فهرست مطالب

بیمارستان - سال نوزدهم شماره 3 (پاییز 1399)

مجله بیمارستان
سال نوزدهم شماره 3 (پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/02/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مانی یوسف وند، علیرضا زالی، سید سجاد رضوی، حجت رحمانی، سعید معنوی، نورالدین شریفی، الهام صالحیان، قاسم رجبی واسوکلایی، بهمن خسروی* صفحات 9-16
    زمینه و هدف

    یکی از گزینه های جایگزین بازنگری کتاب ارزش نسبی فعلی اجرای کتاب اصلی 2018 امریکا است. این مطالعه با هدف بررسی تغییرات درآمدی ناشی از اجرای این کتاب در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی انجام شد.

    مواد و روش ها

    این پژوهش، به صورت مقطعی و بر اساس اطلاعات گذشته نگر سال 1398در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام شد. داده های مربوط به این مطالعه از پرونده بیماران با استفاده از سیستم اطلاعات بیمارستانی و سامانه مدیریت هوشمند بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی جمع آوری شد. جهت تجزیه وتحلیل داده ها از میانگین ریالی به ازای هر خدمت به تفکیک هر بیمارستان و نوع پذیرش استفاده شد.

    نتایج

    با اجرای کتاب ارزش نسبی 2018، درآمد کل بیمارستان های موردمطالعه، 67/10 درصد رشد خواهد داشت. در بخش بستری موقت، سهم ارزش نسبی 68 درصد خواهد بود که از این میزان سهم جزء حرفه ای 26 درصد، جزء فنی 41 درصد و بیهوشی 1 درصد می باشد، در بخش بستری نیز سهم ارزش نسبی 38 درصد از کل است که از این میزان سهم جزء حرفه ای 19 درصد، جزء فنی 16 درصد و بیهوشی 3 درصد می باشد و در مجموع بستری و بستری موقت سهم ارزش نسبی 41 درصد از کل است که از این میزان سهم جزء حرفه ای 20 درصد، جزء فنی 19 درصد و بیهوشی 4/2 درصد می باشد.

    نتیجه گیری

    رویکرد کتاب 2018 بیشتر به خدمات بستری موقت بوده و ارایه دهندگان را به عدم بستری بیماران برای دریافت خدمات تشویق می کند. همچنین در این کتاب رشد مناسب جزء فنی خدمات اتفاق خواهد افتاد که به عبارتی نشان از رویکرد و تشویق سرمایه گذاری در بخش بیمارستان داری می باشد

    کلیدواژگان: تعرفه، ارزش نسبی خدمات، درآمد، کتاب ارزش نسبی
  • افسانه خادمی جلگه نژاد، رضا احمدی کهنعلی*، علی حیرانی صفحات 17-27
    زمینه و هدف

    سناریونگاری یکی از مهم ترین روش های آینده پژوهی در شرایط نامطمین و پیچیده است. تاب آوری زنجیره تامین بیمارستان نیز به دلیل پیچیدگی در روابط و مواجهه با شرایط غیرمنتظره نیازمند درک وقایع در آینده است. هدف از مقاله حاضر، تدوین سناریوهای پیشروی آینده تاب آوری زنجیره تامین بیمارستان است.

    مواد و روش ها

    این پژوهش دومین مرحله از پژوهشی با رویکرد آمیخته است و در زمره ی سناریوهای هنجاری و مکتب منطق شهودی است. مشارکت کنندگان در این پژوهش به روش هدفمند و از میان خبرگان دو بیمارستان انتخاب شدند. در فاز اول برای تعیین عدم قطعیت های بحرانی از پرسشنامه تاثیر و عدم قطعیت و نمودار تاثیر- عدم قطعیت استفاده شد. در فاز دوم نیز پس از تشکیل تیم سناریو، با استفاده از دیاگرام تاثیر، روابط علت و معلولی متغیرها بر اساس ماتریس سناریو تعیین گردید.

    نتایج

    محرک های تاب آوری زنجیره تامین بیمارستان در 14 مقوله اصلی خوشه بندی شدند و نتایج حاصل از نمودار تاثیر-عدم قطعیت نشان داد که «فرهنگ مردم» و «ماهیت حادثه» به عنوان عدم قطعیت های بحرانی در تدوین سناریو نقش بیشتری دارند برای این دو عامل چهار سناریو بر اساس نظر خبرگان ایجاد و داستان آن ها نوشته شد.

    نتیجه گیری

    چهار سناریوی «سازگار»، «آشفته»، «ازهم گسیخته» و «مبارز»، بر مبنای بحرانی ترین محرک های در زمینه تاب آوری زنجیره تامین بیمارستان تدوین شد. بهره گیری از ویژگی الهام بخش این سناریوها، می تواند به مدیران حوزه سلامت و مدیریت بحران کمک کند تا آمادگی لازم برای مواجهه با بحران را کسب نمایند. روش سناریونگاری منطق شهودی، می تواند برای آینده پژوهی در سایر حوزه های نظام سلامت مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: تاب آوری بیمارستان، زنجیره تامین بیمارستان، آینده پژوهی، سناریونگاری منطق شهودی
  • الیاس سنائی فر، جواد مقری، بهرام محقق، فاطمه کوکبی سقی، سید سعید طباطبایی* صفحات 29-38
    زمینه و هدف

    منابع انسانی بخش سلامت علاوه بر اینکه به عنوان مهم ترین منبع بخش سلامت شناخته شده است نزدیک به سه چهارم هزینه های بخش سلامت را به خود اختصاص داده است. هدف از این مطالعه برآورد نیروی انسانی مورد نیاز بخش سی تی اسکن مرکز تخصصی رادیوتراپی - انکولوژی رضا (ع) بر اساس شاخص حجم کار در سال 8139 بود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه توصیفی تحلیلی که به صورت مقطعی انجام شد از روش تعیین نیروی انسانی بر اساس شاخص حجم کار استفاده شد. برای تعیین اجزاء حجم کار و زمان استاندارد از روش برگزاری جلسات کارشناسی، برای تایید زمان استاندارد فعالیت های اصلی از روش مطالعه کار و زمان سنجی، برای تعیین عوامل مرتبط با زمان کاری در دسترس از مصاحبه و قوانین و سیستم پرسنلی و برای تعیین حجم کار سالانه از طریق سیستم مدیریت بیمارستان و بررسی دفاتر ثبت فعالیت استفاده شد. برای تحلیل داده های تعیین نیروی انسانی موردنیاز از نرم افزار اکسل و برای تحلیل داده های زمان سنجی از نرم افزار SPSS استفاده شد.

    نتایج

    7 عامل مرتبط با زمان کاری در دسترس سالانه کارکنان شناسایی شد. زمان کاری در دسترس سالانه 1113 ساعت در سال تعیین شد. در این مطالعه تصویربرداری و شبیه سازی درمانی به عنوان فعالیت های اصلی تعیین شد. نتایج محاسبات شاخص حجم کار نشان داد این بخش 3 نفر کمبود نیرو دارد.

    نتیجه گیری

    مرکز تخصصی رادیوتراپی انکولوژی رضا در بخش سی تی اسکن با کمبود نیروی انسانی حرفه ای مواجه است و فشار کاری (4/0) می باشد. از این رو در اولویت تامین نیروی انسانی قرار می گیرد.

    کلیدواژگان: نیروی انسانی، برآورد، رایوتراپی، سی تی اسکن، انکولوژی، حجم کار
  • ایروان مسعودی اصل، مسعود ابوالحلاج، مقداد راحتی* صفحات 39-53
    زمینه و هدف

    بیمارستان بزرگترین و مهمترین واحد نظام سلامت، بیشترین سهم هزینه ها را به خود اختصاص داده، بطوریکه دولت ها نمی توانند همه هزینه های آن را تامین کنند، لذا انجام اصلاحات به منظور تامین مالی اجتناب ناپذیر است. در این راستا پژوهشگران به تبیین عوامل زمینه ای موثر در سیاست گذاری تامین مالی و دستورگذاری آن پرداخته اند.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر توصیفی که بصورت کیفی و کمی در سال 1397 انجام شده است. جامعه آماری شامل خبرگان بخش سلامت، بازارسرمایه و سازمان تامین اجتماعی بود. از روش هدفمند برای نمونه گیری استفاده شد. ابزار گردآوری داده‏ها فیش کارت ها و پرسشنامه نیمه ساختاریافته برای انجام مصاحبه با خبرگان بود. برای تحلیل مصاحبه ها از نرم افزار MAXQDA,11 و برای معتبرسازی از تکنیک دلفی استفاده گردید. برای تحلیل سیاستگذاری و دستورگذاری از مدل های والت گیلسون و کینگدان استفاده گردید.

    نتایج

    عوامل زمینه ای در سیاستگذاری و دستورگذاری تامین مالی بیمارستان ها از بازار سرمایه، عوامل کلان(حاکمیتی و قانونی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی) و عوامل خرد (تولیتی، تامین مالی و فنی) می باشند. جریان مشکل بیمارستان ها که عمده ترین آن تامین مالی است، جریان سیاستی که شامل اجرای مدل های مشارکت بخش دولتی خصوصی است و جریان سیاسی که با تحریم ها شروع شد، پنجره فرصتی را برای تامین مالی از بازار سرمایه می گشاید.

    نتیجه گیری

    با وجود اسناد بالادستی و برنامه های توسعه که اجازه خصوصی سازی سازمان های دولتی را می دهد، بیمارستان ها می توانند بغیر از بودجه دولت و درآمدهای اختصاصی، از استراتژی تامین مالی بخش خصوصی استفاده نمایند، که در این میان بازار سرمایه با توجه به ویژگی های آن مانند تامین مالی آسان و ارزان قیمت، شفافیت و پاسخگو بودن استراتژی مناسبی می باشد.

    کلیدواژگان: بیمارستان، تامین مالی، سیاست گذاری
  • رامین دستاب، فرحناز فرنیا*، سمیه زارع صفحات 55-64
    زمینه و هدف

    کیفیت زندگی یک موضوع ذهنی است که موجب می شود فرد تحت تاثیر عوامل مختلف از جمله خودکارآمدی قرار گیرد. الگوی راه گشا در این زمینه توانمندسازی خانواده محور است که هدف آن ارتقا سلامتی است. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر الگوی توانمند سازی خانواده محور بر کیفیت زندگی و خودکارآمدی بیماران پیوند کلیه انجام شده است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفی می باشد. تعداد 100 بیمار پیوند کلیه مراجعه کننده به کلینیک بیمارستان شهید هاشمی نژاد تهران با روش نمونه گیری تصادفی در دو گروه کنترل و آزمون قرار گرفتند. ابزار جمع آوری داده ها پرسش نامه سه بخشی شامل مشخصات دموگرافیک، پرسش نامه کیفیت زندگی در بیماران پیوند کلیه و پرسشنامه استراتژی ارتقا سلامت برای بررسی خودکارآمدی مراقبت از خود بود که توسط هر دو گروه در بدو مطالعه و 5/1 ماه بعد از آزمون تکمیل شد. داده ها با نرم افزار SPSS ویراست 20، آزمون کای اسکویر و تی تست تجزیه تحلیل شد.

    نتایج

    یافته ها نشان داد که دو گروه کنترل و آزمایش در بدو مطالعه از نظر مشخصات کیفی و کمی دموگرافیک و میانگین کیفیت زندگی و خودکارآمدی تفاوت معناداری نداشتند. میانگین نمرات کیفیت زندگی گروه آزمون نسبت به گروه کنترل افزایش داشته است و از نظر آماری تفاوت معناداری دارد (001/0>P). همچنین میانگین نمره خودکارآمدی در گروه آزمون نسبت به شاهد افزایش داشته است و از نظر آماری تفاوت معناداری دارد (003/0 P=).

    نتیجه گیری

    با توجه به تاثیر مثبت الگوی توانمندسازی خانواده محور بر خودکارآمدی بیماران پیوند کلیه و در نهایت بر کیفیت زندگی آنان، لازم است این الگو با هدف ارتقای سلامت بیماران در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: الگوی توانمندسازی، کیفیت زندگی، خودکارآمدی، پیوند کلیه
  • حسین علائی، نیلوفر امیری قلعه رشیدی*، مجتبی امیری صفحات 65-76
    زمینه و هدف

    برنامه پزشک خانواده از مهم ترین تلاش های نظام سلامت ایران برای ایجاد نظام ارجاع در کشور، تدوین و در چند استان به اجرا درآمد، ولی به دلایلی چند با چالش های اساسی روبرو شد که موجب عدم پیشرفت برنامه گردید لذا پژوهش حاضر با هدف تحلیل برنامه مذکور به منظور شناسایی علل و چالش های عدم پیشرفت برنامه صورت گرفت.

    مواد و روش ها

    مطالعه گذشته نگر حاضر از نوع تحلیل سیاست، یک پژوهش کیفی است، در آن نمونه گیری مبتنی بر هدف بوده و جمع آوری داده ها با استفاده از تحلیل اسناد و مصاحبه نیمه باز انجام شده است. تحلیل داده ها از طریق تحلیل تم در چارچوب مثلث سیاست گذاری و با استفاده از نرم افزار MAXQDA انجام شد.

    نتایج

    بر اساس چارچوب مطالعه، چالش های برنامه در بعد زمینه عبارت اند از: تضاد منافع، قایم به فرد بودن برنامه ها، عدم ثبات در مدیریت و برنامه ها، توجه ناکافی به فرهنگ سازی و منابع و زیرساخت ها، در بعد محتوا عبارت اند از: رویکرد اجرایی نامتناسب، عدم بومی سازی، انتخاب ابزار نامناسب، شفافیت ناکافی و ابهام در اهداف، وظایف و مسئولیت ها. در بعد فرآیند؛ چالش های فرآیند بر اساس چرخه خط مشی گذاری مورد بررسی قرار گرفت.

    نتیجه گیری

    اجرای برنامه پزشک خانواده متاثر از عوامل فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و مدیریتی است. از آنجا که این برنامه مجددا مورد توجه وزارت بهداشت قرار گرفته است، لازم است سیاست گذاران و تصمیم گیران نظام سلامت با در نظر گرفتن موانع و چالش های مطرح شده به اصلاح محتوا و روش های اجرای برنامه اهتمام ورزند.

    کلیدواژگان: تحلیل سیاست، پزشک خانواده، نظام سلامت ایران، نظام ارجاع
  • محمود بیگلر، حسین درگاهی*، زهره قربانی، سیما گرشاسبی صفحات 74-89
    زمینه و هدف

     توانمندسازی کارکنان از بهترین و کارآمدترین راهبردهای توسعه و شکوفایی و افزایش بهره‌وری نیروی انسانی در سازمان‌ها است. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط اثربخشی دوره‌های توانمندسازی کارکنان با بهره‌وری نیروی انسانی در دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شده است.

    مواد و روش ها

     پژوهش حاضر از نوع توصیفی-تحلیلی بود که به‌صورت مقطعی انجام شد. جامعه آماری این پژوهش کارکنان ستادی معاونت‌های دانشگاه برابر 1452 نفر بود. حجم نمونه نیز با استفاده از جدول کرجسی و مورگان برابر 304 تعیین شد. ابزار گردآوری داده‌ها شامل دو پرسشنامه اثربخشی دوره‌های توانمندسازی Hersey ترجمه‌شده توسط جعفری و همکاران و بهره‌وری نیروی انسانی هرسی و گلداسمیت بود. روایی محتوی و سازه شامل همگرا و واگرا و همچنین پایایی پرسشنامه‌ها با ضریب 86/0 و 89/0 با استفاده از روش آلفا کرونباخ بدست آمد. تحلیل داده‌ها توسط نرم‌افزار SPSS نسخه 23 انجام شد و برای ارایه یافته‌های توصیفی از جداول توزیع فراوانی و برای ارایه یافته‌های تحلیلی از مدل‌سازی معادلات ساختاری و دیگر روش‌های آمار استنباطی بهره‌برداری شد.

    نتایج

     میانگین اثربخشی دوره‌های توانمندسازی کارکنان و بهره‌وری نیروی انسانی موردمطالعه از مطلوبیت نسبتا بالا برخوردار بود. همچنین ارتباط مثبت و مستقیم دوره‌های توانمندسازی کارکنان با بهره‌وری نیروی انسانی به اثبات رسید.

    نتیجه‌گیری: 

    استفاده از روش‌های مختلف توانمندسازی کارکنان در بدو استخدام مانند جامعه‌پذیری سازمانی، آموزش‌های مستمر ضمن خدمت به‌صورت کارگاهی، حضوری و مجازی در جهت تقویت ویژگی‌های شخصیتی خودباوری، سازگاری و نوآوری کارکنان به بهره‌وری سازمانی و فردی کمک می‌کند.

    کلیدواژگان: دوره های توانمندسازی، بهره وری نیروی انسانی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
  • سارا کرمی پارسا، لیلا نظری منش*، محمود محمودی مجد آبادی فراهانی صفحات 90-101
    زمینه و هدف

    اهمیت کیفیت خدمات بیمارستان‌ها در جهت استفاده بهینه از منابع موجود بر مدیران پوشیده نیست. این مسئله به ویژه در بخش زایمان به سبب دانسیته بالای بار مراجعات حایز اهمیت می‌باشد. از رویکردهای نوین بهبود خدمات بخش زایمان در کشور، اجرای LDR (Labor, Delivery, Recovery) می باشد. مطالعه با هدف ارزیابی اثربخشی سیستم LDR بر شاخص‌های کیفیت خدمات بخش زایمان دو بیمارستان منتخب قم اجرا گردید.

    مواد و روش‌ها

    این مطالعه توصیفی- پیمایشی و به لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ زمان مقطعی بود که طی آن به‌صورت مورد شاهدی، به مقایسه شاخص‌های کیفیت خدمات یک بیمارستان دارای سیستم LDR با یک بیمارستان فاقد سیستم LDR پرداخته شد. داده‌ها با پرسشنامه استاندارد با نمونه‌گیری پواسون جمع‌آوری و با نرم‌افزار SPSS آنالیز گردید.

    نتایج

    بین دو بیمارستان به جز اجرای سیستم LDR، تمایز عمده دیگری وجود ندارد. بین اجرای LDR در بخش زایمان با شاخص‌های کیفیت کلی خدمات (3 در مقابل 2.5) و نیز شاخص‌های کیفی دروندادی، فرایندی و بروندادی ارتباط معنی‌داری مشاهده نشد اما اجرای LDR بر برخی از آیتم‌های این شاخص‌ها اثر معنی‌دار داشته است (سطح معنی‌داری=0.05).

    نتیجه‌گیری

    با توجه به یافته‌های پژوهش، اجرای LDR بر کیفیت کلی خدمات اثر معنی‌دار نداشته اما بر زیرمولفه‌های این شاخص‌ها اثرگذار است و رضایتمندی مادران در بسیاری از زمینه‌ها در بیمارستان دارای LDR بالاتر بود اما مادران از هزینه تحمیل شده در بیمارستان دارای LDR رضایت پایین‌تری داشتند. لذا به نظر می‌رسد، لزوم سیاست‌گذاری مناسب مدیران جهت کنترل هزینه‌های دریافتی مربوط به اجرای این سیستم روشن است.

    کلیدواژگان: بخش زایمان، سیستم LDR، شاخص های کیفیت خدمات، مدیریت بیمارستان
|
  • Mani Yousefvand, Alireza Zali, Sajjad Razavi, Hojjat Rahmani, Saeed Manavi, Noureddin Sharifi, Elham Salehian, Ghasem Rajabi Vasoukolai, Bahman Khosravi* Pages 9-16
    Background and Aim

    The aim of this study was to investigate the income changes resulting from the implementation of this book in the hospitals of the University of Medical Sciences.

    Materials & Methods

    This cross-sectional study was conducted based on retrospective information related to the first half of 1398 of Shahid Beheshti University of Medical Sciences. Data related to this study were collected from patientschr('39') records using hospital information system and hospital intelligent management system of Shahid Beheshti University of Medical Sciences. In order to analyze the data, the average of Rials per service was used for each hospital and type of admission.

    Results

    The results showed that with the implementation of the book of relative value 2018, the total income of the studied hospitals will increase by 10.67%. In total, the share of total book codes included in the study is 41% of the total, of which 20% is the professional component, 19% is the technical component and 2.4% is anesthesia. After book codes, hoteling with 26% and consumer goods with 14% and medicine with 11% make up the rest.

    Conclusion

    The approach of the 2018 book is more towards temporary inpatient services and encourages providers not to admit patients to receive services. Also in this book, the proper growth of the technical component of services will occur, which in other words indicates the approach and encouragement of investment in the hospital sector.

    Keywords: Tariff, Relative Value of Services, Revenue, Relative Value Book
  • Afsaneh Khademi Jolgehnejad, Reza Ahmadi Kahnali*, Ali Heyrani Pages 17-27
    Background

     Scenario planning is one of the most crucial future study methods in uncertain and complex situations. Hospital supply chain resilience also requires an understanding of future events due to the complexity of relationships and exposure to unexpected circumstances. The purpose of this study is to formulate scenarios for the future development of hospital supply chain resilience.

    Materials & Methods

     This research is the second stage of research with a mixed approach, and it is in the category of normative scenarios based on intuitive logic. Participants in this study were purposefully selected from the experts of two hospitals. In the first phase, the impact-uncertainty questionnaire and the effect-uncertainty diagram were used to determine the critical uncertainties. After forming the scenario team, based on the impact diagram and the scenario matrix, The cause and effect relationships of the variables were determined in the second phase.

    Results

     Drivers of Hospital supply chain resilience were clustered into 14 main categories, and the results of the impact-uncertainty diagram showed that "peoplechr('39')s culture" and "accident nature" play a more significant role in scenario development as critical uncertainties. Four scenarios were developed based on the opinion of experts for these two drivers.

    Conclusion

     four scenarios, "compatible," "turbulent," "broken," and "combative," were developed based on the critical drivers in supply chain hospital resilience. Use the inspirational feature of these scenarios can help managers in health and crisis management be more prepared to face the crisis. Scenarios based on intuitive logic can be used for futures studies in other areas of the health system.

    Keywords: Hospital Resilience, Hospital Supply Chain, Future study, Intuitive Logics Scenario
  • Elyas Sanaeifar, Javad Moghri, Bahram Mohaghegh, Fatemeh Kokabi Saghi, Seyed Saeed Tabatabaee* Pages 29-38
    Background

    Human Resources in the health sector not only is the most crucial source in health providing but account for nearly three-quarters of the health sectorchr('39')s costs. The purpose of this study was to estimate the required Human Resources of the CT scan department of the Reza Radiotherapy-Oncology Center based on the workload indicator of staffing needs in 2019.

    Materials and Methods

    This cross-sectional descriptive study used human resources determination based on staffing needschr('39') workload indicators. The method of conducting expert meetings was used to determine the components of workload and standard time. Also, Interviews and rules, and personnel systems were used to determine the amount and factors related to available working time, and to determine the annual workload, the hospital management system and observation of activity logs were used. Excel and SPSS19 software were used to analyze the data for determining the required human resources and timing data, respectively.

    Results

     7 factors related to staff annually available work time were identified. The available work time for CT scans staff was 1113 hours per year. In this study, imaging and simulation were determined as the main activities of the CT scans ward. The results of the workload indicator calculations showed that the CT scan section lacked 3 Personnel.

    Conclusion

    This study showed that Reza Radiotherapy Oncology Center is experiencing a shortage of professional CT scan staff, and the work pressure is (0.4). Therefore, CT scans are a top priority to provide the human resource.

    Keywords: Human resource, Estimation, Radiotherapy, CT Scan, Oncology, Workload
  • Iravan Masoudi Asl, Masoud Aboulhallaje, Meghdad Rahati* Pages 39-53
    Background

     Hospital, as the largest and most important health system unit, has the highest costs. Governments cannot finance all of the costs of this sector, so reforms are inevitable. In this regard, researchers have explained the underlying factors in financing policy and its commanding.

    Materials & Methods

     This study is a descriptive study done by qualitatively and quantitatively method in 2019. The statistical population included experts from the health sector, the capital market, and the Social Security Organization. A purposive sampling method was used. Data collection tools were receipts and a semi-structured questionnaire for interviews. MAXQDA 11 software was used to analyze the interviews, and the Delphi technique was used for validation. Walt Gilson and Kingdon models were used for policy analysis and commanding.

    Results

     Underlying factors in policy-making and commanding the financing of hospitals from the capital market are macro-factors (governance and legal, political, social, and economic factors) and micro-factors (stewardship, financing, and technical factors). The financing problem stream of hospitals, the policy flow that includes public-private partnership models, and the political flow that began with sanctions open a window of opportunity to finance hospitals through the capital market.

    Conclusion

     Upstream documents and development plans allow the privatization of governmental organizations; therefore, in addition to government budgets and dedicated revenues, hospitals can use private-sector financing strategies. In the meantime, easy and inexpensive financing, transparency, and accountability are the capital market characteristics that introduce it as an appropriate strategy.

    Keywords: hospital, financing, policy-making
  • Ramin Dastab, Farahnaz Farnia*, Somayeh Zare Pages 55-64
    Background

    Quality of life is a mental issue that causes a person to be affected by various factors including self-efficacy. The roadmap in this field is family-centered empowerment, which aims to promote health. The aim of this study was to determine the effect of family-centered empowerment model on quality of life and self-efficacy of kidney transplant patients.

    Materials and Method

    This study is a randomized controlled clinical trial. 100 kidney transplant patients, who came to Shahid Hasheminejad Hospital, were divided into two groups of control and intervention by initial accidental sampling. Data collection tools were a three-part questionnaire includes of demographic characteristics, quality of life of patients of kidney transplant questionnaire (KTQ-25) and the questionnaire of health empowerment to survey about self-care (SUPPH). These questionnaires were completed by both groups once the study was initiated and another time 1.5 months after intervention. Data were analyzed by SPSS software (version 20), chi-square and T-test.

    Results

    findings demonstrated that when the study was initiated there was not any significance difference between these two groups in terms of demographic quantitative and qualitative characteristics and mean of quality of life and self-efficacy. In compared with control group, mean of quality of life of intervention group was increased. Statistically, it has a significance difference (0<0.001). Also, in comparison with control group, the score of self-efficacy promoted and it has a significance difference.

    Conclusion

    Considering the positive effect of family-centered empowerment model on self-efficacy of kidney transplant patients and finally on their quality of life, it is necessary to consider this model with the aim of promoting patientschr('39') health.

    Keywords: empowerment model, quality of life, self-efficacy, kidney transplants
  • Hossein Alaie, Niloufar Amiri Ghale Rashidi*, Mojtaba Amiri Pages 65-76
    Background

     The Family Physician Program, one of the most important efforts of the Iran health system to establish a referral system, was developed and implemented in several provinces, but it faced challenges due to several reasons that prevented the programchr('39')s progress. So This study was conducted to analyze the family physician program to identify the causes and challenges of the program failure.

    Materials & Methods

     This retrospective study of policy analysis is a qualitative study with Purposive sampling. Semi-open interviews and document analysis were used for data collection. Data analysis was performed through thematic analysis in the policy triangle framework using MAXQDA software.

    Results

     According to the study framework, the challenges of the Family Physician Program in the context are conflict of interest, dependency of plans to oneself, instability in management and plans, insufficient attention to culture, resources, and infrastructure. In terms of content include disproportionate executive approach, Lack of localization, selection of inappropriate tools, insufficient transparency, and ambiguity in goals, tasks, and responsibilities; The challenges of the process were examined based on the policy cycle.

    Conclusion

     The implementation of the family physician program is influenced by cultural, social, political, managerial, and economic factors. As the Ministry of Health officials has re-introduced this crucial program, reviewing the content and methods of program implementation seems necessary.

    Keywords: Policy Analysis, Family Physician, Iranian Health System, Referral System
  • Mahmoud Biglar, Hossein Dargahi *, Zohreh Ghorbani, Sima Garshasbi Pages 74-89
    Background

    Employees’ empowerment is the best and efficient organizational strategy for improvement of human resources productivity. Therefore, the present study was aimed to investigate the relationship between empowerment training courses with human resources productivity among Tehran University of Medical Sciences employees.

    Materials and Methods

    This was a descriptive-analytical and cross-sectional study. The study population included 1452 employees of the university deputies. Research sample was calculated 304 according to Krejcie and Morgan table. The research tool consisted of Hersey's empowerment training courses effectiveness translated by Jafari “et al.” and Hersey-Goldsmith's human resources productivity questionnaires. The content and structural validity including convergent and divergent validity of questionnaires were determined, and their reliability was confirmed by Alpha Cronbach with 0.86 and 0.89 coefficient, respectively. Data were analyzed by SPSS version 23, and descriptive results were presented by absolute and relative frequency and analytical results by inferential statistical techniques and Structural Equation Modeling.

    Results

    The mean of empowerment training courses effectiveness of employees and human resources productivity was relatively desirable. Also, the relationship between empowerment courses effectiveness and human resources productively of employees was confirmed.

    Conclusion

    Using different procedures of employees’ empowerment in early period of employment including organizational socialization, on-the-job training courses by workshops, distance learning and in-person training for empowerment of self-esteem, compatibility, and innovation of employees’ for promotion of organizational and individual productivity is recommended.

    Keywords: Empowerment Training Courses, Human Resources Productivity, Tehran University of Medical Sciences
  • Sara Karami Parsa, Leila Nazarimanesh *, Mahmood Mahmoodi Majd Abadi Farahani Pages 90-101
    Background and Purpose

    The importance of hospital quality services in order to best utiliz available resources are not unknown to managers. This is especially important in the maternity sector due to the high density of referrals. Implementation of LDR (Labor, Delivery, Recovery) is one of the new approaches to improve delivery services in the country. The purpose of this study was to evaluate the effectiveness of LDR system on quality of delivery services in two selected hospitals of Qom. Methods and Materials: This is a descriptive-survey study. Data were collected with a cross-sectional approach to compare the quality of service indicators of a hospital with LDR system as a case and a hospital without LDR system as a control group. Data were collected using a standard questionnaire by Poisson sampling and analyzed by SPSS software.

    Results

    There was no significant difference between the two hospitals except for LDR implementation. There was no significant association between LDR implementation in delivery sector with overall quality of service indicators (3 vs. 2.5) , input, process and output quality indices. However, LDR implementation had a significant effect on some items of these indices (level of significance = 0.05).

    Conclusion

    According to the research findings, implementation of LDR did not have a significant effect on overall quality of services, but it did affect the subscales of these indices. Therefore, it seems clear that there is a need for proper management policy to control the costs involved in implementing this system.

    Keywords: Delivery Division, LDR System, Quality of Service Indicators, Hospital Management