فهرست مطالب

Journal of Multidisciplinary Care
Volume:9 Issue: 4, 2021

  • تاریخ انتشار: 1400/02/25
  • تعداد عناوین: 7
|
  • محمد رحیمی مدیسه*، زهرا لری گوئینی صفحات 796-799

    با توجه به نیاز دایمی برای تحقیق و پژوهش در جهت پیدایش عوامل ضدویروسی نو و موثر، گیاهان دارویی می توانند به عنوان دستمایه بسیار مناسبی جهت کشف و تولید داروهای ضدویروسی باشند. تا کنون نیز مطالعات گسترده ای در این زمینه انجام شده است. پرستاران بعنوان یکی از مهمترین افراد تیم مراقبین سلامت در این بیماری ویروسی نوظهور، می توانند نقش بسزایی در جلوگیری از مصرف عامیانه و بی رویه گیاهان دارویی تجویز شده توسط افراد غیر متخصص و حتی افراد سود جو و کاسب را داشته باشند. اهمیت ویژه مباحثی مانند تداخلات مواد موثره موجود در گیاهان دارویی با درمانهای روتین بیمار و حتی موارد احتیاطات مصرف آنها با بسیاری از بیماری های زمینه ای، در فرصتهای زیاد و مناسبی که بر بالین بیماران مهیا می باشد، می توانند از طریق پرستاران آموزش داده شود. از طرفی با آموزش و فرهنگ سازی در این زمینه با مصرف گیاهان دارویی در قالب کارآزمایی های بالینی و زیر نظر پزشکان متخصص، می تواند کمک شایانی جهت شناسایی گیاهان موثر دارویی و منابع جدید دارویی بنماید.

    کلیدواژگان: بیماری کووید 19، نقش پرستار، گیاهان دارویی
  • مریم محرابی، شهرام اعتمادی فر*، نسرین فروزنده، مرتضی سدهی صفحات 800-812

    زمینه و هدف :

    پرستاران بخش اورژانس به دلیل ماهیت شغلی که دارند استرس زیادی را متحمل می شوند. به منظور افزایش کیفیت مراقبت های پرستاری، کاهش استرس شغلی پرستاران ضروری است. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر توانمندسازی روان شناختی بر استرس شغلی، تعهد حرفه ای و خودکارآمدی پرستاران شاغل در بخش اورژانس انجام گردید.

    روش

    این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی بود که روی80 نفر از پرستاران شاغل در بخش اورژانس بیمارستان آیت الله کاشانی و هاجر شهرکرد انجام شد. شرکت کنندگان به شیوه نمونه گیری آسان انتخاب شدند و سپس به طور تصادفی به دو گروه آزمون و کنترل (هر گروه 40 نفر) تخصیص یافتند. برای گروه آزمون برنامه توانمندسازی روان شناختی در قالب هشت جلسه کارگاه آموزشی، حمایتی و مشاوره ای انجام گردید. برای گروه کنترل مداخله خاصی انجام نشد. داده ها قبل و یک ماه پس از اجرای مداخلات با استفاده از پرسشنامه استرس شغلی اسیپا وOsipow Occupational StressQuestionnaire)   گردآوری و با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی در نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    دو گروه مورد مطالعه ازنظر میانگین نمره استرس شغلی قبل از مداخله تفاوت آماری معناداری با یکدیگر نداشتند. پس از اجرای مداخلات، میانگین نمره استرس شغلی در گروه آزمون به طور معناداری کاهش یافت و دو گروه از نظر میانگین نمره استرس شغلی تفاوت آماری معناداری با یکدیگر داشتند (0.05 <p) همچنین میانگین تغییرات نمره استرس شغلی در گروه آزمون به طور معناداری بیشتر از گروه کنترل بود (0.05 <P).

    نتیجه گیری

    توانمندسازی روان شناختی پرستاران شاغل در بخش اورژانس استرس شغلی آنان را کاهش می دهد. این یافته ها  به منظور بهبود کیفیت مراقبت های پرستاری برای  مدیران بیمارستان ها مفید خواهد بود .

    کلیدواژگان: توانمندسازی روان شناختی، استرس شغلی، پرستار، بخش اورژانس
  • مینا سلطانی، نرگس صادقی، مینا محمدی* صفحات 813-822
    زمینه و هدف

    انواع مختلفی از تورش ها در مطالعات وجود دارد که یکی آنها، تورش گزارش انتخابی پیامدها است و در مواقعی که انتشار یافته های یک تحقیق تحت تاثیر ماهیت و جهت نتایج قرار می گیرد. هدف این پژوهش بررسی مقایسه ای تورش گزارش انتخابی پیامدها در کارآزمایی های بالینی ثبت شده در سامانه ثبت کارآزمایی بالینی ایران (IRCT) با مقالات منتشر شده در مجلات پرستاری و مامایی است.

    روش بررسی

    در این تحقیق توصیفی تحلیلی کلیه مقالات کارآزمایی بالینی که از فروردین تا اسفند 1396 در مجلات تخصصی علمی پژوهشی پرستاری و مامایی ایران چاپ شده به روش نمونه گیری سرشماری انتخاب شدند. ابزارگردآوری اطلاعات چک لیست محقق ساخته ای بود که وضعیت مجلات، مقایسه پیامدها در سامانهIRCT با پیامدهای گزارش شده در روش کار و نتایج مقالات، معنی داری و عدم معنی داری پیامدهای اولیه و ثانویه را بررسی می کرد.

    یافته ها

    در بین 223 مقاله منتشر شده در 33 مجله علمی پژوهشی در حوزه پرستاری و مامایی، تنها نیمی از مقالات دارای کد IRCT بودند همچنین 63% از پیامد اولیه و 18% از پیامدهای ثانویه ثبت شده در سامانه IRCT با پیامد اولیه وثانویه گزارش شده در روش کار مقاله تفاوت داشت که منجر به حذف 59% از پیامدهای اولیه ثبت شده در سامانه IRCT شد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که با وجود الزامی بودن ثبت کار آزمایی های بالینی در سامانه ثبت کارآزمایی ها از سوی بسیاری از مجلات، نیمی از مقالات بدون گزارش کدIRCT منتشر می شوند. علاوه براین نیمی از پیامدهای گزارش شده در مقالات، متحمل حذف، تغییر و یا اضافه نمودن پیامدی جدید می شوند که می تواند در نهایت، منجر به حصول نتایج نامعتبر در مطالعه شو د.

    کلیدواژگان: کارآزمایی بالینی، گزارش انتخابی پیامدها، پیامد اولیه، پیامد ثانویه، سامانه ثبت کارآزمایی های بالینی ایران
  • فرزانه سلیمانی، موسی آغال، نسیم پرتاش، امیر علی آقا، اسماعیل مقصودی* صفحات 823-831
    مقدمه

    مداخلات مبتنی بر ذهن آگاهی یکی از درمان های شناختی -رفتاری نسل سوم یا موج سوم است که ریشه آن به آیین بودایی بر می گردد. به بیانی دیگر نوعی مراقبه و از جمله راه کارهای کاهش فشار روانی است. خودکارآمدی بالینی دانشجویان پرستاری موجب ارتقا یادگیری مفاهیم و مهارت های پرستاری در آنها خواهد شد. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر آموزش های مبتنی بر ذهن آگاهی بر خودکارآمدی بالینی دانشجویان انجام گرفته است.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر یک پژوهش تجربی با 46 نفر حجم نمونه می باشد که به صورت تصادفی از میان دانشجویان پرستاری دانشکده پرستاری بوکان انتخاب شده و به دو گروه کنترل و مداخله تقسیم شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل پرسشنامه خود کارآمدی بالینی دانشجویان پرستاری است. مداخله مطابق دستورالعمل  .اجرای  جلسات ذهن آگاهی کابات زین اجرا شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS  نسخه  20و آزمون های آماری توصیفی و تی مستقل انجام گرفت

    یافته ها

    نتایج این مطالعه نشان داد که میانگین نمرات خودکارآمدی بالینی دانشجویان بعد از مداخله در دو گروه تفاوت آماری معنی دار دارد (p <./0001). میانگین نمرات خودکارآمدی دانشجویان در گروه مداخله بعد از  انجام  مداخله افزایش یافت (p <./0001) .

    نتیجه گیری

    حضور دانشجویان پرستاری در دوره ها و کارگاه های آموزشی فنون مبتنی بر ذهن تاثیر قابل توجهی در افزایش میزان خودکارآمدی بالینی آنان دارد؛ برگزاری چنین دوره های آموزشی علاوه بر ارتقا سطح خودکارآمدی دانشجویان می تواند باعث توسعه و پیشرفت سطح مراقبت های ارایه شده به بیماران شود.

    کلیدواژگان: ذهن آگاهی، خود کارآمدی بالینی، دانشجوی پرستاری
  • فاطمه ملاح، شروین تبریزیان اصل، خدیجه اسلام نژاد، رقیه درگاهی* صفحات 832-839
    زمینه و هدف

    افسردگی در طی بارداری بسیار شایع است  و تابحال مطالعه ای که به صورت جمع بندی شده به بررسی عوامل موثر بر افسردگی بارداری بپردازد، انجام نشده است و به دلیل عدم اطلاع از عوامل موثر بر آن، برنامه های پیشگیرانه برای آنان انجام نشده است؛ لذا بر آن شدیم در مقاله حاضر به صورت سیستماتیک شیوع و عوامل موثر بر افسردگی بارداری را بررسی کنیم .

    روش بررسی

    این مطالعه مرور سیستماتیک با بررسی مقالات چاپ شده در 5 سال منتهی به 2019 با کلیدواژه های افسردگی، ریسک فاکتور، بارداری و سلامت روان در دیتابیس های پروکویست، ساینس دایرکت، پابمد، اسکوپوس، وب آف ساینس، مدلاین، SID، ایران داک و موتور جستجوی گوگل اسکولار بر اساس گام های PRIZMA انجام شد.

    نتایج

    از تعداد 211 مقاله جستجو شده، 6 مقاله باکیفیت وارد این مطالعه شدند، شیوع افسردگی در حین بارداری بین  11/8 تا 24/94 درصد بود. مهمترین عوامل موثر بر افسردگی بارداری شامل بارداری ناخواسته، سابقه قبلی افسردگی و سابقه سقط جنین بود.

    نتیجه گیری

    افسردگی بارداری به ازای هر 4 نفر، یک نفر را درگیر می نماید. عواملی همچون بارداری ناخواسته، سابقه افسردگی قبلی، سابقه سقط جنین، یارداری پرخطر، سابقه مرده زایی، سابقه زایمان زودرس، مشکلات خانوادگی همچون خشونت علیه زن و مشکلات زناشویی از عوامل موثر بر افسردگی بارداری هستند.

    کلیدواژگان: افسردگی، بارداری، عوامل موثر
  • سید کاظم موسوی*، محسن کمالی، حامد عزیزخانی صفحات 840-849
    زمینه و هدف

    با وجود اینکه تعویض مفصل لگن از موفق ترین اعمال جراحی ارتوپدی بوده و از آن به عنوان جراحی قرن نامبرده می شود اما دوره بازتوانی پس از این جراحی معمولا طولانی بوده و می تواند سلامت جسمی و روانی بیماران را تحت تاثیر قرار دهد. این مطالعه با هدف بررسی اثر بخشی آموزش خود مراقبتی مبتنی بر کتابچه آموزشی بر سلامت جسمانی و روانی بیماران با تعویض مفصل لگن انجام شده است.

    مواد و روش ها

    در این کارآزمایی بالینی تصادفی شده با گروه کنترل، تعداد60 نفر از بیماران مراجعه کننده به دو بیمارستان منتخب دانشگاه علوم پزشکی ایران در سال 1395، به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب و در دو گروه آزمون و کنترل (هر کدام 30 نفر) قرار گرفتند. ابزار جمع آوری داده ها شامل پرسشنامه مشخصات دموگرافیک و پرسشنامه کیفیت زندگی SF-36 بود. در ابتدای مطالعه،  شرکت کنندگان فرم مشخصات دموگرافیک را تکمیل کردند. سپس به بیماران گروه آزمون، آموزش خود مراقبتی با استفاده از کتابچه آموزشی، به مدت 5 جلسه 45 - 30 دقیقه ای داده شد.  شرکت کنندگان روز ترخیص از بیمارستان و هشت هفته پس از ترخیص، حین مراجعه به درمانگاه، پرسشنامه کیفیت زندگی SF - 36  را تکمیل کردند. . داده ها توسط نرم افزار SPSS 20 و با استفاده از آمار توصیفی (فراوانی، درصد فراوانی، میانگین و انحراف معیار) و استنباطی (کای دو، ویلکاکسون، من ویتنی) تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    به طور کلی، در هر دو گروه، میانگین نمرات سلامت جسمانی و روانی دو ماه پس از ترخیص نسبت به زمان ترخیص افزایش معنی داری یافته بود (0.05<p). اما میزان این تغییرات در دو گروه متفاوت بود. به این صورت که تغییرات نمره سلامت جسمانی و روانی، حین ترخیص و دو ماه پس از آن در گروه آزمون به ترتیب ±9/7817/33  و 12/47 ±27/69 و در گروه کنترل 9/45 ± 5/29 و 14/72 ± 5/49 محاسبه شد. مقایسه میانگین این تغییرات در دو گروه نشان داد افزایش در میانگین نمرات سلامت جسمانی و روانی در گروه آزمون نسبت به گروه کنترل بیشتربوده است . (0.001<p).

    نتیجه گیری

      استفاده از روش آموزش خود مراقبتی مبتنی بر کتابچه آموزشی سبب ارتقای سلامت جسمانی و روانی بیماران با تعویض مفصل لگن . لذا پیشنهاد می شود این روش بیش از پیش در برنامه های آموزشی بیماران تحت جراحی تعویض مفصل لگن مورد استفاده قرار گرفته و در پژوهش های بعدی اثربخشی سایر روش های نوین آموزشی نظیر آموزش مبتنی بر شبکه های اجتماعی بررسی می شود.

    کلیدواژگان: آموزش خود مراقبتی، کیفیت زندگی، سلامت جسمانی، سلامت روانی، تعویض مفصل لگن
  • سودابه شیرانی بروجنی، طیبه شریفی*، رضا احمدی، احمد غضنفری صفحات 850-860
    زمینه و هدف

    بسیاری از دانشجویان در دوران تحصیل  استرس  زیادی را تجربه می کنند که آسیب های  روانی زیادی به آنها وارد می کند و این موضوع باعث احساس ناکارآمدی و نگرش انتقادی منفی نسبت به خود می شود. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی آموزش گروهی کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی بر خود انتقادی دانشجویان دختر دارای استرس تحصیلی دانشگاه فرهنگیان استان چهارمحال و بختیاری انجام شد.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری این پژوهش شامل همه دانشجویان دختر دانشگاه فرهنگیان استان چهارمحال و بختیاری به تعداد 350 نفر در سال تحصیلی 98-1397 بودند.از بین کلیه دانشجویان تعداد 150 نفر به صورت نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند و سپس از بین آن ها تعداد 60 نفر که نمره ی استرس تحصیلی بالاتری نسبت به میانگین گروه داشتند به عنوان نمونه نهایی انتخاب گردیدند و به صورت تصادفی در دو گروه 30 نفره (یک گروه آزمایش و یک گروه گواه) قرار گرفتند.در هر دو گروه،پرسشنامه خود انتقادی به عنوان پیش آزمون تکمیل و پس از اتمام مداخله، مجددا پس آزمون و پیگیری دو ماهه برای هر دو گروه اجراء شد.داده های گردآوری شده با استفاده از روش های آمار توصیفی شامل میانگین و انحراف معیار و آمار استنباطی شامل تحلیل کواریانس با استفاده از نرم افزار23 تجزیه و تحلیل شدند. 

     یافته ها:

     براساس نتایج، آموزش گروهی کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی بر کاهش خود انتقادی تاثیر معنی دار داشته است (eta =7/27,f= 30/6, 0.001>p).

    نتیجه گیری:

     باتوجه به نتایج این مطالعه میتوان ازآموزش کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی برای کاهش خود انتقادی دانشجویان استفاده نمود.

    کلیدواژگان: کاهش استرس، ذهن آگاهی، خودانتقادی، استرس تحصیلی، دانشجویان دختر
|
  • Mohammad Rahimi Madise*, Zahra Loriguinin Pages 796-799

    Due to the constant need for research to develop new and effective antiviral agents, medicinal plants can be a very good tool for the discovery and production of antiviral drugs. Extensive studies have been conducted in this field so far. Nurses, as one of the most important members of the health care team in COVID19 diseases, can play an important role in preventing the excessive and excessive consumption of medicinal plants prescribed by non-specialists.The importance of topics such as the interaction of active ingredients in medicinal plants with the routine treatments and even the precautions of their use with many underlying diseases, can be taught through nurses. On the other hand, by educating and using medicinal plants in the form of clinical trials and under the supervision of specialized physicians, it can be helpful to identify effective medicinal plants and new medicinal sources.

    Keywords: Covid19, Nurse Role, Medical Plants
  • Maryam Mehrabi, Shahram Etemadifar*, Nasrin Frozandeh, Morteza Sedhei Pages 800-812
    Background & Aims

    Emergency department nurses experience a high level of stress due to the nature of their occupation. In order to improve the quality of nursing care, the reduction of nurses’ occupational stress is crucial. The present study aimed to evaluate the effects of psychological empowerment on occupational stress among emergency department nurses.

    Methods

    This clinical trial was conducted on 80 emergency department nurses in Ayatollah Kashani and Hajar hospitals of Shahrekord, Iran. The participants were selected using convenience sampling and randomly allocated to intervention (n=40) and control (n=40) groups. For the intervention group, the psychological empowerment program was presented in eight educational, supportive, and counseling workshops. The control group received no intervention. The data were collected using the Osipow Occupational Stress Questionnaire before and one month after the interventions and analyzed by descriptive and analytic statistics in SPSS software (version 21).

    Results

    Before the interventions, the two study groups had no statistically significant difference in the mean scores of occupational stress. After the interventions, the mean score of occupational stress in the intervention group significantly reduced and the mean score of occupational stress was significantly different between the two study groups (P<0.05). Furthermore, the mean changes in occupational stress scores in the intervention group were significantly greater than those reported for the control group (P<0.05).

    Conclusion

    Psychological empowerment reduces occupational stress among emergency department nurses. The results of the present study can be beneficial for hospital managers in order to improve the quality of nursing care.

    Keywords: Emergency Department, Empowerment, Nurse, Psychological Occupational Stress
  • Mina Soltani, Narges Sadeghi, Mina Mohammady* Pages 813-822
    Background & Aims

    There are different types of biases in clinical trial studies. Selective outcome reporting is one of these biases occurring when the publication of research findings is influenced by the nature and direction of the results. Therefore, the present study aimed to compare selective outcome reporting bias in clinical trials registered in the Iranian Registry of Clinical Trials (IRCT) website with articles published in the nursing and midwifery journals.

    Methods

    In this descriptive-analytical study, all clinical trial studies published in the Iranian Journal of Nursing and Midwifery from March 2018 to March 2019 that had met the inclusion criteria were selected using the Census sampling method. The data were collected using a researcher-made checklist that was used to check the status of the journals, compare the outcomes in the IRCT website with those reported in the Methods and Results sections of published articles, and assess the significant and non-significant primary and secondary outcomes.

    Results

    The findings of the study revealed that out of 223 articles published in 33 Midwifery Nursing Journals, only half of the articles had IRCT code. Moreover, 63% of the primary outcome and 18% of the secondary outcome recorded in the IRCT were different from the primary and secondary outcomes reported in the Methodology section of the article, which led to the removal of 59% of primary outcomes recorded on the IRCT website.

    Conclusion

    The results of the present study revealed that although many nursing and midwifery journals had made it mandatory to register clinical trials on the IRCT website, only half of the articles had IRCT code. In addition, more than half of the outcomes reported in articles undergo deletion, modification, or addition of new consequences, which lead to the publication

    Keywords: Clinical Trial, Selective Outcome Reporting, Primary Outcome, Secondary Outcome, Iranian Registry of Clinical Trials
  • Farzaneh Soleimani Pages 823-831
    Background & Aims

    Mindfulness-based interventions are one of the third generation or the third wave cognitive-behavioral therapies, which has its roots in Buddhism. In other words, these interventions are considered a kind of meditation and can reduce stress. The clinical self-efficacy of nursing students will enhance their ability to learn nursing concepts and skills. Therefore, the present study aimed to determine the effect of mindfulness-based education on the students’ clinical self-efficacy.

    Methods

    This quasi-experimental study had a sample size of 46 cases who were randomly selected from nursing students of Boukan Nursing School and divided into two groups of control and intervention. The data were collected using a self-efficacy clinical questionnaire for the nursing students. The intervention was carried out based on the guidelines of Kabat-Zinn mindfulness sessions. Data were analyzed in SPSS software (version 20) through descriptive tests and t-test.

    Results

    The study revealed that the mean±SD scores of the students’ self-efficacy after the intervention were 79.92±13.61 and 64.78±16.02 in the intervention and control groups, respectively, which shows a statistically significant difference between these two groups (P<0.001). Moreover, the mean scores of the students’ self-efficacy in the intervention group increased from 66.71±15.01 to 79.92±13.61 (P<0.001).

    Conclusion

    The attendance of nursing students in mindfulness-based courses and workshops has a significant impact on increasing their clinical self-efficacy. Therefore, not only do these training courses advance the level of self-efficacy in students, but also they improve the provision of medical care provided to the patients.

    Keywords: mindfulness, clinical self-efficacy, nursing student
  • Fatemeh Malah, Shervin Tabrizian Asl, Khadijeh Eslamnejad, Roghayeh Dargahi* Pages 832-839
    Background & Aims

    Depression during pregnancy is a common disorder affecting numerous women; nonetheless, no study has been conducted to summarize the factors affecting this mental disorder. Due to this knowledge gap, preventive measures have not been performed for these women. Therefore, the present study aimed to assess the prevalence and factors affecting gestational depression.

    Methods

    This systematic review study made a query for articles published in ProQuest, science direct, PubMed, Scopus, Web of Science, Medline, SID, Iran doc, and Google Scholar in five years preceding 2019 using such keywords as depression, risk factor, pregnancy and mental health based on PRISMA steps.

    Results

    Out of 211 retrieved articles, 6 high-quality ones were included in the present study. The prevalence of depression during pregnancy was obtained at 11.8%-24.94%. The most important factors affecting gestational depression included unwanted pregnancy, previous history of depression, and history of abortion.

    Conclusion

    Pregnancy depression affects one in four women. Some factors, such as unwanted pregnancy, previous history of depression, history of miscarriage, high-risk pregnancy, history of stillbirth, history of preterm delivery, as well as such family problems as violence against women and marital problems, are some of the factors affecting pregnancy depression.

    Keywords: Depression, Pregnancy, Effective factors
  • Kazem Mousavi*, Mohsen Kamali, Hamed Azizkhani Pages 840-849
    Background & Aims

    Although hip joint replacement is one of the most successful orthopedic surgeries and is referred to as the operation of the century, the rehabilitation period after this surgery is usually lengthy and can affect the physical and mental health of the patients. This study aimed to evaluate the effectiveness of self-care training using the educational booklet on the physical and mental health of the patients undergoing hip joint replacement surgery.

    Methods

    In this randomized controlled clinical trial, 60 patients were selected using convenience sampling method from those who had referred to two selected hospitals of Iran University of Medical Sciences during 2016 and were divided into experimental (n=30) and control (n=30) groups. Data were collected using demographic characteristics form and SF-36 Quality of Life Questionnaire. At the beginning of the study, the demographic characteristics forms were completed by the study participants. Afterward, the patients in the experimental group were given self-care training using an educational booklet. The training was completed in 5 sessions, and each session lasted 30-45 minutes. The SF-36 Quality of Life Questionnaire was completed by the participants on the day of discharge and eight weeks later when they visited the clinic again. Data were analyzed using SPSS software (version 20) through descriptive statistics (i.e. frequency, frequency percentage, and mean±SD) and inferential statistics (i.e. Chi-square, Wilcoxon, and Mann-Whitney tests).

    Results

    In general, a significant increase was observed in the mean scores of physical and mental health in both groups two months after the discharge, compared to those obtained at the time of discharge (P<0.05). However, the extent of differences in scores was different in the two groups. The changes in the physical and mental health scores during the discharge and two months later in the experimental group were estimated at 17.33±9.78 and 27.69±12.47, respectively. However, the changes in the physical and mental health scores during the discharge and two months later in the control group were obtained at 5.29±9.45 and 5.49±14.72. Comparison of mean scores of changes in both groups revealed that there was a significant increase in the mean scores of physical and mental health in the experimental group, compared to the controls (P<0.001).

    Conclusion

    Based on the results, the adoption of self-care training using the educational booklet promoted the physical and mental health of the patients who had undergone hip joint replacement surgery. Therefore, it is suggested that this training method should be used more frequently in the educational programs of patients who undergo hip replacement surgery. Moreover, future researches should examine the effectiveness of novel educational methods, such as education using social networks

    Keywords: Self-care Education, Quality of life, Physical health, Mental health, Hip joint replacement
  • Sudabeh Shirani Borujeni, Tayebe Sharifi*, Raza Ahmadi, Ahmad Ghazanfari Pages 850-860
    Background & Aims

    Many students experience high levels of stress during their studies, causing them a lot of psychological damage and leading to feelings of inefficiency and a negative self-critical attitude. In this regard, the current study aimed to evaluate the effectiveness of mindfulness-based stress reduction group training on the self-critical attitude of female students with academic stress at Farhangian University of Chaharmahal and Bakhtiari Province, Iran.

    Methods

    The present quasi-experimental study was carried out with a pretest-posttest design and a control group. The statistical population of this study included all 350 female students of Farhangian University of Chaharmahal and Bakhtiari province in the academic year 2018-2019. Among all the students, 150 students were selected by random sampling, and then out of them 60 students with higher academic stress scores than the average group were selected as the final sample and randomly divided into two groups (i.e., experimental group [n=30] and control group [n=30]). In both groups, the self-critical questionnaire was completed as a pretest, and after the intervention, the posttest and two-month follow-up were performed again for both groups. The collected data were analyzed using descriptive statistics (e.g., mean and standard deviation) and inferential statistics (e.g., analysis of covariance) by SPSS software (version 23).

    Results

    Based on the obtained results, mindfulness-based stress reduction group training had a significant effect on self-critical reduction (eta=7.27; F=30.6; P<0.001).

    Conclusion

    According to the findings of this study, mindfulness-based stress reduction training can be used in order to decrease studentsʼ self-criticism

    Keywords: Stress reduction, mindfulness, self-criticism, academic stress, girl students