فهرست مطالب

پژوهش نامه مطالعات مرزی - پیاپی 30 (زمستان 1399)

پژوهش نامه مطالعات مرزی
پیاپی 30 (زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/01/11
  • تعداد عناوین: 7
|
  • کیومرث حبیبی*، غزاله گودرزی، مهدی سعیدی صفحات 1-17

    در عصر حاضر، دانش زیست محیطی به دنبال حفاظت از محیط زیست در پیوند با محیط اجتماعی از طریق افزایش آگاهی های زیست محیطی در سطح جامعه و تقویت دانش و فرهنگ زیست محیطی در زمینه های مختلف جامعه همراه شده است. در این میان تاکید بر نقش زنان به عنوان حافظان محیط زیست بر کسی پوشیده نیست. زنان همواره به عنوآن یکی از اصلی ترین نهادهای تربیتی جامعه و خانواده به شمار می روند که در قرن حاضر در اثر جدیت و سعی خود به پیشرفت های چشمگیری دست یافته اند. مشارکت فعال زنان در جهت نهادینه کردن فرهنگ زیست محیطی و ضرورت ایجاد بسترهای لازم جهت نیل به محیط زیست پایدار امری است که در چند سال اخیر به یک پارادایم جدید در پایداری زیست بوم ها مبدل شده است تا جایی که، آگاهی ساکنین از مسایل زیست محیطی پیرامون به ویژه آگاهی زنان ضروری تلقی می شود. توجه به مناطق مرزی ایران با در نظر گرفتن مرزهای طولانی با کشورهای همسایه که بخش اعظمی از مرزها را عناصر محیط زیستی تشکیل داده است، نیازمند برنامه ریزی و ارزیابی های محیط زیستی می باشد. در این راستا، هدف اصلی این پژوهش تبیین چگونگی اثرگذاری دانش و آگاهی های زیست محیطی زنان مناطق مرزی بر پایداری زیست بوم ها می باشد. پژوهش حاضر به لحاظ هدف کاربردی است و با رویکرد تحلیلی، ابتدا از منابع اسنادی-کتابخانه ای بهره گرفته و مفاهیم مرتبط با دانش و آگاهی های زیست محیطی زنان را موردبررسی قرار داده و سپس مدل عوامل اثرگذار بر پایداری زیست بوم ها را تبیین نموده است. درنهایت با استفاده از مدل سازی معادلات ساختاری، سنجش میزان اثرگذاری دانش و آگاهی های زیست محیطی زنان سکونتگاه های شهرستان مرزی مریوان انجام شده است. نتایج پژوهش نشان می دهد، «میزان تحصیلات» با ضریب تاثیر 98 درصد مهم ترین متغیر اثرگذار می باشد و در میان عوامل وابسته مدل متغیر «میزان حفاظت از منابع محیطی» بیش ترین تاثیرپذیری را داشته است و بر اساس ضریب تعیین محاسبه شده، متغیرهای مستقل مدل پژوهش تا سطح 90 درصد پایداری زیست بوم ها را تبیین می نمایند. بنابراین می توان گفت که افزایش دانش پایه زنان در سکونتگاه های مرزی می تواند نگرش محیطی آنان را تغییر دهد و در نتیجه احساس مسئولیت نسبت به حفاظت از منابع طبیعی به وجود آورد. درنهایت متناسب با شرایط و موقعیت مرزی مطالعه موردی، راهکارهای اساسی در این زمینه ارایه شده است.

    کلیدواژگان: دانش محیطی، زنان، زیست بوم، سکونتگاه های مرزی، شهر مریوان
  • محمودرضا میرلطفی*، الهام جلیلی صفحات 19-32

    راه روستایی به عنوان شریان حیاتی مناطق، یکی از مهم ترین خدمات زیربنایی است که نقش و جایگاه ویژه ای در توسعه و امنیت روستاها ایفا می کند، لذا ساخت و توزیع فضایی برنامه ریزی شده آن می تواند تاثیر مستقیمی بر سطح امنیت روستاهای مرزی داشته باشد. هدف پژوهش حاضر، بررسی نقش انواع جاده ها بر امنیت روستاهای مرزی در منطقه سیستان است. روش تحقیق توصیفی- تحلیلی مبتنی بر بررسی های اسنادی و میدانی بوده است. جامعه آماری تحقیق در سطح روستا کلیه روستاهای مرزی حاشیه جاده های سیستان (350) بودند که با استفاده از فرمول اصلاحی شارپ 46 روستا به عنوان حجم نمونه روستایی تعیین گردید و جامعه آماری در سطح خانوار شامل کلیه خانوارهای روستاهای مرزی موردمطالعه (9305) بودند که با استفاده از فرمول کوکران حجم نمونه 369 تعیین گردید. روایی پرسشنامه تدوین شده با نظر پانل تخصصی تایید و پایایی آن با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ (مولفه های اقتصادی-اجتماعی 84/0 و مولفه های امنیتی-سیاسی 85/0) مورد تایید قرار گرفت. نتایج تحقیق نشان داد که بین ابعاد سیاسی- امنیتی و اقتصادی- اجتماعی و طبقات فاصله روستاها از جاده با توجه به مقدار ضریب همبستگی کندال (629/0-) و سطح خطای کمتر از 01/0 درصد، رابطه منفی معناداری وجود دارد. همچنین نتایج آزمون کروسکال - والیس مولفه های سطح امنیت اقتصادی- اجتماعی و سیاسی- امنیتی نشان داد که سطح امنیت در روستاهای مرزی اطراف انواع جاده ها در منطقه سیستان با سطح معناداری کمتر از 000/0 درصد متفاوت بوده است.

    کلیدواژگان: جاده، امنیت روستایی، توسعه روستایی، روستاهای مرزی، منطقه سیستان
  • صدیقه سادات هاشمی* صفحات 33-47

    از دیدگاه اجتماعی سازمان ها کارکنانی می خواهند که علاوه بر داشتن توانایی لازم برای کار، انگیزه کافی برای ماندن در شغل و سازمان خود را نیز داشته باشند. توانایی سازمان ها برای حفظ کارکنان یکی از شاخص های موفقیت مدیران و البته جدی ترین دغدغه آن ها می باشد. هدف پژوهش شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر ماندگاری مرزبانان در سازمان است. پژوهش ازنظر هدف، کاربردی و ازنظر شیوه اجرا پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش را کارکنان فرماندهی مرزبانی ناجا تشکیل داده اند. حجم نمونه 340 نفر است که به شیوه نمونه گیری طبقه ای متناسب از 16 استان مرزی به انضمام تهران به عنوان مقر فرماندهی، مورد پرسش قرارگرفته اند. داده های این پژوهش با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته روا و پایا (آلفای کرونباخ 91/0)، جمع آوری و در نرم افزار SPSS تحلیل شده اند. نتایج پژوهش نشان داد که عوامل سازمانی، مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر ماندگاری مرزبانان در سازمان هستند. عوامل فردی و محیطی نیز به ترتیب در جایگاه های بعدی قرار دارند. از بین عوامل فردی، ادراک فرد از تناسب شخصیت با شغل، از بین عوامل سازمانی، نظام پرداخت و از بین عوامل محیطی نیز، فرصت های شغلی خارج از سازمان، تاثیرگذارتر از سایر متغیرها شناخته شدند. بنابراین، با توجه به اینکه مهم ترین متغیرها، سازمانی بوده و در اختیار مدیران قرار دارند، این فرصت فراهم است تا با سرمایه گذاری هدفمند بر بهبود سازمان، شرایط ماندگاری کارکنان را بیش ازپیش ایجاد و تقویت نمایند.

    کلیدواژگان: ماندگاری در سازمان، نظام پرداخت، توانایی، کارکنان فرماندهی مرزبانی
  • حسین علیزاده، علیرضا ظاهری*، صادق سلیمی صفحات 49-60
    بهره برداری و مالکیت رودخانه های مرزی از موضوعات اختلاف برانگیز بسیاری از دولت ها محسوب می شود. بهره برداری از رودخانه مرزی هیرمند یکی از موضوعات حقوقی بین ایران و افغانستان از زمان امضای عهدنامه پاریس 1857 تاکنون بوده است. این تحقیق باهدف مطالعه تطبیقی وضعیت حقوقی بهره برداری از آب رودخانه هیرمند با اصول بنیادین کنوانسیون 1997 انجام گرفته است. روش توصیفی - تحلیلی است که بامطالعه اسناد و متون کنوانسیون 1997 سازمان ملل متحد و معاهده بین ایران و افغانستان راجع به آب هیرمند (1351) و پروتکل های شماره 1 و 2 آن، یافته ها استخراج گردیده است و سپس به مقایسه تحلیلی مفاد این اسناد و نقاط قوت و ضعف هر یک پرداخته شده است. یافته های به دست آمده نشان می دهد که هنجارهای بنیادی موجود در کنوانسیون 1997 در مناسبات آبی ایران و افغانستان وجود دارد و پیروی از هنجارهای جهانی برای بهره برداری بهینه از رودخانه مرزی و مشترک هیرمند به منظور حل مسایل باقی مانده ضروری می نماید. نتایج پژوهش حاضر حاکی است که ایران از بهره برداری منصفانه هر یک از دولت های سهیم در آبراه های مشترک حمایت کرده و بر همین مبنا با همسایگان خویش تقسیم آب کرده است. از حیث نظری، ایران به اعمال دکترین حاکمیت سرزمینی محدود پرداخته است و به عنوان دولت بالادست یا پایین دست، حق همسایگان خویش در بهره برداری از منابع آبی مشترک را به رسمیت شناخته است. اصل منع ایراد خسارت و تعهد به مشاوره و تبادل اطلاعات، حل وفصل مسالمت آمیز اختلافات و شیوه این حل وفصل، حفظ محیط زیست و تاسیس نهاد دایم برای اداره امور آبراه در معاهده مرزی ایران با دولت افغانستان وجود داشته و منطبق بر کنوانسیون 1997 سازمان ملل می باشد.
    کلیدواژگان: رودخانه مرزی، رودخانه هیرمند، بهره برداری، کنوانسیون 1997
  • عبدالطیف کاروانی*، ابوالفضل پور منافی، سمیه رییسی صفحات 61-79

    در کشورهای مختلف امنیت و ثبات کشور با موانع متعددی روبرو هست. امنیت مرزهای شرقی کشور به خصوص مرزهای استان سیستان و بلوچستان به علت ویژگی های خاص اقلیمی، مذهبی، قومی و جغرافیایی همواره برای کشور چالش آفرین بوده است. برای شناخت این موانع پژوهش های متعددی صورت گرفته است. این پژوهش سعی دارد تا با شناخت عمیق تر و دقیق تری نسبت به این موضوع دست یابد. تا با شناخت کامل، برنامه ریزی و سیاست گذاری های مطلوبی اتخاذ شود. بر این اساس در این پژوهش به موضوع فقر و امنیت مناطق مرزی استان سیستان و بلوچستان پرداخته شده است لذا بررسی عوامل و موانع ثبات و امنیت استان سیستان و بلوچستان با تاکید بر بستر و وضعیت این استان اهمیت دارد. پژوهش حاضر از نوع کیفی و تحلیل تماتیک بوده و جامعه آماری آن را مدیران و متخصصان استان تشکیل داده است. نتایج حاصل از تحلیل تماتیک مصاحبه ها نشان داد که رواج و گسترش اقتصاد قاچاقی و مافیا گونه در استان، شکل گیری اقتصاد ناایمن، نقش مسکن گونه نهادی (کمیته امداد و بهزیستی)، هم جواری در مناطق مرزی و سیاست های نامطلوب در مناطق مرزی و ناامنی های آن، نابرابری های اجتماعی و احساس محرومیت نسبی، ناکارآمدی نهادی و حکومتی، توسعه نامتوازن و نابرابری های منطقه ای، حاشیه نشینی، محرومیت و بیکاری و تبعیض در استان، بازنمایی منفی رسانه ای و عدم به کارگیری از افراد مطلع و بومی ازجمله اصلی ترین شرایط و عواملی می باشند که بر گسترش فقر و ناامنی در مناطق مرزی استان سیستان و بلوچستان پیوند ناگسستنی دارند.

    کلیدواژگان: امنیت مناطق مرزی، فقر، امنیت ملی پایدار، استان سیستان و بلوچستان، تحلیل تماتیک
  • رشید احمدرش* صفحات 81-97

    هدف اصلی این مقاله، مطالعه زمینه ها و پیامدهای توریسم چندمنظوره و آثار آن در توسعه پایدار محلی-روستایی در مناطق شهرستان مرزی پیرانشهر می باشد. این مقاله با بهره گیری از روش پژوهش آمیخته کمی -کیفی در مقاطع زمانی متفاوت و همچنین مطالعات اسنادی و مصاحبه با کارگزاران و نخبگان محلی توسعه، گردشگران و مردم منطقه به دنبال تحلیل اثرات اجتماعی و فرهنگی و نیز زمینه یابی گسترش گردشگری چندمنظوره در منطقه موردمطالعه می باشد. نتایج پژوهش نشان می دهد که ازیک طرف، با توجه به زمینه های طبیعی، فرهنگی و اجتماعی و قرار گرفتن در منطقه مرزی می توان نقاط ضعف گردشگری در منطقه را با مشارکت مردم محلی به نقاط قوت تبدیل کرد و از فرصت های بیرونی ازجمله گردشگری تجاری- تفریحی و در "مرز بودگی" منطقه برای جبران تهدیدهایی که گردشگری این منطقه را با مشکل مواجه ساخته است، استفاده نمود. نتایج همچنین نشان می دهد که توسعه گردشگری چندمنظوره (تفریحی، تجاری، پزشکی و فرهنگی) می تواند نارسایی های توسعه محلی را در منطقه موردمطالعه جبران نماید از طرف دیگر، از طریق جذب سرمایه گذاری های ملی، فراملی (اقلیم کردستان عراق) و محلی در حوزه توریسم می توان ضمن بسط توسعه محلی، پلی محکم بین توسعه ملی و محلی برقرار نماید. در صورت تحقق چنین امری، جامعه موردمطالعه می تواند الگویی موفق از توسعه محلی مبتنی بر توریسم در کشور باشد.

    کلیدواژگان: توریسم چندمنظوره، مرز، توسعه پایدار، توسعه محلی، شهرستان مرزی پیرانشهر
  • حافظ مهدنژاد صفحات 99-126

    شهر کرمانشاه دارای مجموعه‌ای از مشکلات مشتمل بر گسترش حاشیه‌نشینی و بافت‌های نابسامان و ناکارآمد، تمرکز اقشار کم‌درآمد، ناهنجاری‌ها و نابسامانی‌های اجتماعی متعدد است. این مسایل چالش‌های جدی برای امنیت شهروندان به همراه آورده است. هدف پژوهش حاضر پهنه‌بندی الگوی مکانی بزه جرایم مرتبط با مواد مخدر شهر کرمانشاه است. جامعه آماری پژوهش، محدوده قانونی شهر کرمانشاه است. روش پژوهش حاضر کاربردی و بهره‌گیری از ابزارهایی نظیر مرکز متوسط و بیضی انحراف معیار، تحلیل خودهمبستگی فضایی موران و تخمین تراکم کرنل در محیط GIS و آماره T می‌باشد. در پژوهش حاضر برای تشکیل پایگاه داده‌ای از نرم‌افزار Excel و تحلیل گرافیکی از نرم‌افزار سیستم اطلاعات جغرافیایی GIS و نرم‌افزارهای جانبیCrime Analysis و Spss استفاده گردید. یافته‌های پژوهش نشان می‌دهد میزان شاخص موران I در پراکندگی نقاط مربوط به قاچاق کلی و عمده مواد مخدر، خریدوفروش مواد مخدر، به ترتیب برابر با 97/0 و 95/0، بود و مقدار Z توزیع نقاط این جرایم به ترتیب برابر با 94/16 و 08/20 است. بنابراین، یافته‌های پژوهش تاییدکننده خوشه‌ای بودن جرایم در شهر کرمانشاه بود. مهم‌ترین کانون‌های جرم‌خیز قاچاق مواد مخدر شهر کرمانشاه در محله‌های جعفرآباد، رشیدی، فیض‌آباد و تازه‌آباد، زورآباد، توپخانه و محدوده‌های میدان آزادی، آریاشهر، کیهان شهر، جوانشیر، سرچشمه، وکیل‌آقا، چقاکبود، مسکن، جوادیه، حکمت‌آباد، آناهیتا و باغ ابریشم قابل‌مشاهده هستند. بر اساس نتایج آزمون T، عوامل اجتماعی، کالبدی و محیطی به ترتیب بیشترین نقش در شکل‌گیری پهنه‌های جغرافیایی قاچاق مواد مخدر شهر کرمانشاه، دارند. چنان‌که میزان آماره T آن‌ها به ترتیب برابر با 40/3، 18/3 و 12/3 است. و مقدار معناداری آن‌ها نیز 001/0 حاصل‌شده که کوچک‌تر از سطح خطای 5 درصد است.

    کلیدواژگان: قاچاق مواد مخدر، جرائم مواد مخدر، پهنه های جغرافیایی، شهر مرزی، شهر کرمانشاه
|
  • Kyoumars Habibi *, Ghazal Goodarzi, Mehdi Saidi Pages 1-17

    Nowadays, environmental knowledge seeks to protect the environment in relation to the social environment by increasing environmental awareness at the community level and strengthening environmental knowledge and culture in various areas of society. In the meantime, the emphasis on the role of women as environmentalists is not hidden from anyone. Women have always been considered as one of the main educational institutions of the society and family, which have achieved significant progress in the present century due to their seriousness and efforts. The active participation of women in institutionalizing environmental culture and the need to create the necessary conditions to achieve a sustainable environment is something that in recent years has become a new paradigm in the sustainability of ecosystems; to some extent, residents' awareness of environmental issues, especially women's awareness, is considered essential. Considering the border areas of Iran, considering the long borders with neighboring countries, most of which are environmental elements, requires environmental planning and assessments. In this regard, the main purpose of this study is to explain how the knowledge and environmental awareness of women in border areas affect the sustainability of ecosystems. The present study is applied in terms of purpose and with an analytical approach. First uses documentary-library resources and examines the concepts related to women's environmental knowledge and awareness and then explains the model of the effective factors on the sustainability of ecosystems. Finally, by modeling structural equations, the effect of knowledge and environmental awareness of women in the settlements of Marivan border city has been assessed. The results show that "education rate" is the most important variable with an impact factor of 98% and among the dependent factors of the model, the variable "rate of protection of environmental resources" has the most impact. Also, based on the calculated coefficient of determination, the independent variables of the research model explain up to 90% of the sustainability of ecosystems. Therefore, it can be said that increasing the basic knowledge of women in border settlements can change their environmental attitudes and thus create a sense of responsibility for the protection of natural resources. Finally, in accordance with the conditions and border situation of the case study, basic solutions in this field are presented.

    Keywords: Environmental knowledge, Women, Ecology, Border Settlements, Marivan city
  • Mahmoudreza Mirlotfi *, Elham Jalili Pages 19-32

    Rural road as a vital artery of the regions is one of the most important infrastructure services that plays a special role and place in the development and security of villages, so its planned spatial construction and distribution can have a direct effect on the security of border villages. The purpose of this study is to investigate the role of different types of roads on the security of border villages in Sistan region. The descriptive-analytical research method was based on documentary and field studies. The statistical population of the research at the village level was all border villages along the roads of Sistan (350), which was determined as a rural sample size of 46 villages using Sharp correction formula. Also, the statistical population at the household level included all households in the studied border villages (9305) that using Cochran's formula, the sample size was 369 people. The reliability of the questionnaire was confirmed by a panel of experts and its validity was confirmed using Cronbach's alpha test (socio-economic components 0.84 and security-political components 0.85). The results showed that there is a significant negative relationship between political-security and socio-economic dimensions and classes of rural distance from the road due to the amount of Kendall correlation coefficient (-0.629) and error level less than 0.01%. Also, the results of Kruskal-Wallis test of the components of socio-economic and political-security level of security showed that the level of security in border villages around different types of roads in Sistan region was significantly less than 0.000%.

    Keywords: road, Rural Security, rural development, Border villages, Sistan region
  • Sedigheh Sadat Hashemi * Pages 33-47

    From a social point of view, organizations want employees with the necessary ability to work and sufficient motivation to stay in the job and their organization. The ability of organizations to retain employees is one of the indicators of success of managers and of course their most serious concern. The purpose of this study is to identify and prioritize the effective factors on the persistence of border guards in the organization. The research is an applied one in terms of purpose and survey in terms of implementation method. The statistical population of the study consisted of the staff of the NAJA Border Command and a sample of 340 of them were interviewed by sampling appropriate classes from 16 border provinces, including Tehran as the headquarters. The data of this study were collected using a valid and reliable researcher-made questionnaire (Cronbach's alpha 0.91) and analyzed through SPSS software. The results showed that organizational factors are the most important effective factors on the persistence of border guards in the organization. Individual and environmental factors are also in the next positions, respectively. Among the individual factors, the individual's perception of the suitability of personality with the job, among the organizational factors, the payment system and among the environmental factors, job opportunities outside the organization were recognized as more effective variables than other ones. Therefore, considering that the most important variables are organizational, this opportunity is provided to create and strengthen the employee persistence conditions by purposefully investing in the improvement of the organization.

    Keywords: Persistence in the Organization, Payment system, Ability, Border Command Staff
  • Hossein Alizadeh, Alireza Zaheri *, Sadegh Salimi Pages 49-60
    The operation and ownership of border rivers is a contentious issue for many governments. Exploitation of the Helmand River is one of the legal issues between Iran and Afghanistan since the signing of the 1857 Paris Agreement. This study was conducted with the aim of comparative study of the legal situation of the Helmand River water exploitation with the basic principles of the 1997 Convention. It is a descriptive-analytical method that has been extracted by studying the documents and texts of the 1997 UN Convention and the Iran-Afghanistan Treaty on Helmand Water (1973) and its protocols No. 1 and 2, and then by analytical comparison of the provisions of these documents and the strengths and weaknesses of them are addressed. The findings show that the fundamental norms contained in the 1997 Convention exist in the water relations of Iran and Afghanistan, and it is necessary to follow the global norms for the optimal use of the common Helmand River in order to solve the remaining problems. The results of the present study indicate that Iran has supported the fair operation of each state participating in the common waterways and has shared water with its neighbors accordingly. Theoretically, Iran has applied the doctrine of limited territorial sovereignty and, as an upstream or downstream government, has recognized the right of its neighbors to exploit shared water resources. The principle of non-discrimination and commitment to consultation and exchange of information, the peaceful settlement of disputes and the manner of this settlement, the preservation of the environment and the establishment of a permanent body for water management are enshrined in Iran's border agreement with the Government of Afghanistan and in accordance with the 1997 UN Convention
    Keywords: border river, Helmand River, Exploitation, 1997 Convention
  • Abdollatif Karevani *, Abolfazl Pourmanafi, Somayeh Raisi Pages 61-79

    In different countries, the security and stability of the country faces many obstacles and the security of the eastern borders of the country, especially the borders of Sistan and Baluchestan province due to special climatic, religious, ethnic and geographical features have always been challenging for the country. In order to identify these obstacles, it is necessary to conduct various researches in order to gain a deeper and more accurate knowledge of these issues and, with full knowledge of them, to adopt desirable planning and policies. Accordingly, in this study, an attempt has been made to address this issue, namely poverty, security of border areas of Sistan and Baluchestan province, in order to identify and study its main obstacles. It is important to note that extensive studies on stability and security have been conducted in Sistan and Baluchestan Province. What has been less investigated in these studies is the examine of factors and obstacles to the stability and security of Sistan and Baluchestan province with emphasis on the context and situation of this province. The present study is of qualitative type and thematic analysis and its statistical population consists of managers and specialists of the province. The results of thematic analysis of the interviews showed that the prevalence of smuggling and mafia economy in the province, the formation of insecure economy, housing role of institutional species (Relief and Welfare Committee), proximity to border areas and undesirable policies in border areas and its insecurities, inequalities social and relative deprivation, institutional and governmental inefficiency, unbalanced development and regional inequalities, marginalization, deprivation and unemployment and discrimination in the province, negative media representation and non-employment of knowledgeable and indigenous people are among the main conditions and factors that are inextricably linked to the spread of poverty and insecurity in the border areas of Sistan and Baluchestan province.

    Keywords: border security, Poverty, Sustainable National Security, Sistan, Baluchestan province, Thematic Analysis
  • Rashid Ahmadrash * Pages 81-97

    The main purpose of this article is to study the fields and consequences of multipurpose tourism and its effects on sustainable local-rural development in the border cities of Piranshahr. This article seeks to analyze the social and cultural effects as well as to pave the way for the development of multipurpose tourism in the study area by using the mixed quantitative-qualitative research method at different time periods as well as documentary studies and interviews with local development agents and elites, tourists and local people. The results show that on the one hand, considering the natural, cultural and social contexts and location in the border region, the weaknesses of tourism in the region can be turned into strengths with the participation of local people. And used external opportunities, including commercial-recreational tourism, and the region's "borderline" to offset the threats that have plagued tourism in the region. The results also indicate that the development of multifunctional tourism (recreational, commercial, medical and cultural) can compensate for the shortcomings of local development in the study area. On the other hand, by attracting national, transnational (local Kurdistan of Iraq) and local investments in the field of tourism, a strong bridge between national and local development can be established while expanding local development. If this happens, the study community can be a successful model of local development based on tourism in the country.

    Keywords: Multipurpose Tourism, Border, Sustainable Development, local Development, Piranshahr Border City
  • hafez mahdnejad Pages 99-126

    Kermanshah city has a set of problems, including the spread of marginalization, inefficient and unorganized textures, the concentration of low-income groups, and various social anomalies and disorders. These issues have posed serious challenges to the security of citizens. The aim of this study is to zoning the spatial pattern of drug-related crime in Kermanshah. The statistical population of the study is the legal area of Kermanshah. The method of the present study is applied and tools such as mean center and standard deviation ellipse, Moran spatial autocorrelation analysis and kernel density estimation in GIS environment and T-statistic have been used. In the present study, Excel software was used to create a database; GIS software was exerted for graphical analysis; and Crime Analysis and SPSS software were also applied. Findings show that the rate of Moran I index in the distribution of points related to general and major drug trafficking and drug dealing was 0.97 and 0.95, respectively. Also, the Z value of the distribution of points of these crimes is equal to 16.94 and 20.08, respectively. Therefore, the research findings confirmed the clustering of crimes in Kermanshah. The most important centers of drug trafficking in Kermanshah are in Jafarabad, Rashidi, Feyzabad and Tazehabad, Zourabad, Topkhaneh and Azadi Square, Ariashahr, Kayhanshahr, Javanshir, Sarcheshmeh, Vakila Agha, Choqa Kabood, Maskan, Javadiyeh, Hekmatabad, Anahita and Baq Abrisham. According to the results of T-test, social, physical and environmental factors have the greatest role in the formation of geographical areas of drug trafficking in Kermanshah, respectively. As their T statistic is equal to 3.40, 3.18 and 3.12, respectively. Also, their significant value is 0.001, which is less than the error level of 5%.

    Keywords: drug trafficking, Drug Crimes, geographical areas, Border city, Kermanshah City