فهرست مطالب

پلاسما و نشانگرهای زیستی - سال چهاردهم شماره 3 (پیاپی 55، تابستان 1400)

نشریه پلاسما و نشانگرهای زیستی
سال چهاردهم شماره 3 (پیاپی 55، تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/07/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • طاهره محمودیان*، سید مهدی بانان خجسته، فاطمه پورولی صفحات 1-15
    زمینه و هدف

    اهمیت مطالعه هیستوفیزیولوژیکی و هیستوشیمیایی رحم، سرویکس و واژن در پستانداران به جهت بررسی های آسیب شناسی این ارگان ها در بیماری های عفونی، متابولیکی و درمان ناباروری می باشد. این مطالعه با هدف بررسی ویژگی های هیستوفیزیولوژیکی و هیستوشیمیایی اندام های فوق در خوکچه هندی انجام شد.

    روش کار

    تعداد 5 عدد خوکچه هندی ماده و بالغ با میانگین وزنی 800 گرم از مرکز پرورش حیوانات آزمایشگاهی تهیه و بعد از نمونه برداری از تخمدان، رحم، سرویکس و واژن، نمونه ها با روش های H&E، PAS و ALB رنگ آمیزی شده و با میکروسکوپ نوری مورد مطالعه قرارگرفت.

    یافته ها

    شاخ و بدنه رحم در نمای کلی دارای 3 لایه آندومتر، میومتر و پری متریوم است. بافت پوششی آندومتر در شاخ رحم شامل سلول های مکعبی ساده و در بدنه رحم شامل سلول های مکعبی تا استوانه ای ساده می باشد. آندومتر دارای غدد توبولار پیچ خورده فراوانی است. در بدنه  و شاخ رحم میومتر از خارج به داخل دارای دو لایه  عضله  صاف طولی و حلقوی است. مخاط سرویکس از نوع استوانه ای ساده، دارای سه نوع چین خوردگی اولیه، ثانویه و ثالثیه می باشد. در بین سلول های استوانه ای تعداد زیادی سلول های جامی شکل ترشح کننده موکوس دیده می شود. اپی تلیوم واژن سنگفرشی مطبق غیرشاخی است. در لایه مخاطی واژن هیچ گونه غده ای مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل نشان می دهد که ساختمان آناتومیکی و بافتی رحم، سرویکس و واژن خوکچه هندی با وجود تفاوت های جزیی، تشابه زیادی با سایر پستانداران دارد.

    کلیدواژگان: هیستوفیزیولوژی، رحم، سرویکس، واژن، خوکچه هندی
  • ملیحه مشیری، عبدالحسین شیروی*، شاهرخ نویدپور، حسین ذوالفقاریان، محمد اسلام پناه صفحات 17-28
    زمینه و هدف

    زهر عقرب در مواردی باعث تولید سیتوکین های پیش التهابی از جمله اینترلوکین-2 به عنوان واسطه سندرم پاسخ التهابی سیستمیک می شود. از سوی دیگر سیکلوسپورین خواص مهار سیتوکین به خصوص اینترلوکین-2 را دارد. مطالعه حاضر با هدف بررسی و شناخت مداخله دارویی جهت کنترل و درمان آسیب هیستوپاتولوژیکی بافت کبد ناشی از مکانیسم های آسیب زای التهاب عقرب گزیدگی با تزریق سیکلوسپورین و زهر عقرب Odontobuthus doriae انجام گرفته است.

    روش کار

    این مطالعه در موسسه سرم و واکسن سازی رازی کرج انجام صورت گرفت. در این تحقیق موش های سوری نر در 5 گروه ده تایی؛ گروه اول سرم فیزیولوژی، گروه دوم فقط یک دز زیر حد کشندگی از زهر و گروه های 3 ، 4 و 5 علاوه بر یک دز زیر حد کشندگی زهر، سیکلوسپورین را به ترتیب در دزهای 10، 20 و 30 میلی گرم/کیلوگرم/ روز دریافت کردند. تعیین سطوح اینترلوکین-2، آلانین آمینوترانسفراز، آسپارتات آمینوترانسفراز سرمی و نیز تغییرات بافتی کبد با نمونه برداری از بافت کبد انجام شد.

    یافته ها

    تزریق زهر باعث افزایش مقادیر اینترلوکین-2(05/0 ≥ P)، آلانین آمینوترانسفراز، آسپارتات آمینوترانسفراز سرم و درمان با سیکلوسپورین کاهش معنی دار سطح اینترلوکین-2 (05/0 ≥ P) و آلانین آمینوترانسفراز، آسپارتات آمینوترانسفراز را نشان داد. مطالعات بافت شناسی بهبود آسیب های ادم، خون ریزی و پرخونی بافت کبد را در گروه ها پس از تزریق سیکلوسپورین در مقایسه با گروه دریافت کننده زهر نشان داد.

    نتیجه گیری

    درمان با سیکلوسپورین موجب کاهش قابل توجه اثرات زهر عقرب بر روی مقدار اینترلوکین-2 و هم چنین مقادیر آلانین آمینوترانسفراز، آسپارتات آمینوترانسفراز و آسیب بافت کبدی می گردد.

    کلیدواژگان: عقرب ادنتوبوتوس دوریه، زهر، سیکلوسپورین، آسیب کبدی، سرکوب سیستم ایمنی
  • شهرزاد نصیری سمنانی*، نسترن قاسم پور صفحات 29-41
    زمینه و هدف

    تریپانوزوموز ناشی از Trypanosoma evansi موجب عفونت در پستانداران اهلی و هم چنین انسان می گردد. درمان تریپانوزوموز دارای محدودیت هایی از جمله مقاومت به دارو های شیمیایی می باشد. هدف از مطالعه حاضر مقایسه اثرات عصاره های هیدرو الکلی دانه های چریش و زیتون تلخ در برابر عامل مقاوم این بیماری در کبد موش های آلوده به Trypanosoma evansi است.

    روش کار

    پس از جمع آوری و شناسایی گیاهان چریش و زیتون تلخ، به روش پرکوله از دانه های آن ها عصاره هیدروالکلی تهیه و  پس از تغلیظ 100 تا 500 میلی گرم بر کیلو گرم وزن موش به صورت صفاقی به موش های صحرایی نر آلوده شده با 107×3 Trypanosoma evansi  به مدت 60 روز تزریق گردید. برای تعیین تعداد پارازیت از روش روتین استفاده شد. آزمایشات آسیب شناسی بافتی کبد بعد از رنگ آمیزی هماتوکسیلن وایوزین انجام و ارزیابی آماری با استفاده از آزمون های آنالیز واریانس ANOVAو با استفاده از نرم افزار Prism انجام گرفت و حد خطای05/0 p< به عنوان اختلاف معنی دار پذیرفته شد.

    یافته‌ها:

    عصاره دانه چریش و زیتون تلخ هر دو موجب کاهش تعداد انگل شده ودر مقایسه بین دو عصاره میزان اثر کاهشی زیتون تلخ نسبت به چریش بیشتر بوده است(05/0 p<). تغییرات احتقان، انحطاط چربی، واکویولار انحطاط، نکروز و نفوذ سلولی در کبد گروه کنترل مثبت نسبت به گروه های تیمار شده بیشتر بود.

    نتیجه گیری

    استفاده از عصاره های هیدرو الکلی دانه های چریش و زیتون تلخ در مقدار معین داروی گیاهی موثر در بیماری تریپانوزوموز(سوررا) می شود.

    کلیدواژگان: کبد، Trypanosoma evansi، عصاره زیتون تلخ، عصاره چریش
  • سمیرا زارعی*، نیما بهادر، مریم میربخش، محمد خلیل پذیر صفحات 43-56
    زمینه و هدف

    یکی از بزرگ ترین تهدیداتی که صنعت آبزی‌پروری با آن مواجه است، بیماری‌های عفونی باکتریایی و استفاده از آنتی بیوتیک ها است. فاژدرمانی یک جایگزین قابل اعتماد برای آنتی‌بیوتیک‌ها برای غیرفعال‌کردن باکتری به‌ عنوان عوامل اصلی بیماری‌زا در صنعت آبزی‌پروری می باشد. هدف از تحقیق حاضر غربالگری گونه های ویبریو در سواحل استان بوشهر و کنترل این عامل بیماری زای میگو با استفاده از فاژ بود.

    روش کار

    جهت انجام این مطالعه آب در سال 1398 و از مناطق نزدیک به سواحل استان بوشهر نمونه برداری شد. باکتری های عامل ویبریوزیس با استفاده از آزمایش های بیوشیمیایی و توالی یابی مولکولی تعیین شد. انتخاب باکتری هدف با توجه به نتایج پروفایل آنتی بیوگرام باکتری های غالب و پاتوژن ها انجام گردید. جهت تعیین تیتر فاژ محیط کشت TCBS به کار برده شد و شمارش پلاگ ها 24 ساعت پس از گرمخانه گذاری در دمای 30 درجه سانتی گراد انجام گرفت.

    یافته ها

    از آب های آلوده به فاضلاب بوشهر، 5 باکتری(Vibrio alginolyticus strain SeqID، Vibrio xuii strain Z-03Phage، Vibrio alginolyticus SZ/10 gene، Vibrio rotiferianus strain SRPR-Phage، Vibrio harveyi strain Z05) جداسازی شد. با توجه به نتایج تعیین پروفایل آنتی بیوگرام، قطر هاله ی عدم رشد و آزمون بیوشیمایی باکتری گونه های مورد مطالعه، باکتری Vibrio alginolyticus strain SeqID به عنوان گونه ی باکتری غالب انتخاب شد. بر اساس نتایج حاصل از آنالیز مولکولی 16srDNA سویه جداسازی شده باکتری با 100% شباهت با باکتری ویبریو آلجینولایتیکوس بود، براساس نتایج دامنه میزبانی، فاژ Vibrio alginolyticus strain Samira Phage قادر به تشکیل پلاگ بود.

    نتیجه گیری

    باکتریوفاژ Vibrio alginolyticus strain Samira Phage جداسازی شده اثر باکتری کشی با دامنه ای وسیع در برابر باکتری های ویبریوی شناسایی شده از سواحل بوشهر داشت که نشان می دهد این باکتریوفاژ می تواند کاندیدی مناسبی برای استفاده در فاژ درمانی بر علیه بیماری ویبریوز باشد.

    کلیدواژگان: جداسازی و غربالگری، باکتریوفاژ، بیماری ویبریوزیس، میگوی سفید غربی
  • نداروح بخش*، نعمت هدایت ایوریق، رضا سیدشریفی، میرداریوش شکوری صفحات 57-72
    زمینه و هدف

    افزایش دمای هوا و خشک شدن مراتع حیوانات را دچار تنش آبی و تغذیه ای می کند. در این پژوهش ژن‌های کنترل کننده مقاومت در گوسفندان دورگ و بومی مورد بررسی قرارگرفت.

    روش کار

    در این تحقیق از ده بره‌ ی نر آمیخته رومانف و بومی و ده بره نر خالص بومی در 4 تیمار و 5 تکرار در هر گروه استفاده شدکه در دوگروه با محدودیت آبی و بدون محدودیت آبی تقسیم شدند در پایان آزمایش نمونه‌های بافت کبد از حیوانات کشتار شده جمع آوری و بعد از استخراج RNA و پاکسازی نمونه ها انجام واکنش Real Time PCR توالی و طول قطعه های مورد نظر بررسی قرار گرفت و برای آنالیز آماری از روش آنالیز فاکتوریل 2×2 در قالب طرح کاملا تصادفی با استفاده از نرم افزار آماری SAS استفاده گردید.

    یافته ها

    با استخراج ژن ها مشخص گردید میزان بیان ژن های، NRT2, PRKAA1, SIRT3, TFAM,GPX1 در شرایط تنش در گوسفندان بومی نسبت به گوسفندهای آمیخته افزایش داشته است.

    نتیجه گیری

    مطالعات انجام یافته بر روی بیان ژن های،  PRKAA1, NRT2,GPX1,TFAM SIRT3در کبد دو گروه گوسفند بومی و دورگ در شرایط تنش و نرمال چنین استنباط شد که در شرایط استرس این چهار گروه ژن با مقابله با اکسیداسیون اکسیداتیو و ذخیره انرژی و جلوگیری از اتلاف انرژی و محافظت از سلول, مقاومت حیوان را در برابر شرایط تنش افزایش می دهند با توجه به سازگاری ژنتیکی گوسفندهای بومی با شرایط بیابانی منطقه, سبب مقاومت بیشتر حیوان در برابر گرما و بیماری می گردد.

    کلیدواژگان: گوسفند دورگ، گوسفند بومی، تنش، بیان ژن
  • هدا تابع، آسیه عباسی دلوئی*، سید جواد ضیاءالحق، علیرضا براری صفحات 73-84
    زمینه و هدف

    اصلاح شیوه زندگی شامل فعالیت بدنی و مصرف مکمل های گیاهی بخش مهمی در سلامت، پیشگیری و درمان چاقی بوده و با کاهش عوارض قلبی عروقی ناشی از چاقی همراه است. هدف از این تحقیق، بررسی اثر یک دوره تمرین هوازی و مکمل سیر بر ساختار بافت قلب در موش های چاق می باشد.

    روش کار

    در این مطالعه تجربی، 25سر رت نر(5سر رت سالم بالغ و 20سر رت نر بالغ چاق نژاد ویستار) به طور تصادفی در پنج گروه کنترل(سالم)، چاق، چاق-سیر، چاق-تمرین هوازی و چاق-سیر-تمرین هوازی قرار گرفتند. گروه های مکمل طی دوره مداخله مکمل سیر را به میزان 250میلی گرم به ازای هرکیلوگرم وزن بدن به صورت گاواژ روزانه دریافت کردند. تمرین هوازی روی تردمیل، 5 روز در هفته به مدت هشت هفته اجرا شد. پس از بیهوشی، کالبد شکافی انجام و بافت قلب برداشته و متغیرهای مورد ارزیابی در بافت قلب شامل تغییرات بافت قلب، سلول های عضلانی، نکروز، التهاب و پرخونی بود که شدت و درجه تغییرات مذکور براساس مشاهدات میکروسکوپیک و تهیه فتومیکروگراف صورت گرفت.

    یافته ها

    در موش های چاق تغییرات پاتولوژیک بافتی عضله قلب و سلول های قلبی در مقایسه با گروه کنترل مشاهده شد. تمرین هوازی و مصرف سیر هر کدام به تنهایی موجب کاهش تغییرات پاتولوژیک بافتی عضله قلب و سلول های قلبی بود. هم چنین، تعامل تمرین هوازی و مصرف مکمل سیر با بهبود تغییرات بافتی و سلولی در بافت قلب همراه گشته بود.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج، تمرین هوازی به همراه مکمل سیر احتمالا می تواند به بهبود تغییرات ساختار بافت قلب طی چاقی کمک کند.

    کلیدواژگان: چاقی، تمرین، سیر، بافت قلب، موش های صحرایی
  • محمد همایونی، محمدرضا ایمانپور، رقیه صفری* صفحات 85-96
    زمینه و هدف

    آنزیم ها و جاذب های غذایی از جمله موادی هستند که جهت بهبود وضعیت تغذیه ماهیان در سال های اخیر مورد استفاده قرار گرفته اند. هدف از این تحقیق به کارگیری بتایین و مولتی آنزیم ناتوزایم در جیره غذایی بر شاخص  های رشد(افزایش وزن، نرخ رشد ویژه و ضریب تبدیل غذایی) و بیان ژن هورمون رشد(GH) در ماهی کپور معمولی می باشد.

    روش کار

    بدین منظور 180 قطعه ماهی کپور با میانگین وزنی 5/0± 5/19 گرم به مدت 8 هفته با جیره های آزمایشی حاوی سطوح مختلف 0، 1 و 5/1 درصد بتایین به صورت ترکیبی با سطوح 250،0و500میلی گرم ناتوزیم بر کیلوگرم غذا تغذیه شدند. در انتهای دوره فاکتورهای رشد بررسی و جهت مطالعه ژنتیکی RNA از بافت  مغز استخراج، سنتزcDNA با استفاده از کیت Suprime Script RTase انجام و سنجش بیان ژن  مرتبط با رشد GH  با استفاده از Real Time PCRانجام شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که با افزایش میزان بتایین اختلاف معنی داری در شاخص های افزایش وزن، ضریب رشد ویژه(SGR)و ضریب تبدیل غذایی(FCR) و بیان ژن رشد در تیمارهای آزمایشی مشاهده نشد(05/0≤ p). اما با بالا رفتن میزان ناتوزیم از 250 به 500 میلی گرم در شرایط بدون بتایین افزایش معنی داری در میزان شاخص های افزایش وزن، ضریب رشد ویژه و بیان ژن رشد مشاهده شد و همچنین ضریب تبدیل غذایی به طور معنی داری بهبود یافت. شاخص بهترین عملکرد رشد (افزایش وزن، نرخ رشد ویژه و ضریب تبدیل غذایی) و بیان ژن رشد در تیمارهای ترکیبی(500 میلی گرم ناتوزیم و1 و 5/1% بتایین) بوده است(05/ ≥0P).
     

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج به دست آمده به نظر می رسد استفاده از مولتی آنزیم ناتوزایم و بتایین می تواند به واسطه از بین بردن اثر مواد ضد مغذی و جذب ماهی به سمت غذا به بهبود رشد کمک کند.

    کلیدواژگان: ماهی کپور، مولتی آنزیم ناتوزیم، جاذب بتائین، رشد، ژن رشد
  • علی اوجاقی، فرشاد غزالیان*، توحید وحدت پور، حسین عابدنطنزی، رضا بدل زاده صفحات 97-109
    زمینه و هدف

    تمرینات منظم ورزشی احتمال بروز بیمارهای قلبی و عروقی را کاهش می دهد. دراین زمینه انتخاب نوع و شدت تمرین به عنوان الگویی مناسب برای اثرگذاری هر چه بیشتر ضروری می باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر 8 هفته تمرین استقامتی فزاینده بر استرس اکسیداتیو ناشی از ایسکمی در قلب موش های صحرایی نر سالم بود.

    روش کار

    در این مطالعه 32سرموش صحرایی دوماهه نژادویستار درمحدوده ی وزنی 20±220 استفاده شد. موش ها پس از یک هفته سازگاری با محیط جدید، به طورتصادفی به چهارگروه 8 تایی: 1- گروه کنترل 2- گروه ایزوپرترنول3-گروه استقامتی 4- گروه استقامتی+ایزوپرترنول تقسیم شدند. گروه های تمرین استقامتی و تمرین استقامتی+ایزوپرترانول به مدت 8هفته تمرین استقامتی فزاینده اجرا کردند. رت ها ایزوپروترنول (دوز 85 میلی گرم /کیلوگرم) را به صورت 2 روز متوالی و به صورت درون صفاقی دریافت کردند. سپس فعالیت آنزیم های سوپراکسید دیسموتاز، گلوتاتیون پراکسیداز، کاتالاز و مالون دی آلدیید با استفاده از کیت های اختصاصی اندازه گیری شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد، ایسکمی قلبی باعث کاهش معنادار میزان آنزیم های آنتی اکسسیدانی و افزایش پراکسیداسیون لیپیدی نسبت به گروه کنترل و ورزش شد، در حالی که هشت هفته تمرین استقامتی قبل از ایسکمی باعث افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی و کاهش مالون دی آلدیید نسبت به گروه ایسکمی گردیده است.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد، تمرین استقامتی از طریق کاهش استرس اکسیداتیو می تواند در برابر آسیب های ناشی از ایسکمی اثر درمانی داشته باشد و اختلالات ناشی ازایسکمی قلبی را کاهش می دهد.

    کلیدواژگان: قلب، ایسکمی، تمرین استقامتی، استرس اکسیداتیو، ایزوپروترنول
|
  • T.Mahmoudian, S.M. Banan. Khojasteh, F.Pourvali Pages 1-15

    Inroduction &

    Objective

    The importance of histophysiological and histochemical study of the uterus, cervix and vagina in mammals is due to pathological examinations of these organs in infectious and metabolic diseases and infertility treatment. The aim of this study was to investigate the histophysiological and histochemical features of these organs in guinea pigs.

    Materials and Methods

    Five female guinea pigs with mean weight were obtained from laboratory animal breeding center and after sampling, Samples were stained by Hematoxin - Eosin, Periodic acid Schiff and alcian blue methods and then histological and histochemical properties of samples were samples were studied by light microscope.

    Results

    The horn and the body of the uterus in general have three layers of endometrium , myometrium and primetrium. The endometrical epithelium in the uterine horn consists of simple cubic cells and it consists of simple cubic cells and simple columnar cells in the body of uterus. The endometrium has many coiled tubular glands. In the body and horn, the myometrium has 2 layers of longi tudinal and circular smooth muscle from outside to inside. The cervical mucosa has simple columnar cells. And has 3 types of folds: primary, Secondary and tertiary folds. Among the columnal cells, a large number of mucus secreting goblet cells are seen. The squomous vaginal epithelium is stratified stratum Corneum. no glands were observed in mucosal layer of the vagina.

    Conclusion

    The results show that the anatomical a tissue structure of Guinea pig uterus, cervix and vagina, despite minor differences, are very similar to other mammals.

    Keywords: Histophysiology, Uterus, Cervix, Vagina, Guinea Pig
  • M.Moshiri, A.shiravi, Sh.Navidpour, H.Zolfagharian, M.Islampanah Pages 17-28

    Inroduction & Objective:

    Scorpion venom sometimes causes the production of pro inflammatory cytokines, including interleukin-2, as a mediator of the systemic inflammatory response syndrome. On the other hand, cyclosporine has cytokine inhibitory properties, especially interleukin-2. The aim of this study was to evaluate and identify the drug intervention to control and treat histopathological liver tissue failure caused by the harmful mechanisms of scorpion sting inflammation by injection of cyclosporine and Odontobuthus doriae scorpion venom.

    Material and Method

    This study was performed in Razi Serum and Vaccine Institute of Karaj and in this study male mice in 5 groups of 10; The first group of normal saline, The second group has only one sub-lethal dose of venom and groups 3, 4 and 5 in addition to one sub-lethal dose of venom, Cyclosporine was given at doses of 10, 20 and 30 mg/kg/day, respectively. Serum levels of interleukin-2, Alanine aminotransferase, Aspartate aminotransferase and liver tissue changes were determined by sampling liver tissue.

    Results

    Venom injection significantly increased the serum levels of interleukin-2 (P <0.05), Alanine aminotransferase, Aspartate aminotransferase and treatment with cyclosporine showed a significant decrease in the serum levels of interleukin-2 (P <0.05) and Alanine aminotransferase, Aspartate aminotransferase. Histological studies showed improvement in edema, hemorrhage, and hepatic hyperemia in the groups after cyclosporine injection compared with the venom group

    Conclusion

    Cyclosporine treatment significantly reduces the effects of scorpion venom on interleukin-2 levels, as well as the levels of alanine aminotransferase, aspartate aminotransferase, and liver tissue injury.

    Keywords: Scorpion, Venom, Cyclosporine, Liver Failure, Immunosuppressor
  • Sh. Nassiri Semnani, N. Ghassempoor Pages 29-41

    Inroduction & Objective:

    Trypanosoma evansi induced trypanosomiasis causes infection in domestic mammals as well as humans. Treatment of trypanosomiasis has limitations, including resistance to chemical drugs. The aim of this study was to identify active natural products and compare the effects of hydroalcoholic extracts of neem seeds and bitter olives against the resistant agent of this disease in the liver organ of mice infected with Trypanosoma evansi.

    Material and Methods

    After collecting and identifying neem and Bakain seeds plants, hydroalcoholic extract was prepared from their seeds by Perkoleh method and after concentrating 100-500 mg / kg of rat weight peritoneally to male rats infected with 3×107 Trypanosoma evansi were injected for 3 days. Routine method was used to determine the number of noises. Serum levels of ALT, AST, ALP were measured. Tissue pathology tests of. Histopathological liver tests were performed after hematoxylin and eosin staining. Statistical evaluation was performed using ANOVA analysis of variance and Prism software and the error limit of  p <0.05 was accepted as a significant difference.

    Results

    Neem and Bakain seeds extracts both reduced the number of parasites and compared to the two extracts, the reducing effect of Bakain was greater than that of Neem. Congestion changes, fat degeneration, vacuolar degeneration, Necrosis and cell infiltration in the liver nephritis was higher of the control groups than the treated groups.

    Conclusion

    The use of neem and Bakain seeds hydroalcoholic extracts of in a certain amount of herbal medicine is effective in trypanosomosis (soda).

    Keywords: liver, Trypanosoma evansi Steel, Melia azedarach, Azadirachta indica
  • S. Zarei, N.Bahador a, M. Mirbakhsh b, M.Kh.Pazir Pages 43-56

    Inroduction & Objective:

    One of the biggest threats facing the aquaculture industry is bacterial infectious diseases and the use of antibiotics. Phage therapy is a reliable alternative to antibiotics to inactivate bacteria as major pathogens in the aquaculture industry. The aim of this study was to screen Vibrio species off the coast of Bushehr province and control this shrimp pathogen using phage.
     

    Material and Methods

    For this study, water was sampled in 1398 from areas close to the coast of Bushehr province. Bacteria that cause Vibriosis were determined using biochemical tests and molecular sequencing. Bacterial selection was performed according to the results of antibiogram profiles of dominant bacteria and pathogens. TCBS was used to determine the phage titer of the culture medium and the plugs were counted 24 hours after incubation at 30 ° C.

    Results

    5 bacteria (Vibrio alginolyticus strain SeqID, Vibrio xuii strain Z-03Phage, Vibrio alginolyticus SZ / 10 gene, Vibrio rotiferianus strain SRPR-Phage, Vibrio harveyi strain Z05 were isolated from Bushehr wastewater contaminated waters). Vibrio alginolyticus strain SeqID was selected as the dominant bacterial species according to the results of antibiogram profile determination, growth halo diameter and bacterial biochemical test of the studied species. Based on the results of 16srDNA molecular analysis, the isolated strain of the bacterium was 100% similar to Vibrio alginolyticus. Based on the results of the host domain, Vibrio alginolyticus strain Samira Phage was able to form plugs.

    Conclusion

    The isolated bacteriophage Vibrio alginolyticus strain Samira Phage had a bactericidal effect with a wide range against Vibrio bacteria identified from the shores of Bushehr, which indicates that this bacteriophage can be a good candidate for use in phage therapy Be against viberosis.

    Keywords: Isolation, screening, Bacteriophage, Vibriosis, Western white shrimp
  • N. Rouhbakhsh, N. Hedayat, R. Seyed Sharifi, M.D. Shakouri Pages 57-72

    Inroduction & Objective:

    Increasing in temperature and drying of pastures cause water and nutritional stress to animals. In this study, resistance control genes in crossbred and native sheep were examined.

    Material and Methods

    In this study, ten cross of Romanov native male lambs and ten purebred male native lambs in 4 treatments and 5 replications in each group were used. They are divided into two groups with normal and water restriction condition. At the end of the experiment, liver tissue samples were collected from slaughtered animals and it was kept in liquid nitrogen, to investigation of gene expression whole RNA was extracted and purified and the cDNA was synthesis. In the end Real Time PCR reaction were performed using specific primers.  For statistical analysis we used randomized design as factorial analysis method using SAS 9.2.

    Results

    By extracting the genes, it was found that the expression of GPX1, TFAM, SIRT3, PRKAA1, NRT2 genes increased under stress in native sheep compared to crossbred sheep.

    Conclusion

    The expression of GPX1, TFAM, NRF2, SIRT, PKAA1 genes in the liver of two groups of native and crossbred in normal and stress conditions indicate that Under stress, these four groups of genes act as oxidative process and store energy and prevent energy loss and protect the cell. Due to the genetic compatibility of native sheep with the drought conditions of the region, it makes the animal more resistant to heat and disease.

    Keywords: Crossbred Sheep, Native Sheep, Stress, Gene Expression
  • H.Tabe, A. Abbassi Daloii, S. J. Ziaolhagh, A. R. Barari Pages 73-84

    Inroduction & Objective:

    Lifestyle modification, including physical activity and the use of herbal supplements, is an important part of the health, prevention and treatment of obesity and it’s associated with reduction in cardiovascular complications caused by obesity. The aim of this study was to evaluate the effect of aerobic training and garlic supplementation on heart tissue structure in obese rats.

    Material and Method

    To implementation of this experimental research, 25 male rats (5 healthy adult rats and 20 adults obese male Wistar rats) were randomly divided into five groups: control (healthy), obese, obese-garlic, obese-aerobic training and obese-garlic. Aerobic exercises were performed. Supplement groups received garlic supplementation at rate of 250 mg per kg body weight as daily gavage during the intervention period. Aerobic exercise was performed on treadmill, 5 days week for eight weeks. After anesthesia, an autopsy was performed and heart tissue was removed. The changes of heart tissue, Muscle cells, necrosis, inflammation and hyperemia were assessed, the severity and degree of these changes were performed based on microscopic and photomicrographs observations.

    Results

    The results showed that in obese rat’s pathological changes of heart muscle and heart cells were observed in comparison with the control group. Aerobic training and consumption of garlic reduced pathological changes in heart muscle tissue and heart cells. Also, the interaction of aerobic training and garlic supplementation was associated with the improvement of tissue and cellular changes in heart tissue.

    Conclusion

    According to the results, aerobic training with garlic supplementation can probably help improve changes in the structure of heart tissue during obesity.

    Keywords: Obesity, Exercise, Garlic, Heart tissue, Rats
  • M. Homauni, M.R. Imanpour, R. Safari Pages 85-96

    Inroduction & Objective:

    Enzymes and food attractants are the ingredients used to improve the nutritional status of fish in recent years. In this experiment the effect of dietary administration of betaine and Natozim multi-enzyme on growth indices (Weight gain, SGR and FCR) and growth hormone gene expression (GH) in common carp (Cyprinus carpio) were investigated.

    Materials and Methods

    For this purpose 180 fish with average weight of 19.5±0.5 gr, were fed diets supplemented with 3 different levels of 0, 1 and 1.5% in combination with 0, 250 and 500 mg/l for 8 weeks. At the end of feeding trial, growth indices were assessed. RNA extracted from brain, cDNA synthesized using Suprime script RTase kit and Real-time PCR were done using GH primers.

    Results

    Results showed no significant difference growth indices and GH expression gene in fish fed betaine (P>0.05). However, with increasing  the amount of Natozim multi-enzyme from 250 to 500 mg in the non-betaine condition, there was a significant increase (P <0.05) in the weight gain, specific growth factor and growth gene expression, as well as the Food Conversion Rate. The best growth performance indices and growth gene expression were in combination treatments (500 mg of natozym and 1 and 1.5% betaine) (P <0.05).

    Conclusion

    Regarding the results, it seems that the use of Natozim and betaine can help to improve growth by eliminating the effects of anti-nutrients and attracting fish to foods.

    Keywords: Carp, Multi-Enzyme, Natozim, Betaine Adsorbent, Growth, Growth Gene
  • A.Ojaghi, F. Ghazalian, T. Vahdatpour, H. Abednazari, R. Badalzadeh Pages 97-109

    Inroduction & Objective:

    Regular exercise reduces the incidence of cardiovascular diseases. In this context, choosing the type and intensity of training as a suitable model for further effectiveness is essential. The aim of this study was to investigate the effect of 8 weeks of endurance training on oxidative stress induced by ischemia in male rats.

    Materials and Methods

    In this study, thirty two male Wistar rats in the weight range of 220± 20g were used. After one week of adaptation to the new environment, mice were randomly divided into four groups (n=8): 1- Control group, 2- Isoproterenol group (ISO), 3- Endurance exercise group (EnEx) 4- Endurance exercise group + Isoproterenol (EnEx + ISO). EnEx and EnEx + ISO groups were undergoing endurance training for 8 weeks. At the end of the eighth week of training, Isoproterenol (85 mg / kg) was administered intraperitoneally for 2 consecutive days. Then, the activities of superoxide dismutase (SOD), glutathione peroxidase (GPX), catalase (CAT) and malondialdehyde (MDA) were measured with special kits.

    Results

    Results showed that cardiac ischemia significantly decreased antioxidant enzymes and increased lipid peroxidation (MDA) as compared to control and exercise groups, while eight weeks of endurance training before ischemia increased antioxidant enzymes activity and decreased the level of MDA in comparison to ischemia group.

    Conclusion

    The results of this study showed that endurance training can have a therapeutic effect against ischemia-related injuries by reducing oxidative stress and diminish ischemic heart disorders.

    Keywords: Heart, Ischemia, Endurce Exercise, Oxidative Stress, Isoproterenol