بررسی هیستوپاتولوژی سرطان های ژنیکولوژیک در بیماران بستری شده در بیمارستان بقیه الله (عج) تهران طی سال های 98-1390
هریک از سرطان ها دارای یافته های هیستوپاتولوژیک مخصوص به خود می باشند که تعیین کننده نوع رژیم درمانی و سیر بیماری هستند. در این راستا، مطالعه حاضر با هدف تعیین هیستوپاتولوژیک انواع سرطان های ژنیکولوژی در ارتباط با بیماران بستری شده در بیمارستان بقیه الله (عج) طی یک بازه زمانی نه ساله صورت گرفت.
مواد و روش ها:
مطالعه گذشته نگر حاضر مبتنی بر داده های بیمارستانی می باشد که در ارتباط با بیماران بستری شده در بیمارستان بقیه الله (عج) طی سال های 98-1390 که تحت هرگونه عمل درمانی و تشخیصی سرطان های ژنیکولوژی قرار گرفته بودند، انجام شده است. با مراجعه به سیستم یکپارچه بایگانی بیمارستان، اطلاعات بیماران از سیستم مذکور استخراج گردید.
یافته ها:
در بازه زمانی سال های 98-1390، 404 بیمار مبتلا به سرطان های ژنیکولوژیک تشخیص داده شدند. در میان این سرطان ها، سرطان تخمدان با فراوانی 212 بیمار (5/52 درصد) شایع ترین سرطان ژنیکولوژیک بود. در بین بیماران مبتلا به سرطان تخمدان، انواع Serous Adenocarcinoma و Endometrioid Adenocarcinoma با تعداد (درصد) 137 (6/64) و 29 (7/13) به ترتیب بیشترین فراوانی پاتولوژی را داشتند. میانگین (انحراف معیار) سنی کل بیماران مبتلا به سرطان ژنیکولوژیک، 88/55 (51/11) بود و یک روند نسبتا افزایشی طی سال های مذکور در مراجعه کنندگان مبتلا به سرطان تخمدان مشاهده گردید.
نتیجه گیری:
سرطان تخمدان با یافته پاتولوژی Serous Adenocarcinoma، شایعترین نوع سرطان تشخیص داده شده است. روند نسبتا افزایشی طی دوره نه ساله و الگوی سنی مشاهده شده می تواند تاکیدی بر اهمیت گسترش و انجام برنامه های به موقع غربالگری و درمانی باشد.