions was assessed using Behavior Rating Inventory of Executive Function 2 (BRIEF2). The analysis was performed by structural equation modeling.
ResultsThe results showed the significant direct effect of gross motor skills on academic achievement (P = 0.001) and the lack of direct effect of fine motor skills on academic achievement (P = 0.735). The Structural Equation Modeling (SEM) analysis showed that gross (P = 0.001) and fine (P = 0.048) motor skills had a positive effect on the academic achievement of children with learning disabilities through an indirect path and through executive functions.
ConclusionThe fundamental importance of motor skills in the academic achievement of children with learning disabilities can be emphasized. The present study also emphasizes the importance of executive functions in the academic achievement of children with learning disabilities, as executive functions mediate the relationship between motor skills and children's academic achievement with learning disabilities.
Keywords: Learning disabilities, Gross motor skills, Fine motor skills, Executive functions, Academic achievement -
Pages 341-349Introduction
the aim of this study was to investigate the effect of quiet eye training on gaze control in pistol shooters.
Materials and MethodsThis study was a controlled clinical trial in which 20 shooters with an average age of 22 years and a record of 545-555 m were selected using the purposive and convenience sampling method and assignied to two groups of quiet eye and technical training (10 people in each group) using the ranked pre-test scores (ABBA method). The participants performed the pre-test, post-test, and retention tests. The quiet eye test of the training group was performed with the elite shooter pattern along with verbal instructions in eight sessions and six blocks of 10 consecutive shots. Data was analyzed through independent t-test, repeated measures analysis of variance (ANOVA), and Bonferroni post hoc test (α = 0.05).
ResultsThe mixed ANOVA test results showed that for the variable of the total duration of quiet eye, the main effect of the stage, the main effect of the group, and the interactive effect of the stage and the group were significant (P = 0.001); Only the effect of group (P = 0.002) was significant for the variable of onset. Regarding the quiet eye offset variable, the main effects of the stage and the group and the interaction effect of the stage and the group (P = 0.001) were significant. Repeated measures ANOVA indicated that changes in quiet eye timing were significant for the quiet eye training group (P = 0.001). Given the result of the Bonferroni post hoc test, the quiet eye training group in the post-test (P = 0.001), retention (P = 0.003), and post-test and retention (P = 0.001) stages compared to that of the pre-tests had longer total duration and offset of quiet eye. The esults of the independent t-test of quiet eye training group in the post-test (P = 0.004) and retention (P = 0.002) and post-test and retention (P = 0.001) stages compared to the technical training group had better total duration and offset of quiet eye.
ConclusionQuiet eye training may influence proper timing of quiet eye through external visual attention and improve the gaze control of pistol shooting skills.
Keywords: Quiet eye training, Gaze, Shooting -
Pages 350-357Introduction
The purpose of this study was to determine the effects of different rates of rowing stroke on kinematics of lower extremity joints related to overuse injuries in professional teenager rowers.
Materials and Methods15 elite young rowers volunteered to participate in this study. Lower extremity kinematic data were recorded during incremental rowing test on ergometer with seven Vicon cameras at a sampling rate of 200 Hz. Seven rowing cycles were selected from each stroke rate and the kinematic data were compared between different rowing stroke rates using analysis of variance (ANOVA) and statistical parametric mapping (SPM) method.
ResultsIncrease in rowing rate resulted in significant increase in foot plantarflexion (P = 0.048) and knee (P = 0.018) and hip (P = 0.036) extension during late drive phase. Moreover, hip and knee flexion range of motion (ROM) (P = 0.001) in all recovery phase, and foot dorsiflexion ROM (P = 0.001) in first 70% of recovery phase significantly increased with increase in rowing stroke rate.
ConclusionIncreasing rowing rate may increase knee flexion in late recovery phase and increase knee, hip, and ankle extension in late drive phase that may put the knee at the risk of injury.
Keywords: Rowing, Joint kinematics, Rowing stroke rate, Overuse injury -
Pages 358-369Introduction
Applying rehabilitative exercise instructions before surgery is fundamental to minimize surgery complications and rehabilitation period as well. The aim of this research was to study the effects of 8 weeks of selected exercises on knee muscle torque and proprioception among the athletes with injured meniscus.
Materials and MethodsThis was an applied research with quasi-experimental method. Subjects were 24 athletes with injured meniscus who were selected through convenience judgmental sampling. Based on the orthopedic surgeon’s decision and their availability, subjects were divided equally into two experimental and control groups. Subject’s muscle torque and proprioception of the injured knee was recorded at the beginning and after eight weeks of selective exercises. The intervention was performed one hour a day on daily basis. Repeated measures variance ANOVA, within the 0.05 level of significance, was used for inferential data analysis and the probable differences between group means.
ResultsIn both groups, maximum knee flexion and extension muscle torque and proprioception changed significantly (P < 0.001 for all three variables). Moreover, between groups differences were significant (P < 0.001).
ConclusionIn this study, positive effects of exercise on torque and proprioception of knee in athletes with injured meniscus were reported. It seems that applying proper exercises challenging functional system can be an effective means of progressing knee motor function preoperatively.
Keywords: Meniscus injury, Exercise, Muscle torque, Proprioception -
Pages 370-379Introduction
The purpose of this research was to compare the coordination variability of lower extremity segments in men with genu varum and healthy men during treadmill running at different speeds.
Materials and MethodsAmong sports and physical education students, 15 healthy men and 15 men with genu varum voluntarily participated in this research. Each participant ran on treadmill for 60 seconds at preferred speed and 25% faster and 25% slower than preferred speed. The kinematics data of lower extremities were collected by MyoMotion motion analysis system at 200 Hz sampling frequency. Coordination calculations were done by continuous relative phase (CRP) method for three segments coupling and compared between two groups.
ResultsThe results of repeated measures analysis of variance (ANOVA) between groups showed that coordination patterns of segments did not differ significantly between the groups during running at different speeds (P ˃ 0.05). However, the change in running speed caused significant differences in coordination and coordination variability of segments in some phases of running in two groups (P ≤ 0.05).
ConclusionCoordination pattern of segments during running seems the same between genu varum and healthy groups; however, significant differences in these patterns and different running speeds were evident in both groups. On the other hand, coordination variability of segments was not different between groups, but the increase in running speed reduced the coordination variability during early and late swing and mid-stance phase of running in both groups. This finding may imply higher risk of overuse injuries at these phases.
Keywords: Coordination, Coordination variability, Genu varum, Running -
Pages 380-388Introduction
Anterior cruciate ligament (ACL) injury occurs in sports that require rotational and shear movements. Dual tasks during sports maneuvers increase the risk of injuries. The aim of this study was to systematically review the effect of dual tasks on the kinematics and kinetics of the lower extremities in athletes.
Materials and MethodsArticles published between 2000 and 2021 were searched using Google Scholar, and PubMed, Magiran, IranDoc, SPORTDiscus, Institute for Scientific Information (ISI), PEDro, and Scopus databases using a combination of keywords “Biomechanics”, “Landing”, “Dual task”, “Anterior cruciate ligament”, “Divided attention”, “Decision-making”, “Kinetics”, and “Kinematics”. A total of 58 articles were found. After the exclusion of non-English and non-Persian articles and those with damaged samples, 12 articles were reviewed in this study in full text.
ResultsIn all studies, dual tasks or divided attention were used during jumping, shear, and landing movements, but the type of cognitive and motor interventions and measured variables was different. Adding a secondary task to the movements associated with jumping and landing significantly increased the ground reaction force and dynamic knee valgus (DKV), and reduced hip and knee flexion, which can ultimately increase the risk of ACL injury.
ConclusionDoing injury prevention exercises with cognitive tasks at the same time may cause variability in the central nervous system (CNS) and reduce the incidence of kinematic and kinetic patterns associated with ACL injury.
Keywords: Anterior cruciate ligament, Dual tasks, Kinematic, Kinetics, Divided attention -
Pages 389-395Introduction
Anterior cruciate ligament (ACL) injury occurs in sports that require rotational and shear movements. Dual tasks during sports maneuvers increase the risk of injuries. The aim of this study was to systematically review the effect of dual tasks on the kinematics and kinetics of the lower extremities in athletes.
Materials and MethodsArticles published between 2000 and 2021 were searched using Google Scholar, and PubMed, Magiran, IranDoc, SPORTDiscus, Institute for Scientific Information (ISI), PEDro, and Scopus databases using a combination of keywords “Biomechanics”, “Landing”, “Dual task”, “Anterior cruciate ligament”, “Divided attention”, “Decision-making”, “Kinetics”, and “Kinematics”. A total of 58 articles were found. After the exclusion of non-English and non-Persian articles and those with damaged samples, 12 articles were reviewed in this study in full text.
ResultsIn all studies, dual tasks or divided attention were used during jumping, shear, and landing movements, but the type of cognitive and motor interventions and measured variables was different. Adding a secondary task to the movements associated with jumping and landing significantly increased the ground reaction force and dynamic knee valgus (DKV), and reduced hip and knee flexion, which can ultimately increase the risk of ACL injury.
ConclusionDoing injury prevention exercises with cognitive tasks at the same time may cause variability in the central nervous system (CNS) and reduce the incidence of kinematic and kinetic patterns associated with ACL injury.
Keywords: Anterior cruciate ligament, Dual tasks, Kinematic, Kinetics, Divided attention -
Pages 396-407Introduction
Autism spectrum disorder (ASD) consists of a group of multifactorial issues, and the onset of these disorders in social relationships is associated with behavioral issues that interfere with daily activities. Considering the breadth and depth of performance limitations, these people need a range of interventional and educational programs. Therefore, this study was designed to collect the approaches applied by occupational therapists for these people.
Materials and MethodsResearch studies indexed in 3 scientific databases including OTseeker, Google Scholar, and PubMed were collected. Inclusion criteria included articles published in English, with the main subject of interventional occupational therapy in people with ASD, and published between 2000 and 2020. After selecting the keywords and organized search, the articles found were matched with the inclusion criteria, and finally 30 studies were selected.
ResultsBased on our review of resources, occupational therapy interventions for people with ASD can be identified in several main categories as sensory-based interventions, relationship-based interventions, developmental skill-based programs, social-cognitive skills training, parent-directed approaches, intensive behavioral interventions, Early Start Denver Model (ESDM), pivotal response training (PRT), animal-assisted therapy, the cognitive orientation to daily occupational performance approach, floortime model, and the developmental model. Given that the focus of each approach is specific areas of skill and performance, it seems that administering combination of several approaches will be necessary and effective.
ConclusionBased on performed researches, for application of any specific type of approach for a person with ASD, occupational therapists often focus on facilitating sensory processing and participation in play in young children, while in adolescents, occupational therapy goals can focus on social and behavioral performance and independence in society.
Keywords: Autism, Autistic disorder, Occupational therapy, Intervention