فهرست مطالب

دانشکده پرستاری ارتش - سال بیستم شماره 2 (پیاپی 39، زمستان 1399)

مجله دانشکده پرستاری ارتش
سال بیستم شماره 2 (پیاپی 39، زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/01/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقالات مروری
  • مرضیه زارع، فاطمه کلروزی *، مریم نظام زاده، آرمین زارعیان صفحه 1
    مقدمه

    عوارض ریوی به عنوان یکی از شایع‌ترین، مهم‌ترین و پرهزینه‌ترین عوارض ایجاد شده بعد از جراحی نقش مهمی را در بروز ناتوانی و مرگ‌ومیر بیماران ایفا می‌کنند. هدف این مقاله، مروری بر مطالعات انجام شده در مورد تاثیرات استفاده از اسپیرومتری تشویقی در کاهش عوارض ریوی بعد از جراحی می‌باشد.

    مواد و روش‌ها:

    این مقاله به روش مروری با جستجو در مقالات فارسی با کلیدواژه‌های عارضه ریوی، اسپیرومتری، اسپیرومتری تشویقی و عمل جراحی و معادل انگلیسی آن‌ها Pulmonary complication, Spirometry, Incentive spirometry و Surgery در پایگاه‌های معتبر SID، IranDoc، Iran Medex، Magiran، Web of Sciences، PubMed، ProQuest، Science Direct و Scopus در بازه زمانی 1997 تا 2020 انجام شد و مجموعا تعداد 844 مقاله یافت شد. از میان آن‌ها 14 مقاله استخراج گردید. معیارهای ورود شامل اصیل بودن، نگارش به زبان فارسی و انگلیسی و هم‌خوانی باهدف مطالعه و معیارهای خروج شامل عدم دسترسی به نسخه‌ی کامل مقاله بود.

    یافته‌ها:

    در کل مقالات بررسی‌شده 6 مقاله تایید کننده‌ی اثرات مثبت اسپیرومتری تشویقی در کاهش عوارض ریوی بودند ولی 8 مقاله شواهدی مبنی بر این اثرات مثبت را ارایه نکرده‌اند.

    بحث و نتیجه‌گیری:

    بر اساس نتایج به‌طورقطع نمی‌توان گفت که استفاده از این روش می‌تواند در کاهش عوارض ریوی بعد از جراحی موثر باشد. برای رسیدن به هدف و یافتن نقطه‌ی اشتراک در مورد فواید اسپیرومتری تشویقی انجام مطالعات بیشتر تحت شرایط خاص لازم است.

    کلیدواژگان: اسپیرومتری تشویقی، جراحی، عارضه ریوی
  • صغری قدمی، مریم نظام زاده *، سیمین تاج شریفی فر، شهلا علیاری صفحه 10
    مقدمه

    با توجه به افزایش روز افزون حوادث و بلایا در جهان و وجود پرستاران به عنوان بزرگترین گروه پاسخ دهنده به چنین حوادثی، آمادگی ایشان در پاسخ به حوادث و بلایا بسیار ضروری و حایز اهمیت است. لذا مطالعه‌ی حاضر با هدف بررسی مطالعات در زمینه روش‌های موثر در آمادگی پرستاران در حوادث و بلایا با تاکید بر آموزش مانور و شبیه سازی انجام شد.

    مواد و روش‌ها:

    در این مطالعه مروری، مقالات منتشر شده بین سال‌های 1399-1390 (2020-2011) مورد بررسی قرار گرفت. به منظور دست یابی به مستندات علمی مرتبط، جستجوی الکترونیک به دو زبان فارسی و انگلیسی با استفاده از کلید واژه‌های فارسی و انگلیسی مانور، آموزش شبیه سازی، پرستار و بلایا (Maneuver, Simulation Training, Nurse and Disaster) در بانک‌های اطلاعاتی معتبر انجام و مجموعا تعداد 281 مقاله یافت شد. از میان آن‌ها 34 مقاله استخراج گردید. معیارهای ورود شامل اصیل بودن، نگارش به زبان فارسی و انگلیسی و هم خوانی با هدف مطالعه و معیارهای خروج شامل عدم دسترسی به نسخه‌ی کامل مقاله بود.

    یافته‌ها:

    بررسی مطالعات نشان داد که توجه به حوادث و بلایا و ارتقای آمادگی پرستاران و حتی سایر کادر درمان از اولویت بالایی برخوردار است که در همه‌ی کشورها و از دوران دانشجویی باید مدنظر باشد. آموزش یک روش مهم و موثر برای کسب اطلاعات و ارتقای دانش می‌باشد و از میان روش‌های آموزشی مانور و شبیه سازی در این زمینه بسیار رایج بوده و برای اهداف مختلفی استفاده شده است که ارتقای دانش، مهارت، صلاحیت و آمادگی پرستاران در مقابله با حوادث و بلایا یکی از این اهداف مهم بوده است.

    بحث و نتیجه‌گیری:

    با توجه به نتایج مطالعات و اثر بخش بودن استفاده از روش‌های آموزشی مانور و شبیه سازی در ارتقای آمادگی کادر درمان مخصوصا پرستاران، لذا پیشنهاد می‌گردد برای ارتقای آمادگی و مهارت پرستاران در مقابله با بلایا از این روش استفاده گردد.

    کلیدواژگان: مانور، آموزش شبیه سازی، پرستار، بلایا
  • سمیه خاتونی، فاطمه تیموری *، سید امیرحسین پیشگویی، سیدحمید طباطبایی زاده، رضا حصاری صفحه 21
    مقدمه

    پرستاری حرفه‌ای پراسترس هست، فشارهای روانی ناشی از عوامل تنش‌زای موجود در این حرفه، می‌تواند به بروز بیماری‌ها و اختلالاتی منجر شود که سلامتی پرستاران را به‌طور جدی به مخاطره می‌اندازد؛ بنابراین استفاده از شیوه‌های پیشگیرانه و کارآمد مدیریت استرس، ضروری به نظر می‌رسد. یکی از این روش‌ها، روش آموزش ایمن‌سازی در برابر استرس (SIT: Stress inoculation training) می‌باشد.

    مواد و روش‌ها:

    پژوهش حاضر یک مطالعه مروری است که بر اساس مطالعات کتابخانه‌ای و جستجو در پایگاه‌های اطلاعاتی معتبر در سال‌های 2000 تا 2019 در رابطه با تاثیر به کارگیری SIT بر کاهش استرس صورت گرفته است.

    یافته‌ها:

    از میان مطالعات مورد بررسی، 8 مطالعه رابطه مثبت و معناداری بین به کارگیری SIT و کاهش استرس پیدا نمودند و تنها 2 مطالعه رابطه معناداری بین این دو متغیر نیافتند.

    بحث و نتیجه‌گیری:

    از آنجایی که برنامه ایمن سازی در برابر استرس، شیوه‌ای ارزان، موثر و ایمن برای کاهش استرس در اغلب موارد می‌باشد، لذا پیشنهاد می‌شود از این روش به منظور مقابله موثر پرستاران با استرس شغلی و نیز بهبود کیفیت مراقبت مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: ایمن سازی، استرس شغلی، پرستار
  • سمیرا سپهوند، سیده اعظم سجادی*، زهرا فارسی صفحه 28
    مقدمه

    مراقبین خانوادگی، منابع ملی و حیاتی در امر مراقبت محسوب می‌شوند. آنان بیماران پنهانی هستند که به واسطه مشقت‌های ناشی از مراقبت از عضو خانواده، در معرض بیماری‌های مختلف قرار می‌گیرند. پرستاران، نقش مهمی در حمایت از این افراد دارند. بر این اساس، این مطالعه باهدف مروری بر مطالعات ایرانی مرتبط با مداخلات پرستاری کاهنده فشار (بار) مراقبتی مراقبین خانوادگی در بیماران مبتلابه بیماری‌های مزمن انجام‌شده است.

    مواد و روش:

    مطالعه حاضر از نوع مرور نقلی است. جمع‌آوری اطلاعات با توجه به هدف مطالعه از طریق جستجو در منابع کتابخانه‌ای و پایگاه‌های داده‌ها: PubMed، Science Direct، Scopus، Magiran، Iranmedex، SID و با کلمات کلیدی فارسی مداخلات پرستاری، فشار (بار) مراقبتی، مراقبین خانوادگی، بیماری‌های مزمن و معادل انگلیسی آن‌ها انجام شد. بازه زمانی در انتخاب مقالات از سال 2009 تا 2019 بود. درنهایت 22 مقاله انجام‌شده در ایران به زبان فارسی و انگلیسی وارد مطالعه شدند.

    یافته‌ها:

    نتایج حاصل از بیست ‌و دو مطالعه موردبررسی، نشان‌دهنده کاهش سطح بار مراقبتی مراقبین بیماران مبتلابه بیماری‌های مزمن درنتیجه استفاده از مداخلات پرستاری مبتنی بر مشارکت در گروه‌های حمایتگر، برنامه آموزشی حمایتی، مداخلات رفتاری- شناختی، الگوی مراقبت پیگیر، ذهن آگاهی، ارایه اطلاعات سلامت مبتنی بر وب، اجرای یک برنامه مراقبتی، مداخله مبتنی بر توانمندسازی خانواده، آموزش همتا محور، تاثیر آموزش مراقبت از بیمار، مداخله روان‌شناختی، آموزش روان‌شناختی، برنامه آموزشی مبتنی بر خانواده، برنامه روحی و روانی گروهی، آموزش مبتنی بر فضای مجازی، مدل سازگاری روی و توانمندسازی خانواده محور بود.

    بحث و نتیجه‌گیری:

    با توجه به نتایج مطالعات حاضر، می‌توان گفت، استفاده از مداخلات متنوع حمایتی، تسکینی و آموزشی در پرستاری باعث کاهش بار مراقبتی در مراقبین بیماران مبتلابه بیماری‌های مزمن می‌شود؛ بنابراین با توجه به شرایط و ماهیت بیماری‌های مزمن و تمایل مراقبین آنان، می‌توان از روش‌های فوق یا ترکیبی از این روش‌ها در جهت کاهش بار یا فشار مراقبتی در مراقبین بیمار بهره جست.

    کلیدواژگان: مداخلات پرستاری، فشار مراقبتی، مراقبین خانوادگی، بیماری های مزمن
  • علیرضا عرب پور، زهرا فارسی*، هنگامه حبیبی صفحه 43
    مقدمه

    مشکلات قلبی عروقی به عنوان اولین عامل مرگ و میر جهانی می‌باشند که با ارایه خدمات درمانی به‌موقع و مناسب، می‌توان حیات میلیون‌ها انسان را حفظ و از بسیاری معلولیت‌ها پیشگیری کرد. لذا انتخاب بهترین شیوه‌های آموزش به منظور ارتقاء سطح دانش و مهارت افراد لازم و ضروری است.

    مواد و روش‌ها:

    مقاله‌ی حاضر یک مطالعه مروری است که با استفاده از جست‌وجوی منظم منابع اینترنتی در پایگاه‌های اطلاعاتی Elsevier، PubMed، Google scholar، Magiran، Science Direct بین سال‌های 2010 تا 2019 و منابع کتابخانه‌ای با کلید واژه‌های احیاء قلبی-ریوی، آموزش و آموزش شبیه‌سازی انجام شده است.

    یافته‌ها:

    فراگیری مهارت‌های روان حرکتی و افزایش دانش شناختی در حوزه احیاء قلبی-ریوی جز با روش آموزشی مناسب و تمرین مکرر، میسر نمی‌گردد. فیلم ویدیویی، ایفای نقش، سخنرانی، نمایش و استفاده از شیوه‌های شبیه‌سازی شده از روش‌های رایج آموزش عملیات احیای قلبی ریوی می‌باشند. آموزش در مرکز یادگیری مهارت‌های بالینی فرصتی را فراهم می‌آورد تا فراگیران بتوانند با استفاده از انواع وسایل کمک آموزشی، مدل‌ها و مانکن‌ها، مهارتهای بالینی و ارتباطی خود را در محیطی آرام و کنترل شده افزایش دهند.

    بحث و نتیجه‌گیری:

    هر آموزشی منجر به یادگیری می‌شود اما میزان عمق و پایداری یادگیری در روش‌های مختلف آموزشی متفاوت است. با توجه به اینکه در روش نمایش عملی و کارگاهی در محیط‌های شبیه‌سازی شده محیط نزدیک به واقعیت می‌باشد و فراگیر خود را در آن محیط فرض نموده و می‌تواند بصورت نامحدود با کمترین استرس تمرین کند، یادگیری می‌تواند موثرتر و ماندگارتر باشد.

    کلیدواژگان: احیاء قلبی-ریوی، آموزش، آموزش شبیه سازی
  • فرزانه تقیی، عفت آفاقی * صفحه 51
    مقدمه

    یکی از راهکارهای مهم که می‌تواند کیفیت زندگی بیماران بعد از جراحی عروق کرونر را ارتقا دهد، توانبخشی قلبی است. بسیاری از مطالعات صورت گرفته، اجرای برنامه جامع توانبخشی پس از عمل را ضروری می‌دانند. این مطالعه با هدف بررسی مقالات مرتبط با تاثیر مداخلات توانبخشی قلبی پس از پیوند بای پس عروق کرونر صورت گرفت.

    مواد و روش‌ها:

    مقاله‌ی حاضر یک مطالعه مروری است که با استفاده از جست و جوی منظم منابع اینترنتی در پایگاه‌های اطلاعاتی معتبر بین سال‌های 2010 تا 2020 و منابع کتابخانه‌ای با کلید واژه‌های توانبخشی قلبی، پیوند بای پس عروق کرونر، جراحی عروق کرونر و بیمار انجام شده است.

    یافته‌ها:

    مطالعات متعدد نشان می‌دهند توانبخشی قلبی در بیماران پس از پیوند بای پس عروق کرونر، میزان حوادث قلبی، بستری مجدد در بیمارستان، اضطراب، افسردگی، استرس و مرگ و میر را کاهش می‌دهد و باعث بهبود ظرفیت عملکرد ریه، کیفیت خواب و در نهایت افزایش کیفیت زندگی می‌شود.

    بحث و نتیجه‌گیری:

    توانبخشی قلب برای بیماران با طیف گسترده‌ای از بیماری‌های قلبی یک مداخله ارزشمند است و باعث بهبود نتایج بالینی می‌شود. با این وجود، مراجعه و حضور در توانبخشی قلب همچنان کم است و باید مداخلات برای افزایش استفاده از آن توسط سیستم بهداشت و درمان از طریق افزایش آگاهی مددجویان و خانواده‌های آنان توسعه یابد.

    کلیدواژگان: توانبخشی قلبی، پیوند بای پس عروق کرونر، جراحی عروق کرونر، بیمار
  • موسی لاک تراش، فاطمه کلروزی*، امیرحسین پیشگویی صفحه 59
    مقدمه

    ارتباط، فرایندی است که توسط آن اطلاعات از طریق علایم، نشانه‌ها و رفتار از شخصی به شخص دیگر منتقل می‌شود. مهارت‌های ارتباطی از دیرباز جزو مهمی از خدمات پزشکی و پرستاری شناخته‌شده است. پیرامون این موضوع که ارتباط موثر، پایه و اساس کیفیت خدمات مراقبت‌ها را تشکیل می‌دهد همواره بحث‌های زیادی مطرح بوده است. در این مقاله به راهکارهای استفاده‌شده در مقالات مرتبط در ارتقاء مهارت‌های ارتباطی پرستاران پرداخته می‌شود.

    مواد و روش‌ها:

    در این مطالعه مروری مقالات منتشر شده بین سال‌های 1396-1387 (2017-2009) مورد بررسی قرار گرفتند. محقق در این مرحله برای بررسی متون، با مراجعه به پایگاه‌های اطلاعاتی معتبر مانند Pub Med, Medline, Science Direct, ProQuest, Iran Medex مطالعات انجام شده در ارتباط بامهارت مای ارتباطی را بررسی نمود. برای جستجو از کلیدواژه‌های Nurses, Skill, Communication و ترکیبی از آن‌ها و برای منابع فارسی از کلیدواژه‌های ارتباط، مهارت‌ و پرستار استفاده گردید.

    یافته‌ها:

    مطالعات متعدد نشان می‌دهند اغلب پرستاران در برقراری ارتباط با بیماران، همراهان بیمار و سایر کارکنان کادر درمان از دانش کافی برخوردار نیستند که همین مسئله مشکلات زیادی را در روند درمان ایجاد می‌کند. لذا الگوها و راهکارهای توصیه شده در این مقالات می‌تواند جهت رفع این نقیصه موثر باشد.

    بحث و نتیجه‌گیری:

    مهارت‌های ارتباطی یکی از اصول کاربردی حرفه پرستاری است. لذا با بررسی و جمع‌بندی؛ مشکلات پرستاران در زمینه مهارت‌های ارتباطی می‌توان با برنامه‌ریزی و آموزش‌های مناسب در این زمینه، سبب تقویت مهارت‌های ارتباطی پرستاران شد.

    کلیدواژگان: مهارت، پرستار، ارتباط
  • نسرین جعفری گلستان*، مسعود بهادری، احسان حمیدی، علی اسلامیه، سید آریا ساداتی، علی اخلاقی پور صفحه 66
    مقدمه

    با توجه اهمیت موضوع بحران و مشکلات پیرامون آن، ضرورت وجود یک پرستار خبره، مدیر، کاردان و اخلاق مدار به چشم می‌خورد که بتواند با مهارت‌هایی که دارد، درصدد مداوای بیماران و بهبود آن‌ها گام بردارد. لذا در این مطالعه مروری، به بررسی اهمیت و تاثیر آموزش در تحقق این امر پرداخته شده است.

    مواد و روش‌ها:

    این مطالعه مروری با بررسی و جمع‌آوری اطلاعات، از منابع کتابخانه‌ای و بانک‌های اطلاعاتی الکترونیکی معتبر انجام شده است. جستجوی منابع با کلمات کلیدی فارسی آموزش، پرستار و بحران و واژگان معادل انگلیسی مانند Education, Nurse, Crisis انجام شده است. از مجموع 30 مقاله به دست آمده، 8 مقاله فارسی (1397-1392) و 22 مقاله انگلیسی (2019-2005) بود که کلیه این مقالات براساس میزان ارتباط موضوعی با عنوان و هدف مطالعه حاضر انتخاب شدند.

    یافته‌ها:

    بیشترین حوزه‌ای که باید یک پرستار در آن، آموزش ببیند مربوط به حوزه مدیریتی، بالینی، اخلاق و کنترل روانی خویش است تا بدین وسیله عملکرد عالی خود را در زمان بحران به نمایش بگذارد. به دلیل ضرورت و اهمیت این آمادگی‌ها، آموزش باید به صورت مستمر و توسط افراد کاردان و خبره صورت گیرد تا بتوان نتایج مناسبی را به عمل آورد. یافته‌ها حاکی از آن است که ارتباط مستقیمی میان آموزش و مهارت پرستار وجود دارد.

    بحث و نتیجه‌گیری:

    برای بالا بردن آمادگی، نیازمند برگزاری دوره‌های آموزشی و مانورها هستیم که افراد بتوانند به حداکثر عملکرد و کارایی خود برسند و این موضوع تحقق نمی‌یابد مگر اینکه نهاد‌های دولتی و مردمی در اجرای آن مشارکت داشته باشند. این آموزش‌ها باید در سطح کلان و به صورت دوره‌ای اجرا شود و نقش دانشگاه‌ها، اورژانس و هلال احمر در اجرای این برنامه بسیار پررنگ‌تر از بقیه ارگان‌ها است.

    کلیدواژگان: آموزش، پرستار، بحران
|
  • Zare M, Kalroozi F, Nezamzadeh M, Zareian A Page 1
    Introduction

    Pulmonary complications as one of the most common, important and costly complications after surgery play an important role in the incidence of disability and mortality of patients. The purpose of this Article is to review studies on the effects of the use of incentive spirometry in reducing pulmonary complications after surgery.

    Materials and Methods

    This systematic review by searching the keywords of pulmonary complications, spirometry, incentive spirometry and surgery in valid Persian databases Google Scholar, SID, IranDoc, Iran Medex and Magiran and searching English articles in the reputable English databases Web of Sciences, PubMed, ProQuest, Google Scholar, Science Direct and Scopus from 1997 to 2020 and A total of 844 articles were found. 14 articles were extracted from them. Inclusion criteria included originality, writing in Persian and English, and consistency with the purpose of the study, and exclusion criteria included not having access to the full version of the article.

    Results

    In total, 6 articles confirmed the positive effects of incentive spirometry in reducing pulmonary complications, but 8 articles did not provide evidence of these positive effects.
    Discussion and

    Conclusion

    Based on the results, it cannot be said with certainty that the use of this method can be effective in reducing pulmonary complications after surgery. Further studies under specific conditions are needed to achieve the goal and find common ground on the benefits of incentive spirometry.

    Keywords: Incentive Spirometry, Surgery, Pulmonary complication
  • Ghadami S, *Nezamzadeh M, Sharififar ST, Aliary Sh Page 10
    Introduction

    Due to the increasing number of accidents and disasters in the world and the existence of nurses as the largest group responding to such accidents, their readiness to respond to accidents and disasters is very necessary and important. Therefore, the present study was conducted to investigate studies on effective methods in preparing nurses for accidents and disasters with emphasis on maneuver training.

    Materials and Methods

    In this review study, articles published between (2011-2020) were reviewed. In order to obtain relevant scientific documentation, electronic search in both Persian and English using Keywords (Maneuver, simulation, preparation, nurse and training methods) in Academic Database of Academic Jihad (SID), Magiran Database, Iranian Medical Science Database (Iran Medex), PubMed, Science Direct, Ovid, ProQuest and Google scholar. A total of 281 articles were found. 34 articles were extracted from them. Inclusion criteria included originality and research, writing in Persian and English and compatibility with the purpose of study, and exclusion criteria also included not having access to the full version of the article.

    Results

    Studies have shown that paying attention to accidents and disasters and improving the preparedness of nurses and even other medical staff has a high priority that should be considered in all countries and from the student period. Training is an important and effective method for obtaining information and improving knowledge. Among the training methods, maneuvering and simulation in this field is very common and has been used for various purposes that promote knowledge, skills, competence and readiness of nurses to deal with accidents and disasters have been one of these important goals.

    Discussion and Conclusion:

    According to the results of studies and the effectiveness of using maneuvering and simulation training methods in improving the preparedness of medical staff, especially nurses, therefore, it is recommended to use this method to improve the preparedness and skills of nurses in the face of disasters.

    Keywords: Maneuver, Simulation training, Nurse, Disaster
  • Khatoni S, *Teymouri F, Pishgooie SAH, Tabatabaie SH, Hesari R Page 21
    Introduction

    Recent studies in the field of nursing show that nurse’s work at hospital is dangerous and stressful and psychological pressure arising from existing stressors in this profession can lead to illnesses and disorders that seriously endanger the wellbeing of nurses. Thus application of preventive and efficient methods to manage stress, seem necessary. One of these methods is Stress Inoculation Training.

    Materials and methods

    This research is a review study based on library studies and searching in databases like Irandoc، Magiran and Google scholar between 2000 to 2019 about the impact of SIT application on stress reduction.

    Results

    eighth cases from studied cases, showed a meaningful relation between SIT application and stress reduction and in just two cases, no meaningful relation was found.

    Conclusion and discussion:

    since Stress Inoculation Training program is an inexpensive, effective and secure method for stress reduction in most of the cases, its application is recommended for nurses’ effective work-related stress prevention and improving healthcare quality by controlling environmental conditions and enough intervening sessions.

    Keywords: Immunization, Work stress, Nurse
  • Sepahvand S, *Sajadi SA, Farsi Z Page 28
    Introduction

    Family caregivers are the national and vital resource for care. They are hidden patients who are exposed to various diseases due to the hardships of caring for a family member. Nurses play an important role in supporting these people. This study aimed to review the nursing interventions in reducing of burden of care in family caregiver whom have the chronic diseases.

    Materials and Methods

    In this narrative review, data collection was carried out through PubMed, Science Direct, Scopus, Google Scholar, Magiran, Iranmedex, SID databases according to use Persian keywords such as Nursing interventions, Caregiver Burden, family caregivers, chronic diseases and their synonyms keywords. Range of time for researching all of the articles was between 2009 and 2019.Finally, 22 articles were entered in this study.

    Results

    The results of twenty two clinical trials and quasi-experimental studies indicate a decrease in the level or average score of burden of care in family caregivers through the use of nursing interventions including using participatory-based nursing interventions in support groups, supportive educational program, behavioral-cognitive interventions, follow-up care model, mindfulness, web-based health information provision, implementation of a care plan, family empowerment intervention, peer-based education.

    Discussion and Conclusion:

    According to the results of the present study, using of various supportive, palliative and educational nursing’s interventions due to reducing the burden of care in caregivers of patients with chronic diseases; therefore, depending on the circumstance and nature of chronic illnesses and the tendency of their caregivers, the above methods or a combination of these methods can be used to reduce burden on caregivers.

    Keywords: Nursing interventions, Caregiver burden, Family caregivers, Chronic diseases
  • Arabpoor AR, Farsi Z, Habibi H Page 43
    Introduction

    Cardiovascular problems are the first cause of global mortality. However, by providing timely and appropriate pre-hospital services, it is possible to save the lives of millions of people and prevent many disabilities. Therefore, choosing the best training methods to improve people’s knowledge and skills is necessary.

    Material and Methods

    this article is a review article by using a regular search of internet resources in the databases of Elsevier, Pub Med, Google Scholar, Magiran, and Science Direct between 2010 and 2019, and library resources with keywords of cardiopulmonary resuscitation, education methods, and simulation.

    Results

    Learning Psychomotor skills and increasing knowledge in the field of cardiopulmonary resuscitation is not possible except with proper training method and repeating training. Video playing, role-playing, lecturing, demonstration and using simulation methods are common methods of cardiopulmonary resuscitation teaching. Training in clinical skills learning center provides an opportunity for learners to use a variety of teaching aids, models and mannequins to enhance their clinical and communication skills in a calm and controlled environment.

    Discussion and conclusion:

    Each teaching method leads to learning, but the depth and sustainability of learning varies in different methods. Due to the fact that in practical and demonstration methods in simulated environments, the environment is close to reality and the learner assumes herself in that environment and can practice indefinitely with the least stress, learning can be more effective and more lasting

    Keywords: Cardiopulmonary resuscitation, Education, Simulation training
  • Taghaei F, Afaghi E Page 51
    Introduction

    Cardiac Rehabilitation (CR) is one of the important strategies that can improve the quality of life of patients after coronary artery surgery. Many studies consider it necessary to implement a comprehensive postoperative rehabilitation program. The aim of this study was to determine the role of cardiac rehabilitation interventions after Coronary Artery Bypass Grafting (CABG).

    Materials and Methods

    This is a review study that is conducted based on online resources including (PubMed, Google Scholar, Magiran, and Sciences Direct), library resources and theses by using keyword cardiac rehabilitation, coronary artery bypass graft, coronary artery surgery and patient performed, between 2010 and 2020.

    Results

    Numerous studies show that cardiac rehabilitation in patients after CABG reduces the rate of heart accidents, readmission, anxiety, depression, stress and mortality and improves lung function capacity, sleep quality and finally Increases the quality of life.

    Discussion and Conclusion:

    Cardiac rehabilitation is a valuable treatment for patients with a wide range of heart diseases and improves clinical outcomes. However, attendance at heart rehabilitation is still low and interventions should be developed to increase its use by the health care system by raising the awareness of clients and their families.

    Keywords: Cardiac Rehabilitation, Coronary Artery Bypass Grafting, Coronary artery surgery, Patient
  • Laktarash. M, *kalroozi F, Pishgooie A Page 59
    Introduction

    Communication is the process by which information is transmitted from person to person through symptoms, symptoms and behavior. Communication skills have long been recognized as an important part of medical and nursing care. Regarding the fact that effective communication forms the basis for the quality of care services, there have always been many debates. In this article, the strategies used in related articles in promoting nursing communication skills are discussed.

    Materials and Methods

    In this review article, published articles were reviewed between years (2009-2017). At this stage, the researcher reviewed the literature on referring to valid databases such as Medline, Science Direct, ProQuest Google, and IranMedex. Nurses, communication skills and their combination were searched for keyword search, communication keys, nurses and communication skills.

    Results

    Several studies have shown that nurses are not well-informed in communicating with patients and patient entourage and other staff in the treatment, which causes a lot of problems in the treatment process. Therefore, the recommended patterns and strategies in these articles can be effective in solving this problem.

    Discussion and Conclusion:

    Communication skills are one of the basic principles of nursing profession. Therefore, by reviewing and summarizing the nurses’ problems in the field of communication skills, planning and proper training in this field can enhance communication skills of nurses.

    Keywords: Communication, Skill, nurse
  • Jafari Golestan N, Bahadori M, Hamidi E, Eslamieh A, Sadati SA, Akhlaghipour A Page 66
    Introduction

    Due to the importance of the crisis and the problems surrounding it, there is a need for an expert nurse, manager, practitioner and ethicist who can use his skills to treat patients and improve them. Therefore, in this review study, the importance and impact of education in achieving this has been investigated.

    Materials and Methods

    this article is a review article by using a regular search from library sources and valid electronic databases between 2010 and 2019, with keywords of education, nurse, crisis and nursing in crisis

    Findings

    The most areas in which a nurse should be trained in crisis are related to management, clinical, ethical and psychological. Due to the necessity and importance of these preparations, training must be done continuously by skilled and expert people in order to achieve appropriate results. Findings indicate that there is a direct relationship between education and nurse skills.

    Discussion and Conclusion:

    In order to increase readiness, we need to hold training courses and maneuvers so that individuals can reach their maximum performance and efficiency, and this will not be achieved unless government and public institutions are involved in its implementation. These trainings should be implemented on a large scale and periodically, and the role of universities, emergency services and the Red Crescent in the implementation of this program is much more prominent than other organs.

    Keywords: Education, Nurse, Crisis