فهرست مطالب

Internal Medicine Today
Volume:27 Issue: 1, 2021

  • تاریخ انتشار: 1399/12/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فائزه پوریوسف، علی نویدیان، امید رفیع زاده قهدریجانی، فریبا یعقوبی نیا* صفحات 2-17
    اهداف

     آنژیوگرافی عروق قلبی روشی اضطراب آور برای بیماران است. به طوری که 80 درصد بیماران اضطراب قبل از آنژیوگرافی را بیان کرده اند. مطالعه حاضر با هدف مقایسه تاثیر واقعیت مجازی و تنفس ریتمیک بر اضطراب بیماران کاندید آنژیوگرافی عروق کرونر در بیمارستان علی ابن ابی طالب (ع) شهر زاهدان در سال 1398 انجام شد.

    مواد و روش ها

    این پژوهش از نوع کارآزمایی بالینی بود که در سال 1398 روی نود بیمار بستری در بخش مراقبت های قلبی بیمارستان علی ابن ابی طالب (ع) شهر زاهدان انجام شد. واحدهای پژوهش به صورت در دسترس انتخاب و به صورت تخصیص تصادفی در سه گروه واقعیت مجازی، تنفس ریتمیک و کنترل قرار گرفتند. میزان اضطراب قبل، نیم و یک ساعت بعد از مداخله با پرسش نامه اشپیل برگر اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 در سطح معنی داری 5/05 با استفاده از آزمون های آنالیز واریانس اندازه های تکراری و کای اسکویر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    میانگین و انحراف معیار اضطراب واحدهای پژوهش قبل از مداخله در گروه واقعیت مجازی، تنفس ریتمیک و کنترل به ترتیب 7/82±57/56، 6/49±57/10 و 6/74±56/33 بود. میانگین و انحراف معیار اضطراب واحدهای پژوهش یک ساعت پس از مداخله در گروه واقعیت مجازی 7/46±42/30، تنفس ریتمیک 6/14±47/46 و کنترل 6/47±55/93 بود. نتایج بین گروهی آزمون آنالیز واریانس اندازه های تکراری نشان داد کاهش میانگین اضطراب واحدهای پژوهش در طی مدت مداخله در سه گروه تفاوت معنی داری داشت (0/001˂P). این تفاوت مربوط به گروه کنترل با دو گروه واقعیت مجازی (0/001˂P) و گروه تنفس ریتمیک (0/004=P) است؛ به طوری که کاهش میانگین اضطراب واحدهای پژوهش در طی مدت مداخله در گروه واقعیت مجازی و تنفس ریتمیک به طور معنی داری بیشتر از گروه کنترل بود.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد واقعیت مجازی و تنفس ریتمیک منجر به کاهش اضطراب بیماران کاندید آنژیوگرافی می شود و کاربرد آن ها به عنوان روش هایی بدون تهاجم، ارزان، بدون عارضه و قابلیت اجرای آسان پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: آنژیوگرافی عروق کرونر، اضطراب، واقعیت مجازی، تنفس ریتمیک، انحراف فکر
  • رویا آزادی، حسن احدی*، حمیدرضا حاتمی صفحات 18-33
    اهداف

     سرطان پستان، شایع ترین سرطان در زنان و دارای بالاترین میزان مرگ ومیر در میان سرطان ها در بین زنان است. در همین راستا پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه بهزیستی روان شناختی و سرسختی روان شناختی با نقش میانجی گری حمایت اجتماعی در زنان مبتلا به سرطان پستان انجام شد.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر از نوع پژوهش های همبستگی مبتنی بر روش مدل یابی معادلات ساختاری بود. جامعه آماری پژوهش شامل زنان مبتلا به سرطان پستان در استان مازندران در سال 1397 بود. به این منظور نمونه ای شامل 236 بیمار مبتلا به سرطان پستان به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند، سپس مقیاس های بهزیستی روان شناختی ریف (RSPWB)، سرسختی روان شناختی (AHI) و حمایت اجتماعی برلین روی آنان اجرا شد. داده ها با استفاده از الگوی معادله ساختاری (SEM) تحلیل شدند.

    یافته ها :

    همبستگی بین متغیرهای بهزیستی روان شناختی و سرسختی روان شناختی با حمایت اجتماعی معنادار بود (001/P<0). شاخص های برازش حاکی از برازش مناسب با الگوی پیشنهادی بود (05/P<0). همچنین رابطه غیرمستقیم بین سرسختی روان شناختی و بهزیستی روان شناختی از طریق حمایت اجتماعی معنا دار بود (05/P<0).

    نتیجه گیری

    با توجه به اهمیت حفظ و ارتقای کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان پستان، بررسی میزان سرسختی روانی و حمایت اجتماعی با بهزیستی روان شناختی و مداخله جهت افزایش سلامت روانی این بیماران جهت بهبودی و سازگاری با بیماری توصیه می شود.

    کلیدواژگان: بهزیستی روان شناختی، سرسختی روان شناختی، حمایت اجتماعی، سرطان پستان
  • صالح باقری کاخکی، مهدی بصیری مقدم، لیلا صادق مقدم* صفحات 34-47
    اهداف

     ناتوانی، استقلال افراد سالمند و کیفیت زندگی آنان را کاهش و وابستگی آن ها را افزایش می دهد و باعث نیازمندی فرد سالمند به حمایت های روزافزون، افزایش پذیرش در خانه سالمندان و مرگ زودرس می شود. هدف این پژوهش؛ تعیین میزان ناتوانی و عوامل موثر بر آن در سالمندان شهر گناباد بود.

    مواد و روش ها

    این مطالعه به صورت توصیفی تحلیلی (از نوع مقطعی) و به روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی روی 470 نفر از سالمندان 60 سال و بالاتر ساکن شهر گناباد انجام شد. ابزار جمع آوری داده ها شامل پرسش نامه مشخصات جمعیت شناختی و پرسش نامه استاندارد شده سازمان جهانی بهداشت برای بررسی ناتوانی درسالمندان بود. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از نرم افزارSPSS نسخه 14/5 و آزمون کای اسکویر و رگرسیون لجستیک رتبه ای تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی داری کمتر از 0/05 در نظر گرفته شد.

    یافته ها

     35/6 درصد سالمندان دارای ناتوانی خیلی کم، 40/6 درصد کم، 15/2 متوسط و 8/6 درصد دارای ناتوانی شدید بودند. سن (0/001>P)، جنس (0/03=P)، سطح سواد (0/001>P)، و سابقه بیماری زمینه ای (0/001>P) پیش بینی کننده های معنی دار ناتوانی سالمندان بودند.

    نتیجه گیری

    بین ناتوانی و افزایش سطوح آن با سالمند شدن فرد ارتباط وجود دارد ، با توجه به افزایش جمعیت سالمندان، لزوم اهمیت به سلامت، کاهش ناتوانی ها و ارتقای کیفیت زندگی آنان برای حفظ زندگی مستقل و عدم وابستگی، ضروری است.

    کلیدواژگان: ناتوانی، سالمند، عوامل مرتبط، گناباد
  • محمدحسین بهشتی، مجتبی امکانی، امین زمانی، اکرم تبریزی، مصطفی جعفری* صفحات 48-61
    اهداف

     سوانح و حوادث جزء علل اصلی بستری شدن و مرگ به شمار می روند. این مطالعه به بررسی شیوع و علل انواع حوادث ثبت شده در مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی شهرستان گناباد در سال 1397 با استفاده از نمودار پارتو پرداخته است.

    مواد و روش ها

    این پژوهش یک مطالعه مقطعی توصیفی است و در آن اطلاعات مربوط به 12281 حادثه ثبت شده در سال 1397 بررسی شد و متغیر های مورد نیاز از قبیل تعداد حادثه، علل حادثه، سن، جنس و زمان حادثه به تفکیک حوادث مرتبط با حمل و نقل و حوادث غیرمرتبط با حمل و نقل جمع آوری شد و درنهایت با استفاده از نمودار پارتو و به کمک نرم افزار مینی تب نسخه 16، SPSS نسخه 18 و 2010 EXCEL مورد آنالیز قرار گرفت.

    یافته ها

    با توجه به نتایج، بالاترین نرخ حوادث مربوط به سقوط (542 مورد،46 درصد) و کمترین آن مربوط به حوادث سوختگی شیمیایی و سوختگی الکتریکی با یک مورد حادثه است. بیشترین شکایت افراد مراجعه کننده مربوط به تصادف است (15/5 درصد). در مطالعه حاضر نرخ حوادث جاده ای بیشتر از حوادث درون شهری است (به ترتیب 8142 "66 درصد" و 4208 مورد "34 درصد"). بیشترین میزان حوادث مربوط به موتور سیکلت (748مورد "47 درصد") و خودروی سبک (744 مورد "47 درصد") است و تعداد حوادث رخ داده در ماه شهریور و فروردین بیشتر است. بیشترین حوادث در سن 16 تا 20 سال و در افراد مذکر است.

    نتیجه گیری

    از آنجا که حوادث مربوط به سقوط و برخورد با نیروی مکانیکی بیشترین میزان شیوع را دارد، بایستی در جهت پیشگیری از این قبیل حوادث و بررسی علل ایجاد آن ها منابع مالی و انسانی بیشتری تخصیص یابد و با توجه به اینکه بیشترین شکایت افراد مراجعه کننده به مرکز فوریت پزشکی تصادف است و نرخ حوادث جاده ای بیشتر است، توسعه آگاهی مردم نسبت به رعایت اصول ایمنی در هنگام رانندگی و افزایش ضریب ایمنی جاده ها ضروری است.

    کلیدواژگان: نمودار پارتو، مرکز فوریت پزشکی، حوادث
  • مسعود باقری، کاظم نعمت الله زاده ماهانی، مریم پور امرالهی* صفحات 62-81
    اهداف

    وسواس فکری عملی یکی از مشکلات جدی سلامت روان شناختی بوده و سالانه هزینه های اقتصادی و اجتماعی هنگفتی را بر جامعه تحمیل می کند و علایم ناتوان کننده آن کارکرد میان فردی، شغل و زندگی فرد را مختل می کند. هدف پژوهش بررسی نقش میانجی ناگویی هیجانی در رابطه بین سبک های مقابله ای و ویژگی های شخصیتی با وسواس فکری عملی بود.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش، توصیفی و از نوع مدل یابی معادلات ساختاری بود. جامعه پژوهش تمامی بیماران مبتلا به وسواس فکری عملی مراجعه کننده به کلینیک های روان پزشکی شهر کرمان در سال 1397-1398 بودند که از میان آن ها دویست نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسش نامه سبک های مقابله ای لازاروس و فولکمن (1984)، پرسش نامه شخصیتی پنج عاملی نیو کاستا و مک کری (1985)، پرسش نامه ناگویی هیجانی تورنتو باگبی، پارکر و تیلور (1994) و پرسش نامه وسواس فکری عملی مادسلی هاجسون و راچمان (1997) بود. تجزیه و تحلیل داده ها از طریق همبستگی پیرسون و رگرسیون سلسله مراتبی هم زمان و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 23 انجام گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که ویژگی های شخصیتی (به جز روان رنجورخویی) با ناگویی هیجانی (000/0>P؛ 0/523- = r) و وسواس فکری عملی (000/0>P؛ 0/253- = r) رابطه منفی و معکوس دارد. همچنین ناگویی هیجانی با وسواس فکری عملی (000/0P؛ 0/045-=r) رابطه ندارد، اما سبک هیجان مدار با وسواس فکری عملی (0/005>P؛ 0/198=r) رابطه مثبت و مستقیم دارد. شاخص برازش داده حاکی از براش مناسب داده ها با الگوی پیشنهادی بود (0/05>P).

    نتیجه گیری

    ناگویی هیجانی به عنوان میانجی گر در رابطه بین سبک های مقابله ای و ویژگی های شخصیتی با وسواس فکری عملی، نقش مهمی در بهبود سلامت روان بیماران وسواسی دارد.

    کلیدواژگان: ناگویی هیجانی، مقابله، شخصیت، وسواس
  • سمیرا حسن پور سلیمانی، آسیه عباسی دلوئی*، احمد عبدی، شیرین زیلایی بوری صفحات 82-97
    اهداف

     دیابت نوع 2 یک بیماری در حال رشد و یک خطر مهم برای ابتلا به بیماری عروق کوچک و بزرگ است. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر شش هفته تمرین هوازی بر بیان ژن HMGB1 بافت آیورت موش های دیابتی بود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی چهل سر موش صحرایی نر (هشت هفته ای) به طور تصادفی انتخاب و پس از آشنایی با پروتکل تمرین به چهار گروه تقسیم شدند (ده سر در هر گروه): 1. کنترل سالم؛ 2. کنترل دیابت؛ 3. تمرین دیابت؛ 4. تمرین سالم. ابتدا مدل دیابت القا شد سپس در گروه تمرینی پنج روز دویدن روی تریدمیل به مدت شش هفته اجرا شد. پس از دوازده تا چهارده ساعت ناشتایی و 72 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین، نمونه گیری از بافت آیورت جهت تجزیه و تحلیل HMGB1 با تکنیکPCR Real Time انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه انجام شد. در صورت مشاهده تفاوت معنی دار از آزمون تعقیبی توکی جهت تعیین محل اختلاف بین گروهی استفاده شد (0/05> P). 

    یافته ها

    القای دیابت منجر به افزایش معنی دار بیان ژن HMGB1 در بافت آیورت موش ها شد (P=0/001) که انجام تمرین هوازی سبب کاهش معنی دار این ژن شد (P=0/003). همچنین انجام تمرین هوازی در موش های سالم نیز مقادیر بیان ژن HMGB1 بافت آیورت را کاهش داد (P=0/000). 

    نتیجه گیری

    تمرین هوازی ممکن است با کاهش بیان ژن HMGB1 در بافت آیورت موش های صحرایی دیابتی اثر محافظتی داشته باشد و می تواند به عنوان یک روش غیردارویی موثر برای بهبود التهاب ناشی از دیابت و جلوگیری از اختلالات عروقی مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: دیابت، تمرین منظم هوازی، پیروپتوزیس، بیان ژن HMGB1
  • مژده خواجه لندی*، لطفعلی بلبلی، سایه بلبل، بهزاد ذبیحی صفحات 93-113
    اهداف

     هموستاز و سطوح آدیپوکاین های بدن تحت تاثیر فعالیت بدنی و اضافه وزن قرار گرفته، بدین ترتیب دستخوش تغییراتی می شوند. از این رو هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر یک دوره تمرین ورزشی پیلاتس بر سطوح سرمی رزیستین، ویسفاتین، و کمرین زنان دارای اضافه وزن بود.

    مواد و روش ها

    در مطالعه نیمه تجربی حاضر، 28 زن دارای اضافه وزن داوطلبانه شرکت کردند و به طور تصادفی به دو گروه چهارده نفره (آزمایش و کنترل) تقسیم شدند. برنامه تمرینی پیلاتس به مدت هشت هفته (سه جلسه در هفته) در باشگاه ورزشی اهواز به اجرا درآمد. در این مدت اعضای گروه کنترل هیچ گونه فعالیت ورزشی نداشتند. نمونه های خونی قبل و 48 ساعت پس از هفته هشتم تمرین بعد از 14-12 ساعت ناشتا بودن طی دو مرحله برای اندازه گیری سطوح سرمی رزیستین، ویسفاتین و کمرین از گروه های مورد مطالعه گرفته شد. از آزمون آماری تی وابسته جهت بررسی تغییرات درون گروهی متغیرها و از آزمون تحلیل کوواریانس جهت بررسی تغییرات بین گروه های تحقیق استفاده شد. مقادیر به وسیله نرم افزار SPSS نسخه 23 با سطح معناداری کوچک تر از 0/05 آنالیز شدند.

    یافته ها

     نتایج تحقیق نشان داد که پس از یک دوره تمرین پیلاتس در گروه تمرین میزان تغییرات سطوح سرمی رزیستین (0/001=P) ویسفاتین (0/045=P) و کمرین (0/009=P) کاهش معناداری نسبت به قبل از تمرین داشتند. همچنین در مقایسه بین گروهی نیز میزان تغییرات سطوح سرمی رزیستین (0/005=P) ویسفاتین (0/034=P) و کمرین (0/025=P) نسبت به گروه کنترل کاهش معناداری داشتند.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج این گونه به نظر می رسد که تمرین ورزشی پیلاتس یک عامل تحریکی کافی برای کاهش رزیستین، ویسفاتین و کمرین در زنان دارای اضافه وزن است و می تواند به عنوان یک برنامه تمرینی مناسب جهت کنترل سلامت و وضعیت فیزیولوژیک در زنان دارای اضافه وزن مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: ورزش، رزیستین، ویسفاتین، کمرین، اضافه وزن
  • حسینعلی ابراهیمی میمند، قاسم عسکری زاده، مسعود باقری، مریم عرب نژاد* صفحات 114-129
    اهداف

    استرس یکی از عوامل اصلی است که در آغاز، تشدید و عود بیماری مالتیپل اسکلروزیس نقش دارد، فعال شدن بیماری هزینه های قابل توجهی برای فرد و جامعه دارد. در این راستا هدف از مطالعه حاضر بررسی نقش هوش معنوی، حس انسجام و انعطاف پذیری شناختی (منابع درونی) در پیش بینی استرس ادراک شده بیماران مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس بود.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش حاضر توصیفی و از نوع همبستگی بود و 156 نفر از افراد مبتلا به بیماری مالتیپل اسکلروزیس به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. شرکت کنندگان مقیاس هوش معنوی، حس انسجام، استرس ادراک شده و پرسش نامه انعطاف پذیری شناختی را کامل کردند. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی و استنباطی (رگرسیون گام به گام) و نرم افزار SPSS نسخه 24 استفاده شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که از بین مولفه های هوش معنوی، آگاهی متعالی؛ از بین مولفه های حس انسجام، معنی دار بودن و از بین مولفه های انعطاف پذیری شناختی، کنترل پذیر بودن و جایگزین ها استرس ادراک شده را پیش بینی می کند. 

    نتیجه گیری

    بر مبنای نتایج، به نظر می رسد که در برنامه مدیریت استرس، آموزش منابع درونی مقابله می تواند به کاهش استرس ادراک شده کمک کند.

    کلیدواژگان: مالتیپل اسکلروزیس، هوش معنوی، انعطاف پذیری شناختی، حس انسجام، استرس ادراک شده
|
  • Faezeh Pouryousef, Ali Navidian, Omid Rafizadeh Ghahdarijani, Fariba Yaghoubinia* Pages 2-17
    Aims

     Coronary angiography is a stressful procedure for patients, and about 80% of the patients have expressed their anxiety before angiography. The current study aimed to compare the effects of virtual reality and rhythmic breathing on the anxiety of patients undergoing coronary angiography at the hospital of Ali-Ibne Abitaleb in Zahedan City, Iran, in 2019.

    Methods & Materials:

     This clinical trial study was performed on 90 patients hospitalized in the Cardiac Care Unit of Ali-Ebne Abitaleb Hospital in Zahedan in 2019. The study subjects were selected by convenience sampling method and randomly assigned into three groups: virtual reality, rhythmic breathing, and control. Anxiety was measured before, half an hour, and one hour after the intervention by Spielberger questionnaire. The obtained data were analyzed in SPSS v. 16. Data analysis was performed by repeated measures ANOVA and the Chi-square tests at a significant level of 0.05.

    Findings

     The Mean±SD scores of the anxiety of the research samples before the intervention in the virtual reality, rhythmic breathing, and control group were 57.56±7.82, 57.10±6.49, and 56.33±6.74, respectively. The Mean±SD scores of the anxiety of the research samples 1 hour after the intervention in the virtual reality, rhythmic breathing, and control group were 42.30±7.46, 47.46±6.14, and 55.93±6.47, respectively. The repeated measures ANOVA showed a significant difference between the anxiety in the three groups during the intervention (P˂0.001). This difference was between the control group with the virtual reality group (P˂0.001) and the rhythmic breathing group (P=0.004). Thus, reducing the research samples’ anxiety during the intervention was significantly more in the virtual reality and rhythmic breathing group than the control group.

    Conclusion

     The results showed that virtual reality and rhythmic breathing lead to reduced anxiety in patients undergoing angiography. The application of these methods is suggested as they are non-invasive, inexpensive, without complications, and easy to implement.

    Keywords: Coronary angiography, Anxiety, Virtual reality, Rhythmic breathing, Distraction
  • Roya Azadi, Hassan Ahadi*, HamidReza Hatami Pages 18-33
    Aims

     Breast cancer is the most common cancer in women and the first cause of cancer death. This study aims to determine the relationship between psychological wellbeing and psychological hardiness with the mediating role of social support in women with breast cancer.

    Methods & Materials :

    This research was a correlation study based on Structural Equation Modeling (SEM). The study population consisted of women with breast cancer living in Mazandaran Province, Iran, in 2017. For this study, a sample of 236 patients with breast cancer was selected by the random sampling method. Then, Ryff psychological welfare questionnaire, Ahvaz hardiness inventory, and Berlin social support scales were administered to them. The obtained data were analyzed using the SEM.

    Findings

     The correlation between variables of psychological wellbeing and psychological hardiness with social support was significant (P<0.001). Fit indices indicated an appropriate fit for the proposed model (P<0.05). There was also a significant relationship between psychological hardiness and psychological wellbeing through social support (P<0.05).

    Conclusion

     Considering the importance of preserving and improving the quality of life of patients with breast cancer, the evaluation of psychological hardiness, and social support with psychological wellbeing, and proper intervention to improve the mental health of these patients, is recommended.

    Keywords: Psychological wellbeing, Psychological hardiness, Social support, Breast cancer
  • Saleh Baghery Kakhki, Mehdi Basiri Moghadam, Leila Sadeghmoghadam* Pages 34-47
    Aims

     Disability reduces the independence and quality of life in the elderlies and it increases their independence and causes increased need of support, more admittance in nursing homes and early death. The aim of this study was to examine the prevalence of disability and its relationship with the demographic characteristics.

    Methods & Materials:

     This cross-sectional (descriptive-analytical) study was performed on 470 elderly people aged 60 and over living in Gonabad by random stratified sampling. Data collection tools included a demographic profile questionnaire and a standardized questionnaire from the WHO to assess disability in the elderly. The data collected were analyzed using SPSS software version 14.5 and the Kai Scoyer test and ranked logistic regression. Significant levels of less than 0.05 were considered

    Findings

     35.6% of the elderly had very low disability, 40.6% had low disability, 15.2% had moderate disability and 8.6% had severe disability. Age (P<0.001), sex (P=0.03), literacy level (P<0.001), and background history (P<0.001) were significant predictors of elderly disability

    Conclusion

     There is a relationship between disability and its level with aging. According to the growth in elderly’s population, paying attention to health and reducing disability and promoting their life’s quality is necessary.

    Keywords: Disability, Older adults, Risk factors, Ganabad
  • MohammadHossein Beheshti, Mojtaba Amkani, Amin Zamani, Akram Tabrizi, Mostafa Jafari* Pages 48-61
    Aims

     Accidents are the leading causes of hospitalization and death. This study investigates the prevalence and causes of accidents recorded in Gonabad City emergency hospital service using the Pareto chart from 2016 to 2018.

    Methods & Materials: 

    This descriptive and analytic study reviewed about 12281 emergencies recorded during 2016-2018, and the key variables such as the number of incidents, causes of incidents, age, gender, and time of incidents were collected for transport and non-transport incidents. Data analysis was performed using a Pareto chart in Minitab v. 16, SPSS v. 18, and EXCEL 2010.

    Findings

     Based on the results, the highest rate of the incidents (542 cases) was related to falling and the lowest related to chemical and electrical burns with one case. Also, most complaints were related to accidents. In the present study, the rate of road accidents was higher than the street and urban accidents (8142 and 4208 cases, respectively). The most frequent accidents were related to motorcycles (748 cases) and then light vehicles (744 cases). The number of accidents that occurred in September and April is higher. Most male victims of accidents were between 16 and 20 years old.

    Conclusion

     Since incidents related to the fall and clash with the mechanical force have the highest prevalence, it is necessary to allocate more financial and human resources to prevent such accidents. Because most admissions to emergency hospital services are related to accidents, and the rate of road accidents is high, it is essential to investigate the causes of accidents. Then, it is possible to raise public awareness to respect the safety regulations while driving and increasing the quality of roads.

    Keywords: Pareto chart, Emergency hospital service, Accident
  • Masoud Bagheri, Kazem Nematollah Zadeh Mahani, Maryam Pour Amrollahi* Pages 62-81
    Aims

     Obsessive-Compulsive Disorder (OCD) is one of the severe psychological health problems imposing considerable social and economic costs on society. OCD debilitating symptoms can disrupt interpersonal relations, job performance, and life quality. The purpose of this study is to investigate the mediating role of alexithymia in the relationship between coping strategies and personality traits with OCD.

    Methods & Materials: 

    This is a descriptive correlational study. The study population consists of all people with OCD referred to psychiatric clinics in Kerman City, Iran, during 2018-2019. Of this population, 200 patients were selected using a convenience sampling method. Research instruments included the ways of coping questionnaire, NEO five-factor personality inventory, Toronto alexithymia scale, and Maudsley obsessive-compulsive test. The obtained data were analyzed using the Pearson correlation test and simultaneous and hierarchical regression in SPSS v. 23.

    Findings

     Personality traits had a negative significant correlation with alexithymia (r=0.523, P<0.000) and OCD (r=0.253, P<0.000). Alexithymia had a significant positive correlation with OCD (r=0.272, P<0.000). There was no correlation between problem-focused coping and alexithymia (r=-0.045, P<0.531). There was a positive correlation between emotion-focused coping and OCD (r=0.198, P<0.000). The fit indices indicated a good fit of the proposed model (P<0.005).

    Conclusion

     Alexithymia, as a mediator of the relationship between coping styles and personality traits with OCD, plays an essential role in improving the psychological health of people with OCD.

    Keywords: Alexithymia, Coping, Personality, Obsession
  • Samira Hassanpour Soleimani, Asiyeh Abbassi Daloii*, Ahmed Abdi, Sheerin Zilaei Bori Pages 82-97
    Aims

     Type 2 diabetes is a rising problem and a significant risk factor for small and large vessel disease. The present study aims to investigate the effect of a 6-week aerobic exercise program on High-mobility Group Box 1 (HMGB1) gene expression in aortic tissue of diabetic rats.

    Methods & Materials:

     In this experimental study, 40 male rats aged 8 weeks were randomly selected. Once familiarized with the exercise protocol, they were divided into four groups of healthy-control (n=10), diabetic-control (n=10), healthy-exercise (n=10), and diabetic-exercise (n=10). Type 2 diabetes was first induced, and then the rats run on a treadmill for 6 weeks, 5 sessions per week. After 12-14 h of fasting and 72 h after the last session, aortic tissue sampling was performed for HMGB1 analysis by quantitative real-time polymerase chain reaction (q-RT PCR) technique. Data analysis was performed using 1-way ANOVA and Tukey post hoc test at the significant level of P<0.05.

    Findings

     Induction of type 2 diabetes led to a significant increase in HMGB1 gene expression in rats (P=0.001), significantly reduced following aerobic exercise (P=0.003). Aerobic exercise also reduced the expression of the HMGB1 gene in healthy rats (P=0.000).

    Conclusion

     Aerobic exercise may have a protective effect by reducing the HMGB1 gene expression in the aortic tissue of diabetic rats. It can be used as an effective non-pharmacological method to improve diabetes-induced inflammation and prevent vascular disorders.

    Keywords: Diabetes, Regular aerobic exercise, Pyroptosis, HMGB1 gene
  • Mojdeh Khajehlandi*, Lotfali Bolboli, Sayeh Bolbol, Behzad Zabihi Pages 93-113
    Aims

     Hemostasis and serum levels of adipokines in the body are affected by physical activity and overweight. The present study investigates the effect of the Pilates exercise program on serum levels of resistin, visfatin, and chemerin in overweight women

    Methods & Materials:

     In this quasi-experimental study, 28 women with overweight voluntarily participated and were randomly divided into two groups of exercise (n=14) and control (n=14). The Pilates exercise program was presented to the exercise group for 8 weeks, 3 sessions per week, while the control group performed no exercise. Blood samples were taken before the intervention and 48 hours after the intervention in a fasting state to measure the serum levels of resistin, visfatin, and chemerin. The t-test was used for intra-group comparison and ANCOVA for inter-group comparison of the variables. The obtained data were analyzed in SPSS v. 23, considering a significance level of P<0.05

    Findings

     After 8 weeks of Pilates exercise, serum levels of resistin (P=0.001), visfatin (P=0.045), and chemerin (P=0.009) decreased significantly compared to pre-test values. A significant reduction in serum levels of resistin (P=0.005), visfatin (P=0.034), and chemerin (P=0.025) were also reported compared to the control group

    Conclusion

    It seems that Pilates exercise can reduce resistin, visfatin, and chemerin levels in overweight women and can be considered as an appropriate exercise program to control the health and physiological conditions of overweight women

    Keywords: Exercise, Resistin, Visfatin, Chemerin, Overweight
  • HosseinAli Ebrahimi Meymand, Ghasem Askarizadeh, Masoud Bagheri, Maryam Arabnejad* Pages 114-129
    Aims

     Stress is one of the significant factors contributing to the onset, exacerbation, and recurrence of Multiple Sclerosis (MS) that imposes high costs on society and people. The present study aims to assess the role of spiritual intelligence, sense of coherence, and cognitive flexibility (internal resources) in predicting perceived stress in patients with MS.

    Methods & Materials:

     In this descriptive/correlational study, 156 patients with MS were selected as samples using a convenience sampling method. The participants completed the Perceived Stress Scale (PSS), Spiritual Intelligence Self-Report Inventory (SISRI), Sense of Coherence Scale (SOC), and Cognitive Flexibility Inventory (CFI). The collected data were analyzed using descriptive and inferential statistics (stepwise regression analysis) in SPSS v. 24.

    Findings

     Transcendental awareness (a component of SISRI), meaningfulness (a component of SOC), and perception of controls and alternatives (components of CFI) predicted perceived stress in MS patients.

    Conclusion

     In stress management program, internal resources education can help reduce perceived stress in patients with MS.

    Keywords: Multiple sclerosis, Spiritual intelligence, Cognitive flexibility, Sense of coherence, Perceived stress