فهرست مطالب
نشریه پژوهش در آموزش علوم پزشکی
سال سیزدهم شماره 1 (بهار 1400)
- تاریخ انتشار: 1400/04/14
- تعداد عناوین: 8
-
-
صفحات 1-3
بی تردید یکی از مهم ترین عوامل و محرک های نهادینه سازی اخلاق در هر سازمان بهبود وضعیت عدالت سازمانی است. بیشترین نمود و ظهور عدالت سازمانی را می توان در آیین نامه های ارزیابی عملکرد یک سازمان مشاهده کرد. در این نامه به سردبیر سعی شده است تا به بررسی و آسیب شناسی شاخص های عدالت سازمانی در آیین نامه ارتقاء اعضای هییت علمی دانشگاه ها پرداخته شود.
کلیدواژگان: آیین نامه ارتقاء، اعضای هیئت علمی، عدالت سازمانی -
صفحات 4-13مقدمه
تفکر انتقادی مهارتی است که فراگیر با دریافت مطالب کلیدی، طی یک فرآیند، چارچوب های ذهنی را می سازد. با توجه به اهمیت موضوع آموزش موثر و تاثیر تفکر انتقادی بر آن و سابقه اندک مطالعه در این حوزه این مطالعه می تواند با اندازه گیری سطح مهارت تفکر انتقادی، زمینه ای برای افزایش تاثیر آموزش باشد. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین سطح تفکر انتقادی در دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی همدان انجام گرفت.
روش هادر این مطالعه مقطعی انجام شده در سال 1398، 218 نفر از دانشجویان رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی همدان به روش سرشماری و با کمک پرسشنامه کالیفرنیای B بررسی شدند. داده ها با نرم افزار SPSS در سطح اطمینان 95درصد و آزمون های آنالیز واریانس و Independent t test آنالیز شدند.
یافته هامیانگین نمرات کلی شرکت کنندگان 3/8±12/5 از نمره کلی 34 بود. نتایج نشان داد که نمرات کلی و زیرمهارت های آنالیز، استنباط و استدلال قیاسی در ورودی سال های مختلف، تفاوت معنی داری دارد (در همه موارد 0/001 >P). همچنین بین نمرات با سن، جنسیت و منطقه کنکور ارتباط معنی دار وجود نداشت. نتایج نشان داد که نمره آنالیز در سهمیه های متفاوت و نمره کل سهمیه آزاد با 25 درصد جانبازان تفاوت معنی دار (به ترتیب: 0/036 =P و 0/011 =P). نمره کلی (0/14-r= و 0/033 =P)، استنباط (0/240-=r و 0/001=P) و استدلال قیاسی (0/17-=r و 0/011=P) با رتبه کنکور همبستگی معنی دار معکوس دارد. بین نمره آزمون علوم پایه و نمره استنباط (0/2=r و 0/012= P) و استدلال قیاسی (0/17=r و 0/035=P) و بین نمره آزمون پیش کارورزی و نمرات ارزیابی (0/35=r و 0/031=P)، استنباط (0/36=r و 0/029=P)، استدلال قیاسی (0/35=r و 0/030=P) و نمره کل (0/4=r و 0/013=P) همبستگی وجود داشت.
نتیجه گیریبا توجه به پایین بودن نمره کلی و نمرات زیرحیطه های مهارت تفکر انتقادی الزام آموزش این مهارت در بین دانشجویان ضروری به نظر می رسد.
کلیدواژگان: مهارت، تفکر انتقادی، دانشجویان، پزشکی -
صفحات 14-23مقدمه
امروزه یادگیری ترکیبی در کنار آموزش سنتی جایگاه ویژه ای در دانشگاه های علوم پزشکی پیدا کرده است. اما تاثیرگذاری آن بر روی عواملی چون خلاقیت و هوش معنوی نیازمند بررسی بیشتر است. بنابراین مطالعه حاضر با هدف تعیین نقش میانجی هوش معنوی در رابطه باکیفیت دوره یادگیری ترکیبی و خلاقیت از دیدگاه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی زنجان درسال تحصیلی 98-97 انجام گرفت.
روش هامطالعه حاضر از نوع توصیفی-همبستگی بود. جامعه آماری کلیه دانشجویان دکترای حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی زنجان به تعداد 960 نفر بودند که از آموزش ترکیبی در سال تحصیلی 98-97 بهره مند شدند. حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان تعداد 275 نفر برآورد گردید و دانشجویان به روش تصادفی ساده وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه های دیدگاه از کیفیت دوره یادگیری ترکیبی گینس، خلاقیت عابدی و هوش معنوی کینگ (SISRI) بودند. جهت تجزیه و تحلیل دادهها از آزمونهای همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه در نرم افزار SPSS و جهت تعیین نقش میانجی از روش چهار گامی بارون و کنی استفاده شد.
یافته هانتایج نشان داد که بین دیدگاه دانشجویان از کیفیت دوره یادگیری ترکیبی با خلاقیت (0/34=r) و هوش معنوی (0/39=r) رابطه معنی داری وجود دارد (0/00/1=P). همچنین بین هوش معنوی با خلاقیت (0/38=r) نیز رابطه معنی دار وجود داشت (0/001>P). بررسی نقش میانجی هوش معنوی و مولفه های آن نیز نشان داد که این متغیر در رابطه با دیدگاه دانشجویان از کیفیت دوره یادگیری ترکیبی و خلاقیت نقش میانجی جزیی و تعدیل گر دارد .
نتیجه گیریبا توجه به نتایج حاصل از مطالعه، می توان بیان کرد که بین دیدگاه دانشجویان از کیفیت دوره یادگیری ترکیبی با خلاقیت آنان رابطه مثبت و مستقیم وجود دارد و هوش معنوی نیز توانست رابطه دو متغیر یاد شده را به صورت جزیی تحت تاثیر قرار دهد.
کلیدواژگان: یادگیری از راه دور، خلاقیت، معنویت، دانشجویان علوم پزشکی -
صفحات 24-34مقدمه
آموزش عالی به عنوان نیروی محرکه توسعه پایدار و حرکت به سوی جامعه معرفتی، دارای نقش راهبردی است. شناسایی موانع پذیرش دانشجویان بین المللی از جمله مسایل مهم در زمینه حوزه ارتقاء آموزش عالی می باشد. برهمین اساس هدف این پژوهش شناسایی موانع و چالش های پذیرش دانشجویان بین المللی در دانشگاه های دولتی ایران است.
روش هااین پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و به روش کیفی انجام شده است. مشارکت کنندگان این پژوهش را کلیه صاحب نظران حوزه آموزش عالی در دانشگاه های جامع و تخصصی سطح یک وزارت علوم که حوزه فعالیت علمی و اجرایی آن ها بین المللی سازی آموزش عالی بود، تشکیل می دادند. نمونه گیریبه روش هدفمند و تا رسیدن به سطح اشباع نظری ادامه یافت که درنهایت تعداد 11 نفر در پژوهش شرکت کردند. به منظور گردآوری داده ها از روش مصاحبه نیمه ساختاریافته و از روش تحلیل مضمون 6 مرحله ای براون و کلارک (2006) جهت تجزیه و تحلیل آن استفاده شد.
یافته هانتایج نشان داد که موانع پذیرش دانشجویان بین المللی در دانشگاه های دولتی ایران 32 مضمون پایه، 6 مضمون سازمان دهنده و 3 مضمون فراگیر استخراج شده است؛ که ضعف های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی حاکم بر دانشگاه ها، ضعف مرجعیت آموزشی، پژوهشی و فناوری دانشگاه ها و پژوهشگاه ها در سطوح منطقه ای و بین المللی و عدم اختیار دانشگاه ها و اساتید در جذب دانشجویان و تعامل با اساتید خارجی به عنوان موانع اصلی پذیرش دانشجویان خارجی در دانشگاه های دولتی ایران شناسایی شدند.
نتیجه گیریباتوجه به شناسایی عوامل فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، ضعف مدیریتی و پژوهشی و آموزشی به عنوان موانع پذیرش دانشجویان بین المللی، به نظر می رسد مناسب ترین راهکار جهت مقابله با موانع موجود، سیاست گذاری مناسب و تهیه یک برنامه استراتژی قوی و نیز به دنبال آن برنامه ریزی عملیاتی قوی وتقویت ساختارهای آموزشی و اداری می باشد.
کلیدواژگان: آموزش عالی، دانشجوی بین المللی، چالش های بین المللی سازی -
صفحات 35-45مقدمه
پرستاران بخش جدایی ناپذیر از فرآیند بهداشت و درمان کشور هستند و عملکرد آنان نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. هدف از اجرای تحقیق حاضر، بررسی تاثیر سرمایه روانشناختی از طریق رضایت و فرسودگی شغلی، بر روی عملکرد پرستاران است.
روش هاتحقیق حاضر، کاربردی و از نوع تحلیلی- مقطعی است. جامعه آماری این تحقیق شامل پرستاران بیمارستان های شهر رشت در سال 1398 به تعداد 3523 نفر است. نمونه ها براساس فرمول کوکران 318 نفر تعیین و به روش نمونه گیری تصادفی ساده، انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه های استاندارد فرسودگی شغلی، عملکرد شغلی و رضایت شغلی بود. داده ها جمع آوری شده با استفاده از مدل سازی معادلات ساختاری و از طریق نرم افزارهای آماری SPSS و SMARTPLS3 تجزیه و تحلیل شدند.
یافته هانتایج نشان داد که سرمایه روانشناختی بر روی رضایت شغلی و فرسودگی شغلی و همچنین عملکرد پرستاران به میزان 0/297، 0/387- و 0/259 تاثیر دارد. همچنین تاثیر رضایت شغلی و فرسودگی شغلی بر عملکرد پرستاران نیز برابر با 0/213، 0/173- بود. در نهایت، براساس نتایج آزمون سوبل، نقش میانجی گر رضایت و فرسودگی شغلی در تاثیر سرمایه روانشناختی بر عملکرد پرستاران نیز برابر با 0/196 و 0/205- تعیین گردید.
نتیجه گیریبراساس یافته های این مطالعه، می توان دریافت سرمایه روانشناختی، از طریق افزایش رضایت شغلی و کاهش فرسودگی شغلی، منجر به بهبود عملکرد پرستاران می گردد. بنابراین مدیران بیمارستان های شهر رشت لازم است بیش از پیش بر روی روابط متغیرها تمرکز نمایند تا بتوانند سطح عملکرد پرستاران را حفظ و بهبود دهند.
کلیدواژگان: رضایت شغلی، سرمایه روانشناختی، عملکرد پرستاران، فرسودگی شغلی -
صفحات 46-56مقدمه
انگیزه یکی از مشهورترین مفاهیمی است که مورد توجه دانشمندان قرار گرفته و از مهم ترین عوامل موفقیت در آموزش عالی به حساب می آید. پژوهش حاضر با هدف تعیین الگوی روابط ساختاری انگیزه تحصیلی براساس نیازهای روان شناختی با میانجی گری نقش اهمال کاری تحصیلی در دانشجویان کارشناسی انجام گرفت.
روش هاروش مطالعه همبستگی از نوع معادلات ساختاری بود و جامعه آماری آن متشکل از کلیه دانشجویان کارشناسی مشغول به تحصیل در دانشگاه محقق اردبیلی در نیم سال اول سال تحصیلی 99-98 بودند. تعداد 405 نفر از این افراد به شیوه نمونه گیری تصادفی خوشه ای چندمرحله ای انتخاب شده و به صورت انفرادی به پرسشنامه های انگیزش تحصیلی والرند، اهمال کاری تحصیلی سولومن و نیازهای روان شناختی دسی و همکاران پاسخ دادند. داده ها با استفاده از آزمون های آماری ضریب همبستگی پیرسون با نرم افزار SPSS و مدل یابی معادله ساختاری با استفاده از نرم افزار Lisrel تجزیه و تحلیل شدند .
یافته هانتایج نشان داد که انگیزه تحصیلی با نمره کل نیازهای روان شناختی(0/35=r) و مولفه های نیاز به شایستگی(0/18=r)، نیاز به خودمختاری (0/34=r) و نیاز به وابستگی (0/34=r) ارتباط مثبت دارد و با نمره کل اهمال کاری تحصیلی (0/24-=r) و مولفه های مطالعه برای آزمون (0/19-=r)، آمادگی حل تکلیف (0/21-=r) و آماده کردن مقاله (0/12-=r) ارتباط منفی دارد. همچنین اهمال کاری تحصیلی با نمره کل نیازهای روان شناختی (0/18-=r) و مولفه های نیاز به شایستگی (0/14-=r) ، نیاز به خودمختاری (0/10-=r) و نیاز به وابستگی (0/23-=r) ارتباط منفی دارد. شاخص های برازش مدل نیز، تاثیر نیازهای روان شناختی بر انگیزه تحصیلی با میانجی گری اهمال کاری تحصیلی تایید کرد.
نتیجه گیریبا توجه به نقش غیرمستقیم نیازهای بنیادین روان شناختی بر میزان انگیزه تحصیلی، به نظر می رسد اهمال کاری تحصیلی ارتباط بین نیازهای بنیادین روان شناختی با انگیزه تحصیلی را تعدیل می کند.
کلیدواژگان: انگیزه تحصیلی، نیازهای روان شناختی، اهمال کاری تحصیلی -
صفحات 57-71مقدمه
توسعه دانشگاه ها در جهت تجاری سازی نتایج تحقیقات در اولین گام نیازمند درک و شناخت مولفه های فرهنگ سازمانی موثر در تجاری سازی نتایج تحقیقات دانشگاهی است. پژوهش حاضر نیز با هدف شناسایی مولفه های فرهنگ سازمانی مطلوب تجاری سازی نتایج تحقیقات در دانشگاه علوم پزشکی انجام شده است.
روش هاپژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی و با رویکرد کیفی داده بنیاد گلیزری انجام شده است. گروه هدف مدیران و اساتید دانشگاه علوم پزشکی تبریز و ابزار گردآوری اطلاعات مصاحبه نیمه ساختار یافته بود که با 14نفر از مشارکت کنندگان که تجربه تجاری سازی تحقیقات یا همکاری در شرکت های خصوصی را داشتند، با روش نمونه گیری هدفمند گلوله برفی انجام گرفت. سپس از روش تحلیل مضمون جهت تحلیل داده ها استفاده شد .
یافته هامجموع کدهای استخراج شده از محتوای مصاحبه 166مفهوم کلیدی، 43 مقوله اولیه، 14مقوله ثانویه طبقه بندی و درنهایت در 4 تم اصلی دسته بندی شدند. نتایج نشان داد که مولفه های فرهنگ تجاری سازی شامل مولفه های نیاز سنجی (پاسخگویی اجتماعی)، مولفه های تولید ایده شامل (خلاقیت و نوآوری، ریسک پذیری، تشویق و پاداش و الگوهای ذهنی)، فرهنگ تبدیل ایده شامل (حمایت و پشتیبانی مدیریت، استقلال و آزادی عمل دانشگاه، ساختار توانمند، انعطاف پذیری و تعهد و پیگیری هدف) و فرهنگ ارتباط دهنده شامل (الگوهای ارتباطی، تعامل، کار گروهی و تیمی، خدمات مشاوره ای) است.
نتیجه گیریبا توجه به نتایج مطالعه، یکی از دلایلی که نتایج تحقیقات در دانشگاه، زیاد تجاری سازی نمی شود عدم توجه کافی سیاست گذاران و تصمیم گیرندگان دانشگاه به فرهنگ سازی در این زمینه بوده است. بنابراین یافته های این پژوهش می تواند در سیاست گذاری دانشگاه در راستای فرهنگ سازی جهت گسترش تجاری کردن نتایج تحقیقات مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژگان: دانشگاه، فرهنگ سازمانی، تجاری سازی، نتایج تحقیقات، علوم پزشکی -
صفحات 72-79مقدمه
گستره نقش های پرستاران در مراکز درمانی موجب شده تا نیازهای آموزشی آنان نیز تغییر یابد و در این بین تعیین مستمر نیازهای آموزشی پرستاران ضروری است. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین نیازهای آموزشی پرسنل پرستاری بیمارستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی زنجان طراحی و اجرا گردید.
روش هااین مطالعه یک مطالعه توصیفی- مقطعی بر روی کلیه پرستاران بیمارستان ها و مراکز آموزشی و درمانی تابعه دانشگاه علوم پزشکی زنجان بود. تعداد 331 نفر از این افراد به شیوه نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته در دو بخش اطلاعات جمعیت شناختی و سوالات مربوط به دوره های تخصصی استفاده شد. داده ها از طریق شاخص های توصیفی، آزمون t تک گروهی و نرم افزار آماری SPSS نسخه 25 تجزیه و تحلیل شدند.
یافته هااز میان 331 نفر شرکت کننده در مطالعه 182 نفر (55 درصد) پرستاران زن و 149 نفر (45 درصد) پرستاران مرد بودند. میانگین سنی شرکت کنندگان برای زنان 32 سال و مردان 36 سال بود. چهار دوره احیاء بزرگسالان، تهویه مکانیکی، تفسیر ECG و احیاء مادر و پره اکلامپسی به ترتیب با میانگین و انحراف معیار 1/035±4/68، 0/801±4/38، 1/70±4/27 و 0/980±4/12 دارای بالاترین میانگین در بین سایر دوره ها بودند.
نتیجه گیرینیازسنجی از پرستاران به عنوان جامعه هدف در کنار استفاده از نظر خبرگان و مدیران پرستاری می تواند به اثربخشی بیشتر در تدوین دوره ها بینجامد.
کلیدواژگان: نیازسنجی، پرستاری، آموزش مداوم
-
Pages 1-3
Undoubtedly, one of the most important factors and drivers for the institutionalization of ethics in any organization is to improve the status of organizational justice. Most of the emergence of organizational justice can be seen in the Regulations evaluating the performance of an Organization. In this letter to the editor, was trying to study and pathology of the indicators of organizational justice in Academic Promotion Regulations of faculty members of universities.
Keywords: Academic Promotion Regulations, Faculty Members, Organizational Justice -
Pages 4-13Introduction
Critical thinking is a skill that learner builds mental frameworks by receiving key content through a mental process. Given the importance of effective education and the impact of critical thinking on it also, the short history of study in this area, this research has been done to measure the level of critical thinking skilsl in medical students of Hamadan university of medical sciences.
MethodologyIn this cross-sectional study conducted in 1398, 218 medical students of Hamadan University of Medical Sciences were examined by census method using the California B questionnaire. Data were analyzed using SPSS at 95% confidence level and analysis of variance and Independent t test.
ResultThe mean of total scores in this test was 12.5±3.8 from the total score of 34.There are significant differences in the total scores and sub-skills of analysis, inference and deductive reasoning at the input of different years (in all cases p <0.001).There is no significant relationship between the scores obtained with age, gender and entrance exam area. Analysis score in different quotas and total score in free quota are significantly different from veterans quota (p =0.036 and P =0.011), respectively). Total score (r=-0.14 and P =0.033), inference (r=-0.240 and P =0.001) and deductive reasoning (r=-0.17 and P =0.011) have a significant inverse correlation with the entrance exam rank.There is a correlation between basic science test score and inference score (r=0.2 and P = 0.012) and deductive reasoning (r=0.17 and P.value=0.035) and between pre-internship test score and evaluation scores (r=0.35 and P =0.031),inference (r=0.36 and P =0.029), deductive reasoning (r=0.35 and P =0.030) and total score (r=0.4 and P = 0.013).
ConclusionDue to the low total score and scores of the sub-domains of critical thinking skills, it seems necessary to teach this skill among students.
Keywords: Critical Thinking, Medical Students -
Pages 14-23Introduction
Today, combined learning along with traditional education has special role in medical universities. But its impact on factors such as creativity and spiritual intelligence needs further investigation. Therefore, the present study was conducted to determine the mediating role of spiritual intelligence on the quality of combined learning and creativity from students views in Zanjan University of Medical Sciences in the academic year of 2018-2019.
MethodsThis is a descriptive-correlational study. The statistical population consist of all professional doctoral students of Zanjan University of Medical Sciences (N=960) who had benefited from combined education in the academic year of 1997-98. The sample size was estimated to be 275 people using Morgan table and students were entered into the study by simple random method. Data collection tools included questionnaires on the quality of the course Guinness combined learning, Abedichr('39')s creativity and Kingchr('39')s spiritual intelligence (SISRI). Pearson correlation and multiple regression tests were used to analyze the data through SPSS and Baron and Kenny four-step method was used to determine the mediating role.
ResultsThe results showed that there was a significant relationship between studentschr('39') perceptions of the quality of the combined learning course with creativity (r=0.34) and spiritual intelligence (r=0.39) (P= 0.001). There was also a significant relationship between spiritual intelligence and creativity (r=0.38) (P<0.001). Examining the mediating role of spiritual intelligence and its components also showed that this variable has a partial and moderating mediating role in relation to studentschr('39') views on the quality of the combined learning course and creativity.
ConclusionAccording to the results, it can be said that there is a positive and direct relationship between studentschr('39') views of the quality of the combined learning course and their creativity, also spiritual intelligence was able to affect relation between the two variables partially.
Keywords: Distance Education, Creativity, Spirituality, Medical students -
Pages 24-34Introduction
Higher education has a strategic role as a driving force for sustainable development and moving towards an epistemological community. Identifying barriers of international students’ admission is one of the important issues in the field of higher education promotion. Therefore, the purpose of this study is to identify barriers of foreign students’ admission in Iranian public universities.
MethodsThis research has been done in terms of applied purpose and qualitative method. Participants in this study consisted of all experts in the field of higher education in comprehensive and specialized universities at the level of one Ministry of Sciences, whose field of scientific and executive activity was the internationalization of higher education. Sampling was continued in a targeted manner until reaching the theoretical saturation level, in which 11 people participated in the study. To collect data, Semi-structured interview method was used and data were analyzed by using Brown and Clark (2006) six-step content analysis method.
ResultsBased on findings, in terms of barriers of international students’ admission in Iranian public universities, 32 basic themes, 6 organizing themes and 3 comprehensive themes were extracted. Political, cultural and social weaknesses of universities as well as weakness of the educational, research and technology authority of universities and research institutes at the regional and international levels also the lack of authority of universities and professors in attracting students and interacting with Foreign professors were identified as the main barriers to the admission of foreign students to Iranian public universities.
ConclusionIdentifying Political, cultural and social factors also weaknesses of the educational, research and management as the barriers of international students’ admission It seems that adopting appropriate policy and strong strategy program together proper operational planning and strengthening educational and administrative structure is the best solution.
Keywords: Higher Education, International Student, Internationalization Challenges -
Pages 35-45Introduction
Nurses are an integral part of the countrychr('39')s healthcare process and their performance is very important. The purpose of this study was to investigate the effect of psychological capital through mediating role of job satisfaction and job burnout on nurseschr('39') performance.
MethodsThis is an applied and analytical- cross sectional study . The statistical population includes 3523 nurses of Rasht hospitals in 1398. The sample size was determined based on Cochranchr('39')s formula and after preparing a list of nurses, based on the table of random numbers and simple random sampling method, 318 people were examined. Data collection tools were standard questionnaires of burnout, job performance and job satisfaction. Data were analyzed using structural equation modeling through SPSS and SMARTPLS3.
ResultsThe results showed that psychological capital has an effect on job satisfaction and burnout as well as nurseschr('39') performance by 0.297, -0.387, and 0.259. Also, the effect of job satisfaction and burnout on nurseschr('39') performance was equal to 0.213, -0.173. Finally, based on the results of the Sobel test, the mediating role of job satisfaction and burnout in the effect of psychological capital on nurseschr('39') performance was determined to be 0.196 and -0.205.
Conclusionbased on findings, receiving psychological capital can improve nurseschr('39') performance by increasing job satisfaction and reducing burnout. Therefore, the managers of hospitals in Rasht need to focus more on the relationships of variables in order to maintain and improve the level of nurseschr('39') performance.
Keywords: Job Satisfaction, Psychological Capital, Nurses' Performance, Job Burnout -
Pages 46-56Introduction
Motivation is one of the most popular concepts and the most important factors for students’ success in higher education considered by scientists. The aim of this study was to determine the pattern of structural relationships of academic motivation based on psychological needs mediated by the role of academic procrastination intervening in undergraduate students.
MethodsThis is a correlation study via structural equation modeling and statistical population consisted of all undergraduate students studying at Mohaghegh Ardabili University in the first semester of the 2020academic year. 405 of these individuals were selected by Multi-stage cluster random sampling and individually answered the questionnaires of academic motivation, academic procrastination and psychological needs. Data were analyzed using Pearson correlation coefficient tests with SPSS and structural equation modeling using Lisrel .
ResultsThe results showed that academic motivation with the total score of psychological needs (r = 0.35), the components of the need for competence (r = 0.18), the need for autonomy (r = 0.34) and the need for dependence (r =0.34) has positive relationship and with the total score of academic procrastination (r = -0.24) and study components for the test (r = -0.19), homework readiness (r = -0.21) and readiness Article (r = -0.12) has negative correlation. Also, academic procrastination with the total score of psychological needs (r = -0.18) and the components of the need for competence (r = -0.14), the need for autonomy (r = -0.10) and the need for dependence (r =-0.23) has negative relationship.Model fit indices also confirmed the effect of psychological needs on academic motivation mediated by academic procrastination.
ConclusionGiven the indirect role of basic psychological needs on academic motivation, academic procrastination seems to moderate the relationship between basic psychological needs and academic motivation.
Keywords: Academic Motivation, Psychological Needs, Academic Procrastination -
Pages 57-71Introduction
The development of universities in line with commercializing the research results in the first step needs to understand the effective components of organizational culture associated with academic research commercialization. This research aimed to identify the components of a desirable organizational culture to commercialize the research results in a medical sciences university.
MethodologyThis is an applied qualitative research design using the approach of Glaser’s grounded theory. The target group included managers and faculty members at Tabriz University of Medical Sciences. The data collection tool was semi-structured interviews with 14 respondents having experience in research commercialization or cooperation with private companies. The sample was selected using the snowball sampling approach. Then, the thematic analysis method was used to analyze data.
ResultsThe research findings indicate that the total number of free codes extracted from the content of the interviews was 166, which after merging similar codes with each other, finally 43 codes were extracted and classified in 14 similar concepts and finally in 4 the main themes were categorized. These included components of needs assessment (social accountability), the components of idea production including (innovation, risk appetite, encouragement and reward and Mindset, the culture of idea conversion including (management support, university independence and autonomy, empowered structure, flexibility and strategy and commitment to goals) and the culture of communication include (communication models, interaction, teamwork, consulting services).
ConclusionAccording to the results, a reason why research results are not commercialized much is the lack of adequate attention to creating culture by university policy-makers and decision-makers. Therefore, the results found by this research can be used in making policies in line with creating a culture to develop research commercialization.
Keywords: University, Organizational Culture, Commercialization, Research Results, Medical Sciences -
Pages 72-79Introduction
The range of nurseschr('39') plans in medical centers has changed their educational needs in the meantime, determining educational needs of nurses continuously is necessary. Therefore, the present study was designed and conducted to determine the educational needs of nursing staff in hospitals affiliated to Zanjan University of Medical Sciences.
MethodsThis descriptive cross-sectional study was conducted on all nurses in hospitals and educational and medical centers affiliated to Zanjan University of Medical Sciences. 331 of these individuals were selected by simple random sampling. A researcher-made questionnaire was used to collect information in two sections: demographic information and questions related to specialized courses. Data were analyzed using descriptive indices, one-group t-test through SPSS.
ResultsAmong 331 participants in the study, 182 (55%) were female nurses and 149 (45%) were male nurses. The mean age of participants was 32 years for women and 36 years for men. Four periods of adult resuscitation, mechanical ventilation, ECG interpretation and maternal resuscitation and preeclampsia with mean and standard deviation of 4.68±1.035, 4.38±0.801, 4.27±1.70 and 4.12±0.980, respectively had the highest mean among other periods.
ConclusionNeeds assessment of nurses as a target community along with using the opinion of nursing experts and managers can lead to greater effectiveness in developing courses.
Keywords: Needs Assessment, Nursing, Continuing Education