فهرست مطالب

کارآگاه - پیاپی 55 (تابستان 1400)

نشریه کارآگاه
پیاپی 55 (تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/06/31
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمد قنبری * صفحات 1-19
    زمینه و هدف

    در طول چند دهه گذشته، سازمانهای مختلف پلیس برای بهبود کارایی و نتایج عملیاتی خود، به ویژه در زمان کاهش منابع و افزایش توجه عمومی و نظارت بر فعالیت های اجرای قانون، مجموعه ای از پیشرفت های فناوری را به کار گرفته اند. اگر چه در گذشته تجارب، آموزه ها و خلاقیت های پلیس بیشتر در کشف جرم نقش داشت اما امروزه ارتباط برخط پلیس با مجموعه ای از ابزار، امکانات، داده ها، تجهیزات و آزمایشگاه ها می تواند در بهبود کیفیت اقدامات پلیس در کشف جرم نقش مهمی داشته باشد، لذا شاهد شکل گیری پلیس هوشمند در پیش بینی و کشف جرم هستیم.

    روش شناسی:

    روش تحقیق استفاده شده روش اسنادی و کتابخانه ای است و منابع مورد استفاده عبارتند از: کتب، اسناد بین المللی، مقالات و همچنین از فیش برداری بعنوان ابزار مطالعه استفاده شده است.

    یافته ها و نتایج

     با توجه به اینکه امروزه از فناوری در ارتکاب جرایم توسط مجرمان استفاده می گردد لذا تغییر در الگوی کشف جرم منطبق با توسعه فناوری برای پلیس یک ضرورت به حساب می آید. به علاوه استفاده از فناوری نیز به پلیس کمک می کند تا کارایی بیشتر و موثرتری در زمان بروز جرم داشته باشد. بر این مبناء ضمن توانایی کنترل شرایط، امکان سریعتر کشف جرم و حتی پیشگیری از آن را از طریق پلیس پیش بینی خواهد داشت. این امر منجر به تغییر در سازمان، تجهیزات و تخصص های یک کلانتری خواهد شد. به علاوه در این خصوص استفاده از ظرفیت های بخش خصوصی نیز مد نظر بوده که ضمن کاهش هزینه های پلیس به اشتغال زایی نیز کمک خواهد کرد.

    کلیدواژگان: کشف جرم، توسعه فناوری، پلیس هوشمند، پلیس پیش بینی، پیشگیری از جرم
  • شهرداد دارابی صفحات 21-38
    زمینه و هدف

    مسئولیت کیفری قابلیت یا اهلیت شخص برای تحمل تبعات جزایی رفتار مجرمانه ی خود است. این مهم در مجرمان یقه سرخ اگرچه واجد برخی اختلالات روانی نا موثر در شکل گیری رکن معنوی جنایات علیه اشخاص هستند؛ اما همچنان در ایشان مناط اعتبار است؛ بنابراین ازآنجاکه برای خاموش نمودن صدای افرادی که در مسیر افشاسازی جرایم اقتصادی یا متقلبانه ی آنها قرارگرفته اند، قتل های ارتکابی خود را با برنامه ریزی پیشین اجرا می نمایند، جنایات آنها عمدی قلمداد می شود.

    روش شناسی

    نگارنده با روش توصیفی- تحلیلی به تبیین مسئولیت کیفری یقه سرخ ها در جنایت علیه اشخاص و تاثیر این مهم در نظام عدالت کیفری پرداخته است.

    یافته ها و نتایج

     یقه سرخ ها با خشونت ابزاری، آماج جرایم خود را با بی رحمی هرچه تمام تر به مباشرت، تسبیب یا معاونت هدف قرار می دهند و به رغم برخورداری از اختلال های روانی، توان تمییز و تفکیک افعال مختلف خود را داشته و قوه ی ادراک و توان ذهنی آنها دستخوش تغییر و انحراف نشده و اختلال عملکرد ذهنی فرد را موجب نمی شود. به عبارت دیگر یقه سرخ ها هنجارهای قانونی و اجتماعی را به خوبی درک می کنند و به ماهیت رفتار ارتکابی خود واقف اند و با آنکه رابطه ی اختلال شخصیتی با بزهکاری یقه سرخ ها به اثبات رسیده است، مع الوصف در مسئولیت کیفری این افراد تردیدی وجود ندارد؛ زیرا روان آزاری، خودشیفتگی و شخصیت ضداجتماعی آنها آن گونه نیست که ارتباط ایشان را با دنیای خارج قطع کرده و آنها را فاقد اراده و اختیار سازد.

    کلیدواژگان: مسئولیت کیفری، رکن معنوی، قتل عمد، بزهکاران یقه سرخ
  • طیبه فعال عراقی نژاد، محمدرضا شادمانفر*، مسعود حیدری صفحات 39-59
    زمینه و هدف

    آثار تاریخی و فرهنگی بیانگر تاریخ، هویت و همچنین میراث فرهنگی یک کشور محسوب می شوند. این بناها هم به لحاظ زیبایی شناختی و هم توسعه صنعت توریسم از اهمیت بالایی برخوردارند. اما این بناها ممکن است به دلایل مختلف در معرض تخریب قرار گیرند، لذا یکی از تکالیف دولتها اتخاذ سیاستهایی برای مقابله با تخریب این بناها می باشد. یکی از اشکال این سیاستگذاری ها، سیاستگذاری جنایی است و بر این مبناء به دنبال بررسی این امر هستیم که سیاست جنایی ایران در قبال تخریب اموال تاریخی و فرهنگی شامل چه مواردی می باشد؟.

    روش تحقیق: 

    این مقاله به شیوه تحلیلی- توصیفی نگارش یافته است

    یافته ها

    سیاست کشورها برای مقابله و کنترل جرم با لحاظ شرایط و عوامل متفاوت است که با عنوان «سیاست جنایی» مطرح می شود و در سه شکل سیاست جنایی تقنینی، سیاست جنایی قضایی و سیاست جنایی مشارکتی قابل روءیت است.

    نتایج

    سیاست جنایی ایران در بعد تقنینی و قضایی از طریق کیفردهی می تواند تا حدودی به کاهش جرم تخریب اموال تاریخی و فرهنگی منتهی شود. اما در بعد قضایی با صدور احکام جایگزین حبس در خصوص کمک به حفظ این آثار و بعد سیاست جنایی مشارکتی با استفاده از حمایت و مشارکت های مردمی می تواند در پیشگیری از این جرم موثر باشد.

    کلیدواژگان: سیاست جنایی، جرم تخریب، اموال تاریخی و فرهنگی، میراث فرهنگی، پیشگیری از جرم
  • حسین ساجدی، بهزاد رضوی فرد*، ناصر قاسمی صفحات 61-80
    زمینه و هدف

    با توجه به تغییر شکل بستر جرایم ثبتی از فضای سنتی به فضای مجازی که به وسیله رایانه در فضای ارتکاب متفاوت که همان تفاوت در رکن مادی است، صورت می گیرد، ابهاماتی در خصوص تاثیرگذاری نظام پاسخگو کیفری را به وجود می آورد. لذا در این نوشتار در پی بررسی این پرسش هستیم که آیا در قوانین ایران، پاسخ های کیفری متناسب با جرایم ثبتی در فضای مجازی و با توجه به تفاوت در شرایط و ویژگی های جرایم ثبتی در فضای مجازی و حقیقی تدوین شده است؟

    روش شناسی:

     پژوهش حاضر با روش توصیفی- تحلیلی و از طریق مطالعات کتابخانه ای صورت کرفته است.

    یافته ها و نتایج

    در ابتدا باید خاطر نشان شد که از آنجا که قوانین ثبتی که ناظر بر مواد و آیین نامه های ثبتی است لذا ضرورتا باید اصلاحاتی در همگام سازی قوانین ثبتی با ضروریات روز جامعه نمود زیرا این قوانین به دلیل کهنگی بعضا خود قوانین جرم زدا هستند و بر ارتکاب جرایم صحه بیشتری می گذارند. در حوزه فضای مجازی نیز کلاهبرداری و جعل های رایانه ای به وسیله توکن سردفتر، اثر انگشت غیر واقعی از بیشترین جرایم موجود در بستر مجازی است.بنابراین با مداقه در قانون به نظر می رسد، کلی گویی قانونگذار در خصوص جرایم ثبتی که باز به کهنگی و پراکندگی قوانین مربوط به آن مرتبط است موجب عدم تناسب مجازات با جرایم مربوطه علی الخصوص در فضای مجازی می گردد.

    کلیدواژگان: فضای مجازی، جعل ثبتی، کلاهبرداری ثبتی، جعل توکن سردفتر، جعل امضای الکترونیک
  • پژمان غلام نژاد*، جلیل مظلوم صفحات 81-108
    زمینه و هدف

     استانداردهای امنیت سایبری، مطالبی هستند که سعی در محافظت از محیط سایبری کاربر یا سازمان دارد. این محیط شامل کاربران، شبکه ها، دستگاه ها ، کلیه نرم افزارها، فرآیندها، اطلاعات موجود در ذخیره سازی یا انتقال، برنامه ها، خدمات و سیستم هایی است که می توانند مستقیم یا غیرمستقیم به شبکه ها متصل شوند. این استانداردها شامل مجموعه ای از ابزارها، سیاست ها، مفاهیم امنیتی، پادمان های امنیتی، دستورالعمل ها، رویکردهای مدیریت ریسک، اقدامات، آموزش، بهترین روش ها، اطمینان و فناوری ها است. هدف اصلی این مقاله، شناخت آسیب پذیری ها و انواع استانداردهای امنیت در حوزه سایبر است. شناخت و به کارگیری این موارد، منجر به کاهش خطرات، از جمله پیشگیری یا کاهش حملات سایبری است. این تحقیق از نظر هدف کاربردی است.

    روش شناسی

    روش تحقیق در این پژوهش بر اساس ماهیت و نحوه گردآوری داده های آن، توصیفی (موردی و زمینه ای) با رویکرد آمیخته (کمی و کیفی) است، زیرا قرار است در یک مورد خاص (انواع استانداردهای امنیت سایبری) عمیقا پژوهش به عمل آید. برای گردآوری داده ها از منابع و مآخذ معتبر کتابخانه ای و اینترنت استفاده شده است.

    یافته ها و نتایج

     بر این اساس، ابتدا به تعریف استاندارد امنیت سایبری پرداخته می شود. سپس انوع استاندارد بر اساس مدل مفهومی تحقیق بررسی و بیان می گردد. نتایج این پژوهش، شناخت انواع استانداردهای امنیت در حوزه سایبر است. در واقع شناخت و به کارگیری این موارد در سازمان ها، و الزام به کارگیری توسط مجموعه پلیس فتا و یا تیم واکنش به حوادث امنیتی رایانه ای، می تواند منجر به کاهش خطرات، از جمله پیشگیری یا کاهش حملات سایبری شود.

    کلیدواژگان: استانداردهای امنیت سایبری، امنیت سیستم های رایانه ای، استانداردهای بین المللی امنیت سایبری ا، ستانداردهای ملی امنیت سایبری، استانداردهای صنعتی خاص امنیت سایبری
  • حسین غلامی، بهزاد رضوی فرد، محمد دراهکی * صفحات 109-130
    زمینه و هدف

    آسیب های زیست محیطی، امروزه جهان معاصر را با معضلات و پریشانی های عظیمی روبه رو کرده است. زیست بوم کشی به تخریب شدید، گسترده و طولانی مدت محیط زیست اطلاق می شود که به نتایج سهمگین و فاجعه باری همچون انقراض گونه های گیاهی، جانوری، مهاجرت اجباری و سلب یا کاهش لذت مسالمت آمیز زندگی ساکنان یک سرزمین منجر می‏گردد. هدف از این مقاله، تبیین ماهیت حقوقی زیست بوم کشی (جنایات علیه محیط زیست) است.

    روش شناسی:

    این مقاله با اتکا به اسناد و مدارک، و به شیوه تحلیلی-توصیفی نگارش یافته است.

    یافته ها و نتایج:

    بزه زیست بوم کشی مستلزم تحقق مجموعه ای از ارکان و عناصر اصلی و تبعی است. تخریب اعم از عمدی و غیرعمدی زیست بوم در قالب انهدام، احراق، ویرانی و آلودگی مهمترین رکن از ارکان زیست بوم کشی را تشکیل می دهد. علاوه بر رکن تخریب، ورود آسیب شدید، گسترده و طولانی مدت به محیط زیست که دارای پیامدهای بین المللی باشد، ارکان دیگر آن را تشکیل می دهند. در تحقق جرم، مکان اعم از خشکی و دریا و هوا، زمان اعم از جنگ و صلح و قربانیان جرم از نقش فرعی و غیراساسی برخوردارند.

    کلیدواژگان: زیست بوم کشی، تخریب، محیط زیست، آسیب
  • سیده سمانه حسینی، محمدرضا کاظمی گلوردی *، مجید شایگان فرد صفحات 131-151
    زمینه و هدف

    میانجیگری که در قرآن کریم از آن تحت عنوان اصلاح ذات البین یاد شده است، نوعی روش برای مواجهه بین بزه دیده و بزهکار است که فرآیند آن، متضمن مشارکت شخص یا اشخاص ثالثی میباشد که میانجی یا تسهیل کننده نامیده شده و به بزه دیده و بزهکار جهت وصول به یک توافق دوجانبه مساعدت میکنند. میانجیگری از جانب قاضی محکمه از نظر بسیاری از فقها، مستحب بوده و علاوه بر امور مدنی، شامل امور کیفری (بخصوص مجازاتهای تعزیری) نیز میگردد؛ بر این مبنا، نوشتار حاضر به بررسی سیاست قانونگذار در جهت جلوگیری از ادامه مسیر رسیدگی در فرآیند کیفری، یعنی میانجیگری پرداخته و در پی پاسخ به این سوال است که آیا می توان با میانجیگری و اصلاح ذات البین، عدالت ترمیمی را اجرا نمود.

    روش شناسی 

    روش پژوهش در مقاله پیش روی، توصیفی - تحلیلی میباشد.

    یافته ها و نتیجه گیری

    یافته های پژوهش حاکی از تاثیر قابل توجه استفاده از ساز و کارهای میانجیگرانه در کاهش حجم پرونده های مطروحه و همچنین میزان مراجعات به محاکم است. بر این مبنا، میتوان اینگونه نتیجه گیری نمود که میانجیگری مبتنی بر قرآن و سنت، نقش بسزایی در تحقق عدالت ترمیمی در پروسه رسیدگی کیفری دارد.

    کلیدواژگان: عدالت ترمیمی، میانجیگری، فقه، سیاست جنایی مشارکتی، شفاعت
  • شاپور محمدحسینی، محمود مالمیر * صفحات 153-172
    زمینه و هدف

    قصد جنایی یا مجرمانه، وجه داخلی جرایم عمدی و از مفاهیم نزدیک به رکن معنوی و از اجزای آن می باشد. رکن معنوی جرایم، در کنار رکن مادی و قانونی جرم از ارکان سه‌گانه جرم می‌باشد که هم در جرایم عمدی و هم غیرعمدی وجود دارد. به طور کلی رکن معنوی در نظام حقوق کیفری ایران به دلایل متعددی کمتر مورد بررسی کامل قرار گرفته است به علاوه اینکه جرایم عمدی براساس وضعیت متفاوت ذهنی مرتکب و به لحاظ نوع، شدت و میزان مجازات از درجه اهمیت بیشتری برای بررسی برخوردار هستند.

    روش

    با استفاده از مطالعات کتابخانه‌ای و روش توصیفی - تحلیلی و با تجزیه و تحلیل اطلاعات موجود، نتایج متعددی در این حوزه گرفته شده است.

    یافته‌ها و نتایج

    مهم ترین بخش رکن معنوی جرایم عمدی قصد جنایی نام دارد که به نوبه خود مشتمل بر دو جزء علم و اراده می‌باشد، در پایان نتیجه‌گیری می شود که مواد قانونی در جهت بیان کامل عناصر قصد جنایی و روشن نمودن مفهوم و محدوده آگاهی و اراده در قوانین کیفری بیان شود و همچنین مسایل اثباتی قصد نیز در کنار موارد ثبوتی و ماهوی قصد در کلیات حقوق جزا بیان شود و یا در فصل‌های مربوط به حقوق جزای اختصاصی در قوانین کیفری شیوه اثباتی و اصولی از قصد جنایی بیان شود و تکلیف شود تا محاکم در آرای خود قصد جنایی را بطور مستدل و مستد بیان کنند.

    کلیدواژگان: رکن معنوی، قصد جنایی، اراده، آگاهی و علم
  • محسن همتی، محمدجواد جعفری *، یزدان نصرتی صفحات 173-190
    زمینه و هدف

    آیین دادرسی کیفری به‌مثابه یکی از سنجه‌های میزان پایبندی نظام‌های عدالت کیفری به حقوق بشر، از دیرباز درصدد پاسخ‌گویی به جرم بوده است. گرچه که آیین دادرسی کیفری اهداف مهمی را در خود جای داده است؛ اما رسالت اصلی آیین دادرسی، کشف حقیقت در پرونده‌های مطرح‌شده است. گرچه در گذشته، فرایند کشف حقیقت امری ساده بود؛ اما با رشد نرخ جرم و پدید آمدن جرایم یقه‌سفید، کشف حقیقت با چالش‌هایی مواجه شده است؛ بدین معنا که پیچیدگی ارتکاب جرم، فرایندهای کشف حقیقت را نیز دشوار ساخته است. با این‌حال، با توجه به رسالت آیین دادرسی کیفری در مقام فصل خصومت، دادرسان از طرق مختلف درصدد شناسایی حقیقت بر‌می‌آیند و بر اساس آن، حکم عادلانه را در یک فرایند منصفانه صادر می‌کنند.

    روش

    مقاله حاضر با روش توصیفی و تحلیلی نگارش شده است. یافته‌ها و

    نتایج

    با توجه به آنکه انتظار عمومی از نظام کیفری، رسیدگی به جرایم ارتکابی و اعاده نظم عمومی است، به دادرسان امتیازاتی داده شده تا بر اساس آن بتوانند به انجام وظایف محوله بپردازند. یکی از مهم‌ترین اختیارات اعطا شده به دادرسان جهت کشف حقیقت، اصل آزادی تحصیل دلیل است؛ بدین معنا که دادرسان در مقام کشف حقیقت، می‌توانند هر دلیلی را به‌دست آورند. با این‌حال، منع سوءاستفاده از قدرت و جلوگیری از خودسری دادرسان موجب شده است تا در کنار اصل آزادی تحصیل دلیل، اصل قانونی بودن تحصیل دلیل نیز به رسمیت شناخته شود. اصل قانونی بودن تحصیل دلیل که در راستای حمایت از آزادی‌های فردی و حریم خصوصی شهروندان شکل‌گرفته، مبین این نکته است که ادله مطرح‌شده در راه کشف حقیقت باید از روش قانونی به‌دست‌آمده باشند؛ در غیر این صورت مشمول قاعده بطلان دلیل خواهند شد.

    کلیدواژگان: دلیل، کشف حقیقت، تحصیل دلیل، قانون مندی، بطلان
  • زهره سیدین بروجنی *، حسین خوانین زاده صفحات 193-212
    زمینه و هدف

    کشف جرم تاثیر به‌سزایی در کاهش جرم دارد؛ زیرا ایجاد انگیزه برای قربانیان اصلی (بزه‌دیده) و تبعی جرم (جامعه‌)، امری است که جز با تحلیل راهکارهای علمی و قانونی تجربه نشده در سطح جهانی محقق نمی‌گردد. مهم‌ترین محمل قانونی برای یافتن رویکرد هر نظام عدالت کیفری در قبال پدیده کشف جرم را می‌توان در سیاست کیفری تقنینی شکلی آن مشاهده نمود. البته جدای از قانون آیین دادرسی کیفری به‌عنوان مقرره عام، در برخی قوانین خاص نیز، مقرره‌هایی به‌منظور تعیین فرآیند رسیدگی کشف جرم به چشم می‌خورد که مجموع این دو را می‌توان سیاست کیفری شکلی آن نظام کیفری در قبال فرآیند کشف جرم تلقی نمود. بدین ترتیب، هدف از این پژوهش عبارت است از: بررسی لزوم رعایت حقوق بشر و حقوق شهروندی افراد در فرآیند کشف جرم مانند حق برخورداری از وکیل، حق سکوت و ممنوعیت بازداشت خودسرانه.

    روش

    روش بررسی حاضر به‌صورت توصیفی- تحلیلی و کتابخانه‌ای است.

    یافته‌ها و نتایج

    سیاست‌گذار کیفری ایران، در مواد 2 الی 7 قانون آیین دادرسی کیفری، به تبیین قواعد عام در فرآیند دادرسی کیفری ازجمله در مرحله کشف جرم پرداخته است که از مهم‌ترین آنها می‌توان به اصولی همچون قانونمندی، برابری افراد در مقابل قانون، پاسداشت اصل برایت و همچنین رعایت حقوق شهروندی افراد اشاره کرد. افزون براین، مسایل مهمی همچون توسل به رویه‌های مبتنی بر دام‌گستری، اتخاذ رویکردهای منتهی به شکنجه و همچنین نقض حقوق شهروندی افراد، کماکان پیش روی اجرای کارآمد و حقوق بشرمدارانه فرآیند کشف جرم در سیاست آیین دادرسی کیفری ایران وجود دارد، بنابراین اتخاذ راهبردهایی در سطوح متفاوت تقنینی و قضایی به‌منظور پاسخ‌دهی اصولی به آنها مهم به نظر می‌رسد. در این تحقیق مهم‌ترین موارد ازجمله حق داشتن وکیل، حق سکوت متهم و منع بازداشت خودسرانه در مرحله کشف جرم بررسی شده است.

    کلیدواژگان: حقوق شهروندی، کشف جرم، آزادی های فردی، حق سکوت، حق داشتن وکیل
|
  • Mohammad Ghanbari* Pages 1-19
    Field and Aims

    Over the past few decades, various police organizations have used a number of technological advances to improve their efficiency and operational results, especially in reducing resources and increasing public attention and overseeing law enforcement activities. Although in the past the experiences, teachings and creativity of the police played a greater role in crime detection, today the online communication of the police with a set of tools, facilities, data, equipment and laboratories can play an important role in improving the quality of police actions in crime detection. Therefore, we are witnessing the formation of intelligent police in predicting and detecting crime.

    Methodology

    The research method used is documentary and library method and the sources used are: books, international documents, articles and also fish taking has been used as a study tool.

    Findings and Conclusion

    Given that technology is used today in the commission of crimes by criminals, so a change in the pattern of crime detection in line with the development of technology is a necessity for the police. In addition, the use of technology helps the police to be more efficient and effective at the time of the crime. On this basis, while being able to control the situation, it will be possible to detect the crime faster and even prevent it through the police. This will lead to a change in the organization, equipment and expertise of a police station. In addition, the use of private sector capacity has been considered in this regard, which will help create jobs while reducing police costs.

    Keywords: Crime Detection, Technology Development, Intelligent Police, Forecasting Police, Crime Prevention
  • shahrdad darabi* Pages 21-38
    Field and Aims

    Red collar delinquency is a combination of deceptive and violent crimes and red collar criminals can be white collar criminals whi plan to kill people whi are on the path to exposing their fraudulent crimes due to their mental disorders such as narcissism,anti social personality, psychopathy.

    Methodology

    The author has used a descriptive-analytical method to explain the hegemony of the mass media and the effect of this in adopting populist preventive measures against crime.

    Findings and Conclusion

    Red collar criminals with instrumental violence,target their crimes as ruthlessly as possible through stewardship, intercession or vicegerence and despite having mental disorders, they are able to distinguish and rocognation their various actions.Therefore ,their perceptual power and mental capacity are not subjective to change and deviation and do not cause mental dysfunction.In other word ,red collar criminals understand the legal and social norms ewll and are aware of the nature of their perpetrating behavior and although the link xetween personality disorder and red collar delinquency has been proven,there is no doubt about the criminal responsibility of thers individuals;because their psychosis,narcissism, anty social personality do not cut them off from the outside word and deprive them of their volation and authority.

    Keywords: Criminal responsibility, mens rea, Murder, Red Collar Criminals
  • tayebeh faal araghi nejad, mohamadreza shadmanfar *, masoud heidari Pages 39-59
    Background and Aim

    Historical and cultural monuments represent the history, identity and cultural heritage of a country. These buildings are of great importance both in terms of aesthetics and the development of the tourism industry. However, these buildings may be subject to destruction for various reasons, so one of the tasks of governments is to adopt policies to combat the destruction of these buildings. One of the forms of these policies is criminal policy, and on this basis, we seek to examine what Iran's criminal policy in relation to the destruction of historical and cultural property includes.

    Research Method

    This article has been written in an analytical-descriptive manner

    Findings

    The policy of countries to deal with and control crime is different in terms of conditions and factors, which is referred to as "criminal policy" and can be seen in three forms of legislative criminal policy, judicial criminal policy and participatory criminal policy.

    Results

    Iran's criminal policy in the legislative and judicial dimensions through punishment can to some extent reduce the crime of destruction of historical and cultural property. But in the judicial dimension, by issuing alternative sentences of imprisonment to help preserve these works and the participatory criminal policy using the support and participation of the people can be effective in preventing this crime.

    Keywords: Criminal policy, Crime of destruction, Historical, cultural property, Cultural heritage, Crime Prevention
  • hosein sajedi, behzad razavifard *, naser qasemi Pages 61-80
    Background and Aim

    Due to the transformation of the context of registration crimes from traditional space to cyberspace, which is done by computer in a different commission space, which is the difference in the material element, creates ambiguities about the effectiveness of the criminal justice system. Therefore, in this article, we seek to examine the question of whether in Iranian law, criminal responses have been developed in accordance with the crimes of registration in cyberspace and according to the differences in the conditions and characteristics of crimes of registration in cyberspace and real space?

    Methodology

    The present study has been done by descriptive-analytical method and through library studies.

    Findings and Conclusion

    First of all, it should be noted that since the registration laws that govern the registration materials and regulations, it is necessary to make changes in the synchronization of registration laws with the needs of society, because these laws are sometimes obsolete. The laws themselves are decriminalizing and more empowering to commit crimes. In the field of cyberspace, scams and computer forgeries with notary token are unrealistic fingerprints are among the most common crimes in cyberspace. And the dispersion of related laws is related to the incompatibility of punishment with the relevant crimes, especially in cyberspace.

    Keywords: Cyberspace, forgery of registration, registration fraud, forgery of notary token, forgery of electronic signatures
  • Pezhman Gholamnezhad *, Jalil Mazloum Pages 81-108

    The cybersecurity standards are content that seeks to protect the cyber environment of the user or organization. This environment includes users, networks, devices, all software, processes, and information in storage or transmission, applications, services, and systems that can connect directly or indirectly to networks. To be. These standards include a set of tools, policies, security concepts, security safeguards, guidelines, risk management approaches, practices, training, best practices, assurances, and technologies. The main purpose of this article is to identify vulnerabilities and types of security standards in the field of cyber. Knowing and using these leads to reduced risks, including preventing or reducing cyber-attacks. This research is applied in terms of purpose. The research method in this research is descriptive (case and contextual) based on the nature and method of data collection with a mixed approach (quantitative and qualitative), because in a specific case (various types of cybersecurity standards) in-depth research is Come on. Authentic library and Internet sources have been used to collect data. Accordingly, the definition of cybersecurity standard is first discussed. Then the type of standard is examined and expressed based on the conceptual model of the research. The results of this research are the recognition of various types of security standards in the field of cyber. In fact, recognizing and using these in organizations, and requiring them to be used by the FATA police team or the Computer Security Response Team, can reduce the risks, including preventing or reducing cyberattacks.

    Keywords: Cybersecurity standards, computer systems security, international cybersecurity standards, national cybersecurity standards, industry-specific cybersecurity standards
  • hosein gholami, behzad razavi fard, mohamad derahaki * Pages 109-130

    Ecocide refers to the severe, widespread and long-term destruction of the environment, which leads to catastrophic consequences such as the extinction of plant and animal species, forced migration and the deprivation or reduction of the peaceful enjoyment of life of the inhabitants of a land. . This article, which is based on documents and has been written in an analytical-descriptive manner, shows that despite the lack of a formal definition of the crime of ecology, eleven countries have criminalized it in their criminal laws. Angari and some environmental activists and jurists have also independently defined war-based or peace-based definitions, which is the basis of this research based on these definitions. . It is also shown that the reliance of these definitions on destruction and damage as material elements of this phenomenon is independent and exclusive and the thresholds of wide, intense and long duration of these elements are independent and exclusive elements and other elements such as psychological element. And the victim's personality have a non-essential role and position. Scientific and criminalization has been proposed nationally and internationally.

    Keywords: Ecocide, destruction, Environment, Damage
  • seyedeh samaneh hoseini, mohamadreza kazemi golverdi *, majid shegan fard Pages 131-151
    Background and Aim

    Mediation, which is referred to in the Holy Qur'an as the correction of the essence, is a method of confrontation between the victim and the offender, the process of which involves the participation of a person or third parties called a mediator or facilitator. The victim and the offender help to reach a mutual agreement. Mediation by a court judge is recommended by many jurists and in addition to civil matters, it also includes criminal matters (especially ta'zir punishments); , That is, mediates and seeks to answer the question of whether restorative justice can be done through mediation and reform of the essence.

    Methodology

    The research method in the present article is descriptive-analytical.

    Findings and Conclusion

    The findings of the study indicate a significant effect of the use of mediation mechanisms in reducing the volume of cases and also the number of court appeals. Based on this, it can be concluded that mediation based on the Qur'an and Sunnah has a significant role in achieving restorative justice in the criminal proceedings.

    Keywords: Restorative justice, mediation, jurisprudence, participatory criminal policy, intercession
  • shapoor m, mahmoud malmir * Pages 153-172

    pillar and its components. The spiritual pillar of crimes, along with materialistic and legal pillars are considered as the trilateral pillars of crimes which exist both in intentional and manslaughter crimes. In general, the spiritual pillar has been incompletely investigated in Iran’s criminal law for many reasons. Moreover; intentional crimes are more important according to the different mental status of the person who commits crimes in terms of type, intensity and rate of punishment.

    Methodology

    Using library studies and descriptive-analytical method, as well, and through analysis of the existing information, many results were obtained in this domain.

    Findings and Conclusion

    The most important spiritual pillar of the intentional crimes is the criminal intent which per se includes two elements of awareness and determination. In the end it is concluded that the legal matters should be explained in order to completely explain the criminal intent elements and clarifying the concept and limit of awareness and determination in criminal laws and the corroborative issues of intent besides corroborative and inherent cases be also explained in general penal law or in the chapters related to special penal laws in criminal laws, the corroborative and fundamental method about the criminal intent be explained, as well, and it should be ordained that courts of law express the criminal intent based on documents and legal grounds in their verdicts.

    Keywords: Spiritual Pillar, Criminal Intent, Determination, Awareness, Knowledge
  • mohsen hemati Pages 173-190

    Criminal procedure as a measure of the degree to which criminal justice systems adhere to human rights has long sought to respond to crime. Although the procedure of the criminal procedure has important goals, but the main mission of the procedure is to discover the truth in the cases. Although in the past the process of discovering the truth was simple, with the rise in crime rates and the emergence of white-collar crimes, the discovery of the truth has been challenged; This means that the complexity of the crime has also made the truth-seeking processes difficult. However, due to the mission of criminal procedure as a chapter of hostility, judges try to identify the truth in various ways and, based on that, issue a fair verdict in a fair process. Due to the fact that the public expectation from the penal system is to investigate crimes committed and restore public order, judges have been given privileges according to which they can perform their assigned duties. One of the most important powers given to judges to discover the truth is the principle of freedom of reason; This means that judges, in the position of discovering the truth, can obtain any reason. However, the prohibition of abuse of power and the prevention of arbitrariness of judges has led to the recognition of the principle of legality of the study of reason in addition to the principle of freedom of reason.

    Keywords: reason, discovery of truth, study of reason, legitimacy, invalidity
  • zohreh seyedein borojeni *, hosein khavaninzadeh Pages 193-212
    Background and Aim

    The most important legal basis for finding the approach of any criminal justice system to the phenomenon of crime detection can be seen in its formal legislative criminal policy. Of course, apart from the Code of Criminal Procedure as a general rule, in some special laws, there are provisions to determine the process of criminal investigation, the sum of which can be considered the formal criminal policy of the penal system in relation to the criminal investigation process. Thus, the purpose of this study is to investigate the need to respect human rights and citizenship rights of individuals in the process of crime detection, such as the right to a lawyer, the right to remain silent and the prohibition of arbitrary detention.

    Method

    The method of the present study is descriptive-analytical and library.

    Findings and Results

    In order to carry out the crime detection process efficiently, it is necessary to observe various human rights considerations such as the right of silence of the accused, having a lawyer and the prohibition of arbitrary detention by judicial officers. In Articles 2 to 7 of the Code of Criminal Procedure, the Iranian criminal policymaker has explained the general rules in the criminal procedure process, including the crime detection stage, the most important of which are principles such as legality, equality of persons before the law, protection of the principle of innocence and Observance of individual citizenship rights pointed out. Therefore,

    Keywords: citizenship rights, crime detection, individual liberties, right to silence, right to a lawyer