فهرست مطالب

پژوهش های معاصر در مدیریت ورزشی - پیاپی 19 (بهار و تابستان 1399)

نشریه پژوهش های معاصر در مدیریت ورزشی
پیاپی 19 (بهار و تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/12/23
  • تعداد عناوین: 12
|
  • سارا کاظمی، بهرام یوسفی*، سعید صادقی بروجردی صفحات 1-16

    هدف این پژوهش بررسی اثر مولفه های کیفیت زندگی کاری بر فلات شغلی و بی تفاوتی سازمانی کارکنان کمیته ملی المپیک جمهوری اسلامی ایران بود. روش پژوهش حاضر توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری تحقیق، تمام کارمندان اداری کمیته ملی المپیک (88N=) بودند و نمونه به صورت کل شمار در نظر گرفته شد. ابزار مورد استفاده در این پژوهش پرسشنامه های استاندارد کیفیت زندگی کاری والتون (1973)، بی تفاوتی سازمانی دانایی فرد و همکاران (1385) و پرسشنامه فلات شغلی دونالد آلفرد (2008) بود که پایایی آنها به ترتیب 87/0، 93/0 و 75/0 تعیین شد. برای روایی صوری و محتوایی از نظر خبرگان و برای روایی سازه از تحلیل عاملی تاییدی استفاده شد. برای تحلیل داده ها و برازش مدل از مدل یابی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار PLS Smart استفاده شد.یافته ها نشان داد، مولفه های کیفیت زندگی کاری شامل: جبران منصفانه، توسعه منابع انسانی، وابستگی اجتماعی و فضای کلی زندگی بر بی تفاوتی سازمانی تاثیر منفی و معنی داری دارد اما متغیرهای شرایط کاری، فرصت رشد و توسعه، انسجام اجتماعی و قانون گرایی با بی تفاوتی سازمانی اثر معنی داری مشاهده نگردید. همچنین مولفه های جبران منصفانه و قانون گرایی، تاثیر منفی و معنی داری بر فلات شغلی دارد به عبارتی هر اندازه دو مولفه فوق افزایش یابد میزان فلات شغلی در بین کارکنان کاهش می یابد، بین سایر مولفه ها اثر معنی داری مشاهده نگردید. بنابراین پیشنهاد می شود سازمان ها از طریق بهبود کیفیت زندگی کاری، شرایط را برای کاهش بی تفاوتی و فلات شغلی کارکنان در سازمان فراهم کنند

    کلیدواژگان: بی تفاوتی سازمانی، فلات شغلی، کارکنان، کیفیت زندگی کاری
  • شمس الدین رضایی*، امیرحسین منظمی، هیرش خالد امین صفحات 17-35

    این پژوهش با هدف تدوین استراتژی های توسعه فوتسال در استان سلیمانیه کشور عراق انجام شد. پژوهش حاضر از نوع پژوهش های توصیفی- تحلیلی و کاربردی است. جامعه آماری پژوهش شامل اساتید گروه علوم ورزشی، مدیران و کارشناسان هیات های فوتبال استان و شهرستان ها و مربیان و داوران برجسته استان جمعا به تعداد 53 نفر می باشد. برای تعیین نمونه پژوهش از نمونه گیری تمام شمار استفاده شد و تمامی جامعه به مثابه نمونه انتخاب شدند (N=n). ابزار پژوهش مصاحبه و پرسشنامه های محقق ساخته براساس مبانی نظری و مطالعات مشابه بود که روایی محتوایی آنها براساس نظر متخصصان و با پایایی (89/0=Ra) مناسب تایید شد. از آزمون فریدمن، روش وزن دهی، ماتریس ارزیابی عوامل درونی (IFE) و بیرونی (EFE) و ماتریس داخلی و خارجی (IE) جهت تحلیل یافته ها استفاده شد. تحلیل داده ها منجر به شناسایی 8 نقطه قوت، 13 نقطه ضعف، 8 فرصت، 5 تهدید و 21 استراتژی (7 استراتژی SO، 7 استراتژی WO، 4 استراتژی ST و 3 استراتژی WT) گردید. همچنین براساس ماتریس عوامل درونی (43/2) و عوامل بیرونی (55/2) وضعیت راهبردی فوتسال استان سلیمانیه کشور عراق در منطقه WO  قرار دارد. نتایج تحلیل سوات نشان می دهد که ضعف ها بر قوت ها و فرصت ها بر تهدیدها غلبه دارد؛ بنابراین بایستی از استراتژی های محافظه کارانه (بهبود بخشیدن نقاط ضعف داخلی با بهره برداری از فرصت های موجود) استفاده شود.

    کلیدواژگان: استراتژی توسعه، فوتسال سلیمانیه، تحلیل SWOT، عوامل داخلی و خارجی
  • منصور بالاور*، میر حسن سید عامری، مهران مولوی صفحات 37-49

    در سال های اخیر، رفتارهای مختلف آسیب رسان و منفی در محیط های کار، توجه بسیاری از پژوهشگران و نظریه پردازان را به خود جلب کرده است. یکی از این رفتارهای سازمانی آسیب زا که اخیرا مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است، رفتارهای سایشی است. هدف از  انجام این تحقیق بررسی تاثیر سایش اجتماعی بر چابکی سازمانی با نقش واسطه ای عدالت سازمانی بود روش پژوهش به لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ روش گردآوری داده ها توصیفی از نوع همبستگی است که به شکل میدانی اجرا گردید. جامعه آماری این تحقیق دبیران و معلمان تربیت بدنی آموزش و پرورش استان آذربایجان غربی شاغل، در سال تحصیلی 96-97 به تعداد 879 بود. که از این تعداد بر اساس جدول گرجسی و مورگان 268 نفر با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. نتیجه تحقیق حاکی از معنی دار بودن تاثیر معکوس سایش اجتماعی بر چابکی سازمانی، تاثیر مستقیم عدالت سازمانی بر چابکی سازمانی و نیز تاثیر معکوس سایش اجتماعی بر عدالت سازمانی می باشد. و همچنین تاثیر غیرمستقیم سایش اجتماعی بر چابکی سازمانی از طریق متغیر میانجی عدالت سازمانی در سطح اطمینان 95% می باشد و فرضیه های پژوهش تایید می شوند.

    کلیدواژگان: سایش اجتماعی، عدالت سازمانی، چابکی سازمانی، دبیران تربیت بدنی
  • سارا کشکر*، محمدحسین قربانی، عارفه قنبری فیروزآبادی صفحات 51-68
    هدف پژوهش حاضر، شناسایی و تحلیل چالش های رشته شنا و راهکارهای توسعه آن در ایران بود. روش تحقیق حاضر از نوع تلفیقی با استفاده از رویکردهای کیفی و کمی بود. جامعه تحقیق، در روش کیفی 16 نفر شرکت کننده شامل متخصصان رشته مدیریت ورزشی که خود مربی و ناجی شنا بودند، مدیران باسابقه استخرها، ورزشکاران باسابقه و عضو تیم های ملی و باشگاهی، و مدیران و مسیولین فدراسیون شنای جمهوری اسلامی ایران بودند. روش نمونه گیری هدفمند بود. در بخش پیمایش، کاربران مجموعه های شنای شهر تهران به عنوان پایتخت ایران (100000≤N) مورد توجه قرار گرفتند که حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان 384 نفر تعیین شد و برای دست یابی به افراد نمونه تحقیق از روش نمونه گیری خوشه ای مرحله ای استفاده شد. ابزار اندازه گیری، پرسشنامه نیمه ساختار یافته برای بخش کیفی و پرسشنامه محقق ساخته برای بخش کمی بود که پس از اطمینان از روایی و پایایی مورد استفاده قرار گرفت. به منظور تحلیل داده ها، در بخش کیفی، از روش تحلیل تماتیک ولکات و در روش کمی آزمون های مقایسه تک گروهی، بین گروهی، تحلیل واریانس و آزمون رتبه بندی فریدمن استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که از نظر جامعه تحقیق وضعیت موجود رشته شنا در کشور نامطلوب است و دلایل آن، به وجود مشکلات اقتصادی، محدودیت های فرهنگی و قانونی، کمبود زیرساخت و منابع، مدیریت ناکارآمد در این رشته مربوط است. همچنین نتایج تحقیق نشان داد که راهکارهای همگانی سازی و توسعه رشته شنا در کشور عبارتنداز: برنامه ریزی اقتصادی، بهبود مدیریت منابع، مدیریت بازاریابی و ارتباطات، برنامه ریزی فراگیر عدالت محور. در بین عوامل توسعه و همگانی سازی رشته شنا در بین خبرگان، مهمترین راهکار، توجه به عوامل مدیریتی معرفی شد؛ در حالی که از نظر کاربران مهم ترین راهکار توسعه و همگانی سازی ورزش شنا در کشور عامل اقتصاد است.
    کلیدواژگان: چالش، توسعه، مشتری، شنا
  • حسن ادریسی، سید احسان امیرحسینی*، مهرزاد حمیدی صفحات 69-81
    هدف از پژوهش حاضر مدل سازی ارتباط انگیزه ها و موانع مشارکت با سطوح روانی ورزشکاران و درگیری رفتاری آنان در ورزش معلولین کشور بود.جامعه آماری این پژوهش شامل تمامی ورزشکاران معلول فدراسیون جانبازان و معلولین (ورزشکاران معلول در تیم ملی) که تعداد آنها بالغ بر 1000 نفر می باشد که از این تعداد 700 نفر آنها مرد و 300 نفر آنها زن می باشند به منظور انتخاب گروه نمونه، با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده  بر اساس جدول مورگان تعداد 278 نفر انتخاب می شوند. نمونه مورد بررسی از طریق پرسشنامه پژوهشگر ساخته روابط روانی (روانشناسی رابطه، انگیزه های ورزش، موانع و دخالت) مورد سنجش قرار گرفتند. داده های گردآوری شده در دو سطح مورد تجزیه و تحلیل (آمار توصیفی و آمار استنباطی) قرار گرفت. در این پژوهش، جهت آزمون فرضیات تحقیق از تکنیک مدل سازی معادلات ساختاری بر مبنای حداقل مجذورات جزیی و نرم افزار اسمارت پی.ال.اس استفاده شده است. یافته ها نشان داد که  عوامل انگیزشی بر پیوستار روانی تاثیر مثبت معناداری دارد. موانع ورزش معلولین بر پیوستار روانی تاثیر معکوس معناداری دارد. پیوستار روانی بر درگیری رفتاری تاثیر مثبت، مستقیم و معناداری دارد. نقش انگیزه ها بر درگیری رفتاری از طریق متغیر میانجی پیوستار روانی، مثبت و معنادار است. نقش موانع بر درگیری رفتاری از طریق متغیر میانجی پیوستار روانی، معکوس و معنادار است. مقدار شاخص برازش کلی مدل مطلوب به دست آمده است که نشان از برازش کلی قوی مدل پژوهش دارد.
    کلیدواژگان: سطوح روانی، انگیزه ها، موانع، درگیری رفتاری، مدل پیوستار روانی، ورزشکاران معلول
  • سید میرشاد ماجدی، محمد حامی*، وحید شجاعی صفحات 83-91
    هدف پژوهش حاضر، شناسایی و رتبه بندی عوامل موفقیت مدیران باشگاه های لیگ برتر فوتبال در ایران بود. روش پژوهش توصیفی- پیمایشی و به لحاظ هدف کاربردی است که جامعه آماری آن را اعضای هیات علمی مدیریت ورزشی، کارشناسان و خبره گان باشگاه های فوتبال و فدراسیون فوتبال تشکیل می دهند و که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده، تعداد 105 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. به منظور گردآوری اطلاعات از منابع کتابخانه و پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. که پس از تایید روایی آن توسط دوازده نفر از استادان مدیریت ورزشی، پایای از طریق آلفای کرونباخ (893/0). پرسشنامه بین افراد نمونه توزیع گردید. داده ها با استفاده از آمار توصیفی (فراوانی، درصد، میانگین و انحراف معیار) بررسی شدند و در بخش آمار استنباطی از روش TOPSIS برای ارزیابی عوامل موفقیت مدیران و از روش AHP برای محاسبه وزن یا ضریب اهمیت شاخص هر یک از عوامل موفقیت مدیران باشگاهی استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد که در بین عوامل فردی، عدالت در رفتار با وزن 178/0 در اولویت اول و نظارت و کنترل با وزن 80/0 در اولویت آخر، در بین عوامل سازمانی، ثبات مدیریت با وزن 234/0در اولویت اول و چشم انداز مشترک با وزن 98/0 در اولویت آخر، و در بین عوامل برون سازمانی کانون هواداران با وزن 213/0 در اولویت اول و مزیت رقابتی با وزن 97/0 در اولویت آخر قرار گرفت.
    کلیدواژگان: موفقیت، مدیران، باشگاه های لیگ برتر فوتیال
  • احمد نظری ترشیزی، مهدی طالب پور*، رضا حیدری، محمدرضا یوسفی صفحات 93-109
    تحقیق حاضر با هدف طرح ریزی برنامه راهبردی گردشگری ورزشی مشهد با استفاده از مدل ترکیبی فیلیپس انجام شد. روش ترکیبی مدل فیلیپس یک مدل برنامه ریزی استراتژیک است. بدین صورت که در ابتدا هر واحد اهداف بلندمدت خود را بیان می کند و سپس استراتژی های لازم جهت رسیدن به اهداف را مشخص می کند. در نهایت قبل از اجرای این استراتژی ها در مواجهه با عوامل داخلی و خارجی ارزیابی می گردند و در صورت تطابق، برنامه ریزی برای آنها انجام می شود و در غیر این صورت حذف یا اصلاح می گردند. روش تحقیق آمیخته بود که در حوزه مدیریت راهبردی، از نوع مطالعات راهبردی بود. گردآوری داده ها برای تعیین اهداف تحقیق به صورت مطالعه اسناد و مقالات در زمینه گردشگری و برای تعیین استراتژی ها، روندها، توان ها و امکانات گردشگری مشهد توسط مصاحبه با مدیران گردشگری، متخصصان حوزه مدیریت ورزشی و مدیران خبره سازمان های ورزشی بود. بعد از تعیین موارد مذکور پرسشنامه ماتریس گونه در اختیار خبرگان قرار گرفت و پس از جمع آوری، 6 استراتژی به دلیل روندهای محیطی و 4 استراتژی به دلیل توانایی های داخلی حذف شدند. همچنین اثر روندها و امکانات بر روی استراتژی ها رتبه بندی شد. در نهایت مدل تحقیق شامل 5 هدف اصلی، 11 زیر هدف و 14 استراتژی بود که برنامه ریزی باید بر طبق آنها انجام شود. در یک نتیجه گیری کلی باید بیان کرد مشهد دارای توان ها و قابلیت های فراوانی است که امکان برنامه ریزی راهبردی برای توسعه گردشگری ورزشی آن وجود دارد اما باید به طور گسترده به آن پرداخته شود.
    کلیدواژگان: برنامه ریزی راهبردی، گردشگری ورزشی، مشهد، مدل ترکیبی فیلیپس
  • محمد مهدی فروردین، مسعود نادریان*، اصغر نیک سرشت، حسین دست برحق صفحات 111-125

    هدف اصلی این پژوهش ارایه الگوی توسعه موفقیت مربیان فوتبال با استفاده از تیوری داده بنیاد (موردمطالعه: باشگاه های فوتبال در لیگ دسته یک)می باشد. پژوهش حاضر بر اساس هدف از نوع تحقیقات بنیادی است و برحسب گردآوری اطلاعات اکتشافی و با استفاده از روش نظریه داده بنیاد انجام شده است. ابزار گردآوری داده ها مصاحبه نیمه ساختاریافته بود. جامعه آماری متشکل از مربیان، مدیران باشگاه ها، ورزشکاران باسابقه و مطرح شاغل در تیم های لیگ یک و اعضای هییت علمی دانشگاه ها بود، از روش نمونه گیری هدفمند با تکنیک گلوله برفی استفاده شده است. داده های جمع آوری شده با استفاده از کدگذاری باز، محوری و انتخابی، تجزیه وتحلیل شدند و الگوی نهایی استخراج گردید. بر اساس نتایج و پس از دسته بندی نهایی مفاهیم تعداد 28 مقوله فرعی به دست آمد که در 6 مقوله ی اصلی جایگذاری شدند. بر اساس پارادیم شش گانه موفقیت مربیان در پیشایندهای موفقیت مربیان، بستر و امکانات، بازدارنده ها ، استراتژی های کاربردی و پیامدهای موفقیت مربیان جمع بندی شده است.

    کلیدواژگان: موفقیت مربیان، تئوری داده بنیاد، مهارت تاکتیکی، مهارت فنی
  • فاطمه رئوفیان*، سید محمدعلی میرحسینی، احمد ترکفر صفحات 127-139

    پژوهش حاضر با هدف الگوی ارتباطی توسعه تکریم ارباب رجوع در وزارت ورزش و جوانان طراحی و اجرا گردید. روش پژوهش حاضر آمیخته (کیفی-کمی) بود. جامعه ی آماری پژوهش شامل نخبگان در حوزه ی پژوهش بودند که بدین منظور تعداد 14 نفر بر حسب روش نمونه گیری هدفمند به عنوان نمونه ی پژوهش مشخص گردیدند. ابزار گردآوری پژوهش شامل پرسشنامه ی محقق ساخته و مصاحبه ی نیمه ساختاریافته بود. روایی پرسشنامه با توجه به نظر خبرگان مورد بررسی قرار گرفت. همچنین پایایی این پرسشنامه با استفاده از روش محاسبه ی آلفای کرونباخ مورد بررسی قرار گرفت (85/0= α). در قسمت تجزیه و تحلیل کمی پژوهش، از روش دیمتل استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که 7 عامل کلی به عنوان عوامل زیرساخت های فنی، توانمندی کارکنان و مدیران، قوانین و مقررات سازمانی، انگیزش، عوامل فرهنگی، جنبه های حمایتی و جنبه های سازمانی به عنوان عوامل موثر بر توسعه ی تکریم ارباب رجوع در وزارت ورزش و جوانان شناسایی گردید. با توجه به نتایج مشخص گردید که جنبه های حمایتی (478/1= اثر شبکه) و عوامل فرهنگی (893/0= اثرشبکه) به عنوان عوامل علی و عوامل توانمندی مدیران و کارکنان (139/0- = اثرشبکه)، زیرساخت های فنی (142/0- = اثرشبکه)، قوانین و مقررات (169/0= اثرشبکه)، انگیزش (888/0-= اثرشبکه) و جنبه های سازمانی (033/1-= اثرشبکه) به عنوان عوامل معلولی مشخص گردید.

    کلیدواژگان: تکریم ارباب رجوع، مشتری، مراجعه کننده، خدمات، مشتری مداری
  • ارسلان چولکی، شهاب بهرامی*، حبیب هنری، رضا شجیع صفحات 141-154

    انتخاب مدیران شایسته در سازمان ها همواره از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده است. چراکه شایستگی مدیران می تواند در توسعه جوامع نقش مهمی ایفاء کند. بنابراین، این پژوهش کیفی باهدف طراحی مدلی بومی برای انتخاب روسای فدراسیون های ورزشی در کشور با اتکا به 23 مصاحبه با خبرگان در این رابطه انجام شد، همچنین از مدل سازی ساختاری - تفسیری برای سطح بندی و تعیین روابط بین شاخص ها مدل استفاده شده است. حاصل این مصاحبه ها، 13 شاخص اولیه بود. مدل پژوهش سه سطحی هستند، که سطح سوم شاخص تخصص لازم ورزشی متناسب با فدراسیون ورزشی، سطح دوم شامل ویژگی های شخصیتی، مهارت های ارتباطی و مهارت منابع انسانی و سطح اول عبارت اند از: محبوبیت و مقبولیت اجتماعی، رزومه مدیریتی در فدراسیون ورزشی، مهارت مدیریت سرمایه فکری، تعامل با رسانه، رفتار سیاسی، ویژگی های مدیریتی، مهارت برنامه ریزی، مهارت مدیریت مالی و مهارت فنون مذاکره و حل مسیله. از تحلیل میک - مک برای تشخیص نوع شاخص های مدل استفاده شد. نتایج تحلیل میک - مک نشان داد که بر این اساس معیار شاخص تخصص لازم ورزشی متناسب با فدراسیون ورزشی از نوع متغیرهای مستقل هستند. مابقی معیارها از نوع رابط هستند.

    کلیدواژگان: شایسته سالاری، فدراسیون های ورزشی، مدیران شایسته، ورزش
  • الهام سعیدی، مهدی کهندل*، علی زارعی، عباس خدایاری صفحات 155-167
    در عرصه تجارت بسیاری از تولید کنندگان برای تولید محصول های خود تلاش می کنند. با توجه به این موضوع، هدف از این پژوهش تعیین تاثیر مدل ذهنی بر نوآوری باز در بخش تولیدی صنعت ورزش ایران با نقش میانجی مدیریت استعداد می باشد. روش پژوهش همبستگی به شیوه معادلات ساختاری، بر اساس زمان حال نگر، از نظر هدف کاربردی، و به لحاظ جمع آوری اطلاعات میدانی می باشد. جامعه آماری شامل مدیران شرکت های تولیدکننده لوازم ورزشی ایران بنا بر آمار اعلام شده از طریق سایت رسمی وزارت صنعت، معدن و تجارت کشور 255 نفر (236 نفر مرد و 19 نفر زن) می باشند. نمونه آماری به روش کل شمار انتخاب شد. ابزار اندازه گیری از سه پرسشنامه مدل ذهنی سعیدی (1399)، مدیریت استعداد فیلپس و روپر (2009) و نوآوری باز رانگوس و درنوسک (2013) استفاده شد. نتایج معادلات ساختاری نشان داد که مدل ذهنی بر نوآوری باز در بخش تولیدی صنعت ورزش ایران با نقش میانجی مدیریت استعداد تاثیر دارد. بنابراین مدیران با استفاده از مدل ذهنی و مدیریت استعداد به نوآوری باز دست پیدا می کنند. لذا پیشنهاد می شود که مدیران شرکت های ورزشی در اجرای تولید محصول های ورزشی بتوانند از مدیریت استعداد برای کارکنان خود استفاده بهینه کنند، تا با کمک مدل ذهنی مناسب و توانا به نوآوری باز دست پیدا کنند.
    کلیدواژگان: بخش تولیدی، صنعت ورزش، مدل ذهنی، مدیریت استعداد، نوآوری باز
  • سجاد سروش*، سید نصرالله سجادی، ابراهیم علی دوست قهفرخی صفحات 169-186
    هدف

    هدف اصلی این پژوهش، طراحی مدل پارادایمی جهانی شدن برند لیگ برتر فوتبال ایران بود.

    روش شناسی

    برای دستیابی به هدف تعیین شده مطالعه کیفی با استفاده از انجام مصاحبه های عمیق با نخبگان این موضوع مورد استفاده قرار گرفت. انجام مصاحبه ها به صورت هدفمند و به شیوه گلوله برفی ادامه یافت و در نهایت 20 نفر (18 نفر ایرانی و 2 نفر خارجی) مورد مصاحبه قرار گرفتند. سرانجام، داده های حاصل از مصاحبه ها به روش داده بنیاد و از طریق سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    در مرحله کدگذاری باز نتایج حاصل از نشان های شناسایی شده و با تحلیل بیشتر یافته های حاصل از کدگذاری باز در 6 مقوله اصلی در پارادایم کدگذاری محوری جایگزین شدند. این مقوله ها شامل: شرایط علی، شرایط زمینه ای، شرایط مداخله گر، پدیده محوری، راهبردها و پیامدها بودند.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های پژوهش، ضروری است مدیران و دست اندرکاران فوتبال کشور با همسویی نگرشی- رفتاری، بستر-سازی لازم جهت حرکت در مسیر جهانی شدن را فراهم آورند.

    کلیدواژگان: جهانی شدن، بازاریابی جهانی، برند، لیگ برتر فوتبال ایران
|
  • Sara Kazemi, Bahram Yousefi *, Saeed Sadeghi Boroujerdi Pages 1-16

    The purpose of this study is to investigate the effect of the components of the quality of work life on career plateau and organizational indifference of the staff of the National Olympic Committee of the Islamic Republic of Iran. The method of this research is descriptive - correlation. The statistical population of the study was the official staff of the National Olympic Committee, which returned 88 analytical questionnaires. The tools used in this research were Walton standard quality of work quality questionnaire (1973), Dannyfard and et al, Organizational indifference (2006) and Donald Alfred (2008) Organizational Plateau Questionnaire. Their reliability was 0.87, and 0.75 respectively. For formal and content validity, experts were used and for construct validity the confirmatory factor used. To analyze the data and fit the model, Structural Equation Modeling was used using PLS Smart software. Findings show that the components of quality of work life include: fair compensation, human resource development, social dependence and overall living space has a negative and significant effect on the organizational indifference But the variables of working conditions, and development opportunities, social cohesion, and legality has no meaningful relation to the organizational indifference. Also, components of fair compensation and legality have a negative and significant effect on career plateau. In other words, as much as the two components increase, the level of career plateau among employees is reduced. There is no significant effect among other components. Regarding the results, it is suggested that organizations by improving the plans of the quality of work life provide the conditions for the reduction of the organizational indifference and career plateau of employees in the organization.

    Keywords: career plateau, Indifference organization, quality of work life, stafe
  • Shamsodin Rezaee *, Amir Monazami, Heersh Khalid Ameen Pages 17-35

    The present study intended to designing strategies for the futsal development in Iraq's Sulaimaniyah Province based on the SWOT analysis and QSPM model. This research is descriptive-analytical and functional. The statistical population of study included professors of the department of sport sciences, directors and experts of provincial and city football committees and the coaches and famous referees of the province, totally 53 people. To determine the sample, we used All the numbers sampling and the whole society was chosen as a sample (N = n). The authors have developed a questionnaire, as an instrument, based on exploratory study and rewriting similar foundations and studies. Validity of this instrument was confirmed by experts (content validity). The reliability of the instrument was also proved as suitable (Ra= 0.89). To analyze the data and the suitable strategies, friedman test, weighting method, and external and internal factors evaluation matrix and internal and external matrix (IE) were utilized. Data analysis led to identifying 8 strengths, 13 weaknesses, 8 opportunities, 5 threats and 21 strategies (7 SO strategies, 7 WO strategies, 4 ST strategies and 3 WT strategies). Also according to internal factors matrix (2.44) and external factors matrix (2.55), the strategic condition of the Iraqi Sulaimaniyah Futsal is in WO region. The results of SWOT analysis show that weaknesses overcome strengths and opportunities over threats, so conservative strategies(Improve internal weaknesses by exploiting existing opportunities) should be used. Keywords: Development Strategy, Sulaimaniyah Futsal, SWOT Analysis, Internal and External Factors.

    Keywords: Development Strategy, Sulaimaniyah Futsal, SWOT analysis, Internal, External Factors
  • Mansour Balavar *, Mir Hassan Sayed Ameri, Mehran Molavi Pages 37-49

    In recent years, various harmful and negative behaviors in the workplaces have attracted the attention of many researchers and theorists. One of these traumatic organizational behaviors that has been considered recently by researchers is undermining behaviors. The purpose of this study was to investigate the effect of social undermining on organizational agility with the mediating role of organizational justice ,the research method is applicable in terms of practical purpose and the method of data collection is descriptive and correlation type that was carried out by the field method. The statistical population of this study were 879 physical education teachers of West Azarbaijan Province, during 96-97 that 268 participants of them were selected using cluster sampling method as a statistical sample based on the Grejesse and Morgan table. The result of this research indicates significant effect of the inverse effect of social undermining on organizational agility, direct impact of organizational justice on organizational agility and also the inverse effect of social undermining on organizational justice. And also the indirect effect of social undermining on organizational agility through the mediating variable of organizational justice at confidence level is 95% and research hypotheses are confirmed.

    Keywords: organizational justice, Social Undermining, Organizational agility, physical education
  • Sara Keshkar *, Mohammad Hosein Ghorbani, Arefeh Ghanbari Firoozabadi Pages 51-68
    The purpose of this study was to identify and analyze the challenges for developing greater public access to swimming and its development strategies in Iran. The research method was a combination of qualitative and quantitative approaches. The population consisted of 16 participants, including experts in the field of sport management,, coaches and experienced safe guards, former athletes and members of national and club teams, managers of the Swimming Federation. Swimming pools in Tehran were considered as the research population (N≤100000). The sample size was 384 and cluster sampling method was used for choosing samples. In order to analyze the data, in the qualitative part, the thematic analysis method was used and for the quantitative part, the ANOVA, intergroup analysis, variance analysis and Friedman ranking test were used. The research results showed that the current status of the public accessing to swimming pools is not suitable and it’s related to the economic problems, cultural and legal constraints, lack of infrastructure and resources, inefficient management in this field. The results also showed that the public accessing and development strategies of swimming in Iran include economic planning, improvement of management resources, marketing and communication management, justice-based inclusive planning. According to the experts, the most important strategy for the development of swimming in Iran was paying more attention to managerial factors, while for the users, the most important strategy for developing and public access to swimming in the country was the economic factor.
    Keywords: public access, Challenge, Development, swimming
  • Hasan Edrisi, Seyad Ehsan Amir Hosseini *, Mehrzad Hamidi Pages 69-81
    The purpose of the present study was to model the relationship between motivation and participation barriers with athletes' psychological levels and their behavioral involvement in sport with disabilities. The statistical population of this study includes all disabled athletes of the Veterans and Disabled Federation (athletes with disabilities in the national team) with a total number of over 1000, of which 700 are male and 300 are female. Using a simple random sampling method based on Morgan table, 278 people are selected. The sample was assessed by a researcher-made questionnaire of psychological relationships (relationship psychology, exercise motivation, barriers, and intervention). The collected data were analyzed in two levels (descriptive and inferential statistics). In this study, structural equation modeling technique based on partial least squares and PLS software was used to test the research hypotheses. Findings showed that motivational factors had a significant positive effect on psychological attachment. Barriers to exercise have a significant negative effect on mental health. Psychological continuity has a positive, direct and significant effect on behavioral involvement. The role of motivations on behavioral involvement through the mediating variable of psychological continuum is positive and significant. The role of barriers on behavioral involvement through the mediating variable of psychological continuum is inverse and significant. The value of the general fit index of the desired model is obtained which indicates strong overall fit of the research model.
    Keywords: Psychological levels, motivations, barriers, Behavioral Involvement, Psychological Continuity Model
  • Seyed Mirshad Majedi, Mohammad Hami *, Vahid Shojaei Pages 83-91
    The purpose of this study was identifying and ranking success factors of club managers in Iran football Pro league. The method of study was a descriptive survey and practical in which the samples were composed of university teaching staff of Sports Management, experts and elites of Iran football clubs and football federation. 105 samples were chosen through simple random sampling. Data were gathered from library and a questionnaire developed by the researcher. Having the validity of the questionnaire approved by 12 university professors of Sports Management with reliability of Cronbach’s Alpha 0/893, the questionnaires were distributed among the samples. The collected data were analyzed through descriptive analysis (measures of central tendency, percentage, average and standard deviation) and method of TOPSIS was applied in the inferential method for the analysis of success factors of club managers. The method of AHP was used for calculation of weight or value index of every success factor of the club managers. The results demonstrated that among individual factors, fairness weighing 0/178 was placed in the first rank and supervision and control weighing 0/80 was placed in the last rank, among organizational factors, management stability weighing 0/234 was placed in the first rank and common perspective weighing 0/98 was placed in the last rank, and among extra organizational factors, fans club weighing 0/213 was placed in the first rank and competitive advantage weighing 0/97 was placed in the last rank.
    Keywords: success, Manager, Clubs, Football League
  • Ahmad Nazari Torshizi, Mehdi Talebpour *, Reza Heydari, Mohamadreza Yousefi Pages 93-109
    The purpose of this study was to design a strategic plan for sport tourism in Mashhad using a combined Philips model. The combined approach of the Philips model is a strategic planning model, in which each unit first expresses its long-term goals and then identifies the strategies needed to achieve the goals. Finally, before implementing these strategies, they are evaluated against internal and external factors and, if appropriate, planned for them and otherwise eliminated or modified. The research method was a kind of mixed research in the field of strategic management, which was a type of strategic studies. Data collection was done to determine the aims of the study by studying tourism documents and articles and to determine Mashhad's tourism strategies, trends, capabilities and facilities through interviews with tourism managers, sports management specialists and expert managers of sports organizations. After identifying the mentioned cases, the matrix questionnaire was provided to the experts and after collection, 6 strategies due to environmental trends and 4 strategies due to internal capabilities were eliminated. It also ranked the impact of trends and opportunities on strategies. Finally, the research model consisted of 5 main goals, 11 sub-goals, and 14 strategies to plan accordingly. In conclusion, it should be noted that Mashhad has many abilities and capabilities that can be strategically planned for the development of sport tourism, but it should be dealt with extensively.
    Keywords: Strategic planning, Sport tourism, Mashhad, Philips combined model
  • Mohammad Mehdi Farvardin, Masoud Naderian *, Asghar Nikseresht, Hosein Dastbarhagh Pages 111-125

    The main purpose of this study is to provide a model for developing the success of football coaches using the data foundation theory (Case study: football clubs in the first division league). The present study is based on the purpose of basic research and is based on the collection of exploratory information using the Foundation's data theory method. The statistical population consisted of coaches, club managers, veteran athletes working in League One teams, and university faculty members. The method of targeted sampling using the snowball technique was used. The collected data were analyzed and analyzed using open, central and selective coding and the final model was extracted. Based on the results and after the final classification of concepts, 28 sub-categories were obtained, which were placed in 6 main categories. Based on the Six-Partners Coach Success Paradigm, the prerequisites for coaching success, context and facilities, barriers, practical strategies and the consequences of coaching success are summarized.

    Keywords: : Coaching Success, Foundation Data Theory, Tactical Skills, Technical Skills
  • Fatemeh Raofian *, Sayed Mohamad Ali Mirhoseni, Ahmad Torkfar Pages 127-139

    The present study was designed and implemented with the aim of Communication model of client honoring development in the Ministry of Sport and Youth. The present research method was mixed (qualitative-quantitative). The statistical population of the study included elites in the field of research, for which purpose 14 people were identified as the research sample according to the purposeful sampling method. The research collection tools included a researcher-made questionnaire and a semi-structured interview. The validity of the questionnaire was examined according to the opinion of experts. The reliability of this questionnaire was also investigated using Alpha-Cronbach's calculation method (α = 0.85). All research data analysis process was performed in EXCEL software. The results showed that 7 general factors such as technical infrastructure factors, employee and manager capabilities, organizational rules and regulations, motivation, cultural factors, supportive aspects and organizational aspects as factors affecting the development of honoring the client in the Ministry of Sports and The youth were identified. According to the results, it was found that supportive aspects (network effect = 1.478) and cultural factors (network effect = 0.893) as causal factors and empowerment factors of managers and employees (network effect = -0.139), infrastructure Technical (-0.142 = network effect), rules and regulations (-0.169 = network effect), motivation (-0.888 = network effect) and organizational aspects (-1.033 = network effect) were identified as causal factors.

    Keywords: Honoring the client, Customer, Client, Services, Customer orientation
  • Arsalan Cholaki, Shahab Bahrami *, Habib Honari, Reza Shajei Pages 141-154

    The selection of qualified managers in organizations has always been of particular importance. Because the competence of managers can play an important role in the development of societies. Therefore, this qualitative research was conducted with the aim of designing a native model for selecting the presidents of sports federations in the country by relying on 23 interviews with experts in this regard. Also, structural-interpretive modeling was used to level and determine the relationship between model characteristics. The results of these interviews were 13 primary indicators. The research model is three-level, the third level of the necessary sports expertise index appropriate to the sports federation, the second level includes personality traits, communication skills and human resource skills and the first level are: popularity and social acceptance, management resume in sports federation, capital management skills. Thought, media interaction, political behavior, managerial characteristics, programming skills, financial management skills, and problem-solving skills. Mic-Mac analysis was used to identify the type of model characteristics. The results of Mic-Mac analysis showed that based on this, the criteria of the necessary sports expertise index in accordance with the sports federation are of the type of independent variables. The rest of the criteria are interface.

    Keywords: Meritocracy, sports federations, qualified managers, sports
  • Elham Saeedi, Mehdi Kohandel *, Ali Zarei, Abas Hkodayari Pages 155-167
    In business, many manufacturers are struggling to produce their own products. According to this issue, the purpose of this study is the effect of mental model on open innovation in the production sector of Iran's sports industry with the mediating role of talent management. The research method is descriptive-analytical, based on present time, in terms of practical purpose, and in terms of field In the field of trade, many manufacturers try to produce their products. According to this issue, the purpose of this study is to determine the effect of mental model on open innovation in the production sector of Iran's sports industry with the mediating role of talent management. The research method is correlation in the form of structural equations, based on the present tense, in terms of applied purpose, and in terms of collecting field information. The statistical population includes the managers of Iranian sports equipment manufacturers, according to the statistics announced through the official website of the Ministry of Industry, Mines and Trade of the country: 255 people (236 men and 19 women).The statistical sample was selected by total method. The measuring instruments were used from three questionnaires of Saeedi Mental Model (2020), Philips and Roper Talent Management (2009) and Open Innovation of Rangus and Drnovšek (2013). The results of structural equations showed that the mental model affects open innovation in the manufacturing sector of Iran's sports industry with the mediating role of talent management. So managers use open mindedness and talent management to achieve open innovation. Therefore, it is suggested that managers of sports companies in the production of sports products to be able to make optimal use of talent management for their employees, in order to achieve open innovation with the help of a suitable and capable mental model.
    Keywords: Manufacturing Sector, sports industry, Mental model, Talent management, Open innovation
  • Sajad Soroush *, Seyyed Nasrolah Sajjadi, Ebrahim Alidoust Ghahfarokhi Pages 169-186
    Objective

    The primary purpose of this research was to design a paradigmatic model of globalization of the Iranian Football Premier League Brand.

    Methodology

    In order to achieve the proposed goal and regarding the specialization of the research topic, a qualitative study was used using in-depth interviews with the elites of this topic. The interviews continued purposefully in the form of snowballs, and finally, 20 individuals (18 Iranians and 2 foreigners) were interviewed. Finally, the data from the interviews were analyzed using the Grounded theory with the aid of three stages of open, axial and selective coding paradigms.

    Results

    Reviewing and analyzing the data from the interviews, according to the causal conditions affecting the globalization of the Iranian Football Premier League Brand characterized 85 codes, which were placed in 47 general concepts in terms of their closeness to the subject. Then, by further examining the concepts obtained and combining them as well as finding preliminary relationships among the concepts in causal conditions, 21 final categories affecting the globalization of the country's Football Premier League brand were identified, which were classified into five major dimensions.Analyzing the interviews according to the contextual conditions, 110 distinctions, 60 general concepts and 27 final categories affecting the globalization of the country's Premier Football League brand were distinguished, respectively, which were classified into 5 major dimensions. In the following, the findings of the intervening conditions in this study were classified into 5 main dimensions and 29 categories. Also, the identified strategies are presented in 5 areas so that they cover the internal and external challenges of globalization of the country's Premier Football League brand. Finally, the identified outcomes of the strategies included: political, economic, legal, structural and socio-cultural development.

    Conclusion

    Based on the research finding regarding the positive outcomes for the globalization of the Iranian Football Premier League brand, it is necessary for managers and authorities of the country's football to provide a required opportunity to move on the path of globalization.

    Keywords: globalization, Global Marketing, Brand, Iranian Football Premier League