فهرست مطالب

نشریه اندیشه آماد
پیاپی 75 (زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/12/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سید عزیز رفعتی اصل، سیده نیلوفر شامرادی* صفحات 1-23
    زمینه و هدف

    اگر آمادی بخواهد چابک باشد؛ یعنی به تغییرات محیطی به سرعت پاسخ دهد، منجر به افزایش رضایت بهره‏وری آماد و پشتیبانی چابک در سازمان‏ها خواهد شد و ازآنجاکه مولفه های چابکی در سازمان های گوناگون باهم متفاوت است، هدف مقاله حاضر شناسایی معیارهای چابکی آماد و پشتیانی ناجا بود.

    روش

    تحقیق حاضر ازنظر روش‏شناسی توصیفی و از نوع پیمایشی است. جامعه آماری در این پژوهش کارشناسان متخصص در حوزه‏های مختلف آماد و پشتیبانی بخش آماد و پشتیبانی در ناجا می باشند. نمونه آماری تحقیق شامل 15 نفر از کارشناسان متخصص در حوزه‏های مختلف آماد و پشتیبانی است. ابزار گردآوری اطلاعات در این تحقیق، با استفاده از پرسشنامه مقایسه زوجی است. تحقیق حاضر با استفاده از روش تحلیل سلسله‏مراتبی  فازی انجام شد. نرم‏افزار مورداستفاده نیز اکسپرت چویس بود.

    یافته‏ ها

    نتایج نشان داد که عوامل چابکی آماد و پشتیبانی ناجا عبارت بودند از: فناوری اطلاعات، شراکت و همکاری مجازی، بهبود مستمر، تشکیل سازمان دانش‏محور و نیروی کار چابک، همچنین معیارهای شناسایی شده شامل: بهبود پاسخگویی، آمادگی رویارویی با تغییرات، کاهش سطح مقررات، انتقال راحت دانش و تسریع فرایندها است.

    نتایج

    جهت افزایش چابکی آماد و پشتیبانی ناجا لازم است تا زیرساخت‏های فناوری اطلاعات و دانشی شدن سیستم آماد و پشتیبانی توسط دست‏اندرکاران فراهم گردد. نتایج رتبه‏بندی نشان داد، نیروی کار چابک با وزن (5465/0)، شراکت و همکاری مجازی با وزن (2132/0)، فناوری اطلاعات با وزن (1231/0)، تشکیل سازمان دانش‏محور با وزن (1091/0) و بهبود مستمر با وزن (1021/0) در رتبه‏های اول تا پنجم قرار گرفتند. [1] Expert Choice

    کلیدواژگان: چابکی، آماد و پشتیبانی، ناجا، روش تحلیل سلسه‏مراتبی (AHP)
  • تقی بختیاری* صفحات 25-39
    زمینه و هدف

    این تحقیق درصدد آن است که مهم ترین شاخص های مربوط به اقتصاد مقاومتی را موردبررسی و مطالعه قرار دهد. با توجه به مطالعات انجام شده، مصاحبه با متخصصان و اساتید دانشگاه، چارچوب نظری تحقیق جهت شناسایی عوامل موثر بر مدیریت هزینه های آمادی در ناجا معرفی گردید. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر اقتصاد مقاومتی بر مدیریت هزینه های آمادی در ناجا انجام گرفته است.

    روش شناسی

    تحقیق حاضر ازنظر  هدف کاربردی، ازنظر روش توصیفی و به صورت پیمایشی انجام گرفته است.جامعه آماری آن شامل 73 نفر از کارشناسان ارشد مالی در ناجا می باشند. که به صورت تمام شمار انتخاب گردیده اند. ابزار جمع آوری داده ها ، پرسشنامه محقق ساخته بوده که روایی آن از طریق اخذ نظر کارشناسان، اساتید راهنما و مشاور و پایایی آن به وسیله آزمون آلفای کرونباخ (887/0) محاسبه شده است. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آماری رگرسیون با استفاده از نرم افزار اس.پی.اس.اس. استفاده شده است.

    یافته ها

    با توجه به نتایج حاصل از رگرسیون خطی هرکدام از ابعاد اقتصاد مقاومتی بر مدیریت هزینه های آمادی ناجا تاثیر می گذارد.

    نتیجه گیری

    نتایج تحقیق  با توجه به جدول تجزیه وتحلیل واریانس رگرسیون چندگانه نشان داد که خرید تولیدات داخلی، مدیریت مصرف و صرفه جویی در هزینه های عمومی بر مدیریت هزینه های آمادی ناجا موثر هستند. اما مدیریت مصرف تاثیر بیشتری بر مدیریت هزینه های آمادی ناجا دارد.

    کلیدواژگان: اقتصاد مقاومتی، تولیدات داخلی، مدیریت مصرف، صرفه جویی، هزینه های آمادی
  • مهدی سپاسی زنگ آبادی*، محمد مبینی، سیاوش نصرت پناه صفحات 41-64
    زمینه و هدف

    زنجیره تامین لارج متشکل از زنجیره های تامین ناب، چابک، انعطاف پذیرو سبز هستند که یکی از زنجیره های بسیار پرکاربرد کنونی مدیریت زنجیره تامین در جهان هستند که برای بهبود عملکرد و همچنین افزایش کارایی و اثربخشی سازمان بکار گرفته شده اند. هدف از انجام این تحقیق بررسی و تبیین پیاده سازی زنجیره تامین لارج در نیروی انتظامی تهران بزرگ است.

    روش

    جامعه آماری این تحقیق را 30 نفر از استادان، فرماندهان و مدیران آماد و پشتیبانی ناجا تشکیل می دهند که از همه آن ها جمع آوری اطلاعات صورت گرفته است. روایی پرسشنامه از طریق خبرگان و پایایی آن از طریق آزمون آلفای کرونباخ با ضریب 0.769 به دست آمد. بررسی ابعاد، مولفه ها، شاخص های زنجیره تامین لارج و اولویت بندی آن ها سوالات این تحقیق را تشکیل داده اند. روش تحقیق اکتشافی بود که به صورت مطالعات کتابخانه ای و میدانی و با ابزار پرسشنامه محقق ساخته انجام گرفت. برای تجزیه وتحلیل اطلاعات از روش های آماری توصیفی و نیز تجزیه تحلیل عاملی تاییدی استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج تحلیل عاملی اکتشافی مبین این است که مدل زنجیره تامین آماد و پشتیبانی ناجا شامل پنج بعد است. این ابعاد عبارت اند از: مدیریت چندگانه، یکپارچه سازی، عملکرد، مدیریت بهره وری و مدیریت سبز.

    نتیجه گیری

    پیاده سازی اصولی و صحیح زنجیره تامین لارج باعث بهره مندی از زنجیره تامین ناب، انعطاف پذیر، سبز و چابک می شود. این امر از طریق برقراری ارتباط منطقی بین اصول یادشده محقق می شود.

    کلیدواژگان: زنجیره تامین لارج (ناب، ناب، انعطاف پذیر_ سبز)، مدیریت چندگانه، یکپارچه سازی
  • منصور روضه ای*، محمود شوقی، حسن قربانی صفحات 65-93

    بیان مسیله: آنچه جامعه از حرفه حسابرسی انتظار دارد، ارایه گزارش حسابرسی باکیفیت است. نتایج و پیامدهای مشاهده شده از اجرای حسابرسی و نظارت مالی در چند ساله اخیر در مقایسه با نتایج و پیامدهای مطلوب و ایده آل متصوره، نشان از تفاوت معناداری است.

    هدف

    هدف از این تحقیق تبیین تاثیر حسابرسی و نظارت مالی اداره کل مالی و ذیحسابی ناجا بر بهبود عملکرد فرماندهان و مدیران ناجا بوده است.

    روش

    این تحقیق ازلحاظ هدف کاربردی و ازنظر روش توصیفی و از ابزار پرسشنامه استفاده گردیده و جامعه آماری این پژوهش به صورت تمام شمار شامل 66 نفر فرماندهان، روسا و مدیران است. پایایی پرسشنامه با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ و روایی نیز با استفاده از روایی همگرا و واگرا مورد سنجش و تایید گردیدند.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان می دهد که مقدار بار عاملی عوامل و مقدار آماره t، نتایج پژوهش حاضر بیانگر آن است که عوامل انسانی تاثیر معناداری بر کار تیمی، تصمیم گیری، قدرت هدف گذاری و مسئولیت پذیری فرماندهان و مدیران معاونت آماد ناجا دارد و نیز عوامل انسانی تاثیر معناداری بر قدرت تبادل اطلاعات فرماندهان و مدیران معاونت آماد ناجا ندارد. همچنین عوامل محیطی تاثیر معناداری بر قدرت هدف گذاری، مسئولیت پذیری و قدرت تبادل اطلاعات فرماندهان و مدیران معاونت آماد ناجا دارد و نیز عوامل محیطی تاثیر معناداری بر انجام کار تیمی و تصمیم گیری فرماندهان و مدیران معاونت آماد ناجا ندارد. نتیجه گیری: حسابرسی و نظارت مالی اداره کل مالی و ذیحسابی ناجا تاثیر معناداری بر بهبود عملکرد فرماندهان و مدیران معاونت آماد و پشتیبانی ناجا دارد.

    کلیدواژگان: حسابرسی و نظارت مالی، عوامل انسانی، عوامل محیطی، کار تیمی، بهبود عملکرد
  • محمد باقری منش*، امیرعلی زارعی، احسان علمداری صفحات 95-116
    زمینه و هدف

    تاب آوری زنجیره تامین بر توسعه قابلیت انطباق پذیری به منظور آمادگی در برابر حوادث غیرقابل پیش بینی و پاسخگویی در برابر اختلالات و بازیابی از آن ها تمرکز دارد. پژوهش حاضر باهدف ارزیابی وضعیت تاب آوری آماد در یک یگان دفاعی انجام شده است.

    روش

     این تحقیق از حیث هدف، یک تحقیق کاربردی و از جهت نحوه گردآوری داده ها از نوع تحقیقات توصیفی- پیمایشی به شمار می آید. جامعه آماری پژوهش دربرگیرنده فرماندهان و مدیران یکی از سازمان های دفاعی مستقر در استان تهران به تعداد 80 نفر می باشد. برای جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه تاب آوری بنجامین طبق اهداف، وظایف و رسالت سازمان هدف اصلاح و بازنگری گردید. روایی پرسشنامه ها بر اساس نظرات خبرگان و پایایی آن ها نیز با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ با ضریب  0.828 مورد تایید قرار گرفت. در تحلیل داده ها با توجه به عدم نرمال بودن توزیع داده ها از آزمون های ناپارامتریک (دوجمله ای و فریدمن) استفاده شده است.

    یافته ها

    تحلیل ها نشان می دهد که عوامل همکاری، انعطاف پذیری و افزونگی دارای وضعیت مناسبی بوده و تنها عامل چابکی دارای وضعیت نامطلوبی است.

    نتیجه گیری

    نتایج آزمون فرضیات پژوهش نشان می دهد علیرغم وضعیت نامطلوب عامل چابکی، تاب آوری آماد و پشتیبانی سازمان موردمطالعه دارای وضعیت مناسبی است.

    کلیدواژگان: تاب آوری، زنجیره تامین، آماد و پشتیبانی، سازمان دفاعی
  • داود فیض، عظیم زارعی*، فرشید فرخی زاده صفحات 117-139
    زمینه و هدف

    سازمان ها ازیک طرف باید به سوددهی و مزیت رقابتی، از طرف دیگر به از بین بردن یا به حداقل رساندن ضایعات (انرژی، تولید گازهای گلخانه ای، شیمیایی/ خطرناک، مواد زاید جامد) توجه می کردند. اینجا بود که ایده زنجیره تامین سبز مطرح شد و خیلی زود نظر همگان را به خود جلب کرد. مدیریت زنجیره تامین سبز تاثیر شایان توجهی بر محیط زیست دارد که اساس آن بر یکپارچگی مدیریت محیط زیست و مدیریت زنجیره تامین برای کنترل آثار زیست محیطی در چرخه عمر محصول به وسیله تسهیم اطلاعات و هماهنگی و همکاری تمام زنجیره تامین است. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر مدیریت زنجیره تامین سبز بر عملکرد شرکت های هواپیمایی با نقش میانجی مدیریت ارتباط با مشتری است.

    روش

    این تحقیق ازنظر هدف کاربردی و ازنظر روش گردآوری داده ها توصیفی و از شاخه علی- مقایسه ای و مبتنی بر تحلیل معادلات ساختاری است. جامعه آماری پژوهش، مدیران شرکت های هواپیمایی می باشند که از این تعداد با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده و بر اساس فرمول کوکران 125 نفر به عنوان نمونه تحقیق در نظر گرفته شده است.

    یافته ها

    ابزار مورد استفاده پرسشنامه است که پایایی هرکدام از متغیرهای آن بالای 0.7 محاسبه شد و روایی آن نیز با روش محتوایی و سازه مورد تایید خبرگان موضوع قرار گرفت. در تحقیق حاضر به منظور تجزیه وتحلیل داده های حاصله از روش های تحلیل استنباطی استفاده شده است.

    نتیجه گیری

    نتایج تحقیق نشان داد که مدیریت زنجیره تامین سبز بر عملکرد سازمانی تاثیر مثبت و معناداری دارد. نقش میانجی مدیریت ارتباط با مشتری نیز با استفاده از آزمون سوبل تایید گردید.

    کلیدواژگان: مدیریت، زنجیره تامین سبز، عملکرد سازمانی، شرکت های هواپیمایی، مدیریت ارتباط با مشتری
  • حاجیه رجبی فرجاد*، محسن نظری صفحات 141-168
    زمینه و هدف

    وقوع رویدادهایی مانند گسترش رقابت، پیشرفت فناوری اطلاعات و تلاش همه جانبه سازمان ها و واحدهای اقتصادی برای کسب جایگاه بهتر، ضرورت توجه به بهبود مستمر عملکرد سازمانی را دوچندان نموده است. پژوهش حاضر باهدف تعیین تاثیر مدیریت دانش بر عملکرد سازمانی با نقش مدیریت زنجیره تامین پایدار انجام شد.

    روش

    پژوهش ازنظر هدف کاربردی، به روش توصیفی - پیمایشی از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش، کلیه کارکنان شرکت های لیزینگ خودرو به تعداد 950 نفر بود که بر اساس فرمول کوکران با سطح خطای 5 درصد 274 نفر و به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شد. ابزار اصلی جمع آوری اطلاعات پرسشنامه بود. عملکرد سازمانی از پرسشنامه استاندارد عملکرد سازمانی هرسی و گلداسمیت (2002) با 42 سوال، پرسشنامه زنجیره تامین پایدار (ژو و همکاران، 2008) دارای 34 سوال و پرسشنامه مدیریت دانش (فانگ و چری، 2009) دارای 30 سوال  بوده است. روایی ابزار به صورت صوری، محتوایی و سازه ای و پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ بررسی شد. داده های جمع آوری شده با روش معادله یابی معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزار اسمارت پلاس تجزیه وتحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج حاصل از آزمون فرضیات این پژوهش نشان می دهد مدیریت دانش با نقش مدیریت زنجیره تامین پایدار بر عملکرد سازمانی تاثیر دارد. همچنین، مدیریت دانش بر عملکرد سازمانی و مدیریت زنجیره تامین پایدار، مدیریت زنجیره تامین نیز بر عملکرد سازمانی تاثیر دارد. 

    نتیجه گیری

    با توجه به نقش میانجی مدیریت زنجیره تامین پایدار از آن می توان در تاثیرگذاری مدیریت دانش بر عملکرد سازمانی بهره برد.

    کلیدواژگان: مدیریت دانش، عملکرد سازمانی، مدیریت زنجیره تامین پایدار، لیزینگ خودرو
  • محمد احسانی فر*، مهری سیاه چشم هرزندی صفحات 169-190

    کنترل رسمی از سوی مشتریان از طریق عقد قرارداد و نظارت مستلزم این است که شرکت ها شیوه های مدیریت زنجیره تامین سبز را اجرا کنند [1](GSCM). کنترل غیررسمی حاکمیت رابطه ای مشتری [2](CRG) از حیث اعتماد و تعاون همچنین نقش مهمی را بازی می کند، اما چگونگی نحوه تاثیرات حاکمیت رابطه ای مشتری بر روی شرکت ها در دستیابی به عملکرد اقتصادی و محیطی از طریق شیوه های مدیریت زنجیره تامین  به خوبی آشکار نیست. به منظور بررسی و کاوش در نقش حاکمیت رابطه ای مشتری، این پژوهش یک مدل مفهومی را با چهار فرضیه به منظور پیشنهاد اثرات میانجی گری و تعدیل گری حاکمیت رابطه ای مشتری بر روی روابط بین دو شیوه مدیریت زنجیره تامین سبز (نوآوری سبز و خرید سبز) و عملکرد اقتصادی/ محیطی توسعه داده شده است. بر اساس 333 پرسشنامه جمع آوری شده از شهرهای صادراتی معمولی در چین، دو عامل و مولفه حاکمیت رابطه ای مشتری یعنی «اعتماد و رابطه » و«تعاون و تعامل» شناسایی شد. نتایج آماری به دست آمده از طریق تجزیه وتحلیل سلسله مراتبی نشان داد که هر دو تاثیر میانجیگری و تعدیل کنندگی وجود دارد. حاکمیت رابطه ای مشتری به طور جزیی اثر شیوه های مدیریت زنجیره تامین سبز بر روی عملکرد محیطی را تعدیل کند. به هرحال، اعتماد و رابطه برای نوآوری سبز در فراهم کردن عملکرد محیطی می تواند تعیین کننده باشد. اگر شرکت ها درصدد آن باشند تا عملکرد اقتصادی خود را از طریق خرید سبز بهبود دهند، آن ها باید بین خود و مشتریانشان اعتماد و رابطه برقرار کنند. درحالی که تعاون و تعامل با مشتری در دستیابی به عملکرد اقتصادی از طریق نوآوری سبز برای شرکت ها ضروری و حیاتی است. این پژوهش به گسترش مطالعات قبلی درباره کنترل رسمی ازمشتریان برای بررسی نقش حاکمیت ارتباطی با مشتری در محیط زیست و بهبود عملکرد اقتصادی از طریق مدیریت زنجیره تامین  سبز کمک می کند.  نتایج آماری، اثربخشی سازوکار حاکمیت از دیدگاه رابطه با مشتری برای دستیابی به عملکرد اقتصادی و محیطی از طریق شیوه های مدیریت زنجیره تامین سبز را شناسایی کرد.

    کلیدواژگان: مدیریت زنجیره تامین سبز، حاکمیت رابطه ای مشتری، عملکرد محیطی، عملکرد اقتصادی
|
  • Seyed Aziz Rafati Asl, Seyedeh Niloufar Shamoradi * Pages 1-23
    Background and Aim

    If logistics wants to be agile; That is, to respond quickly to environmental changes, will increase the satisfaction of productivity and agile support in organizations, and since the components of agility in different organizations are different, the purpose of this article is to identify the criteria of agility and agility. He was a supporter of the police.

    Method

    The present study is descriptive and survey in terms of methodology. The statistical population in this study is experts specializing in various fields of readiness and support of the logistics department in police. The statistical sample of the research includes 15 experts in various fields of readiness and support. The data collection tool in this study is a pairwise comparison questionnaire. The present study was performed using fuzzy hierarchical analysis. The software used was also Choice Expert.

    Findings

    The results showed that the factors of agility and support of police were: information technology, virtual partnership and cooperation, continuous improvement, formation of knowledge-based organization and agile workforce, as well as identified criteria including: improving accountability, readiness to face with changes, reduce the level of regulation, facilitate the transfer of knowledge and speed up processes.

    Results

    In order to increase the agility of logistics of police, it is necessary to provide IT infrastructure and knowledge of the readiness and support system by those involved. The ranking results showed that agile workforce with weight (0.5465), partnership and virtual cooperation with weight (0.2122), information technology with weight (0.1231), formation of knowledge-based organization with weight (0.1091) 0) and continuous improvement with weight (0.1021) were ranked first to fifth.

    Keywords: Agility, readiness, support, logistics, Naja, analytic hierarchy process (AHP)
  • Taghi Bakhtiari * Pages 25-39
    Background and Aim

    This study aims to study the most important indicators related to resistance economy. According to the studies conducted, interviews with experts and professors of the university, a conceptual model was introduced to identify the factors affecting the management of logistics costs in police. The aim of this study was to investigate the effect of resistance economy on logistics cost management in police.

    Methodology

    The present research has been done in terms of applied purpose, descriptive method and survey. Its statistical population includes 73 senior financial experts in police. They have been selected in full. Data collection tool was a researcher-made questionnaire whose validity was calculated by taking the opinion of experts, supervisors and consultants and its reliability was calculated by Cronbach's alpha test (0.887).In order to analyse the data, statistical methods of regression using SPSS software

    Findings

    According to the results of linear regression, each of the dimensions of the resistance economy affects the management of police logistics costs.

    Conclusion

    The results of the study according to the analysis of variance of multiple regression showed that the purchase of domestic products, consumption management and cost savings in public spending are effective on the management of police logistics costs. But consumption management has a greater impact on the management of police logistics costs.

    Keywords: resistance economy, domestic production, Consumption Management, Savings, Prepared Costs
  • Mehdi Sepasi Zangabadi *, Mohammad Mobini, Siavash Nosratpanah Pages 41-64
    Background and Aim

    Large supply chains consist of lean, agile, flexible and green supply chains, which are one of the most widely used supply chain management chains in the world, which are used to improve the performance as well as increase the efficiency and effectiveness of the organization. The purpose of this study is to investigate and explain the implementation of large supply chain in the police force of Greater Tehran.

    Method

    The statistical population of this study consists of 30 professors, commanders and managers of NAJA readiness and support, all of whom have collected information. The validity of the questionnaire was obtained by experts and its reliability was obtained by Cronbach's alpha test with a coefficient of 0.769. The study of dimensions, components, large supply chain indicators and their prioritization have been the questions of this research. The research method was exploratory, which was done in the form of library and field studies with the help of a researcher-made questionnaire. Descriptive statistical methods as well as confirmatory factor analysis were used to analyze the data.

    Results

    The results of exploratory factor analysis show that the NAJA supply and support chain model includes five dimensions. These dimensions are: multiple management, integration, performance, productivity management and green management.

    Conclusion

    Principled and correct implementation of large supply chain benefits from a clean, flexible, green and agile supply chain. This is achieved by establishing a logical connection between the mentioned principles.

    Keywords: Large supply chain (lean, agile, Resilient, green), multiple management, Integration
  • Mansour Rozei *, Mahmoud Shaghi, Hassan Ghorbani Pages 65-93
    Background and Aim

    What society expects from the auditing profession is to provide quality audit reports. This quality is an added value that only the auditing profession can add to companies' financial information. In general, the purpose of auditors is to protect the interests of stakeholders against significant distortions and errors. The purpose of this study was to explain the effect of auditing and financial supervision of the police General Directorate of Finance and Accounting on improving the performance of police commanders and managers.

    Method

    This research was applied in terms of purpose and in terms of descriptive method and a questionnaire was used and the statistical population of this study is 66 commanders, chiefs and managers. The reliability of the questionnaire was assessed using Cronbach's alpha and validity was assessed using convergent and divergent validity.
    Findings and

    Conclusion

    The results show that the amount of factor loading factors and the amount of t-statistics, the results of the present study indicate that human factors have a significant impact on teamwork, decision making, goal setting and responsibility of commanders and managers of police and also human factors. It has no significance on the information exchange power of the commanders and managers of the police readiness deputy. Also, environmental factors have a significant effect on the power of targeting, responsibility and information exchange power of commanders and managers of police Deputy, and also environmental factors do not have a significant effect on teamwork and decision-making of commanders and managers of police Deputy. As a result, the audit and financial supervision of the police General Directorate of Finance and Accounting has a significant impact on improving the performance of commanders and managers of the police Deputy Chief of Staff.

    Keywords: Auditing, Financial Supervision, human factors, environmental factors, Teamwork, performance improvement
  • Mohamad Bagherimanesh *, Amirali Zarei, Ehsan Alamdari Pages 95-116
    Aim and background

    Supply chain resilience focuses on developing adaptability to prepare for unforeseen events and respond to disasters and recover from them. The purpose of this study was to evaluate the status of resiliency in a defense unit.

    Method

    This research is an applied research in terms of purpose and descriptive-survey research in terms of how to collect data. The statistical population of the study includes 80 commanders and managers of one of the defense organizations based in Tehran province. To collect data, Benjamin Resilience Questionnaire was modified and revised according to the objectives, tasks and mission of the target organization. The validity of the questionnaires was confirmed based on the opinions of the experts and their reliability was confirmed using Cronbach's alpha test with a coefficient of 0.828. Non parametric tests (binomial and Friedman) were used in data analysis due to the abnormality of the data distribution.

    Findings

    The analysis shows that the factors of cooperation, flexibility, and redundancy are in a good condition and only the agility factor is in an unfavorable condition.

    Conclusion

    The results of the research hypotheses test show that despite the unfavorable status of the agility factor, the readiness of the studied organization is in a good condition and according to the obtained results, executive suggestions and suggestions for future research have been provided

    Keywords: Resilience, Supply Chain, logistics, defense organization
  • Davood Feiz, Azim Zarei *, Farshid Farokhizadeh Pages 117-139
    Background and Purpose

    Today's world is affected by issues such as global warming, various types of pollution, increasing greenhouse gas emissions, and causes these issues to increase normally, if not accepted by another human species. Therefore, environmental protection and related strategies soon became a priority of programs as an important organizational innovation. Organizations, on the one hand, had to focus on profitability and competitive advantage, on the other hand, eliminate or minimize waste (energy, greenhouse gas emissions, chemical / hazardous, solid waste). It was here that the idea of a green supply chain came up and soon caught everyone's eye. Green supply chain management is based on both integrating the supply chain management and environment management, controls the environmental effects of products in their life cycle via sharing the information and coordination. The purpose of this study is to investigate the effect of green supply chain management on the performance of airlines with the mediating role of customer relationship management.

    Methods

    This research is applied in terms of purpose and descriptive in terms of data collection method and is a causal-comparative branch based on structural equation analysis. The statistical population of the study is the managers of airlines, of which 125 people have been considered as a research sample using a simple random sampling method based on Cochran's formula.

    Findings

    The instrument used is a questionnaire in which the reliability of each of its variables was calculated above 0.7 and its validity was confirmed by the content and structure method. In the present study, in order to analyze the obtained data, inferential analysis methods have been used.

    Conclusion

    The results showed that green supply chain management has a positive and significant effect on organizational performance. The mediating role of customer relationship management was also confirmed using the Sobel test.

    Keywords: management, Green supply chain, organizational performance
  • Hajieh Rajabi Farjad *, Mohsen Nazari Pages 141-168
    Background and Aim

    The occurrence of events such as the expansion of competition, the advancement of information technology and the comprehensive efforts of organizations and economic units to gain a better position, has doubled the need to pay attention to continuous improvement of organizational performance. The aim of this study was to determine the impact of knowledge management on organizational performance with the role of sustainable supply chain management.

    Method

    In terms of applied purpose, the research is a descriptive-survey method of correlation. The statistical population of the study was all employees of car leasing companies with 950 people who were selected based on Cochran's formula with an error level of 5% 274 people and simple random sampling. The main tool for data collection was a questionnaire. Organizational performance of the standard questionnaire of organizational performance Hershey and Goldsmith (2002) with 42 questions, Sustainable supply chain questionnaire (Zhou et al., 2008) had 34 questions and knowledge management questionnaire (Fang and Cherie, 2009) had 30 questions. The validity of the instrument was assessed in terms of form, content and structure and its reliability was assessed using Cronbach's alpha. The collected data were analysed by structural equation finding method using Smart PLS2 software.

    Findings

    The results of testing the hypotheses of this study show that knowledge management with the role of sustainable supply chain management has an effect on organizational performance. Also, knowledge management affects organizational performance and sustainable supply chain management, supply chain management also affects organizational performance.

    Conclusion

    Considering the mediating role of sustainable supply chain management, it can be used in the impact of knowledge management on organizational performance

    Keywords: knowledge management, organizational performance, Sustainable Supply Chain Management, car leasing
  • Mohammad Ehsanifar *, Mehri Siahchashmharzandi Pages 169-190

    The formal control from customers through contracts and monitoring requires companies to implement green supply chain management (GSCM) practices. The informal control of customer relational governance (CRG) in terms of trust and cooperation also plays a role but it is not clear how CRG affects companies in gaining environmental and economic performance through GSCM practices. To explore the role of CRG, this paper develops a conceptual model with four hypotheses to propose moderation and mediation effects of CRG on the relationships between two GSCM practices (green innovation and green purchasing) and environmental/economic performance. Based on 333 questionnaires collected from a typical export-oriented city in China, two CRG factors are identified, they are, relationship & trust, and cooperation & reciprocity. Statistic results through hierarchical regression analysis demonstrate that both moderation and mediation effects exist. CRG partially mediates the effect of GSCM practices on environmental performance. However, relationship & trust can be detrimental for green innovation to bring environmental performance. If companies aim to improve economic performance through green purchasing, they should establish relationship & trust with customers. Meanwhile, cooperation & reciprocity with customers is needed for companies to gain economic performance through green innovation. This paper contributes to extend the previous studies of formal control from customers to examine the role of CRG for GSCM association of performance improvement.

    Keywords: supply chain, Customer, Environment, Economic performance