فهرست مطالب
نشریه تاریخ شفاهی
سال سیزدهم شماره 1 (پیاپی 10، بهار و تابستان 1400)
- تاریخ انتشار: 1400/10/15
- تعداد عناوین: 10
-
صفحات 1-11
«مجموعه مقالات تاریخ شفاهی» یکی از منابع تخصصی در گفتمان تاریخ شفاهی است. انتشارات «روتلج» این مجموعه را در سال 1998 در انگلستان، آمریکا و کانادا منتشر کرد و در سالهای 2003 و 2015 نیز تجدید چاپ شد. مقالات ارایهشده در این مجموعه به مباحثی مانند توسعه تاریخ شفاهی، روشهای انجام مصاحبه، جایگاه تاریخ شفاهی در تاریخنگاری معاصر و نیز حمایت از طرحهای تاریخ شفاهی پرداخته است. متخصصان و صاحبنظران حوزه تاریخ شفاهی، این مقالات را به نگارش درآوردند. مقاله پیش رو، ششمین مقاله از مجموع 39 مقاله موجود در این کتاب است که به دلیل اهمیت و بهروزبودن مطالب ارایهشده در آن، ترجمه شد. در این مقاله، تاریخنگاری شفاهی و تاریخنگاری سنتی از منظرهای مختلف همچون کیفیت و قابل اعتماد بودن منابع، کمیت و کفایت منابع، عینیت یا جانبداری در بازآفرینی رویدادها و نیز موضوعات بحثشده باهم مقایسه شدهاند. هدف از این مقایسه، برجستهساختن نقاط تمایز بین دو سبک تاریخنگاری در راستای شناخت بهتر تاریخنگاری شفاهی است.
کلیدواژگان: تاریخ شفاهی، تاریخ نگاری شفاهی، راوی، مصاحبه -
صفحات 13-21هدف
هدف از این پژوهش، بررسی آسیبهای واردشده بر تولید محتوا با رویکرد تاریخ شفاهی از دیدگاه صاحبنظران حوزه تاریخ شفاهی است.
روش/رویکرد پژوهشپژوهش حاضر به روش دلفی و با استفاده از پرسشنامه محققساخته انجام شده است. جامعه آماری شامل 30 نفر از صاحبنظران حوزه تاریخ شفاهی است که به روش نمونهگیری گلوله برفی انتخاب شده است؛ اما فقط 17 نفر حاضر به همکاری شدند.
یافته هاتجزیه و تحلیل دادههای بهدستآمده حاکی از آن است که نبود جایگاه آکادمیک رشته تاریخ شفاهی در جامعه، نبود اصول هدفمند درباره چگونگی پاسخ به پرسشها برای کسب اطلاعات درباره تاریخ شفاهی، دخیلکردن استدلال شخصی در انجام مصاحبه، غیر ملموسبودن تاریخ شفاهی برای مردم، مثبتنبودن دید مدیران اجرایی، پژوهشی و دانشگاهی نسبت به تاریخ شفاهی و پرهزینه و وقتگیربودن این فرآیند از چالشهای مهم تولید محتوا با رویکرد تاریخ شفاهی از دیدگاه صاحبنظران این حوزه به شمار میرود؛ همچنین بسیاری از پژوهشگران، دادههای بهدستآمده از تاریخ شفاهی را اتکاپذیر و استنادشدنی نمیدانند و گاهی آنها را جزء اسناد به شمار نمیآورند. این چالشها و معایب خود سبب به وجود آمدن آسیبهایی در این حوزه میشود؛ از قبیل یکدستنبودن کار تاریخ شفاهیکاران که سبب از بین رفتن سرمایه ملی، وقت و نیروی انسانی، از دست دادن فرصت جمعآوری اطلاعات از سوژهها بهدلیل کهولت سن و جمعآوری دادههای ناقص یا تحریفشده میشود.
کلیدواژگان: تاریخ شفاهی، چالش های تاریخ شفاهی، آسیب شناسی تولید محتوا با رویکرد تاریخ شفاهی، فن دلفی (صاحب نظران تاریخ شفاهی) -
صفحات 23-36هدف
اهمیت ضبط، ثبت و تبیین دانش ضمنی و تبدیل آن به دانش صریح و آشکار ازطریق اجرای طرحهای تاریخ شفاهی و بهرهمندی از ابزار مصاحبه بهمنظور مستندسازی دانش در موسسات و سازمانها.
روشضرورت کاربرد روش پژوهشی تاریخ شفاهی در گردآوری دانش سازمانی مبتنیبر تجربیات افراد، با استناد به منابع کتابخانهای تبیینشده و لزوم کاربرد و استفاده از آن، تجزیه و تحلیل شده است.
یافته هاتاریخ شفاهی با رویکرد موثر و نوآورانه خود، با بهکارگیری مصاحبهگران آگاه و کارشناس، انقلابی در تبدیل دانش ضمنی به دانش صریح ایجاد میکند. با نگاه کاربردی به این ابزار پژوهشی بهمنظور ثبت تجربیات افراد، دادههایی درزمینه دانش سازمانی، شکلگیری سازمانها و تحولات موسسات در طول تاریخ گردآوری و مستندسازی خواهد شد. مصاحبه با افراد مطلع در سازمانها، در سطوح مختلف مدیریتی و کارشناسی، موجب تولید نگاشتهایی از تاریخ و سرگذشت افراد، گروه ها، جریانها و سایر موضوعات میشود.
کلیدواژگان: تاریخ شفاهی، مصاحبه، مدیریت دانش، دانش ضمنی، مستندسازی -
صفحات 37-47هدف
دفاع مقدس (1367 - 1359ه.ش) از موضوعات اصلی تاریخ شفاهی معاصر ایران است؛ بهویژه آنکه شرایط دفاع از کشور و اهمیت و سرعت تصمیمگیریها موجب شده بود اتفاقات افتاده بهطور کامل ثبت نشوند. همچنین، بخش بسیار اندکی از تصمیمات و شرایطی که به اتخاذ تصمیمات منجر شدهاند، ثبت شوند و بقیه در حافظه افراد دخیل یا شاهد وجود داشته باشند، نه در اسناد و مدارک رسمی. همچنین، آمار درخور توجه تولیدات تاریخ شفاهی دفاع مقدس ایجاب میکند آثار منتشرشده، نقد و واکاوی و نقاط قوت، تقویت و نقاط ضعف، برطرف شوند. کتاب آقای دکتر از این مجموعه کتابهاست که در این نوشتار، از منظر تاریخ شفاهی، نقد و بررسی و به این سوال پاسخ داده میشود که کتاب دارای چه نقاط قوتی است و در چه زمینههایی به تامل بیشتر نیاز دارد.
روش / رویکرد پژوهشبهرهمندی از دادههای کتابخانهای و مصاحبه.
یافته هاکتاب آقای دکتر از کتابهای تاریخ شفاهی است که به موضوع بهداشت و درمان در لشکر 14 امام حسین (ع) پرداخته و با توجه به اینکه مصاحبهگر جزو نیروهای امدادگر لشکر بوده، نسبت به موضوع شناخت داشته است؛ ولی در مواردی با ضعف روششناسی مصاحبه فعال نیز روبهروست.
کلیدواژگان: تاریخ شفاهی، آقای دکتر، کشفی آزاد، بهداری لشکر امام حسین(ع) -
صفحات 49-68
پژوهش و مطالعه در زمینه جریان و نحوه زندگی در ساختار محلههای تاریخی راهکاری برای دستیابی به عناصر مهم تاریخی و فرهنگی در کل شاکله شهرهای تاریخی است که اسناد زیادی از آنها دردسترس نیست. همچنین، در راستای بازخوانی و تفسیر اسناد موجود کمککننده است. با توجه به وجود مسجد حکیم و سر در جورجیر، تاریخچه محله حکیم به دوره سلجوقیان باز میگردد. این محله در کنار میدان امام و بازار بزرگ اصفهان قرار دارد و راستههای بازار مانند راسته باغ قلندرها و راسته بازارچه نو از میان محله عبور میکنند. ساکنان محله در محیطی غنی از لحاظ مذهبی، فرهنگی و اقتصادی میزیستهاند که به علت قدمت محله و وجود اماکن خاص مانند مدرسههای علمیه، مساجد شاخص و متعدد، بازارها، تیمچهها، کاروانسراها در گذر قرنها شکل گرفتهاند. این موارد باعث ماندگاری و سرزندگی این محله تاریخی از گذشته تا کنون شده است. منابع شفاهی به علت حفظ ساختار محله و حتی رونق اقتصادی و مذهبی آن مرجعی کمککننده در راستای بازیابی اطلاعات مهم درباره نحوه زندگی ساکنان محلههای تاریخی در گذشته نزدیک است. براساس مصاحبههای انجامشده، این پژوهش با استناد به مطالعات میدانی و مصاحبه با معمرین و پیشکسوتانی انجام شده است که بر تاریخچه محله و فرهنگ و رسوم مردم محله اشراف دارند. همچنین، با روش تفسیری - تاریخی، اطلاعات با ارزشی درباره ساختار تعاملات اجتماعی در محله به همراه ساختار کالبدی آن به دست آمد.
کلیدواژگان: اصفهان، محله حکیم، گذر شیخ الاسلام، سیبه میثمی ها، منابع شفاهی -
صفحات 69-82هدف
اهمیت بهکارگیری ابزار متنکاوی بهمنظور مستندسازی منابع تاریخ شفاهی و کشف روابط معنایی در مصاحبهها برای تکمیل دادههای گردآوری شده و تبدیل مصاحبهها به آثاری پژوهشی، با قابلیت استناد.
روشلزوم بهرهمندی از ابزارهای نوین پردازش اطلاعات در فرآیند تاریخ شفاهی با استناد به منابع کتابخانهای تبیین شده است و روشهای استفاده از آن بازنمایی و تجزیهوتحلیل شدهاند.
یافته ها:
بهرهگیری از فناوریهای نوین همچون متنکاوی و کشف روابط معنایی، در راستای رفع ابهام و راستی آزمایی مصاحبه های تاریخ شفاهی به دلیل دقت، جامعیت و سهولت در استفاده، موجب ارتقای داده های حاصل از مصاحبه ها میشود. بهرهمندی از این ابزارها در زمان انجام مصاحبه و پس از آن در هنگام تدوین و ویراستاری متن، کاربرد دارد. هرچه پژوهشگران تاریخ شفاهی به مستندسازی، گویاسازی و راستیآزمایی مصاحبهها در مراحل مختلف پژوهش و با تمرکز بر قالبهای نوین اطلاعات، بیشتر توجه کنند، متن نهایی به اهداف انجام مصاحبه، یعنی تولید دادههای جدید در حوزه موضوعی خاص، نزدیکتر میشود.
کلیدواژگان: تاریخ شفاهی، مصاحبه، مستندسازی، متن کاوی، روابط معنایی -
صفحات 83-98
زندگینوشتهای شخصی خاطرهسرشت به معنای ژانری مشتمل بر انواع نوشتارهای مشتمل بر روایتهای واقعگرایانه از زندگی «من» در گذشته، یکی از رایجترین شاخههای فرعی زندگینگاری ایرانیان را در دوره معاصر شکل داده است. نظر به فزونی آثار حاصل، برخی پژوهشگران طی دهههای اخیر، در پی شناخت چیستی و چگونگی آنها، به پژوهش درباره اهداف، انواع، ساختارها و شیوهها روی آوردهاند؛ اما کمتر میتوان این تلاشها را در حصول نتیجهای روشن و مطلوب موفق دانست. به نظر میرسد یکی از عوامل این کاستی، وجود چندگانگی دلالتهای معنایی و ابهام در شناخت مفاهیم متداول و اساسی گستره زندگینوشتهای شخصی خاطرهسرشت باشد. نبود درک همسان و چندگانگی دلالتهای معنایی درخصوص مفاهیم پایه در مباحث خاطرهشناختی، چنان مبهم، ناشناخته و غیردقیق است که حتی سه مفهوم اساسی و متداول «خاطره»، «خاطرهنویسی« و «خاطرات» را نیز شامل میشود و کمتر میتوان در میان دیدگاه های محققان مختلف و حتی از قلمی واحد، به اظهارنظری همسان و ثابت اشاره کرد. درک همزمان از اصطلاح «خاطره» بهمنزله موجودی اصالتا ذهنی، موجودی با ساخت عینی، نوعی نوشتار، نوشتاری مبتنی بر روایتهای شخصی، در مفهوم فعلی، به معنای رویداد، برشی از زندگی و گسترهای از معارف بشری، حاکی از دلالتهای چندگانه این مفهوم است. اصطلاح «خاطرهنویسی» نیز دلالتهایی مبهم و چندگونه شامل عمل ثبت خاطرات، یکی از انواع نوشتار و مفهوم کلی ثبت رویدادهای زندگی فردی را دارد. اصطلاح «خاطرات» نیز باوجود بداهت ظاهری، چندان قطعی و تعیینکننده نیست و مفاهیم متعددی را در جمع خاطرهها، گزارشی از زندگی به شیوه خاطرهنویسی و نیز انواع نوشتاری حاوی زندگی فردی ایفا میکند. به نظر میرسد تنها با بازشناخت انواع نوشتارهای خاطرهسرشت، بتوان در راستای رفع ابهامات موجود و تصریح در دلالتهای مفاهیم این عرصه گسترده از دانش مدرن گام برداشت. این مقاله به روش کتابخانهای از میان روشهای تحلیل کیفی و بررسی انتقادی و تطبیقی نوشتارهایی فراهم آمده است که تا کنون در این موضوع به نگارش درآمدهاند.
کلیدواژگان: خودسرگذشت نامه ها، خاطرات، انواع ادبی، زندگی نوشت های فارسی -
صفحات 99-108
در دوره پهلوی، آموزشهای نوین با ایجاد دبستانها، آموزشگاهها و دانشگاهها در ایران برای دستیابی به پیشرفت و توسعه شکل گرفت. در این دوره مراکز دولتی و خصوصی با برپایی مراکز علمی سعی برآن داشته در تحقق این هدف، مشارکت نمایند. بخشی از این وظایف را موسسات دولتی و وابسته به دولت همچون سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی برعهده گرفت. از دهه 30 این سازمان با برپایی اولین آموزشگاه در تهران در این مسیر گام برداشت و پس از آن به توسعه آموزشگاههای حرفهای در کشور پرداخت. فارغ التحصیلان این آموزشگاهها با کسب توانایی و مهارتهای لازم به عنوان تکنسین و متخصص وارد بازار کار میشدند. آموزشگاه حرفهای اصفهان نیز از جمله موسسات وابسته به سازمان بود که با همکاری دولت اتریش از اواخر دهه 40 مراحل تاسیس را گذراند و از ابتدای دهه 50 به آموزش داوطلبان پرداخت. لذا این پژوهش سعی بر آن دارد با بررسی اقدامات این آموزشگاه در اصفهان(57-1344ه.ش) به نحوه شکلگیری این آموزشگاه و عملکرد آن در این بازه زمانی بپردازد. با توجه به مطالعات کتابخانهای، اسناد و مدارک آرشیوی و مطالعات میدانی و تاریخ شفاهی و شیوه توصیفی- تحلیلی، چنین به نظر میرسد آموزشگاه اصفهان همانند سایر آموزشگاههای وابسته به سازمان با اقدامات متعدد و پیشروانه موفق به تامین بخشی از نیروهای فنی و متخصص کشور برای فعالیت در عرصههای تولیدی و صنعتی نماید.
کلیدواژگان: اصفهان، کارگر ماهر، آموزشگاه حرفه ای، سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی -
صفحات 109-120
تاریخ شفاهی یکی از ابزارهای جمعآوری، سازماندهی و اطلاعرسانی دانش و مستندسازی تاریخ سازمانی در دنیا است و بسیاری از سازمانها و موسسات اقدام به انجام پروژههای تاریخ شفاهی میکنند. در این مقاله، ضمن پرداختن به تاریخ شفاهی و کارکردهای آن، حافظه و تاریخ سازمانی و مولفههای آن نیز تعریف میشود. مهمترین سوالات پژوهش عبارت است از: حافظه سازمانی و تاریخ سازمانی چیست؟ کارکردهای تاریخ شفاهی در مستندسازی تاریخ و حافظه سازمانی چه است؟ و چه آسیبهایی در پژوهشهای انجامشده در ایران در زمینه حافظه و تاریخ سازمانی وجود دارد؟ روش پژوهش، کتابخانهای است و تلاش شد از تحقیقات خارجی و داخلی در نگارش مقاله استفاده شود. یافتههای پژوهش نشان میدهند استفاده از تاریخ شفاهی در سالهای اخیر بهطور جدی در زمینه مستندسازی تاریخ سازمانی استفاده شده است؛ اما در روششناسی، استفاده از تاریخ شفاهی در پروژههای مرتبط با تاریخ و حافظه سازمانی استانداردهای مشخصی رعایت نشده و در عین حال، از ریزمولفههای مرتبط با این دو مانند دانش سازمانی و فرهنگ سازمانی نیز تعریف درستی انجام نشده است و ضرورت دارد ضمن رعایت استانداردهای کلی تاریخ شفاهی بهطور خاص در این زمینهها بهصورت روشمند اقدام شود.
کلیدواژگان: تاریخ شفاهی، حافظه سازمانی، تاریخ سازمانی، روش شناسی -
صفحات 121-132
تاریخ شفاهی یکی از قالبها و روشهایی است که امروزه برای انتقال اطلاعات تاریخی با اقبال روبهرو شده است؛ اما کتابهای تاریخ شفاهی، زمانی با اقبال مخاطب عام روبهرو میشوند که دارای جنبه ادبی و هنری نیز باشند و به شیوهای داستانی روایت شوند؛ البته این امر به معنای ورود عنصر تخیل نیست. این مقاله در پی پاسخدادن به این سوال است که مهارتهای نویسندگی تدوینگر، چه نقشی در گویاسازی منابع تاریخ شفاهی دفاع مقدس دارد. چگونه از این طریق میتوان یک اثر جذاب، ماندگار و مستند ایجاد کرد. روش پژوهش تحلیلیتوصیفی است و برای نگارش این مقاله از منابع کتابخانهای، تجربه نگارنده در تدوین کتاب تاریخ شفاهی و نیز بررسی ادبیات داستانی در حوزه تاریخ شفاهی استفاده شده است. منظور از مهارتهای نویسندگی، دارابودن قلم توانا در جهت گویاسازی منابع تاریخ شفاهی است. نتیجه پژوهش آن است که توصیف جزییات، تجسم و تصویر محیط و شرایط و نیز به متن تبدیل کردن محتوای عکسها از مهارتهای نویسندگی برای گویاسازی منابع تاریخ شفاهی دفاع مقدس و حوزههای مرتبط است.
کلیدواژگان: تاریخ شفاهی، تدوین گر، گویاسازی، مهارت های نویسندگی
-
Pages 1-11
As a specialized resource in oral history discourse, “The Oral History Reader” has been published by Routledge in 1998, simultaneously in England, USA and Canada, then republished in 2003 and 2015. Being authored by specialist researchers, the articles included in this book discuss some issues in oral history such as: oral history development, methods of interview, position of oral history in contemporary historiography as well as stand for oral history projects. This article, the 6th from the whole 39 ones in the book, presents some important new researches in oral history discourse, precious enough to be translated. The article practices comparative analyses between oral and traditional methods of historiography from different points of view including: quality and quantity of the resources, objectivity in reproducing the events, and target issues. The comparison aims to clarify the distinction between the two methods in order to gain a better understanding of oral history.
Keywords: Oral History, Oral Historiography, Narrator, Interview -
Pages 13-21Objective
The aim of this study is investigated the harms on the production of science with the approach of oral history from the perspective of experts in the field of oral history.
Research Method / ApproachThe present study was conducted using Delphi method using a researcher-made questionnaire. The statistical population includes 30 experts in the field of oral history who were selected by snowball sampling method, but only 17 people agreed to cooperate.
ResultsThe analysis of the obtained data indicates that the lack of an academic position in the field of oral history in society, the lack of a purposeful principle on how to ask questions for information on oral history, the involvement of personal reasoning in interviews, the cost and time consuming nature of this process are among the most important challenges in producing science with an oral history approach from the point of view of experts in this field. These challenges and disadvantages cause damage in this area, such as the lack of uniformity in the work of oral historians, which leads to the loss of national capital, manpower time. Losing the opportunity to collect information from subjects due to old age; collecting incomplete or distorted data
Keywords: Oral History, the challenges of oral history, the pathology of the production of science with the approach of oral history, the art of Delphi -
Pages 23-36
Oral history, as a new approach, plays an important role in gathering tacit knowledge based on the experience of individuals in organizations and institutions. The information gathered through oral history interviews increases learning capacities in the community. Through interviews, information can be extracted from the human mind. This knowledge will then be compiled and documented as explicit knowledge and will be the subject of future research as a first-hand historical source. Tacit knowledge becomes explicit knowledge by observing certain conditions and points, and one of the best ways to record and document tacit knowledge is to use the oral history research method. The purpose of the present article is to study the recording, and explanation of tacit knowledge and to become explicit. and explicit knowledge through the implementation of oral history projects.
Keywords: Oral History, Interview, knowledge management, Tacit Knowledge, documentation -
Pages 37-47
Sacred Defense (1980-1988 A.D) is one of the main topics in the contemporary oral history of Iran; Especially since the conditions of the country's defense and the importance and speed of decisions have led to the fact that what happened is not fully recorded, also a very small part of the decisions and circumstances that led to the decisions are recorded and the rest were in the memory of people involved or witnesses. Not in official documents, on the other hand, the significant statistics of the productions of the oral history of the Holy Defense require that we critique and analyze the published works and strengthen the strengths and eliminate the weaknesses. The book "Mr. Doctor" is one of these books that in this article we have reviewed it from the perspective of oral history and we have answered the question of what strengths the book has and in what areas it needs more reflection.
Research Method / ApproachUtilizing library and interview data.
FindingsMr. Doctor's book is one of the oral history books that deals with the subject of health and treatment in the 14th Imam Hussein (AS) Division items also faces a lack of active interview methodology.
Keywords: Oral History, the doctor, Kashfiazad, Imam Hussein Division of Medicine -
Pages 49-68
Research and study on the flow and way of life in the structure of historic neighborhoods is a way to achieve important historical and cultural elements in the whole structure of historic cities from which many documents are not available. It is also helpful in reading and interpreting existing documents. Hakim neighborhood is also one of the historical neighborhoods of Isfahan and due to the existence of Hakim Mosque and the entrance of Jorjir, its remnants date back to the Saljugy period. This neighborhood is located next to Imam Square and the Grand Bazaar of Isfahan, so that the bazaar rastes, such as the Qalandar Garden raste and the Bazaarche No, pass through the neighborhood. Residents of the neighborhood lived in a rich religious, cultural and economic environment due to the neighborhood's antiquity and the existence of special places such as seminaries, numerous mosques, bazaars, Timches, Caravanserais that have been formed. These cases have made this historical neighborhood more durable and lively than other neighborhoods in the city. In the meantime, oral sources, due to the preservation of the structure of the neighborhood and even its economic and religious prosperity, are a helpful reference in order to retrieve important information about the way of life of the inhabitants of historical neighborhoods in the past centuries. As based on interviews with people who were more familiar with the structure of the neighborhood and with the interpretive-historical method, valuable information about the structure of social interactions in the neighborhood.
Keywords: Isfahan, Hakim neighborhood, Sheykh al-Islam Gozar, Meysamy Sibeh, Oral sources -
Pages 69-82
Oral history, as one of the new methods of collecting information, has gone through a path full of ups and downs to establish itself as a research tool for historical studies. This research method has a narrative feature and recounts events based on the insights and hearings of observers of historical periods. In the meantime, documenting, verifying and interpreting the texts obtained from the interviews is very important. The purpose of this paper is to emphasize the need to use practical information processing tools such as text mining and discover semantic relationships in order to complete the sources of oral history. The need to use modern information processing tools in the process of oral history has been explained and analyzed with reference to library resources and methods of using it. The use of these technologies makes it easier to supplement the data and improve the content of the interview and ultimately turn it into a research-based and citationable work and brings the interview closer to its goals.
Keywords: Oral history, Interview, Documentation, Text mining, Semantic relations -
Pages 83-98
the memory-based personal lifewriting has been a historical- literary genre consists of writings with realistic narratives of the past, in recent decades. some researchers, have turned to research on this writings goals, types, structures and methods, to understand what and how they are. but these efforts have not been successful in achieving a clear and desirable result. one of the factors of this defect seems to be the multiplicity of semantic implications and ambiguity in recognizing the common and basic concepts in the the memory-based personal mifewriting' square. The multiplicity of semantic implications about basic concepts personal mifewriting is so that even includes three basic and common concepts of "Khatere", "Khatere- newisi" and "Khaterat" . So, we can not find same statements of the researchers and even from the one. understanding of "Khatere" as an originally subjective being, a creature with an objective construction, a kind of writing, a writing based on personal narratives, in the sense of the verb, meaning an event, a slice of life and a range of human knowledge, shows that this concept has multiple meanings. "Khatere- newisi" also has many ambiguous connotations, including the act of writing memories, one of the types of writing, and the general meaning of recording the events of an individual's life. Also, "Khaterat" is not very definite. So that expresses various concepts in the collection of memories, a account of life, as well as a genere of . It seems that only through the recognizing the memory-based personal lifewriting, we can take steps to remove the existing ambiguities and clarify the implications of the concepts of this field of modern knowledge.
Keywords: Autobiographies, Memoies, Literary Genres, Persian Life Writings -
Pages 99-108
During Pahlavi period, modern scientific and practical trainings developed aiming at achieving development. In this period, both governmental and private scientific centers were formed in order to gain development. Some of governmental organizations like imperial Social Services organization were responsible of these duties. In the 1930s, this organization took a step in this direction with the establishment of the first school in Tehran, and after that, it developed vocational schools in the country. Graduates in vocational schools entered the job market as technicians and specialists with the necessary skills and abilities. The Isfahan Vocational School was also one of the affiliated institutions, which, with the cooperation of the Austrian government, was established in the late 1940s and has been training volunteers since the early 1950s. This study tries to examine the formation of the school and its performance in this period by examining the actions of this school in Isfahan (1374-1347 AH). Considering the library studies, archival documents and field studies and oral history in the form of closed-ended questions and descriptive-analytical method, it seems that Isfahan Vocational School, like other schools affiliated with the organization, has succeeded in providing a part of various and progressive measures. The technical and specialized forces of the country to work in the fields of production and industry.
Keywords: Isfahan, Skilled Worker, Industrial School, imperial Social Services organization -
Pages 109-120
Oral history is one of the tools for collecting, organizing and informing knowledge and documenting organizational history in the world, and many organizations and institutions undertake oral history projects.in this article, in addition to dealing with oral history and its functions, memory and organizational history and its components are also defined. The most important research questions are organizational memory and what is organizational history? What are the functions of oral history in documenting organizational history and memory? And what are the disadvantages of research done in Iran in the field of memory and organizational history? the research method is library and an attempt has been made to use external and internal research in writing the article. Research findings show that the use of oral history in recent years has been seriously used in documenting organizational history However, in the methodology of using oral history in projects related to organizational history and memory, certain standards have not been observed, and at the same time, the components related to these two, such as organizational knowledge and organizational culture, have not been properly defined. And it is necessary to act methodically while observing the general standards of oral history, especially in these fields.
Keywords: Oral History, Organizational memory, Organizational History, Methodology -
Pages 121-132
Oral history is one of the formats and methods that nowadays have been successful in transmitting historical information. But oral history books are popular with the general audience when they have literary and artistic aspects and are narrated in a fictional way. Of course, this does not mean the inclusion of the element of imagination. This article seeks to answer the question, what role do the editor's writing skills play in illustrating the sources of the Holy Defense oral history? How can you create an attractive, lasting, and documentary work in this way? The research method is analytical-descriptive, and for writing this article, library sources, the author's experience in compiling the oral history book, as well as the review of fiction literature in the field of oral history have been used. By writing skills, we mean great writing skills in order to illustrate the sources of oral history. The result of the research is that describing the details, visualization, and image of the environment and conditions, as well as turning the content of the photos into text, is one of the writing skills to illustrate the sources of the Holy Defense oral history and related fields.
Keywords: Oral History, Editor, Narration, Writing Skills