فهرست مطالب

Journal of Applied Linguistics and Applied Literature: Dynamics and Advances
Volume:9 Issue: 1, Winter-Spring 2021

  • تاریخ انتشار: 1400/03/11
  • تعداد عناوین: 15
|
  • بهرام بهین* صفحات 1-3
  • پروفسور مسعود رحیم پور، داود امینی* صفحات 5-9
  • انسیه نیک نهاد، زهره محمدی زنوزق* صفحات 11-32

    هدف اصلی تحقیق حاضر بررسی مقایسه تاثیر روش سنتی تدریس درک مطلب خواندن توسط معلم و تدریس درک مطلب به روش همکاری و همفکری زبان آموزان بر درک مطلب شنیداری بوده است. بدین منظور 40 زبان آموز دختر با دانش زبانی متوسط که بین 15 تا 17 سال سن داشته و در آموزشگاه زبان انگلیسی در کرج تحصیل می کردند انتخاب شدند. بدین منظور، در ابتدای تحقیق از یک آزمون تعیین سطح استفاده شد و پس از انتخاب شرکت کنندگان در تحقیق، آن ها به دو گروه تقسیم شدند: یک گروه روش سنتی تدریس درک مطلب خواندن توسط معلم و گروه دیگر تدریس درک مطلب به روش همکاری و همفکری زبان آموزان. در هر دو گروه یک پیش آزمون و یک پس آزمون درک مطلب شنیداری و خواندن از شرکت کنندگان گرفته شد تا بتوان میزان پیشرفت زبان آموزان را سنجید. در انتها برای بررسی عملکرد دو گروه و پاسخ به سوالات تحقیق، از تحلیل واریانس دوسویه ی سنجش مکرر و همچنین تحلیل واریانس چندسویه ی سنجش مکرر استفاده شد. مهمترین یافته ی این تحقیق این است که دو نوع روش تدریس تاثیر قابل توجهی در بهبود عملکرد زبان آموزان در مهارت های شنیداری و خواندن داشتند. لازم به ذکر است که میزان تفاوت تاثیری که دو تدریس بر عملکرد زبان آموزان داشتند قابل ملاحظه بود، یعنی تدریس درک مطلب به روش همکاری و همفکری زبان آموزان تاثیر بیشتری بر عملکرد دانش آموزان داشت.

    کلیدواژگان: خواندن معلم محور، خواندن تعاملی، مهارت های خواندن و شنیدن
  • خدیجه کریمی علویجه*، عاطفه عبداللهی صفحات 35-66

    پژوهش حاضر واکاوی قوم نگارانه اینترنتی است که در فضای پیام رسان اجتماعی تلگرام با هدف بررسی میزان آشنایی فراگیران و معلمان ایرانی زبان انگلیسی با قواعد و هنجارهای شهروندی دیجیتال، نحوه به کاربستن آن، و چگونگی بهبود این نگرش و کاربرد صورت گرفته است. بدین منظور، هشت گروه تلگرامی مرتبط با آموزش زبان انگلیسی ویژه دانش آموزان و معلمان، مجموعا با 2735 عضو، به مدت یک سال، مورد مشاهده دقیق قرار گرفتند. برای تامین چندسونگری، یادداشت برداری زمینه ای، یادداشت های کوتاه شخصی، و مصاحبه های شبه ساختارمند با اعضای این گروه ها انجام شد. داده های حاصله به صورت 9000 صفحه متن شامل گفتگوهای مبادله شده در گروه ها، یادداشت ها، و مصاحبه ها به وسیله روش تحلیل محتوای کیفی هدایت شده و بر مبنای مدل شهروندی دیجیتال ریبل (2011) مورد بررسی و تحلیل قرار گرفتند. مقوله های استخراجی حاکی از آن بودند که علیرغم اهمیت چشمگیر مفهوم شهروندی دیجیتال در دنیای آمیخته با فناوری کنونی و استفاده فراوان فراگیران و معلمان زبان انگلیسی از فناوری هایی نظیر پیام رسان ها، گروه های مورد بررسی فاقد مهارت های لازم جهت حضور مناسب و موثر در محیط های دیجیتال، و در نتیجه در معرض خطرات و آسیب های ناشی از آن هستند. پژوهش حاضر، متضمن نکات متعددی برای فراگیران و معلمان زبان انگلیسی، سیاست گزاران و متخصصین برنامه ریزی آموزشی است که مهمترین آنها، ضرورت آموزش شهروندی دیجیتال در واحدهای آموزشی مدارس، موسسات آزاد زبان، واحدهای آموزش زبان به کمک فناوری، و دوره های تربیت معلم زبان انگلیسی است.

    کلیدواژگان: معلمین زبان انگلیسی، فراگیران زبان انگلیسی، شهروندی دیجیتال، تحلیل محتوای کیفی، قوم نگاری اینترنتی
  • علی مالمیر*، پریسا مظلوم صفحات 67-94

    بیشتر زبان آموزان زبان خارجه از ناکارآمدی های بسیاری در درک منظور شناختی خود که هم ناشی از آموزش صریح کمتر و نیز نتیجه خ پیچیدگی ها و چند وجهی بودن فرایند درک منظور شناختی است، رنج می برند. بنابراین مطالعه حاضر حاصل تلاش کرده است که تاثیر آموزش صریح به کمک دو نوع ارزشیابی پویا را بر دقت و سرعت درک منظور شناختی زبان دوم بسنجد. یک گروه 52 نفره از زبان آموزان دختر سطح متوسطه پیشرفته زبان انگلیسی که بر اساس روش در دسترس بودن انتخاب و سپس به صورت تصادفی به سه گروه ارزشیابی پویایی گروهی، ارزشیابی پویایی رایانه-محور، و گروه گواه غیر ارزشیابی پویا تقسیم شده-بودند، در این مطالعه شرکت کردند. آزمون شنیداری درک منظور شناختی شامل 22 سوال در برگیرنده کنش های کلامی تقاضا، معذرت خواهی، ردتقاضا، و سلام و احوالپرسی که توسط معلم طراحی و اعتبارسنجی شده بود، به عنوان پیش آزمون و پس آزمون در این مطالعه مورد استفاده قرار گرفت و سپس آموزش های سه گاهه بر اساس روش های مطرح شده در این مطالعه به مدت 14 جلسه ارایه شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس نشان داد که هر دو گروه ارزشیابی پویا توانستند دقت درک منظور شناختی را به طور معناداری بهتر از آموزش سنتی غیر ارزشیابی پویا ارتقا دهند. گروه ارزشیابی پویای رایانه -محور عملکرد معنادار قوی تری از گروه ارزشیابی پویایی گروهی داشت. اما فقط ارزشیابی پویای رایانه -محور توانست سرعت درک منظور شناختی زبان آموزان را به طور معناداری نسبت به دو گروه دیگر کاهش دهد. طبق نتایج این مطالعه، استفاده از ارزشیابی پویای رایانه محور توسط می تواند دقت و سرعت درک منظورشناختی زبان آموزان را ارتقاء دهد.

    کلیدواژگان: ارزشیابی پویای گروهی، ارزشیابی پویای رایانه-محور، دقت درک منظورشناختی، سرعت درک منظورشناختی، کنش کلامی
  • رجب اسفندیاری* صفحات 95-122

    در آزمون های مصحح محور، نمراتی که به عملکرد کتبی و یا شفاهی زبان آموزان داده می شود لزوما منعکس کننده توانایی زبانی آنها نیست بخاطر اینکه عوامل دیگری می تواند نتایج نهایی توانایی زبان آموزان را تحت تاثیر قرار بدهد. سلیقه ای عمل کردن مصحح ها و مقیاس های نمره دهی از عوامل تاثیر گذار بر توانایی زبان آموزان است. هدف از مطالعه حاضر نیز بررسی این عوامل در در نمراتی است که به مقالات آنها داده می شود. به همین منظور، از 150 مصصح ایرانی خواسته شد تا ده مقاله ای را که دانشجویان در درس «مقاله نویسی» در مقطع کارشناسی نوشته بودند با استفاده از مقیاس های نمره دهی و معیارهای ارزشیابی مورد بررسی قرار بدهند. داده ها با استفاده از نرم افزار فاستس مورد تحلیل قرار گرفت و نتایج تحلیل داده ها نشان داد که مصححان درجات مختلفی از سختگیری را در هنگام نمره دهی اعمال می کردند. نتایج مطالعه همچنین حاکی از این بود که مصححان نسبت به مقیاس اندازه گیری کلی نگر سوگیری نشان دادند. کاربردهای آموزشی نتایج مطالعه در جهت کاهش سوگیری مصححان نسبت به مقیاس های نمره دهی و معیارهای ارزشیابی جهت بهبود نمرات مورد بررسی قرار می گیرد.

    کلیدواژگان: مقیاس کلی نگر، مقیاس جزئی نگر، سوگیری، سلیقه ی مصحح، سختگیری
  • فرزاد رستمی، محمدحسین یوسفی*، داود امینی صفحات 123-144

    تحقیقات مختلفی در مورد نحوه (باز)ساخت هویت معلمان انجام شده است. با این حال، مطالعه ای که بهبود هویت را از طریق تغییر در آموزش نوع زبان بررسی می کند، انجام نشده است. بنابراین، مطالعه کیفی حاضر به منظور بررسی توسعه هویت حرفه ای معلمان ایرانی که بیش از شش سال قبل از ورود به حرفه تدریس زبان انگلیسی، به زبانهای عربی یا فارسی تدریس کرده بودند، پرداخت. یازده معلم ایرانی که در حال حاضر مشغول تدریس هستند از طریق نمونه گیری هدفمند در این مطالعه شرکت کردند. به منظور جمع آوری داده ها، از مصاحبه های عمیق، روایت های معلمان و مصاحبه های گروه متمرکز استفاده شده است. تجزیه و تحلیل ثماتیک داده ها که از طریق نظریه هویتی بورک و استس (2009) انجام شد، سه تم اصلی را نشان داد: تغییر هویت، توسعه هویت، و هویت زایا. نتایج نشان می دهد که یادگیری حرفه ای معلمان نیاز به بازسازی ادراک آنها از هویت دارد و ساخت هویت جدید به نوبه خود منجر به پیشرفت حرفه ای معلمان و یادگیری سازنده آنها خواهد شد. مطالعه حاضر به دانش موجود در مورد هویت حرفه ای معلمان کمک می کند از این رو که تغییر در زبانهایی که معلمان تدریس می کنند منجر به بازسازی سودمندانه هویت حرفه ای آنها  می شود و در نتیجه فرصت های بیشتری جهت پیشرفت حرفه ای فراهم میشود. این نتایج برای سیاست گذارن آموزشی، مربی معلمان و معلمان زبان مفید خواهد بود.

    کلیدواژگان: هویت حرفه ای، تغییر هویت، تحلیل ثماتیک، آموزش معلم، توسعه معلمی
  • مصطفی شهیدی تبار*، حسین پورقاسمیان صفحات 145-164

    مطالعه حاضر به کنکاش استعاره های مفهومی آیریلیق (جدایی) در اشعار ترکی آذربایجانی با هدف کشف رابطه میان عبارات استعاری، فرهنگ، محیط زیست و موضوع بدنمندی می پردازد. پیکره مورد بررسی در این مطالعه اشعار ترکی شهریار و نیز 7 شاعر دیگر آذربایجان است. نتایج این پژوهش نشان می دهد که آیریلیق از طریق 11 استعاره در اشعار ترکی بیان می شود: 1. آیریلیق انسان/جاندار است، 2. آیریلیق درد است،3. آیریلیق نیروی طبیعی است،4. آیریلیق آتش است،5. آیریلیق شی/ابزار است،6. آیریلیق پاییز است،7. آیریلیق ظلم است،8. آیریلیق مرگ است،9. آیریلیق مسافرت است،10. آیریلیق مکان/ظرف است، و11. آیریلیق قیامت است. همچنین، این مطالعه نشان می دهد که در بیشتر استعاره ها، طرحواره های فرهنگی-زیستی قابل مشاهد است. به عبارت دیگر، استعاره های مورد بررسی در این تحقیق متاثر از فرهنگ و محیط زیست شاعر است. همچنین این مطالعه نشان می دهد که استعاره های مفهومی نتیجه تجربیات بدنمند می باشد؛ همانند استعاره های مربوط به آیریلیق انسان/جاندار است.

    کلیدواژگان: استعاره های مفهومی، زبان شناسی شناختی، زبان ترکی آذربایجانی، شعر، آیریلیق
  • مهدی آذری سامانی* صفحات 165-184

    این مقاله، رمان «وی» (1961) نوشته توماس پینچن را از دو دیدگاه متضاد علمی مورد تحلیل قرار داده و نتیجه گیری میکند که پینچن سعی دارد با بکار گیری فرمولهای پیچیده علمی در سطح معنایی زبان به دنیای به ظاهر بی معنا هدف و معنایی نو ببخشد. رمان «وی»توسط بسیاری منتقدین به عنوان یک متافیکشن تاریخ نگارانه شناخته میشود که حول محور ایجاد یک خوانش جدید از استعمار ابتدای قرن 20 اروپا میگردد که تحت تاثیر روش داستانویسی پسامدرنیستی توماس پینچن به این دوران خاص تاریخی رنگ و بوی عدم قطعیت در بیان واقعیات و مسایل میبخشد. این مقاله اثبات میکند که گرچه پینچن با استفاده از تکنیکهای رمان نویسی پسامدرن شهرآشوبی عدم قطعیت و فرار از معنا را ایجاد میکند، در پس زمینه، نقشه مخفی رسیدن به معنا را نگه داشته. این نقشه مستتر، خواننده را به سمت نوعی قطعیت در ورای آشوب متن سوق میدهد. برای این منظور رویکرد اصلی این مقاله بر روی نظریه اطلاعات کلود شانون استوار گشته است.

    کلیدواژگان: انتروپی در نظریه آشوب، انتروپی در تئوری اطلاعات، سرو صدا، معنا
  • ساناز ساعی دیباور، سارا ساعی دیباور* صفحات 185-202

    این مقاله به بررسی نقش دوگانه کافه در تهییج، شکوفایی، و سرکوبیعشق ممنوعه در ملا عام، در رمان «مدراتو کانتابیله» مارگاریت دوراس (1958)، می پردازد. به منظور تحلیل این اثر، دوراس و بررسی قوانین و کدهای اجتماعی تحمیل شده به افراد و نحوه اداره جامعه به واسطه آن ها، از نظریه میشل فوکو، فیلسوف فرانسوی، درباب شیوه کنترل از طریق(ساختار) سراسربین (Panopticon)بهره جستیم. مقصود از این تحلیل، تاکید بر این نکته است که شیوه ی نوشتاری دوراس همواره نگاه خیره اجتماعی صامتولی تاثیرگذار را در هر ملاقات ممنوعه بین دو شخصیت اول داستان به تصویر می کشد. بدین سان، رمان دوراس،علیرغم کم گویی ظاهری اش، حضور فراگیر و فعال قوانین بورژوایی را نشان می دهدکه در تار و پود جامعه بورژوازی تنیده شده اند. عملکرد موفق این قوانین تحمیلی، که بر اساس گفتمان حقیقت و قدرت در جامعه شکل گرفته اند، از طریق ابزار تفتیش موجود در فضاهای عمومی نظیر کافه (که نقش دوگانه اش به آن اجازه می دهد از یک سو عشق و طلب ممنوعه را رشد دهد و از سوی دیگر شعله هایش را خاموش کند)سرکوبی عشق ممنوعه را تضمین می نماید.

    کلیدواژگان: «مدراتو کانتابیله»، مارگاریت دوراس، بورژوازی، میشل فوکو، سراسربین، عشق و طلب
  • سعید رحیمی پور*، محمدرضا خدادوست صفحات 203-217

    آثار ادبی بسته به منظر خواننده متفاوت مورد بحث قرار گرفته اند. این تحقیق تلاش کرده است تا تقسیر رمان «کشتن پرنده مقدس» را پیش رو گذارد.در ابتدا، 30 دانشجوی رشته زبان انگلیسی بر اساس روش نمونه گیری گروهی ساده انتخاب شدند که در دانشگاه فرهنگیان مشغول به تحصیل بودند. سپس متن پی دی اف داستان در در اختیار آنها قرار گرفت و بعد از چند هفته مطالعه به فواصل معین فیلم رمان برای دانشجویان پخش شد. بعد از آن با استفاده از روش نقد خواننده محور از دانشجویان خواسته شد تا نظرات، برداشتها، چشم اندازهای اینکه آنها چه کسی هستند، کدام یک و چه چیزی مصداق پرنده مقدس هستند مورد بارش فکری قرار گرفتند.تحلیل محتوایی کمی و کیفی  نوشته های آنها تفسیرهای جذابی را پیش رو گذاشت که چه چیزهایی سمبل پرنده مقدس بودند. بخش پایانی مقاله بافته ها و پیامدها را مورد بحث قرار می دهد.

    کلیدواژگان: تفسیر، چشم انداز، «کشتن پرنده مقدس»، روش خواننده محور
  • امین خانبازیان*، حسین صبوری صفحات 219-229

    به عنوان یکی از آثار مهم نوشته شده در اواخر قرن بیستم، «قصر ماه»، با تمرکز بر مسئله هویت و چگونگی شکل گیری آن، و هم چنین نمایش دشواری های شخصیت اصلی در این مسیر، دنبال کننده دیگر آثار پل آستر به شمار می آید. با نگاه بر زندگی مارکو فاق به عنوان شخصیت اصلی داستان، تلاش بر این بوده است که جنبه های اگزیستانسیالیسم این رمان مورد اشاره قرار گیرد.  با این حال، هدف از این مقاله، فاصله گرفتن از خوانش روانشناسی و جامعه شناسی بر پایه ایده های جیمز مارسیا است ودر اینجا تلاش بر بررسی آن از دیدگاه اگزیستانسیالیسم با استفاده از ایده های نظریه پردازانی همچون هایدگر و سارتر است. در همین راستا، نظریه معروف شکل گیری هویت که توسط مارسیا معرفی شده است همخوانی هایی با اندیشه های هایدگر و سارتر که در مورد انسان و یا دازاین، و وجود آنها در این دنیا است، دارد. در مسیر این تحقیق، هر مرحله از شکل گیری هویت شخصیت اصلی داستان از دیدگاه هایی نظیر «پرتاب‎شدگی»، «عدم وجود»و «ایمان بد» مورد بررسی قرار گرفته است. حاصل این تلاش، ترسیم بعد های مختلف دیدگاه اگزیستانسیالیستم در این رمان بوده که کمتر مورد توجه محقیق قرار گرفته است.

    کلیدواژگان: دازاین، هایدگر، هویت، عدم وجود، پل آستر
  • شیرزاد طایفی* صفحات 231-246

    بسیاری از صاحب نظران معتقدند میان زبان و نوشتار زنان و زبان و نوشتار مردان، تفاوت وجود دارد. در این مقاله زبان زنانه و مردانه در رمان «شب‏های تهران» نوشته غزاله علیزاده و «عزاداران بیل» نوشته غلامحسین ساعدی بر اساس نظریه های زبان شناسان اجتماعی از منظر دستور زبان مقایسه شده است تا میزان تاثیر جنسیت نویسنده بر زبان داستان و میزان موفقیت نویسنده در ایجاد زبانی متناسب با جنسیت شخصیت های هم جنس و غیرهم جنس ، ارزیابی شود. برای این منظور، زبان زنانه و مردانه در حیطه دستور زبان بر اساس متغیرهای زیر مورد بررسی قرار گرفت؛ واژگان از قبیل: دش واژه ها، سوگندواژه ها، رنگ واژه ها و جملات از قبیل: تعدیل کننده ها و تصدیق گرها. یافته ها نشان می دهد، زبان شخصیت ها تحت تاثیر جنسیت نویسندگان قرار دارد و کلیشه های زبان زنانه در این آثار با بسامد بیش تری تکرار شده است. هم چنین بر اساس متغیرهای فوق مشخص شد، نویسندگان از بسیاری جهات توانسته اند زبانی متناسب با جنسیت شخصیت ها ایجاد کند. در پاره ای موارد که تناسبی بین زبان و جنسیت، به ویژه در شخصیت های زن دیده نمی شود، بیشتر به دلیل روحیات نویسنده و تعمد اوست که خواسته زنان را در برابر سلطه گری جامعه مردسالار حاکم فراهنجار نشان دهد.

    کلیدواژگان: غلامحسین ساعدی، غزاله علیزاده، «شب های تهران»، «عزاداران بیل»، زبان، جنسیت
  • صابر خوئی اسکوئی، سعیده آهنگری*، زهره سیفوری صفحات 247-264

    افراد بسیاری قادر نیستند مسیولیتهایی که برعهده آنها گذاشته شده را در موعد مقرر انجام دهند یا حداقل آن را در لحظه ی آخر فرجه تعیین شده انجام می دهند. آنچه اصطلاحا تعلل نامیده می شود، در انجام فعالیت های آکادمیک معمولا پدیده ای ناامید کننده محسوب می شود که اکثرا منجر به نتایج ناخوشایندی می گردد. با وجود این، برخی از دانشجویان معتقدند که انجام فعالیت ها در آستانه ی اتمام فرجه، نتایج بهتری را در بر دارد. محققان در مطالعه ی حاضر با تمرکز بر زبان آموزان انگلیسی و استفاده از روش تیوری داده بنیاد کلاسیک به بررسی این مساله پرداختند که آیا تعلل همیشه تاثیر مخربی بر عملکرد و رفتار زبان آموزان دارد یا اینکه می تواند به عنوان راهکاری برای کسب نتایج بهتر استفاده گردد. برای انجام این کار، آنها با 43 زبان آموز در سطوح متوسط تا پیشرفته و دارای سابقه ی تعلل مصاحبه کرده و با استفاده از روش مقایسه ی مداوم، اطلاعات جمع آوری شده را طی سه مرحله کدگذاری (باز، انتخابی و تیوریک) تحلیل نمودند. نتایج نشانگر این بود که اگرچه اکثر مصاحبه شوندگان نتایج مخرب تعلل بر یادگیری زبان را نفی ننمودند، تعدادی از آنها به نتایج سازنده ی آن در یادگیری اشاره کردند. همچنین برخی راهکارها برای تعدیل تاثیرات مخرب تعلل و حتی تبدیل آنها به نتایج سازنده از بین اطلاعات جمع آوری شده ظاهر گردید. بدین ترتیب، تحقیق حاضر به ساخت تیوری داده بنیاد «تعلل در یادگیری زبان» منجر شد. تیوری مذکور دو زمینه ی نتایج و راهکارها را پوشش می دهد و می تواند افق جدیدی را در برخورد با رفتار تاخیری زبان آموزان گشایش نماید.

    کلیدواژگان: تئوری داده بنیاد کلاسیک، تعلل، تعلل مخرب در یادگیری زبان، تعلل سازنده در یادگیری زبان، راهکارهای غلبه
  • حسین داوری، سعید نورزاده* صفحات 265-269

    در دهه های اخیر، در فضاهای آموزشی و پژوهشی و نیز در محافل اجتماعی، فرهنگی و سیاسی شاهد انتشار حجم قابل توجهی از آثار درباره آموزش چندزبانه بوده ایم. با این وجود، بررسی این موضوع نشان می دهد که توجه ناچیز به این موضوع در خصوص بافت ایران در پژوهش های داخلی و بین المللی سبب شده تا شرایط جامعه ایران را از دیگر جوامع متفاوت سازد. این در حالی است که ایران با جمعیتی حدود 80 میلیون نفر دربرگیرنده مردمانی با پیشینه های متنوع فرهنگی و قومی و تنوع زبانی چشمگیری (حدود 70 زبان) می باشد که در این بین حضور پویای برخی زبانهای اقلیت شاخصی چون آذری، کردی و عربی پررنگ است. با وجود این جمعیت های زبانی، زبان فارسی به نحوی فزاینده به عنوان زبان رسمی در بسیاری از حوزه ها هم چون آموزش، دولت و رسانه کاربرد دارد. امیر کلان، نویسنده کتاب چه کسی از آموزش زبان مادری می هراسد؟ بر آن بوده است تا با نگاهی ویژه به حوزه آموزش، به اهمیت توجه به آموزش چندزبانه مبتنی بر زبان مادری بپردازد و در این بین از دیدگاه های پژوهشگران برجسته بین المللی در این حوزه بهره گیرد؛ دیدگاه هایی که می تواند در جامعه چندفرهنگی، چندزبانه و چندقومی ایران موضوعیت داشته باشد. این کتاب علاوه بر چهار گفتگو با چهار پژوهشگر شاخص و شناخته شده در عرصه جهانی که در چهار فصل گرد آمده، دربرگیرنده فصل نتیجه گیری به قلم کلان و نیز موخره ای به قلم زبان شناسی ایرانی-کانادایی است.

    کلیدواژگان: آموزش چندزبانه، امیر کلان، ایران، چند زبانگی، زبان های اقلیت
|
  • Bahram Behin * Pages 1-3
  • Massoud Rahimpour, Davoud Amini * Pages 5-9

    Massoud Rahimpour is Professor Emeritus of Tabriz University. Professor Rahimpour has done his B.A. in English Language and Literature at Tabriz University in 1975, M.A. in TESOL at Oklahoma City University, U.S.A. in 1978, and Ph.D. in Applied Linguistics: Second Language Acquisition/Teaching at The University of Queensland, Australia in 1997. While he was at the University of Tabriz, he was also Head of English Department, Director of the International Academic Collaborations of Tabriz University, Deputy Dean of Faculty and Director of Centre for Teaching Foreign Languages. Professor Rahimpour has also been Honorary Associate Professor at the School of Languages and Cultures at The University of Queensland and language instructor at TAFE Queensland. He has also acted as Editor-in-Chief of the Journal of English Language Teaching and Learning, Tabriz University and the Member of Editorial Board of several Journals of Language Teaching Research. Professor Rahimpour has published papers in international and national journals, published books and has presented papers in conferences. He has also supervised tens of M.A and Ph.D. theses. His research interests are Task-Based Language Teaching, Syllabus Design, Second Language Acquisition, Research Methods in Applied Linguistics and Adult Language Learning. Dr. Davoud Amini, assistant professor of ELT at Azarbaijan Shahid Madani University and a former Ph.D. student of professor Rahimpour has arranged this interview with him.

    Keywords: Cognitive Processing, Pedagogic Task, Rahimpour, syllabus design, Task-Based Language Teaching, Task Complexity
  • Ensiye Niknahad, Zohre Mohamadi * Pages 11-32

    This study used a pretest-posttest quasi-experimental designto find out the effect of teacher-directed and collaborative reading on Iranian EFL learners' receptive skills.To start, 40 EFL intermediate female students within the age range of 15-17 were selected out of an initial 53 students, based on their performance in an OPT. Then, they were assigned into two groups of teacher-directed and collaborative reading.Both groups took a pretest at the beginning of the studyto measure their receptive skills' ability and a post-testin the endto check the amount of the effectiveness of the treatments applied.Collaborative group benefitted fromCollaborative Strategy Reading (CSR) consisting of preview, click and clunk,get the gist,and wrap up was introduced.In teacher-directed, on the other hand, direct explanation, modeling, and guided practice were used to teach the students how to use the strategies independently.Analysis of the data and the findings revealed that both teacher-directed and collaborative reading affected the learners' performance significantly. Moreover, collaborative reading was proved to be asignificantly better technique. Teachers, EFL learners, materials developers, and syllabus designers can be the beneficiaries of this inquiry's outcomes.

    Keywords: Teacher-Directed Instruction, Collaborative Reading, Receptive Skills, reading, listening
  • Khadijeh Karimi Alavijeh *, Atefeh Abdollahi Pages 35-66

    The present research is a netnographicinquiry conducted in the context of a social networking platform to explore how the rules and norms of digital citizenship are being understood and implemented among Iranian EFL learners and teachers, and how this can be improved. For this purpose, eight academic learner and teacher groups, consisting of 7235 members in total, were meticulously observed in one year. To address triangulation, the researchers used observations accompanied by field notes, memos, and semi-structured interviews. This resulted in 9000 pages of the content, including text chats and subsequent interview data, which were extensively analyzed through directed qualitative content analysis based onRibble’s(2011) digital citizenship model. Findings of the present research revealed that despite the significance of digital citizenship in the highly digitalized world of the day, and very frequent use of social networking for educational purposes, Iranian EFL learners and teachers lack the needed skills for appropriate and effective presence in technology-enhanced settings. This research has several implications for English teachers, learners, policy makers and curriculum designers, especially to include digital citizenship courses in CALL courses, teachers’ TTCs, and students’ curricula, at different levels of instruction and learning.

    Keywords: EFL teachers, EFL learners, Digital Citizenship, Qualitative Content Analysis
  • Ali Malmir *, Parisa Mazloom Pages 67-94

    Most foreign language (L2) learners suffer from dire deficiencies in their pragmatic comprehension partly due to the less explicit instruction they receive and the complexities and multi-layeredness inherent in L2 pragmatic comprehension. Accordingly, this study sought to scrutinize the effect of two dynamic assessment (DA) models on L2 pragmatic comprehension accuracy and speed. A convenience sample of 52 upper-intermediate female EFL learners that were randomly assigned into a dynamic assessment experimental group (GDA), a computerised dynamic assessment (C-DA), and a Non-DA control group took part in the study. A 26-item researcher-made pragmatic listening comprehension test including requests, apologies, greetings, and refusals was used as pre- and posttests, and the treatments using the aforementioned DA and non-DA conventional models were completed in 14 sessions. Data analysis using ANCOVA showed that C-DA and G-DA could significantly increase pragmatic comprehension accuracy than the conventional non-DA instruction with C-DA being significantly better than G-DA.  However, only C-DA could significantly decrease learners’ pragmatic comprehension speed than G-DA and Non-DA instruction. The findings of this study suggest that implementing C-DA by teachers can promote pragmatic comprehension accuracy and speed among L2 learners.

    Keywords: Dynamic Assessment, Pragmatic Accuracy, Pragmatic Comprehension, Pragmatic Speed, Speech Act
  • Rajab Esfandiari * Pages 95-122

    In rater-mediated assessments, the ratings awarded to language learners’ written, or spoken, performances do not necessarily reflect their language abilities because a number of other construct-irrelevant factors may affect the knowledge they demonstrate. Rater subjectivity and rating scales are among the variables possibly influencing the final results. The purpose of the present study was to examine the extent to which university students’ ratings on their essays mirrored the effect of these two factors. To that end, 150 Iranian EFL teachers rated ten five-paragraph essays BA students had written as their course requirements at Imam Khomeini International University. The raters used two rating scales to rate the essays on a number of assessment criteria. The study rested on a partial rating design, and the Rasch-based computer program, FACETS, was used to analyze the data. Results of Facets analyses showed raters differed considerably in the amounts of severity they exercised when rating the essays. The results also showed rater bias interactions with holistic rating scales. The implications of the findings for proposing procedures for reducing the effects of such extraneous variables are discussed.

    Keywords: Analytic Scales, Bias, Holistic Scales, Rater Subjectivity, Severity
  • Farzad Rostami, Mohammad Hossein Yousefi *, Davoud Amini Pages 123-144

    There have been some researches on the way teacher identities are (re)constructed; however, the study which investigatesthe improvement of the identity through the shift in language teaching has not been conducted. Thus the present qualitative study set out to investigate Iranian EFL teachers’ professional development who had been teaching either Arabic or Persian languages for more than six years prior to entering the English language teaching profession. Eleven Iranian in-service teachers took part in the study through purposeful sampling. For the purpose of the data collection, in-depth interviews, teachers’ narratives, and focus group interviews were used. The thematic analysis of the data through the Identity Theory (Burke & Stets, 2009) perspective revealedthree main themes: identity shift,identity development, and productive identity. The results indicate that teachers' professional learning requires rebuilding identity perception, and constructing a new identity will lead, in turn, to the professional development of teachers and their constructive learning. The present study contributes to the existing knowledge of teachers’ professional identity in that changes in the languages teachers teach will lead to reconstructing their professional identity in a positive wayand happen as a result of opportunities for professional development. The results have a number of implications for policymakers, teacher educators, and language teachers.

    Keywords: Professional Identity, Identity Shift, Thematic Analysis, Teacher Education, Teacher Development
  • Mostafa Shahiditabar *, Hossein Pourghasemian Pages 145-164

    This study aims to consider conceptual metaphors of “separation” in Azerbaijani Turkish poetry in an attempt to uncover the interactions of metaphorical expressions, culture, environment, and embodiment. The corpus of the study contains Azerbaijani Turkish poems of Shahriar (1906-1988) as well as seven other Azerbaijani poets. The results of the paper show that separation is expressed through eleven salient metaphors in Azerbaijani Turkish: 1. SEPARATION IS HUMAN/ANIMATE, 2. SEPARATION IS PAIN, 3. SEPARATION IS NATURAL FORCE, 4. SEPARATION IS FIRE, 5. SEPARATION IS THING/TOOL, 6. SEPARATION IS FALL, 7. SEPARATION IS OPPRESSION, 8. SEPARATION IS DEATH, 9. SEPARATION IS TRAVEL, 10. SEPARATION IS PLACE/CONTAINER, and 11. SEPARATION IS RESURRECTION. Moreover, according to the findings of the paper, Azerbaijani Turkish cultural/environmental schemata of separation lie at the root of most of the studied conceptualizations. That is, the studied metaphors are touched by cultural and environmental influences. Regarding embodiment and metaphor, the study confirms that some conceptual metaphors are based on recurring bodily experiences as it is seen in SEPARATION IS HUMAN/ANIMATE metaphors.

    Keywords: Conceptual metaphor, Cognitive linguistics, Azerbaijani Turkish, Poetry, Separation
  • Mehdi Azari Samani * Pages 165-184

    This paper analyses Thomas Pynchon’s V. (1961) in light of two contradictory scientific perspectives and argues that Pynchon uses complex science-based formulations on different semantic levels to give shape to a seemingly shapeless world of uncertainty. V. is considered by many critics a historiographic metafiction which evolves through certain new readings of the early 20th century Europe’s colonialism and is given a sense of uncertainty to historical consciousness via Pynchon’s postmodernist style.  This paper suggests that though Pynchon uses the techniques (on the syntactical level) which define postmodernism and create a pandemonium of complexity and meaninglessness, he leaves hidden blueprints which give shape and order to the syntactical and semantic chaos created in his works. To achieve this goal, the main methodological focus of the paper would be on Claude. E. Shannon’s (1948) “information theory.”

    Keywords: Chaos Entropy, Information Entropy, Noise
  • Sanaz Saei Dibavar, Sara Saei Dibavar * Pages 185-202

    This article examines the dual role of the café in instigation, development, and termination of the public display of transgressive desire in Margaret Duras’s (1958) Moderato Cantabile. To approach Duras’s narrative this way, we draw on Michel Foucault’s (1977) theories concerning Panopticon to bring into light the sociallyimposed codes and the method of their implementation. Duras’s mode of expression, we intend to discuss, brings to the reader’s attention the dominance of the silent social gaze in each transgressive scene between the two characters. Despite its laconism, therefore, Moderato Cantabile reveals the omnipresent and active bourgeois codes that are interwoven to the very fabric of the bourgeoisie. The effective operation of these codes, set through discourses of truth and power, is guaranteed through the Panopticon present in public spaces like the café, whose dual nature enables it to allow for manifestation of desire on the one hand, and effective inspection and containment of the situation (by imposing norms) on the other.

    Keywords: Marguerite Duras’sModerato Cantabile, Bourgeoisie, Michel Foucault, Panopticon, Desire
  • Saeid Rahimipour *, Mohammad Reza Khodadust Pages 203-217

    Literary works have been interpreted differently depending on the interpreter’s mindset and outlook. This study has launched an attempt to interpret the representation of the “Mocking Bird” in To Kill a Mocking Bird. Initially, a total number of 30 English majors studying at Farhangian University of Ilam were selected through convenience sampling. They were, then, provided with the PDF version of the novel, and after a few weeks’ interval of reading time, the participants were exposed to the filmed version of the story.  Thereafter, using Reader Response Theory, they were asked to write their comments, impressions, and views of whom, which, or what the “mocking bird” of the novel may be. The qualitative/quantitative content analysis of their writings revealed some fascinating interpretations regarding the representation of the “Mocking Bird’s” paragons in the novel. The final part of the paper discusses the findings and their implications which revealed fascinating information in this regard.

    Keywords: Interpretation, outlook, to Kill a mocking Bird, Reader Response Theory, Novel
  • Amin Khanbazian *, Hossein Sabouri Pages 219-229

    As one of the outstanding works written in the late twentieth century, Paul Auster’sMoon Palace is the extension of the prominent discussion existing in his works,which concerns the issue of identity formation and the characters’ involvement in the expedition toward self-acknowledgment. Looking through the life of Marco Fogg as the main character of the novel, it has been desired to outline the existential points of view laid in the novel. Unlike the previously conducted studies, this paper is diverting the central focus of its analysis from the psychosocial perspectives introduced by James Marcia to the existential outlook by providing the notions of critical existential philosophers such as Heidegger and Sartre. Accordingly, the famous theory of identity formation that Marcia established has close parallels with the concepts that Heidegger and Sartre have discussed concerning the human beings who are considered beings-in-the-world, or, as it is called, “dasein.” Throughout this procedure, the main protagonist’s various identity formation phases have been investigated through existential concepts like “thrownness,” “nothingness,” and “bad faith.” And in the end, the outcome of such an analysis is tracking down the latent sides of existential concepts existing in the novel, which have not been the center of focus in previous studies.

    Keywords: Dasein, Heidegger, Identity, Nothingness, Paul Auster
  • Shirzad Tayefi * Pages 231-246

    Many experts believe that there are differences between female and male language (speech) and writing. In this article female and male language (speech) in novels, Shabhaye Tehran (Nights of Tehran) written by GhazalehAlizadeh and AzadaraneBayal (Mourners of Bayal) written by Gholam Hossein Saedi, have been compared according to Sociolinguistic Theories until the level of author's gender affecting on story language and dimension of author's success to create a proportional language to consubstantial and dissimilar characters is evaluated. For this purpose,female and male language (speech)in grammar was studied according to the below varies; words such as curse words, oath words, color words, and sentences, including modifiers and verifiers. Findings determine that the language has been affected by the author's gender and stereotypes of female language have been repeated with more frequency in these works. Furthermore, according to the mentioned modifiers, it was found that authors could create a proportional language with characters in many ways. In some cases,there is not a proportionality between language and gender,especially in a female character, mostly due to author's spirits and his witting that he has wanted to display women paranormal against the domination of patriarchal society.

    Keywords: GholamHossein Saedi, GhazalehAlizadeh, Shabhaye Tehran (Nights ofTehran), AzadaraneBayal (Mourners of Bayal), Language (Speech), Gender
  • Saber Khooei-Oskooei, Saeideh Ahangari *, Zohreh Seifoori Pages 247-264

    Many individuals fail to perform the responsibilities devolved to them within the expected time or at least do them near the deadline. The so-called procrastination in accomplishment of academic tasks has often been considered a frustrating phenomenon which commonly results in undesirable outcomes. However, some students believe that near-deadline performance leads to better results. Focusing on EFL learners, the researchers in this study followed the classical Grounded Theory Approach and investigated whether procrastination always has destructive effects on their performance and behavior or it can be applied as a strategy to gain better outcomes. To do so, they interviewed 43 EFL learners at intermediate and advanced levels of proficiency with prior experience of procrastination and, taking a constant comparative method, analyzed the collected data through three stages of coding (i.e., open, selective, and theoretical). The results indicated that although most respondents did not reject the destructive consequences of procrastination on their language learning, several EFL learners pointed to constructive consequences of procrastination in their learning. Moreover, some strategies for adjusting the destructive effects of procrastination and even for transforming them to constructive consequences emerged from the data. In this way, the present study led to the development of the grounded theory of language learning procrastination. This theory covered two themes of Consequences, including Constructive Language Learning Procrastination and Destructive Language Learning Procrastination, and Overcoming Strategies, including Internal and External Strategies. The resultant theory can open a new horizon to deal with EFL learners’ dilatory behaviors.

    Keywords: Classical Grounded Theory, Procrastination, Destructive LLP, Constructive LLP, Overcoming Strategies
  • Hossein Davari, Saeed Nourzadeh * Pages 265-269

    In recent decades, much has been written about multilingual education (MLE) in educational research communities as well as in social, cultural, and political arenas in many parts of the world. However, browsing the topic singles out Iran as an exception as little attention from both local and international academia has been focused on MLE in this context. Yet, Iran, a country of approximately 80 millions, has people with diverse ethnic and cultural backgrounds and has a rich linguistic diversity (around 70 languages), with the living presence of some well-known minority languages (e.g., Azari, Kurdish, and Arabic). These demographics presented, Farsi is overwhelmingly used as the official language in, but not limited to, education, government, and media. Targeting the educational sector, Amir Kalan, the author of Who’s Afraid of Multilingual Education?, underlines the importance of creating mother tongue-based MLE in Iran by adding the views of established international scholars to the mother tongue debate as applicable to Iran’s multiethnic, multilingual and multicultural society.

    Keywords: Amir Kalan, Iran, Minority Languages, Multilingual Education, Multilingualism