فهرست مطالب

پاسداری فرهنگی انقلاب اسلامی - پیاپی 20 (پاییز و زمستان 1398)

نشریه پاسداری فرهنگی انقلاب اسلامی
پیاپی 20 (پاییز و زمستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/08
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مهدی ابراهیمی، مهدی محمدی* صفحات 1-30
    مطالعه پیش روی، با هدف بررسی تاثیر تعهد کاری و مشارکت کارکنان بر سازمان جهادی با میانجی گری رهبری تحول گرا در سازمان تامین اجتماعی استان اصفهان انجام شده است. روش تحقیق توصیفی- همبستگی از نوع علی و جامعه آماری شامل کارکنان سازمان تامین اجتماعی استان اصفهان به تعداد 1399 نفر در 44 شعبه و نمونه ای برابر 149 نفر با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای از نوع تک مرحله ای بوده است. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه های استاندارد تعهدکاری، مشارکت کارکنان، رهبری تحول گرا و سازمان جهادی بود که روایی محتوایی آن تایید و سپس پایایی آن ها با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب برابر با 80/0، 77/0، 86/0و 90/0 برآورد شد. یافته های این مطالعه نشان داد که تعهدکاری (58 درصد) و مشارکت کاری (4درصد) بر سازمان جهادی و ابعاد آن بین کارکنان سازمان تامین اجتماعی استان اصفهان تاثیر داشته (05/0>P)، اما رهبری تحول گرا، در میانجی گری رابطه بین مشارکت کاری و ابعاد آن، همچنین تعهدکاری و ابعاد آن بین کارکنان سازمان تامین اجتماعی استان اصفهان ناکام بوده است (05/0<P). به نظر می رسد کارکنان با تعهد بالا و کارکنانی که در تصمیم گیری ها در سازمان نقش دارند، می توانند بر ابعاد مختلف ساختاری، زمینه ای و رفتاری سازمان جهادی موثر باشند.
    کلیدواژگان: تعهدکاری، مشارکت کارکنان، سازمان جهادی، رهبری تحول گرا
  • مجید سلیمانی، جعفر وفا* صفحات 31-66

    گفتمان سازی مقاومت، موجب برانگیختگی اذهان، اثرگذاری در افکار و بسیج آنها برای کنشگری در امر مقاومت است. نوشتار حاضر با هدف ارایه الگوی گفتمان سازی مقاومت با بهره گیری از قرآن کریم تدوین شده است. روش پژوهش ترکیبی از نوع گرندد تیوری و توصیفی- تحلیلی بوده است. طبق یافته ها، مهم ترین ارکان الگوی گفتمان سازی مقاومت در قرآن، شامل شرایط علی: تبیین گری عاملان، تولید محتوای غنی، تسلط دانشی، پندپذیری مخاطب، عامل بودن؛ شرایط زمینه ای: مهارت زبانی، استواری و استحکام سخن، استدلال، دعوت، مقابله گفتمانی، مصمم سازی، ایمان و شرایط مداخله گر: اخبار موثق، تمثیل، معرفی الگو، انگیزه، تشویق به اقدام، تسهیل، تکرار، تذکر و یادآوری، استفهام و روش خطابی است. راهبردهای گفتمان سازی مقاومت عبارت اند از: مبارزه، استحکام روحی و تاب آوری، نشاط، همبستگی، بهره گیری از دانش، تحرک، دوری از صلح ذلت بار و عدم پیوند دوستی با دشمن و انتظار شهادت. پژوهش در نهایت، پس از ارایه الگوی گفتمان سازی مقاومت، پیشنهادهایی نیز در این زمینه مطرح می کند. نتایج پژوهش حاضر برای سازمان ها، نهادها و مراکزی که در زمینه فرهنگ مقاومت فعالیت می کنند، از جمله مراکز آموزشی، دانشگاه ها و مراکز حوزوی، شورای عالی انقلاب فرهنگی، صدا و سیما و نهادهای انقلابی و نظامی که نیازمند الگوی گفتمان سازی فرهنگ مقاومت هستند، مفید و قابل استفاده است.

    کلیدواژگان: الگو، گفتمان، فرهنگ، گفتمان سازی مقاومت
  • فرهاد روحی، مهرداد متانی*، حمیدرضا حسینی دانا صفحات 67-102
    در تحقیق حاضر هدف اصلی محقق بررسی شیوه های مختلف تبلیغاتی رسانه های چاپی و دیجیتال و تاثیر آنها بر احزاب و سیاست های تبلیغاتی و همچنین جایگاه اجتماعی نامزد های انتخاباتی در استان مازندران در جهت نیل به اهداف انقلاب است. متغیرهای اصلی «سیاست های رسانه ای، متغیر های اجتماعی و الگوی انتخاباتی» است. روش تحقیق این پژوهش به روش داده بنیاد و مصاحبه با 20 تفر از خبرگان با استفاده از روش گلوله برفی است و برای نمونه آماری از روش نمونه گیری خوشه ای و تصادفی استفاده شد. جامعه آماری تمام افراد بالای 18 سال استان مازندران در سال 1397 است که تعداد آنها براساس آمار رسمی 2,628,918 نفر بوده است. نمونه آماری این تحقیق 748 نفر بودند. در تحقیقات انجام گرفته، این پژوهش تاثیر سیاست های تبلیغاتی رسانه ای چاپی و دیجیتال با ضریب 48% مورد تایید قرار گرفت، اثر متقابل آنها بر افراد رد شد، تاثیر معنادار تعلق خاطر حزبی بر تعیین سیاست های تبلیغاتی رسانه ها در جهت دستیابی به اهداف انقلاب با ضریب 35% به دست آمد و اثربخشی شیوه های تبلیغاتی به کار گرفته شده به وسیله احزاب رد شد. در نتیجه، بهره مندی از رسانه های مختلف توسط احزاب، گروه ها و نامزد ها و استفاده از شیوه های مناسب تبلیغاتی و همچنین حضور نامزد های معتبر می تواند در مشارکت رای دهندگان در جهت نیل به اهداف انقلاب تاثیر بسزایی داشته باشد.
    کلیدواژگان: انتخابات، احزاب سیاسی، رسانه های چاپی، رسانه های دیجیتال، تبلیغات
  • سید یاسر نوروزیان، احمد رنجبر*، حسین آقاجانی مرسا صفحات 103-151
    هدف از این پژوهش که به روش تحلیل محتوای کیفی انجام پذیرفته است، نشان دادن مولفه هایی است که با توجه به درس «زمزمه محبت» از کتاب فارسی سال سوم راهنمایی- و نیز درس های دیگری از کتاب های فارسی قدیم و جدید دوره اول متوسطه- برای «دلبری» معلمان از دانش آموزان مطرح شده است. براساس یافته های پژوهش می توان گفت که برای دلبری، مقدماتی لازم است که برخی از آنها در زمره عوامل باطنی تاثیرگذار در این کار قرار می گیرد؛ نظیر خودسازی معلم، سوخته دلی و شیفتگی او به این حرفه؛ و برخی دیگر در جمله عوامل ظاهری؛ نظیر دانش بسیار معلم و نیز مهارت بالای او در ارایه آن معلومات به دانش آموزان؛ و بعضی دیگر نیز در شمار هر دو عامل (باطنی و ظاهری)؛ همچون شخصیت اثرگذار معلم و اشتیاق فراوان فراگیران برای دانش اندوزی. مولفه هایی همچون احترام فراوان به معلم و پدر و مادر، توجه به معنویت، جدیت در امر دانش اندوزی، مقدس شمردن کار تعلیم وتعلم و... از جمله عوامل تاثیرگذاری بوده است که در این درس بر روی آن تاکید شده است. در پایان، این نتیجه به دست می آیدکه یکی از مهم ترین شرط های موفقیت یک معلم، چه در امر تدریس (آموزش) و چه سازندگی اخلاقی (پرورش) دانش آموزان، دلبری از آنان است.
    کلیدواژگان: دلبری، معلم، دانش آموز، کتاب های فارسی قدیم و جدید، اول متوسطه
  • رضا شاهقلیان قهفرخی*، هدایت شیخی زاده صفحات 153-189
    تربیت از مفاهیم و پدیده هایی است که در خصوص معنا، مفهوم و رویکردهای آن توافق کمتری وجود دارد و هر مکتب، برپایه جهان بینی خود، از تربیت تعریف ویژه ای می کند. هدف اصلی این پژوهش، مطالعه شیوه های تربیتی دانش آموختگان یک دانشگاه نظامی است. نوع پژوهش کاربردی و روش تحقیق آن، پیمایشی بوده، برای بیان رابطه داده ها از آمار توصیفی و استنباطی کمک گرفته شده است. جامعه آماری به تعداد نود و هشت نفر، شامل استادان، اعضای هیات علمی دانشگاه و کارشناسان تربیتی اند که به شکل هدفمند انتخاب شده اند. ابزار تحقیق پرسشنامه بوده، در راستای پایایی آن می توان به مقدار آلفای کرونباخ با عدد 932/0 اشاره کرد. اعتبار صوری پرسشنامه محقق ساخته توسط استادان و خبرگان مورد تایید است. اطلاعات پرسشنامه (محقق ساخته) جمع آوری و وارد رایانه شده و با استفاده از نرم افزارspss  تجزیه و تحلیل شده است. برای رسم نمودار و جداول از نرم افزارهای excel و word  کمک گرفته شده است. جامعه آماری مورد مطالعه به روش تمام شمار انجام گرفته است. نتایج نشان داد که حوزه مجریان تربیتی با میانگین 50/4 و حوزه محیطی با میانگین 30/4، حوزه محتوایی با میانگین 21/4 به ترتیب در اولویت شیوه های تربیتی احصاءشده قرار دارند. با شناخت این شیوه های تربیتی که به صورت جداگانه برای هر حوزه مطالعه شد، می توان کیفیت این شیوه ها را برای تربیت و آموزش دانشجویان در دانشگاه نظامی بالاتر برد.
    کلیدواژگان: تربیت، آموزش، محتوا، مجریان تربیت، محیط
  • کبری خلیلی *، سید سعید آقایی، سروش فتحی صفحات 216-258

    هدف اصلی مقاله حاضر، سنجش میزان وجدان کاری کارکنان، شناسایی عوامل اجتماعی موثر بر وجدان کاری و ارایه راهکار به مدیران و برنامه ریزان برای افزایش وجدان کاری کارکنان شاغل در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است. روش تحقیق پیمایشی است. برای سنجش روایی ابزار اندازه گیری از دو روش اعتبار محتوایی(اعتبار صوری) و اعتبار سازه (تحلیل عاملی تاییدی) استفاده و بعد از برآورد پایایی، پرسشنامه نهایی تدوین گردید. جامعه آماری پژوهش شامل همه کارکنان (1426 نفر) شاغل در وزارتخانه می باشند که با استفاده از فرمول کوکران، برای اطمینان بیشتر حجم نمونه 400 نفر انتخاب گردید. پرسشنامه‌ها شامل 131 گویه بسته و باز در بین کارکنان که به روش نمونه گیری تصادفی نظام مند انتخاب شدند، توزیع گردید. پس از  جمع‌آوری اطلاعات برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزارهای آماریSPSS  وLISREL  استفاده شد. در بخش یافته های استنباطی برای بررسی روابط بین متغیرهای مستقل و وابسته از آزمون پارامتریک ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون خطی و در ادامه تحلیل مسیر، استفاده شد. با توجه به مقیاس داده ها، به منظور آزمون برخی از فرضیات پژوهش از آزمون کای اسکویر استفاده شد. مشخص گردید که سطح وجدان کاری کارکنان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بالاست. اجرای رگرسیون خطی چندمتغیره نمایانگر آن است مجموع متغیرهای مستقل می توانند تغییرهای وجدان کاری کارکنان را تبیین کنند و متغیرهای رضایت شغلی، مشارکت کارکنان،  بیگانگی از کار، تقسیم کار، عدالت سازمانی و ارتقاء شغلی از عوامل موثر بر وجدان کاری کارکنان می باشند.

    کلیدواژگان: تقسیم کار، رضایت شغلی، عدالت سازمانی، بیگانگی از کار، مشارکت کارکنان، وجدان کار
  • سید حسین علوی *، محسن لقمانی، سیدمحمد بنی هاشمی صفحات 233-269

    پژوهش حاضر با هدف بررسی ابعاد تعهد ورزشی نوجوانان ورزشکار بر اساس شیوه های فرزندپروری والدین طراحی شد. روش پژوهش حاضر پیمایشی و کاربردی است. جامعه آماری این پژوهش 497 نفر از نوجوانان ورزشکار شهرستان لنگرود هستند که در شش رشته ورزشی به‌صورت هفته ای سه جلسه در تمرین حاضر می شدند. نمونه آماری با استفاده از جدول مورگان و به‌صورت تصادفی 241 نفر انتخاب شدند و به دو پرسشنامه تعهد ورزشی و فرزندپروری پاسخ دادند.
     نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه به روش هم‌زمان نشان داد با اینکه شیوه های فرزندپروری مقتدرانه و مستبدانه پدر اثر مثبت و معنی داری بر تعهد، لذت و مشارکت نوجوانان دارد، اما شیوه فرزندپروری سهل انگارانه پدر و مادر، رابطه معکوس و معنی داری با ابعاد لذت و مشارکت نوجوانان در فعالیت‌های ورزشی دارد. علاوه بر این، مانند پدران، مادران نیز با استفاده از سبک فرزندپروری مقتدرانه، در مقایسه با شیوه فرزندپروری مستبدانه، به نسبت بیشتری اثر مثبت و معنی داری بر ابعاد تعهد ورزشی نوجوانان ورزشکار دارند. این یافته‌ها به‌روشنی نشان می‌دهد والدینی که از روش منطقی برای سبک فرزندپروری استفاده کرده‌اند اثر بیشتری روی تعهد ورزشی فرزندان داشته‌اند. از‌این رو پیشنهاد می‌شود به‌منظور افزایش تعهد ورزشی نوجوانان در محیط‌های ورزشی، به والدین آموزش داده شود تا زمان بیشتری صرف صحبت با فرزندان کنند، زیرا این کار آثار مثبتی در نگرش نوجوانان به ورزش دارد.

    کلیدواژگان: تعهد ورزشی، سبک های فرزندپروری، مستبدانه، مقتدرانه، سهل گیرانه
|
  • Mahdi Ebrahimi, Mahdi Mohammadi * Pages 1-30
    The present study was conducted to investigate the effect of work commitment and employee participation on the jihadi organization mediated by the transformational leadership in the Social Security Organization of Isfahan Province. The research method was descriptive-correlation of scientific type and statistical population including 1399 employees of Isfahan Social Security Organization in 44 branches and a sample of 149 people using one-stage cluster random sampling method. The data collection tools were standard questionnaires of commitment, employee participation, transformational leadership and jihadi organization whose content validity was confirmed and then their reliability was estimated to be 0.80, 0.77, 0.86 and 0.90 using Cronbach's alpha coefficient, respectively. Findings of this study showed that commitment (58%) and labor participation (4%) had an effect on the jihadi organization and its dimensions among the employees of Isfahan Social Security Organization (P <0.05), but transformational leadership mediated the relationship between participation Work and its dimensions, as well as commitment and its dimensions among the employees of the Social Security Organization of Isfahan Province have failed. (05/0 <P). It seems that employees with high commitment and employees who are involved in decision-making in the organization can be effective on various structural, contextual and behavioral aspects of the jihadi organization.
    Keywords: Commitment, Employee Participation, Jihadi Organization, Transformational Leadership
  • Majid Soleymani, Jafar Vafa * Pages 31-66

    The discourse making of resistance is the cause of arousal of minds, the impact on their thoughts and the mobilization of them to act in the matter of resistance. The present article has been compiled with the aim of providing a pattern for the discourse making of resistance using the Holy Quran. The research method was a combination of grounded theoretical and descriptive-analytical. According to the findings, the most important elements of the discourse making pattern of resistance in the Qur'an, including causal conditions: Clarification of actors, production of valuable content, knowledge mastery, audience awareness, being a factor; Background conditions: language skills, firmness of speech, reasoning, invitation, discourse confrontation, decision-making, faith and intervening conditions: credible news, allegory, pattern introduction, motivation, encouragement to action, facilitation, repetition, reminder and reminder , Interrogation and rhetorical method. The discourse strategies of the resistance are: struggle, mental strength and resilience, vitality, solidarity, use of knowledge, mobility, avoidance of oppressive peace and non-friendship with the enemy and waiting for martyrdom. Finally, after presenting the discourse making pattern of resistance, the research also makes some suggestions in this regard. The results of the present study for organizations, institutions and centers that work in the field of resistance culture, including educational centers, universities and seminaries, the Supreme Council of the Cultural Revolution, Broadcasting, revolutionary and military institutions that need discourse pattern of resistance culture are useful and usable.

    Keywords: Pattern, Discourse, Culture, Resistance Discourse Making
  • Farhad Roohi, Mehrdad Matani *, Hamidreza Hoseini Dana Pages 67-102
    In the present study, the main purpose of the researcher is to study the different advertising methods of print and digital media and their impact on parties and advertising policies, as well as the social status of candidates in Mazandaran province in order to achieve the goals of the revolution. The main variables are "media policies, social variables and electoral pattern". The research method of this research study grounded approach method (grounded theory approach) and interview with 20 experts using snowball method and for statistical sample, cluster and random sampling method was used. The statistical population is all people over 18 years old in Mazandaran province in 1397, whose number according to official statistics were 2,628,918 people. The statistical sample of this study were 748 people. In this study, the effect of print and digital media advertising policies was confirmed with a coefficient of 48%, their interaction on individuals was rejected, the significant effect of party affiliation on determining media advertising policies to achieve the goals of the revolution with a coefficient of 35% and the effectiveness of the propaganda methods used by the parties was rejected. As a result, the use of different media by parties, groups and candidates and the use of appropriate propaganda methods as well as the presence of credible candidates can have a significant impact on voter participation in achieving the goals of the revolution.
    Keywords: Election, Political Parties, Print Media, Digital Media, Propaganda
  • Seyed Yaser Norouzian, Ahmad Ranjbar *, Hosein Aghajani Marsa Pages 103-151
    The purpose of this research, which has been done by qualitative content analysis method, is to show the components that according to the lesson whisper of love ("zemzemeye mohabat" in Persian) from the Persian textbook of the third year of middle school - as well as other lessons from old and new Persian textbooks Has been raised to attract students by the teacher. Based on the research findings, it can be said that for attractiveness, some preconditions are necessary, some of which are among the esoteric factors influencing this work; Such as teacher self-improvement, heart burning and his fascination with this profession; And others, including apparent factors; Such as the teacher's great knowledge and his high skill in providing that information to students; And some others in both factors (internal and apparent); As the influential personality of the teacher and the great desire of learners to acquire knowledge. Components such as great respect for teachers and parents, attention to spirituality, seriousness in acquiring knowledge, sanctifying the work of teaching and learning, etc. have been among the influential factors that have been emphasized in this lesson. In the end, it is concluded that one of the most important conditions for the success of a teacher, both in teaching (education) and moral construction (training) students, is their attractiveness(of students)
    Keywords: : Attractiveness, Teacher, Student, Old, New Persian Books, Junior High School
  • Reza Shahgholian Ghahfarrokhi *, Hedayat Sheykhizadeh Pages 153-189
    Education is one of the concepts and phenomena that there is less agreement about its meaning, concept and approaches and each school, based on its worldview, defines education in a special way. The main purpose of this study is to study the educational methods of graduates of a military university. The type of research is applied and its research method is survey, Descriptive and inferential statistics have been used to express the relationship between the data. The statistical population consists of ninety-eight people, including professors, faculty members and educational experts who have been purposefully selected. The research tool was a questionnaire, in order to be reliable, we can refer to the Cronbach's alpha value with the number 0.932. The formal validity of the researcher-made questionnaire is approved by professors and experts. The information of questionnaire (researcher-made) was collected and entered into a computer and analyzed using SPSS software. Excel and word software have been used to draw graphs and tables. The statistical population of the study was done by numerical method. The results showed that the field of educational implementers with an average of 4.50 and the environmental field with an average of 4.30, the content field with an average of 4.21 are in the priority of the calculated educational methods, respectively. By recognizing these educational methods, which were studied separately for each field, the quality of these methods for training and educating students in military universities can be increased.
    Keywords: Education, Teaching, Content, Educators, Environment
  • Kobra Khalili *, Seyed Saeed Aghaei, Soroush Fathi Pages 216-258

    The main objectives of the present study are to measure the level of personnel’s working conscience, identify effective social factors affecting work conscience and offering solutions to managers in order to increase working conscience of employees working in the Ministry of Cooperatives, Labor and Social Welfare. The study used survey methodology. In order to assess validity of the measurement tools, we resort to two methods of content validity (face validity) and construct validity (confirmatory factor analysis), and after assessing reliability, the final questionnaire is offered. Statistical population of the whole personnel working in the Ministry are 1426 participants which is got from cochran formula. In order to further ensure volume of samples 400 participants are selected. The questionnaires are consisted of 131 open- and closed-ended questions distributed among the personnel that are selected according to the systematic random sampling. After collecting the information, SPSS and LISREL software are used to analyze the data. In the inferential findings section, in order to investigate dependent and independent variables, parametric test of Pearson correlation coefficient, linear regression and path analysis are used. Considering the data scale, in order to test some hypotheses mentioned in the study, Chi-square test is used. It is suggested that the level of working conscience among the personnel of Ministry of Cooperatives Labor and Social Welfare is high. Applying multiple linear regression suggests that total sum of independent variables enables us to explain the change in personnel’s working conscience, and the variables including
    job satisfaction, the participation of personnel, alienation from work, division of labor, organizational justice and job promotion are considered some elements that affect working conscience of personnel.

    Keywords: Division of Labor, Job Satisfaction, Organizational Justic, e Alienation from Work, the Participation of Personnel, Work Conscience
  • Seyed Hossein Alavi *, Mohsen Loghmani, Seyed Mohammad Bani Hashemi Pages 233-269

    Present study was designed by aim of predicting sport commitment of young athletes based on parenting styles of parents. 241 of 497 young athletes of Langeroud city who participated three times a week in six sports were randomly selected as statistical samples using Morgan's Table and they responded to questionnaires of sport commitment and parenting styles. The results of enter multiple regression analysis showed that father's parenting styles of authoritative and authoritarian had positive and significant effects on young's commitment, enjoy and participation, but father and mother's parenting style of permissive had negative and significant relationship with young's enjoy and participation. Additionally, mothers like fathers played a positive and significant role on commitment dimensions using authoritative parenting styles more than authoritarian parenting styles. The findings has clearly shown that those parents who used the logical justification for parenting style had the most effects on their children. Hence, we suggest managers teach the parents to spend more time with their children by using words as this would lead the positive effects on sport attitudes of teenagers.

    Keywords: Sport Commitment, Parenting Styles, Authoritative, Authoritarian