فهرست مطالب

تحقیقات در علوم ورزشی و گیاهان دارویی - پیاپی 2 (زمستان 1399)

فصلنامه تحقیقات در علوم ورزشی و گیاهان دارویی
پیاپی 2 (زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/04/20
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سپیده دولتی* صفحات 1-8
    زمینه و هدف

    تحقیق و مطالعه درباره اثرات درمانی گیاهان و استقبال مردم از این گیاهان، مورد توجه قرار گرفته است. گیاه بابونه یکی از گیاهان پر کاربرد در طب سنتی است. بابونه، ازجمله گیاهان دارویی است که در طب سنتی و مدرن اثرات مختلفی برای آن ذکر شده است که در این مقاله، به بررسی مطالعات انجام شده در زمینه اثرات درمانی بابونه پرداخته شده است.

    روش ها

    در این مطالعه از مقالات معتبر علمی در رابطه با اثرات فارماکولوژیک بابونه، که از سال 2000 به بعد در بانک های اطلاعاتی Pubmed، ISI Web، Scopus، Google Scholar، SID و Magiran استفاده شد و در جستجو مطالعات فارسی و انگلیسی مد نظر قرار داشت.

    یافته ها

    در مطالعات بالینی و تجربی اثرات درمانی در بیماری های دستگاه گوارش، اعصاب و روان، مشکلات قاعدگی، خواص ضد التهاب، ضد ویروس، ضد میکروب، آنتی اکسیدان، ضد اسپاسم، ضد درد و ضد سرطان و بهبود زخم برای این گیاه اثبات شده است.

    نتیجه گیری

    گیاه بابونه در سرتاسر جهان به عنوان گیاه دارویی مهم به رسمیت شناخته شده است. مصارف مختلف این گیاه در درمان بیماری ها از قدیم و استفاده از آن در صنایع دارویی دلیل ارزش و فواید ارزشمند قابل توجه آن در دنیا است.

    کلیدواژگان: بابونه، زخم و جراحت، قاعدگی، آنتی اکسیدان
  • نعمت الله نیک منش، هادی قائدی* صفحات 13-25
    مقدمه و هدف

    مصرف مواد آنتی اکسیدانی می توانند کوفتگی یا درد عضلانی تاخیری، التهاب و شاخص های اکسایشی را تحت تاثیر قرار دهند. هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر مکمل گیری ریشه خشک شده زرشک بر درد عضلانی و سوپراکسید دیسموتاز (SOD)، کاتالاز (CAT) و گلوتاتیون پراکسیداز (GPX) سرم بدنبال یک جلسه فعالیت وامانده ساز اکسنتریک در زنان غیر ورزشکار بود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه نیمه تجربی 30 زن غیر ورزشکار 20 تا 30 ساله به طور تصادفی در سه گروه 10 نفری شامل 1) فعالیت وامانده ساز اکسنتریک (گروه کنترل)، 2) فعالیت وامانده ساز اکسنتریک + دارونما (گروه دارونما) و 3) فعالیت وامانده ساز اکسنتریک + مکمل زرشک (گروه زرشک) قرار گرفتند. در روز پیش آزمون، هر سه گروه در یک فعالیت وامانده ساز اکسنتریک شرکت کردند. قبل و بعد از فعالیت نمونه خونی از آزمودنی ها گرفته شد. سپس به مدت 2 هفته، آزمودنی ها در برنامه مکمل گیری مختص به گروه خود شرکت کردند. گروه های 2 و 3 به ترتیب ریشه خشک شده زرشک و پودر آرد با دوز روزانه 3 کپسول 250 میلی گرمی دریافت کردند. بعد از دو هفته دریافت مداخلات، هر سه گروه در پس آزمون مشابه با پیش آزمون در فعالیت بدنی وامانده ساز اکسنتریک با همان شدت و مدت شرکت کردند و مجددا قبل و بعد از این فعالیت نیز نمونه خونی از آزمودنی ها گرفته شد. جهت تجزیه و تحلیل یافته ها از آزمون آماری تحلیل واریانس عاملی 4 × 2 (2 گروه و 4 زمان اندازه گیری) همراه با آزمون تعقیبی بنفرونی استفاده شد (05/0≥P).

    یافته ها

    فعالیت وامانده ساز اکسنتریک و فعالیت وامانده ساز اکسنتریک + مکمل زرشک اثر معنی داری بر تغییرات سطوح سرمی SOD و CAT نداشت (05/0≤P) با این وجود فعالیت وامانده ساز اکسنتریک منجر به افزایش معنی دارسطوح سرمی GPX و درد عضلانی شد (05/0≥P) در حالی که این افزایش در گروه مصرف مکمل زرشک کمتر بود (05/0≥P).

    بحث و نتیجه گیری

    به نظر می رسد یک وهله فعالیت وامانده ساز اکسنتریک می تواند درد عضلانی و سطوح سرمی GPX را در زنان غیر ورزشکار افزایش دهد با این وجود 14 روز مکمل گیری زرشک می تواند سطوح آن را کاهش دهد.

    کلیدواژگان: زرشک، درد عضلانی، آنزیم آنتی اکسیدانی، فعالیت وامانده ساز اکسنتریک
  • صالح رحمتی احمدآباد* صفحات 26-36
    مقدمه و هدف

    بر هم خوردن تعادل انرژی موجب بروز بیماری های مختلفی مانند چاقی، دیابت و غیره می شود. پپتیدهای زیادی در تنظیم تعادل انرژی در بدن نقش دارند که گرلین یکی از مهم ترین آن ها است. این مطالعه اثر یک دوره تمرین استقامتی و عصاره پسته وحشی (بنه) (به عنوان گیاهی غنی از اسیدهای چرب)، بر بیان ژن گرلین بافت روده موش های صحرایی ماده را بررسی می نماید.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی 20 سر موش صحرایی ماده بالغ نژاد ویستار انتخاب و به طور تصادفی به چهار گروه 1) کنترل سالین، 2) تمرین سالین، 3) کنترل بنه و 4) تمرین + بنه تقسیم شدند. گروه های 2 و 4 به مدت هشت هفته (پنج روز در هفته، هر جلسه به مدت 60 دقیقه و سرعت 25 متر بر دقیقه با شیب صفر) روی نوارگردان مخصوص جوندگان به تمرین پرداختند در حالی که گروه های 1 و 3 تمرین نداشتند. گروه های 3 و 4 عصاره پسته وحشی و گروه های 1 و 3 محلول سالین را قبل از تمرین به صورت گاواژ دریافت می کردند (یک میلی گرم به ازای هر گرم وزن بدن). 72 ساعت پس از آخرین جلسه ی تمرینی در وضعیت ناشتایی، موش های صحرایی بیهوش شده و بافت برداری انجام شد. داده ها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس دو طرفه آنالیز شدند و 05/0> P معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    هشت هفته تمرین هوازی منجر به کاهش بیان ژن گرلین در بافت روده موش های صحرایی شد (001/0> P) اما بیان آن در پاسخ به استفاده از پسته وحشی افزایش یافت (001/0> P).

    نتیجه گیری:

     استفاده از رژیم غذایی پرچرب (عصاره بنه) باعث افزایش بیان ژن گرلین بافت روده شد. انجام هشت هفته تمرین هوازی این افزایش را تعدیل نمود.

    کلیدواژگان: گرلین، پسته وحشی (بنه)، تمرین هوازی، روده
  • ایمان فتحی*، رضا خلف زاده، پوریا پساوند، الهه کریمی زاده فرد، سارا سلطانی نژاد صفحات 37-45
    زمینه و هدف

    تغذیه و فعالیت ورزشی دو عامل اثرگذار در تنظیم سیستم غدد بدن می باشند. با توجه به اثرات مثبت فعالیت های ورزشی و گیاهان دارویی بر هورمون های جنسی، هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر هشت هفته تمرین شنا و عصاره بابونه بر سطوح سرمی هورمون های لوتیینی (LH)، تستوسترون، و محرک فولیکول (FSH) موش های صحرایی نر بود.

    روش شناسی: 

    در این مطالعه تجربی 40 سر موش صحرایی نر نژاد اسپراگودوالی به طور تصادفی به پنج گروه 8 سری شامل 1) تمرین شنا، 2) مصرف بابونه، 3) تمرین شنا + مصرف بابونه، 4) شم و 5) کنترل تقسیم شدند. گروه های تمرین شنا و تمرین شنا + مصرف بابونه، سه جلسه در هفته و هر جلسه 60 دقیقه تمرینات شنا را انجام دادند همچنین گروه های مصرف بابونه و تمرین شنا + مصرف بابونه روزانه 200 میلی گرم به ازای هر کیلو گرم وزن بدن عصاره بابونه به صورت صفاقی دریافت نمودند. جهت تجزیه و تحلیل یافته ها از آزمون های آماری کالموگروف- اسمیرنوف، آنالیز واریانس یک طرفه همراه با آزمون تعقیبی توکی استفاده شد (05/0≥P).

    یافته ها

    مصرف بابونه اثر معنی داری بر افزایش تستوسترون داشت (04/0=P) با این وجود تمرین شنا (79/0=P) و تمرین شنا + بابونه (09/0=P) اثر معنی داری بر تستوسترون نداشت؛ تمرین شنا + بابونه اثر معنی داری بر افزایش سطوح سرمی FSH داشت (001/0=P) با این وجود تمرین شنا (89/0=P) و مصرف بابونه (46/0=P) اثر معنی داری بر سطوح سرمی FSH نداشت همچنین تمرین شنا، مصرف بابونه و تمرین شنا + مصرف بابونه اثر معنی داری بر LH نداشت.

    بحث و نتیجه گیری

    اگرچه مصرف بابونه به تنهایی می تواند سطوح سرمی تستوسترون را بهبود بخشد و همچنین همزمان با تمرین شنا می تواند سطوح سرمی FSH را بهبود بخشد، به نظر می رسد جهت تایید اثرات تعاملی مصرف بابونه همراه با تمرین شنا نیاز به مطالعات بیشتری می باشد.

    کلیدواژگان: تمرین شنا، بابونه، هورمون های جنسی
  • ناهید ونارجی، عباس مهرانپور*، هومن انگورانی، ساره حسنی صفحات 46-58
    مقدمه و هدف

    با توجه به شیوع بالای اضافه وزن و چاقی و لزوم دستیابی به راهکارهای موثر و عملی جهت کنترل آن ها، پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر یک دوره تمرین هوازی موزون به همراه تمرینات پایداری تنه بر سطوح سرمی گلوکز، انسولین، مقاومت به انسولین و شاخص های آنتروپومتریک ‏ زنان دارای اضافه وزن انجام شد.

    روش بررسی

    در این پژوهش نیمه تجربی 80 زن با دامنه سنی 25 تا 45 سال و شاخص توده بدنی بالای 25 به صورت هدفمند انتخاب و و سپس بصورت تصادفی در دو گروه کنترل و تمرین قرار گرفتند. تمرینات به مدت 12هفته (سه جلسه در هفته هر جلسه یک ساعت با شدت 80 درصد حد اکثر ضربان قلب اجرا شدند. قبل از شروع تحقیق و در پایان دوره تحقیق متغیرهای مطالعه اندازه گیری شدند. جهت تجزیه و تحلیل یافته ها از آزمون های اماری t مستقل و وابسته استفاده شد (05/0≥P).

    یافته ها

    یک دوره تمرین هوازی موزون به همراه تمرینات پایداری تنه اثر معنی داری بر کاهش محیط دورکمر، و درصد چربی بدنو مقاومت به انسولین زنان دارای اضافه وزن داشت (05/0>P) با این وجود اثر معنی داری بر سطوح سرمی گلوکزو انسولین زنان تداشت (05/0<P).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد تمرینات پایداری تنه می تواند منجر به بهبود شاخص های آنتروپومتریک زنان دارای اضافه وزن گردد با این وجود در رابطه با اثرات آن بر شاخص های گلایسمیک نیاز به مطالعات بیشتری در این زمینه می باشد.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، تمرین پایداری تنه، شاخص های گلایسمیک، اضافه وزن
  • احمد عبدی*، جلال زمان، اسیه عباسی صفحات 59-68
    مقدمه و هدف

    فعالیت عضلانی سنگین و مقاومتی منجر به افزایش التهاب و آسیب عضلانی می شود. با توجه به عوارض برخی مکمل‌های تجاری، استفاده از مکمل‌های طبیعی از قبیل عسل می‌تواند در کنترل این عوارض نقش داشته باشد. هدف از پژوهش حاضر تاثیر مصرف عسل آویشن بعد از یک جلسه تمرین مقاومتی دایره ای بر سطوح سرولوپلاسمین، نشانگرهای آسیب عضلانی، لاکتات و مقاومت انسولین در مردان جوان دانشگاهی می باشد.

    مواد و روش ها

     در این مطالعه نیمه تجربی، 21 نفر دانشجوی پسر به طور تصادفی در سه گروه کنترل- آب، کنترل- عسل و تمرین- عسل تقسیم شدند. آزمودنی های گروه های کنترل –عسل و تمرین - عسل ، عسل (1 گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) را بلافاصله بعد از تمرین مصرف کردند. گروه تمرین- آب نیز  در همان زمان 5 میلی لیتر آب مصرف می کرند. برنامه فعالیت مقاومتی دایره ای شامل 10 دقیقه گرم کردن  سپس انجام 12 حرکت ایستگاهی به صورت دایره ای (35 درصد 1-RM) و پس از آن 5 دقیقه سرد کردن بود. نمونه‌گیری خون در 5 مرحله از آزمودنی‌ها گرفته شد. نتایج با استفاده از آزمون آنالیز واریانس با اندازه گیری مکرر و آزمون تعقیبی توکی در سطح  p .

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد که تفاوت معنی داری در مقدار گلوکز (001/0=p)، انسولین (001/0=p) و مقاومت به انسولین (02/0=p) در اثر تمرین و خوردن عسل از مرحله قبل از تمرین با دیگر زمان‌ها وجود دارد. بیشترین اختلاف (افزایش) در میانگین های گروه ها در دقیقه 30 بعد از تمرین بین گروه‌ها بود (05/0 <p). همچنین تفاوت معنی داری در مقدار سرولوپلاسمین، کراتین کیناز تام، کراتین کیناز قلبی، مغزی و لاکتات دهیدروژناز پلاسما مشاهده نشد (05/0≥p).

    بحث و نتیجه گیری

     با توجه به یافته های پژوهش، مصرف عسل نتوانست باعث مهار عوامل التهابی بعد از یک دوره تمرین مقاومتی شود و شاخص مقاومت به انسولین را افزایش داد.

    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، عسل، سرولوپلاسمین، شاخص آسیب عضلانی
  • بهرام عابدی*، شادی افشار صفحات 69-80
    مقدمه و هدف

     ویتامین D نقش مهمی در درمان و پیشگیری از سندروم متابولیک دارد که ممکن است مزایای تمرین ورزشی را افزایش دهد. مطالعه حاضر با هدف تاثیر هشت هفته تمرین مقاومتی به همراه مصرف مکمل ویتامین  D بر اینترلوکین- 6 و اینترلوکین- 15 زنان دارای اضافه وزن انجام گرفت.

    مواد و روش ها

     در این پژوهش نیمه تجربی که با طرح پیش آزمون- پس آزمون انجام گرفت، 60 زن دارای اضافه وزن با دامنه سنی 20 تا 35 سال به صورت در دسترس انتخاب و در 4 گروه 15 نفری تمرینات مقاومتی، ویتامین D، تمرین مقاومتی همراه با ویتامین D و دارونما قرار گرفتند. نمونه های خونی آزمودنی ها در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون (پس از 8 هفته تمرین) جمع آوری شد. پروتکل تمرینی شامل 8 هفته اجرای تمرینات مقاومتی بود که سه جلسه در هفته برگزار شد. آزمودنی ها در دو گروه مصرف ویتامین روزانه میزان 3000 واحد ویتامین D را به صورت کپسول مصرف نمودند (شب و قبل از خوابیدن). همچنین آزمودنی های گروه دارونما نیز از دارونمای لاکتوز دریافت کردند. داده های به دست آمده توسط آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری تکراری تحلیل شد (P<0.05).

    یافته ها

     تمرین مقاومتی و تمرین مقاومتی همراه با مصرف ویتامین D باعث کاهش معنی دار اینترلوکین-6 و افزایش معنی دار اینترلوکین-15 زنان دارای اضافه وزن گردید (05/0>P). دیگر نتایج حاکی از اثر بیشتر تمرین مقاومتی همراه با مصرف ویتامین D در مقایسه با تمرین مقاومتی به تنهایی در کاهش اینترلوکین-6 و افزایش اینترلوکین-15 بود (P<0.05).

    بحث و نتیجه گیری

     به نظر می رسد که زنان دارای اضافه وزن و چاق با استفاده از مصرف ویتامین D همراه با تمرین مقاومتی احتمالا می توانند از بروز فشارهای التهابی ناشی از انجام فعالیت های ورزشی و پیامدهای بعدی آن جلوگیری کنند.

    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، ویتامین D، اینترلوکین-6، اینترلوکین-15
|
  • Sepideh Dolati * Pages 1-8
    Background and Aim

    Research and study on the therapeutic effects of plants  as well as on people's acceptance of these plants has been considered. Chamomile (Matricaria Chamomile)  is one of the most widely used plants in traditional medicine. Chamomile is one of the medicinal plants for which various effects have been mentioned in traditional and modern medicine. In this article, studies on the therapeutic effects of Chamomile  have been reviewed.

    Methods

    In this study, valid scientific articles, since 2000, on the pharmacological effects of Chamomile   in Pubmed, ISI Web, Scopus, Google Scholar, SID and Magiran databaseshave been used, and Persian and English studies were intended in the search.

    Results

    In clinical and experimental studies, the therapeutic effects of this plant on the diseases of the gastrointestinal tract, neuropsychiatry, menstrual problems, anti-inflammatory, antiviral, antimicrobial, antioxidant, antispasmodic, analgesic and anticancer properties and wound healing have been proven.

    Conclusion

    Matricaria Chamomile is recognized worldwide as an important medicinal plant. The various uses of this plant in the treatment of diseases from ancient times and its use in the pharmaceutical industry are the reason for its noticeable worthiness and valuable benefits in the world.

    Keywords: Matricaria, Wounds, Injuries, Menstruation, antioxidants
  • Nematollah Nikmanesh, Hadi Ghaedi * Pages 13-25
    Introduction

    Antioxidant use can affect delayed muscle soreness, inflammation, and oxidative markers. The aim of the present study was to investigate the effect of dried barberry root supplementation on muscle pain and serum superoxide dismutase (SOD), catalase (CAT) and glutathione peroxidase (GPX) following a session of eccentric exhausting activity in non-athlete women.

    Materials and Methods

    In this quasi-experimental study, thirty non-athlete women aged 20 to 30 years were randomly divided into three groups of 10, including 1- eccentric exhaustion activity (control group), 2- eccentric exhaustion activity + placebo (placebo group) and 3- eccentric exhaustion activity + barberry supplement (Barberry group). On the pretest day, all three groups participated in an exhaustive eccentric activity. Blood samples were taken from the subjects before and after the activity. Then, the subjects participated in a group-specific supplementation program for 2 weeks. Groups 2 and 3 received dried barberry root and flour powder with a daily dose of 3 capsules of 250 mg respectively. After two weeks of receiving the interventions, all three groups again participated in the post-test similar to the pre-test in the eccentric exhausting physical activity with the same intensity and duration .Blood samples were taken again from the subjects before and after this activity To analyze the data, 2 4 ×  factor analysis of variance (2 groups and 4 times of measurement)  including Benfroni post hoc test was used(P≥0.05).

    Findings

    Eccentric exhausting activity and eccentric exhausting activity + barberry supplement had no significant effect on changes in serum levels of SOD and CAT (P≤0.05). Althougheccentric exhausting activity significantly increased serum GPX levels and muscle pain (P≤0.05), this increase was less in the barberry supplement group (P≥0.05).

    Conclusion

    It seems that one session of eccentric exhausting activity can increase muscle soreness and serum GPX levels in non-athlete women. However, 14 days of barberry supplementation can reduce its levels.

    Keywords: Barberry, Muscular pain, Antioxidant enzymes, eccentric exhaustion activity
  • Saleh Rahmati Ahmadabad * Pages 26-36
    Introduction

    Impaired energy balance causes various diseases such as obesity, diabetes, etc. Many peptides are involved in regulating energy balance in the body, of which ghrelin is one of the most important. This study investigates the effect of endurance training and Pistacia Atlantica extract (Baneh) (as a plant rich in fatty acids) on ghrelin gene expression in the intestinal tissue of female rats.

    Materials and Methods

    In this experimental study, 20 adult female Wistar rats were selected and randomly divided into four groups: 1) saline control, 2) saline training, 3) Baneh control, and 4) Baneh + training. Groups 2 and 4 trained on a rodent treadmill for eight weeks (five days a week, each session for 60 minutes at a speed of 25 m / min with a zero slope) while groups 1 and 3 did not. Groups 3 and 4 received Pistacia Atlantica extract and groups 1 and 3 received saline solution before exercise as a gavage (1 mg per gram of body weight). Rats were anesthetized and biopsied 72 hours after the last training session in the fasting state. Data were analyzed using a two-way analysis of variance and P<0.05 was considered significant.

    Findings

    Eight weeks of aerobic training decreased ghrelin gene expression in rats intestinal tissue (P<0.001) but its expression increased in response to Pistacia Atlantica use (P<0.001).

    Conclusion

    The use of a high-fat diet (Baneh extract) increased the expression of the ghrelin gene in intestinal tissue. Eight weeks of aerobic training moderated this increase.

    Keywords: Ghrelin, Pistacia Atlantica (Baneh), Aerobic training, Intestine
  • Iman Fathi *, Reza Khalafzadeh, Poorya Pasavand, Elaheh Karimizadeh Fard, Sara Soltani Nejad Pages 37-45
    Background and Aims

    Nutrition and exercise are two effective factors in regulating the body's endocrine system. Due to the positive effects of sports activities and herbs on sex hormones, the aim of this study was to evaluate the effects of eight weeks of swimming training and chamomile extract consumption on serum levels of Luteinizing, Testosterone, and Follicle-Stimulating Hormones in male rats.

    Methodology

    in this experimental study, 40 male Sprague-dawley rats were selected and randomly divided into five groups consisting of eight rats. The groups include: (1) swimming training, (2) chamomile extract administration, (3) swimming training, and chamomile extract administration; (4) placebo; and (5) control. The swimming and the swimming plus chamomile extract administration groups had three session swimming trainings per week, each session lasted 60 seconds. Also, the swimming plus chamomile extract administration and the chamomile extract administration groups received (200 mg/kg body weight/day) chamomile extract peritoneally. Kolmogorov–Smirnov and one-way ANOVA with Tukey’s Post-hoc tests were used to analyze the results (P≤0.05).

    Results

    chamomile extract administration had significant effects on increasing testosterone levels (P=0.04). However, the effects of swimming training (P=0.79) and swimming plus chamomile extract administration (P=0.09) on testosterone levels were non-significant. Swimming training plus chamomile extract administration had significant effects on increasing serum levels of FSH (P=0.001), but only swimming training (P=0.89) and only chamomile extract administration (P=0.46) had no significant effects on serum levels of FSH. Also, none of the swimming training, chamomile extract administration, and swimming training plus chamomile extract administration had significant effects on LH serum levels.

    Discussion and Conclusions

    although chamomile extract administration alone can increase testosterone serum levels, and simultaneously can improve FSH serum levels when used with swimming training, it seems that further study is required to confirm the interactive effects of chamomile consumption and swimming training.

    Keywords: swimming training, Chamomile extract, sex hormones
  • Nahid Venarji, Abbas Mehranpour *, Hooman Angoorani, Sareh Hasani Pages 46-58
    Introduction

    Considering the high prevalence of overweight and obesity And the need for effective and practical solutions to control them, the present study was conducted with the aim of Evaluation of the effect of a balanced aerobic training with trunk stability training on blood glucose, insulin, anthropometric indices and insulin resistance in overweight women

    Methods

    The study sample consisted of 80 women (25-45 years old) with BMI greater than 25 They were randomly divided into control and experimental groups. Exercises were performed for 12 weeks (3 sessions per week - each session 1 hour). Study variables were measured before and at the end of the training period. After data collection, data was coded and entered into the computer. Data were analyzed by SPSS software at two levels of descriptive and inferential. Significance level was set at 0.05.

    Results

    A rhythmic aerobic training course Along with trunk stability exercises on body mass index, waist circumference, body fat percentage had a significant effect on overweight women and reduces them (p < 0.05), but it had no significant effect on fasting glucose, insulin and insulin resistance in women (P>0.05).

    Conclusion

    The results of this study emphasize the effectiveness of trunk endurance training on decreasing body mass index, waist circumference and body fat percentage.

    Keywords: rhythmic aerobic exercise, Trunk stability exercises, Insulin resistance, overweight, blood glucose
  • Ahmad Abdi *, jalal zaman, asieh Abbassi Daloii Pages 59-68
    Introduction

     The aim of this study was to examine the effect of using L. Thymus vulgaris honey after a resistance circular training session on cerulopasmin, muscles damage markers, lactates and insulin resistance in young college men.

    Materials and methods

     18 young college men were randomly divided into three groups: control-water, control-honey and training-honey. Control-honey and training-honey groups were fed honey immediately after training. Control- water group at the same time, consuming 5 ml water. The circular resistance training included 10 minutes warming, 12 station (%351-RM) and 5 minutes cool down. Blood sampling was taken in 5 steps. Data was analyzed by using ANOVA with repeated measurement at the significance level of p < 0.05.

    Findings

     The Result showed significant difference in the level of glucose, insulin and insulin resistance in control-honey and training-honey group from the first to the fifth stage (p < 0.05). The greatest difference (increase) was in the third stage between the groups (p < 0.05). There was no significant difference in plasma Ceruloplasmin, total Creatin Kinase, CK MB, CKBB and LDH (P≥0.05).

    Conclusion

     According to the findings of research, Honey consumption did not prevent inflammatory factors after resistance training and increased insulin resistance index.

    Keywords: Resistance Training, Honey, Cerulopasmin, Muscles Damage Markers
  • bahram abedi *, shadi afshar Pages 69-80
    Introduction

    The current study was to examine the effect of eight weeks resistance training with D vitamin consumption on Interleukin 10 & 15 in overweight women.

    Materials and Methods

    In semi experimental study with pre-post phases, 60 over weight women with age range 20-35 years old selected and those located in 4 groups: resistance training, D vitamin consumption, resistance training with D vitamin consumption and placebo. Blood sampling collected in pre test phase and post test phase (after 8 weeks training). The training protocol consisted of 8 weeks of resistance training, which was held three sessions per week. Participants in two groups of daily vitamin intake consumed 1 unit of vitamin D in capsules (at night and before going to bed). Participants in the placebo group also received a placebo from lactose. Data were analyzed by analysis of variance with repeated measures.

    Findings

    The results showed that resistance training and resistance training along with vitamin D significantly reduced interleukin-6 and significantly increased interleukin-15 in overweight women. Other results showed a greater effect of resistance training with vitamin D compared to resistance training alone in reducing interleukin-6 and increasing interleukin-15.

    Conclusion

    Overall, the current results suggest that overweight and obese women using vitamin D combined with resistance training may be able to prevent the inflammatory stress caused by moderate exercise and its aftermath.

    Keywords: Resistance training, D vitamin, IL-6, IL-15, overweight female