فهرست مطالب

مجله مدیریت بازاریابی
پیاپی 51 (تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/04/31
  • تعداد عناوین: 7
|
  • محمود ضیائی، هاشم نیکومرام*، کریم حمدی صفحات 1-28

    یکی از مسایلی که در سال های اخیر مورد تاکید مقام معظم رهبری قرار گرفته است توجه به مسایل اقتصادی کشور می باشد نامگذاری سال های پی در پی با موضوعات اقتصادی و با محوریت اقتصاد مقاومتی نشان از اهمیت بالای این موضوع دارد در این میان بانک و نظام بانکی که نقش اصلی و اساسی در رگ های اقتصاد جامعه دارد. هدف از این مطالعه طراحی الگوی اقتصاد مقاومتی در نظام بانکی کشور است. این مطالعه از حیث هدف از نوع مطالعات کاربردی و از حیث جمع آوری داده از نوع مطالعات توصیفی-پیمایشی است. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه صاحب نظران عصر بانک داری است که با مفاهیم اقتصاد مقاومتی آشنا بوده و نقش آن در نظام بانکی به درستی درک نموده اند. جهت تحلیل داده ها در بخش طراحی مدل از روش کیفی استفاده شده است و جهت اعتبار سنجی مدل مفهمومی از تحلیل عاملی تاییدی (نم افا پی ال اس) استفاده شده است. مدل طراحی شده در این مطالعه شامل چهار بعد می باشد که عبارتند از: مدل جهادی در نظام بانکی، یکپارچگی و انسجام نظام بانکی، اصلاح و بهسازی نظام بانکی و مقاوم سازی نظام بانکی.

    کلیدواژگان: اقتصاد مقاومتی، تاب آوری، مدیریت جهادی، یکپارچگی نظام بانکی، اصلاح و بهسازی نظام بانکی، مقاوم سازی نظام بانکی
  • سارا رستمی زاد، کامبیز حیدرزاده*، فرشته لطفی زاده صفحات 29-50

    پژوهش حاضر به بررسی تفاوت تاثیر مشغولیت ذهنی با برند (مصرف محتوا و مشارکت در محتوا) در شبکه های اجتماعی بین نسل X و Y می پردازد. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش گردآوری داده ها، از نوع توصیفی، پیمایشی می باشد. گردآوری داده ها به دو صورت کتابخانه ای و روش میدانی گردآوری شده و ابزار مورد استفاده، پرسش نامه استاندارد بوده است. پایایی پرسش نامه با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی و روایی آن نیز با استفاده از روایی همگرایی و روایی محتوا تایید گردید. جامعه آماری این پژوهش دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات تهران است که صفحه (پیج) شخصی اینستاگرام دارند. نمونه مورد مطالعه در این پژوهش با توجه به فرمول کوکران تعداد 400 نفر از بین دانشجویان محاسبه گردید که با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و Minitab انجام شد و همه فرضیه ها در سطح اطمینان 95 درصد تایید شدند. نتایج حاکی از آن است که، انگیزه وابستگی به برند، انگیزه تحقیق، انگیزه فرصت جستجو، انگیزه گفتگو، مشارکت در محتوا و قصد ارجاع تبلیغات کلامی الکترونیکی در نسل Y بالاتر از نسل X است. انگیزه سرگرمی و مصرف محتوا در نسل X بالاتر از نسل Y است.

    کلیدواژگان: مشغولیت ذهنی با برند، انگیزه ها، مصرف محتوا، مشارکت در محتوا، قصد ارجاع تبلیغات کلامی الکترونیکی، نسل X و Y، اینستاگرام
  • امیرحسین صمدزاده، محمدعلی عبدالوند*، محسن خون سیاوش صفحات 51-69

    امروزه کیفیت خدمات در مراکز درمانی، نقشی مهمی در رضایت مندی بیماران دارد. ماموریت اصلی مراکز درمانی ارایه خدمات درمانی با کیفیت بالا، جلب رضایت بیماران و در نهایت، وفاداری بیماران می‏باشد. از طرفی عملکرد کادر بیمارستان باید ماهیت انسانی و اخلاقی داشته و پرسنل به رفتارهای اخلاقی نیز توجه ویژه ای داشته باشند. تداعی ذهنی مثبت، که ناشی از کیفیت خدمات درمانی مناسب است، می‏تواند ارزش ویژه برند را ارتقا دهد و منجر به برتری برند یک مرکز درمانی نسبت به مراکز دیگر گردد. در این تحقیق به بررسی تاثیر تصویر برند، رفتار اخلاقی و کیفیت خدمات بر وفاداری بیماران با متغیر میانجی رضایت، می پردازیم. این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی و از لحاظ روش، توصیفی- پیمایشی می‏باشد. جامعه آماری این تحقیق مراکز خصوصی چشم پزشکی شهر تهران (شامل مراکز تخصصی و فوق تخصصی چشم پزشکی) می‏باشد. حجم نمونه بررسی شده در این تحقیق، 339 نفر می‏باشد. به منظور تحلیل داده‏ها از نرم‏افزار SPSS و برای مدل سازی معادلات ساختاری از نرم‏افزار AMOS، به منظور بررسی فرضیه های تحقیق و تعیین تاثیر متغیرهای مستقل بر متغیر وابسته همراه با متغیر میانجی، اقدام گردید. یافته های این پژوهش نشان می دهد که دو متغیر تصویر برند و کیفیت خدمات، به صورت مستقیم بر رضایت بیماران و به صورت غیرمستقیم، از طریق متغیر رضایت، بر وفاداری بیماران تاثیرگذار هستند. همچنین متغیر رضایت بر وفاداری بیماران نیز تاثیر می گذارد. متغیر رفتار اخلاقی، چه به صورت مستقیم و چه غیرمستقیم، تاثیری بر رضایت و وفاداری بیماران نداشت.

    کلیدواژگان: تصویر برند، کیفیت خدمات، رفتار اخلاقی، رضایت بیماران، وفاداری بیماران
  • علی اکبر خادمی*، علی برومندنسب، هانیه فرازنده صفحات 71-86

    مصرف کنندگان توانایی اعمال نفوذ بر برندها را از طریق سایت های شبکه های اجتماعی دارند که همین امر امکان برقراری ارتباط خود با شرکت ها را به طور فعالانه در این سایت های شبکه های اجتماعی فراهم می آورد. هدف از این پژوهش بررسی عوامل موثر بر خلق مشترک برند که شامل: انگیزه های مشارکتی در سایت های شبکه های اجتماعی، مشارکت مصرف کننده، اعتماد برند و وفاداری برند در جوامع برند رسانه های اجتماعی درمیان دانشجویان دانشگاه آزاد واحد دزفول است. این پژوهش ازنظر هدف کاربردی و بر اساس روش گردآوری داده ها از نوع توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش شامل دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در شهر دزفول است. حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران شامل 384 نفر با روش نمونه گیری در دسترس به دست آمده است. روایی پرسش نامه به تایید خبرگان رسیده و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ تایید شده است. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار اس پی اس اس و آموس استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان می دهد که انگیزه مشارکتی مشتری در سایت های شبکه اجتماعی بر مشارکت مشتری در جوامع برند، مشارکت مشتری بر اعتماد به برند و وفاداری به برند اثر مثبت و معناداری دارد. در این میان اعتماد به برند نیز بر وفاداری به برند هم اثر مثبت و معناداری داشته و همچنین اعتماد و وفاداری به برند بر خلق مشترک برند نیز اثر مثبت و معناداری دارد. در نهایت نیز اعتماد به برند رابطه بین مشارکت مشتری و وفاداری به برند را تعدیل می کند.

    کلیدواژگان: مشارکت مشتری، انگیزه ها، رسانه اجتماعی، سایت های شبکه اجتماعی، جوامع برند آنلاین، اعتماد برند، وفاداری برند، خلق مشترک برند
  • مصیب درویش* صفحات 87-105

    حفظ علاقه مشتری به مراجعه مجدد، در شرایط رقابت تنگاتنگ مسئله مهمی محسوب می شود. تمرکز بر نیازهای مشتریان به معنی توجه به کیفیت محصول و ارایه خدمات به مشتریان است و بسیاری از شرکت ها که زمانی از تکنولوژی و یا قیمت پایین پیشتاز بودند، اکنون با توجه به کیفیت محصول و ارایه خدمات بهتر به مشتریان رقابت می کنند. در همین راستا بعد از معرفی چارچوب کلی تحقیق در فصل اول، داده ها از طریق میدانی گردآوری گردید، جامعه آماری پژوهش مصرف کنندگان غذاهای رستوران های سنتی در شهر یزد می باشند. برای جمع آوری میدانی پرسش نامه ای شامل 24 سوال طراحی و در جامعه آماری تحقیق توزیع گردید. تعداد 804 پرسش نامه استاندارد بر اساس جدول مورگان، جمع آوری و با بهره گیری از فن تی استیودنت در محیط نرم افزار LISREL تجزیه و تحلیل گردید. و پایایی پرسش نامه با محاصبه ضریب آلفای کرونباخ بررسی و با مقدار 0/931 تایید گردید. نتایج نشان داد که اعتبار رستوران بیشترین تاثیر مستقیم را بین رضایت و وفاداری مصرف کننده دارد و همچنین اعتبار رستوران می تواند به متغیرهای موثر مربوطه مانند رضایت، تجربه اوج و تناسب سبک زندگی تاثیر بگذارد. به بیان دیگر اعتبار رستوران بر ادراک و رفتار مصرف کننده تاثیر می گذارد.

    کلیدواژگان: اصالت رستوران، ارزش ادراک مصرف کننده، رفتار، رضایت مشتری، دلبستگی مکانی
  • کیانا خیری، رسول عسگرپور* صفحات 107-130

    محصولات سبز در بازار تنوع بسیاری پیدا کرده و به شهرت رسیده اند، اما، مصرف کنندگان ترجیح می دهند محصولات زیست محیطی خود را تغییر ندهند. شناخت نگرش مصرف کنندگان نسبت به محیط زیست می تواند به تدوین استراتژی های بازاریابی پایدار کمک کند. برای دستیابی به مزیت رقابتی، سازمان های با گرایش محیط زیستی باید از استراتژی های برندسازی سبز برای کاهش رفتار رویگردانی مشتریان با توجه به نگرانی های زیست محیطی استفاده کنند. هدف این پژوهش بررسی عوامل موثر بر رفتار تغییر برند سبز در مصرف کنندگان محصولات آرایشی و بهداشتی طبیعی در محصولات سینره است. روش پژوهش توصیفی-پیمایشی و کاربردی و روش نمونه گیری در این پژوهش از نوع تصادفی ساده است که از مشتریان برند سینره در تهران، جمع آوری گردیده و در تابستان 1399 انجام شده است. ابزار پژوهش پرسش نامه استاندارد می باشد که پس از اصلاح و نظر خبرگان نهایی گردید. بررسی پایایی پرسش نامه نیز با ضریب آلفای کرونباخ مورد سنجش قرار گرفت و تایید شد. پردازش آماری داده ها در سطح توصیفی با SPSS و در سطح استنباطی با استفاده از معادلات ساختاری و نرم افزار SMART PLS 03 انجام شده است. یافته های حاصل از پژوهش، نشان داد که شک و تردید سبز بر رضایت تجربی سبز در محصولات برند سینره تاثیر معناداری ندارد اما ریسک تجربی برند سبز، ناسازگاری (ناهماهنگی) شناختی برند سبز، کیفیت برند سبز و تجربه برند سبز بر رضایت تجربی برند سبز تاثیر دارد. همچنین نتایج حاکی از تاثیر رضایت تجربی برند سبز بر تمایل به تغییر برند سبز بود و تمایل به تغییر برند سبز بر رفتار تغییر برند سبز تاثیر معناداری داشت.

    کلیدواژگان: شک و تردید برند سبز، ریسک تجربی برند سبز، ناهماهنگی شناختی برند سبز، کیفیت تجربی برند سبز، تجربه برند سبز، رضایت تجربی برند سبز، تمایل به تغییر برند سبز، رفتار تغییر برند سبز، برند سینره
  • شهرام هاشم نیا*، اوژن کریمی، نازنین امامقلی صفحات 131-149
    هدف پژوهش

    اینستاگرام به عنوان یک شبکه اجتماعی توانمند که انبوهی از کاربران را به خود جلب کرده است به عنوان کانونی برای فعالیت های تجاری کسب وکارها تبدیل شده است. موفقیت فعالیت های کسب وکارها در این عرضه نیازمند الگویی فراگیر و کاربردی است. از این رو پژوهش حاضر با هدف ارایه مدل ارتباط برند-مشتری در شبکه اجتماعی اینستاگرام صورت گرفته است.

    روش پژوهش

    مطالعه حاضر از نظر هدف یک مطالعه بنیادی و از منظر شیوه و بازه زمانی گردآوری داده ها یک پژوهش پیمایشی- مقطعی است. از منظر رویکرد تحلیلی نیز از رویکرد آمیخته (کیفی و کمی) استفاده شده است. ابزار اصلی گردآوری داده ها در بخش کیفی، مصاحبه و در بخش کمی، پرسش نامه است. جامعه آماری شامل خبرگان نظری (اساتید مدیریت بازاریابی) و خبرگان تجربی (مدیران حوزه برندهای آرایشی-بهداشتی) است. نمونه گیری به روش غیراحتمالی و به صورت هدفمند صورت گرفته است.

    یافته های پژوهش

    یافته های پژوهش نشان می دهد استراتژی بازاریابی شبکه های اجتماعی از طریق بازاریابی تاثیرگذار بر کیفیت خدمات برند تاثیر گذاشته و منجر به آگاهی از برند و بهبود شخصیت برند نزد مشتریان می شود. این عوامل در نهایت از طریق اثرگذاری بر عملکرد برند موجب ایجاد ارزش برند نزد مشتریان شده و به جایگاه یابی برندهای آرایشی-بهداشتی در اینستاگرام ختم می شوند.

    محدودیت‏ ها و کاربردهای مدیرتی پژوهش

    خلاء تحقیقات بومی در این زمینه و ناآشنایی فعالان اینستاگرام با مفاهیم علمی مدیریت بازاریابی و برند از محدودیت های اصلی این پژوهش بوده است. در سایه دستاوردهای این پژوهش به مدیران صنعت آرایشی و بهداشتی پیشنهاد می شود با استفاده از راهبردهای برندسازی در شبکه های اجتماعی در جهت بهبود جایگاه برند خود در شبکه اجتماعی اقدام کنند.

    کلیدواژگان: ارتباط برند-مشتری، شبکه اجتماعی، اینستاگرام
|
  • Mahmoud Ziaei, Hashim Nikoumaram *, KARIM HAMDI HAMDI Pages 1-28

    attention to the country's economic issues. Naming consecutive years with economic issues and focusing on resistance economics shows the high importance of this issue. Among these, the bank and the banking system, which has a main and fundamental role in the veins of the society's economy. The purpose of this study is to design a model of resistance economy in the banking system. This study is an objective study in terms of purpose and a descriptive-survey study in terms of data collection. The research community includes all present banking experts who are familiar with the concepts of resistance economics and have properly understood its role in the banking system. Qualitative method (theme analysis) has been used to analyze the data in the model design section and confirmatory factor analysis (TFLPS) has been used to validate the conceptual model. The model designed in this study includes four dimensions, which are: jahadi model in the banking system, integration and cohesion of the banking system, reform and improvement of the banking system and strengthening the bank name.

    Keywords: Resistance economy, resilience, Jahadi Management, Banking System Integration
  • Sara Rostamizad, K. Heidarzadeh *, Fereshteh Lotfizadeh Pages 29-50

    The purpose of this study was to investigate the difference of the impact of brand engagement (consumption of content and contribution of content) on social media between Generations X and Y. in terms of goal, is an applied research and in terms of data collection method is descriptive. In order to gather information in this research, library and field method and a standardized questionnaire whose reliability was confirmed by Cronbach 's alpha coefficient and its composite reliability and its validity was confirmed by Convergent Validity and content validity, were used. The statistical population is the students of Islamic Azad University, Science and Research Branch, Tehran, who has an Instagram page the study sample was calculated using Cochran's formula of 400 people who were selected using stratified sampling method. Data analysis was conducted using SPSS and Minitab software and all hypotheses were confirmed at 95% confidence level. The results show that Brand Affiliation motivation, Investigation Motivation, Opportunity Seeking motivation, Conversation motivation, Contribution of content, e-WOM referral intention is higher in Generation Y than in Generation X. Entertainment motivation and Consumption of content is higher in the Generation X than in Generation Y.

    Keywords: Brand engagement, Motivations, Consumption of content, Contribution of content, e-WOM referral intention, Generation X, Generation Y, Instagram
  • Amirhossein Samadzadeh, Mohammad Ail Abdolvand *, Mohsen Khunsiavash Pages 51-69

    Nowadays, the quality of services in medical centers plays a significant role in patient satisfaction. The main mission of medical centers is to provide high quality medical services, patient satisfaction, and patient loyalty. On the other hand, the performance of healthcare professionals should have an ethical and human nature and should pay special attention to ethical behaviors. As a result, positive mental association, arising from the quality of medical services, can promote brand equity and lead to the brand superiority of one medical center comparing to the others. The present study examined the effect of brand image, ethical behavior, and service quality on patient loyalty with the mediating variable of satisfaction. This study was applied in terms of purpose and descriptive analytical in terms of survey. The statistical population of this study included private ophthalmology centers in Tehran, such as specialty and subspecialty ophthalmology centers. The sample size in this study included 339 people. In addition, this study used SPSS software for data analysis and used structural equation modeling in AMOS software for testing the research hypotheses and determining the effect of independent variables on the dependent variable with the mediating variable. The findings of this study indicated that the two variables of brand image and service quality directly affect patient satisfaction but indirectly effect on patient loyalty with satisfaction as mediator variable. Furthermore, satisfaction affects patient loyalty while ethical behavior has no direct or indirect effect on patient satisfaction and patient loyalty.

    Keywords: Brand Image, Service Quality, ethical behavior, Patient satisfaction, Patient Loyalty
  • Ali Akbar Khademi *, Ali Boromandnasab, Hanieh Farazandeh Pages 71-86

    Consumers have the ability to influence brands through social networking sites, enabling consumers to actively create content on these social networking sites in relation to their companies. The purpose of this study is to investigate the effective factors of brand creation that include: participatory motivations of social networking sites, consumer  participation, trust, brand loyalty and loyalty in social media brand communities among students of Azad University and Dezfol. This study is practical in view of purpose and according to Collection data method is descriptive survey. The statistical population of this study include students of Azad University in Dezfol. The Sample size according to Cochran formula is obtained 384 with available sampling method. The validity was confirmed by expert and reliability is confirmed with Cronbach Alpha. In order to analyze data is used SPSS and Amos software. The result show that the Motivations for social networking sites participation positively influence consumer participation and this in turn has significant effects on brand trust and brand loyalty. As a result, both brand trust and brand loyalty have a positive effect on branding co-creation. In addition, brand trust as a mediating variable between customer participation and brand loyalty.

    Keywords: Customer participation, Motivations, Social media, Social networking sites, online brand, communities, Brand trust, Brand Loyalty, Branding co-creation
  • Mosayeb Darvish * Pages 87-105

    Maintaining the customer's interest in re-visiting is an important issue in the face of close competition. Focusing on customer needs means paying attention to product quality and customer service, and many companies that once pioneered technology or low prices are now competing for product quality and better customer service. In this regard, after introducing the general framework of the research in the first chapter, the data were collected through the field. The statistical population of the study is the consumers of traditional restaurants in Yazd. A questionnaire consisting of 24 questions was designed for field collection and distributed in the statistical population of the research. A total of 804 standard questionnaires were collected based on Morgan table and analyzed using T-student fan in LISREL software environment. The reliability of the questionnaire was evaluated by calculating Cronbach's alpha coefficient and was confirmed with a value of 0.931. The results showed that restaurant credibility has the most direct effect between consumer satisfaction and loyalty and also restaurant credibility can affect the relevant effective variables such as satisfaction, peak experience and lifestyle appropriateness. In other words, the reputation of the restaurant affects the perception and behavior of consumers.

    Keywords: Restaurant authenticity, Consumer perception, BEHAVIOR, Customer Satisfaction, Place attachment
  • Kiana Kheiri, Rasol Asgarpor * Pages 107-130

    Green products have become more diverse and popular in the market, but consumers prefer not to change their environmental products. Understanding consumers' attitudes towards the environment can help develop sustainable marketing strategies. To achieve competitive advantage, environmental organizations must use green branding strategies to reduce customer turnover behavior due to environmental concerns. The purpose of this study is to investigate the factors affecting green brand switching behavior in consumers of natural cosmetics in Cinere products. The research method is descriptive-survey and applied and the sampling method in this research is a simple random type that was collected from Cinere brand customers in Tehran and was conducted in the summer of 1399. The research tool is a standard questionnaire that was finalized after correction and expert opinion. The reliability of the questionnaire was assessed and confirmed by Cronbach's alpha coefficient. Statistical data processing was performed at the descriptive level with SPSS and at the inferential level using structural equations and SMART PLS 03 software. Findings of the study showed that green doubt has no significant effect on green experimental satisfaction in Cinere brand products, but green brand empirical risk, green brand cognitive inconsistency, green brand quality and green brand experience on green brand empirical satisfaction. It has an effect. The results also showed the effect of empirical satisfaction of green brand on the desire to change the green brand and the desire to change the green brand had a significant effect on the behavior of green brand change.

    Keywords: Green brand skepticism, Green brand empirical risk, Green brand cognitive inconsistency, Green brand empirical quality, Green brand experience, Green brand empirical satisfaction, Green brand change tendency, Green brand change behavior, Cinere brand
  • Shahram Hashemnia *, Ozhan Karimi, Nazanin Emamgholi Pages 131-149

    Online shopping is a tool that shows the consumer's power. Consumers gain an interactive platform and control power over the Internet and online shopping. With the increasing number of active and aware users due to the speed of dissemination of information, the growth of virtual networks and online consumer communities and the gain of customer trust, the traditional marketing concepts have been challenged. The purpose of the present study is to present a customer-brand relationship management model in the Instagram. In order to achieve this goal, this study was conducted with a qualitative approach. Content analysis was used to cover different aspects of the research problem and identify key indicators. Targeted interviews were conducted with 20 experts in the online cosmetics business. The results of the interviews were coded by using MAXQDA software. The correlation coefficients of the indices were monitored by using the Mac software, then by using fuzzy Delphi the research model was designed.

    Keywords: Brand-customer relationship, Social network, Instagra