فهرست مطالب

پزشکی بالینی ابن سینا - سال بیست و هشتم شماره 1 (پیاپی 99، بهار 1400)

مجله پزشکی بالینی ابن سینا
سال بیست و هشتم شماره 1 (پیاپی 99، بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/04/14
  • تعداد عناوین: 9
|
  • افشین فیاضی*، شاهین سیف الدین، عباس مرادی صفحات 5-12
    سابقه و هدف

     اختلال بیش فعالی/کمبود توجه (ADHD: Attention Deficit Disorder with Hyperactivity) نوعی اختلال عصب روان شناختی در بین کودکان می باشد که ممکن است منجر به اختلال در فعالیت های روزمره آن ها شود. در این راستا، مطالعه حاضر با هدف تعیین اثر مصرف پیریدوکسین بر درمان و کاهش شدت علایم اختلال کمبود توجه/بیش فعالی در کودکان تحت درمان با ریتالین انجام شد.

    مواد و روش ها: 

    در این کارآزمایی بالینی از بین کودکان 5 تا 12 سال مبتلا به ADHD مراجعه کننده به درمانگاه نورولوژی اطفال، 50 کودک به روش نمونه گیری آسان انتخاب شدند و به طور تصادفی به دو گروه درمانی مساوی تقسیم گردیدند. یک گروه فقط تحت درمان با ریتالین و گروه دوم همزمان تحت درمان ریتالین و پیریدوکسین قرار گرفتند. تغییر شدت علایم بیماری در ابتدا و انتهای درمان با استفاده از پرسشنامه کانرز (Conners) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها: 

    بیماران در دو گروه درمانی از نظر سن و جنس همسان بودند. در هر دو گروه درمانی، میانگین نمره شدت بیماری نسبت به قبل از مداخله (به ترتیب 92/23 و 12/32 واحد) کاهش یافته بود (001/0<p). همچنین در کودکان مبتلا به ADHD با تظاهر ترکیبی پرتحرکی و کم توجهی، بین شدت علایم در دو گروه پس از مداخله (میانگین شدت علایم به ترتیب 09/65 و 00/54) تفاوت آماری معناداری مشاهده شد (006/0=P).

    نتیجه گیری:

     افزودن قرص پیریدوکسین به رژیم درمانی کودکان 5 تا 12 سال مبتلا به ADHD با تظاهر ترکیبی، کاهش بیشتر شدت علایم و افزایش اثربخشی درمان را به دنبال دارد.

    کلیدواژگان: اختلال بیش فعالی و کمبود توجه، پیریدوکسین، متیل فنیدیت
  • علیرضا نیکونژاد، علی شفیع زاده ارجمندی، سمیرا دودانگه، عباس علامی* صفحات 13-19
    سابقه و هدف

     کروناویروس 2019 (COVID-19: Coronavirus disease 2019) در اثر نارسایی تنفسی معمولا باعث مرگ بسیاری از افراد شده و به کارگیری روش قرنطینه کردن موجب محروم شدن افراد از ساخت ویتامین D3 می گردد. در این راستا، مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط وضعیت ویتامین D3 و ریسک ابتلا به COVID-19 انجام شد.

    مواد و روش ها: 

    مطالعه مورد- شاهدی حاضر در بیمارستان "بوعلی سینا" قزوین طی شهریور ماه سال 1399 انجام شد. گروه مورد، بیماران مبتلا به COVID-19 مراجعه کننده به این مرکز بودند. گروه شاهد نیز از بین مراجعه کنندگان غیر مبتلا به COVID-19 انتخاب شدند. در این مطالعه سطح سرمی ویتامین D3 شرکت کنندگان مورد بررسی قرار گرفت و نتایج ثبت گردید. داده های به دست آمده با استفاده از آزمون های آماری تحلیل گردیدند.

    یافته ها: 

    گروه مورد که نتیجه آزمایش COVID-19 آن ها مثبت بود، 81 نفر و گروه شاهد، 77 نفر بودند. 67 نفر از شرکت کنندگان در مطالعه مرد و 91 نفر زن بودند. میانگین سنی شرکت کنندگان 40/14±80/44 سال بود. از کل بیماران مبتلا به COVID-19، 66 نفر (5/81 درصد) دچار کمبود ویتامین D3 بودند؛ در حالی که در گروه شاهد، 44 نفر (1/57 درصد) کمبود ویتامین D3 داشتند (001/0=P).

    نتیجه گیری: 

    نتایج نشان دادند که ویتامین D3 یک عامل حفاظتی قابل قبول در مقابل بیماری COVID-19 است و کمبود آن موجب افزایش احتمال ابتلا به این بیماری خواهد شد.

    کلیدواژگان: عوامل خطر، کروناویروس، کمبود ویتامین D3
  • محمدرضا سبحان*، الهام خانلرزاده، مهرخ مرادی روزبهانی صفحات 20-27
    سابقه و هدف

     درماتیت سبورییک یکی از شایع ترین بیماری های التهابی پوست است که غدد سباسه را تحت تاثیر قرار می دهد. هرچند نقش دقیق ویتامین D در این بیماری مشخص نمی باشد؛ اما در برخی از مطالعات، سطح سرمی پایین ویتامین D در بیماران درماتیت سبورییک مشاهده شده است. در این راستا، مطالعه حاضر با هدف بررسی همراهی کمبود ویتامین D و درماتیت سبورییک انجام شد.

    مواد و روش ها: 

    در این مطالعه مقطعی مورد- شاهدی که در بیمارستان "سینا" همدان انجام شد، 39 بیمار مبتلا به درماتیت سبورییک و 39 فرد سالم که به لحاظ سن و جنس همسان سازی شده بودند، از نظر سطح سرمی ویتامین D مقایسه شدند. نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS 16 آنالیز گردیدند.

    یافته ها:

     دو گروه مطالعه از نظر سن، جنسیت، سطح تحصیلات، محل سکونت و شغل، اختلاف آماری معناداری نداشتند. میانگین سطح سرمی ویتامین D در گروه مورد برابر با 56/5±82/11 و در گروه کنترل معادل 79/6±38/21 نانوگرم بر میلی لیتر بود (001/0=P). در گروه مورد و کنترل به ترتیب 18 نفر (2/46 درصد) و 1 نفر (6/2 درصد) کمبود ویتامین D؛ 20 نفر (3/51 درصد) و 34 نفر (2/87 درصد) سطح ناکافی ویتامین D؛ 1 نفر (6/2 درصد) و 4 نفر (3/10 درصد) سطح کافی ویتامین D داشتند؛ بدین ترتیب، سطح ویتامین D در گروه مورد به طور معناداری کمتر از گروه کنترل بود (001/0=P). طول مدت بیماری و شدت آن با ویتامین D، ارتباط معناداری را در گروه مورد نشان نداد (05/0>p).

    نتیجه گیری:

     براساس یافته های این مطالعه، بیماران درماتیت سبورییک سطح سرمی ویتامین D کمتری نسبت به جمعیت عادی دارند که ممکن است با پاتوژنسیته این بیماری ارتباط داشته باشد.

    کلیدواژگان: درماتیت سبورئیک، شدت بیماری، ویتامین D
  • زهره طبسی، الهه مصداقی نیا، معصومه عابدزاده کلهرودی*، حسین اکبری، مهسا بندگی مطلق صفحات 28-35
    سابقه و هدف

     پره اکلامپسی یکی از مهم ترین عوارض بارداری بوده و در 8-2 درصد از کل بارداری ها مشاهده می شود. پره اکلامپسی شدید عوارض مادری و نوزادی بسیاری را به همراه دارد که در نوع زودرس، بیشتر می باشد. در این راستا، مطالعه حاضر با هدف تعیین فراوانی پیامدهای مادری و نوزادی درمان انتظاری در پره اکلامپسی شدید قبل از 34 هفته انجام شد.

    مواد و روش ها: 

    در این مطالعه توصیفی گذشته نگر، پرونده 55 مادر مبتلا به پره اکلامپسی شدید قبل از 34 هفته تحت درمان انتظاری و نوزادان آن ها طی سال های 98-1393 در کاشان مورد بررسی قرار گرفت. اطلاعات استخراج شده از پرونده ها شامل: متغیرهای جمعیت شناختی مادر و نوزاد، پیامدهای مادری و پیامدهای نوزادی بود. داده های جمع آوری شده از طریق نرم افزار SPSS 16 و با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل گردیدند. سطح معناداری معادل 05/0 در نظر گرفته شد.

    یافته ها: 

    میزان ابتلا به تشنج، خونریزی پس از زایمان، بستری در ICU و افت پلاکت به ترتیب 5/5، 1/8، 6/3 و 3/7 درصد بود. 9/10 درصد از مادران دچار نارسایی کلیوی و به همین میزان دچار افزایش آنزیم های کبدی و همولیز شده بودند. میزان ابتلا به سندروم زجر تنفسی و آپگار پایین در نوزادان به ترتیب 7/44 و 7/12 درصد بود. 4/6 درصد از نوزادان دچار تشنچ و پنوموتوراکس شده بودند و مورتالیته نوزادی در 4/6 درصد از موارد مشاهده گردید. یافته ها حاکی از آن بودند که پیامدهای مادری با سن بارداری و پیامدهای نوزادی با تعداد زایمان ارتباط معناداری ندارند (05/0>p)؛ اما پیامد نارسایی کلیه با تعداد زایمان ارتباط معناداری داشت (023/0=P)؛ به طوری که تمام مادرانی که نارسایی کلیه داشتند، در بین نولی پارها بودند. علاوه براین پیامدهای مرگ نوزادی، سندروم زجر تنفسی، وزن کم هنگام تولد، آپگار پایین دقیقه 5 و پنوموتوراکس، ارتباط معناداری با سن بارداری داشتند (05/0<p)؛ به طوری که هرچه سن بارداری هنگام زایمان کمتر بود، پیامدهای ذکر شده بیشتر می شد.

    نتیجه گیری: 

    درمان انتظاری در پره اکلامپسی با شروع زودرس برای نوزادان مفید می باشد و در صورت پایش های دقیق و منظم در مراکز مجهز، عوارض مادری افزایش نخواهد یافت

    کلیدواژگان: پره اکلامپسی، پیامد آبستنی، درمان انتظاری
  • اعظم کرمانیان، ندا اسماعیل خانی، محمدرضا مختاری، احمدرضا صیادی* صفحات 36-41
    سابقه و هدف

     خودکشی به دلایل متعددی از وراثت و عوامل بیولوژیک گرفته تا عوامل محیطی رخ می دهد. در این راستا، مطالعه حاضر با هدف تعیین سطح سرمی ویتامین D، فریتین و هموگلوبین در افراد با اقدام به خودکشی و مقایسه آن با گروه شاهد انجام شد.

    مواد و روش ها: 

    در مطالعه علی- مقایسه ای حاضر سطح سرمی ویتامین D، فریتین و هموگلوبین 60 فرد اقدام کننده به خودکشی بستری در بیمارستان علی ابن ابیطالب (ع) رفسنجان در شش ماه اول سال 1399 با 60 نفر از بستگان بیماران منتخب بدون سابقه اقدام به خودکشی مقایسه گردید. گروه شاهد، پرسشنامه افکار خودکشی Beck را تکمیل نمودند. به منظور تحلیل داده ها از آزمون های آماری مربع کای، آنوا، t مستقل، Mann-Whitney و Kruskal-Wallis استفاده شد.

    یافته ها: 

    سطح سرمی ویتامین D افراد اقدام کننده به خودکشی، پایین تر از افراد گروه شاهد بود (025/0=P). در بین افراد 35-15 سال، سطح سرمی ویتامین D افراد اقدام کننده به خودکشی، پایین تر از افراد گروه شاهد بود (039/0=P). همچنین سطح سرمی فریتین گروه اقدام کننده به خودکشی، پایین تر از گروه شاهد محاسبه گردید (003/0=P). سطح سرمی فریتین افراد 35-15 سال اقدام کننده به خودکشی (003/0=P)، مردان اقدام کننده به خودکشی (003/0=P) و زنان اقدام کننده به خودکشی (045/0=P) به طور معنا داری کمتر از گروه شاهد بود.

    نتیجه گیری: 

    نتایج این مطالعه حاکی از آن بودند که کمبود ویتامین D و کم خونی می تواند یکی از عوامل همبسته با خودکشی باشد؛ از این رو لازم است نسبت به شناسایی این اختلالات در افراد با مشکلات روان شناختی از جمله افسردگی اقدام شود تا در صورت وجود، درمان به موقع صورت گیرد.

    کلیدواژگان: اقدام به خودکشی، فریتین، ویتامین D، هموگلوبین
  • سیده راضیه هاشمی، محمدرضا اکبری، زهرا سلیمانی* صفحات 42-48
    سابقه و هدف

     هریک از سرطان ها دارای یافته های هیستوپاتولوژیک مخصوص به خود می باشند که تعیین کننده نوع رژیم درمانی و سیر بیماری هستند. در این راستا، مطالعه حاضر با هدف تعیین هیستوپاتولوژیک انواع سرطان های ژنیکولوژی در ارتباط با بیماران بستری شده در بیمارستان بقیه الله (عج) طی یک بازه زمانی نه ساله صورت گرفت.

    مواد و روش ها: 

    مطالعه گذشته نگر حاضر مبتنی بر داده های بیمارستانی می باشد که در ارتباط با بیماران بستری شده در  بیمارستان بقیه الله (عج) طی سال های 98-1390 که تحت هرگونه عمل درمانی و تشخیصی سرطان های ژنیکولوژی قرار گرفته بودند، انجام شده است. با مراجعه به سیستم یکپارچه بایگانی بیمارستان، اطلاعات بیماران از سیستم مذکور استخراج گردید.

    یافته ها: 

    در بازه زمانی سال های 98-1390، 404 بیمار مبتلا به سرطان های ژنیکولوژیک تشخیص داده شدند. در میان این سرطان ها، سرطان تخمدان با فراوانی 212 بیمار (5/52 درصد) شایع ترین سرطان ژنیکولوژیک بود. در بین بیماران مبتلا به سرطان تخمدان، انواع Serous Adenocarcinoma و Endometrioid Adenocarcinoma با تعداد (درصد) 137 (6/64) و 29 (7/13) به ترتیب بیشترین فراوانی پاتولوژی را داشتند. میانگین (انحراف معیار) سنی کل بیماران مبتلا به سرطان ژنیکولوژیک، 88/55 (51/11) بود و یک روند نسبتا افزایشی طی سال های مذکور در مراجعه کنندگان مبتلا به سرطان تخمدان مشاهده گردید.

    نتیجه گیری: 

    سرطان تخمدان با یافته پاتولوژی Serous Adenocarcinoma، شایعترین نوع سرطان تشخیص داده شده است. روند نسبتا افزایشی طی دوره نه ساله و الگوی سنی مشاهده شده می تواند تاکیدی بر اهمیت گسترش و انجام برنامه های به موقع غربالگری و درمانی باشد.

    کلیدواژگان: سرطان تخمدان، سرطان های ژنیکولوژیک، هیستوپاتولوژی
  • نسترن حقیقی، عباس دوستی*، جعفر کیانی صفحات 49-58
    سابقه و هدف

     lncRNA (Long non-coding ribonucleic acid) به عنوان کنترل کننده اساسی ژن ها و مارکرهای پیش آگهی در سرطان های مختلف شناسایی شده است. در این مطالعه، اثر تخریب NEAT1 lncRNA (Nuclear Paraspeckle Assembly Transcript 1) با استفاده از سیستم CRISPR/Cas9 (Clustered regularly interspaced short palindromic repeats/ CRISPR associated protein 9) در رده سلولی PC-3 مورد بررسی قرار گرفت.

    مواد و روش ها: 

    در این مطالعه تجربی، پلاسمیدهای نوترکیب حامل sgRNA (Single guide RNA) در سیستم CRISPR طراحی و ساخته شدند. سلول های رده سرطان پروستات PC-3 با وکتورهای نوترکیب، ترانسفکت شده و میزان بیان ژن های مرتبط با آپوپتوز با استفاده از روش q-PCR (Quantitative polymerase chain reaction) سنجیده شد. از آزمون های انکسین، MTT و خراش سلولی به ترتیب برای بررسی فعالیت های آپوپتوزی، زیستایی و تکثیر سلولی و مهاجرت سلولی استفاده گردید.

    یافته ها: 

    تخریب ژن NEAT1 با روش CRISPR/Cas9 سبب تغییرات محسوس در بیان ژن های مرتبط با آپوپتوز گردید؛ به طوری که بیان ژن های P21، BCL2 و BIRC5 کاهش یافت و بیان P53 و BAX افزایش پیدا کرد. علاوه براین در سلول های گروه تیمار، میزان تکثیر و مهاجرت سلولی نسبت به گروه کنترل کاسته شد. افزایش آپوپتوز در سلول های ویرایش ژن شده نسبت به گروه کنترل مشاهده گردید.

    نتیجه گیری: 

    NEAT1 به عنوان یک انکوژن، نقش مهمی در تومورزایی دارد و تخریب آن سبب کاهش بقا و مهاجرت سلولی و نیز افزایش آپوپتوز سلول های سرطانی می شود.

    کلیدواژگان: ژن NEAT1، سرطان پروستات، سلول های PC-3، کریسپر Cas9
  • حمیدرضا قاسمی بصیر، فریبا کرامت، عباس مرادی، زهرا خانی، علی سعادتمند* صفحات 59-65
    سابقه و هدف

     امروزه افزایش مقاومت میکروارگانیسم ها نسبت به آنتی بیوتیک های رایج یکی از چالش های مهم درمانی است. در این راستا، مطالعه حاضر با هدف مقایسه نتایج آنتی بیوگرام دو نوع دیسک آنتی بیوتیکی و صحت سنجی به روش E.test در ارتباط با باکتری های دارای الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی زیاد انجام شد.

    مواد و روش ها: 

    مطالعه توصیفی- تحلیلی حاضر به روش سرشماری از فروردین 1395 تا فروردین 1398 در ارتباط با 176 نمونه از بیماران بستری در بخش های مختلف بیمارستان "سینا" در شهر همدان انجام شد. بیماران با نتیجه کشت مثبت وارد مطالعه شدند و آزمون آزمایشگاهی آنتی بیوگرام با استفاده از دو نوع دیسک روی نمونه ها انجام شد. در ادامه، صحت سنجی در موارد دارای اختلاف معنادار به روش E.test صورت گرفت. نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS 16 در سطح اطمینان 95 درصد توصیف و تحلیل شدند.

    یافته ها: 

    از میان 176 بیمار، 80 نفر (4/45 درصد) مرد و 96 نفر (5/54 درصد) زن بودند. میانگین سنی بیماران 47/20±44/62 سال بود. شایع ترین محل کشت به ترتیب تراشه (5/45 درصد) و ادرار (6/42 درصد) و شایع ترین میکروارگانیسم های کشت شده به ترتیب اشریشیا کلی (5/33 درصد)، کلبسیلا (5/29 درصد) و آسینتوباکتر (8/18 درصد) بودند. بالاترین ضریب همبستگی نتایج به روش دیسک دیفیوژن در آنتی بیوتیک های لووفلوکساسین (00/1=r)، پیپراسیلین (917/0=r)، سیپروفلوکساسین (907/0=r) و کوتریموکسازول (904/0=r) و کمترین ضریب همبستگی در ایمی پنم (634/0=r)، سفوکسیتین (556/0=r) و سفتریاکسون (552/0=r) مشاهده شد.

    نتیجه گیری:

     بر مبنای یافته ها، اختلافات معناداری بین نتایج آنتی بیوگرام در دیسک های ایرانی و وارداتی مشاهده گردید که پس از صحت سنجی با آزمونE.test ، درصد توافق به نفع دیسک های خارجی بود.

    کلیدواژگان: آزمون E، آنتی بیوگرام، دیسک دیفیوژن
  • مرضیه علیپور، خلیل خاشعی ورنامخواستی*، مرضیه اسلامی مقدم، معصومه پناهی صفحات 66-69
    سابقه

     خال ملانوسیتی مادرزادی بزرگ، ناشی از جهش های سوماتیکی داخل رحمی در ژن های دخیل در مسیر سیگنالی پروتئین کیناز فعال شده با میتوژن؛ نوعی ضایعه ملانوسیتی نادر با شیوع 1 در هر 20000 تولد زنده است که به هنگام تولد یا کمی پس از آن ظاهر می شود.

    معرفی بیمار: 

    بیمار یک نوزاد ترم پسر با خال ملانوسیتی مادرزادی بزرگ ناشی از زایمان سزارین یک مادر 33 ساله بود. در معاینه اولیه صورت گرفته توسط پزشک اطفال، الگوی موزاییک پوستی در ناحیه تنه نوزاد مشاهده گردید. پوست تیره رنگ و خشن این ناحیه با همراه داشتن چند ضایعه برجسته زگیلی شکل و مرزهای مشخص، ضایعه خال ملانوسیتی مادرزادی بزرگ را تایید نمود.

    نتیجه گیری:

     این ضایعه با وجود نادر بودن، از اهمیت بالایی برخوردار می باشد؛ زیرا ممکن است با عوارض شدیدی همچون ملانوم بدخیم همراه باشد؛ از این رو لازم است با آگاهی از ماهیت ضایعه، مدیریت درمانی مناسبی برای بیماران اتخاذ گردد.

    کلیدواژگان: خال ملانوسیتی مادرزادی، ضایعه ملانوسیتی
|
  • Afshin Fayazi*, Shahin Seifodin, Abbas Moradi Pages 5-12
    Background and Objective

    Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) is a common neuropsychological disorder among children that might lead to disruption of daily activities. Therefore, this study aimed to determine the effects of pyridoxine on the treatment and reduction of symptoms severity in children with ADHD under Ritalin treatment. 

    Materials and Methods

    This clinical trial included a total of 50 children with ADHD in the age range of 5-12 years who were referred to Emam clinic of Children’s Neurology and Be’sat Hospital, Hamedan, Iran, and were selected using a convenience sampling approach. The participants were divided into two similar treatment groups. One group only received Ritalin as the treatment and the second group received Pyridoxine and Ritalin together. The change in the severity of the symptoms was analyzed using Conners Rating Scale.

    Results

    The patients in the two treatment groups were identical in terms of age and gender. The mean score of disease severity in both groups reduced up to 23.92 and 32.12 units, respectively, compared to those before intervention (P<0.001). In addition, there was a statistically significant difference between the severity of symptoms before and after intervention in both groups following the intervention (the mean scores of the severity of symptoms were obtained at 65.09 and 54.00, respectively) in children with ADHD (P=0.006).

    Conclusion

    The addition of Pyridoxine tablets to the treatment diet of children in the age range of 5-12 years suffering from combined symptoms of ADHD led to further reduction of symptoms and an increase in the effectiveness of the treatment.

    Keywords: Attention Deficit Disorder with Hyperactivity, Methylphenidate, Pyridoxine
  • Alireza Nikoonejad, Ali Shafizadeh Arjomandi, Samira Dodangeh, Abbas Allami* Pages 13-19
    Background and Objective

    Coronavirus Disease 2019 (COVID-19) has caused the death of many people, mainly by causing respiratory failure. The method of quarantine for the control of this disease leads to deprivation of vitamin D3 production. In this regard, this study aimed to investigate the relationship between serum vitamin D3 level and risk of COVID-19.

    Materials and Methods

    This case-control study was conducted in BouAli Sina Hospital in Qazvin, Iran in September 2020. The statistical population of the case group included patients with COVID-19 referred to this center, while the control group comprised non-COVID-19 patients who referred to the center. Vitamin D3 levels of the participants were assessed and the findings were recorded. The collected data were analyzed using statistical tests.

    Results

    The case group with positive COVID-19 included 81 patients and the control group consisted of 77 patients. The mean age of the subjects was 44.80±14.40 years, and 67 of them were male. Based on the findings, 66 (81.5%) out of all the patients with COVID-19 were deficient in vitamin D3, while in the control group, 44 (57.1%) subjects were deficient in vitamin D3 (P=0.001).  

    Conclusion

    In this study, it was found that vitamin D3 is an acceptable protective factor against COVID-19 and its deficiency will increase the risk of developing this disease.

    Keywords: COVID-19, Risk Factors, Vitamin D3 Deficiency
  • Mohammadreza Sobhan*, Elham Khanlarzadeh, Mahrokh Moradi Rozbhani Pages 20-27
    Background and Objective

    Seborrheic dermatitis is one of the most common inflammatory skin diseases that affect the sebaceous glands. Although the exact role of vitamin D in this disease is still not clearly understood, some studies have shown lower serum levels of vitamin D in seborrheic dermatitis patients. This study aimed to investigate the correlation between vitamin D deficiency and seborrheic dermatitis.

    Materials and Methods

    This cross-sectional case-control study was conducted in Sina Hospital, Hamadan, Iran. The study sample included 39 seborrheic dermatitis patients (case group) and 39 healthy individuals (control group) who were matched in terms of gender and age. The groups were then compared regarding serum vitamin D level. Statistical analysis was performed in SPSS software (version 16.0; SPSS Inc.Chicago, IL).

    Results

    There were no significant differences between the two groups in terms of age, gender, educational level, place of residence, and occupational status. The mean serum levels of vitamin D in the case and control groups were 11.82±5.56 and 21.38±6.79ng/ml, respectively (P=0.001). Furthermore, in the case and control groups, 18 (46.2%) and 1 (2.6%) individuals had vitamin D deficiency; 20 (51.3%) and 34 (87.2%) cases had inadequate vitamin D levels; and 1(2.6%) and 4 (10.3%) subjects had adequate levels of vitamin D, respectively. Therefore, the serum level of vitamin D was significantly lower in the case group, compared to the control group (P=0.001). Moreover, the serum level of vitamin D did not correlate with the duration and severity of seborrheic dermatitis disease (P>0.05).

    Conclusion

    According to the findings of this study, patients with seborrheic dermatitis had lower serum vitamin D levels, compared to the general population, which may be related to the pathogenicity of the disease.

    Keywords: Seborrheic Dermatitis, Severity of Disease, Vitamin D
  • Zohreh Tabasi, Elahe Mesdaghinia, Masoumeh Abedzadeh Kalahroudi*, Hossein Akbari, Mahsa Bandagi-Motlagh Pages 28-35
    Background and Objective

    Preeclampsia is one of the most critical complications of pregnancy observed in 2%-8% of all pregnancies. Severe preeclampsia has many maternal and neonatal complications that are more prevalent in early-onset preeclampsia. The present study aimed to determine the prevalence of maternal and neonatal outcomes of expectant management of severe preeclampsia before 34 weeks of gestation.

    Materials and Methods

    In this retrospective descriptive study, the medical records of 55 mothers who had severe preeclampsia before 34 weeks of gestation and underwent expectant management and those of their neonates within 2014-2019 in Kashan, Iran, were reviewed. The information extracted from the medical records included maternal and neonatal demographic variables and outcomes. All data were analyzed in SPSS software (version 16) using descriptive and inferential statistics. The p-values of less than 0.05 were considered significant.

    Results

    In this study, the rates of seizure, post-partum hemorrhage, intensive care unit admission, and platelet decline were 5.5%, 1.8%, 3.6%, and 7.3%, respectively. Moreover, 10.9% of mothers had renal failure, and therefore, elevated liver enzymes and hemolysis. Among the neonates, 44.7% and 12.7% of the cases had respiratory distress syndrome (RDS) and low Apgar scores, respectively. It was also revealed that 6.4% of the neonates had convulsions and pneumothorax (PTX), and neonatal mortality was observed in 6.4% of them. No significant relationship was observed between maternal outcomes and gestational age and between neonatal outcomes and the number of deliveries (P>0.05). However, renal failure outcomes had a significant relationship with the number of deliveries (P=0.023), meaning that all mothers with renal failure were nulliparous. It was found that gestational age had a  significant relationship with the outcomes of neonatal death, low 5-minute Apgar score, low birth weight, RDS, and PTX (P<0.05); in other words, lower gestational age led to higher mentioned neonatal outcomes.

    Conclusion

    Expectant management of early-onset preeclampsia was beneficial for neonates, and the implementation of regular and close monitoring in equipped centers would prevent the increase of maternal complications.

    Keywords: Expectant Management, Preeclampsia, Pregnancy Outcome
  • Azam Kermanian, Neda Esmail Khani, Mohammadreza Mokhtaree, Ahmadreza Sayadi* Pages 36-41
    Background and Objective

    Suicide occurs due to a variety of causes, from heredity and biological factors to environmental factors. The present study aimed to evaluate the serum levels of vitamin D, ferritin, and hemoglobin in patients with attempted suicide referring to hospitals and compare them with the control group.

    Materials and Methods

    A comparison was made between the serum levels of vitamin D, ferritin, and hemoglobin of 60 suicidal patients referring to Ali ibn Abitaleb hospital of Rafsanjan from March to september 2020 and those of 60 relatives of selected patients with no history of suicide. The control group completed the Beck Suicide Thought Questionnaire (BSTQ). Chi-square, ANOVA, independent t-test, Mann-Whitney U test, and Kruskal-Wallis statistical tests were used to analyze the data.

    Results

    The serum level of vitamin D in Patient with attempted suicide was lower, compared to that in controls (P=0.025). Among the age group of 15-35 years, serum levels of vitamin D were lower than those in the control group (P=0.039). Moreover, serum ferritin level in the attempted suicide group was lower than that in the control group (P=0.003). Serum ferritin level was significantly lower among the suidide attempters aged 15-15 years (P= 0.003), men with attempted suicide (P= 0.003) and suicidal women (P= 0.045), as compared to the control group.

    Conclusion

    As demonstratedd by the results of the present study, vitamin D deficiency and anemia can be two major risk factors for suicide. Therefore, it is necessary to identify and treat these deficiencies in people with psychological disorders, such as depression.

    Keywords: Ferritin, Hemoglobin, Suicide Attempt, Vitamin D
  • Seyedeh Razieh Hashemi, MohammadReza Akbari, Zahra Soleimani* Pages 42-48
    Background and Objective

    Each type of cancer has its own histopathological findings that determine the type of treatment regimen and the course of the disease. The present study aimed to histopathologically determine the types of gynecological cancers in patients admitted to Baqiyatallah Hospital over a nine-year period.

    Materials and Methods

    This retrospective study was conducted based on hospital data of patients who were admitted to Baqiyatallah Hospital and underwent any procedure, treatment, and diagnosis of gynecologic cancers during 2011-2019. Patientschr('39') information was extracted from hospital integrated archiving system.

    Results

    A total of 404 patients were diagnosed with gynecological cancers between 2011 and 2019. Among these cancers, ovarian cancer with 212 (52.5%) patients was the most common gynecological cancer. Among patients with ovarian cancer, Serous Adenocarcinoma and Endometrioid Adenocarcinoma with 137 (64.6%) and 29 (13.7%) cases had the highest frequency of pathology, respectively. The mean (standard deviation) age of the patients with gynecological cancer was 55.88 (11.51) years. During the study period, there was a relatively increasing trend for ovarian cancer during 2011-19.

    Conclusion

    ovarian cancer with Serous Adenocarcinoma was the most common cancer diagnosed in patients admitted to Baqiyatallah Hospital during 2011-19. The relatively increasing trend of this type of female genital cancers during this 9-year period and the observed age pattern highlight the importance of implementing timely screening and treatment programs.

    Keywords: Gynecological Neoplasms, Histopathology, Ovarian Neoplasms
  • Nastaran Haghighi, Abbas Doosti*, Jafar Kiani Pages 49-58
    Background and Objective

    Long non-coding ribonucleic acid (lncRNA) has been identified as an important gene regulator and prognostic marker in various cancers. The present study aimed to investigate the effects of Nuclear Paraspeckle Assembly Transcript1 (NEAT1) gene knockout using Clustered Regularly Interspaced Short Palindromic Repeats-associated Protein 9 (CRISPR/Cas9) in PC-3 cell line.

    Materials and Methods

    In this experimental study, recombinant plasmids carrying single guide RNA in the CRISPR system were designed and constructed. The prostate cancer PC3 cell lines were transfected by recombinant vectors, and apoptotic gene expression was evaluated using the quantitative polymerase chain reaction technique. Furthermore, annexin, MTT, and wound healing assays were applied for apoptosis, cell proliferation, and cell migration activities respectively. 

    Results

    Knockout of NEAT1 gene using CRISPR/Cas9 technique caused significant changes in the expression of apoptosis-related genes in a way that the expression of P21, BCL2, and BIRC5 genes decreased, while the expression of P53 and BAX increased. In addition, in the treatment group, the rate of cell proliferation and migration was reduced compared to those in the control group. Moreover, an increase was observed in the apoptosis rate in genetically modified cells compared to the control group.

    Conclusion

    As an oncogene, NEAT1 plays an important role in tumorigenesis and its knockout reduces cell survival and migration and increases the apoptosis of cancer cells.

    Keywords: CRISPR-Associated Protein 9, NEAT1 Long Non-coding RNA, Prostatic Neoplasms, PC-3 Cells
  • HamidReza Ghasemi Basir, Fariba Keramat, Abbas Moradi, Zahra Khani, Ali Saadatmand* Pages 59-65
    Background and Objective

    The increased resistance of microorganisms to common antibiotics is one of the major therapeutic challenges for patients. The present study aimed to compare the antibiogram results of two types of antibiotic discs and validate them by the Epsilometer test (E-test) method on bacteria with high antibiotic resistance patterns.

    Materials and Methods

    This descriptive-analytical study was performed by the census method on 176 patients admitted to different wards of Sina Hospital in Hamadan from March 2016 to March 2019. The patients entered the study with a positive culture result and underwent the antibiogram using two types of discs. Following that, validation was performed by the E-test method in cases with significant differences. Finally, the results were described and analyzed in SPSS software (version 16) at a 95% confidence interval.

    Results

    Out of 176 patients, 80 (45.4%) and 96 (54.5%) cases were male and female, respectively. The mean age of patients was reported as 62.44.±20.47 years. The most common culture sites were trachea (45.5%) and urine (42.6%), and the most common cultured microorganisms were E.coli (33.5%), Klebsiella (29.5%), and Acinetobacter (18.8%). The highest correlation coefficients of the results by disk diffusion method were observed in levofloxacin (r=1.00), piperacillin (r=0.917), ciprofloxacin (r=0.907), cotrimoxazole (r=0.904). On the other hand, the lowest correlation coefficients were related to imipenem (r=0.634), cefoxitin (r=0.556), and ceftriaxone (r=0.552).

    Conclusion

    As evidenced by the obtained results, significant differences were detected between the results of antibiogram in Iranian and imported disks. After verification and validation using E.test, the percentage of agreement was in favor of imported disks.

    Keywords: Antibiogram, Disk Diffusion, E.Test
  • Marzieh Alipour, Khalil Khashei Varnamkhasti*, Marzieh Eslami Moghaddam, Masumeh Panahi Pages 66-69
    Background

    Giant congenital melanocytic nevus is caused by intrauterine somatic mutations in the genes involved in the mitogen-activated protein kinase pathway. It is a rare melanocytic lesion with a prevalence of 1 per 20,000 live births occurring at birth or shortly thereafter.

    Case Presentation

    Here, we presented the case of a term male neonate with giant congenital melanocytic nevus. He was born to a 33-year-old mother. The initial pediatric examination revealed a skin mosaic pattern in his torso. The pigmented and rough skin of this area, along with several prominent wart-shaped lesions and demarcated borders, confirmed the giant congenital melanocytic nevus.

    Conclusion

    Despite the rarity of this lesion, it is of great importance since it may associate with severe complications, such as malignant melanoma. Therefore, it is necessary to adopt appropriate medical management by recognizing the nature of the lesion.

    Keywords: Congenital Melanocytic Nevi, Melanocytic Lesion