فهرست مطالب

فصلنامه آموزش در علوم انتظامی
سال نهم شماره 2 (پیاپی 33، تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/06/30
  • تعداد عناوین: 6
|
  • جعفر ترک زاده، فهیمه کشاورزی * صفحات 3-28
    زمینه و هدف

    اثربخشی نظام آموزش عالی زمانی محقق می شود که اهداف و رسالت های آموزش عالی و زیرسیستم های آن در سطح مورد انتظار تحقق یابد. در واقع اثربخشی، بررسی میزان موثر بودن اقدامات انجام شده برای دستیابی به اهداف از پیش تعیین شده است. هدف پژوهش حاضر تدوین چارچوب تحلیلی، تبیینی ارزشیابی اثربخشی برنامه های درسی آموزش عالی بر اساس رویکرد راهبردی بود.

    روش

    روش مورد استفاده مطالعه موردی کیفی و مشارکت کنندگان بالقوه، اعضای هیات علمی در رشته برنامه ریزی درسی در دانشگاه های دولتی ایران بودند که با استفاده از رویکرد هدف مند و با روش انتخاب صاحب نظران کلیدی با 17 نفر به عنوان نمونه مصاحبه و تحلیل داده ها با استفاد از فن تحلیل مضمون و تشکیل شبکه مضامین صورت گرفت. همچنین با استفاده از معیارهای اعتبارسنجی قابل قبول بودن و قابل اعتماد بودن اعتبار شبکه مضامین مورد تایید قرار گرفت.

    یافته ها:

     بر اساس تجارب و بینش حاصل از اجرای این پژوهش، در جهت تبیین هر چه بیشتر سه نوع اثربخشی بر اساس رویکرد راهبردی با چهار مولفه کلیدی محیط گرایی، آینده محوری، کل نگری و پویایی چارچوب تبیینی مشتمل بر برخی وجوه تحلیلی تفکیکی در عین حال مکمل شامل ابعاد قابلیت، فعلیت و عاملیت، ضرورت شمولیت و تعامل توام انواع اثربخشی در برنامه های درسی آموزش عالی مشخص گردید.

    نتیجه گیری

    هر یک از انوع اثربخشی شرایط، ویژگی و مختصات خاص خود را دارند، و هر یک به تناسب ویژگی هایی که دارد، منجر به تحقق خروجی و نتایج نهایی متفاوتی می شود. بنابراین دوراندیش به همراه اقدام موثر بر اساس بازخوردهای دریافت شده از کلیه متخصصان و صاحبان تعلیم و تربیت تحقق مطلوبیت های ذکر شده را محقق می سازد.

    کلیدواژگان: برنامه درسی آموزش عالی، رویکرد راهبردی، ارزشیابی اثربخشی
  • حاجیه رجبی فرجاد*، راشن عبداللهی صفحات 31-55
    زمینه و هدف

    هدف از پژوهش حاضر تعیین تاثیر فشار کار بر حل مسئله با نقش میانجی توسعه مهارت ها در دانشگاه علوم انتظامی بوده است.

    روش

    روش تحقیق مقاله از نظر هدف کاربردی و به روش توصیفی می باشد. جامعه آماری این تحقیق عبارت است از کلیه اساتید و اعضای هییت علمی دارای حکم هییت علمی وزارتی و داخلی در دانشکده های دانشگاه علوم انتظامی امین می باشد که حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران، تعداد 183 نفر به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده است. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل سه پرسش نامه استاندارد فشار کار، پرسش نامه توسعه مهارت و پرسش نامه حل مسئله بوده است. روایی ابزار، علی رغم استاندارد بودن، به صورت محتوایی و نظر خبرگان مورد تایید قرارگرفته است. پایایی ابزارها با استفاده آلفای کرونباخ برای فشار کاری 900/0، حل مسئله 958/0 و توسعه مهارت 816/0 به دست آمد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار SPSS23 و Smart Pls3 استفاده شد.

    یافته

    بر اساس یافته ها می توان اظهار داشت که در سطح اطمینان 95 درصد، تاثیر متغیر میانجی توسعه مهارت بین فشار کاری و حل مسئله معنادار بوده است که نشان دهنده قوی بودن تاثیر متغیر میانجی توسعه مهارت در رابطه با بین فشار کاری و حل مسئله است.

    نتیجه گیری:

     نتایج پژوهش نشان داد که فشار کار بر حل مسئله و با نقش میانجی توسعه مهارت اعضای هییت علمی تاثیرگذار است و اگر مهارت حل مسئله اعضای هییت علمی توسعه نیابد منجر به عدم پیشرفت آنها خواهد شد؛ بنابراین با تداوم شرایط فشارکاری نظام آموزش عالی دچار رکود شده و نمی تواند به ایفای کارکرد آموزشی و پژوهشی در جامعه بپردازد.

    کلیدواژگان: فشار کار، حل مسئله، توسعه مهارت، اعضای هیئت علمی
  • علیرضا مرادی*، مریم توفیقی مقدم صفحات 59-82
    زمینه و هدف

    هدف پژوهش ، بررسی تاثیر معنادرمانی بر تحمل پریشانی، خودکنترلی و انعطاف پذیری شناختی کارکنان ستاد فرماندهی ناجا بود.

    روش

    روش پژوهش از نوع نیمه آزمایشی پیش آزمون، پس آزمون باگروه کنترل) وجامعه آماری شامل کلیه کارکنان ستاد فرماندهی ناجا بود.که با استفاده از روش نمونه گیری هدف مند، تعداد 40 نفر از کارکنان در دوگروه آزمایش و گروه کنترل به عنوان نمونه مورد مطالعه انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات سه پرسش نامه تحمل پریشانی سیمونز و گاهر، خودکنترلی تانجی و انعطاف پذیری شناختی دنیس و وندروال مورد ارزیابی قرار گرفته و سپس، پس آزمون روایی ابزار، علی رغم استاندارد بودن، به صورت محتوایی و نظر خبرگان مورد تایید قرارگرفته است. پایایی ابزارها با استفاده آلفای کرونباخ برای انعطاف پذیری شناختی 90/0، تحمل پریشانی 79/0 و خودکنترلی 85/0 به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS23  استفاده شد. 

    یافته ها

    نتایج تحلیل کواریانس چند متغیری نشان داد که در پیش آزمون، پس آزمون وآزمون پیگیری بالاترین میانگین در متغیر خودکنترلی گروه های آزمایش و کنترل بود. همچنین در پیش آزمون، پس آزمون و آزمون پیگیری پایین ترین نمره در متغیر تحمل پریشانی بود. قابل ذکر است که پس از اتمام اجرای پروتکل درمانی و برگزاری کلاس های آموزشی، بیشترین تغییرات در متغیر خودکنترلی با میزان 96% بوده است.

    نتیجه گیری:

     روش درمانی معنادرمانی بر هرسه متغیر تحمل پریشانی، خودکنترلی و انعطاف پذیری شناختی تاثیر داشته تا آنجا که تاثیر پروتکل درمانی روش تحقیق حاضر در متغیر خودکنترلی بیشتر از متغیرهای انعطاف پذیری و تحمل پریشانی بوده است.

    کلیدواژگان: معنادرمانی، تحمل پریشانی، خودکنترلی، انعطاف پذیری شناختی، کارکنان ستاد فرماندهی ناجا
  • علیرضا رحیمی، سعید قربانی*، امیر دانا صفحات 85-116

    زمینه و هدف:

     پیچیدگی و تنوع ماموریت های نیروی انتظامی ایجاب می نماید که مامورین ناجا برای انجام موفقیت آمیز ماموریت های محوله در راستای تامین امنیت شهروندان، از آمادگی و توان جسمانی بالایی برخوردار باشند. هدف از پژوهش حاضر طراحی الگوی توسعه آموزش تربیت بدنی در ناجا است.

    روش

    این تحقیق از نظر هدف کاربردی، از نظر روش تحقیق اکتشافی و از نظر نوع داده یک تحقیق کیفی است. جامعه و نمونه آماری تحقیق شامل 15 نفر از خبرگان ورزش ناجا و اعضای هیات علمی دانشگاه که به صورت نمونه گیری هدف مند انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات مصاحبه نیمه ساختاریافته براساس نظریه داده بنیاد است. برای تایید روایی از روش قابلیت اعتبار ، انتقال پذیری ، اطمینان و تایید پذیری استفاده گردید. پایایی نیز با روش هولستی 87/0 محاسبه گردید که مورد تایید قرار گرفت. در تحقیق حاضر جهت تحلیل محتوی کیفی از نرم افزار تحلیل داده های کیفی مکس کیودا، جهت کدگذاری باز، محوری و انتخابی استفاده گردید.

    یافته ها

    براساس یافته های پژوهش ، عوامل علی هفت عامل (مدیریت آموزش تربیت بدنی، امکانات و تجهیزات آموزشی، تحقیق وپژوهش، بودجه و مالی، عوامل اجرایی و افراد، ارزشیابی و بازخورد و روابط عمومی)، در بخش زمینه ای سه عامل (مدیریتی، فراگیران آموزشی و مدرسان و مربیان)، در بخش مداخله گر نیز سه عامل (کمبود امکانات و تجهیزات، ماهیت آموزش تربیت بدنی و منابع انسانی و مالی)، در بخش راهبرد ها سه بخش (در سطوح فردی، میانی و سطح کلان) و در نهایت در بخش پیامد ها، 4 مقوله اصلی (توسعه آموزش تربیت بدنی پلیس ، افزایش انگیزه مدرسان و مربیان، افزایش بهره وری در ماموریت های پلیس، نهادینه سازی فرهنگ ورزش در پلیس) شناسایی شدند.

    نتیجه گیری

    نتایج تحقیق نشان داد عوامل مدیریتی، امکانات و تجهیزات آموزشی، تحقیق و پژوهش، بودجه و مالی، عوامل اجرایی و افراد، ارزشیابی و بازخورد و روابط عمومی از عوامل مهم ایجاد و توسعه آموزش تربیت بدنی هستند؛ بنابر این فرماندهان و مدیران ناجا بایستی در مورد آموزش تربیت بدنی موارد مذکور را مد نظر قرار دهند.

    کلیدواژگان: الگوی توسعه، آموزش تربیت بدنی، ناجا
  • حجت الله رحیمی پور*، حسین اعتباری، عمران شعبانلی، امید معرفت صفحات 119-150
    زمینه وهدف

    ضابطین دادگستری وپلیس در انجام وظایف وتکالیف خود دارای اختیاراتی هستند که می‌تواند حتی منجر به سلب آزادی شهروندان گردد به همین دلیل ضروری است که افرادی که ضابط می‌شوند آموزش‌های لازم را پیرامون این وظایف و تکالیف خود دیده باشند هدف تحقیق شناسایی ایده‌های اولیه و عمیق برای توسعه الگوهایی نظری جهت تحقیقات تجربی آتی براساس یافته‌های کیفی می‌باشد به‌نحوی که بتوان اهمیت آموزش کیفی دروس حقوقی و تشریح ارزش‌های اسلامی در رعایت حقوق شهروندی پس از اتمام دوره آموزشی در یگان‌های اجرایی در برخورد با شهروندان را بررسی کرد

    روش

    در این تحقیق از روش تحلیل تماتیک استفاده شده است برای انتخاب نمونه از ترکیب روش‌های هدف‌مند قضاوتی و روش گلوله برفی استفاده شده است که روش غیر احتمالی است.

    یافته‌ ها:

     برای بررسی جایگاه تربیتی وآموزشی مباحث حقوقی و ارزش‌های اسلامی می‌تواند شامل آموزش اولیه اخلاق اداری، نقش هشدار‌دهنده و آگاهی‌دهنده پلیس، تعامل اجتماعی مردم با پلیس، توسعه دانایی و دانش سازمانی پلیس، پلیس مراقبتی و مشارکت اجتماعی باشد.

    نتیجه‌گیری:

     آموزش صحیح مباحث حقوقی منطبق با ماموریت‌های سازمانی نیروی انتظامی در تعامل با شهروندان وهمچنین تبیین ارزش‌های اسلامی و الگوسازی در مراکز آموزش ناجا می‌تواند زمینه‌ساز تجلی پلیس مقتدر و مورد وثوق جامعه اسلامی باشد.

    کلیدواژگان: پلیس، آموزش شهروند حقوق اسلام حقوق شهروندی
  • هانیه کلانتری دهقی*، مهرانگیز روستلیی، زهرا نجات اللهی صفحات 153-182
    زمینه و هدف

    مشکلاتی که توسعه پایدار اجتماعی را به چالش می کشند، می توانند با آموزش مهارت های شهروندی در اولین محیط ها و تجربیات یادگیری کودکان، به میزان قابل توجهی کاهش یابند. هدف پژوهش حاضر شناسایی راهبردهای معلمان مراکز پیش دبستانی شهرستان ملایر در آموزش مفاهیم قانون، حق و مسئولیت، از مفاهیم کلیدی آموزش شهروندی، است.

    روش

    این پژوهش از نوع توصیفی بود و به روش پدیدارنگاری (تفسیری) اجرا شد. شرکت کنندگان در این پژوهش 15 نفر از معلمان پیش دبستانی زن با مدرک کارشناسی و سابقه کاری بالای 2 سال بودند که در سال 99 در مراکز پیش دبستانی شهرستان ملایر مشغول به کار بودند. ابزار گردآوری اطلاعات مصاحبه نیمه ساختاریافته بوده است و محتوای مصاحبه ها به روش تحلیل مضمون و تحلیل محتوای استقرایی ، که با کمک نرم افزار Maxqda مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها:

     نتایج نشان داد راهبردهای معلمان در آموزش مفاهیم حق، قانون و مسئولیت شامل: راهبردهای مشاوره ای، گفتگو، الگودهی، تشویق، درگیر نمودن کودک در فعالیت های دیگر، ایجاد تجربه واقعی و مستقیم، آموزش رسمی، بازی و گاه تهدید، محروم و جریمه کردن می شود.

    نتیجه گیری:

     اگرچه راهبردهای متنوعی توسط معلمان مراکز پیش دبستان شهرستان ملایر برای آموزش مفاهیم حق، قانون، و مسئولیت مورد استفاده قرار می گرفت که با نظریات روان شناسی تربیتی نیز در ارتباط بودند، اما در استفاده از این راهبردها اثری از خلاقیت و نوآوری مشاهده نشد.

    کلیدواژگان: راهبرد آموزشی، پیش دبستانی، آموزش شهروندی
|
  • Jafar Torkzadeh, Fahimeh keshavarzi* Pages 3-28
    Purpose

    The effectiveness of the higher education system is achieved when the goals and missions of higher education and its subsystems are achieved at the expected level. In fact, effectiveness is the study of the effectiveness of activities performed to achieve predetermined goals. The aim of the present study was to develop an analytical framework explaining the effectiveness of higher education curricula based on a strategic approach. 

    Method

    The method used was qualitative case study and potential participants were faculty members in curriculum planning field at Iranian state universities, using a targeted approach and a methodology to select key experts with 17 individuals, for example, interviews and data analyzes Using the theme analysis engine and forming a network of themes, themes were taken. Also, using validation criteria, the content validity and credibility of the content network were approved. 

    Findings

    Based on the experiences and insights generated by this research, in order to further explain three types of effectiveness based on a strategic approach with four key components of environmentalism, the future orientation, refinement and dynamics of the explanatory framework including some analytical aspects of the division meanwhile, the complement has been identified, including the dimensions of capabilities, actuality and agency, the necessity of inclusion and interaction of various types of effectiveness in higher education curricula.

    Conclusion

    Each type of effectiveness has its own conditions, characteristics, and coordinates, and each, depending on its characteristics, leads to different outputs and different end results.  Therefore, far-sightedness, along with effective action based on the feedback received from all experts and educators, achieves the realization of the mentioned benefits.

    Keywords: Higher education curricula, Strategic approach, Effectiveness evaluation
  • hajieh rajabi farjad *, rashin abdollahi Pages 31-55

    The purpose of this study was to determine the effect of work pressure on problem solving and skills development in the university. Which is applied in terms of purpose and descriptive method. Data analysis was performed through correlation. The statistical population of this research consists of all professors and faculty members with ministerial and internal faculty orders in the faculties of Amin University of Law Enforcement Sciences. The sample size based on Cochran's formula is 183 people selected by simple random sampling. Data collection tools included three standard questionnaires of work pressure, skills development questionnaire and problem solving questionnaire. The validity of the tool, despite being standard, has been confirmed in terms of content and expert opinion. The reliability of the tools was obtained using Cronbach's alpha for 0.900 working pressure, 0.958 for problem solving and 0.816 for skill development. SPSS23 and Smart Pls3 software were used to analyze the data. Kolmogorov-Smirnov test, Sobel test were used to check the normality of the data and structural equation method was used to analyze the data. Based on the results, it can be stated that at the 95% confidence level, the mediating effect of the skill development variable between workload and problem solving was significant. The results showed that work pressure is effective in solving the problem and mediating the development of faculty members 'skills, and if the faculty members' skills are not developed, it will lead to lack of progress of faculty members. Education and research in the

    Keywords: Work pressure, problem solving, skill development, faculty members
  • Alireza moradi *, Maryam Tofighi Pages 59-82
    Introduction

    The aim of this study was to investigate the effect of semantic therapy on anxiety tolerance, self-control and cognitive flexibility of Police Command staff.

    Background and Aim

    The aim of the research was to investigate the effect of mineral therapy on stress tolerance, self-control, flexibility, cognition, staff, command staff and Naja.

    Method

    The research method was quasi-experimental (pre-test, post-test with control group) and the statistical population included all employees of the NAJA headquarters. Using purposive sampling method, 40 employees in the experimental group and the control group The sample of data were selected. Data collection tools were three questionnaires: Simmons and Gahr Anxiety Tolerance, Tanji Self-Control and Dennis and Vanderwall Cognitive Flexibility and then a post-test. The validity of the tool, despite being standard, has been confirmed in terms of content and expert opinion. The reliability of the tools was obtained using Cronbach's alpha for cognitive flexibility of 0.90, distress tolerance of 0.79 and self-control of 0.85. SPSS23 software was used to analyze the data.

    Results

    The results of multivariate analysis of covariance showed that in pre-test, post-test and follow-up test, the highest mean was in the self-control variable of experimental and control groups. Also, in pre-test, post-test and follow-up test, it was the lowest score in the distress tolerance variable. It is noteworthy that after completing the treatment protocol and holding training classes, the most changes in the self-control variable was 96%.

    Conclusion

    Semantic therapy method had an effect on all three variables of anxiety tolerance, self-control and cognitive flexibility to the extent that the effect of the treatment protocol of the present research method on self-control variable was greater than the variables of flexibility and anxiety tolerance.

    Keywords: Anxiety tolerance, Self-control, Cognitive flexibility, Staff of the Police Command Headquarters
  • Alireza Rahimi, saeed ghorbani *, amir dana Pages 85-116
    Background and Aim

    The complexity and diversity of law enforcement missions requires that police officers be highly prepared and physically able to successfully carry out their assigned missions in order to ensure the security of citizens. The purpose of this study is to design a model for the development of physical education in police organization.

    Method

    This research is a qualitative research in terms of applied purpose, exploratory research in terms of method and data type. The population and the statistical sample of the study included 15 police sports experts and university faculty members who were selected by purposive sampling. The data collection tool is a semi-structured interview based on foundation data theory. Validity, transferability, reliability and verification methods were used to confirm the validity. Reliability was calculated by Holste method 0.87 which was confirmed. In the present study, Max Kyoda qualitative data analysis software was used for qualitative content analysis, for open, axial and selective coding.

    Findings

    Based on the research findings, causal factors are seven factors (management of physical education, educational facilities and equipment, research, budget and finance, executive agents and individuals, evaluation and feedback, and public relations), in the contextual section of three factors ( Managerial, educational learners, instructors and trainers), in the intervention section, three factors (lack of facilities and equipment, the nature of physical education and human and financial resources), in the strategies section, three sections (at individual, intermediate and macro levels) Finally, in the outcomes section, 4 main categories were identified (development of police physical training, increasing the motivation of teachers and trainers, increasing productivity in police missions, institutionalizing sports culture in the police).

    Conclusion

    The results showed that management factors, training facilities and equipment, research, budget and finance, executive agents and individuals, evaluation and feedback and public relations are important factors in creating and developing physical education training. Consider the above in the case of physical education

    Keywords: Development model, Physical education teaching, Police
  • Hojatollah rahimipour *, Hossein Etebari, Omran Shabanli, Omid Marefat Pages 119-150

    Judicial and police officers have powers in performing their duties and responsibilities that can even lead to the deprivation of citizens' freedom. Therefore, it is essential that officers be trained in these duties and responsibilities. To develop theoretical models for future experimental research based on qualitative findings so that the importance of quality education of legal courses and explanation of Islamic values in the observance of citizenship rights after completing the training of executive organs in dealing with citizens, the statistical population in this method includes Professors and specialists in criminal procedure courses and the law of using weapons in NAJA training centers (12 people) Teachers of political education and ideological science courses (9 people) Commanders of the NAJA training center (11 people) Heads of police stations (7 people) The example uses a combination of targeted judgmental methods and the snowball method, which is a non-probabilistic method. In this method, people who were experts in this field and had the necessary criteria, started and while researching questions, they were asked to introduce other people with opinions in this field and sampling continues until the answers to the interview questions. Duplicate, and after preparing the initial codes and reviewing the sub-themes, the main themes created to examine the educational status of legal issues and Islamic values can include basic training in administrative ethics, and police awareness, social interaction with the police, development of organizational knowledge and knowledge Police, care police and social participation.

    Keywords: police, Education, Citizen, Law, Islam
  • Haniyeh Kalantari Dehaghi *, Mehrangiz Roustaie, Zahra Nejatollahi Pages 153-182

    Background & Purpose: 

    Problems that challenge sustainable social development can be significantly reduced by teaching citizenship skills in children's first environments and learning experiences.The purpose of this study was to identify the strategies of teachers in preschool centers in Malayer city in teaching the concepts of law, right and responsibility.

    Method: 

    This research was descriptive and was conducted by interpretive phenomenology method. Participants in this study were 15 female preschool teachers. They had bachelor's and more than 2 years of job experience. They were working in preschools center of Malayer city Semi-structured interview was data collection tool and the content of the interviews were analyzed by content analysis and inductive content analysis using Maxqda sofeware.

    Results

    The results showed that teachers' strategies in teaching the concepts of right, law and responsibility include strategies for counseling, dialogue, exemplary, encouragement, engaging the child in other activities, creating direct and real experience, formal education, play, and sometimes, threats, deprivation and compensation.

    Conclusion:

     Based on the findings, the research recommendation is to increase the use of more creative and effective methods in teaching concepts of right, law and responsibility

    Keywords: educational strategy, preschool, citizenship education